PDA

View Full Version : Cemaleddin / Papatya -Euryops pectinatus

Cemaleddin
16-12-2014, 20:47
Sakaki'nin yayınladığı papatyasını çok beğenmiştim... Bir arkadaşımın işyerinin önünde duran ve her istediğimde vermediği, ancak bir gün gittiğimde dükkanı kapalı bulduğum anda aşırdığım Papatya :) Aşırırken telefon edip söyledim ama ... O da sağolsun beni hırsız konumuna düşürmemek için ''tamam tamam al leen '' dedi :D

Sanırım aralık sonunda yeni sürgünlerini verir...

badrobot
16-12-2014, 21:01
İlk resmi görünce "sayın abim şöyle budasa" diye kafamdan geçirirken alttaki diğer resimleri görünce aynı şeyi düşünmüş olduğumuzu gördüm ve çok sevindim. Aklın yolu birdir derler. Çok güzel bir aday, hayırlısı olsun.

Cemaleddin
16-12-2014, 21:04
Teşekkür ederim Şafakcım... Bu fotoğrafta görüldüğü gibi ilk tur budamada 4-5 cm daha uzundu dallar...

sagol
17-12-2014, 12:15
Cemaleddin Bey,

Güzel bir aday edinmişsiniz, hayırlı olsun. Çiçekli halini de görmek için gelişmeleri merakla izleyeceğim.

İyi çalışmalar dilerim...

Sakaki
19-12-2014, 13:37
Çok ama çok güzel bir aday bulmuşsunuz Cemaleddin bey, hayırlı olsun :)

Size söyleyebileceğim ilk öneri, dal uçlarındaki budama noktalarını mümkün olan en kısa yerden kesmeniz, çünkü:
1- Yeni sürgünler kesim noktalasının hemen dibinden patlıyor, ve
2- Onlarda yapraklanıp güzel bir folyaj oluşturana kadar en az 7-8 cm uzuyor.
Bu durumda, ağacın ilerleyen aşamalarda folyaj yüksekliği ve hacmi tahmininizden çok daha fazla oluyor.

Güle güle büyütün!

Cemaleddin
18-05-2015, 08:19
Papatya tam yeni sürgüne durduğunda dondurucu ayazlar geldi... Kurtaramadım ne yazık ki...

sagol
18-05-2015, 08:25
Cemaleddin Bey,

Yazık oldu dallanması hoşuma gidiyordu.

İyi çalışmalar dilerim...