View Full Version : Mum çiçeği çelikleri paylaşmak istiyorum
alperfect
30-11-2014, 08:48
Dün mum çiçeğimi budadım ve biraz! çelik çıktı almak isteyen arkadaşlar adreslerini bana ulaştırırlarsa yarın kargolayabilirim
Bana gönderebilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim
ibrahimbuket
30-11-2014, 13:09
bana da gönderebilirseniz sevinirim
serpilcan1988
30-11-2014, 15:53
hangi cins ve hangi renk oldugunu yazarsanız alper bey
esmaesma
30-11-2014, 18:14
Sayın alperfect bana da gönderebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Benim de bir mum çiçeğim var..2009 dan beri benimle ama bir türlü çiçeklenmedi.. Hatta o kuruyor ben çelik alıyorum yeşertiyorum o da kuruyor yeni çelik falan uğraşıp duruyorum..Kavga ediyorum artık kendisiyle :(
alperfect
01-12-2014, 07:42
sn serpilcan 1988 sanırım carnosa türü çok açık pembe açıyor isterseniz adresinizi gönderin
paylaşımınız için teşekkür ederim. yaşatabilirsem , sayenizde benimde mum çiçeğim olacak.
celalim01
01-12-2014, 14:12
Mum çeliğini ekmeden önce bir müddet suda köklenmeye çalışmasını sağlayıp ekersek daha iyi oluyor.Bende de carnosa var.Şansımıza farklı tür olsaydı alabilirdim.Umarım çeliklerinizi yaşatabilirsiniz.
alperfect
01-12-2014, 17:14
Sn. Serpilcan kaktüsüm de bu fotoğraftaki
serpilcan1988
01-12-2014, 17:21
tesekürler bendede aynısı var kaynana topuzu heralde ee bunun yerine birzcık daha fazla mum celigine talip olursam itirz görmem heralde :)
alperfect
01-12-2014, 21:14
Sn. serpilcan adresinizi bekliyorum bir tek sizin paketiniz kaldı. Kısmette yarın sabah hepsini kargoya vereceğim.
Herkese ilgisi için teşekkür ederim çeliklerim bitti. Umarım sizler de benim kadar sevinirsiniz.
serpilcan1988
02-12-2014, 10:31
alperfect yolladınızmı yollarsaniz yazın bekliyorm
çelik kargonuz az önce elime ulaştı. çok teşekkür ederim. çelikleri forumda tarif edildiği şekilde kesip dikimleri yaptım. Çelikler tutarsa işyerime bile ekeceğim.
çeliklerle birlikte sürpriz yaptığınız ilginç biber tohumları içinde ayrıca teşekkür ediyorum.
serpilcan1988
03-12-2014, 12:02
benimkide yokmu acaba bekliyorm sn dagot hangi kargoyla geldi bi arayayım acil
mng kargo ile geldi sayın serpilcan.
serpilcan1988
03-12-2014, 13:36
bana gönderilmemiş adıma baktım maalesef
üzülmeyin, çelikler tutarsa ben size gönderirim. ama biraz bekleyeceğiz çelikleri.
üzülmeyin, çelikler tutarsa ben size gönderirim. ama biraz bekleyeceğiz çelikleri.
Elinizde çelik varsa bende talibim.
malesef sayın reguler banada sınırlı miktarda çelik geldi. elimde fazla dağıtacak çelik yok. diktiğim çeliklerden köklenen olursa sayın serpilcana sözüm var.
serhatefekaya
05-12-2014, 21:52
Konu hala aktif ise bende isterim.
alperfect
09-12-2014, 07:39
bana gönderilmemiş adıma baktım maalesef
Sn. serpilcan sizin ve evdeçiçek'in paketini ne yazık ki unutmuşum vestiyerin tepesinde kaldılar. Akşam bir kontrol edeyim çelikleri yarın ilk iş onları göndereceğim.
alperfect
09-12-2014, 07:40
Konu hala aktif ise bende isterim.
Sn. serhatefekaya ne yazık ki çeliklerim bitti.
serpilcan1988
09-12-2014, 13:35
alperfect simdiye ölmüslerdir tutmaz bu havada ama baharda isterm tesekkürler samsım yokmus napalm
serpilcan1988
17-12-2014, 14:41
kargom elime ulastı sn alperfect direk topraga ektm insallah tutarlar ayrıca hediyeniz içnde teskkurler adı ne acaba çiçek acıyomu kaktüs ona göre bakımını yapayım
alperfect
22-12-2014, 09:02
kargom elime ulastı sn alperfect direk topraga ektm insallah tutarlar ayrıca hediyeniz içnde teskkurler adı ne acaba çiçek acıyomu kaktüs ona göre bakımını yapayım
Mum çiçeğini suya doyurup dikseydiniz iyi olurdu sanırım, emin olmamakla birlikte çeliği ikiye veya üçe bölüp ayrı ayrı çeliklenebilir, ideal çelik uzunluğu vardı forumda çelikten üretmeyle ilgili başlıkta, ben bendekileri kısa tuttum iki ya da üç çift yaprak olacak şekilde.
Diğer kaktüs de çiçek açmıyor, Euphorbia trigona diye aratırsanız yetişkin hallerini görürsünüz, güle güle büyütün.
serpilcan1988
22-12-2014, 11:45
tesekkür ederim alperfect bende öyle yapmıstım zaten altı parca olarak kesip ektim suladım insallah tutar forumda okudum direk topraa ekmek daha iyi diye oyle yaptım cok sagolun
Bedavafidan
21-01-2015, 15:46
merhaba, mum çiçeği çeliği/dalı kaldı mı?
merheba, ben de istiyorum eğer gönderebilirseniz çok sevinirim. burdaki çiçekçilere sordum ne mum çiçeği, ne nergis ne de bardak menekşesi hiç birisi de yok.
Merhabalar,elinde mumçiçeği çeliği olan varmı?Çok istememe rağmen bu çiçeği bulamıyorum ;( karşılığında kaktüs çeliği gönderebilirim ;)
Bal Kaktüs
28-03-2015, 18:31
Sayın alperfect, hoyalarınıza bahar budaması yaparsanız ve çeliklerini paylaşırsanız ben de talip olmak istiyıorum.
eylülnur
06-04-2015, 12:45
merhaba, mum çiçeği çeliği varsa banada gönderebilirmisiniz
minearas
09-04-2015, 16:28
Elinize olunca bende talip olsam mum çiçeği için ayrıca merak ettim kaltüslerimiz de mi var
Bu başlığı sabit yapsak mum çiçeği paylaşma yeri olsa . Çelik paylaşmak isteyenler paylaşsalar keşke
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ben iş yerinden birinden 2 yaprak çelik aldım suda bekletiyorum. Onlar kçklensinler büyüsünler serpilsinler çiçek açsınlar. Ben size çelik gönderirim :D.
alperfect
28-05-2015, 10:42
Arkadaşlar uzun zamandır foruma giremiyordum kusura bakmayın geç cevap verdim elimde hiç çelik kalmadı o zaman hepsini göndermiştim
Burası geç ısındığı için olabilir hem benim anaç çiçeğim hem burda köklendirmeye çalıştığımız yavrularımız daha yeni hareketlendi.
Forumu takibederseniz paylaşmak isteyen arkadaşlar olacaktır
melis inanc
22-07-2015, 14:04
keşke daha önce üye olup bu paylasimi kacirmasaydim
Emineyyüp
22-07-2015, 14:33
ben iş yerinden birinden 2 yaprak çelik aldım suda bekletiyorum. Onlar kçklensinler büyüsünler serpilsinler çiçek açsınlar. Ben size çelik gönderirim :D.Çeliklerinizin durumlarını merak ettim doğrusu yapraktan çoğaltmak çok zahmetli diye biliyorum hiç denemedim aslında ama düşününce öyle geliyor
Suda beklettim bayağı ikisi de köklendi sonra saksiya aldim. Öylece duruyorlar balkonda sararma çürüme yok. Ama yeni yaprak çıkması felan da yok. Zaman lazım sanırım
Yaprakları bayağı köklendi saksıda ama 2. bir yaprak çıkarmaya hiç niyetleri yok gibi
Banada gönderebilirsiniz.
Adres : Nurten Yatıkçı
TÜPRAŞ Kırıkkale Rafineri Müdürlüğü
KIRIKKALE
selmanaydur
08-09-2017, 12:22
Bu sene paylaşmayı düşünürseniz beni de ekler misiniz lütfen?
Bende köklü olarak **** çelik olarak yollayabilirim
ParlakYıldızlar
18-10-2017, 09:41
Merhaba, Sayin;Sudeme fazla varsa bana da gonderirmisiniz?
selmanaydur
19-10-2017, 20:14
Rahatsızdım bakamadım hemen. Hâlâ elinizde çelikk varsa özelden adres vs yazarım sevgili Sudeme.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Elimde olmayan türlerden biriyse ve hala aktifse bende edinmek.isterim sn. Sudeme 😊
celalim01
21-11-2017, 14:59
Merhaba mum çelikleri olursa bende edinmek isterim.
kartanesi9
26-11-2017, 22:20
ben de uzun süredir mum çiçeğ çelikleri arıyorum. Paylaşım olursa isterim, sevgiler
Normal hoya celiği.budama yapınca yollayabilirim.ozel den bildirim yaparsanız arkadaslar.yanlız benim anaç hoyam toprakta yetişmiyor bilginiz olsun.
rainman002
07-03-2018, 00:45
Merhaba,ben de mum çiçeği çelikleri arıyorum. Paylaşım olursa isterim, sevgiler
Merhaba. Yeni üye oldum. Çocukluğumda bildiğim ve artık çok görülmeyen mum çiçeği yazılarınızı okuyup resimleri görünce benim de mum çiçeği yetiştirme isteğimin gerçekleşmesi için çelik verebilecek üyelerden rica ediyorum.
Ozel e adres ve bilgi atan arkadaşlara budama yaptığımda gondericem.şu anda havalar hala soğuk biraz ısınmasını bekliyorum.teşekkür ederim.
ağaçperver
19-03-2018, 10:34
Merhaba, ben de istiyorum, gönderir misiniz?
Sayın Sudeme, mum çiçeğiniz toprakta yetişmiyor diye yazmışsınız. Nerde yetişiyor.?
Lav taşında yetistiriyorum topraksız yetiştirme yi anlaşan formun bölümü var oradan bakabilirsiniz.
Ozel den mesaj atan arkadaşlara gelecek ayin sonuna kadar göndermiş olurum inşallah.isteyen arkadaşlar ozel den mesaj atarlarsa karışıklık olmaz.İyi günler.😊
Lav taşında böyle yetistiriyorum.nasıl olduğunu merak eden arkadaşlar buradan bakabilir.
Sevgili @mister73 @gül01 @poweralpha @burikmn celikleri kestim biraz kendilerini toparlamalari için lav taşına toplu halde koydum pazartesi günü kargoya vereceğim.kargo takip bildirilerini özel mesaj atarım.:))yeni evleri için hazırlar.
Teşekkürler Sudeme,
Çiçeğin yeni evlerine geleceği gününü merakla beklemekteyim. Tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.
M ERAL L
02-04-2018, 12:00
Bende rica etsem
Tüm isteyen arkadaşlara bugün kargolama yaptım.güzel çiçekler versin umarım.Sevgili meral çok üzgünüm hepsini kargoladim bugün.
Mahmut Tebir
03-04-2018, 13:40
Çelikler geldi @sudame hanım. Çok teşekkürler. İnşallah köklendirebilirim.
mister73
04-04-2018, 19:44
Normal hoya celiği.budama yapınca yollayabilirim.ozel den bildirim yaparsanız arkadaslar.yanlız benim anaç hoyam toprakta yetişmiyor bilginiz olsun.
Çeliklerim geldi, çok teşekkür ederim. Köklenmeleri için suda bekletiyorum. Merak ettiğim bir konu var; köklendikten sonra sizin gibi lav taşında mı devam etmeliyim yoksa toprağa diksem de olur mu?
Benim de kargom geldi, tekrar tekrar teşekkür ederim.
Çelikler geldi @sudame hanım. Çok teşekkürler. İnşallah köklendirebilirim.
İnşallah koklenecektir.bir kere daha gonderirim sıkıntı etmeyin.😊
Çeliklerim geldi, çok teşekkür ederim. Köklenmeleri için suda bekletiyorum. Merak ettiğim bir konu var; köklendikten sonra sizin gibi lav taşında mı devam etmeliyim yoksa toprağa diksem de olur mu?
Rica ederim sevgiyle buyusunler.Isin asli ben toprakta yetiştirmeyi beceremedigim için lavda yetistiriyorum.siz toprakta yetistirebilirim derseniz asli toprak ta buyuyor zaten.umarım yetişir buyurler.Ama koklenmesini lavda yapmanızı tavsiye ederim.
Benim de kargom geldi, tekrar tekrar teşekkür ederim.
Güzel günlere buyutun,ciçeklerini segredin sevgili burikmn.
Sayın Sudeme lav taşında köklendirme sadece hoyalar icin mi geçerli? Ben çelik köklendirme de pek başarılı olamiyorum da😞
Sayın Sudeme lav taşında köklendirme sadece hoyalar icin mi geçerli? Ben çelik köklendirme de pek başarılı olamiyorum da😞
Valla ben her celigi lav taşında koklendiriyorum.bilinçli değilim isin asli.Ama oluyor şu tutuşu iyi sanırım.pet bardağa koyuyorum lav taşında kokleniyor.dediğim gibi bilinçli yapmıyorum yanlış yönlendirmekte istemem.
Ben tohumları bile öyle cimlendiriyorum.iyi alıştım yani kurtarıcı gibi😊😊
Sayın Sudeme bu kadar cok başarıyorsanız tesadüf degildir😉bence denemekte fayda var tesekkürler..
M ERAL L
12-04-2018, 14:30
nasip hayırlısı
mister73
14-04-2018, 11:15
Rica ederim sevgiyle buyusunler.Isin asli ben toprakta yetiştirmeyi beceremedigim için lavda yetistiriyorum.siz toprakta yetistirebilirim derseniz asli toprak ta buyuyor zaten.umarım yetişir buyurler.Ama koklenmesini lavda yapmanızı tavsiye ederim.
Evet, bana gönderdiğiniz çeliklerden birini suya daldırılmış lavda diğerini ağaç kabuklarından oluşan orkide toprağı karışımında köklenmeye bıraktım. Bu arada bana göndermiş olduğunuz çeliklerin türü nedir? Tekrar teşekkürler...
Evet, bana gönderdiğiniz çeliklerden birini suya daldırılmış lavda diğerini ağaç kabuklarından oluşan orkide toprağı karışımında köklenmeye bıraktım. Bu arada bana göndermiş olduğunuz çeliklerin türü nedir? Tekrar teşekkürler...
Merhaba,dış kap yaptınız değilmi?klasik hoya carnosa.Umarım koklenirler güzel ciceklerinide görürsünüz.Ekte yukledim dış kap li halini.
Mahmut Tebir
05-05-2018, 11:32
@sudeme hanım maalesef gönderdiğiniz çelikleri köklendiremedim. Çelikler kurudu nedense. Oysaki sitedeki hoya köklendirme toprağını uyguladım.
Benim için köklendirirmisiniz. Yoksa çok şey mi istiyorum.
@sudeme hanım maalesef gönderdiğiniz çelikleri köklendiremedim. Çelikler kurudu nedense. Oysaki sitedeki hoya köklendirme toprağını uyguladım.
Benim için köklendirirmisiniz. Yoksa çok şey mi istiyorum.
Tabi ki.sozumu yemem.tutmazsa telafi ederim ;))
Tekrar gönderiminiz olur ise benide listeye alır mısınız? :(
rainman002
28-05-2018, 01:51
merhaba Sudeme Hanım,çeliklerin sonuncusuda bugün kurudu.Çok üzgünüm ,yie de size çok teşekkür ederim.Hayırlı Ramazanlar
merhaba Sudeme Hanım,çeliklerin sonuncusuda bugün kurudu.Çok üzgünüm ,yie de size çok teşekkür ederim.Hayırlı Ramazanlar
Cok uzuldum gercekten,isterseniz yeniden yollarim ama dedigim gibi lav tasinda ancak koklendirebilirsiniz.
esemeral
01-06-2018, 13:37
Sayın Sudeme elinizde fazladan çelik varsa bende talip olabilir miyim?
bol çiçekli günler dilerim.
İlknur44
01-06-2018, 17:02
Merhaba ablacım çok teşekkür ederim .çiçeklerime kavuştum. Bol çiçekli günler dilerim.
Arkadaslar bugunde diger hoyami budayacagim.isteyen arkadaslar ozelden adres ve isim yazarsa gönderim yapicam.
Canim.iyi gunlere buyut.uzun yoldan geldiler cok sukur sagliklilarmis.sevindim:))
Hoyalari budadim.isteyen arkadaslar ozelden yazarlarsa gonderim yapicam.
Tanoglu42
02-06-2018, 09:22
Bende alabilirim kaldıysa
Ozrlden adres isim ve telefon atarsaniz
Arkadaslar,son kez yaziyorum tum hoyalari kargolayacagim.isteyen arayan arkadaslara ozeldende yazdim ama isteyen varsa son tur gonderim yapiyorum.ozelden adres ve isim vetelefon telefon atin.
archangel
06-06-2018, 21:19
Arkadaslar,son kez yaziyorum tum hoyalari kargolayacagim.isteyen arayan arkadaslara ozeldende yazdim ama isteyen varsa son tur gonderim yapiyorum.ozelden adres ve isim vetelefon telefon atin.
Merhaba sevgili sudeme ozelden yazdim adres bilgilerimi .. simdiden tesekkur ederim eger varsa birkac celik fazla olursa cok mutlu olurum annem cok imrendi yollayacaginiz celik icin :))
Inşallah pazartesi gunu ptt kargoyla gonderim yapicam ozelden adres yazan tum arkadaslara.ozelden takip no aticam.iyi gunler :))
Merhaba,dış kap yaptınız değilmi?klasik hoya carnosa.Umarım koklenirler güzel ciceklerinide görürsünüz.Ekte yukledim dış kap li halini.
Sayın Sudeme, bu yöntemi anlatır mısınız?
Dipte su mu var, köklenmede bizde bunu kullanalım.
Ben adresimi göndermiştim. Bana da gönderecek misiniz
Dilek Sarıkaya
10-06-2018, 23:26
iyi aksamlar celiginiz kaldiysa bende rica edecektim ozelden adresimi yazacagim tesekkurler
Esengül14
13-06-2018, 11:48
Hala varsa banada göndermeniz mümkün mü
esemeral
03-07-2018, 12:03
Inşallah pazartesi gunu ptt kargoyla gonderim yapicam ozelden adres yazan tum arkadaslara.ozelden takip no aticam.iyi gunler :))
sayın Sudeme kargo yapmış mıydınız? herhangi bir bildirim veya kargo ulaşmadı.:(
omerozturk
04-07-2018, 12:51
merhabalar eğer elinizde kaldıysa ben de 1 adet hoya çeliği alabilirmiyim?
esemeral
10-07-2018, 11:13
Sayın Sudeme çokk teşekkür ederim kargomu teslim aldım. Emeğinize sağlık.
archangel
10-07-2018, 19:26
Sayin Sudeme kargomu teslim aldim cok cok tesekkur ederim .. Forograf yuklerim en kisa zamanda :) tekrar tesekkur ederim ..
Gonderdigim kargolar yerine ulasmis.rica ederim yesil ve cicekli gunler diliyorum hepinize.malesef baska celigim kalmadi.artik gelecek budamaya.iyi gunlerr.
Bende adres yazmıştım ama nasip değilmiş demekki.
Sudeme hanım,
Gönderdiğiniz hoya çeliğini sizin yazdığınız gibi lav taşında köklendirdim ve şu anda yaprak vermeye devam ediyorlar.Çok kolay ve güzel bir sistemmiş. Evde bulunamadığım zamanda dahi hiç susuz kalabileceğini düşünmüyorum. Çok çok teşekkür ederim.
Bu arada tohum çimlendirme işlemini yaptığınızı yazmışsınız. Nasıl bir uygulama yaptığınızı yazarmısınız? Tohumu lav taşının üstüne mi serpiştiriyorsunuz ya da lav taşının aralarına mı tohumu yerleştiriyorsunuz?
Bende adres yazmıştım ama nasip değilmiş demekki.
Adres yazanlara hep gonderdim size gelmemismi;(
Sudeme hanım,
Gönderdiğiniz hoya çeliğini sizin yazdığınız gibi lav taşında köklendirdim ve şu anda yaprak vermeye devam ediyorlar.Çok kolay ve güzel bir sistemmiş. Evde bulunamadığım zamanda dahi hiç susuz kalabileceğini düşünmüyorum. Çok çok teşekkür ederim.
Bu arada tohum çimlendirme işlemini yaptığınızı yazmışsınız. Nasıl bir uygulama yaptığınızı yazarmısınız? Tohumu lav taşının üstüne mi serpiştiriyorsunuz ya da lav taşının aralarına mı tohumu yerleştiriyorsunuz?
Memnun kalmaniza cok sevindim.evet artik nerdeyse hic toprak kullanmiyorum bende.en uste serpiyorum tohumu en ince lavlatdanda ustune biraz serpiyorum aradan cikiyorlar.ciceklerin dogasinda var havadarda ouyor yorulmuyorlar.boylece rahatca aradan tohumlar cimleniyor;))
Laleşahin
23-07-2018, 07:52
Sudeme Hanım hoyalarınızı budadığınızda çıkacak olan çelik elinizden bende istiyorum. Selamlar, sevgiler...
hüseyin21
27-07-2018, 20:18
Selamlar diyarbakira da gondermeniz mumkun mu
Bende istiyorum mümkün mü acaba
filiz999
24-08-2018, 18:16
sudeme hanım ben de istesem çeliklerden. çok mu geç kaldım?
hemen adresimi gönderebilirim, olumlu yanıtınız gelirse. herkese iyi bayramlar.
feast3874
04-09-2018, 07:45
bende bu sene hoya türlerine merak saldım. elinde hangi türden olursa olsun hoya çeliklerine talibim. ama özellikle hoya kerrii ve hoya retusa daha çok ilgimi çekiyor.
soganlibitkiler
04-09-2018, 10:25
Dün mum çiçeğimi budadım ve biraz! çelik çıktı almak isteyen arkadaşlar adreslerini bana ulaştırırlarsa yarın kargolayabilirim
Ben talibim çok sevinirim kolay gelsin
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
edaaydınlı
02-10-2018, 10:28
merhaba,
hoya çeliklerini kargolarken kökleri nasıl muhafaza edilir? bunun için özel paketler varmı?
bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba kaldıysa bende rica edebilirmiyim lütfen şimdiden teşekkürler
Smyrnia35
09-12-2018, 21:10
Elinizde fazla Çelik varsa alabilirim tür önemli değil
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.