PDA

View Full Version : Sinanyavuz / Balkon, ev

sinan yavuzz
24-11-2014, 11:19
Aranızda yeni değilim ama daha önceleri bu kadar fırsatım olmuyordu, artık bende aranızda olacağım inşallah. sayfadaki çiçekleri görünce gözüm gönlüm açılıyor, artık bende bir sayfa açayım dedim kendime :) ;)

sinan yavuzz
24-11-2014, 11:22
İlk önce salonumdan başlıyayım ;)

sonkez
24-11-2014, 16:17
Sayfanız hayırlı ve bol çicekli olsun..

sinan yavuzz
24-11-2014, 16:35
Sayfanız hayırlı ve bol çicekli olsun.. Çok teşekkür ederim ;)

salihcan
24-11-2014, 16:58
Sayfanız hayırlı olsun :)

sinan yavuzz
24-11-2014, 17:20
Bu da geçen sene yolun kıyısından aşırdığım ufacık bir daldan büyümüştü saksısı devrildi keyfi biraz bozuldu ama düzelcek inşallah :rolleyes: gül sardunyam :)

sinan yavuzz
24-11-2014, 19:04
Tek vazgeçemediğim çiçek bu sanırım :rolleyes:

sinan yavuzz
24-11-2014, 22:10
balkonumda ki davetsiz misafir ;)

sinan yavuzz
24-11-2014, 22:26
Pembe paskalyam ;) Geçen sene ki hali, bu sene hala tomurcuk yapmakta nazlanıyor :)

sinan yavuzz
24-11-2014, 22:29
Kader çiçeklerim :)

YeniGine
24-11-2014, 23:05
Sayın Sinan Yavuz, sayfanız hayrlı ve bol çiçekli olsun inşallah.

A_NOMAD
25-11-2014, 01:15
Pembe paskalyam ;) Geçen sene ki hali, bu sene hala tomurcuk yapmakta nazlanıyor :)

Paskalyanız (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/26804.htm) baharda tomurcuklanacak, şu sıralar tomurcuk beklemeyin :)

Sayfanız hayırlı olsun...

sinan yavuzz
25-11-2014, 17:43
Paskalyanız (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/26804.htm) baharda tomurcuklanacak, şu sıralar tomurcuk beklemeyin :)

Sayfanız hayırlı olsun...
Bu zamanlarda tomurcuk yapmaya başlıyordu ama bu sene naz yapıyor sanki :p

sinan yavuzz
25-11-2014, 17:47
Yazdan geriye kalan toplu fotoğraf ;) Bir çoğunu konu komşulara dağıtmaktan kendime bi kaç dal anca kaldı :D

serkan_istanbul
26-11-2014, 14:08
Bu da geçen sene yolun kıyısından aşırdığım ufacık bir daldan büyümüştü saksısı devrildi keyfi biraz bozuldu ama düzelcek inşallah :rolleyes: gül sardunyam :)

öncelikle sayfanız hayırlı olsun. sardunyanıza bayıldım gül sardunya ona iyi bakınız. sevgiler

lusoari
27-11-2014, 15:41
Aramıza hoş geldiniz.
Nefis bir sayfa olacağına benziyor ama benim favorim paskalya oldu ellerinize sağlık. :D

sinan yavuzz
29-11-2014, 15:43
Sevdi değer büyüğüm A_NOMAD'dan gelen çiçeklerim ;) çok teşekkür ederim mutlu ettiniz beni :)

A_NOMAD
29-11-2014, 16:08
Rica ederim, yeni yuvalarında mutlu olacaklarına eminim, güle güle büyütün ;)
(Bu arada senecio'yu yani boncukluyu göremedim, başına bir şey mi gelmiş yolda acaba?)

sinan yavuzz
29-11-2014, 16:26
Rica ederim, yeni yuvalarında mutlu olacaklarına eminim, güle güle büyütün ;)
(Bu arada senecio'yu yani boncukluyu göremedim, başına bir şey mi gelmiş yolda acaba?)

inşallah onlara sizin kadar iyi bakarım ve mutlu ederim ;) Hayatımda bu kadar özenle hazırlanmış bir kargo görmedim, çeçikleri o kadar iyi saklamışınız ki ufacık bir şey gelmemiş başlarına :D yok onu da ektim ama çekmeyi unutmuşum ;)

nothing
29-11-2014, 17:09
Sayfanız bol çeşitli ve sağlıklı bitkilerle dolsun...

sumeyra47
30-11-2014, 18:54
Sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun. Gül sardunyanıza ve pembe paskalya çiçeğine bayıldım.. Sağlıkla büyütün. :)

sonkez
02-12-2014, 13:11
Yaza kadar bekleyebilirseniz Kohleramı sizinle paylaşabilirim..

sinan yavuzz
02-12-2014, 16:47
Yaza kadar bekleyebilirseniz Kohleramı sizinle paylaşabilirim..

tabi ki beklerim ;) çok teşekkür ederim mutlu ettiniz beni ;)

sinan yavuzz
02-12-2014, 16:52
Bu da çok sevdiğim katmerli fatma çiçeğim ;)

sinan yavuzz
09-12-2014, 19:45
Yapraklarına tırtıl dadanmıştı bende kökten budamıştım, şimdi cırıflandı ve çiçeklendi tek eksiğim ceylan sardunya sanırım ;)

sinan yavuzz
09-12-2014, 19:47
yazdan beri hastalık mücadelesi veriyorduk sanırım atlattık güzelleşmeye başlıyor :p

sinan yavuzz
22-04-2015, 16:53
Bunlarda evin nazlıları ;) yazın bol çiçeklenmesi için yaptığım tek şey balkona koymak :)

gokcegokce
22-04-2015, 17:19
Sayfanız hayırlı olsun. Bitkileriniz oldukça bakımlı, sevgi ile bakılıyorlar çok belli. Keyifle sayfanızı takip edecegim.

sinan yavuzz
23-04-2015, 00:15
Sayfanız hayırlı olsun. Bitkileriniz oldukça bakımlı, sevgi ile bakılıyorlar çok belli. Keyifle sayfanızı takip edecegim.

Çok teşekkür ederim :) her sabah uyanır uyanmaz yanlarına gidip sonra güneşle buluşturuyorum onlarda bana her gün farklı bir çiçekle sevgilerini gösteriyorlar sanırım ;)

sinan yavuzz
25-04-2015, 10:51
salonun emektarları :) ;) maşallahlarınızı esirgemeyin :)

Milla
25-04-2015, 10:59
Maşallah çok güzel ve sağlıklılar :)

Jezebel
25-04-2015, 19:26
salonun emektarları :) ;) maşallahlarınızı esirgemeyin :)

Başlığınız hayırlı olsun. Keyifli paylaşımlar dilerim.
Ufak bir uyarı, resimdeki bitkiniz Dieffenbachia Maculata zehirli,
ev hayvanları ve özellikle 5 yaşın altında çocuğu olanlar dikkatli olmalı.
Saygılar.

sinan yavuzz
27-04-2015, 10:22
Başlığınız hayırlı olsun. Keyifli paylaşımlar dilerim.
Ufak bir uyarı, resimdeki bitkiniz Dieffenbachia Maculata zehirli,
ev hayvanları ve özellikle 5 yaşın altında çocuğu olanlar dikkatli olmalı.
Saygılar.

uyarınız için çok teşekkür ederim evde küçük çocuk yok ama gelen misafirleri uzak tutarım en azından :)

sinan yavuzz
27-05-2015, 22:23
atlasım sonunda inadı bırakıp yavru verdi :D

hira
28-05-2015, 00:22
Sayfanız hayırlı olsun. Az ama öz olmuş, çok güzel çiçekleriniz var maşallah.

sinan yavuzz
05-10-2015, 23:15
taşın üstünde hayata tutunan kaderim ;) çiçeğin gerçek adını bilmiyorum ama bizim yaylalar da çok olur kader çiçeği deriz ;)

akçabardak
05-10-2015, 23:24
Sempervivum çeşitlerinden birisi.

sinan yavuzz
11-12-2015, 20:44
Yazın neredeyse tüm çiçekleri kaybettim kalanlarla devam ediyorum şimdi, bir yandan gördüğüm yerden çelikler alıyorum daha çok eksiğim var :)) en cefakar çiçeğim bu çıktı :) ;)

sinan yavuzz
13-12-2015, 11:55
Yazın maşallah çok güzel gelişim gösterdi ama nedense kök çürümesi oldu, toprağını yeniledim inşallah sorunsuz bahara çıkar :rolleyes:

sinan yavuzz
14-12-2015, 00:03
Bu soğuk günlerde içimizi bunların çiçek açması ısıtıyor galiba ;)

sinan yavuzz
25-01-2017, 18:33
Yoğun bir dönemin bitmesi ile kendimi burası ile ödüllendireyim dedim ;)

sinan yavuzz
08-02-2017, 17:15
Atlasımı bugün bu halde buldum toprağı çok ıslak, o kadar güzelde boylanmıştı :( şimdi nasıl bir yol izlemem lazım acaba kaybetmek istemiyorum :(

A_NOMAD
08-02-2017, 18:17
Atlasımı bugün bu halde buldum toprağı çok ıslak, o kadar güzelde boylanmıştı :( şimdi nasıl bir yol izlemem lazım acaba kaybetmek istemiyorum :(

Toprağını başkası mı ıslatmış?

Atlasınız çürümüş, sağlam kısma kadar temiz-keskin bir bıçakla kesip havadar bir yerde birkaç gün kesik kısmın kabuk bağlamasını bekleyin ve çok hafif nemli toprağa daldırın, sulamayın. Yani yeni baştan çelikleyin.

Kışın kaktüs grubu bitkilerinize su vermeyi olabildiğince keserek uyumalarını sağlamanız gerekiyor(du), aksi halde atlasınıza olduğu gibi çürümeleri ya da donmaları kaçınılmaz...

Geçmiş olsun.

sinan yavuzz
09-02-2017, 12:24
Toprağını başkası mı ıslatmış?

Atlasınız çürümüş, sağlam kısma kadar temiz-keskin bir bıçakla kesip havadar bir yerde birkaç gün kesik kısmın kabuk bağlamasını bekleyin ve çok hafif nemli toprağa daldırın, sulamayın. Yani yeni baştan çelikleyin.

Kışın kaktüs grubu bitkilerinize su vermeyi olabildiğince keserek uyumalarını sağlamanız gerekiyor(du), aksi halde atlasınıza olduğu gibi çürümeleri ya da donmaları kaçınılmaz...

Geçmiş olsun.

Kapalı balkonumda duruyor, kaktüs grubuna giren çiçeklerim ve kışın çok az az su veriyorum geçen günde annem dipleri çok kuru diye su vermiş tabaklarından taşmıştı suları sadece atlasım etkilenmiş diğerleri çok şükür şuanlık iyi :mad: ilginize teşekkür ederim inşallah yine eskisi gibi olur

sinan yavuzz
11-02-2017, 00:14
bu yoncamı da balıkesir erdeğe gittiğimde sahilde mor salkımlı bir evin bahçesinden almıştım iki gün sırt çantamda kaldı, kupkuru bir kök kalmıştı istanbul'a geldiğimde yine de bir umut diktim ve sonuç ;)

sardunya18
11-02-2017, 15:12
Balkon sayfanız hayırlı olsun .Çiçekleriniz çok güzel kocaman maşallah özellikle difenbahya çok güzel .Birde salonda dua çiçeği var galiba onuda tek çekip paylaşırmısınız ? Ellerinize sağlık bol çiçekli günler

sinan yavuzz
12-02-2017, 12:37
bodur kılıcım'da bir arkadaşımdan hediye gelmişti ;)

sinan yavuzz
12-02-2017, 12:40
bu ufaklığı da yeni diktim içeride olunca yaprakları fazla kızarmıyor açık havaya çıkması için bir müddet daha beklemesi lazım :p

sinan yavuzz
12-02-2017, 12:56
Balkon sayfanız hayırlı olsun .Çiçekleriniz çok güzel kocaman maşallah özellikle difenbahya çok güzel .Birde salonda dua çiçeği var galiba onuda tek çekip paylaşırmısınız ? Ellerinize sağlık bol çiçekli günler

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için ;) difenbahyama nazar değdi maalesef saksısı devrildi kökünden kırıldı, kendime kökünden kestiğimden küçük bir dalı aldım gerisini eşe dosta verdim :p

sonkez
13-02-2017, 09:27
Ömrü o kadarmis üzülmeyin yine büyür

sinan yavuzz
13-02-2017, 11:06
Ömrü o kadarmis üzülmeyin yine büyür

ister istemez üzülüyor insan o kadar emek verilince, ama bir yerde de iyi oldu sanki eş,dost,akrabalarım da faydalanmış oldu ;)

sinan yavuzz
16-02-2017, 14:20
Bugün çürüyen atlasımı tekrar fideledim yaza daha sağlıklı bir şekilde girecek inşallah ;)

sinan yavuzz
16-02-2017, 14:28
Bir koli mutluluk ;)
bugün Sûz-i Dilârâ ablamdan gelen kargodan çıkan hazinelerim ile tanıştırayım sizleri :) Elinize emeğinize sağlık o kadar güzel kargolamışınız ki sorunsuz elime ulaştı, gelir gelmez hepsini ekip yeni yerlerine aldım umarım tutarlar ;) bugün benden mutlusu yoktur tekrardan teşekkür ediyorum ;)

Sûz-i Dilârâ
16-02-2017, 20:17
Unutmadan yazayım dedim, okun gösterdiği arkadaş paskalya olur. Yaprak yapıları benzer olsa da yılbaşı değil rengi de pembeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Geçen yıl paskalyalar bir türlü gelişmeyince toplayıp halama götürmüştüm, her nasılsa bir saksının içine bir lob düşmüş. Gözünün içine baktığım vakitler olmayan çiçek kendi halinde büyümüş bu kadar olmuş. Elimde tabak senin için çelikler alırken gözüme ilişti, ben de şimdi buna bakacak olsam yine nazlanır, kurumaya başlar diye söktüm sana, yolladım. Anlayacağın bu arkadaşa soğuk davranırsan aranız daha çiçekli olacak gibi. :D

A_NOMAD
16-02-2017, 20:26
Unutmadan yazayım dedim, okun gösterdiği arkadaş paskalya olur. Yaprak yapıları benzer olsa da yılbaşı değil rengi de pembeydi yanlış hatırlamıyorsam...

Arkadaşım ama benim fotoğrafta gördüğüm ok işaretli arkadaş (ikisi de) paskalya değil, klasik tip (Schlumbergera russelliana) yılbaşı kaktüsü :rolleyes:

Sûz-i Dilârâ
16-02-2017, 20:47
Arkadaşım ama benim fotoğrafta gördüğüm ok işaretli arkadaş (ikisi de) paskalya değil, klasik tip (Schlumbergera russelliana) yılbaşı kaktüsü :rolleyes:

Paskalya o eminim, epey inceledim, elimde bol bulunan yılbaşılarla da karşılaştırdım. Kenar kısımlardaki yuvarlak hatlara dikkat edersen bana hak vereceksin.

A_NOMAD
16-02-2017, 21:38
Paskalya o eminim, epey inceledim, elimde bol bulunan yılbaşılarla da karşılaştırdım. Kenar kısımlardaki yuvarlak hatlara dikkat edersen bana hak vereceksin.

Yok anacım, bildiğin yılbaşı işte :D Benim Şubat'ın cinsinden (http://www.agaclar.net/forum/1334660-post1276.htm), hem paskalya yaprakları o kadar küçük olmuyor :rolleyes:

sinan yavuzz
17-02-2017, 20:49
konuya sonradan dahil oldum ortalıkta bir çelişki var sanki :p ama nedense paskalya gibi değil de A_NOMAD ablamın dediği gibi klasik tip yılbaşı çiçeğine benzettim ben, paskalya kaktüsüm var ama yaprak formu buna hiç benzemiyor biraz daha büyüyünce gerçek yüzünü öğreneceğiz galiba :p

Sûz-i Dilârâ
18-02-2017, 07:15
Bu fotoğraf akşam geldi. Bitkinin anacı. Yapraklar küçük, ben gelişmediğinden böyle kaldığını düşünmüştüm ama değilmiş. Gönderen kişi de paskalya diye gönderdiği için aklımda öyle kalmış. Yanlışlık temelde burada başlıyor. Demek klasik yılbaşıymış.:D

sinan yavuzz
22-02-2017, 22:10
Bu fotoğraf akşam geldi. Bitkinin anacı. Yapraklar küçük, ben gelişmediğinden böyle kaldığını düşünmüştüm ama değilmiş. Gönderen kişi de paskalya diye gönderdiği için aklımda öyle kalmış. Yanlışlık temelde burada başlıyor. Demek klasik yılbaşıymış.:D

artık klasik yılbaşı olduğu kesinleşmiş oldu yani belirsizlik perdesi kalktı :D bakalım bende de büyümekte inat edecek mi :p

çiçeksever
23-02-2017, 07:29
Yılbaşı çiçeği 2-3 çeşit var. Yaprak yapıları farklı. Bir ara bir arkadaş resmini paylaşmıştı.

sinan yavuzz
07-06-2017, 23:19
Sanırım artık yol yorgunluğunu attılar gelişmeler başladı ufak ufak ;)

sinan yavuzz
07-06-2017, 23:22
bu ufaklık büyümemek için benimle iddalaşıyor bakalım galip kim gelecek :mad:

sinan yavuzz
08-06-2017, 14:49
Parlak mustafa ama bu ara pek parlak olduğunu söylenemez sabah güneşinden pek hoşlanmadı :p

sevgihoca
08-06-2017, 17:53
Parlakmustafayı ben de balkona çıkardım ama dediğiniz gibi parlaklığı kalmadı.Dalını kırıp suya koymuştum o parlak.Onu da içerde büyüteyim diyorum.Rahat büyüyen bir çiçek ama bazen gönüllerini edemiyoruz.

sinan yavuzz
08-06-2017, 18:20
Parlakmustafayı ben de balkona çıkardım ama dediğiniz gibi parlaklığı kalmadı.Dalını kırıp suya koymuştum o parlak.Onu da içerde büyüteyim diyorum.Rahat büyüyen bir çiçek ama bazen gönüllerini edemiyoruz.
sabah güneşi alan yerde konumlandırdım ama yaranamadım yine mat mustafa oldu :p benim de bir saksı içerde vardı ama gelişimi çok yavaş oldu, havalar ısınınca diğer balkonuma aldım orayı daha çok sevdi biraz gölgeden hoşlanıyor galiba

sinan yavuzz
18-06-2017, 12:12
uzun zamandır aradığım dikenler tacına kavuştum, böyle çiçekle gelen misafire hayranımlığım bir kat daha fazladır ;) Güneşi çok sever pencere önüne koyun dedi ama şüphede kaldım, salon penceremiz sabahın ilk ışıklarından öğleye kadar güneş görüyor, orya koysam yanar mı acaba :confused:

A_NOMAD
18-06-2017, 15:22
...Güneşi çok sever pencere önüne koyun dedi ama şüphede kaldım, salon penceremiz sabahın ilk ışıklarından öğleye kadar güneş görüyor, orya koysam yanar mı acaba :confused:

Yanmaz, benimki bütün gün yakıcı güneş alan pencere önünde yaşıyor, maşallah keyfine diyecek yok. ;)

sinan yavuzz
22-06-2017, 13:00
Yanmaz, benimki bütün gün yakıcı güneş alan pencere önünde yaşıyor, maşallah keyfine diyecek yok. ;)

Yanar diye korktum ama demek gerçekten güneşi seven bir bitki, inşallah bu ufaklıkta sever yerini ;)