View Full Version : Paylaşımcılar
MeyveliTepe
04-11-2014, 22:27
Tohum paylaşan arkadaşlar
* Paylaşmak istedikleri tohumları belirlenen formata göre liste halinde ilk mesajda yayınlamak, her bir tohumu bildirilen asgari standartlara göre tanıtmak.
* Beklenmedik durumlar olmadıkça kendisine iletilen talepleri olabildiğince karşılamaya gayret etmek,
Geçerli taleplerin listeleri güncellenmiştir. Talep eden sıralı ve Paylaşımcı sıralı olarak buradan (https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiwPpfV-TOdEdDE2TnBLUWg0NkFlTmNrNF9LSC1hdEE&usp=sharing#gid=16)erişebilirsiniz.
Size gelen talepleri karşılamanız mümkün değilse bu mesaj (http://www.agaclar.net/forum/1327708-post132.htm) (Foruma üye olan herkes başkaca bir kriter aranmadan tohum talep edebilir) ve bu mesaj (http://www.agaclar.net/forum/1328325-post159.htm) (Etkinlikte "kota" diye bir şey yoktur) ve de bu mesaj (http://www.agaclar.net/forum/1328621-post173.htm) (100 adedin üzerinde tohum talep eden üyeler) size yol gösterici olabilir.
* Tohumları hazırlama zamanı geldiğinde agaclar.net tarafından kendisi için hazırlanacak etiketleri kullanarak kişiye özel tohum poşetlerini hazırlamak,
Üzerinde sizin adınız, talep edenlerin adı ve tohum adı bulunan, şekilleri kesildiğinde tohum poşetlerine girecek etiketlere benzeyenleri basıp tohum poşetlerinin içine koyacaksınız.
525179
* Tohum poşetlerine bir kişiye yetecek miktarda tohum koymak. "Bir kişiye yetecek miktar" paylaşımcının insiyatifinde olmakla beraber büyük tohumlarda en az 5-10 adet, daha küçük tohumlarda 10-15, daha da küçük tohumlarda 50+ şeklinde olabilir (Örnek, fasulye balkabağı 5-10 adet, domates biber patlıcan 10-15 adet, aslanağzı tohumu bir tutam gibi).
* Size gönderilen tabloda, herhangi bir sebeple gönderemeyeceğiniz tohum olur ise (tohum alamamış olabilirsiniz ya da gelen taleplerin fazla olması nedeniyle bazı üyelere tohum gönderemeyebilirsiniz hatta bazı üyelere tohum göndermek istemeyebilirsiniz) ilgili satırdaki son kolon olan "Gönderilmedi" kolonuna bir X koyup save ettikten sonra bana gönderiyorsunuz. Ben de bunları birleştirerek hangi tohumlar gönderildi, hangileri gönderilmedi kayda alıyorum.
* Paylaşımcı üye, hazırlamış olduğu poşetleri ayrıca, talep edenlere göre daha büyücek poşetlere koymaya gayret eder. Böylelikle lojistik merkezindeki tasnif etme işi kolaylaşarak daha yönetilebilir duruma gelir.
* Paylaşıma sunulan tohumların uygun şekilde tohum hasatlarının yapılmış olması, uygun şekilde saklanmış olması ve tohumların çimlenme özelliklerini kaybetmemiş olmasına dikkat etmek. Yeni alınmış tohumların poşetlenmeden önce yeterli süre gölgede kurutulmuş olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde tohumlar küflenebilir.
* Paylaşıma sunulacak tohumlar mutlaka sağlıklı bitkilerden alınmış olmalıdır. Herhangi bir fungal, bakteriyel veya virüs kaynaklı hastalık belirtisi gösteren bitkilerden tohum alınmamalıdır. Bahçede belirli bir tür bitkide virüs etmenli hastalık şüphesi olduğunda, o türe ait herhangi bir çeşit bitkiden sağlıklı görünse dahi tohum alınmamalıdır. (Örnek: Bahçede mozaik virüsü belirtisi göstermiş bir domates görülmüş ise hiç bir domatesten tohum alınıp paylaşılmamalıdır.)
* Hazırladığı etiketlenmiş tohum poşetlerini takvime uyumlu olarak bir zarfa doldurup lojistik merkezine "gönderen ödemeli" olarak kargo ile göndermek.
Paylaşımcılar: (* işaretliler, dağıtılmak üzere gönderdikleri kargolar alınanlardır)
41 kişi (Limon_sever ve efor hariç)
Paylaşımcı | Çeşit Sayısı | Talep Sayısı
* heyyamola | 60 | 1735
* bahcedenn | 47 | 1557
* İsmail Kuzucu | 38 | 1241
* akçabardak | 24 | 619
* MeyveliTepe | 11 | 503
* TCM | 29 | 452
* pares | 26 | 409
* Andora | 17 | 381
* SDurul | 12 | 362
* oz26 | 15 | 356
* Selçuk Boz | 9 | 307
* sevoş | 11 | 252
* -Esin- | 5 | 251
limon_sever | 9 | 230
* birnefestoprak | 9 | 217
* Atilgan | 11 | 194
* sakagun | 7 | 186
* Lonicera | 11 | 183
* Muda | 11 | 155
* incirli | 4 | 127
* oma1453 | 7 | 113
* dagsa reklam | 4 | 113
* yağmur | 7 | 92
* Tilki Mete | 4 | 82
* h_dogan | 2 | 81
* hanımeli | 3 | 75
* Mincel | 3 | 75
* bezginkuh | 3 | 71
* esgül73 | 5 | 67
* rana58 | 4 | 66
* kaknus | 3 | 63
* guppy | 2 | 62
* Coskun4216 | 3 | 59
efor | 1 | 41
* nkutsay | 3 | 39
* Taşlıbahçe | 1 | 32
* sernur | 3 | 29
* haru | 3 | 21
* ozencan43 | 1 | 20
* metesoylemez | 2 | 19
* hafez | 1 | 17
* aleydi | 4 | 16
* Seabert74 | 1 | 11
Dün akşam etiketleme işine heyecanla başladım ancak yarısına bile gelemedim :( bu akşam kalanlara devam:p
Sayın Meyveli Tepe göndermiş olduğunuz ekler bana da ulaştı,ellerinize sağlık.Yanlız 3 kişiyle paylaşabilirim dediğim tohuma talep 13 kişiyle gelmiş.Bunları göndermede zorlanacağım.Acaba göndereceğim tohum miktarını azaltıp daha çok kişiylemi paylaşayım bilemedim.
MeyveliTepe
05-11-2014, 16:35
Sayın Meyveli Tepe göndermiş olduğunuz ekler bana da ulaştı,ellerinize sağlık.Yanlız 3 kişiyle paylaşabilirim dediğim tohuma talep 13 kişiyle gelmiş.Bunları göndermede zorlanacağım.Acaba göndereceğim tohum miktarını azaltıp daha çok kişiylemi paylaşayım bilemedim.
Çörekotu herhalde, buna siz karar verin ama bir kişiye göndereceğiniz miktar 8-10 taneden de az olmasa iyi olur.
MeyveliTepe
05-11-2014, 16:49
Değerli paylaşımcılar;
sevgili meyvelitepe,
sağlık sorunlarından dolayı bu sene ekim yapamayacım.özur dileyerek bu seneki taleplerimi iptal etmek istiyorum.
saygılar
Böyle bir mesaj aldım. Dolayısıyla hasan7319'un taleplerini poşetlememeniz gerekiyor.
Herkese kolay gelsin.
Biraz ugrastik ama bitti sayilir:D
Kalan etiketleri bu gece göndermeye çalışacağım. Her bir paylaşımcı için ayrı ayrı hazırlamak gerektiği için biraz uzun sürüyor.
Sn. Meyvelitepe gonderim tamamlanmadi mi yoksa ben mesaji yanlislikla silip attim mi acaba?
MeyveliTepe
05-11-2014, 20:39
Bir kaç dakika önce itibarıyla;
bezginkuh
Taşlıbahçe
efor
dışındaki tüm paylaşımcıların etiketleri gönderildi.
Gönderemediğim paylaşımcıların e-posta adreslerini acilen rica ediyorum.
MeyveliTepe
05-11-2014, 20:52
Bir kaç dakika önce itibarıyla;
bezginkuh
Taşlıbahçe
efor
dışındaki tüm paylaşımcıların etiketleri gönderildi.
Gönderemediğim paylaşımcıların e-posta adreslerini acilen rica ediyorum.
İsimlerini yazdığım üç paylaşımcı dışında etiketler ulaşmayan varsa lütfen bildirsin.
MeyveliTepe
05-11-2014, 22:27
İşaretleme işini doğrudan bilgisayarda yapıp excel dosyasını bana e-posta ile gönderebilirsiniz. Yani excel dosyasını bu sebeple yazdırmaya gerek yok.
MeyveliTepe
06-11-2014, 00:33
Hazırlıkları tamamlayan paylaşımcılar için kargo adresini yine e-posta ile yarın bildireceğim.
Lonicera
06-11-2014, 05:58
Sayın MeyveliTepe,
Bir de aklıma takılan, tohum gönderilmeyenlerin işaretlendiği talep listesini excelle nasıl göndereceğimi de bilmiyorum. Geçen yılki gibi, bu liste tohumlarla birlikte gönderilse olur mu?Sn SDurul iyi ki bu soruyu sordunuz. Ben Sn Meyvelitepe'nin mesajından farklı bir sonuç çıkarmıştım.
''Bu tabloda, herhangi bir sebeple gönderemeyeceğiniz tohum olur ise ilgili satırdaki son kolon olan "Gönderilmedi" kolonuna bir X koyup save ettikten sonra bana gönderiyorsunuz. Ben de bunları birleştirerek hangi tohumlar gönderildi, hangileri gönderilmedi kayda alıyorum.''
Sn Meyvelitepe nin göndermiş olduğu yazının bu alıntı kısmında tohum paylaşımcısının herhangi bir nedenle(tohum olgunlaşmaması,küflenme vb. nedenler) bir tohumu paylaşamamış olmasını yani hiçbir kimseye o tohumu gönderememiş ise bildirilmesini rica ettiği sonucunu çıkarmıştım. Demek ki talepte bulunup da paylaşımcının herhangi bir nedenle dışarıda tutmuş olduğu kişileri de belirtecekmişiz.
Hazırlıkları tamamlayan paylaşımcılar için kargo adresini yine e-posta ile yarın bildireceğim.
Kuruması tamamlanmamış tohumlar var. Süreç nasıl işleyecek? (hazırlık-kargolama)
Tilki Mete
06-11-2014, 09:46
Etiketlerle birlikte gelen mesajda bu işlerin 2 hafta süreceği yazılmış
Kuruması tamamlanmamış tohumlar var.
Kurumasını beklediğim iki çeşit var. Son gönderim tarihine kadar bekleyeceğim. Diğer çeşitler haftasonu hazır hale gelecek.
Ben de dilimli bal kabağını ancak hafta sonu kesip tohumlarını alacağım. Evde kalorifer yanıyor , oda sıcaklığında kurutmak sıkıntı çıkarır mı ?
Lonicera
07-11-2014, 12:39
Nihayet dün akşam tohum paketleme ve etiketleme işi bitti. Nasipse Pazartesi günü kargoya vermeyi düşünüyorum. Keşke yerim fazla olsaydı da veya hava muhalefeti nedeniyle pek çok bitkiyi kaybetmeseydim de tüm talepleri karşılayabilecek tohum elde edebilseydim. Ama anca bu kadar elde edebildik. Emeği geçen, geçecek olan herkese teşekkür ederim.
Merhaba,
Paylaşıma açtığım iki çeşitte (Gilia tricolor-Kuşgözü ve Centaurea cyanea-Bodur Mavi Peygamber Çiçeği) paylaşımı 20 kişiyle sınırlamıştım ama birine 58, diğerine 47 talep geldi. Biraz zorlayarak 20den fazla kişiye göndermeye çalışacağım ama taleplerin tamamını karşılayabilmem mümkün değil. Tohumları göndereceğim kişileri talep etme sıralarına göre seçmenin daha adil olacağını düşünüyorum. Bu yüzden sizden rica etsem bu iki çeşit için talep tarihine göre sıralı listeyi mailime yollayabilir misiniz?
Teşekkürler...
Bu akşam saat yedi gibi başlayan paketleme çalışmalarımız kızımın karpuz tohumlarını poşetleyip kaçmasını saymazsak poşetlerimin bitmesi nedeni ile bu günlük son buldu. Sanırım 402 talebin üçte bire yakın kısmı bitti. Yani inşallah öyledir çünkü üçte biri ile bile tansiyonum düştü, özellikle sayın heyyamola, bahcedenn ve İsmail Kuzucu' ya güç kuvvet diliyorum :o Şu ana kadar poşetlediklerimden sayısı yetmeyen olmadı ama gazanya için sıkıntı olacak gibi görünüyor. Kalanın hafta sonu bitmesini umuyorum, bizden haberler şimdilik böyle...
İsimlerini yazdığım üç paylaşımcı dışında etiketler ulaşmayan varsa lütfen bildirsin.
Sayın Meyveli tepe etiketler bana ulaşmadı ne yazık ki . hangi kargo şirketiyle gönderiyorsunuz öğrenebilirmiyim . Diğer tüm kargo şirketleri getiriyor fakat Aras ne yazıkki bulunduğum yere getirmiyor not dahi bırakmıyor .
Sayın Meyveli tepe etiketler bana ulaşmadı ne yazık ki . hangi kargo şirketiyle gönderiyorsunuz öğrenebilirmiyim . Diğer tüm kargo şirketleri getiriyor fakat Aras ne yazıkki bulunduğum yere getirmiyor not dahi bırakmıyor .
Etiketler kargo ile gönderilmiyor ki...
Bakınız ilk mesaj... (http://www.agaclar.net/forum/1331110-post1.htm)
...Gönderemediğim paylaşımcıların e-posta adreslerini acilen rica ediyorum.
MeyveliTepe
07-11-2014, 23:56
Bildirdiğiniz e-posta adresine gönderdim, kontrol edermisiniz lütfen.
Etiketler kargo ile gönderilmiyor ki...
Bakınız ilk mesaj... (http://www.agaclar.net/forum/1331110-post1.htm)
Sayın Nomad Teşekkürler .
Bildirdiğiniz e-posta adresine gönderdim, kontrol edermisiniz lütfen.
Pardon tamam teşekkürederim .
bezginkuh
08-11-2014, 10:49
Mail adresimi bildirdim. Tohumları tasnif için kilerden indirdim heyecanla bekliyorum.
Merhaba,
Paylaşıma açtığım iki çeşitte (Gilia tricolor-Kuşgözü ve Centaurea cyanea-Bodur Mavi Peygamber Çiçeği) paylaşımı 20 kişiyle sınırlamıştım ama birine 58, diğerine 47 talep geldi. Biraz zorlayarak 20den fazla kişiye göndermeye çalışacağım ama taleplerin tamamını karşılayabilmem mümkün değil. Tohumları göndereceğim kişileri talep etme sıralarına göre seçmenin daha adil olacağını düşünüyorum. Bu yüzden sizden rica etsem bu iki çeşit için talep tarihine göre sıralı listeyi mailime yollayabilir misiniz?
Teşekkürler...
Şöyle bir durum var, mesela Milla 435 çeşit tohum talep etmiş, sonra da zaman içinde aşağıdaki mesajı yazmış.
Talep ederken "ilk talep edenler" arasında yer alabilir. Bu nedenle sadece belli sıralamalara değil, farklı durumlara bakmak isteyebilirsiniz.
Tabii son karar yine sizin yani tohum göndericilerinin...
Merhaba,
Ben başlangıçta hemen hemen bütün paylaşımları çok fazla inceleyemeden ''taleplerim ekle'' butonuna bastım. Nasıl olsa sonra aralarından kontrollü seçim yaparım düşüncesindeydim.
Fakat 44 gün süren, yoğun bakım-servis arasında gidip gelen umutlarımız iki gün önce sevgili kayınvalidemi kaybetmemizle sonuçlandı.
Takdir edersiniz ki şu anda böyle bir seçim yapabilecek psikolojim ve zamanım yok.
Ellerindeki verilere ve insiyatiflerine göre paylaşımcı arkadaşlarımın kendilerinin seçimleri şu anda bana büyük bir yardım olur.
Benim de çok olmamakla birlikte 5-6 çeşit paylaşımda bulunmak istediğim bitki tohumları vardı fakat ne yazık ki hazırlanamadım.
Kısmetse seneye etkinlikte hem kendi tohumlarımla hem de sizden gelenlerden elde ettiğim tohumlarla yer almayı çok isterim.
Göndereceğiniz tohumların bir sene içerisinde mevsimine göre bir dahaki etkinliğe kadar hepsinin ekilmesini sağlamaya ve bu deneyimleri sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
Şimdiden hepinize paylaşımlarınız ve hoşgörünüz için teşekkür ederim.
100 adedin üzerinde tohum talep eden üyeler
(http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35580.htm#post1332045)
rencberdede
08-11-2014, 17:48
MeyveliTepe'den aldığım özel bir mesajda Limon_sever'le iletişim kurulamadığını öğrendim. Eğer hala iletişim kurulamıyorsa Limon_sever'den tohum talebinde bulunanların, aynı tohumu bir başka paylaşımcıdan talep edebilmeleri için bir düzenleme yapılabilir mi?
Tohum paylaşan üyeler, gelen talepleri poşetlemeye başladılar bile...
Üstelik bir epey, gelen talep karşılayamayacak durumda olan paylaşımcı var.
Bu nedenle tekrar talepte bulunmanın mümkün olduğunu sanmıyorum.
1- Çarliston karpuz tohumu -- 40 ar adet tohum konuldu
2- Moon and stars karpuz tohumu -- 17 adet
3- Kongo karpuz tohumu -- 21 adet
4- Yerli iri çekirdekli küçük karpuz tohumu -- 30 adet tohum
5- Yerli orta boy karpuz -- 40 tohum
6- Top kavun tohumu (cantaloupe)
7- Karışım kavun tohumu (cantaloupe-charentais-petit gris de rennes) -- 50 adet
8- Beyaz barbunya - 20 tohum
9- Kuru fasulye - 20 tohum
10- Kısa barbunya
11- Amish salçalık domates
12- Oxheart yürek domates tohumu
13- Siyah black krim domates tohumu -- 50 şer adet tohum
14- Tula domates tohumu
15- Küçük kiraz domates
16- Pembe domates tohumu
17- Yerli domates 1 -- 80 er adet kondu
18- Yerli domates 2 -- 15 er adet
19- Kına çiçeği
20- Küçük acı biber tohumu -- 40 ar adet tohum kondu
21- Cüce lupin tohumu
22- Yabani lupin tohumu -- 20 tohum
23- Kadife çiçeği tohumu -- 60 tohum
24- Dev hercai menekşe tohumu
25- Minik acı süs biberi tohumu -- 40 adet
26- Sivri acı biber tohumu -- 30 adet
27- Top acı biber tohumu -- 70 er adet
28- Üçgen acı biber tohumu -- 70 er adet
29- Parmak acı biber tohumu -- 40 ar adet
Üstte paylaşmak istediğim tohumlardan paketlemeleri tamamlanmış olanların sayılarını yazdım. Şu ana kadar sorun yok. En az tohum yerli domates 2 de oldu ancak tohumların bir kısmı yaylada olduğu için eğer orada fazla varsa ekleyebilirim. Paketlediğim tohum sayılarının yeterli olduğunu düşünüyorum.
Tohumları alacak arkadaşlara bir kaç uyarım olacak. Yerli domates 1 tohumlarının içinde geçen seneden olan tohumları da ekledim sayının fazla olması için. Tohumları buzdolabında, elma sirkesinde beklettikten sonra bir miktar meşe odununun külünü ekleyerek kağıdın içinde ve kavanozda bekletmiştim. Bu sezon ektikten sonra halen kilerde bekliyordu ve bu sezon bekleyen tohumların çimlenmelerinde hiç bir sorun olmadı. Aynı olayı muhtemelen sayısı az olacak baklagillerin tohumlarında da uygulamak isterim. Paketlerin içerisinden çıkacak tozun meşe külü kalıntıları olduğunu hatırlatmak isterim ;) kimyasal içerik yok yani...
Domates tohumları elma sirkesinden sonra kurutulduğu için kimisi birbirlerine yapışık durumda kaldı ve ayırmak için zarar göreceklerini düşünerek fazla uğraşmadım. Ekim öncesi ıslattığınızda sorunsuz ayrılacaklardır. Tohumları paylaştırırken talep eden herkese gönderdim şu ana kadar.
Kadife çiçeğini bütün olarak koydum. Tohumları dikenimsi ve uzun olduğu için torbayı delme, veya kırılıp zarar görme ihtimali de azalmış oldu. Tek çiçekte 100 e yakın tohum olmalı.
Dilimli bal kabağı ve siyah inci biber dışındaki tüm tohumlar paketlendi, kısmetse onların tohumlarını yarın çıkarıp salı akşamına kadar kurutup öyle paketleyeceğim.
Kimi tadımlık kimi doyumluk sayıda tüm talepleri Edirne patlıcanı dışında karşılıyorum.
Edirne patlıcanı tohumlarının küflenmiş olduğu sürprizi beni bir hayli üzdü.
Edirne patlıcanı tohumu paylaşabilecek arkadaş var mı?
Bu nedenle benden talepte bulunan üyeler neşecan, bahtiyar02, milla, eneskrky, ümit korkmaz, zady, isak, samet1466, absTRe1905 için (mükerrer talep edenler hariç olarak) Edirne patlıcanı tohumu paylaşabilecek arkadaşım var ise yardımını rica ediyorum.
Dilimli bal kabağı ve siyah inci biber dışındaki tüm tohumlar paketlendi, kısmetse onların tohumlarını yarın çıkarıp salı akşamına kadar kurutup öyle paketleyeceğim. Kimi tadımlık kimi doyumluk sayıda tüm talepleri Edirne patlıcanı dışında karşılıyorum. Edirne patlıcanı tohumlarının küflenmiş olduğu sürprizi beni bir hayli üzdü. Bu nedenle benden talepte bulunan üyeler neşecan, bahtiyar02, milla, eneskrky, ümit korkmaz, zady, isak, samet1466, absTRe1905 için (mükerrer talep edenler hariç olarak) Edirne patlıcanı tohumu paylaşabilecek arkadaşım var ise yardımını rica ediyorum.
Sayın Andora;
Bendeki çizgili patlıcan hazır olarak aldığım bir çeşit. Tam olarak Edirne patlıcanı olup olmadığını bilemiyorum. Lezzetli olduğunu görünce iki tane tohumluk bırakmıştım. Tohumları mevcut. İsterseniz o tohumlardan benim tohumlarla birlikte gönderebilirim. Tabi başka arkadaşlarda kesin Edirne patlıcanı tohumu var ise onların paylaşımı daha doğru olur.
Benim poşetleme de bitti. Cumartesi kargoya yetişemedim. Altta ki linkte fotoğrafları ve açıklamam mevcut. Pazartesi nasipse kargolarım.
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35071-2.htm
Lonicera
09-11-2014, 13:00
Sn MeyveliTepe
E-mail adresinize paylaşmış olduğum tohum talep listesini excel dosyası olarak gönderdim.
Bilginize...
Sayın Andora;
Bendeki çizgili patlıcan hazır olarak aldığım bir çeşit. Tam olarak Edirne patlıcanı olup olmadığını bilemiyorum. Lezzetli olduğunu görünce iki tane tohumluk bırakmıştım. Tohumları mevcut. İsterseniz o tohumlardan benim tohumlarla birlikte gönderebilirim. Tabi başka arkadaşlarda kesin Edirne patlıcanı tohumu var ise onların paylaşımı daha doğru olur.
Sn. Muda,
Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Siz tohumlarınızı hangi gün kargoya vermeyi planlıyorsunuz? Eğer kargonuzu salı ya da çarşamba kargoya verecekseniz pazartesi akşamına kadar orjinal Edirne patlıcanı paylaşan arkadaşlarımızdan yardımcı olabilecek durumda olan var mı diye bekleyip görelim derim. Siz ne dersiniz?
bahcedenn
09-11-2014, 20:59
Dilimli bal kabağı ve siyah inci biber dışındaki tüm tohumlar paketlendi, kısmetse onların tohumlarını yarın çıkarıp salı akşamına kadar kurutup öyle paketleyeceğim.
Kimi tadımlık kimi doyumluk sayıda tüm talepleri Edirne patlıcanı dışında karşılıyorum.
Edirne patlıcanı tohumlarının küflenmiş olduğu sürprizi beni bir hayli üzdü.
Bu nedenle benden talepte bulunan üyeler neşecan, bahtiyar02, milla, eneskrky, ümit korkmaz, zady, isak, samet1466, absTRe1905 için (mükerrer talep edenler hariç olarak) Edirne patlıcanı tohumu paylaşabilecek arkadaşım var ise yardımını rica ediyorum.
Kusura bakmayın, ben biraz geç fark ettim. Bende orijinal Edirne Patlıcanı mevcut. Eğer uygun görülürse, kaç kişilik tohum lazımsa sizin adınıza paketleyip gönderebilirim.
Sayın Andora;
Tohumların büyük kısmını ayırdığım halde halen tam olarak kurumasını beklediğim tohumlar var. Tohumları göndermek için biraz daha zamanımız var sanırım. Naylon torba içinde küflenmelerini istemiyorum. Son anda göndermeyi düşünüyorum. Bende tohum olduğu için göndermemde problem yok. Tabi başka orjinal olduğunu bilerek paylaşacak arkadaş çıkarsa daha iyi olur. Bendekiler ilk çıktıklarında çok büyümediler. Ben onları koparıp sulamayı artırınca resimde görüldüğü gibi çok güzel büyüdüler.
Kusura bakmayın, ben biraz geç fark ettim. Bende orijinal Edirne Patlıcanı mevcut. Eğer uygun görülürse, kaç kişilik tohum lazımsa sizin adınıza paketleyip gönderebilirim.
Merhaba sn. bahcedenn,
Benden Edirne patlıcanı talep eden üyeler aşağıdaki gibidir.
neşecan, milla, ümit korkmaz, (Atilgan gri olarak işaretli arkadaşların tohumlarını hazırlamış)
bahtiyar02, eneskrky, zady, isak, samet1466, absTRe1905
Sizi sıkıntıya sokmayacaksa bu cinsin kaynağı olan (ben de sizin paylaştığınız tohumlar ile yetiştirmiştim) sizden kargonuza yukarıdaki arkadaşlarımız için de tohum ilave etmenizi rica ediyorum. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Zaten ağır olan yükünüzü azıcık daha arttırdığım için affedin.
Sn. Muda,
Size de tekrar teşekkür ediyorum.
Sağlıcakla kalın...
Dün akşamki çalışmamızdan bir kare paylaşalım :D
525888
Kızımın canı isterse yardım ediyor, pıtır kızın yardımı olunca işler kolaylaşıyor tabi de hanım sürekli tepemizde dökülen saçılanları kontrol edip kantarın topuzunun kaçtığını görürse azarlıyor. Birkaç gün daha sürerse paketleme işleri korkarım hepsi çöpe atılacak ben evde yokken ...
Dün akşam benim kızımın da yardımı olmasaydı toparlanmam hiç kolay olmazdı, tohum paketlerini sahiplerine göre eşleştirmeyi bulmaca çözmeye benzetince bayağı bir efor sarfetti kuzum, ama yardımı ile öğünüp böbürlenmeyi de ihmal etmedi :p
Ben de ablamın yardımıyla paketleri yarım günde hazırladım.
Poşetleri yurt içi kargoya verdim bilginize.
Sevgi Durul
10-11-2014, 18:36
Tohum poşetleme işi bitti, sıra isimlere göre poşetlere eşleştirmede.
Göndereceğim adres henüz bana ulaşmadı.
Bir de soru; Geçen sene olduğu gibi tohum verilemeyen üyelerin etiketleri, lojistik merkezine gönderilecek mi? Teşekkürler...
İsmail Kuzucu
10-11-2014, 18:49
Bahçedeki işlerden ben daha başlama fırsatı bulamadım. Kısmet olursa perşembe günü poşetlemeye başlayacağım. Melisa hariç diğer tohumlarda sıkıntı olmayacak gibi.
Neşecan, milla ve ümit korkmaz adlı arkadasların taleplerini ben zaten karşılamıştım.
Uzun uğraşlar sonunda paketleme işini bitirdim.
Aswad patlıcanı dışında bütün talepleri karşılayabildim.
Bu patlıcanın tohumlarını bir iki istisna dışında sadece bu yıl ya da geçtiğimiz yıl tohum paylaşan arkadaşlara gönderebildim. Patlıcanın sadece uç kısmında tohum var ve aldığım tohumların yarıya yakınının çimlenme kabiliyeti yoktu.
Herkese kolay gelsin diyorum. Bir an bırakıp kaçmak geldi bu tohum paketleme işinden ama sonra Bahçedenn, Heyyamola ve İsmail Kuzucu gibi arkadaşların yapacağı işi düşündüm ve sonunu getirdim.
MeyveliTepe
10-11-2014, 20:30
Tohum poşetleme işi bitti, sıra isimlere göre poşetlere eşleştirmede.
Bir de soru; Geçen sene olduğu gibi tohum verilemeyen üyelerin etiketleri, lojistik merkezine gönderilecek mi? Teşekkürler...
Geri gelen kullanılmamış etiketleri değerlendirmek pratik olmadığı için göndermeseniz de olur.
MeyveliTepe
10-11-2014, 20:33
T
e-posta adresinize gönderdim.
Tohumların gönderileceği adres ulaşmayan başka paylaşımcı varsa lütfen bildirsin.
MeyveliTepe
10-11-2014, 20:35
bahtiyar02, eneskrky, zady, isak, samet1466, absTRe1905
Sizi sıkıntıya sokmayacaksa bu cinsin kaynağı olan (ben de sizin paylaştığınız tohumlar ile yetiştirmiştim) sizden kargonuza yukarıdaki arkadaşlarımız için de tohum ilave etmenizi rica ediyorum. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Zaten ağır olan yükünüzü azıcık daha arttırdığım için affedin.
.
Bu talep sahipleri için edirne patlıcanı - Andora etiketlerini sn.bahcedenn'e ulaştırmak gerekiyor. İlk fırsatta gereken etiketleri yaratarak bahcedenn'e gönderirim.
Sn. Meyvelitepe,
Edirne patlıcanı etiketlerini Sn. bancedenn 'in adı ile oluşturup gönderiniz bence, böylece onun emeğini ben üstlenmemiş olurum. Kendisi tohumları gönderebileceğini yazdığında ben katalog sayfamda ilgili tohumun tanıtım mesajını güncelleyerek tohumların sn.bancedenn tarafından gönderileceğini duyurmaya çalıştım.
Ayrıca sn. Atilgan'a mükerrer talepleri bildirdiği için teşekkür ederim.
Dilimli bal kabağı tohumları beklediğimden hızlı kurudu, bu akşam siyah inci ve dilimli bal kabağı tohumlarını da poşetleyip yarın tamamını kargoya vereceğim inşallah. Sonrası heyecanlı bir bekleyiş :D
Lonicera
11-11-2014, 11:33
Tohumları Yurtiçi Kargo firmasına 315973999893 gönderi koduyla teslim ettim.
Sn. esgül73;
Jalapeno Biber taleplerinizin hepsini karşıladı iseniz ya da aşagıda belirttiğim mükerrer talepte bulunan üyelerin hangilerine gönderdiğinizi belirtirseniz, elimdeki kısıtlı tohumları ona göre pay etmeyi düşünüyorum.
abayram44
bahtiyar02
balalıh
inkero
kerkenez
Lathspell
Makinistt
Milla
Tilki Mete
TRAKLI
uwecan
yörükbeyi03
Bilgilendirmeniz dileğiyle...
Not: Yukarıdaki üye isimlerini sayfanızdaki taleplerden (http://www.agaclar.net/forum/1317473-post2.htm) karşılaştırdım. Sonradan talebinden vaz geçmiş üyeler olabilir. İsim yazarsanız sevinirim. Kolaygelsin.
Ben bugün tohumları kargoya verdim.Yalnız spagetti kabak tohumu iyice kurumamıştı inşallah birşey olmaz.Kabak tohumu talep edenler tohum ellerine geçince poşetten çıkarıp kurutsunlar lütfen.Kimlere tohum gönderdiysem mutlulukla ekip büyütsünler inşallah.saygılar.
bende bugün tohumları MNG kargoya verdim Gön,Takip No:389192491782
bugün itibariyle tohumları ptt kargoya verdim
50 tane soru sordular içinde ne var ne tohumu açtılar baktılar müdüre gittiler sordular filan
en sonunda bi dilekçe alıp kargoladılar
çok garibime gitti
böyle olacağını bilseydim kargo firmalarına giderdim
Az önce tohumları paketleme işini bitirdim.Talepte bulunan herkesin isteğini karşıladım.Umarım iyi günlerde yetiştirip, şifa ile tüketirler.Nasipse yarın postalayacağım.Şimdi bunların hepsini büyük bir zarfa koyup mu postalayacağım?Yoksa kolaylık olsun diye çeşitleri ayrı zarflayıp ,sonra büyük bir zarfa mı koyayım?
Sn. esgül73;
Jalapeno Biber taleplerinizin hepsini karşıladı iseniz ya da aşagıda belirttiğim mükerrer talepte bulunan üyelerin hangilerine gönderdiğinizi belirtirseniz, elimdeki kısıtlı tohumları ona göre pay etmeyi düşünüyorum.
abayram44
bahtiyar02
balalıh
inkero
kerkenez
Lathspell
Makinistt
Milla
Tilki Mete
TRAKLI
uwecan
yörükbeyi03
Bilgilendirmeniz dileğiyle...
Not: Yukarıdaki üye isimlerini sayfanızdaki taleplerden (http://www.agaclar.net/forum/1317473-post2.htm) karşılaştırdım. Sonradan talebinden vaz geçmiş üyeler olabilir. İsim yazarsanız sevinirim. Kolaygelsin.
Taleplerin hepsini karşıladım.Teşekkür ederim,kolay gelsin.
MeyveliTepe
12-11-2014, 08:38
Az önce tohumları paketleme işini bitirdim.Talepte bulunan herkesin isteğini karşıladım.Umarım iyi günlerde yetiştirip, şifa ile tüketirler.Nasipse yarın postalayacağım.Şimdi bunların hepsini büyük bir zarfa koyup mu postalayacağım?Yoksa kolaylık olsun diye çeşitleri ayrı zarflayıp ,sonra büyük bir zarfa mı koyayım?
Resimden gördüğüm kadarıyla poşetleri talep edenlere göre gruplayarak ayrıca poşetlemişsiniz zaten. Hepsini tek zarfa koyup gönderebilirsiniz.
Tohumlar bugün Aras Kargo ile yola çıktı, sanırım yarın Lojistik Merkezi 'ne varmış olurlar. Yeni sahiplerine bol hasat vermelerini, gözleri ve damakları şenlendirmelerini diliyorum.
Miktarı az olan hiçbir çiçek tohumundan kendim için tohum ayırmadım. Çiçeklerin ben toplamadan önce döktükleri tohumlardan nesillerini devam ettirmelerini umuyorum.
bahcedenn
12-11-2014, 10:03
Ben bugün tohumları kargoya verdim.Yalnız spagetti kabak tohumu iyice kurumamıştı inşallah birşey olmaz.Kabak tohumu talep edenler tohum ellerine geçince poşetten çıkarıp kurutsunlar lütfen.Kimlere tohum gönderdiysem mutlulukla ekip büyütsünler inşallah.saygılar.
Keşke tohumları iyice kurutup gönderseydiniz. Nasıl olsa vakit var. Poşetteki tohumlar Lojistik Merkezi'nde bizim göndereceğimiz tohumları bekleyene kadar keşke sizin elinizde bekleyip iyice kurusaydı.
Tohumları ARAS kargoya verdim yarın lojistik merkezinin elinde olurmuş, herkes için hayırlı olur inşallah
Tohumları bugün saat 16.00 da yurtiçi kargo No:314171306909 ile gönderdim.Yarın öğleden sonra ilgili adrese ulaşacağı söylendi.Umarım tohumların ulaşacağı herkes neşe içinde ve benim gibi heyecanla açarlar paketlerini.Sayın Meyveli Tepe başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.
akçabardak
12-11-2014, 20:14
Bu gün tohum paketi yola çıktı.
526122
Göndermiş olduğum tohumlar yeni sahipleriyle buluşmak, balkon ve bahçelerini süsleyip bol bereketli ürünler dileğimle, hayırlı olsun.
Bir miktar paket geldi, kimlerden geldiğini yarın yazacağım... :)
Hercai menekşe harici tohumların paylaştırılması tamamlandı. Ancak hercai menekşe ve cüce lupin tohumlarının bir kısmını bulamadım. Elimdeki lupinleri ancak dörder tek tohum olarak gönderebileceğim.
Kalanları bir şekilde bulamazsam bana da tohum kalmayacak zaten. Menekşe talep sayısı 30. Elimde 200 e yakın anca tohum var. Herkese beşer göndersem denk gelecek. Menekşenin çiçeklenme sürecini çok sevdiğim için isteyenlerin tamamına az da olsa göndermek istiyorum.
Bu hafta sonu yaylaya tekrar güzelce bakayım. Bulabilirsem ilave edeyim. Bulamazsam lupinlerin yanına yabani lupin tohumu, menekşelerin yanına da uzun süs ayçiçeği tohumu ekleyebilirim teselli olarak.
Uzun süs ayçiçeklerinin içerisinde bu kadar çok olgunlaşacağını tahmin edemediğim için etkinlikte paylaşmadım yoksa bol miktarda tohum çıktı, hatta bir arkadaştan talep etmiştim hiç olmayacak diye..:o.
hanımeli
13-11-2014, 19:35
Ayın 21 i lojistik merkeze son giriş günümü yoksa göndereceğimiz son tarih mi,hala kurumamış bazı tohumlarım var,artık saç kurutma makinesi mi kullansam napsam bilemedim ki
Merkeze ulaşan kargolar:
1. Selçuk Boz
2. Guppy
3. İncirli
4. Oma1453
5. Hafez
6. Lonicera
7. Andora
8. Pares
9. Sevoş
10. Sernur
11. Esgül73
Sevgi Durul
14-11-2014, 17:17
Tohumları, Yurtiçi Kargo ile bugün gönderdim. Alıcıların güzel günlerde yetiştirmesini dilerim.
Takip No:303674884881
MeyveliTepe
14-11-2014, 18:21
Ayın 21 i lojistik merkeze son giriş günümü yoksa göndereceğimiz son tarih mi,hala kurumamış bazı tohumlarım var,artık saç kurutma makinesi mi kullansam napsam bilemedim ki
Son kargoya verme günü.
Saç kurutma makinesiyle tohumlara zarar verirsiniz, önermem :)
Bende tohumları bugün poşetledim ,yarın kargoya vericem .Bu yıl az çeşitle katılabildim bu etkinliğe ,gelecek yıl daha iyi olcağını umuyorum .Dilerim güzel ürünler elde ederler .Tohum talep ettiğim arkadaşlara ve emeği geçen herkese teşekkürederim .
hanımeli
15-11-2014, 14:36
Saç kurutma makinesiyle tohumlara zarar verirsiniz, önermem :)
Sevgili Esin ben espiri mahiyetinde söylemiştim zaten,zarar vermekten ziyade etrafa saçılan tohumları toplayamam heralde,teşekkürler yinede,zaten tahminimden erken kurudu tohumlar.
Merkeze ulaşan kargolar:
1. Selçuk Boz
2. Guppy
3. İncirli
4. Oma1453
5. Hafez
6. Lonicera
7. Andora
8. Pares
9. Sevoş
10. Sernur
11. Esgül73
12. Akçabardak
13. Coskun4216
14. Taşlıbahçe
15. Kaknus
Tohumları dün Aras Kargo'yla gönderdim. Firesiz çimlenirler umarım.
bezginkuh
16-11-2014, 12:24
Tohum talep edipte etikette ismi olmayan arkadaşlara ben elle bir etiket yazıp göndersem olur mu? Elimde hala fazlasıyla tohum var.
MeyveliTepe
16-11-2014, 16:49
Tohum talep edipte etikette ismi olmayan arkadaşlara ben elle bir etiket yazıp göndersem olur mu? Elimde hala fazlasıyla tohum var.
Etikette ismi olmayanların adresleri de yoktur. Siz elle etiket yazıp gönderseniz bile gönderilecek adresi yok.
dagsa reklam
17-11-2014, 09:11
tohumlar hazırlandı kısmetse bu gün kargoya verilecek.
umarım tohum talep eden arkadaşlar. paylaşmanın verdigi mutluluğu seneye kendileride paylaşarak tadarlar.
bezginkuh
17-11-2014, 11:04
O zaman tohumlar hazır kısmetse çarşamba günü kargoya vereceğim.
dagsa reklam
17-11-2014, 12:17
tohum paketleri yurtiçi kargoya teslim edildi.seneye inşallah daha fazla çeşitle katılmak nasip olur. saygılarımla.
Merkeze ulaşan kargolar:
1-15 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35859-3.htm#post1333827)
16. Sdurul
17. Sakagun
18. Aleydi
Tohumlar bugün ptt ile kargolandı. KP1610254029 izlem numarası olmalı.
Kolay gelsin.
Dün akşam tohumları kargoya verdim. Bu sene sadece 2 çeşit tohum dağıttım çünkü sebzeler hastalanmıştı fazla tohum alamadım. Bazı türler de geç kaldı.
Herkes için hayırlı olur umarım.
Merkeze ulaşan kargolar:
1-15 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35859-3.htm#post1333827)
16. Sdurul
17. Sakagun
18. Aleydi
19. Dagsa reklam
20. Atilgan
heyyamola
18-11-2014, 17:47
78 çeşit tohumdan, 2059 paket olarak hazırlanan, 161 talep sahibinin emanetleri bugün kargoya verildi. Tüm talepleri karşıladım.
İyi günlerde güle-güle yetişsinler... Kolay gelsin.
İsmail Kuzucu
18-11-2014, 22:55
Kısıtlı olarak belirttiğim haseki küpesi (http://www.agaclar.net/forum/1307411-post3.htm) tohumları 70 üyenin tüm taleplerini karşıladı. (Tohum adedi 20-40 arası.)
Merkeze ulaşan kargolar:
21. H_dogan
22. Mincel
23. Metesoylemez
24. Rana58
Hercai menekşeleri anlatırken ailecek çok beğendiğimizi ve mutlaka herkese 3-5 tane de olsa göndermek istediğimizi yazmıştım ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. 30 kişi talep etmişti, herkese göndersem bana tohum kalmayacaktı.
Üçer minik tohum pek birşeye de yaramayacağından benden üç ve daha fazla tohum talep eden (hcorak, helin-123, siskebap, Sinkam, TRAKLI, uss, tamaşa, yeşilkolik, Atilgan, Andora, yolgezer2001, MURAT_GEZER, Milla, enerskrky, dagsa reklam ve istediğini talep listesine baktığımda görüp [talep kağıdını herhalde uğraşırken kaybettim] kutuyu hazırladığım için tekrar açamadığımdan dolayı gönderemediğim efor) 16 arkadaşa tohum gönderemedim.
Buna karşın sadece hercaim menekşe talebinde bulunan arkadaşlara ise 10-15 arası tohum göndermeyi daha uygun gördüm.
Ayrıca @Milla ya amish domates tohumu gönderemedim. Gönderdiklerime ancak beşer tane tohum poşetleyebildim.
Cüce lupin taleplerini de ancak beşer tane ile karşılayabildim.
Kısa barbunya tohumlarını yedişer tane gönderebildim. Ancak yanlarına tohum paylaşım etkinliğine koymadığım uzun barbunya tohumlarından da sekizer tane koyarak 15 e tamamladım.
Paketin üzerine yazdım adetlerini, tohumlara baktığınızda kısa barbunya tohumlarını diğerlerinden kısa ve küçük olmasıyla rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.
Aksilik olmazsa yarın merkeze gönderirim. Birer ikişer çeşit talepte bulunanların tohumlarını fazla yer kaplamaması için ayrıca büyük bir torbaya koymadım. Etkinlikte paylaşılan tüm tohumların hak ettikleri değeri görmesini dilerim...
Sabah kalktık, eşim para görmüş rüyasında ben de tohum gördüm. Güya bir tohum torbası daha varmış, son anda onu bulduk. İçinde hercai menekşe tohumları da var. Eksik olan talepleri tamamlamanın verdiği mutluluk ile zorla ağzını kapadığımız paketi tekrar açacak olmanın stresi bir arada yaşarken uyandım. Bir umut tekrar dolaştım tohumların olduğu odayı ama başka tohum yok tabi. :)
Seabert74
20-11-2014, 08:11
Geçen yıl ilk kez talepte bulundugum tohumların ilk kez paylaşımını yaptım bu etkinlikte..
Az çeşit ile katıldım ancak tohum sayısı tatmin edecek şekilde idi. Tüm talepleri karşıladım , 15.11.2014 cuma günü işlerimden dolayı (bir arkadaş vasıtası ile) postaya verdim.
Ancak paylaşımcılar listesinde adımı göremiyorum. Arkadaşıma sordugumda gönderi yaptıgını söylüyor, umarım bir aksilik çıkmaz.
Sabah kalktık, eşim para görmüş rüyasında ben de tohum gördüm. Güya bir tohum torbası daha varmış, son anda onu bulduk. İçinde hercai menekşe tohumları da var. Eksik olan talepleri tamamlamanın verdiği mutluluk ile zorla ağzını kapadığımız paketi tekrar açacak olmanın stresi bir arada yaşarken uyandım. Bir umut tekrar dolaştım tohumların olduğu odayı ama başka tohum yok tabi. :)
Özellikle bazı çeşitlerde tohumları almak büyük problem oluyor. Hercai menekşe tohumunu almak daha büyük problem. Olgunlaşmadan almaya çalıştığınız zaman olmuyor. Biraz olgunlaşmasını beklediğiniz anda açılıp dağılıyor.
Evden atılmaya az kaldı. İlk defa bu kadar tohum almaya çalıştım. Tohumları olgunlaştırmak ayrı bir şey. Tohum için bıraktığınız oldukça uzun süre ürün dahi veremiyor. Bir kısım tohumları az oldukları için çok fazla veremeyeceğim muhtemelen. Umarım bütün talepleri karşılayabilirim. Şu ana kadar ancak üç çeşit tohumu paketleyebildim. Kurumasını beklediğim son çeşit tohumu ufaladığım zaman ya tohumlar çok küçük ya da henüz olgunlaşmamış durumdalar. Arkadaşta geçen yıldan olduğunu söylemişti. Onun tohumlar da aynı ise ikisini karıştırıp göndereceğim.
Tarhanaya ve turşuya kullanılan çörtük otunun sarı çiçeklisinin kullanıldığını öğrenince onların olgunlaşmasını beklerken soğuk hepsini vurdu. Kuruyan tohumlardan bir miktar ekledim. Umarım tam olarak olgunlaşabilmişlerdir. Beyaz çörtük tohumlarını eklemedim. Onlar daha iri ve dikenli oluyor. Sıkıntı olursa gelecek yıl daha dikkatli bir şekilde tohum alırız.
İsmail Kuzucu
20-11-2014, 10:47
Katalogta sınırlı sayıda yazdığım tüm tohumlar talebe yetecek kadar çıktı. Kabak tohumlarının bazılarına tek tohum koydum. Bu tohumlar için ekim yapacak arkadaşlar havalar ısınmadan tohumu kullanmasın.
Paketlenecek 2 çeşit kaldı (Mor reyhan ve ceneviz fesleğeni.) Bu akşam veya yarın sabah paketleri kargoya vereceğim.
Umarım tüm tohumlar çimlenir ve bereketli bir sezon olur. Tohumları eken arkadaşlarında seneye paylaşıma katılmasını ümit ediyorum.
Bir sonraki etkinlikte tohum çeşidini fazla yapmaya çalışacağım, elimde az olan tohumları listeye eklememiştim. Doğu ve iç anadolu bölgelerinden tohumlar gelecek, iyi bir sezon geçerse onlarında paylaşımını yapacağım.
Ürünleriniz şimdiden bereketli olsun..
MeyveliTepe
20-11-2014, 14:34
Geçen yıl ilk kez talepte bulundugum tohumların ilk kez paylaşımını yaptım bu etkinlikte..
Az çeşit ile katıldım ancak tohum sayısı tatmin edecek şekilde idi. Tüm talepleri karşıladım , 15.11.2014 cuma günü işlerimden dolayı (bir arkadaş vasıtası ile) postaya verdim.
Ancak paylaşımcılar listesinde adımı göremiyorum. Arkadaşıma sordugumda gönderi yaptıgını söylüyor, umarım bir aksilik çıkmaz.
Posta ile mi gönderdiniz, kargo ile mi?
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35966.htm
Vazgeçilen tohumları da ayrı başlık altına taşıdım...
Merkeze ulaşan kargolar:
25. heyemola
Bugun tum talepleri karsilayarak kargoyu mng kargo ile gonderdim. Umarim tohumlar yuzumu kara cikarmaz :))
Alt tarafi 40 poset yaptim ama posetleri ac kapa yordu resmen. Benim posetlerin kilitleri mi zor aciliyordu bilmem. Bu kilitli posetletin kilitleri acik olarak satisa sunulani varsa bilmek isterim.
Heliotropium arborescens tohumu talep edenlerin dikkatine,
Arkadaşlar bu bitkinin tohumları çok küçük. Neredeyse toz gibi. Çöplerinden ayırması son derece zor oldu. Günlerce uğraştım resmen. Bir ara olduğu gibi kurumuş çiçekleriyle göndermeyi bile düşündüm ama biraz da yardım alarak sonunda ayırmayı başardım. (Gururluyum!:p ) Her tohum kesesinin içinden maksimum 4 adet tohum birbirine yapışık vaziyette çıkıyor. Bu 4'lü tohum toplarını birbirinden ayırmadan poşetledim. Biraz bastırarak elinizle ufalamayı denerseniz ayrılıyorlar. (Aşırı güç kullanıp ezmemeye dikkat edin.) Yani size gelecek poşetlerde toplu iğne başının çeyreği boyutta top top şeyler göreceksiniz, onların herbiri aslında 4 adet tohum. Tabi ki bazıları 2'li, bazıları tekli; bunlar daha küçük boyutta. Dolayısıyla tohum poşetlerinde 3 ayrı boyda tanecikler göreceksiniz. Hepsi de tohum!
Seabert74
21-11-2014, 07:27
Posta ile mi gönderdiniz, kargo ile mi?
Postaya vermiş arkadaş Sn Meyvelitepe..
MeyveliTepe
21-11-2014, 10:38
Posta olunca gelir mi, gelmez mi, ne zaman gelir, belli olmaz pek. Bir defasında posta ile tohum göndermiştim, gönderdiklerimin %80'i 1 hafta ile bir buçuk ay arasında değişen zamanlarda gitmişti, %20'si ise hiç gitmedi :)
bezginkuh
21-11-2014, 11:16
Çarşamba günü yurtiçi kargo ile tohumları gönderdim. Fiyat farkı yüzünden tohumları çalıştığım şirket adına gönderdim.
Bugün sabah 04.00 itibari ile paketleme işini bitirememe rağmen (bir kısım tohum paketleme kaldı ) bugün tohumları kargoya verme işini gerçekleştiremeyeceğim. Kurumasını beklediğim son tohum daha önce söylediğim gibi ya olgunlaşmamış veya çok küçük. Arkadaşta olan geçen yılki tohumları ancak yarın alma durumum olacak. Muhtemelen yarın kargoya verme işlemini tamamlayabileceğim. Gecikme için özür dilerim.
Bugün saat 13.30'da ptt kargo ile tohumları yolladım. 10 kişi sınırı koyduğum tohumlara 2 katı istek olanlarına dahi tohum sayısını ayarlayarak herkese yolladım yani tüm talepler karşılandı.
Tohumları alanlardan ricam, alır almaz buzdolabının sebze bölümünde saklamaları. Ben geçen sene buzdolabına koymakta dikkatsiz davranıp geç koyduğum için sayın Meyvelitepe'nin gönderdiği tepeköy fasulyeleri böceklenmişti.
Tilki Mete
21-11-2014, 18:58
Bu sabah okulan geldikten sonra yaptığım hata yüzünden zaten sadece 5 kişiye yetecek nane tohumlarını kaybettim içinde bir yaprak çürümüştü bende kağıdın üstüne sardım koku çekilsin sonrası fiyuvvvv malum havalar :( :( üzüldüm ama ne nafile
kırmızı cardinal sarmaşığın tohumlarını herkeze 2 şer 2şer paketleme yappmıştım birkaç üyeye torpil yaparak 4-5 tohum koydum sabah içlerine etikeetleri koyarken bir sürü boş poşeet kaldı nedenini çözemedim benden kaç geçerli talebin olduğunu öğrene bilirmiyim ? birde bütün paylaştığım tohumlar herkeze helal olsun güle güle kullanmaları dileğiyle...
Merkeze ulaşan kargolar:
26. TCM
27. seabert74
28. bezginkuh
29. nkutsay
limon_sever'den 230 adet talep var. Foruma son giriş tarihi 13-10-2014 olarak görünüyor.
Sn. malina,
5 çeşit tohum paylaştığım için birden fazla çeşitte tohum talep edenlerin tohumlarını tekrar ayrı bir poşet içerisinde toplamak yerine birbirine zımbaladım. Size ayırmada kolaylık olsun diye de tüm talep edenleri alfabetik sıraya göre dizdim. Tüm tohum poşetlerini birkaç zarf içine koyup zarfların üstüne de içindeki isimlerin hangi harften hangi harfe kadar olduğunu yazdım.
Bilginize...
limon_sever'den 230 adet talep var. Foruma son giriş tarihi 13-10-2014 olarak görünüyor.
Umarım sayın limon_sever'de kötü bir şey yoktur.
Limon_sever'in paylaştığı tohumlardan iki tanesi bende de vardı. Arkadaşımızın gönderememe ihtimaline karşı tohum talep edenlerden kandil dolma biber ve Early Golden SUMMER Crookneck tohumlarını kendi poşetlerine koydum. Diğerlerini ise ayrı ayrı tohum adı ve talep eden adı ile birlikte iki ayrı poşet yaptım. Umarım sıkıntı olmaz.
Semihbagıs olarak poşet etiketi olmasına rağmen ürün etiketi bulamadım veya o kargaşada kayboldu. Talepleri incelediğim zaman Afyonkarahisar yerli patlıcan talep ettiğini gördüm. Son tohum poşetini yapınca tohum paketleme işi tamamlanmış olacak. Tamamı poşetlenip tasnif edilerek yeniden poşetlenen tohumları ancak pazartesi kargoya verebileceğim. Tüm işlemler biraz da acemilikten olsa gerek çok uzun sürdü. Tohumlarda tam olarak temizlenemeyenler var. Nasıl olsa ekilecekleri için sıkıntı olmaz umarım.
Limon kokulu fesleğen de onlardan biri. Tohumları ekmeden önce çıkarırsanız güzel kokusunu da koklamış olursunuz.
Ben 340 adet tohum +17 +6+ 1= 364 poşetlemede bu kadar uğraştı isem çeşit ve sayı olarak çok fazla talep karşılayan arkadaşlar ne yaptılar bilmiyorum.
Kilitli poşetler büyük olunca naylon yapıştırma makinası ile mümkün olduğunca ebatlarını küçültmeye çalıştım.
Elime geçen etiketlerdeki tüm talepleri karşılamaya çalıştım. Bazı tohumlar bu nedenle az da olsa herkese paylaştırıldı. Yanlışlık yapmış olabilirim. Azami ölçüde dikkatli olmaya çalışsam da en az iki tohumu yeniden paketlemek durumunda kaldım.
Dereotu tohumu altaki benim kendimin yetiştirdiğim geç dikilip geç hasat edilen, üstteki ise komşumun yetiştirdiği dereotu tohumları. Her ikisinin rengi farklı gelince gözüme ayrı ayrı paketledim.
Süpürgenin tek yıllık olanı kağıdın bulunduğu tohumlar, çok yıllık olan ise o kadar beklememe rağmen sanki içinde yok gibi ufalanıyor. Muhtemelen tohumlar çok küçük. Zarar vermeyecek bir yere şimdiden bir kısmını, ilkbaharda ise diğer kısmını ekersiniz. Komşumun geçen yılki tohumları da aynı şekilde olduğu için almaya gerek görmedim.
Early Golden SUMMER Crookneck lezzet olarak benim hoşuma gitti. Onun tohumlarını en altta olan uzun boyunlu kabağın içindeki tohumlardan gönderiyorum. O resmin üzerinde bulunan dört beş tane kabağın tohumlarından göndermiyorum. Tohumlar bile farklı oldu. Ancak aynı kökten üç farklı kol atan kabakta diğer iki kol diğer kabaklar gibi ince uzun boyunlu oldu. Yeri olanların iki üç kök yetiştirmeleri uygun olur.
İsmail Kuzucu
23-11-2014, 02:58
Tek kişi uğraşması iraz zor oldu gibi :) Seneye 1-2 yardımcı şart. 161 kişiye, 38 çeşit tohumdan toplam 20.000 adet kadar tohum gönderimi yapmışım.
527312
527313
Seabert74
24-11-2014, 08:05
Posta olunca gelir mi, gelmez mi, ne zaman gelir, belli olmaz pek. Bir defasında posta ile tohum göndermiştim, gönderdiklerimin %80'i 1 hafta ile bir buçuk ay arasında değişen zamanlarda gitmişti, %20'si ise hiç gitmedi :)
Postam ulaşmış, GELENLER listesinde adımı gördüm, rahatladım.. :)
Merkeze ulaşan kargolar:
30. Oz26
31. Haru
32. -esin-
33. Hanımeli
34. Yağmur
35. İsmail Kuzucu
Beklenenler:
bahceden
MeyveliTepe
limon_sever (Foruma son giriş tarihi 13-10-2014)
birnefestoprak
Muda
Tilki Mete (yarın postaya veriyor)
efor (Foruma son giriş tarihi 15-11-2014)
ozencan43
Tilki Mete
25-11-2014, 00:00
Aras kargoya 4228163792370 takip no ile gönderdim yarın öğlende elinizde olur işallah aslında yarın vericektim ama bir koşu 5 e 2 dk kalayla yetiştim ve verdim öncelikle ana merkezden özür diliyorum ,
poşetlemeyi aslında etiketler gelmeden önce yapnıştım ama etiketler yoktu ve sarmaşık tohumunu almamıştım. Bu yüzden bekleme süresi girdi araya sonra etiketler geldi ama kesip poşete koyamadın malum sınav haftası öğrenci adam sıkışır bayabi :)
neyseki halkettim ama tohumları aynı üyeleri bir poşede koymayı yapamadım son anda yetiştirdim malesef ana merkez kusuruma bakmasın birdahaki etkinliğe daha düzgün olucak inşlh.. kolay gelsin,
küçük bir ekleme sarmaşık tohumlarını herkeze 2 şer ve birer tane koydum bazılarına bir ama dikkat etmedim sn esine 4 sn mudaya ve sn millaya 3 tane koymuştum ama sonda köşede bir kağıt kalmış oda sn seabert74 moralim çok bozuldu tohumu alması gerektiğini düşündüm ve sn milla ve muda'dan 1 tohumcuk azaltarak onada küçük paket yaptım 1 tohum gelenler kusuruma bakmasın 30 küsürat talebi karşılayamayacaktım başka türlü.
Torpilli üyelerin tohumlarını kendime ayırmıştım onları koydum yanlış anlaşılmasın çünkü bu üyeler üye olduğumdan beri yardımcı oluyorlar sn esin inde adaletini çok sevdigim için 4 tane koydum (kuşgözü tohumu fazla koyabilirmisiniz dedim oda talebin fazla olduğunu söyledi )gelçekten çok değerli insanlar üye bu foruma bir kez daha iyiki üye oldudum dedim paylaşmak beni çok mutlu etti ...
ozencan43
25-11-2014, 07:22
kargoyu 20.11.2014 perşembe günü 15.00 itibariyle yolladım. Hergün takip koduyla bakıyorum. Hala teslim edilmedi, alıcı şubede gözüküyor. (sürat kargo fıstıkağacı şubesi). bugün akşamüzeri teslim edilmemiş olursa arayıp görüşeceğim. biraz daha sabredelim bakalım...
limon agacı
25-11-2014, 08:35
Lojistik merkezi ne bi mesaj göndermiştim cevap gelmedi.. ve mesajlarımıda göremiyorum ?
Sevgi Durul
25-11-2014, 08:57
Lojistik merkezi ne bi mesaj göndermiştim cevap gelmedi
Sanırım aradığınız mesaj bu (http://www.agaclar.net/forum/1334741-post1.htm) olacak.
tohumları aynı üyeleri bir poşede koymayı yapamadım
Umarım yapamayan sadece sizsinizdir.
Merkeze ulaşan kargolar:
36. Tilki Mete
37. Meyvelitepe
Beklenenler:
bahçeden+birnefestoprak (Pazartesi)
ozencan43 (kargo aranıyor)
Katılmayacaklarmış:
limon_sever (Foruma son giriş tarihi 13-10-2014)
efor (Foruma son giriş tarihi 15-11-2014)
527681
527691
Pazartesi günü kargoyu gönderdim. Muhtemelen bugün ulaşması gerekiyor. Tohum paketlerini fazla yer kaplamasın diye küçültmeye çalıştım. 106 nolu mesajımda açıklama yapmıştım. Sıkıntı olur ise cevaplarım. Umarım bütün arkadaşlar istediği gibi ürün alabilirler.
kargoyu 20.11.2014 perşembe günü 15.00 itibariyle yolladım. Hergün takip koduyla bakıyorum. Hala teslim edilmedi, alıcı şubede gözüküyor. (sürat kargo fıstıkağacı şubesi). bugün akşamüzeri teslim edilmemiş olursa arayıp görüşeceğim. biraz daha sabredelim bakalım...
Kontrol ettim. Sürat kargodan gelen 21 kasım tarihli bir tane cep tel mesajı var.
ed465f0f7183 takip numaralı...
Sizin takip numaranız bu mu?
Sürat kargodan gelen bir paket var ama size ait değil...
İsterseniz bir araştırın...
ozencan43
26-11-2014, 16:12
Kontrol ettim. Sürat kargodan gelen 21 kasım tarihli bir tane cep tel mesajı var.
ed465f0f7183 takip numaralı...
Sizin takip numaranız bu mu?
Sürat kargodan gelen bir paket var ama size ait değil...
İsterseniz bir araştırın...
Dün akşam saat 17 gibi Sürat kargo Fıstıkağacı şubesini 4-5 kere aradım. Telefonu açan olmadı. Bugün saat 16.30 da yolladığım kargo şubesine giderek acaba sistemde bir sorun mu var diye sordum? Yaklaşık 10 kere onlar da karşı şubeyi aradılar. Ama cevap veren olmadı.
Takip numarası aynen doğru. Ancak ben kargoyu adrese teslim yolladım. Fatura çıktısında satırlar 1 alt sıraya kaymış olduğundan Tel. ihbarlı gibi gözüküyor. Acaba diyorum acemi bir eleman telefona mesaj çektik. Gelip alsınlar diye mi bekletiyor??
Bana dün gelen mesajda kargonun teslim edildiği şeklinde. Umarım sıkıntı yoktur.
Dün akşam saat 17 gibi Sürat kargo Fıstıkağacı şubesini 4-5 kere aradım. Telefonu açan olmadı. Bugün saat 16.30 da yolladığım kargo şubesine giderek acaba sistemde bir sorun mu var diye sordum? Yaklaşık 10 kere onlar da karşı şubeyi aradılar. Ama cevap veren olmadı.
Takip numarası aynen doğru. Ancak ben kargoyu adrese teslim yolladım. Fatura çıktısında satırlar 1 alt sıraya kaymış olduğundan Tel. ihbarlı gibi gözüküyor. Acaba diyorum acemi bir eleman telefona mesaj çektik. Gelip alsınlar diye mi bekletiyor??
Fıstıkağacı Şubesine ulaşamayınca, Dudullu merkezi aradım, orası da olmayınca burayı:
Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.
Mahmutbey Mah. Soğuksu Cad. No: 31 Bağcılar/İSTANBUL
0(212) 410 30 30
İlgilenip geri dönecekler...
Bulalım şu kargoyu :)
Merkeze ulaşan kargolar:
38. Muda
39. Bahceden
40. Birnefestoprak
Gönderimler tamamlanmıştır...
ozencan43 (Sürat kargo hala teslim etmedi ve etmeyecek gibi görünüyor)
Paylaşımdan vazgeçenler :
limon_sever
efor
Tilki Mete
30-11-2014, 19:29
Sn limon severin katılmaması çok üzdü umarım bişi olmamıştır bundan sonraki zamanda hepinize kolaylık diliyorum Allah yardımcınız olsun ...
limon_sever
30-11-2014, 20:24
Merkeze ulaşan kargolar:
38. Muda
39. Bahceden
40. Birnefestoprak
Gönderimler tamamlanmıştır...
ozencan43 (Sürat kargo hala teslim etmedi ve etmeyecek gibi görünüyor)
Paylaşımdan vazgeçenler :
limon_sever
efor
Merhabalar.
Özel sebeplerden dolayı uzun bir süredir foruma giremiyorum. En son 1-1.5 ay önce girmiş ve bağlantıdaki sorunlar sebebiyle herhangi bir etkileşimde bulunamamıştım.
Sağlığım konusunda herhangi bir sorunum yok. Beni merak eden herkese teşekkür ediyorum. Kusurumu mazur görün.
Forumdan hiç kimseyle iletişimde bulunamadığım için, paylaşımdan vazgeçtiğimi veya paylaşımda bulunamayacağımı belirtmedim. Tohumlar hala emin ellerde, bende. Seneye etkinlikte paylaşmayı ümit ediyorum.
Bu güzel etkinliğe katılamadığım için çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Benden tohum talep eden arkadaşların anlayış göstereceğini ümit ediyorum.
Bir süre daha forumdan uzak kalacağımı belirtirim.
Allaha emanet olun.
birnefestoprak
30-11-2014, 21:15
Benim gonderdigim bazi tohumlar yerine ulasmamisti. Sagolsun bir arkadasimiz hem ulasmayanlara ulasanlardan aktaracak sekilde onlari da tamamladi hem de tohumlari lojistik merkezine ulastirdi. Bu yuzden talepte bulunan bazi uyelerin paketlerindeki tohum sayisi az oldugu icin ozur dilerim. Hepsi taze oldugu icin cimlenmede sorun yasayacaginizi sanmam ama bir sorun olursa bana bildirebilirsiniz telafi ederim.
Merhabalar.
Özel sebeplerden dolayı uzun bir süredir foruma giremiyorum. En son 1-1.5 ay önce girmiş ve bağlantıdaki sorunlar sebebiyle herhangi bir etkileşimde bulunamamıştım.
Sağlığım konusunda herhangi bir sorunum yok. Beni merak eden herkese teşekkür ediyorum. Kusurumu mazur görün.
Forumdan hiç kimseyle iletişimde bulunamadığım için, paylaşımdan vazgeçtiğimi veya paylaşımda bulunamayacağımı belirtmedim. Tohumlar hala emin ellerde, bende. Seneye etkinlikte paylaşmayı ümit ediyorum.
Bu güzel etkinliğe katılamadığım için çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Benden tohum talep eden arkadaşların anlayış göstereceğini ümit ediyorum.
Bir süre daha forumdan uzak kalacağımı belirtirim.
Allaha emanet olun.
Herhangibir sorun olmadığına sevindim. Bir anda uzun süre görünmeyince merak etmiştik.
Tohum talepleriniz de olmadı sanırım. Benden istediğiniz bir tohum var ise muhtemelen iki hafta içinde cumartesi günü ailecek Konya'ya günübirlik gidip geleceğiz. İsterseniz gelirken getirebiliriz.
Göndereceğiniz tohumlardan iki tanesini daha önce yazdığım gibi etkinliğe gönderdim. Paylaşım yapamama ihtimalinize karşı.
Limon_sever'in paylaştığı tohumlardan iki tanesi bende de vardı. Arkadaşımızın gönderememe ihtimaline karşı tohum talep edenlerden kandil dolma biber ve Early Golden SUMMER Crookneck tohumlarını kendi poşetlerine koydum. Diğerlerini ise ayrı ayrı tohum adı ve talep eden adı ile birlikte iki ayrı poşet yaptım. Umarım sıkıntı olmaz.
ozencan43
30-11-2014, 22:17
son durum: 27.11 2014 saat 20 30 itibariyle kuryeden alındı diyor. ( ne manaya geldiğini anlamadım) yalnız ayın 26 sında genel merkeze mail atmıştım. 27 sinde sayın malina" nın yukarda verdiği genel merkez numarasını aradım, müşteri hizmetlerine bağlıyoruz dediler, 1-2 dakikalık müzik dinletisinden sonra hat düştü. Perşembe ve Cuma günleri Fıstıkağacı şubesini 100 den fazla aradım. % 80 açmıyorlar hemen sonrasında % 20 meşgul.....
Limonsever in iyi olmasına sevindik.
"Paşlaşımdan vazgeçenler" notunu, "Bu sene paylaşımdan vazgeçenler" diye anlamalısınız. Sonuçta o notlar bu seneki etkinlikle ilgili...
Sevoş,
Gönderdiğiniz kargoda;
- Ne tohumu olduğu belli olmayan, peçeteye sarılmış, üzerinde sadece kullanıcı adı yazan tohumlar var. Üzerinde sizin gönderici olduğunuz da yazmıyor ki sizden ne istediklerini kontrol edebilsinler. Sonuçta alanlar bunların ne tohumu olduğunu bilemezler.
- Tohum talep listesinde adı geçmeyen kullanıcı adlarına hazırladığınız tohumlar var. Bunların adresleri bizde olmadığı için nasıl gönderebiliriz?
Paketleme yüzünden bir takım tohumlar da dışarıya dökülmüş, onları atmak zorunda kaldık.
Sevoş,
Gönderdiğiniz kargoda;
- Ne tohumu olduğu belli olmayan, peçeteye sarılmış, üzerinde sadece kullanıcı adı yazan tohumlar var. Üzerinde sizin gönderici olduğunuz da yazmıyor ki sizden ne istediklerini kontrol edebilsinler. Sonuçta alanlar bunların ne tohumu olduğunu bilemezler.
- Tohum talep listesinde adı geçmeyen kullanıcı adlarına hazırladığınız tohumlar var. Bunların adresleri bizde olmadığı için nasıl gönderebiliriz?
Paketleme yüzünden bir takım tohumlar da dışarıya dökülmüş, onları atmak zorunda kaldık.
son durum: 27.11 2014 saat 20 30 itibariyle kuryeden alındı diyor. ( ne manaya geldiğini anlamadım)
Gelen kargo yok...
sayın malina ben tohumları erken hazırlamıştım.yani etiketler gelmeden önce.peçeteye sarılı olan tohumların içinde yazı var. üstündede sadece isteyen kişilerin ismi yazılı .karışıklık için özür.saygılar.
ozencan43
01-12-2014, 19:25
en son durum: 01.12.2014 saat 19:52 itibariyle şubede Engin ER"e teslim edildi.
sayın malina ben tohumları erken hazırlamıştım.yani etiketler gelmeden önce.peçeteye sarılı olan tohumların içinde yazı var. üstündede sadece isteyen kişilerin ismi yazılı .karışıklık için özür.saygılar.
Buna cevap vermemişsiniz:
sayın malina talep edenler sonradan silmiş olmalı yoksa neden talep etmeyene hazırlamış olayım. kalan tohumları ister atın ister birilerinin poşetine koyun ,siz bilirsiniz.saygılar.
MeyveliTepe
02-12-2014, 15:47
sayın malina talep edenler sonradan silmiş olmalı yoksa neden talep etmeyene hazırlamış olayım. kalan tohumları ister atın ister birilerinin poşetine koyun ,siz bilirsiniz.saygılar.
Taleplerin sonradan silinmesi sadece adresini göndermeyenler için olur. Bu kişiler adres göndermediyse zaten gönderilecek bir yer de olmuyor.
Tohumlar atılır mı hiç.... böyle olan tohumları elimizde tutalım toplantılarımızda elden dağıtırız.
sayın malina talep edenler sonradan silmiş olmalı yoksa neden talep etmeyene hazırlamış olayım.
Sorun bu olsaydı, sizden başka bir arkadaşta da böyle bir sorun yaşamamız gerekirdi.
Lütfen bunları yazmamı "olumsuz eleştiri" olarak almayın. Sonuçta hep birlikte daha sorunsuz iş yapabilmek için yazışıyoruz.
Sevgiler...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.