View Full Version : lilpar76 / Bahçe
lilpar76
23-10-2014, 09:34
Bahçenin bulunduğu şehir:Bakü.
Bahçenin büyüklüğü*:80 kvadratmetrlik küçük bir bahçe.
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk*vb*koşulları*:Kışda az güneş alıyor.Yazda çok az bir hissesi 5-6 saat güneş görüyor.Aşırı şekilde kuzey ve kuzey doğu rüzgarı alıyor,tuzlu.
Bölgenin*Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki*yeri*:9b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama*vb)*:Konut.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?*:Hiç işlenmemiş, meylli, toprakaltı kayalık olan,ham toprak.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?*:2005-ten beri.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?*:Hayır.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz*:Yok.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)Kişisel.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuzvb.) nelerdir?Yapay şelale ve çardak var,evle, sınır duvarı arasındakı, ensiz, yer sebzelik.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?*:Her mevsime ait olan çiçeklerle dolu, daim yeşil kalan bir bahçedir hayalimdeki.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)*:
Bir kaç meyve ağacı dışında genelde çalı ve çalı tür bitkilerim var.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?*:Avokado ağacım var.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?*:Hepsinin ayrı bir yeri var.
Üretim,çoğaltma yapıyor musunuz?*:Evet.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?*:8 tonluk su deposuna otomatik olarak şebeke suyu doluyor.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?*:İhtiyacımız olan kadarını kullanıyoruz.
Toprak özellikleri*:Yerli toprak kireçli,ilave ettiyimiz de killi olunca sonuç kötü.
Kompost yapıyor musunuz?*:Hayır.Ama artık,yapmaya kararlıyım.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?*:Hem de çok oldu.Öncelikle,yanlış toprak karıştırmamız oldu.Onun içindir ki,kaç ,yıllık bahçe olmasına rağmen ,yine de bitkilerin,ağaçların yerini deyiştirmekle,iki yıldan bir yeni çim ekmekle uğraşıyorum.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?*:Yapmıyorum.
Bahçeniz organik mi?*:Yalnız çimlere kimyasal gübre veriyorum.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?*:Azotlu gübre kullanıyorum.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?*:Yoklar.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?*:Hortumla yağmurlama yapıyorum.
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?*:Dağ yok,ama denize yakınız.Genelde bahar aylarında deniz taraftan esen soğuk rüzgar bitkilere zarar veriyor.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?*Yaklaşık,bir yıl önce, internette çiçek resimlerine bakarken farkettim ağaclar.neti.Ne zaman bir sorum olsa hemen, tıkladım,saatlerce bilgisayar önünde kaldım.Hayatımda görmediyim, ismini bile duymadığım bitkiler, çiçekler gördüm.Aceba, bunlardan Baküde varmı,bulabilirmiyim diye düşündüm..Bazılarının resmini telefona kopyaladım ve çiçekçilere koştum.Çoğu çiçekçi, bunlar yurtdışında oluyor, buralarda aramayın, bulamazsınız , dediler.Sağolsun, birisi, Bakü dışında bir seranın adresini verdi.Eşımle hemen oraya gittik ve bir çok bitki ve cicekleri orada buldum.Ve bahçemi yeniden yapmaya karar verdim.iyi ki,ağaclar.net sitesini tanımışım. Bu sitede bitkilerle ilgili çiçeklerle ilgili her konuda bilgi bulmak mümkün.Artık, boşuna uğraşmaktan, yorulmuştum. Hatta bahçenin tümüne komple taş döşetmeyi ve yalnız sınır duvarı diplerine leylandi dikmeyi düşünüyordum.Bahçe sayfamda göreceyiniz görüntüler 20014 ün ilkbaharında yeniden başladığım bahçemin görüntüleri.
Tetanoz aşısı oldunuz mu?*:Hayır.
Bahçe sayfanız hayırlı olsun..
Hayırlı olsun,kolay gelsin.
lilpar76
23-10-2014, 13:05
Teşekkürler, sonkez.Bahçemin resimlerini görmek istiyorsunuz, haklı olarak.Maalesef,sayfamı açtığımdandan beri,resimleri yükleyemiyorum.Yükleme hatası yazılıyor.Sanırım resimler,büyüktür.Küçülttüyümde netlik itiyor.
lilpar76
23-10-2014, 13:07
Hayırlı olsun,kolay gelsin.
Şimdi farkettim teşekkür ederim, Milla.
münevver48
23-10-2014, 14:14
sevgili lilpar76, bahçe sayfanız hayırlı olsun.kısa sürede sorunu halleder de fotoğraflarını yüklersin.şimdiden kolay gelsin.sevgiler.
lilpar76
24-10-2014, 14:16
Bahçeme hoş geldiniz.
lilpar76
24-10-2014, 14:25
Sorun çekimdeymiş,en küçük ölçüde resimlenmeliymiş.Hepsini 5dakika önce çektim.Öyle
güneşinin geçmesini bekledim,umarım bahçemi beyenirsiniz.527747
Ne kadar şirin bir yer. Avlu bahçe mi acaba?
lilpar76
24-10-2014, 15:02
Bahçemin farklı taraflardan görüntüleri.
lilpar76
24-10-2014, 21:09
sevgili lilpar76, bahçe sayfanız hayırlı olsun.kısa sürede sorunu halleder de fotoğraflarını yüklersin.şimdiden kolay gelsin.sevgiler.
İyi niyyetlerinizden dolayı,teşekkür ederim, sevgili münevver 48.
lilpar76
24-10-2014, 21:28
Ne kadar şirin bir yer. Avlu bahçe mi acaba?
Beyendiyiniz için, teşekkür ederim,sevgili Milla. Avlu, bildiyim kadarıyla bir caminin, yahut özel bir evin arazisi. Eyer öyleyse, doğru tahmin etmişsinizdir.
Ayrıca, begeni gönderen tüm arkadaşlara teşekkürler.
Aslında avlu için tam anlamıyla;
''Bir yapının ortasında, önünde ya da arkasında duvarlarla çevrili üstü açık alan''
diyebiliriz.
Ben avluları çok severim. Belki de çocukken evimizin avlulu olmasında bunun payı büyüktür :))
Sizn de çok güzel bir avlunuz var gerçekten.
lilpar76
25-10-2014, 10:13
Bahçemle ilgilendiyiniz için minnettarım, sevgili Milla, açtığınız konularla ilgili henuz bir bilgim yok.En yakın zamanda fırsat bulunca, hemen ilgilenicem, hoşcakalın.
lilpar76
25-10-2014, 13:58
Dahlialarım.
Daha önce, büyük ölçüde çektiyim için resimlerin kenarlarını kesmek zorunda kaldım.
münevver48
25-10-2014, 18:21
bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel.ellerinize yüreğinize sağlık.bu güzelliklerin devamını dilerim.sevgiler.
akçabardak
25-10-2014, 18:42
Sevgili lilpar76 bahçe sayfanız hayırlı olsun.
lilpar76
25-10-2014, 18:52
Çok teşekkür ederim,arkadaşlar ,beyenileriniz beni mutlu ediyor :).
lilpar76
26-10-2014, 08:06
Sevgili lilpar76 bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Çok teşekkürler,sayın akçabardak.
Hayırlı olsun, bahçe işlerinde kolaylıklar dilerim.
Ben de 8 numaralı mesajınızdaki fotoğrafı görünce Bakü'de bahçe duvarları hep böyle yüksek midir diye soracaktım ki avlu bahçe olduğunu okudum.
Yöreye özgün bitkileriniz var mı?
lilpar76
26-10-2014, 08:52
Çok teşekkür ederim,Güler abla.Öncelikle, bahçe sayfama uğramanız beni çok mutlu etti, Baküdeki evlerin duvarlarina gelince, hepsi böyle deyil. Burası yeni mahalle, biz bu yeri aldığımızda komşularınkı böyleydi biz de mecburen hündür yaptık.Yakındakı binalar 9 mertebeli,mahallede çogu evlerin havuzu var,binalardan görünmemesi için yapmış olabilirler.
Yöresel bitkilerim var, resimleyip koyucam.
lilpar76
26-10-2014, 09:17
Geçen yıl ayva ağacımızı bir güzel budadım.Sanki bunu beklermiş kibi bu yıl meyvesi bol oldu.Dalları taşımaz oldu.Rüzgar estiyinde, dallar evin duvarlarına sürtünüyordu. Bazıları üzeri meyve dolu kırılıp döküldüler. Eşimle oğlum komşu duvara çivi çalıp ip bağladılar, iple dalları cekip çiviye bağladılar.Çok kokulu, salonun penceresi önünde, pencereni açtığımızda kokusu salona doluyor.
Biz genelde meyveler fındık kadar veya biraz daha irileştiğinde meyve seyreltmesi yaparız ki ağaçta kalanlar daha iyi beslensin, meyveler daha gelişsin diye düşünürüz. Hem birbirlerine değmediğinde çürüme de yapmazlar.
Siz bu usulu denemiyor musunuz? Gerçi bizim pazarlama diye düşündüğümüz yok, meyveleri kendimiz ve eş-dost için yetiştirmekteyiz.
lilpar76
26-10-2014, 09:30
Hurmalar olğunlaşıyor.
lilpar76
26-10-2014, 09:34
Biz genelde meyveler fındık kadar veya biraz daha irileştiğinde meyve seyreltmesi yaparız ki ağaçta kalanlar daha iyi beslensin, meyveler daha gelişsin diye düşünürüz. Hem birbirlerine değmediğinde çürüme de yapmazlar.
Siz bu usulu denemiyor musunuz? Gerçi bizim pazarlama diye düşündüğümüz yok, meyveleri kendimiz ve eş-dost için yetiştirmekteyiz.
Hiç denemedim, seneye, inşallah yaparız.
lilpar76
26-10-2014, 10:45
Yeni dünya ağacımız çiçeklemeye hazırlanıyor.Baküde ona "kitay ezgili " diyoruz.Meyvası biraz büyük olur, çekirdeyi 1 ya da 2 tane oluyor. Genelde meyve içinde çekirdek sayısı çok oluyor.
Yeni dünya veya Malta eriği ağacının çiçeklerinin çok hoş koktuğunu siz biliyorsunuzdur da diğer arkadaşlar da biliyorlar mı?
lilpar76
26-10-2014, 14:43
Evet, çok hoş kokusu var.Çiçeklenince tüm bahçe arılarla doluyor. Tam çiçeklenince yine resimlerim.
lilpar76
26-10-2014, 15:26
Yaklaşık bir yıldır her çiçekçiden yasemin ve glematis soruyorum. Resimlerini gösteriyorum tanıyorum , biliyorum deyen yok.Glematisin resmini gören bayılıyor " bu nasıl bir şey nasıl güzel bir çiçek" diyor.Hatta benden botanik ismini yazıp vermemi, isteyen çiçekçiler bile oldu.Nasıl olur da bizde bu çiçekten bulunamaz diye üzülürken sonunda buldum.
11 ekimde eşimle yine şehirdışındaki seraya gittik.Nihayet glematisi orada gördüm, iki rengi vardı, ikisini de aldım. 4 adet gardenya, 1 adet begonvill aldım. Yasemin varmı, diye sorduğumda yine olumsuz bir cevap aldım. Seradan çıkarken kapı çıkışında bir köşede bakımsız bir şekilde yasemini görünce , ama yasemin burada, neden yok diyorsunuz, söyleyince , o, yasemin deyil ki, bir sarmaşık, ismi de qaliba jasminium dedi.Evet, ikisi de aynı aylardır aradığımız bu bitki, bir daha seranıza jasminium ismiyle ne gelirse hemen haber verin, diye rica ettik cep numarası bıraktık. Yasemin, diye bir seracı hatta, bana hanımelini göstermişti.Demek ki bazı bitkileri başka adla tanıyorlar. En iyisi bir daha gittiyimde,kendim tüm seranı dolaşıp arıyacam.
Jasminium polyanthum.
Bu kışı kapalı balkonda tutucam.Donmasından korkuyorum.
lilpar76
26-10-2014, 15:32
Bunlar da glematislerim, onlar da kışı içeride keçirecekler.
lilpar76
26-10-2014, 15:40
Ve begonvillim.
lilpar76
26-10-2014, 15:51
Güzelim, gardenyalarım.
lilpar76
28-10-2014, 09:02
Beyaz olanla, pembe olan eskiden bahçemde, digerlerini bu baharda aldım. Kırmızı gül sarmaşık türü. Yediveren adıyla almıştım, ama, geldiyinden bu yana , ikice defa açtı.
milaca2010
28-10-2014, 11:32
Sn. Lilpar76; Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
lilpar76
28-10-2014, 11:55
Çok teşekkür ederim,sayın milaca2010.
lilpar76
28-10-2014, 12:54
Mayısta aldığım ruj çiçeklerim ikinci kez çiçekteler.
527733
lilpar76
28-10-2014, 13:01
Ve sonbahar güzelleri: kadifelerim. Biz ona mexmer çiçeyi diyoruz.
Sayfanız hayırlı olsun Sayın lilpar76
gardenyalarınıza nasıl bakıyorsunuz acaba?
lilpar76
28-10-2014, 19:27
Çok teşekkür ederim sayın hüzün. Önceden hiç gardenyam olmadı. İlk denemem. Gündüzleri dışarıda tutuyorum, iki gün bekletilmiş limon tuzlu su veriyorum ( haftada bir defa), toprağı biraz kuruyken alttan su veriyorum. Şimdilik durumu iyi.
Sevgi Durul
28-10-2014, 19:44
Bahçeme hoş geldiniz.
Siz de ağaçlar.net'e hoş geldiniz.:)
Düzenli bakımlı bir bahçe, bir de kardeş ülkeden olunca, takibe değer diyorum.
Emeğinize sağlık. Devamını bekliyoruz.:)
lilpar76
28-10-2014, 20:11
Hoş bulduk, sayın SDurul, ilginiz için teşekkürler. Umarım, takibinize deyer:)
lilpar76
28-10-2014, 20:42
Bu gün pazara gittim, belki yasemiin bulurum diye. Artık kendimin, bir yasemin hastası olduğumu kabulleniyorum :pÇiçekçiden: yasemininiz varmı? - diye sorduğumda, her zamanki kibi cevabım aynı oldu. Dükkanın yaşlı bir satıcısı var, kızım, gel ben sana "cennet gülü"vereyim, aradığın çiçekten de güzel, çiçeklendiyinde de mis kibi kokar, dışarıya da ekebilirsin dedi.Gördüyümde, yapraklarının dizilişinden sanki, yaseminmiş kibime geldi.Yasemin sevdası beni paranoyak edicek sonunda.:pTelefondakı resimler yine devreye girdi, tabi, amcam da sağolsun, evet, evet, işte bu çiçek, ama ismi cennet gülü demezmi? Kapış o kapış, hemen alıverdim. Bu gidişle, her yasemine benzer bitki kendini benim bahçemde bulucak. Varsın, olsun, allahın yarattığı her güzelliye bahçemin kapısı her zaman açık...
Bu da resmi, dokülmüş çiçek saplarını çektim. Dua edelim de bu cennet gülü, o yasemin çiçeyi olsin:p
salihcan
28-10-2014, 20:59
Sn lilpar aldığınız bitki Melisa yani kolanya çalısı :)
lilpar76
29-10-2014, 06:43
Bilgilendirdiyiniz için çok minnettarım, sayın salihcan. Melisa çalısını araştırırken, başka bir bitkimin de ismini öyrenmiş oldum, (Cestrum eleqans). Yani, bir gülleyle iki tavşan misali. Dolayısıyla size iki defa minnettarım:)
Sayfanız hayırlı olsun sn. Lilpar76.
Hoş geldiniz
lilpar76
29-10-2014, 10:47
Teşekkürler, sayın ahsenn, sizler kibi doğasever insanlarla bir arada olmak çok güzel.
tarla kuşu
29-10-2014, 23:16
Sayfanız hayırlı olsun. herşey çok güzel görünüyor...
lilpar76
30-10-2014, 04:56
Sayfanız hayırlı olsun. herşey çok güzel görünüyor...
Arkadaşlar, hepinize ayrı - ayrı teşekkürler. Güzel dilekleriniz için, beyenileriniz için minnettarım.
resimsel
30-10-2014, 07:02
Sn. lilpar bahçeniz çok güzel, yağmur sonrası görüntüsü ise ayrı bir güzellik katmış.
lilpar76
30-10-2014, 07:14
Çok teşekkürler, sayın resimsel, evet, yağmurdan sonra bahçeye bir ayrı güzellik geliyor sanki. Ama, yüklediyim resimler yağmurdan sonra çekilmemiş, ben kendim o havanı yaratmak için tüm bahçeyi bazen, böylece yıkarım:)
evdeçiçek
30-10-2014, 09:05
Sayın Lilpar76 aramıza hoş geldiniz.
sayın lilpar76 bahçe sayfanız hayırlı olsun. hepsi birbirinden güzel . ne yazık ki bende sizin gibi çiçeklerimi kışın içeri almak zorunda kalıyorum .
lilpar76
30-10-2014, 15:11
İki gündür bahçe sayfama resim yüklemiyorum, çekmediyimden deyil, yüklemede sorun yaşıyorum, önceden çekmiş oldugum fotoqraflar, hepsi mobil telefonla çekilmiş, 70 kb-n büyükler, sayfama resim yüklemek istediyimde yükleme hatası yazıyor, resimi küçültürken kenarlardan kırpıyorum , o zaman da fotoqrafın kenarları kayboluyor , ortası büyüyor. Sayfamdakı çiçek resimlerinden de belli oluyor. Tüm resimleri bilgisayara yükledim, sorun aynen devam ediyor.
Anlaşılan, çiçeklerimin resmini çekmek için, yazın gelmesini beklemeli olucam.
lilpar76
30-10-2014, 19:56
Sayın Lilpar76 aramıza hoş geldiniz.
Affedersiniz, sayın evdeçiçek, farketmemişim. Çok teşekkürler:)
lilpar76
30-10-2014, 20:05
sayın lilpar76 bahçe sayfanız hayırlı olsun. hepsi birbirinden güzel . ne yazık ki bende sizin gibi çiçeklerimi kışın içeri almak zorunda kalıyorum .
Maalesef, açık havaya uyğunlaşmış bitkiler kapalı ortama çoğu zaman geç adapte oluyorlar. Ben iki haftaya kadardır ruj çiçeyimi geceleri kapalı balkona alıyor, gündüzleri dışarıya çıkarıyorum. Ondanmıdır, nedir bitlenmiş, ilgili bölümlerden bakıcam, umarım bir çare bulurum.
lilpar76
31-10-2014, 11:17
Bilgisayara yüklediyim fotoqrafları sonunda Paint proqramı yardımıyla küçültmeyi başardım.Yüklediyim resimleri yeniden düzenlemeye çalışacam, umarım hiç bir sorun yaşamam. Resimleri küçültemememden dolayı çok canım sıkılmıştı, hiç halledemiyecem diye çok üzülmüştüm.
lilpar76
31-10-2014, 14:25
İlkbaharda fotoqrafladıklarım
524452
524453
524454
524461
524462
lilpar76
31-10-2014, 18:41
devamı
lilpar76
31-10-2014, 18:51
Petunyalarım, yaz boyu güzelce çiçeklediler,ama tohumlarını yığamadım.
lilpar76
02-11-2014, 19:02
Aslında, bitkileri öbek şeklinde dikmeyi daha çok seviyorum, baharda kayısı ağacının kölgesine uyğuladım, ama toprak yapısından dolayı uzun süre bu şekilde kalmadı.
lilpar76
02-11-2014, 19:13
Beş altı yıllık amaryllislerimin çiçek çapı bu yıl daha büyüktü.
lilpar76
02-11-2014, 19:30
Baharda seradan aldığım kamelyam.
524927
524929
Bu da yerli beyaz kamelyam.
524928
münevver48
03-11-2014, 07:25
sevgili lilpar76,bu sabah sizin sayfanız gözümü gönlümü açtı. maşallah harika çiçekleriniz varmış.inşallah bu bahar daha renklilerini görürüz.kamelyana bayıldım. sevgiler...
lilpar76
03-11-2014, 10:42
Çok teşekkür ederim , sevgili münevver48,güzel sözleriniz ve beyenileriniz için size minnettarım.İnşallah, diyelim...
lilpar76
04-11-2014, 09:46
Ayva ağacının meyvelerini topladık. Epeyi,(umarım yanlış yazmadım, yani biraz çok anlamında söylemek istiyorum.) meyvesi varmış.
525167
Çok yumuşacık ve hoş kokulu
525168
Sevgili lilpar76,
Bahçeniz çok güzel ve sevgi dolu bir bakımda olduğu çok belli. Emeğinize sağlık.
evdeçiçek
04-11-2014, 11:15
Ayvalar süper gözüküyor, akşam iş çıkışında hemen ayva alacağım, çok canım çekti :D
lilpar76
04-11-2014, 11:59
Sevgili Milla, ilginiz için minnettarım, keşke bahçeme sevdiyim kadar bakım yapabilsem...
Sevgili evdeçiçek, yakınınızda oturup da, istediyiniz kadarını ikram etmeyi çok isterdim:)
lilpar76
04-11-2014, 12:38
Arkadaşlar, aslına bakarsanız sitedeki bahçeleri dolaştıkça, kendi bahçemin bakımsızlığından utanıyorum. Sanki, başka birisinin hazır bahçesinin görüntülerini sunuyormuşum kibi hiss ediyorum kendimi.Yazdan kalma, üç - beş adet çiçek fotoqraflarıyla bahçe sayfamı süsler kibi yapmak içime sinmiyor, açıkçası. Keşke, bahçemi yeni düzenlemeye başladığımda agaclar.net ailesine üye olsaymışım ve yaptıklarımı aşamalı olarak fotoqraflasaymışım diyorum. O zaman yapmak istediklerimi, hem daha detaylı anlatarak paylaşma fırsatım olurdu, hem de,yanlış bitkileri yanliş yerlere dikim hatam bu kadar çok olmazdı. Çünki, üyelerin bahçe sayfalarını dolaşırken, her üyenin kendi deneyimlerini, tecrübelerini başkasına faydalı olabilmek amacıyla anlattıklarını görüyorum ve çok da alkışlıyorum.Sonuçta, burası,tüm bitkiseverlerin doğa için, var olan ağaç ve bitki çeşitlerini tanıtmak ve yetiştirebilmek için birleştikleri bir site. Doğal olarak, benim kibi amatörler de başka üyelerin bahçe hikayelerini izleyerek , paylaştiklarını okuyarak öyreniyoruz, yanlış yaptiklarımızı böyle öneri ve bilgilerden yararlanarak düzeltebiliriz, diye düşünüyorum.
Artık, uslandım, bundan böyle bir tohumu bile,araştirmadan yanlış yere ekmek yok...:)
gokselcetin
04-11-2014, 12:53
Mayısta aldığım ruj çiçeklerim ikinci kez çiçekteler.
Sayın lipar76 sayfanız hayırlı olsun.
Bu bitkiniz dikkatimi çekti. Aeschynanthus Radicans olarak belirtmişsiniz. Aeschynanthus türlerinin çoğu birbirine çok benzemekte hatta Columnea'larla da çok benzeyebiliyorlar.
Sizin bitkinizi ben daha çok Aeschynanthus Lobbianus'a benzettim. Belki bu tür bile olmayabilir fakat Radicans olmadığını düşünüyorum.
Bu arada bitkinize maşallah, nazar değmesin. Çok sağlıklı büyümüş. Çok güzel bir bitki.
lilpar76
04-11-2014, 13:37
Sayın gokselcetin, ben aldığım çiçekler hakkında hemen araştırma yaparım. Ağaclar nette sayın Ophrys- n açtığı Aeschynanthus radicans başlığı alttaki mesajlarda bu bitkiyle ilgilene bilirsiniz.Sizin söylediyiniz bitki yanılmıyorsam, yapon küpesi çiçeyidir ve yaprakları tüylüdür.
gokselcetin
04-11-2014, 14:35
Sn. lipar76,
Sizi anlıyorum. Benimkisi bir yanlışa dikkat çekmekti. Madem siz öyle biliyorsunuz öyle de kalabilir.
Güzel paylaşımlar dilerim.
lilpar76
04-11-2014, 18:45
Sayın gokselçetin, ilginizden dolayı teşekkür ederim. Emin olmak için yeniden araşdırmaya karar verdim, yabançı sitelerin birinde çiçeyimin, aslında Aeschynanthus hidebrandii olduğunu öyrendim.
Resmini de yükledim.
Laleci_03
04-11-2014, 19:36
Sayın Lilpar sayfanız hayırlı ve bereketli olsun, henüz gezebildim sayfanızı :rolleyes: Ayrıca çok güzel bir bahçeniz var maşallah bitkilerinizde muhteşem, darısı başıma inşallah ;)
lilpar76
04-11-2014, 19:49
Çok teşekkür ederim, Laleci 03, inşaallah hayalindeki bahçeyi yapabilirsin:)
salihcan
04-11-2014, 20:10
Bilgilendirdiyiniz için çok minnettarım, sayın salihcan. Melisa çalısını araştırırken, başka bir bitkimin de ismini öyrenmiş oldum, (Cestrum eleqans). Yani, bir gülleyle iki tavşan misali. Dolayısıyla size iki defa minnettarım:)
Mesajınızı yeni gördüm sn lilpar 76 size yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
akçabardak
04-11-2014, 20:11
Arkadaşlar, aslına bakarsanız sitedeki bahçeleri dolaştıkça, kendi bahçemin bakımsızlığından utanıyorum. Sanki, başka birisinin hazır bahçesinin görüntülerini sunuyormuşum kibi hiss ediyorum kendimi.Yazdan kalma, üç - beş adet çiçek fotoqraflarıyla bahçe sayfamı süsler kibi yapmak içime sinmiyor, açıkçası. Keşke, bahçemi yeni düzenlemeye başladığımda agaclar.net ailesine üye olsaymışım ve yaptıklarımı aşamalı olarak fotoqraflasaymışım diyorum. O zaman yapmak istediklerimi, hem daha detaylı anlatarak paylaşma fırsatım olurdu, hem de,yanlış bitkileri yanliş yerlere dikim hatam bu kadar çok olmazdı. Çünki, üyelerin bahçe sayfalarını dolaşırken, her üyenin kendi deneyimlerini, tecrübelerini başkasına faydalı olabilmek amacıyla anlattıklarını görüyorum ve çok da alkışlıyorum.Sonuçta, burası,tüm bitkiseverlerin doğa için, var olan ağaç ve bitki çeşitlerini tanıtmak ve yetiştirebilmek için birleştikleri bir site. Doğal olarak, benim kibi amatörler de başka üyelerin bahçe hikayelerini izleyerek , paylaştiklarını okuyarak öyreniyoruz, yanlış yaptiklarımızı böyle öneri ve bilgilerden yararlanarak düzeltebiliriz, diye düşünüyorum.
Artık, uslandım, bundan böyle bir tohumu bile,araştirmadan yanlış yere ekmek yok...:)
Sevgili lilpar76 bu mesajınızı okuduktan sonra görüyorum ki kendinize çok haksızlık ediyorsunuz bence. Başlangıçta hepimizin hataları olmuştur, deneye yanıla öğreniyoruz her şeyi, bence başlangıçta sizde hiç fena değilsiniz gayet iyi gidiyorsunuz.
Hiç bir şeyde geç kalmış değilsiniz, zamanla bütün taşlar yerine oturacaktır, kendinize dert etmeyin, herşeyden önce siz çok doğru yerdesiniz o yüzden rahat olun derim.
Göreceksiniz ilerleyen zamanlarda her şey yoluna girdikten sonra siz bile geriye dönüp baktığınızda neydim ne oldum diye şaşıracaksınız :)
Bahçenizi takip ediyorum, çok güzel bitkileriniz meyve ağaçlarınız var, bu arada ayvalar gerçekten çok güzel görünüyorlar ellerinize emeklerinize sağlık, bol bitkili bir bahçe dileğimle her şey gönlünüzce, ürünleriniz bol olsun, sağlıcakla huzurla sevgiyle kalın.
lilpar76
04-11-2014, 20:36
Sevgili akçabardak, o güzel kalbinizin hoş niyyetleri için sizlere sonsuz minnettarlığımı sunuyorum. Bana akşam- akşam moral vermiş oldunuz,sizlerin bahçemi beyenmiş olması gerçekten benim için çok sevindirici. Umarım, bahçem sizin ve diger üyelerin de hevesle takip edebileceyi bahçelerden biri olur...Tekrar teşekkürler.
lilpar76
05-11-2014, 13:33
Kına çiçeklerimi çok seviyorum, onun içindir ki, çoğu fotoqraflarda ucundan kıyısından da olsa görüntüleri var.Şimdilik, bende iki rengi mevcut.
525262
525251
525254
525252
Bu da yazda fotoqrafladığım helleborusum
525256
lilpar76
05-11-2014, 14:22
Yazda fotoqrafladıklarım.
Kedi tırnaklarım.
525263
İsmini bilmediyim çalı türü.
525264
Şeker begonyalarım.
525268
Ve çileklerim.
525270
münevver48
06-11-2014, 07:14
Yazda fotoqrafladıklarım.
Kedi tırnaklarım.
525263
İsmini bilmediyim çalı türü.
525264
Şeker begonyalarım.
525268
Ve çileklerim.
525270
sevgili lilpar ismini bilmediğiniz çalınız vangelya gelin tacı bende çok seviyorum.
lilpar76
06-11-2014, 07:24
Sevgili münevver48, bilgilendirdiyiniz için sağolun. Bu bitki bana hediyye, onun için hiç bir bilgim yok, peki uzuyormu, yoksa çalı formundamı kalıyor ve kaç kere çiçekliyor. Amma da çok sordum:)
Önceden teşekkürler.
münevver48
06-11-2014, 17:53
sevgili lilpar,bu çalıyı kısmet olursa çelikten yeni diktim.çok beğeniyorum.bahçemde olmasını istediğim çalılardan bir tanesi boyunun 2, 3 metreye ulaştığını söyleyebilirim.yılda kaç defa çiçeklendiğini bilmiyorum.
lilpar76
06-11-2014, 20:43
O halde gelişmelerini birlikde deniyeceyiz. İnşaallah, istediyiniz kibi olur.
lilpar76
06-11-2014, 22:12
Bugün hava güneşli, üstelik Baküye özgün rüzgar da yok. Tam da bahçede temizlık işlerini yapmanın zamanı, şimdi dökülmüş yaprakları toplamasam sonra çok zor oluyor. Yağmurlar başlayınca kuru yapraklar çimin arasına doluyor üstüne de rüzgar estimi, bahçede hoş görüntüden eser kalmıyor.
Önce, dökülmüş kuru yaprakları topladım, epeyi yaprak yıgıldı, iki haftadır dışarıda büyük bir kovaya topladığım mutfaktan çıkan meyve - sebze kabuklarıyla karıştırdım. Kompost yapmak için ilk malzemelerim hazır.
Kına çiçeklerinin tohumlarını topladım, renklerine göre ayırdım.
Leylandilerin diplerine dikdiyim şeker begonyalarını merdiven girişindeki limoni servinin etrafına dizdim. Nedeni, günler kısaldığından bu yana duvar dibi güneş ışığı almıyor.
Dışarıda , bahçeye giriş yolunda mor renkli sabah sefalarım var, tohumlarını toplamak istedim, baktım henuz tam siyahlaşmamış, on, on beş güne toplarım.
Dört saatten çok çalıştım, çok yoruldum. Temizlık bitince bahçemi bir güzel yıkadım, bir kaç resim çektim tüm yorğunluğum çıkmış kibi oldum, işte çektiyim zahmetin karşılığı. Bahçemin derli - toplu, yağmurdan çıkmış kibi ıslak halini çok seviyorum.
Sevgili lilpar76,
4-5 saat bir çalışmayla bahçeyi tertemiz yapmışsınız. Çok huzur veren bir bahçeniz var. Elinize sağlık.
münevver48
07-11-2014, 07:15
sevgili lilpar, yorgunluğunuza değmiş. harika görünüyor.elleriniz dert görmesin. bu yorgunluğun üzerine oturup bahçede keyif çayı içmediniz mi? bakü'ye sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum.
lilpar76
07-11-2014, 09:59
Sevgili, Milla daim bahçemi ziyaret ettiyiniz için çok teşekkür ediyorum. Balkon sayfanıza yeni mesajlarınıza baktım, yapon gülünüzün rengi çok güzel, herhalde kökü vardır yoksa yeniden çiçekleyemezdi sanırım. 209 cu mesajdakı hanım küpesi dediyiniz bitkinin yapraklarını kına çiçeyinin yaprağına benzettim, eger kına çiçeyiyse havalar iyi giderse çiçekliyecek, olmazsa güneş gören pencere önüne alırsınız kışda bile çiçekler, ben yapmıştım.
lilpar76
07-11-2014, 10:28
sevgili lilpar, yorgunluğunuza değmiş. harika görünüyor.elleriniz dert görmesin. bu yorgunluğun üzerine oturup bahçede keyif çayı içmediniz mi? bakü'ye sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum.
Sevgili, münevver48 selamlarınızı cani - könülden kabul ediyorum, güzellikleri görmeyi başaran tüm gözler daim var olsun. Söylediyim kibi, bahçemi istediyim hale getidikden sonra fotoqraflayınca tüm yorğunluğum çıkıyor, sanki. Ne yalan söyleyim çay içmeye zamanım olmadı, evdeki işler de beni bekliyordu. Kötü bir alışkanlığım var, yaz - kış demem, ne zaman bahçede çalışsam yorğunluktan ölsem bile bahçeden tutmuş eve kalkan merdivenlere kadar her yeri yıkamasam gördüyüm işler içime sinmiyor. Mutfağımın penceresinden tüm bahcem görünüyor, çayımı soğuk havalarda o pencere önünde içiyorum.
Sevgili lilpar76,
Senin bahçeni ve çiçeklerini izlemek benim için büyük bir zevk.
Ben de hanım küpesinin kına çiçeği olduğunu düşündüm aslında. Sanırım yerel isimlerden biri hanım küpesi de. Malesef çürüdüler, artık kısmetse baharda tekrar ekeceğim.
lilpar76
07-11-2014, 11:12
Ayyy...şunun güzelliyine bir bakarmısınız, mutfağın penceresi önündeki gardenyanın yaprağına konmuş güneşleniyor, hemen resmini çektim. Hava çok iyi, ondanmı çıktı yuvasından, ben soğuk havalarda hiç görmedim de...
525422
lilpar76
07-11-2014, 11:21
Sevgili lilpar76,
Senin bahçeni ve çiçeklerini izlemek benim için büyük bir zevk.
Ben de hanım küpesinin kına çiçeği olduğunu düşündüm aslında. Sanırım yerel isimlerden biri hanım küpesi de. Malesef çürüdüler, artık kısmetse baharda tekrar ekeceğim.
Sevgili Milla, kına çiçeyinin tohumları çok arsızlar nereye düşseler güneş görünce hemen çıkıverirler. Annem hiç tohum ekmez bence kışı toprakta geçirirlerse daha büyük ve çok çiçek açarlar.
Bu arada benim pencerenin önüne baharmı geldi nedir:D şimdi de bir arı gelip gidiyor gardenyaya konarsa onu da fotoqraflıyacam....yapon ezgili açıyor ya, ondan herhalde.
lilpar76
07-11-2014, 11:41
Ruj çiçeyinin yaprakları yapışkanlamışdı ya, arılar ondan gelmişler, yaprak arasından güç seziliyor. Uçtan geriye üçüncü yaprakta...:D
lilpar76
09-11-2014, 21:19
Havalar soğuduktan sonra bitkiler sanki biraz geliştiler kibi, leylandilerin uç sürgünleri açık yeşil renke dönüştü, son defa temmuzda çiçeklemiş mor sakız nihayet o güzel yüzünü gösterdi. Ama rengi biraz kırmızıya dönmüş kibi, ikinci resim yazda çektiyimden.
525825
525858
Saksıdaki yaprak güzelinin rengi daha güzelleşmiş.
525851
525873
Şelaleye diktiklerim haala çiçeklenmeye devam ediyorlar.
525845
lilpar76
10-11-2014, 12:14
Baharda seradan aldığım kasımpatılar da açmaya başladılar, yalnız sarı renkli kasımpatı kırmızı açıcak kibi gözüküyor , (mor rengin tam arkasında) aceba kökleri bir - birine çok yakın olduğu için olurmu bilmem. Tam açınca rengi belli olucak.
525898
Bunlar da komşumun verdiyi kasımpatılar.
525900
Baharda yengemden getirdiklerim de var, haala tomurcukları çok küçük, açınca onları da yüklerim.
Yaseminım geldiyi günden beri yeni sürgünler vermeye devam ediyor. Umarım çiçeklerini görmek te nasib olur.
525902
Gerçekten çok güzel bir bahçeniz var. Bahçenizde huzurlu ve güzel bir ömür geçirmeniz dileklllllerimle.
lilpar76
11-11-2014, 14:30
Çok teşekkür ederim, sayın lusoari,mesajınızı şimdi gördüm.
YeniGine
13-11-2014, 23:46
Sevgili lilpar76 merhaba; bahçe sayfanız hayrlı olsun. (Geç kalmışım ben.) Bahçe çok güzel, çiçekleriniz çok çok güzel. Hepsine maşallah, ellerinize, emeklerinize sağlık.
Ben mutfak pencerenizden bahçenizin görüntüsünü merak ettim.
lilpar76
14-11-2014, 06:13
Öncelikle bahçeme hoş geldiniz, sayın YeniGine, bahçemi beyendiyiniz için çok teşekkür ederim.
Bahçemde yapılacak işler çok, önümüzdeki baharda sınır duvarlarının boyasını ve tüm bahçenin zemin taşlarını yenilemeyi düşünüyoruz. Başlamışken, bazı bölümlerde yeni düzenlemeler yapmak istiyorum, bakalım ortaya birşeyler çıkara bilecekmiyim. Kısmet...
Mutfak penceresinden bahçem böyle görünüyor.
lilpar76
17-11-2014, 21:55
Bahçemdeki cansız, boş ğörünen alanlara bir renk, bir hareketlilik kazandırmak istiyorum. Bir türlü canlandırmayı başaramadığım ölü noktaları:
Bahçe başlanğıçındakı- kayısı ağacının altını ve bahçe bitişindeki-yapay şelalenin önünü ve sağ tarafını yeniden düzenlemek niyyetindeyim.
Kayısı ağacının altını kaya bahçesi peyzajı düzenlemesi olarak düşünüyorum.
526667
Şelalenin etrafı konusunda çok kararsızım, şelalede çatlaklar oluştu, su sızdırma sorunu da var.Tamamen sökmeyi düşündüyümüz zamanlar da oluyor.
526668
Hazır su, şelale varken, Peyzaj: Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama başlığı altında sayın Nuri Mürvetin paylaştığı nilufer peyzajını kendi bahçemde reallaştırmağı çok isterdim.
Ancak, hem malzeme bulamamak endişesi, hem de fiziki olarak yapamamak korkusu var.
Ayrıca, bahçe kapı girişinin sol tarafındaki komşu bahçe duvarı çok boş görünüyor. Sarmaşıklarla örte bilirim, ama sonuç başarılı olurmu, onu da bilemiyorum.
Bahçemde hanki düzenlemeleri uygulaya bilirim, ne kibi deyişiklikler yapabilirim, konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Deyerli Ağaclar net üyeleri, fikirleriniz ve önerileriniz benim için, çok önemli.
Şimdiden herkese sonsuz minnettarlığımı sunuyorum...
Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel. Komşu ve diğer duvarlarınız için Kasap94'ün bahçesini gezip, duvarlarını bir inceleyin.
Size güzel fikirler verebilir diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
tuncel06
18-11-2014, 07:32
Sayın lilpar76 bahçeniz çok güzel. Tebrikler. Ellerinize sağlık. Bahçedeki salıncakta bizim için de keyif yapın. . Bu arada deve tabanını ne yaptınız.
lilpar76
18-11-2014, 11:18
Sayın YeniBon, bahçeme hoşgeldiniz, duvar yüksekliyi 3 metreden fazla olunca yalnız saksılarla dekor yapmak hoş görünmez, sanırım.
lilpar76
18-11-2014, 11:30
Sayın lilpar76 bahçeniz çok güzel. Tebrikler. Ellerinize sağlık. Bahçedeki salıncakta bizim için de keyif yapın.���� . Bu arada deve tabanını ne yaptınız.
Sayın tuncel06, evet, bahçedeki salıncagın keyfini çıkarmak çocukların çok hoşuna gidiyor.Deve tabanı bitkisini ilgili başlıkta anlatmışım, bu arada soru işaretlerinin çokluk nedenini anlatırmısınız?
lilpar76
01-12-2014, 11:29
Yeni dünya ağacı çiçekleniyor.
lilpar76
21-02-2015, 14:41
Bahçemin kış hali.
537952
537953
Yarım saat önce yağmaga başlayan kar.
Sûz-i Dilârâ
28-05-2015, 22:08
Sayın lilpar, bahçeniz çok sevimli, düzenli ve şık görünüyor, baharda sahip olduğu koyu yeşil, sağlıklı ve temiz görüntüsü çok hoşuma gitti.
Ancak aylardır sayfanıza yeni mesaj ve fotoğraflar yüklememişsiniz.:( Bahçenizin son hali nasıldır merak ettim:rolleyes:
Ayrıca kardeş ülkemiz Azerbaycan'dan oluşunuz benim için ayrıca önemli.;) Bütün Azerbaycan'a sevgiler, selamlar. ;)
lilpar76
08-06-2015, 21:38
Sayın Sûzi-Dilàrà, merhaba,bahçemi beğenmiş olmanız beni gerçekten çok mutlu etti, çok teşekkür ederim.
Haklısınız, aylardır bahçe sayfama neredeyse hiç ugramadım, o üzden mesajınızı dün gece ancak görebildim.
Yalnız, şu sessizliğim artık bahçemle ilgilenmediğimden değil, aksine, bahar geldiğinden bugüne kadar tüm günüm bahçede geçiyor değebilirim. Bahçemde bazı yerdeğişmeler yaptım.Geç de olsa, doğru bitki doğru yerine ...
Bahçemin yeni fotoğraflarını yakın zamanlarda yüklemeği, zaten düşünüyordum, fırsatbulunca yüklerim artık.
lilpar76
19-06-2015, 13:16
Bahçemde yaptıgımız değişiklikleri kısa şekilde özetleğeğim:
Önce perakende şekilde yanlış yerlere diktiğimiz Alev ağacı çalılarını tüm gün güneş alan kapı girişinin sol tarafındaki sınır duvarı boyunca diktik. Her iki başına birer tane limoni servi ve onların da diplerine alaca yapraklı Hedera sarmaşıgı yerleştirdik. Amacımız, iki servi arasındakı boş alanı yukarıdan arka şeklinde yeşillendirmek.
560311
Bahçe giriş kapısının sol yanına kırmızı sarmaşık gül, ona tırmanması için açık mor renkli Glematis ve sağ yanına da sarı sarmaşık gül ve koyu mor renkli Glematis yerleştirdim. Bu arada glematislerimin hanki tür olduklarını bilmiyorum.
560307
560309
lilpar76
19-06-2015, 15:24
Duvarların boş görüntüsünü hiç sevmiyorum, onun için duvar boyunca leylandiler, onların her iki taraflarına da uzamamaları için uçlarını budadıgım limoni servileri diktim, nedeni bahçem çok küçük , leylandiler de dikey büyüdükleri için ileride gözyorucu bir görüntü olabileceğini düşündüm.
Ne zamandır bahçemde olmasını çok istediğim Mavi ladin de leylandilerin önünde yerleşti.
lilpar76
20-06-2015, 08:45
Bahçe girişindeki kölgelik alanda hep sıradışı bir düzenleme yapmağı hayal etmişimdir. Burası hem kapı girişi oldugundan, hem de oturma alanı ve mutfak penceresinden göründüğü için yılın her mevsimi canlı ve yeşillikler içinde olmasını istiyorum.
Yalnız sabahları güneş aldıgından kölgeğe dayanıklı bitkiler seçtim.Arkadan öne dogru önce bir büyük kök ortanca ve top mazıları, önlerine de rodedenderon, cennet bambusu ve pittosporumları yerleştirdim. Onların da etrafına kısmen güneş gören yerlere gardenyaları, soğanlı bitkileri və toprak üzerini kapatması için bir kaç kök buz çiçeği diktim.
lilpar76
23-06-2015, 08:24
Şu aralar sayfamla ilgilenmeğe çok zamanım olmuyor, o yüzden fotoqrafladıgım resimleri bile zamanında koyamıyorum. Vakit bulunca hemen resimleri yüklemeğe çalışacam.
münevver48
23-06-2015, 11:03
:)sevgili lilpar76, bahçeniz yeni düzenlemeyle ne kadar da güzel olmuş.ellerinize sağlık. bir an önce diğer fotoğraflarınızı da paylaşırsanız çok sevinirim. çok merak ettim daha ne güzellikler var acep bahçenizde diye. sevgiler.
zehra evin
23-06-2015, 11:26
Sevgili lilpar76; bahçeniz çok şirin maşallah. Ellerinizi sağlık.
mazda_ozan
23-06-2015, 13:21
Şu taban yeşilliği bence bir arka bahçede olmazsa olmaz..
Sûz-i Dilârâ
23-06-2015, 22:55
Şu aralar sayfamla ilgilenmeğe çok zamanım olmuyor, o yüzden fotoqrafladıgım resimleri bile zamanında koyamıyorum. Vakit bulunca hemen resimleri yüklemeğe çalışacam.
Bunun için kendinizi sıkıntıya sokmayın lütfen, buralarda olduğunuzu bilmek de yeterli, zamanınız oldukça fotoğrafları eklersiniz. ;) Hepimiz bazen zaman sıkıntısı yaşayabiliyoruz, sitenin haricindeki hayatlarımız bizi esir alabiliyor, bitkilerimizin yanlarına uğrayamadığımız günlerimiz olabiliyor.
Sağlık olsun gerisi önemli değil her şey zamanla hallolur, bizler aynı zamanda bir çiçeğin açması için aylarca bekleyebilen sabır ehli insanlarız da sizin fotoğraflarınızı da siz ekleyene kadar bekleriz uslu uslu;)
lilpar76
27-06-2015, 11:50
Bahçemle ilgilenen, takip eden arkadaşlar, hepinize ayrı-ayrılıkta çoook teşekkür ederim:) Beğenileriniz için de ayrıca teşekkürler...
İlginizi duymak bile benim için çok önemli, iyi ki varsınız...:)
lilpar76
27-06-2015, 12:38
Önceleri bana çok cansız,ve sönük görünen bahçe bitişi...
Baharda çekilmiş fotoqraflar...
562168
562167
Bugünkü hali...
562170
.
lilpar76
27-06-2015, 14:04
Çok sevdiğim mavi ladin ...
562183
Fon olarak mavinin öne çıkması için sarı renk niyyetine pittosporum, alaca taflan ve yayılıcı ardıç (yanlış bilmiyorsam) kullandım ve bu sefer de sarı rengin öne çıkması için onların ortasına da bir-birine yakın mesafede üç tane loropetalum chinense çalısı yerleştirdim.
562177
lilpar76
27-06-2015, 14:36
Eve yakın rosmarin, önüne de ceylanlar diktim.Burası öylenden akşama kadar güneş alıyor, şimdilik rosmarinlerin uzamamaları için uçlarını kırpıyorum, amacım önde yatay formlu çiçekli , arkada top formlu çiçeksiz (budamasını zamanında yaparsam çiçeklemesini engelleğebileceğimi sanıyorum)...
lilpar76
03-07-2015, 10:09
Geçen günkü güçlü rüzgardan dolayı mor glayölümün yeni açmış qonçaları hemen buruştular:( Kırmızı olanı dün, sarısı bugün açmağa başladı:)
563654
563656
563655
lilpar76
03-07-2015, 10:32
Sardunyalarım bahar geldiğinden bu yana hep çiçekli:)563660
Sakızlarım da öyle...
563657
563658
lilpar76
03-07-2015, 10:48
Bunlar da ceylanlarım...
563661
Mor gladyör çok güzel, sardunyalarda. Bahçenizin son hali çok güzel olmuş. Keyifli zamanlar geçirmenizi dilerim.
lilpar76
03-07-2015, 10:58
Çok teşekkür ederim :)
lilpar76
03-07-2015, 11:09
Dört tane yumrulu begonyadan bir tanesini yaşatamadım, oysa hepsini aynı yere gömmüştüm. İlk açan bu renk oldu, bakalım kalan ikisi ne renk açacak?
lilpar76
12-07-2015, 12:10
Glayöl çiçeğinin bir tanesi de böyle bir renk açtı. Maalesef, tüm çiçeklerini birarada fotoqraflamak nasip olmadı, sıcaklardan mıdır, nedir üzerindeki çiçekler sadece üç-dört gün canlı kalabildi:mad:
lilpar76
12-07-2015, 12:33
Ağac zambaklarım da açtılar, kokularını hiç sevmedim, ama görüntüleri çok hoşuma gitti.
YeniGine
13-07-2015, 00:09
Sevgili lilpar öncelikle ceylanlarınız çok güzel olmuşlar, mor glayölünüz harika, çok güzelmiş rengi.
Maşallah bahçeniz renklenmiş, emeklerinize sağlık...
lilpar76
13-07-2015, 13:21
Teşekkür ederim, sevgili YeniGine, bahçedeki renkliliği yaşatmak su sorunu yüzünden şu aralar maalesef mümkün deyil. Glayöllerim, zambaklarım ne zaman açacak, kokusu nasıl olucak diye haftalarca gözümü diktim-durdum. Açar-açmaz sıcaklar bir yandan, rüzgar diğer yandan kasıp-kavurdular, bu da azmış kibi şimdi de ağaç zambağın saksısına kuşlar dadanmış, toprağını eşip saksıdan kenara döküyorlar, köklerinin kurumasından korkuyorum:(
YeniGine
13-07-2015, 18:16
Toprağına minik minik sopalar sokuşturuverin sevgili lilpar o zaman eşeleyemezler toprağı. :)
lilpar76
04-11-2015, 20:38
Merhabalar, sayfamda resim paylaşmayalı, birşeyler yazmayalı çok uzun zaman oldu. Çok yoğun ve yorucu bir yaz geçirdik, ama şükürler olsun, şimdi her şey yolunda gidiyor .
Aslında, netteki diğer üyelerin bahçelerini zaman buldukca dolaşıyordum, bir ara kendi bahçemden resimlediğim görüntüleri de sayfama eklerim diye rahat ve bol zamanım olacağı günü beklerken cep telefonum bozuldu. Ve dolayısıyla, tüm resimler de silinmiş oldu. Üstüne üstelik, kullanıcı şifremi de unuttugum için giriş yapamıyordum. Sağolsunlar yöneticiler, yardım ettiler yeni bir şifreyle bu sorunu da hall etmiş olduk, ama, maalesef yazdan hiç bir görüntü paylaşamıyacam:(
Sağlık olsun, yakın günlerde bahçemden yeni görüntüler eklerim.
lilpar76
08-11-2015, 19:42
Önce, eşimin telefonundan bulmuş olduğum yazda çekilmiş görüntüleri paylaşmak istedim.
584462
584455
584456
584458
lilpar76
08-11-2015, 20:29
Bunlar da bir kaç gün önce çekilmiş fotoqraflar. Sonbaharın gelişi ilk önce kayısı ağacının sararmış yapraklarının dökülmesinden belli oluyor.
584467
Rüzgarın tüm bahçeye dağıttığı yapraklar bahçeye apayrı bir hava katıyor...
584468
584472
Cennet bambusunun kızarmış meyvelerinin rengi gettikçe daha da koyu renk alıyor, beyaz karın altında nasıl görüneceğini çok merak ediyorum.
lilpar76
08-11-2015, 20:50
Devam...
584494
584489
584490
584492
lilpar76
16-11-2015, 18:33
Devam edelim...
Begonvillim dördüncü kez çiçekte...
lilpar76
16-11-2015, 18:59
Kallalarım bu yıl çiçek açmadılar, ama yapraklarına bakınca önümüzdeki baharda beni sevindirecekler kibi...
585725
Bunlar da geçen yaz Gürcistandakı yayladan söküb getirdiğim aşk merdivenlerim, yerlerini sevdiler qaliba, küçücük olsalar da çok sağlıklı görünüyorlar.
585726
lilpar76
16-11-2015, 19:32
Pervane çiçekli yaseminimin boyu 3 metreye yakın, çiçeklenince kokusu muhteşem oluyor. Kuzey rüzgarı görmeyen bir yerde, inşaallah kışı sorunsuz atlatır.
585737
Bu da Madaqaskar yaseminim, ilgili bölümde sn Jezebel sarıp sarmalamı istedi, yoksa zarar göre bilirmiş.
585736
Pervane çiçekli yaseminimin boyu 3 metreye yakın, çiçeklenince kokusu muhteşem oluyor. Kuzey rüzgarı görmeyen bir yerde, inşaallah kışı sorunsuz atlatır.
585737
Bu da Madaqaskar yaseminim, ilgili bölümde sn Jezebel sarıp sarmalamı istedi, yoksa zarar göre bilirmiş.
585736
Benim de büyük sorunum bu.
Budayıp saracağım. Çelikleri de köklendireyim ki, kışın donarsa elimizde yedek olsun.
Bu arada bahçenizi sevdim sn.lilpar76 ;)
Uğrarım artık.
lilpar76
18-11-2015, 13:30
Sn Jezebel, bahçemi sevmiş olmanıza memnun oldum, her zaman beklerim:)
Doğrusu, her iki yaseminimi çoğaltmağı ben de çok isterim, ama maalesef, nasıl budanır-ne zaman budanır ya da nasıl köklendirilir, hiç bir bilgim yok. Bu konuda yardımlarınızı beklerim ve çok minnettar olurum...
lilpar76
02-01-2016, 09:01
Baküde bu kışın ilk karı yağdı nihayet, her taraf beyaz elbisesini giydi. Herdemyeşil ağaçların dalları üzerindeki karın ağırlığından yatay bir form aldı, kışın kar yağdığında izlemeğe doyamadığım bir manzaradır. Yalnız, ben tam olarak o güzel görüntüleri yakalayamadım, ne yazık ki... Güneş az ısıtınca leylandilerin dallarındakı karlar rüzgarın da yardımıyla hemen dökülmeğe başladı. Ama, olsun...böylesi de çok güzeldir.
591088
Bembeyaz kar altında cennet bambusunun kırmızı meyvelerini canlı izlemek için karın yağmasını çocuklar kibi sabırsızlıkla bekliyordum, açıkcası.
Beklemeğe değermiş...
591087
591089
Bahçemin yeni sakinleri, himalaya sedirleri...
Maalesef, yer azlığından dolayı bir - birine yakın dikmek zorunda kaldık.
591091
591086
akçabardak
02-01-2016, 09:21
Sevgili lilpar 76 bahçenizin manzarası gerçekten de çok güzel, bizlerde kar yağmadığı için sizlerin manzaralarınızla yetinmek zorunda kalıyoruz, Himalaya leylandileri bir harika, belgesellerde izlemiştim sıra sıra dizili üzerilerinde kar manzaraları çok hoş duruyorlardı.
lilpar76
02-01-2016, 09:27
Teşekkür ederim, sevgili akçabardak, umarım çok yakın günlerde siz taraflara da hayırlısıyla karlar yağar, o muhteşem doğa görüntüleriyle gözünüzü könlünüzü hoş eyler:)
Selam lilpar 76 bende tovuzdanim. Bahcenizi gezdim masallah cok guzel evinizde oyle saglikla oturun. Bitkilerinizde cok guzel bakimli. Rayon yeridi bura cok cesit bitki bulmak zor. Benimde cicekerim var en cok sardunya (bizde emekomenci deyirler), canan, bir tanede sakizim var. Senin bordo ceylanina bittim resmen ben bulamiyorum burda. Ayrica amarillislerin, rozetlerin,yaseminlerin ve diger saymadiklarim hepsi cok guzel bakimli. Bu arada yoksun nerelerdesin? Bu guzel bahceni ihmal etme.Basarilar sana..
Ah o begonvil yokmu muhtesem. Bir kez buldum yazi cok guzel ciceklendi sonra kaybettim. Seninki nasil iyimi? Cokkkk seviyorum begonvili. Ilahi ne guzel yaratmis.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.