PDA

View Full Version : Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı

hira
10-03-2014, 23:03
işte size çok net fotoğraflar;) cinsiyeti nedir Çınar'cığımın?

475312

475313

475314

he, bu çalışma nedir diye sorarsanız, evini yeniden inşa ediyor :p

lusoari
11-03-2014, 08:11
Sevgili Hira, Çınar % 100 erkek bana güvenebilirsiniz. :-)

hira
11-03-2014, 09:53
Sevgili
Hira, Çınar % 100 erkek bana güvenebilirsiniz. :-)

:) Sevgili lusoari, bende öyle düşünüyorum ama Sevgili gokcegokce, dişi
diyor. Hoş, çok önemli değil ama erkek kuşların daha kolay eğitildiğini
duydum. Ne kadar doğru bilmem gerçi.

Teşekkür ederim:)

musk
11-03-2014, 10:14
:) Sevgili lusoari, bende öyle düşünüyorum ama Sevgili gokcegokce, dişi
diyor. Hoş, çok önemli değil ama erkek kuşların daha kolay eğitildiğini
duydum. Ne kadar doğru bilmem gerçi.

Teşekkür ederim:)

Erkek kuşlar herzaman daha ılımlıdır. Dişilerde onlara göre biraz daha yabani olurlar. Cinsiyet için biraz erken ama bence de görünüş duruş itibariyle erkek. Bu kuş henüz 2 bilemedin 2.5 aylık. Gaga üzerinden alnına doğru giden siyah çizgiler bir kaç ay sonra giderek kaybolacaktır.

lusoari
11-03-2014, 11:03
Sevgili Hira;
Çocukluktan beri evimizde hayvanlarımız eksik olmazdı babamın kanaryaları, benim muhabbet kuşlarım v.s. Sayın Musk'unda dediği gibi sizin kuşunuz daha çok yavru bu sizin açınızdan çok iyi. Erkek veya dişi yavruyken alındığında bizlere daha kolay alışıyorlar, yavru erkek muhabbet kuşlarında burun rengi pembe ile morun bütün tonlarında olur, kuş büyüdükçe rengi mavi olacaktır, dişilerde ise bu renk yavruyken beyaz ve bejden başlayarak, olgunlaştıkça kahve rengini alacaktır.
Sevgili arkadaşlar beni sakın yanlış anlamayın ama mesleğimden ve deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum ki küçük Çınar erkek.

hira
11-03-2014, 14:13
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Sn. musk, o çizgilerin kaybolmasını hiç istemezdim, çok şeker bu haliyle:)

Sn. lusoari, yavru oluşu gerçekten bi avantaj çünkü gün geçtikçe daha çok alıştığını hissediyorum.

Benimde birçok muhabbet kuşum ve akvaryumum vardı küçüklüğümden bu yana hayvanları ve çiçekleri en çok seven bendlm ailede. şanslı hissediyorum kendimi:)

horanlı.66
11-03-2014, 17:51
sayın hira kuşunuz erkek gibi duruyor, daha erken aslında tahmin konusunda, alnındaki o siyahliklar kaybolmaz kaybolur diyen arkadaş yanlış tahminde bulunmuş aslında, hatta her tüy değişiminde artarak devam eder, yakasında sağlı sollu beyaz **** mavi farklı sakallar çıkar, vücutta her tüy değişiminde bakıma göre farklı renklenmeler olur hafiftende olsa, size şunu söyleyeyim şu an size çok güzel geliyor biliyorum ama en çirkin zamanı desem yeridir :-) aylar geçtikçe tüy değişimi oldukça ve bakımı iyi olursa o zamanki tüy güzelliği alımi çok çok farklı olacak, bu arada size tavsiyem ara ara temiz ve soğuk olmayan marul verirseniz iştahla yer, iki üç günde bir idealdir. Sizin kuşu gördükçe eski anılarım depreşti . . .

musk
12-03-2014, 09:49
............ alnındaki o siyahliklar kaybolmaz kaybolur diyen arkadaş yanlış tahminde bulunmuş aslında, hatta her tüy değişiminde artarak devam eder, . . .

Sayın horanlı,
Benim üstteki mesajımda vermiş olduğum ve sizin aksini iddia ettiğiniz bilgi tahmine dayalı bir bilgi değil. Böyle bir kanıya nereden vardığınızı da anlamış değilim.

Siz ya benim anlatmak istediğimi anlamamışsınız ya da bu konuya yeteri kadar vakıf değilsiniz.

Tekrar edeyim; Yavru kuşlarda cere nin üzerinden hemen başlayıp boyunun arkasından sırta doğru uzanan paralel yapıdaki çizgiler, kuş yetişkin hale geldikçe başının ön yüzündeki kısımda kalanlar silinir. Bundan sonra sadece başın üst arka yarısından, boyuna kadar olan kısımda o çizgiler kalır.
Size yetiştirdiğim kuşlardan sadece birinin yavru ve yetişkin halinden resimli örnek veriyorum.
İlk resim anlayacağınız gibi yavru, diğerleri aynı yavrunun yetişkin halleri.

Siz de yanlış olduğunu iddia ettiğiniz ve savınızı destekler bir resim bulup buraya verirseniz konu ile ilgilenen arkadaşlarımız aydınlanmış olur.
Kendi kuşlarınız olması da şart değil. Netten de her hangi bir resim olabilir. Hemen cere arkasından başlayıp arkaya kadar paralel çizgilerini koruyabilmiş olan yetişkin bir kuş resmi yeterli olur.

horanlı.66
12-03-2014, 11:57
sayın musk amacım kimseyi kızdırmak değil, Yanlış anlaşılma için özür dilerim, benim kendi kuşumda sizin Fotolardaki durumun tersi oldu, yazdığımı tam okumuşsaniz tüylerinde yaş ilerledikce değişim olacak dedim, sizinkindede böyle olmuş, o sizin kuşunuz benimki benim kuşum, kimsenin bişeyine kimse bi şey demediki zaten . . .

musk
12-03-2014, 12:07
sayın musk amacım kimseyi kızdırmak değil, Yanlış anlaşılma için özür dilerim, benim kendi kuşumda sizin Fotolardaki durumun tersi oldu, yazdığımı tam okumuşsaniz tüylerinde yaş ilerledikce değişim olacak dedim, sizinkindede böyle olmuş, o sizin kuşunuz benimki benim kuşum, kimsenin bişeyine kimse bi şey demediki zaten . . .

Konu benim, sizin veya diğerinin kuşu olması değil sayın horanlı.
Benim söylemek istediğim yetişkin kuşların ön yüzlerinde çizgi olmaz. Bu çizgiler zaten yavru kuşlara has karakteristik bir özelliktir ki, büyüdükçe kaybolacaktır.
Bir ihtimal hatırınızda yanlış kalmış olabileceğini düşünüyorum.

Her neyse, benim de kimseyi kırmak gibi bir amacım yok sadece konuya açklık getirmek istedim.

fatsalı
22-10-2014, 10:14
Yeni aldığım LUTİNO cinsi muhabbet kuşunun resimleri... Cinsiyetini bilmediğimden dolayı tecrubeli arkadaşlardan yardım bekliyorum....Genel kanı Lutino ve Albino kuşların %95 i dişi oluyomuş...

işte cinsiyetini merak ettiğim minik dostum :rolleyes:

Muda
23-10-2014, 16:47
Yeni aldığım LUTİNO cinsi muhabbet kuşunun resimleri... Cinsiyetini bilmediğimden dolayı tecrubeli arkadaşlardan yardım bekliyorum....Genel kanı Lutino ve Albino kuşların %95 i dişi oluyomuş...

işte cinsiyetini merak ettiğim minik dostum :rolleyes:

Sevgili Hira;
Çocukluktan beri evimizde hayvanlarımız eksik olmazdı babamın kanaryaları, benim muhabbet kuşlarım v.s. Sayın Musk'unda dediği gibi sizin kuşunuz daha çok yavru bu sizin açınızdan çok iyi. Erkek veya dişi yavruyken alındığında bizlere daha kolay alışıyorlar, yavru erkek muhabbet kuşlarında burun rengi pembe ile morun bütün tonlarında olur, kuş büyüdükçe rengi mavi olacaktır, dişilerde ise bu renk yavruyken beyaz ve bejden başlayarak, olgunlaştıkça kahve rengini alacaktır.
Sevgili arkadaşlar beni sakın yanlış anlamayın ama mesleğimden ve deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum ki küçük Çınar erkek.

Losuari arkadaşımız tam olarak erkek ve dişi kuşun burun renginden cinsiyetini anlatmış. Kuşunuzun göz rengi kırmızı. Tabi fotoğrafta yanlış çıkmamış ise. Çok az yeşillik var. Muhtemel lutino. Gördüğüm kadarı ile kuşunuzun burun rengi morumsu. Erkek olduğunu düşünüyorum. Siz daha dikkatli bir şekilde canlısına bakarak tam olarak erkek olup olmadığını anlayabilirsiniz.

hira
23-10-2014, 21:45
Başlığı ve adımı görünce şaştım kaldım. Ahanda dedim hesabım çalındı:D Ben böyle bi konu açmamıştım çünkü:)
Muhabbet kuşu egitimi konusunda geçen bu muhabbeti, ayrı bir konu
başlığı olarak açmış biri benim adıma:o Acaba kim:D

fatsalı
24-10-2014, 13:08
Başlığı ve adımı görünce şaştım kaldım. Ahanda dedim hesabım çalındı:D Ben böyle bi konu açmamıştım çünkü:)
Muhabbet kuşu egitimi konusunda geçen bu muhabbeti, ayrı bir konu
başlığı olarak açmış biri benim adıma:o Acaba kim:D

bu konuyu aslında ben açtım ama nedense sizin adınız yazıyo :mad: ayrıca konuya ilk yorum yapan da bendim :p

fatsalı
24-10-2014, 13:10
Losuari arkadaşımız tam olarak erkek ve dişi kuşun burun renginden cinsiyetini anlatmış. Kuşunuzun göz rengi kırmızı. Tabi fotoğrafta yanlış çıkmamış ise. Çok az yeşillik var. Muhtemel lutino. Gördüğüm kadarı ile kuşunuzun burun rengi morumsu. Erkek olduğunu düşünüyorum. Siz daha dikkatli bir şekilde canlısına bakarak tam olarak erkek olup olmadığını anlayabilirsiniz.

yorumunuz için teşekkür ederim...dostumda yeşil renk yok...flaştan kaynaklanan bir durum sanırım...Burun rengi is açık mavi ve morumsu karışı gibi..Etrafta çok bilgi kalabalığı olduğu için hala tereddütteyim cinsiyeti hakkında...

Muda
27-10-2014, 11:02
Bazı konuları yönetici arkadaşlar ayrı bir başlık açabiliyor veya benzer konuları birleştirebiliyor. Aynı durum benim de başıma geldi.

Fotoğraf çekilirken ışık yetersizliği durumunda renkler tam olarak gerçeği yansıtmıyor. Flaş kullandığımız durumda da flaşın göründüğü yerlerin rengi biraz değişik olabiliyor. Geri plan ise sizin sonraki fotoğraflarınız gibi simsiyah çıkıyor. Özellikle elde olan son fotoğrafta ince şerit halinde belki flaş kullanılınca ortaya çıkan bir yeşilimsi renk var.

hira
29-10-2014, 12:51
Çınar erkektir diyen arkadaşlar nerdesiniz, bu cereye ne oldu böyle pembeleşti ya:) Çınar'ın cinsiyetini ben anlamadım, ya siz? :o:o

meralçaça
30-10-2014, 09:00
çınarınız hala yüzde yüz erkek:)
bazı mutasyonlarda cınar gibi özellikle cere rengi mor lila pembe olabilir.

netkan
02-03-2015, 21:05
Kuşumun cinsiyeti için yardımcı olabilirmisiniz

salihcan
02-03-2015, 22:04
Kuşunuz %90 Dişi :)

hira
02-03-2015, 23:02
Kuşunuz %90 Dişi :)

Evet katılıyorum.

gokcegokce
06-03-2015, 10:34

Tüm spekülasyonlara rağmen sevgili Hira'nın kuşunun cinsiyetini bilmiştim. Azıcık gururlanayım dimi ama :P Şaka bir yana, bence cere rengi de yanıltıyor. Ben burun deliklerinin etrafına bakıyorum. Beyaz hareler varsa dişi oluyor. Erkek kuşların burun deliklerinde beyazlık olmuyor. Bir de erkek kuşların davranışları da farklı. Daha oyuncu, hareketli ve ötüşcü oluyorlar. Dişiler daha ağır davranışlara sahipler. Ama onlar da insana alıştılar mı daha sokulgan oluyorlar ve insanın erkek cinsine daha meyilli oluyorlar. Tecrübe ile sabit. ;) Bence bu kuş güzel bir hanım güle güle büyütün. :)

Fatih
06-03-2015, 12:57

Bu güzel hanim hanimcik bir kuş olacak. :)

Mstustun
06-06-2015, 12:28
557596

557597

gokcegokce
06-06-2015, 18:50
Sarı olan dişi eminim ama yeşil olan erkek gibi de tam emin olamadım.

Mstustun
06-06-2015, 20:01
İnşallah dediğin gibi olur

mavis1
28-07-2015, 09:45
merhaba arkadaslar benim muhabbet kusumun gagasının rengi acık mavi ama burun dleikleri etrafı beyazımsı dort bucuk aylık kafasındaki tuyleri degistiriyo henuz ergenlite :) kuscuya gosterdim cinsiyeti için dişiye benziyor ama sansa baglı erkekte cıkabilir dedi belli olmaz sansa baglı dedi .resim yuklemeye claıstım ama yukleyemedim.benim daha onceki muhabbet kuslarım dişiydi cok oyuncu cana yakınlardı ama konusmuyolardı konusmasını istiyorum erkek olsa iyi olurdu ama saglık olsun dişiysede fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.iyi gunler

batmanarkham
02-08-2015, 20:49
Merhaba dün erkek olarak muhabbet kuşu almış bulunmaktayım fakat cinsiyeti konusunda tam emin olamadım.Özellikle lusoari adlı kullanıcı yardımcı olursa çok memnun olurum.Cere kısmı pembe çok çok dikkatli bakılırsa üst kısmanda mavilik de görünüyo amaçok az.Adı Bulut.:)

memo2m
09-12-2015, 13:39
şirinemin gagasında hafif beyazlık var ne yapmam gerekiyor :(

konuk80
18-12-2015, 00:02
merhaba arkadaslar benim muhabbet kusumun gagasının rengi acık mavi ama burun dleikleri etrafı beyazımsı dort bucuk aylık kafasındaki tuyleri degistiriyo henuz ergenlite :) kuscuya gosterdim cinsiyeti için dişiye benziyor ama sansa baglı erkekte cıkabilir dedi belli olmaz sansa baglı dedi .resim yuklemeye claıstım ama yukleyemedim.benim daha onceki muhabbet kuslarım dişiydi cok oyuncu cana yakınlardı ama konusmuyolardı konusmasını istiyorum erkek olsa iyi olurdu ama saglık olsun dişiysede fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.iyi gunler

Burun deliklerinin etrafında beyazlık varsa dişidir, tamamen pembe ise erkek.

konuk80
18-12-2015, 00:04
Merhaba dün erkek olarak muhabbet kuşu almış bulunmaktayım fakat cinsiyeti konusunda tam emin olamadım.Özellikle lusoari adlı kullanıcı yardımcı olursa çok memnun olurum.Cere kısmı pembe çok çok dikkatli bakılırsa üst kısmanda mavilik de görünüyo amaçok az.Adı Bulut.:)

Maşallah, bulut erkek.

esreff3366
08-02-2016, 16:51
Merhaba benim kuşum 1 yaşında veya daha büyük bize geleli 1 yıl oldu ama hala cinsiyetini bilmiyoruz lütfen yardım edin

(Kuşun göz rengi siyah)

Gizem___
20-02-2016, 00:08
Kuşumus cinsiyetini soyleyebilir misiniz

kuş dostu
24-06-2016, 12:52
Acaba bu muhabbet kuşun cinsiyeti ne lusori acaba ne?

cockpit
24-06-2016, 20:13
Acaba bu muhabbet kuşun cinsiyeti ne lusori acaba ne?

Hoşgeldiniz :) Bu minik için cinsiyet belirlemede çok yetersiz , hatalı görüşler alabileceğiniz fotolar eklemişsiniz. Lütfen aşağıdaki açıklamalarımı inceleyerek yeniden foto ekler misiniz?

"Lusori" derken neyi kastediyorsunuz? Muhabbet kuşu mutasyonlarından birinin yanlış yazılışı mı yoksa başka bir konu mu? Açıklar mısınız?

Saygılarımla.

-----------------------------------------

Cinsiyet için fotoğraf ekleyecek arkadaşların dikkatine !

Genelde çok küçük yavrularda belirleyememe sorunu ile karşılaşılan cinsiyet konusunda daha sağlıklı yanıtlar alabilmeniz için fotoğrafların şu özelliklerde olmasına özen gösteriniz:

1. Yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf makinesi ile (netliğin ve kalitenin bozulmasını engellemek için fazla yakınlaştırma yapılmadan, ışık kaynağının açısı hesaplanarak, flaş kullanılmadan vs.) çekim yapılmalıdır. Düşük çözünürlüklü cep telefonları ile yapılan çekimler belirleme için yetersiz kalmaktadır.

Ve mubişinizi (zorunlu sağlık müdahaleleri dışında) ASLA avuçlayıp mıncıklamayınız. Dostluk kurmak için dostça davranmaya özen gösteriniz.

2. Kuşun ceresi, boyun benekleri önden, göz rengi/iris halkaları yandan, alın çizgileri yan ve üste yakın olarak önden ve tümü yakın pozisyonda çekilmelidir. Uygun nitelikteki foto sayılarının fazlalığı deneyimli üyelerimize kolaylık sağlayacaktır.

3. Resim boyutu, kullanılacak sitenin öngördüğünden yüksek boyuta (Mb olarak) sahipse, öncelikle uygun bir photo editor yazılımı ile ilgili kısım kesilerek boyut küçültülmeli ancak çözünürlüğü korunmalıdır.

Hazırlayan : cockpit

kuş dostu
27-06-2016, 10:22
Kameram iyi ama gündüz olduğu için flaş ışığı kullanmak resmi bulanıklaştıracağı icin kullanmadım
lusoride siteden bir kişi
kuşumu petshoptan aldım petshopçuya 2 aylık yavru vermesini istedim petshopçuya erkekmi diye sorduğumda senin ona davranmana göre değişebilir dedi kuşum 2,5 aydır bende ama kafasındaki çizgiler hala yavru bir kuşu gösteriyor ilk eve getirdiğimdede bazı yavrularda olduğu gibi gagasının yarısı felan mordu yavru olduğunun bir kanıtıyda oydu.
Kuşumun erkek kuşlar gibi kafesin tellerine ve parmağımakur yaptığinı gördüm ama yavru bir kuşun neden öyle yaptığını düşündüm yanında bir kuş vardı albinoydu çeresi pembeydi ama tam olarak göremedim sanırım ondan öyle yapıyor ama erkekmi dişimi olduğundan şüpheliyim
2 çift hint bülbülü almayıda düşünüyorum ailem kuş almama müsade etmiyor
bu arada kuşu almadan önce batmana taşındımıştık kuşu batmandan aldım burası çok sıcak kuşu 1haftada 3 günde bir banyo yaptırıyorum
Kuşumu tutmak zorunda kalacam kuşum meraklı olduğu için herşeyı ıstırıyor

kuş dostu
27-06-2016, 11:03
En iyi resim bu oldu
Kameramda sorun var sanırım bu resme bakarak bulabilirmisiniz?
Diğer resimler bulanık oldu sildim

YeniGine
27-06-2016, 18:24
Sayın kuş dostu büyük ihtimalle kuşunuz erkek.

cockpit
27-06-2016, 20:48
Merhaba,

Bu yetersiz kalitedeki fotonuzu değerlendirecek olursam ki daha önce yazmayıp fotolar için yönlendirmeye çalışmıştım, Sayın "Yenigine"nin aksi görüşte olduğumu saygıyla belirtmeliyim.

"Cere" bölgesi; mubişlerde cinsiyet göstergesidir. Ancak cinsiyet belirleme; kuşun ayı/yaşı, mutasyonu, sağlığı, alın/kafa çizgileri, göz iris halkası, yanak benekleri hatta beslenmesi, bakımı ve başka konulardaki göstergelerine birarada bakılarak yapılmalıdır.

Belirttiğiniz gibi , diğer kuş gerçek albino erkeği ise bazı diğer mutasyonlarda olduğu gibi ceresi pembe renktedir.

Bu konuda fazla detay bilgilere girerek aklınızı karıştırmak istemem. Sizin kuşunuzu (gene belirtiyorum yetersiz fotolara göre) şu şekilde değerlendirebiliriz.

Belirttiğiniz gibi gaga koyuluğundan yeni kurtulmuş birkaç aylık , beslenmesi yetersiz kaldığından alın çizgileri açılma dönemine başlayamamış, erkek kuşlarla aynı kafeste tutulduğundan üremeye tetiklenmiş (henüz minicik de olsa deneyimlerle sabit) bir kızımız var.

Her mavi cere erkek değildir. Erkek mavisi ile dişi mavisi farklıdır. Burun deliklerinin içine ve deliğin hemen dış çevresine bakın, beyaz ise dişidir.

Bir siteden 2 link vereyim. Görselleri birebir karşılaştırırsanız siz de belirleyebilirsiniz.

Her kuş mıncıklandığında ısırır, dişiler daha fazla ısırırlar ama mutsuzluktan veya sizinle birlikte olma isteği yüzünden kafesten firar girişimini ayırt etmek gereklidir. Elde fazla bulundurulan dişi kuşların kızgınlık yumurtası yapması da cabası tabii.

dişi muhabbet kuşları (http://www.birds-online.de/allgemein/geschlecht-weibchen_en.htm)

erkek muhabbet kuşları (http://www.birds-online.de/allgemein/geschlecht-maennchen_en.htm)

Saygılarımla

kuş dostu
28-06-2016, 13:56
Kuşumun brun deliklerinin içi pembe
Senin siteden verdiğin kuşların hepsi büyük değilmi

cockpit
28-06-2016, 15:21
Hepsi büyük değil, kızgınlık dönemi dışında (nadir anomaliler hariç) değişkenlik göstermez dişi cere renkleri. O nedenle dişi kuşlara ait fotolardaki renklere yeniden gözatınız.

Ayrıca fotoğraflarınızdaki renklerde cereye sahip kuşların mutasyonlarında, bazı mutasyonların erkek kuşlarında görülen pembe/mor tonlar görülmez.

Kuşunuzun burun deliklerinin çevresinde yer alan beyazlıkların aslında "olmadığını" ve maviliğin de soluk değil de parlak olduğunu gösteren net fotolar eklenmediği sürece "dişi mubiş".

TanselOğlum
05-07-2016, 03:52
Kuşumu ilk aldığımda sunlar yenı geldı 1 hafta oldu demıştı kuşcu.Bende kaldığı süreçte 10 ay yaşadı sonu çok hazin oldu her neyse,vadesi dolmuş diyelim ama oğlumu hiç bir zaman unutmayacağım.Şimdi asıl olan çekoslovak kırma ve erkek teşhisi koyulmuştu komik duruma düşsemde hala bilmiyorum ben onu erkek olarak benımsedım ama ınsan ınanın emın olamıyor iyi kavramadan resım atan arkadaşları tebessümle okuyorum.Kuşumu kırma muhabbetlere örnek olarak paylaşmaktan gurur duyuyorum.TANSEL (AĞIR SİKLET) Cennette şimdi tabi. :( (11.07,2015 - 15.05.2016)

http://i.hizliresim.com/R3Rl7o.jpg (http://hizliresim.com/R3Rl7o)

http://i.hizliresim.com/y49Q5N.jpg (http://hizliresim.com/y49Q5N)

http://i.hizliresim.com/1d0l81.jpg (http://hizliresim.com/1d0l81)

http://i.hizliresim.com/WYRLME.jpg (http://hizliresim.com/WYRLME)

http://i.hizliresim.com/3oJnbj.jpg (http://hizliresim.com/3oJnbj)

http://i.hizliresim.com/pPVpZz.jpg (http://hizliresim.com/pPVpZz)

Kuşumun isim babası bu arada: (Kudret.5 - Neval / Seklavi 55/64)

http://i.hizliresim.com/ZdR4Zk.jpg (http://hizliresim.com/ZdR4Zk)

Aylinaylin
15-07-2016, 21:55
Beyaz olanı yetistiriciden aldım erkek dedi yeşilide petshop dan aldım yeşile yüzde 90 dişi dedi bilgili biri cinsiyetleri hakkında bilgi verebilirmi ona göre yeşil kuşu değiştircem

green1987
27-10-2017, 09:29
Merhaba,
Muhabbet kuşunun cinsiyetini belirlemede birden fazla faktör göz önünde bulundurulmalı. Elbette ilk olarak kuşun cere (gagasının üst kısmındaki zar) kısmına bakılmalı. Cere parlak ve koyu renkteyse bu kuşun erkek olduğunun işaretidir (tabi ki bu değişim üreme döneminde olacaktır). Olgunlaşmış bir kuşun ceresi solgun bir beyaz veya kahverengimsiyse bu durumda kuş dişidir. Bilinmesi gereken en önemli noktalardan biri de muhabbet kuşu 4 aydan daha küçükse bu durumda cinsiyetini belirlemek oldukça zordur.
Kaynaklar:
Birds Online - General facts about budgies - How to find out about a budgie's sex? (http://www.birds-online.de/allgemein/geschlecht_en.htm)
Muhabbet Kuşunun Cinsiyeti Nasıl Belirlenir - SosyalLob (http://www.sosyallob.com/muhabbet-kusunun-cinsiyetini-belirleme/)

oguz081
27-12-2017, 17:40
burun etrafındaki beyazlık varsa dişi oluyor muş

mustis
12-04-2018, 16:33
muhabbet kuşu cinsiyet ayrımı

ahmeter
12-04-2018, 18:06
Eline sağlık çok güzel olmuş burada yazılarınızı her zaman bekleriz çok tüy döküyor temizlemekten usandık nedendir Teşekkürler

Selins1
18-03-2021, 14:31
Merhabalar. Geçenlerde okduğu muhabbet kuşları cinsleri ile igili bir yazıyı sizinlede paylaşmak istedim:

Muhabbet Kuşu Cinsleri (https://medium.com/@tayfunkaradagli88/muhabbet-ku%C5%9Fu-cinsleri-d55dedcb8698)

Klonboy
15-06-2022, 07:04
Merhabalar. Limonun cinsiyeti hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi teşekkürler.

bilenyum
15-06-2022, 09:52
dişi maşallah

Buse.ak
13-04-2024, 22:33
Merhaba 2.5 3 aylık muhabbet kuşumun cinsiyet ve türünü merak ediyorum yanındaki erkek kuşa eş olsun diye aldım

benceemerik
16-04-2024, 23:48
Eğer pempe renk mavi gibi koyu ise o da erkek. Mavi den boyut olarak küçük ise yerli cins diyorlar. Mavi ise sanırım Çek.