PDA

View Full Version : Buğday çimi üretimi




polatuz
09-02-2010, 18:06
http://www.agaclar.net/forum/bitkiler-ve-sagligimiz/1983.htm
Sağlık için yararları

-------------------------

Oldukça iyi gelişiyor. Henüz 1 hafta olmadı. Şimdi güneş ışığı gerekiyor. Bugünlerde en zoru onu bulmak.




Sarıcan
09-02-2010, 18:24
Sn. Polatuz,

Ben de bir çimlendirme deneyi yapıyorum. Gerçi 20 gün oldu ama havaların soğuk gitmesinden biraz yavaş gidiyor herhalde. Sizin çimler daha açık yeşil duruyor, ben domateste kullandığım sıvı besinle suluyorum. Daha koyu yeşil. Fakat nasıl sıkıp suyunu çıkaracağım onu düşünüyorum. Daha önce çiğneyerek yemeyi denemiştim, pek mümkün olmuyor.

xenkebikec
17-04-2012, 19:29
Biz daha önce filiz halinde tüketiyorduk, bu sefer çimlendirdikten sonra tüketmeyi deneyeceğiz. Buğday organik ürünler satan bir firmanın ve 500gr lık paketlerde satılıyor. Filizlenme aşamasına kadar suda beklettik 4 gün kadar. Daha sonra torf bahçe toprağı karışımımıza diktik. Filizlenme aşamasında olduklarından hemen büyümeye başladılar.
Fotoğraflarını ekliyorum.

baba.monk
11-05-2012, 16:01
Herkese selamlar, ben de perlitte buğday çimi yetiştirmeyi denedim. Zor da olsa yetişen çimlerin suyunu çıkartabildim.

294011
294012
294013

Bardağın ikinci yarısındaki pembelik, çilek aromalı vitamin tabletinden kaynaklanıyor. Saf buğday çimi suyunun içim pek hoş değil de...

RealX11
20-06-2012, 09:31
Merhaba Arkadaslar,
Evimde Bugday çimi yetistirmek istiyorum.

Toprak ve gübre konusunda kararsız kaldım, şöyleki;
Buğday çimini Sadece,
Torf ilemi yetistirmeliyim?
Sadece Toprak ilemi?
**** toprak gübre kasırımı?

Yani ustalardan fikir almak istiyorum, çimin tüm besin ve minarallerini optimumu seviyede almasını istiyorum.

Bana Hangi ürün ve markayı ve nasıl bir yöntem ile yetistirmemi tavsiye edersiniz?

maviufuklar
08-09-2013, 18:21
Merhabalar,

Evde buğday çimi yetiştiriyorum.

1 gün önce buğday çimlerim üstteki resimde görüldüğü gibi gayet sağlıklı bir görünümdeyken bugün alttaki resimde görüldüğü gibi hastalık gibi renginde değişim oldu ve solgunlaştı.

Bunun nedeni ne olabilir?Aayrıca bu haldeyken çimin suyunu çıkarıp içmemde mahzur var mı?
Teşekkürler...

Ginseng
22-10-2013, 22:32
City Farm ve Orgagen Ambarı buğdaylarını denedim. Şunu söylemem gerekir ki aralarındaki fiyat farkı kesinlikle normal. City Farm'ın buğdayı suda garip bir madde salgılıyor ve kötü bir koku oluşuyor. Buğdayların içinde beyaz bir sıvı oluşması normal mi bilemiyorum ama tohumlanmadığını bizzat yaşadım. Toprakta belki olur mu diye denedim sonuç; oksijenli su karışımıyla sulamama rağmen toprakta yeşil beyaz bir küfe sebep oldu. Firmaya e-posta gönderip olayı yazdım fakat geri dönüş olmadı. Bir daha da almam.

Orgagen Ambarı buğdayı ise iki günde oldukça hızlı şekilde çimlendi. Koku vb. sorun gözlemlemedim. İki gün cam kavanozda ( 1 gün su da 1 gün nemli olarak) tuttuktan sonra filizlenen buğdaylarımı derin olmayan borcamda torflu toprak karışımıyla yetiştiriyorum. Anladığım kadarıyla topraksız da yetiştirilebilir. Ama doğallık, kalite ve sağlık açısından o yöntemi denemekten vazgeçtim. Günde bir kez sabahları suluyorum. Henüz sıkma aşamasına gelmediler. Sıkma makinası olarak Lexen Healthy Juicer makinasını aldım. Maydonoz, dere otu ile deneme yaptım ve oldukça başarılı. Bence elektrikli katı meyve sıkacaklarından daha sağlıklı. Kullanımı ve temizlemesi kolay.

Düzenli olarak içince faydalarını görücez bakalım. Bu konuda ki bilgilerden de faydalandım. Bilgi veren herkese teşekkürler. Kolay gelsin.

ellisa
12-11-2013, 01:45
Merhaba Xenkebikec

çimleriniz çok saglıklı görünüyor ..

Bende yeni başladım bugday çimi yetişdirmek istiyorum ..
organik bugday buldum organik cityfarm markası migrosdan aldım .fakat kullanmaya cesaretim yok çünki daha emin degilim ..buradaki konuyu baştan aşagıya okudum,Ginseng adlı üyelerden bir kişi , city farm marka bugdayın garip bayaz salgı ve kötü koku arkada bırakdıgını bahsetmiş ..
bana yardımcı olurmusunuz ..
hangi bugday hangi marka kullanıyorsunuz ..yazarsanız çok memnun olurum .

ben şu anda toprak aldım ismi torf organik tekzenden 40 litre ..
ve plastik yetişdirme kapları aldım .fakat plastik sevmiyorum ..ahşap elma kasaları aklıma geldi ve daha saglıklı dikim olacagını düşündüm..
Ahşap elma kasanın altlarına delik acarak çimlemede kullanmayı düşünüyorum acaba nasıl olur ??( bu ahşap elma kasasını göstermek istedim fakat fotografını buraya nasıl eklerim bilmiyorum )
bugday çimi sıkma manuel makinasını spariş verecegim ..ayrıca toprakta küflenmeyi önlemek için himalaya tuzu bir tutam sıkacagın içine su ile karıştırıp çimlere büyürken hergün fısfıslamanın bir sitede küfleri önledigini ayrıca bugday çimlerinede besin verdiginden bahsedilmişdi ..
Şu an sadece hangi organik bugday kullanmalıyım bilmiyorum ???
selam saygılarımla
sizlerden cevap alırsam memnun olurum ..
ellisa

pria
12-11-2013, 17:40
Aşure yapmak, ekmek yapmak, bulgur yemek için tabi ki organik buğday satın almak tercih sebebidir.
Buğday çimi elde etmek için illaki organik buğday almanıza gerek yok bence..Çünkü, aldığınız buğday tohumlarını direkt olarak yemiyorsunuz..Toprakta çimlendirdikten sonra yeşil yapraklarını yiyip içiyorsunuz.

Ben yıllarca buğday üretimi yaptım kendi tarlalarımızda..Buğday yetiştirirken 2 defa kimyasal ilaç kullanılır..Birincisi, buğday tarlasında çıkan yabani otları öldürmek için..İkincisi ise, süne mücadelesi için..Bazen de mantar ilaçları uygulanır..
Ama bu zehirler, mayıs ayındaki buğday başağı içindeki buğday taneleriyle pek temas etmez..

Zaten hafif bir bulaşılık varsa bile, siz o buğdayı toprağa gömdüğünüzde kaybolur veya çok minimize olur..

Dolayısıyla, organik buğdaya fazla para ödeyeceğinize sıradan buğday taneleriyle de üretebilirsiniz çiminizi..

Yeterki, buğdaylarınız güzel gelişsin diye, ektiğiniz yere kimyasal gübreler kullanmayın, herhangi bir ilaç kullanmayın..
Organik toprak ortamında ve temiz bir çevre ortamında büyütürseniz, organik çim elde edersiniz..
Siz eğer, organik buğday tohumu ekseniz bile yetiştirdiğiniz çevrenin havası kirli veya ekzos gazlarının yoğun olduğu bir alan ise, çimlerinizi klorlu terkos suyuyla veya kirli sularla sularsanız zaten yetiştirdiğiniz çimler organik olmaz..
Yani, organik çim elde etmek için sadece tohumun organik olması pek birşey ifade etmez..Önemli olan hangi toprakta, hangi çevre koşullarında büyütüldüğüdür..

ellisa
13-11-2013, 02:14
City Farm'dan organik buğday aldım ve çimlenmedi. Ayrıca topraklar lağım gibi koktu. Bir kaç müşterimi, epey zamanımı ve iş gücümü bu şekilde kaybettim. Orgagen Ambarı firmasından sürekli alıyorum ve çok memnunum. Yerli ve hibrit olmadığını söylüyorlar.

Bey Organik firmasından bugün organik buğday getirttim. Biraz daha pahalı ama taze üretim olduğunu, yerli ve hibrit olmadığını söylediler. Fark görürsen yazarım.

Merhaba Mavi-Ufuklar ,
çok merak ediyorum city farm organik bugday çimlenmedi ayrıca toprakların lagım gibi kokdugunu yazmıssınız yukarıda ..
acaba diyorum saksının altında oxyjen girecek hava yerleri ve fazla gelen su birikimini topragın bulundugu kabın altında
fazla suyu ata bilmesi için ayrıca bir alt kabı olması gerek sanırım,toprak kokar diye hep duyuyorum acaba sizinde öylemi oldu ?? ama Gingseng arkadşimız burada yorumlarda 4 düncü sayfanın sonlarında yazmış nerdeyse aynı şekilde CityFarm kalitesinden pek emin degilim !!
_ _ _ _ _ _ _
GİNGSENG ::City Farm ve Orgagen Ambarı buğdaylarını denedim. Şunu söylemem gerekir ki aralarındaki fiyat farkı kesinlikle normal. City Farm'ın buğdayı suda garip bir madde salgılıyor ve kötü bir koku oluşuyor. Buğdayların içinde beyaz bir sıvı oluşması normal mi bilemiyorum ama tohumlanmadığını bizzat yaşadım. Toprakta belki olur mu diye denedim sonuç; oksijenli su karışımıyla sulamama rağmen toprakta yeşil beyaz bir küfe sebep oldu. Firmaya e-posta gönderip olayı yazdım fakat geri dönüş olmadı. Bir daha da almam.
- - - - - - - - -
Yeni aldıgınız bugdaylar nasıl çimlendi ??
Bende CityFarm organik bugday aldım Migrosdan ama sizde filizlenmedigini ve beyaz salgı bırakdıgını okuyunca geri verdim bügün .

uygun bugday arıyorum ama hangisini alsam ?? aktarlardan açık bugday kullanmayı güvenemiyorum
- - - - - - - - - - - -
şu anda Toprak aldım Torf organik tekzenden 40 lt,lik ..15 tl ucuzmuşda ozaman dedim herzaman lazım olur ;)
çimleri ekmek için elma kasası kullanmayı düşünüyorum..sanırım manavlardan veya bunları satan yerlerden internet aracılıgı ile spariş verebilirim henüz bulamadım !!
çimleri mantar veya küfden arındırmak için himalaya tuzunu bir sitede okumuşdum,ayrıca çimlerede extra besin kaynagı olabiliyormuş fısfısın içine damacana temiz içme suyuna bir yemek kaşıgı eklemeyi düşünüyorum,..


baya heycanlıyım 2 aydır çok az olan degerli zamanımı bilgisayarın ekranına yapışmış olarak araşdırma yapabildigim kadar okuyorum ve artık bugday çimi bir an evvel evde yemyeşil görmeyi hayal etmeye başladım . zehir gibide olsa bal gibi içeçegim ^_^

Tecrübenizi yazarsanız çok memnun olurum : )
saygılarımla
Ellisa

ellisa
13-11-2013, 02:41
Merhaba ellisa, kullandığım marka city farm, bir paket alıp deneyebilirsin. Sorun yaşayan arkadaşlar belki üretilen parti ile ilgilidir bilemiyorum. Zaten aldığın buğdayın sertifikası olması yeterli başka markada olabilir.

Yakın zamanda bizde tekrar başlayacağız, bir süredir yapmıyoruz.

Merhaba Xenkebikec

yorumunuzu hemen okudum teşekür ederim
city farm bugdayı migrostan alıp deneyecegim umarım Mavi Ufukgun deneyimleri gibi olmaz ..

fotografını ekledigim elma kasalarına ekim yapmayı düşünüyorum ne dersiniz ? plastiklerden hoşlanmıyorum bakalım iki elma kasası ile başlaya bilirim sanırım :))

ellisa

ellisa
13-11-2013, 03:21
City Farm ve Orgagen Ambarı buğdaylarını denedim. Şunu söylemem gerekir ki aralarındaki fiyat farkı kesinlikle normal. City Farm'ın buğdayı suda garip bir madde salgılıyor ve kötü bir koku oluşuyor. Buğdayların içinde beyaz bir sıvı oluşması normal mi bilemiyorum ama tohumlanmadığını bizzat yaşadım. Toprakta belki olur mu diye denedim sonuç; oksijenli su karışımıyla sulamama rağmen toprakta yeşil beyaz bir küfe sebep oldu. Firmaya e-posta gönderip olayı yazdım fakat geri dönüş olmadı. Bir daha da almam.

Orgagen Ambarı buğdayı ise iki günde oldukça hızlı şekilde çimlendi. Koku vb. sorun gözlemlemedim. İki gün cam kavanozda ( 1 gün su da 1 gün nemli olarak) tuttuktan sonra filizlenen buğdaylarımı derin olmayan borcamda torflu toprak karışımıyla yetiştiriyorum. Anladığım kadarıyla topraksız da yetiştirilebilir. Ama doğallık, kalite ve sağlık açısından o yöntemi denemekten vazgeçtim. Günde bir kez sabahları suluyorum. Henüz sıkma aşamasına gelmediler. Sıkma makinası olarak Lexen Healthy Juicer makinasını aldım. Maydonoz, dere otu ile deneme yaptım ve oldukça başarılı. Bence elektrikli katı meyve sıkacaklarından daha sağlıklı. Kullanımı ve temizlemesi kolay.

Düzenli olarak içince faydalarını görücez bakalım. Bu konuda ki bilgilerden de faydalandım. Bilgi veren herkese teşekkürler. Kolay gelsin.

Merhaba Gingseng ..
merak ediyorum şu an kullandıgınız bugday markası nedir ,bende city farm organik bugday migros organik tahıl reyonunda buldum fakat güvenip iki buyuk saksımı mahvetmek istemiyorum acaba Orgagen Ambarındanmı spariş versem diye düşünüyorum ? sitelerini araşdırdım ama bugday bulamıyorum :I
http://www.orgagenambari.com/?vlang=tr&orgagenpagemode=products

tecrübenizi tekrar paylaşırsan çok sevinirim

saygılarımla
ellisa

xenkebikec
13-11-2013, 20:13
Sayın ellisa, gördüğüm kadarıyla çok güzel hazırlanmışsınız. Saksıyı mahvetmek diye düşünmeyin zaten çimleri 2-3 kere hasat edeceğiniz için çok uzun kalmayacaklar ve yenisini hazırlamanız gerekecek. Sanırım iki kasa yapmanız devamlılık açısından daha uygun olacaktır.

Buğday konusuna gelince ekonomik olması ve erişiminin kolay olması önemli. Benim herhangi bir marka takıntım yok o yüzden sizde aklınıza hangisi daha yakın geliyorsa onu alın deneyin.

Bu işte biraz deneyerek öğreneceksiniz, çünkü şartlar aynı olmadığı için sizin yaptığınız üretimde okuduğunuz veya gördüğünüz yerlerle aynı olmayacaktır.

Buğdayı çimlendirirken bozulma küflenme gibi sorunların yaşanması son derece normal. Dediğim gibi hava şartları, suda bekleme zamanı kullandığınız tofun nem miktarı ve o andaki hava koşulları vb. değişkenlerinizi deneyerek öğreneceksiniz.

Benim tavsiyem bir an önce bir şekilde başlamanız.
Şimdiden kolay gelsin diyorum.

ellisa
14-11-2013, 01:02
Sayın ellisa, gördüğüm kadarıyla çok güzel hazırlanmışsınız. Saksıyı mahvetmek diye düşünmeyin zaten çimleri 2-3 kere hasat edeceğiniz için çok uzun kalmayacaklar ve yenisini hazırlamanız gerekecek. Sanırım iki kasa yapmanız devamlılık açısından daha uygun olacaktır.

Buğday konusuna gelince ekonomik olması ve erişiminin kolay olması önemli. Benim herhangi bir marka takıntım yok o yüzden sizde aklınıza hangisi daha yakın geliyorsa onu alın deneyin.

Bu işte biraz deneyerek öğreneceksiniz, çünkü şartlar aynı olmadığı için sizin yaptığınız üretimde okuduğunuz veya gördüğünüz yerlerle aynı olmayacaktır.

Buğdayı çimlendirirken bozulma küflenme gibi sorunların yaşanması son derece normal. Dediğim gibi hava şartları, suda bekleme zamanı kullandığınız tofun nem miktarı ve o andaki hava koşulları vb. değişkenlerinizi deneyerek öğreneceksiniz.

Benim tavsiyem bir an önce bir şekilde başlamanız.
Şimdiden kolay gelsin diyorum.

Merhabalar ,
cevaplarınız için teşekür ederim .
Bügün tekrar migrosdaki City Farm organik bugdayı aldım ,hem ekonomik sanırım hemde paket halinde ve hemen alabilecegim markette ,sitelerden pek zahmetli olucak zaman kaybı,ve kargo fiyatı çok kullanışlı deyil diye düşünerekten denemekte yarar var dedim ,
- - - - -
pek bugday üzerinde marka bilmiyorum sitelerden araşdırdıgım okudugum kadarıyla en uygunu hangisi ise o şekilde emek vermek istedim paketdeki bugdayın organik olması daha saglıklı oldugunu sanıyorum birde dediginiz gibi paketin üzerinde saglık acısından onaylanmış olarak geçiyor ..

şöyle başlıyacagım yanlışım varsa düzeltin lütfen : )

Güvenilir bir yerden organik buğday çimi tohumu alın.. yazılmış olan siteden kopyaladım ...
2 cup (neskafe fincanı kadar) buğday çimi tohumunu yıkayın, bir kaseye boşaltın ve suyla doldurun. Üzerini örtün ve 24 saat bekletin
- - - - - - - - -
Ertesi gün suyunu süzün, aynı kaba tekrar boşaltın, parçalanmayan bir ıslak kağıt havluyla üzerini örtün ve 24 saat bekletin.
- - - - - - - - - -
Ertesi gün tohumları karıştırın ve tekrar 24 saat daha bekletin

3. günün sonunda tohumlar filizlenmeye başlamış olacaklar. Tohumları toprak doldurduğunuz bir tepsiye ekin.
4 kat parçalanmayan kağıt havluyla kapatın ve sulayın.
Tohumlar çimlenmeye başlayınca havluyu kaldıracaktır, o zaman örtmeyi bırakıp hergün düzenli sulamaya devam edin.
uygulamayı bu siteden aldım : )
Bebek Yapım Bakım Onarım: Buğday Çimi ve Suyu (http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com/2012/05/bugday-cimi-ve-suyu.html)
ilk bugday çimin suyunuda bu sitede okumuşdum ..

şimdi 3 gün bekliyecegim bu arada arkadaşlarımızdan bir kişi elma kasası bulabilecegini söyledi : ))

elma kasalarına filizlenen bugdayları ekdigimde fotograflarınıda ekleyecegim .bakalım nasıl bir ilerleme olacak


selamlar
ellisa

Ginseng
15-11-2013, 14:28
Merhaba Gingseng ..
merak ediyorum şu an kullandıgınız bugday markası nedir ,bende city farm organik bugday migros organik tahıl reyonunda buldum fakat güvenip iki buyuk saksımı mahvetmek istemiyorum acaba Orgagen Ambarındanmı spariş versem diye düşünüyorum ? sitelerini araşdırdım ama bugday bulamıyorum :I
ORGAGEN RNLER .::. ORGAGEN AMBARI (http://www.orgagenambari.com/?vlang=tr&orgagenpagemode=products)

tecrübenizi tekrar paylaşırsan çok sevinirim

saygılarımla
ellisa

Merhaba ellisa, şuan Orgagen Ambarı buğdayını kullanıyorum 6 Lira'ya İçerenköy Carrefour organik reyonundan aldım. Fiyat düşük gibi görünsede 500 gr. için oldukça yüksek. Birde tecrubelerimden öğrendiğim sık ekim yapmak isteyen biri için maliyet yüksek olacaktır. Çünkü sıkma işleminde çok görünen çimlerin az olduğunu suyu çıkınca anlıyorsunuz. Ben her iki markayı da denedim. Deneme yanılma öğretici oluyor. City Farm buğdayını bir türlü çimlendiremedim. Ancak şunu farkettim Orgagen buğdayını da son denememde oda sıcaklığından olduğunu tahmin ediyorum filizlenmediler. Anlıyacağınız ısı, hava, nem önemli. Şimdi düşünüyorum da City Farm'ın istediği şartlar benim ortam koşullarıma uymadığı için filizlenmemiş olabilir. Dediğim gibi denemeniz lazım.

Ürünün bulunabileceği mağazalara buradan ulaşabilirsiniz: BAYLERMZ .::. ORGAGEN AMBARI (http://www.orgagenambari.com/?vlang=tr&orgagenpagemode=mysellers)

Merak edip topraksız da yetiştirdim. Daha temiz oluyor. İnce yatay borcamda hızlıca büyüdüler. Sulama için yağmurlama yapan fısfıslardan aldım. Borcamın dibinde biriken suyu sulamadan 1-2 saat sonra döktüm. Topraksız olduğu için rahatlıkla dökülebiliyor. Altta biriken sular küfe sebep oluyor. Sulama suyuma 1 lt. suya 1 çorba kaşığı oksijenli su karıştırdım.

Topraklı yetiştirmede torf kullandım. İki farklı deneme yaptım. Birinde toprak saksı diğerinde normal camda denedim. Camın altında delik olmadığı için suyu dikkatli vermeye çalıştım fakat muhtemelen su birikmesinden küf oluştu. Bana kalırsa en iyisi su gideri olan toprak saksılar.

Toprak yerine ne kullanılabilir kendimce onuda araştırdım. Topraksız rahatlıkla yetişiyor fakat bana sağlıklı ve doğal görünmedi. Torf kullanmaya karar verdim. Ancak burada kullanılan organik olduğu söylenen bir madde var mesela ilgimi çekmişti onu da paylaşıyım.
How to Grow Wheatgrass - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=gS8Xch0G0jM)
Üründe bu: Baby Blanket Growing Medium - 10x10 (http://sproutpeople.org/supply/mediums/babyblanket10x10.html)

Sıkıcak belirttiğim üzere Healthy Juicer kullanıyorum. Biraz zorluyorum ama nar suyu bile sıkılıyor. Telefonla sipariş verip kapıdan ödeme ile satın aldım. 125 Lira'ya maloldu. Kapıdan ödemede 5 L. fark verdim. Benim çimler çok lezzetli sanki şeker konulmuş içine gibi bir lezzeti var. Ama bir defa aç karnına sadece çim suyu içip güne başladım akşama kadar midem bulandı =) Üzerine mutlaka başka bir meyve suyu içmem gerekiyor. Görüntüde çok olduğunu sanıyorsunuz ama sıkınca azıcık suyu çıkıyor. Bu beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Bu yüzden günlük içmek isteyen biri için üretimi kolay olmaz. Bunun için çeşitli yöntemler okudum. Alan darsa, pazarlarda satılan kat kat çekmeceli patates soğan koymak için kullanılan eşyalar oldukça mantıklı.

Bu linkleri de not almıştım yeni başlamak isteyenlere yol gösterici olabilir:

How to grow wheatgrass - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=IL0URJcZF8w)

How To Grow Wheatgrass And Sprouts - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=U6r0j-LFZp8)

How to Grow Wheatgrass - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Mw57kmVdx5Q)

Yaylacık Yaşam Vadisi » Buğday Filizi Nasıl Yetiştirilir? (http://yaylacikyasamvadisi.com/uncategorized/bugday-filizi-nasil-yetistirilir)

BUĞDAY ÇİMİ EVİ: Şubat 2013 (http://bugdaycimievi.blogspot.com/2013_02_01_archive.html)

Buğday çimi suyu / Beslenme / Diyet / Milliyet Blog (http://blog.milliyet.com.tr/bugday-cimi-suyu/Blog/?BlogNo=363801)

Buğday Çimi Suyu'nun Faydaları | Yararlı Besinler | Sağlıklı Yaşam | YAŞAM | iVillage Kadın Kulübü (http://ivillage.mynet.com/yasam/saglikli-yasam/yararli-besinler/11688-bugday-cimi-duyu-nun-faydalari.html)

Buğday Çimi Suyu Nasıl Hazırlanır? Buğday Çimi Suyu Yapılışı (http://www.sifali.org/bugday-cimi-suyu-nasil-hazirlanir-bugday-cimi-suyu-yapilisi.html)

Evde Buğday Çimi nasıl yetiştirilir (http://www.kadinlarblogu.net/bugday-cimi-nasil-yetistirilir/)

Buğday Çimi Yetiştirmek | Kundo.co (http://kundo.co/maxgreen-co-tarifleri/mucize-dolu-bugday-cimi-dunyasi/maxgreen-co-tarifleri/bugday-cimi-yetistirmek)

BUĞDAY ÇİMİ SUYU (http://selcukaltinel.blogspot.com/2012/09/bugday-cimi-suyu-faydalarn-ilk.html)

YARAMAZ TEYZELER: Buğday Çiminin Yetiştirilmesi (http://yaramazteyzeler.blogspot.com/2013/05/bugday-cimin-filizlendirilmesi.html)

xenkebikec
20-11-2013, 23:29
Sn. ellisa son durum nedir? Çimlenme başladı mı?

ellisa
21-11-2013, 03:06
Sn. ellisa son durum nedir? Çimlenme başladı mı?

Tekrar Merhabalar ,

Ben migrosdan cityfarm 500 ml organik bugday almışdım,
Paketin yarısını kavanoza koydum 2 gün iki kez suyunu degişdirdim ..
ve burda yanlış yapdım diye üzüldüm çünki bugdayların bir gün suda kaldıklarını okumuşdum .
Bugdaylarımı unutmamın sebebi bir kaç aydır çok az vede arada bir agrıyan dişim oldu hap kullanmayı sevmiyorum bir kaç gün karbonat ve gliserin ile firtcaladım gargara yapdım bu beni baya rahatlatmışdı..
geçdigimiz günlerde Eşim yanagımı hafif şiş görünce sanırım artık kuvetli ilac kullanmalıyım dedik :D
Dişdoktoru dişimin daha önce kanal tedavisi gördügünden çok acı vermemiş olması normal oldugunu söyledi 1000 lik agumentin kullanınca ,neyseki şu an birazcık daha iyiyim : )
- - - - - - - - -
bu arada çim sıkacagını spariş verdigim siteden 5 gün içinde paketim kapıda ödemeli geldi ..
The LifeCo Buday imi Skaca (http://www.botanikecza.com/THE-LIFECO-Bugday-cimi-Sikacagi_2946.html#0)
- - - - - - - -
Bugdayların 2inci gün suyunu süzdüm iki cam kavanoza paylaştırdım mutfak kagıdı ile kavanozları kapattım .
Hergün kavanozların içindeki bugdayları yapışmasın ve aralarına hava girsin diye hafif salladım ayrıca önemlisi sanırım iki günde bir fıs fıs ile kavanozu açıp bugdayları nemlendirdim (yani direk su doldurmadım) 5 gün sürdü sonra bugdaylar kavanoza sıgmıcak şekilde filizlendi.. aşagıda
fotograflarını ekledim : )
- - - - - - - - - - - -
yeni okuyanlar için yazıyorum tekzenden daha önce torf organik toprak almışdım yukarıda bir iki hafta evvel fotograflarını eklemişdim yukarıdan takip edebilirsiniz..
- - - - - - - - - -
Bugün filizlenmiş bugdaylarımı sevinç içinde heycanla uygun şekilde ektim :))
umarım emeklerim boşa gitmez yemyeşil çimler çıkar ...

buarada bugdaylar kavanozda 5 gün bekledi bu normalden uzun süremi bilemiyorum :confused: neye dayalı bilmiyorum acaba kavanozları ışık gören yeremi koymam gerekiyordu ?
vede ilk bugdaylar kavanozda suda bekleme süresi çogu yerde bir gün olarak okumuşdum .
Ginseng arkadsımızın dedigi gibi herşey etkileyebilir ,hava,ışık,nem oranı sehirden şehire farklı ve bunu doga kendine göre ayarlıyor sanırım :))
- - - - - - - -
Çim makinasını açamadım yarın açacagım fotograflarını ekleyecegim ve ayrıca sizinle paylaşmak istedigim çok güzel bir ayrıntı vardı ..
Bugday filizlerini topraga koyar koymaz inanamadım üstünü toprakla örtügüm anda ben daha ugraşırken susamış gibi birkaçı toprakdan yukarı çıkdılar .
Bunu hemen eşime gösterdim okadar güzeldiki dogayı bu kadar canlı ellerinin altında görmek : )

herkese selam ederim tekrar haberleşmek üzere
ellisa

ellisa
21-11-2013, 21:07
Sn. ellisa son durum nedir? Çimlenme başladı mı?

Selam Herkese ,bügün eşim çim sıkma makınasını kargodan kapıda aldı :))
hemen açıp bakdım , çok kaliteli görünüyor ve makinanın manuel olması çimlerin önemli vitaminlerin elektrikli makinada hızdan dolayı azalma ihtimalinden manuel el makinası çimler için özel plastik olarak üretilmiş ..

Dün filizlenmiş bugdayları torf topraga ekmişdim buğün biraz uzamışlar :) bilemedigim sey acaba ğün işigında kalması gerekmezmi ? yoksa yeşillendikten sonramı gün ışıgı gerekli ? bu bilgileri arıyorum ?
şu an cimlenme mutfagimizda duruyor (ekledigim resimdeki gibi) üstü açık şekilde duruyor .
Her gün gelip geçerken topragı kontrol ediyorum kurumuşmu diye.
sabah akşam içme suyu ile fısfıslıyorum ..

saygılarımla
ellisa

ellisa
21-11-2013, 21:26
bu videodaki kullanılan materialleri çoooook begendim gözüm kaldı restmen := çok kaliteli ve kolay.. ayrıca hijyen ..

kullanılan makınaya bayıldım ..baya profesionel :P

How to Grow Wheatgrass - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Mw57kmVdx5Q)

Ginseng
22-11-2013, 23:15
Merhaba Ginseng ,
Açıklayıcı çoook güzel bugday çimi üzerinde tecrübenizi yazmıssınız .
bugday yetişdirme videoları bir okadar kaliteli ve ustaca ugraşanlardan izledik çok begendim ellerinize saglık ..
yorumları eklediginiz için teşekür ederim ..
çim makinasında nar sıkmayı bende deneyecegim : ) katı meyva sıkma makinasında olmuyor..
Dediginiz gibi bugday çimlenme başarılı olursa, benim yapdıgım gibi bir küçük kasada günlük çim sıkmasına yetmeyecekdir ..sanırım bundan sonra evimizin içinde çim kasaları köşemiz bulunacak :))

saygılarımla
ellisa
Çok güzel gözüküyor buğdaylarınız küfsüz ve hızlı büyümeleri dileğiyle :)
Sanırım benim aldığım buğday da veya oda sıcaklığında sorun oldu. Gerçi 3 defa denedim hep başarısız oldum. Yine de Orgagen Ambarı buğdayına devam edicem. Gözlemlediğim kadarıyla buğdaylar fazla güneş ışığını sevmiyor. Özellikle filizlenme döneminde güneşte tutulmaması gerektiğini okumuştum.

Nar sert olduğu için sıkışma yapıyor. Sıkıcağın kolunu ters çevirerek sıkabilirsiniz.

O videodaki ürünler benimde çok ilgimi çekmişti. Özellikle yetiştirme kabı oldukça pratik. Malesef ülkemizde yok ama gümrüğe takılmadan satın alınabilir. Sıkıcak ise gümrüğe takılması bir yana fiyatı da yüksek. Ancak daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Mesela Philips marka sıkıcak kullanıyoruz yüksek devirde herşeyi parçalayabiliyor. Ama kullandığı yöntemin (sıkıştırma, ısınma, yüksek devir) gıdanın yararını yoketttiğini düşünüyorum.

Prodyne AB-5 Appetizers-On-Ice Revolving Tray
Prodyne AB-5 Appetizers-On-Ice Revolving Tray : Amazon.com : Kitchen & Dining (http://www.amazon.com/Prodyne-AB-5-Appetizers-On-Ice-Revolving-Tray/dp/B0007MTMH8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1347114886&sr=8-1&keywords=appetizer+tray)

Omega 8006 Juicer
Amazon.com: Omega 8006 Juicer (Color: Chrome & Black) Plus Organic Wheatgrass Growing Kit: Combo Includes Omega Juice Machine & Wheat Grass Grow Kit - Kit Includes Trays, Seeds, Soil, Instructions & More.: Kitchen & Dining (http://www.amazon.com/Omega-8006-Juicer-Color-Instructions/dp/B002UU5M1K/ref=sr_1_24?ie=UTF8&qid=1385076046&sr=8-24&keywords=grow+wheatgrass)

ne kadar süre dayanıyor buzdolabında ne zaman kadar dayanır?
Fazla bekletmeden mümkünse hemen içilmeli. Ben dondurulmasını bile sağlıklı bulmuyorum.

ellisa
24-11-2013, 02:07
Biz daha önce filiz halinde tüketiyorduk, bu sefer çimlendirdikten sonra tüketmeyi deneyeceğiz. Buğday organik ürünler satan bir firmanın ve 500gr lık paketlerde satılıyor. Filizlenme aşamasına kadar suda beklettik 4 gün kadar. Daha sonra torf bahçe toprağı karışımımıza diktik. Filizlenme aşamasında olduklarından hemen büyümeye başladılar.
Fotoğraflarını ekliyorum.
- - - - - - - -

Merhabalar buğün çimlerim birz daha uzamış gördüm iyice bakınca uclarında su damlaları gördüm := normalmı acaba ?
dikdigim kasanın altı acık hava alabilecek şekilde , biraz pamuklanma vardı sanki
anlayamadım ne oldugunu ?

bilginiz varmı bana yazarsanız sevinirim ..

teşekür ederim
ellisa

ellisa
24-11-2013, 23:40
Buğday çimi macerama ben de 10 gün kadar önce başladım. 10 gün önce City Farm markalı organik buğdaydan alarak suya koydum. Genel prosedürü takip ederken buğday sıkacağını da ısmarladım. 10 günün sonunda buğdaylarım 10-12cm kadar olmuşlardı.
Ben de bugün ilk denememi yapmaya karar verdim. Ama biraz hüsran oldu işin açıkçası. Yaklaşık 40cm çaplı bir tepside topraksız yetiştirdim çimenlerimi. Ve internetten okuduğum kadarıyla günlük önerilen doz bir "shot" bardağı. Fakat ben 30ml, yani bir shot bardaklık çim suyu elde edebilmek için, 40cm.lik tepsimde yetişen tüm çimleri hasat ettim. Sonuç olarak her gün çim suyu içmek istiyorsam aynı boydaki tepsiden toplamda 10 tane olmalı ve ben her gün yeni bir tepsi başlatmalıyım. Gerekli olan yer ve emek düşündüğümden daha fazla :(

Bu arada ilk defa çimen suyu içiyorum. Tadı tek kelimeyle muhteşem! İlginçtir, şekerli bir tadı var. Aroması inanılmaz... Renk, yoğunluk, her şey iyi de... Biraz daha bereketli olsaydı :( Bu durumda sadece 10 günde bir içebileceğim...
- - - - - - - - -
Merhaba Pomodoro ,

Bende yeni başladım sayılır bugday çimi suyu yetiştirmeye ,ben torf toprakda yapmaya karar verdim, çimlerin kalın ve çim suyunun daha verimli olacagına inanıyorum ..tekzenden torf organik toprak 40 litre aldım (15 tl )

bu ayın 14 dünde başladım city farm bugdayları 500 ml paketin yarısını 1 gün içme suyunda beklettim,ikinci gün suyunu süzdüm iki ayrı kavanoza koydum ,
yukarıda resimlerden takip edebilirsiniz : )
demek istedigim bugün ayın 25 i nerdeyse 8 cm oldular ama daha tam olgunlaşmadılar 10 gün oldu,
bugün gördügüm kadarıyla çok hızlı büyüyorlar .
bugdayları ekdigim kasa tahtadan 40x50 cm ,sanırım nekadar sık bugday topraga sıgdırırsan okadar çok çimen (suyu) cıkacakdır..
- - - - - - -
bende merak ediyorum dogrusu 20 gün uğraşdan sonra 250 gram cityfarm organik bugdaydan ,yarım cay bardagı çim suyu çikarmı :D
- - - - - - -
bir ayrıntı daha ögrendim videolardan,bugdayları ilk gün suda bekledikten sonraki filizlendirme işlemi tepside bekletilirse 3 günde bugdayların içinden filizler çıkıyor (önceki dikimim kavanozda çok uzun sürmüşdü ve biraz maya gibi kokuyordu )

şimdi birde tepside deniyorum filizlendirmeyi akşamdan akşama içme suyunda yıkayıp tepsiye tekrar seriyorum :) bugün 3 üncü gün fotografını ekledim fena görünmüyorlar gibi ..

hergün biryandan tepsiye bakıyorum ,öte yandan çimleri gözetliyorum,
ilk bugday dikme işlemlerinden heycan ile bahsettigimde eşim ve bende dahil alışamadık, başarılı olurmuyduki diye araşdırmalar yaparken
Bu siteyi görünce başkalarının tecrübelerini çimlemede başarılarını okudum ozaman emin oldum : )
Bu bir cicekçiden saksıda çiçek alıp , arada su vermek gibi olmuyor .
Eyer büyük bahçeniz yok ise evin bir köşesi ekim için yer alıyor .
heleki çalışıyorsanız,cocuklarınız var ise lux bir ugraşı gibi geliyor fakat bundan sonrada kendi çiminizin suyunu hergün içebilmek gerçekden paha biçilmez his olucakdır.

sanırım bir süre sonra çimleme işine daha iyi alışıp daha hızlı ve pratik olmamız dilegi ile dikime devam : ) diyorum

saygı ve selamlarımla
ellisa

pomodoro
25-11-2013, 10:01
Yeni tepsiyi başlattım. Ama yeterli değil tabi. Daha geniş bir alanda ekim yapmalıyım. Bu arada evde iki tane kedi var. Bir tepsi çimi korumak kolayken daha büyük ölçekte ekim yaparsam çimleri onlardan nasıl kaçıracağım bilmiyorum :)

Benim izlediğim yöntem şöyle: 1 su bardağı organik buğdayı bir tasta bol suda 24 saat bekletiyorum (Bu suya aspirin veya oksijenli su katıldığını okudum. Buğdayların dayanıklılığını arttırıyormuş. Ben denemedim). Suyunu 8-12 saatte bir değiştiriyorum. İlk 24 saatten sonra 2 gün boyunca gene aynı kasede, bu sefer susuz ve üstleri bir bezle örtülü bekliyorlar. Ama bu 2 gün boyunca da 8-12 saatte bir buğdaylari sudan geçirmeye devam ediyorum. 3.günün sonunda buğdayların pek çoğunda kök yapısı gelişmiş hatta bazılarında minik beyaz filizler çıkmış oluyor. Sonra derin olmayan bir tepsiye bir kaç kat kağıt havlu seriyorum (Kağıt havlu beyazlatıcı kullanıldığı için zararlıymış diye okudum. Belki pamuklu bir kumaş parçası kullanılabilir yerine), bol suyla ıslatıyorum, tohumlarımı üzerine dizip bir fırın kağıdıyla üstünü hafifçe kapatıyorum. Bu dönemde çimlerin güneş almaması lazımmış. Sabah akşam sulamaya ve fazla suyu süzdürmeye devam ediyorum. Bu dönemde çimlerin dibinde küfler oluşabiliyor. Deneme ve kontrol amaçlı aktardan da çim tohumu alıp tepsinin yarısını city farm, yarısını aktar tohumu ekmiştim. Aktardan aldığım tohumlar çok daha fazla küf yaparken city farm tohumlarında az küf gördüm. Küf için de karbonatlı su uygulamasının iyi geldiğini okudum. 2-3 gün içinde büyüyen çimler fırın kağıdını yukarı kaldırıyor. O zaman kağıdı alıp tepsimi güneş alan bir yere koyuyorum. Sonrasında sabah akşam sulamaya devam ediyorum. 4-5 günde çimler 10-12cm yüksekliğe ulaşıyor...

Bundan sonraki aşamada ben de topraklı üretimi ve tabi daha geniş alana ekimi deneyeceğim. Ama hala 2 kişi için her gün birer "shot" çim suyu imkansız geliyor...

Cumhur Tonba
25-11-2013, 12:05
Yukarıdaki fotoğrafa baktım da, bence çok seyrek. Gerçi ben suyunu içmek için çim yetiştirmedim. Şu aklıma geldi. Bazen bahçeye buğday dökülüyor. Veye ayrı bölmede tavuklar yesin diye buğday çimlendiriyorum. Hani kazara yerde toprak görülmeyecek kadar yoğun buğdayda olsa bir hayli güzel çimleniyor. Zaten çimlenme kendi rezervleri ile olduğundan gayet de sıhhatli oluyor. Balkonlarınızda da gayet rahat yetiştirebilirsiniz. Hem güneş de görmüş olur.
(Bunu da bilgi olsun diye yazıyorum. Hayvanların yeşil yem ihtiyacını karşılamak için günlük 5 kg dan 50 ton( elli ton) a kadar çim yetiştirme tesisleri de kuruluyormuş. Türk.koop dergisinde okudum geçenlerde. 7 günlük olunca hasat ediliyor. İlk yedi günden sonra her gün hasat yapılıyor

xenkebikec
25-11-2013, 22:12
Sn. ellisa çimlerininiz ucundaki su damlacıkları gayet normal bence, bizdede aynı şekilde oldu. Hatta bir rivayet belkide gerçek ilk yoğurt bu buğday çimlerinin üzerindeki çiğ tanecikleri ile yapılmış :).

Pamuklanmaya gelice sanırım hava ile temas etmesinden kaynaklanıyor. Biz plastik normal balkon saksılarında yapmıştık alt kısmını görme imkaanımız bulunmamaktaydı. Faka hasat sonrası torfu dökerken neredeyse hepsi kök kaplıydı ve pamuklanma yoktu.



- - - - - - - -

Merhabalar buğün çimlerim birz daha uzamış gördüm iyice bakınca uclarında su damlaları gördüm := normalmı acaba ?
dikdigim kasanın altı acık hava alabilecek şekilde , biraz pamuklanma vardı sanki
anlayamadım ne oldugunu ?

bilginiz varmı bana yazarsanız sevinirim ..

teşekür ederim
ellisa

ellisa
26-11-2013, 18:47
Sn. ellisa çimlerininiz ucundaki su damlacıkları gayet normal bence, bizdede aynı şekilde oldu. Hatta bir rivayet belkide gerçek ilk yoğurt bu buğday çimlerinin üzerindeki çiğ tanecikleri ile yapılmış :).

Pamuklanmaya gelice sanırım hava ile temas etmesinden kaynaklanıyor. Biz plastik normal balkon saksılarında yapmıştık alt kısmını görme imkaanımız bulunmamaktaydı. Faka hasat sonrası torfu dökerken neredeyse hepsi kök kaplıydı ve pamuklanma yoktu.

Sayın Xenkebikec çok teşekürlerimi iletirim,

ne güzel anlatmıssınız , yogurt diyince kefir aklıma geldi,1 yıldır büyük marketlerden eker marka,altınkılıcdan veya içim markası kefir üretiyor artık hangisi varsa raflarda alıyoruz iskenderunda 1 ltr kefir 5,75tl civarlarında fakat izmirde yaşarken bu tip gıdaları ucuz alıyorduk ,inek, den yapılan herşeyi uzun süredir kesdik, çünki inek sütüne alerjimiz var bunun yerine keçi sütü ve peyniri alıyoruz .inek etide artık kaliteli bulamıyoruz ,tavuk etide tadı olmadıgı için hepden vazgecdik,
Tavugun yerine ızgara hindi eti alıyorum Bim marketlerde Bamvit markası herzaman bulunuyor ama büyük marka marketlerde herzaman olmuyor,
Hindi ızgara eti biraz koyu et ve hiçbir baharat kullanmadan zeytin yagı sürüp elektrikli ızgarada yavaşca pişiriyoruz .etin tadı lezzetli oluyor..
yemeklikde kuzu eti kullanıyorum : )
Geçenlerde bir arkadşımızın annesi evde kendimizde yapabilirsiniz dedi,kefirinde muhteşem saglıga destegi var,
Bugday çimi suyunu daha pratik yetişdirmeye alışdıgımızda hemen evde kefir yapmak için ugraşacagız : )

Dediginiz gibi sanırım çim kasasının altı açık ve pamuklanma bu yüzden olmuş olabilir,aynı şekilde çimlerin kökleri büyüdükce pamuklanma gidecekmi bakalım.
Evin içince biraz büyümüş olan bugday çimleri henüz koyu yeşil olmadı , dün balkona çıkardım
Gün ışıgı alsın yeşil olsun diye ,umarım yararı olur .sanırım 6 gün içinde sıkılmaya hazır olucaklar .

Dugday çimi yetişdirmeyi duymadan önce,hollandada (wead) bugday tozu kullanıldıgını okumuşdum, internetden aramaya başladım sonra iskenderunda bugday özü tozu (Nurs Rusheim)görünce satın almışdım fiyatı 400 ml 10 tl iki kişi hergün nerdeyse iki ay gidiyor
Tadı yok saman gibi : ) yemesi kolay hergün aç karnına 3 tatlı kaşıgı tükkettim .enerji ve zindelik veriyor bunu farkediyorsunuz,ayrıca sabah karın toklugu saglıyor ..
fotograflarını eklemek istedim belki başka kişilerin işine yarıyabilir : )veya tanıyanlar varsa bu ürün üzerinde deneyimlerini yazabilirler ..
- - - - - - - -
ikinci bugday ekimi için bugdaylarıma bugün bakdım daha filizleri küçükmü karar veremedim ?ve bir gece daha nemleyip tepside bekletip yarın ikinci kasayı torf topraga ekecegim ..
tepsideki bugdaylar acaba EKiLeCEK şekilde filizlenmişlermi ? bilemiyorum
bugday tepsinin fotografını ekledim
- - - - - -
Ayrıca bu siteyi çok begeniyorum öğrenmek ve bilgi zenginligi olan insanlarla paylaşabilmek süper ..

herkese iyi haftalar diliyorum
ellisa

xenkebikec
27-11-2013, 23:34
Sn. ellisa merhabalar,

Öncelikle belirtmek isterimki çimlendirme çalışmanız imrenilecek kadar başarılı. Bu sıralar alerjik olarak buğday ve süt ile ilgili tedavi gördüğümüzden dolayı biz daha başlamadık ama yakın zamanda bizde tecrübelerimizi paylaşacağız.

Buğdayda renk ve ışık arasında ciddi bir ilişki var. Biz yaparken sabah 3 saat kadar güneş alan kapalı-camekan balkonda yapmıştık ve güneş ışığını almasıyla ilgili bir sorun olmamıştı.

Buğdaylarınız torfa geçirilecek kadar olmuşlar, bir gün daha beklemelerinde de bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Kefir konusuna gelince, hiç market dolaşmanıza gerek yok. Uygun mayayı bulup inek sütüne karşı duyarlılığınızdan dolayı alacağınız keçi sütü ile evinizde çok kolay bir şekilde yapıp tüketebilirsiniz.

Bir süre sonra çoğalan kefirleri paylaşma isteği duyacağınızdan eminim :). Evde yaptığınız zaman kendi içim zevkinize görede sertliğini-ekşiliğini ayarlayabilirsiniz. Kefir yapmak yaklaşık 5 dakikalık bir iş. Sütle kefir tanelerini birleştirip kefiriniz olduktan sonra ayırıyorsunuz ve yeniden mayalıyorsunuz. Kullanmayacağınız zamanda buz dolabında suyun içinde bekletiyorsunuz. Bu kadar basit.

Rusheim ile ilgili olarak tam bilgim yoktu. Alerjik tedaviden sonra bu konuyada eğileceğim. Siz herhangi birşeye karıştırmadan kuru olarak mı tükettiniz? Sanırım bir de yağı var süperkritik CO2 ekstrasyon yöntemi ile elde edilen. İnternet sitesi Doğal Yağlar, Bitkisel Yağlar, Bitkisel Ürünler, Tabia, TabiaShop.com (http://tabiashop.com/) .

Görüşmek üzere, kolay gelsin.

ellisa
30-11-2013, 01:03
Sn. ellisa merhabalar,

Öncelikle belirtmek isterimki çimlendirme çalışmanız imrenilecek kadar başarılı. Bu sıralar alerjik olarak buğday ve süt ile ilgili tedavi gördüğümüzden dolayı biz daha başlamadık ama yakın zamanda bizde tecrübelerimizi paylaşacağız.

Buğdayda renk ve ışık arasında ciddi bir ilişki var. Biz yaparken sabah 3 saat kadar güneş alan kapalı-camekan balkonda yapmıştık ve güneş ışığını almasıyla ilgili bir sorun olmamıştı.

Buğdaylarınız torfa geçirilecek kadar olmuşlar, bir gün daha beklemelerinde de bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Kefir konusuna gelince, hiç market dolaşmanıza gerek yok. Uygun mayayı bulup inek sütüne karşı duyarlılığınızdan dolayı alacağınız keçi sütü ile evinizde çok kolay bir şekilde yapıp tüketebilirsiniz.

Bir süre sonra çoğalan kefirleri paylaşma isteği duyacağınızdan eminim :)
Evde yaptığınız zaman kendi içim zevkinize görede sertliğini-ekşiliğini ayarlayabilirsiniz. Kefir yapmak yaklaşık 5 dakikalık bir iş. Sütle kefir tanelerini birleştirip kefiriniz olduktan sonra ayırıyorsunuz ve yeniden mayalıyorsunuz. Kullanmayacağınız zamanda buz dolabında suyun içinde bekletiyorsunuz. Bu kadar basit.

Rusheim ile ilgili olarak tam bilgim yoktu. Alerjik tedaviden sonra bu konuyada eğileceğim. Siz herhangi birşeye karıştırmadan kuru olarak mı tükettiniz? Sanırım bir de yağı var süperkritik CO2 ekstrasyon yöntemi ile elde edilen. İnternet sitesi Doğal Yağlar, Bitkisel Yağlar, Bitkisel Ürünler, Tabia, TabiaShop.com (http://tabiashop.com/) .

Görüşmek üzere, kolay gelsin.



tekrar merhabalar , cok cok tesekurlerimi iletirim ,
ne kadar klişe gelsede kulaga,boyle emek isteyen toprak islerinde tecrubesi olan kisiler destek verdigi an yapdigin isde daha guveni artiyor insanin ,basara biliyorum hissi guzel bir sevinc
- - - - - - -
*Bu sıralar alerjik olarak buğday ve süt ile ilgili tedavi gördüğümüzden dolayı biz daha başlamadık ama yakın zamanda bizde tecrübelerimizi paylaşacağız*
- - -
Sayin Xenkebikec gecmis olsun,bende yillarca bir kac yil alerji arasdirmasi yapdirdim hollandanin bürokrasif oldugundan biraz uzun suruyor..
Bu alerji testleri,baslibasinca zaten hangi urunlere alerjimiz var bulmak kolay olmuyor ve zaman aliyor,
Bende lactos ve bazen gluten alerjisi varmis, sonra ogrendim, yedigim seyler eyer inek sut urunleri ise kasinti yapardi,su zamanlarda mayasiz ekmek bulursam seviniyorum,ayrica yillarca yasadigim hollandada tam bugdayin cok cok saglikli oldugunu insanlara ogrettiler ve simdi ogrendikki tam bugday cogu insanlara yararindan cok sindirim yollarina gereksiz calisma veriyor.. gluten yogunlugu olusduruyor, bu yuzden cavdar ekmek kullaniyoruz hafif oluyor vede siskinlik yapmiyor.
ekmegimizide ileride kendimiz yapmayi istiyoruz ,mayasiz sekilde pisirmek saglikli vede nefis kokular veriyor evin icine - - - - - - -
Bu arada bugdaylarim icerdeydi , araba kokusuna magruz balkona koymak istemedim ama bende dusundum cimler gun isigi aldigi anda dediginiz gibi daha verimli oluyorlar .buyumede cok cok fark ediyor, su aralarda iskenderunda bir gram gunes yok .artik gun isigi ile idare edecekler
- - - -
Kefir yapiminda cok haklisiniz hep duyuyorum kendin yap daha guzel taze oluyor diyenleri vede magrosda kefirin mayasi bile vardi esime gosterdim :))

heves geldi icime onumuzdeki gunlerde tekrar kefir mayasini bulursam migrosda ,kefir yapmayi denicem :D keci sutunden yapilabilecegini bilmiyordum, ilk defa kefir yapacgim bakalim nasil olucak cok merak icindeyim

Rusheim bugday ozu kullandigimizda cok fark ediyor , enerji veriyor yorgunlugu aliyor, saclarimda bile canlilik hissettim .bende Rusheim bugday ozunu kullanirken dikkat ettim acaba alerji edermiydi ? ama en ufak alerji tepkisi vermedi.acaba dusundum bugdaydaki gluten olayi pisincemi ortaya cikiyor ve bu neticede alerji yapiyor..fakat bugdayin kendi ozunu toz halinda kuru olarak kullandigimizda bu glutenler aktif olmuyor sanirim? bunu arasdiriyorum
Ben Rusheim bugday ozunu kuru olarak cay kasigi ile sutlu neskahvemi icerken yiyorum,ama meyva suyu veya su ile beraberde tuketilir biraz saman gibi sasi tati oluyor ..
ha bunuda soylemek istedim inek sutu tek basina icmek zaten olgun insanlar icin pekde faydasi yok,aksine cok fazla calsium erken kemik erimesine yol aciyor, sadece neskahve icin lactosuz sut aliyorum nefis oluyor :)
Keci sutunun cocuklar ve buyukler icinde cok yararlarini okudum icdigimde ferahlik hissediyorum,arada bir iyi oluyor ..
- - - - - -
Sayin Xenkebikec bugday cimeni suyu icdiginizde alerji yapdimi sizde ?

- - - - - - - -
dun ikinci kasa cityfarm organik filizlenen bugdaylari torf topraga ektim,ilk ektigim tahta elma kasasiydi bu sefer plastik kasasi buldum ama topragin plastik ile temas etmesini istemedigimden firin pisirme kagidindan serdim,
fotograflarini cekdim ekledim bu sefer hemen balkona koyacagim isik alsinlar cunki dediginiz gibi bugday filizleri isiga cabuk hareket ediyorlar ama bu isi daha cabuk basarasiya kadar sanirim haftada bir kucuk bardak bugday cimi icecegiz :D

gorusmek uzere
selam saygilarimi iletirim
ellisa

ellisa
01-12-2013, 17:16
Herkese iyi pazarlar diliyorum : )

iki gündür ilk dikdigim çimlerime gelip geçdikce bakıyorum acaba sıkılacak verimde olmuşlarmıydı ?
çok ince görünüyorlar (40x50 cm olan bu kasadan cıkan çim suyu sanırım yarım çay bardagı bile olmucak :/

Bu kasadaki bugdaylar cityfarm organik migrosun reyonundan pakette 500 gram oluyor ben yarısını filizledirip diktim sanırım hepsi filizlenmedi çünki çok seyrek görünüyorlar
- - - - -
Çim suyunu bir haftalık tüketmiş tecrübesi olanlardan yardım istiyorum : )
8 gün bugday çimin suyunu elde etmek için kaç gram bugday ekmemiz lazım ? ve kac cm lik dikim yeri kullanıyorsunuz yani
5 tane küçük kasalar olabilirmi ..cm ?

umarım bilgisi olan bir arkadaşımız cevap yazar
saygılarımla
ellisa

ellisa
03-12-2013, 21:14
Aşure yapmak, ekmek yapmak, bulgur yemek için tabi ki organik buğday satın almak tercih sebebidir.
Buğday çimi elde etmek için illaki organik buğday almanıza gerek yok bence..Çünkü, aldığınız buğday tohumlarını direkt olarak yemiyorsunuz..Toprakta çimlendirdikten sonra yeşil yapraklarını yiyip içiyorsunuz.

Ben yıllarca buğday üretimi yaptım kendi tarlalarımızda..Buğday yetiştirirken 2 defa kimyasal ilaç kullanılır..Birincisi, buğday tarlasında çıkan yabani otları öldürmek için..İkincisi ise, süne mücadelesi için..Bazen de mantar ilaçları uygulanır..
Ama bu zehirler, mayıs ayındaki buğday başağı içindeki buğday taneleriyle pek temas etmez..

Zaten hafif bir bulaşılık varsa bile, siz o buğdayı toprağa gömdüğünüzde kaybolur veya çok minimize olur..

Dolayısıyla, organik buğdaya fazla para ödeyeceğinize sıradan buğday taneleriyle de üretebilirsiniz çiminizi..

Yeterki, buğdaylarınız güzel gelişsin diye, ektiğiniz yere kimyasal gübreler kullanmayın, herhangi bir ilaç kullanmayın..
Organik toprak ortamında ve temiz bir çevre ortamında büyütürseniz, organik çim elde edersiniz..
Siz eğer, organik buğday tohumu ekseniz bile yetiştirdiğiniz çevrenin havası kirli veya ekzos gazlarının yoğun olduğu bir alan ise, çimlerinizi klorlu terkos suyuyla veya kirli sularla sularsanız zaten yetiştirdiğiniz çimler organik olmaz..
Yani, organik çim elde etmek için sadece tohumun organik olması pek birşey ifade etmez..Önemli olan hangi toprakta, hangi çevre koşullarında büyütüldüğüdür..

- - - - - - - - - -

Herkese iyi akşamlar diliyorum : )

iki gündür ilk dikdigim çimlerime gelip geçdikce bakıyorum acaba sıkılacak verimde olmuşlarmıydı ?
çok ince görünüyorlar (40x50 cm olan bu kasadan cıkan çim suyu sanırım yarım çay bardagı bile çıkmıcak gibi :/

*Bu kasadaki bugdaylar cityfarm organik migrosun reyonundan pakette 500 gram oluyor ben yarısını filizlendirip diktim sanırım hepsi filizlenmedi çünkü çok seyrek görünüyorlar
aşağıda fotoğrafını ekledim,bilgisi olan tecrübesini paylaşırsa memnun olurum ..
- - - - -
Çim suyunu bir haftalık tüketmiş tecrübesi olanlardan yardım istiyorum : )
8 gün bugday çimin suyunu elde etmek için kaç gram bugday ekmemiz lazım ? ve kac cm lik dikim yeri kullanıyorsunuz yani
5 tane küçük kasalar olabilirmi ..cm ?

umarım bilgisi olan bir arkadaşımız cevap yazar :)
saygılarımla
ellisa

ellisa
05-12-2013, 15:28
Merhaba Agaç dostları herkese iyi akşamlar

Ben yetişdirdigim bugday çimlerimi bugun sıkmak için kesdim , çok bekledim biraz verimli olsunlar diye yukarıdaki mesajlarımda yazmışdım ne kadar bugday bu kasaya ekdigimi.
Acaba azmı geldi bilemiyorum ? ama çok zayıf ince büyüdüler,
Şu an çim makinayı denemek amaçlı bu çıkan çimleri sıkacagım ama sanırım suyu çıkmayacak :(

Bundan sonraki ekimlerimde deneyim yapmış oldum ,ama daha tecrübeli çim ekimlerini anlayan arkadaşların yardımları için memnun olurum :)


görüşmek üzere
ellisa

maviufuklar
16-03-2014, 20:09
Buğday çimi yetiştiriyorum. Çimlerdeki külleme hastalığına karşı organik tarıma uygun zirai ilaç arıyorum. Külleme hastalığı bulaşmış çim suyunu içmenin sağlığa zararı var mıdır?
Bilgi verebileceklere teşekkürler..

maviufuklar
18-10-2014, 12:20
Organik buğdaydan çim suyu üretiyor ve genelde kanser hastaları olmak üzere, Türkiye'nin her yerine şoklama yaptırarak yolluyorum.

Toprağa şunları karıştırıyorum:
Odun külü,
Ekmek,
Kepek,
Balık unu,
Çay posası,
Kuruyemiş kabukları,
Leonardit,
Yumurta kabuğu,
Torf,
Kuru yaprak,
Perlit,
Ağaç kabuğu,
Ekoflora organik çiftlik gübresi,
Tarım kireci,
Kahve telvesi,
Meyve posası,
Buğday çimi posası,
İnce ve kalın talaş.

Fakat 2 aydır ektiğim buğdaylar sararıyor ve atmak zorunda kalıyorum. Buğday aynı, toprak vs her şey aynı olduğu halde neden 2 aydır sararıyor, bunu çözemedim.

Son çimlerimi toprağa aktarmaktan korkuyorum, bunlar da sararıp solar diye. Topraksız ortamda şu anda 10 cm kadar uzadılar ama diplerinde küf oluştu, güneşte ve hava akımı olan bir yere çıkardım, bakalım ne olacak.

B5A ile ilgili bu forumu 2 saat kadar okudum. Biraz ümitlendim. Kanser hastası müşterilerim bekliyor ve ben üretemiyorum. B5A çözüm olur diye düşünüyorum. Adana'da 1/2 litrelik olanı bulamadım. 1 litre bana fazla. Bunun gibi konularda yardım bekliyorum. Buradan cevap verebilirseniz memnun olurum.
Sevgiyle kalınız.

MeyveliTepe
18-10-2014, 14:08
Toprağı tahlile gönderseniz daha iyi değil mi?

vetman996
18-10-2014, 15:23
Değerli Maviufuklar kardeşim merhaba.

Buğday çimlenirken kendi içinde sakladığı enerji-besinler ile çimlenir. Sadece suyla çimlendirebilirsiniz. Örnek: http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/31832.htm Mutlaka toprak ve karışımlar olmasına gerek yok. Yukarıdaki karışımı kullanmanızın özel bir nedeni var mı merak ettim.

Karışım içinde kullandığınız maddelerin birinde (örneğin buyday çimi posasında) mikrobiyel bulaşma olabilir düşüncesindeyim.

B5A daha çok gübre içerikli (mikrobiyel), siz dezenfektan içerikli ürünler kullanabilirsiniz. Düşük dozda hydrojen peroksit-kollaidal gümüş içerikli ürünler kullanılabilir belki, (biz kümesimizdeki civcivlerin içme sularına katıyoruz ) ama hydrojen peroksit içeren dezenfektan ürünleri kanser riski nedeniyle yasaklandı. (siz zaten ürünlerinizi kanser hastaları için kullanıyorsunuz)

Siz ozon içeren ürünler veya oksijenli su kullanabilirsiniz düşüncesindeyim.

Topraksız tarımda yetiştirmeyi düşünün derim.

Ayrıca buğday çimi üretilince suyu alınır alınmaz içilmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla. Hatta havuç suyu sıkılınca ilk 10 dakika içinde içilmesi gerekiyor. Yoksa içeriğindeki vitaminler ve yararlı maddeler çok azalıyor diye biliyorum. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir.? Selamlar...

vetman996
18-10-2014, 16:01
Buğday çimi yetiştiriyorum. Çimlerdeki külleme hastalığına karşı organik tarıma uygun zirai ilaç arıyorum. Külleme hastalığı bulaşmış çim suyunu içmenin sağlığa zararı var mıdır?
Bilgi verebileceklere teşekkürler..

Değerli kardeşim merhaba.

Çimlerdeki külleme için de alıntıda bahsettiğim yöntemi kullanırsanız olumlu sonuç alırsınız düşüncesindeyim. Selamlar...

http://www.agaclar.net/forum/1325921-post1536.htm

maviufuklar
19-10-2014, 16:52
Cevaplarınız için teşekkürler.

Sadece su ile yetiştirirsem çok daha kolay olur ama mineral, enzim ve vitamince zengin olması için toprağa doğal katkı maddeleri ekliyorum.

Buğday çiminin suyunu çıkardıktan sonra bir kaç dakika içinde derin dondurucuya koyuyorum. Başka şehirlere göndermem gerektiğinde şoklama yaptırarak VIP kargo ile yolluyorum. Sıkıldıktan sonra tabii ki hemen içilmesi çok daha iyidir fakat sürekli çim biçmek, yıkamak, sirkeli suda bekletmek, çim suyu sıkma makinesini monte edip, masaya kurma, sonra demonte edip yıkamak vs çok zaman alıcı işler. Kendim için bile 28'lik buz torbasında donduruyorum. Kullanacağım zaman bir tanesini naylonundan ayırıp buzdolabının alt tarafında eritip, taze meyve suyuna karıştırarak içiyorum. Sizce vitamin, enzim ve mineralce zengin olması için bu katkı maddelerine hiç gerek yok mu?

maviufuklar
19-10-2014, 17:16
Oksijenli suyu ne oranda kullanmalıyım? 1 litre suya ne kadar oksijenli su karıştırmamı tavsiye edersiniz?

Buraya resim eklemek istiyorum. (PC'deki). Nasıl yapabilirim?

maviufuklar
19-10-2014, 17:20
Adana'da, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu Organik Tarım Kursu'na giderek bu alanda gerekli eğitimi aldım.
Organik Tarım Kursu sertifikasına sahip olmam, ürünlerimin organik sertifikalı olduğu anlamına gelmemektedir.

Buğday çimi suyunu; Orgagen Ambarı ve Bey Organik firmalarının ORGANİK buğdaylarından üretiyor ve şuralardan getirtiyorum:
http://www.nuhunambari.com/productdetails.asp?productID=2499
Beyorganik Organik rnler - Organik www.beyorganik.com (http://www.beyorganik.com/)

Buğday çimlerinin yanında soft müzik açmaktayım. Bitkilere müzik dinletilmesi gelişimlerine olumlu katkı sağlamaktadır
Kullandığım toprak; zirai ilaç ve suni gübre kullanılmamış, olabildiğince egzos gazı bulaşmamış doğal topraktır. Bu toprağa belirli oranlarda odun külü, ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, kuru yaprak, perlit, ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, tarım kireci, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş ekleyerek vitamin ve mineralce zenginleştirmekteyim. (Bunların hepsi bazen olmayabiliyor ama tamamına yakınını toprağa karıştırıyorum).

Gördüğüm faydaları isterseniz ayrıca yazabilirim.
Çimleri sıkmadan önce sirkeli suda bekleterek yıkıyorum.
Elektrikle çalışmayan, manuel çim suyu sıkma makinesi kullanıyorum:
Lexen Buğday Çimi Sıkacağı GittiGidiyor'da 36347020 (http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/lexen-bugday-cimi-sikacagi-36347020)

Elektrikle çalışan makine, ısınma nedeniyle çimdeki bazı enzim, mineral ve vitaminleri öldürüyor, bu yüzden kullanmıyorum.
Çim suyu elde etme çalışması sırasında ellerimi bitkisel sabunla yıkıyorum.
Suyunu çıkardıktan sonra ilk 3 dakikada derin dondurucuya koyuyorum.
Yol kenarında değil, balkonda yetiştiriyorum.
Elden geldiğince egzos gazlarından uzak olması gerekiyor. Zeminle beraber 14. kattayım, ana cadde değil ara sokak olduğu için ve yüksek kat olduğu için egzos buralara kadar gelmiyor.
Hijyen şartlarına % 100'e yakın uymaya çalışıyorum.

Bir saksıdan çimleri bir defa biçtikten sonra sonra tekrar uzayan çimleri kullanmıyor, o saksının toprağını boşaltıyorum. Çünkü tekrar uzayan çimdeki enzim, vitamin ve mineraller % 50 azalmaktadır.
Kapalı mekanlarda değil, açık alanda buğday tarımı yaparak doğal ortamına yakın yetiştirmeye gayret ediyorum. Böylece klorofil açısından daha zengin oluyor.
Toprakla uğraşmak terapidir, severek yapıyorum.

Buğday çimi suyunu buz torbasına koyarak donduruyorum. Markette buzdolabı poşeti vs satılan reyonlarda inceleyebilirsiniz. Buz torbasının içine buğday çimi suyunu koyduğumda, birbirinden bağımsız 24 adet donmuş buğday çimi suyu oluşuyor. Böylece 24 günlük buğday çimi suyu pratik biçimde kullanıma hazır hale geliyor. Bunları dondurulmuş olarak satışa sunuyorum.

Kullanıma gelince:
Derin dondurucudaki dondurulmuş buğday çimi suyundan her gün 1 tane kopartarak naylonundan ayırıyor ve bardağa koyarak erimesini bekliyorsunuz. Dondurulmuş buğday çimi suyunu buz torbasından ayırırken, çelik bıçak kullanmayınız. Ahşap bıçakla keserek diğerlerinden ayırınız veya elinizle kopartınız. Buğday çimi suyuna çelik bıçak temas etmemelidir. Eridiği zaman, orta boy bir çay bardağının dibinde ½ ila 1 CM KADAR buğday çimi suyu oluşuyor. Eridikten sonra hiç vakit kaybetmeden, saf olarak veya herhangi bir taze sıkılmış meyve suyuyla karıştırarak içiniz. Herhangi bir kaliteli hazır meyve suyu da olabilir ama müşterilerim en çok taze sıkılmış portakal veya mandalina suyunu tercih ediyorlar. Sağlık açısından buzdolabınızın alt kısmında eritmeniz daha uygundur. Karıştırmak için verniklenmemiş tahta kaşık veya tahtadan dondurma çubuğu kullanınız. Akşam içerseniz uykunuz kaçar. Aç olarak içiniz, içtikten sonra 1 saat kadar bir şey yemeyiniz ve asitli, alkollü, katkılı bir şey içmeyiniz. Vücut detoksa geçtiği için ilk bir kaç gün bulantı olabilir. Buğday çimi suyunu, sağlığınıza faydalı olacağını düşünerek içiniz.

Güneş görmeyen ortamda, topraksız saksılarda, çim coşturan, çiçek coşturan gibi kimyasal gübreler kullanarak ve organik olmayan buğdayları kullanarak çim suyu üretenler olduğunu okuyorum. Topraksız ortamda sağlıklı olabilir belki ama faydadan çok zarar görmemek için dikkatli olmak gerekir.
Türkiye'de kargo firmalarının soğuk hava zinciriyle ürün nakliyatı yapma imkânları yok. Bu nedenle Adana dışındaki illere kuru buz firmasında şoklama yaptırarak yolluyorum. Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyor. Nasıl elma, domates, maydonoz alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyorsa, buğday çimi suyu da aynı durumdadır. Buğday çimi suyu daha çok; hastalanmadan önce, yani sağlıklı iken hastalıklardan korunma amacıyla kullanılır. Hasta olduktan sonra ise, doktor tavsiyesi ve kontrolünde destek tedavi olarak kullanılır. Bu nedenle kullanacak kişi eğer hasta ise, buğday çimi suyu kullanma konusunu doktoruna danışmalı ve doktorun belirleyeceği şekilde kullanmalıdır.

Hayatı boyunca spor yapmamış, dengeli beslenmemiş, asitli ve katkılı gıdaları kontrolsüzce tüketmiş, içki ve sigara kullanmış, kendisi ile barışık yaşamamış, mutlu bir evlilik yapamamış, hayata pozitif bakamamış biri “Ben çim suyu içerek iyi olacağım” dememelidir. Buğday çimi suyu ile ilgili anlatılanlar sihir değil, takviyedir. Sağlıklı yaşamanın yolu, negatif enerji saçan insanlardan uzak durmaya dikkat ederek, birbirimizi sevmekten geçer. Hayata pozitif bakmak, hayatın olumlu yönlerine odaklanmak, olumsuz yönlerini elden geldiğince görmemek gerekir. İnsanları severseniz, sigara ve içkiye fazla yaklaşmazsanız, spor yaparsanız, dengeli beslenirseniz; çevrenizle beraber mutlu, huzurlu ve neşeli bir hayat yaşarsınız, dünyaya ve etrafınızdakilere hayat verirsiniz, iş ve şehir hayatının stresinden korunmuş olursunuz. Çim suyu işte o zaman mucizedir.

malina
19-10-2014, 18:16
Buraya resim eklemek istiyorum. (PC'deki). Nasıl yapabilirim?

Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256.htm)

Bugün yapamazsınız sanırım çünkü bir sorun var... Daha sonra ekleyebilirsiniz.

YeniBON
19-10-2014, 18:46
Adana'da, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu Organik Tarım Kursu'na giderek bu alanda gerekli eğitimi aldım.
Organik Tarım Kursu sertifikasına sahip olmam, ürünlerimin organik sertifikalı olduğu anlamına gelmemektedir.

Buğday çimi suyunu; Orgagen Ambarı ve Bey Organik firmalarının ORGANİK buğdaylarından üretiyor ve şuralardan getirtiyorum:
http://www.nuhunambari.com/productdetails.asp?productID=2499
Beyorganik Organik rnler - Organik www.beyorganik.com (http://www.beyorganik.com/)

Buğday çimlerinin yanında soft müzik açmaktayım. Bitkilere müzik dinletilmesi gelişimlerine olumlu katkı sağlamaktadır
Kullandığım toprak; zirai ilaç ve suni gübre kullanılmamış, olabildiğince egzos gazı bulaşmamış doğal topraktır. Bu toprağa belirli oranlarda odun külü, ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, kuru yaprak, perlit, ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, tarım kireci, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş ekleyerek vitamin ve mineralce zenginleştirmekteyim. (Bunların hepsi bazen olmayabiliyor ama tamamına yakınını toprağa karıştırıyorum).

Gördüğüm faydaları isterseniz ayrıca yazabilirim.
Çimleri sıkmadan önce sirkeli suda bekleterek yıkıyorum.
Elektrikle çalışmayan, manuel çim suyu sıkma makinesi kullanıyorum:
Lexen Buğday Çimi Sıkacağı GittiGidiyor'da 36347020 (http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/lexen-bugday-cimi-sikacagi-36347020)

Elektrikle çalışan makine, ısınma nedeniyle çimdeki bazı enzim, mineral ve vitaminleri öldürüyor, bu yüzden kullanmıyorum.
Çim suyu elde etme çalışması sırasında ellerimi bitkisel sabunla yıkıyorum.
Suyunu çıkardıktan sonra ilk 3 dakikada derin dondurucuya koyuyorum.
Yol kenarında değil, balkonda yetiştiriyorum.
Elden geldiğince egzos gazlarından uzak olması gerekiyor. Zeminle beraber 14. kattayım, ana cadde değil ara sokak olduğu için ve yüksek kat olduğu için egzos buralara kadar gelmiyor.
Hijyen şartlarına % 100'e yakın uymaya çalışıyorum.

Bir saksıdan çimleri bir defa biçtikten sonra sonra tekrar uzayan çimleri kullanmıyor, o saksının toprağını boşaltıyorum. Çünkü tekrar uzayan çimdeki enzim, vitamin ve mineraller % 50 azalmaktadır.
Kapalı mekanlarda değil, açık alanda buğday tarımı yaparak doğal ortamına yakın yetiştirmeye gayret ediyorum. Böylece klorofil açısından daha zengin oluyor.
Toprakla uğraşmak terapidir, severek yapıyorum.

Buğday çimi suyunu buz torbasına koyarak donduruyorum. Markette buzdolabı poşeti vs satılan reyonlarda inceleyebilirsiniz. Buz torbasının içine buğday çimi suyunu koyduğumda, birbirinden bağımsız 24 adet donmuş buğday çimi suyu oluşuyor. Böylece 24 günlük buğday çimi suyu pratik biçimde kullanıma hazır hale geliyor. Bunları dondurulmuş olarak satışa sunuyorum.

Kullanıma gelince:
Derin dondurucudaki dondurulmuş buğday çimi suyundan her gün 1 tane kopartarak naylonundan ayırıyor ve bardağa koyarak erimesini bekliyorsunuz. Dondurulmuş buğday çimi suyunu buz torbasından ayırırken, çelik bıçak kullanmayınız. Ahşap bıçakla keserek diğerlerinden ayırınız veya elinizle kopartınız. Buğday çimi suyuna çelik bıçak temas etmemelidir. Eridiği zaman, orta boy bir çay bardağının dibinde ½ ila 1 CM KADAR buğday çimi suyu oluşuyor. Eridikten sonra hiç vakit kaybetmeden, saf olarak veya herhangi bir taze sıkılmış meyve suyuyla karıştırarak içiniz. Herhangi bir kaliteli hazır meyve suyu da olabilir ama müşterilerim en çok taze sıkılmış portakal veya mandalina suyunu tercih ediyorlar. Sağlık açısından buzdolabınızın alt kısmında eritmeniz daha uygundur. Karıştırmak için verniklenmemiş tahta kaşık veya tahtadan dondurma çubuğu kullanınız. Akşam içerseniz uykunuz kaçar. Aç olarak içiniz, içtikten sonra 1 saat kadar bir şey yemeyiniz ve asitli, alkollü, katkılı bir şey içmeyiniz. Vücut detoksa geçtiği için ilk bir kaç gün bulantı olabilir. Buğday çimi suyunu, sağlığınıza faydalı olacağını düşünerek içiniz.

Güneş görmeyen ortamda, topraksız saksılarda, çim coşturan, çiçek coşturan gibi kimyasal gübreler kullanarak ve organik olmayan buğdayları kullanarak çim suyu üretenler olduğunu okuyorum. Topraksız ortamda sağlıklı olabilir belki ama faydadan çok zarar görmemek için dikkatli olmak gerekir.
Türkiye'de kargo firmalarının soğuk hava zinciriyle ürün nakliyatı yapma imkânları yok. Bu nedenle Adana dışındaki illere kuru buz firmasında şoklama yaptırarak yolluyorum. Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyor. Nasıl elma, domates, maydonoz alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyorsa, buğday çimi suyu da aynı durumdadır. Buğday çimi suyu daha çok; hastalanmadan önce, yani sağlıklı iken hastalıklardan korunma amacıyla kullanılır. Hasta olduktan sonra ise, doktor tavsiyesi ve kontrolünde destek tedavi olarak kullanılır. Bu nedenle kullanacak kişi eğer hasta ise, buğday çimi suyu kullanma konusunu doktoruna danışmalı ve doktorun belirleyeceği şekilde kullanmalıdır.

Hayatı boyunca spor yapmamış, dengeli beslenmemiş, asitli ve katkılı gıdaları kontrolsüzce tüketmiş, içki ve sigara kullanmış, kendisi ile barışık yaşamamış, mutlu bir evlilik yapamamış, hayata pozitif bakamamış biri “Ben çim suyu içerek iyi olacağım” dememelidir. Buğday çimi suyu ile ilgili anlatılanlar sihir değil, takviyedir. Sağlıklı yaşamanın yolu, negatif enerji saçan insanlardan uzak durmaya dikkat ederek, birbirimizi sevmekten geçer. Hayata pozitif bakmak, hayatın olumlu yönlerine odaklanmak, olumsuz yönlerini elden geldiğince görmemek gerekir. İnsanları severseniz, sigara ve içkiye fazla yaklaşmazsanız, spor yaparsanız, dengeli beslenirseniz; çevrenizle beraber mutlu, huzurlu ve neşeli bir hayat yaşarsınız, dünyaya ve etrafınızdakilere hayat verirsiniz, iş ve şehir hayatının stresinden korunmuş olursunuz. Çim suyu işte o zaman mucizedir.


maviufuklar Organik Tarım Eğitimi'ni Adana'nın merkezinde mi, yoksa ilçelerinde mi aldınız?

Buğday çimi üretimini de bu eğitim proğramı içerisinde mi öğrendiniz? Ayrıca özelden adres ve iletişim bilgilerinizi yazarsanız arkadaşlarım aracılığıyla ürettiklerinizden aldırmaya çalışırım.

Kolay gelsin.

maviufuklar
19-10-2014, 19:21
Sayın Yenibon,

Organik Tarım Eğitimini Adana Merkez'de aldım. Email veya Facebook adresinizi verirseniz Organik Tarım Sertifikamı özelden yollayabilirim.

Buğday çimi suyu üretimi bilgilerimin bir kısmını bu kursta öğrendim. Şu anda sıvı organik gübre
FN7'yi üreten Bekir Sıtkı Arı Bey ile iletişim halindeyim, ondan da kıymetli bilgiler alıyorum. Mesela organik de olsa çiftlik gübresi ve leonardit kullanmamamı, sulama suyuna aspirin ve limon tuzu karıştırmamı tavsiye etti. Sürekli bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. maviufuklar23@gmail.com'dan bana ulaşabilirsiniz. Reklam hemen hemen hiç yapmıyorum. Ortalama ayda bir müşterim oluyor. Emekli olduktan sonra bu işi büyütmeyi düşünüyorum. Sevgiyle kalınız.

maviufuklar
19-10-2014, 20:10
Adana'da Organik Tarım Kursu'na gittim, sertifikam var. Organik buğdaydan çim suyu üretiyor ve genelde kanser hastalarına yolluyorum.

2 aydır üretimde sorun yaşıyorum. Çimler, 25 cm kadar olmadan sararıyor. Sadece suda yetiştirmem doğru mudur? Sadece suda yetiştirirsem ve suyuna da aspirin ile FN7 karıştırırsam vitamin, enzim ve mineralce yeteri kadar zengin olur mu?
Teşekkürler.

Bu konudaki tecrübelerinizi aktarırsanız memnun olurum.
Üretimle ilgili bilgiler aşağıdadır:

Organik Tarım Kursu sertifikasına sahip olmam, ürünlerimin organik sertifikalı olduğu anlamına gelmemektedir.
Buğday çimi suyunu; Orgagen Ambarı ve Bey Organik firmalarının ORGANİK buğdaylarından üretiyor ve şuralardan getirtiyorum:
http://www.nuhunambari.com/productdetails.asp?productID=2499
Beyorganik Organik rnler - Organik www.beyorganik.com (http://www.beyorganik.com/)

Buğday çimlerinin yanında soft müzik açmaktayım. Bitkilere müzik dinletilmesi gelişimlerine olumlu katkı sağlamaktadır
Kullandığım toprak; zirai ilaç ve suni gübre kullanılmamış, olabildiğince egzos gazı bulaşmamış doğal topraktır. Bu toprağa belirli oranlarda odun külü, ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, kuru yaprak, perlit, ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, tarım kireci, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş ekleyerek vitamin ve mineralce zenginleştirmekteyim. (Bunların hepsi bazen olmayabiliyor ama tamamına yakınını toprağa karıştırıyorum).
Gördüğüm faydaları isterseniz ayrıca yazabilirim.
Çimleri sıkmadan önce sirkeli suda bekleterek yıkıyorum.
Elektrikle çalışmayan, manuel çim suyu sıkma makinesi kullanıyorum:
Lexen Buğday Çimi Sıkacağı GittiGidiyor'da 36347020 (http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/lexen-bugday-cimi-sikacagi-36347020)
Elektrikle çalışan makine, ısınma nedeniyle çimdeki bazı enzim, mineral ve vitaminleri öldürüyor, bu yüzden kullanmıyorum.
Çim suyu elde etme çalışması sırasında ellerimi bitkisel sabunla yıkıyorum.
Suyunu çıkardıktan sonra ilk 3 dakikada derin dondurucuya koyuyorum.
Yol kenarında değil, balkonda yetiştiriyorum.
Elden geldiğince egzos gazlarından uzak olması gerekiyor. Zeminle beraber 14. kattayım, ana cadde değil ara sokak olduğu için ve yüksek kat olduğu için egzos buralara kadar gelmiyor.
Hijyen şartlarına % 100'e yakın uymaya çalışıyorum.
Bir saksıdan çimleri bir defa biçtikten sonra sonra tekrar uzayan çimleri kullanmıyor, o saksının toprağını boşaltıyorum. Çünkü tekrar uzayan çimdeki enzim, vitamin ve mineraller % 50 azalmaktadır.
Kapalı mekanlarda değil, açık alanda buğday tarımı yaparak doğal ortamına yakın yetiştirmeye gayret ediyorum. Böylece klorofil açısından daha zengin oluyor.
Toprakla uğraşmak terapidir, severek yapıyorum.
Buğday çimi suyunu buz torbasına koyarak donduruyorum. Markette buzdolabı poşeti vs satılan reyonlarda inceleyebilirsiniz. Buz torbasının içine buğday çimi suyunu koyduğumda, birbirinden bağımsız 24 adet donmuş buğday çimi suyu oluşuyor. Böylece 24 günlük buğday çimi suyu pratik biçimde kullanıma hazır hale geliyor. Bunları dondurulmuş olarak satışa sunuyorum.
Kullanıma gelince:
Derin dondurucudaki dondurulmuş buğday çimi suyundan her gün 1 tane kopartarak naylonundan ayırıyor ve bardağa koyarak erimesini bekliyorsunuz. Dondurulmuş buğday çimi suyunu buz torbasından ayırırken, çelik bıçak kullanmayınız. Ahşap bıçakla keserek diğerlerinden ayırınız veya elinizle kopartınız. Buğday çimi suyuna çelik bıçak temas etmemelidir. Eridiği zaman, orta boy bir çay bardağının dibinde ½ ila 1 CM KADAR buğday çimi suyu oluşuyor. Eridikten sonra hiç vakit kaybetmeden, saf olarak veya herhangi bir taze sıkılmış meyve suyuyla karıştırarak içiniz. Herhangi bir kaliteli hazır meyve suyu da olabilir ama müşterilerim en çok taze sıkılmış portakal veya mandalina suyunu tercih ediyorlar. Sağlık açısından buzdolabınızın alt kısmında eritmeniz daha uygundur. Karıştırmak için verniklenmemiş tahta kaşık veya tahtadan dondurma çubuğu kullanınız. Akşam içerseniz uykunuz kaçar. Aç olarak içiniz, içtikten sonra 1 saat kadar bir şey yemeyiniz ve asitli, alkollü, katkılı bir şey içmeyiniz. Vücut detoksa geçtiği için ilk bir kaç gün bulantı olabilir. Buğday çimi suyunu, sağlığınıza faydalı olacağını düşünerek içiniz.
Güneş görmeyen ortamda, topraksız saksılarda, çim coşturan, çiçek coşturan gibi kimyasal gübreler kullanarak ve organik olmayan buğdayları kullanarak çim suyu üretenler olduğunu okuyorum. Topraksız ortamda sağlıklı olabilir belki ama faydadan çok zarar görmemek için dikkatli olmak gerekir.
Türkiye'de kargo firmalarının soğuk hava zinciriyle ürün nakliyatı yapma imkânları yok. Bu nedenle Adana dışındaki illere kuru buz firmasında şoklama yaptırarak yolluyorum. Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyor. Nasıl elma, domates, maydonoz alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyorsa, buğday çimi suyu da aynı durumdadır. Buğday çimi suyu daha çok; hastalanmadan önce, yani sağlıklı iken hastalıklardan korunma amacıyla kullanılır. Hasta olduktan sonra ise, doktor tavsiyesi ve kontrolünde destek tedavi olarak kullanılır. Bu nedenle kullanacak kişi eğer hasta ise, buğday çimi suyu kullanma konusunu doktoruna danışmalı ve doktorun belirleyeceği şekilde kullanmalıdır.
Hayatı boyunca spor yapmamış, dengeli beslenmemiş, asitli ve katkılı gıdaları kontrolsüzce tüketmiş, içki ve sigara kullanmış, kendisi ile barışık yaşamamış, mutlu bir evlilik yapamamış, hayata pozitif bakamamış biri “Ben çim suyu içerek iyi olacağım” dememelidir. Buğday çimi suyu ile ilgili anlatılanlar sihir değil, takviyedir. Sağlıklı yaşamanın yolu, negatif enerji saçan insanlardan uzak durmaya dikkat ederek, birbirimizi sevmekten geçer. Hayata pozitif bakmak, hayatın olumlu yönlerine odaklanmak, olumsuz yönlerini elden geldiğince görmemek gerekir. İnsanları severseniz, sigara ve içkiye fazla yaklaşmazsanız, spor yaparsanız, dengeli beslenirseniz; çevrenizle beraber mutlu, huzurlu ve neşeli bir hayat yaşarsınız, dünyaya ve etrafınızdakilere hayat verirsiniz, iş ve şehir hayatının stresinden korunmuş olursunuz. Çim suyu işte o zaman mucizedir.


Bekir Sıtkı Arı Bey'in ürettiği FN7 adlı organik sıvı gübre siparişi verdim. Sulama suyuna karıştıracağım. (5 litreye 10 cc). Ayrıca Bekir Sıtkı Bey, her 5 litreye 2-5 aspirin eklememi tavsiye etti. Suyun klordan arınması için suyu ağzı açık olarak bir kaç gün bekletmem gerektiğini de burada bir arkadaştan öğrendim.

maviufuklar
19-10-2014, 20:17
Sayın Vetman996. Çim suyunu tabii ki sıktıktan sonra hemen içmek daha faydalıdır. Fakat her gün çimleri biçmek, yıkamak, sirkeli suda bekletmek, süzmek, çim suyu sıkma makinesini kurmak, masaya monte etmek, demonte etmek, yıkamak çok zaman alıcı işler. Ben kendim için bile buz torbasında donduruyorum. Her gün 1 tane eritip içiyorum. Belki bu şekilde %100 değil de % 90-95 oranında faydasını alıyorum, bilemiyorum. Saygılarımla...

MeyveliTepe
20-10-2014, 09:05
Çimlerin sararmasına sebep olduğunu düşündüğünüz toprağın PH seviyesi nedir? Sulama suyuna karıştırdığınız sitrik asit PH seviyesini fazla asitik yapmış olabilir. Toprağa karıştırdığınız malzemeler içinde odun külü ve kireç olduğunu da yazmışsınız. Bunlar da alkali malzemeler. Bihassa odun külü içerdiği potasyum hidroksit ile çok kuvvetli bir alkali. Sonuçta sürekli ölçüm ile kullanmadığınızda bu malzemeler yetiştirme ortamınızın PH seviyesini + veya - yönde zıplatarak değiştirmiş olabilir.

YeniBON
20-10-2014, 10:11
Sayın Yenibon,

Organik Tarım Eğitimini Adana Merkez'de aldım. Email veya Facebook adresinizi verirseniz Organik Tarım Sertifikamı özelden yollayabilirim.

Buğday çimi suyu üretimi bilgilerimin bir kısmını bu kursta öğrendim. Şu anda sıvı organik gübre
FN7'yi üreten Bekir Sıtkı Arı Bey ile iletişim halindeyim, ondan da kıymetli bilgiler alıyorum. Mesela organik de olsa çiftlik gübresi ve leonardit kullanmamamı, sulama suyuna aspirin ve limon tuzu karıştırmamı tavsiye etti. Sürekli bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. maviufuklar23@gmail.com'dan bana ulaşabilirsiniz. Reklam hemen hemen hiç yapmıyorum. Ortalama ayda bir müşterim oluyor. Emekli olduktan sonra bu işi büyütmeyi düşünüyorum. Sevgiyle kalınız.

Sizin eğitim gördüğünüze dair bir şüphem yok. Verdiğiniz adrese bilgilerimi yazdım. Saygılarımla.

vetman996
20-10-2014, 10:55
Oksijenli suyu ne oranda kullanmalıyım? 1 litre suya ne kadar oksijenli su karıştırmamı tavsiye edersiniz?

Buraya resim eklemek istiyorum. (PC'deki). Nasıl yapabilirim?
Değerli Arkadaşım merhaba.

Sizin üretiminiz hassas bir konu olduğu için doğal yöntemle halledilmesi yoluna gidilmesini önermiştim. Ben de benzer sorunla karşılaşınca dezenfektan kullanarak işi halletmiştim. Yukarıda mikrobiyel bulaşma derken mantari sorunu da göz önünde bulundurarak söylemiştim. Oksijenli suyun kullanımıyla ilgili ise Sayın Mine Hanımın tavsiyesi buradaki alıntıdaki gibidir. " 0,5 lt suya 1 tatlı kaşığı dolusu oksijenli su ile ilaçlama yap." http://www.agaclar.net/forum/299342-post1.htm

Sayın MeyveliTepe üstadımızın görüşünü de yabana atmayınız lütfen. En azından ortamın Ph değerini ölçmeniz iyi olur. Sonucu MeyveliTepe hocamız değerlendireceklerdir.

vetman996
20-10-2014, 11:15
Cevaplarınız için teşekkürler.

Sadece su ile yetiştirirsem çok daha kolay olur ama mineral, enzim ve vitamince zengin olması için toprağa doğal katkı maddeleri ekliyorum....
...... Sizce vitamin, enzim ve mineralce zengin olması için bu katkı maddelerine hiç gerek yok mu?

Sayın Maviufuklar, Bence toprağa bu katkı maddelerini karıştırmanıza gerek yok. Siz buğday çimini 7-10 gün süre içinde üretiyorsunuz ki bu süre içinde buğday tohumunun içindeki besin embriyonun büyümesi için yeterlidir. Zaten kök oluşmadığı için toprağın içindeki besin elementlerini alamaz. Ama sulama suyuna enzim içerikli ürünler katarak zenginleştirme yapabilirsiniz.

Eğer topraktan çok besin alabiliyor olsaydı siz ilk biçimdeki buğday çiminin içinde daha az besin içeriği bulurken ikinci biçimde daha fazla besin içeriği bulacaktınız (köklerin büyüyüp topraktan daha fazla besin alacağı düşüncesiyle). Ama ilk biçimden elde edilen çim suyunun besin içeriği ikinci biçime göre %50 daha fazla olduğu bulunmuş.

Biz arpa çimlendirirken torf ile sadece suyu karşılaştırdım aynı konteyner içinde. Torf içine ektiğim 1 gün geriden geldi ama veriminde her hangi bir değişiklik gözlemlemedim. 1 gün geriden gelmesinin nedenini de kendimce büyümek için torfu delip yukarı çıkma süresi diye düşündüm.

Yukarıdaki paylaşımlarım kişisel görüşümdür. Bilimsel bir veriye dayanmamaktadır. Konu hakkında bilgisi olan dostlarımız daha bilimsel paylaşımlarda bulunurlarsa biz de daha doğrusunu öğreniriz. Selamlar...

maviufuklar
20-10-2014, 19:02
Merhaba Arkadaşlar.

Buğday çimi suyu üretimiyle ilgili olarak sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Aşağıdaki sorularıma cevap verebilirseniz çok memnun olurum:

1) Buğday çimi sulama suyuna aspirin katmanın faydaları ve zararları var mı?

2) Sulama suyuna oksijenli su karıştırmanın faydalı olduğunu duydum. Faydalı mıdır? Ne oranda karıştırmalıyım? Aspirin, FN7 (aşağıda ne olduğunu yazdım), limon tuzu ile beraber sulama suyuna karıştırabilir miyim?

3) Organik çiftlik gübresinin faydaları ve zararları var mıdır?

4) Şebeke suyunu klorsuz hale getirmek için, ağzı açık kavanozda bir kaç gün bekletmek işe yarar mı?

5) Torfun nemli satılması nedeniyle, bozulmaması için kimyasal madde karıştırıldığını duydum. Doğru mudur? Kimyasal katılmayan torf markası önerebilir misiniz? Mesela Gardena'nın Compo Sana torfu çok pahalı. O kadar para vermeye değer mi?

6) Çim yetiştirdiğim toprağa; leonardit, talaş, kuru yaprak, ağaç kabuğu, , ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, perlit, ağaç kabuğu, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş eklemenin faydası veya zararları var mıdır? (Odun külü ile kireç hakkında cevap geldi, teşekkürler).


7) Sadece suda buğday çimi yetiştirebileceğim önerildi. Bu durumda çimdeki enzim, vitamin ve mineraller azalır mı?

8) Limon tuzunun sulama suyuna eklenmesinin faydalı olduğunu duydum, doğru mudur? Ne faydası vardır? Ne oranda kullanmalıyım. Aspirin ve FN7 ile beraber sulama suyuna karıştırmamda mahzur var mı?

9) Saksıdaki toprağı tekrar tekrar kullanmam zararlı olur mu?

10) Bir defa biçtiğim çimi tekrar uzatmıyorum. Tekrar uzatsam aynı kalitede olur mu?
(FN7, Bekir Sıtkı Arı'nın ürettiği organik sıvı gübre. Hatta gübre ötesi bir şey olduğu, topraktaki zirai ilaç kalıntılarını ve kimyasal gübre artıklarını yok ettiği, toprağı organik tarıma hazırladığı, faydalı mikrorganizmaların üremesini sağladığı vs söyleniyor. Bekir Bey bana ücretsiz yollayacağını söyledi. FN7'yi ne oranda kullanmalıyım?

maviufuklar
20-10-2014, 21:16
Sayın Maviufuklar, Bence toprağa bu katkı maddelerini karıştırmanıza gerek yok. Siz buğday çimini 7-10 gün süre içinde üretiyorsunuz ki bu süre içinde buğday tohumunun içindeki besin embriyonun büyümesi için yeterlidir. Zaten kök oluşmadığı için toprağın içindeki besin elementlerini alamaz. Ama sulama suyuna enzim içerikli ürünler katarak zenginleştirme yapabilirsiniz.

Eğer topraktan çok besin alabiliyor olsaydı siz ilk biçimdeki buğday çiminin içinde daha az besin içeriği bulurken ikinci biçimde daha fazla besin içeriği bulacaktınız (köklerin büyüyüp topraktan daha fazla besin alacağı düşüncesiyle). Ama ilk biçimden elde edilen çim suyunun besin içeriği ikinci biçime göre %50 daha fazla olduğu bulunmuş.

Biz arpa çimlendirirken torf ile sadece suyu karşılaştırdım aynı konteyner içinde. Torf içine ektiğim 1 gün geriden geldi ama veriminde her hangi bir değişiklik gözlemlemedim. 1 gün geriden gelmesinin nedenini de kendimce büyümek için torfu delip yukarı çıkma süresi diye düşündüm.

Yukarıdaki paylaşımlarım kişisel görüşümdür. Bilimsel bir veriye dayanmamaktadır. Konu hakkında bilgisi olan dostlarımız daha bilimsel paylaşımlarda bulunurlarsa biz de daha doğrusunu öğreniriz. Selamlar...


Teşekkürler görüşleriniz için.
Toprağa eklediğim maddelerin faydasını sadece hızlı büyümeyi gözlemleyerek anlamak mümkün değil. Tahlil yapılması gerekir. Tahlil yaptırma imkanım yok. Sadece varsayıma dayalı olarak ve organik tarım hocamın görüşlerini dikkate alarak ekliyorum. (Bazılarını). Yabancı sitelere baktığımda az da olsa toprak gerektiği belirtiliyor. Bekir Sıtkı Bey de bana toprak gerektiğini söyledi. Ama halı gibi çok az. Ben ilk önce 20-30 cm derinliğindeki saksılarda üretim yaptım, çok zahmetliydi. Sonra 5-10 cm.'ye düşürdüm. bundan sonra daha da düşüreceğim. Kül ve kireci çok az, eser miktarda kullanıyorum. Bekir Sıtkı Arı Bey organik sıvı gübre üretiyor, başka alanlarda da çok üst düzeyde çalışmaları var. Toprağın PH derecesini ölçeceğim. Sevgiyle kalınız.

maviufuklar
20-10-2014, 21:28
Sayın Maviufuklar, Bence toprağa bu katkı maddelerini karıştırmanıza gerek yok. Siz buğday çimini 7-10 gün süre içinde üretiyorsunuz ki bu süre içinde buğday tohumunun içindeki besin embriyonun büyümesi için yeterlidir. Zaten kök oluşmadığı için toprağın içindeki besin elementlerini alamaz. Ama sulama suyuna enzim içerikli ürünler katarak zenginleştirme yapabilirsiniz.

Eğer topraktan çok besin alabiliyor olsaydı siz ilk biçimdeki buğday çiminin içinde daha az besin içeriği bulurken ikinci biçimde daha fazla besin içeriği bulacaktınız (köklerin büyüyüp topraktan daha fazla besin alacağı düşüncesiyle). Ama ilk biçimden elde edilen çim suyunun besin içeriği ikinci biçime göre %50 daha fazla olduğu bulunmuş.

Biz arpa çimlendirirken torf ile sadece suyu karşılaştırdım aynı konteyner içinde. Torf içine ektiğim 1 gün geriden geldi ama veriminde her hangi bir değişiklik gözlemlemedim. 1 gün geriden gelmesinin nedenini de kendimce büyümek için torfu delip yukarı çıkma süresi diye düşündüm.

Yukarıdaki paylaşımlarım kişisel görüşümdür. Bilimsel bir veriye dayanmamaktadır. Konu hakkında bilgisi olan dostlarımız daha bilimsel paylaşımlarda bulunurlarsa biz de daha doğrusunu öğreniriz. Selamlar...


Kök oluşuyor, hatta çimden önce iplik şeklinde oluşuyor. Biçtiğimde toprağı atarken köklerin toprağın her tarafını kapladığını, hatta toprağı tek parça tuttuğunu, saksıdan dışarı çıkmak için mukavva kutuyu zorladığını ve bazı yerlerde saksının dışına çıktığını görüyorum.

vetman996
20-10-2014, 22:21
Kök oluşuyor, hatta çimden önce iplik şeklinde oluşuyor. Biçtiğimde toprağı atarken köklerin toprağın her tarafını kapladığını, hatta toprağı tek parça tuttuğunu, saksıdan dışarı çıkmak için mukavva kutuyu zorladığını ve bazı yerlerde saksının dışına çıktığını görüyorum.
Haklısınız kök oluşuyor, hatta keçe gibi olup kökler birbirine giriyor. Fotoğraflara buradan bakılabilir. http://www.agaclar.net/forum/1164858-post7.htm Oluşan kökün (belki de buğdayın kendi içinde sakladığı besin nedeniyle) 7-8 günlük süre zarfında topraktan beslenemediği ama sulama suyu ile besin verilebileceği şeklinde bir bilgi zihnimde kalmış. Okuduğum kaynağı bulamadım, yanlış ise düzeltilmelidir.

Buğday çimi topraksız tarımda yetiştirilip, sulama suyu ile besleme yapılıp kökleriyle birlikte suyu sıkılsa besin içeriği daha fazla olur düşüncesindeyim.

Aspirin içerdiği asetil salisilik asit nedeniyle köklenmeyi hızlandıracaktır.

Organik de olsa çiftlik gübresi kullanmanızı önermem, mikrobiyel bulaşma olabilir.

Hatta sizin yerinize olsam tüm gübrelerden uzak dururum, mikrobiyel gübreler dahil. Biz solucan gübresi üretiyoruz, bir takım faydalarını biliyoruz. Hatta sıvı solucan gübresini basuru olan arkadaş içti ve basurdan kurtuldu. Elinizdeki yaralar için kullandığınızda çok çabuk iyileştiriyor vs. Ama siz çim suyunu kanser hastaları için de kullandığınızı söylediniz. Vücut direnci düşük kişilerde mikrobiyel gübreli ürünler risk oluşturabilir.

Selamlar...

YeniBON
21-10-2014, 00:14
Adana'da Organik Tarım Kursu'na gittim, sertifikam var. Organik buğdaydan çim suyu üretiyor ve genelde kanser hastalarına yolluyorum.

2 aydır üretimde sorun yaşıyorum. Çimler, 25 cm kadar olmadan sararıyor. Sadece suda yetiştirmem doğru mudur? Sadece suda yetiştirirsem ve suyuna da aspirin ile FN7 karıştırırsam vitamin, enzim ve mineralce yeteri kadar zengin olur mu?
Teşekkürler.

Bu konudaki tecrübelerinizi aktarırsanız memnun olurum.
Üretimle ilgili bilgiler aşağıdadır:

Organik Tarım Kursu sertifikasına sahip olmam, ürünlerimin organik sertifikalı olduğu anlamına gelmemektedir.
Buğday çimi suyunu; Orgagen Ambarı ve Bey Organik firmalarının ORGANİK buğdaylarından üretiyor ve şuralardan getirtiyorum:
http://www.nuhunambari.com/productdetails.asp?productID=2499
Beyorganik Organik rnler - Organik www.beyorganik.com (http://www.beyorganik.com/)

Buğday çimlerinin yanında soft müzik açmaktayım. Bitkilere müzik dinletilmesi gelişimlerine olumlu katkı sağlamaktadır
Kullandığım toprak; zirai ilaç ve suni gübre kullanılmamış, olabildiğince egzos gazı bulaşmamış doğal topraktır. Bu toprağa belirli oranlarda odun külü, ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, kuru yaprak, perlit, ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, tarım kireci, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş ekleyerek vitamin ve mineralce zenginleştirmekteyim. (Bunların hepsi bazen olmayabiliyor ama tamamına yakınını toprağa karıştırıyorum).
Gördüğüm faydaları isterseniz ayrıca yazabilirim.
Çimleri sıkmadan önce sirkeli suda bekleterek yıkıyorum.
Elektrikle çalışmayan, manuel çim suyu sıkma makinesi kullanıyorum:
Lexen Buğday Çimi Sıkacağı GittiGidiyor'da 36347020 (http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/lexen-bugday-cimi-sikacagi-36347020)
Elektrikle çalışan makine, ısınma nedeniyle çimdeki bazı enzim, mineral ve vitaminleri öldürüyor, bu yüzden kullanmıyorum.
Çim suyu elde etme çalışması sırasında ellerimi bitkisel sabunla yıkıyorum.
Suyunu çıkardıktan sonra ilk 3 dakikada derin dondurucuya koyuyorum.
Yol kenarında değil, balkonda yetiştiriyorum.
Elden geldiğince egzos gazlarından uzak olması gerekiyor. Zeminle beraber 14. kattayım, ana cadde değil ara sokak olduğu için ve yüksek kat olduğu için egzos buralara kadar gelmiyor.
Hijyen şartlarına % 100'e yakın uymaya çalışıyorum.
Bir saksıdan çimleri bir defa biçtikten sonra sonra tekrar uzayan çimleri kullanmıyor, o saksının toprağını boşaltıyorum. Çünkü tekrar uzayan çimdeki enzim, vitamin ve mineraller % 50 azalmaktadır.
Kapalı mekanlarda değil, açık alanda buğday tarımı yaparak doğal ortamına yakın yetiştirmeye gayret ediyorum. Böylece klorofil açısından daha zengin oluyor.
Toprakla uğraşmak terapidir, severek yapıyorum.
Buğday çimi suyunu buz torbasına koyarak donduruyorum. Markette buzdolabı poşeti vs satılan reyonlarda inceleyebilirsiniz. Buz torbasının içine buğday çimi suyunu koyduğumda, birbirinden bağımsız 24 adet donmuş buğday çimi suyu oluşuyor. Böylece 24 günlük buğday çimi suyu pratik biçimde kullanıma hazır hale geliyor. Bunları dondurulmuş olarak satışa sunuyorum.
Kullanıma gelince:
Derin dondurucudaki dondurulmuş buğday çimi suyundan her gün 1 tane kopartarak naylonundan ayırıyor ve bardağa koyarak erimesini bekliyorsunuz. Dondurulmuş buğday çimi suyunu buz torbasından ayırırken, çelik bıçak kullanmayınız. Ahşap bıçakla keserek diğerlerinden ayırınız veya elinizle kopartınız. Buğday çimi suyuna çelik bıçak temas etmemelidir. Eridiği zaman, orta boy bir çay bardağının dibinde ½ ila 1 CM KADAR buğday çimi suyu oluşuyor. Eridikten sonra hiç vakit kaybetmeden, saf olarak veya herhangi bir taze sıkılmış meyve suyuyla karıştırarak içiniz. Herhangi bir kaliteli hazır meyve suyu da olabilir ama müşterilerim en çok taze sıkılmış portakal veya mandalina suyunu tercih ediyorlar. Sağlık açısından buzdolabınızın alt kısmında eritmeniz daha uygundur. Karıştırmak için verniklenmemiş tahta kaşık veya tahtadan dondurma çubuğu kullanınız. Akşam içerseniz uykunuz kaçar. Aç olarak içiniz, içtikten sonra 1 saat kadar bir şey yemeyiniz ve asitli, alkollü, katkılı bir şey içmeyiniz. Vücut detoksa geçtiği için ilk bir kaç gün bulantı olabilir. Buğday çimi suyunu, sağlığınıza faydalı olacağını düşünerek içiniz.
Güneş görmeyen ortamda, topraksız saksılarda, çim coşturan, çiçek coşturan gibi kimyasal gübreler kullanarak ve organik olmayan buğdayları kullanarak çim suyu üretenler olduğunu okuyorum. Topraksız ortamda sağlıklı olabilir belki ama faydadan çok zarar görmemek için dikkatli olmak gerekir.
Türkiye'de kargo firmalarının soğuk hava zinciriyle ürün nakliyatı yapma imkânları yok. Bu nedenle Adana dışındaki illere kuru buz firmasında şoklama yaptırarak yolluyorum. Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyor. Nasıl elma, domates, maydonoz alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyorsa, buğday çimi suyu da aynı durumdadır. Buğday çimi suyu daha çok; hastalanmadan önce, yani sağlıklı iken hastalıklardan korunma amacıyla kullanılır. Hasta olduktan sonra ise, doktor tavsiyesi ve kontrolünde destek tedavi olarak kullanılır. Bu nedenle kullanacak kişi eğer hasta ise, buğday çimi suyu kullanma konusunu doktoruna danışmalı ve doktorun belirleyeceği şekilde kullanmalıdır.
Hayatı boyunca spor yapmamış, dengeli beslenmemiş, asitli ve katkılı gıdaları kontrolsüzce tüketmiş, içki ve sigara kullanmış, kendisi ile barışık yaşamamış, mutlu bir evlilik yapamamış, hayata pozitif bakamamış biri “Ben çim suyu içerek iyi olacağım” dememelidir. Buğday çimi suyu ile ilgili anlatılanlar sihir değil, takviyedir. Sağlıklı yaşamanın yolu, negatif enerji saçan insanlardan uzak durmaya dikkat ederek, birbirimizi sevmekten geçer. Hayata pozitif bakmak, hayatın olumlu yönlerine odaklanmak, olumsuz yönlerini elden geldiğince görmemek gerekir. İnsanları severseniz, sigara ve içkiye fazla yaklaşmazsanız, spor yaparsanız, dengeli beslenirseniz; çevrenizle beraber mutlu, huzurlu ve neşeli bir hayat yaşarsınız, dünyaya ve etrafınızdakilere hayat verirsiniz, iş ve şehir hayatının stresinden korunmuş olursunuz. Çim suyu işte o zaman mucizedir.


Bekir Sıtkı Arı Bey'in ürettiği FN7 adlı organik sıvı gübre siparişi verdim. Sulama suyuna karıştıracağım. (5 litreye 10 cc). Ayrıca Bekir Sıtkı Bey, her 5 litreye 2-5 aspirin eklememi tavsiye etti. Suyun klordan arınması için suyu ağzı açık olarak bir kaç gün bekletmem gerektiğini de burada bir arkadaştan öğrendim. Külleme sorunu beni 4 ay uğraştırdı. Küllemeye karşı organik zirai ilaç bulamadım. İnternette birisi küllemeye karşı sabah sulamayı ve çimlere suyu değdirmeden sulamayı tavsiye etti ve külleme sorunu kesin çözüldü. Adana Tarım İl Müdürlüğünden de yardım aldım, nümune götürdüm vs.

Bende kurs bilgilerini öğrenmek, doküman almak, aynı eğitimleri bölgemde yapılmasını sağlamak için internetten aradım. Ama sadece Ceyhan Halk Eğitim Merkezinin bana cevabı geldi. Başka yok. Siz sertefikanızı yine burada paylaşın da tam adresi öğrenelim. Çünkü anladığım kadar MEB'te curcuna var.

maviufuklar
21-10-2014, 20:51
resim paylaşmayı nasıl yapabilirim? sertifikamı ve çim resimlerimi eklemek istiyorum.

MeyveliTepe
21-10-2014, 21:02
resim paylaşmayı nasıl yapabilirim? sertifikamı ve çim resimlerimi eklemek istiyorum.


Bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256.htm) tarif ediliyor.

maviufuklar
21-10-2014, 22:51
bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256.htm) tarif ediliyor.

522282

maviufuklar
21-10-2014, 23:21
Toprağına bahsettiğim katkı maddeleri eklenmiş çimler ile eklenmemiş çimler arasındaki fark. Ayrıca çimlere soft müzik dinletiyorum.522286

maviufuklar
21-10-2014, 23:32
2 ay önce kaliteli çim yetiştirebildiğim mutlu günlerimdeyken...

Asla anlayamadığım bir başka konu: Organik tarım hocam organik buğdayları ekmeden önce aspirinli suda bir süre bekletmemin hızlı köklendirme ve mantarsal hastalıklara karşı korumak için faydalı olacağını söyledi ve ben buğdayları aspirinli suda bekletmeye başladım. 1 yıl kadar böyle devam ettim. Sonra buğdaylarım hiç çimlenmeden çürümeye, kokmaya başladı ve attım. Defalarca aspirinli suda beklettiğim halde 15 kat pahalı fiyattan aldığım organik buğdaylarım çimlenmiyor, kokuşuyor, çürüyordu ve ben sebebini çözemiyor, buğdayları aldığım firmaya danışıyor ama bir çözüm bulamıyordum. Sonra "Acaba aspirinden mi?" diye düşünerek aspirinli suda bekletmekten vazgeçtim, normal suda beklettim. Hayret, bu defa çimlendi. Aspirinlerin son kullanma tarihi geçmiştir veya bir şekilde bozulmuştur düşüncesiyle attım ve yeni aspirin aldım. Maalesef yeni aspirinlerde de hüsran. Aspirinli suda bekleyen buğdaylar çimlenmiyor, bozuluyordu. Şu anda buğdayları aspirinli suda bekletmeden çimlendiriyorum. Peki ne oldu da ben 1 yıl aspirinle sağlıklı bir şekilde devam ederken aniden aspirinli su buğdaylarımı çürütmeye başladı, bunu çözemedim. Fikri olan var mı?

Sonra 4 ay kadar külleme hastalığı beni meşgul etti. Tarim İl Müdürlüğüne defalarca gittim, hastalık bulaşmış çimleri incelemeleri için bıraktım. Külleme olduğunu söylediler. Aylarca organik külleme ilacı aradım. Q10 varmış ama artık ithal edilmiyormuş. Oksijenli su püskürtmek fayda vermedi. Bir gün internette "Küllemeye karşı sabah sulaması" diye bir yazı buldum. Bitkileri külleme hastalığından korumak için sabah ve bitkilere su değdirmeden sulamak tavsiye ediliyordu. Huniyi çimlerin arasına koyarak doğrudan toprağa suyu vererek suladım. Bu hastalıktan da böylece kurtuldum. Yani epey badire atlattım.
522293

Buradan beni Facebook'ta ekleyebilirsiniz:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152431401527138&set=pb.685027137.-2207520000.1413927100.&type=3&theater.........................

maviufuklar
22-10-2014, 00:03
Daha eskiden bu kadar derin saksılarda yetiştiriyordum.
İşi biraz daha ilerletince plastik saksı kullanmamaya başladım. Kızgın güneş ışıkları, plastik saksılardan zararlı gazlar çıkarabilir. Şimdilik mukavva saksı kullanıyorum tek kullanımlık. Bir süre sonra masif ahşap saksılar yaptıracağım. Kuşlar buğdayları saksılardan çalıyordu. Korkuluk yaptım işe yaramadı. Rüzgar gülleri alıp saksılara diktim, ondan da korkmadılar. Çözüm bu teller oldu..
522294

maviufuklar
22-10-2014, 06:54
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151758060312138&set=pb.685027137.-2207520000.1413929585.&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-xaf1%2Ft31.0-8%2F412677_10151758060312138_7268618_o.jpg&smallsrc=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-xap1%2Fv%2Ft1.0-9%2F970788_10151758060312138_7268618_n.jpg%3Foh%3D 166757c2546552fd60d3de09900bfb05%26oe%3D54F76DC6%2 6__gda__%3D1425358830_3771932f2edc26efcf8921782838 90a4&size=1152%2C2048

Kuşlar da bana çok zarar verdi. Ciddi miktarda organik buğdaylarımı çaldılar. Saksıların yanına kuşların yemeleri için normal organik buğday koydum, beğenmediler vicdansızlar, yine saksılardan organik buğdaylarımı yediler. 3 ay kadar da kuşlara karşı mücadele ettim.

vetman996
22-10-2014, 08:46
bu videodaki kullanılan materialleri çoooook begendim gözüm kaldı restmen := çok kaliteli ve kolay.. ayrıca hijyen ..

kullanılan makınaya bayıldım ..baya profesionel :P

How to Grow Wheatgrass - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Mw57kmVdx5Q)
Sayın Ellisa merhaba.

Katılıyorum size. Hem çok hijyenik hem de daha profesyonel.

Ayrıca bu aletten elde edilen çim suyu daha çok besin içerir. Çünkü kök kısımlarını da makinadan geçiriyor. Bu kısımda mucizevi besleyici maddeler var. (Çimmatik tarzı makinaları ticari olarak üreten firmalar bu kısmın analiz raporlarını göstererek size makinalarını satmaya ikna etmeye çalışırlar). Biz arpa çimlendirirken kök bölgesinin gelişmesine bu nedenle ayrı bir önem veriyorduk. Bunu burada da belitmiştim. http://www.agaclar.net/forum/1164858-post7.htm

Bu arada videoda buğday çimlendirirken hiç bir katkı maddesi de kullanmıyor. Sadece mantar ve küf oluşmasını engellemek için tuz kullanıyor. Ama çimler yine de yemyeşil.

Buğday çimlendireceğin kabın derinliği de çok önemli. Derinlik 3-5 cm civarında olmalı. Daha derin olursa ortam oksijensiz kalır ve buğday sararır. Siz de bu sararmayı başka nedenlerde ararsınız.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar...

maviufuklar
22-10-2014, 20:18
Sayın vetman996

Çimlerin köklerini de zaman zaman çıkarıp suyunu çıkarıyorum. "Çimlerin en faydalı kısmı toprağa en yakın olan kısmıdır" diye bir yerden okuduğum için ben bir adım ileri giderek toprağın altındaki 1-2 cm'lik kısmı da tek tek veya 3'er 5'er kesiyorum. Buraya kadar sorun yok, tadı değişmiyor fakat daha derindeki iplik şeklindeki kökler tadı son derece iğrençleştiriyor. Bu aşırı kötü tadı alacak kadar fayda veriyor mu, önce buna emin olmak gerekir. Bu konuda kaynak önerebilirseniz memnun olurum. Kök sularının çim sularından daha faydalı veya faydalı olduğuna dair hiç bir bilgiye ulaşamadım.


"Buğday çimlendireceğin kabın derinliği de çok önemli. Derinlik 3-5 cm civarında olmalı. Daha derin olursa ortam oksijensiz kalır ve buğday sararır. Siz de bu sararmayı başka nedenlerde ararsınız."

sözünüze gelince...
Şu anda bahsettiğim sararan çimlerimin bulunduğu saksı 5 cm derinliğinde.

Fotoğrafı:http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=522380&stc=1&d=1414001813

Bir kaç gün önce tekrar derin saksılarda yetiştirmeye başladığım çimler ise son derece sağlıklı. Bugün bir kaç cm birden büyüdüğünü gördüm.
Fotoğrafı:http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=522382&stc=1&d=1414002046

Görüldüğü gibi saksının derinliğinin sararmayla ilgisi yok. Hatta bu son resimleri yüklemesem bile daha önce yüklediğim resimlere baktığınızda derin saksılarda gayet sağlıklı çimlerin olduğunu görmüş olmanız gerekirdi. Değişik kaynaklardan edindiğim bilgiye göre çimlerin suyu fazla verilirse küflenme oluyor, suyu az verilirse veya güneşte fazla bekletilirse sararıyor. Benim çimlerimdeki sararmanın nedeni bu mudur bilemiyorum, su miktarı ve güneş ışığı diğerleriyle aynıydı. Son ektiğim buğdaylar neden sararmadı ve son derece sağlıklı biçimde büyüyor, bunu çözebilmem şu an imkansız. Çünkü sararan çimlerin tohumu, katkı maddeleri, aldığı güneş, toprak vs her şey aynı. Bu sararmanın; saksının derinliği hariç onlarca sebebi olabilir, hatta laboratuar ortamında tahliller gerekebilir. Ama bundan sonra sararma olmaz ise (ki sararmayacak gibi duruyor) sebebini bulamadığım ve bana 2 ay kaybettiren bu sorundan da kurtulmuş olacağım.

Bahsettiğiniz videodan tuz eklemeyi öğrendim, bundan sonra tuz ekleyeceğim.
Videoda köklerin suyu çıkarılmıyor.
Ayrıca elektrikli çim suyu çıkarma makinesi kullanılması yanlıştır. Isınma nedeniyle çim suyundaki enzimler kısmen veya tamamen ölmektedir. Mineral ve vitaminler de ölmekte midir, bunu bilemiyorum ama her halukarda elektrikli makinalardan uzak durmak gerekiyor ki Sayın Ellisa da 14.11.2013 tarihli mesajında buna değinmiş ve şunu yazmış: "elektrikli makinaların ısındıgı için çimin içindeki besinin kayboldugunu avrupada tarım bakanlıgı tarafından incelenmiş".

Topraksız çim üretimi ile ilgili bayağı istifade ettiğim bir yazı bu linkte: http://bugdaycimievi.blogspot.com.tr/2013_02_01_archive.html


Topraklı çim üretimi ile ilgili olarak da şu yazıdan bayağı faydalandım: http://bugdaycimievi.blogspot.com.tr/2013/02/toprakli-bugday-cimi-yetistirme-tarifi.html

Sevgiyle kalınız.

maviufuklar
22-10-2014, 21:37
Değerli Arkadaşım merhaba.

Sizin üretiminiz hassas bir konu olduğu için doğal yöntemle halledilmesi yoluna gidilmesini önermiştim. Ben de benzer sorunla karşılaşınca dezenfektan kullanarak işi halletmiştim. Yukarıda mikrobiyel bulaşma derken mantari sorunu da göz önünde bulundurarak söylemiştim. Oksijenli suyun kullanımıyla ilgili ise Sayın Mine Hanımın tavsiyesi buradaki alıntıdaki gibidir. " 0,5 lt suya 1 tatlı kaşığı dolusu oksijenli su ile ilaçlama yap." http://www.agaclar.net/forum/299342-post1.htm

Sayın MeyveliTepe üstadımızın görüşünü de yabana atmayınız lütfen. En azından ortamın Ph değerini ölçmeniz iyi olur. Sonucu MeyveliTepe hocamız değerlendireceklerdir.

Oksijenli su oranı benim için önemli bir bilgiydi, teşekkürler.

maviufuklar
23-10-2014, 14:47
2.5 yıldır buğday çimi yetiştiriyorum. Bu konuda sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Yaptıklarımdan hangisinin doğru, hangisinin yanlış, hangisinin gereksiz olduğu gibi konularda çeşitli kaynaklardan bilgi alıyorum. İngilizce siteleri de biraz inceledim.
Tüm bilgileri sentezlediğimde, çok daha kolay olsa da topraksız yetiştirmenin eksik kalacağına kanaat getirdim. Forumda bir arkadaşın dediği kısmen doğru. Çimler bir aşamada topraktan besin alamıyor, ama bir aşama da da topraktan besin alıyor.
Leonardit ve organik çiftlik gübresi kullanmaktan vazgeçtim. Katkı maddelerinin gerektiği ise son derece açık. Bahsettiğim katkı maddelerinin eklendiği toprakta yetişen çimler ile bu katkı maddelerinin eklenmediği toprakta yetişen çimler arasındaki farkı gösteren fotoğrafı bir kaç mesaj önce bu foruma ekledim. Şimdi FN7 organik sıvı gübre geldiğinde onunla ilgili çalışmalar yapacağım. Fırsat bulunca solucan ve yarasa gübrelerini de deneyeceğim. Limon tuzu, küflenmeye karşı tuz, oksijenli su, klorlu suyun zararları, balık unu, torf, kül, kireç, yumurta kabuğu, talaş, perlit gibi katkı maddeleri hakkında pek bilimsel çalışma yok. Başkalarının tecrübe ve tavsiyeleri ayrıca kendi gözlemlerim ile yetinmek durumundayım şimdilik. Mesela burada bir sayın arkadaşın dediği gibi çim suyunun sıkıldıktan sonra hemen içilmesi gerekiyor. Ben sıktıktan sonra hemen derin dondurucuya koyuyor, kullanacağım zaman bir adet koparıp eritiyor ve içiyorum bu durumda çim suyundaki enzim, mineral ve vitaminlerin yüzde kaçı kayboluyor, bunları tahlil ettirmem gerekecek. Tecrübe ve tavsiyelerinden dolayı tüm arkadaşlara teşekkürler.. Sevgiyle kalınız.[/COLOR]

İsmail Kuzucu
23-10-2014, 18:28
Karşılaştırma yaptığınız ortamlar aynı olmadığı için sonuçlar net olmayacaktır. Karton kutuda toprak havalanması çok olmayacağı ve suyun fazlası alt kısımda yosunlaşmaya neden olacağından mantar hastalığı oluşacaktır.

İlk önce yapmanız gereken sorunun nedenleri öğrenmek. Yaprakları iyi incelemek lazım, sararma eski yapraklardan yoksa yeni yapraklardan başlıyor. Veya yaprakların dış kısmı sarı iç kısmı yeşil mi? Yoksa sararma tüm alanda mı mevcut.

Toprağa veya torfa eklediğiniz ek katkı maddelerinin fazlası bitkilerin strese girmesine veya mantari hastalık kapmasına sebep olabilir. Özellikle kül ve kireç kullanımında çok dikkatli olunması gerekli.

maviufuklar
23-10-2014, 20:00
İsmail Bey, kül ve kireç kullanımı konusunda öneriniz doğru. Hatta Adana'nın suları kireçli olduğu için hiç kireç kullanmamam gerektiği de söylendi.
Karton kutuların plastik kutulardan havayı daha çok geçirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Mesela plastik pencereler dışarı ile içeriyi tamamen birbirinden izole etmekte; soğuk, sıcak, toz, hatta kısmen sesi bile geçirmemektedir. İçeriye yağmur suyu, gürültü, toz vs girmesini engellediği için tercih edilse bile sağlıklı olmadığı, ahşap pencerelerin kullanılması gerektiği belirtilmektedir. Mukavvadan bir pencere varsaydığımızda ise geçirgenliğinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Mukavva saksılarımın dibindeki delikler ise plastik saksılardaki deliklerden çok daha fazla. Aslında mantar yetiştiriciliği kursu vs olduğu gibi buğday çimi yetiştiriciliği kursu da açılsa, hatta kitap vs yazılsa çok iyi olur. Ama öte yandan burada olduğu gibi soru-cevap, deneme-yanılma ile de epeyce tecrübe kazanılıyor. Bu işe hobi olarak da bakıyorum. Toprakla uğraşmak terapidir. Öğrencilerime bahçıvanlık kursu veren Ziraat mühendisi Sibel Hanım aynı zamanda, Adana Ruh Sağlığı Hastanesinin bahçesinde hastanede yatanlara da bahçıvanlık kursu veriyordu. Yani hem psikolojik, hem biyolojik sağlık için buğday çimli günler diliyorum herkese. Hatta sosyal yönden de faydalı. Buğday çimlerimi Türkiye'nin her yerinden insanlara yolluyor, uzun süre telefon görüşmeleriyle fikir alış verişi yapıyor, bende onlardan bir şeyler öğreniyorum. Genelde kanser hastası ve yakınları ile tanışıyorum, sonra onlarla sosyal medyada arkadaş oluyoruz. Görüş ve önerilerinizden dolayı teşekkürler...Herkese sağlıklı günler dilerim.

maviufuklar
23-10-2014, 22:46
Topraklı ve topraksız ortamda çim yetiştirmenin inceliklerini anlatan blogun sahibi Ali Yemenici Bey'e çalışmalarımı yollayıp tavsiye istedim. (bugdaycimievi.blogspot.com.tr/2013/02/toprakli-bugday-cimi-yetistirme-tarifi.html?m=1) Bana şu cevabı verdi.

Kadir bey Merhaba, İlk önce yazılarımı okuyup doğrusu nedir diye bana soracak kadar güveninizi kazandığıma çok sevindim ve size bunun için çok teşekkür ederim yakınımda olsanız sizinle tanışmak isterdim. Çok faydalı bir hobi edinmişsiniz İnsanların sizin gibilere çok ihtiyacı var uğraşılarınız özen ve sabır isteyen şeyler inanın kansere yakalanmış kendini çaresiz hissedip bana yazan İnsanlar bile kendileri için bu kadar zahmete girmeye üşeniyorlar ve bu yolda çare aramaktan vazgeçiyorlar. Hazırlamış olduğunuz bir siteniz varsa verirseniz sitem de paylaşırım. Eğer yoksa hemen bir blogçu siteside olsa hazırlamanı tavsiye ederim. Gelelim Müşterilerinize yazdığınız yazının içeriğine bu yazdıklarınızı eleştirmek ya da yanlış demek haddime değil, sadece benim de merakımı cezbedip soru sorabilirim herkesin doğrusu en doğrudur." Dünya'da herkes başkasının aklını beğeniyormuş Allah bakmış insanlar mutsuz, bütün insanların aklını alıp ortaya koymuş sonra da isteyen beğendiği aklı alsın demiş İnsanlar aralarda epey dolaştıktan sonra gidip kendi aklını almışlar." Yazınızda kullandığınız toprağın organik olması için birçok katkılar yaptığınızı yazmışsınız çok iyi bir çalışma elinize sağlık, bunları olduğu gibi buğday ektiğiniz toprağa mı koyuyorsunuz yoksa bu karışımı başka bir yerde toprakla karıştırarak belli zamanlarda sulayıp çürümesini mi sağlıyorsunuz ? faydalı bakterilerin çoğalarak organik gübre haline geldikten sonra mı ekeceğiniz toprağa karıştırıyorsunuz, sanırım böyle yapıyorsunuzdur çünkü araştırmalarımda böyle yapıldığını okumuştum. Merak ettim balkonunuz kapalı mı ? açık mı ? biliyorsunuz 23-27 derece arasında olan sıcaklıklarda büyümesini gerçekleştiriyor Adana' da sıcak bir şehirdir balkonunuz açıksa yazın nasıl yetiştiriyorsunuz ya da kışın soğuk havada nasıl büyütüyorsunuz ben de bunları sizden öğreneyim ki kendimi geliştireyim. Ben evin içinde yetiştirdiğim için ısıyı sabit tutabiliyorum hatta yazın çok sıcaklarda evde yetiştiremiyorum klima gerekiyor ben de de o yok onun için zorlanıyorum.

Bildiğim kadarı ile hasta olamayan bir insanın bağışıklık sistemini geliştirmesi için içmesi gereken, günde aç karnına 30 cc olmalı eğer kanser hastası ise sabah, akşam 30 ar cc olması gerektiğini okumuş ve kullanan, buğday çimi ile şifa bulmuş hastalardan öğrendiğime göre kullanım şekli böyle idi. (Amerika'da yapılmış araştırmalarda da en az bu oranı kullanmanın yeterli olacağını okumuştum) Bende fazla olduğu zaman buz torbalarına koyup derin dondurucuda donduruyorum naylondaki üç gözün miktarının toplamı 30 cc civarı geliyordu fazla içmenin bir zararı olmadığını okudum tabii abartmamak kaydıyla ilk zamanlar bir kerede yarım su bardağı içiyordum

Üretimin topraklı mı topraksız mı daha iyi olduğunu sormuşsunuz tabii ki sizin uyguladığınız topraklı tarzı en uygun olanı ama bu demek değildir topraksız tarımın faydası olamaz diye Allah cc. küçücük tohumun içine onun yetişmesi için olması gerekenleri fazlası ile koymuş, tohumun içindeki o değerler bitkinin 10-15 cm e kadar kendini geliştirmesine yardımcı olacak kadar depolamış, bu boydan sonrası için ek besinlere ihtiyaç duymaktadır kbu da gübreler ile sağlanır. Ama sizin yaptığınız topraklı tarım şeklinde bitki daha güçlü olur, içinde ekstradan topraktan geçen vitamin ve enzimler fazlalaşarak daha fazla yararı dokunur, yerim müsait olsa ben de sizin gibi yapardım.

"Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur." Yazınızın bu bölümünde tedavi edici özelliği yoktur terimi benim gibi çim suyundan sonra (tabii doktor tedavisi ile birlikte) yararını görmüş insanları görseydiniz "Buğday çimi suyu ilaç değildir tedavinin yanında destekleyici olarak kullanılır" diye yazardınız. Zaten yazınızın alt kısımlarında aynı cümleyi kullanmışsınız. Çim suyuna kanserdeki faydasına o kadar inanmışım ki tedavi edici özelliği yoktur cümlesini kabullenmek gelmiyor içimden. Siz alınmıyorsunuz dur inşallah bu tavrım çimlere olan aşkımdan kaynaklanıyor

Size yazınızda şunlar eksik diyemem hazırladığım sitenin tamamını iyice okursanız beğendiğiniz yerler çıkabilir, eğer çıkarsa alıntı yapıp yazınızın içine koyabilirsiniz. Size çalışmalarınızda başarılar dilerim Allah zahmetinizin karşılığını fazlasıyla versin.

mazda_ozan
17-01-2016, 13:03
Bu konuyu takipteyim.. :)


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Denkayr
17-11-2016, 03:30
Simdi ben arastirmadan aldim aktardan tohumlari ektim topraga 2-3 gune ciktilar gayetdiri ve yesiller. Boyle neden ekmiyoruzda yok suda beklet kavanoza koy fln yapiyoruz orasini anlamadim :) bide bi kere kestikten sonra atiyomuyuz hepsini yoksa gene mi cikartiyoruz? Benimki cok kolay oldu okuyunca sogudum bu isten :)

Gunay_79
18-01-2020, 20:06
Buğday genetiyle oynanmış bir bitkidir. Fırınlarda pişirirken bile kokmaz .
Bence daha kurcalanmamış olan arpa filizlerini üretmek daha mantıklı.
Arpa biliyorsunuz ki yarış atlarında kondisyon artırıcıdır. O hızda o süre koşan bi atın hem bedenen hem sinir sistemi olarak ekstrasent bir salık durumunda olması gerekir.

Bence arpa çimi en iyisi.

Ben tohumun yarısı kadar torf ile harmanlayıp yayıyorum. Hasada kadar torftaki madelerin çeyreğini bile kulanamaz zaten.

batub95
04-09-2020, 15:44
Çim suyunu sıkmak için hangi aletleri kullanıyorsunuz? Soğuk sıkım makine önerir misiniz?

makrofinans
04-11-2020, 03:20
temizlik işleri yapmak (https://www.makrofinans.com/temizlik-yaparak-para-kazanmak-2021-kazanci/) bakımından fırsat bulsam ben de çimlendirmeyi düşünüyordum. konudaki bilgiler çok faydalı oldu teşekkürler.