PDA

View Full Version : ayşegül bal / balkon, ev

ayşegül bal
11-10-2014, 18:58
:rolleyes: Bu siteyle tanıştığım ve sizler gibi paylaşımcı, yardımsever arkadaşları bulduğum için çok mutluyum.

Bilen bilir... Yazın çiçeklerimi emanet ettiğim ailede, aile içi sıkıntılar yaşanmış ve çiçeklerime bakacak olan bayan evi terk etmek zorunda kalmış, ne yazık ki bebişlerim huysuz bir adamın elinde susuzluktan ölüp gitmişlerdi.Çok kızdım, çok ağladım, üzüldüm ama hayat arkadaşını evden kovan adam, çiçeklere bir damla su vermemiş çok mu dedim kendi kendime.

Siteyi önceden de takip ediyordum ama üye olmamıştım. Ne zaman bitkilerle ilgili bir bilgiye ihtiyacım olsa mutkala aramalarım beni bu siteye yönlendirirdi. Çiçek sipariş etmeye karar verdiğimde de aynı şey oldu.. Kalanchoe ararken bu sitede buldum kendimi ve hayallerimi süsleyen tüm çiçekleri yetiştiren insanların var olduğunu gördüm. Hatta bu insanlar çiçekleri sevdiği kadar paylaşmayı ve başkalarını mutlu etmeyi de seviyorlarmış :rolleyes:

Hiç çiçeğim kalmadı (http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/35570.htm)

Çook şanslı hissediyorum kendimi. İnşallah sizler sayesinde benim de evim yeniden şenlenecek, hatta eskisinden daha güzel türlerle...:rolleyes::rolleyes:

ayşegül bal
11-10-2014, 19:05
:rolleyes:

ayşegül bal
11-10-2014, 19:08
Sevgili yeşillim Sürpriz Kargonuz için çok teşekkür ederim. Bu kadar çok çeşit beklemiyorum doğrusu.. İnşallah kısa zamanda tutarlar ve bol çiçek verirler =) Bazılarının türünü bilmiyorum, bazılarından da emin değilim, isimlerini yazar mısınız?

ayşegül bal
11-10-2014, 19:12
:):)

ayşegül bal
11-10-2014, 19:15
atlas, aloevera,Crassula ovata,yıl başı çiçeği değil mi bunlar ?

ayşegül bal
11-10-2014, 21:44
ama bu yavrucakları tanımadan nasıl bakımını yapacağım =( nasıl toprak sever, güneşli ortam mı ister, su isteği nasıldır bilemiyorum. Birileri cevaplayana kadar inşallah kaybetmem onları :(

Sevgi Durul
11-10-2014, 22:05
Sevgili ayşegül bal, 5 nolu mesajdaki bitkileri doğru tahmin etmişsiniz sanırım.

4 nolu mesaj ilk fotoğraf, soldaki bitki bir hoya türü sanırım. Yaprak sukulentin ne olduğunu ben de bilemedim. Sağdaki çeliği yılbaşına benzettim. Son iki fotoğraf ise kalanchoe sanırım.

En doğru bilgiyi sevgili yeşillim verecektir.

Bakımları ise, tutana kadar nemli toprakta ve gölgede kalmaları iyi olur. Sukulentler ve çoğu bitkiler, asla fazla su sevmiyorlar. Bitkilerle ilgili başlıkları okumanızda yarar var.

Sevgiyle...

A_NOMAD
11-10-2014, 22:14
5.mesaj en alttaki fotoğraftaki bitki yılbaşı çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/1787.htm) değil paskalya kaktüsü (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/26804.htm), ilgili sayfadan bol bol bilgi edinebilirsiniz, güle güle büyütün bitkilerinizi...

ayşegül bal
11-10-2014, 22:19
o halde üç çeşit kalanchoe var gibi. Bu arada sevgili Yeşillime danışmak istedim elbette ama telefon numarasını almayı unutarak kargo poşetini çöpe atmışım.
=( Çözemediğim bir tane daha var onu unutmuşum hemen ekliyorum.

ayşegül bal
11-10-2014, 22:20
sukulent mi acaba ?

ayşegül bal
11-10-2014, 22:22
5.mesaj en alttaki fotoğraftaki bitki yılbaşı çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/1787.htm) değil paskalya kaktüsü (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/26804.htm), ilgili sayfadan bol bol bilgi edinebilirsiniz, güle güle büyütün bitkilerinizi...
Çok teşekkür ediyorum ikisini karıştırıyorum sürekli zaten ama iki çeşit fide var fark ettiniz mi? ilk resimde en sağdaki yılbaşı mı?

A_NOMAD
11-10-2014, 22:26
Evet, ilk fotoğraf (4.mesaj) en sağdaki iki boğumlu bitki yılbaşı çiçeklerinden schlumbergera russelliana malum onların da birkaç türü var.
Türleri arasındaki tek fark da yaprak yapıları, onun dışında her şeyleri (çiçek şekli/yapısı, bakımı, sulaması, dinlenmesi...vb.) aynı :)

Şöyle bir tablo (http://www.agaclar.net/forum/936756-post243.htm) belki ayırt etmeniz açısından (http://www.agaclar.net/forum/936739-post238.htm) faydalı olabilir.

ayşegül bal
11-10-2014, 23:15
o kadar çok benziyorlar ki ben halen ayır edemedim :) biraz daha büyürlerse belki daha iyi anlarım :)

A_NOMAD
12-10-2014, 00:00
Ben size bu ayırımı kavratmaya azmettim :D Üşenmedim gittim aranjman saksımı fotoğrafladım, fotoğrafı işledim..

Buyrun bundan da çözemeyin de, ben de saçımı başımı yolayım gece gece :D :D

İki çeşit yılbaşı kaktüsü ve bir paskalya kaktüsü, yan yana geldiklerinde gövdeleri yani yapraklarının aslında birbirlerinden ne kadar farklı olduğunu bu fotoğrafta net olarak görebilirsiniz.

520872

ayşegül bal
12-10-2014, 00:21
çok zahmet etmişsiniz güldürdünüz beni :) ama ben yine anmaladım :) yok yok anlar gibi oldum saçınıza yazık etmeyin.
cidden bendeki iki çelikte birbirine çok benziyor ama sizinkilerin farkı var haklısınız.İsterseniz bende daha yakın çekim yapayım :)

A_NOMAD
12-10-2014, 00:24
Siz onları güzelce dikin, sevin, yerlerine alışsınlar, kendilerine gelsinler ondan sonra tekrar fotoğraflarını çekin hep beraber övgüler dizelim bebişlerinize ;)

ayşegül bal
12-10-2014, 00:31
Bende ikisinin aynı olduğunu ispat etmek için üşenmedim ve fotoğrafını çektim halen aynı fikirde misiniz :rolleyes:

ayşegül bal
12-10-2014, 00:32
Siz onları güzelce dikin, sevin, yerlerine alışsınlar, kendilerine gelsinler ondan sonra tekrar fotoğraflarını çekin hep beraber övgüler dizelim bebişlerinize ;)

Teşekkür ederim inşallah ;)

A_NOMAD
12-10-2014, 00:36
İyi ki tekrar çekim yapmışsınız evet bu fotoğraflarda ikisinin de aynı olduğu net seçiliyor, son çekimlerinize bakarak diyebilirim ki her iki bitkiniz de yılbaşı kaktüsü hatta tam tür ismi de 'schlumbergera russelliana' ;)

Demek oluyor ki paskalya kaktüsünüz de (rhipsalidopsis gaertneri) benden size gelecek, o kadar bahsini ettik göndermek lazım :D

ayşegül bal
12-10-2014, 00:40
hadi o zaman saç baş yolma zamanı ;)
neysee şaka bi yana çok teşekkür ederim paskalya kaktüsü iyidir güzeldir başka kaktüslerinizle ya da çeliklerinizle birlikte gelirlerse çok daha memnun oluruz:rolleyes::rolleyes::rolleyes::D

A_NOMAD
12-10-2014, 00:46
Yok, saçı başı yolmaya lüzum kalmadı. Maksadım size paskalya ve yılbaşı kaktüsleri arasındaki farkı göstermekti, sanıyorum ki bunu hallettik. Saçlar kurtuldu :D

Elimde çok çeşidim yok ama bana biraz zaman verirseniz (olmuşken köklendirip göndereyim diye) ne gönderebilirsem ayarlayıp gönderirim. Malum Urfa uzak memleket, tek bir parça bitki için o kadar kargo masrafı çıkartmayayım bir de :)

ayşegül bal
12-10-2014, 00:48
Şu cam güzelimin hali harap kaç gündür kimseden cevap alamadım bir de buradan sorayım. Yapraklarının kenarı beyazlamaya başladı. Nasıl davranmam lazım bu nazlı güzele? Güneşi seviyor bildiğim kadarıyla, perde arkasından dört saatten fazla güneş alıyor aşırı sulama da yapmıyorum. Katmerli güllerini görmeden ölüp gidecek sanırım :(:(:(

ayşegül bal
12-10-2014, 00:51
Sevgili A. nomad Teşekkür ediyorum. Masraf sıkıntı değil ama kargoda heba oluyorlar haklısınız. Ben bir yerlerden edinmeye çalışırım kısmetse.

ayşegül bal
12-10-2014, 01:27
İlk fotoğraftaki çelik sedum gillerden olmalı....Meraktan tüm sitenin altını üstüne gitirdim , uykum da kaçtı.:(:p
sevgili yeşillim nerelerdesinnn :(:(:(:(

yeşillim
12-10-2014, 07:26
Ayşegül hanım.

Şehirdışındayım. Yoğunluk dolayısıyla bilgisayara kısıtlı bakmaktayım. Arkadaşlar sağolsun yardımcı olmuşlar. Şimdilik hepsini geçirgen toprağa direkt dikmenizi öneriyorum. İlk fotoğraftaki yaprağın anacının fotoğrafını ve tam ismini evime geçtikten sonra bilgi veririm. Onu nemli bir toprağın üzerine bırakın yeter.

Kolay gelsin.

ayşegül bal
12-10-2014, 14:06
Sevgili Yeşillim dediğiniz gibi yaptım çok teşekkür ediyorum. inşallah bol bol çiçek verecekler bana :) Sabırsızlıkla bekliyorum:D:D

ayşegül bal
12-10-2014, 18:33
sevgili kocam benim hangi çiçeklerimi sevdiğimi ne zaman öğrenecek acaba :(:(:(:(:(:(:(

celalim01
12-10-2014, 22:40
İşi şansa bırakmayıp siz bir yerlere sevdiğiniz çiçeklerin isimlerini fısıldayın en kolayı budur.Benim kargomda yarın size doğru yola çıkmak için bekliyor.Tohumlarınızı hazırladım çelikleri de sabah alıp kargonuzu yollayacağım.

ayşegül bal
12-10-2014, 23:35
Ne güzel haber bu :) Sevgili celalim çok teşekkür ediyorum sizlere... Hangi türlerden yolladığınızı söyleyecek misiniz sürpriz mi olsun :)

ayşegül bal
12-10-2014, 23:37
Adamcağız da haksız sayılmaz :) Buralardaki çiçekçilerin en güzel çiçeği buymuş... Eee ne yazık ki öyle buna da sükür :p:p

ayşegül bal
13-10-2014, 20:20
Eveeeetttt yepyeni bebişlerim geldi bu gün, beni ve evimi şenlendirdiler. Tüm günün yorgunluğunu onlarla attım. Saatlerdir hiç usanmadan uğraştım durdum. Şimdilik geçici saksıdalar. İnşallah çok mutlu olurlar ve bol çiçek verirler...
Teşekkürler SDurul :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ayşegül bal
13-10-2014, 21:43
Sevgili Sdurul ve Yeşillime el sallıyoruzzz :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ayşegül bal
13-10-2014, 21:49
....

ayşegül bal
13-10-2014, 21:52
Ne zaman saksıya almalıyım? geçici saksıya almakla hata mı ettim acaba?

ayşegül bal
13-10-2014, 21:53
Ve bütün hepsinde torf kullandım. Sukulentlerin torf sevmediğini duymuştum doğru mu?

ayşegül bal
13-10-2014, 21:56
yeni tanıştıklarımdan. Tombik yapraklarını seveyim senin :D:D
Sevgili Sdurul yaprakları atmayıp öylece toprağın üzerine bırak demişti. Becerebildim umarım :rolleyes:

celalim01
13-10-2014, 23:24
Bende şimdi girdim.Biraz evrak işleri.Biraz bahçe işleri tohumlar için yerler hazırlamakla uğraştım derken gecenin bu saatinde buraya vakit ayırdım.Kargonuz bugün yola çıktı.Yurtiçikargo 405577939740 gönderi no ile. Buz çiçeği çeliği ,sarmaşık,kaktüs çeliği ama henüz bende adını öğrenemedim.Aslanağzı( farklı renklerde ),gazanya,akşam sefası ,beyaz papatya,şebboy,Hanım küpesi( Kirli hanım tohumları dışarda kalmış şimdi hangileri diye yazarken farkettim.Onuda size posta ile yollarım.Yolda nasıl olsa bozulmayacak türden )isimlerini henüz bilmediğim benimde bir başkasından aldığım biri mavi biri eflatuna benzer açan çiçek ,adını yine unuttuğum türkçesini bilemediğim latincesinide unutup hatırladığım sarı güzel bir çiçek ,katmerli sarı çıtlık,sarı nergis soğanı 2 adet ama katlı açan mı yoksa diğer türden mi soğanından bilemedim.Yazmayı unutmuşum umarım 2 side farklı çıkar. Aklımda olanlar bunlar ,başka kaldı mı unuttuğum bilmiyorum.Ben tekrar kontrol eder eksik olanları posta ile yollarım en kısa zamanda.

Şöyle diyebilir o zaman çiçeklerin en güzeli vardı da ben mi almadım dese haksız değil diyorsunuz.Ne yaparsınız idare edeceksiniz garibim çiçekle,

ayşegül bal
13-10-2014, 23:52
Sevgili celalim bütün gün okulda canım çıktı. Geldim geleli çiçeklerle uğraşıyorum. Umarım hatalı bir uygulama yapmamışımdır. Yatmadan önce bir bakayım dedim ve mesajınızla bir kez daha mutlu oldum. Ne güzel bir duygu bu:rolleyes: insanlar beni düşünüp çiçeklerini paylaşıyorlar.
:rolleyes:
Eşim artık kargo falan istemiyorum dese de ben dört gözle bekliyorum. Kendi aldığı çiçeği de seviyorum(!), gelip gidip konuşuyorum üzülmesin diye ama ne bileyim sanırım ben daha sevimli şeylerden hoşlanıyorum kocaman yapraklı çiçekler zevkime göre değil :D:D:D

ayşegül bal
13-10-2014, 23:54
:(Veeee menekşelerim unutulmuuuuşşş :(:(:(:(:(:(

Sevgi Durul
14-10-2014, 09:45
Ve bütün hepsinde torf kullandım. Sukulentlerin torf sevmediğini duymuştum doğru mu?

Doğru duymuşsunuz. Bu (http://www.agaclar.net/forum/127109-post48.htm) mesajda söz edilen karışımı kullanın, biraz da gübre eklerseniz daha güzel gelişirler.

Geçici saksıya dikmenize de gerek yok. Çabuk gelişen bitkilerdir, kısa zamanda saksıyı kaplarlar. Sempervivumları biraz daha aralıklı dikerseniz daha iyi olur.

Sedum ve sempervivumları hemen balkona atın bir de. Soğuğa dayanıklı bitkilerdir, içerde güzel gelişim göstermezler, hatta kaybedebilirsiniz bile.

ayşegül bal
14-10-2014, 10:05
Tamamdır :) En kısa zamanda değiştireyim topraklarını. Dışarısı 25 derece civarında yine de balkona koyayım o helde.

malina
14-10-2014, 13:04
Sevincinizi anlıyorum :)

Size gelen bitkilerle ilgili sorularınızı artık o bitkiyle ilgili başlık altında sormanız iyi olur... Daha sonra o bitkilerle ilgilenenler yararlanabilecekleri soru ve cevap bulurlar...

ayşegül bal
14-10-2014, 21:36
Gelip gidip bakıyorum bunlar ne zaman köklenecek, ne zaman yaprak verip çiçeklenecek diye sabırsızlanıyorum :) Çok uzun sürmez umarım...

sumeyra47
14-10-2014, 22:18
Yeni sayfanız ve bitkileriniz hayırlı olsun. Merak etmeyin baharda öyle çoşacaklarki budamak zorunda kalıcaksınız.

ayşegül bal
14-10-2014, 22:21
Yeni sayfanız ve bitkileriniz hayırlı olsun. Merak etmeyin baharda öyle çoşacaklarki budamak zorunda kalıcaksınız.
Sevgili sümeyra umarım dediğiniz gibi olur. Ne yazık ki çook sabırsız bir insanın eline düştüler..
:p:p:p:p

münevver48
15-10-2014, 09:30
sevgili ayşegül ,sayfanız hayırlı olsun. öyle büyük bir istek görüyorum ki sizde bu çiçeklerin coşmama açmama gibi bir şansları yok.ama biraz sabırlı olun.sevgiler.

ayşegül bal
15-10-2014, 22:26
Gerçekten çok belli oluyor mu :)
İnşallah dediğiniz gibi olur sardunyalarımın alt yaprakları sarardı ve hatta kahve rengi oldular. Halen umut var mı onlardan bilmiyorum... Ama umudumu yitirmiyorum. sevgiler...

ayşegül bal
15-10-2014, 23:46
Sevgili celalim'den gelen buz çicegi fidem

hira
15-10-2014, 23:53
Bol çiçekli olurlar umarım:) Sayfama bakın, eğer benden istediğiniz bitkiler olursa bende yollarım.

ayşegül bal
16-10-2014, 00:06
Eveet bunlarda yine celalim'den gelenler. Kaktus hakkinda fikrim yok. Onu taniyan var mi? Vee sardunyalar cok hirpalanmis yolda tum yapraklari solmus. Yukari kismindan kessem mi govdesi yaprak **** surgun verir mi acaba?

ayşegül bal
16-10-2014, 00:07
Sevgili hira çok teşekkür ediyorum... Sayfanıza mutlaka bakacağım. Zevkle :)

ayşegül bal
16-10-2014, 10:19
Kaktüsüm leş kaktüsü cinsi olabilir mi?

münevver48
16-10-2014, 20:54
oldu bile

YeniGine
16-10-2014, 23:12
Sevgili Ayşegül Bal merhaba sayfanız hayrlı ve bol bol çiçekli olsun inşallah.
:) Maşallah zaten bu heyecan ve sevgiyle Bismillah deyip bir sürü çiçekle başlamışsınız. Rastgelsin...

ayşegül bal
16-10-2014, 23:15
Teşekkür ediyorummmmm İnşallah öyle olur ama durumlar pek de iç açıcı değil:(:(:(:(

YeniGine
16-10-2014, 23:53
Sevgili Ayşegül Bal sorun nedir bilemiyorum ama dertlenmeyin, üzülmeyin zamanla düzelecektir inşallah!.. Yavaş yavaş... Hepimiz çok sevdiğimiz halde çook kayıplar, zararlar verdik.

ayşegül bal
17-10-2014, 00:02
Problem köklendiremiyorum. :) Ama olacak zamanla inşallah...

ayşegül bal
17-10-2014, 00:06
Stapelia grandiflora tanıştığıma memnun oldum. :)

YeniGine
17-10-2014, 00:07
:) Zaten dün bir, bugün iki. Zamanla tabi ki biri köklenecek, tutacak, yeşerecek; diğeri köklenmeyecek, kuruyacak, çürüyecek, onun için sabır diyeyim.

ayşegül bal
17-10-2014, 00:43
Haklısınız aslında. Dedimya çok sabırsızım.
Annem olsa şimdi o bereketli elleriyle nasıl da köklendirirdi :) Zaten tüm çiçeklerimi ona diktiririm. Kesin çözüm bu :)