PDA

View Full Version : dostca / Süs narı

dostca
29-09-2014, 11:19
Süs narı üzerindeki denemem sanırım 4 -5 sene oldu.Yorumlarınızı bekliyorum.

Sakaki
29-09-2014, 12:46
Merhaba sn dostca

Üzerinde yaprak bulunmayan dallarda yapraksızlaştırma mı yaptınız yoksa o dallar ölü durumda mı?

badrobot
29-09-2014, 13:56
Sn.dostca.
Mesajınızda "Süs narı üzerindeki denemem sanırım 4 -5 sene oldu." ifadesini kullanmışsınız. Bu ifadenizi şöyle anladım;" 4-5 yıldan beridir Bonsai yapmaya çalışıyorum." eğer yanıldıysam lütfen benim ve diğer üyelerin yanlış anlamaması için düzeltin. Eğer 4-5 yıldan beri bu ağacınız üzerinde Bonsai çalışması yaptysanız ne gibi işlemler yaptığınızı açıklayabilrmisiniz.

dostca
29-09-2014, 20:36
Mehaba, tohumdan yetiştirdiğim nar fidanı 5 senelik, ilk 2 sene normal saksıda gelişim gösterdikten sonra güvercinin birinin musallat olması ile tepesi kırılıp şekillendi gelişmesi köreldi bende bonsai yapmayı düşünüyordum bunu deneyeyim dedim, saksıyı değiştirip küçük porselen kaba geçirip bildiğim kadarı ile kafama göre budama yaptım. Kuruyan dallar kendiliğinden kuruyan dallar ek bir şekillendirme yapmak için telleme şimdiye kadar yapmadım, resimlendirme öncesi dalın bir tanesi fazla iç içeydi telleme yaparak biraz diğer dal ile mesafesini ayırıp eğim verdim. Aşağıdaki iki resim tellemeden önceki hali