View Full Version : Güler / Kaktüs ve sukulentlerim
Kaktüslerim desem de siz inanmayın, ama ben de ara sıra burada paylaşırım kendi kaktüs ve sukulentlerimi.
516026
516027
516028
516029
516030
516035
516036
516037
Euphorbia millii hyb.
günebakan
04-09-2014, 12:54
Aramıza hoşgeldin abla insanın yeğeni Selen olunca evinde kaktüs olmadan olmaz tabi:))
516041
516042
Hoya Kerrii variegata (yaprağı alacalı)
516043
516044
Aşkın gözyaşları... birincisinin döküntüleri yeşil, ikincisinin pembe.
Kalanchoe daigremontiana.
516045
Kalanchoe thyrsiflora.
516047
Kalanchoe orygalis (yapraklı tüylü-kadifemsi)
516051
Echinocactus variegata.
516052
Eupharia obesa (en az otuz yaşındaymış)
516054
Pelecephora assilliformis.
516058
Blossfeldia liliputana.
516059
boyu cevizden küçük ama nadir bulunan bir tür. Sulama konusunda çok hassas davranmak gerekir, çok çabuk çürüyor.
516060
Theprocactus geometricus
Kleeinia stapeliaformis
Kırılan bir dal başka yerde yavru verdi. Kırılma yerinden de ana gövde dallandı.
516061
516062
516063
Astrophytum asterias
Astrophytum myriostigma
516064
Ooo Güler ablacığım. Sizi kaktüs sayfasında görmek ne güzel. Hayırlı olsun. Sizde neler varmış neler:)
516066
516067
mammillaria
çürüyen kısım kesildi, kesilen yer kurutulmaya bırakıldı. Kuruduktan sonra tekrar toprakla buluşacak.
Kaktüsleriniz de diğer çiçekleriniz kadar güzel ve çeşitli. Aşkınız fazla gözyaşı dökerse benim epeyce boş saksım ve ona verebilecek sevgim var :D.
Laleci_03
04-09-2014, 16:07
Güler abla kaktüslerin şahaneymiş maşallah, daha önce niye sakladınız bizden bu güzellikleri. ;)
Sevgi Durul
04-09-2014, 16:18
Aşkın gözyaşları... birincisinin döküntüleri yeşil, ikincisinin pembe.
Kalanchoe daigremontiana.
Ben de bu (http://www.agaclar.net/forum/1312923-post49.htm) bitkiyi kalanchoe daigremontiana çeşidi sanıyordum.
Fakat adı kalanchoe laetivirens (http://www.agaclar.net/forum/1313104-post305.htm)miş. Sevgili Esin'den öğrendim.
Bu arada sizde bir hazine varmış.:) Çiçeklerini sağlıkla görmenizi dilerim.:) Sevgiler...
Hiç 30 yıllık bitkim olmayacak, seviyordum fakat şartlar geç olgunlaştığı için geç başladım. Çok ta öldürüyorum.
Haklısın SDurul, kalanchoe daigremontiana'nın yaprak altında koyu siyah desenler olması gerekiyor(muş).
Kaktüsleriniz de diğer çiçekleriniz kadar güzel ve çeşitli. Aşkınız fazla gözyaşı dökerse benim epeyce boş saksım ve ona verebilecek sevgim var :D.
Döküntüleri pembe olanlar bu döküntülerden tutmuyormuş ama yeşil olanlardan istersen ibadullah var, nereye düşse orada patlıyor. ;)
Döküntüleri pembe olanlar bu döküntülerden tutmuyormuş ama yeşil olanlardan istersen ibadullah var, nereye düşse orada patlıyor. ;)
Yeşil olsun benim olsun :D. Size zahmet olmayacaksa eğer isterim. Pembe olanları da ben tuttururum belki ;) ama tutmuyorsa kesin y kromozomu vardır onda. Y kromozomlular ağlamaktan ne anlar ki gözyaşları işe yarasın :D.
Hoyanıza ve diğer hepsine de bayıldım. Elinizin değdiği yavru veriyor maşallah :)
münevver48
04-09-2014, 20:37
sevgili güler abla,sayfanız hayırlı olsun.kaktüslerden, sukulentlerden uzak olduğunuzu fazla ilgilenmediğinizi söylerken siz bir hazine saklıyormuşsunuz.ama ben biliyordum sizin ilginiz olduğunu her yere nam salmış güler atlas ve onun türleri olan birisi nasıl uzak kalabilirki bu arada ben atlaslarınızı göremedim. en son assolistler çıkarmış bekliyoruz efendim.alkışlarım tüm kaktüs ve sukulentleriniz için sevgiler
Güler hanım sayfanız hayırlıolsun maşallah bayağıda kaktüsünüz var bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle sağlıklı günler dilerim.
Ellerinize sağlık Güler ablacığım.
Böylesine büyüleyici bir kaktüs ve sukulent koleksiyonuna sahip olduğunuzu tahmin bile edemezdim, bu sayfanın da sürprizlerle dolu olacağına eminim.
Bu arada unutmadan söylemek istiyorum bitkilerinize ve en önemlisi size kocaman bir maşallah. :D
edelvays58
05-09-2014, 16:45
Güler hanım,kaçamadınız kaktüs ve sukulentlerden anlaşılan. Sayfanız hayırlı olsun. Be bir hoya sevdalısı olarak kerriiye bayıldım ve çok sağlıklı görünüyor. Kaç yaşında ve daha çiçek açmadı mı?
celalim01
05-09-2014, 19:20
Bu kadar çok çeşit kaktüs görmemiştim.Bilmediğimiz o kadar çok çeşit var ki,insan doğanın hızına yetişemiyor.
cörekotu
12-09-2014, 00:04
Iste simdi tam oldu, yakisir size hayirli olsun yeni sayfaniz :)
Benim balıksırtı gibi olan atlasım çiçek tomurcukları vermeye başladı, çok merak ediyorum acaba nasıl çiçekleri olacak.
Bana geldiğinde boyu 5-6 cm civarındaydı, ne kadar da çabuk büyüyüverdi.
Ne enteresan yaprakları pırıl pırıl ve sertti, çiçeklenmeye başladı yaprakları hafiften büzüştü, umarım yeniden düzelir.
(Hımmmm öğrendim ki düzeliyormuş)
521219
Hani size daha evvel de demiştim ya " kaktüslerim desem de inanmayın diye" işte sizlere o güzellerden biraz daha fotoğraf yükleyeyim istedim.
Sorularınız olursa cevaplayamayacağım için üzgünüm ama yeni moderatör arkadaşımız -Esin- yardımınıza yetişecektir. ;)
521220
521221
521222
521223
521224
521225
521226
521227
521228
521229
521230
521231
521232
521233
521234
Gövdesindeki pempe pembe havai kökler ilginç değil mi?
Bunun kırk yaşında olduğuna inanabiliyor musunuz?
521235
521236
521237
521238
521239
Bu kadar büyüyenine (yaprak çıkartanına) rastlamak zormuş.
521240
521241
521242
Bu da topraksız yetişeniymiş.
521243
Kalanchoe daigremontiana, iyiden iyiye pembe çiçeklerini gösterdi.
521244
521245
521246
günebakan
15-10-2014, 13:42
Muhteşemler gerçekten ablacığım:) burası İstanbulda ki balkon galiba
Muhteşemler gerçekten ablacığım:) burası İstanbulda ki balkon galiba
Yooo burası Bursa'daki balkon.:D
Euphorbia millii hyb. ve Hoya Kerrii variegata (yaprağı alacalı) bayıldım.Paylaşımda bulunursanız beni unutmayın...
Euphorbia millii hyb. ve Hoya Kerrii variegata (yaprağı alacalı) bayıldım.Paylaşımda bulunursanız beni unutmayın...
....... ;) inşallah.
sumeyra47
20-10-2014, 20:42
Güler ablacım balıksırtı gibi olan atlasınız açmadı mı? Çok merak ettim açtıysa eğer fotoğrafları görmek için sabırsızlanıyorum..
münevver48
21-10-2014, 07:45
sevgili güler abla, bende merak ediyorum şu balık sırtı atlasın çiçeğini. bende minicik bir çelik diktim inşallah tutar merakım ondan.açtıysa size zahmet bir fotoğrafını görebilsek de meraktan kurtulsak.
birde 37.mesajınızdaki kaktüsünüz de bir atlas mı? biraz yaprakları atlasa göre kalın ama isim belirtmeyince çareyi size sormakta buldum.biliyorsanız rica etsem paylaşırmısınız.sevgiler....
Balıksırtı atlasımı selenn bana gönderdiğinde boyu 5-6 cm bilemediniz 10 cm kadardı. Hızla büyüdü birkaç kol attı. Bu üç sene zarfında uzadı da uzadı ama hiç çiçek açmamıştı.
Bu sene üzerinde on taneden fazla çiçek tomurcuğu var, ben de merak ediyorum, nasıldır, kokusu var mı diye.
Şu an daha çiçeğe dönüşmedi ama tomurcuklar irileşiyor. Açtığında mutlaka fotoğraflarım sizler için.
Sayın münevver48, o euphorbia.
Güler Abla, balık kılçığının çiçeğini merakla bekleyenlerim. Yıllardır kılçık atlasım var ama hala açtıramadım. Süpersiniz. Bol bol fotoğraf çekin bizim için.
Ayrıca avonia ve tephrocactuse ayrıca maşallah diyorum çok özel ve nadideler.
Balıksırtını göz hapsine aldım ama tomurcuklarını irileştirmekle meşgul.
Epiphyllum anguliger
524981
524982
524983
524984
524985
günebakan
03-11-2014, 06:58
Harika görünüyor:)
münevver48
03-11-2014, 07:39
gerçekten çok güzel. çiçeğini gördükten sonra bende koşup bir benimkine baktım. acaba bir tutma belirtisi varmı diye şimdilik öylece duruyor.yaklaşık bir ay oldu. sizce tutar mı?inşallah diye dua etmekten başka çarem yok. rengi somon, beyaz olarak görünüyor. doğrumudur.farklı renkleri varmı ?
Arkadaşlar, balıksırtı atlasımı misafir olarak selenn'e bıraktım. Kendim birkaç gün buralarda olmayacağım için selenn'e " sende misafir olsun, bu tomurcuklar çiçeğe döndüğünde belki göremez fotoğraflayamayabilirim." demiştim.
İsabetli de olmuş, çiçeklenme başlamış. Harika bir koku bütün balkonu doldurmuş, selenn" teyze bunca zamandır kaktüslerle uğraşırım böyle güzel bir koku görmedim, çiçekleri krem-beyaz, çok çabuk geçiyor ama kokuları nefis" diyor.
Sizler için fotoğraf yüklemesini rica ettim.
İlk çiçek gece açmış, ertesi günü geçmiş ama o gün Bursa'da hava çok kapalıymış, havanın durumuna göre bir iki çiçek gündüz açmış... gece açmaları devam etmekte.
Nurtenese
20-12-2014, 19:23
Daha önce baçenizi de defalarca seyrettim. Siz farketmeden, günlerce bahçenizde uzun uzun gezdım. Misafirlerinizii sizinle ağarladım. Meyve, sebzelerinizi kokladıım. Şimdide kaktüslrinizi seyrediyorum.
Fakat,güzelim kaktüslerini yazın Manyas tayken ne yapıyorsunuz? Merak ediyorum. Zira hepsi çok harika....(Maşallah )
Sevgili Nurtenese, atlaslar Manyas'da, ufak saksıdakilerden üç-beş tanesi benimle İstanbul'a geliyor, diğerleri ki pek çok, hepsi Bursa'da selenn ile beraber :D
Ayrıca biz senenin sekiz ayını Manyas'da geçiriyoruz. Kışın İstanbul'a geliyoruz.
Nurtenese
21-12-2014, 13:17
Kaktüsbakımevi çok güzel....sizde atlas sevdalısısınız anlasilan .
Sevginiz bol, ömrünüz uzun olsun. İnsallah. Selen e de aynı dilekler ,hosçcakalın....
meryem güman
26-12-2014, 11:46
guler hanım guzel kaktuslerınızı takıp edıyor ve yenı paylasımlarınızı bekliyoruz ellerınıze saglık
ah Güler ablacım hepsi çok güzel..
ben teraslı evi satıp yeni eve geçerken çiçeklerimi azaltmak zorunda kaldığımdan beri oyuncakları elinden alınmış çocuk gibi özgürlüğümün kısıtlandığını düşünüp herşeye küstüm resmen psikolojik travma yarattı bende..
hepsi ne kadar kıymetli bunların ellerin dert görmesin...
umutdunyasi
10-12-2015, 08:52
Bahçeniz gibi balkonunuzda harika çiçeklerle dolmuş elinize sağlık sayın Güler hanım...
Güler Hanım,
Maşallah çiçeklerinizin hepsi çok güzel...
Bu kaktüsten bende de var, baya büyüdü saksısına sığmıyor :) Yaz-kış güzel sarı çiçekler açıyor. Ancak hiç yavru vs. vermedi. Nasıl çoğalıyor bilginiz var mı?
Astrophytum myriostigma
516064
Sevgili umutdunyası - duy-gu, önce sizi bu ilk mesajıma götüreyim:
Kaktüslerim desem de siz inanmayın, ama ben de ara sıra burada paylaşırım kendi kaktüs ve sukulentlerimi.
516026
516027
516028
516029
516030
benim kaktüslerle pek aram yoktur. Hiç kaktüsüm de yok değil ama bu sayfada paylaştıklarımın çoğu yeğenim selenn'e ait. selenn tam bir kaktüs hayranıdır ve bu konuda çok da bilgilidir.
Kaktüslerle ilgili onda gördüğüm kitapları, fotoğrafları başka bir yerde görebileceğimi hiç düşünmüyorum.
İkinci bebeği olduktan sonra vakit ayıramadığından siteye giremiyor, ben de onda gördüğüm bu güzelliklerden sizleri mahrum etmek istemediğim için ara sıra onun balkonundaki güzellikleri sizlerle paylaşıyorum.
Bu kadar kaktüs içinde benim olanının sayısı 4-5 tanedir, bir de bunlardan hariç atlaslarım ve aloeveralarım var.
Kaktüsler hakkında bana bir şey sorarsanız korkarım ki cevaplayamayacağım. Siz, ilgili başlıklarda sorun bilen arkadaşlar size cevap verirler ama çok özel bir soru ise yanıtını öğrenir size cevap yazarım.;)
Nazik cevabınız için teşekkürler :) Ben biraz araştırayım, cevabı bulursam sizinle de paylaşırım. Size ve yeğeninize sevgiler :) Bol çiçekli günler ...
Sayın Duy-gu Kaktüs serası olan bir arkadaştan edindiğim bilgiyi size iletmek isterim ...
Astropytumlar toprakta dikili halde çok nadir üzerinden yavru verirler onun haricinde aşılı olarak büyütülenlerin üzerinden aşının yan etkisi olarak yavru çıkar (burada atlas ve ya etli bir kaktüsün üstüne aşılama - birleştirme kastediliyor )
Genellikle bu türler tohumdan büyütülür ...
Güler hanım hepsi çok güzeller
E millin nekadar güzel gözüküyor
Güler abla nazar değmesin
flaneuse
24-01-2016, 13:49
Yeğeninizin de sizin de ellerinize sağlık Güler Hanım- çoğunluğuna yeğeninizin baktığını söyleseniz bile siz de fotoğraflayıp paylaşıyorsunuz bizimle ;)
Biraz 'nostaljik' bir sorum var: İkinci sayfadaki 15 Ekim 2014 tarihli ve 37 numaralı mesajınızın ilk fotoğrafındaki kaktüsün adı nedir acaba?
Sevgili flaneuse, bahsettiğiniz kaktüs, Euphorbia obesa ve Euphorbia globosa çaprazlaması neticesi elde edilen bir hibrit.
Sizin için öğrendiğime göre Euphorbia obesa yavaş üreyen bir türmüş, Euphorbia globosa ise hızlı büyüyen bir tür, her ikisinin de tohumlarını çaprazlamışlar ve bunu elde etmişler.
Kesildiğinde çıkan süt zehirliymiş, ele değdiğinde mutlaka sabunla yıkamak gerekirmiş.
flaneuse
25-01-2016, 12:09
Zahmet verdim, çok teşekkür ederim Sayın Güler. Demek sütü zehirliymiş, lolipop gibi bir görüntüsü de var ama kanmamak lazım demek ki :eek:
Bu kaktüsleri bir yerden tanıyorum galiba :)
mmanager
15-06-2016, 09:18
Epiphyllum anguliger
524981
524982
524983
524984
524985
Bu çiçeği nasıl açtırmayı başardınız çok merak ediyorum doğrusu bende de var aynısından fakat açmadı baharda yaprakların girinti kısmından bir çıkıntı belirdi nasıl sevindim anlatamazsınız bir sürü çiçek açacak zannettim meğerse yeni çelikler veriyormuş....Birinci resimde altta bulunan loplophoria peyote kaktüs de deniliyor.Meksikada yenildiği zaman halisünasyon görmeye sebep oluyormuş.Güle güle büyütün az ve özmüş kaktüsleriniz.Ama çok özel türlermiş .Selamlar.
Bu kaktüsleri bir yerden tanıyorum galiba :)
Bursa'daki evimin balkonunda bunlar..:D
Bu çiçeği nasıl açtırmayı başardınız çok merak ediyorum doğrusu bende de var aynısından fakat açmadı baharda yaprakların girinti kısmından bir çıkıntı belirdi nasıl sevindim anlatamazsınız bir sürü çiçek açacak zannettim meğerse yeni çelikler veriyormuş....Birinci resimde altta bulunan loplophoria peyote kaktüs de deniliyor.Meksikada yenildiği zaman halisünasyon görmeye sebep oluyormuş.Güle güle büyütün az ve özmüş kaktüsleriniz.Ama çok özel türlermiş .Selamlar.
Sevgili mmanager, Epiphyllum anguliger'in uzun bir hikayesi var. Almanya'da yaşarken bir bitki fuarında karşıma çıkınca çok sevinmiştim. Zira uzun zamandır aradığım bir türdü. Çok ufak bir çelik olarak saksılanmıştı. Almanya ikliminde o ufak çelik ancak 2 dal haline geldi ve bir karış bile boy yapmadı. Normalde dallanıp boy vermesi gerekirken ne denediysem işe yaramadı. Ben de teyzeme verdim iklimden dolayı sıkıntı yaşayınca.
Bitkinin bu kadar gelişmesi, serpilmesi onun eseri aslında. Türkiye'ye temelli döndükten ve Bursa'ya yerleştikten sonra teyzem bana bir karış verdiğim bitkiyi koca bir saksı olarak geri getirdiğinde inanamadım. O zamandan beridir de bende.
Bol güneş alan kapalı balkonda. Direkt güneş altında durmuyor, hava sirkülasyonu iyi bir konumda. Toprağı humuslu ama kumlu. Sulamasını toprak tamamen kurudukça hatta yapraklar belli bir oranda büzüştükçe yapıyorum. Yılda 2 kere de vitamin veriyorum. Dönem dönem de sulama suyuna Neudorff'un Baldrian Extrakt etiketli çiçek ve meyve oluşumunu destekleyici vitaminini katıyorum.
Çiçeklenme için bu türde birincisi belli bir olgunluğa ulaşmış hale gelmesini beklemek gerekiyor. İkincisi ise sulama konusunda çok aceleci davranmamak gerek. Eğer sulamayı sık yaparsanız bitki bol miktarda yaprak veriyor. Ara ara yaprakların büzüşmesini sağlarsanız bitkide çiçeklenmeye yatkınlığın arttığını tecrübe ettim. Umarım kısa sürede sizinkinin de çiçeklerini görürüz. Bütün evi mis gibi limonumsu bir kokunun sardığını göreceksiniz.
Lophophora williamsii gibi bazı yenilebillen kaktüslerde çeşitli etkiler gözlemlenmiş. Halisünasyon görmeye sebep olan türlerden olduğunu ben de yeni öğrendim okuduğum bir kitapta. İlginizi çekerse kitap ismini verebilirim. "Succulents Simpliflified" yazarı ise Debra Lee Baldwin. Güzel bir kaynak, kapsamlı...
mmanager
16-06-2016, 13:06
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Sayın Selenn .Evet bir arkadaş ta bir gecelik gelin çiçeklerini az az sulayıp yani ölmeyecek kadar az sulayıp ,sonra da çiçek açtıran gübre ile sulandığı zaman çiçek açtığını söylemişti.O da olmazsa orkidelerde kullanılan bitkinin stresinden faydalanarak açtırma yöntemini deneyeceğim.Bitki vitamin verilmesine rağmen çiçek açmıyorsa karanlık bir yere konulurmuş o da ortamının bozulduğunu görerek strese girer ve öleceğini düşünerek neslinin devamı için çiçek açarmış.Bahsettiğiniz kitabı alıp okuyacağım mutlaka .Çiçeklerin 8 değişik strese bağlı psikolojik davranışı varmış bunu da yeni öğrenmiştim.Selamlar.
41 kere maşallah harika görünüyorlar. Keyifli hobiler dilerim.
Selen'in kaktüs koleksiyonu hayli artmış. Eşi iş seyahati için gittiği Güney Afrika'dan sürpriz yapıp Selen'e 48 çeşit kaktüs getirmiş. Selen çok mutlu " büyük bir kısmı nadir türler" deyip iyice çoşmuş.
Şimdi ona dere kumu ve toprak götüreceğim. Saksıladığında izler için fotoğraf çekerim.
Blmbrs29
10-04-2019, 10:01
Sevgili güler ablacığım az önce selenin sayfasına da yazdım ama mesajların tarihlerine bakınca epey önceye ait olduğunu gördüm. Ve kendime kızdım ben niye bu kadar geç tanıştım ki sukulent ve kaktüslerle. Selenin sayfasında bir soru yöneltmiştim kendisine. Eğer iletirseniz sevinirim çünkü merak ediyorum cevabını.
Selamlar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.