View Full Version : Cymbidium
sn söğütsalkımı cymbidumun fiyati neydi? siz aldiniz mi? aldiysaniz resim ekler misiniz !!! baska orkide türleri varmiydi ?
söğütsalkım
14-02-2015, 12:22
sn söğütsalkımı cymbidumun fiyati neydi? siz aldiniz mi? aldiysaniz resim ekler misiniz !!! baska orkide türleri varmiydi ?
Sayın Shenile fiyat olarak 30 lira civarındaydı. Başka orkide türü olarak phalaenopsis orkidesi de vardı. cybidium orkidesi ise ara ara geliyor. eyer koç taştan alıcak sanız orkideler sağlıklı oluyor. :D hata üç yıl önce bir palaenosis aldım tam 22 çiçek açtı saygılar.:)
Sayın Shenile fiyat olarak 30 lira civarındaydı. Başka orkide türü olarak phalaenopsis orkidesi de vardı. cybidium orkidesi ise ara ara geliyor. eyer koç taştan alıcak sanız orkideler sağlıklı oluyor. :D hata üç yıl önce bir palaenosis aldım tam 22 çiçek açtı saygılar.:)
İki ay kadar önce ben de koçtaşta bir cymbidiuma vurulmuştum ama fiyatı 100 lira olunca geri bırakmıştım. Acaba daha küçük boyları mı gelmiş çünkü phal orkideler bile 26 civarıydı.
Cuma günü Bauhaus da gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 49.90 TL.
söğütsalkım
15-02-2015, 12:53
Sanırsam bölgelere ve toptan fiyatına göre değişiyor.(:
sar-dunya
15-02-2015, 16:04
Piyasada değişik boylarda cymbidium var, boy da fiyatların farklı olmasına neden olabilir.
Kesme çiçek olarak satılan cymbidiumlar gibi kocaman çiçekli olanlar oldukça büyük.
bugün istanbul eminönün gittim gezinirken gözüme bir yerde cymbidium carpti fiyatini sordum 120 tl dedi :D direye carpmiş kadar oldum 20 tl yi duyunca ama cok güzeldi lakin o kadar bir cicek icin de veremem :)
Yetiştirmenizi tavsiye ederim çiçekli iken fiyatları yüksek çiçeği geçtilten sonra alırsanız fiatları düşüyor
İstanbul iklimine uygun şimdi tam alma zamanı
Değişik renkleri var en fazla krem .ve açık sarı hafif kokulu olanlarıda var
sn. ahmeter orkidelerin renkleri gercekten cok hos lakin birsey sormak istiyorum bu orkideler bahcede mi bana mi öyle geldi? :)
Sayın Hanımefendi
Evet bahçedeler Cymbidium 5 dereceye kadar dışarda kalabilir ,ancak çiçek açması için 15 derece bir ortamda olması lazım ,serada çiçeklendiler bahçeye aldım bir kısmı halen serada ve evde
İyi günler
cok güzeller masallah yaaaa harika gözüküyorlar ben teras katinda kaliyorum balkonumun üstünü pergüleyle kapatik bide pimapenle kapatacam acaba orkideler kisin o soga dayanirlar mi ? bende böyle bitane cymbidium istiom :( ne olcakti ki benim de kücük bitane olsaydi :(
Cymbidium
Özel koleksion ,satış yapmıyorum
naturelee13
16-03-2015, 08:27
Merhabalar,
Bende de bir cymbidium var. Nerdeyse 2 senedir cicek acmiyordu ciceklerini doktukten sonra bir suru surgun verdi ama hep yaprak olarak durdu.
Sonunda gecen aylarda 3 dalla birlikte 11 tomurcuk oldu. Fakat tomurcuklarin yarisi acamadan geri soldu ve diger cicekler tam acip buyumedi ve yine hizlica kuruyup dokuldu.
Cok sicak sevmediklerini biliyorum, direkt gunes gormuyor cok fazla sulama da yapmiyorum ama bir turlu ortami sevdiremedim sanirim.
Bana vereceginiz tavsiyelere ihtiyacim var.
Ayni sekilde 3 tane phal. cinsi orkidem var. 2 tanesi cok guzel actilar 9 tane cicekleri var. (Bunlarda daha once nazliydi)
Fakat diger orkidem hala acmadi. Gecen senede kocaman bitki 2 cicek acmisti. Ayrica bir yavru da vermisti ve ayirmadim buyuk bir saksidalar ikiside cunku ayirmak cok zordu kokleri yoktu ve bitkiye zarar veriyordum ayirmaya calisirken. Fakat o da buyumedi. Topraklarini da degistirdim ustadlardan aldigim karisimla fakat hala cicek vermiyorlar. Artik moralim bozuluyor. :((
Bir de cymbidiumun yaz aylarinda bakimi nasil olmali? Simdiden cok tesekkur ederim.
Süha Şendoğan
07-04-2015, 18:11
Bütün kışı balkonda örtü altında geçiren saksıların birinde 24 Şubatta çiçeklenen Cymbidium..
mesut_yanik
15-05-2015, 08:10
http://markacicek.com/image.php?thumb=pembe-orkide.jpg&w=380
Merhablar yeni üye oldu kusura bakmayın yeri yanlışsa ve arkadaşın açtığı konuya yazdığım için. Resimdeki gibi pembe cymbidium aldım eşime. Şu anda vazoya duruyor. Bunu saksıya almalı mıyız ya da ne zaman alalım. Bu konuda bilgili olmadığımız için cesaret de edemiyoruz =(
http://markacicek.com/image.php?thumb=pembe-orkide.jpg&w=380
sar-dunya
17-05-2015, 13:11
Merhaba,
Diğer birçok kesme çiçek gibi cymbidium da kesilen çiçeklerin saksıya dikilmesi yoluyla çoğaltılmaz.
Merhablar yeni üye oldu kusura bakmayın yeri yanlışsa ve arkadaşın açtığı konuya yazdığım için. Resimdeki gibi pembe cymbidium aldım eşime. Şu anda vazoya duruyor. Bunu saksıya almalı mıyız ya da ne zaman alalım. Bu konuda bilgili olmadığımız için cesaret de edemiyoruz =(
mesut_yanik
18-05-2015, 09:20
sar-dunya teşekkür ederim bilgilendirmen için =(
Merhaba orkide severler, Özellikle Cymbidium orkide veya bulamazsam diğer çeşitlerden arıyorum malesef hiçbiryerde bulamadım bulduklarım internetten onlarda ateş pahası benimle orkidesinin minik bir parçasını ücreti ile paylaşmak isteyen arkadaş arıyorum bahçemde orkide çeşitlerinden mini bir sera yapmayı planlıyorum şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.
gülçitlembik
24-09-2015, 22:04
Merhaba orkide severler, Özellikle Cymbidium orkide veya bulamazsam diğer çeşitlerden arıyorum malesef hiçbiryerde bulamadım bulduklarım internetten onlarda ateş pahası benimle orkidesinin minik bir parçasını ücreti ile paylaşmak isteyen arkadaş arıyorum bahçemde orkide çeşitlerinden mini bir sera yapmayı planlıyorum şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.
https://m.facebook.com/groups/1555003364751679
Bu grup size yardımcı olur uygun fiyatlı
https://m.facebook.com/groups/1555003364751679
Bu grup size yardımcı olur uygun fiyatlı
Grup kapalı
Merhaba cattleya ve cymbidium ve bazi diger nadir bulunan orkide turleri satin almak icin facebook'tan 'Cambahçe' sayfasını takip edebilirsiniz. Ayrıca cambahce@gmail.com dan da yardimci oluyorlar.
min_isis
21-11-2015, 20:06
selamlar.. bende ilk cymbidium'um aldım Ziya abiden.. bodrumda olduğunuz için size sormak istedim, kışın da mı dışarda tutuyorsunuz acaba
Cigdemistanbul
12-12-2015, 01:12
Yurt dışından getirdiğimiz cymbidium üzerinde yazdığına göre 5 yaşında. Oldukça büyük. Yalnız üzerindeki çiçekler hızla döküldü. Hava değişimidir belki dedim. Zaten getirdiğimiz 12 orkidenin çoğu çiçeklerini döktü. Yan taraftan daha önce vermiş olduğu sap üzerindeki tomurcuklar hiç açmadan soldu. Yeşil yaprakları sağlıklı. Her sabah kontrollerini yapıyorum. Ayrıca gün içinde de sık sık kontrol ediyorum. Ancak bir böcek görünce ve çiçekler hızla solunca toprağına bir bakayım dedim. Yurt dışından gelme özel orkide torfu aldım. Saksıdan çiçeği çıkardım. Köklere oldukça sağlıklı görünüyordu. Hiç hastalıklı kök görmedim. Suyun içine daldırarak, Köklere zarar vermeden tüm toprağını temizledim. Bu sırada 2-3 tane kırkayak ve 1-2 tane tahta kurusu çıktı içinden. Tamamen temizleyip bir boy büyük yeni aldığım saksı ya diktim. Yaptığım işlemler doğru mudur? Istanbulda yaşıyoruz. Şuandan sonra yapmam gereken şeyler nelerdir? Batıya bakan güneş alan bir camın önünde duruyor. Cymbidiumlar soğuk sever deniyor. Onu kış mevsiminde ne tarafa koymam gerekir?
min_isis
28-12-2015, 23:52
Değerli Ziya Soner abimizden aldığım Cymbidium'um ilk çiçeğini açtı heyecanlandım paylaşmak istedim. Ve bir soru. Yaprakları arada fısfıslayayım ama tomurcuklara gelmesinde bir zarar var mı
Bu güzellerin bir de kokusu olsaydı....
Sayın ahmeter iki türüm var ama ikisinde de hiç koku yok, 3 tane de cattleyam var sabahları harika koku salıyor ama öğleden sonra onlarda da koku yok.
Sevdiği ortamda olunca nem .sıcaklık ve işık kokusunu size hissettiriyor
Cigdemistanbul
05-01-2016, 09:24
Maşallah ne kadar güzeller. Benimkinin açmasına daha baya bi var 😔
Ziya Soner
06-01-2016, 12:01
Sayın ahmeter iki türüm var ama ikisinde de hiç koku yok, 3 tane de cattleyam var sabahları harika koku salıyor ama öğleden sonra onlarda da koku yok.
Güler hanım,saygılar.Nasılsınız?
Cymbidium un , zaman zaman koktuğunu söylüyorlar,bende inanmak istiyorum.Çiçeği sinüslerime kadar sokuyorum ama koku bulamıyorum.Zaar benimkilerde koku yok diye düşünüyorum.
Sonra bir orkidesever geliyor,serayı gezerken, Cymbidium ları alıp kokluyor ve Ziya bey ne kadar güzel kokuyorlar diyor. Hanımefendi bunlar kokmaz diyorum.AAA olurmu Ziya beyle karşılaşıyorum.
Bende şaşırdım.KOKUYORMU? KOKMUYORMU?
CATTTLEYA da haklısınız,Aynen dediğiniz gibi oluyor.
Beyefendiye Saygılar sevgiler.
Sağ olun Ziya Bey, bizler iyiyiz.
Şimdi sizin güzel bahçenizde olup da o güzelim orkidelerle haşır neşir olmayı, doya doya koklamayı isterdim.
Ben de dediğiniz gibi cymbidiumlarda hiç koku almıyorum oysa kokuya karşı duyarlı olduğum söylenir, ama cattleyaları tek geçerim. Benim favorimdir. ;)
Arzu edene Hollanda firmasının ismi
min_isis
09-01-2016, 18:20
****** ziya Soner abim bu güzel Çiçek ile beni buluşturduğun için
Bu günlerde temin edebilirsiniz bol ıthal gelıyor
Cigdemistanbul
22-02-2016, 21:51
Bu günlerde temin edebilirsiniz bol ıthal gelıyor
Sn. Ahmeter Bey nereden satın aldınız acaba? Rengi çok güzelmiş. Cambria ve dendrobium vardı Bauhaus'ta ama cymbidium görmedim.
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Çiğdem hanım
Buraya uğramamışım size cevabım gecikti çiçek ithal eden firmalardan fakat yeni değil 25 seneye yakın
Benol Hazaroğlu
16-04-2016, 16:49
Bol miktarda siyah noktacıkları var. Saksıdan çıkarttım. Kökler yumuşak değil, saksıyı tam doldurmuş ama bulb araları küf kokuyor ve siyahlaşmış. Bulbları ayırmam imkansız birbirlerine yapışmışlar.
Tüm sayfaları olkudum tarçın ve captanla ilaçladım bu gece kurumasını bekliyorum kökler çok ıslak geldi. Kurtarabilirmiyim? Önerilerinizi rica ediyorum.
Benol Hazaroğlu
16-04-2016, 16:50
Bu da Bulb dipleri.
Benol Hazaroğlu
16-04-2016, 16:51
En yakın böyle çekebildim.
Benol Hazaroğlu
16-04-2016, 16:55
Köklerin durumu. tarçın ve captan ilaçlanmış.
Benol ablacığım captan ne ilacı bilemiyorum daha önce kullanmadımda ama ben olsaydım fungusit ilacı kullanırdım mantari hastalıkları gözle görmek zor oluyor ama madem küf kokusu alıyorsun muhtemelen vardır veya yeni başlıyordur en iyisi yaptığın uygulamana ek olarak birde ilaçla toprak karışımınıda değiştir, yani ben olsaydım öyle yapardım. :)
Benol Hazaroğlu
17-04-2016, 14:09
Bu da fungusit Lusoari. Elimde Topas da vardı birazda ondan kullandım. inşallah kurtarabilirim.
Toprağı zaten değiştim. Orkide toprağı kullandım.
Topasdan bende memnunum, eminim kurtulacak ve çiçekleriyle teşekkür edecektir.
2016 Son bakımlarını yaptık mart sonuna kadar serada idiler nısan mayıs yağmurlarına doysunlar diye açık havaya alıyoruz
Bu şekilde yapmanın büyük faydasını gördük fazla yağmur alırsa kök çürümesi oluyor belirtisi yaprak sararması derhal içeri alıyoruz bu sene 50 1 oldu
Şu an yağmur ihtimali olursa üstünü örtüyoruz önümüzde 10 gün yağmur gözükmüyor
Keçi gübresi şerbetine devam iyi günler
Cymbidium
Evde yetiştirilebilen bir harika orkide benim onlarla baraberliğim yarım asrı geçti
Kışa doğru Bahausa geliyor biraz fiatlı ama değer sizlerle bir ömür yaşar tavsiye ederim
Bakımı diğer orkide türlerinden kolay ben biliyorum siz şimdi bütün mesajlarımı tek tek okuyacaksınız ve Cymbidium resimlerimi göreceksiniz
Kolay gelsin iyi günler
Not - Çiçek açmazdan evvel ve açmış hali
orkide-filizi
04-12-2016, 14:45
Merhaba. Öncelikle cymbidiumların bakım şartlarını araştırdım ve yaklaşık bir aydır bende olan cymbidiumuma ona uygun bakmaya çalışıyorum aydınlık ve serin bir yerde bakıyorum. fakat bir şeyler ters gidiyor gibi geliyor. Atladığım nokta nedir tam anlayamadım fakat bitkinin alttan verdiği filiz bir aydır uzamıyor. Normalde bu kadar yavaş mı uzarlar? Bunu internetten orkidelerle ilgilenen bir kaç kişiye sordum. Biri gelişimin durmasını ve yapraklarda siyah lekelerin olmasını mantar enfeksiyonuna bağladı. Eğer öyleyse ne yapmam gerekir? Hangi ilacı kullanmalıyım?
Bir diğer kişi ise bitkimin gelişiminin iyi olduğunu sadece susuz kalmış veya bulunduğu ortamı sevmemiş olabileceğini bu yüzden yavaş geliştiğini söyledi. Eğer sizler de bu konuda bilgili kişiler olarak yardımcı olursanız bitkimin hasta olup olmadığını, gelişim probleminin sebebini bulabilirim. Şimdiden teşekkürler
Merhaba. Öncelikle cymbidiumların bakım şartlarını araştırdım ve yaklaşık bir aydır bende olan cymbidiumuma ona uygun bakmaya çalışıyorum aydınlık ve serin bir yerde bakıyorum. fakat bir şeyler ters gidiyor gibi geliyor. Atladığım nokta nedir tam anlayamadım fakat bitkinin alttan verdiği filiz bir aydır uzamıyor. Normalde bu kadar yavaş mı uzarlar? Bunu internetten orkidelerle ilgilenen bir kaç kişiye sordum. Biri gelişimin durmasını ve yapraklarda siyah lekelerin olmasını mantar enfeksiyonuna bağladı. Eğer öyleyse ne yapmam gerekir? Hangi ilacı kullanmalıyım?
Bir diğer kişi ise bitkimin gelişiminin iyi olduğunu sadece susuz kalmış veya bulunduğu ortamı sevmemiş olabileceğini bu yüzden yavaş geliştiğini söyledi. Eğer sizler de bu konuda bilgili kişiler olarak yardımcı olursanız bitkimin hasta olup olmadığını, gelişim probleminin sebebini bulabilirim. Şimdiden teşekkürler
Cymbidium konusunda sadece 1 yıllık bir tecrübem var. Yani pek bilgim yok. Kesin olarak söyleyebileceğim tek şey, yapraklardaki siyah noktacıkların mantar olduğudur. Bana gelenlerde o kadar yoğundu ki yapraklarda yesil zor görünüyordu. bunun için Captan kullandım ve su an anac olan bitkilerimde tek bir nokta bile yok. Diğer konularda daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır.
orkide-filizi
04-12-2016, 23:06
Cymbidium konusunda sadece 1 yıllık bir tecrübem var. Yani pek bilgim yok. Kesin olarak söyleyebileceğim tek şey, yapraklardaki siyah noktacıkların mantar olduğudur. Bana gelenlerde o kadar yoğundu ki yapraklarda yesil zor görünüyordu. bunun için Captan kullandım ve su an anac olan bitkilerimde tek bir nokta bile yok. Diğer konularda daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Gerçekten çok teşekkür ederim mantar olup olmadığını bir an önce öğrenmem çok iyi oldu. Hemen mantar ilacı temin edeceğim. Umarım orkidem düzelir
Hava güzel 12 derece hepsini bahçeye alip inek gübresi şerbeti verdim ve yoruldum çiçekleri açınça yorgunluğa değeçek
Benol Hazaroğlu
03-01-2017, 18:48
Sonunda bende kavuştum. İnşallah bakabilirim.
Benol Hazaroğlu
03-01-2017, 18:50
Bu renk te güzel.
jale simsek
13-05-2018, 19:28
merhabalar orkideleri severim ve evimde bir cok orkide var ancak bu gun kizim tarafindan anneler gununde alinan orkidemin ne cins oldugunu ve nasil bir bakim uygulamak gerektigini internetde arastiriyorum ama tam olarak bir sey bulamadim kokunu gormedigi icin yumru kokmu yoksa normal phlanta cinsi orkideler gibimi bilmiyorum asagiya resmini ekliyorum bana cinsi ve bakimi hakkinda yardimci olabilirseniz cok seviniri simdiden cok tesekkurler
Orkidenizin çeşidi cymbidium dur.
Cymbidium orkidemin yaprak uçlarında kurumalar meydana geldi bunlar normal mi? Yoksa yanlış bişey mi yapıyorum?
çok yarayışlı bilgiler var elinize sağlık
Busra041
09-02-2022, 09:42
Merhabalar,
saz orkidesi ismiyle satin aldigim fakat saz orkidesine dair herhangi bir bilgiye ulasamayip arastirmalarim sonucunda cymbidium olduğuna karar verdiğim bitkim için bakim önerilerinizi almak istiyorum. Dar ve bol kok dolu saksidan cikartip kestane gubresi ile daha buyuk bir saksiya ektim. Aldigimda uzerinde cicekleri vardi. Arastirmalarimdan cymbidium bitkisinin soguk ortamlari sevdigini ogrenince balkonuma cikarttim. Boylece ciceklerinin tamamen kurudugunu gordum. Mevsimden mi kaynakli cicek dokme zamanindamiydi yoksa soguktan mi doktu bilemiyorum. Saksi topragi klasik orkide topragi mi olmaliydi? Yanlis birsey yapip bitkimi kaybetmek istemiyorum. Bazi yapraklarinda sararmalar meydana gelmis. Bilginiz varsa bakimini nasil yapmaliyim? Dogru ve saglikli bir gorunumemi sahip bilmek istiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
Cymbidium
Mayıs ayında bu işlemi yapabilirsiniz
CYMBİDİUM
Yeni yavrular çiçeklenmeye başladılar
CYMBİDIUM SORU SORABİLİRSİNİZ Yavru alınması özel harç
Cymbidium Mart ayı çiçek açma zamanı
Cymbidium güzelliği çiçeklerim facebook
Biraz fazla çoğaldı satmayı düşünüyorum
Ahmet bey merhaba 3 yıldır cymbidium cinsi orkidem hiç çiçeklenmedi aldığımda çiçekliydi. Toprağı normal orkide toprağı aydınlık direk güneş almayan dış mekanda toprağı ve gübrelemesi hakkında bilgi verebilirmisiniz çiçeğini görmeyi çok istiyorum. İyi günler
Ahmet bey merhaba 3 yıldır cymbidium cinsi orkidem hiç çiçeklenmedi aldığımda çiçekliydi. Toprağı normal orkide toprağı aydınlık direk güneş almayan dış mekanda toprağı ve gübrelemesi hakkında bilgi verebilirmisiniz çiçeğini görmeyi çok istiyorum. İyi günler
Bu konuda gönderilen #60. mesaj sanırım sorularınıza cevap olacaktır. Sn. Ludisa Excellence önemli noktaları gayet güzel derlemiş.
İyi forumlar dilerim.
maktas61
27-03-2024, 08:33
Üst resimdekinden satarsanız ben talibim Ahmet bey
maktas61
27-03-2024, 08:59
Ahmet bey; Cymbidium için toprak harcı hazırlamayı daha önce yazmıştınız , mesajı bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.(yanlış hatırlamıyorsam kavak talaşı vb. kullanmışsınız)
Bu konuda gönderilen #60. mesaj sanırım sorularınıza cevap olacaktır. Sn. Ludisa Excellence önemli noktaları gayet güzel derlemiş.
İyi forumlar dilerim.
Aslında 11sayfayıda okudum Ahmet Bey mesajlarında keçi gübresi ve inek gübresi şerbetlerinden bahsetmiş bende ayrıntıları öğrenmek istemistim
Bir araya gelsek konuşaçak çok bilği var burada yazmak zor geliyor ekrana bakmak bana kısıtlı malüm şua ve gözler CYMBİDİUM SON SENELERİN FLAŞ ORKİDESİ CYMBİDİUM AHMETER BAHÇE FACEBOOK BİLGİLER VAR
Cymbidium Yarın bilgilendireçeğim iyi akşamlar
Ilğinin olmadığını gördüm iyi akşamlar
Bir tanecik Symbidium orkidem…Çok güzel ve hafif kokulu.
Biraz gec bir yanit olacak ama ben size bildilerimi yazayim. Cymbidum orkidelerin yaz aylarindan kisin baslangincina kadar ( don kar vs baslamadan ) disarida tutmaniz gerekiyor. Cybidiumlar belli bir miktara kadar dogrudan gunes alabilir ama yaz aylarinda gunesli mekanda koymadan once dikkatli olun sabah erken saatlerede, 1 - 2 saat. bitki alistiktiktan sonra guneli ortamda kalma suresini artiabilirsiniz. ozeelikle oglen va aksam ustu gunesindn kacinin. kis aylarinda ocak, subat dogrudan gunesli bir yere koyabilirsiniz.
cymbidiumlar 18 ayda bir cicek acar. cunku gelsimi bu sekilde. gubrelemeyi sadece yaz aylarinda temmuz ve agustosta yapin. sicak yazlarinda bol bol sulayin.
Ahmet bey merhaba 3 yıldır cymbidium cinsi orkidem hiç çiçeklenmedi aldığımda çiçekliydi. Toprağı normal orkide toprağı aydınlık direk güneş almayan dış mekanda toprağı ve gübrelemesi hakkında bilgi verebilirmisiniz çiçeğini görmeyi çok istiyorum. (https://nasilgezdim.net/2025/05/17/vilnius-gezi-rehberi-gezilecek-yerler/) İyi günler
İyi akşamlar
Fındık torfuna ekiyorum netiçe süper ,18 ayda değil her sene yılbaşında çiçeklenmeye başlıyor kullanıla mekan çok mühim ,bulunduğu arsanın iklim durumu ,yağmur suyu şart bunun gibi aklıma gelenler
cicekleriniz ok guzeller. 12 ay ile 18 ay arasinda ki bir zaman araliginda aciyorlar. hic bir zaman ayni aya denk gelmedi. yumrularin olgunlasip cicek acabilesi zaten en az 12 suruyor.
İyi akşamlar
Fındık torfuna ekiyorum netiçe süper ,18 ayda değil her sene yılbaşında çiçeklenmeye başlıyor kullanıla mekan çok mühim , (https://nasilgezdim.net/gronland-gezi-rehberi/)bulunduğu arsanın iklim durumu , (https://nasilgezdim.net/izlanda-gezi-rehberi-reykjavik-guney-izlanda/)yağmur suyu şart bunun gibi aklıma gelenler
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.