View Full Version : Nem oranı düşük tatil, yerleşme alanları
Merhaba,
Eşimin nem oranı ile ilgili sıkıntısı olduğu için öncelikli olarak yaz tatili amaçlı daha sonra yerleşmek üzere deniz kıyısında, nem oranı düşük, ulaşımı kolay, sağlık birimleri olan tercihen ege bölgesinde bir yerleşim yeri arıyoruz. Nereler olabilir?
Balıkesir ve İzmir sahilleri iyidir. Muğlanın kıyılarından da Bodrum ve Datça yöresinde nem sorunu yok denilebilir. Sahillerden ziyade sahile yakın yerleşim yerlerini araştırsanız iyi olur. Sahillerin sakinleri yaz gelince nereye kaçsak demeye başladılar.
Benim de ilk aklıma gelen il İzmir oldu. Bu hafta eşim, bir arkadaşını ziyaret etmek için İzmir'de. Hem İzmir hem de çevre ilçeleri mümkün olduğunca gezecek. Bakalım izlenimleri nasıl olacak:p
çağrıbey
30-10-2014, 14:08
Bu sorununuzu hallettiniz mi bilmem ama ben de bir şeyler yazayım. Datça nem konusunda sıkıntısız neredeyse iki yılda bir yazları gideriz arkadaşımız orada yaşıyor, hem deniz hem yeşil(dağ tepe v.s.) bir arada.
Bu arada Urla'ya da başka bir akrabamız emekli olup yerleşti ve çok memnunlar, biz de ileride düşündüğümüz için bu iki yer aklımızda. Ayrıca Balıkesir'in denize yakın yerlerinde de çokça sıkıntı yaşamazsınız gibi.
Datça konusunda biraz şüpheliyim. Çünkü, yaz aylarında oldukça sıcak ve kuru olmasına rağmen, yaz kış Datça'da kalanlar ile görüştüğümde özellikle kış zamanı bazı bölgelerde nem olduğu ve evi ısıtmanın zor olduğunu belirttiler. Urla ve Ayvalık sanki daha iyi geliyor bana. Hala araştırma devam ediyor.
çağrıbey
13-11-2014, 19:55
Datça konusunda biraz şüpheliyim. Çünkü, yaz aylarında oldukça sıcak ve kuru olmasına rağmen, yaz kış Datça'da kalanlar ile görüştüğümde özellikle kış zamanı bazı bölgelerde nem olduğu ve evi ısıtmanın zor olduğunu belirttiler. Urla ve Ayvalık sanki daha iyi geliyor bana. Hala araştırma devam ediyor.
Esasında benim de favorilerim Ayvalık, Urla ve Seferihisar ama açık söyleyeyim nem durumunu çok iyi araştırdığım söylenemez.
Seferihisar da iyi bir alternatif. Muğla, Akyaka nasıl?
Sayın Mozen bence önce Meteoroloji Gn. Md.lüğü'ne girip ülkemizin genel olarak nem oranına bakın.
Sonra bölgesel olarak biraz daha detaya girin. Aynı coğrafyalar da, birbirine yaklaşık 30-40 km. mesafelerde olan yerlerde hava şartlarıyla beraber nem oranı da değişmekte.
Sağlıkla kalın.
Sayın YeniBon,
Önerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
serpil D
18-11-2014, 11:24
Sayın mozen ben Aydının Didim ilçesini öneriyorum bildiğim kadarıyla İngiliz nüfusunun çok olmasının bir nedenide nem sorunu yaşayan İngilizlerin burada yerleşmeyi seçmeleridir..
Sayın serpil D,
Geçtiğimiz yaz kısa bir süreliğine Didim'e gittim. Çok uzun yıllar önce gittiğimdeki halinden eser kalmamış. Tüm deniz kıyısındaki yerleşimler gibi; yer gök beton binalar ile dolmuş. Ancak İngilizlerin tercih sebebi konusunda bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bilmiyordum.
uçurumçiçeği
31-07-2015, 14:10
Didim de iklim son iki yıldır eskisi gibi değil. Yoğun nem var ayrıca ingilizlerin önemli bir kısmı da ayrıldı .
Mücevher Çalısı
31-07-2015, 14:22
Son üç mesajda İngiliz nüfusunun kriter alınması ilginç. Şimdi araştıralım bakalım bu İngilizler nereye gitmişler :)
Sayın uçurumçiçeği son yıllarda nem miktarında artış olması geçici olabilir mi?
Sayın mücevher çalısı gerçekten ilginç bir noktaya değinmişsiniz. Nerede bu İngilizler? Alanya'da olabilirler mi?
Mücevher Çalısı
31-07-2015, 19:03
Alanya'yı bilmiyorum ama Antalya çok nemli. Bu da burada olmadıklarını gösterir.
Meteorolojinin güncel raporlarına bakmak lazım:)
O halde nem oranı düşük bölge arayışına devam :)
aziztoprak
07-09-2015, 09:47
O halde nem oranı düşük bölge arayışına devam :)
Denizden biraz uzaklaşmanız lazım gibi geliyor bana :)
Mücevher Çalısı
07-09-2015, 10:34
Denizden biraz uzaklaşmanız lazım gibi geliyor bana :)
Tespitiniz doğru olmuş fakat insan deniz kıyısında tatil yapmak istiyor çoğunlukla. İç kesimlere alternatif olarak coğrafya derslerinden hatırlarım, denize paralel ve dik uzanan dağlar olarak kıyılarımız ayrılıyor. Herkese ipucu olsun.
Türkiye genelinde nem oranı Temmuz-Ağustos aylarında en yüksek noktalara ulaşıyor bildiğim kadarıyla. Tatil için bu aylar seçilmezse hiçbir sorun kalmaz diye düşünüyorum:)
Eskişehir gibi karasal iklime sahip bir bölgede oturduğum için deniz benim için bir özlem:p
agactoprak
11-09-2015, 16:56
Nem problemi olmasın hemde sahil olsun diyorsanız zor. Ancak genelde akdenizde insanlar gündüz işlerini yapar akşamları yaylalarına giderler. Mesela
Erdemli' de yazın iyi sıcak vardır artı bir de nem. Erdemli'de sahilden aracınız ile soğuk bir yaylaya çıkmanız 30-40 dakikanızı alır. Rakım 1300-1400 e çıkarsınız. Diyeceğim yayla turizmi de düşünülebilir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.