PDA

View Full Version : fenoloji / Hoyalarım

fenoloji
26-06-2014, 20:01
Yıllar önce bir arkadaşımın evinde görmüştüm mum çiçeğini. :eek:
Arkadaşımdan çeliğini de almıştım ama maalesef babam büyütmeye çalıştığım çeliği yanlışlıkla çöpe atmıştı.

Sonra hep çiçekçilerde bu çiçeği aradım adını da bilmediğimden çiçekçiye soramıyordumda. :confused:
Bauhauss sağolsun orada görünce aldım bir kaç ay önce.
Bu forumdan bir sürü çeşiti olduğunu öğrenince de çok şaşırdım. :eek:
Forumdaki yazıları okuyunca ben de sizin gibi serüvene katılanlardan oldum.

Aleya Garden dan sipariş verdim. Bugün kargoyla yola çıktı siparişim. :p
Fotoğrafını göndermişler:

http://s2.postimg.org/9vcykoze1/26_june_aleya_garden_zpsb287f015.jpg

Bu yaz sıcağında, sipariş vermek riskli ancak bekleyemedim bu yüzden bazılarını köklü istedim.
Hepsini köklü istesem fiyat uçuşa geçiyordu.

Köklü olarak gelecekler:
Hoya kerrii rooted
Hoya serpens rooted
Hoya incurvula rooted
Hoya brevialata rooted

Yosunda köklenmiş
Hoya picta rooted in moss, small size

Çelikler
Hoya diversifolia cutting
Hoya curtisii cutting
Hoya carnosa variegata cutting
Hoya chinghungensis cutting cut
Hoya kerrii margin variegate cutting (bu satış dışıydı, mail attım özellikle istedim olur dediler)
Hoya archboldiana pink cutting

1 Paket Hoya tohumu HEDİYE:
Bir tanede siz hediye gönderin dedim onlarda cevap yazarak bitki hediye etmediklerini ancak tohum gönderebileceklerini yazdılar :p

Limonik
26-06-2014, 21:32
Hayırlı olsun güle güle büyütün. Bitki olduğu için gümrükte bekletiliyor mu bilginiz var mı?

mmanager
27-06-2014, 09:04
İyi günler sayın Fenoloji Aleya Garden i biliyorum oradan gelen sipraişlerin 16 -20 gün Türkiye de gümrükte bekletildiğini görünce cesaret edemiyorum doğrusu.Ortak sipariş tecrübemle sabittir. Çünkü şimdi havalar da ısındı ki...Acaba sizin kargonuz kaç günde geldi bir sorun yaşandı mı?Ben daha önce bir kaç Avrupa ülkesinden alışveriş yaptım fakat bir defasında Almanya da yaşayan Türk bir arkadaşımın gönderdiği koli tam 27 günde geldi çiçeklerin yarısı ölmüştü zaten .Yabancı biri gönderince 4-8 günde geliyor Türkçe bir isim görünce heralde buradaki kargocular bir şey var zannediyorlar.Etli dolma varsa bozulsun diye bekletiyorlar heralde:D:D:D:D:D Saygılar güle güle büyütün.Aslında Ege botanikte de köklü köksüz satıldığını biliyorum.Ama oradan sizin için alıp gönderecek bir arkadaşın yardımına ihtiyacınız olacak...

maki01
27-06-2014, 17:10
Aramıza hoşgeldiniz. Umarım hepsi sağlıklı bir şekilde elinize ulaşır ☺

fenoloji
29-06-2014, 15:56
İyi günler sayın Fenoloji Aleya Garden i biliyorum oradan gelen sipraişlerin 16 -20 gün Türkiye de gümrükte bekletildiğini görünce cesaret edemiyorum doğrusu.Ortak sipariş tecrübemle sabittir. Çünkü şimdi havalar da ısındı ki...Acaba sizin kargonuz kaç günde geldi bir sorun yaşandı mı?Ben daha önce bir kaç Avrupa ülkesinden alışveriş yaptım fakat bir defasında Almanya da yaşayan Türk bir arkadaşımın gönderdiği koli tam 27 günde geldi çiçeklerin yarısı ölmüştü zaten .Yabancı biri gönderince 4-8 günde geliyor Türkçe bir isim görünce heralde buradaki kargocular bir şey var zannediyorlar.Etli dolma varsa bozulsun diye bekletiyorlar heralde:D:D:D:D:D Saygılar güle güle büyütün.Aslında Ege botanikte de köklü köksüz satıldığını biliyorum.Ama oradan sizin için alıp gönderecek bir arkadaşın yardımına ihtiyacınız olacak...

Kargom şu anda yolda. Türkiyeye gelmedi henüz. Daha önce forumda, aleyadan siparişinin 6 günde geldiğini yazanlar olmuştu. Umarım ben de onlardan olurum. 75 Euro dan daha yüksek siparişler gümrüğe takılıyor. Sizinki de öyle olmuş olabilir.

fenoloji
29-06-2014, 16:07
Aramıza hoşgeldiniz. Umarım hepsi sağlıklı bir şekilde elinize ulaşır ☺

Hoşbulduk. İnşaallah dediğiniz gibi olur.

fenoloji
08-07-2014, 05:50
Hoyalarım dün 12 gün yolculuktan sonra bana ulaştılar.
Çoğunun durumu iyi ama bazıları kötü durumda. Kayıp olabilir.
Hepsini toprağa diktim. Köklü olanları da olmayanları da hepsi toprakta. Ancak iki tanesini suya koydum. Suda köklendirip sonra ekmeye karar verdim. Eğer topraktakiler ölürse bari bunlar elimde kalsın diye düşündüm. Sipariş gelince insanın eli ayağına dolaşıyor.

İşte fotoğraflar:

fenoloji
08-07-2014, 05:52
Devamı:

fenoloji
08-07-2014, 05:54
Devam:

edelvays58
08-07-2014, 08:07
Sn fenoloji, bence gayet sağlıklılar. Eğer gereken özeni gösterirseniz hepsi yaşar. Kolay gelsin. Bu arada hoş geldiniz hoya çılgınlarının arasına:-)))

maki01
08-07-2014, 13:08
Gözünüz aydın :) Yolculuğu biraz su kaybı dışında başarıyla tamamlamışlar.

Gölge ve serin bir ortamda bol nemlendirme yapıldığında çok kısa sürede kaybettikleri nemi geri kazanacaklardır.

Bol şans diliyorum.

fenoloji
09-07-2014, 21:53
Aleyagarden dan bir paket hoya parasitica lao B tohumu hediye olarak geldi.
İçinden 20 tane tohum çıktı.