View Full Version : Bakır Çubuk ile Su Arama
sapinuva
22-05-2014, 17:52
Arkadaşlar bakır çubuklar ile su arayanlar var bu konuda bilgisi olanlar paylaşabilirler mi?
kalambaklı
22-05-2014, 20:39
Jeofizik'çiler beş yıl boşuna okumuşlar
Taşlıbahçe
22-05-2014, 20:56
Sayın kalambaklı, okuduğunuz veya Jeofizikçilerin okuduğu 5 senenin doluluğu veya boşluğu kimi insanların çubukla buldukları suyu boşa çıkarmaz. Bu işi hakkıyla yapanlar var. Dedikleri metrede dedikleri miktarda suyu bulduranlar var. Bu metafizik değil, yalnızca bilimsel metodlarla pek araştırılmamış, irdelenmemiş bir konu olabilir en fazla.
Modern dünya ve tüm kurguları insani yetilerin yerine geçen tekrarlanabilir ve güvenilir aletlere, makinelere ve bunları kullanan, bilimsel verileri okuyabilen güvenilir iş güç sahiplerine yöneliyorsa da bunların dışındaki eski "gerçekler" ne mutlu ki halen varlar. Arayıcılık da öyle. Her işin şaklabanı vardır ayrı konu...
bilimsel yönden araştırılmış ve hikaye olduğu kanıtlanmıştır. Yapılan bütün deneylerde tesadüf ile çubukla bulma arasında bir fark bulunmamış:
Dowsing - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Dowsing)
Yok ben yaparım diyorsanız ve ispat ederseniz bir milyon dolar ödül kazabilirsiniz
http://www.randi.org/library/dowsing/
mehmetozkalp
20-07-2014, 02:14
bi adam cagırdık su bulması için bahçeye elinde tahta sapan seklinde bi cubuk vardı
adamın gösterdigi noktaya kuyu vurduk bilek kalınlığında su cıktı:D
not:adam yaşlı mühendislik okudugunu filan sanmıyom
bakır çubukla yeraltı su haritasının çıkarılması 2-1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=lXpM7oXllDM)
boyle bir video var
s.serdar
21-07-2014, 01:52
bakır çubukla yeraltı su haritasının çıkarılması 2-1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=lXpM7oXllDM)
boyle bir video var
Harita çıkarma iyi de, su nerede?
bu konuda görmeden konuşmak doğru değil. yan komşum o da yaş dut dalı ile su buluyor.bulunduğumuz bölge su fakiri bi yer . her deldiğin yerden su çıkmıyor ama bu adamın gösterdiği yerlerde sorunsuz su çıkıyor. şimdiye kadar 60-70 sondaj için yer göstermişliği var.bende heveslendim aldım elime değneği ama tık yok sonra komşum sadece benim bileklerimi tuttu yani değnek ile hiç alakası olmadan tuttu elimde ki değneğin yere doğru beni asılmasına bizzat şahit oldum. resmen değnek yere doğru atılıyor asılıyor hatta sağlam tutunca çıtır çıtır ses gelerek kırılmaya kabuğundan dönmeye başlıyor.yani görmeden denemeden konuşmak doğru değil.bu komşumun iki oğlundan biri de aynı şekilde iken diğer oğlunda hiç bir şey olmuyor. halbuki anne aynı baba aynı hatta kan gurupları bile aynı...yani ALLAH vergisi
s.serdar
28-07-2014, 02:30
Ağaç dalı ile su arayıp başarılı olan bir uygulamayı geçmişte kendi bahçe sayfamda bir vesile ile paylaşmıştım.
Ancak bu uygulamanın sahtekarı çok. Geçmişte facebook sayfamda böyle bir uygulamayı paylaşıp özellikle hekim arkadaşlarımın dikkatine sunup yorumlarını istemiştim. Aylar sonra gelen bir yanıt, yavaşlaştırılmış görüntüler ile ilk hareketin bileklerde, hemen sonrasında dirsek ve bilek arasında sorasında sonrasında eldeki sopaya yansıdığı kare kare yansıdığı ve sonuç olarak durumun tam bir sahtekarlık olduğu açıklanmıştı.
Merak edenler için bir link.
SU BULDUĞUNU İDDİA EDEN ADAM (http://www.beyazgazete.com/video/webtv/televizyon-40/okan-bayulgen-makina-kafa-su-bulan-adam-sevket-kozalak-421690.html)
ottomohikan
14-08-2014, 22:53
su arama metodları gerçekten ilginç, bu su bulma yöntemlerini hep merak etmişimdir
ÇağanÇınar
18-08-2014, 23:11
Bi hocamiz anlatirdi teyzenin biri gelip hep antibiyotik yazdirmaya çalişiyordu yazmiyordum falan birgun gene geldi almiş kupuru geldi napcan teyze bunu midem agriyor bunlari içince geçiyor .nasil olur mide agrisini antibiyoik geçrirmi hiç.olum ben yalanmi söylüyorum.yok teyze senin.miden ağriyorsa mideasidin fazladir ulser vardir gasteit vardir ben sana mide a
Ilaci yazayim .yazarsin yazmazsin ....
Sene bilmem kaç midede helicobacter pylori. Adli bi bakteri izole edliyor .midede asiri asit salginmasi vs .duyarli olsuju antibiyotikler teyzenin elindekiler.hoca o zaman ya doğruysa deyip ulser olan hastalara ntibiyotik tedavisi verse sonuçlarini irdelese belki de yuzyilin turk hekimi olabilirdi.
Her aman ön yargili olmamal 100 tane dolandiricisida çiksada bu işe bilimsel olarak yaklaşip su bulduğunu iddi edenleri incelemek lazim . belki karanlik madde yi bile keşfedebilirsiniz.♨
Hiçbişey tesaduf değildir mutlak bir nedeni vardir.
Marco_Pasha
24-08-2014, 19:09
Hiç birşeye önyargı ile yaklaşmamak gerek ancak bilimden asla vazgeçilmemeli. Yeni aldığım bahçeye sondaj yaptırmak istedim.Çevredeki bahçe sahipleri biz onlarca kez baktırdık bu bölgede su yok dediler. hatta farklı farklı 4 amca getirip baktırdık bakırla da dalla da.Amcalar su yok dediler.Ben paraya kıyıp mühendis bir arkadaş getirip etüd ettirdim. 3lük su bulduk. Buna rağmen o amcalar orda su yok demede ısrar ettiler. sözümü dinleyen birkaç bahçe sahibide (su yok diye fidan bile dikmemişler) artık kuyu sahibi oldular.
professional
08-12-2014, 15:05
Arkadaşlarben bir jeoloji mmühendisi olarak sunu söyleyin çubukla dalla v.s alet edavat ile suyu bulmak imkansiz ve tamamen palavra bunlar uckagitci kişileriniinsanları kandirmak için kullandigi oyunlar.Neden derseniz ülkemizin yer altında su bulmak imkansiz değildirsilerde rastgele bir yer sseçip sondaj yaptirsaniz bile o adamlaringgöstereceği yerdeki ile ayni sonucu alirsiniz ama 200m olur ama 600m illaki bulursunuz buradaoönemli olan suyun en verimli,en ekonomik noktadan cikarilmasi ve yer altındaki su seviyenin düşürmeden (yüzeyssularındaneetkilenmemiş bakteri virüsatik su v.s.) etkilenmemiş suyu bulmaktir ki bu bilimsel calisma gerektirir ve jeolojik jeofizikçihhariçherhangi bir mmühendislik veya kişiler bunu sağlayamaz.
Bana çok mantıklı gelmiyor. Bir komşum çubukla bulduğunu iddia eden bir arkadaş getirip onun bulduğu yere artezyen denemiş ve başarısız olmuştu. Sonra etrafta eskiden kalma kuyular ve hali hazırda su bulunan artezyenlerin hattını takip ederek kendi bahçesinden bu hattın geçmesi muhtemel alanlarından birine artezyen denedi ve suyu buldu. Anlayacağınız sadece etraftaki çalışan kuyu ve artezyenlerin hattını inceleyerek muhtemel su kaynağını bulmak mümkün. Hattı inceleyip muhtemel hat üzerinde çubukla şov yaparak buldum demek de mümkün. Bu benim düşüncem. Yani çok da mantıklı gelmiyor çubuk olayı bana. Keramet çubukta ise yayın tarlaya çubukları toplandıkları noktada su var deyin ve kazın. Keramet bakır çubukta ise ve videodaki gibi sudan kaçıyorsa bakır çubuk, yayın tarlaya bakır çubukları. Çubukların kaçtığı noktayı kazın gitsin. Keramet kişide ise eğer sormazlar mı neden çubuk kardeşim? Keramet sendeyse al şu çekici bununla bul demezler mi? Elinde çubukla gelip şehrin ana su dağıtım hatlarının üstünden geçip su olmadığını iddia edenler de gördüm. Velhasıl bilime güvenmek en doğrusu.
Konuyu bilmiyorum. Kulak misafii oldugum bir muhendis bakirin suyu degil tuzlu suyu buldugunu, tuzlu suyun da tarim da ise yaramayacagini soylemisti.
copur 09
10-12-2014, 11:20
Radyastezi konusunu araştırmanız faydalı olabilir.
professional
11-12-2014, 02:41
Arkadaşlar mühim olan suyu bulmak değilen saglikli ve kkullanılabilirsuyu bulmak size tavsiyem iincelenmemiş olan hic bir kaynaktan su icmeyin çünkü biz su bulmak için inceleme yaparken yeri geliyor yüzeye yanindaki suyu almayip maliyeti artırmak pahasina daha derinden saglikli suya ulasmayi tercih ediyoruz bilimsel bir calisma olmadan ya kotu suyu bulursunuz **** ulasilmasi gereken derinlikten daha fazla derinliğe sondaj yaparsiniz bu çok kapsamli bir konu öyle çubukladdeğneklebulma ile olup bitecek bir konu değil öyleolsa biz 4-5 sene bunun dersini bboşuna alirmiyiz üstelik çok zor hesap kitap inceleme gerektiren bir der ve baraj der gibi birşey çoğu arkadasimin üniversiteyi uzatmasina sepetir ki boşuna değildirbilmem anlatabildim mi.
copur 09
11-12-2014, 04:28
Sayın Professional, ne eğitimi aldığınızı bilmiyorum. Eğitime saygı duyarım. Bu sizin konunuz da olabilir, elinde değnekle su bulma konusu da olabilir. Önemli olan eğitimin sonucudur. Ortada bir enerji vardır. Bu enerji ister bir çubukla, ister gelişmiş aletlerle saptansın. Elinde çubukla arayan kişi aradığının sağlıklı su olmasını istiyorsa belki onuda saptıyordur. Belki de sadece sulama amaçlı su arıyordur. Birde şöyle düşünün hem teknolojiyi kullanan, hemde çubuğu kullanan bir kişi olsun. Ben hiçbir şeyi kötülemem. Nasıl yapıyor acaba derim. Saygılar.
ercandogan2013
11-12-2014, 09:32
Kan gubu b (-) olması gerekir şahit olduğum olay 100 metre derinliğinde su bulduğunu gördüm saygılar..2012 DE 3000 TL+KDV NAKİT ÖDEDİM ......TABİİ BU İŞİN DOLANDIRCILARI DA ÇOK ..BİLİM VE TECRÜBE HEPSİNDEN ÖNCE GELİR ..SAYGILAR
oğuzhan yurtluk
15-01-2016, 17:29
jeoloji yük.müh. akademisyen bir kişi ;
1 saatte çatal çubuk yöntemiyle yer altı kaynaklarının yerini tespit ediyor (http://www.mailce.com/1-saatte-catal-cubuk-yontemiyle-yer-alti-kaynaklarinin-yerini-tespit-ediyor.html)
flying dragon
19-06-2016, 22:57
bu yontemin ingilizce adi dowsing ve yuzyillardir uygulanan bir yontemdir. bu yontemin asilsiz oldugu bilimadamlari tarafindan ispatlandigindan beri bir hurafe olarak anilir. lakin yeralti suyu bulmak icin cubukla tam noktasal olarak yerini tespit etmeye de gerek yok. eger bi yerde on metre derinlikte su bulunuyorsa muhtemelen otuz metre otede de on metrede su cikar. ben bahceme yeralti suyu icin sondaj yaptiracagim zaman adam pompayi nereye koyayim, ayak altinda olmasin dedi ve gosterdigim yere kuyuyu acti. su dokuz metrede cikti, kuyuyu acan adam bu bolgelerde genelde dokuz oniki metre arasindan cikiyo su dedi.
Sevgili tiryaki
'Yok ben yaparım diyorsanız ve ispat ederseniz bir milyon dolar ödül kazabilirsiniz' Demişsiniz. Verdiğiniz linki ( yabancı dil bilmediğimden) 'google çeviri' ile çevirdim. Biraz tarzanca gibi oldu, pek anlamadım.
Konuyla ilgili olanlardan ve yabancı dile hakim olanların katkılarını beklerim.
Sevgi ile,
Not:Ayrıca, bu konular ile ilgilenen başkaca bilimsel,ciddi siteler var mı?
s.serdar
24-06-2016, 01:07
Sadece konuyu geliştirmek veya katkı sağlamak açısından yazıyorum.
Eğer günde 50-100 litre temin edecek iseniz, mevsimine göre 8-10 metre derine inildiğinde, su bulunmayacak arazi yok gibidir. Önemli olan suyun devamlılığı ve debisidir. Yöresine göre Mart ayında 10 metre derinlikte bulduğunuz suyun Eylül ayında yerinde olup olmadığı ve aynı miktar suyu alıp alamayacağınızdır.
Yeraltı suyu rezerv ve akiferlerinin mevcudiyeti ancak bilimsel metot ve yöntemler ile saptanabilir. Bunun en başlıca usulu ise jeofizik etütdür. Bu yöntem su bulunduran veya tutabilen yer altı katmanlarının, tabaka çatlaklarının mevcudiyetinin ve seviyesinin saptanmasıdır. Saptanan suyun debisinin saptanabilmesi ise son derece gelişmiş ve yüksek teknoloji gerektiren ölçüm ve değerlendirmelere tabidir ve çok çok yüksek maliyetler gerektirir. Bu maliyetleri günümüzde yüksek gelirli İlçe ve orta ölçekli Şehir yönetimleri bile karşılamaktan imtina etmektedirler.
Halen yöneticisi bulunduğum yerleşke yaz aylarında günde 250-300 ton suyu Ankara'nın bozkırında 2 yer altı kuyusundan sağlamaktadır. Günde en az 220 m3 su aldığımız kuyu yaptırılan jeofizik ölçüme göre yapılmış ve su 60 metre derinden su temin edilmektedir.
Diğer kuyu mecburiyetten ortak alanda etüd yaptırılmadan, diğer kuyuya 200 metre mesafede sel yatağı üzerinde açılmış ve 150 metre derinliktedir ve günde aldığımız su 30 tonu zor bulmaktadır. Ve genelde Ağustos ayında kullanım dışı kalmaktadır.
çamkokusu
08-11-2016, 19:00
Bir şeyi göremediğiniz veya kanıtlayamadığınız var olmadığı anlamına gelmez.Metafizikle ilgileniyorum ve bu alaycılık beni sinir ediyor.İnanmayabilirsin,ama bu inananlarla istediğin gibi maytap geçecebileceğin anlamına gelmiyor.
Ayrıca yüksek olasılıkla bu metafizikle alakalı olmayan bir şey taşlı bahçeninde belirttiği gibi.Ağaç dalıyla yapılanı blmiyorum...Araştıracağım.
Foruma daha önce yazmıştım ancak bulamadım yazdığım yeri, kısaca tanık olduğum olayı yazayım. Sera, fidan, çalı grubu bitki işi yapan bir abimin yanın gittiğimde kenarda duran T şeklinde çubuk görünce sordum bu ne diye. Su aramada kullanıyormuş, ayrıntılı deneyerek anlattı, taze ağaç dalıyla da yapıyormuş. Gözümün önünde denedi, bana verdi ben denedim hafif eğildi (eğiliyor muydu kalkıyor muydu tam hatırlamıyorum) sende yetenek var ama tam değil dedi ve ellerimi avuçlarıyla kavradı, aynı yere yaklaştığımızda aynı oranda eğilme yine oldu, yani onun kesinlikle teması yok. Belediye bahçesinin etrafında kazı vs. yapacağında bunu çağırırmış nerede borular patlatmayalım diye :)
İşin garibi bulunduğu yerde adımlayarak su kaç metrede ve ne kadar güçlü onu da bulabildiğini de söyledi ancak ona inanmak için denemek lazım.
çamkokusu
09-11-2016, 12:24
Ayrıca psişik yetenek kazanamı öyle zannedildiği gibi değil,yok doğuştan geliyor bilmem ne...Uzun bir süreç.Yetenek seni ancak bir yere kadar taşır.Geliştirmezsen arpa kadar yol alamazsın.
Jefizikçiler üzülmesin anlayacağın...
Arkadaslar cubukla su aramanin bilimsel olarak hicbir tutarliligi olmadigi tekrar tekrar kanitlanmistir. Sadece wikideki kisacik yazilan alandaki kaynaklara goz atsaniz dahi bu isin hicbir testte tutarli sonuc vermedigini gorebilirsiniz. Cubuk yontemine para verenler paralarini cope atmakta. Para sizin, nasil harcayacaginizi da pek tabi siz bilirsiniz, ancak cinci hocalardan ote bir bilimselligi yok bu isin.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dowsing#Scientific_reception
Kumdereli
10-11-2016, 07:37
Yer altındaki suları dere gibi aktıgını zannediyoruz, istisnalar haric öyle degil işte.
Ben bu olayı Süngerin içinde suyun zorlanarak hareket etmesine benzetiyorum.
Böyle bir bölgede, kuyunuzun çapı ne kadar büyükse ve derinse işte o kadar su yakalar, ve aynı oranda beslenir. aşagının basıncı ne kadar cok isede, Su, kuyuda o kadar yükselir.
Hatta suyun geçişine izin vermeyen kalın bir Kil tabakasını delip hedefe ulaşmıssanız kışın kendiliğinden bile akabilir. tabi yakında başka kuyu yoksa.
Gelelim konuya, bu mantıkla,Esaslı bir çubukçu abi, yüzeye yakın boşluklarda, yarıklarda biriken veya sızan suları bulabilir. oda size ne kadar yeter bilinmez, Kısmetinize kalmış.
Birde şu varki, maalesef üç kağıda düşebilirsiniz. Eger öyleyse Dediği yerdende suyu bulamazsanız ya bir sızıntıdan, **** bir çökmeden bahseder.
Brsayzily
11-11-2016, 13:29
herkeze merhaba ismim Baris.Yazdiklarinizi okudum kimisi dogru kimisi yalnis.Benim izmir kemalpasadaki bahceme elktrik almak icin sondaj yaptirmam gerekiyordu iki tane ayri ayri muhendis getirdim birisi elini beline koyup buraya **** oraya vururuz dedi birisi burda su yok dedi ve 400 tl para alxilar.Cubukcu getirdim 10mt su var kaz kuyuyu dedi 100 verdim.Birini getirdim ve burda var dedi sondaj vurdurdum bos cikti 6000 tl gitti ama sonra birisini buldum ve bana dediki bakarim ve cikmazsa masrafini ben karsilarim dedi ve dedigi mt de suyu buldum.Diyecegim su ki su bulma sondaj kompresor pompa ve tesisat ko usunda herturlu yardim ederim.O kadar cok uckagit donuyorki sondajda da kompresor islerinde de size anlatamam mail adresimi ve telefon numarami yazicam garantili su bulmadan durust ve guvenilir sondajcisindan kopresorune ve akabindeki her turlu isinizde danismanlik yapabilirim isteyene.Sormak istediklerinizi bana burdan atabilirsiniz.
Frozendizzy
04-05-2017, 18:38
Arkadaşlar bu yöntemlerin hiçbir olanağı yoktur,ben baya araştırdım baya teknolojik ekipmanlarla çalışan bir firma buldum göz atabilirsiniz.Su arama (aramasondaj.com)
Arkadaşlar bu yöntemlerin hiçbir olanağı yoktur,ben baya araştırdım baya teknolojik ekipmanlarla çalışan bir firma buldum göz atabilirsiniz.Su arama (aramasondaj.com) Çubukla su arama bana mantıklı gelmiyor. Arkadaşın nasıl arama yapıyor. Ankara'da su arama yapabilir mi?
latif.07
18-06-2017, 03:01
Mühendislik ögrencisiyim bizde kagıt kalem ve formüller işin içinde yoksa sonuç doğru kabul edilmez. Çubukla su aramak bana da çok mantıksız geliyor. Bundan yaklaşık 10 yıl önce yeni yapılan inşaatımıza su borusu çekebilmek için önce asfalttaki su borusunu bulmamız gerekiyordu. Kepçe ile komple asfaltı kazmak maliyetli olurdu asatı aradık 2 tane arkadaş geldi bir tanesinin elinde 2 tane bakır çubuk vardı asfaltın üstünde gezdi gezdi dediki burayı kazın bizde sprey boya ile işaretledik. Adamlar gitti kepçe geldi kazdı ben imkan vermemiştim gene bir dünya asfaltı kırdı parası vericez belediyeye diye düşünüyordum ama kepçe asfaltı kaldırdı işçi bir kürek ile boruyu çıkardı. Demekki buluyormuş ama bilimsel yani ney derseniz tahminim hareket halindeki su tanecikleri bakırları manyetik olarak etkiliyor
Frozendizzy
19-06-2017, 14:08
Çubukla su arama bana mantıklı gelmiyor. Arkadaşın nasıl arama yapıyor. Ankara'da su arama yapabilir mi?
Su Aramada deneyimli bir jeofizik ekipmanla, teknolojik cihazlar kullanarak uygun maliyete su tespiti yapıyor
bu siteden ulaşıp kendisiyle görüşebilirsiniz. Su Arama - Maden ve Jeotermal Arama - Gelişim Yer Bilimleri (http://aramasondaj.com/)
s.serdar
23-06-2017, 00:00
Ankara veya civarında bakır çubukla ya da ağaç dalı ile bu işi yapan var ise benimle temasa geçmelerini rica edeceğim.
latif.07
23-06-2017, 00:46
Ankara veya civarında bakır çubukla ya da ağaç dalı ile bu işi yapan var ise benimle temasa geçmelerini rica edeceğim.
Elektrikciden 3 metre ''tek damar'' bakır kablo alın. Onların dışındaki plastikleri soyun ikisinide aynı açı ile L şeklinde bükün birisini sag elinize diğerini sol elinize alın kendinizde su araya bilirsiniz
Elektrikciden 3 metre ''tek damar'' bakır kablo alın. Onların dışındaki plastikleri soyun ikisinide aynı açı ile L şeklinde bükün birisini sag elinize diğerini sol elinize alın kendinizde su araya bilirsiniz
Marifet elin tuttuğu parçada değil, elin sahibinde :)
yelizkahraman
24-06-2017, 01:15
Su zaten başlı başına bir mucize ve sır dolu enerjisinden bahsetmiyorum bile çok ilginç
s.serdar
25-06-2017, 01:53
3-4 sene önce inat edip denedim. 60 metrelik derin kuyunun üzerine oturup bakır çubukları elime aldım. Çubuklarda en ufak bir tık bile olmadı. 60 metre aşağıda derya deniz su olduğu halde.
latif.07
25-06-2017, 02:21
3-4 sene önce inat edip denedim. 60 metrelik derin kuyunun üzerine oturup bakır çubukları elime aldım. Çubuklarda en ufak bir tık bile olmadı. 60 metre aşağıda derya deniz su olduğu halde.
Benim duyduğum kadarıyla insanın kaniyla da alakalı bir durum muş o bakır çubukların çalışması pozitif negatik A B 0, ama dediğim gibi ben kendim elime çubukları alıp denemedim sadece gördüğümü paylaştım bir de arkaşın birisi bu işi yapan var mı demiş kısaca nasıl yapılacağını anlattım ona, benim doğruluk çalışma payı v.s. üzerine herhangi bir bilgim iddam yok mesajları tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Bir önceki sayfada yazmıştım, hatırlatayım.
Foruma daha önce yazmıştım ancak bulamadım yazdığım yeri, kısaca tanık olduğum olayı yazayım. Sera, fidan, çalı grubu bitki işi yapan bir abimin yanın gittiğimde kenarda duran T şeklinde çubuk görünce sordum bu ne diye. Su aramada kullanıyormuş, ayrıntılı deneyerek anlattı, taze ağaç dalıyla da yapıyormuş. Gözümün önünde denedi, bana verdi ben denedim hafif eğildi (eğiliyor muydu kalkıyor muydu tam hatırlamıyorum) sende yetenek var ama tam değil dedi ve ellerimi avuçlarıyla kavradı, aynı yere yaklaştığımızda aynı oranda eğilme yine oldu, yani onun kesinlikle teması yok. Belediye bahçesinin etrafında kazı vs. yapacağında bunu çağırırmış nerede borular patlatmayalım diye :)
İşin garibi bulunduğu yerde adımlayarak su kaç metrede ve ne kadar güçlü onu da bulabildiğini de söyledi ancak ona inanmak için denemek lazım.
arazimde iki kuyu var ikisin de de ben çubuklar yardımıyla su buldum... farklı ağaçlardan dal keserek denedim ve metresini bildiğim su damarlarına verdikleri tepkiye baktım.. her ağacın verdiği tepki farklı.. 20 m aşağıdaki suya kökü en fazla 3 m olan bir bitkiden koparılan dal tepki vermiyor fakat kökü derinlere giden bir bitki yani ağaç suya dönüyor... ayrıca yazın sonunda araziye baktığım zaman hayvan yollarına benzeyen ve hayvan yolu sandığım yolların aslında ölçtüğümde su yolu olduğunu fark ettim.. suyun yarattığı manyetik alan geçtiği yerdeki otları kendine doğru çekerek yere yapıştırıp kurumasını sağlıyor ve o bölgede yol oluşuyor.. otun az olması sebebiyle kaplumbağa ve kirpi gibi yerden yukarısını göremeyen hayvanlar da bu yolları kullanıyor... doğada ağaçlar suya sanırım bu yöntemle ulaşıyor ama beni asıl hayrete düşüren kökü kısa ağaçların bu suya tepki vermemesi... sanırım yaratıcı köklerin boş yere suya yönlenip hüsrana uğramasını engellemiş diye aklıma geliyor..
CornusMas
22-11-2018, 06:21
Herkesten özür diliyorum ancak bu sayfadaki enerji yorumları, manyetik alanlara atıflar falan bana "Sirius Uzay Bilimleri(!) Araştırma Merkezi" adlı web sitesini hatırlattı.
O çubuklar nasıl oluyor da dünyanın manyetik alanından etkilenmiyor ama bir parça borudan geçen suyun yarattığı(?) manyetik alana boyun eğiyor? Madem manyetik alanlar takip edilerek su bulunuyor, o zaman neden bir ağaç dalı ya da iki bakır tel yerine ölçüm kalitesi ve doğruluğu tüm dünyaca kabul edilen bir Gaussmetre (manyetik alan ölçer) kullanılmıyor? Su nasıl manyetik alan yaratıyor biri açıklayabilir mi? Denizlerin ve okyanusların yaratacağı manyetik alan neden herşeyi altüst etmiyor? Su borusundan geçen su bir çubuğu eğebiliyorsa okyanusların manyetik alanlarıyla aya roket bile gönderilebilir :) Konu kişinin kanındaki bazı bileşenlerle ilgiliyse, astronot, kozmonot ya da taykonotların da kanları var! Yoksa bunlar da Tanrı'nın mucizeleri(!) mi? Anlayamadığımız herşeyi tanrıya atfederek kolaya kaçmış olmuyor muyuz?
Manyetik alanlara dair açıklamalarda bulunmadan önce Elektromanyetik Teori'yi çok iyi anlamak gerekir. Gauss, Maxwell, Ampere... Bu isimler ve ortaya koydukları kanunlardan bahsetmeden elektromanyetik alanlara dair açıklamalar "sözde" olmaktan öteye geçemez maalesef.
Eğlence için bu sohbetler yapılabilir de iş su bulmaya gelince bilimsel yöntemlere başvurmak en doğrusu. Hatırlatırım: "dünyada herşey için; medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir"
latif.07
23-11-2018, 22:22
Herkesten özür diliyorum ancak bu sayfadaki enerji yorumları, manyetik alanlara atıflar falan bana "Sirius Uzay Bilimleri(!) Araştırma Merkezi" adlı web sitesini hatırlattı.
O çubuklar nasıl oluyor da dünyanın manyetik alanından etkilenmiyor ama bir parça borudan geçen suyun yarattığı(?) manyetik alana boyun eğiyor? Madem manyetik alanlar takip edilerek su bulunuyor, o zaman neden bir ağaç dalı ya da iki bakır tel yerine ölçüm kalitesi ve doğruluğu tüm dünyaca kabul edilen bir Gaussmetre (manyetik alan ölçer) kullanılmıyor? Su nasıl manyetik alan yaratıyor biri açıklayabilir mi? Denizlerin ve okyanusların yaratacağı manyetik alan neden herşeyi altüst etmiyor? Su borusundan geçen su bir çubuğu eğebiliyorsa okyanusların manyetik alanlarıyla aya roket bile gönderilebilir :) Konu kişinin kanındaki bazı bileşenlerle ilgiliyse, astronot, kozmonot ya da taykonotların da kanları var! Yoksa bunlar da Tanrı'nın mucizeleri(!) mi? Anlayamadığımız herşeyi tanrıya atfederek kolaya kaçmış olmuyor muyuz?
Manyetik alanlara dair açıklamalarda bulunmadan önce Elektromanyetik Teori'yi çok iyi anlamak gerekir. Gauss, Maxwell, Ampere... Bu isimler ve ortaya koydukları kanunlardan bahsetmeden elektromanyetik alanlara dair açıklamalar "sözde" olmaktan öteye geçemez maalesef.
Eğlence için bu sohbetler yapılabilir de iş su bulmaya gelince bilimsel yöntemlere başvurmak en doğrusu. Hatırlatırım: "dünyada herşey için; medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir"
Bazı insanların bir şeylerle ilgilenmesi gerekir. Mesela bazısı araç modifiye eder kimisi resim yapar ya da bakır çubukla su arar bunlar bilimsel gerçeklikleri kanıtlanamasada insanların vakitlerini geçirdikleri şeylerdir. o yüzden hoş görün insanları ;)
s.serdar
25-11-2018, 00:17
Biz hala eski moda yöntemler ile jeofizik etüd, metüd yaptırarak su sondaj yerinin tespitine çalışıyoruz. :D
684195
684196
684197
Biz hala eski moda yöntemler ile jeofizik etüd, metüd yaptırarak su sondaj yerinin tespitine çalışıyoruz. :D
684195
684196
684197
Bu yöntem de suyun metresini ve debisini söyleyebiliyor mu? Bir tanıdığım bakır çubukla bakılıp, "su var denen" tarlasına 150 metre sondaj yaptırdı. 30 bin lirası çöpe gitti. Bu yöntemin garantisi var mı ve ücretlendirmesi ne kadar?
Yeşilhayat
30-11-2018, 08:23
Aklıma bu bir çubukla su bulan dayı geldi :D
ustunizci
05-01-2019, 23:47
Seferihisar'ın Doğanbey Köyündeki bahçeme sondaj attırmaya karar verdim. Bir Jeoloji Mühendisine 600.- liraya etüd yaptırdım. Mühendis 30 m. ile 50 m. arası derinlikte su olduğuna dair rapor verdi. Bir sondajcı ile görüştüm. Sondajcı bana, kendisinin, çubukla su arayan çok güvendiği birisi olduğunu ona baktırmadan, mühendise güvenerek masraf etmeyelim diye ısrar edince, çubukla arayan adama da 200.- liraya baktırdım. Çubukla bakan, burada su yok dedi. Mühendisin gösterdiği yeri gösterdim. Çubukla oraya tekrar baktı ve burada da su yok dedi. Tekrar mühendise döndüm, durumu anlattım, mühendis bir daha bakayım dedi. 200.- liraya baktı. Kullandığı sistemin MTA.nın kullandığı sistem olduğunu ve ilk gösterdiği yerde 30 ile 50 metre arasında su olduğunu söyledi. Sondajcı, bir başka çubukla arayanı bu defa ücretsiz olarak getirdi. Bu adam da burada su yok dedi. Ben bilime inanan biri olarak mühendisin dediği yere sondaj attırdım 55 m. derinliğe indik su bulamadık. 7.000.- lira masraf ettim. Su ihtiyacım devam etmektedir. Çözüm bulamıyorum.
chelik26
06-01-2019, 09:12
Seferihisar'ın Doğanbey Köyündeki bahçeme sondaj attırmaya karar verdim. Bir Jeoloji Mühendisine 600.- liraya etüd yaptırdım. Mühendis 30 m. ile 50 m. arası derinlikte su olduğuna dair rapor verdi. Bir sondajcı ile görüştüm. Sondajcı bana, kendisinin, çubukla su arayan çok güvendiği birisi olduğunu ona baktırmadan, mühendise güvenerek masraf etmeyelim diye ısrar edince, çubukla arayan adama da 200.- liraya baktırdım. Çubukla bakan, burada su yok dedi. Mühendisin gösterdiği yeri gösterdim. Çubukla oraya tekrar baktı ve burada da su yok dedi. Tekrar mühendise döndüm, durumu anlattım, mühendis bir daha bakayım dedi. 200.- liraya baktı. Kullandığı sistemin MTA.nın kullandığı sistem olduğunu ve ilk gösterdiği yerde 30 ile 50 metre arasında su olduğunu söyledi. Sondajcı, bir başka çubukla arayanı bu defa ücretsiz olarak getirdi. Bu adam da burada su yok dedi. Ben bilime inanan biri olarak mühendisin dediği yere sondaj attırdım 55 m. derinliğe indik su bulamadık. 7.000.- lira masraf ettim. Su ihtiyacım devam etmektedir. Çözüm bulamıyorum.
Yeriniz ne kadar ne kadarlık su ihtiyacınız var bilmiyorum ama artık, 50 dönüm üzeriyer için 50metre derinden su bulmak bence hayaldir.
Konya ovası ve afyon eskişehir civarında pancar ekimine devam edilirse 10 yıla kadar bırakın 50 metreyi 500 metreden bile su bulamıyacak duruma geleceğiz.
Konya ovasında devasa obruklar oluşmaya başladı peşpeşe. Ve bu bölgelerde artık 150 metreden çıkan sular kurumaya başladı. Oyüzden yeraltından su bulmak bir kaç yıla kadar mucizelere bağlı olacak. İklim değişimini daha hesaba bile katmadık.
Bu bakımdan ben şeker fabrikalarının özelleştirilmesini doğru buluyorum. Belki alanlar çiftçinin parasını fln ödemezde millet pancar ekimini terk eder. Daha az su isteyen Başka ürünlere yönelirler.
Yeriniz ne kadar ne kadarlık su ihtiyacınız var bilmiyorum ama artık, 50 dönüm üzeriyer için 50metre derinden su bulmak bence hayaldir.
Konya ovası ve afyon eskişehir civarında pancar ekimine devam edilirse 10 yıla kadar bırakın 50 metreyi 500 metreden bile su bulamıyacak duruma geleceğiz.
Konya ovasında devasa obruklar oluşmaya başladı peşpeşe. Ve bu bölgelerde artık 150 metreden çıkan sular kurumaya başladı. Oyüzden yeraltından su bulmak bir kaç yıla kadar mucizelere bağlı olacak. İklim değişimini daha hesaba bile katmadık.
Bu bakımdan ben şeker fabrikalarının özelleştirilmesini doğru buluyorum. Belki alanlar çiftçinin parasını fln ödemezde millet pancar ekimini terk eder. Daha az su isteyen Başka ürünlere yönelirler.
Konyada sondaj yapan bir tanıdığım, 300 metreden yukarıda su kalmadığını söylüyor.
Pancar fabrikalarının özelleştirmesi durumu ise su sarfiyatını kesinlikle azaltmayacaktır. Aksine mısır ve yonca ekimi yüzünden daha fazla su harcanacaktır. Pancar ekimi olmazsa, çayınıza Amerikalıların kendilerinin kullanmadığı, bize kakaladığı mısır şurubundan üretilmiş şekeri atarsınız artık. Devlet çiftçinin kullandığı su için para alıp, hiç bir denetleme yapmaması yüzünden insanlar sondaj vurduruyor. Sulama birlikleri su parası alırken kimseye acımıyor ama su vermeye gelince "su yok, allah verirse biz de size veririz" diyerek dalga geçiyorlar. Bu sene bir tanıdığımın 50 dekar pancarı susuzluk yüzünden yandı ve su parası yüzünden sulama birliği ile mahkemelik oldu.
s.serdar
11-03-2019, 02:05
Bu yöntem de suyun metresini ve debisini söyleyebiliyor mu? Bir tanıdığım bakır çubukla bakılıp, "su var denen" tarlasına 150 metre sondaj yaptırdı. 30 bin lirası çöpe gitti. Bu yöntemin garantisi var mı ve ücretlendirmesi ne kadar?
Hayır, bu yöntem sadece yer altında su bulunduran kayaç ve toprak yapısının belirlenmesini amaçlıyor. Bu etüd ile su bulunduracak tabaka saptanabilir ise bu tabakanın kalınlığı ve derinliği saptanabiliyor. Bu değerlere bağlı olarak da çok sağlıklı olmamakla birlikte tahmini bir debinin saptanabilmesi mümkündür.
Söz konusu etüd ile örneğin bünyesinde su bulunduran bir kireç taşı tabakası saptanır ise sondaj yapılmaya değer bir noktanın bulunduğu düşünülebilir. Ancak bünyesinde su bulunduran çok öz olarak akifer diye tanımlanan toprak yapısı saptansa bile buradan mutlaka yeterli su çıkacağı anlamına gelmez. Zira tektonik hareket ve depremler yer altı su akış ve toplanma alanlarını değiştirebilir. On binlerce yıl önce içinde su bulunduran yer altı katmanları yıllar sonrasında fay hatları ve depremlere dayalı olarak tamamen susuz hale gelmiş olabilirler. Dolayısı ile garantisi yoktur.
Buna rağmen su arama çalışmalarında halen bilinen ve en geçerli yöntem budur. Fiyatları yöreden ve firmadan firmaya, kazılacak kuyuda kullanılacak matkap çapına ve kuyu açıldıktan sonra içeri döşenecek olan kılıf borusunun cins ve çapına bağlı olarak 2018 yılı fiyatları ile Ankara'da metresi 175 liradan 750 liraya kadar değişmektedir. Ben 2018 Haziran ayında 270 liradan yaptırdım. 12,5 inç matkap çapı ve 200 mm kılıf borusu döşenmek şartı ile.
Hayır, bu yöntem sadece yer altında su bulunduran kayaç ve toprak yapısının belirlenmesini amaçlıyor. Bu etüd ile su bulunduracak tabaka saptanabilir ise bu tabakanın kalınlığı ve derinliği saptanabiliyor. Bu değerlere bağlı olarak da çok sağlıklı olmamakla birlikte tahmini bir debinin saptanabilmesi mümkündür.
Söz konusu etüd ile örneğin bünyesinde su bulunduran bir kireç taşı tabakası saptanır ise sondaj yapılmaya değer bir noktanın bulunduğu düşünülebilir. Ancak bünyesinde su bulunduran çok öz olarak akifer diye tanımlanan toprak yapısı saptansa bile buradan mutlaka yeterli su çıkacağı anlamına gelmez. Zira tektonik hareket ve depremler yer altı su akış ve toplanma alanlarını değiştirebilir. On binlerce yıl önce içinde su bulunduran yer altı katmanları yıllar sonrasında fay hatları ve depremlere dayalı olarak tamamen susuz hale gelmiş olabilirler. Dolayısı ile garantisi yoktur.
Buna rağmen su arama çalışmalarında halen bilinen ve en geçerli yöntem budur. Fiyatları yöreden ve firmadan firmaya, kazılacak kuyuda kullanılacak matkap çapına ve kuyu açıldıktan sonra içeri döşenecek olan kılıf borusunun cins ve çapına bağlı olarak 2018 yılı fiyatları ile Ankara'da metresi 175 liradan 750 liraya kadar değişmektedir. Ben 2018 Haziran ayında 270 liradan yaptırdım. 12,5 inç matkap çapı ve 200 mm kılıf borusu döşenmek şartı ile.
Sondaj maliyetlerini az çok biliyorum. Merak ettiğim; Zemin etüdünün maliyetiydi.
Dünyada her nesnenin bir manyetiği ve frekansı vardır, suyu bakır cubuklarla bulanların özelliği bu manyetiği ve frekansı bakır cubuklarla hissedip bulmaları bunun kısa özeti bu ..Ama bu her zaman başarılı olma manasına gelmez, Bazı taşlar vardır suyun manyetiğine ve frekansına eşittir taş da çıkar suda.Eğer o taşları suyun manyetiğine ve frekansına eşit taşları kullanarak farklı nesleleri de bulabilirsiniz.
s.serdar
17-03-2019, 14:36
Sondaj maliyetlerini az çok biliyorum. Merak ettiğim; Zemin etüdünün maliyetiydi.
2017 ve 2018 yıllarında yaptırdığım etüdlere, tanıdık bir firma olduğu için para vermedim. Ancak şunu söyleyebilirim. Ölçüm yapılacak noktanın firma adresine olan uzaklığı, ölçümün derinliği ve yapılacak ölçüm noktası sayısı fiyatı belirliyor.
200 metre derinlikli ve tek noktadan yapılacak jeofizik ölçüm için 1,500-2,000 arası fiyat veriliyor. (Ankara ili için)
s.serdar
17-03-2019, 14:43
Dünyada her nesnenin bir manyetiği ve frekansı vardır, suyu bakır cubuklarla bulanların özelliği bu manyetiği ve frekansı bakır cubuklarla hissedip bulmaları bunun kısa özeti bu ..
Benim de anlayamadığım nokta bu, sayın serdar1.
Bakır manyetik bir element olmadığı halde cisimlerin manyetizmasına nasıl tepki verdiği???
CornusMas
17-03-2019, 15:31
Benim de anlayamadığım nokta bu, sayın serdar1.
Bakır manyetik bir element olmadığı halde cisimlerin manyetizmasına nasıl tepki verdiği???
Ben de aynı derin(!) düşüncelerdeyim sayın s.serdar. Manyetik alan, ölçüm falan deyince aklıma hemen Gaussmetre gelir ama nedense su arayıcılar bakır çubukta ısrarlı :)
salamatkalin
04-09-2019, 11:19
nasıl bir yol izlediniz anlatırsanız sevinirim.Bende bu bakır cubukla su arayanlara hep karşı çıktım ama su bulmak isteyen çiftçileri de yönlendirebileceğimiz bir yer veya mercii yok bu konuda da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
Geçenler de baya bir boş vaktim vardı. Bahçemdeki dut ağacından "Y" şeklinde bir dal kestim ve bahçede salak salak dolaştım. Arada bir, kimse görüyor mu diye etrafı gözlemekten kendimi alamadım. Su bulamadım ama iyi spor yaptım.
CilekFidesi
19-09-2019, 22:43
Her insan bildiğinin alimi, bilmediğinin cahilidir. Maalesef bizim toplumumuzda bazı acayip olumsuz davranışlar çok yaygın. Birçok konuda bilip bilmeden ileri geri konuşup hüküm vermeye bayılıyoruz.
Daha internetin olmadığı zamanlarda gazete kitap dergi ve tv programlarında da bu konular işlenmiştir. Sadece çubukla su bulmak değil, radyestezinin başka alanları da. Bir adım daha yukarı çıkarsak metafizik. ABDde avrupada rusyada metafizik-radyestezi ile ilgili çok fazla çalışma yapılmıştır. Türkiyede ise bilim çevreleri tam anlamıyla acayip. Bizim insanımızda bilim deyince "materyalist-pagan-din karşıtı" kafaya sahip ucube bir gurup var maalesef. Hazır olanı kullanmak dışında araştırmayan üretmeyen yenilik arayışı olmayan, koltuğa çivilenip memur maaşını bankadan çekmekten başka icraatı olmayan bir topluluk.
Eğitim sistemine bir dönem vurulan darbe yüzünden bugün üniversitelerin içler acısı hali, birçok profesör vs eğitim görevlisinin garabet hali, eğitimin öğüttüğü, diploma mühendisleri, hipokrat yeminli kasaplar vs...
Hep bilimden eğitimden bahsedip paganizm çukurunda bocalayan bir avuç ucubeye mahkum ülke ne kadar ilerleyebilir, ne üretebilir ki? Sanat olarak kara heykel, bina olarak düz beton kare bina, birbiriyle hemen hemen aynı plansız düzensiz çirkin 81 vilayet ve kasabaları, ilaç tüccarlarına secde eden doktorlar, diploması arkasına saklanan mühendisler...
Bu kirli sistem çarkları arasından kendini kurtarabilmiş az sayıdaki insanımız zaten başarıyı yakalıyor. keşke onların değerini bilebilsek.
Bu ülkede çubukla su bulma onlarca yıldır biline yapılan başarısı kanıtlanmış bir şey. Bu kadar yüksek oranda başarı olmasaydı ortaya çıkmaz mıydı? Elbette ki her işin sahteciliği vardır. Ama inanın bana, gıda üretimi, doktorluk, ticaret, inşaat, memurlu kalanlarında sahtecilik %50nin üzerindeyken, radyestezide %10u bile bulmaz. Çünkü bu işte gerçekten sadece başarılı olan tutunur. Ama doktorluk gıda gibi alanlarda türlü dolaplar dönerken neredeyse hiçbir sahtecilik gerekli tepkiyi görmüyor.
Bakın örnek Jeoloji Yüksek Mühendisi Ali Seydi Gültekin (https://www.mailce.com/1-saatte-catal-cubuk-yontemiyle-yer-alti-kaynaklarinin-yerini-tespit-ediyor.html). Doçent olacakken istifa etmiş, şimdi dünyanın her tarafından kendisine talep var. hadi türkiyedeki insanları cahillikle itham edip küçümsüyoruz, amerikalı avrupalı insanlar bu adama güvenip dünyanın bir ucundan niye çağırıyor?
Onlarca yıldır bu ülkede binlerce örnek varken klavye başına oturup oradan buradan bulduğu linkleri paylaşmak marifet değildir. Bu bilime de aykırı akla da mantığa da. Bir şey kesin doğrudur demek yanlış olduğu gibi kesin yanlıştır yoktur demek de yanlıştır.
CilekFidesi
19-09-2019, 22:57
Yeri buluyorum. Tam nokta buluyorum. Derinlik ölçüyorum. Suyun miktarını, kalitesini, sertliğini söylüyorum. Buna jeofizik mühendisleri çok kızıyorlar.
https://www.temizmekan.com/suya-cubuk-ve-sarkac-ile-yol-bulan-adamin-sifa-yolculugu/
CilekFidesi
19-09-2019, 23:00
Sarkacı onlarda gördüm. Tükürük numunesiyle sarkaç kullanarak hastalığı tespit ediyorlardı ve ona göre bitki tedavisi hazırlıyorlardı. Ve iyileştim… Sonra onlara 200’e yakın doktorların ‘umut yok’ dediği hasta götürdüm. Hepsi yaşıyorlar.
https://www.temizmekan.com/suya-cubuk-ve-sarkac-ile-yol-bulan-adamin-sifa-yolculugu/
CornusMas
22-09-2019, 20:41
Türkiyede ise bilim çevreleri tam anlamıyla acayip. Bizim insanımızda bilim deyince "materyalist-pagan-din karşıtı" kafaya sahip ucube bir gurup var maalesef. Hazır olanı kullanmak dışında araştırmayan üretmeyen yenilik arayışı olmayan, koltuğa çivilenip memur maaşını bankadan çekmekten başka icraatı olmayan bir topluluk
Materyalist, pagan ya da din karşıtı olmak neden bir grubu ucube yapsın? Dindar ucubelerden bahsedelim mi? Bir grubu asılsız ithamlarla yargılarsanız aynı şeyin size yapılmasına zemin hazırlarsınız. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok saygın bilim insanları var ve çok değerli çalışmalar yapıyorlar.
Hep bilimden eğitimden bahsedip paganizm çukurunda bocalayan bir avuç ucubeye mahkum ülke ne kadar ilerleyebilir, ne üretebilir ki?
Hep bilimden, eğitimden bahsedip monoteist din çukurunda bocalayan bir sürü müslüman ülke ne kadar ilerledi, ne üretebildi ki?
Önce şu paganizm/politeizm ile ucube kavramlarını birbirinden ayıralım. Beğenmediğiniz pagan/politeist dinlerden olan Şintoizm'in hakim olduğu Japonya'nın durumu, ürettikleri ortada. Laik bir ortamda din ve bilim kendi yollarında gider. Dinle istediğiniz gibi haşır neşir olursunuz, bu sadece bireyi ilgilendirir. Bilim ise bulur, üretir. Aydınlanmayı ve ilerlemeyi sağlar.
Bilimde çok temel iki yöntem vardır: Kontrollü deney ve başkaları tarafından tekrar edilebilirlik. Dowsing konusu 1950'lerden itibaren pek çok kez kontrollü ortamda denenmiş ve bu konuda başarılı olduğunu ileri süren bireylerin şans faktöründen daha fazla pozitif bulgu sağlayamadığı tespit edilmiştir. Durum böyleyken, Türk jeologlar salt "paganizm çukurunda bocaladıklarından" yer altı sularını bulmak için boşuna bilimsel yöntemler arıyor, iki bakır çubuk, bir dal parçası ile işi çözüvermiyorlar öyle mi? Sonraki aşama ne? Hastalıklardan korunmak için nazar boncuğu, kötülüklerden korunmak için muska, cinler, astral seyahat?
Bu mesajları yazmak için kullandığımız sistemleri bulan bilim ile dowsing gibi konuların geçersizliğini ortaya koyan, hepsinde aynı yöntemi ve metodolojiyi izleyen aynı bilimdir. Bilim alanındaki şarlatanlardan kat ve kat fazlası sahte bilim alanında bulunur. Dowsing de bu sahte bilim alanlarından biridir.
ancestral
15-02-2020, 14:34
Kendi konum altında bahsetmiştim ama, genel kanı metal çubuk ile arayanların başarısız olduğu yönünde. Belirli ağaçların dalları ile arayan daha başarılı oluyormuş.
Bizim durumumuzda DSI'den kuyu onayı almak için kuyu açalım dedik. Kepçe gelmeden önce tüm arazide çubukçu amcalardan birini dolandırdık, 4-5 tane yer gösterdi, en umut vaat edenden başlayıp kazdık.
Su çıktı-çıkmadı gibi bir durum oldu, yetmez bize ama en kötü foseptiğe çeviririz diyerek büzleri koyduk. DSI onaya geldiğinde içinde 1.5 metre su vardı. 1 ay sonra su 7-8 metreye çıktı. Adamın dediği yerde oluyor vede bunlar. Pek aklım almadı ama videosu mevcut. :)
evandevan5
03-11-2021, 07:52
iyi günler ben demir gübresi sipariş ettim. bitkinin yaprakları sarardı.tekrar koyu yeşil olsundiye. aldım. bitkiye faydası olur mu?
Doku_Kültürcü
03-11-2021, 13:15
iyi günler ben demir gübresi sipariş ettim. bitkinin yaprakları sarardı.tekrar koyu yeşil olsundiye. aldım. bitkiye faydası olur mu?
Sonbahardayız, bu nedenle eğer bitkiniz tropikal ya da subtropikal (mesela turunçgiller) bitki gurubunda değilse, yaprakların sararması normal bir durum.
evandevan5
05-11-2021, 10:50
Iyi günler bor madenli gübre hk. Bilgisi olan var mı?
evandevan5
05-11-2021, 10:51
sonbahardayız, bu nedenle eğer bitkiniz tropikal ya da subtropikal (mesela turunçgiller) bitki gurubunda değilse, yaprakların sararması normal bir durum.
kahve bitkisi evde kalorifer yanında bakıyorum.
Doku_Kültürcü
05-11-2021, 11:53
Iyi günler bor madenli gübre hk. Bilgisi olan var mı?
Bitki besin maddeleri iki guruba ayrılır:
1.Makro besin maddeleri (azot, fosfor, potasyum, magnezyum, kalsiyum).
2. Mikro besin maddeleri (demir, kobalt, bakır, manganez, bor, molibden, iyot, çinko).
Mikro besin elementlerinin faydalı dozu ile zararlı dozu arasındaki fark çok büyük değil. Bundan dolayı, mikro besin elementi uygularken dikkatli olunması gerekiyor. Aksi durumda bitkiyi öldürebilirsiniz.
Sorunuza gelince, bor saf element olarak bir litre toprak içerisindeki yararlı miktarı 1miligramdır. Saf bor suda çözünmez, bileşikleri kullanılır. Bu da, borik asit olarak 6,2miligram suda çözünür borik aside eşittir.
Cansuyu10
28-09-2023, 17:38
Merhabalar,
Güncel olarak bu konuda özellikle sondaj yaptıranlar, yaşadıklarını paylaşır ise çok memnun olurum.Sondaj kuyu açtırmak için etüt yaptırdık.Raporda Yüz otuz metrede 0.25 sn/lt yani günde 20-30 ton arası su var yazıyor.Sondaj yapacak firmaya bu rapor ile başvurdum bir çubukçu ismi vererek onada baktır dedi.Nasıl ilerleyelim bilemedim.
Portakal Rengi
02-10-2023, 19:55
Bakırcı akrabalarıdır.
Bilimin yolundan ayrılmayalım lütfen.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.