View Full Version : Dolabınızda Hazır Sarımsak Bulundurun
2-3 kg sarımsak ılık suda beketip soyuyorum, rondodan geçirip buz kalıplarında dondurup ağzı kapaklı bir kutuya sarımsak kalıplarını koyuyorum.
Dolma mı yapıcam? al bir kalıp
Köfte mi? hazır işte :) elini kokutmadan, vaktini harcamadan
dolapta tadı gitmiyor mu derseniz; hayır. kapaklı kutuda olduğu için sıkıntı yok.
ben hep yapıyorum;);)
bende zeytinyağında dolapta bekletiyorum..
Narinkhn
21-05-2014, 08:36
Ben zeytinyağında beklettiğimde rengi yeşile döndü sarımsağın.Bozulmuş mudur?
Biz de bol sarımsak ektiğimiz için kışa nasıl dayandırabiliriz diye düşündük.
Soyup kavanozda su ile buzdaolabına koyduk , ııı ıhh, olmadı. Soyup zeytinyağına koyup dolaba koyduk o da olmadı.
En güzelini bulduk; soyduk, kilitli poşete doldurup derin dondurucu kısmına attık.
Şimdi halâ geçen seneden kalanlar var.
Buzlu buzlu çıkartıyorum. 4-5 tane koyuyorum havana, üzerine biraz da tuz 3-4 dakika içinde buzu çözülüyor ve kolayca dövülüyor. Koy yoğurdun içine.
İstersen yemeğe at bir iki tane buzlu buzlu, hemen çözülüyor.
494796
494797
Ben zeytinyağında beklettiğimde rengi yeşile döndü sarımsağın.Bozulmuş mudur?
Kavanozdan çıkarttığınızda sünerek uzuyorsa kullanmayın.
Ben de sizin yaptığınız gibi yaptığımda hepsi çöpe gitti.
benim koyduğum yağ saf yağ olduğu için dondu ,sarmısak ta hiç bozulmamış...
En güzelini bulduk; soyduk, kilitli poşete doldurup derin dondurucu kısmına attık.
Şimdi halâ geçen seneden kalanlar var.
Buzlu buzlu çıkartıyorum. 4-5 tane koyuyorum havana, üzerine biraz da tuz 3-4 dakika içinde buzu çözülüyor ve kolayca dövülüyor. Koy yoğurdun içine.
İstersen yemeğe at bir iki tane buzlu buzlu, hemen çözülüyor.
Güler ablacım, dediğim gibi yaparsan buzlu buzlu çıkarttığın taneleri havanda ezmeye gerek yok. zaten buz kalıbında ezilmiş şekilde hazır çıkarıyorum, nereye koyacaksam hazır halde yani :) az da olsa denemeni isterim.
buz kalıpları büyük ya fazla gelmiyor mu? azmı koyuyorsun kalıp içine? ve onlar donana kadar buzluğun içi sarımsak kokmuyo mu :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.