PDA

View Full Version : sedirx / Akçaağaç (1 )




sedirx
02-05-2014, 23:10
Merhabalar,
Uyum sağlarmı endişesini hala taşıyorum, kolay değil 1200 m. den deniz seviyesine Antalya koşullarına göç etmek. 2013 Kasım ayında yamadori olarak Elmalı dan orman içinden doğal ortamından topladım. Canlı tutabilirmiyim canlanıp filizlenirmi diye hergün heyecanla bekledim, fotoğrafdaki durumlarını bile görmüş olmaktan çok mutluyum.Yaklaşık üç hafta evvel canlanma yeni filizlenme emareleri başladı. Yaz dönemini atlatırsa değmeyin keyfime.
Akçaağacımın türü : Acer hyrcanum ( Toros akçaağacı)
Yaşı : Yaklaşık 35-50 (Deneyimlerime göre)
Boy : 55 cm.
Kök boğazı çapı : Ortalama 8 cm.




badrobot
03-05-2014, 06:59
Sn.sedirx.
Konikliği, eğriliği çok güzel. Ama boyu çok uzun. Kendini toparlayınca kısaltmayı düşünürsünüz.

sedirx
03-05-2014, 16:54
Teşekkürler sn.badrobot, önceliğim yaşatabilmek, sonbaharı görürse ; ki o zamana kadar hiçbir işlem yapmayı düşünmüyorum, ana formunu 2014 sonbahar sonunda vermeyi düşünüyorum. Yinede farklı düşünceleri değerlendirmeye açığım.

sedirx
02-01-2015, 23:34
2014 ün son günleri itibarı ile, burada ilginç olan aralık sonu itibarı ile vejetasyonun hala devam ediyor olması. ilk fotoğraftaki yaprakları dökülen sürgünler, ilkbahar sürgünleri yeşil olanlar ise yaz sürgünleri.

badrobot
03-01-2015, 10:10
Ağacın tam ön yüzünden göz seviyesinde bir fotoğrafı olsa daha net görebilirdik.