PDA

View Full Version : agaclar.net Dergi'de yazmak ister misiniz?

malina
05-01-2007, 13:33
Buraya konu başlığınızı ve birkaç cümleden oluşan özet bilgiyi yazabilirsiniz.

Ayrıca araştırma yapacak arkadaşlara da gereksinim var. Zamanı uygun olanlardan bir gurup arkadaş, bu işi üstlenebilir. Nelerin arıştırılacağını birlikte kararlaştırırız.

Tanıtılacak, röportaj yapılacak kişiler var. Bazılarınız bu konuda çalışabilir.

Önerilerinizi yazabilmeniz için, hepsini ben söylemeyeyim :)

agaclar @ gmail.com (agaclar@gmail.com)

Polen
06-01-2007, 11:07
Evet
Dergi için herkes katkıda bulunabilir.Kimimiz emeğini vererek,kimimiz kaynak-döküman vererek,kimimiz ekmeğini vererek.
Evet
Herkesi bir günlük emek çalışması karşılığı yevmiyesini doğa için feda etmeye çağırıyorum.
e dergi için bir hesap numarası açılmasını bekliyoruz.
Doğa için bir yevmiyemiz feda olsun
katkıda bulunanlara helal olsun.

renovatio
08-01-2007, 22:53
kimlik bilgilerimde de yazdığım gibi,tıbbi ve aromatik bitkiler okuyorum ama derslerimde çok başarılı olduğum ve burdaki -hayranlıkla izlediğim- üyeler kadar zirai bilgim ölçülemeyecek kadar azdır :)

Ama ilgi alanım edebiyattır.Şiir,edebiyat,felsefe,deneme tarzı bir köşe de emeğim olsun isterim...

Dergiyi çok başarılı bulduğumu söylemden edemeyeceğim.Her hafta aldığım onca dergiyi neredeyse hiç okumadım,ama az önce bir sayfasına tıklayıp başlayıp derginin çoğunu okudum :) resimler,yazılar gerçekten çok güzel...Ve bu kadar güzel olması beni ürküttü,ben bu kadar iyi hazırlayamam diye :)

Bu sitede bulunmaktan memnun olan bir üye olarak elimden geleni yapmaya hazırım :)

spooky_spook
09-01-2007, 06:52
Ellerinize sağlık, gerçekten çok güzel olmuş... Özellikle dergi bitimindeki kremalı mantar çorbası tarifine bayıldım. :)
İlk sayıdan bu kadar başarılı olan bir çalışmanın ne kadar hızlı gelişebileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Her zaman yardıma hazır olduğumu zaten biliyorsunuz ;)

Sevgiler...

malina
09-01-2007, 09:57
Her zaman yardıma hazır olduğumu zaten biliyorsunuz ;)

Bunu biliyoruz da elinden ne geldiğini bilmiyoruz :)

malina
05-03-2007, 12:09
Soruları cevaplarsanız seviniriz.

Tabii sadece cevaplamanızı değil, verdiğiniz cevap doğrultusunda bizimle bağlantıya geçmenizi de istiyoruz.

malina
06-03-2007, 10:45
Arkadaşlar, ankete cevap verenler, en kısa sürede yapmayı düşündüklerini (yazı konu başlıklarını) yazılarını ya da görüşmeyi planladıkları kişiler hakkındaki bilgileri bana (agaclar@gmail.com) ulaştırırlarsa sevinirim. Bir plan yaparız.

Bazı şeyleri burada da konuşabiliriz.

sukranayalp bana örnek çalışmalarından gönderebilir misin?

malina
07-03-2007, 23:45
Merhaba :)

Sebahattin Sargın
08-03-2007, 14:34
Keşke bir gıda teknolojisi öğrencisi olarak yapabileceğim bir şeyler olsaydı ben şıklardan "Dergi için katkıda bulunamam, sadece okumak istiyorum" şıkkını seçebilirim ancak...

aybala
08-03-2007, 15:34
Neden ancak okuyabilirmişsin anlamadım.
Bence "Dergi için ne yapabilirim?" sorusu üzerine iyice düşünülmüyor. :)

malina
08-03-2007, 15:46
gıda teknolojisi öğrencisi isen, en azından benden daha çok şey biliyorsundur :) Yani öğrendiklerinden bazılarını fotoğraflayarak ve nedenlerini yazarak anlatma ihtimalin var.

Sebahattin Sargın
08-03-2007, 16:03
Sn. malina içime bir ışık tuttunuz hemen bir şeyler yapmak için çalışmaya başlayacağım.... :)

malina
16-03-2007, 17:48
Dergi için yapabileceklerini belirleyip, seçenekleri işaretleyenlerden sebo_17 sadece okurum diye işaretlemiş olmasına rağmen benimle bağlantı kurdu. Dergi için yazı hazırladı ve gönderdi. Teşekkür ederim :)

Sebahattin Sargın
16-03-2007, 17:55
Elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalıştım. Umarım herkes beğenir yazımı. Benim içinde zevkli bir çalışma oldu. Bundan sonrada çeşitli konularda araştırmalar yapıp dergiye yazmaya çalışacağım.

mormenekşe
17-03-2007, 12:25
merhaba anketi okudum ama laf olsun diye bişeyler yapabilirim demek istemedim.biraz zor günler yaşıyorum o yüzden şimdilik dergi konusunda çok katılımcı olamayablirim ileriki günlerde inşallah aranızda olmak isterim.sevgiyle kalın .

yengeç
17-03-2007, 15:23
Merhabalar. Ankete katıldım ve " Dergi için yazı yazabilirim " seçeneğini işaretledim. Ama hangi konularda ve nasıl bir yazı yazabileceğimi bilmiyorum. Ben edebiyatla ve onun da daha çok şiir alanıyla ilgileniyorum. Bu konuda bir katkım olabilirse sevinirim. Hoşça kalınız.

sessizavukat
30-04-2007, 11:47
siz yine de benim ankette verdiğim cevapları önemsemeyip sadece bir okuyucu olduğumu varsayarsanız dergi için daha yararlı olur:)

malina
30-04-2007, 13:41
Yazacak adam yazıp gönderir, en azından şu konuda yazı uygun mu diye sorar..

Merak etmeyin, sadece okur listesinde olduğunuz, söylemeseniz de belli idi :)

kürekçi
30-04-2007, 19:50
Daha önce bir yazım vardı. Bundan sonra bir röportaj ile devam edebilirim diye düşünüyorum. İster üniversitedeki hocalarımız olsun ister sivil yoplum kuruşları ile olsun irtibata geçmeye hazırım. Ege Orman Vakfı'ndan birileri ile röportaj yapacak kimse var mı? Aynı işi iki kişi yapmış olmasın.

memet
30-04-2007, 20:57
Özcan Seçmen'le röportaj yapsana, botanik bahçesinde gönüllü çalışma konusunu konuştuk geldiğimizde kısaca..

kürekçi
06-05-2007, 20:54
Bu başlığı atlamışım geç olacak cevabım biraz. ****** neden olmasın. Soruları hepberaber hazırlamayı öneriyorum. Aklınıza gelen soruları buraya eklerseniz sevinirim.;)
Haftasonu Özcan Hoca ile Bozdağ'da, iki günlük arazi çalışması yaptık ve muhteşemdi. Kendi bilgisayarım servisten döndüğünde fotoğrafları ekleyeceğim ;)

gülten
13-05-2007, 01:25
aybala ben iyice düşündüm kendi adıma sözel olarak derginin reklamını yapabilirim...

malina
13-05-2007, 09:50
Haftasonu Özcan Hoca ile Bozdağ'da, iki günlük arazi çalışması yaptık ve muhteşemdi. Kendi bilgisayarım servisten döndüğünde fotoğrafları ekleyeceğim

Röportaj için soru isteme ne gerek var. İki kişiden, iki günlük arazi durumları başlığıyla bir yazı hazırla... Aynı iki günü yazmasını Özcan Hoca'dan da iste... Yani herkes kendi durduğu yerden yazsın, diğerine dair yorumlarını da yazsın.

Biz de siz arazi olunca(!) neler yapıyorsunuz öğrenelim :)

Fotoğrafları da bana gönder, şimdiden görmesin forumdakiler. Dergide okurlar :)

malina
13-05-2007, 09:51
aybala ben iyice düşündüm kendi adıma sözel olarak derginin reklamını yapabilirim...

Neler planladığınızı forum mesajıyla bana yazar mısınız?

hizals
19-05-2007, 14:35
tarim ekonomisi son sinif ogrencisi olarak ve bu bolumu 8 sene gibi sindire sindire okumus biri olarak ihtiyac duyulan konularin ekonomik veya ticari anlamdaki arastirmalarinda cevirilerinde yardimci olmaya hazirim. okulda tezim veya projelerim agac ya da bitkisel deildi. tarim sigortalari ve sut hayvanciligi tesis gelir gider konularinda oldukca fazla bilgim var. eger olur da bu konularda da yardimim olursa seve seve yapmaya hazirim. simdiden tskler

malina
19-05-2007, 17:21
Bilgi sahibi olduğunuz konularda (özellikle tarım sigortaları), başkalarının da bilmesinin önemli olduğu bölümler vardır. Bunları saptayıp, ister bitmiş yazı halinde, ister önce özet bilgi olarak bana gönderin. agaclar@gmail.com

şimdiden teşekkürler :)

hizals
20-05-2007, 10:25
Verdiginiz adrese tezimi ve seminer sunumumu gonderdim. Sececeginiz bolumleri derleyip yazi haline getirebilirim. Her ne kadar hayvancilik agirlikli olsa da bitkisel konusunda da elimde bilgiler ve kaynaklar mevcut. Dolayisiyla acik cok kolayca kapanir.

hizals
21-05-2007, 19:46
roridula dentata ve gorgoanias ile ilgili yaptigim makale cevirisini de gmail adresine postaladim. saygilar

Derya Özen
22-05-2007, 14:51
Dergi ile ilgili anketi doldurmadım. Yazarım deyip yazamayabilirim, ya da yazamam deyip yazabilirim diye bir düşünce vardı içim de. Nihayetin de bir yazı yazdım ve Malina ya gönderdim, umarım yayınlanır.

malina
22-05-2007, 15:04
Yayınlanacak ama bu sayıda değil. Çünkü çok uzundu. Seninki harika bir yazı olacak :)

Gelen yazılarla Haziran sayısı dolmuştu. En kalın(!) sayı olacak diyebilirim.

ocak 102
şubat 136
mart 144
nisan 171
mayıs 136
haziran sanırım 200 sayfa

Derya Özen
22-05-2007, 15:29
Umarım beğenilmiştir. Bu yazınız bana umut verdi. Geç olsun da güç olmasın, yeter ki yayınlansın. :)

pimpirim
23-05-2007, 11:02
Dergi için yazı yazabilirim. Konusu bu işin ilmi ile ilgili olmayabilir ama toplumsal olanla kesiştiği yere dair yazabilirim. Hemen aklıma gelen; kaybolan/yokolan bitkiler ve popüler kültür üzerine olabilir. Bu da moda olmanın, bitki yetiştiriciliğine olan etkisi üzerinden hareketle ilerler. Yetiştirilen bitki türlerinin neye göre değişti ile ilgli olabilir. Bunlar şu an aklıma gelenler.

malina
23-05-2007, 11:39
Yazınızı göndermenizi bekliyorum...

pimpirim
23-05-2007, 12:55
Evet bu güzel bir yanıt ama daha yazmadım ki... Sadece bir fikirdi ama en kısa zamanda yazarım. Herhangi bir tarihten önce olması gerekiyor mu?

kizilyildiz
04-06-2007, 19:00
yazmayı severim ama yazdığım kadar da elime yüzüme bulaştırırım;fotoğraf konusunda yardım olsa benden :P

Ayşegül Dinçbaş
14-06-2007, 21:48
Şiirlerden bir kaç örnek gö;) nderdim arzu edildiği şekilde eklemeniz dileklerimle.
Saygılar site yöneticilerine ve tüm arkadaşlara başarılar zevkli çalışmalar.Çünki, doğayla içiçe site de, yayındaki dergiler de,üye olan ve katkıda bulunan arkadaşlar da.En güzel ve faydalı sitelerden birisi diye düşünüyorum.
Saygılarımla

Derya Özen
12-07-2007, 13:07
Sayın Malina, eğer uygun olursa, dergiye Çubuk yöresinde çok yaygın bir şekilde yapılan Somun ekmeğinin yapılışını anlatan bir yazı yazmak isterim.
Ekmek yapımında kullanılan malzemelerin, büyük bir çoğunlu ağaçdan oluşuyor. Kürek, köseği, sürünge ve tekne ise buna örnekler. Ama Ağustos sayısına yetiştiremem, çünkü köye gidip o ekmeği bizzat annem ve benim yapmam gerek, buda bu aralar zor görünüyor. :)

malina
12-07-2007, 14:28
Eylül için yazar mısın?

Derya Özen
12-07-2007, 14:38
Çok yüksek ihtimalle evet.

Ayşegül Dinçbaş
01-08-2007, 17:05
Saygıdeğer Malina
Eylül sayınız için 'çevre ve insan' konulu bir makale gönderebilirim, şiir, fotoğraf(Kıbrıs veyahut Türkiye),yağlıboya peyzaj çalışmalarımdan da olabilir.
Hangi konuda katkıda bulunmamı arzu edersiniz?
Saygılarımla

dam_damm
24-10-2007, 16:48
"Her yaştan doğa" diye derginizde bir bölüm açarsanız! Ben burda gönüllü olarak yazı yazmak için can atarım hatta rica ederim 10.sınıf öğrencisi olarak bu konularda duyarlı öğrenciler olduğunu unutmayalım :):p

malina
24-10-2007, 17:09
Yazı elimize gelsin hele, ona bir yer buluruz :)
Uygunsa tabii :)

Mine Pakkaner
24-10-2007, 17:32
Yazını hazırla, fotoğraflarla beraber agaclar@gmail adresine yolla. :) Sevgiler.

Mesut Şen
16-11-2007, 00:27
Bitki Sistematiği **** Bitki Morfolojisi konusunda yazılar yazabilir. Değerli hocalarla röportaj yapabilirim.

malina
16-11-2007, 08:52
Konu başlığı "agaclar.net Dergi'de yazmak ister misiniz? " biçiminde diye, "yazabilirim" demenin yeterli olacağını sanmıyorsunuz herhalde :)

Yazılarınızı bekliyoruz...

Mesut Şen
16-11-2007, 09:42
Yazılar ne şekilde olmalı? Yani tür familya tanıtım şeklinde mi ( Sistematik kitaplarındaki gibi) ? Yoksa araştırma yazıları, ilginç makaleler şeklinde mi?

malina
16-11-2007, 09:48
İkisi de olabilir; en iyisi, derginin eski sayılarına bir göz atmanız...

kopuq
16-03-2008, 17:54
Dergileri inceleme fırsatım olmadı ama Tarla Bitkileri Bölümü öğrencisi olarak;

Soya
Ayçiçeği
Kekik
Nane
Kırmızı Mercimek
Lale
Nohut
Tatlı Patetes
Yer Elması
Kişniş

Daha doğrusu Tıbbı Bitkiler ve Endüstri Bitkileri üzerinde bir çok çalışmam oldu. Bu tarzda yazılara ihtiyacınız olursa bende elimden geldiğince yardımcı olurum. Bunun yanı sıra Kırsal Kalkındırma Projeleri hakkkındada bilgilendirici bir yazı yazabilirim.

hargibi
20-03-2008, 02:40
ben de yazarım diyecektim ama sanırım konu sınırlaması var, ağaç veya çevreyle ilgili bir yazım yok ama yinede arşivime bakmayı deneyeceğim belki küçük bir şiir de bulabilirim:)

Turkavianvet
09-05-2008, 22:02
Merhaba Arkadaşlar ;

Dergi hala çıkıyor mu ? Arşiv olarak eski sayılarını edinmek istiyorum.

Ankara'da ilgilenen arkadaşlarla tanışmak isterim.

Turkavianvet
10-05-2008, 00:00
Merhaba Arkadaşlar ;

Üstteki yazımdan hemen sonra e-dergi'yi ana sayfadan bulup beyin fırtınasına tutuldum.
Çok güzel çalışmalar.Yüreğinize, kaleminize sağlık.

Sevgi ve Saygılarımla

ceyhunekiz
01-11-2008, 16:24
bende teknik oarak bilgi ve tecrübelerimi her türlü süs bitkisi hakkında sizlerle paylaşabilirim

genomi
06-12-2008, 21:17
merhaba ben uzun sureden beri sitenizi takip ediyorum ve tam olarak biseyler ogrenmeye basladiktan sonra anca yazmaya karar verebildim aslinda siteniz icin bir iki onerimde olacak mesela sitenizde canli olarak online uyelerle chat yapilabilse ve bu edergiyi gercek bi dergiye donusturup uyelere ucretle gonderilse nasil olurdu diye sormadan edemiyorum kendime tmm burdan dergiyi okuyabiliyoruz ama elimizin altinda olan bir dergiden daha fazla insana hitap edilemezmi

biofatih
27-03-2009, 13:36
Ağaçlar.net E-dergi'yi ve eski sayılarını pdf formatında nereden indirebiliriz, emecmua.com da bu indirme işlemini yapamadım, burada ana sayfada olduğu söylenen link'i de göremedim, biri bana link'i özel mesaj olarak yollayabilir mi?

Koyu yeşil
27-03-2009, 13:57
http://www.agaclar.net/dergi/

buradan olmuyor mu?

biofatih
01-04-2009, 08:46
http://www.agaclar.net/dergi/

buradan olmuyor mu?

Bunu pc ye indirip çevrimdışı kullanmak mümkün mü?

malina
01-04-2009, 14:52
DVD olarak kaydetmeyi düşünmüştük...

zm_sayhan
01-04-2009, 14:59
Arkadaşlar öncelikle selam: e-derginin sayfasına girdikten sonra, sayfanın üstünde standart araç çubuklarında dosya> Farklı kaydet > Web arşivi olarak seçersek pc ye indirmiş oluruz.. Daha sonra net bağlatınız olmasa bile e-dergiyi okuyabilirsiniz.. Tavsiyem daha önce masaüstüne oluşturduğunuz bi klasöre tüm e- dergileri kaydetmeniz.. Çünkü sayfadaki resimler bazen gizli dosya olarak kaydediliyor ve okunmayabiliyor...

70126

70125

yaprak 92
02-04-2009, 20:05
Arkadaşlar,
Bitki hastalıkları ve kullanılacak ilaçlar konusunda yardımcı olabilirim.Bu konuyla ilgili yazı yazabilirim.

katkısı olan herkese teşekkürler

yaprak 92
02-04-2009, 20:55
Sevgili malina,
bu sene bahçecilikle ilgilenmekteyim ve agırlıklı olarak yaygın bahçe hastalıkları üzerinde yogunlaştım.O nedenle yazabilirim demiştim.

Derya Özen
03-04-2009, 07:23
Maalasef dergimiz artık çıkmıyor. Bu kadar çok üyesi olan bir site, dergiye yazar bulmakta zorlandı. Herkes okumaktan zevk alıyor, her ayı dört gözle bekliyordu ama, iş dergiya yazı yazma konusuna gelince aynı heyecanı gösteremediler. Belkide yazacakları ve yazmak istedikleri çok şey vardı ama bunları satırlara dökemediler. Bu derginin yazarları üyelerimizdi ve yazar bulunamadı. Sonuç olarak dergi, birkaç kişinin gayreti sayesinde çıktı. Tabi birde işin teknik kısmı var, ona nasıl bir zaman harcanıyordu orasını bilemem. Gerçektende her ay ayrı bir heyecanla bekliyorduk çıkmasını!.. Kimbilir belki isteklisi ve bu konuda yönetime destek çıkabilecek arkadaşlar olurda, bizde tekrar kavuşuruz dergimize.

hizals
03-04-2009, 08:30
Benim gözlemlediğim dergide sürekli yazan üyelerimiz var. Dergiye çekirdek bir kadro oluşturup her hafta bir konuk yazar bir de üye köşesi sistemine dönülmeli bence. Nisan ayındayız. Mayıs ayı için çekirdek kadroya görev ve konu dağılımı verilmeli bu yolla da kadronun yapıp yapamayacağı sorgulanmalıdır. Yapamayacak olan kişinin yedeği bulunmalı ve o ay için yedek kişi devreye girmelidir.
Basit bir organizasyon şeması yapacak olursak :

1 Editör(yedeğe gerek var mı :D)
---
5 Çekirdek Yazar Kadrosu
a.Akademisyen yazar(+1 yedek)
b.Sektörel yazar(+1 yedek)
c.Çevre konulu yazar(+1 yedek)
d.Orman konulu yazar(+1 yedek)
e.Mevzuatlar ile ilgili yazar(+1 yedek)
----
1 Konuk yazar(+1 yedek)
----
1 Üye köşesi(+1 yedek)
----

Konuk yazar kendi dile getirmek istediği bir konuyu yazar editör onayına sunar. O ayın temasına aykırı ise yedek yazara bakılır.

Üye köşesinde sitemizde birçok üyemizin yaptığı deneme,uygulama ve teknikler resimli şekilde yazı dizisi şeklinde verilebilir.

Bunlar benim fikirlerim tabii ki. Katkılar gerekir üstüne.

zm_sayhan
04-04-2009, 00:55
Bende elimden geldiğince gerek kaynaklardan toplayacağım bilgileri gerekse hocalarımdan (gerçi 2-3 ayım kaldı, okul bitiyo:(:(:() alacağım bilgiyi paylaşmaya hazırım...:confused::confused:

bilce
06-04-2009, 12:25
Bende dergide yazmaya gönüllü adaylardanım.Peyzaj mimarıyım, projelendirme aşamaları, proje uygulamaları, püf noktaları vs. gibi konularda yardımcı olmaya hazırım.

butterfly_f
11-04-2009, 08:11
ben bu dergi için araştırmalar yapabilirim,röpörtaj konusunda herhangi bir deneyimim yok ama yerel bir gazetede çalışan tanıdığım var yardımlarıyla dergi için gerekeni yapabilirim...bunun yanında dergi için fotoğraf da çekebilirim...bu dergide aktif rol almak istiyorum elinden her iş gelir elimden geleni de yaparım:rolleyes::rolleyes::D

malina
11-04-2009, 09:12
Düşündüklerinizi yapın ve agaclar@gmail.com adresine gönderin :)

Bir dergi çıkacak kadar yazı olduğu zaman yeni sayıyı çıkarırız. Bundan sonra böyle yapmak daha iyi olacak. Geçmişte, düzenli her ay çıkaracağız diye, yazacak olan arkadaşların peşinden koşup duruyorduk...

Ali H. ALI
11-04-2009, 14:08
Derginin surekli olmasa bile, cikabilir diye yesil isik yakilmasi bence guzel bir sans.

Derginin cikmasini istiyen ve yazi gonderebilecegini yazan arkadaslar kolari sivayip hemen ise baslamali ki bu firsat degerlendirilmis olsun.

Hepinize kolayliklar diliyorum.

zm_sayhan
13-04-2009, 19:06
Ben hocamızın yeni çıkacak kitabından bi bölüm yolladım organik çilek yetiştiriciliği ile ilgili... umarın daha önce bu konu hakkında yazı yazılmamıştır...

ragger
08-10-2009, 23:51
bu araştırma işi tam bana göre zamanımda uygundur

limoncu
10-10-2009, 12:36
Elimden geleni yapabilirim. Üniversiteden dergicilik deneyimim var. Röportaj yapabilir, yazı yazabilir ve uzmanlık alanım olan çeviriyi yapabilirim.

Ali H. ALI
10-10-2009, 13:41
Arkadaslar dergi bir yil surekli ciktiktan sonra. Malinanin eline yeterli yazi ulasmadigi icin derginin yayini kesintiye ugradi.

Malinanin elinde yeterli yazi olursa dergiyi zaman, zaman yayilayabilecegini soyledi.

Sizler de yazabileceklerinizi toprlayip yazar ve agaclar@gmail.com adresine gonderirseniz Birikecek olan yazilardan belki surpriz bir dergi cikar.

ragger
10-10-2009, 17:43
neleri konu edinebiliriz mesela ??

yaprak 92
11-10-2009, 03:22
Arkadaşlar bence bu kadar gönüllü varken dergiyi çıkarabiliriz gibi görünüyor.
ilk on gün içinde yazı gönderecekler göndersin bakalım ne aşamada olacağız belli olsun, ben bu hafta bir yazı göndercegim.
bu toplananlardan bir sayı elde edersek kendimize yazar kadrosu oluşturalım ve devamlılıgı için ugraşalım derim.Tabi zaman zaman yazı gönderenlerin katkısı her zaman olacaktır.
İnşallah çıkarabiliriz.::

Ali H. ALI
11-10-2009, 12:12
neleri konu edinebiliriz mesela ??

Doga ile iliskisi olan her seyi konu edinebilirsiniz. Doga gibi cok genis bir yelpazede ilginc konular bulup yazmak, yazmak isteyenler icin zor olmiyacagini dusunuyorum.

cezzar
11-10-2009, 15:09
Arkadaşlar;
Ben de bu başlık altında "şunu yapabilirim, bunu yapabilirim" türünden mesajları görünce; malina'nın elinde epey bi yazı birikmiştir diye düşündüm.. Az önce sordum, ve şaşkınlıkla öğrendim ki; elinde hiç yazı yokmuş daha :confused:!!

Söylediklerimizi pratiğe döküp yazılarımızı hazırlayıp yollasak bir an önce? yaprak 92'nin dediği gibi "ben şu konuda yazı hazırlayıp bir hafta (on gün, neyse) içinde göndereceğim" diye arkadaşlar belirtirse burda; gerçekten yazmaya niyetli kaç kişi var görmüş oluruz..

Ben, internet üzerindeki ingilizce kaynaklardan çeviri şeklinde katkıda bulunmak istiyorum.. "iç mekan bitkilerinin içerdeki havayı nasıl tazelediği ve havadaki zararlı kimyasalları temizlemesi" ile ilgili kısa bir araştırma yazısını çevirmeyi düşündüm mesela.. Bir hafta içinde hallederim..

Ama; çevirimi yapıp gönderdikten sonra, yaptığım işin boşa gitmesini de istemediğimden (aylar sonra malina yine bana "elimdeki tek yazı seninki" demesin mesela:mad:).. burada kaç kişi bu işe girişme sözü verip başlayacak, diye bekliycem ilkin..

cisil_cisil
11-10-2009, 18:35
arkadaslar yazıyı hemen yazabilirim neler istiyorsunuz konu neler mesela yetkililier benimle temasa geceblirmi

4.tekilkişi
12-10-2009, 00:24
Bitki bakımında 'doğru bildiğimiz yanlışlar' şeklinde bir derleme yapılmış mıydı? Anımsar gibiyim fakat emin olmak için sorayım dedim.

Mesela bugün bir tane öğrendik: Zararlılarla mücadele ederken, ilk akla gelen çözüm olan ilaçlamanın, aslında ilk müdahale olmaması gerektiği. ;)

ragger
12-10-2009, 02:00
tamam yarın bütün gün boşum kütüphaneyi bi ziyaret etme vakti geldi sanırım :)

GencTema_Cankay
15-11-2009, 22:57
Dergi de memnuniye ile görev almak isterim , hem reportaj olsun hemde yazı açısından başarılı olacagım konusunda şüphem yok.

GezginDagci
20-12-2009, 13:18
Selamlar,
Doğada olmak için çok ayırabiliyorum. Ve özellikle dağa gittiğim tırmanış yaptığım zamanları bir hikaye tadında yazmaya çalışıyorum.
Okuyan arkadaşlar keyif aldıklarını söylüyorlar. Bu yazılara isterseniz dergide de yer verebilirisniz...
Son yazımın linki;
http://blog.milliyet.com.tr/Bulutlarin_arkasinda_izi_yoktu___/Blog/?BlogNo=199931
tesekkurler...

seratblyz
30-12-2009, 23:11
Merhabalar,
Doğa'yı seviyor, düşündüklerimi yazıya dökmeyi seviyorum. Bitkiler konusunda çok büyük bilgi birikimim yok. Fakat sevgi ve bu sevginin temelinde bir ilgi duyuyorum. Şu an içinde bulunduğum üniversitede de "Halkbilimi" dergisi ekibindeyim. Sürekli yazacak olamasam da doğa ve ağaçlar ile ilgili yazılarım oldukça, dergi için değerlendirmeniz için göndermek isterim. Bence üretilen bilgilerin kalıcılığı ve akıldaki bilgilerin yerli yerine oturması açısından yazının ve yazıyı tetikleyen derginin işlevi çok büyük. Bu işe bu yönden el atılması da ayrıca hoşuma gitti. Bazı yazılarıma bakmak isteyenler için blogum:
http://gelisineakisina.blogspot.com

Teşekkürler

malina
30-12-2009, 23:23
Dergi işinin takibini yapacak bir ekip oluşturursak tekrar yaparız.

Güler
31-12-2009, 07:49
Sayın malina, toplantılarda da arkadaşların çoğu dergi konusuna değiniyorlar.
Derginin devam etmesini isteyenler çok.
İsterseniz ekip için birkaç arkadaşa teklif götürebilirim.

oppss!
02-01-2010, 17:10
İllustrasyon konusunda yardımcı olabilirim...

Cumhur Tonba
02-01-2010, 21:07
Dergi arasına röportaj eklenebilir. Çiftçi kuruluşları (Zirai Donatım, yağlı tohumlar, kalkınma kooperatifleri, Ya da 60-120 dönüm arazisi olan ve çiftçilikle geçimini sağlayan bir çiftçinin tanıtılması gibi. Her halde bunu yapabilirim. Aslında daha geniş bir şekilde yardımım olmasını arzu ediyorum. Fakat ne yapabilirim bilmiyorum. Yapabileceğimi sandığınız hizmetler olursa her zaman hazırım. İstediğiniz kadar zaman ayırabilirim.
Tüm samimiyetimle yazdım. Lütfen ne iş olsa yaparım abi diyenler grubunda addetmeyin.

malina
02-01-2010, 22:21
Dergi arasına röportaj eklenebilir. Çiftçi kuruluşları (Zirai Donatım, yağlı tohumlar, kalkınma kooperatifleri, Ya da 60-120 dönüm arazisi olan ve çiftçilikle geçimini sağlayan bir çiftçinin tanıtılması gibi.

Hemen başlayın o zaman :)

Elime yazı gelmezse nasıl dergi hazırlayabilirim?

Cumhur Tonba
02-01-2010, 22:55
Pazartesi günü başlıyorum.

Cumhur Tonba
27-01-2010, 00:07
Selamlar,
Doğada olmak için çok ayırabiliyorum. Ve özellikle dağa gittiğim tırmanış yaptığım zamanları bir hikaye tadında yazmaya çalışıyorum.
Okuyan arkadaşlar keyif aldıklarını söylüyorlar. Bu yazılara isterseniz dergide de yer verebilirisniz...
Son yazımın linki;
http://blog.milliyet.com.tr/Bulutlarin_arkasinda_izi_yoktu___/Blog/?BlogNo=199931
tesekkurler...

Çok harika Cem Bey. Hatta bu yazıları ayrı bir başlıkta yayınlarsanız zevkle takip ederiz. Teşekkürler.

serder
28-02-2010, 23:25
Dergimizi yaşama çağırmak için ara arada olsa konuya yazmak konuyu canlı tutacaktır. Facebookda paylaştım ve ara ara paylaşmaya devam edeceğim. Bir fark yaratmak umuduyla.

glacier_
02-03-2010, 01:22
yardımcı olabilirim dergi için.resimler benden :)

ayselug
15-04-2010, 04:59
Bende yardımcı olmak istiyorum. Her konuda ;)

piranit
12-05-2010, 00:40
Katkım olursa sevinirim

xenkebikec
20-07-2010, 09:22
Şahsi fikrim derginin e-dergi formatından çıkarak basılı, abone ya da dağıtım ağı ile ulaşılabilir ve makul bir ücretli olması projeyi daha gerçekçi kılacaktır. Tabi bu iş de başka bir profesyonellik gerektirmektedir. Kısacası keşke Ağaçlar.net'in dergisi olsada gidip satın alsam okusam.

Ymüh
20-07-2010, 09:31
Kendi uzmanlık alanım olan sulama sistemleri ve su yönetimi konusunda yayımlanmış yazılarımı paylaşabilir ve merak edilen konular üzerine elimden geldiğince paylaşımda bulunmaktan mutluluk duyarım.

malina
20-07-2010, 12:59
Kendi uzmanlık alanım olan sulama sistemleri ve su yönetimi konusunda yayımlanmış yazılarımı paylaşabilir ve merak edilen konular üzerine elimden geldiğince paylaşımda bulunmaktan mutluluk duyarım.

Bu konuya (sulama sistemleri ve su yönetimi) özel bir sayı çıkarabiliriz...
Sizin için uygun mu?

selim_50
20-07-2010, 16:15
Şahsi fikrim derginin e-dergi formatından çıkarak basılı, abone ya da dağıtım ağı ile ulaşılabilir ve makul bir ücretli olması projeyi daha gerçekçi kılacaktır. Tabi bu iş de başka bir profesyonellik gerektirmektedir. Kısacası keşke Ağaçlar.net'in dergisi olsada gidip satın alsam okusam.

bu fikre bende katılıyorum, e-dergi olarak değil de basılı yayın olarak çok güzel olurdu, site üzerinden yıllık abonelik yapılarak maliyetler karşılanabilir.

VeyselÖZKAN
28-07-2010, 14:50
Yazmayı seviyorum ama yazarım deyipte yazamayabilirim de? Yazmak o an ki ruh hali ile birleşince daha güzel olmakta sanki buna inanmışımdır hep. herşeyden önce istemek, isteyince yapamayacağı olay yoktur insanoğlunun sanıyorum. Yazma işini siz değerli üyeler kadar kaliteli yapabileceğime inanıyorum da inanmıyorum da o şıkka biraz uzak kaldım sanki. Ancak eğer bir katkım olacak ise okulumda ki eğitim görevlileri ile konusabilir onlar ile belirlenmiş olan konularda röpartajlar yapabiliyorum sanırım okul sezonları içerisinde

namly
28-07-2010, 19:50
Bende Yardım etmek isterim konu Bitkler Ve İnsanların Bilgi Paylaşması olunca herşeye varım Okudugum Bölümün bir cok pozitif Etkisi olacagı kanısındayım Bu yardım işinde Yanlız şuan Sitede daha cok acemiyim Onun için ne nerde Kim kimdir bİlmiyorum

malina
28-07-2010, 21:12
Biraz zaman geçsin, görüşelim :)

aygün
29-07-2010, 09:21
Konuk yazar köşesi olsa aslında...
Veysel Özkan' ın dediği gibi benzer kaygılar taşıyorum. Hani, tamam yazarım deyip aksatmak zorunda kalırsam hoş olmaz.

dlk
22-09-2010, 17:38
***.bu siteyi çok sevdim.dergi veya başka bir konuda en ufak bir katkım dahi olsa çok mutlu olurum.sağlık personeliyim.bitkilerle sağlık konusu arasındaki bağlar hakkıda yardımım olabilir.birde yemek yapmayı çok severim.size değişik tarifler gönderebilirim.hatta isterseniz fotoğraflarım.meslek hayatımda gebe bebek ve çocuklarla çok ilgilendim.bu konularla ilgili basit ve güncel bilgilerimi paylaşabilirim.mesela gebelikte nasıl beslenilmeli.bebeklik dönemi aşıları.çocukların zihinsel psikolojik ve sosyal gelişimleri için anne babanın yapabileceği basit davranışlar gibi.okumaya meraklı biriyim.sık kitap okumaya çalışırım.kitabı okuyup özet bilgiler vererek tanıtımını yapabilirim.bu sinema filmleri içinde geçerli.ödüllü bulmaca bilmece veya zeka soruları bulunarak okuyanların dikkatleri çekilebilir.tabi ödül fidan veya tohum olmalı.anatemaya uygun.bunun gibi birçok şey olabilir.bunlar ilk etapta aklıma gelenler.

glacier_
24-09-2010, 10:28
konuyu yakın takip etmekteyim.bir serada iç mekan bitkiler üzerine çalışıyorum.ihtiyaç duyulduğu anda sizinle bilgi ve birikimleri paylaşabilirim

malina
24-09-2010, 13:22
Katkıda bulunacağını yazmakla yetinmek yerine, yazılarınızı gönderseniz şimdiye kadar bir dergi çıkaracak yazı birikmiş olurdu :)

Yazılarınızı agaclar@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Pusarık
21-12-2012, 21:49
Dergi çıkarılması için bir çalışma var mı? Son sayı 2008 tarihli, epey bir ara verilmiş.

Konunun güncellenmesi için neler yapabiliriz, bir katkı sağlayabilir miyiz?

memet
21-12-2012, 21:56
Ben bir ara uğraştım, bazı arkadaşlar sağolsunlar yazı da hazırladılar ama, söz verenlerin çoğu katılmadı yazılar da dergi çıkaracak kadar olmadı.

Pusarık
21-12-2012, 22:41
Sayın memet, üyeler belki bir işaret bekliyorlardır, ne dersiniz? 2008'den bu yana çok şey değişti. Sitede de üye sirkülasyonu epey değişime uğramıştır herhalde.

İsterseniz siz bir start verin, bakalım yankısı nasıl olur?

memet
21-12-2012, 23:33
Geçen sefer başlıkları tarayıp bilgi içeren mesajları olanları aramış onlara öneride bulunmuştum. Dediğim gibi sonuç bir sayı çıkarmaya yetmedi. Bir kaç aylık yazı birikmeli bir sonraki sayı için yeterli döküman olmalı kimse böyle bir zora girmedi. Anca yeterli sayıda gönüllü çıkar yazı yazacağını garanti ederse girişilir, geçen seferki hüsrandan sonra çok hevesli değillim açıkçası.

Pusarık
22-12-2012, 00:16
Peki daha önce dergi çıkarken gelen yazılara göre mi, yoksa her ay için belirlenen konuya göre mi çıkıyordu dergi?

Mesela, bir önce ki ay en çok hangi başlıklar tıklanmış görme imkanı varmı? Eğer istatistik yapılıyorsa reyting için, öncelik bu konulara verilebilir. Gündemde olan konu için yazmak daha cazip gelebilir ilgileneceklere. Okunacağını bilerek yazmak zevklidir.

Sizler yönetim kadrosundayken hüsran derseniz, üyeler cesaret edemez ki...

Siz bir kez daha el atın, hevesinizi kırmadan belki ummadığınız süpriz yazılar gelir. Denemeden bilemezsiniz ki...

Mine Pakkaner
22-12-2012, 02:40
Dergi çıkarmak ciddi bir konu, çok da ciddi uğraş istiyor. İş sadece yazıyla bitmiyor, sonrasında arkada hummalı bir faaliyet başlıyor. Başta Malina teknik arkadaşlarımız günlerce çalışıyorlar. Üyeler sadece bir konuda yazıyor, teknik ekip haftalarca emek veriyor.

Dergi için konuk yazarlarımızdan veya üyelerimizden neler beklemiştik bir bakalım;

Yazılar her ay 20-25 gün öncesinden elimizde olmalı, her yazar 2 konu yedekli yazı yollamalı.
Mevsimine uygun konular öncelikli olmalı.
Fotoğraflar yüksek çözünürlükte ve sayfa düzenine göre seçim yapabileceğimiz bollukta olmalı.
Yazı yollayan üyelerimiz niye benimki bu ay yayımlanmadı diye kapris yapmamalı.
Yazılardan teknik nitelikte olanlar için uzman görüşü alınacağı unutulmamalı. Yazıların redaksiyondan geçirileceği de kabul edilmeli.
Yazı yollayacağına söz veren üye sözünü tutmalı.

Bu gibi konularda maalesef sürekliliği sağlayamadık. Özel sayı çıkaralım dedik ona da heves olmadı. Şimdi şöyle yapalım isterseniz. Mevsimlik dergi çıkaracağız diye başlayalım. Yılda dört sayı.

Buyrun ilkbahar sayısı için yazı topluyoruz. Dergi mart başında çıkacak. Son yazı ve fotoğraflar teslim tarihi Şubat 1 . Ana konu ilkbahar.

Bakalım neler toplayacağız, yetecek mi? Bundan da önemlisi sürekliliği olacak mı? Arada bir sayı çıkan dergi anlamsız ve başarısız bir girişim çünkü.

Pusarık
22-12-2012, 11:34
Merhaba Mine Hanım,

Cevabi yazınızı görünce çok sevindim:) Hele verdiğiniz bilgiler tam sormak istediğim şeylerdi. Ben başka bir konuda sizden fikir almak için yazacaktım ama çok yoğun olduğunuzu okuduğum için rahatsız etmeyim demiştim.

Meslek Odamızın dergisi için yapılan çalışmardan biliyorum ne kadar zorlu bir süreç olduğunu. Benim düşüncem şuydu, madem burda paylaşım içindeyiz o zaman emeği de paylaşmalıyız. Her gün değişik başlıklarda herşeyi yazıyoruz, neden bunu dergide daha derli toplu, faydalı şekilde yapmayalım.

Öneriniz çok güzel, ana konu ilkbahar. Üyeler ilkbahar için neler düşünüyor, neler hazırlanıyor, doğa ana bizden neler bekliyor, kendisi neler hazırlıyor gibi alt başlıklar olabilir mi?

Nasıl uygun olur bilemiyorum ama bunun duyurusu forum sayfasında, üyelerin dikkatini çekecek gibi yapılabilir mi? Belki birileri hadi yazın demeyi bekliyordur:)

Teşekkür ederim ilgilenip cevapladığınız için.

Saygılar..

Charlaux
22-12-2012, 13:52
Ben aslinda bitkiler ve gumrukler hakkinda bir yazi yazmak istiyorum,su anda bildiklerimi toparliyorum ama uygun mudur bilemiyorum.

malina
22-12-2012, 13:59
Her yazının bir okuyucusu vardır... agaclar.net üyelerinin ilgi alanı epey geniş.

Nedense bu başlıkta, "Şunu yazdım, şu kadar fotoğrafla birlikte agaclar@gmail.com adresine gönderdim" yazıları yok, hala derginin çevresinde dönme var :)

Laf değil, icraat, haydi göreyim :)

Ben fakir
22-12-2012, 16:37
Dergi için hazırlanan yazıların hangi adrese gitmesi gerekiyor?

Bir editör adını kastediyorum.

Harun Parlak
22-12-2012, 16:42
Yazılarınızı agaclar@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

sabah
22-12-2012, 16:50
2013 İlkbahar Sayısı için yeni bir başlık açılsa iyi olmaz mı?:rolleyes:

malina
22-12-2012, 17:01
2013 İlkbahar Sayısı için yeni bir başlık açılsa iyi olmaz mı?:rolleyes:

Yazmaya niyetli yeterli sayıda kişi buraya yazarsa, yeni konu açarım :)

loveforlife
22-12-2012, 17:42
İki yılı aşkın bir süre boyunca belediyenin çıkardığı bir derginin ve web sitesinin yayın editörlüğünü yapmış, ayrıca yerel medyada köşe yazarı olarak güncel konulara değinmiş biri olarak; karınca kararınca katkım olabilir dergi için. Şayet uygun görülürse dergi için görev almaktan mutluluk duyarım.

malina
22-12-2012, 18:04
Çok sevinirim. Yazıları düzeltme işi epey zaman alıyor. Malum ne de/dalar, ne de soru takıları ayrı yazılıyor :)
Diğerlerini saymıyorum bile...

Bu göreve talip olacak 2 kişi daha var mı?

Ben fakir
22-12-2012, 18:22
Çok sevinirim. Yazıları düzeltme işi epey zaman alıyor. Malum ne de/dalar, ne de soru takıları ayrı yazılıyor :)

Gerekliyse, yaparım.

sabah
22-12-2012, 18:29
(Uzman ya da profesyonel arkadaş çıkmazsa ilgilenebilirim.:rolleyes:)

Güler
22-12-2012, 18:29
Sevgili malina, siz yeter ki ışığı yakın, yakın da görün bakın agaclar.net gönüllüleri neler yaparlar, ne cevherler var aramızda. ;)

çiftçi5234
22-12-2012, 18:33
Hem veterinerlik öğrencisiyim, hemde 7 göbek çiftçi aile çocuğuyum.Dinleyip yazabilirim.

Aynı anda 1'den fazla seçenek işaretlenmiyor, ilk 3 şıkkı kolaylıkla yerine getirebilirim.Teşekkürler..

Ali H. ALI
02-01-2013, 12:29
Dergi cikmaycak karari alindiginda, bircok kisi buna uzulmus ve bu kararin degisebilmesi icin sadece kara icin yazilmis cizilmis de Malina'nin istedigi yazi birikimi eline bir turlu ulasmamis oldugundan karar uygulanmaya kondu.

Yine cok guzel bir atilimla derginin belkide tekrar cikmaya basliyacagini dusunuyorum. Ama, bir onceki dergi macerasinda oldugu ve belkide ilki kadar omru bile olmadan, 3-4 sayi sonra yine bir sona gelinmesinden endise etmekten de kendimi alamiyorum.

Bahar yazilari ilk heycanla bir dergi dolduracaktan fazla bile olabilir, ondan hic suphem yok da sonrasi icin yazilacaklarin yeterli olabilmesi icin ozveriyle calisilmasi gerekiyor. Yani demem o ki aksarsa yazilanlar bir ikinci sansimiz olmaz...

Yazacak olan arkadaslara simdiden basarilar..

pomodoro
02-01-2013, 13:49
Yabancı dergilerden ve/veya sitelerden çeviri yapılabilir mi? Telif hakkı gibi bir sorun yaratır mı?

Lunlun
02-01-2013, 15:01

Düzeltme yapma konusunda üstüme yoktur (bkz. forumdaki kendi mesajlarıma yaptığım düzeltmeler). :) Bu organizasyonda görev yapmaktan mutlu olurum. Kendim yazmaya da çalışırım ama önce 1'den hatta 5'ten fazla yazı oluşturup ondan sonra yazabilirim demekte fayda var. Ayrıca, ekip çalışmasına yatkın ve "objektif bakış"a yakın olduğum da söylenir. :)

malina
02-01-2013, 15:35
Düzeltme yapma konusunda üstüme yokturYazı olsa, dükkan sizin :)

Lunlun
02-01-2013, 15:58
:) O zaman iş başa düşüyor. Sayın malina, aslında agaclar.net'in kendisi sonsuz bir tecrübe kaynağı olduğuna göre, acaba diyorum sistemli bir şekilde özetlense forumda paylaşılanlar. uzun zaman evbahçe dergisi takip eden ve bir türlü istediği dergiye ulaşamayan birisi olarak soruyorum bunu. Yazı bir kaç tane olabilir ki, Sayın Ben fakir'in ve Sayın SevimK'nın cümleleri ilk başta aklıma gelenler. Bunun dışında bence agaclar.net'te yapılan paylaşımlar, delilik öyküleri, orkide heveslileri,hoyacılar, topraksız tarım uygulayanlar, hatta hayali bahçeler konuları, muhteşem değil mi? Bunları dergide kullanmak hatalı mıdır? Aklımda bir kaç fikir daha var.
Saygılarımla

ilksenozturk
02-01-2013, 16:07
üyelerin kısa hikayeler paylaştığı bölümdeki hikayeleri sahiplerinden izin alarak toparlayıp dergide sayfa ayırmayı öneriyorum.
Ayrıca delilik öylüleri adlı bir başlığa ne dersiniz peki? o da içimizden zaten:)
sıcak bakılırsa hikayeleri toparlayıp editöring işini üstlenebilirim.
bir de gezelim görelim bölümü yapılabilirse birşeyler çıkabilir

malina
02-01-2013, 18:25
üyelerin kısa hikayeler paylaştığı bölümdeki hikayeleri sahiplerinden izin alarak toparlayıp dergide sayfa ayırmayı öneriyorum.
Ayrıca delilik öylüleri adlı bir başlığa ne dersiniz peki? o da içimizden zaten:)
sıcak bakılırsa hikayeleri toparlayıp editöring işini üstlenebilirim.

Delilik öykülerindeki yazıları mı toparlamayı düşünüyorsunuz?

Lunlun
03-01-2013, 06:24

Çok güzel olmaz mı?

Agaclar.net bizce ne ise dergisi de öyle olmamalı mı? Sadece yazı paylaşımları değil de asıl tecrübe paylaşımı önemli değil mi? Bırakın bölgeleri şehirden şehire bile fark ediyor bakım özellikleri. İstanbul'dan bakıp anlatılan bakım önerileri ne yazık ki her zaman haklı çıkmıyor , en azından ben Bartın'da yaşadım bunu.

Paraya çevrilmesin olay, yeterlidir. "Bu organizasyonda birşeyler yapmak istiyorsam para kazanmak için değil, bitki deliliğimi başkalarına da bulaştırmak istediğim için yapıyorum. Kendi içimde güzel bir dergiye açım ve bu boşluğu yaşayan başkaları da varsa, onların da problemine çözüm olacak bir yapının parçası olmak istiyorum." Bu cümleyi bir sürü kişiden duyabilmeyi çok isterim.

ilksenozturk
03-01-2013, 10:24

iki önerim var;

birincisi delilik öylüleri toparlanabilir. 'bizden hikayeler' bölümü gibi bir arajman yapılabilir.

ikincisi üyelerin kaleminden çıkmış hikayeler toparlanabilir, izin alıp yayınlanabilir.

memet
03-01-2013, 10:32
Biraz magazin dergisine dönmezmi bu içerikle?
Dergide forumdan farklı olarak belirli konuların ayrıntılı incelendiği makaleler yazmaya çalıştık daha önceki sayılarda.
Zaten forumda olan sohbetlerin dergiye ne gibi bir katkısı olacağını bilmiyorum.

malina
03-01-2013, 10:45
Paraya çevrilmesin olay, yeterlidir.

Ama dergileri parayla satıyorduk, şimdi ne olacak? :)

Lunlun
03-01-2013, 12:34
O zaman şöyle diyelim, para ile satılsa bile ben sizden birşey istemem, kendi adıma konuşuyorum. Öyle bir durumda bir vakfa bağış yapılması veya Doğa İçin Çal projesinde kulanılmasını tercih ederim.

Forumdaki herkes her başlığa uğruyor diiye düşünülüyor sanırım. Oysa herkesin buna zamanı olmayabilr, ilgisi de olmayabilir. Bitki Delilerinin Delilik Öyküleri başlığı benim favorim ama ona rağmen onlarca sayfada ne yazdığını baştan sona okumadım hiç. hatta geçenlerde incir fidanı satın alınması konusu vardı, nokta atışlı adres verilmese bulamazdım bile konuyu. Diyeceğim o ki, agaclar.net'in zengin coşkusunu yansıtmak lazım diye düşünüyorum.

Fikirler bir araya gelirse güzel şeyler yapabiliriz. Üstüme düşen görevi yapmak isterim. Yazı işi ile başlayım diyorum ama konu bile belirleyemedim. Bir de şöyle bir durum var. Daha önce dergi belli bir içerikle çıkarılmış. Çok da güzel konular işlenmiş ama sonra birşey olmuş ve insanlar kopmuş sanki dergiden.

Dergi konusunda geçmiş tercübeler neler söylüyor , herşeyden önce onları dinlemek isterim. Gaza gelip birşeyler yapmak değil de akıllıca ve planlı davranılarak yola çıkmaya çalışılıyor bunu anlıyorum ve hak veriyorum.

ilksenozturk
03-01-2013, 14:56
Biraz magazin dergisine dönmezmi bu içerikle?
Dergide forumdan farklı olarak belirli konuların ayrıntılı incelendiği makaleler yazmaya çalıştık daha önceki sayılarda.
Zaten forumda olan sohbetlerin dergiye ne gibi bir katkısı olacağını bilmiyorum.

bitki delilik öylüleri bitkileri sevmeyi ,sahip olmak için heveslenmeyi ve çabalamayı kapsamıyor mu aslında?
bitki sevgisini 'bana neler ettin zalim :)' esprisiyle konuyu irdelemek değil mi?
ciddiyetle gülen bir yüz.
neden olmasın?:rolleyes:

olcim
03-01-2013, 15:29
HİÇ HADDİM OLMAYARAK YAZILANLARI OKUDUM VE BİR ÇOĞUNU ÇOK BEĞENDİM , yazılması istenen konular da güzel ve ilgi çekiciler . Ben de yazı yazma seçeneğini işaretledim , başka seçenekleri de işaretlemek isterdim , ancak sadece istemekle kalırım diye vazgeçtim , ben özellikle şiirsel anlatımlardan hoşlandığım için istediğim her görsele ait bir şiir yazabilirim , geçmişten gelen hatıraları makaleleştirebilirim , zamanım çok olsaydı keşke ; demekten nefret ediyorum ( fakat gerçek bu ) , çevremdeki bitkilerin iklim değişikliklerin de yaşadıkları farklılıklar üzerine ( bana en yakın bitkilerden başlayarak ) kısa anlatımlar yapabilirim ... Son olarak magazin dergisi olup olmayacağı noktasına takılıp kalmış sohbet ; benim hoşuma gider bu delilikler . Özellikle araştırmalardan bunaldığım zamanlarda çok iyi geliyor magazinler :)

memet
03-01-2013, 17:34
Fikirler bir araya gelirse güzel şeyler yapabiliriz. Üstüme düşen görevi yapmak isterim. Yazı işi ile başlayım diyorum ama konu bile belirleyemedim. Bir de şöyle bir durum var. Daha önce dergi belli bir içerikle çıkarılmış. Çok da güzel konular işlenmiş ama sonra birşey olmuş ve insanlar kopmuş sanki dergiden. Dergi konusunda geçmiş tercübeler neler söylüyor , .

Eski sayılara bakarsanız bir kaç kişinin yazmış olduğunu görürsünüz. Her ay bir makale yazmak o kadar da kolay bir konu değil.

Bu ay yeterli yazı gelecek mi diye dergi çıktığı günden başlayıp gerilmek de ayrı. Üyelerden istenen destek de yeterli olmadı sizin dediğiniz gibi görev kabul edip yazanlarda malesef dergiyi çıkaracak kadar yazı olmasına yetmedi.

Daha önce belirttim ben bir kere daha denedim birkaç ay yetecek yazı biriktirebilsek tekrar çıkaracaktık dergiyi. Bu kapasiteye ulaşamadık. Zamanını ayırıp yazı yollayan arkadaşlar oldu onlara mahcup olmam dışında bir gelişme sağlayamadık.

Birkaç kere forumda dergi konusunu açtım bir tepki gelmedi. Şimdi de iyiniyet belirtenlerden hiç kimse hangi konuda ne yazıya başladığını belirtmedi.

Forumdaki konular zaten forumda var. Bir de degiye aktarmak ne kadar ilginç, benim fikrim de o konuda böyle.

memet
03-01-2013, 17:42
Bir de şöyle bir durum var. Benim aklıma hocalardan makale isteyelim diye bir fikir geldi.

Hoca deyince burnu kaf dağında birilerini düşünmeyin. Bugüne kadar her isteğimize büyük bir heyecanla olumlu cevaplar verdiler. Bize konferans verirmisiniz dedik aylar önceden programlarını ayarladılar bize açıklamalar yolladılar. Vakitlerini ayırdılar. Katılım yirmi otuz kişi oldu.

Hoca,salonda, daha fazla katılımcı bekliyordum deyince, ben şurası yarılsa da içine düşüp kaybolsam dedim.

malina
03-01-2013, 18:48
bitki delilik öylüleri bitkileri sevmeyi ,sahip olmak için heveslenmeyi ve çabalamayı kapsamıyor mu aslında?
bitki sevgisini 'bana neler ettin zalim :)' esprisiyle konuyu irdelemek değil mi?
ciddiyetle gülen bir yüz.
neden olmasın?:rolleyes:

Diyelim ki bir sayıyı buna ayırdık, sonra?

Yıl 12 ay :)

malina
03-01-2013, 18:50
Bu arada, yukarılarda kalmış esprime cevap bile gelmedi kimseden :)

Daha derginin nasıl bir dergi olduğu farkedilmemiş görünüyor :)

ilksenozturk
04-01-2013, 07:33
Diyelim ki bir sayıyı buna ayırdık, sonra?

Yıl 12 ay :)

bir sayıyı buna ayırmak değil, her sayıda delilik öykülerinin ve kişisel hikayelerin yer aldığı bir bölüm yaratmak...
hem de stoklu gitmiş oluruz :)

espri olarak söylediğiniz parayla satma kısmı ise, sağlam bir taştı, anlaşılmıştı zaten.

tereddütlerinizde çok haklısınız. herkes bir heves başlar ama sonra devamı gelmez. sahiplenmez.

derim ki; görev atayalım, şu bölümün editörü bu kişidir, bölüm sorumlusu budur diye. belki bir nebze...

Lunlun
04-01-2013, 08:37
bir sayıyı buna ayırmak değil, her sayıda delilik öykülerinin ve kişisel hikayelerin yer aldığı bir bölüm yaratmak...
hem de stoklu gitmiş oluruz :)

espri olarak söylediğiniz parayla satma kısmı ise, sağlam bir taştı, anlaşılmıştı zaten.

tereddütlerinizde çok haklısınız. herkes bir heves başlar ama sonra devamı gelmez. sahiplenmez.

derim ki; görev atayalım, şu bölümün editörü bu kişidir, bölüm sorumlusu budur diye. belki bir nebze...

Bunlara katılıyorum, teşekkürler sevgili ilksenozturk.
Agaclar.net kurulduğundan bu yana hem bahçelerde hem hafızalarda bitki çeşidi inanılmaz arttı. Dün arkadaşıma hoya kerri gösterdim siteden, bu nasıl bir yapraktır diye kelimenin tam anlamıyla dibi düştü. :) Delilik öykülerini siteden almayalım da öyküsü olanlar için ilan yapalım mesela sevgili ilksenozturk'e göndersinler sitede yayınlanmayan bir öykü olsun. Böylece site kendini tekrar etmez ama onunla paralel olur. Ya da ayın delisi seçilebilir. Deli dolu oldu bu cümleler, neyse...

Eski sayıların hepsini okuyamadım, içlerinde yeniden anlatılması iyi olacak veya güncellenmesi gereken birşeyler var mıdır gözden geçirmek isterdim. Ama önerilerimi aşağıda sıralıyorum:

- Derginin bir Hoya sayısı var ama o zamandan bu yana oldukça güzel koleksiyonlar oluştu, onlarla görüşebiliriz.

- Orkide bakımı hala havada asılı. orkide heveslileri sayfasına baktığınızda fark edilir, hep aynı sorular defalarca soruluyor. Bir keiki konusu var ki oooff off. Hepsini bir toplasak, bir de her ay tanıtım yapsak hangisine nasıl bakılıyormuş.

-Sebze bölümü mutlaka olmalı. İlk defa bu tohum paylaşım etkinliğinde gördüğüm tabirler var, "deşti" tabiri mesela. her domates aynı şekilde mi aynı şartlarda mı yetiştiriliyor? Belki basit konular bunlar ama inanın gerçekten bilmeyen kişiler var.

-Sebze olur da meyve olmaz mı? :) "Bordo bulamacı ne zaman yapılıyordu? Bordo bulamacı ne ki?" mesela dedim.

- Bitkiler olur da hayvanlar olmaz mı? Üyelerin sahiplendiği, büyüttüğü, baktığı , hayvanlara da yer verilse, onların da hikayeleri vardır.

- Her ay çok kullanılan iki çiçek ıcığına cıcığına kadar incelense mesela. sardunya konusu kaç sayfaya ulaşmıştı en son? Bu kadar yaygın, bu kadar çok fotoğraf var, rengarenk, herkes bakabilir ama yine de kışın napıcaz diye soruyoruz birbirimize.

- Üyelerin kendini tanıttığı bölüm kısıtlı kalıyor bence. Bir de bir süre sonra üyeleğini sonlandırmak istediğinde o kişiye bir daha ulaşılamaz. Dergide o kişi ile ilgili bölümde havada kalır, diye düşünüyorum. Onun yerine uzak bahçelerin yakın işbirliği gibi daha çok kişi ile yapılan çalışmalara yer verilse. ya da tohum takas gibi bir tecrübe var, ona yer verilse?Bu konuda da şöyle bir yorumum var, daha önceki sayılarda tohum toplama ve saklama konusu anlatılmıştı , şimdi kontrol edemedim, doğru mu hatırlıyorum diye ama burda okumuştum sanırım, ama tohum takasa katılanların soru cevaplarına baktığınızda hala tohumlar ne zaman alınır bilmediğimi görüyoruz. Bir de tohum takas etkinliği ekim-aralık gibi yapıldı ama bazı bitkiler çok daha önce tohum veriyorsa onca zaman nasıl saklamak lazım, daha da önemlisi bunu her ay hatırlatmak lazım diye düşünüyorum. yani konuyu işledik bitti, dersek eksik kalabiliriz.

- Gezme - görme konusuna da yer ayrılsa? Kış dahil olmak üzere her mevsim her ay gidilesi yerler var, üyeler de geziyor. Sitede anlatılmamış veya eksik kalmış gezi notlarına yer verilebilir.

- El emeği yapılan çalışmalara örnekler verilebilir. Çini gibi işlerle uğraşanlar var. Onlardan yardım istesek?

- Konu bitki olunca işin ucu mutlaka yeme içmeye varıyor. Sitede yayınlanmamış tarifi olanlar varsa yer verilebilir dergide. Yine bu sitede gördüğüm korogaki diye bişey var. Biraz konuyu derine indirsek mutlaka yeni birşeyler buluruz.

- Bunların dışında bir de her sayfaya ipuçları, okuyucunun dikkatinin dergide kalmasını sağlayacak tek cümlelik uyarılar, önlemler vs serpiştirmek gibi bir önerim var.

- Derginin daha önce yayınlanan dizaynı ile ilgili şöyle bir yorumum var; Kullanılan yazı tarzı bilgisayar çözünürlüğüne göre bazen bozulabiliyor. Biraz deneme yanılma yapıp yazı karakterini değiştirebilir miyiz? ya da ekrana gelen default görüntü ayarı ile ilgili birşey yapılabilir. Şöyle ki sayfanın tamamına bir anda bakmak istediğimde yazıların okunurluğu etkileniyor. Yazıları büyütmek için x2 yapınca da safya ekrana sığmıyor. Sayfa ayarını ben yapıyorum sonuçta, ekranımla ilgili de birşey olabilir ama sonuçta ben bunu yaşadım. :confused:

- Her konuya en fazla ayırılacak sayfa sayısı belirlemek gibi birşey yapılırsa, sayfala doldurma sıkıntısı yaşanmayabilir. Bir de en fazla atıyorum 60 sayfalık bir dergi olsun. ev bahçe dergisi de reklamlar olmasa en fazla o kadar olurdu diye düşünüyorum.

- Son önerim ise dergi yapısı ile ilgili. Bilgisayar ortamında yayınlanack bir dergi için sayfa etiketleri oluşturarak yönlendirmeler yapılması herkesin ilgi alanına hitap eden bölümü bulmasına yardımcı olabilir mi? Yukarıda sıraladığım her bölüm için hani büro klasörlerinde kullanılan ayraçlar vardır, ona benzer bir şeyler kullanılabilir mi? Bu tamamen işin teknik kısmı ve detay bilmiyorum ama belki bölüm ayrımlar, okuyucuların zaman kullanımlarını verimli hale getirir.

Yazı yazmaya geldi sıra. :) Bir kaç tane oluşturmadan önce buraya dönüp daha fazla bıdı bıdı yapmamak gibi bir niyetim var. :)

Saygılarımla

Ekleme: Aman Allahım, nasıl unuturum kaktüs ve sukulentleri. Mutlaka ama mutlaka yer ayırmak lazım. Her ay bir kaktüs bir sukulent.

photographist
04-01-2013, 09:56
Ben fotoğrafçılık konusunda yazabilirim. Her sayı 1 konu ile ilerlerse ve her sayıda bu konuya 4 sayfa yer ayrılırsa
* 3 sayı genel fotoğrafçılık,
* 1 sayı doğa fotoğrafçılığı,
* 1 sayı makro fotoğraf,
* 1 sayı panoramik fotoğraf,
* 2 sayı fotoğraflar üzerinde dijital düzenleme,

* Sonrasındaki her sayıya soru cevap ve tanınmış doğa fotoğrafçıları ile röportajlar şeklinde ilerleyebilirim.

Ayrıca derginin tasarımı konusunda da yardımcı olabilirim.

ilksenozturk
04-01-2013, 10:24
Ben fotoğrafçılık konusunda yazabilirim. Her sayı 1 konu ile ilerlerse ve her sayıda bu konuya 4 sayfa yer ayrılırsa
* 3 sayı genel fotoğrafçılık,
* 1 sayı doğa fotoğrafçılığı,
* 1 sayı makro fotoğraf,
* 1 sayı panoramik fotoğraf,
* 2 sayı fotoğraflar üzerinde dijital düzenleme,

* Sonrasındaki her sayıya soru cevap ve tanınmış doğa fotoğrafçıları ile röportajlar şeklinde ilerleyebilirim.

Ayrıca derginin tasarımı konusunda da yardımcı olabilirim.

sn photographist,
hani birkaç sayı için makaleleri karalayıp gönderseniz şimdiden de moderatör ekibimize kendimizi ufak ufak ispatlamaya başlasak ;)
geçmiş tecrübeler yüzünden biraz karamsarlar doğa olarak.

photographist
04-01-2013, 10:46
Tabii ki. Kusura bakmayın biraz da yoğunluktan konu başlığının tamamını okumadım. Hangi e-posta adresine göndermeliyim?

Görsellerin formatları ve boyutları hakkında bir kısıtlama var mı?

photographist
13-01-2013, 20:59
Tekrar merhabalar,

İlk yazımı bugün agaclar@gmail.com adresine gönderdim. Bir hafta içinde de ikinci yazımı göndereceğim. İyi akşamlar.

sabah
14-01-2013, 22:11
Hızlı erişim için önceki sayıların içeriklerini aşağıya ekledim.

agaclar.net E-Dergi (http://www.agaclar.net/dergi/dergiarsiv.html)
• Sevilay Gürkan / Mum Çiçeği Masalı

Şubat 2008, Sayı:13
Çekirdek Kampanyası Özel Sayısı
• Çağla Düzenli / Her Çekirdek Bir Ağaçtır

Aralık 2007, Sayı:12
• Murat Küçükçakır / Zeytincilik - 3
• Mine Pakkaner / Bitkiler İçin Bitkisel Tedavi (Ev Yapımı Reçetelerle Bitki Koruma)
• Ali Hassan Ali / Kenarı Kırık Bir Saksı ve 19 Sarmaşık
• S. Akgünlü, Ha. Güven / Türkiye'de İyi Tarım Uygulamaları
• Volkan Yalazay / Yeniçeriler Çınarı
• R. Çorbacı, N. Ergüleç / Bonsai Atölyeleri
• Mine Pakkaner / Formal Çitler ve Budanmaları
• Müge Koçak / Semizotsal Düşler
• Mine Pakkaner / Ödemiş 3. Süs Bitkileri ve Fidan Sergisi
• Ali Cem Ersin / Kanun
• Hülya Bayrak / Vita Tenekesi Aranıyor!
• Derya Özen / Somun Ekmeği
• Ümit Kuru / Fakir Ama Mutlu İnsanlar Ülkesi: Küba-Havan

Kasım 2007, Sayı:11
Terörü ve onu görmezden gelen,
el altından destekleyen ülkeleri lanetliyoruz!

Ekim 2007, Sayı:10
• Mine Pakkaner / Agaclar.net Üyelerinin Selluka Macerası
• Murat Küçükçakır / Zeytincilik - 2
• Garo Mirzahanyan / Orkidelerin Kraliçesi: Cattleya
• Ali Hassan Ali / Şarkıdaki çiçek: Manolya
• Tuğrul Körüklü / Herbaryum
• Hakan Ozan Erzincanlı / Genetiği Değiştirilmiş Ürünler zararlı mı zararsız mı?
• Prof. Dr. Serdar Tezcan / Böcek Farkındalığı Yaratma Projesi
• Derya Özen / Vişne
• Ali Cem Ersin / Bağlama
• Metin Yılmaz / Mordillo
• Cem Perin / Karaburun "Bakir Cennet"
• Mehmet Tunçer / Mısır Bebek
• Binnur Akhun Önen / Toprak Yoksa Ekmek Yok
• Yücel Özlem / İçimizden Biri

Eylül 2007, Sayı:9
• H. Cemal Gültekin / Yabanıl Meyveler Yok Olan Türlerin Geri Dönüşü
• Murat Küçükçakır / Zeytincilik - 1
• Ali Hassan Ali / Taşa Can Vermek
• Mine Pakkaner / İç Mekan Bitkilerinize Nasıl Bakmalısınız?
• Yücel Çağlar / Anayasal ve Yasal Baltalarımız da Var
• Cem Orkun Kıraç-Akif Aykurt/ Yaban Hayat Fotoğrafçılığı Etiği Üzerine
• Metin Yılmaz / Pul
• Ali Cem Ersin / Ney - Rüzgarın Sesi
• Ahmet Demirtaş / Doğal Değerlerimizin Korunma(ma)sına Tanıklık...
• Mine Pakkaner / Babakale Bıçakçıları
• Hasan Torlak / Hititler’i Bize Bağlayan Anadolu’nun Güzelim Bitkileri
• Nevsun Ergüleç / Sanatta Ayçiçekleri
• Vildan Sönmez / Karadeniz
• Sebahattin Sargın / İçimizden Biri

Ağustos 2007, Sayı:8
• Yılmaz Bülbül / Orman Yangınlarının Söndürülmesinde Sorumluluklar
• Raveyda Baş / Uğruna Köşk Kaydırılan Ağaç
• Ali Hassan Ali / Kamelya
• Murat Küçükçakır / Birkaç Soruda Güllerin Budanması
• Nurettin Turan / Ankarada'da Yaban Mersini
• Mine Pakkaner / Toksik Saksı Bitkileri
• Ferdi Binici / Kaktüs ve Sukkulentler
• Ali Cem Ersin / Ud
• Sebahattin Sargın / Beslenme ve Sağlık
• Müjgan Akar / Güzellik ve Kozmetik
• Selahattin Yılmaz / Sebzelerden Tohum Alma
• Avi Behar / Doğa Fotoğrafçılığı
• Filiz Ulusoy / Atabey Meslek Yüksekokulu
• Mehmet Tunçer / Yeni Bir Böcek Türü Bulundu
• Köşe Bucak, Börtü Böcek, Ekolojik Yaz Okulu
• Isparta, Doğa Eğitimi Projesi
• Metin Yılmaz / İçimizden Biri

Temmuz 2007, Sayı:7
• Mine Pakkaner / Çiçeğim Yerini Sevdi
• Kemal Saka / Ben ve Bitki Akvaryumlarım - 1
• Ahmet Demirtaş / İthal Ağaçları Kabuk Bitleri Sardı
• Garo Mirzahanyan / Sarracenia (Hortum Bitkisi)
• Ayşenur Tokaç / Domates Hastalıkları
• Selahattin Yılmaz / Pembe Domates
• Müge Koçak / Kakao Ağacı
• Neşe Kıldacı / Bir Fosilin Çığlığı-Dolmahçe Parkı
• Melike Şahiner / Cam Çicekler
• Derya Özen / Sarıkoz Köyü Ağaçlandırması
• Ali Cem Ersin / Pan Flüt
• Raşit Zeki Eltez / Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu
• Vildan Sönmez / Sülüklügöl
• Esra Dökmeci Cürgül / Kumaş Kaplı Saksılar

Haziran 2007, Sayı:6
• agaclar.net'ten...
• Ferda Gezer / Bu Haftasonu Yemyeşşil Bir Doğa Gördüm
• Selahattin Yılmaz / Sırık Domates (Balkon Yetiştiriciliği)
• Ali Hassan Ali / Torununuzun Torununa Bir Ağaç Bırakın
• Yücel Çağlar / Orman Yangınlarıyla Savaşım, Çok Boyutlu Bir Etkinlik Alanıdır...
• Ahmet Rodopman / Kiraz
• Gönül Basel / Sardunya Bakımı
• Aysun Eğerci / Estetik Ağaç Budama
• Melike Şahiner / Bir Amatörden Soğanlı Bitkiler Hakkında Bazı Şeyler
• A.H. Ali, V. Özfenerci / ”Sürrealist ağaçlar” Graeme Balchin
• Ali Cem Ersin / Piyano
• Hafize Mert / İçimizden Biri : HFZ

Mayıs 2007, Sayı:5
• agaclar.net'ten...
• Canan Apaydın / Erguvan
• Yücel Çağlar / Ağaçlandırsak mı Ağaçlandırmasak mı?
• Ali Hassan Ali / Begonyalar
• Selahattin Yılmaz / Sebze Şaşırtma Zamanı Geldi
• Yurdagül Şimşek Erşahin / Fide Hastalık Etmenleri ve Sürdürülebilir Tarım Yaklaşımı ya da solucan deyip geçmeyin
• Hakan Ozan Erzincanlı / Tarımda Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Dünyadaki Son Durum
• Kaan Tanman / Bu Kereste Nasıl Adam Olur?
• Onur G. Hitit / Paludaryum Kurulumu
• Ilgaz Özveren / Huysuz Ceviz Ağacı
• Gülnar Onay / Çocuklarınız Ağaçları Pencereden Bakarak mı Tanıyor?
• Ali Cem Ersin / Keman
• Yılmaz Bülbül / Havadan Sudan İşler
• Seyhan Gece / İçimizden Biri : Papatyam
• H. Hüseyin Emiroğlu / İstanbul ve Erguvan

Nisan 2007, Sayı:4

• agaclar.net’ten...
• Kemal Saka / Yeşil Teknoloji (Doğal Arıtma)
• Mine Pakkaner / Yelken Çiçeği ve Bakımı
• Tunç Kutlu / Sizin İçin Bonsai Saksısı
• Selahattin Yılmaz / Torfta Sebze Fidesi Yetiştirme
• Ali Hassan Ali / Melbourne Kraliyet Botanik Bahçesi
• Yücel Çağlar / Ormancılığımız Nereye Gidiyor?
• Garo Mirzahanyan / Phalaenopsis
• Mine Pakkaner / İzmir’de Bir Sardunya Cenneti
• Mehmet Tunçer / Bir Ahşap Zanaatkarı: Devrim Erakalın
• Yılmaz Bülbül / Bozuk Ormanların İyileştirilmesi
• Sebahattin Sargın / Arı, Bal ve Ağaçlar
• Bora Uymaz / Musikimizin Nazlı Sazı: Tanbur
• Melike Şahiner / Çiçeklerin Öyküleri
• Hülya Bayrak / Ağacımızı Kesemezsiniz
• Mehmet Tunçer / Yusufcuk Yapıyoruz
• Derya Yılmaz / İçimizden biri: Derya Yılmaz

Mart 2007, Sayı:3
• agaclar.net'ten...
• Ahmet Tolunay / 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası
• Yılmaz Bülbül / Fidan Dikerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
• Mine Pakkaner / Salonlarda Bahar Telaşı Saksı Değiştirme
• Garo Mirzahanyan / Ağaçların Güzel Çiçekli Kiracıları: Orkideler
• Ali Hassan Ali / Rüzgar Yatığı, Bir Ardıç Hikayesi
• Selahatttin Yılmaz / Sebzelerde Tohum Ekimi ve Fide Yetiştirme
• Mine Pakkaner / Evde, Bitkilerimiz İçin Hijyen
• Volkan Yalazay / Kamboçya Angkor Tapınakları
• Canan Apaydın / Bitkilerle Hayatımıza Giren Renkler
• Ali Cem Ersin / Ağla Kayısım Ağla
• Bülent Kalkan / Dünden Bugüne Bonsai
• Derya Yıldırım / Bursa-Kocaçay Deltası
• Garo Mirzahanyan / İçimizden Biri

Şubat 2007, Sayı:2

• agaclar.net'ten...
• Mine Pakkaner / Atatürk Çiçeği
• Nazım Tanrıkulu / Bağışıklık Sistemimizin Şifa Kaynağı: Ekinazya
• Tarık Fincan / Bonsai ile Flörte Karar Verdiyseniz...
• Garo Mirzahanyan / Etobur Bir Bitki: Venüs sinekkapanı
• Ali H. Ali / Okaliptus
• Ali Cem Ersin / Gitarlar ve Kullanılan Ağaçlar
• Mehmet Tunçer / Bir Dağ Köyünde Bir Ressam: Şebnem Çamdalı
• Müjgan Akar / Ökse Otu
• Sebahatttin Yılmaz / Mikasanomiya Anı Bahçesi, Kaman/Kırşehir
• Hülya Bayrak / Ağaç Araba
• Vildan Özfenerci / Photoshop İle Denemeler
• Selahattin Yılmaz / Kirlilik "Toprağa Saygı"
• Vildan Sönmez / İçimizden Biri: Vildan Sönmez

Ocak 2007, Sayı:1
• agaclar.net'ten...
• Mine Pakkaner / Küresel Isınma
• Ömer Madra / Beklemeye Tahammül Kalmadı
• Hasan Oktar / Trakya'nın Yalnız Ağaçları: Ahlatlar
• Fatih Mehmet Tok / Güllerde Küllenme Hastalığı
• Kemal Saka / 2006 Uluslararası Sucul Bitki Tanzim Yarışması
• Ali Hassan Ali / Niçin Bonsai?
• Vildan Özfenerci / Photoshop İle Denemeler
• Ahmet Kütükçü / Yaban Hayatı kurtarma ve Rehabilitasyon Derneği
• Garo Mirzahanyan / Chimonantus praecox
• Hülya Bayrak / Salıncak
• Ateş Öztan / Umursanmayan Tehlike: Piller
• Ali Cem Ersin / Ahşabın Sesi: Klarnet
• Mine Pakkaner / Sadece Tek Şans Tanıyan Bitki: Mantarlar

münevver
18-02-2013, 10:33
Uğraşıyorum ama henüz ortaya adam gibi bir yazı çıkmadı

sabah
20-02-2013, 12:00
Seçtiğiniz konu neydi?

Dergi çıkmasa da yazınızdan sitede/forumda yararlanabiliriz.

alabula
23-02-2013, 23:28
Merhaba,

İhtiyaç olduğu takdirde ben de bir şeyler karalamak isterim. Konu dağılımını ve dergi konseptini kim belirliyor veya nasıl belirleniyor?

sabah
24-02-2013, 12:06
Derginin durumu henüz belli değil.

Bir şeyler yazarsanız sitede yararlanırız. Konu için daha önce yazılmamış bir alanı tercih ederiz. İlgi alanınıza göre istediğiniz konuyu seçebilirsiniz.

İyi günler

Nazlı N92
16-08-2013, 10:02
arkadaşlar merhaba ben yorumlarınızı okudum ve ankette yapabileceklerimi oyladım fakat anlamadığım içerik ne olabilir? ne tarz konular seçmemiz gerek ve daha önce yayınlanmış bir dergiden bahsediyorsunuz o dergiyi nereden bulabilirim? yardımlarınızı bekliyorum

Sevgi Durul
16-08-2013, 11:17
arkadaşlar merhaba ben yorumlarınızı okudum ve ankette yapabileceklerimi oyladım fakat anlamadığım içerik ne olabilir? ne tarz konular seçmemiz gerek ve daha önce yayınlanmış bir dergiden bahsediyorsunuz o dergiyi nereden bulabilirim? yardımlarınızı bekliyorum

E-Dergi (http://www.agaclar.net/dergi/)

Nazlı N92
20-08-2013, 14:55
teşekür ederim sn. Sdurul saygı ve hürmetler

Charlaux
06-12-2013, 00:33
Merhaba arkadaslar,
Neden soyle guzel bir sayi hazirligi yapmiyoruz;mesela Ocak 2014'e ! Biliyorum hepimiz istiyoruz,yaklasik 13 tane makale gerekiyorsa hepimiz belirleyelim son teslim tarihlerini kararlastiralim ve guzel bir proje hayata gecirelim.Ben ortaya ilk konu fikirlerimi atayim;

-Yurtdisindan Tohum/Bitki Siparisleri (charlaux)
-Balkon Bahçeciliği (pomodoro)

Sevgiler

pomodoro
06-12-2013, 09:44
Merhaba,
Ben balkon bahçeciliğiyle ilgili yabancı bir blog çevirisi hazırlıyordum ama Sn.Malina ellerinde başka yazı olmadığını söyleyince yarım bıraktım. Devam edebilirim...

Charlaux
06-12-2013, 11:27
Merhaba,
Ben balkon bahçeciliğiyle ilgili yabancı bir blog çevirisi hazırlıyordum ama Sn.Malina ellerinde başka yazı olmadığını söyleyince yarım bıraktım. Devam edebilirim...

Merhaba sn.pomodoro,Sizin adınıza da düşünebileceğimiz başlıklar listesine koydum ki en azından insanlar belki bizi ciddiye alırlar,onlar da yazmaya katılırlar.
Sevgiler

malina
06-12-2013, 16:02
Yeterince içerik ve fotoğraf varsa, bir kişinin yazısından da bir sayı olur...

fevziye
18-12-2013, 12:41
Bitkiler dışında konu da yazabilirsek, şiir ve öykü konularında yardımcı olabilirim.

malina
19-12-2013, 11:45
Bitkiler dışında konu da yazabilirsek, şiir ve öykü konularında yardımcı olabilirim.

Teşekkür ederiz, dergiyi çıkaramıyoruz ama çıkarsak bile içerikte bunlara yer vermeyi düşünmüyoruz.

çağdaştuylu
28-12-2013, 00:58
bu kadar insan bir dergi çıkaramıyor muyuz? bence kolaylıkla çıkar bu dergi biraz gönül işi üniversitelerdeki hocalardan bol bol konuda araştırmada çıkarabiliriz halbuki... Ben destek vermeye hazırım bu oluşumu ülkemizde orman ve ağaçlarla ilgili o kadar çok yazılacak konu var ki? ben desteklerim yazıda yazarım...

Uğur ARSLAN
24-03-2014, 09:43
illustrasyon çizebilirim :D

hüsnüyusuf
24-03-2014, 19:10
E-Dergi için çok uzun bir ara verildi. Yeni sayıları uzun zamandır sabırsızlıkla bekliyorum. Sitede bilgi birikimi arttı, içeriği doyurucu bir dergi çok rahatlıkla hazırlanır diye düşünüyorum. Eminim katkı sağlamak isteyen çok üye olacaktır.

malina
25-03-2014, 11:39
Eminim katkı sağlamak isteyen çok üye olacaktır.

Siz bunların arasında mısınız?

marmarafidan
15-04-2014, 21:08
Dergi için fayda sağlayacağıma inanıyorum.. Aşılı ceviz ve badem fidanı üzerine makaleler yazabilirim...

ahmetmh34
03-07-2014, 14:31
Daha önce itü'de dergi çıkardık. Dergi için yazı yazabilirim.

Milla
03-07-2014, 15:09
Dergi için gereken fotoğraflarda yardımcı olabilirim.

ozcanimu
07-07-2014, 22:06
dergi için yazılar yazabilirim. geri dönüşüm, üretim çevre sorunları, üretim konuları, kimyasallar hakkında bilgiler verebilirim. ama tematik sayılar çıkarsa görev bölüşüp yazılar hazırlayabiliriz. yani her ay bir tematik konu üzerine yazarız böylece konu sıkıntısı da olmaz. ayrıca e derginin internet üzerinde dağıtılması için kendi data ağımda 10 bin kişiye mail atabilir, sosyal medyada reklamını yapabilirim.

Eğrelti Otu
23-07-2014, 00:27
Derginin yayınlanmadığını okudum. Tekrar yayınlamak isterseniz yardımcı olmak isterim.

salvadore-tr
23-07-2014, 10:03
e dergi (http://www.agaclar.net/dergi/)

Hannya
27-10-2014, 13:56
Merhaba, ben görsel sanatlar öğretmeniyim. Şimdilik vaktim yettiğince dergi için illüstrasyon çizebilirim; ayrıca ağacın heykel alanında kullanımına dair bir makale yazmaktayım. Makalem tamamlanıp yayınlandıktan sonra ilk kez dergide paylaşım yapabilirim; ancak bu şimdilik uzun zaman isteyen bir süreç :)

malina
27-10-2014, 14:58
Merhaba, ben görsel sanatlar öğretmeniyim. Şimdilik vaktim yettiğince dergi için illüstrasyon çizebilirim...

Dergi işi biraz karışık :)

Öğretmenler için eğitim amaçlı afişler (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-netten-duyurular/2119.htm)
diye bir konumuz var.

İstenen afişler neler olabilir talepte bulanacak olan arkadaşlar yazsa, hep birlikte kararlaştırsak, siz çizseniz, siz ya da ben toparlasak nasıl olur? :)

herkul
19-01-2015, 14:33
Bende dergiyi çok iyi tanıtırım. Reklam falan ayarlamaya çalışırım. karınca kararınca;
Safımız belli olsun, selamlar

tugayasci
07-04-2015, 20:06
samsunda gazetecilik bölümü ögrencisiyim röportaj ve dergide yazı yazma konusunda yardımcı olabilirim ayrıca fotoğraf konusundada ihtiyaç olursa yardımcı olabilirim

aphrodit
05-08-2015, 11:30
Zıraat mezunu, Sosyolog, Otizimli ve Mr'li çocuklara Bahçe Kültürü dersi veren bir Öğretmen adayı olarak dergi de bu konu da yazı yazmak isterim neler yapmamız gerekiyor nasıl bağlantı kurmalıyım dergi yetkilileri ile?