Bağlan

View Full Version : tarla kuşu / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 [4]

tarla kuşu
09-06-2016, 16:52
Mesajın sağ alt köşesinde düzelt butonu olması lazım, oradan butona tıklayın sonra da gelişmiş moda geçin. Fotoğraf yüklediğiniz yerden önce fotoğrafları silin sonra da yeniden düzelterek yükleyin.

Teşekkürler h_dogan...

dongyul
09-06-2016, 20:17
Gençlerden öğreneceğimiz çok şey var arkadaşlar... Sevgili dongyul un yaptığı ot temizleme aletinden yaptım ve denedim. Sonuç ; mükemmel...

Sayın Tarlakuşu; işe yaradığına çok sevindim bende çok memnunum, uç kısmı ile otun kökünü çıkartıyorum baktım kök çok kalınsa aletin orta kısımları ile otu kökünden kesiyorum.. daha öğreneceğimiz çok şey var ^^

- Bu arada havuç tohumunu aldım ekmek için uygun yer arıyorum ^^

A_NOMAD
16-06-2016, 18:18
Şöyle (http://www.agaclar.net/forum/1468973-post249.htm) bir isteğim var, ne dersiniz? ;)

tarla kuşu
17-06-2016, 11:00
Şöyle (http://www.agaclar.net/forum/1468973-post249.htm) bir isteğim var, ne dersiniz? ;)

Bana uyar sn A_NOMAD.

sakdag
17-06-2016, 12:26
Bana uyar sn A_NOMAD.

Çok sevindim Tarlakuşu ablacım... ;)

A_NOMAD
17-06-2016, 14:32
Bana uyar sn A_NOMAD.

Ben de çok sevindim, sizlerle görüşmek için sabırsızlanıyorum ;)

tarla kuşu
17-06-2016, 15:37
Çok sevindim Tarlakuşu ablacım... ;)

Bende çok sevindim sevgili sakdag. İnşallah katılım olur...

tarla kuşu
18-06-2016, 11:14
Bugünkü hasat.
Çileklerim devam...

dongyul
18-06-2016, 14:21
Bereketli olsun çok güzel görünüyorlar ^^

tarla kuşu
18-06-2016, 16:10
Bereketli olsun çok güzel görünüyorlar ^^

Teşekkürler... Topladıktan sonra sıralayıp seyretmesine bayılıyorum :)

sevgihoca
18-06-2016, 17:18
Maşallah Tarla kuşu.Kabak bol,ben de fırında kızartıp,üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum.Bu sene bol bol kabak yiyeceğiz gibime geliyor.Sağlıkla yiyin.

tarla kuşu
18-06-2016, 20:51
Maşallah Tarla kuşu.Kabak bol,ben de fırında kızartıp,üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum.Bu sene bol bol kabak yiyeceğiz gibime geliyor.Sağlıkla yiyin.

Ha haaa, ben de şimdi abk nin sayfasına yazmıştım. Kendi sayfama girince sizin yazınızı görünce çok güldüm sevgihocam. Demekki yalnız değilim :)) Kabak yemeği, kızartması, dolması, mücveri, salatası.........
Sevgiler...

YeniGine
18-06-2016, 23:44
Maşallah maşallah sevgili tarlakuşu hasat harika. Daim olsun inşallah, emeklerinize sağlık...

mustafa1453
19-06-2016, 00:23
...
merhaba bahçeniz çok güzel.sebzelerin arasına çiçek dikmedeki amacınız ne ögrenebilir miyim.

tarla kuşu
19-06-2016, 17:44
Maşallah maşallah sevgili tarlakuşu hasat harika. Daim olsun inşallah, emeklerinize sağlık...

Teşekkürler sevgili YeniGine. Emeklerin karşılıkları alınmaya başladı. İnşallah hepimize daim olsun...

tarla kuşu
19-06-2016, 17:48
merhaba bahçeniz çok güzel.sebzelerin arasına çiçek dikmedeki amacınız ne ögrenebilir miyim.

Teşekkürler snç mustafa1453. Kadife çiçekleri böcek uzaklaştırıcı. Kök nematodlarını da uzaklaştırıyor. Doğal tarımda bol bol kadife çiçeklerini dikiyorlar sebze bahçelerinde. Ben de bu amaçla diktim. Hem de çok hoş görünmesi bonusu :)

tarla kuşu
26-07-2016, 10:26
Tohumluk ayırdığım pembe çeri ve pembe büyük boy domateslerim...

tarla kuşu
26-07-2016, 10:31
Yine tohumluk ayırdığım 30-40 cm uzayan börülcelerim.Tohumdan ektiklerimi dana burunları kesti. 4-5 tohum vardı, onları fideleyip öyle diktim. O yüzden bu sene olanları tohumluk bıraktım.

Mücevher Çalısı
26-07-2016, 15:34
Yine tohumluk ayırdığım 30-40 cm uzayan börülcelerim.Tohumdan ektiklerimi dana burunları kesti. 4-5 tohum vardı, onları fideleyip öyle diktim. O yüzden bu sene olanları tohumluk bıraktım.

Börülceler dayanıklı bitkilerden(miş). Bu senenin 2. sıcak hava dalgası geldi o hala kendi dalgasında:) Fasulyeler ilk dalgada kurumuşlardı. Yalnız benimki saksıda ve bu sebeple mi pek anlamadım, daneleri mini mini olduğundan tohumluk ayıramıyorum...

Emeklerinizin karşılığını almanız ve ürünlerinizi sağlıkla tüketmeniz dileğimle;)

Sevgiler...

dongyul
26-07-2016, 16:23
Sayın Tarlakuşu; börülce tohumundan isterim ama ^^ bu yıl etkinlikten gelen börülceler kurudu gitti anlam veremedim... Sizdeki börülceler iplik oluşturuyor mu?

YeniGine
26-07-2016, 23:25
:) Harika, tohumluklar ayrılmaya başlamışlar; seneye ekmek nasip olsun inşallah sevgili tarla-kuşu...

tarla kuşu
27-07-2016, 09:50
Börülceler dayanıklı bitkilerden(miş). Bu senenin 2. sıcak hava dalgası geldi o hala kendi dalgasında:) Fasulyeler ilk dalgada kurumuşlardı. Yalnız benimki saksıda ve bu sebeple mi pek anlamadım, daneleri mini mini olduğundan tohumluk ayıramıyorum...

Emeklerinizin karşılığını almanız ve ürünlerinizi sağlıkla tüketmeniz dileğimle;)

Sevgiler...

Benim de fasulyelerim sağlıklı olmadı. Bu börülcenin daneleri çok küçük zaten. 30-40 cm börülcede 10 tohum oluşuyor, taze tüketim içinmiş.
Sevgiler...

tarla kuşu
27-07-2016, 09:54
:) Harika, tohumluklar ayrılmaya başlamışlar; seneye ekmek nasip olsun inşallah sevgili tarla-kuşu...

Aminnn sevgili YeniGine...
Beğendiklerimin tohumlarını almaya çalışıyorum. Fide yetiştirmek çok uğraştırıcı geliyor ama pazardan aldığım fideler çok lezzetli gelmiyor bana.
Sizin sebzeler de çok güzel görünüyor. Afiyetle, sağlıkla tüketin.

tarla kuşu
27-07-2016, 10:02
Sayın Tarlakuşu; börülce tohumundan isterim ama ^^ bu yıl etkinlikten gelen börülceler kurudu gitti anlam veremedim... Sizdeki börülceler iplik oluşturuyor mu?

Benim de normal börülceler olmadı. Ama bu uzun börülceler 4 kök ve başarılı gidiyor şimdilik. Sadece tohum alıyorum bu yıl ,kii seneye çok ekelim :)
Adres bilgisi olursa tohum gönderirim.

tarla kuşu
27-07-2016, 10:09
1- Yazlık sebzelerimin arasına 20 kök kadar kereviz diktim.
2- Malabar ıspanağı. Biz çok sevdik :)
3- Fotoğraflarım ters çıkıyor, bir türlü çözemedim bu sorunu :(

tarla kuşu
24-09-2016, 18:13
Bahçemden sonbahar görüntüleri...

tarla kuşu
24-09-2016, 18:18
Minik yeşillik adacıklarım... Pazı, maydonoz, kıvırcık hardal otu...

tarla kuşu
24-09-2016, 20:35
Sebze adalarımı bahara , yazlık sebzeler için hazırladım. Adaların ortalarını iki karış kadar kazdım, oralara kuru ağac dallarını, kuru yaprakları ve kompostları doldurdum. En son bütün toprağı kuru yonca ile kalınca örttüm. Bahara kadar hepsi çürüyüp güzel bir toprağım olacak inşallah...

tarla kuşu
24-09-2016, 20:42
Kereviz ve lahanalarım...

tarla kuşu
24-09-2016, 20:49
Malabar ıspanağı, sinameki ağacı...

tarla kuşu
24-09-2016, 20:53
Meksika petunyası, aster, gavura...

tarla kuşu
24-09-2016, 20:56
Verandadan bakış...

dongyul
24-09-2016, 21:45
Sayın Tarlakuşu; aster ve gavura çiçeklerine bayıldım görünüşleri çok güzel ^^

Bahara yazlık ürünlere hazırlık yaptığınız adayı boş bırakmayın en azından karalahana, beyaz lahana gibi ürünler ekebilirsiniz... Ürün ekili olursa ortamın daha nemli kalması sağlanmış olur, kökleri ortamda bulunan atıkların parçalanmasına yardımcı olur sonuç olarak daha sağlıklı bir alan oluşturmuş olursunuz. Hemde yeriniz boş kalmaz, kışlık yemeklik ürününüz olur ^^

Benim hedefim dışa bağımlı olmadan yaz kış ailemin sebze ihtiyacını karşılamak olduğu için boş yerlerin olması hoşuma gitmiyor mutlaka bir şeyler ekmelisiniz ^^

tarla kuşu
25-09-2016, 20:33
Sayın Tarlakuşu; aster ve gavura çiçeklerine bayıldım görünüşleri çok güzel ^^

Bahara yazlık ürünlere hazırlık yaptığınız adayı boş bırakmayın en azından karalahana, beyaz lahana gibi ürünler ekebilirsiniz... Ürün ekili olursa ortamın daha nemli kalması sağlanmış olur, kökleri ortamda bulunan atıkların parçalanmasına yardımcı olur sonuç olarak daha sağlıklı bir alan oluşturmuş olursunuz. Hemde yeriniz boş kalmaz, kışlık yemeklik ürününüz olur ^^

Benim hedefim dışa bağımlı olmadan yaz kış ailemin sebze ihtiyacını karşılamak olduğu için boş yerlerin olması hoşuma gitmiyor mutlaka bir şeyler ekmelisiniz ^^

Teşekkürler sevgili dongyul. Kışlık sebzelerimi yeterince ektim. Boş adalara bakla ekmeyi düşünüyorum. Yeşil gübre için...

tarla kuşu
16-10-2016, 21:22
Lahana ve kerevizlerim...

tarla kuşu
16-10-2016, 21:31
Su deposunun ikiye bölünmesiyle kendime sebze adası oluşturdum. En altta kuru ağaç dalları var. Üzerinde kompost, saman, kavak talaşı ile karıştırılmış bahçe toprağı var. 2 ay kadar önce hazırladım, deneme amaçlı birine marul, diğerine ıspanak ektim. Çok soğuklarda üzerini sera naylonuyla kapatırım diye düşündüm. Bakalım sonuç nasıl olacak...

tarla kuşu
16-10-2016, 21:43
Havuçlarım oldukça başarılı geliştiler. Bu sene toprağımı iyileştirmek için bol bol kompost, saman, perlit kullandım. Seneye inşallah daha da güzel olacak.
Yer elması sorunsuz gelişen bir bitki. Her sene ekili olduğu yerden bana bir sürü sebze veriyor. Hem çiğ olarak tüketmeyi seviyorum, hem de kereviz, yer elması, havuç ile beraber yemeğini çok seviyoruz ailecek.

Kerevizimin gelişimini merak ettiğim için söktüm, henüz biraz küçük ama kökleri biraz tuhaf geldi bana. Köklerdeki yumrular normal mi, yoksa hastalık veya yoksunluk belirtisi mi? .................

dongyul
16-10-2016, 23:07
Sayın Tarlakuşu; kerevizin köklerinde ur hastalığı mevcut nematod kaynaklı oluşan bir hastalık kurtuluşu zor bende uzun zamandır onun hakkında araştırma yapıyorum kökleri kompostan ve topraktan uzak tutun derim ayrıca yakabiliyorsanız yakın...

- Havuç konusuna gelirsek sizinde yetiştirmeye çalışmanız beni gaza getirip hemen ekime geçtim saksıda filan denedim ancak başarılı olamadım şuanlık buzdolabı içine ekim yaptığım ortamda kökleri oluşmaya başlamış ^^

YeniGine
16-10-2016, 23:08
Sevgili tarlakuşu su deposu ve hemen önündeki adacık tarlalarınıza bayıldım, çok güzel olmuşlar. Havuç, yerelmasına da maşallah; emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah!..

tarla kuşu
17-10-2016, 19:51
Sevgili tarlakuşu su deposu ve hemen önündeki adacık tarlalarınıza bayıldım, çok güzel olmuşlar. Havuç, yerelmasına da maşallah; emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah!..

Teşekkürler sevgili YeniGine. Küçük adacıklar maydanoz, dere otu, roka gibi yeşillikler için pratik oldu. Ot içinde kaybolup gitmiyorlar. Sizin de emeklerinize sağlık. Güzel işler başarıyorsunuz.
Sevgiyle, sağlıkla kalın...

tarla kuşu
17-10-2016, 20:02
Sayın Tarlakuşu; kerevizin köklerinde ur hastalığı mevcut nematod kaynaklı oluşan bir hastalık kurtuluşu zor bende uzun zamandır onun hakkında araştırma yapıyorum kökleri kompostan ve topraktan uzak tutun derim ayrıca yakabiliyorsanız yakın...

- Havuç konusuna gelirsek sizinde yetiştirmeye çalışmanız beni gaza getirip hemen ekime geçtim saksıda filan denedim ancak başarılı olamadım şuanlık buzdolabı içine ekim yaptığım ortamda kökleri oluşmaya başlamış ^^

Nematodlar hakkında ben de internetten biraz araştırdım. Sanırım toprağımı iyileştirme, gevşetme çalışmalarının bazı olumsuz sonuçları olabiliyor. nematodlar ve dana burunları çoğaldı bu sene. Gevşek toprak hoşlarına gitti :(
Bir sitede organik nematod ilacı buldum. Baharda sipariş veririm artık, çünkü soğuklarda olmuyormuş.
Havuç konusu aslında çok basit. Gevşek toprak, derin belleme ve bol su...
Buzdolabında ki sonucu merak ediyorum. Ben de ona benzer su deposundan yaptım. Yeşillikler ektim. Ama sanki yere ektiklerim daha iyi gelişti. Bakalım ilerleyen zaman da kıyaslama yapabilirim.

Aytekin045
07-11-2016, 17:39
maşallah brahmalar hemen dikkatimi çekti :)

Aytekin045
07-11-2016, 18:05
Tabi ben ilk sayfalarda görmüştüm tavukları yorumu yazınca son sayfada çıkıverdi:)Bahçenizi gezerken hayalini kurduğum bahçeyi buldum desem yeridir..Fırın,havuz,kümes küçük sevimli bir bağ evi ellerinize yüreğinize sağlık...

anarius
19-11-2016, 11:51
''Dongyul'' yöntemiyle sırık domates yetiştirme :) En alttaki koltuk bırakılır, toprakla kapatılır, böylelikle birbirinden bağımsız iki kök domates büyür...

Öncelikle nazar değmesin, bahçeniz çok güzel. :)

Bu tekniğin sonuçlarını göremedim yalnız ilerleyen sayfalarda. Paylaşabilir misiniz?

tarla kuşu
19-11-2016, 17:45
Tabi ben ilk sayfalarda görmüştüm tavukları yorumu yazınca son sayfada çıkıverdi:)Bahçenizi gezerken hayalini kurduğum bahçeyi buldum desem yeridir..Fırın,havuz,kümes küçük sevimli bir bağ evi ellerinize yüreğinize sağlık...

Çok teşekkürler. Dilerim hayaliniz gerçekleşir. Ağaçlar nette herkes birbirine ilham oluyor, bilmediklerini sorup öğreniyor, bildiklerini paylaşıyor.
Sevgiyle, sağlıkla kalın...

tarla kuşu
19-11-2016, 17:49
Öncelikle nazar değmesin, bahçeniz çok güzel. :)

Bu tekniğin sonuçlarını göremedim yalnız ilerleyen sayfalarda. Paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler sayın anarius. Benim bu sene domateslerim çok verimli olmadı maalesef. O yüzden bu tekniğin sonucunu çok ta anlayamadım. Bunu uygulayan üye donguyl'a sormak lazım.

mister73
21-11-2016, 09:14
Sn. tarla kuşu, bahçenizi çok beğendim. Özellikle mini havuz, pizza fırını, ev yapımı saksılar, ayrıca hemen her nesneyi saksı olarak kullanma fikriniz... Zevkle takip ediyorum.

tarla kuşu
22-11-2016, 23:56
Sn. tarla kuşu, bahçenizi çok beğendim. Özellikle mini havuz, pizza fırını, ev yapımı saksılar, ayrıca hemen her nesneyi saksı olarak kullanma fikriniz... Zevkle takip ediyorum.

Teşekkürler sayın mister73. ...

tarla kuşu
29-03-2017, 21:59
Bahar tümgüzelliği ile geldi,,,

tarla kuşu
29-03-2017, 22:02
Clematis armandi 3. senesinde tüm ihtişamıyla açtı. Çok güzel soft bir kokusu var...

tarla kuşu
29-03-2017, 22:05
Balkonumda ki tatar hanımeli de açtı. Ama şu an çiçekler azaldı. Ama hala müthiş bir kokusu var. Limon çiçeği gibi, manolya gibi...

tarla kuşu
29-03-2017, 22:07
Örümcek ağının güzelliği...

Aytekin045
29-11-2017, 09:28
Sayın Tarlakuşu artık paylaşım yapmıyorsunuz bahçenizdeki gelişmeleri eminim benim gibi merak eden üyeler vardır:)

tarla kuşu
02-12-2017, 16:50
Sayın Tarlakuşu artık paylaşım yapmıyorsunuz bahçenizdeki gelişmeleri eminim benim gibi merak eden üyeler vardır:)

Evet haklısınız, sayfamı çok ihmal etmişim.

tarla kuşu
02-12-2017, 16:56
Yazdan kalma fotoğraflarla uzun aradan sonra açılış yapayım...

tarla kuşu
02-12-2017, 17:00
Sebzelerim..

tarla kuşu
02-12-2017, 17:02
Bu yaz sebze ve meyvelerim olduķça verimliydi...

tarla kuşu
02-12-2017, 17:04
Şifalı bitkilerimden civanperçemi...

tarla kuşu
02-12-2017, 17:11
Bağ evimin 2 hafta kadar önceki hali...
Aslında fotoğraf çok ama cep telefonundan yüklemeye çalışıyorum. Bir çoğu yüklenmedi

Dutlubahçe
02-12-2017, 18:01
Bu yaz sebze ve meyvelerim olduķça verimliydi...

Sn. tarla kuşu, o biberlerin altındaki uzun şeyler, acaba börülce mi?

Maşallah hepsi çok güzel.

tarla kuşu
03-12-2017, 16:00
Sn. tarla kuşu, o biberlerin altındaki uzun şeyler, acaba börülce mi?

Maşallah hepsi çok güzel.

Evet sn.Dutlubahçe, arşın börülce. 40 cm. Kadar oluyor boyları.

Ç İ Ğ D E M
21-04-2020, 21:08
Clematis armandi 3. senesinde tüm ihtişamıyla açtı. Çok güzel soft bir kokusu var...

Tek kelimeyle bayıldım. Yılın hangi dönemi çiçekli acaba? Sezon sonu budanıyor mu? Ya da yaprak döküyor mu? Diğer clematislere göre farklı bir tür galiba

tarla kuşu
10-11-2022, 22:40
Merhaba Çiğdem Hanım, uzun süredir siteye girmemişim. Cematis armandi mart başı gibi açıyor, bir ay kadar devam ediyor. Ama benim ki maalesef inşaat esnasında söküldü ve pek ilgilenemedim için kurudu.