View Full Version : ParalelEvren / Mor Salkım
ParalelEvren
27-03-2014, 21:11
merhaba arkadaşalr bugün aldıgım mor salkım agacım sadece topragını ve saksını degıstırdım onun dısında bır ıslem yapmadım kendısınde nebari tarzını çalışmayı düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum ******.
murat doğan
28-03-2014, 14:57
Burada bir fidancıda geniş gövdeli bir mor salkım görmüştüm. sanırım en az dört **** beşini bir yerde gövdelerini sıkıca sararak kaynaştırmışlar ve gelişmiş bir gövde elde etmişler. bir yerde bunun mümkün olduğunu okumuştum ancak ne kadar süre ile gelişime bırakmak gerekiyor bilemiyorum. türü bilen arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir sanırım. mor salkım sarılıcı ve tırmanıcı bir tür olarak biliyorum ama sert budamada sorun çıkarmıyor diye okudum. benimde çok istediğim bir tür olduğundan araştırmıştım biraz. gelişmeye bırakacaksanız, ki şu anki gövdesi ile buna ihtiyacı var gibi duruyor, İki gövdeyi biririne sıkıca sararak gelişime bırakıp daha geniş bir gövde elde etmeyi deneyebilirsiniz.
ParalelEvren
28-03-2014, 15:00
gelişmeye bırakıcam bu sene dokunmıycam fakat tek gövde düşünmüyorum bu agacda , bence dal ve govde dizilimi çok güzel.. tesekkurler yorumlarınız ıcın
ParalelEvren
02-04-2014, 16:38
daha net fotoğraflarla..
Mor salkımın çiçek büyüklüğünü düşündüğünüz zaman çiçekli bir shohin boy bonsaisini yapmanın imkansız olmasa da çok zor veya pek hoş olmayacağını söyleyebilirim.
Dolayısıyla tarza nasıl karar verirseniz verin, o çiçekleri taşıması için gövdenin gelişmesi gerektiği kesin. Bu yüzden bu adayınızı birkaç seneliğine bir bahçeye ekmenizi tavsiye ederim.
Başarılar...
ParalelEvren
03-04-2014, 17:57
Öneriniz için teşekkür ederim ama buna şuan imkanlar müsade etmez, lakin seneye büyük bir saksıya alırım...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.