View Full Version : badrobot / Karaağaç (Aday No:7 Y Formlu Mega Boy)
badrobot
22-03-2014, 15:04
Bu kış edindiğim ağacım havaların ısınmasıyla bir çok sürgün patlattı. Uzayan sürgünlerin yanısıra daha yeni yeni sert kabuk dokusunun arasında başlarını çıkaran sürgünler var.
Boy:66cm
Çap:14cm
badrobot
06-04-2014, 10:45
Sürgünler uzadıkça bazı dalların gereksiz olduğu daha net görülüyor.
-Dallar uzadıkça bu ayrımı yapmak dahada güç bir hale geliyor.
-Geride kalan sürgünlerde daha fazla hava ışık aldığından daha hızlı gelişiyorlar.
-Ayrıca budama sonrası ağaç sürgün patlatmamış boş alanlardanda sürgün çıkartma eğiliminde oluyor.
Bu nedenlerden dolayı fazla beklemeden seyreltme budaması yapıp ağacın yönünü belirlemek faydalı oluyor. Bu yaz sonu bu sürgünler 50-60 cm bulur.
480998
480999
481000
481001
Bu çalışmamda Harry Harrington'nın bir çalışmasını örnek almak istiyorum.
481002
Cemaleddin
06-04-2014, 19:21
Sayın Şafak; saksıyı uygun bir zamanda genişletirsiniz umarım, zira gelişimi çok daha hızlı oluyor...
badrobot
06-04-2014, 19:28
Cemaleddin abi.
Kesinlikle haklısın.
Ağaçların toplu halde geldiği gün ne bulursam onlara ektim. Bunada bu kaldı.
Hele bu sene bir toparlasın, seneye inorganik toprak+Aminoasitli gübre+geniş saksı içinde olacak.
Aday ağacınızı beğendim, foruma epeydir girmiyordum, şimdilerde bayağı ilerleyenler var. Aday çeşitliliği olmuş. Fidanlar yerine gerçek bonsai potansiyeli olan ağaçlar çoğalmış.
badrobot
07-04-2014, 10:53
Sn.Hazeyn.
Ağacımı beğendiğinize sevindim.
Son 1 yılda forumda tüm üyelerden daha ağaç formunda adaylar gelmekte. Bu hem forum hemde Bonsai adına çok mutlu edici bir gelişme. Bu tip adaylarla daha yolun başındayken çok avantajlı olunuyor.
nicholai hel
07-04-2014, 11:26
Sn. badrobot,
Ağacın fotoğraflarına bakarak sayfada aşağılara inerken aklımda son eklediğiniz çalışma belirdi, örnek olarak ekleyeyim diye düşünürken zaten aynı şeyi düşünüyormuşuz ki siz eklemişsiniz bile. :)
Hedef ağaca gerçekten çok yakın bir aday var elinizde. Değerini bileceğinizden şüphem yok. Takipte olacağım adaylarınızdan biri daha oldu.
Keyifli çalışmalar dilerim.
Aday ağacınızı beğendim, foruma epeydir girmiyordum, şimdilerde bayağı ilerleyenler var. Aday çeşitliliği olmuş. Fidanlar yerine gerçek bonsai potansiyeli olan ağaçlar çoğalmış.
Gerçekten ilerleme süper. Bu ilerlemede ağaçlar.net in düzenlemiş olduğu bonsai 2013-2016 maratonunun ve site içi yardımlaşma & dayanışmanın büyük katkısı oldu. Bilinçlenme o kadar belirginki bir önceki maraton adayları ile arada dağlar kadar fark var.
Adaylar tamamlandıkça ve farklı bir önyüz ile ağaçlar.netin ana sayfasında sergilendikçe, sitenin yurtdışı ziyaretçiside artacaktır.
badrobot
17-04-2014, 19:06
Sürgünler bayağı uzadılar. Ayrıca yeni gözler patlamaya devam ediyor. Bazıları doğru yerlerden çıktıkları için ileride dal olacaklar ama bazılarınıda ağaç üzerinden uzaklaştıracağım. Eğer böyle devam ederse Mayıs sonuna kalmaz budama ve telleme yapabilirim.
tourkana
18-04-2014, 08:46
Sn. Badrobot , ağaca göre kullandığınız saksı ,alıştırma saksısı ayarında yani daha geniş olması lazım , bu sayede yatay kılcal kök sayısı daha fazla olur.
Eğer bulamazsanız , plastik ,delikli manav kasaları bile çok iyi iş görür.
badrobot
18-04-2014, 11:12
Cemaleddin abi.
Kesinlikle haklısın.
Ağaçların toplu halde geldiği gün ne bulursam onlara ektim. Bunada bu kaldı.
Hele bu sene bir toparlasın, seneye inorganik toprak+Aminoasitli gübre+geniş saksı içinde olacak.
Sn.tourkana.
Saksı konusunda haklısınız. Daha önce Cemaleddin Beyde bu konudaki haklı eleştirisini iletmiş ve bende gerekli açıklamayı yapmıştım.
Dediğim gibi önümüzdeki Mart ayında olur ancak. Şimdilik yapacak bir şey yok.
Bu ağaç geldiğinde kazık kökünü çok düz bir şekilde kesmiş ve macunla kapatmıştım. Artık bir daha kökle ilgili bir işlem yapmayacak olmam bu ağaçla ilgili hoşuma giden bir başka şey.
Bunu şöyle açıklayayım, bazende ağacın duruş açısını değiştirmek gerekiyor, bu durumda ağacın saksıda dik durabilmesi için kazık kökünü sanki bir marangoz gibi tekrar yeni açıya göre kesmek gerekiyor. Buda can sıkıcı bir durum.
Uyarınız için tekrar eşekkür ederim. İyi çalışmalar.
badrobot
01-07-2014, 16:20
Üst dallarda çok kısa zamanda kalınlaşma olduğundan üst dallarda 15-20 gün önce bir budama yapmıştım. Yeni bir kaç sürgün çıkardıktan ve sıcakların iyice bastırmasından sonra ağaçta gelişim durdu. Şimdilik beklemedeyim.
Ön yüzden de iki sürgün çıkarırsa çok iyi olacak. Seneye Nisan başında dallara son bir sert budama yapıp hem sürgün vermeye zorlayacağım hemde var olan dallarda konikliği arttırmaya çalışacağım.
badrobot
15-03-2015, 15:52
Ağacımın güncel görseli...bu yıl saksı değiştiremedim. Yoğunluktan buna sıra gelmedi. Artık seneye saksı değişimi yaparım.
Bu sene ağacı geliştirirken, telleme de yapacağım. Ziraa dallar giderek kalınlaşıyor. Bu yıl gelişim daha hızlı olacağını düşünüyorum. Çünki kök sistemi 1 yıldır bayağı gelişimiştir.
badrobot
23-03-2015, 12:49
Güncel görseli…Dallar üzerinde dikine çıkmış ve dal diplerinde patlayarak yeni dal oluşumlarını budayarak ağacı biraz açıtım. Böylece görselliğin yanında ağacın daha rahat hava ve ışık almasını sağladım. Kısa ve daha ince olan dalın üzerindeki düz kesiyi oyarak mini bir oyuk açtım. En azından düz ve doğal olmayan görsellikten kurtuldu.
Sayın Badrobot,
Güzel gidiyor, muhteşem bir bonsai olacak.
Karaağaç çok çabuk sürgün veriyor o nedenle aşağıda işaretlediğim iki dalı almak iyi olabilir.
İyi çalışmalar dilerim...
badrobot
23-02-2016, 15:55
Bahar erken geldi. Aslında bu biraz endişe verici, o nedenle saksı ve toprak değişimi yapamıyorum. Ama bu yıl kontrollü gelişimle birlikte alt dalları iyice geliştireceğim. Güzel bir telleme istiyor.
Badrabot kardesim : agacin cok guzel . Bahar geldi deyince şaşırdım bulundugum bölgede bu sene kis cok oldu .Daha Bir tek tomurcuklanmis agac yok ..Serada begonvillerden endiseliyim .Sadirim kuruyanlar var.Gecen sene bu siralar cicek acmislardi .Bazilarini sahildeki eve tasimadigima pismanim .
badrobot
23-02-2016, 21:35
Sayın abim.
Bu sene havalar bizi de ters getirdi. Şimdi ne yapsam diye düşünüyorum. Demekki sizin oralarda da durumlar bizdekinin tam tersi. Normalde ılıman bir kış olması gerekirken kışın sert geçtiğini söylüyorsunuz. Şaşırdım doğrusu. Begonvil cenneti olan Antalya'da begonviller nasıl olurda kurur. Demekki dengeler bozuluyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Manisa'dan selamlar.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.