View Full Version : Kokett / Kaktüs ve Sukulentler
Merhabalar arkadaşlar,
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum. 1 yıl kadar önce de 3 tane minik kaktüsüme nasıl bakacağımı daha iyi araştırmak için üye oldum. Sayenizde yalnızca kaktüsler değil bir çok konuda bilgi sahibi oldum. Bununiçin öncelikle hepinize teşekkür ederim. Bu sayfayı açmamda hepinizin emeği var..
Sizlerin kaktüs sayfalarını geze geze hayranlığım ve kıskançlığım günden güne arttı. Farkında değildim ama bir anda kaktüslere karşı algıda seçicilik oluştu bende :) Eve her gelişimde elimde minik kaktüsler oluyordu. En can alıcı nokta Ünal Kaktüse uğramam oldu aslında. Çeşme tatili dönüşünde Urla'ya gezmek için uğrayınca Ünal Kaktüs'ü gördüm. Sonrasında İstanbul'a kadar kucağımda 1 koli kaktüsle yolculuk yaptım.. :)
Açıkçası Ünal Kaktüs'ten alışveriş yaptıktan sonra bir daha hiç kaktüs almadım. O yüzden sayı olarak fazla değiller. Hem önce elimdekilere doğru düzgün bakmayı öğrenmek istedim hem de başka yerlerden almak içime sinmedi o serayı gördükten sonra. Ne kadar yapı marketlerde görüp almak istesem de kendimi tutuyorum, hakkımı yaz tatilime saklıyorum yine :)
Bugün ilk toprak değişimimi yaptım ve artık görücüye çıkarmak istedim güzellerimi. Sizinkilerle yarışamaz henüz yine de beğenirsiniz umarım..
Harç hazırlama konusunda başlangıçta kendime pek güvenemedim. Bauhaus'ta Compo Sana markalı kaktüs toprağı aldım. Diğer hazır karışımlardan daha iyi yine de torf yoğunluğu olduğundan ben biraz tedirgin oldum. İçeriği şöyle torf, dere kumu, agrosil, vermikülit, gübre.
Elimde balık beslediğim zamanlardan kalma kuvars kumu ve kırmızı bir bitki kumu vardı. 1 kilo da lav taşı kırığı aldım. Bunları da ekledim içine.
Şöyle bir karışım elde ettim.
477380
477381
477382
Stapelia. Leş kaktüsüm.. Normalde güney cephesinde bakıyorum kaktüslerime ancak stapelianın fazla güneşte rengi çok koyulaştı büzüştü ve tomurcukları yandı geçen yaz. Kuzey cephesinde daha mutlu oldu.
477383
Bu da yılanım. Henüz hiç çiçeğini görmedim umarım bu yaz açar.
477384
Portulacaria Afra. Kışın böyle bir değişik oldu bu da. Gövdesi ağaçlaştı yapraklarını döktü. Bonsaiye benzememiş mi?
477385
Bunun türünü bilmiyorum. Çok yaygın bir tür aslında ama not etmemişim sanırım. Yaprağı taşa düşse kökleniyor. Arsız dediklerimizden..
477386
477387
Bunlar fazla ilgi istemeyenler. Yazın güneşte bırakıyorum 4-5 günde bir suluyorum. Kışın hiç su vermedim. Diğer sukulentleri arada ıslatıyordum bunlar hiç su istiyor gibi durmuyordu rahat bıraktım. Türlerini tam olarak bilmiyorum..
477389
477390
477391
477392
Mammillaria Elongata -- Teşekkürler hnd76 :)
477393
aeonium arboreum zwartkop
Buna da böyle bir şey yaptım ama ne kadar iyi yaptım bilmiyorum. Hiç yeni sürgün vermedi. Ben de forumda okuduğum kadarıyla rozetini kestim öylece ektim toprağa. köklenmezse de ana kök yeni sürgün verir diye umuyorum.
Yapraktaki lekeler başka bir bitkikiy ilaçlarken sıçratmıştım. Silince çıkıyor ama fazla kurcalamak istemedim :)
477394
477395
Seabert74
21-03-2014, 14:27
Hayırlı olsun sayfanız.. Umarım yeni katılanlarla birlikte dolu dolu olur :)
sevgiler
kalanchoe rhombopilosa aldığımdan beri uzun sırık bir şeydi sadece üstten yaprak çıkarıyordu. Ben de kestim. aeonium gibi yaptım bunu da. İnternette çok güzel çalı formuna gelmiş halleri var. Belki öyle olur diye böyle yaptım bakalım. Bekleyip görücem..
477396
kalanchoe daigremontiana idi bir zamanlar kendileri. Namı diğer aşkın gözyaşları. Kışa dayanamadı tüm yapraklarını döktü. ama üstten yeni yapraklar geldiğini görünce ektim yeniden. Açıkçası bunu hiç sevmiyorum ben her saksının dibine o minik çiçeklerini döküp çoğalıyor. Dökülmese görüntüsü çok güzel..
477397
Hayırlı olsun sayfanız.. Umarım yeni katılanlarla birlikte dolu dolu olur :)
sevgiler
Teşekkür ederim sevgili Seabert74. :)
Sayfanız hayırlı olsun. Elemanlar güzel görünüyor. :)
Sayfanız hayırlı olsun. Kaktüs sayfasının çoğalması beni mutlu ediyor:)
Lithops hala kabuğu atamadı ona dokunmadım. Umarım yaşıyordur uzun zamandır böyle kaldı.. Herkes bakımının zorluğundan bahsediyor. Çürütmüş olabilirim pek güvenmiyorum henüz kendime.. :)
477399
Opuntia Microdasys mantar olmuştu birkaç kez ilaçladım ama geçmedi. Toprağından da çıkarmadım nasılsa toprak değişimi yaparken uğraşıcam diye dokunmadım. Hatayı burda yapmışım ben..
477402
http://www.agaclar.net/forum/1254595-post64.htm
Saksısının altı delik değildi. İkeadan aldığım metal saksıya ekmiştim geçen yıl aniden büyüyüp eğilince. Aceleye gelmişti. Saksı dibini çakıl taşıyla doldurunca suyun süzüleceğini düşündüm.
Bitki çıkardığımda şok oldum. Saksının dibi o kadar ıslaktı ki mantar olmasına hiç şaşırmadım. Bir de ıslak toprağında sarı sarı top gibi şeyler vardı. sıkınca patlıyordu. Umarım böcek değildir.. Bir hafta kadar böyle kalsın daha sonra tekrar ilaçlayıp ekicem yeni saksısına.
Cansamil 72 wp diye bir fungisit almıştım bauhaustan. Sarı bir toz. Bana hiç ilaç gibi gelmedi. Kükürtü paketleyip satıyolar gibime geldi. Keşke direk kükürt alsaydım :) Bir de fungisit önerilerinize açığım varsa bildiğiniz bir şeyler. Mısır çarşısından alabilirim..
Sayfanız hayırlı olsun. Kaktüs sayfasının çoğalması beni mutlu ediyor:)
Sayfanız hayırlı olsun. Elemanlar güzel görünüyor. :)
Çok teşekkür ederim, sizlerin de tavsiyeleriyle umarım geliştirebilirim :)
477414
Pokemon kılıklı diyorum ben buna. Tephrocactus. :)
477415
Sayfanız hayırlı olsun , bol kaktüslü günler olsun :) Hepsi çok güzeller .
Sayfanız hayırlı olsun , bol kaktüslü günler olsun :) Hepsi çok güzeller .
Tesekkur ederim sevgili olcim :)
Hoşgeldiniz, sayfanız hayırlı uğurlu ve bol çiçekli olsun. Daha evvel bir kaç kez sormayı düşünüp sormamıştım, bir önceki avatarınızdaki fotoğraftakiler kimlerdi?? şaşırttım belki ama inanılmaz merak uyandırmıştı bende nedense:o
Hoşgeldiniz sayın kokett; bitkileriniz çok çiçekleri bol olsun… 3. Mesajdaki en son sukulenti içeride mi tutuyorsunuz? Şayet öyleyse Graptopetalum Paraguayense olabilir emin olamadım, dışarıda büyüdüğünde rengi gri-pembe halini alıyor. Dediğiniz gibi arsızdır… 4. Mesajdaki en son kaktüsün adı Mammillaria Elongata. Bakımı oldukça kolay-sorunsuz ve çabuk çoğalan cinstendir. Aeonium Arboreum sukulentiniz ise köklenir, merak etmeyin. Bol havadar ve güneşli yeri sever. Diğerlerinin aksine büyüme dönemi kışın, yazın ise uyuma dönemidir. Sevgiyle kalın…
Hoşgeldiniz, sayfanız hayırlı uğurlu ve bol çiçekli olsun. Daha evvel bir kaç kez sormayı düşünüp sormamıştım, bir önceki avatarınızdaki fotoğraftakiler kimlerdi?? şaşırttım belki ama inanılmaz merak uyandırmıştı bende nedense:o
Sevgili hira, teşekkür ederim. Bir önceki avatarımda Neşet Günal isimli ressama ait bir resim vardı. İç Anadolu köylerinde yaşamı öyle güzel anlatır ki resimleri. Bir de sadece insan çizmiş. Ama gerçek fotoğraf gibi her bir resmi. Eller ayaklar yüz hatlarındaki ayrıntılar. Ben çok seviyorum. Şu resimdi sanırım. :)
477508
Hoşgeldiniz sayın kokett; bitkileriniz çok çiçekleri bol olsun… 3. Mesajdaki en son sukulenti içeride mi tutuyorsunuz? Şayet öyleyse Graptopetalum Paraguayense olabilir emin olamadım, dışarıda büyüdüğünde rengi gri-pembe halini alıyor. Dediğiniz gibi arsızdır… 4. Mesajdaki en son kaktüsün adı Mammillaria Elongata. Bakımı oldukça kolay-sorunsuz ve çabuk çoğalan cinstendir. Aeonium Arboreum sukulentiniz ise köklenir, merak etmeyin. Bol havadar ve güneşli yeri sever. Diğerlerinin aksine büyüme dönemi kışın, yazın ise uyuma dönemidir. Sevgiyle kalın…
Teşekkür ederim sevgili hnd76, o sukulent her zaman dışarıda duruyor hiç evin içine almadım. Dediğinize baktım ama açıkçası ben de pek emin olamadım. Ama evet gri pembe oluyor bu da güneşte. Uzun zamandır gölgede olduğu için biraz daha griye dönük. Mammiliara için teşekkür ederim.. Aeoniumun kışın büyüdüğünü deneyimleyerek öğrendim. Önce bir tuhaflık olduğunu düşündüm. Havalar güzel gidince mevsimleri şaşırdı sandım. Ama araştırınca anladım ki zamanlaması doğru. Önceden bilseydim hep güneşte bırakırdım kış olunca gölgeye almazdım.. Köklenirse çok mutlu olucam çünkü en beğendiklerimden biri.
Hmm evet bu:) fotoğraf çok küçük kaldığı için avatarda, sanki eskiye ait bir fotoğraf gibi görmüştüm ben:)
Hmm evet bu:) fotoğraf çok küçük kaldığı için avatarda, sanki eskiye ait bir fotoğraf gibi görmüştüm ben:)
O kadar gerçekçi ki bence küçük haliyle öyle sanmanız çok normal :)
Sayfanız hayırlı olsun sevgili kokett... Toprak karışımınız on numara olmuş, ben de uzun zamandır balık besliyorum evde çiçeklerden çok balık var açıkçası ve birbirlerine kullanılan malzemeler bulunca çocuk gibi seviniyorum, sizin de işinize yaramış süper bir karışım çıkmış ortaya.
Portucularia afra'da bana demir eksikliği var gibi geldi, sararan ve dökülen yapraklarından. Lithops bende de 1 adet var, aldığımdan beri türlü şekillere büründü, bir türlü karar veremiyorum iyi mi kötü mü şu an diye. Fırsat bulup konu açabilirsem soracağım sizlere nedir akıbeti diye. Opuntia'nızın ıslaklığa rağmen maşallahı var çok sağlıklı görünüyor, biraz bekledikten sonra kendine iyice gelecek gibi. 115 nolu mesajınızdaki ikinci kaktüse bayıldım, seviyorum böyle çılgın tipli bitkileri...
Sayfanız hayırlı olsun sevgili kokett... Toprak karışımınız on numara olmuş, ben de uzun zamandır balık besliyorum evde çiçeklerden çok balık var açıkçası ve birbirlerine kullanılan malzemeler bulunca çocuk gibi seviniyorum, sizin de işinize yaramış süper bir karışım çıkmış ortaya.
Portucularia afra'da bana demir eksikliği var gibi geldi, sararan ve dökülen yapraklarından. Lithops bende de 1 adet var, aldığımdan beri türlü şekillere büründü, bir türlü karar veremiyorum iyi mi kötü mü şu an diye. Fırsat bulup konu açabilirsem soracağım sizlere nedir akıbeti diye. Opuntia'nızın ıslaklığa rağmen maşallahı var çok sağlıklı görünüyor, biraz bekledikten sonra kendine iyice gelecek gibi. 115 nolu mesajınızdaki ikinci kaktüse bayıldım, seviyorum böyle çılgın tipli bitkileri...
Teşekkür ederim sevgili gulayb.
Toprak karışımımı ben de çok beğendim açıkçası bayağı gurur duydum kendimle bu acemiliğimle iyi iş çıkardım bence :p
Benim artık balıklarım yok. Yeni evimize taşınırken akvaryuma bir türlü yer bulamadım. Ben de balıkları dedemin akvaryumuna koydum malzemeleri saklıyordum hala tekrar kurarım ümidiyle. Kısmet kaktüslereymiş.. Bu evde kaktüslere merak salınca balıkları unuttum :) Akvaryumda doğal malzeme kullandığımız sürece bence saksı karışımına katılabilir..
Demir eksikliği olabilir yaprak dökülmesi düşünmemiştim ben bunu. Hep soğuğa bağlamıştım. Mesela kırmızı akvaryum kumu demir içerikliydi.Aynı şekilde lav taşı da öyle. Eğer portulacaria afradaki demir eksikliğiyse dediğiniz gibi umarım iyi gelir bu yeni karışımım. Olmazsa biraz kendilerine gelince 10 - 15 gün sonra demir takviyesi yapabilirim.
O çılgının da türünü unutmuşum. Tephrocactus olucak. Ben de seviyorum pokemon gibi bakıyor bana öyle kaş göz çizesim geliyor :)
YeniGine
21-03-2014, 23:35
Sevgili kokett merhaba, sayfanız hayrlı, kaktüsleriniz çok, çiçekleri bol olsun inşallah...
Sevgili kokett merhaba, sayfanız hayrlı, kaktüsleriniz çok, çiçekleri bol olsun inşallah...
Çok teşekkür ederim sevgili Yenigine. Sizlerin de tavsiyeleriyle zamanla büyüteceğim inşallah :)
Sayfanız hayırlı olsun. Yalnız sayfa açınca evin her yanı kaktüs dolabilir dikkat edin :D
YeniGine
21-03-2014, 23:54
Sayfanız hayırlı olsun. Yalnız sayfa açınca evin her yanı kaktüs dolabilir dikkat edin :D
:D Sevgili yağmur o zaten Allah'ın emri, kesin...
Dolmaz inşallah zaten zor tutuyorum kendimi. Şimdilik bu kadar yeter bana. Haziranda Ünal kaktüse gideceğim orda da fazla abartmazsam sorun yok ;)
Hepsi birbirinden güzel maşaAllah...
Hıç tutmayın kendinizi abartın bence ben ilk fırsatta düsünüyorum abartmayı:p
Hepsi birbirinden güzel maşaAllah...
Hıç tutmayın kendinizi abartın bence ben ilk fırsatta düsünüyorum abartmayı:p
Teşekkür ederim sevgili hilall. Ay demeyin öyle nolur. Maddi olarak çökertmesinler beni sonra. Besiniydi, toprağıydı, saksısıydı, raflarıydı :D Ben yavaş ve temkinli gideceğim :D
Teşekkür ederim sevgili hilall. Ay demeyin öyle nolur. Maddi olarak çökertmesinler beni sonra. Besiniydi, toprağıydı, saksısıydı, raflarıydı :D Ben yavaş ve temkinli gideceğim :D
Çökme kaçınılmaz ben 1. 2 aydır topraktı tohumdu ohoooo
Buralarda pek zannetmiyorum bulabilecegimi netten siparişte başta aklıma gelmemisti.Bir koli dolusu ederdi sanırım aldıklarim ama olsun ben mercimeklerimi seviyorum hatta mercimekliktende uzaklar henüz:-)
Sayfanız hayırlı , çiçekleriniz bereketli olsun.
Çökme kaçınılmaz ben 1. 2 aydır topraktı tohumdu ohoooo
Buralarda pek zannetmiyorum bulabilecegimi netten siparişte başta aklıma gelmemisti.Bir koli dolusu ederdi sanırım aldıklarim ama olsun ben mercimeklerimi seviyorum hatta mercimekliktende uzaklar henüz:-)
Ya evet ama zamanla bir şeyleri öğrendikçe ucuzunu bulmayı bildikçe masraflar azalır diye umuyorum. :) zengardenda güzel tohumlar var, şeyma çiçekçilikte de güzel harç malzemeleri var. Ben de internetten almayı tercih etmedim kargo büyüdükçe masraf artıyor iyice. Kendim aradım buldum bulabildiklerimi bulamadıklarımdan vazgeçtim :)
Sayfanız hayırlı , çiçekleriniz bereketli olsun.
Çok teşekkür ederim sevgili pulibet..
evdeçiçek
22-03-2014, 10:15
Lithops hala kabuğu atamadı ona dokunmadım. Umarım yaşıyordur uzun zamandır böyle kaldı.. Herkes bakımının zorluğundan bahsediyor. Çürütmüş olabilirim pek güvenmiyorum henüz kendime.. :)
477399
Sayfanız hayırlı olsun. Çiçeklerini de görün inşallah. :D
Lithops bakımı gerçekten zor, nemi hiç sevmiyor bence, mutfağın kapalı balkonuna yerleştirmiştim. Ama sanırım mutfaktan gelen buhar bile onları etkiledi ve öldüler üstelik biri yavru bile vermişti.
Yinede siz moralinizi bozmayın. Lithops yetiştiriciliği ile ilgili bir çok bilgi var forumda onları dikkatlice okuyun derim.
Saygılarımla ...
Sayfanız hayırlı olsun. Çiçeklerini de görün inşallah. :D
Lithops bakımı gerçekten zor, nemi hiç sevmiyor bence, mutfağın kapalı balkonuna yerleştirmiştim. Ama sanırım mutfaktan gelen buhar bile onları etkiledi ve öldüler üstelik biri yavru bile vermişti.
Yinede siz moralinizi bozmayın. Lithops yetiştiriciliği ile ilgili bir çok bilgi var forumda onları dikkatlice okuyun derim.
Saygılarımla ...
Teşekkür ederim sevgili evdeçiçek.
Benimki hep açık balkonda duruyor. Kışın su verme gibi bir hataya düştüm aralık gibi. Sonradan öğrendim sulanmayacağını. Bakalım bekliyorum. :(
Merhaba Sevgili Kokett, kaktüs sukulent sayfanla hoşgelmişsin diyorum. ;)
Lithopsun yaşıyor olmalı, kabuk değiştirdiğine göre. Şöyle bir dokun çürüyüp çürümediği anlaşılır. Kabuk değiştirme süreci uzun sürdüyse, güneşi daha çok ve 1-2 saatte olsa direkt alacağı yere koy. Süreç hızlanır.
Opuntia microdaysın toprağında yuvarlak sarı, sıkınca patlayan şeyler çıktı demişsin. Bir iki defa bana da denk geldi. Kaktüs toprağına su tutucu olarak ekliyorlar galiba onları, ancak içeriği nedir bilemiyorum.
Ünal kaktüs'e geçtiğimiz yaz bende gitmiştim. Harika bir yer; yer problemi nedeniyle alamadıklarım hala aklımda.;) Ben de inşallah bu yaz uğrayacağım diye şimdiden plan yapanlardanım. ;)
Merhaba Sevgili Kokett, kaktüs sukulent sayfanla hoşgelmişsin diyorum. ;)
Lithopsun yaşıyor olmalı, kabuk değiştirdiğine göre. Şöyle bir dokun çürüyüp çürümediği anlaşılır. Kabuk değiştirme süreci uzun sürdüyse, güneşi daha çok ve 1-2 saatte olsa direkt alacağı yere koy. Süreç hızlanır.
Opuntia microdaysın toprağında yuvarlak sarı, sıkınca patlayan şeyler çıktı demişsin. Bir iki defa bana da denk geldi. Kaktüs toprağına su tutucu olarak ekliyorlar galiba onları, ancak içeriği nedir bilemiyorum.
Ünal kaktüs'e geçtiğimiz yaz bende gitmiştim. Harika bir yer; yer problemi nedeniyle alamadıklarım hala aklımda.;) Ben de inşallah bu yaz uğrayacağım diye şimdiden plan yapanlardanım. ;)
Sevgili Sakdağ, çok teşekkür ederim. :)
Lithops sanırım çürümedi ama dediğiniz gibi kabuk değiştirmesi çok uzun sürdü. Sizin dediğine göre muhtemelen ben tüm kaktüslerimle beraber onu da gölgeye aldığımdan oldu. Hemen bugün güneşe çıkarıcam.
Ben onların böcek gibi bir şey olmasından çok korktum şimdi içim rahatladı gerçekten. Çünkü geçen yıl sırf opuntianın toprağını değiştirmek için zengardendan kaktüs toprağı almıştım. Opuntiadan başka şeyde kullanmadım o toprağı torf oranı çok fazlaydı. Başka çiçekli bitkilerin harcına karıştırdım sonra. Su tutucu harç malzemesi olduğuna emin oldum ben de şimdi. Sıkınca patlıyor içinden de su çıkıyordu.
Ünal kaktüste hem çeşit fazla hem fiyatlar daha uygun. o nedenle hiç başka yerlerden almayacağım. Bir de başka yerlerden aldığım kaktüslerin topraklarını çok zor temizledim. Kaskatı olmuşlardı kışın sulanmayınca. Ünal kaktüsün saksılarından çıkardığım harcı hep yeni hazırladığım karışımın içine karıştırdım. Bayağı kaliteli bir karışımdı. :)
Aradan 5 yıl geçmiş ben buraya yazalı. Bugün tesadüfen görünce duygulandım. Neler yaşadı bu yavrucaklar. Ben taşındım. Annemlerin yazlığına gönderdim coştular orda bakılmadıkları halde. Şimdi pek güneş almayan bir evde yaşıyorum. Yeni bebekler edindim pek mutlu değiller evimde ama idare ediyoruz işte. Umarım bir gün güneş alan teraslı bir evim olur da doldururum yavruları :)
Merhaba,
Yeni evimde pek de mutlu olmayan kaktüslerimi göstermeye geldim :) eskisi kadar vakit ayıramıyorum. Balkonum ve güney cephem yok. Doğu cephesi bir pencere önüm var sabahları güneş alan. Oraya sıkıştırdım bazı yavruşları.
Bu arada menekşe orkide sardunya da var kısmen. Ancak az biraz kaktüsçük sığdırabiliyorum.
Toprak karışımımı ünal kaktüsten hazır aldım. Saksı değişimini 1,5 ay kadar önce yaptım. Karışımın içerisine kırmızı ufalanmış ponza ve solucan gübresi karıştırdım. Bunun dışında 15 günde bir vilmorin sıvı kaktüs besini veriyorum.
1-Paskalya kaktüsü
694716
Bazı yavru şeyler 2-Sedum stahlii ölmüştü canlandı :)
4- kalanchoe türü olduğunu düşünüyorum bu da bitliydi geçti :)
3- Sedum nussbaumerianum
694717
Bunları bilmiyorum. Türlerini bilen varsa çok mutlu olurum. Kolaylık olsun diye numaralandırdım :)
694718
8-yine bir kalanchoe gibi.yaprak kalmamıştı üzerinde canlandı baharla birlikte. Kalanchoe fledschenkoi olabilir.
9-aşkın gözyaşları portulacaria afra saksısını istila etmiş durumda. Tüm kış kendini gizleyip baharda coştu. Ünal kaktüsten geçen ekim ayında almıştım. Saksıya gizlenmiş afacan.
10- portulacaria afra
694719
11-crassula marnieriana. Boncukları seyrekleşmiş. Yeni gelenler sıklaşıyor.
694720
12-echevieria türü olmalı. Nişan çiçeğimin içinde vardı 2018 başları, hemen söküp ektim. Bütün gece gözüm ordaydı zaten. Anılı sukulent :)
13-yılanım :)
14-bilmiyorum türünü. Bu saksıda hediye gelmişti. Çürüyenler oldu. Yerine 12 ve 13 noyu kendim ektim. 14 hep burdaydı. Sağolsun ölmedi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190608/6dfb9c95a9b483f9153395a21650d1df.jpg
15- bu yavru da anneler gününde önünden geçtiğim bir köftecinin hediyesiydi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190608/7797b83657183c6f09dca77662620e5f.jpg
Şimdi diceksiniz sen ne etmişin böyle hepiciği ölmüş :) zor bir kış geçirdim diyelim :) kaktüsçükler için de öyle oldu. Ben toparladım. Umarım onlar da toparlar.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190609/612b8613e4f645b98ad1696dfbce1f69.jpg
Bu da başka bir echeveria olmalı. (Değilmiş :) sempevivum tectorum olmalı teşekkürler Sevgi Durul ) Komşumun hediyesiydi eski evimde Ama saksının altı delik değildi. İki tanenin kökünü çürüttüm. Sonra da unlu bit istilası. Yine zor günler geçirenlerden. Arap sabunu sarımsakla unlu bitleri temizledim. Saksının dibini taşla doldurdum. Vermikülit ve kırmızı pomzalı yeni bir toprak karışımına ektim. Saksı aynı yine delik yok ama biraz daha kontrollü suluyorum. Kökü çürüyenler sanırım kendine geliyor..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sevgi Durul
09-06-2019, 14:10
Bitkiniz Sempervivum tectorum olmalı, Sevgili Kokett. Güzel günlerde büyüsün.❤️
Bitkiniz Sempervivum tectorum olmalı, Sevgili Kokett. Güzel günlerde büyüsün.❤
Çok teşekkürler Sevgili Sevgi Durul. Aslında bayağı arsız bir tipmiş bunu bile çürüttüm helal bana :) bir de çok güzel yavrular vermiş hep. Belki benimki de öyle olur :)
Yeni cicilere bir şekil lazım. Biraz sizlerin sayfalarında dolaşıp fikir edineceğim [emoji847]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191129/db7bf6c5cdddf951a2aa59bf443eb977.jpg
Echeveria prolifica
Kuzey cephede balkonsuz evimde coştu dediğim hali bu kadar oluyor :) bir sürü bebek kol geliyor sanki.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200518/a223ff4f74bb7fbb3f1ac29495ddcd2b.jpg
Aeonium arboreum var. atropurpureum
Austrocylindropuntia
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200518/6f4b75406d8dbcdbdf558de3ec3705b2.jpg
Portulacaria Afra
sedum Rubrotinctum
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200518/a40541724a994a3bf111c6b8e914d637.jpg
Sedum Nussbaumerianum
Boyu fazla uzadı hatta bir sürgün de verdi yandan. Onu kesip yanına ektim. Sanırım daha büyük bir saksı istiyor. Dibindeki can çekişen kalanchoe yüzde görmezden gelelim :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200518/56de8ead533c933dca1cabaae017e2d4.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200518/3c825b7ffd9b3961e54099a4b75b92c4.jpg
Trichocereus spachianus cristata
Aldığımda çok minikti bu da gelişti bayağı. Yer azlığından daha önce birçok türü tıkış tıkış ekmiştim. Bu yavru isyan bayrağını ilk çekenlerden oldu. :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200518/9893c537b71067106322c92842e4fb74.jpg
Echeveria subsessilis
Değişik bir form aldı. Normal midir?
Bu arada profil fotoğrafımdaki kendisinin 1 yıl önceki hali..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200518/cedd96b575679a12d3eb08e353d7b845.jpg
Crassula marnieriana
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200518/7d32519d791acfd8915c1373c82f2e7f.jpg
Ne yazık ki bilmiyorum echeveria olmalı ama değil mi?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200518/c76bd42bb1ebeb8f4b0e1978a9d1066a.jpg
Lithops aucampiae
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200519/283060663f90f494cdba07f0c9ecf99c.jpg
Galip Kuzucu
19-05-2020, 23:21
Ne yazık ki bilmiyorum echeveria olmalı ama değil mi?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200518/c76bd42bb1ebeb8f4b0e1978a9d1066a.jpg
echeveria bianca
echeveria bianca
Çok teşekkürler sevgili Galip Kuzucu
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.