Bağlan

View Full Version : 06dilek / Bahçe

06dilek
19-03-2014, 18:45
Selam bugün bende artık bu güzel formda henüz yeni kurmaya başladığım küçük bahçemle ilgili paylaşımları sizlerle paylaşmayı düşünüyorum, ayrıca sizlerinde bana bu konuda tecrübelerinizle ve bilgilerinizle yardım edeceğinizi düşünüyorum tüm doğa sever arkadaşlara selam ve sevgiler sunuyorum.

Dileğin Bahçesi

Bahçenin bulunduğu şehir :ANKARA/Elmadağ

Bahçenin büyüklüğü : 900 m²

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :

Dört yönden güneş alıyor, İlkbahar ve Sonbahar ayları rüzgarlı oluyor, Yağışlar genelikle ilkbahar ve sonbahar aylarında olur,tuzluluk oranını bilmiyorum.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Bu Konu hakkında bilgim yok

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :

Boş zamanımızı geçirmek için hobi amaçlı bahçe

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :

Yaklaşık 35 yıl önce yıkılmış ev yıkıntılarının olduğu boş bir ev arsasıydı.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :

Henüz bahçeyi kurmaya yeni başladım sonbaharda arsanın etrafına tel çektirdim.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? :

Hayır hiçte öyle bir isteğim olmadı her-şey doğal olarak gelişti.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :

Yok zaten daha Fotoğraflarını bile çekemedim.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)

Hayır kendim yapmaya çalışıyorum bazen ufak, tefek yardımlar alıyorum akrabalardan:)

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?

Bahçe 2 bölümden oluşuyor, giriş kapısının olduğu yer oraya çardak ve çeşme yapmayı ayrıca süsü bitkileri ekmeyi düşünüyorum ilerleyen zamanlarda, 2 bölümde ise çeşitli meyve fidanları dikili.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :

Kesinlikle var diktiğim fidanların yetiştiğini çeşit, çeşit meyve verdiklerini, özelliklede Altay cinci cevizlerin yetiştiğini görmeyi çok istiyorum:)

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :

1 Ad. Kiraz, 1 Ad. Karadut, 1 Ad. Hünnap ,1 Ad. Şeftali, 1 Ad. Fındık, 1 Ad. İğde,1 Ad. Zeytin, 1 Ad. Trabzon Hurması, 1 Ad. Papaz Eriği, 2 Ad. Armut, 2 Ad. Ayva, 1 Tane Malta Eriği, 1 Ad. Kara Yemiş, 1 Ad. Kızılcık, 1 Ad. İnce Kabuklu Badem, 12 Ad. Çeşitli Cinslerde Ceviz Ayrıca Tellerin kenarlarına sarsın diye Ahududu, Böğürtlen ve asmalar diktim,

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :

Benim İçin Ceviz ağaçları biraz daha özel

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Altay Cevizleri

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :

Henüz değil ama ilerleyen zamanlarda neden olmasın çok isterim

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :

Şebeke suyu kullanıyoruz,

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :

Damla Sulama Sistemi Kurucam

Toprak özellikleri :

Killi Toprak ama yıllardır boş olarak duran bir yer olduğu için komşular hayvan gübrelerini orada depoladıkları için oldukça fazla yanmış hayvan gübresi var,

Kompost yapıyor musunuz? :

Hayır

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :

Evet Fidanları diktikten sonra keşke sadece ceviz fidanı dikseydim diye düşündüm:(

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :

Henüz fidanları dikim aşamasında olduğum için herhangi bir zirai mücadelede bulunmadım

Bahçeniz organik mi? :

Bence kesinlikle organik, yani ben öyle olduğunu düşünüyorum:)

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :

Yanmış hayvan gübresi,

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :

Şuana kadar rastlamadım henüz inşallah ta rastlamam:)

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :

Damla Sulama Sistemi hazırlığı içindeyim henüz deposunu yeni aldım kurulum aşamasındayım

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?

3 Tarafı açık tam köşe başı bol güneş alan bir yerde,

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :

İyiki Doğa Dostuyum ve Yine ikiyi bu minik bahçeyle uğraşıyorum, Bana okadar huzur veriyor ki toprakla uğraşmak anlatılmaz bir mutluluk

Tetanoz aşısı oldunuz mu? : 2 **** 3 yıl önce olmuştum,

aheste
19-03-2014, 19:16
Sevgili 06dilek bahçende, sayfanda hayırlı olsun, bahçen çeşit çeşit çiçeklerle dolsun. Güzel paylaşımlar diliyorum fotoğrafları merakla bekliyorum...:)

06dilek
20-03-2014, 08:05
Selam Aheste henüz sayfama bahçemin resimlerini yükleyemedim, çünki daha fotoğraf çemeye vaktim olmadı, inşallah bu hafta sonu ufaktan, ufağan bahçe işlerine ve resimler çekmeye başlıycam ve siz doğa severlerle paylaşıcam herkese selamlar işlerinde kolaylıklar diliyorum,

06dilek
21-03-2014, 09:59
Selam arkadaşlar
işte bahçamde ilk çalışma resimleri.

06dilek
21-03-2014, 10:03
Aşama aşama bahçe kurulumu çalışmalarım, çok yoruldum ama inşallah yorgunluğuma değer

06dilek
21-03-2014, 10:12
Arsa boş durumdayken kendiliğinden yetişmi olan acı badem ağacı vardı, bende bunu 2 hafata önce budattım ince kabuklu badem aşısı yaptırdım, inşallah aşılarımız tutar.

ibrahimcetin
21-03-2014, 14:08
Hayırlı olsun bahçeniz

attar
21-03-2014, 14:51
yeni bir bahçeye başlamak yeniden dünyaya gelmek gibidir, hayırlı olsun

06dilek
21-03-2014, 17:20
Teşekkür ediyorum Sayın İbrahim Çetin siz doğa sever dostların değerli fikirlerinden yaralanarak bir şeyler yapmaya çalışıcam

06dilek
21-03-2014, 17:24
Selam Attar ne güzel bir benzetme, kesinlikle katılıyorum size

Yağmurcan
21-03-2014, 18:18
Sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun Dilek Hanım. Çok çok resimlerinizi bekliyoruz :)

06dilek
22-03-2014, 19:28
Çok teşekkürler Yağmurcan, inşallah benim temennimde o ,Bahçeyi kurarken bütün aşamaları siz doğa sever arkadaşlarla resimlerle paylaşıp, birbirinden yararlı eleştirilerinizden yaralanmak istiyorum , resimler için bana biraz müsade önümüzdeki haftalarda yüklemeye başlarım heralde,

habiş
23-03-2014, 15:42
bahçeniz ve sayfanız hayırlı uğurlu vede bol meyveleriniz olsun.. İnşallah bi gün benimde bi bahçem olur :o:o

06dilek
23-03-2014, 17:58
Habiş sağolasın var olasın güzel dileklerin için, inşallah gönlünce bir bahçen olur

İsmail Kuzucu
23-03-2014, 18:07
Bahçeniz hayırlı olsun, kısa zamanda yeşillenmesi dileğiyle :)

münevver48
23-03-2014, 19:52
sevgili 06dilek,bahçeniz hayırlı uğurlu bol çiçekli olsun.kısa zamanda emeklerinizin karşılığını alır keyfini ve seyrine varmanız dileğimle.

hira
23-03-2014, 20:54
Aramıza hoşgeldiniz:) bahçeniz hayırlı olsun.

06dilek
23-03-2014, 21:03
Selam İsmail Kuzucu, Münevver48 ve hira sağolun var olun, arkadaşlar umarım bişeyler yapmayı becerebilirim:)

Orhan Özbilgiç
24-03-2014, 09:45
Sayın 06dilek;
Yeterince büyük sayılabilecek bir bahçeniz var. Ankara koşullarına uygun, bir çok bitkiyi dikebilecek kadar. Bir kaç sene içerisinde, rengarenk bir görüntüyle kavuşmanız dileğiyle.
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.

safako
24-03-2014, 12:00
bol ve bereketli bahçeler diliyorum
inşallah benimde bir bahçem olurda bende bir şeyler yapabilirim. gerçi cuma günü eşimin öğrencileri için 170 adet fidan siparişi verdim perşembe günü fidan dikimi yapacağız kamu arazisi bir alanda inşallah.

06dilek
24-03-2014, 13:41
Bunlarda bu haftadan kareler olsun
Badem ağacı bahara merhaba diyor
İlkbaharda Köyde çocuk olmak böyle birşey, bu kare bahçeyle ilgili değil ama benim çok hoşuma gitti onlardaki doğallık ve içtenlik bu yüzden paylaşmak istedim sizlerle

06dilek
24-03-2014, 13:52
Safako Bugüzel dileklerin için çok teşekürler ben seni tebrik ediyorum, bu ülke için 170 tane kamu arazisine fidan dikiceksiniz bundan daha güzel bir insanlık olurmu yüreğine sağlık, İnşallah yakın zamanda seninde gönlünce bir bahçen olur.

Bayçalı
24-03-2014, 16:25
sn.06dilek bahçe sayfanız hayırlıolsun herşey gönlünüzce olsun

06dilek
25-03-2014, 09:13
Selam Bayçalı teşekür ediyorum bu güzel temenizniz için, gönlümden ağaçlarımın yetişti renk, renk meyvelerin olduğu, çeşit, çrşit sebzelerimin yetiştiği benimde bunları dost ve arkdaşlarım beraber paylaştığım günleri görmek çokmu şey istedim:)

06dilek
30-03-2014, 16:33
Bu Pazar bahçeye gitmeyi, Fidanlarım la ilgilenmeyi düşünüyordum ama bugün hava çok soguktu gece don yapmıştı onun için evden çıkmadım, bende bunu fırsat bilip Difenbahyanın saksını ve toprağını değiştirdim,

06dilek
30-03-2014, 16:49
Buda bizim sevimli köpeğimiz Lodos bizim evin kapı bekçisidir:)

06dilek
30-03-2014, 16:56
Buda geçen yılda elime geçmiş şümsül soğanıydı bende onu bahçenin bir kenarına toprağa gömmüştüm, şimdi tek başına ilkbaharı müjdeler gibi açmış çok sevindim onu görünce.

06dilek
30-03-2014, 17:02
Buda geçen yıl kurumuş olan Böğürtlen bu sabah fark ettimki kökünden filiz vermeye başlamış yaşasın dedim, hemen kuruyan dalları temizledim yeni filizleri açığa çıkardım. Nedersiniz sizce büyürmü bu?

h_dogan
31-03-2014, 15:30
Büyür merak etmeyin böğürtlen arsız bir bitkidir.

safako
03-04-2014, 15:59
sayın 06DİLEK sıkıntı olmazsa bişey sormak isterim. bahçe çiti çevirmek nekadara maloldu bu arlar bizde 100mt bir yeri çevirmek istiyoruz ama maliyetler hakkında bilgimiz yok.

06dilek
04-04-2014, 09:26
Merhaba safako ne demek sıkıntı rica ederim, ben 2013 yılı Kasım ayında çektirdim teli benim bahçenin resimlerine bakarsan o telin mt. beton direklerde dahil 20. tl ama 18 tl. vardı ama onun üzerinden dikenli tel geçirmiyorlardı benim tercihim bu oldu, kapıyada 400 tl. verdim bu hesap üzerinden çıkarta bilirsin toplam maliyeti.

06dilek
04-04-2014, 09:42
Büyür merak etmeyin böğürtlen arsız bir bitkidir.

Evet sayın h. doğan bende öyle biliyorum inaşallah bir an önce meyve verdiğinide görürüm

Aysis
04-04-2014, 21:00
Bahçeniz hayırlı olsun 06dilek bahçede epey işiniz var size kolay gelsin. Ama insan severek yapınca yorulmuyor.

Şimdi ne güzel ağaçlar ve çiçekler dikilecek her oluşan meyveye her açan çiçeğe çılgınca sevinilecek. Bahçeniz günden güne şekillenip size yaşama sevinci verecek. Hayırlı uğurlu olsun.

Tolga Özmeral
04-04-2014, 22:08
Bahçe sevdanıza başladıysanız işin yarısı tamamdır zaten Sayın 06dilek. Görünen o ki Sizi yorucu fakat bir o kadar da keyifli günler beklemekte.
Umarım her şey gönlünüzce olur.

Ekleme: Sevimli kapı bekçiniz de pek bir yaman görünüyor. Tüm güvenliği gerektiği gibi sağladığından hiç şüphem yok :).

YeniGine
04-04-2014, 23:47
Sevgili 06dilek merhaba; yeni bahçe sayfanız ve bahçeniz hayrlı, bol çiçekli olsun inşallah. Belli ki yorucu bir o kadar da güzel günler sizi bekliyor.

Benim dikkatimi de Lodos çekti. İlk iş olarak Lodos'un sepetine saksısıyla birlikte güzel bir çiçek koyabilirsiniz diye düşündüm. Ama hangi çiçek gider düşündüm ilk aklıma YeniGine geldi olur mu olmaz mı siz karar verin artık...
Rastgelsin...

dagsa reklam
05-04-2014, 11:22
sayın 06 dilek sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun.her şey günlünüzce olsun.

milaca2010
06-04-2014, 01:51
Sn. 06dilek; Bahçe sayfanız hayırlı olsun...

mügem
06-04-2014, 09:06
Dilek hanım,bahçeniz hayırlı olsun.Çok güzellikler göreceğimize eminim,kolay gelsin.Sevgiler.

06dilek
07-04-2014, 06:46
Sevgili 06dilek merhaba; yeni bahçe sayfanız ve bahçeniz hayrlı, bol çiçekli olsun inşallah. Belli ki yorucu bir o kadar da güzel günler sizi bekliyor.

Benim dikkatimi de Lodos çekti. İlk iş olarak Lodos'un sepetine saksısıyla birlikte güzel bir çiçek koyabilirsiniz diye düşündüm. Ama hangi çiçek gider düşündüm ilk aklıma YeniGine geldi olur mu olmaz mı siz karar verin artık...
Rastgelsin...

Merhaba Sayın YeniGine haklısınız çok güzel olur Lodo'sun üzerine çok yakışır YeniGine çiçeği ama şimdi daha çok erken bizim buralar soğuk olduğundan don yapıyor havalar biraz ısınsın bende düşünüyorum bu güzel fikriniz için çok teşekürler.

06dilek
07-04-2014, 07:22
Selam Arkadaşlar bu hafta sağolsun komşularımızın ve akrabaların yardımıyla bağ budaması ve gençleştirmesi işi yaptık bunlarda resimlerimiz,

06dilek
09-04-2014, 12:37
Merhaba sayın form üyeleri hergün sizlerin birbirinden güzel yüklemiş olduğunuz bahçe resimlerini gördükçe içim gidiyor biran önce benim bahçemde yeşillensin diye uğraşıyorum ama daha çok yol kat emem lazım.

resimsel
09-04-2014, 12:48
Sn.06dilek, önemli olan başlangıç,emin olun çok çabuk değişim ve gelişim görmüş olacaksınız.

06dilek
09-04-2014, 14:09
Sn.06dilek, önemli olan başlangıç,emin olun çok çabuk değişim ve gelişim görmüş olacaksınız.

Sağolasın sayın resimsel bana moral verdiniz.

hk50
13-04-2014, 20:23
Bahçe sayfanız hayırlı uğurlu olsun.Meşguliyeti bol ,kocaman bir oyuncak.Oynayabildiğin kadar oyna.Yeşili bol olması dileklerimle.

06dilek
14-04-2014, 08:30
13/04/2014
Merhaba Serin ve yağmurlu bir Ankara sabahından bütün doğa severlere günaydın, hafta sonu bahçede çalışamadım yağmur yağıyordu zaman, zamanda doluya çeviriyordu onun için sizlere bahçemden resim yükleyemiyorum ama mevsimin bahar olmasından dolayı kırlar, bayırlar renklenmeye başladı bende çektiğim resimleri siz dostlarla paylaşmak istedim.

Bu görüntüler Ankara/Elmadağ Ediğe Çiftlik mevkinden.

06dilek
14-04-2014, 08:36
13/04/2014
Bunlarda tavuklar ve horuzlar hyatlarından gayet memnun gözüküyorlar bence eee malum diğer hem cinslerinin binlercesinin bir arada üst üste istif olarak yaşadıklarını düşünce baya bi şanslılar bence ne dersiniz:) Burasıda Edige Çiftlik mevki

06dilek
14-04-2014, 08:40
13/04/2014
Bunlarda Yine Çiftlik mevkinden kır çiçekleri ve hindi bağ otu çok güzel çiçek açmışlar.

habiş
14-04-2014, 08:41
Sevgili 06dilek Yemyeşil sabah sabah gözümüz gönlümüz açıldı;)

06dilek
14-04-2014, 08:47
13/04/2014
Ve yine ayni mevkiden madımak otu görüntüleri görüncek gözlerime inanamadım ve sizlerle paylaşmak istedim sanki çim gibiydi her yer, Biz madımagı çok severek yeriz hem yemek olarak hemde pişmemiş halini. Aslında resimler daha güzel çekmiştim ama yeniden düzenleme yapıncak kalitesi bozulmuş kusura bakmayın:(

milaca2010
14-04-2014, 23:03
Sevgili 06dilek; Maşallah madımaklar özellikle ekilmişler gibi görünüyorlar, toplayın taze taze tüketin, tavuklu fotoğraflara bayıldım özgürce gezinip organik besleniyorlar, tam bir köy havası var.
Bahçe çalışmalarınız sanırım süratle devam ediyordur, paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.
Esenlikler dilerim...

YeniGine
14-04-2014, 23:21
Sevgili 06 dilek, gönlünüze sağlık, tavuklar, yeşil alanlar, madımaklar valla her yanımız taş yığını olduğundan hasret kaldık bu görüntülere... Ellerinize sağlık...

06dilek
15-04-2014, 07:39
Sevgili 06dilek; Maşallah madımaklar özellikle ekilmişler gibi görünüyorlar, toplayın taze taze tüketin, tavuklu fotoğraflara bayıldım özgürce gezinip organik besleniyorlar, tam bir köy havası var.
Bahçe çalışmalarınız sanırım süratle devam ediyordur, paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.
Esenlikler dilerim...

Selam malica2010 evet aynen öyle madımaklar sanki ekilmiş gibi dedimya bende gözlerime inanamadım, keşeke yakın olsakta sizlerle beraber toplayabilsek ne güzel olur. Tavuklara gelincek yumurtaları eminim çok lezzetlidir bunların, bahçe çalışmalarım dediğin gibi devam ediyor ama çalıştığım için hafta sonları yapmaya çalışıyorum yakında fotoğraflar yüklüycem hoşcakal.

06dilek
15-04-2014, 07:44
Sevgili 06 dilek, gönlünüze sağlık, tavuklar, yeşil alanlar, madımaklar valla her yanımız taş yığını olduğundan hasret kaldık bu görüntülere... Ellerinize sağlık...

Günaydın YeniGine evet tam köy havasıydı bende çok beğendim ortamı onun için siz güzel dostlarla paylaşmak istedim beğendiğine çok sevindim.

sonkez
15-04-2014, 10:39
Bahçe sayfanız hayırlı olsun...

06dilek
15-04-2014, 14:14
Bahçe sayfanız hayırlı olsun...

Çok Teşekürler Sonkez.

Orhank
15-04-2014, 14:45
bahçe sayfanız hayırlı olsun yakın bahçeleriz yardıma lazım olursa çekinmeyin lütfen

resimsel
15-04-2014, 14:49
Dilek hanım,yeşillikler arasında herkes mutlu olur bence,harika gözüküyor.

06dilek
16-04-2014, 12:49
bahçe sayfanız hayırlı olsun yakın bahçeleriz yardıma lazım olursa çekinmeyin lütfen

Merhaba Sayın Orhank evet bende fark ettim komşu sayılırız, Bu nazik teklifiniz için çok teşekkür ediyorum siz tecrübeli arkdaşların yardımına çok ihtiyacım olucak saygılarımla.

s.serdar
18-04-2014, 02:57
sayın 06DİLEK sıkıntı olmazsa bişey sormak isterim. bahçe çiti çevirmek nekadara maloldu bu arlar bizde 100mt bir yeri çevirmek istiyoruz ama maliyetler hakkında bilgimiz yok.

Hadim olmayarak yardımcı olmak için araya gireyim.

2 gün önce yakınımızda bir tel örgü imalatı yapıldı. Beton işlemleri için bizde su rica ettiler, verdik. Ustanın ismini ve kartını aldım. Gölbaşına 30 km mesafedeki 90 metre tel örgüyü metresi 18 liradan yaptıklarını öğrendim. Daha merkezi bir yerde veya daha fazla ölçüde olursa 1-2 TL aşağı olabilir yanıtı aldım.

06dilek
18-04-2014, 10:17
Hadi olmayarak yardımcı olmak için araya gireyim.

2 gün önce yakınımızda bir tel örgü imalatı yapıldı. Beton işlemleri için bizde su rica ettiler, verdik. Ustanın ismini ve kartını aldım. Gölbaşına 30 km mesafedeki 90 metre tel örgüyü metresi 18 liradan yaptıklarını öğrendim. Daha merkezi bir yerde veya daha fazla ölçüde olursa 1-2 TL aşağı olabilir yanıtı aldım.

Selam Sayın S.serdar nedemek hadim olmayarak, ben çok sevindim verdiğiniz bilgile için aslında ben safakoya cevap vermiştim ama belki soruya alıntı yapmadığım için gözden kaçmış olmalı, İşte daha önce benim vermiş olduğum cevap selam ve saygılarımı gönderiyorum.

Merhaba safako ne demek sıkıntı rica ederim, ben 2013 yılı Kasım ayında çektirdim teli benim bahçenin resimlerine bakarsan o telin mt. beton direklerde dahil 20. tl ama 18 tl. vardı ama onun üzerinden dikenli tel geçirmiyorlardı benim tercihim bu oldu, kapıyada 400 tl. verdim bu hesap üzerinden çıkarta bilirsin toplam maliyeti.

safako
18-04-2014, 13:04
sayın s.serdar sayın 06dilek ilgi ve alakanız için teşekkür ediyorum.
daha vakit bulup yaptıramadım ancak önümüzdeki hafta içi bir günümü ayırmayı düşünüyorum. benim yerimin çevresi 102mt ve kapı yapılacak 2400-2700 arası fiyatlar verdiler. bu bilgide başka arkadaşlara da katkı sağlayabilir belki, yaptırınca fotosuyla birlikte fiyatını da sayfamda paylaşırım.
tekrar teşekkürler.

s.serdar
19-04-2014, 01:08
sayın s.serdar sayın 06dilek ilgi ve alakanız için teşekkür ediyorum.
daha vakit bulup yaptıramadım ancak önümüzdeki hafta içi bir günümü ayırmayı düşünüyorum. benim yerimin çevresi 102mt ve kapı yapılacak 2400-2700 arası fiyatlar verdiler. bu bilgide başka arkadaşlara da katkı sağlayabilir belki, yaptırınca fotosuyla birlikte fiyatını da sayfamda paylaşırım.
tekrar teşekkürler.

Ostim'de bulunan umut otomasyon firmasına iki tane otomatik kapı (kayar kapı) yaptırdım. Sahibi Adnan beyi iyi tanırım. Selamımı söylerseniz size bahçe kapınız için en uygun teklif verecektir.

Garaj Kapısı - Kollu Bariyer | Umut Otomasyon (http://www.umutotomasyon.com.tr/)

Adnan bey: 0532-507 14 91

06dilek
21-04-2014, 09:04
20/04/2014

Bu hafta bahçede çok çalıştık, tüm bahçenin içindeki taşları temizledik Cuartesi, Pazar sabahtan akşama kadar hiç durmadık sayılır öyleki akşam eve geldiğimde kolumu kıpırdatıcak halim kalmamıştı:) Halilye bu kadar koşuşturmanın arasında resim çekemedim tam akşam üstü bahçeden çıkarken aklıma geldi sadece 3/4 poz çekebildim makinanın pili bitti:( ama çok şeker bir konuğumuz vardı adı Karabaş ben çok sevdim umarım sizde seversiniz

06dilek
21-04-2014, 09:10
Isapankaları Şubat ayının ortasında ekmiştim son zamanlarda güneş görmeye başlayıncak büyümüşler bu hafta biraz topladım çok lezzetliler.İçindeki otlar temizlenicek ama henüz vaktim olmadı en kıza zamanda onada el atmalıyım.

06dilek
21-04-2014, 09:18
Bunlada bahçeden 2 Kare resimleri buraya yükleme yapayım derken çok bozuldu ama idare edin yakın zamnada bu hatamı telafi edicem .
Elma ve Armut ağacım güzel yaprak açmışlar çok hoşuma gitti

06dilek
21-04-2014, 09:25
Aaaa bakın şimdi bana göre en önemli kısıma geldik eminim birçoğunuz bu resmi pek birşeye benzetemediniz ama benim çok sevdiğim bir ottur bu madımak otu, kırlardan köküyle söktüğüm 15/20 tane madımak otunu fide olarak diktim sonra üzerine hayvan gübresi ve su verdim umarım tutarlar. Bundan sonra uzaklarda aramayız artık madımağı:)

06dilek
27-04-2014, 23:38
Buda bizim bahçedeki kirazdan görüntü bu resmi yüklerken aklıma bu minik şiir geldi siz ağaç sever dostlara armağan ediyorum.

Haberin var mı taş duvar?
Demir kapı, kör pencere,
Yastığım, ranzam, zincirim,
Uğruna ölümlere gidip geldiğim,
Zulamdaki mahzun resim,
Haberin var mi?
Görüşmecim, yeşil soğan göndermiş,
Karanfil kokuyor cıgaram
Dağlarına bahar gelmiş memleketimin…

Ahmed ARİF

YeniGine
28-04-2014, 00:19
20/04/2014 ama çok şeker bir konuğumuz vardı adı Karabaş ben çok sevdim umarım sizde seversiniz

Sevgili Dilek; Karabaş çok tatlı, çok sevdim. İnşallah bundan sonra size konuk değil, aileden olmuştur. Çok tatlı zira.
Madımak; inşallah tutar, yayılır da 'Hep yaparlar pastırmalı madımak yemeği' siz de yaparsınız, afiyetle yersiniz, çok iyi bilirim.
Rastgelsin inşallah!..

gürcan_keskin
28-04-2014, 08:30
Sayın 06dilek bahçe sayfanız hayırlı olsun...
Çeşit çeşit sebze ve bitkileri dikebileceğiniz geniş bir bahçe. Çalışmalarınız devam ediyor sanırım. Umarım kısa zamanda dilediğiniz gibi ekip biçersiniz.
Konuğunuz karabaş bahçenizi sahiplenmişe benziyor :p
Aynı zamanda lodos da çok şirin. Lodos gibi bu tür objelere verilen isimler hoşuma gidiyor.
Sevgilerle...

resimsel
28-04-2014, 08:34
Dilek hanım,bahçe canlanmış yavaş yavaş forma giriyor,toprağınız çok güzel gözüküyor,gübre bile istemeyen bir görüntüde.

06dilek
30-04-2014, 08:00
Sevgili Dilek; Karabaş çok tatlı, çok sevdim. İnşallah bundan sonra size konuk değil, aileden olmuştur. Çok tatlı zira.
Madımak; inşallah tutar, yayılır da 'Hep yaparlar pastırmalı madımak yemeği' siz de yaparsınız, afiyetle yersiniz, çok iyi bilirim.
Rastgelsin inşallah!..

Selam YeniGine evet Karabaş çok tatlı gerçetende bizde onu çok sevdik ama karabaşın onu çok seven bir ailesi var zaten, onun için zaman, zaman ziyarete geliyor bizi.

Benimde temenim inşallah madımaklarımız tutarda senin dediğin gibi pastırmalı yemeğini yaparız, ayrıca sanada gönderim taze, taze toplar.

06dilek
30-04-2014, 08:06
Sayın 06dilek bahçe sayfanız hayırlı olsun...
Çeşit çeşit sebze ve bitkileri dikebileceğiniz geniş bir bahçe. Çalışmalarınız devam ediyor sanırım. Umarım kısa zamanda dilediğiniz gibi ekip biçersiniz.
Konuğunuz karabaş bahçenizi sahiplenmişe benziyor :p
Aynı zamanda lodos da çok şirin. Lodos gibi bu tür objelere verilen isimler hoşuma gidiyor.
Sevgilerle...

Selam Sayın gürcan_keskin bu güzel temenileriniz için çok teşekkür ederim, evet çalışmlar devam ediyor daha çok yapacak iş var önümüzde umarım siz ve diğer arkdaşlar gibi bende güzel birşeyler yapmayı başarabirim.

Ayrıca size Lodos adına teşekkür ediyorum:) benimde bahçelerde çeşitli aksesuarlar ve değişik taşlar, kaya parçaları çok hoşuma gidyor ilerleyen zamanda inşallah bahçeme bunlardanda yerleştirmeyi düşünüyorum.

06dilek
30-04-2014, 08:11
Dilek hanım,bahçe canlanmış yavaş yavaş forma giriyor,toprağınız çok güzel gözüküyor,gübre bile istemeyen bir görüntüde.

Merhaba Sayın resimsel; yavaştan, yavaştan başlıyor canlanmalar.

Evet toprak güzel, daha önce yıllarca köyün ortasında boş alan olarak durduğu için köylüler buraya hayvan gübrelerini ve bitki artıklarını depolamışlar bu yüzden gübre yönünden baya zengin sayılır diye düşünüyorum.

06dilek
01-05-2014, 21:09
Bugünün tatil olmasını fırsat bilip kendimi bahçeye attım, tam 1 haftadır gitmiyordum fidanlar baya bir gelişmeye başlamış gibi geldi gözüme bir kaçta fotoğraf çektim İşte onlardan ilki iş yerinden arkdaşımın Antapten getirtmiş olduğu 2 tane Antef fıstığı fidanlarım.

06dilek
01-05-2014, 21:18
Altay Cevizlerim bunları büyük bir merak ve heyan içinde diktim nette yaptığım inceler sonucunda çok hoşuma gitmişlerdi umarım benimkiler öyle olur tam 5 tane fidan almıştım ama 4 tanesi tutmuş bitanesinde hayat yok ama ben biraz daha bekleticem belki daha sonra sürgün verir diye.

06dilek
01-05-2014, 21:30
Chandler Cevilerinde çok zaiyat verdim 3 tane dikmiştim sadece 1 tanesi yeşerdi diğeleri kış soğukalarına dayanmış galiba bununda tepesindeki sürgünleri mart ayında olan soğuk kurutmuş:(

06dilek
01-05-2014, 21:32
Kaman 1 Cevizi

06dilek
01-05-2014, 21:40
GRANNY SMİTH,Elma Fidanı keyfi yerinde gözüküyor gibi,
DEVECİ ,Armut Fidanı
KIZILCIK Fidanı bunu kardeşim Kubilay için diktim özellikle, çünki meyvesi şeker hastalığına iyi geliyormuş.

06dilek
01-05-2014, 21:46
Eşme Cinsi Ayva Finanın resmini yüklemesem küser bana:)

06dilek
01-05-2014, 21:54
Bunlarda Patateslerim 2 fafta oldu bunları ekeli kışlık için eve 40 kg. torbaylan pates almıştık ondan arta kalanları buraya ektim, hımm inşallah bir an önce olurda kızartır yeriz çıtır, çıtır.

06dilek
01-05-2014, 22:02
Dometes Fideleri aslında bizim buranın iklimi için daha domates, biber fidesi için erken ama dayım Antakyadan gelirken 2 demet, biber 1 demette domates fidasi getirmiş bende geçen hafta bunları dikmiştim şimdilik fena gözükmüyorlar ama umarım hıdırellez soğukları zara vermez. Yanlarındaki boşluklar 2 hafta sonra yeni fidanlarla doldurucam.

Sevgi Durul
01-05-2014, 22:04
Sayın 06dilek, bahçeniz, sayfanız hayırlı, ürünleriniz bereketli olsun.

Fidanlarınızı sağlıkla büyütmenizi ve meyvelerini de görmenizi dilerim.

06dilek
01-05-2014, 22:06
Kara Lahana tohumları ekmiştim hepside kıpır, kıpır çıkmış 1 haftada bende hayret ettim sanki bir an önce büyümek için acele ediyorar gibi geldi bana:)

06dilek
01-05-2014, 22:19
Buda bahçemden genel görünüm, küçük, küçük karıklar yaptım içine çeşitli sebze tohumları ektim 10 gün sonra felanda domates ve biber fidanarı dikicem.

Muallim
01-05-2014, 22:23
Sayın 06ddilek,

Bahçeniz istediğiniz gibi yeşerdikçe yorgunluk kalmaz.

Bu vesileyle sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

milaca2010
01-05-2014, 22:37
Sevgili 06dilek; Maşallah bahçeyi çok güzel tanzim etmişsiniz.
Beş yıl sonrasını hayal ettim birden, ceviz ve diğer ağaçlarınız büyümüş ve bahçeniz küçük bir koru haline dönüşmüş, dallar meyveleri taşıyamaz halde, siz kardeşiniz için kızılcıkları dondurucuya stoklarken, kışlık çeşit çeşit cevizler, antep fıstıkları, ayva reçelleri vs vs.
Emeklerinize sağlık, herşey gönlünüzce olsun...

YeniGine
01-05-2014, 23:38
Sevgili 06dilek maşallah, bahçe gittikçe yeşeriyor ve güzelleşiyor. Ellerine, emeklerine sağlık. Sevgili milaca'nın hayaliyle bahçe daha da güzel göründü bana evet gerçekten de çok güzel olacak... Haydi inşallah, rastgelsin.

h_dogan
02-05-2014, 07:13
Domates ve biberleri fazla sulamayın. Hava da sizin oralarda en azından geceleri düşüktür. Biraz üşüseler de bir şey olmaz onlara yeter ki sıcaklık sıfırın altına düşmesin.

safako
02-05-2014, 08:41
dilek hanım bahçeniz çok güzel ilerliyor maşallah. fidanların şuanki hali varya yeni doğan bebek gibi beni çok sevindiriyor. meyvelerini yediğiniz günleride görürsünüz inşallah. karıklarınızda çok hoş görünüyor

resimsel
02-05-2014, 08:44
Günaydın Dilek hanım,bahçeniz bir haftada şekil değiştirmiş valla kutlarım sizi.

06dilek
02-05-2014, 09:38
Sayın 06ddilek,

Bahçeniz istediğiniz gibi yeşerdikçe yorgunluk kalmaz.

Bu vesileyle sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Merhaba Sayın Muallim;Sizin bahçeniz kadar yeşil ve güzel bir bahçe değil ama inşallah zamanla bişeyler yapmaya çalışıcam siz değerli doğa dostlarının destekleriyle.

06dilek
02-05-2014, 09:44
Sevgili 06dilek; Maşallah bahçeyi çok güzel tanzim etmişsiniz.
Beş yıl sonrasını hayal ettim birden, ceviz ve diğer ağaçlarınız büyümüş ve bahçeniz küçük bir koru haline dönüşmüş, dallar meyveleri taşıyamaz halde, siz kardeşiniz için kızılcıkları dondurucuya stoklarken, kışlık çeşit çeşit cevizler, antep fıstıkları, ayva reçelleri vs vs.
Emeklerinize sağlık, herşey gönlünüzce olsun...

Ayyyyy milaca2010; Çok teşekkür ediyorum bu ne güzel bir hayal, birden siz böyle yazıncak sanki içimi bir sevinç, bir mutluluk kapladı siz ne kadar güzel yürekli insanlarsınız, iyiki bu siteye üye olmuşum.

06dilek
02-05-2014, 09:47
Sevgili 06dilek maşallah, bahçe gittikçe yeşeriyor ve güzelleşiyor. Ellerine, emeklerine sağlık. Sevgili milaca'nın hayaliyle bahçe daha da güzel göründü bana evet gerçekten de çok güzel olacak... Haydi inşallah, rastgelsin.

Sağolsın, var olasın YeniGine; amacım siz doğa sever dostlarla kendi çapımda yapmış olduğum bişeyleri paylaşmak inşallah başarabilirim.

06dilek
02-05-2014, 09:50
Domates ve biberleri fazla sulamayın. Hava da sizin oralarda en azından geceleri düşüktür. Biraz üşüseler de bir şey olmaz onlara yeter ki sıcaklık sıfırın altına düşmesin.

Evet haklısınız Sayın h_dogan; baya bir serin buralarda hava uyarınızı dikkate alıcam ilginiz için çok teşekkür ediyorum saygılarımla.

06dilek
02-05-2014, 09:54
dilek hanım bahçeniz çok güzel ilerliyor maşallah. fidanların şuanki hali varya yeni doğan bebek gibi beni çok sevindiriyor. meyvelerini yediğiniz günleride görürsünüz inşallah. karıklarınızda çok hoş görünüyor

safako; Bende aynen sizin gibi düşünüyorum fidanları gördükçe sanki içimde kuşlar uçuşuyor gibi geliyor:) İnşallah meyvelerin olduğu günleride görürüz de güzel dostlarla yemek nasip olur.

06dilek
02-05-2014, 10:04
Günaydın Dilek hanım,bahçeniz bir haftada şekil değiştirmiş valla kutlarım sizi.

Selamlar Sayın resimsel; siz benim büyük bir keyifle takip ettiğim sayfalar arasındasınız, ****** siz ve diğer arkadaşların bahçeleri kadar idalı ve güzel değil ama inşallah bir-şeyler yapmaya çalışa-cam yavaştan, yavaştan verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum selam ve saygılarımı gönderiyorum size.

06dilek
02-05-2014, 12:28
Sayın 06dilek, bahçeniz, sayfanız hayırlı, ürünleriniz bereketli olsun.

Fidanlarınızı sağlıkla büyütmenizi ve meyvelerini de görmenizi dilerim.

Sayın SDurul; Çok incesiniz, çok naziksiniz bu güzel dilekleriniz için size kır çiçeği kokulu selam ve sevgilerimi gönderiyorum lütfen kabul buyrun.

06dilek
05-05-2014, 10:34
Dün bahçede biraz iş yapmak için köye gitmiştim, çevredeki köylerin heme, hemen hepsi birleşmişler yağmur duasına çıkıyorlardı.

Son zamanlarda hava yarı kapalı, yarı açık haldeydi hepimiz büyük bir umut, ve özlem len yağmuru bekliyorduk ve nihayet beklene yağmurumuz dün geceden itibaren Ankara'mıza usul, usul yağmaya başladı.

Sabah uyandığımda yağmurlu bir güne uyanmak ne güzel duyguymuş aman Allahım, ne huzur verici bir manzaraymış. İnşallah bütün memleketimin toprakları yağmura doyar heryer bereket, bolluk fışkırır, gelincikler, papatyalar süzülür nazlı, nazlı tarlarda. Kısacası biz seni çok özledik yağmur tanecikleri.

münevver48
05-05-2014, 22:22
sevgili dilek, kısa zamanda çok iş yaptınız maşallah.her şey çok güzel ve sağlıklı görünüyor. inşallah bu tempo böyle devam eder .gali bahçenizde daha çok meyve sebze ile ilgileniyorsunuz.

06dilek
06-05-2014, 09:38
sevgili dilek, kısa zamanda çok iş yaptınız maşallah.her şey çok güzel ve sağlıklı görünüyor. inşallah bu tempo böyle devam eder .gali bahçenizde daha çok meyve sebze ile ilgileniyorsunuz.

Merhaba Sayın münevver48; bana verdiğiniz desetek için çok teşekürler.

Evet benim bahçenin asıl kuruluş amacı minik bir meyve bahçesi, bahçeye çiçek gibi süsüs bitkileri fazla ekemiyorum çünki çalıştığım için bahçeye ancak hafta sonları gelebiliyorum.

Bahçede evimden 20 km. uzaklıkdaki köyde, çiçek ve süs bitkileri daha çok bakım, su istiyorlar onun için bende çiçek işine fazala girmiyorum aslında çok seviyorum ama kurumalarından endişe ediyorum. İlerleyen günlerde yavaş, yavaş birşeyler yapmaya çalışıcam sevgilerimle.

Nilüferce
06-05-2014, 12:51
Sayfanız hayırlı , hayalleriniz gerçek paylaşımlarınız bol olsun ...

Maşallah planlı ve tempolu gidiyor bahçe çalışmanız ...
insan parçası olduğu doğaya ne kadar yakın olursa o kadar huzurlu oluyor diye düşünüyorum. Eklenen resimler bile buna şahit ... heyecanlar meraklar hevesler her resim karesinde bunu hissedebiliyorum ...

06dilek
07-05-2014, 13:08
07/05/2014
Hadi biraz sayfmı renklendireyim ne dersiniz? Şuan işyerindeyim yemek
saati boşluğundan, yaralanarak siz menekşe sever dostlara iş yerimin penceresinde olan menekşelerimin resimlerini paylşayım dedim.

Aslında daha çok var ama henüz yeni fideledim bir kısmının yaprakları yavaş, yavaş başlarını topraktan çıkarmaya başlamışlar yakında onlarında resimlerini paylaşırım.

06dilek
07-05-2014, 13:43
Bu güzelliğin adıda Katmerli Cam güzeli çok fefalı bir çiçektir kendisi 4 mevsim çiçek açar, öyleki artık çiçek açmaktan yorgun düşmüş halde onun resminide yüklemesem küser bana:)

alys
07-05-2014, 14:02
Bu güzelliğin adıda Katmerli Cam güzeli çok fefalı bir çiçektir kendisi 4 mevsim çiçek açar, öyleki artık çiçek açmaktan yorgun düşmüş halde onun resminide yüklemesem küser bana:)

Sayın 06dilek;

Camgüzelinizin daha fazla ışığa ihtiyacı var. Aydınlık bir ortam onu daha güçlendirecektir.

asmalıtepe
09-05-2014, 07:12
merhaba,hayırlı sabahlar sayın 06dilek hanım..sayfamla ilk ilgilenen ve bana ilk hoşgeldin diyen forumdaş olmanızdan mıdır ne size özel bir sempati duyuyorum.bahçenizi gezdim orada doğaçlama bir doğa sevgisini kendime çok benzettim.bakın baharla beraber negüzel uyanıyorlar sizin de gayretlerinizle..emeğinize ve yüreğinize sağlık.

06dilek
12-05-2014, 12:20
Bütün annelerin, anneler gününü kutluyorum.

06dilek
12-05-2014, 13:25
10/05/2014

Ektiğim Sebzelerden Son görüntüler artık yavaş, yavaş hayata merhaba diyorlar Bakla, Nohut ve Salatalık

Dereotu, Fındık Turp artık yenecek hale geldiler.

06dilek
12-05-2014, 13:37
10/05/2014

Yerelması, Sarımsakların ve Yediveren Çileğinin son görüntüleri.

06dilek
12-05-2014, 13:58
10/05/2014

Biber Çeşitlerimiz
Çarliston Biber
Sivri Biber
Minik Biber Çeşitleri

Domates'tde Çeşidimiz bol
Ayaş Domatesi
Pembe Domates
Köy Domatesi

Biber Fideleri ve Domates Fideleri diktim, Bunlarda Fidelerden Manzaralar henüz başları öne eğik haftaya gidene kadar kaldırılar inşallah.

h_dogan
12-05-2014, 17:11
Salatalıkları çok sık ekmişsiniz.

Çileğin dibindeki sarmaşığı kopartın ileride başınızı ağrıtır.

Biber fidelerinizi de hem karmaşık hem de çok sık ekmişsiniz. Bakımı çok zor olacaktır ve çok sık olduğu için meyve tutumu az olacaktır. Sıra şeklinde dikin, fazla olanları hemen kopartıp başka bir yere dikini düzgün ve sıralı olarak.

Biber için sıra üzeri 40 cm sıra arası da en az 70-80 cm olursa yeteri kadar büyüme alanı olur.

Domates için eğer oturaksa sıra üzeri 70-80 sıra arası da 120-140 cm olabilir. Sırık çeşitlerde eğer sırık koyacaksanız sıra üzerini ve sıra aralarını daraltabilirsiniz.

06dilek
13-05-2014, 13:07
Salatalıkları çok sık ekmişsiniz.

Çileğin dibindeki sarmaşığı kopartın ileride başınızı ağrıtır.

Biber fidelerinizi de hem karmaşık hem de çok sık ekmişsiniz. Bakımı çok zor olacaktır ve çok sık olduğu için meyve tutumu az olacaktır. Sıra şeklinde dikin, fazla olanları hemen kopartıp başka bir yere dikini düzgün ve sıralı olarak.

Biber için sıra üzeri 40 cm sıra arası da en az 70-80 cm olursa yeteri kadar büyüme alanı olur.

Domates için eğer oturaksa sıra üzeri 70-80 sıra arası da 120-140 cm olabilir. Sırık çeşitlerde eğer sırık koyacaksanız sıra üzerini ve sıra aralarını daraltabilirsiniz.

Merhaba Sayın h_doğan Evet Salatalıklar sık olmuş hafta çapa yaparken seyretme yapmayı düşünüyorum

Çileğin dibindeki yabani sarmaşıktan bahçede çok var kısmet olursa bu hafta bahçye çapa yapacam hepsi temizlenir yabani otların,

Biberlere gelincek satıcı biber fidelerini sık dikmem gerektiğini söyledi bende ondan biraz sık diktim, ayrıca bazıları kurur belki diye düşündüm. Evet kesinlikle haklısınız karışık dikmişim bu konuda çok haklısınız bu seferlik affedin siz profosyenel arkdaşlar kusura bakmasın acemeliğime verin:(

Domatesler oturak cinsi, sırık domates fidesi tercih etmedim.

Yapmış olduğunuz tüm bu yapıcı eleştirileri bundan sonraki yapıcam bahçe işlemlerinde kesinlikle göz önünde bulunduracam saygılarımla.

münevver48
17-05-2014, 06:30
Merhaba Sayın münevver48; bana verdiğiniz desetek için çok teşekürler.

Evet benim bahçenin asıl kuruluş amacı minik bir meyve bahçesi, bahçeye çiçek gibi süsüs bitkileri fazla ekemiyorum çünki çalıştığım için bahçeye ancak hafta sonları gelebiliyorum.

Bahçede evimden 20 km. uzaklıkdaki köyde, çiçek ve süs bitkileri daha çok bakım, su istiyorlar onun için bende çiçek işine fazala girmiyorum aslında çok seviyorum ama kurumalarından endişe ediyorum. İlerleyen günlerde yavaş, yavaş birşeyler yapmaya çalışıcam sevgilerimle.

sevgili 06dilek,meyve ağaçlarıda çiçek açtığında çok hoş oluyor.hele meyveleri olgunlaşma sürecini izlemek ayrı bir keyif veriyor.

bahçenizin bir köşesine kokulu gül reçellik dikebilirsiniz.ayrıca fazla bakım yapmanıza gerek yok.aslında çalı türü çiçekler çok bakın istemiyor.ben nacizane fikrimi söyledim.size yardımcı olmak için tercih sizin. sevgilerimle.....

06dilek
18-05-2014, 21:20
18/05/2014 Pazar. Yol Manzaraları Elmadağdan Köye Giderken giderken Yolda gördüğümüz güzelliklerden bazıları.

06dilek
18-05-2014, 21:24
18/05/2014 Pazar.Gelincikler bize yol arkadaşlığı ediyor

06dilek
18-05-2014, 21:38
18/05/2014 Pazar. Bugün bahçede çok işim vardı her yer ot içinde kalmıştı 2 hafta önce diktiğimiz domates ve biber fideleri çapalanması gerekiyordu.

Ayrıca bugün 3 tane beni çok sevindiren sürprizle karşılaştım 1. ceviz fidanın tepesinde ikiz cevizi vardı görünce dünyalar benim oldu sanki bir karış boyuyla meyve vermiş.

2, sürprizde 40 gün önce diktiğim yedi veren çileğinin meyveleri kızarmıştı.

3. Elma Fidanın üzerin minicik elması vardı.Kısacası bahçem artık bana yavaş, yavaş sürprizler yapmaya başladı.

06dilek
18-05-2014, 21:40
18/05/2014 1. Resim Mart Ayının ortasında yapılan Armut aşısı.
2. Resim Rahmetli babamın belki 45 yıl önce ahlat üzerine yaptığı kış armudu aşısından görünüm, babamdan hatıra olduğu için bu ağaç benim için özeldir.

Semiz otu, Biberler ve Domateslerden görünüm.

asmalıtepe
19-05-2014, 06:37
Sayın 06Dilek,Herşey çok güzel yol manzaralarınız,papatyalar,gelincikler..Bazan telaşımızdan ,uğraşlarımızdan doğanın sınırsız güzelliklerini es geçiyoruz.
Bu hafta ben de çok yoğun çalıştım; bizde de ot çok ama zirai mücadele asla yapmam
diyorum ve biçmeye de zaman yetmiyor.
Ama dün, sizin de yetiştirdiğiniz yediveren dediğiniz o çilek fidelerinden ben de diktim daha da dikeceğim kısmet olursa. Çok güzel bir cinsi sanırım. Ellerinize sağlık herşey ne güzel olmuş.Güle güle,hayırlarla devam edin inşaAllah.

06dilek
27-05-2014, 13:22
Sayın 06Dilek,Herşey çok güzel yol manzaralarınız,papatyalar,gelincikler..Bazan telaşımızdan ,uğraşlarımızdan doğanın sınırsız güzelliklerini es geçiyoruz.
Bu hafta ben de çok yoğun çalıştım; bizde de ot çok ama zirai mücadele asla yapmam
diyorum ve biçmeye de zaman yetmiyor.
Ama dün, sizin de yetiştirdiğiniz yediveren dediğiniz o çilek fidelerinden ben de diktim daha da dikeceğim kısmet olursa. Çok güzel bir cinsi sanırım. Ellerinize sağlık herşey ne güzel olmuş.Güle güle,hayırlarla devam edin inşaAllah.

Çok Teşekkür ediyorum Sayın asmalıtepe, bende ilaçla zirai mücadele yapmıyorum çapalama yöntemiyle yapmaya çalışıyorum becerdiğim kadarıyla.

Seneye bahara kısmet olursa yedi veren çileğinden çoğaltmak istiyorum bu yıllık böyle olsunda anacak yapabiliyorum.

06dilek
27-05-2014, 13:41
25/05/2014 Evimizim Bahçesindeki Gül

06dilek
27-05-2014, 13:45
26/05/2014 İş Yerinin Bahçesindeki Güller, Rüzgar estiğinde öyle koku yayılıyorki etrafa insan yaşadığını anlıyor bukadar tarfiğe bukadar şehrin gürültüsüne rağman.

06dilek
27-05-2014, 13:54
25/05/2014 Bahçede 2 tane çok sevimli misafirlerimiz var, gerçi kurbacık resim çektirmemekte çok karlıydı yüzünün pek göstermek istemiyordu:)

06dilek
02-06-2014, 12:35
31/05/2014

Bahçeye giderken yol manzaraları, keşke bu resmi buraya yüklerken imkan olsada çiçeklerin kokusunu, arıların, böceklerin kısacası tabiatın sesinide yükleyebilsem dedim.

06dilek
02-06-2014, 12:50
31/05/2014

Buda benim arı kovanım geçen yıl Kazan Arcılık Vakfından 2 kovan arı almıştım ama malesef kışın ölmüşler kovanları boş kalmıştı.

Komşumuzda bu yıl oğul veren arılardan bana 1 tane oğul arı hediye etti işte buda unun görüntüleri. Şimdilik durumu iyi gözüküyor dedi komşumuz bakalım bu yıl bal yiğebilecekmiyiz:)

Resimdeki kır çiçeğinin adını bilmiyorum ama ben biraz ters laleye benzettim rengiyle asil duruşuyla çok hoşuma gitti.

resimsel
02-06-2014, 12:55
Doğanın cömertliği karşısında tek yapılacak şey hayranlıkla izlemek ve hayatı yaşamak.

tarla kuşu
02-06-2014, 17:13
Sevgili 06dilek, bahçeniz hayırlı olsun. Bahçenizi gezerken , benim de ilk yılım geldi aklıma. Bitmek bilmeyen heyecan.... Ama merak etmeyin , 3 yıl oldu, heyecan bitti mi?? Hayırrr..... Daha da artıyor bu heyecan :) Sevdiklerinizle birlikte güzel günler diliyorum...

hobici_nadir
02-06-2014, 20:30
sevigili 06dilek bahçeniz harika olmuş toprak böyle bişey emek verdikçe karşılığını misli ile sunuyor .
arıların çalışkanlığına bayılıyorum ah birde allerjim olmasa

asmalıtepe
06-06-2014, 18:21
Sn.06dilek; Sayfanızı daha bir dikkatle tamamen ziyaret ettim. Ellerinize sağlık çok güzel ve çeşiti. Her tarakta bezi var derler ya. Sebzeleriniz, çiçekleriniz arılarınız.. hepsi büyük bir emeğin sonucu başarı. Çok beğendim. Ultra beğendim. sevgiler..

gürcan_keskin
06-06-2014, 20:10
Sayın 06dilek sebze fidelerinizi dikmişsiniz. Hadi bakalım hayırlısı. Bol bol meyvesini alırsınız inşallah.
Fidan çeşitlerinizde oldukça çok. Nitekim ceviz ağacı emeklerinizin karşılığını vermiş.
Lalelerin olduğu fotoğraf çok çok güzel.
Sevgilerle...

TaşevliBahçe
07-06-2014, 10:58
sayın 06dilek ,

sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun. bahçenizi büyük bir keyifle izlerken bütün bu güzel çalışmaları nasıl yaptığınızı hayal ettim. sağlam bir ekiple yapılacak tarzda işlerin üstesinden , harikalar yaratarak gelmişiniz.

Başarınızın devamını diliyorum...

saygılar..

06dilek
09-06-2014, 11:12
Doğanın cömertliği karşısında tek yapılacak şey hayranlıkla izlemek ve hayatı yaşamak.

Kesinlikle Sayın resimsel; size katılıyorum hayatı yaşmak lazım bu sözünüzün üstüne başkada birşey söylenmez herşey gönlünüzce olsun

06dilek
09-06-2014, 11:22
Sevgili 06dilek, bahçeniz hayırlı olsun. Bahçenizi gezerken , benim de ilk yılım geldi aklıma. Bitmek bilmeyen heyecan.... Ama merak etmeyin , 3 yıl oldu, heyecan bitti mi?? Hayırrr..... Daha da artıyor bu heyecan :) Sevdiklerinizle birlikte güzel günler diliyorum...

Merhaba, merhaba sevgili tarla kuşu; Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler benim bahçem amatöce kendi halinde, mütavazi bir yer hafta sonları vakit buldukça birşeyler yapmaya çalışıyorum.

Siz ağaçlar netdeki arkdaşları takip ederek birşeyler öğrenmeye çalışıyorum onun için hepinize çok teşekkür ediyorum.

Herşey gönlünüzce olsun inşallah sevgilerimle.

06dilek
09-06-2014, 11:26
sevigili 06dilek bahçeniz harika olmuş toprak böyle bişey emek verdikçe karşılığını misli ile sunuyor .
arıların çalışkanlığına bayılıyorum ah birde allerjim olmasa

Selam hobici_nadir; Sormayın arıların resmini çektiğim gün benide arı sokmuştu önceleri biraz acıdı geçer diye düşünmüştüm, önemsememiştim ama yarım saat sonra taaa gözlerimin içi kızardı kulaklarım kaşındı heryerim kabarmaya başladı yaklaşık 3 saat sonra kendime gelebildim. Kısacası bana hoş geldin yaptılar galiba arılar:)

06dilek
09-06-2014, 11:33
Sn.06dilek; Sayfanızı daha bir dikkatle tamamen ziyaret ettim. Ellerinize sağlık çok güzel ve çeşiti. Her tarakta bezi var derler ya. Sebzeleriniz, çiçekleriniz arılarınız.. hepsi büyük bir emeğin sonucu başarı. Çok beğendim. Ultra beğendim. sevgiler..

Sevgili asmalıtepe; Çok sağolasın, var olasın evet haklısın biraz karışık ama napim hepsinden olsun istiyorum onun içinde elime geçen tohumu, gördüğüm fidani bahçenin bir kenarına ekiyorum:)

Aslında benim hayalim sizin arazi gibi bir yerdi,içinde doğal kayalıklar, tepecikler olan manzaralı ama napalım kısmetimizde bu varmış.

Verdiğiniz destek için çok teşekkürler sizin paylaşımlarınızı büyük bir keyif ve merakla takip ediyorum herşey gönlünüzce olsun.

06dilek
09-06-2014, 11:40
Sayın 06dilek sebze fidelerinizi dikmişsiniz. Hadi bakalım hayırlısı. Bol bol meyvesini alırsınız inşallah.
Fidan çeşitlerinizde oldukça çok. Nitekim ceviz ağacı emeklerinizin karşılığını vermiş.
Lalelerin olduğu fotoğraf çok çok güzel.
Sevgilerle...

Sayın gürcan_keskin; Çok teşekkür ederim benim bahçe sizinkiler kadar güzel deyil henüz ama birşeyler yapmaya çalışıyorum kendimce.

Evet haklısınız ceviz ağacı bana sanki karşılık verir gibi meyve vermişti ama malesef bu hafta yağmurlar çok sert yağdığı için cevizin yapraklarını ve meyvelerini kırmış:(

Çok üzüldüm ama napalım kısmet deyilmiş dedim inşallah seneye daha çok ürün alırız diye tesseli ettim kendimi. Siz güzel yürekli doğa sever dostların böyle güzel desteği oldukçada insan daha bir heyecanla sarılıyor işe, hayatınız inaşallah bahçeniz kadar güzel olur.

06dilek
09-06-2014, 12:22
sayın 06dilek ,

sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun. bahçenizi büyük bir keyifle izlerken bütün bu güzel çalışmaları nasıl yaptığınızı hayal ettim. sağlam bir ekiple yapılacak tarzda işlerin üstesinden , harikalar yaratarak gelmişiniz.

Başarınızın devamını diliyorum...

saygılar..

Merhaba Sayın TaşevliBahçe; Bu güzel insanı motive eden iltifatınız için çok teşekkürler aslında henüz daha yeni, yeni yol alıyorum sayılır daha çok yapmam gereken işler var ama ancak oluyor yavaş, yavaş herşey birden yapamıyorum.

İnşallah sizlerinki kadar olmasada ilerki zamanlarda benimde güzel bir bahçem olur. Size işlerinizde kolaylıklar diliyorum herşey gönlünüzce olsun.

06dilek
09-06-2014, 12:44
08/06/2014 Pazı, Semizotu, Bakla, Fasulya, Kabak Bahçeden son görüntüler, dün bahçeye gitmiştim çünki çok iş vardı yapılacak, her yerden otlar çıkmaya başlamıştı ben biryeri temizliyorum onlar öbür taraftan büyük bir karlılıkla çıkmaya devam ediyorlar:)

Büyük bir hevesle tam otları temizlemeye başlamıştıki birden aniden bir yağmur başladı yaklaşık bir saate yakın sürdü ama her yer sular içinde kaldı bazı çukur olan yerlerde sebzeler su içinde kaldı.

06dilek
09-06-2014, 12:54
08/06/2014 Biberler bize çok büyük bir süpriz yaptı:)

06dilek
09-06-2014, 13:02
08/06/2014 Patesler son zamanlarda boylarına çok büyüdü, Yağmur sonrası bahçenin çukur olan yerlerinde sebzler su içinde, Ahududunun ilk meyvesi.

resimsel
09-06-2014, 13:06
Dilek hanım,her şey yerine oturmuş artık ürün toplama zamanı.
Patateslerin yaprağı gibi yumrularıda olursa, bu yıl yiyeceğimiz patatesler sizden:))

06dilek
09-06-2014, 14:31
Dilek hanım,her şey yerine oturmuş artık ürün toplama zamanı.
Patateslerin yaprağı gibi yumrularıda olursa, bu yıl yiyeceğimiz patatesler sizden:))

Sayın resimsel aslında bende biraz endişeliyim patatesler konusunda boylarına çok büyüyorlar inşallah şımarmazlarda yumrularıda olur, herkes su verme fazla diyorlar ama ben hiç su vermedimki sadece yağmur suyundan yaralandılar bugüne kadar.

Ayrıca bukadar patatesi ben napıcamki herşey paylaşınca ayrı bi güzelleşir eğer patatesler olursa kesinlikle benden kışlıklar.

h_dogan
09-06-2014, 14:55
124. mesajdaki bitki gerçekten de ilginç ve güzel. Çiçekleri ters laleye, yaprakları lahanagillere benzettim.

Bahçeniz müthiş ilerlemiş ağız tadıyla tüketirsiniz inşallah. Sebzelerin de maşallahı var, yağmurdan sonra mantari hastalıklara dikkat edin özellikle kabakgiller ve domatesgillere...

06dilek
10-06-2014, 08:29
08/06/2014 Bu görüntüleri dün yüklemeyi unutmuşum salatalıkları, kavunları, karpuzları ve fıstığı yüklemesem küserler bana:))

Birde birşey öğrenmek istiyorum en son resimdeki bizim buralarda deve dikeni olarak bilinen yabani dikenin adı şevketibostanmıdır?

Nette gezerken gördüm ama tam emin olmadım bilen bir arkdaş varsa bana yerdımcı olursa sevinirim. Bizim buraların dağlarında çok yetişir çok kötü dikenleri olur.

h_dogan
10-06-2014, 09:51
Bitki kangala benzemiyor, şevket-i bostana daha çok benziyor.

06dilek
11-06-2014, 15:00
Bugün okuduğum ve çok beğendim bir yazıyı siz doğa sever arkdaşlarla paylaşmak istedim.

“İnsanın toprakla arası açıldıkça insani olanla da arası açılıyor” diyor yazarımız.

Köylerden şehirlere göç başlayınca, gelenler, neredeyse her şeyi yanlarında getirmişlerdir. Keçilerinden sofra bezlerine kadar. Sadece alıç ve ahlat ağaçları şehre gelmeyi reddetmiş, köyde kalmışlardır. Bu yüzden, onlara ‘kır serdarları’ diyorum. O ağaçlar, baba ocağımızı, ata topraklarımızı beklemeye devam ediyorlar. Bana kalırsa, ‘toprağa bağlılık’ ifadesinin en güzel karşılığı, bu iki ağaçtır.

Bu ağaçlar, dağ insanları gibi sert ve içe kapanık olurlar. Onlarla oynayamaz, dallarına rahatlıkla çıkamazsınız. Meyveleri ise rüzgâr yiyerek büyür.

Ekim ayı gelince, arkadaşlarımızla beraber, özellikle alıç seferlerine çıkıyoruz. Birinci Alıç Seferi, ikinci, üçüncü...

Bilen bilir: Ekim ayının başından itibaren, alıç meyvelerini, kehribar taneleri gibi ipe dizip sokaklarda, otogarlarda satarlar. Görüntüsü bile güzeldir.

Alıntı: Teşekkürler sayın İbrahim TENKECİ Yazarımızın kalemine, gönlüne sağlık
Nekdar güzel ve yalın anlatmış ağaç sevgisini.

06dilek
07-07-2014, 09:24
Merhaba Sevgili ağaçlar form üyeleri,yaklaşık 1 aydır sizlerin paylaşımlarınızı takip edemedim geçirmiş olduğum rahatsızlık ve iş yerimde olan bazı değişiklikler nedeniyle işlerimin yoğunlaşmasından.

Şimdi sizleri epeydir ihmal ettiğim için, kabul ederseniz küpe çiçeğinin görüntülerini siz doğa sever arkdaşlara armağan ediyorum.

Evimizin sundurmasında asılı olan küpe çiçeği aslında 10 gün önce çiçekleri daha bir keyifli, daha bir yoğundu ama ben resmini çekememiştim ancak dün çeke bildim.

06dilek
07-07-2014, 09:31
06/07/2014 Bahçedeki gül, papatya ve adını bilmediğim ama benim çok sevdiğim zambağa benzer çiçek.

06dilek
07-07-2014, 09:34
06/07/2014

06dilek
07-07-2014, 09:40
29/06/2014 Bahçenin bir kenarında sesizce çıkıvermiş mantarcıklar gördüğümde çok sevindim. Acaba zehirli cinsmidir bunlar bilmiyorum.

Milla
07-07-2014, 09:49
Aman bir bilene sormadan sakın yemeyin. Gerçek yenen cins ise çok şanslısınız :))

06dilek
07-07-2014, 09:51
29/06/2014 Haziranın 20'sinde yağan dolu yağışı sonrası salatalıklar, acurlar, domatesler özelikle çok zarar görmüşlerdi yaprakların çoğu kurudu, çiçekleri döküldü şimdi yavaş yavaş toparlanmaya başladılar.

06dilek
07-07-2014, 10:00
05/07/2014 Ve işte artık mahsul toplama zamanı. Bu hafta ben bahçeye gidemedim köyden gelirken akrabalar kartlaşmasın diye toplayıp getirmişler görüncek gözlerime inanamadım 1 haftada hepside okadar büyümüşki maşallah. İnsanın kendi elleriyle yetiştirdiği şeyleri yemesinin mühtiş bir keyfi oluyor:)

asmalıtepe
07-07-2014, 10:10
Hoşgeldiniz öyleyse. Ama bizi bizden geçirdiniz gelirgelmez. O ne Küpeli o ne Papatya! Ellerinize ruhunuza sağlık. Sevgiler..

06dilek
07-07-2014, 10:16
Aman bir bilene sormadan sakın yemeyin. Gerçek yenen cins ise çok şanslısınız :))

Yok bende zaten yemeyi düşünmüyorum peki seneye yine orda çıkarlarmıki Milla?

Milla
07-07-2014, 10:21
Bence oraya hiç ellemezseniz yine aynı hava şartları oluşunca çıkar gibi geliyor. Bir takip edelim bakalım mantarla ilgili üyeler var.Belki fikirlerini bizimle paylaşırlar.

06dilek
08-07-2014, 08:41
Bence oraya hiç ellemezseniz yine aynı hava şartları oluşunca çıkar gibi geliyor. Bir takip edelim bakalım mantarla ilgili üyeler var.Belki fikirlerini bizimle paylaşırlar.

Bende öyle yapmayı düşünüyorum.

resimsel
08-07-2014, 10:03
Sevgili Dilek hanım,oruçlu olmasaydım sizin bahçeye bir dalardım,sadece salatalıklar için.:))

YeniGine
09-07-2014, 00:13
Sevgili Dilek, hoşgelmişsin öncelikle geçmiş olsun, inşallah iyisindir.
Küpeline maşallah, çok güzel olmuş. Zambağa benzer çiçeğim dediğin güngüzeli, çok güzel açmış.
Salatalarına, domateslerine, toplanan mahsulüne maşallah, bereketi bol olsun inşallah; afiyet olsun.

06dilek
09-07-2014, 13:04
Sevgili Dilek hanım,oruçlu olmasaydım sizin bahçeye bir dalardım,sadece salatalıklar için.:))

Selam resimsel keşke yakın olsada kendi ellerinizle toplasanız salatalıkları, acurları taze, taze hiç gübre yok tamamiyle organik maşallah çokda verimliler.

06dilek
09-07-2014, 13:34
Sevgili Dilek, hoşgelmişsin öncelikle geçmiş olsun, inşallah iyisindir.
Küpeline maşallah, çok güzel olmuş. Zambağa benzer çiçeğim dediğin güngüzeli, çok güzel açmış.
Salatalarına, domateslerine, toplanan mahsulüne maşallah, bereketi bol olsun inşallah; afiyet olsun.

Çok teşekürler Sevgili YeniGine; evet iyim çok şükür, iş yerindeki klimların hepsi birden çalışınca benim astımı tetikledi.

Ayrıca işte bu yüzden seviyorum bu formu siz değerli dostlardan hergün birşey öğreniyorum bugün çiçeğimin adını öğrendim sayenizde çok sağolasınız.

Evet insanın kendi elleriyle yetiştirdiği şeylerin tadı bir başka oluyor keşke imkan olsada siz dostlarla paylaşabilmeyi okdar çok isterdimki.

resimsel
09-07-2014, 13:41
Dilek hanım, baharın ilk günlerini hatırlıyorsunuz elbette, nereden nereye dimi.
yok bu doğa ne yapsa harika yapıyor.

06dilek
09-07-2014, 13:58
Dilek hanım, baharın ilk günlerini hatırlıyorsunuz elbette, nereden nereye dimi.
yok bu doğa ne yapsa harika yapıyor.

Evet kesinlikle çok haklısnız sayın resimsel bende bahçeye girdiğimde aynı şeyleri düşündüm, her nekdar bütün dünya elbirliği etmişçesine onu tahrip etmeye çalışsada oyinede bize çok cömert davranıyor.

h_dogan
09-07-2014, 14:34
Bereketli olsun.
Harika görünüyorlar.
Ağız tadıyla yersiniz inşallah.

tWoFuNN
14-07-2014, 09:23
Sayın 06dilek,
Dolunun zarar verdiği yapraklar bitkiyi strese sokar. Bu yüzden yaprakları koparıp genç yaprak oluşumunu teşvik ettirebilirsiniz. Mahsülleriniz çok güzel görünüyorlar. Bereketli olsun. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

06dilek
10-08-2014, 23:40
09/08/2014 tarih itibarıyla patates hasadını yapmış bulunuyorum. 35.kg. patates tohumu ekmiştim, sunni gübre ve ilaç kullanmadan yaklaşık 210 kğ. doğal patates hasadı gerçekleştirdim kışlık patatesimiz çıktı, :)

06dilek
10-08-2014, 23:45
09/08/2014 bahçeden görüntüler

06dilek
10-08-2014, 23:49
09/08/2014 bahçeden görünümler

06dilek
10-08-2014, 23:52
09/08/2014 Görüntülere devam edelim.

06dilek
11-08-2014, 00:03
Bahçede en çok merakla büyümesini ve meyvesini beklediğim şah dut fidanımdan görüntüler, net üzerinden Şahdut (http://www.tropikmeyveci.com/siradisi-meyve-agaclari/sahdut.html) adresinden yaklaşık 3 ay önce getirtim.

YeniGine
11-08-2014, 01:07
Patates hasatına maşallaaah!.. Çok güzeller, çok sevdim. Afiyet, devamı bol olsun inşallah.

münevver48
11-08-2014, 08:35
sevgili 06dilek,maşallah bahçenizin hasadını patatesten başlatmışsınız.bereketi bol olsun.inşallah ağız tadıyla sevdiklerinizle birlikte yersiniz.sebzeleriniz çok sağlıklıherşey çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık sevgiler.

sonkez
11-08-2014, 08:42
Ürünlerinizin bereketi bol olsun..Ağız tadıyla, sıhhatle,huzur içinde tüketmek nasip olsun..

resimsel
11-08-2014, 09:34
Sn. dilek hanım,maşallah nazar değmesin harika bir hasat başlangıcı,bereketili olsun.

06dilek
12-08-2014, 10:15
Patates hasatına maşallaaah!.. Çok güzeller, çok sevdim. Afiyet, devamı bol olsun inşallah.

Teşekkürederim YeniGine. Darısı seneye inşallah.

06dilek
12-08-2014, 10:28
sevgili 06dilek,maşallah bahçenizin hasadını patatesten başlatmışsınız.bereketi bol olsun.inşallah ağız tadıyla sevdiklerinizle birlikte yersiniz.sebzeleriniz çok sağlıklıherşey çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık sevgiler.

Sevgili münevver48; Ağaç sever dostların verdiği destekle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İyi dileklerin için teşekkür ederim.

06dilek
12-08-2014, 10:29
Ürünlerinizin bereketi bol olsun..Ağız tadıyla, sıhhatle,huzur içinde tüketmek nasip olsun..

Bu güzel duaya Amin demek düşer ;)

Nilüferce
12-08-2014, 16:21
Maşallah dilek hanım hasadınız harika görünüyor .... afiyetle sevdiklerinizle yiyiniz ...