PDA

View Full Version : resimsel / Bahçe

Sayfalar : [1] 2

resimsel
10-03-2014, 15:21
Bahçenin bulunduğu şehir :Ankara

Bahçenin büyüklüğü :500m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :tipik orta anadolu iklimi.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :konut.

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :şehir ormanı kenarında arsa.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :6 yıldır bahçem var.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? rofesyonel yardım almadım,kendim tasarladım.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz plan yok

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel):kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?:çardak,sebzelik ve kış bahçesi var.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :hayallerim hiç bitmiyor.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :15 adet bodur meyve ağacı var(kayısı,elma,armut,kiraz,şeftali,vişne,ayva,eri k,gojiberi,ribes.)

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? domates,biber ve salatalık.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :Ribes diye bildiğim aslında ahududu benzeri bir bitkim var.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :İlk defa bu yıl üretmek niyetim var.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :Yağmur suyu depolama ve damla sulama var.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :Yağmur suyunu depoluyorum 15 ton.

Toprak özellikleri :Ankara toprağı var idi ama artık özel topraklar ilave ederek zenginleştirdim.

Kompost yapıyor musunuz? :ilk defa bu yıl yapmaya başladım.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :Evet, rast gele bir yere çilek dikmiştim,her tarafı sardı.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :Hiç ilaç kullanmadım, yeşil bitler için arap sabunu ve sarmısak kullandım başarılı oldum
Bahçeniz organik mi? :Tamamıyle organik diyemem,diğer bahçeler bana yakın sayılır.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :Yanmış koyun gübresi.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :hayır yok.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Damlama sistemiyle, çim alanlar yağmurlama.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :Bahçenin sağı solu dağ ancak çok yüksek değil,bahçe bitki çiti ile kapalı az rüzgar alıyor.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :Öncelikle iyiki bahçeli bir ev yapmışım.

Tetanoz aşısı oldunuz:evet

Lazuti
10-03-2014, 15:26
Tebrikler, kolay gelsin.

resimsel
10-03-2014, 15:35
Bu baharla birlikte bahçemde yeni çalışmalar yapacağım.Meyvelitepe'den öğrendiğim yükseltilmiş sebze bahçeleri bunlardan biri.

resimsel
10-03-2014, 15:37
Sayın lazuti teşekkür ederim.

Yağmurcan
10-03-2014, 15:45
Öncelikle sayfanız hayırlı olsun.
Hepsi çok güzel, çok beğendim, emeklerinize sağlık.
Ağacınız tavuk kümesinin içinde mi kalmış, ben mi yanlış gördüm.

ahsenn
10-03-2014, 16:42
Merhabalar Sn. resimsel, hoş geldiniz.
Sayfanız hayırlı olsun, kolay gelsin.

resimsel
11-03-2014, 10:08
Hoş buldum sayın ahsenn teşekkür ederim.Sayın yağmurcan size de teşekkür ederim,iyi bir gözlemcisiniz evet ağaç kümesin içinde.

resimsel
11-03-2014, 10:33
Baharın özlemi ile eski resimlere bakıyor ve yeni nelerin yapılacağını tasarlıyorum,tohum paylaşımdan gelen tohumların bir kısmını şimdiden ektim.

gülsu
11-03-2014, 13:26
Hoşgeldiniz.Bahçeniz çok güzel . Ellerinize sağlık. Tavuklar da muhteşemler. Kolay gelsin.

resimsel
11-03-2014, 13:33
Teşekkür ederim Gülsu,zamanla yeni gelişmeleri paylaşmak isterim.

glcn06
11-03-2014, 15:19
sayfanız hayırlı olsun. size kolay gelsin. ben sizin köpeğinizi çok beğendim. çok güzel bir hayvan.

resimsel
11-03-2014, 15:48
Çok teşekkür ederim sn.glcn06, evet köpeğim çok güzel ve akıllı.

attar
11-03-2014, 15:52
bahçe sayfanız hayırlı olsun tavuklar ve bahçe güzel görünüyor

Yağmurcan
12-03-2014, 09:54
Hoş buldum sayın ahsenn teşekkür ederim.Sayın yağmurcan size de teşekkür ederim,iyi bir gözlemcisiniz evet ağaç kümesin içinde.

Eeeeee ne de olsa ben de sizin meslekten emekli bir bankacı olarak yılların verdiği tecrübe ile iyi bir araştırmacıyım diyebilirim :) tespitiniz için ben de size teşekkür ederim, sayfanızı hayranlıkla takip ediyorum, tekrar emeklerinize sağlık.

Yağmurcan
12-03-2014, 09:57
Sayın Resimsel,

Resimde görünen tavukların (kuyrukları siyah, gövdesi beyaz olanlar) cinsi Atak-s'mı? çok güzeller.

resimsel
12-03-2014, 10:06
Sağolun sevgili meslektaşım,beyaz olanlar sussex cinsi ,kahverengi siyah olanlar ise atak-s

resimsel
12-03-2014, 10:07
bahçe sayfanız hayırlı olsun tavuklar ve bahçe güzel görünüyor

Çok teşekkür ederim,daha güzelleri sizlerin olsun dilerim.

resimsel
12-03-2014, 10:23
Yaz aylarından kalan bir kaç resim.

resimsel
12-03-2014, 10:29
Bu bizim evin yeni üyesi rax.

Bayçalı
12-03-2014, 15:33
sn.resimsel bahçe sayfanız hayırlıolsun bol çiçekli bir yaz dilerim.

ahsenn
12-03-2014, 23:22
Çok tatlı bu minik rax.

sakagun
13-03-2014, 07:45
Yağmur suyunu depoladığınız 15 tonluk deponuzu görmek isterim.
Ben de yağmur suyunu depolamak için toprak altına iki depo gömdüm. Bir de havuz yapmayı planlıyorum.

resimsel
13-03-2014, 12:24
Çok tatlı bu minik rax.

teşekkür ederim ama artık büyüdü 13 aylık oldu.

resimsel
13-03-2014, 12:39
Yağmur suyunu depoladığınız 15 tonluk deponuzu görmek isterim.
Ben de yağmur suyunu depolamak için toprak altına iki depo gömdüm. Bir de havuz yapmayı planlıyorum.

Sayın sakagun,çatımız çok büyük onbeş tonluk depo kısa sürede doluyor,normal beton duvarlardan yaptırdım,bir bölümünü malzeme deposu diğer kısmı su deposu.

resimsel
13-03-2014, 12:52
Acemi bir bahçıvan olarak yaptıklarımın bir kısmı.

resimsel
13-03-2014, 14:25
sn.resimsel bahçe sayfanız hayırlıolsun bol çiçekli bir yaz dilerim.

Teşekkür ederim bayçalı,hepimizin baharı renkli geçsin dilerim.

resimsel
24-03-2014, 15:44
Bahçemiz birazcık renklendi

resimsel
24-03-2014, 15:47
Sebze bahçesi hazır

Yağmurcan
25-03-2014, 07:21
Acemi bir bahçıvan olarak yaptıklarımın bir kısmı.

Hepsi birbirinden güzel, sabah sabah içimi açtı resimleriniz. Kediniz de benim kedime çok benziyor, tavuklar muhteşem, hepsi harika. Resimlerinizin devamını bekliyoruz :) kolay gelsin.

resimsel
25-03-2014, 08:11
Teşekkür ederim sn.Yağmurcan,darısı sizin bahçelere.

gülsu
25-03-2014, 10:07
Kendinizden acemi bahçıvan diye söz ediyorsunuz. Acemi sizin gibi olursa. Doğrusu usta bahçıvan nasıl olur çok merak ediyorum. Herşey harika. Muhteşem bir yaşam alanı oluşturmuşsunuz. Güle güle oturun.

resimsel
28-03-2014, 12:00
Tohum paylaşımdan sn.meyvelitepe'den gelen ıspanak ve bekçisi.

resimsel
28-03-2014, 12:02
Sn. gülsu,çok teşekkür ederim,henüz acemi sayılırım.

resimsel
28-03-2014, 12:11
Lalelerin bir kısmı açtı, diğerlerini keyifle bekliyorum.
Nergisler zaten çok güzel oldular.

resimsel
07-04-2014, 09:55
Bu hafta sonu yükseltilmiş sebze adalarını yeniden yaparak dikime hazırladık.
Laleler hala nazlı açıyorlar,çim çevresini düzenleyip ağaç kabuğu ile malçlama yaptık, önce ektiğimiz yeşillikler artık iyice gözüküyor.

06dilek
07-04-2014, 10:23
Selam Sayın Resimsel sayfanda, bahçende hayırlı uğurlu olsun herşey okdar güzel görünüyorki insdanın baktıkça bakası geliyor Allah ağız tadıyla oturma nasip etsin, inşallah benim bahçemde yakın zamanda sizinkiler kdar olmsada renklenir sevgilerimle.

nkutsay
07-04-2014, 11:25
Sebze yataklarının yüksekliği tam da istediğim gibi. Neyle dolduracaksiniz içini. 1 kamyon toprak lazım bunlara :))

resimsel
07-04-2014, 13:22
Selam Sayın Resimsel sayfanda, bahçende hayırlı uğurlu olsun herşey okdar güzel görünüyorki insdanın baktıkça bakası geliyor Allah ağız tadıyla oturma nasip etsin, inşallah benim bahçemde yakın zamanda sizinkiler kdar olmsada renklenir sevgilerimle.

Çok teşekkür ederim Dilek hanım, umarım kısa sürede siz de daha güzelini yaparsınız.

resimsel
07-04-2014, 13:25
Sebze yataklarının yüksekliği tam da istediğim gibi. Neyle dolduracaksiniz içini. 1 kamyon toprak lazım bunlara :))

Haklısınız sn.nkutsay, yüksekliklerini standart 40 cm yaptım ve hepsini sn. meyvelitepeden öğrendiğim toprak karışımıyla doldurdum zor oldu ama bitti şükür sırada dikim işi kaldı.

eylülburak
07-04-2014, 18:33
Harika bir bahçe...Ellerinize sağlık...

nkutsay
07-04-2014, 18:57
40 cm mi? Ben 29 nolu resimdeki meyve ağaçlarının aralarındaki kastemistim. Onlar da sebze bahçesi değil mi.

aheste
08-04-2014, 07:42
Sayın resimsel, sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz çok güzel, bayıldım, ellerinize sağlık, mutlulukla, sağlıkla sürün sefasını...

resimsel
08-04-2014, 08:25
Teşekkür ederim sn. eylülburak,daha güzelleri sizin olsun dilerim.

resimsel
08-04-2014, 08:28
40 cm mi? Ben 29 nolu resimdeki meyve ağaçlarının aralarındaki kastemistim. Onlar da sebze bahçesi değil mi.

Evet anladım,ama onları 40cm ye kestim o şekliyle doldurmak çok zor olurdu:)
Yakın planda olanlar kesilmiş hali.

resimsel
08-04-2014, 08:31
uzak planda olanlar demek istemiştim.

resimsel
08-04-2014, 08:33
Sayın resimsel, sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz çok güzel, bayıldım, ellerinize sağlık, mutlulukla, sağlıkla sürün sefasını...

Sn aheste çok naziksiniz teşekkür ederim iyi dileklerinize.

İpek Kozası
08-04-2014, 13:13
Sayın resimsel; emeğinize değmiş gerçekten. Çok güzel eviniz ve bahçeniz maşaallah. Ben de Ankara'dayım. Gölbaşı tarafında mısınız acaba?

resimsel
08-04-2014, 13:19
Sn.İpek Kozası teşekkür ederim, evet emek verdiğiniz zaman güzel oluyor.Gölbaşı değil Çayyolu'nda evimiz,sanırım sizde bahçeli bir ev istiyorsunuz bence arsa alıp kendiniz yapın ben öyle yaptım.

İpek Kozası
08-04-2014, 13:29
Evet Sayın Resimsel bahçeli ev benim en büyük ve olmasını en çok istediğim hayalim. İnşallah olur diğer tüm arzu duyanlarla birlikte benim de dileğim. Tekrar güle güle ve huzur içinde oturun.

resimsel
08-04-2014, 13:31
Tekrar teşekkür ederim, dilerim her şey gönlünüzce olur ve bir an önce keyfini sürebileceğiniz bir yeriniz olur.

safako
08-04-2014, 13:42
Sayın resimsel, sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz çok güzel, ellerinize sağlık.
sağlık, huzurla birlikte bol ve bereketli günler dilerim.

resimsel
08-04-2014, 13:48
Bahçe sayfalarının en güzel yanı paylaşılan resimlere bakmak ve bir şeyler öğrenmek sanırım.Geçen yıldan kalanlar.

resimsel
08-04-2014, 13:50
Sayın resimsel, sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz çok güzel, ellerinize sağlık.
sağlık, huzurla birlikte bol ve bereketli günler dilerim.

Çok teşekkürler sn.safako sizlerin daha iyisi olsun inşallah.

resimsel
11-04-2014, 08:20
Sabahın ilk ışıkları,doğaya ayrı bir renk veriyor.

Yağmurcan
11-04-2014, 21:22
Sabahın ilk ışıkları,doğaya ayrı bir renk veriyor.

Meslektaşım insan bu bahçeyi bırakıp işe gider mi? yahu :p çok güzel, insana nasıl huzur veriyor değil mi?

resimsel
14-04-2014, 09:09
Meslektaşım insan bu bahçeyi bırakıp işe gider mi? yahu :p çok güzel, insana nasıl huzur veriyor değil mi?

Haklısınız tabi ama hafta sonu keyfi başka oluyor.

resimsel
14-04-2014, 09:16
Artık çamurdan ve kirlenmeden korkmamıza gerek kalmadı,şimdi fide dikim için her şey hazır.

resimsel
14-04-2014, 09:25
Çimlerin bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim çünki altındaki toprak çok kalitesizdi.

06dilek
14-04-2014, 09:45
Selam sayın resimsel yükseltilmiş sebze adalarınızı çok beğendim, acaba bende bahçeme bu şekilde uygulama yapabilirmiyimki?

resimsel
14-04-2014, 14:47
Selam sayın resimsel yükseltilmiş sebze adalarınızı çok beğendim, acaba bende bahçeme bu şekilde uygulama yapabilirmiyimki?

Dilek hanım,elbette yapabilirsiniz ,kesinlikle çok düzenli ve verimli olacağını düşünüyorum.

Fatma Kochan
14-04-2014, 15:50
Merhaba sayın resimsel, emeğinize sağlık, harika bir bahçeniz var, yükseltilmiş sebze adacıklarını, internette görmüş ve hayran olmuştum, hem temiz hem de yaşlandım artık eğilmek zor geliyor adacıklar sayesinde fazla eğilmeden çalışabileceğim diye düşünmüştüm, toprak bekliyorum gelince bende yapacağım.
Siz ahşapların iç kısmına toprak koymadan havuz naylonu koydunuz mu?
Ben koymak istiyorum, ahşabın ömrünü uzatmak için, nede olsa su ve toprak çürümesine neden olacak diye düşünüyorum, belki yanılıyorumdur ama yapmakta yarar olur.
Bahçenizde mutlu ve sağlıklı günler geçirmenizi dilerim, saygılar. :)

Yağmurcan
14-04-2014, 19:22
Çimlerin bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim çünki altındaki toprak çok kalitesizdi.

Benimde toprağım iyi değil, acaba hangi tür çim kullandınız?

resimsel
15-04-2014, 06:46
Sn. Fatma Koçhan,öncelikle övgülerinize teşekkür ederim,ben bu siteden öğrendim ve bu yıl uyguladım henüz ekip görmedim ama sanırım güzel olacak.Tahtaların iç kısmına hiç bir şey uygulamadım bakalım ömrü ne kadar.

resimsel
15-04-2014, 06:48
Benimde toprağım iyi değil, acaba hangi tür çim kullandınız?

Sn. Yağmurcan, tarım marketten almıştım, beş karışım diye verdiler hem güneşte ve hem de gölgede verimli olurmuş bence adamlar doğru söylemiş:))

s.serdar
18-04-2014, 13:34
Sayın resimsel.

Bahçe sayfanızın hayırlı, paylaşımlarınızın sürekli olmasını diliyorum.

Yükseltilmiş sebze bantlarını çok ilgi çekici buldum. Sanırım büyük bir çalışma kolaylığı sağlıyor. Ancak ahşap malzemenin dış mekanda ömrü maalesef pek uzun olmuyor. Keşke enjekte işlemine tabi tutulmuş ahşap olsaydı ömrü bir kaç kat daha uzun olurdu.

Geçen sonbaharda belediyeden 4 tane ahşap saksılık temin etmiştim. Teslim aldığımda gördüm ki ahşap malzeme hiç bir koruyucu işleme tabi tutulmamış.

484041

Bu hali ile kullanıma almam halinde bir iki senede deforme olacağın düşünerek bir çözüm üretmeye çalışıyorum. Bir komşumun tavsiyesi ile içini strafor veya köpükle doldurup suni çiçek veya ağaç formunda yapay bir malzeme mi kullansam diye düşünüyorum.

resimsel
21-04-2014, 06:55
Sn. s.serdar,ahşap koruma konusunda kesinlikle haklısınız ancak ne yazık ki toprak dpldurduktan sonra ah ettik ama artık geçti bundan sonrası için neler yaparız ona bakmak durumundayım. sizin ahşaplar çok güzel fakat yükseklikleri fazla kesme imkanınız varsa ikiye kesin, bana göre içine yapay şeyler yerine gerçek bitkiler koymak daha hoş olur.

resimsel
21-04-2014, 07:05
Tohum paylaşımdan edindiğim sebzelerin neredeyse tamamı topraktan çıktı.
paylaşım yapan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
meyvelitepe,
bahçeden,
s.durul,
h.doğan,
pria,
limon sever,
heyyamola,
kiraz,
sevoş,
bahtiyar02,
üzüm,
sigacık..
ve yazamadığım tüm dostlara teşekkürler.

resimsel
21-04-2014, 07:13
Tohumların neredeyse tamamı topraktan çıktılar,mayıs ayı ile bereber gerçek yerlerine dikilmeyi bekliyorlar,lalelerin bir kısmı solarken diğerleri henüz açtı.

resimsel
21-04-2014, 07:24
Bahçenin olmazsa olmazı çimler her zaman favorimdir.

safako
21-04-2014, 09:18
sayın resimsel harika bir bahçen var fidelerinde çok güzel görünüyorlar.
sandık için imkan olsada fırınlanmış tahta bulabilsen ve birde vernik attınmı çok uzun yıllar hiçbir sıkıntı olmaz. eline emeğine sağlık gerçekten çok ilgili ve düzenlisin bahçende bunu gösteriyor.

prıtt
21-04-2014, 11:02
Sn. Resimsel; Bahçenizdeki düzene, titizliğinize ve evinize hayran kaldım. Ligth sussexlerinizde çok güzel.

Bahçenizde güle güle ve sağlıklı vakit geçirirsiniz inşallah. Saygılar.

resimsel
21-04-2014, 11:55
sayın resimsel harika bir bahçen var fidelerinde çok güzel görünüyorlar.
sandık için imkan olsada fırınlanmış tahta bulabilsen ve birde vernik attınmı çok uzun yıllar hiçbir sıkıntı olmaz. eline emeğine sağlık gerçekten çok ilgili ve düzenlisin bahçende bunu gösteriyor.

Teşekkür ederim Sn. safako,daha güzelleri sizlerin olsun,elimden geldiğince ilgileniyorum, seviyorum bahçe işlerini.

safako
21-04-2014, 12:00
sevdiğin ve elinden de geldiği belli hele o kapı üstü kırmızı sarmaşık gül varya beni mest ediyor. bahçemin tel örgüsünü çekince inşallah bende dikeceğim.

Elma Kurdu
21-04-2014, 22:08
Merhaba sn. Resimsel :) Sayfanızı baştan sona inceledim. Çiçekleriniz ve sebze adalarınız çok hoşuma gitti. Rax ise bambaşka bir hava katmış bahçenize. :) Kolay gelsin :)

resimsel
22-04-2014, 06:43
Merhaba sn. Resimsel :) Sayfanızı baştan sona inceledim. Çiçekleriniz ve sebze adalarınız çok hoşuma gitti. Rax ise bambaşka bir hava katmış bahçenize. :) Kolay gelsin :)

Çok teşekkür ederim Elma kurdu,inşallah sizlerin daha güzelleri olur,evet rax gerçekten çok güzel ve akıllı köpek.

06dilek
22-04-2014, 07:51
Günaydın Sayın resimsel sizin sayfalarınızı gezdim bu sabah yine, ayyyy herşey okadar güzel, okdar hoşki anlatıcak söz bulamıyorum ellerinize, yüreğinize sağlık siz güzel dostlar sayesinde hergün yeni şeyler öğreniyorm yeni paylaşımlarınızı merakla bekliyorum herşey gönlünüzce olsun.
Allaha emanet kalın.

gingy
22-04-2014, 07:59
Bahçeniz çok güzel sayın resimsel.

Müstakil ev dediğiniz işte böyle olacak, hakkını sonuna kadar vermişsiniz helal olsun size :)

Çimlerde cidden çok hoş duruyor. Çıplak ayakla yürümek vardı üstünde, tüm negatif enerjinizi alacak, stres falan kalmaz :rolleyes:

resimsel
22-04-2014, 09:25
Yeni misafirlerimiz var.

resimsel
24-04-2014, 08:45
Baharın coşkusunu yaşamak sadece bize ait değil tabi,hayvanlar ve bitkilerde bu cümbüşe katılıyorlar.

Lazuti
24-04-2014, 15:35
Tavuklarınızı nereden edindiniz ? Çok güzeller.. ;)

resimsel
24-04-2014, 16:50
Tavuklarınızı nereden edindiniz ? Çok güzeller.. ;)

Sn.Lazuti,tavukları her iki yılda bir civciv alarak kümesi yeniliyorum, Ankara'da tavuk araştırma merkezinden alıyorum,atak-s yumurtacılar ve oldukça verimliler.

efeege
24-04-2014, 18:15
sayın resimsel yeni eviniz bahçeniz çok güzel gülegüle sağlıkla oturun.
çiçekleriniz tavuklarınız sebze adacıklarınız hepsi harika.
çimlerinizde çok sağlıklı görünüyorlar.
bizde çime hasretiz bahçemiz küçük olunca sadece çiçeğe yer veriyoruz.
buyıl sebzeyide bıraktık ektiğimiz alan gölgesi yoğunlaşınca buyıl orayada çiçek ektik.
işleriniz kolay gelsin.
saygılarımla.

habiş
24-04-2014, 20:11
Sn resimsel bahçeniz çok güzel olmuş düzen ve itina kendini belli ediyor kaç yılda bu hale geldi kimbilir Maşallah hele tavuklarınız ve köpeğiniz bi harika bitkiler nasil doğanın bir süsü ise hayvanlarda doğanın neşesi keyifli günler diliyorum..

resimsel
27-04-2014, 06:59
sayın resimsel yeni eviniz bahçeniz çok güzel gülegüle sağlıkla oturun.
çiçekleriniz tavuklarınız sebze adacıklarınız hepsi harika.
çimlerinizde çok sağlıklı görünüyorlar.
bizde çime hasretiz bahçemiz küçük olunca sadece çiçeğe yer veriyoruz.
buyıl sebzeyide bıraktık ektiğimiz alan gölgesi yoğunlaşınca buyıl orayada çiçek ektik.
işleriniz kolay gelsin.
saygılarımla.
Sn.efeege teşekkürler ederim,sizin çiçekleriniz çim kadar keyif vericidir umarım.

resimsel
27-04-2014, 07:01
Sn resimsel bahçeniz çok güzel olmuş düzen ve itina kendini belli ediyor kaç yılda bu hale geldi kimbilir Maşallah hele tavuklarınız ve köpeğiniz bi harika bitkiler nasil doğanın bir süsü ise hayvanlarda doğanın neşesi keyifli günler diliyorum..

Çok teşekkürler ederim Sn. habiş,evet bütün yapılanlar belli bir zaman ve bolca emek gerektiriyor,üstelik benim gibi aceminin elinde yap boz tahtası oldu.) Hayvanlarıma özel itina gösteriyorum.

resimsel
30-04-2014, 08:47
Şu aralar ankara yağışlı ama mayıs ayı ile beraber sebzeler yerlerine dikilecek,damla sulama sisteminide bitirdim.Kaktüs şimdiden tomurcuklandı,tavuklar ise gün batımından önce son böcekleri topluyorlar.

gulcingiller
30-04-2014, 11:18
Sn Resimsel bahceniz cok guzel emek verdiginiz her halinden belli. Bahce sayfaniz hayirli ve bol bereketli olsun unutmadan fotograf cekimleriniz de harika...

resimsel
30-04-2014, 11:48
Sn. gülcingiller,beğenileriniz için teşekkür ederim, fotoğraflar az da olsa eğitim aldım o nedenle güzel çıkmış olabilir teşekkür ederim:)

06dilek
30-04-2014, 12:27
Selam Sayın resimsel; Sizin bahçenizi gezerken insan bir an kendini sizin tavukların yumurtalarını topluyormuş gibi hissediyor:)

Hatta, hatta civcivlerin sesini duyyorum sanki akşam güneşi batarken tatlı bir rüzgar hissediyor yüzünde. Sonra Lalerinizi dokunmadan izliyorum okadar narin, okadar asil duruyorlarki insan dokunmaya kıyamıyor, ya hercai menkşelerinize ne demeli sarısı, moru, mavisi sanki bayram şekerleri gibi kıcacası sizin nezdinizde güzel yürekli doğa dostlarına çoookkk, çokkkk teşekkür ediyorum gönlünüze sağlık.

resimsel
30-04-2014, 12:33
Selam Sayın resimsel; Sizin bahçenizi gezerken insan bir an kendini sizin tavukların yumurtalarını topluyormuş gibi hissediyor:)

Hatta, hatta civcivlerin sesini duyyorum sanki akşam güneşi batarken tatlı bir rüzgar hissediyor yüzünde. Sonra Lalerinizi dokunmadan izliyorum okadar narin, okadar asil duruyorlarki insan dokunmaya kıyamıyor, ya hercai menkşelerinize ne demeli sarısı, moru, mavisi sanki bayram şekerleri gibi kıcacası sizin nezdinizde güzel yürekli doğa dostlarına çoookkk, çokkkk teşekkür ediyorum gönlünüze sağlık.

Dilek hanım,öyle güzel övgüler göndermişsinizki şımarmamak elde değil,çok naziksiniz çok çok teşekkür ederim,darısı sizin Elmadağ bahçesine.

tarla kuşu
30-04-2014, 14:55
Çok keyifli bahçeniz. Ellerinize sağlık . Resim çalışmalarınızda çok güzel . Bende seramik ve cam füzyon çalışmaları yapıyorum 2 yıldır . Kasımda Balıkesir de sergi açtım . Şimdi yavaş yavaş 2. sergi için hazırlanıyorum . Ama tabii öncelik bahçem :)

resimsel
30-04-2014, 15:15
Çok keyifli bahçeniz. Ellerinize sağlık . Resim çalışmalarınızda çok güzel . Bende seramik ve cam füzyon çalışmaları yapıyorum 2 yıldır . Kasımda Balıkesir de sergi açtım . Şimdi yavaş yavaş 2. sergi için hazırlanıyorum . Ama tabii öncelik bahçem :)

Sn.tarla kuşu,teşekkür ederim,çalışmalarınızı, sergide çektiğiniz resimleri paylaşırsanız görme imkanımız olur.
Önceliği bahçenize vermeniz çok doğal çünkü bende öyle yapıyorum.

s.serdar
01-05-2014, 04:52
Sayın resimsel.

Paylaşımlarınızı ilgi ve zevkle izliyorum. İzniniz olursa küçük bir bilgilendirme de bulunmak isterim. Çankaya Belediyesi Zabıta Yönetmeliğine göre kümes hayvanı yetiştirmek Belediyeden alınacak izne tabi imiş.

Saygılarımla.

resimsel
07-05-2014, 07:01
Bir kaç günlük yağmurdan sonra bu gün hava açık ve bol güneşli.
bahçenin dikilmişleri ise yeni yeni dik durmaya çalışıyorlar.

resimsel
07-05-2014, 07:13
pembe domateslerin birkaçı dikildi, her adaya bir fesleğen diktim,kadifeler yolda, biberiyeler tam formunda, en güzeli ise gojiberi,son baharda dikmiştim çiçek açmasını bekliyorum.Komşunun kartopu süper oldu.

HAKAN_O
07-05-2014, 07:25
çok güzel Allah sağlıkla sihatle oturmayı nasip etsin

resimsel
07-05-2014, 07:28
Çok teşekkür ederim Hakan bey,Allah herkesin gönlüne göre versin.

resimsel
07-05-2014, 08:06
Bahçe çiti olarak diktiğim şimşirlerin bu kadar hızlı büyüyeceğini hiç düşünmemiştim geçen yıl sonbaharda dikmiştim,karanfil ise coştu.

resimsel
07-05-2014, 08:16
Ankaranın bazı yerlerinde gelincikler görülmeye başladı.Bunlar da benim gelincik çalışmalarım.

resimsel
07-05-2014, 08:21
Gelincik çok özel bir çiçek.

tarla kuşu
07-05-2014, 08:27
Gelincik çalışmalarınıza bayıldımmmm....

resimsel
07-05-2014, 08:38
Gelincik çalışmalarınıza bayıldımmmm....

Teşekkür ederim, sizin çalışmalarınızı bekliyorum hala gerçi el işlemelerinizi gördüm ve çok beğendim emeklerinize sağlık.

resimsel
08-05-2014, 07:11
Akşam gün batımı sırasında ışık oyunları pek güzeldi,sabah ise daha bir başkaydı,kır çiçeklerinin görülmeye değer halleri oldum olası herkesi cezbeder.

resimsel
08-05-2014, 07:29
Kır çiçekleri ve bizim petunya.

resimsel
09-05-2014, 07:43
Sağlıklı bir çim böyle olmalıymış,peyzaj mimarımız söyledi.

resimsel
09-05-2014, 07:55
kır çiçekleri.

sonkez
09-05-2014, 08:01
Hepsi güzel ve dahada güzel olacak inşallah .Kolay gelsin..

Nilüferce
10-05-2014, 13:02
gri bir İstanbul haftasonunda bahçenizde dolaşmak içimi açtı ... Emeğinize sağlık sn resimsel ...

resimsel
12-05-2014, 12:20
Goji berry artık büyüdü ama bu yıl çiçek açarmı bilmiyorum.
Siyah çeri ilk ürününü vermiş çok mutlu oldum.
Rax anneler gününde çok keyifliydi.
Bütün annelerin anneler gününü kutlarım.

resimsel
12-05-2014, 12:35
Yağmurda, çimler ve yansımalar,
Gelincikler her zamanki gibi güzel,
bu 8 aylık kafkas çoban köpeği,yakında yeniden evine dönecek.

tarla kuşu
12-05-2014, 21:28
Fotoğraf çekimleriniz çok güzel...

YeniGine
13-05-2014, 00:21
Sevgili resimsel merhaba, Bahçe sayfanız hayrlı olsun. Ben geç kalmışım, bahçeniz doğallığı tavuklarınız, civcivleriniz, çiçekleriniz ve Rax ile çok güzel. Gönlünüze sağlık...

resimsel
13-05-2014, 11:38
Sevgili resimsel merhaba, Bahçe sayfanız hayrlı olsun. Ben geç kalmışım, bahçeniz doğallığı tavuklarınız, civcivleriniz, çiçekleriniz ve Rax ile çok güzel. Gönlünüze sağlık...

Çok teşekkür ederim sevgili YeniGine,sizleri takip ediyorum,öğrenmek için bakmak gerekiyor ben de tüm bahçeleri fırsat buldukça geziyorum.

resimsel
13-05-2014, 11:40
Fotoğraf çekimleriniz çok güzel...

Teşekkür ederim sevgili tarla kuşu, güzel resimler çektiğimi sanıyorum.

resimsel
22-05-2014, 06:59
Yükseltilmiş sebze adaları gittikce şenleniyor.Tepeköy fasülyeler,ne cins olduğunu henüz bilemediğim patatesler,Pembe domatesler,ahududular vs.

resimsel
22-05-2014, 07:04
Sn. meyvelitepe,gojyberry ne zaman çiçek açıyor acaba? geçen kasım ayında dikmiştim şimdi gayet güzel oldu ama çiçek açıp açmayacağı konusunu bilmiyorum.

resimsel
22-05-2014, 08:35
burası sadece etlik tavukların kümesi.

Şimdi yukardan bahçe daha güzel gözüküyor.

resimsel
22-05-2014, 09:03
Sn.meyvelitepe'nin sitesini gezerek goji berry lerin ağustos ayında çiçek açacağını öğrendim,kendisine teşekkür ederim

resimsel
22-05-2014, 09:09
Bunlar,tohum takastan gelen kadife çiçekleri ve fesleğenler.

Her tür yeşilliğin olduğu mini bahçe,ama maydanozlar kurudu,gerekçesini öğrendim.'Maydanoz yumuşak toprakta olmazmış'

yağmur
23-05-2014, 10:17
Gerçektende taşlı sert toprağı seviyor. Torfta çimlense bile cılız oluyor.

resimsel
27-05-2014, 07:06
Sebze bahçelerindeki gelişmeler

resimsel
27-05-2014, 07:08
Şu aralar her yerde gördüğümüz lavantalar

resimsel
27-05-2014, 07:12
Rax kırlarda çok mutlu,
kümestekiler üretmeye devam ediyor.

emel262
27-05-2014, 08:19
sabah sabah bu yumurtalar içimi açtı sayın resimsel :) çok beğendim....

resimsel
27-05-2014, 08:42
sabah sabah bu yumurtalar içimi açtı sayın resimsel :) çok beğendim....

Sn.emel,bize fazla geldi taze taze göndereyim isterseniz:))

resimsel
27-05-2014, 09:08
Sn bahçeden'den gelen çıprıka tohumları şimdi bu haldeler,yanılıyor olabilirim ama biz bu bitkiye zahter diyoruz acaba aynı mı?

Yumurta üreticilerinin çim keyfi.

Kırların bayramı ve gelincikler.

Kırların bize sunduğu buket.

YeniGine
28-05-2014, 00:39
Ne diyeyim, herşey o kadar güzel ki maşallah, emeklerinize, gönlünüze sağlık.

resimsel
28-05-2014, 06:43
Ne diyeyim, herşey o kadar güzel ki maşallah, emeklerinize, gönlünüze sağlık.

Teşekkür ederim Sn.YeniGine

bahcedenn
28-05-2014, 10:02
Sn bahçeden'den gelen çıprıka tohumları şimdi bu haldeler,yanılıyor olabilirim ama biz bu bitkiye zahter diyoruz acaba aynı mı?

497210

Sn. resimsel, Sater otu, Çuprika, Çibirsi (http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/8199.htm) sayfasında Sn. arodopman'ın bu (http://www.agaclar.net/forum/218387-post2.htm) mesajında ''Yurdumuzda eski adı sater yeni adı kekik olarak bilinen saturaja türlerinin 14 ten fazla olduğu biliniyor. Yetiştiği yörelere bağlı olarak, şekil, koku ve kullanımları değişen bu bitkinin bir varyetesi olsa gerek çuprika.'' olarak bir bilgi paylaşılmış. Açıkçası biz bu bitkiyi sadece Çıbrıka olarak biliyoruz. Ama söylenilen gibi yöreden yöreye değişen ismi olan aynı bitki ya da farklı bir varyetesidir.

Bu arada Çıbrıkalar çok sık gibi duruyorlar. Seyreltip farklı yerlere şaşırtmalısınız.

resimsel
28-05-2014, 10:11
Sn bahçedenn, öncelikle tohumlar için çok teşekkür ederim. Ben de bir araştırma yaptım, gerçekten çok türü varmış ve dediğiniz gibi farklı yerlerde farklı isimlerle anılıyor.
önemli olan enfes bir kokuya sahip olması, şaşırtmak için biraz daha büyümelerini bekliyorum, evet çok sık oldu.

Sudenur
28-05-2014, 13:04
Sevgili resimsel, Ankara'lı bir bahçe sahibi olduğunuzu toplantı sayfasında fark ettim ve böyle güzel bir bahçe nasıl kaçar gözümden diye kızdım kendime. :eek: Sanatçı ruhunuzu tertip ve düzeninize de yansıtmış, doğal hayatla modern tarzı göz okşayıcı bir ahenkle bahçenizin peyzajına taşımışsınız tebrik ve takdir ettim, çok beğendim. ;) Tavuklarınız, sebze yükseltileriniz, çiçekleriniz ve köpeğiniz Rax öyle güzeller ki, elinize, emeğinize sağlık, toplantı gerçekleşir ve tanışabiliriz umarım, bir kaç bitki hediye etmek isterim size, sevgilerimle..

resimsel
28-05-2014, 16:56
Sevgili resimsel, Ankara'lı bir bahçe sahibi olduğunuzu toplantı sayfasında fark ettim ve böyle güzel bir bahçe nasıl kaçar gözümden diye kızdım kendime. :eek: Sanatçı ruhunuzu tertip ve düzeninize de yansıtmış, doğal hayatla modern tarzı göz okşayıcı bir ahenkle bahçenizin peyzajına taşımışsınız tebrik ve takdir ettim, çok beğendim. ;) Tavuklarınız, sebze yükseltileriniz, çiçekleriniz ve köpeğiniz Rax öyle güzeller ki, elinize, emeğinize sağlık, toplantı gerçekleşir ve tanışabiliriz umarım, bir kaç bitki hediye etmek isterim size, sevgilerimle..

Çok teşekkürler ederim Sn Sudenur,ne kadar güzel övgüler yazmışsınız çok naziksiniz.Umarım toplantı yaplabilir,sizlerle tanışmaktan mutluluk duyarım, hediyeniz için asla hayır demem:)) saygılarımla.

resimsel
29-05-2014, 06:56
Ankara bu sabah yağmurlu idi ama diğer taraftan pırıl pırıl güneş kendini gösteriyordu ben de bunları resmettim.

elifecem
29-05-2014, 09:26
çimleriniz çok güzel,tavuklarınız da.

resimsel
29-05-2014, 09:38
çimleriniz çok güzel,tavuklarınız da.

Teşekkür ederim Sn elifecem,beğenilmek elbette daha güzel şeyler yapmak için doping oluyor.

resimsel
31-05-2014, 15:41
Dün ankara ve çevresine yağan kuvvetli dolu, çoğu bahçeler gibi bizim bahçemizi de bu hale getirdi.

nkutsay
31-05-2014, 17:57
Gecmis olsun...

akçabardak
31-05-2014, 18:11
Sayın resimsel çok geçmiş olsun.

tarla kuşu
31-05-2014, 20:24
Çimleriniz gerçekten çok güzel. Sebzeler için üzülmeyin, çok çabuk toparlanıyorlar...

Yağmurcan
31-05-2014, 22:13
Dün ankara ve çevresine yağan kuvvetli dolu, çoğu bahçeler gibi bizim bahçemizi de bu hale getirdi.

Çok geçmiş olsun, üzülmeyin o sebzeler kendini toparlar, bu resimler de size hatıra kalır :)

YeniGine
31-05-2014, 23:53
Sevgili resimsel :( geçmiş olsun. Ama arkadaşlar sebzeler kendini toparlar demişler. Dileğim inşallah toparlasınlar Sayın Yağmurcan'ın da dediği gibi bu fotoğraflar size hatıra kalsın.

resimsel
01-06-2014, 07:36
Hepinize teşekkür ederim,umarım dediğiniz gibi çabuk toparlanırlar. Tarlası veya ürünü herhangi bir sebeple afete uğrayan çiftçilerimizi şimdi çok daha iyi anlıyorum,insanın içi acıyor,tutun ki onların geçim kaynağı, bizimkisi ise hobi.

aheste
01-06-2014, 09:10
Sn resimsel geçmiş olsun sebzeleriniz için üzüldüm, kendilerini toparlar lar ama biraz zaman alır, sağlık olsun. 2 sene önce aynı şey bizimde başımıza gelmişti, bütün sebzeler çiçekteyken, yerle bir olmuştu, dediğiniz gibi bu işten geçimini sağlayan insanlar için çok zor bir durum.
Bahçenizin genel hali çok güzel ferah ferah, merdiven korkuluklarına sardunyalar assanız dahada güzel bir görüntü olacak. Kolay gelsin.

resimsel
01-06-2014, 13:12
teşekkür ederim Sn.aheste,evet fazla üzülmeye gerek yok kısmet diyelim kalanlarla idare edeceğiz artık. Merdiven korkuluklarına sardunya kesinlikle çok yakışır bunu düşünüp uygulamaya çalışacağım.

resimsel
04-06-2014, 06:57
Günlerdir yağan yağmur bir gün ara verdi bizde kırlara koştuk.

resimsel
04-06-2014, 07:01
Yeni çalışmam,noktalarla yapılan at.

06dilek
04-06-2014, 08:37
Öncelikle yoğun yağmur ve dolu yağışından dolayı bahçenizin aldığı hasara çok üzüldüm geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Ama eminimki en kısa zamanda kendileri toprlarlar ve eski güzelliklerine sizinde yardımınızla kavuşurlar.

Ayrıca merdivenin yanındaki duvara yaptığınız resim bulunduğu yerle çok güzel bütünlük sağlamış sanki çimlerin arasında minik bir dere nazlı, nazlı akıyor gibi geliyor ilk bakışta.

resimsel
04-06-2014, 09:08
Sevgili Dilek hanım,umarım dediğiniz gibi kısa sürede toparlarlar.
Duvara yaptığım resim aslında çok büyük, uzun süre çalıştım fakat, artık yağmur, kar, güneş derken boyası yıprandı yenilemek istiyorum.

resimsel
09-06-2014, 06:53
Dün akşam ve bu sabah Ankara'da güneş yeniden yüzünü gösterdi.

resimsel
09-06-2014, 06:56
Kaktüsteki inanılmaz yaz bekleyişi sona erdi.

resimsel
09-06-2014, 07:01
Bahçemiz kuvvetli doludan sonra kısmen toparlandı.

tarla kuşu
11-06-2014, 01:21
Yükseltilmiş sebze bahçeniz çok güzel ve düzenli. İleride belki kopya çekebilirim :)

resimsel
11-06-2014, 08:41
Sn, öğretmenim, ben Sn meyvelitepe'den kopya çekmiştim, beğendiğinize sevindim,yapmanızı öneririm çok kolay iş yapılıyor,bakalım ürünleri nasıl olacak?

resimsel
16-06-2014, 09:05
Bir kaç gün sıcakların ardından,sebzeler gözle görülür şekilde gelişti.

resimsel
16-06-2014, 09:17
Bahçenin hayvanları, hep bu anı beklermişcesine keyifliler.

lusoari
16-06-2014, 20:15
Nefis bir ev, hayvanlarla ve yeşillikle dolu harika bir bahçe ellerinize, emeğinize sağlık. Bana göre herşey kusursuz.
Resimleri çok sevdiğim için mi, yoksa atları çok sevdiğim için mi bilmiyorum ama atlı yağlı boya tablonuzu görünce gözlerimi alamadım.
Başarılarınızın devamını dilerim, bizleri bu güzelliklerden mahrum bırakmayın.

mormenekşe
18-06-2014, 11:20
Sn. resimsel, bahçenizi baştan sona gezdim her şey mükemmel, o kadar güzel planlamış ve uygulamışsınız ki hayran kaldım. Özellikle bütün arkadaşlar gibi ben de yükseltilmiş sebze adalarınızı çok beğendim.
Merak ettiğim ne kadar masraf ettiniz bu adalar ve toprak için?
Ben de yapmak istiyorum ama en büyük problemim toprağın kötü olması, aslında sorulacak soru çok ama sizi sıkmak istemiyorum.
Bu doğal ortamda ailenizle, sevimli hayvanlarınızla ve neşeli sebzelerinizle, çiçeklerinizle mutlu, sağlıklı uzun bir yaşam diliyorum.

resimsel
18-06-2014, 12:32
Sn.mormenekşe, öncelikle bahçeme yaptığın ziyaret, beğenileriniz ve güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Yükseltilmiş adalara aslında aman aman bir masrafım olmadı,tahtaları iş yerinden odun fiyatına aldım yani 10 adet ada için toplam 75 tl verdim,montajını kendim yaptım,toprağını kendim eledim (tarladan) gübre,torf,tarım perlit,leonardit vs karıştırdım, bu malzemeler yaklaşık 150 tl tuttu,Gübre hariç o eskiden vardı.
Bütün bunlar için Sn meyvelitepe'ye teşekkür ederim hem bilgi hem cesaret aldım.
Bu arada sorularınız olursa memnuniyetle (bilgim dahilinde) cevaplarım asla sıkılmam.

MeyveliTepe
18-06-2014, 12:48
Soru değil ama bir uyarım var. Adalara ektiğiniz domateslerden sırık çeşit olanlar düşündüğünüzden daha fazla büyüyecekler. Bu sebeple onları taşımak üzere diktiğiniz sırıkların boyları yeterli gelmeyecek.

resimsel
18-06-2014, 12:54
Sn.meyvelitepe,uyarınız benim için çok değerli, destek amaçlı diktiğim ağaçlar yaklaşık 2m ama kesinlikle şimdiden 1m yi geçtiler belki biraz daha yükseltme şansım olabilir, seneye biraz daha dikkatli olacağım.

Güzel bir söz var; ''kendi tecrübelerinden ders alacak kadar aptal olmak'' sizin yazılarınız çok açık olduğu halde ders almamış durumdayım:).

MeyveliTepe
18-06-2014, 13:39
Resimlerde daha kısa gibi görünüyorlar :)

3-4 metreye kadar uzayanlar olacaktır. Belirli bir yükseklikten sonra yatay olarak büyüyebilecekleri ortam hazırlayabilirsiniz. Söz gelimi, sırıkları uçlarından biribirlerine çıtalarla vidalayın, bir tür yüksek sehpa yaratmış olursunuz. Ayrıca ağırlık taşımada da biribirlerine yardımcı olurlar.

resimsel
18-06-2014, 15:33
Resimlerde daha kısa gibi görünüyorlar :)

3-4 metreye kadar uzayanlar olacaktır. Belirli bir yükseklikten sonra yatay olarak büyüyebilecekleri ortam hazırlayabilirsiniz. Söz gelimi, sırıkları uçlarından biribirlerine çıtalarla vidalayın, bir tür yüksek sehpa yaratmış olursunuz. Ayrıca ağırlık taşımada da biribirlerine yardımcı olurlar.

Zaten şu şekilde yapmıştım ama sehpa mantıklı,çıtaları birbirine bağlarsam daha güzel olacak,teşekkürler Sn meyvelitepe.

resimsel
23-06-2014, 13:44
Bahçede her sebze çiçek açtı kısa süre sonra yemeye başlarız.

Orhank
23-06-2014, 13:50
Fasulyelerin 10 günü var
Domates 15 gün sonra nişanı verir.
Kabak vermeye başladı benim sanırım sizinkilerde başlar
Kolay gelsin :)

resimsel
23-06-2014, 13:56
Teşekkür ederim Orhan bey dilerim siz de afiyetle yersiniz.
Biz, chery domatesi tatmayı başardık ancak saksıda yetiştirdim.

Orhank
23-06-2014, 15:30
oo maşallah :)
Benimkiler henüz fındık kadarlar :)

resimsel
25-06-2014, 06:49
Sabahın güzel bir görüntüsü ve o serinliği izleyen rax.
Aslanağzı,su ve güneşin dansı.

zeyve
25-06-2014, 14:51
Herşey çok güzel... Mutlulukla ve sağlıkla bunun tadını çıkarırsınız inşallah..

birtanecik
25-06-2014, 21:52
Herşey çok güzel. Çimleriniz için özel bir bakım yapıyor musunuz?

resimsel
26-06-2014, 06:45
Teşekkür ederim Sn. birtanecik,çimlere yaz başı ve kış başı olmak üzere iki defa,iyice elenmiş koyun gübresi veriyorum hepsi bu, o çimler tam 8 yıllık ama çok sağlıklı gözüküyorlar.

YeniGine
26-06-2014, 23:54
Teşekkür ederim Sn. birtanecik,çimlere yaz başı ve kış başı olmak üzere iki defa,iyice elenmiş koyun gübresi veriyorum hepsi bu, o çimler tam 8 yıllık ama çok sağlıklı gözüküyorlar.

Sevgili resimsel çimleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar dediğiniz gibi. Maşallah çimlerinize...

birtanecik
27-06-2014, 01:36
Gübre ot çıkarmıyor mu? Öyle bilinir de.

resimsel
27-06-2014, 07:03
Günaydın herkese,Sn. birtanecik ,elenmiş yanmış gübrelerde çok ot çıkmaz çıkmıyorda.

resimsel
29-06-2014, 15:34
Ankara'nın kaynadığı bu saatlerde bizim bahçemiz hem sessiz hem de serin.
Yükseltilmiş sebze adaları tam kıvamında,sebzelerin bazılarını yemeye başladık.

resimsel
29-06-2014, 15:40
Tam istediğim gibi kalabalık bir bahçe oldu:)

Yağmurcan
29-06-2014, 15:43
Ankara'nın kaynadığı bu saatlerde bizim bahçemiz hem sessiz hem de serin.
Yükseltilmiş sebze adaları tam kıvamında,sebzelerin bazılarını yemeye başladık.

Sayın Resimsel;

2.fotoğraftaki bitkinin adını öğrenebilir miyim? çok güzel açmış maaşallah

resimsel
29-06-2014, 15:54
Sn. Yağmurcan,ben kısaca sarmaşık çiçeği diye biliyorum, başka adı vardır heralde.
çok arsız her yıl aynı yerden yeniden çiçekler veriyor mavisi bile var.

tarla kuşu
29-06-2014, 23:15
Sebze adalarınız çok güzel gözüküyor. Afiyetle , sağlıkla yiyin sebzelerinizi....

Bycall
30-06-2014, 00:46
Sn resimsel bahçenizi büyük bir zevkle gezdim. Çok emek harcamışsınız ve emeğinize değecek şıklıkta ve güzellikte olmuş. Tahmin ediyorum ki daha bir çok hayaliniz de sırada bekliyordur. Benimde küçük bir bahçem var ama bir türlü cesaret edip ağaçlar nette sayfa açamıyorum. Umarım bir gün bende sizlere katılırım. Size bir sorum olacak. Tavuklarınızın dışkıları cimlere zarar vermiyormu? Bende susex besliyorum ama cimlere zarar vereceğiniz düşündüğümden dolayı sadece onlara ayırdığım yerde gezintilerine musade ediyorum.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sağlıklı ve mutlu günler.

resimsel
30-06-2014, 06:47
Sebze adalarınız çok güzel gözüküyor. Afiyetle , sağlıkla yiyin sebzelerinizi....

Sn. tarla kuşu,
Adaları ilk bu yıl yaptım,Sn.meyvelitepe'den öğrendiklerimi uygulamaya çalıştım ve çok güzel olduğunu düşünüyorum,şimdilik istediğim her şey var.

resimsel
30-06-2014, 06:53
Sn resimsel bahçenizi büyük bir zevkle gezdim. Çok emek harcamışsınız ve emeğinize değecek şıklıkta ve güzellikte olmuş. Tahmin ediyorum ki daha bir çok hayaliniz de sırada bekliyordur. Benimde küçük bir bahçem var ama bir türlü cesaret edip ağaçlar nette sayfa açamıyorum. Umarım bir gün bende sizlere katılırım. Size bir sorum olacak. Tavuklarınızın dışkıları cimlere zarar vermiyormu? Bende susex besliyorum ama cimlere zarar vereceğiniz düşündüğümden dolayı sadece onlara ayırdığım yerde gezintilerine musade ediyorum.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sağlıklı ve mutlu günler.

Sn.Bycall, beğenileriniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Neden cesaret edemiyorsunuz? Ağaçlar net. bir aile, lütfen bildiklerinizi ve yaptıklarınızı bizlerle paylaşın böylece eksikleriniz varsa yorumlarla giderebilirsiniz,tıpkı benim gibi.

Tavukların dışkısını kısa sürede tazyikli su ile kaybediyorum beklerse zarar verebilir,hemen yanında musluk var.

Cumhur Tonba
30-06-2014, 09:27
Saygıdeğer resimsel,
Bahçenizi baştan aşağı dolaştım. Yarım saattir buradayım. Bereket her tarafta içime hazır çay var.

Yeni üyeniz rak ve kediniz de birbirine benziyor ve çok sevimliler.
Atak.S ler çok harika. Kümesteki ağacınızda.
Civcivlerinizde 2 aylık olmuştur herhalde.
Lalelere çarpıldım.
Çok harika bir bahçe. Gözüm gönlüm açıldı.
En güzel de mesajınızdaki gibi, baharın çoşkusunu bitki ve hayvanlarınızla beraber yaşamanız.

abk
30-06-2014, 10:14
Sn. Yağmurcan,ben kısaca sarmaşık çiçeği diye biliyorum, başka adı vardır heralde.
çok arsız her yıl aynı yerden yeniden çiçekler veriyor mavisi bile var.

Sabah sefası. Bir çok rengi var artık. Sizinki de çok güzelmiş.

abk
30-06-2014, 10:23
Sayın resimsel;
Bahçeniz gerçekten çok güzel. Ama tavukların çimler üzerinde gezdiği her fotografı gördüğümde "ah şimdi çimleri bozacaklar" diye düşünmeden duramadım. :) Çimler zarar görmüyor mu tavuklarla?

resimsel
30-06-2014, 11:24
Sn.Cumhur Tonba,bahçeme geldiğinizi duymadım yoksa size özel çay kesinlikle yapardım:))
Çok teşekkür ederim beğenileriniz için,elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.

resimsel
30-06-2014, 11:27
Sayın resimsel;
Bahçeniz gerçekten çok güzel. Ama tavukların çimler üzerinde gezdiği her fotografı gördüğümde "ah şimdi çimleri bozacaklar" diye düşünmeden duramadım. :) Çimler zarar görmüyor mu tavuklarla?

Sn.abk,bu çiçeğin adını öğrenmiş oldum gerçekten bilmiyorsum,kısaca sarmaşık çiçeği der geçerdik (babaannemden öğrendim).
Tavuklar çimlere zarar vermiyorlar zira bir müddet kaldıktan sonra eşinmek üzere toprak kısma geçiyorlar.

sevoş
30-06-2014, 12:28
Sayın resimsel bahçeyi gezdim.çok beğendim.derli toplu düzenli,ressam olduğunuz her halinizden belli oluyor.bahçe resim gibi.28 nolu görüntüdeki merdiven altındaki resmi siz mi yaptınız?ayrıca yağlı boya çalışmalarınız harika.ALLAH size topil geçmiş yetenek konusunda.
Herşey gönlünüzce olsun.

resimsel
30-06-2014, 12:46
Sayın resimsel bahçeyi gezdim.çok beğendim.derli toplu düzenli,ressam olduğunuz her halinizden belli oluyor.bahçe resim gibi.28 nolu görüntüdeki merdiven altındaki resmi siz mi yaptınız?ayrıca yağlı boya çalışmalarınız harika.ALLAH size topil geçmiş yetenek konusunda.
Herşey gönlünüzce olsun.

Sn.sevoş,ne kadar güzel sözler yazmışsınız teşekkür ederim çok naziksiniz, evet o resmi ben yaptım 6-7 yıl oldu yapalı artık yıprandı.
Eminim sizin de bir çok yeteneğiniz vardır,tevazu gösteriyor olmalısınız zira herkesin değişik yetenekleri olduğuna inananlardanım ama ne var ki ortaya çıkarmazlar.

resimsel
07-07-2014, 07:58
Artık yaz tam anlamıyla kendini gösterdi.

Erik ve kayısı olgunlaştı,
Tepeköy ve şenberber fasülyeler coştu,
metrelik kabak diye bildiğim bitkinin gelişimi sürüyor,
civcivler artık tavuk oldular.

Milla
07-07-2014, 10:46
Sayın resimsel,
Sizin bahçenizi görünce içim huzur doluyor. Her zaman bakımlı,güzel. Her çeşit bitkiniz var ama karman çorman değil hiç bir zaman. Bahçeyi bu kadar düzgün tutabilmek çok zor iştir. Ya çok emek veriyorsunuz bahçenize ya da başak burcusunuz :))

resimsel
07-07-2014, 11:01
Sevgili milla,çok teşekkür ederim düzenli görüp huzur bulduğunuz için.
Ben bahçeye çok emek veriyorum çünki çok seviyorum sizler gibi.
Başak burcu olduğum doğru:)) 2 eylül doğumluyum ama nüfus farklı zira yatılı okula gidecektim yaşım tutmadı mecburen bir kaç ay büyüttük,nüfusta 12 ocak gözüküyor.

seloş
07-07-2014, 20:35
Bahçe sayfalarının en güzel yanı paylaşılan resimlere bakmak ve bir şeyler öğrenmek sanırım.Geçen yıldan kalanlar.

sn.resimsel eşinizin de katkısı oluyor mu bu bahçeye? Çok merak ettim.:eek:

seloş
07-07-2014, 20:39
Kaktüsteki inanılmaz yaz bekleyişi sona erdi.
Aynı kaktüsten benim de var. Çiçek açtıktan sonraki ömrü çok kısa. Resmen kelebek gibi.:(

seloş
07-07-2014, 20:43
sn.Resimsel bahçenizin bir de kuşbakışı fotoğrafını yayınlar mısınız?

resimsel
08-07-2014, 07:27
sn.resimsel eşinizin de katkısı oluyor mu bu bahçeye? Çok merak ettim.:eek:

Sevgili seloş, keşke diye başlasam anlaşılır heralde:)) malesef hiç katkısı olmuyor, ama sebzeleri toplayıp güzel salatalar veya yemekler yapıyor ,mesela dün iftarda zeytin yağlı taze fasülyemizden yapmış bu da yeterli.
kuş bakışı birkaç resim vardı sanırım.
kaktüsün bu sabahki hali.

06dilek
08-07-2014, 08:09
Merhaba Sayın resimsel bahçeniz gerçekten çok güzel olmuş elinize, gönlünüze sağlık, ayrıca millaya bende katılıyorum gerçekten insan huzur veriyor görüntüler.

Kaktüsünüzde sanki size teşekkür eder gibi açmış rengiyle, zarafetiyle mest ediyor insanı.

resimsel
08-07-2014, 08:14
Merhaba Sayın resimsel bahçeniz gerçekten çok güzel olmuş elinize, gönlünüze sağlık, ayrıca millaya bende katılıyorum gerçekten insan huzur veriyor görüntüler.

Kaktüsünüzde sanki size teşekkür eder gibi açmış rengiyle, zarafetiyle mest ediyor insanı.

Çok teşekkür ederim Sn.dilek hanım,elimden geldiğince düzenli ve bakımlı tutmaya devam ediyorum(malum başak burcu).
Sizin bahçeniz tam anlamıyla oturmadı henüz ama inşallah seneye neler göreceğiz bakalım, sizin heyecanınızın karşısında hiç bir şey duramaz üstelik bu kadar istekle çalışıyorsunuz.

seloş
08-07-2014, 12:57
nazar değmesin. Bir nazar duası yazayım. Maşaallah, barekallah la havle ve la kuvvete illa billah. Amin.

resimsel
08-07-2014, 14:17
Ağzınıza sağlık çok teşekkür ederim,mubarek gün iyi oldu.

resimsel
09-07-2014, 07:07
Tatil hazırlığı öncesi, dün akşam çimler biçildi temizlendi,

Milla
09-07-2014, 09:17
Bu bahçeyi görünce kendi balkonum karman çorman geliyor gözüme. Siz tatile gideceksiniz herhalde. Biz eşimle bir çadır kapıp sizin bahçeye ''tatile'' gelebilir miyiz? Söz sulamayı aksatmayız ve tavuklara de bakarız :))

resimsel
09-07-2014, 09:49
Bu bahçeyi görünce kendi balkonum karman çorman geliyor gözüme. Siz tatile gideceksiniz herhalde. Biz eşimle bir çadır kapıp sizin bahçeye ''tatile'' gelebilir miyiz? Söz sulamayı aksatmayız ve tavuklara de bakarız :))

Sevgili Milla bahçe sizindir:))
çadır gerekmez,bahçe katında yatacak yerler var tam bir doğal ortam.
taze yumurtalar,bol sebze ve meyveler,bebişi de getirin çimlerde yuvarlansın,daha çok erken ama.

Milla
09-07-2014, 11:56
Çok teşekkürler,
Gerçekten bayılıyorum bahçenize. Oh taze yumurta,taze sebze,taze hava, çim. İnsan başka ne ister?

tWoFuNN
14-07-2014, 09:31
Sayın resimsel,
Bitki yetiştiriciliği, hayvan yetiştiriciliği, resim sanatı ile ilgilenmeniz, el becerileriniz maaşallah on parmağınızda on maarifet. Sizi tebrik eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

resimsel
23-07-2014, 12:52
Sayın resimsel,
Bitki yetiştiriciliği, hayvan yetiştiriciliği, resim sanatı ile ilgilenmeniz, el becerileriniz maaşallah on parmağınızda on maarifet. Sizi tebrik eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Çok teşekkür ederim,amatörce yapıldığı için kimse kusur aramıyor ben de keyfini sürüyorum:))

Milla
23-07-2014, 13:13
Hoşgeldiniz sayın resimsel,
Dostunuza kavuştunuz mu? Sizi görünce ne yaptı?
Bahçenizin durumu nasıl? Hemen resimlerini bekliyoruz :))

resimsel
26-07-2014, 08:57
Hoşgeldiniz sayın resimsel,
Dostunuza kavuştunuz mu? Sizi görünce ne yaptı?
Bahçenizin durumu nasıl? Hemen resimlerini bekliyoruz :))

Sevgili Milla,hoş buldum teşekkür ederim,kısa süre sonra resimleri yüklerim ama şimdi tatilden bir resim yükleyeyim izninizle.18.temmuz. 2014.

Milla
26-07-2014, 09:46
Vaaav... Bu ne güzel bir iklim. Neresi burası? Gidilecek yerler listeme ekleyecegim :-)

enbad
26-07-2014, 14:28
sn, Resimsel;
gerçekten imrenerek ve ve bir çırpida bahçenizi gezdim.Emeğiniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize ve yüreğinize sağlık....
Eviniz ve bahçeniz çok güzel.....
Yanılmıyorsam eviniz ahşap ev; -sanki öyle okudum-
Bende ahşap ev yaptırmak istiyorum inşallah...
Ahşap evi kime yaptırdınız,tavsiye edeceğiniz kişi veya firma var mı?
Bu arada tatildesiniz sanırım..
İyi tatiller efendim...

resimsel
26-07-2014, 16:52
Sn.enbad,öncelikle beğenileriniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Tatilden döndüm artık Ankara'nın sıcağına kaldık:))
Evet evimiz ahşap,çok araştırdım (panel ahşap) en sağlıklısı bu ancak oldukça pahalıya mal oldu.9 yıl oldu yaptıralı Ankara'da bir firma vardı KONKUR diye,vardı diyorum zira iki yıl önce sahibi ani bir ölümle bu dünyadan göçtü kalanlar oğlu ve ortakları yürütemedi bıraktılar ve fakat bir başka firma yine yapıyor diye duydum.

enbad
28-07-2014, 18:14
Sn Resimsel,
Ankara'nın sıcağında Allah yardımcınız olsun:)
Cevabınız ve hassasiyetiniz için teşekkür ederim..
Panel ahşabı araştıracağım.
Saygılarımla

resimsel
04-08-2014, 09:45
Yaz ayları ile birlikte,mutluluk,mutsuzluk ve hayal kırıklıkları birlikte geldiler.
Kızaran tüm meyve ve sebzeleri, kargaların elinden alamadık resmen talan ettiler.
Bazı tohumları tüm dikkatime ramen karıştırmış olmalıyım ki, pembe domates diye diktiklerim sarı, ampul domates, diye diktiklerim cherry çıktılar,tamamen benim hatam olsa gerek.
Bazı sebzeler dal budak sarmasına ramen ürün vermemekte direndiler ve hala çiçeklenme aşamasına dahi gelemediler.
Sırık diye diktiğim salatalık turşuluk çıktı.
Metrelik kabak diye diktiğim kabak,acur çıktı üstelik sebzeleri dalında kurudu döküldü.
Siyah domatesler çoook güzel oldular, kargaların elinden aldıklarımızın tadına bakma fırsatımız oldu.Yeni yılda bunlardan tekrar dikeceğim.
En keyiflisi, Şenberber fasülyeleri hem çok verimli hem çok lezzetli.

glcn06
05-08-2014, 10:06
sayın resimsel bizde de aynı sorunlar var. tüm kızaran domatesleri kargalar yiyor. geçen sene komşudan görüp domateslerin üstünü file ile kapatmıştık. çadır kurar gibi. o zaman hiç birşey yapamamışlardı. bu sene o fileden bulamadık. yeşil balıkçı ağı gibi birşeydi. eğer bulursanız öyle yapabilirsiniz.

yağmur
05-08-2014, 13:29
Bizde geçen sene karga sorunu yaşayıp bu sene file kapattık. Bu sene de karga yok :D Seneye her şeyi daha güzel yaparsınız sayın resimsel, üzülmeyin.

A_NOMAD
05-08-2014, 14:03
...Bazı tohumları tüm dikkatime ramen karıştırmış olmalıyım ki, pembe domates diye diktiklerim sarı, ampul domates, diye diktiklerim cherry çıktılar,tamamen benim hatam olsa gerek...

...Sırık diye diktiğim salatalık turşuluk çıktı.
Metrelik kabak diye diktiğim kabak,acur çıktı üstelik sebzeleri dalında kurudu döküldü...

Bu nasıl bir karıştırmadır Sevgili Resimsel! Epeyce güldüm, bilginize... :D

Kargalar için ağ kullanabileceğiniz gibi ses çıkaran kovucular ya da geleneksel yöntem olan korkuluk da kullanabilirsiniz ama domatesleri bitirmişler artık, geçmiş olsun :(

resimsel
06-08-2014, 06:54
Günaydın.
Sevgili NOMAD öncelikle hoş geldiniz,umarım tatiliniz güzel geçmiş sizi yenilemiştir.
Bahçeme ektiğim tohumların nasıl karıştığını gerçekten bilmiyorum ama olan oldu yapacak bir şey yok.
Kargalardan asla korunamadık buna ramen tatil dönüşü oldukca dikkatli davranıp bekçilik yapıyoruz az da olsa sebzeler çıkmaya başladı.

resimsel
06-08-2014, 09:23
sayın resimsel bizde de aynı sorunlar var. tüm kızaran domatesleri kargalar yiyor. geçen sene komşudan görüp domateslerin üstünü file ile kapatmıştık. çadır kurar gibi. o zaman hiç birşey yapamamışlardı. bu sene o fileden bulamadık. yeşil balıkçı ağı gibi birşeydi. eğer bulursanız öyle yapabilirsiniz.

Sn.glcn, ben de ağ yapmaya çalıştım umarım kurtarabiliriz.

resimsel
06-08-2014, 09:25
Bizde geçen sene karga sorunu yaşayıp bu sene file kapattık. Bu sene de karga yok :D Seneye her şeyi daha güzel yaparsınız sayın resimsel, üzülmeyin.

Sn yağmur, üzülmüyorum,sonuçta onların yemek ihtiyaçları var yesinler.(Azıcıkta bize bıraksalar sorun yok hepsini yiyorlar:))

yağmur
07-08-2014, 20:51
Bizimkiler yemiyordu da delip delip atıyorlardı. Çok sinir oluyordum. Az miktarda(2 kilo ancak olmuştur) domatesimiz olmuştu onunda yarısını kargalar ziyan etmişti. Hani şöyle bir dönüm eksek kurda,kuşa,aşa diyeceğim ama 30 m2 bişey. CD asıncada gelmiyorlar bilginize.

resimsel
08-08-2014, 08:45
Bin bir emekle hazırladığım, yükseltilmiş sebze adalarından az da olsa sebze alıyoruz,tadı ve en önemlisi o anı yaşamak çok güzel bir duygu.

resimsel
16-08-2014, 14:15
Çok keyifliyim çünki gojiberrim bolca çiçek açtı bakalım kış gelmeden meyve görebilecekmiyim.
böğörtlenler ve ahududular çoktan olmuştu zaten.

Yağmurcan
16-08-2014, 14:41
Çok keyifliyim çünki gojiberrim bolca çiçek açtı bakalım kış gelmeden meyve görebilecekmiyim.
böğörtlenler ve ahududular çoktan olmuştu zaten.

Sayın Resimsel merhaba,

Gojiberry ağacınız bahçede mi? ekili, Ankara'nın soğuğunda yetiştirilebiliyor mu? Özel bir bakım uyguluyor musunuz?

resimsel
16-08-2014, 14:53
Sn. Yağmurcan evet bahçede, geçen sonbaharda dikmiştim tarım fuarından aldım,bir kış geçti zarar görmedi bakalım meyvesi nasıl olacak.

resimsel
04-09-2014, 15:02
Bu yaz çok sağlıklı geçmemesine ramen yinede bazı sebzelerden güzel ürünler almayı başardık.

resimsel
20-11-2014, 08:02
sebze adasındaki patatesler söküldü, ama verim oldukça düşük.
Sonbahar,hazan,hüzün ve görsel güzellik hepsi bir arada.
Kasımpatının kokusu hepsini bastırıyor.
Tavuklar kendilerine karıştıracak birşeyler bulmakta hiç zorlanmıyorlar.

resimsel
20-11-2014, 17:14
Oh nihayet bahçedeki kümesi yeniledim, tavuklarda ben de rahatladık.

mozen
20-11-2014, 18:10
Kümesiniz pek güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

Yağmurcan
20-11-2014, 20:01
Oh nihayet bahçedeki kümesi yeniledim, tavuklarda ben de rahatladık.

Sayın Resimsel,
Tavuklarınızın konaklama yerleri büyümüş saray gibi olmuş maaşallah.Kümesinize bayıldım, rica etsem tam cephe görüntü alıp yayınlarsanız kopya çekmek istiyorum :) ellerinize, emeklerinize sağlık, muhteşem olmuş.

YeniGine
20-11-2014, 23:48
Sayın resimsel, 'Bahçedeki kümesi yeniledim' deyince profilinize baktım, çok özür ben hep yanılmışım. :o
Ellerinize sağlık, kümesiniz çok güzel olmuş. Sanki dubleks villa gibi olmuş. Şöyle içeriden de bir fotoğraflarsanız daha iyi anlayabileceğiz sanırım.

resimsel
21-11-2014, 14:33
Evet, kümesin yapımını aşama aşama resimlemiştim,lütfen hataları görmezden gelin çünki oldukça amatör bir çalışma:)

OKTAYY23
01-12-2014, 10:15
Sn. resimsel bahçenizi hayranlıkla izledim. Tebrik ediyorum.
Ayrıca tavuklar çimlere zarar veriyor mu? Bizim bahçede de kümes var ama tavukların çimlere zarar verebileceğini düşündüğümden şimdilik tavuk koymadık. kolay gelsin.

resimsel
07-12-2014, 08:15
Sn. OKTAY, beğenileriniz için teşekkür ederim.
Tavuklar sürekli çimlerde kalmıyorlar, arka tarafta toprak alan var daha çok oradalar ama yine de sürekli değil, kümeslerinde vakit geçiriyorlar.

resimsel
08-12-2014, 11:40
Hafta sonu eve geldiğimde, bahçe, tavuklar ve raxle özlem giderdim,kış öncesi son durumları.

sevoş
08-12-2014, 21:22
sayın resimsel sürekli kalmıyormusunuz ?.hayvanlar yalnız kalabiliyorlar mı?

Yağmurcan
08-12-2014, 22:32
Hafta sonu eve geldiğimde, bahçe, tavuklar ve raxle özlem giderdim,kış öncesi son durumları.

Sayın resimsel; tavuklarınızın cinsi yanılmıyorsam Atak s. Benimkiler de 27 haftalık oldular ama henüz daha yumurta yapmaya başlamadılar. Tecrübe ve bilgilerinize göre acaba sizinkiler kaç aylık veya haftalıkken yumurtlamaya başlamışlardı?

resimsel
09-12-2014, 07:08
sayın resimsel sürekli kalmıyormusunuz ?.hayvanlar yalnız kalabiliyorlar mı?

Sn.sevoş,sürekli kalıyoruz evde birileri var elbette sadece ben yoktum.

resimsel
09-12-2014, 07:11
Sn. Yağmurcan,evet doğru bildiniz bunlar Atak-s ve sanırım sizin tavuklar önümüzdeki günler yumurtlamaya başlarlar,, bizimkiler tam 4 aylıkken yavaş yavaş başladılar.

Yağmurcan
09-12-2014, 13:55
Sn. Yağmurcan,evet doğru bildiniz bunlar Atak-s ve sanırım sizin tavuklar önümüzdeki günler yumurtlamaya başlarlar,, bizimkiler tam 4 aylıkken yavaş yavaş başladılar.

İnşallah dört gözle bekliyorum, sizinkiler çok erken başlamışlar maaşallah, bereketi bol olsun.

Karena
16-12-2014, 20:20
Keyifle, bir çırpıda bahçenizi gezdim dolaştım. Çiçekleri koklayıp, patatesleri elimle söktüm, reçellik böğürtlen topladım, sahanda tereyağlı yumurta için kümese uğradım... Bu bereketi ve güzelliği ömür boyu sevdiklerinizle beraber yaşamanız dileğimle.
Darısı biz apartman sakinlerine. ;)

aleydi
16-12-2014, 21:43
Sn resimsel çok güzel ve düzenli bir bahçeniz var ,sanatla uğraşmanın inceciliği bahçenizede yansımış .Benim oğlumun adı da Last daha 6 aylık .Oğlum rottweiller istediğinde görüntüsü beni endişelendirmişti .Ne kadar yanıldığımı şimdi anlıyorum .O kadar sevgi dolu ve uysallar ki .Herkesin böyle bir dostu olmasını diliyorum.

resimsel
18-12-2014, 07:33
Keyifle, bir çırpıda bahçenizi gezdim dolaştım. Çiçekleri koklayıp, patatesleri elimle söktüm, reçellik böğürtlen topladım, sahanda tereyağlı yumurta için kümese uğradım... Bu bereketi ve güzelliği ömür boyu sevdiklerinizle beraber yaşamanız dileğimle.
Darısı biz apartman sakinlerine. ;)

Sayın Karena, misafirliğiniz için teşekkür ederim,darısı gerçekten olmayanlara.

resimsel
18-12-2014, 11:55
Sn resimsel çok güzel ve düzenli bir bahçeniz var ,sanatla uğraşmanın inceciliği bahçenizede yansımış .Benim oğlumun adı da Last daha 6 aylık .Oğlum rottweiller istediğinde görüntüsü beni endişelendirmişti .Ne kadar yanıldığımı şimdi anlıyorum .O kadar sevgi dolu ve uysallar ki .Herkesin böyle bir dostu olmasını diliyorum.

Sn. aleydi,Çok naziksiniz teşekkür ederim,tertipli olmasını çok istiyorum,aslında kendi haline bıraksam bu bahçe belki daha güzel olur ama ben bu şekilde olmasından memnunum. Bu cins köpekler her yönü ile çok harikalar, benim rax dededen oğula şimdi de toruna bendeler çok seviyoruz aile boyu.:)Eminim sizin Last aileden biri gibidir.

resimsel
07-05-2015, 08:32
Herkese günaydın,

Bir türlü yeni resimler yükleyemedim, ayarlarda bir sorun var sanki.

resimsel
03-06-2015, 12:49
Gelincikler bu yıl az ama görüntüleri her zaman süper.
Kapadokya'dan çekebildiğim resimler,balonla uçmak harika bir duygu:)

resimsel
17-06-2015, 17:24
Bahçede bu yıl güneşsizlik hakim.

resimsel
17-06-2015, 17:37
Resimler bu kadar kalitesiz olmuyordu,bu defa böyle oldu:)
Neden hep bir tarafa doğru gider bu dünya güzeli?

A_NOMAD
17-06-2015, 19:22
...Neden hep bir tarafa doğru gider bu dünya güzeli?

Maşallah ne kadar gelişmiş, güzelleşmiş ;)

Dünya güzeliniz, selvi boylu olma yolunda :D
Biraz ışığı az gelmiş diye düşünüyorum, bir tarafa meyillenmesinin çözümünü ise maalesef bilemiyorum çünkü bendeki kardeşi de aynı şekilde, bir türlü saksının ortasını tutturamıyor :rolleyes:

Ben kendimce çözüm olarak, saksısını değiştirirken gövde kısmı biraz daha toprak altında kalacak şekilde dikmiştim ama bu sadece benim içimi rahatlattı, tek tarafa yönelmesi aynen devam ediyor.

Şimdi de (yaklaşık bir aydır) şöyle bir yol deniyorum: Yönelim yapmadığı tarafı güneşe dönük tutmaya başladım, belki sürgünlerini o tarafa doğru uzatır umuduyla ancak henüz beni haklı çıkarmadı...

resimsel
17-06-2015, 22:57
İyi geceler,çok teşekkür ederim evet çok büyüdü, o benim dünya güzelim:)
Işığı az gelmiş olabilir zira iki defa yer değiştirmek durumunda kaldık:)
Bir arkadaşım bana, sizin söylediklerinizin bir benzerini anlattı; Yeni bir saksı ve iyice toprağa gömün dedi ancak kıyamadım.
Resimde görülmüyor belki ama yeni yavrular aynı istikamette yolda:)

622ali
18-06-2015, 02:32
Gunde ortalama 2 saatimi agaclar.net te geciriyorum. Sizin cimlerinizin rengini diger hicbir bahcede goremedim. Cimleriniz icin yaptiginiz bakimlar nelerdir?

Yetistirmis oldugunuz cicekleri hazirmi aliyorsunuz yoksa kendinizmi yetistiriyorsunuz?

Bunlarin disinda bahceniz tek kelimeyle harika....

Az kalsin unutuyordum tavuklariniz cimlere ve cevreye zarar veriyor mu? Bahcede mukemmel duruyorlar.

h_dogan
18-06-2015, 07:39
Resimler bu kadar kalitesiz olmuyordu,bu defa böyle oldu:)
Neden hep bir tarafa doğru gider bu dünya güzeli?

Bu dünya güzeli Staphelia değil mi?

Bendeki de bir türlü saksıyı ortalamadı, saksısı kocaman olmasına rağmen yine aşağı sarkmaya meyilli ben de kendi haline bırakmışım. Şu anda baya büyük bir Staphelia'm var. :)