Bağlan

View Full Version : Bergama'da 300 m2 çilek serası

Mehmet Can
07-03-2014, 11:03
Merhaba.Uzun süredir forumu takip etmekteyim ve ağaçlar net sayesinde topraksız tarımla tanıştım. İlk önce topraksız tarımın çok basit olduğunu zannederek kendi kafamda dometes serası kurmaya karar verdim ama araştırdıkca gördüm ki domates başlangıç için çok zordu. Salatalık ve marul düşündüm; pazarcılardan aldığım bilgiye göre pazarlama sorunu vardı. Sonunda kararımı çilekten yana kullandım.
İşe bu işin duayeni olan Kudret hocamla görüşmekle başladım. Hocamdan yardım sözü aldıktan sonra işi başlamadan bırakmamak için oldu bittiye getirmek amacıyla sera bile hazır olmadığı halde 10000 adet rubigen çinsi fidan siparişi verdim. Başladık sera yapımına başladık başlamasına da fidanların teslim tarihi geldi çattı ben sera kurulumunu tamamlayamadım. Bu yetmezmiş gibi tedarikçi firma perliti ve sera örtüsünü zamanında teslim etmedi. Fidanlar geldi 13 gün ambalaşlarında bekledi bir kısmını dikebildim ama çogunluğu yer hazır olamadığı için elimde kaldı. Riske girip toplu halde perlite gömdüm. Fidanlar elime ulaştıktan yaklaşık 45 (22 ekim)gün sonra asıl yerlerine dikebildim.

Todor
07-03-2014, 13:57
Elinize sağlık, bol ürünler dilerim. Çilek fidesinde ben de benzer bir sorun yaşamıştım. İşçiler dikimi yetiştiremeyince bütün frigo fideler, kolilerde çiçeklenmeye başlamıştı. Yeniden soğuk hava deposuna koyarak bir miktarını kurtarmıştım ama epey bir miktarı çürümüştü.

Bitkilerinizde demir eksikliği var. Işık yönünden pek sıkıntınız yok gibi görüyorum. ph, fosfor ve azot değerleriniz nedir?

Mehmet Can
12-03-2014, 17:24
Sayın Todor teşekkür ederim. Bitkileri diktikten sonra yaklaşık 45 gün boyunca su ile ilgili sorunlar yaşadım. Kullanmak zorunda kaldığım suyun ec si 1.8 idi. Analiz yaptırdık Kudret hocam analize göre besin eriği hazırladı. Şimdilerde bu sorunları ortadan kaldırdık.
azot 2.8
fosfor 0.11
demir 0.15
calsiyum 370.8
kükürt 192.1
magnezyum 112.4
potasyum 2.28
sodyum 28.82

Todor
12-03-2014, 19:45
Sorunların giderilmiş olmasına sevindim. Bol ürünler dilerim.

Mehmet Can
12-03-2014, 22:09
Sera kurarken engin bilgilerine başvurduğum Kudret hocama, Vetman ,mtuğrul ve envor beye teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun.

Kudret Tezel
12-03-2014, 22:53
Çalışmalarınıza katkıda bulunabildiysem ne mutlu bana. Teşekkür ederim. Başarılı çalışmalar dilerim.

Mehmet Can
19-03-2014, 00:46
Çileklerin son durumları.

sadrainman
22-03-2014, 19:46
syn Mehmet Can merhaba,seranız harika görünüyor nazar değmesin
benim bir kaç sorum solacaktı damla sulama sisteminz günde kaç defa devreye giriyor zaman aralığı nedir acaa.birde giden besin eriği miktarı günlük nekadar acaba
şimdiden teşekkr ederim

topraksiztoprak
22-03-2014, 19:55
Hayırlı olsun,
ortalama ne kadar masraf yaptınız bu iş için?

Mehmet Can
23-03-2014, 20:54
syn Mehmet Can merhaba,seranız harika görünüyor nazar değmesin
benim bir kaç sorum solacaktı damla sulama sisteminz günde kaç defa devreye giriyor zaman aralığı nedir acaa.birde giden besin eriği miktarı günlük nekadar acaba
şimdiden teşekkr ederim
Merhaba. Teşekkür ederim. Sulama işi rutin değil olmasınıda mümkün değil sanırım. Tamamen gözlemleme işi. Buna etki eden faktörler var. Isı , ışık ,nem bitkinin boyutları. Ben genelde perlitin el ile nemini kontrol ederek drenajlardan su gelinceye kadar sulama yapıyorum. Günde bir defa 300 litreye tekabül ediyor.

Mehmet Can
23-03-2014, 21:19
Hayırlı olsun,
ortalama ne kadar masraf yaptınız bu iş için?

Çok sağolun. Ben hiç ustalık parası işçi parası vermedim.Sera demirlerinin bir kısmınıda hurdadan temin ettim yaklaşık 10000 lira masraf ettim.

sadrainman
23-03-2014, 22:11
teşekkürler bilgilendirme için.başarılar

Mehmet Can
31-03-2014, 19:04
Çileklerin bu hafta ki durumları. Maşalah keyifleri yerinde

serkanhoca
31-03-2014, 21:26
Parakende satış yapıyorsanız, Bergama'ya geldiğimiz bir hafta sonu alışveriş yapalım sizden. Hem çilek hem de bilgi ve tecrübelerinizden faydalanırız.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Mehmet Can
31-03-2014, 21:46
Buyrun gelin serkanhoca elimizden geldiğince yardımcı olurum. Şimdilik satışımız parekende ama sorun olan yok satması yetiştiremiyorum yani. size kadar buluruz.

Mehmet Can
02-04-2014, 20:05
iyi akşamlar

Kudret Tezel
02-04-2014, 20:13
Maşallah ellerinize sağlık.

Mehmet Can
02-04-2014, 20:26
Teşekkür ederim Kudret bey asıl sizin ellerinize sağlık. Sizin emeğinizde çok bu çileklerde.

Kudret Tezel
02-04-2014, 20:50
İşin sıkıntısını meşakkatini stresini çeken sizsiniz Mehmet bey. Gerçekten güzel görünüyorlar. Bol kazançlar dilerim. Umutlarınızın gerçekleşmesi dileğiyle.

mtugrul33
03-04-2014, 10:28
Mehmet Bey,sizi gönülden kutlarım.Çilekleriniz gayet sağlıklı görünüyorlar.Besin çözeltiniz sanırım tam uyum sağlamış.Kudret Hoca gibi bir duayenin yönlendirmesi başarıyı getiriyor.Şu anda her toplamada kaç kilo çilek topluyorsunuz?Fiyatlar ne durumda? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Saygılar,selamlar.

Mehmet Can
03-04-2014, 14:49
Teşekkür ederim Mehmet bey. Şuan benim en çok sıkıntı çektiğim durum piyasaya çilek yetiştirememem bu yüzden günlük hatta sabah akşam topluyorum. Haftalık 100 ila 150 kilo arası çilek topluyorum. Piyasada 5 ila 6 liraya veriyorum.

Orhank
03-04-2014, 14:54
Hayvanları severim iyi hoş ama kedidin ne işi var seradaki çileklerin üstünde

Mehmet Can
10-04-2014, 00:34
Bu gün çilekler sanki bir başka güzeldiler.

Mehmet Can
16-04-2014, 22:21
Merhaba. Yüklediğim fotoğraflar hepsi birbirine benzesede 15 gün aralıklarla çekim yapıyorum. Allah nazardan saklasın keyifleri yerinde. Tek sorun zaman zaman değişen tatları.

Mehmet Can
01-05-2014, 22:11
Arkadaşlar kırmızı örümcekle başım dertde bir çaresini bilen varsa yardımcı olsun. Kükürt kullandım ama faydasını göremedim.

leoarslan
02-05-2014, 21:19
toz ilaçlar var ziraatçılar bilir onlara danışın. olgunlaşan meyveleri toplayın hemen arkasına ilacı verin ilacınız hem canlısı için hem yumurtası için olsun benim de başıma geldi deneme seramda ziyan çok oldu ama şimdilik güzeller kolay gelsin

Mehmet Can
21-05-2014, 16:17
Topraksız tarımın ustası Kudret hocam elinizden bal damlıyor. Çilekler tadı bir harika. Sizin hazırladığınız formül ve sonuçları. Hocam çileklerin tadına bakmanız için sizede göndeerdim. Yarın elinize ulaşır yorumlarınızı bekliyorum.

Kudret Tezel
21-05-2014, 19:24
Çok teşekkür ederim sayın Mehmet Can. İnanın işte insanı rahatlatan, harcanan çabanın bütün yorgunluğunu alıp götüren gönül verdiğiniz işte başarılı olmak vede daha önemlisi sizin gibi kadirşinas arkadaşlardan bir teşekkür alabilmek. Çok sağ olun memnuniyetiniz benide ziyadesi ile memnun etmiştir. BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR.
Elinize emeğinize sağlık , başarılarınızın devamını dilerim. Selamlar sevgiler.

volkan0048
22-05-2014, 16:47
Sayın mehmetcan,
tebrikler süper bir sonuç,hayırlı bol hasatlar,Kudret hocamıza tatması için göndermen ayrıca bir incelik olmuş,afiyet olsun kudret hocam...
Sanki sulu tatlı bir çilek tadı damağımda,ağzım sulandı doğrusu,helal olsun...

Kudret Tezel
22-05-2014, 19:27
Sevgili arkadaşlar öncelikle buradab büyük bir özveri ile parasını, emeğini,gönlünü bu işe koyan Mehmet Can arkadaşımızı kutlarım. Bugün kargo gelmiş,eve geldiğimde bundan yaklaşık 20 dakika kadar önce bir heyecanla açtım ve tattım. Bu arada ambalaja gösterdiği özenden dolayıda teşekkür ederimhasarsız elime ulaştı. İnsan kendi yetiştirdiği zaman başka oluyor, hani kuzguna yavrusu anka görülürmüş ya ama inanın hiç abartı payı yok. İnanın samimiyetimle söylüyorum çok uzun zamandır buralardan aldığımız çileklerden çok ama çok farklı. Gerçekten çilek yedik demeye değiyor. Şimdi gelelim madalyonun öbür yüzüne, bu başarı kimindir?. Ne sadece Mehmet can ın ne sadece Benim dir Hayır arkadaşlar bu başarı hepimizin. bu başarı agaclar. net sitesinindir. Topraksız tarın forumu nun dur. Elinden geldiğince yaptıklarını paylaşan ama doğru ama yanlış fikir üreten topraksız tarıma gönül veren tüm arkadaşlarımızın başarısıdır. Zira herkes üzerine düşeni yapmıştır. Mehmet Can arkadaşlarına güvenerek bir yatırım yapmıştır.
Bütün arkadaşlarımız elinden geldiğince bilgilerini paylaşıp yol göstermeye çalışmışlardır. Bende üstüne düşen görevi yaparak en güzel besin eriyiğini hazırlayabilmek için gece gündüz demeden ki beni yakından tanıyan arkadaşlarım şahittir, olayı hiç hafife almadan besin eriyiği hazırlamanın sadece birkaç malzemeyi karıştırmanın çok ötesinde çok hassan hesaplamalar istediğinin farkında olarak ve kendimce hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan deneyler yapmak araştırmalar yapmak hesaplamalar yapmak neticesinde bu güzel neticeye varılmıştır. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ve bu başarıdaki payınızdan dolayı kutlarım. İnşallah çok güzel neticelere varacağımızdan şüphem yoktur. Herkeze kolaygelsin başarılar dilerim selamlar.

Serbes
22-05-2014, 21:12
Hayırlı uğurlu olsun çok güzel olmuş çilekler.
Benim bu işlerle alakam yok ama merak ettim . Harcadığınız paraya göre belirli bir zaman sonra emeğinizin karşılığını alabilecek para kazanabiliyormusunuz bu işten.

snrcrk
28-07-2014, 19:18
Sayın Mehmet Can bey başarınızı tebrik ederim. Kırkbir kere Maşallah, Allah nazardan saklasın.
Yaklaşık bir yıldır siteyi takip ediyorum. Tüm dostlara bu paha biçilmez bilgileri hiç bir çıkar gözetmeksizin paylaştıkları için çok teşekkür ederim. Farklı bir meslekle uğraştığım halde doğaya ve bu tip üretimlere karşı olan zaafımı bir türlü yenemiyorum. Bir çok konu ve hikayeyi okudum. Bi vazgeçtim bi yüreklendim. Forumda hep pasif olarak bulundum. Fakat bu işe karşı resmen bir aşk beslediğimi artık inkar etmiyorum. Allah kısmet ederse bende bu işi zevkle yapmak istiyorum. Saygıdeğer Kudret Tezel beyefendiye ayrıca teşekkür etmek isterim. Kendisinin açık yürekliliği ve profesyonel çalışmaları insana çok başka bi güven veriyor. Kısmet olupta başladığımda kapısını çalacağım, kıymetli fikirlerini alacağım kişidir.

Sayın Mehmet Can bey, acaba seranızdaki son durum nedir? Herşey yolundadır inşallah...

Saygılar, sevgiler...

Mehmet Can
31-07-2014, 19:15
Teşekkür ederim snrcrk. Seramın son durumu su problemlerinden dolayı içler acısı kısmet olursa sonbaharda tekrar revize edip üretime geçeceğim. Tabi su sorununu çözebilirsem.

snrcrk
01-08-2014, 02:24
Geçmiş olsun Mehmet bey. Umarım tez zamanda problemler çözülür ve tekrar üretime geçersiniz. Yeni üretim başlığınızı merakla bekliyorum. Kolaylıklar dilerim.
Saygılar...

volkan0048
01-08-2014, 07:53
Saygın Mehmet Can,

çok güzel bir sistemdi, üzüldüm,

neyse Allah'dan gelen bir şeyse diyecek bir şey yok,

bir daha ki örnek çalışmalarınızı bekliyoruz,

geçmiş olsun,

Allah'a emanet olun...

Mehmet Can
12-11-2014, 23:32
Merhaba bu yıl kanallar ve drenaj tekrar elden geçirildi. Faliyet tüm hızıyla devam ediyor.

_Osman_
13-11-2014, 16:27
Merhaba Mehmet Bey,

Geçen sezon kırmızı örümceklerle olan sıkıntılı dönemden geçtiniz ve maliyet yaklaşık 10.000 tl olmuştu. Acaba sezonu karla mı zararla mı kapattınız ? yaklaşık bir rakam verebilir misiniz?
300 m2 de 10.000 tl lik bir yatırım ne kadar geri dönüyor onu merak ettim. teşekkür ederim.

Mehmet Can
13-11-2014, 18:36
Tam net olmamamakla beraber 2000 veya 3000 lira kâr elde ettim. Maliyet hariç.

karabatu
13-11-2014, 19:57
Mehmet bey, sizin adınıza çok sevindim. Başarılarınızın devamını dilerim.

Mehmet Can
13-12-2014, 09:22
Seramın son durumu

mesutbakla
13-12-2014, 22:55
besin hazırlama
hayırlı aksamlar hocam ben topraksız tarımla serada pomza perlit karısımının ıcınde raflı sıstemle cılek denıyorum fideleri 3 hafta kadar once dıktım su analizimi yaptırdım bana hangi gübrelerden ne kadar kullamam gerektıgını bıidirecek birilerini arıyorum bana bu konuda yardımcı olabılırmısınız acaba mesutbakla@hotmail.com mail adresimden iletisime gecebilirsiniz benimle dortyuz metre karelik bir alanda yapıyorum

LEVENT HÜLYA
24-12-2014, 22:33
Bu iş ile ilgili size yardımcı olacak bir isim verebilirim. Kendisinin izni olmadan burada ismini açık yazmıyorum. Ben de aynı işle uğraşıyorum. Bahsettiğim kişinin çok faydasını gördüm. İlgilenirseniz özelden yazın. Size telefonunu yazayım.

Mehmet Can
25-12-2014, 00:09
Mesut bey meail attım.Bu arada çileleklrinizin beslenmekten çok drenaj sorunu olabileceğini düşünüyorum.Benimde bu günlerde karıncalar ile başım dertte. Çiçekleri yiyor galiba

LEVENT HÜLYA
03-01-2015, 21:02
Topraksız tarımda çilek ile ilgili bir tane bile başarı hikayesi yok. Fide başına 650-1000 gr verimden bahsediliyor ama gerçekte 350-400gr üzerine çıkan yok. Bu işle ilgili 2 yıldır araştırma yapıyorum, deneme üretimi de yaptım sonuç aynı. Topraksız tarımda çilek yapanların hepsi vazgeçiyor. Türkiye'de bu işi yapıp da başaran yok. Herkes vazgeçiyor. Paranızı boşa heba etmeyin. Detaylı bilgi için özelden msj atabilir
siniz.

Mehmet Can
04-01-2015, 10:01
Benim bu yılki toplam maliyetim 2000 lirayı geçmez sizin dediğiniz gibi 400 gram alınsa bile kâr.7000*0.4=2800 Kilogram yapar 2800*5000=14000 lira para eder. Yani 300 metrekarede 12000 lira para kazanmış olurum.Daha ne olması bekleniyor.Allah bereket versin

Kudret Tezel
04-01-2015, 12:59
Hayırlı çalışmalar bol hasad lar dilerim sayın Mehmet Can, Ellerinize sağlık. Ben dahada çok verim alacağınıza inanıyorum, kolay gelsin.

Mehmet Can
04-01-2015, 13:58
Kudret hocam benim de inancım bu yönde.Gecen yıl ki hatalarımızdan ders aldık neyin nasıl yapılması gerektiğini öğrendik. Gecen yıl o kadar büyük hatalara rağmen kök başı 400 gramların üzerinde ürün aldık. Tabi bu başarının en büyük sırrı besleme programında. Tekrar teşekkür ediyorum Kudret hocam.

eneskrky
04-01-2015, 16:08
sayın mehmet bey fideleri nerden temin ettiniz ?

Mehmet Can
04-01-2015, 19:16
Fideler Manisa Soma ilçesinde yerel bir üreticiden temin ettim.Yarı taze yarı firigo bakalım sonuç nasıl olacak bende merak ediyorum

LEVENT HÜLYA
08-01-2015, 18:54
Siz yaptığınız ölçekte kar edersiniz ama bunu 75,000 100,000 fideye uygularsanız binen işçilik maliyeti ayrıca tonajlı malın satış fiyatının düşmesi işi zora sokuyor....

Mehmet Can
08-01-2015, 22:34
Ben kapitalist düzene karşıyım oh ne güzel çok parası olan değil çok emek harcayan kazanıyor demek ki.

LEVENT HÜLYA
09-01-2015, 19:54
Bu arada bu sistemde frigo fide iyi sonuç vermiyor, viyolde taze fide daha etkili sonuç veriyor

LEVENT HÜLYA
09-01-2015, 20:15
Bunlar geçen sene diktiğim albion çeşidi fideler. (frigo fide ) Çiçekli resimler mart ayına meyveli resimler nisan başına ait....

Bu yıl viyolde taze fide aldım. Festival çeşidi. Aynı verimi aralık ayında aldım.

Her ikisi de 20 eylül civarı bir tarihte dikildi...

idris şenol
09-01-2015, 20:21
bugün itibarıyla İstanbul seyyar satıcıda çilek kg 6 tl

LEVENT HÜLYA
09-01-2015, 20:39
Bu işte başarı şu şekilde olur; aile işletmesi olur, 2.5 dönüm alana 50 60 bin fide dikilir, bir kişi seranın bakımı ile ilgilenir bir kişi de pazarlarda vs satış ile ilgilenirse, yani bizzat pazarda satarsa ortalama 120 bin TL ciro yapılır. Bunun 80 bin TL si kar olarak kalır. Tabii fidelerin de işletme tarafından üretilmesi gerek. Onun dışında ben 5 dönüm 10 dönüm yapayım onu da hale satayım derseniz iş sıkıntıya biner. 10 dönüm ve fazlası için ihracat fırsatı olabilir. Onu ayrıca araştırmak lazıım

ateşkaptan
11-01-2015, 11:51
Demek ki yanlış anlamışım!.. Topraksız Tarım çilek yetiştiriciliğinde bir tane bile başarı öyküsü yok derken, doğruyu söylemişsin!.

Çok güzel bir görüntü, çok güzel bir çalışma. Başarılı olmuşsunuz. Tebrik ederim.

Başarısız olanlarında, neleri yanlış yaptıklarını, sizin başarınızda ki faktörlerin neler olduğunu, eğer sır olarak görmüyorsanız, bu işe yeni başlayacakların heves ve sermayelerinin boşa çıkmaması için sizin nasıl başarılı olduğunuz hakkında fikir sahibi olmaları ve açıklanması gerekir ki, ayrıca,eğer ticari olarak düşünmüyorsanız.
Forum kuralları da bunu gerektiriyor. Özelden mesaj , sadece mesaj atanı bilgi sahibi yapar.

Halbuki; "Bilgi paylaşıldıkça büyür"

Mehmet Can
11-01-2015, 22:36
Sayın Ateşkaptan bu soru banamı bilemedim ama bana değilse bile bende cevaplamak istedim. Aslında uzun zamandır bildiğim demeyelim ama tecrübe ettiğim konuları derleyerek paylaşmayı düşünüyorum ama vakitsizlikten hep sonraya kaldı. İnşallah en kısa zamanda paylaşım yapacağım. Sonuçta en azından benim düştüğüm hatalara kimsenin düşmesini istemem.iyi akşamlar

ateşkaptan
12-01-2015, 12:50
Sayın Mehmet Can;

Çalışmalarınızı ilgiyle izliyoruz. Yaptığınız çalışmaları ayrıntılı olarak paylaşmak, sizleri takip eden veya örnek alan forum üyelerine rehber olacaktır.
Elbette ki hatalarımız olacaktır. Yapılan hatalarda bir ders dir.

Sizin yaptığınız olumlu veya olumsuz bir durum varsa bunu sizin sayfanızda tartışabiliriz.

Ama öyle olmuyor, Topraksız tarımla ilgili, ama yüzeysel, olumlu veya olumsuz genel bir konuda, açıklama geliyor, forumu takip eden üyelerde bir kafa karışıklığına neden oluyor, sonrada ortaya atılan bu konu havada kalıyor.

Ben isterdim ki, olumlu veya olumsuz bir konu ortaya konacaksa, yeni bir sayfa açarak bunları orada ortaya konulması gerekir.

Benim yazdığım cevapta alıntı yapmadığım için, sizin sayfanızda kime yazdığım belli olmayan garip bir yazıya dönüşmüş, kusura bakmayın.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Sevgi ve selamlarımla.

mceker
31-03-2015, 11:12
valla ben böyle çilek yetiştirebilsem karı - marı bırakır oturur hepsini kendim yerim. lokum gibi alın size başarı :)))))

karabostan
31-03-2015, 21:12
iyi günler herkese

ben bu soruyu başka bir başlık altında sormuştum ama sanırım burada sormam daha mantıklı

çilek için kurulan bu düzenekte besin eriyiği tekrar besin tankına dönüyor mu?

lütfen yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim

asilturk1
01-04-2015, 07:43
iyi günler herkese

ben bu soruyu başka bir başlık altında sormuştum ama sanırım burada sormam daha mantıklı

Teşekkürler Arkadaşım bende bunu sormak istemiştim ;)

Cocopeat+Perlit+ponza taşı kullanmak istiyorum ama şu kanallardan tekrar depoya dönüyormu su?

Teşekkürler.

Mehmet Can
12-04-2015, 23:14
Besin eriyiği sizin kuracağınız düzeneğe bağlı olarak tanka dönebilir ve tekrar kullanabilirsiniz.

Turab
03-05-2015, 12:48
esselamün aleyküm herkese hayırlı günler yaklaşık 2 aydır topraksız tarım üzerine araştırmalar yapıyom nasip olursa sene sonu ticari olarak yapmayı düşünüyom 1 dönümden 10 dönüme kadar kademe kademe şuan kafamdaki bazı soru işaretleri var.
sistem hakkında hangi cihazları almamız gerek bu konu hakkında yardımcı olacak bir arkadaş varsa sevinirim.
selamatlen

shawshang
28-09-2015, 15:15
iyi günler herkese

besinlerin olduğu tank ayrı sulama suyu ayrı kullanılıyor

Freehayat
24-11-2015, 23:40
geçen seneki hasat verimlimiydi.kök başına ne kadar ürün aldınız.bilgilendirirseniz sevinirim.verim yoksa bizde girmeyiz bu işe ticari olarak

Mehmet Can
14-12-2015, 22:35
Merhaba. uzun zaman forumu ihmal ettiğim için herkezden özür dilerim. İletişim numaram 05363936643. Müsait olduğum sürece her forumdaşa yardımcı olmaya çalışırım

Mehmet Can
06-08-2016, 16:11
Merhaba Izmirde topraksız tarım yapan bir arkadaşımın tayini çıktığı için topraksız tarım ekipmanlarını uygun fiyata vermek istiyor ilgilenen olursa yardımcı olurum.

murat--59
05-09-2016, 20:40
Mehmet bey kolay gelsin çilek projeniz devam ediyormu saygılar

Mehmet Can
27-09-2016, 00:45
Devam ediyorum.

tugayto
22-11-2016, 12:56
Merhaba Mehmet Can
Bir sorum olacak yazın sıcakla mücadele kışın soğukla mücadelede ne gibi çalışmalarınız oluyor.bu sıkıntıları nasıl atlatıyorsunuz değerli bilgileriniz için teşekkür ederim

tcoalngsau
14-05-2017, 01:02
mehmet bey son durum nedir acaba

Mehmet Can
07-01-2018, 11:25
Merhaba . son zamanlarda foruma yazamasamda topraksız tarıma devam ediyorum herkese kolay gelsin.

AKS13
16-10-2018, 00:31
Kolay gelsin. Sera boyutu ve uretim de artiş var mı? Toptan cilek fiyatlari aylarara gore nasil seyrediyor.
Kolay gelsin..

Sedat Kaya
04-12-2018, 20:53
Merhaba Mehmet bey, sizinle telefonda görüşmek istiyorum topraksız tarım çilek serası ile ilgili benim telefonum 0,544,3881821

david72
05-12-2018, 08:12
Mehmet bey sonradan farkettiğim bu konuyu bir nefeste okudum ancak güzel giden bir projenin güncellemesini 2015 den itibaren yapmamışsınız. Bunun bir nedeni var mı ? Beni merak içinde bıraktınız.
Umarım herşey sizin için güzel yürüyordur.

A.öz
05-01-2019, 20:03
Başarılar diliyorum, son durum nedir acaba?

Mehmet Can
09-01-2019, 14:41
Merhaba malesef kullandığım suyu komşudan alıyordum komşumun dostu ve arkadaşı kayıp müge anlıya falan çıktı adam tutuklandı . Su sorunları nedeniyle yerimi değiştirmek zorundayım yeni ve daha büyük ölçekli sera yapmaya karar verdim.

Dağbaşı
09-02-2019, 07:05
Mehmet can bey iyi günler manisa somada bende yapmak istiyorum bilginizden faydalanmak için sizi ziyaret etmek isterim sizin içinde uygunsa

Mehmet Can
28-02-2019, 04:49
Bilgi almak isteyen arkadaşlar foruma yazıyor **** özel mesaj atıyor zaman zaman görmüyor **** iletişim kuramıyoruz . Bilgi amaclı kapımız herkeze açık. Telefonla çekinmeden arayabilirsiniz müsaitsem açar konuşuruz değil isem daha sonra dönerim. 05363936643

karakedi55
23-03-2019, 02:40
Masallah mehmet bey. Yetistirdiginiz urunler gorunum olarak cok saglikli gozukuyor. Kudret bey de lezzetini tasdik etmis. Tebrik ediyorum. Ben de izmirdeyim. Devam ediyorsaniz ziyaret etme sansimiz var mi?

cihanyrlmz
25-06-2019, 18:45
sizce 8 m2 lik bir seranın maliyeti ve kazancı ne olur

Mehmet Can
29-06-2019, 09:15
İyi günler. Olması gereken senaryoda drenejdan gelen fazlalık su biriktirilip ec ve ph ayarlaması yapıldıkdan sonra tekrar kullanılır.

mimsondo
14-07-2019, 21:13
Topraksız tarımın ustası Kudret hocam elinizden bal damlıyor. Çilekler tadı bir harika. Sizin hazırladığınız formül ve sonuçları. Hocam çileklerin tadına bakmanız için sizede göndeerdim. Yarın elinize ulaşır yorumlarınızı bekliyorum.
Sera içerisinde çilek standları hakkında araştırma yapıyorum şu aralar. 5 kat üst üste çilekte verim alamazsın diye yorumlar almıştım..Facebook üzerinde bir paylaşım gurubunda
2 katlı piramit şeklinde yapmam yönünde tavsiyeler aldım. Ancak bu fotolarda görüyorum ki bu şekilde de üretim sağlanıyor gibi duruyor. bu konu hakkında üretim metodları hakkında bilgi paylaşacaklar varmı ?

adiga
20-11-2019, 15:19
Sera içerisinde çilek standları hakkında araştırma yapıyorum şu aralar. 5 kat üst üste çilekte verim alamazsın diye yorumlar almıştım..Facebook üzerinde bir paylaşım gurubunda
2 katlı piramit şeklinde yapmam yönünde tavsiyeler aldım. Ancak bu fotolarda görüyorum ki bu şekilde de üretim sağlanıyor gibi duruyor. bu konu hakkında üretim metodları hakkında bilgi paylaşacaklar varmı ?

bende böyle bir yorum okudum. t şeklinde sağda solda ve t üstünde olacak şekilde 3 sıra daha uygun diyorlar. uzmanların görüşlerini bilmek isteriz.

Ginseng35
30-11-2019, 21:16
Mehmet bey maşallahı var seranizin bol kazanç lar

Kudret Tezel
01-12-2019, 08:59
Sevgili arkadaşlar, çilek meyve olarak nazik bir bitkidir. toprağa değdiğinde hemen bozulur . Onun için topraklı üretimde toprağa mutlaka malç naylonu kaplanır ki meyveler toprağa değmesin. Topraksız tarımda da kanallar çok geniş değildir meyveler kanaldan aşağıya doğru sarkar .Durum böyle olunca kanallar arasında en az 20 cm gibi aralık olmalıdır fakat aralık olsa da iki kanal arasındaki çilekleri görmek ve toplamak zorlaşır onun için ortadaki kanal yukarı kaldırılır ancak biraz fazlaca kaldırılır ki diğer kanala gölgesi en aza indirgensin. böylece alttaki iki kanal arası biraz daha yaklaştırılarak yerden tasarruf edile bilir. Kanal genişliğini 15 cm diye kabul edersek iki kanal arasında 45-50 cm gibi tutulursa ters T nin genişliği 75-80 cm üsteki kanalında yüksekliği 50 cm gibi yapılırsa alttaki kanalların yerden yüksekliği 60 cm kanalların üstü 70 cm üst kanal tabanı 110 cm kanal üstü 120 cm gibi yapılırsa çalışanı yormayacak bitkilerin kontrolü açısından göz hizasında olup kontrolünün rahat olabileceği bir sistem kurulabilir. Bu şahsi fikrimdir tabii ki ölçüler arzuya göre değiştirile bilir. Herkese başarılı çalışmalar dilerim kolay gelsin.

Ginseng35
01-12-2019, 18:45
Kudret hocam verdiginiz su bilgilerin nekadar değerli olduğunu bilemezsiniz benim gibi amatörler altin degerinde cok teşekkür ederim

Ginseng35
01-12-2019, 18:48
Mehmet bey seraya devam ediyormusunuz bende aliagada yasiyorum sizi ziyaret etmek isterim