View Full Version : Bambudan Yavru Almak
Bambudan Nasıl Yavru Alınır....
horanlı.66
16-02-2014, 14:22
bambunun cinsine göre değişir, kimisi tohumla, kimisi toprak altı rizomlarindan çoğalır.
Açaba Nasıl Bi Yötem İle Bambunun Yavrusunu Alırım ........
horanlı.66
16-02-2014, 16:20
hocam yavruyu en dibinden keskin bi bıçak yardım ile ayırın, anne yanında suya bırakın aynı ortamda olsunlar, ara ara suyunu değiştirin, kısa zamanda sizi üzmeden kök çıkartır
benim bambununda boyu çok uzamıştı yarıdan kestim izole ettim ama 3 ay içerisinde ikisinide kaybettim..
ewet sizinle daha önceden konuşmuştuk benim basıma gelmişti ve size söylemiştim.bende acaba başka yöntem mi var diye araştırıyorum yanlış bi iş yamak istemiyorum.
Mr papaya
19-02-2014, 07:32
arkadaslar bunun bambu olmadigini biliyorsunuz demi? bu tiger grass denen yalanci bambu.
gercek bambu dibinde cikan kacicilarindan **** tohumdan cimlendirilir.
ewet sizinle daha önceden konuşmuştuk benim basıma gelmişti ve size söylemiştim.bende acaba başka yöntem mi var diye araştırıyorum yanlış bi iş yamak istemiyorum.
Sn veysi yavru almaktan vazgeçin denedik gördük çok hassaslar benim iki senelik bambum gitti mahvoldu kendi ellerimle yaptım sizde tecrübelisiniz bırakın öyle kalsın.
resimler le gösterseydin daha iyi olurdu
hobiciakvarist
26-10-2015, 11:30
Merhaba,
Resimdeki "Bambu" olarak satılıyor olsada gerçek bir bambo olmayıp, dracaena ailesinden dracaena sanderina bitkisidir. Ev, salon bitkileri bölümünde bitki ile ilgili en az 2 başlık vardı diye hatırlıyorum. O başlıklar altında paylaşım yaparak da bilgiye ulaşabilirsiniz ama arkadaşın bahsettiği gibi yandan çıkan yavruları ayırarak çoğaltabilirsiniz bunu.
sadviolinist
08-05-2017, 19:58
Elinde moso bambu fidanı olan var mı?
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Açaba Nasıl Bi Yötem İle Bambunun Yavrusunu Alırım ........
Nasıl bı yol izlediniz acaba benim bambumda şuan aynı durumda zarra vermek istemiyorum ana bambuya mum mu dokmeliyim ama suyun altında kalacak ve mum suda açılabilir oradan çürüme yapabilir mi bilmiyorum
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.