Bağlan

View Full Version : Kuluçka problemleri

moussa_sow
24-01-2014, 21:07
Arkadaşlar Selamun Aleykum. Yeni üye oldum kuluçka sorunu var yardımcı olabilir misiniz ?

Tavuğum yarın 21. gün kuluçkada yatıyor. 2 gün öncesine kadar neredeyse hiç kalkmıyordu. Yattığı yer soğuk olduğu için dün başka bi yere koydum daha sıcak bi yere. Sabah kalktığım da baktım çıldırıyor içeride sağa sola zıplıyo çıkmaya çalışıyo neyse açtım kapsını çıkarttım diğer tavuk 1-2 saldırdı buna ama sonra 4-5 saat içeri girmedi bidaha onların yanında durdu hep. O dışarıdayken baktım yumurtalara ben 10 adet koymştum altına şimdi 16 tane fakat kararma falan da yoktu yumurtalarda ses de gelmiyordu. Az önce tekrar eski yerine koydum bunu ve gitti yattı tekrar. Acaba yalancı kuluçka diye bişey mi var ? ya da bugün yarın civciv çıkar mı ?

lodos_
24-01-2014, 22:21
İki gün kala yer değiştirmek çok tehlikeli
tavuk yattıktan sonra yer değiştirmek riskli
Tavuğunuz yatmaya devam ederse yavrular çıkar merak etmeyin yatmaz ise
yumurtları alın bezin üzerine koyun 30-40 cm uzaklıkta bir ampül yakın tahmini 37 derece civarında bir ısı yeterli ara sıra yumurtayı çevirin zaman zamanda ıslak bezle yumurtayı nemlendirin
dikkat edin yumurta gereğinden fazla ısınmasın yavrular sıcaktan ölür.
Tavuğunuz yatmaya devam ederse yumurtlar döllüyse kesinlikle çıkacaktır sadece yarım gün gecikebilir hepsi o kadar.

moussa_sow
24-01-2014, 22:32
Bi kasanın içine saman koymuştum orda yatıyordu sadece 1 gece yer değiştirdm. umaım bir sıkıntı çıkmaz. peki 10 yumurta koymuştum şu an 16 tane var. bu normal mi ? ayrıca çok teşekkür ederim

lodos_
26-01-2014, 14:29
Kuluçka yeri diğer tavuklarla beraber ise genellikle diğer tavuklar kuluçkaya yatan tavuğun altına yumurtlamaya meyillidirler.
Nasıl tedbir alınacak kuluçka olan tavuk kuluçkaya yatığından itibaren ilk gün ayrı bir yerde olmalı yoksa 10 yumurta olur 16 yumurta
Cicicvler çıktıktan sonra diğerlerini imha edersiniz.
varsa başka kuluçka tavuğunuz onun altına koyabilirsiniz.
Ayrıca bir gecede bir şey olmaz demelk doğru olmaz soğuk havalarda yumurtlar zarar görebilir
Bir kaç saat hatta dört beş saat bile tolore edilebilir.

moussa_sow
26-01-2014, 17:11
Bugün 22. gün. hiçbirinden civciv çıkmama ihttimali var mı? daha ne kadar yatar ?

idris şenol
26-01-2014, 19:50
ben makineyle 24 te 22 aldım biriylık oldular 21. gün hepsi döllü olanlar çıktı
fakat ısı sorununa karşı bir gün daha bekleyin

lodos_
26-01-2014, 20:32
Bugün 22. gün. hiçbirinden civciv çıkmama ihttimali var mı? daha ne kadar yatar ?

Tavuğunuzun yumurta üzerinde ne kadar süre yatmadığını tam bilmiyoruz
yavrular ölmedilerse sabaha yumurtalar çatlar
bir günlük gecikme normal

En kötü ihtmalle yaşayanların olduğunu tahmin ediyorum

moussa_sow
27-01-2014, 00:17
Peki yarın da yatıyor olursa kaldırıp bakayım mı yumurtalara ?

lodos_
27-01-2014, 21:58
Dolu yumurta her halinden bellidir
ışığa tutarak bakabilirsiniz hafif sallayarak anlaşılabilir
ölü veya boş yumurta sallandığında ses çıkarır
bir gün daha bekleyin
yumurtları kontrol etmenizde hiç bir sakınca yok
yumurtadan çıkmak üzere olan çatlamamış bile olsa sallandığında cik cik diye sesi duyarsınız
Kulağınıza yakın tutarak ******.

moussa_sow
29-01-2014, 01:03
Arkadaşlar yarın 25. gün ve tavuk hala yaıyor. Civciv çıkarmaya niyeti de yok galiba. Yarın sabah tekrar bakıcam yine tık yoksa kaldırıp alıcam altından yumurtaları

asi_insan
29-01-2014, 10:19
eğer çıkmamışsa çıkmıcaktır çünkü en fazla iki gün gecikir siznki 4 gün olmuş tavuk iyi oturamamış

moussa_sow
29-01-2014, 15:22
Bugün baktım hala yatıyo kaldırdım biri kırıktı civciv içinde ölmüş heralde. aldım sandığı altından bi tane daha kırdım biraz onda da civicv ölü. baktım geldi hhemen yattı altına topladı yine bütün yumurtaları. acaba dedim çıkacak mı 1-2 tane. bakalım yarın ne olacak

habiş
29-01-2014, 18:03
önceden söylediğiniz gibi 4-5 saat yumurtalardan kalkıp yatmadığı için yumurtalar soğumuş ve civcivler ölmüştür. Keşke hiç oynatmasaydınız yerinden neyse kısmet bi daha ki sefere artık..

lodos_
29-01-2014, 19:55
4-5 satte ölmez muhtemelen çok daha uzun süre yumuırtlar soğuğa maruz kalmış.
4-5 saat içersinde bir kaç fire olur tamamı çkımıyorsa uzun süre yatmamış anlamı çıkar.

ibrahim_sağ
13-04-2014, 15:26
Arkadaşlar Selamun Aleykum. Yeni üye oldum kuluçka sorunu var yardımcı olabilir misiniz ?

Tavuğum yarın 21. gün kuluçkada yatıyor. 2 gün öncesine kadar neredeyse hiç kalkmıyordu. Yattığı yer soğuk olduğu için dün başka bi yere koydum daha sıcak bi yere. Sabah kalktığım da baktım çıldırıyor içeride sağa sola zıplıyo çıkmaya çalışıyo neyse açtım kapsını çıkarttım diğer tavuk 1-2 saldırdı buna ama sonra 4-5 saat içeri girmedi bidaha onların yanında durdu hep. O dışarıdayken baktım yumurtalara ben 10 adet koymştum altına şimdi 16 tane fakat kararma falan da yoktu yumurtalarda ses de gelmiyordu. Az önce tekrar eski yerine koydum bunu ve gitti yattı tekrar. Acaba yalancı kuluçka diye bişey mi var ? ya da bugün yarın civciv çıkar mı ?

Bu tavuğu küçük bir yere koyacaksin mesela iki sandık içinde ama eğer zorluk çıkarırsa demekki bu tavuk sadece alıştığı yerde oturur .ilk oturduğun yerde bırak

gundogdu.aytug
02-04-2018, 17:34
beyler benim tavugum kumese yatiyodu ve ben onu oraya yatirmamistim bnde yerine hep alipkoyuyodum simdi kuluckadan cikmaya calisiiyo 19. gunu bugun ne yapmaliyim

Resulgur
02-04-2018, 17:37
beyler benim tavugum kumese yatiyodu ve ben onu oraya yatirmamistim bnde yerine hep alipkoyuyodum simdi kuluckadan cikmaya calisiiyo 19. gunu bugun ne yapmaliyim

Kapısı kapalı olacak kafasına göre çıkmayacak sadece sen istediğinde çıkaracaksın. Günde 15 dk yem ve tuvaleti için dışarı bırakın sonra kuluçka yattığı yere koyun.

Tavuk yumurtadan kalkınca yumurtaların üzerini bir bezle örtün soğumasın. ;)

gundogdu.aytug
02-04-2018, 19:49
kapali zaten kalisi bakmak icin aciyorum kacmaya calisiyo

gundogdu.aytug
02-04-2018, 19:50
kapisini bakmak icin aciyoruz yatiyomu diye

gundogdu.aytug
02-04-2018, 19:53
kapali zaten kapisi ben yatiyomu diye bakerken kalkiyo kacmaya calisiyo civciv cikarmi ne yapmam lazim

latif.07
02-04-2018, 20:12
kapali zaten kapisi ben yatiyomu diye bakerken kalkiyo kacmaya calisiyo civciv cikarmi ne yapmam lazim

kapısını kapat ve bakma bırak o yatar.

gundogdu.aytug
03-04-2018, 10:06
ok eyw cok yarsimci oldun

yakupcemil
04-08-2018, 23:10
Tavukların kuluçkaya düşmesi demek, tavuğun kümesini korunaklı bir yer olarak görmesi ve civcivlerine bakmaya uygun bulması anlamına gelir. Dolayısıyla folluklarınızı tasarlarken kuluçka düşebilecek tavukları da göz önünde bulundurursanız bu tarz problemler yaşamazsınız. Kuluçkaya tavuk yatırma konusunda problem yaşayan arkadaşlar için tavsiyem; tavuğun yattığı yerden alıp, diğer hayvanları göremeyeceği fakat civcivlerini rahatlıkla büyütebileceği bir yere nakletmek. Eğer hayvan yeni yerinde yumurtalara yatarsa, benim tavuklarım içerisinde şu ana kadar bir tanesi yatmadı, sorunsuz bir kuluçka dönemi sizi bekliyor demektir. Unutulmaması gereken nokta; kümes tasarımı ve folluk yerleşiminin başlangıç aşamasında doğru şekilde yapılmasıdır.

Abdullah42
29-03-2019, 15:41
Merhaba benim tavuğun kuluckaya yatip kalkti iki defa oldu ne yapmalıyım ard arda yatip kalkti

Muhammet Mete
29-03-2019, 19:22
Arkadaşlar benim gurk tavuğum var daha ilk gurk olusu ve yatisi küçük olduğu için 7 yumurta koydum ama yinede hepsini alabilir ama almiyor kendi duzenlemiyor yumurtalari yani dışında kalanlar oluyor kendi gagası ile altına almıyor ve yumurtanin ustune dışkı atıyor ne yapmam lazım

Yusuf:P
21-04-2019, 19:52
Arkadaşlar Merhaba Benim Tavuğum Gurk Düştü Ama Kuluçkaya Yatmıyor Yalancı Gurk Diyorlar Ama Aynı Gurk Gibi Davranıyor Göğüs Tüyleri Döküldü , Kümesteki Diğer Tavuklarla Geçinemiyor, Gurk Gurk Sesler Çıkarıyor Ve Yanına Gidince Tüylerini Kabartıyor Ben Tavuğumun Kuluçkaya Yatması İçin Ne Yapabilirim Yardımcı Olurmusunuz Lütfen ??

Yusuf:P
21-04-2019, 19:57
Arkadaşlar benim gurk tavuğum var daha ilk gurk olusu ve yatisi küçük olduğu için 7 yumurta koydum ama yinede hepsini alabilir ama almiyor kendi duzenlemiyor yumurtalari yani dışında kalanlar oluyor kendi gagası ile altına almıyor ve yumurtanin ustune dışkı atıyor ne yapmam lazım
Bu sorunlar ilk gurk olduğu içindir bence zaman geçtikçe daha fazla ilgilenebilir yumurtalarla.

havva26
20-05-2019, 23:50
selamunaleykum hayırlı geceler ben hindinin altına tavuk yumurtası koymuştum yarin çıkması gerekiyor 21 oldu yarin ama bir hafta önce hindi yerinden kalkmis ve diğer yatan hindinin yanına yatmış yumurtalar soğumuş fark edince hemen yerine yatırdım yumurtaların akıbeti ne olur

ahmetmesut
22-05-2019, 01:59
Yumurtalar bir haftadır kendi kendine duruyorsa maalesef ceninler ölmüştür. 20. Günde yumurtayı dinlerseniz bazı sesler duyabilirsiniz.

Acemi tavukcu
21-06-2019, 14:45
Tavuk kuluckadayken kaldı gezdi yedi içti ve sanırım bu süre yarım saati geçti sonrada tekrar yattı yumurtaların üzerine sikinti olurmu acaba yumurtalar ölmüş müdür :(

Acemi tavukcu
21-06-2019, 14:50
Lütfen biri bi cevap versin çok üzgünüm suan�� bu platformda nasilsil kullanacağını bilemedim inşallah doğru yere yazmisimdir��

ahmetmesut
21-06-2019, 18:36
Sn Acemi tavukcu, foruma hoşgeldiniz. Muhtemelen yöneticiler sizi uyaracaktır ama yine de söyleyim, önce kendinizi tanıtmanız gerekiyor daha sonra mesaj göndermelisiniz. Yumurtalarınızın da gayet sağlam olduğunu düşünüyorum endişelenmeyin.

Muda
21-06-2019, 21:33
Tavuk kuluckadayken kaldı gezdi yedi içti ve sanırım bu süre yarım saati geçti sonrada tekrar yattı yumurtaların üzerine sikinti olurmu acaba yumurtalar ölmüş müdür :(

Tavuk gurk da olsa canlılığını muhafaza ediyor. Onun da ihtiyaçları var. Sağlıklı olan yumurtalar hemen soğumazlar. Tavuk yeme içime boşaltım ihtiyaçlarını gidermek için kalktığı zaman kısmi olarak yumurta soğumaya başladığında yumurta kabuğunda bulunan yüzlerce minik deliklerden civcivin boşaltım ihtiyacı karşılanmakta. Hatta gerekli ise yumurtaları nemlendirebilmek adına tavuğunuz nemli otlara yumurta ile temas eden kısımlarını sürtüp o şeklide yumurta üzerine kuluçkaya yatar. Normal bir durum. Sıkıntı yapmayın.

Smatrox
02-07-2019, 00:59
Selamın Aleyküm arkadaşlar benim tavuğumun yatış süresi 20 gün oldu yarın 21 olacak tavugumun ilk defa yatışı ve altında 16 tane yumurta var ninem bilerek çok koydu neden olduğunu bilmiyorum onun dediğine göre tavuk büyük basar dedi bunun açıklamasını yapabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.

LightSussex2
03-07-2019, 10:26
Selamın Aleyküm arkadaşlar benim tavuğumun yatış süresi 20 gün oldu yarın 21 olacak tavugumun ilk defa yatışı ve altında 16 tane yumurta var ninem bilerek çok koydu neden olduğunu bilmiyorum onun dediğine göre tavuk büyük basar dedi bunun açıklamasını yapabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.

İlk yatışta 16 yumurta koymak iyi fikir değil çünkü tavuk acemi olduğu için kırabilirdi ama kırmamış. Tavuk eğer büyükse altına 16 yumurta rahatça alabiliyorsa bir problem yok ancak 1 2 yumurta dışarda kalıyorsa o yumurtalar ve yanındakiler çıkmayacaktır. Hepsi aynı ısıyı almalı

Enes1212
17-03-2020, 08:51
Arkadaşlar Benim tavuğum gurk oldu yumurtaya oturdu ve sonra 3 4 gün sonra tavuğum gurk olmadı ama ben yinede oturuyorum civciv cıkarmı

selim_50
17-03-2020, 14:44
Biz ona yalancı gurk diyoruz, bir kaç gün gurk olmuş gibi gezer, yumurtaların üzerine oturur, daha sonra yumurtaların üzerinden kalkar, yumurtalar bozulmuştur, artık civciv çıkmaz ve yumurtalar yenmez.

firari471
20-04-2020, 15:36
arkadasım tavuğun yerini değistirdin mi yabancılık ceker tavuk yatmaz
bide 10 yumurta koydun ise tavugun yanına baska tavuk yumurtlamdı ise kendisi yumurtlamıstır

webagac
01-05-2020, 18:41
Benimde benzer bir sorunum var, tatlı bir sorun olsa gerek.. agaclar.net'e yeni üye oldum ve benzer bir konu üzerine bilgi istemekteyim..

webagac
01-05-2020, 20:03
Arkadaşlar Ben Manisa'nın bir İlçesinin köylüğüne yerleşeli 10 ay oldu ve bu süredir Astrolop cinsi Tavuk bakmaktayım. Sorun şudur ve yakın zamanda yardım edecek birisi olursa çok iyi olacak.. Ben İlkokulda yapılan Civciv çıkartma Projesinden Civciv çıkartmıştım ve neden burada da çıkartmayayım dedim? https://i.hizliresim.com/z59gM4.jpg (https://hizliresim.com/z59gM4)
Biraz ilkel ama bir karton kolinin içerisine 25 kadar yumurta koydum altına saman serdim 100'lük ampül ile ısıtmasını sağladım, bir kabın içerisinde içeride ki su ile nem oranını sağladım. Şimdi en eski 4 yumurta iki haftalık ve içlerinde ki Civciv oluşumu bariz belli. Şimdi hedefim yumurtadan çıkan Civcivleri başka bir kolide şekerli su ile ve yeni doğan Civciv yemi ile beslemek. Yumurtadan çıkan Civciv bakımı hakkında öneri ve bilgi ve görüşlerinize ihtiyacım var..

vuralzeynep972
11-07-2020, 21:24
Benim Hint Tavuğumu Gurka Yatırdım 7 tane yumurta koydum Tavuk yumurtalarin uzerinde yatmiyor ne yapmaliyım...

Altın kuluçka
21-07-2020, 08:15
sorudan çok zaman geçmiş ama bilgi olsun diye yazıyorum, doğal kuluçka da tavuğun yemi ve suyu yanında olmalıdır, eğer bu kadar süre yumurtalar üzerinde yatmamışsa yumurtalarda sıcaklığın düşmesine ve ısı şokuna uğrama olasılığı bulunmaktadır. bir tavuk yumurtasının civcive dönüşmesi için yumurta 21 gün boyunca 37,5 derece sıcaklıkta olması ve %65 değerinde nem olması gerekeir.

Altın kuluçka
21-07-2020, 08:22
hint tavuğu normalde gurk olması kolaydır, sizinki farklı çıkmış, yuvasını ses ve gürültüden kenar bir yere koyun ve alanın ışığı da biraz karanlık gibi olsun, ayrıca altlık olarak ise saman kullanın.

serkan.88
28-04-2021, 10:43

usta 4-5 saat biraz sıkıntı olacak, yani civcivler gelişmeiş ise bile sağlıklı olması biraz zor.