Bağlan

View Full Version : Balkon için uygun bitkiler neler olabilir?

hatice p.
17-01-2014, 12:24
Sıcağa dayanıklı, ilkbahardan sonbahara kadar çiçek açmalı, ilkbaharda kendiliğinden tekrar saksısından çıkmalı;)
toprak seçmemeli, geniş hacimli ve güzel görünümlü olmalı:D
Varmı acaba bu özelliklerde olan çiçekler?
İsim verebilirmisiniz?
:rolleyes:

fatitoo
17-01-2014, 12:41
kalancho uygun gibi geldi bana:)

hatice p.
17-01-2014, 14:47
yeni üye olduğum için henüz siteyi tam olarak çözemedim ve açtığım konuyuda bulmak için epeybi çaba sarfettim:)
-sardunya
-gazanya
-bodrum papatyası
-lobelya (mavi çiçekli)
-klanşo
-ortanca
-ful çiçeği
-zephyrantes grandifloa

bunlardan hangisi çok yıllık ve uzun süre açar bilmiyorum, bunlar beğendiğim çiçekler:o

kelebek çalısı
17-01-2014, 17:01
yeni üye olduğum için henüz siteyi tam olarak çözemedim ve açtığım konuyuda bulmak için epeybi çaba sarfettim:)
-sardunya
-gazanya
-bodrum papatyası
-lobelya (mavi çiçekli)
-klanşo
-ortanca
-ful çiçeği
-zephyrantes grandifloa

bunlardan hangisi çok yıllık ve uzun süre açar bilmiyorum, bunlar beğendiğim çiçekler:o

Saydığınız liste içinde sizi üzmeyecek ve en garantilisi sardunya gibi gözüküyor.

Kalanchoe blossfeldiana da yine çok uzun dönem çiçekli kaldığından tercihiniz olabilir.

Sevdiğiniz çiçeklerle ilgili açılmış konu başlıklarını inceleyerek, üyelerin yetiştirdiği bitkileri, paylaşımlarını takip edebilir ve bu bitkilerin sizin kriterlerinize ne kadar uyduğuna daha kolay karar verebilirsiniz.

pulibet
17-01-2014, 17:03
Sardunya ve kalanşo çok uygun.

hatice p.
17-01-2014, 17:36
Saydığınız liste içinde sizi üzmeyecek ve en garantilisi sardunya gibi gözüküyor.

Kalanchoe blossfeldiana da yine çok uzun dönem çiçekli kaldığından tercihiniz olabilir.

Sevdiğiniz çiçeklerle ilgili açılmış konu başlıklarını inceleyerek, üyelerin yetiştirdiği bitkileri, paylaşımlarını takip edebilir ve bu bitkilerin sizin kriterlerinize ne kadar uyduğuna daha kolay karar verebilirsiniz.

siteyi yeni yeni çözmeye başlıyorum ve yetiştirilen çiçeklerde fikir vermeye başladı bile, bodrum papatyası daha etkileyici geldi bana, şimdilik onu düşünüyorum.

hatice p.
17-01-2014, 17:38
Sardunya ve kalanşo çok uygun.

onlarıda biraz araştırdım, ama görüntü olarak bodrum papatyası çok hoşuma gitti:)

tarikaral
19-01-2014, 10:10
Sıcağa dayanıklı, ilkbahardan sonbahara kadar çiçek açmalı, ilkbaharda kendiliğinden tekrar saksısından çıkmalı;)
toprak seçmemeli, geniş hacimli ve güzel görünümlü olmalı:D
Varmı acaba bu özelliklerde olan çiçekler?
İsim verebilirmisiniz?
:rolleyes:

Ben de balkonda yetiştirmek için yukardaki özelliklere uyan türleri araştırdım. Aşağıdaki türler kendi döktüğü tohumdan çok kolay tekrar çıkıyormuş. Unutma Beni hariç, diğerleri şartlandırma da gerektirmiyormuş; direk yetiştirilecek saksıya veya toprağa ekilebilirmiş tohum. Hepsi de açık alan bitkisi olduğu için sanırım balkonda geniş saksılara üç dört fide gelecek şekilde yetiştirmeye uygundur diye düşündüm. Bu konuda fikrri olan varsa, paylaşırsa seviniri. Çünkü Ben yeniyim ve bu tohumları sipariş verdim, elime geçer geçmez de çimlendirmeye başlayacağım.

1. Beni unutma çiçeği myosotis sylvatica (iki yıllık), (veya Çin beni unutma çiçeği, çok yıllık)
2. Yer açelyası renkli karışım clarkia unguiculata
3.Delphinium sümbül çiçekli bodur hezaran
4. Liatris tohumu değnek çiçeği dense blazing star
5. Pembe plectritis tohumu congesta sea blush

Kayahann
19-01-2014, 10:17
ben de askılı saksıda kaz ayağı mı ne diyolar ondan var, kocaman pembe çiçekleri var, aşağı doğru sarkıyo 20-30 tane çiçek açıyo ne su istiyo ne gübre çok çok güzel resmi yok olsa eklerdim

Kayahann
19-01-2014, 10:18
http://www.agaclar.net/forum/attachments/yerortucu-sukulentler/87198d1245163278-carpobrotus-edulis-003.jpg

hüzün
19-01-2014, 18:10
rozet çiçeği sıcak iklime dayanıklı çok yıllık her mevsim açıyor

hatice p.
30-01-2014, 10:34
bodur, karışık renkli dahlia çiçeği ve mavi lobelya çiçeği ektim:):rolleyes:

yağmur
30-01-2014, 13:57
Hayırlısı bakalım, umarım çiçekleriniz istediğiniz gibi olur. Beni bu zamana kadar üzmeyen tek çiçeğim sardunyalarım. Tepesine kar değmedikçe yaşamaya devam ediyor.

hatice p.
30-01-2014, 14:14
:eek:
pazartesi ekmiştim, torfumda yoktu zaten torf nedir onuda bilmem sadece çimlendrmek için gerekli olduğunu sonradan öğrendim neyse, turuncu kapaklı bi kaba ektim, altınıda deldim kabın, toprak olarak iş yerinin bahçesinde kırmızı bi toprak buldum, yağmurla ıslanmıştı toprakta zaten, bugün güneşte çıktı bi baktım o miniminnacık tohumlar çatlamaya başlamışlar sanırım, ben zor görüyorum valla, fotoğrafta çıkmaz, büyüteç koyarsam anca çekerim fotolarını çok sevindim:)

ezafma
31-01-2014, 15:01
Ankara'nın kavurucu yazından ve kara kışından deneyimlerimle: campanula türleri (maviş çiçeği), bodur balon çiçekleri, nakkaş sarmaşığı (aşağı doğru sarkar), mercan çiçeği harika olur, gazanya, medine çiçeği-hanım düğmesi- (her yıl kendi tohumundan kolayca yenilenir), çin karanfili...

Tutmos
16-06-2015, 22:41
mevsimlik veya her mevsim çicek açan bitkilerin seçiminde hangi bitkileri önerirsiniz? ( 8 - 10 arası iklim kuşağı)