View Full Version : Rainbowcolor / Kaktüs ve Sukulentlerim
rainbowcolor
29-12-2013, 16:04
Merhaba.
Ben Oğuz, Edirne' de yaşıyorum ve ziraat ile uğraşıyorum. Şaraplık üzüm bağlarımız var. Foruma bir kaktüsümü nasıl üretebilirim diye üye olmuştum sizin yaptıklarınızı görünce ufak tefek bende bu işe girebilirim dedim. Komşu akraba ordan kırma burdan aldığım kaktüs ve sukulentlerimi paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz.
rainbowcolor
29-12-2013, 16:07
Böldüğüm kaktüsleri strafor bardaklara dikiyorum.
rainbowcolor
29-12-2013, 16:10
Isı en çok 18 en düşük 9 oluyor umarım normaldir.
rainbowcolor
29-12-2013, 16:15
Pek fazla çeşidim yok işin başındayım. Herşey paylaşarak olucak :rolleyes:
Hoşgeldiniz:) çeşitleriniz kısa zamanda çoğalır merak etmeyin. Umarım çiçeklerinide görürsünüz..
Oğuz bey hoşgeldiniz. Maşallah başlangıç bu kadarsa ben gerisini hesap edemiyorum. Çok güzel ve sağlıklı olduklarını düşünüyorum.
sumeyra47
30-12-2013, 00:22
Çok güzeller maşallah, Sayfanız hayırlı olsun.
Kaktüs50
30-12-2013, 07:00
Sayfanız hayırlı olsun aramıza hoş geldiniz.
astrophytum35
30-12-2013, 08:01
Merhaba hoş geldiniz. Hayırlı olsun sayfanız. Bol çiçekli günler.
eceyıldız
30-12-2013, 09:50
Sayfanız hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz. Kaktüsleriniz çok güzel kısa zaman da sayının 3 kat hatta çok daha fazla artacağından hiç şüphem yok ellerinize emeğinize sağlık bol yavrulu ve bol çiçekli günler dilerim...
Sayfanız hayırlı olsun ...Çeşidiniz başlangıç olarak ne güzel..Umarım artarak çoğalır ve bol çiceklenir...
Sayfanız hayırlı olsun. Hos geldiniz aramıza...:)
sayfanız hayırlıolsun güle güle büyütün kaktüs ve sucullent lerinizi
rainbowcolor
03-01-2014, 09:50
İyi dilekleriniz için teşekkürler forumda bulunmaktan çok mutluyum. O kadar samimi paylaşımlar var ki konularda müthiş bir aile ortamı oluşmuş.
Sizinle yeni gelen yılbaşı hediyelerimi paylaşmak istedim. Uzun bir yoldan 8 günde gelebildiler. Ağrı'da öğretmenlik yapan ilkokul arkadaşımın nacizane hediyeleri. Sana kartopu gönderiyorum gelene kadar erimezse iyidir demişti. Soğuktan kurtulduğuna sevinmiş ki çiçekleri geliyor. Arkadaşım ben yollarken çiçek falan yoktu dedi şaşırdım. İnşallah dökmez açtığını görebilirim. Koca kafa ise ya fazla sudan **** az güneş görmekten alt kısmı biraz sarımsı. Saksıya biraz toprak ilavesi yaparak dip kısmın hava ve güneş almasını sağlayabilirim herhalde.
Çok güzeller.. çiçeklerinide görürsünüz umarım.
hparliyan
19-01-2014, 21:00
Sayfanız hayırlı olsun
rainbowcolor
25-01-2014, 11:25
15 günde tomurcuklanan Mammillaria beckebegiana. Çok hızlı büyüyor tomurcuklar :eek:
Ve bölünen lithops Schwantesii ;)
rainbowcolor
31-01-2014, 09:49
Biraz güneş olsa açıcam ama yok ki :(
rainbowcolor
06-02-2014, 09:31
Güneş bekledik ve açtık :D
rainbowcolor
06-02-2014, 09:33
Bir gün ara ile açıp geçiyor ;)
Bir gün ara ile açıp geçiyor ;)
Nasıl da günebakan gibi güneşe dönmüş çiçekleri:) Çok güzeller, maşallah...
rainbowcolor
18-02-2014, 10:23
Bölünen Lithopslarım
rainbowcolor
18-02-2014, 10:28
Son iki tomurcuk ile sarışın ve açmaya devam eden pembe çam kozalağı
loveforlife
18-02-2014, 19:49
Benim kaktüslere bir fırça mı atsam ne? Ne kadar güzel çiçeklenmiş bunlar böyle! Benimkiler henüz susuzluk mahkumiyeti yaşamaya devam ediyor. İnşallah ben de görürüm çiçeklerini tez vakitte...
Dikenlerin daima mutluluk vermesi dileklerimle...
rainbowcolor
18-02-2014, 20:34
Ben kıyamıyorum susuz kalmalarına. Enjektör ile saksı altından iki haftada bir 5 ml su veriyorum. Litopslara bölünme başlangıcında iken bir miktar su verilir ise daha hızlı bölünüyor.
altintasna
18-02-2014, 21:55
Neden saksı altından diye sormasam olmaz. xD
Su gövdeye kesinlikle temas etmesin diye mi?
rainbowcolor
19-02-2014, 07:44
Neden saksı altından diye sormasam olmaz. xD
Su gövdeye kesinlikle temas etmesin diye mi?
Daha önce lale ve sümbül yetiştirirken kullanmıştım bu yöntemi soğan çürümesi en aza inmişti. Kaktüsler de bu zamanda fazla su istemediğinden onlara aynı muamele. Az miktarda su yüzeyde kalmasın su rahat emilsin diye toprağa vermeyi tercih ettim. Şimdilik böyle çünkü çok zaman alıyor. Diken ve devrilme tehlikesi var :)
morkaktus
19-02-2014, 20:47
toprağın üstünü pomza taşıyla kaplarsanız dip çürümesi tehdidi ortadan kalkar. pomza taşı o kadar hızlı kuruyor ki karıştırıyorum bazen hangilerine su verip vermediğimi.
bunlar gerçekten çok güzel.
Kaktüslerin çiçekleri çok güzel oluyor. Maşallah güzel olmuşlar. Benimde çiçeklerle ilgili son günlerde tek dileğim kaktüslerimin açması. Özellile kaynana topuzum açarsa çok mutlu olacağım:)
GuneSunar
01-04-2014, 16:31
Maşallah ne güzel çiçekleri. Darısı başımıza :)
ibocandan
01-04-2014, 17:49
Sayfanız hayırlı olsun.Çok güzel çiçeklenmişler maşallah.Toprak karışımınız nelerdir.
rainbowcolor
14-05-2014, 12:09
Açmaya devam edenler ve açma planında olan kaktüsüm.
Bölünen Lithopslarım
bölünen lithopsların görüntüsü müthiş, ışıkları ve renkleri göz alıyor. darısı benimkilere :cool:
Oğuz bey,sayfanızı ilk defa görüyorum .sizde boş değilmişsiniz bir hayli türünüz varmış.kartopunu çok beğendim :) bu arada yavru lithops alacaktınız ne yaptınız.fotograf görelim.
rainbowcolor
20-07-2014, 07:11
Oğuz bey,sayfanızı ilk defa görüyorum .sizde boş değilmişsiniz bir hayli türünüz varmış.kartopunu çok beğendim :) bu arada yavru lithops alacaktınız ne yaptınız.fotograf görelim.
Evet epey çeşidim var gelen alıp gitmese tabi ki elektirkli tel çekicem en sonunda :) Aldım Lithops çok ilgilenemedim zaten hepsi dışarıda, işler yoğun sabah hemen fotoğraf çektim.
rainbowcolor
20-07-2014, 07:14
Türler güzel çoğu iki santime yakın, pirinç kadar olan da var. 16 cm genişlik 12 cm derinlik olan saksıya ekim yaptım.
rainbowcolor
20-07-2014, 07:16
Önceki tomurcuğunu dökmüştü bakalım bu açacak mı
Evet epey çeşidim var gelen alıp gitmese tabi ki elektirkli tel çekicem en sonunda :) Aldım Lithops çok ilgilenemedim zaten hepsi dışarıda, işler yoğun sabah hemen fotoğraf çektim.
Gelene veriyorsanız geleyim diyeceğim ama Edirne çok uzak :)))
Seabert74
21-07-2014, 08:57
Sayın rainbowcolor,
Lithopslarınız dışarıda mı duruyor?? Güneş alan biryer mi, gölgedeler mi??
Boguldular, güneşte yandılar.. Şu hava olayını bir ayarlayamadım ben :)
rainbowcolor
22-07-2014, 18:03
Sayın rainbowcolor,
Lithopslarınız dışarıda mı duruyor?? Güneş alan biryer mi, gölgedeler mi??
Boguldular, güneşte yandılar.. Şu hava olayını bir ayarlayamadım ben :)
Bahçede duruyorlar. Üstlerinde buzlu cam var yalnızca sabah ve akşam güneşi alıyorlar. Sulama işini alıyorum elime şöyle bir tartıyorum öyle bir tüy gibiyse kaktüs sular gibi suluyorum.
Lithopslarınız çok guzel ;) Lithops yetiştirmek kaktus yetiştirmek gibi mi? Yani toprak karışımı, sulama, ışık falan bakımından. Tamamen aynı şeyleri mi uyguluyoruz?
rainbowcolor
29-07-2014, 15:16
İyi bayramlar.
Beyaz açtık.:D
litoriachloris
26-08-2014, 14:02
Sayın rainbowcolor sayfanız çok güzel. Acaba Edirne ikliminde dışarıda kar altında bıraktığınız kaktüsleriniz var mı?
Sayın rainbowcolor ,linke bir bakarmısınız kaktüsüme ne yapacağımı bilemedim.http://www.agaclar.net/forum/kaktus-bakim-uretim/21919.htm#post1318593
Kaktüs ve lithopslarınız çok güzel. Bunların için de tohumdan yetiştirdikleriniz var mı?
Nurtenese
29-12-2014, 15:54
Maşallah. Kısa sure de gayet yol kat etmişsiniz. Hepside çok bakımlı ve sağlıklı.
Terar maşallah.
Korkmayın derim. Sizin oraların havası mı suyumu desem. Trakyalı tüm
sayfalar canlı, neşeli geliyor bana.
Zaten bende, sn Litoriaçloıs in bahçeine özenip daldım bu sevdaya. Neyse,
kolay gelsin size, Güzellerimize bol sevgillerim le hoşça kalın...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.