View Full Version : agaclar.net'in 10. Doğum Günü Kutlaması (5 Nisan 2014)
Teşekkür ederim Yaylacı,
benim de hep en düşük notu aldığım bir konu var.
Tohumdan bitki üretmek, ikmali birak sınıfta kalıyorum çoğu zaman.
Bu konuda sizden öğrenecek çok şeyim var. Ben de, size en çok soru soran bir öğrenci olacağım bundan sonra bilmiş olun.
Özendim falan diyemeyeceğim düpedüz kıskandım. Orada olmayı çok istedim fakat istemek yetmedi. 9. yıldönümü toplantısında, merak ettiğim arkadaşları tanıma şansım oldu fakat o gün orada olmayan ve benim çok merak ettiğim
Sevgili jezebel ve tüm sorularıma büyük sabırla çok net cevaplar veren Sn. Muda'yı şimdi fotoğraftada olsa görmüş oldum:)
sındırgılı
06-04-2014, 19:30
Sevgili Ablam ( benim için öylesin.)
Bende bu saatten sonra sizlerden ayrılıyorum..
Her şey gönlünüzce olsun..
Her yıl geleneksel hale gelen ağaçlar netimizin doğum günü toplantılarına katılmayı canı gönülden isterken bahar ayına gelmesi bahçelerin iş yoğunluğuna gelmesi acaba katılabilecekmiyim tedirginliğini hep yaşıyorum, bu seferki de öyle yorgunluğuma denk geldiki sormayın, ama yine dayanamadım siz güzel dostları gülen yüzleri görmeden edemezdim son an kararıyla feribota atlayıp aranıza katıldım, elimi kolumu kaldıracak durumda değilken sizlerden almış olduğum enerji, hele ki yetişemediğim sayın katmerin oyununa yetişebilseydim iki göbecikte ben atardım :) daha erken katılamadığıma konuşmalara yetişemediğime çok üzüldüm.
Etkilendiğim içimde bir uğde kalan bir durumu da anlatmadan geçemeyeceğim, komşum bir çiçek istemişti ne olur bu çiçeği bana bul çok istiyorum deyince toplantıda aklıma geldi ve hemen "aşkın gözyaşları" var mı diye sorunca sevgili katmer kendisine almış olduğu çiçeği bana verdi, aldım ama inanın çok etkilendim böyle bir güzelliği ağaçlar netten başka bir yerde bulabilirmisiniz arkadaşlar, ardından sevgili sakdağ aynı çiçeğin değişik tohumlarını toplayıp getirmesi anlatılacak gibi duygular değil,
Dedim ya sizlerden almış olduğum enerji tüm yorgunluğumu atmama vesile oldu hatta tüm bir yıl bu enerji yeter bana :)
Sadece bunlar mı gördüklerin, hayır değil, tüm katılanların birbiriyle olan paylaşımları yardımlaşmaları o kadar güzeldi ki, bir ara dalmışım bu güzelliği seyretmeye başka bir yerlere gittim o kadar hafiflemişim ki adeta bulutların üzerinden sizleri seyrediyordum mutluydum gururluydum.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar iyi ki varsınız iyi ki ağaçlar netimiz var.
Ne güzel ne harika bir gün olmuş çok üzüldüm orada olamadığım için umarım bir gün tanışmak kısmet olur..hayatımın bir parçası olan site sakinlerini resimlerden de olsa görmek çok güzel..teşekkürler resimler için..
Fotoğraf çekenler ellerindeki fotoğrafları yüklesinler ki Lilium da işe koyulsun, boluncukları ile gülelim.
Bir kaç tane hazırladım bile, tüm fotoğraflar yüklensin yazışmalar bitsin canlı ortamı bölmek istemiyorum,
Birazda narielde iş bitiyor bana malzeme olacak fotoğraf yüklemesi lazım :)
akçabardak
06-04-2014, 20:12
Öncelikle Ağaçlar netin 10. yılını kutlar, nice 10-20-30 yıllara inşallah. Başta 10. yılı toplantısı organizasyonunda görev alan sevgili Güler hanımın ve emeği geçen diğer arkadaşlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Ayrıca bizler orada bulunamayanlar için fotoğraf ve video çeken arkadaşlara da çok teşekkürler.
Her ne kadar Sevgili Malinayla yakından tanışma fırsatım olmasa da fotoğraf çeken arkadaşlar sayesinde fotoğraflarda görüp tanımış oldum ve çok mutlu oldum.
Sevgili hozatın toplantıya katılamayan dostlar için ulaşmasını istediği şiiri çok beğendim, size de teşekkürler sevgili hozat.
Herkese, ama herkese, orkestraya ve emeği geçen herkese teşekkürler.
Teşekkür ederim Yaylacı,
benim de hep en düşük notu aldığım bir konu var.
Tohumdan bitki üretmek, ikmali birak sınıfta kalıyorum çoğu zaman.
Bu konuda sizden öğrenecek çok şeyim var. Ben de, size en çok soru soran bir öğrenci olacağım bundan sonra bilmiş olun.
Sayın hozat memnuniyetle efendim bende bulunan tüm bitkilerle ilgili dilediğiniz soruyu sorabilirsiniz seve seve cevap veririm. Bilgi paylaştıkça anlam kazanır, bildiklerimi elimden geldiği kadar burada paylaşırım. Ayrıca ben de hiçbir şey bilmezken araştırarak sorarak öğrendim. Saygılar efendim...
loveforlife
06-04-2014, 20:30
Sevgili Ablam ( benim için öylesin.)
Ben de bu saatten sonra sizlerden ayrılıyorum..
Her şey gönlünüzce olsun..
Değerli Ağabeyim, (çünkü siz de benim için agaclar.net ailesinin bir bireyi olarak çok değerlisiniz)
Siz Güler Abla'ya hitaben yazmışsınız gerçi ama bu mesajınızı okuyunca ben gerçekten çok ama çok üzüldüm. Ne hata ettik ki sorusu takılıyor aklıma. Zayıf halkalar kopup gitmiş olabilir, o insanlar çok değerli de olabilir. Lakin onların yokluğunu bahane ederek bizi terk ediyorsanız aklımıza bizi sevmediğiniz fikrini düşünürsünüz.
Ben kendi adıma şunu belirtmek isterim: Bu aile her gün biraz daha büyüsün istiyorum. Kimse zayıf halka olmasın. Ben bu ailenin desteğiyle çok büyük acılara göğüs gerdim. Bu yüzden her kişinin değeri ve yeri ayrı benim için. İşte bu nedenle bu fikrinizi bir kez daha gözden geçirmenizi rica ediyorum. Bu düşüncenin sadece bana ait bir düşünce olmadığına da eminim...
Her şey gönlümüzce olacaksa, gönül sitemizde huzur ve mutluluk içinde hep beraber olmayı diler...
Saygı ve selam ile...
Fatma Kochan
06-04-2014, 20:45
Merhaba arkadaşlar.
Doğum günü çok güzel geçmiş.
Biz gelmek isteyip, gelemeyenler hayallerimizle orada sizlerleydik. :)
Öncelikle Ağaçlar netin 10. yılını kutlar, nice 10-20-30 yıllara inşallah. Başta 10. yılı toplantısı organizasyonunda görev alan sevgili Güler hanımın ve emeği geçen diğer arkadaşlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Ayrıca bizler orada bulunamayanlar için fotoğraf ve video çeken arkadaşlara da çok teşekkürler.
Her ne kadar Sevgili Malinayla yakından tanışma fırsatım olmasa da fotoğraf çeken arkadaşlar sayesinde fotoğraflarda görüp tanımış oldum ve çok mutlu oldum.
Sevgili hozatın toplantıya katılamayan dostlar için ulaşmasını istediği şiiri çok beğendim, size de teşekkürler sevgili hozat.
Herkese, ama herkese, orkestraya ve emeği geçen herkese teşekkürler.
Teşekkür ederim,sevgili akçabardak,o şiirde dostlarımızın bire bir yaşadığı anıları var.Ben sadece çok zaman başımıza gelen mizahi maceralarımıza dokundum biraz.
loveforlife
06-04-2014, 21:32
Bir kaç tane hazırladım bile, tüm fotoğraflar yüklensin yazışmalar bitsin canlı ortamı bölmek istemiyorum,
Biraz da nariel'de iş bitiyor bana malzeme olacak fotoğraf yüklemesi lazım :)
Sevgili Lilium,
Malzemeyse bende bol miktarda mevcut! Alayım mı sazı elime?
Cuma gününden İstanbul'a gelip Sevgili Zafer İnandıklı Ağabey ve eşi Nilgün Abla'nın misafiri olduktan sonra sabah erkenden düştük yola. Sevgili Malina'yı da alıp büyük bir heyecanla vardık Fenerbahçe Parkı'na.
Baraka Kafe'ye geldiğimizde bizden de erkencilerin olduğunu gördük. Hazırlıklar büyük bir hızla yapılmaktaydı... Yaka kartlarımız hazırdı... (Bu kartların bazılarının sahiplerine ulaşamamış olmasına çok üzüldüm doğrusu. Örneğin Sevgili Pria'yı görmeyi, tanımayı çok isterdim. Geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim bu noktada... Tabii Fatihbahçe için de aynı dilekleri tekrarlıyorum... Bir de haber alamadıklarımız var ki, ben Cemo'yu çok merak ettim mesela...)
481226
Sevgili A NOMAD, masa başında görevini yerine getiriyordu.
(Benim paylaşımlarımdan da rahatsız olan varmış meğer... Sevgili A NOMAD'dan özür dileyerek bu fotoğrafı kaldırıyorum)
Paylaşım masasının düzenlenmesinde harıl harıl bir hazırlık içine giren Zafer inandıklı, Yaylacı ve Evdeçiçek günün en çok yorulanlarındandı.
481228
481229
Muda da uzaklardan gelip yardımını esirgemeyenlerdendi...
481230
Sevgi Durul
06-04-2014, 21:39
Şartlarım elvermediği için katılamadığım 10.Yıl toplantısının düzenlenmesinde emeği geçen ve bizzat toplantıya katılan tüm üye arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Daha fazla fotoğraf lütfen.
Bedenen değilse de kalben oradaydım. Bu güzel ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.
Nice toplantılara... Nice 10 yıllara...
loveforlife
06-04-2014, 21:41
Yok yoktu paylaşım masasında... Yaylacı'nın özenle hazırladığı tohumların hepsi birbirinden değerliydi.
481238
Kasa kasa bitkiler, çelikler geliyordu her gelen üye ile birlikte...
481239
Uzak yakın demeden herkes geliyordu bu güzel gün için gülen yüzleriyle...
481240
Nariel kemanıyla geldi yine...
481241
Bir baksanıza şu güzellere...
481242
Satı Uğurtan
06-04-2014, 21:46
Sevgili ağaçlar.net ailesi 10. yılda eski dostları görmek, yeni dostlarla tanışmak, tohum fide çelik paylaşımından payımızı almak, çok güzel bir müzik ziyafeti dinlemek çok güzel ve zevkliydi emeği geçen herkese çok çok teşekkürler çok eğlendim sevgiler saygılar.
Cumhur Tonba
06-04-2014, 21:53
Birazda narielde iş bitiyor bana malzeme olacak fotoğraf yüklemesi lazım :)
Hani bilsem gece yükleyecen. Sabaha kadar nöbet tutardım.
Mesela Loveforlifenin 512cnc. mesajdaki 2 nci fotoğrafa ne yazacan sabırsızlıkla bekliyorum.
Yaylacının 481 nc mesaj 2 nolu fotoğrafınada bu bonsai benden sorulur mu diyeceksin. Hadi bizi fazla bekletme.
Harika fotolar var. Malzeme bol
loveforlife
06-04-2014, 22:00
Karahan yol yorgunuydu. Ama benim onu ne kadar çok sevdiğimi daha önceden de biliyordu. Gülümse deyince, kırmadı beni de... Sukulentlerine bir yenisi daha eklendi Güler Abla sayesinde...
481247
Karahan dinlenirken babası bir telaş bonsaileri yerleştirme derdine düşmüştü bile... Sakaki, yakaladım seni de...;) (arka planda Tekin ve Adem Keskin) Sevgili Memet anısına, mini bonsai sergisi hazırlıkları...
481248
Ya Tourkana'nın bu güzeline ne demeli?
481249
Hangisi çirkin ki?
481250
481251
loveforlife
06-04-2014, 22:16
Değerli arkadaşım Evdeçiçek, öyle çok yoruldu ki dağıtım masasında... Ben de görevliydim sözde ama bütün yükü üstlendi, (ben fazla dolaşınca ortalıkta:o) Yaylacı ve Zafer Ağabeyler ile... İyi ki varsın arkadaşım... O molayı iyi ki vermişsin...;)Beslenme saati...
481270
481273
481274
loveforlife
06-04-2014, 22:40
Bugünü benim için daha da anlamlı kılan bir dost vardı ki! O mekan olarak çok uzak, ruhen çok yakın hiç görmediğim dostumdu... Berçin'e ilk sarıldığımda hakim olamadım gözyaşlarıma... Sitede bir kişi daha kaldı tanıştığımda mutluluktan gözyaşı dökebileceğim. Ah be SDurul Ablacığım, keşke biran önce ağlatsan beni sen de!
481302
O da benim en değerlilerimden, Sevgili Jezebel... (merak edenler için arkada Bahçedenn, hani o harika tohumları bizimle paylaşan değerli arkadaşımız ;) )
481303
Jezebel, yakışıklı oğlu, Uzman16, Satı Uğurtan, Günebakan ve eşi...
481304
Karşılama heyeti görevini hiç ihmal etmedi... Kimler gelmiş? Tturt, eşi, oğlu... Arkadan Adalet Yağcı...
481305
Yaka kartı görevini ihmal etmeyen A NOMAD ve Özlem A...
481306
Cumhur Tonba
06-04-2014, 22:49
İTİRAF ETMELİYİM
Buradaki fotoğraflara bakınca için için üzüldüm.
Her taraf gülen yüzlerle, mutlu insanlarla dolu. Herkesin gözlerinde parıltılar var.
Bir de Güzel Ülkemizi göz önüne getirdim. İnsanlar mutsuz, insanlar hayatından bezmiş, gülen birisi yok.
İçimden yalvardım Allah'a. Ne olur İnsanlar buradaki gibi gülsün, buradakiler gibi mutlu olsun, buradakinler gibi dost olsun-sevgi dolu olsun.
ÇOK ŞEY Mİ İSTEDİM ACABA?
Sevgi Durul
06-04-2014, 23:10
Bugünü benim için daha da anlamlı kılan bir dost vardı ki! O mekan olarak çok uzak, ruhen çok yakın hiç görmediğim dostumdu... Berçin'e ilk sarıldığımda hakim olamadım gözyaşlarıma... Sitede bir kişi daha kaldı tanıştığımda mutluluktan gözyaşı dökebileceğim. Ah be SDurul Ablacığım, keşke biran önce ağlatsan beni sen de!
O da benim en değerlilerimden, Sevgili Jezebel... (merak edenler için arkada Bahçedenn, hani o harika tohumları bizimle paylaşan değerli arkadaşımız ;) )
Değer verdiğin arkadaşlar benim için de çok değerli. Sevgili Berçin'le tanışmış olmana çok sevindim.
İnanıyorum ki bir gün yollarımız kesişecek. Ama ağlamanı değil hep gülmeni isterim. Sevgiler...
İçimden geçen tek bir duygu var, agaclar.net'le birlikte bir başka güzeliz gerçekten :)
Hepimizi kutluyorum, nice on yıllara...
Cumhur Bey, çok şey istemiyorsunuz üstelik çok ta haklısınız.mesaj (520)
Mizah yok,karikatür yok,taklit yok,tiyatrolarda siyasileri hicveden oyunlar yok
üstelik suya sabuna dokunmak ta yok.
Ben kendimle dalga geçip gülüyorum, belki seni de güldürürüm.
Bu sene yaşımla kilom eşitlenmiş
fotoğrafa bakınca anladım bunu
72 kiloya...72 yaş
481314
Diyorum ki, teknoloji biraz ileri gitse de, verilen her kiloya karşılık yaş hanesinden de silse.
5 kilo mu verdin 5 yaş geriye....buradan bilim adamlarına sesleniyorum.Eğer bu buluş gerçekleşirse dünyada OBEZ kalmaz sokaklarda dal gibi insanlar dolaşır.
Daha doğrusu:UZAY ÇAĞI BİTER MANKEN ÇAĞI BAŞLAR fenamı olur yani ben ilk denek olmaya hazırım.:p
Cumhur Tonba
06-04-2014, 23:25
Saygıdeğer Hozat,
Ben de bir deri bir kemik kalırım her halde.
Ne yapayım. Sizler için kendimi feda edeyim bari. 10 kilo versem yaş elliye inecek kilo kırka.
YeniGine
06-04-2014, 23:27
Maşallah demeli... Maşallaah!..
Saygıdeğer Hozat,
Ben de bir deri bir kemik kalırım her halde.
Ne yapayım. Sizler için kendimi feda edeyim bari. 10 kilo versem yaş elliye inecek kilo kırka.
Yok dediğin gibi olmayacakı, ben tezimi öyle yazdım.
Yani ters orantı olacak,kilo almak isteyenlerin yaşları yerinde kalacak
Aksi halde ömrü vefa etmeden İSKELET dolar ortalıkta.
YeniGine
06-04-2014, 23:32
Sevgili berçin; ben de seni merak edenlerdendim. Birebir göremesem de fotoğraftan bile görmek beni mutlu etti, hatta duygulandım bile...
Sevgili loveforlife'mize ve fotoğraflayan arkadaşımıza teşekkür ediyorum.
Her şey yine mükemmel :) Ağaçlar.net uzakları bizim için yakın eden bir forum olamaktan da çıktı artık hepimizi birbirimizin evine taşıdı. Nice on yıllara :) şimdiden 11'in listesine başlamalı belki ilk gelene hediye vardır ;)
1-Fatih :)
Şaka bir yana guzel keyifli bir toplantı ve eğlenceli bir ortam. Gözlerin gülmesi diye bir olay var en sevdiğim. Çünkü gözler yalan söylemez hiç bir zaman. Gördüğüm her yüzde bunu çok rahat görebiliyordum ve işte en güzel olanda bu duygu.
Geçen sene Malina'yı ilk gördüğümde biz bu kadar korkuyu bu gülen yüzden mi yaşıyoruz demiştim. Sevecen ve cana yakın bir gülüşü ama bir o kadarda resmi duruşuyla otoritesini koruyordu sevgili Malina (üye son mesajını yazdı :p ). Ama itiraf etmiştim kendisine de sonlara doğru hala bir hazır ola geç korkusu yaşıyorum sizi görünce diye. Ama guzel bir kahkahayla sonuca bağlamıştık.
Şuana kadar birçok paylaşımımız oldu sitede. Çoğu kişiyle bizzat tanıştım ve evet doğru yerdeyim. 2008'den beri bu ailenin bir ferdiyim ve iyiki varsın Ağaçlar.net. :)
Nice onlu, yirmili yaşlara :)
hele ki yetişemediğim sayın katmerin oyununa yetişebilseydim iki göbecikte ben atardım :) daha erken katılamadığıma konuşmalara yetişemediğime çok üzüldüm.
Etkilendiğim içimde bir uğde kalan bir durumu da anlatmadan geçemeyeceğim, komşum bir çiçek istemişti ne olur bu çiçeği bana bul çok istiyorum deyince toplantıda aklıma geldi ve hemen "aşkın gözyaşları" var mı diye sorunca sevgili katmer kendisine almış olduğu çiçeği bana verdi, aldım ama inanın çok etkilendim böyle bir güzelliği ağaçlar netten başka bir yerde bulabilirmisiniz arkadaşlar, ardından sevgili sakdağ aynı çiçeğin değişik tohumlarını toplayıp getirmesi anlatılacak gibi duygular değil,
Sevgili Lilium bilseydim sizin gelmenizi beklerdim ama dayanamadım müzik bir harikaydı :)
Aşkın gözyaşlarına gelince, biz paylaşmayı sevdiğimiz için buradayız. Bu ailenin üyeleriyiz.
Be sevgili malina'ya sonsuz teşekkürler, bana harika dostlar kazandırdığı ve onlarla tekrar tekrar buluşturduğu için:)
Ağaçlar deyince aklıma:
Doğadan esintiler,
bahçelerden yasemin,
Dağlardan kekik kokusu gelir.
Sanal alemde olsa bile
sevgi dostluk paylaşım,
Gök kuşağının renkleri,
Emek, sabır, heyecan,
bir de MALİNA gelir.
Yıl 2011 Cumhur Tonba'nın açtığı bir başlıkta, sorulan bir soruya bu cevap vermişim.
demek ki korkmadan tiye almışım..
Sevgili Loveforlife
Her aşamadan harika fotoğraf kareleri ile tatlı açıklamalarını birleştirerek nasıl da güzel anlatmışsın, kendi sesinden dinler gibi okudum bayıldım, duygulandım da.. ;)
Anlatımını takip eden herkes eminim (benim gibi) film seyrediyor izlenimine kapılmıştır, çok başarılısın, teşekkür(ler) ve tebrik(ler) ediyorum...
Anlata anlata bitirilemeyecek bir gündü, adeta farklı coğrafyalara dağılmış ve yılda bir toplanan, hasret gideren kocaman bir aile toplantısıydı.
Herkes mi çok sevilir, herkesi çok sevdim... ;)
agaclar.net'li olmak zaten sevilmek için (+) puanla başlamak demektir sevgili A NOMAD.
Vildan Sönmez
07-04-2014, 00:46
Çok anlamlı ve güzel bir gün geçirmişsiniz. Gelmeyi çok istedim ama bu güzel kızın Cumartesi kınası, Pazar nikahı vardı ve ben Avrupa, toplantı Anadolu yakasında olunca hepsine yetişemedim. Başka toplantılarda görüşmek dileğiyle selamlar herkese...
YeniGine
07-04-2014, 00:54
agaclar.net'li olmak zaten sevilmek için (+) puanla başlamak demektir sevgili A NOMAD.
Sevgili CAN Güler Hanım hep söyleniyorum Maşallah demeli maşallah diye...
Maşallah diyen kaç kişiyiz?..
YeniGine
07-04-2014, 00:56
Çok anlamlı ve güzel bir gün geçirmişsiniz. Gelmeyi çok istedim ama bu güzel kızın Cumartesi kınası, Pazar nikahı vardı ve ben Avrupa, toplantı Anadolu yakasında olunca hepsine yetişemedim. Başka toplantılarda görüşmek dileğiyle selamlar herkese...
Sevgili Vildan Sönmez 'Bu güzel kız' bilemedim tabi neyiniz olur. Maşallah o güzel kıza çok güzel bir gelin olmuş, Rabbim 'Bu güzel kız'ın gönlüne göre versin inşallah.
Vildan Sönmez
07-04-2014, 01:03
Teşekkürler sevgili Yeni Gine, başlığın konusunu saptırmak istemem ama kuzenimin kızı, Allah gönlüne göre verdi; sevdiğine vardı. Darısı ağaçlar.net'in tüm bekarlarına...
loveforlife
07-04-2014, 05:50
Sevgili Loveforlife
Her aşamadan harika fotoğraf kareleri ile tatlı açıklamalarını birleştirerek nasıl da güzel anlatmışsın, kendi sesinden dinler gibi okudum bayıldım, duygulandım da.. ;)
Anlatımını takip eden herkes eminim (benim gibi) film seyrediyor izlenimine kapılmıştır, çok başarılısın, teşekkür(ler) ve tebrik(ler) ediyorum...
Anlata anlata bitirilemeyecek bir gündü, adeta farklı coğrafyalara dağılmış ve yılda bir toplanan, hasret gideren kocaman bir aile toplantısıydı.
Herkes mi çok sevilir, herkesi çok sevdim... ;)
Beğendiyseniz, ne mutlu bana... Dedim ya bende malzeme bol diye, bitmedi ki daha sevgili A NOMAD! Uyku ağır basmıştı sadece...
Onlar doğa için çaldı...
481328
481329
481330
Biz doğa için dinledik. Hatta dinlemekle yetinmedik... :p
481331
481332
loveforlife
07-04-2014, 06:22
Güler Abla hasta olmasına rağmen aldı mikrofonu eline...
481341
481342
Sevgili Hozat "bu site kimin?" derken hayran etti yine kendine...
481343
481344
Sitemizin var olmasında büyük emeği geçenlere teşekkür ettik tüm kalbimizle...
481345
Küçük bir sağlık sorunu yüzünden katılamadım, gerçekten katılmayı ve sizlerle tanışmayı çok istemiştim kısmet değişmiş ne yazık ki:(
Toplantıya katılıp, bu değerli üyelerle tanıştığım için çok memnun oldum.
Görmeyi merak ettiğim üyelerden bir kaçını görmek, tanışmak beni ayrıca mutlu etti.
Sn.loveforlife gibi Sn.SDurul'u görmeyi ben de çok isterdim. Umarım karşılaşma, görüşme fırsatı olur. Sn.YeniGine ile de tanışmayı çok istiyorum.
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Saygılar.
Melih Bakırlıoğlu
07-04-2014, 08:23
Daha nice yaşları, hep beraber sağlık içinde geçiririz inşallah. :)
Günaydın,
Öncelikle Fenerbahçe parkında yapılan ağaçlar.net in 10.yıl kutlamasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
Eşimle 5 saat yol,10 aktarma ile gidip geldiğimiz kutlamada ne yazık ki anca 3 saat kalabildik.Yine de üzülmüyorum.Dolu dolu (ve çok zaman sevgi dolu ) bir 3 saatti.
Dün önceden yapılmış bir proğram yüzünden siteye pek girmek ve mesaj yazıp fotoğraf yüklemek nasip olmadı.Aslında baştan savma bir şekilde yüklemek istemediğim için de bu güne bıraktım bu işleri.
Bu gün içerisinde her fırsatta girip baştan sona günümüzün nasıl geçtiğini anlatacağım kısmetse.
Emeği geçen,paylaşımda,yardımda bulunan,çalışan,yorulan,katılan,katılamayıp mesajlardan bizi takip eden herkese teşekkür ediyorum.bu topluluğun üyesi olduğum için çok mutluyum.İyi ki varsınız...
İlk önce Fenerbahçe parkının ortamını yansıtmak istiyorum.Hiç olmazsa katılamayanlar adım adım gelmiş gibi olsunlar diye :))
Sayın A.Noyad,görevini büyük bir ciddiyetle yaparken :))
Adı gibi güleryüzlü Güler Hanım.Hem gözünden hem boğazından rahatsız olduğu halde karıncalar misali çalıştı.Bir dakika boş durmadı.
Herkesin dilinden düşüremediği ''korkulu rüyası'' Sayın Malina :))
Sayın loveforlife günün vazgeçilmezlerindendi.İnanılmaz bir şekilde hiç oturmadan,herkesle birebir ilgilenerek,hep yardıma koşarak saatlerce çalıştı.Öyle ki bir kare fotoğrafını yakalayabilmek için canım çıktı.En sonunda tam karşısına dikilip''kıpırdama''diyerek anlık şaşkınlığında çekebildiğim tek resmi.(Kendisini ilk görüşümde çok sevdim.Cıvıl cıvıl,neşe dolu,insana pozitif enerji veren bir insan.Sanki yıllardır tanıyormuşum gibi hissettim yanında.)
Gülüşü ile kalpleri fetheden arkadaşım. Allah seni hep böyle uzun seneler güldürdürsün inşallah.
Yardımseverliğin, candanlığın, içten davranışların yapmacıksız halinle seni çok seviyorum.
İyi ki seni tanımışız.
Sayın Güler, sayın Malina konuşmalarını yapıyorlar ve sitede büyük emeği geçen beyefendiye plaket veriliyor.Ardından sayın hozat yazdığı şiiri okuyor ve o da ödülden nasibini alıyor.Çok güzel ikili bir amaryllis hediye ediyor Güler hanım kendisine.(Şiirin çok ustaca bir mizahla yazıldığını söylemeden geçemeyeceğim.Ellerinize sağlık sayın Hozat.Bayıldım şiirinize.)Son karede ise onları sevgiyle seyreden loveforlife :))
Müzik işiyle ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Müziğin coşkusuna kapılıp çok güzel bir oyun çıkaran neşeli insanlar.
Karahan yol yorgunuydu. Ama benim onu ne kadar çok sevdiğimi daha önceden de biliyordu. Gülümse deyince, kırmadı beni de... Sukulentlerine bir yenisi daha eklendi Güler Abla sayesinde...
481247
Karahan dinlenirken babası bir telaş bonsaileri yerleştirme derdine düşmüştü bile... ]
Karahan gerçek bir ağabeymiş meğer, toplantıda birkaç saat geçtikten sonra isyan bayrağını çeken bizim küçük bahçıvanı oyalamak için neler yaptı neler. Sağol Karahan! Ne kadar teşekkür etsem az.
Çok güzel bir kutlama olmuş. Mesajları yazan arkadaşların sevinçleri cümlelerinden yansıyor ne güzel. Daha nice on yıllar olsun...
Güler ablam bazı fotoğraflarda yüzünüzden okunuyordu rahatsızmışsınız. İyi olun lütfen, hep iyi olun.
Sevgili Hozat; 72 yaşa 72 kilo fotoğrafınız kilonuzu değil ama yaşınızı inkar ediyor, ne kadar genç ve ne kadar güzelsiniz.
Ama benim için günün sürprizi sevgili Malina. Hiç yanılmamışım yüreğiyle gülen çok güzel bir insan o.
Sevgiler.
Katılımcıların sohbetleri zaman ilerledikçe koyulaşıyor.
(Ben de zaman zaman araya gireyim.
4. karede Mine Pakkaner, jezebel ve malina sohbet ediyorlar
5. kare Zeki Yağlı ve ciroz)
sohbete devam
(En alttaki kare Maki01 ve kelebek çalısı)
Millet derin sohbetteyken ben de dağıtım masasına bir göz atıyorum ne var ne yok diye.Burada görev yerini 1 dakika bile terke etmeyen,bir asker misali dağıtım masasını bekleyen sayın Evdeçiçek karşılıyor bizleri.Sayın Yaylacı da hep yanında, tam destek ekibi çalışıyorlar.Fakat Evdeçiçek'e küstüm.Misket getirecekti oynayacaktık ama getirmemiş :)) Pastasını da bana vereceğine söz vermişti.Bakalım göreceğiz!
Dağıtım masasının;üstü,altı,sağı,solu,arkası o kadar dolu ve o kadar çeşitli ki yok yok.Paylaşımda bulunan,emeği geçen herkese teşekkürler.
evdeçiçek
07-04-2014, 11:06
Millet derin sohbetteyken ben de dağıtım masasına bir göz atıyorum ne var ne yok diye.Burada görev yerini 1 dakika bile terke etmeyen,bir asker misali dağıtım masasını bekleyen sayın Evdeçiçek karşılıyor bizleri.Sayın Yaylacı da hep yanında, tam destek ekibi çalışıyorlar.Fakat Evdeçiçek'e küstüm.Misket getirecekti oynayacaktık ama getirmemiş :)) Pastasını da bana vereceğine söz vermişti.Bakalım göreceğiz!
Sevgili Milla;
Küsmekte haklısınız. :D misket getirmeyi unuttum :D, yaş pastayı Sn. Yaylacı abimle birlikte paylaştık. Saygılar ...
Aaaa hakikaten neler varmış dağıtım masasında, ben de çoğunu görmemişim. Tühh.
Pasta da pastaydı hani. Pastanın yakından çekilmiş fotoğrafı yok mu kimsede? Bir de MeyveliTepe'nin kesişini fotoğraflayan vardır inşallah. :D
Ağaçlar.net in etkinlik bildirisini de çekip oradan özenilerek,yıllarca emek verilerek yapılmış olan bonzai gönüllülerinin çalışmalına bir göz atıyorum.
En son bonsai yine minicik bol çiçekleri olan küçük güzel ağacın çiçeklerinden bir kare.Emek vermiş olan herkesin eline sağlık.Eğer atladığım var ise lütfen kusuruma bakmayın.Mümkün olduğu kadar her yeri dolaşmaya çalıştım.
evdeçiçek
07-04-2014, 11:32
İki gündür sadece telefonumdan mesajlara bakıp beğenmekle yetindim. Pazar günü hem misafir, hem çocuğun kursu derken bir türlü bilgisayar başına geçemedim. Sabah ofise gelir gelmez hurra toplantıya çıktık. Ancak bu saate kaldı yazacaklarım.
Malumunuz görevim gereği hiç resim çekemedim desem yeridir. Sadece yazamakla kalacağım.
- Sitenin kurulması ve bu güne kadar güzelliklerle gelmesine vesile olan sıcak insan Sn. Malina ve bilgi işlem ekibine,
- Bizi bir araya getirmek için bu organizasyonu düzenleyen, bütün gücünü harcayarak her gelen konukla birebir ilgilenen, Adı gibi “GÜLER” olan ablama,
- Sabah 9’ buluşup beraberce akşama kadar zaman geçirdiğim, çok saygıdeğer abim Yaylacı’ya
- Yaşı her ne kadar 72 olsada 18lik genç kızlara taş çıkartacak kadar enerjik olan, marşımınız söz yazarı, ve güzel şiirin sahibi Hozat’a,
- Bonsai sergisi ile fotoğraf makinalarımıza çok güzel pozlar yaratan bonsaici arkadaşlara,
Çoook çok teşekkür ederim.
Gelelim ikinci konuya yani hep aklımda kalacaklara
* A_nomad, güler yüzünü hiç unutmayacağım.
* Loveforlife, sen ne kadar şeker bir insansın yaa,
* Zafer İnandıklı, sohbetine doyum olmaz,
* Sakaki, ben sizin daha yaşlı olabileceğinizi düşünmüştüm, ne kadar sıcak bir insansınız.
* Jezebel, sitemizin en gizemli üyesi ile tanışmak ve ayak üstü birkaç kelime sohbet etmek güzeldi.
* Satı Uğurtan, Ne kadar doğalsınız, iyiki tanışmışız.
* Ligistrum, yorgunluk çayı içerken eşinizle beraber, masamıza konuk olmanıza ve güzel sohbetinize doyum olmadı.
* Katmer, “bende dertler katmer katmer” şarkısı geldi aklıma ve hep sizi şarkılarda hatırlayacağım. Şarkılar kadar güzel yaşayın.
* Nevin Marangoz, sevgili ablam taaa Ankaralardan kalkıp bizi onurlandırdın. Getirdiğin fasülye tohumları kapış kapış gitti.
Ayrıca;
O gün orada olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Çok güzel bir ortamdı. Hepiniz iyiki varsınız.
Evet, işte benim makinama yansıyanlar (günün heyecanıyla çok fazla çekemedim ama herkes bol bol çektiği için hiç eksik ânımız bulunmuyor ;) )
Toplantının ilk anlarından başlayarak devam ediyorum, kucaklaşmalar, sohbetler daha ilk anlardan başladı:
Ben bonzaileri fotoğraflarken bir hareketlilik oldu.Pasta hazırlığına başlanmış.Hemen oraya gidiyorum.
Mumlar dizildi,yakıldı,üflendi.Pasta da çok güzel olmuştu.Emeği geçen herkese taşekkürler.
Yavaş yavaş mekanımızın içi gibi dağıtım masasının üstü de dolmaya başladı, tohumlar, sukkulentler, çelikler, köklü bitkiler, enzimler daha neler neler..
Bonsai sergisinden sadece bu büyük olan eserleri görebildim, başka da varmış ve farketmediğim için utanıyorum. Sayın Memet'in anısına kurulan bu sergide hüzün ve umudu bir arada siz de görebiliyor musunuz?
Sevgili Güler hanımın açılış konuşması, Hozat hanımın ise neşeli şiir okuyuşu. Doğumgünü pastamızın meyvelitepe tarafından kesilmesi esnasında ise kahkahalar havada uçuyordu:
devam
Sevgili Milla, ben sizinkileri bitti sandığım için yüklemeye başlamıştım. Dilerseniz siz tamamlayın, ben ondan sonra devam edeyim.
Sabah 10 dan bu yana yüklemeyle uğraşıyorum.Şimdilik biraz mola vermek istiyorum.Çok acıktım :)) Öğleden sonra yine devam edeceğim.
O halde bu arada ben devam edeyim.
Arı ürünleri paylaşımı da çok güzeldi. Yaş polen, propolis ve arı ekmeği:
Ve son karelerle bitiriyorum, bunlara baloncuk yapılabilir gibi ne dersiniz ;)
Evet son resme boloncuk yapmama gerek kalmamış sevgili Nariel sansürlemiş iki nikotinkeşi. :D
ligustrum
07-04-2014, 13:34
ağaçlar net'in 5 Nisan 2014 etkinliğine, geçte olsa ulaşabildim.
Paylaştığım arı ürünlerini (Arı ekmeği, yaş polen, arı sakızı) yukarıda görmek, mutluluk verici..
Paylaşımlardan payıma düşen köklü çiçekler, çelikler ve tohumları toprakla buluşturmaya başladım.
Yetiştirenlere ve paylaşımlara vesile olanlara teşekkürler. http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=481524&stc=1&d=1396870242
Selam,
Nerde kalmıştık.Tamam pasta kesimi,dağıtımı,yenmesi,tatlı sohbetler.İki şirin kurabiye (pardon pasta)canavarı :)) Günün ve pastanın tadını çıkaran bayanlar.
(Son karede sabah ve Zeki Yağlı)
Emre İlhan
07-04-2014, 14:03
Çok anlam yüklü ve özel bir gündü. Herkes o kadar sıcak kanlı ve neşe doluydu ki seviyeli ve sağlam dostluklarımızın oluştuğu bu güzel sitemize yakışık alan da buydu zaten:)
Birde onuncu yılımız olunca; haliyle, artık uzun zamandır tanışık olduğumuz dostlarımız ile büyük aile ortamımızda, güzel sitemizin onuncu yıl dönümünü yâd ettik:)
Başta malina ve uzaytek olmak üzere kurucularımıza, sitemizin düzenini korumaya katkıda bununan tüm üyelerimize, gerek agaclar.net'i kurdukları ve gerekse tüm emeklerinden ötürü kendi adıma çok teşekkür ederim.
Toplantıda emeği geçen herkese ayrıca teşekkürler. İyi ki varsın agaclar.net:)
Gelemeyen arkadaşlarım; ajandanıza önümüzdeki sene için şimdiden not düşmenizi öneriyorum. Sizleri de aramızda görmeyi çok isterdim:)
Satı Uğurtan
07-04-2014, 14:05
İki gündür sadece telefonumdan mesajlara bakıp beğenmekle yetindim. Pazar günü hem misafir, hem çocuğun kursu derken bir türlü bilgisayar başına geçemedim. Sabah ofise gelir gelmez hurra toplantıya çıktık. Ancak bu saate kaldı yazacaklarım.
Malumunuz görevim gereği hiç resim çekemedim desem yeridir. Sadece yazamakla kalacağım.
- Sitenin kurulması ve bu güne kadar güzelliklerle gelmesine vesile olan sıcak insan Sn. Malina ve bilgi işlem ekinine,
- Bizi bir araya getirmek için bu organizasyonu düzenleyen, bütün gücünü harcayarak her gelen konukla birebir ilgilenen, Adı gibi “GÜLER” olan ablama,
- Sabah 9’ buluşup beraberce akşama kadar zaman geçirdiğim, çok saygıdeğer abim Yaylacı’ya
- Yaşı her ne kadar 72 olsada 18lik genç kızlara taş çıkartacak kadar enerjik olan, marşımınız söz yazarı, ve güzel şiirin sahibi Hozat’a,
- Bonsai sergisi ile fotoğraf makinalarımıza çok güzel pozlar yaratan bonsaici arkadaşlara,
Çoook çok teşekkür ederim.
Gelelim ikinci konuya yani hep aklımda kalacaklara
* A_nomad, güler yüzünü hiç unutmayacağım.
* Zafer İnandıklı, sohbetine doyum olmaz,
* Sakaki, ben sizin daha yaşlı olabileceğinizi düşünmüştüm, ne kadar sıcak bir insansınız.
* Jezebel, sitemizin en gizemli üyesi ile tanışmak ve ayak üstü birkaç kelime sohbet etmek güzeldi.
* Satı Uğurtan, Ne kadar doğalsınız, iyiki tanışmışız.
* Ligistrum, yorgunluk çayı içerken eşinizle beraber, masamıza konuk olmanıza ve güzel sohbetinize doyum olmadı.
* Katmer, “bende dertler katmer katmer” şarkısı geldi aklıma ve hep sizi şarkılarda hatırlayacağım. Şarkılar kadar güzel yaşayın.
* Nevin Marangoz, sevgili ablam taaa Ankaralardan kalkıp bizi onurlandırdın. Getirdiğin fasülye tohumları kapış kapış gitti.
Ayrıca;
Çok güzel bir ortamdı. Hepiniz iyiki varsınız.
Sevgili evdeçiçek, beni çok duygulandırdınız, inanın sizlerle olmak sizler kadar güzel insanlarla aynı şeyleri paylaşmak çok güzeldi iyiki sizleri tanıdım iyiki ağaçlar.net var. Sevgiler saygılar.
Bize ve bir çok kişiye pasta servisi yapan küçük hanımın patenlerine(pardon ellerine )sağlık.
Pastamızı yerken seyrettiğimiz manzara.
Emre İlhan
07-04-2014, 14:21
Doğa İçin Çal ekibi, güzel türkülerimizi çalarak bizi mutlu ettiler. Tüm ekibe teşekkür ediyorum;
481535
Pastamız geldi, mumlarımızı söndürelim; :)
481536
481537
Logomuz;
481538
Bir sekoya gibi yıllara meydan okuman dileğimle agaclar.net:)
Manzarayı seyrederken birden aklıma evdeçiçek geldi.Pastasını bana verecekti ama ortada görünmüyor dedim kendi kendime.Gidip bir bakayım dedim bir de ne göreyim. Evdeçiçek Sayın Yaylacı ile bir tabak pastayı aralarına almışlar habire lokma yarıştırıyorlar.E ben o sahneyi kaçırırmıyım :))
Derken masalara görkemli meyveler geldi.Millet sohbeti iyice koyulaştırdı.
Sayın Nariel bize kemanıyla güzel dakikalar yaşattı.Ellerine sağlık.Yanına gelen giden o kadar fazlaydı ki daha fazla detaylı fotoğraflama fırsatım olmadı:((
Emre İlhan
07-04-2014, 14:52
Dağıtım;
481563 481562
malina'dan gereğinden fazla çekinmeyelim efendim. Nihayetinde başta onun emekleri sayesinde sitemiz bugünlere gelebildi.
Önemli Not: Bende dahil ola ki herhangi bir kural ihlâli yaparsak, olacaklardan ve yukarıda ki satırdan sorumlu değilim:)
481566
Sonra dağıtım başladı.Standın yakınında olduğum için birkaç ekili bitki ve 3 çeşit de tohum aldım.Daha sonra masanın önü o kadar kalabalıklaştı ki ancak uzaktan kedinin ciğere baktığı gibi baktım.
Dağıtım anını çekmek istedim ama arkası dönük onlarca kişinin etten duvar örme görüntüsü hiçbirimizin işine yaramazdı :))
Sayın Yaylacı ve evdeçiçek in yanına geçmek ise izdiham nedeni ile imkansızdı.
Sonra gitme vakti geldi.Ben gözüm ve gönlüm arkada kala kala ayrıldım oradan.
Eşimle parktan çıkmadan birbirimizi fotoğrafladık :))
Kutlamaya gelemeyeceğim ve aklımın kalacağı önceden belliydi fakat yine de bir hafta önceden siklamenleri ayırıp sabah da bayramlıklarımı(!) giymiştim. Tanımak istediğim çok kişi vardı, gerçekten üzüldüm.
Benim gözümden orada geçen 3 saat böyleydi.Gönlümüz ise daha bir dolu :))
Arada resim yükleyenlere baktım.Arı standını hiç görmemiştim.Acaba ben 12'den 3'e kadar oradaydım daha sonra mı oldu?Epey de dolaştım ama belki de gözümden kaçmıştır.
Tanıştıklarım:
evdeçiçek :ilk girişte karşılama komitesiyle ve güler yüzüyle insanları karşılıyordu.(Laf aramızda, misket arkadaşı olduğumuz için belki bir tohum paketi hazırlar benim için diye düşündüm ama yok.Hoş ayrılırken kendisine hoşçakal demek şöyle dursun yüzünü bile görmek mümkün değildi.
Yaylacı:Yine ilk karşılama anında insana samimiyetle selamlayan güler yüzlü nazik beyefendi.Ona da hoşçakal deme imkanım izdiham yüzünden olamadı.
Güler Hanım:Şen,organizatör,enerjik,işin peşini bırakmayan,her derde çare bir insan.Örnek insan.
Loveforlive:İnanılmaz tatlı,sıcak,samimi,güleryüzlü,yardımsever bir insan Alkışı da hak etti.Hiç yerinde durmadı.Sürekli ne yapabilirim diye dolaştı.
A.NOMAD:Sıcakkanlı,güleryüzlü,yardım etmeye gönüllü ve bilgili bir insan.Emeği tartışılmaz.
Maki01:Hiç üşenmeden oğlu ve arkadaşlarıyla kalkıp ta Adanalardan bizi görmeye gelmiş.Sıcakkanlı,samimi insanlar.(Memleketten olsa gerek.)
Sakdağ:Tam çıkarken kısa bir tanışma ve konuşma fırsatımız oldu.Vaktimizin daha fazla olmasını çok isterdim.
Daha başka şu anda aklıma gelmeyen isimler var sanırım.Bir de ismen tanışmayıp konuştuğumuz kişiler var.
Son bir fotoğraf.Herkesin deyimiye;
GANİMETLER
günebakan
07-04-2014, 16:09
Yine çok güzel bir toplantıydı tanıdığım üyelerle sohbet ettim gerçekte tanımadıklarımla tanıştım çok sevindim gerçekten de herkese çok çok teşekkürler. Ayrıca bundan sonra dağıtılacak bitkilerin başına hep sevgili Evdeçiçek geçsin değil birtanecik çelik birtane tohum bile vermedi kimseye içten gülüşleri ile çok iyi bir bekçi :))) Kendisine çok teşekkürler
Sizleri seviyorum iyiki varsın inşallah birdaha buluşuruz:)
Çok güzel bir doğumgünü kutlaması, birliktelikler, güzel sohbetler, kahkahalar, paylaşımlar ve güzel anılarla dolu harika ve unutulmaz bir gündü. Katkısı olan ve gelen herkese çok teşekkürler! Ama daha da önemlisi bu siteyi kuranların fikirleri, bilgileri ve emekleri için binlerce teşekkür!
Henüz bu sabah döndüm memleketime (uçağım çok uzun bir rötar yaptığı için), fotoğraf makinemde fotolar, kameramda videolar ve ayağımda İstanbul tozuyla... Önce bir okuyayım bakalım yazılanları sonra ben de başlarım yüklemeye :)
Sanal alemde tanıdığımız kişileri yüzyüze görüşmek çok daha farklı oluyor. Görüşmek tanımak istediğim çok fazla kişi ile karşılaşmak beni mutlu etti. Her ne kadar yanlış saatte bileti almam nedeni ile getirmek istediğim bir kısım tohumlar ile fotoğraf makinasını da acele ile arabada unutarak araba hareket etmeden son anda otobüse binebildim. Bir kısım arkadaşlar ile birebir görüşemesem de katıldığıma sevindim.
Katılan katılamayan tüm arkadaşlarımıza yazdıkları yazılar, çektikleri fotoğraflar ve getirdikleri hediyeler ile bu güzel buluşma için teşekkür ederim.
Çok güzel sayfalar çiçeklerle , güzel insanlarla ve dostlarla adeta gülümsüyor insana. Ben şahsen çok memnun ve mutlu oldum. Bir çok üye ile tanışamasakta oradaki hava bence bulunmaz bir nimet. Herkes çok emek verdi, herkes güler yüz ve candan. Adanadan, Samsundan, Tekirdağdan ve hangi ilden geldiklerini bilmediğim güzel insanlar sizler bu siteyi yaşanabilir bir dünya haline getirdiniz. Tüm üyelere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ağaçlar.net iyi ki var, sanırım böylesi dünyada yok.
Sayın evdeçiçek ile çaktırmadan pastayı götürelim dedik ama yakalandık sayın Milla hemen kareye aldı bizi. Ne zaman nasıl bizi yakaladı hiç farkında bile değilim :o
Emre İlhan
07-04-2014, 20:49
Videolar;
Sevgili Güler Hanım'ın sitemizi tanıtım ve teşekkür konuşması (agaclar.net 10. Yıl Dönümü) (http://vimeo.com/91308830)
Sevgili hozat'tan bizleri anlatan mısralar (agaclar.net 10. Yıl Dönümü) (http://vimeo.com/91321747)
Pastamızı keselim (agaclar.net 10. Yıl Dönümü) (http://vimeo.com/91317319)
(YouTube yasağından dolayı, videoları vimeo'ya yüklemek durumunda kaldım. Mesajda videolar görünmüyor haliyle, YouTube'un yasaklanması çok can sıkıcı bir durum :/ )
loveforlife
07-04-2014, 21:36
İnanıyorum ki bir gün yollarımız kesişecek. Ama ağlamanı değil hep gülmeni isterim. Sevgiler...
Canım Ablacığım... Mutluluklar karşısında bir sulugöz olarak gözyaşlarımı tutamadığım çok oluyor.;)
Her şey yine mükemmel :) Ağaçlar.net uzakları bizim için yakın eden bir forum olamaktan da çıktı artık hepimizi birbirimizin evine taşıdı. Nice on yıllara :) şimdiden 11'in listesine başlamalı belki ilk gelene hediye vardır
1-Fatih
Şuana kadar birçok paylaşımımız oldu sitede. Çoğu kişiyle bizzat tanıştım ve evet doğru yerdeyim. 2008'den beri bu ailenin bir ferdiyim ve iyi ki varsın Ağaçlar.net.
Nice onlu, yirmili yaşlara
1-Fatih
2-Loveforlife
Mayısın 21'inde iki yıl olacak bu aileye katılalı. Bu 10 yılın sadece iki yılında bu aileyle olabildiğim için hayıflanıyorum çoğu zaman. Keşke daha önceden tanısaymışım sizi... Neler kaybetmişim sizin yokluğunuzla!
Çok güzel bir ortamdı. Hepiniz iyi ki varsınız.
Sevgili Evdeçiçek,
Sendeki o güzel enerjiye ne demeli? İyi ki tanıdım seni... Sen de iyi ki varsın ve iyi ki bu ailenin bir parçasısın. Ama görevini öyle güzel yerine getirdin ki, bundan sonraki toplantıların dağıtım masası sorumlusu ilan edelim şimdiden seni...
Sayın loveforlife günün vazgeçilmezlerindendi. İnanılmaz bir şekilde hiç oturmadan, herkesle birebir ilgilenerek, hep yardıma koşarak saatlerce çalıştı. Öyle ki bir kare fotoğrafını yakalayabilmek için canım çıktı. En sonunda tam karşısına dikilip''kıpırdama''diyerek anlık şaşkınlığında çekebildiğim tek resmi.(Kendisini ilk görüşümde çok sevdim.Cıvıl cıvıl,neşe dolu,insana pozitif enerji veren bir insan.Sanki yıllardır tanıyormuşum gibi hissettim yanında.)
Yalnız o kadar uğraştan sonra verdiğim poz nasıl ama? O elimdekinin ne olduğunu merak edenlere, bonsai olacak inşallah!:rolleyes: Yahu hiç de aklıma gelmemiş, Sevgili Tourkana'nın o harika bonsaisini alıp elime bir poz vereydim ya!
Loveforlive:İnanılmaz tatlı, sıcak, samimi, güleryüzlü, yardısever bir insan. Alkışı da hak etti.Hiç yerinde durmadı. Sürekli ne yapabilirim diye dolaştı.
Sevgili Milla, sevdiklerimi mutlu görmek, onlar için bir şeyler yapabilmek beni öyle mutlu ediyor ki! İnan, sevmediğim bir ortamda olsam kesinlikle çok farklı birini görürdün. Çok yakın bir zamana kadar yürümek bile bana o kadar acı veriyorken, agaclar.net ailemin destekleriyle çok güzel gelişmeler olmaya başladı hayatımda. Bakma, dün bugün hala çok yorgun hissediyorum ama yılda bir kere bu kadar güzel insanı bir arada gördüysem, hepsine mümkün olduğunca vakit ayırlama çalışırım mutlaka...
Gülüşü ile kalpleri fetheden arkadaşım. Allah seni hep böyle uzun seneler güldürdürsün inşallah.İyi ki seni tanımışız.
Hep beraber daima güzellikler paylaşmayı dilerim. Ben hep aynı ben olduğum halde, reel hayatta genelde "sevilmeyen" iken, bana değerli olduğumu hatırlattığınız için asıl ben hepinize çok teşekkür ederim.
Aaaa hakikaten neler varmış dağıtım masasında, ben de çoğunu görmemişim. Tühh.
Ben sözde masa sorumlusuydum ama ben de görmemişim... Neden ki acaba?:D
2 saatte toplantıya ulaşıp, ancak 1,5 saat kalabildim. Onun da yarım saati oğlumla deniz kenarında geçti. Aklımda kalanlar;
- Herkesin dediği ve fotolarda göründüğü gibi sayın evdeçiçek çok hoş canayakın bir insan, kısacık tanışma faslımızda bende bu izlenimi bıraktı.
- Sayın Satı Uğurtan çok samimi ve yakın buldum kendime. Oysaki sitede dahi çok fazla tanışıklığımız yoktu.
- Sayın maki01 yine tanıyormuşum gibi hissettirenlerdendi.
-Sayın bitanecik'i forumda pek tanımıyordum ama orada tanıdım mutlu oldum. Kısmetse Akçay tarafına geçince aklımdasınız.
-Sayın edelvays58 benimle ganimetini paylaştı, kalanchoe manginiisinden bir dal verdi çok teşekkür ediyorum.
-Adalet hanım'la da tanışmış oldum. İmrenerek aklımda kaldınız, bende sizin gibi güzel kalabilmek isterdim.
-Sayın sakdağ, sitede bana yaş olarak büyük biri izlenimi bırakmıştı fakat gencecik çok hoş bir bayanmış. Onunla da kısacık tanıştığıma memnunum.
-Enzimgillerden arkadaşım Özlem A ve oğlunu daha fazla tanımak konuşmak isterdim fakat bu sefer fırsat olmadı. Hatta sayın ilksenöztürk'ü gördüm "bahçeli evinize taşındınız mı" diye soracaktım fakat oğlum sağolsun soramadım,bu sefer böyle oldu.
-Sayın Meyvelitepe ile hep tanışmak istiyordum sima olarak tanımadığım için o kalabalıkta bulup tanışamadım ama eşiyle tanıştım.
-Laleci03 adlı yaşı küçük fakat lale sevgisi büyük arkadaşımızı tanımak isterdim ama yaka kartlarından onu da bulamadım.
-Sayın cemo'nun gelemeyişine üzüldüm.
Sayın Tourkana'nın pembeli bonsaisi benim gibi bonsai sevmeyen birini bile hayran bıraktı, fotoğrafını çekemediğime üzüldüm.
Masa-sandalye sıkıntısından dolayı deniz kenarında taşlara oturduğumuzdan konuşmaları-konuşmacıları pek duyamadık ancak yine de güzel bir gündü. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Not: Sayın Milla ganimetlerinizin içinde 3 adet miniğimi gördüm, mutlu oldum. Güle güle büyütün.
loveforlife
07-04-2014, 22:20
Bendeki fotoğraflar bitmedi hala... Arkası yarın gibiyim galiba ;)
Gelelim o harika pastaya...
481692
Sevgili arkadaşım Berçin'e bu harika pasta için bir kez daha teşekkür etmek isterim...
481693
Servis zamanı...
481694
Sevgili Berçin'in dünya tatlısı kızı Aslı, servis esnasında ayağında patenleriyle en hızlı yardımcımızdı...
481695
Meyve sepetlerimiz de göz dolduran leziz meyvelerle donatılmıştı...
481696
vetman996
07-04-2014, 22:23
Sayın Emre İlhan Bey merhaba.
Video paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Bu videoları izlediğim halde zihnimdeki soruya cevap bulamadım: "Bu insanlar agaclar.net'te oldukları için mi bu kadar iyiler? İyi oldukları için mi agaclar.net'teler?"
"Yumurta mı tavuktan çıkar? Tavuk mu yumurtadan çıkar?" sorusuna benzedi ama bu sorunun cevabını kendimce bulmuştum: Tavuktan yumurta çıkar, yumurtadan çıkan civcivdir.
11. Yıl dönümü kutlamasına bir yıl var ama sayılı günler çabuk gelir.
*Hem zihnimizdeki sorunun cevabını alabilmek,
*Hem söz verdiğimiz gibi çekilişe değer ürünlerin talihli dostlara ulaşabilmesini sağlayabilmek,
*Hem "Forumda En Çok Tanışmak İstediğiniz Kişiler" listemdeki değerli şahsiyetleri de yakından tanımak için:
Sayın MeyveliTepe üstadı ben de tanımak isterdim. Ama bir bahane ile tanıyacak gibiyim. Almak istediği solucan gübresini kendim teslim edip, kendisini tanımayı istiyorum.
Ayrıca Sayın Mine Hanımı, Sayın Güler Hanımı, Sayın Adalet Yağcı Hanımı, Sayın SDurul Hanımı ve Selahattin Yılmaz hocayı da tanımayı çok isterdim.
Bu sefer unuturmuyum hiç :D
Aaaa nasıl unuttum...
Gece yarısı aklıma geldi. Yataktan zıplayıp kalktım şimdi. Sayın Malina Hanımı da tanımak isterdim:))
1-Fatih
2-Loveforlife
3-Vetman996
Bu arada özel mesajlarında sıcacık ifadeleriyle "kardeşim" diye hitap eden kıymetli SDurul Abla da inşallah toplantıya gelir ve sevenleriyle hasret giderir.
Her şey gönlünüzce olsun dostlar... Selamlar... Saygılar...
loveforlife
07-04-2014, 22:32
Sevgili Nariel çaldı ama, sözlüye çalışmamış öğrenciler misali şarkımızın sözlerini ezberleyemediğimiz için biz söyleyemedik...
481697
481698
481699
Kameramanımız Sakaki, küçük doğa dostlarıyla ropörtajdaydı.
481700
481701
Satı Uğurtan
07-04-2014, 22:39
2 saatte toplantıya ulaşıp, ancak 1,5 saat kalabildim. Onun da yarım saati oğlumla deniz kenarında geçti. Aklımda kalanlar;
- Herkesin dediği ve fotolarda göründüğü gibi sayın evdeçiçek çok hoş canayakın bir insan, kısacık tanışma faslımızda bende bu izlenimi bıraktı.
- Sayın Satı Uğurtan çok samimi ve yakın buldum kendime. Oysaki sitede dahi çok fazla tanışıklığımız yoktu.
-Sayın bitanecik'i forumda pek tanımıyordum ama orada tanıdım mutlu oldum. Kısmetse Akçay tarafına geçince aklımdasınız.
-Sayın edelvays58 benimle ganimetini paylaştı, kalanchoe manginiisinden bir dal verdi çok teşekkür ediyorum.
-Adalet hanım'la da tanışmış oldum. İmrenerek aklımda kaldınız, bende sizin gibi güzel kalabilmek isterdim.
-Sayın sakdağ, sitede bana yaş olarak büyük biri izlenimi bırakmıştı fakat gencecik çok hoş bir bayanmış. Onunla da kısacık tanıştığıma memnunum.
-Enzimgillerden arkadaşım Özlem A ve oğlunu daha fazla tanımak konuşmak isterdim fakat bu sefer fırsat olmadı. Hatta sayın ilksenöztürk'ü gördüm "bahçeli evinize taşındınız mı" diye soracaktım fakat oğlum sağolsun soramadım,bu sefer böyle oldu.
-Sayın Meyvelitepe ile hep tanışmak istiyordum sima olarak tanımadığım için o kalabalıkta bulup tanışamadım ama eşiyle tanıştım.
-Laleci03 adlı yaşı küçük fakat lale sevgisi büyük arkadaşımızı tanımak isterdim ama yaka kartlarından onu da bulamadım.
Sayın Tourkana'nın pembeli bonsaisi benim gibi bonsai sevmeyen birini bile hayran bıraktı, fotoğrafını çekemediğime üzüldüm.
Masa-sandalye sıkıntısından dolayı deniz kenarında taşlara oturduğumuzdan konuşmaları-konuşmacıları pek duyamadık ancak yine de güzel bir gündü. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Not: Sayın Milla ganimetlerinizin içinde 3 adet miniğimi gördüm, mutlu oldum. Güle güle büyütün.
Sevgili yağmur, çok teşekkür ederim, bence duygular karşılıklı bende seni çok samimi ve sıcak buldum, nice ağaçlar.net 10. yıl toplantılarında buluşmak dileğiyle, sevgiler saygılar.
Zafer İnandıklı
07-04-2014, 22:49
5 Nisan 2014;
Sevgili Güler ablamızın muhteşem organizasyonu; doğa için çal gurubu ve Nariel'in ruhumuzu okşayan müzikleri, sevgili Hozat hocamın şiiri, 10 Yıl pastası ve agaclar. net'in gülen yüzlerini görmenin verdiği mutlulukla hafızalarımıza kazınan bir gün oldu.
Uzak yakın demeden koşup gelen bütün dostlara sonsuz teşekkürler.
Sevgili Hozat hocamın deyimiyle, ON SENEYİ DOLDURDUK YİRMİ OTUZ KIRK OLSUN.
Teşekkürler sayın malina, agaclar.net'i kurduğunuz için.
Teşekkürler agaclar.net, varlığınla var olduğumuz için
YeniGine
07-04-2014, 22:53
Sn.loveforlife gibi Sn.SDurul'u görmeyi ben de çok isterdim. Umarım karşılaşma, görüşme fırsatı olur. Sn.YeniGine ile de tanışmayı çok istiyorum.
Sevgili Kelebek, çok teşekkür ediyorum, sağolasın. :( Toplantıya katılmayı çok istiyordum fakat kısmet değilmiş. Katılabilse idim çok iyi olacak, tanışabilecektik. İnşallah başka toplantılarda nasip olsun.
Herşey gönlünce olsun sevgili Kelebek'im.
Emre İlhan
07-04-2014, 22:55
Adana grubu ve sevgili katmer;
481703
Soldan sağa: Emre İlhan, hazan-z, maki01, katmer.
Teşekkürler sevgili Emre İlhan, valla yukarıdaki kareye şapka çıkartmak lâzım.
Dördünüz de harikasınız.
Bu kareyi nasıl da unutmuşum :) Malina, Loveforlife, Jezebel, Güler, A-Nomad.
Loveforlife ile jezebel ilk defa karşılaşıyorlar. Benim için de öyle hem jezebel'i hem de A.NOMAD'ı ilk defa bu toplantıda gördüm. Ama yine de sarmaş dolaş olmamız için yeterliydi. Arkamızdaki pano sağ olsun.
10 martta böyle yazmıştım; korktuğumuz başımıza geldi..
İnsanların yaşı 60'lara dayanınca hiçbir günün garantisi olmuyor..
Nitekim öyle oldu..
4 gün önce Pendik'te Gözdağı Büyükşehir Belediye tesislerine çıkıp bir havalanalım dedik eşimle..Hava çok güzeldi..Yaya gittik yaya döndük gezine gezine..Herşey dönüşte oldu..Parkta peyzaj ve inşaat çalışmaları vardı..Merdivenler iptal olmuş..biz de yüksekçe kaya ve duvarlardan gençlere özenip atlayalım dedik..
Dedik ama eşim belini incitmiş..Düne kadar bel bölgesine voltaren merhemi sürerek atlatırız dedik ama olmadı..
Bu sabah acıları çoğaldı..
Gittik Bölge hastanesine..
Akupunktur uyguladılar..ve 4 kutu ilaçla döndük hastaneden..
Yani mümkün olmadı toplantıya gelmemiz..
Çok üzüldük eşimle..
O dost havasını solumak isterdik bizler de..
Ama maalesef kısmet değilmiş..
Dediğim gibi, yaşlanıyoruz artık galiba biz..
Sayın malina'nın dediği gibi ''kalpler, gönüller bir olsun'' demekten başka tesellimiz yok şu an..
Herkese çok selamlar..saygılar..
Sayın Pria,
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm.Umarım eşiniz bir an önce sağlığına kavuşur.
Gözlerimiz sizi aradı .
Sayın Yağmur,
Emeğinize sağlık.Teşekkür ederim.Beğenilerimiz aynı gibi ne dersiniz :))
Çok güzel sayfalar çiçeklerle , güzel insanlarla ve dostlarla adeta gülümsüyor insana. Ben şahsen çok memnun ve mutlu oldum. Bir çok üye ile tanışamasakta oradaki hava bence bulunmaz bir nimet. Herkes çok emek verdi, herkes güler yüz ve candan. Adanadan, Samsundan, Tekirdağdan ve hangi ilden geldiklerini bilmediğim güzel insanlar sizler bu siteyi yaşanabilir bir dünya haline getirdiniz. Tüm üyelere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ağaçlar.net iyi ki var, sanırım böylesi dünyada yok.
Sayın evdeçiçek ile çaktırmadan pastayı götürelim dedik ama yakalandık sayın Milla hemen kareye aldı bizi. Ne zaman nasıl bizi yakaladı hiç farkında bile değilim :o
Ben genelde Cevat Kelle (?)gibi ekipmanlı gezerim.Konuyu bulduğum anda deklanşöre basarım :))
tourkana
08-04-2014, 10:22
Doğumgünü partisine kısa süreli de olsa katıldım,birçok dostumu gördüm.
Emeği geçen herkese teşekkürler, elinize sağlık..
Mutfağında değilsem de sitemizin bir elemanıyım , bu büyük ailenin bir ferdiyim, Bonsai ve Ağaçlar.net benim vazgeçilmezim :) ( Şarkı sözü gibi oldu son cümle :)))
loveforlife
08-04-2014, 10:26
Loveforlife ile jezebel ilk defa karşılaşıyorlar. Benim için de öyle hem jezebel'i hem de A.NOMAD'ı ilk defa bu toplantıda gördüm. Ama yine de sarmaş dolaş olmamız için yeterliydi. Arkamızdaki pano sağ olsun.
Sevgili Jezebel ile daha önceden tanışmıştık Ablacığım. Ramazan Bayramı tatilinde evimize misafir olup, çok mutlu etmişti hem beni hem de annemi. Ama çok özlemiştim ya onu, o yüzden onu da görmek çok iyi geldi bana... A NOMAD'ı ben de çok sevdim. O pano nelere kadir?;)
loveforlife
08-04-2014, 10:34
Mahallenin delisini, yani beni tanımayan da varmış! Şaşılacak şey ama Sevgili kardeşim Emre İlhan tanımamış beni meğerse...:eek: Neden sonra gelip sarıldı...
481723
Sevgili Edelvays58 ve musbet de uzaklardan gelip bizi yalnız bırakmayanlardandı. Edelvays'ın mavişleri de, Musbet'in sukulent ve mor salkım çelikleri de dağıtım masasında çok rağbet gördü... (Musbet ne kadar da genç bir kardeşimizmiş! Profiline hiç bakmamışım.)
481724
Dağıtım masası demişken... Yine Evdeçiçek geldi aklıma...
481725
Sevgili Edelvays58, ne soruyor acaba öyle?
481726
Ya Zafer Ağabey'e ne demeli? Arkasında (çok az görünse de) Sevgili Sarıefe...
481727
Sevgili Nariel çaldı ama, sözlüye çalışmamış öğrenciler misali şarkımızın sözlerini ezberleyemediğimiz için biz söyleyemedik...
481697
481698
481699
Kameramanımız Sakaki, küçük doğa dostlarıyla ropörtajdaydı.
481700
481701
O küçük doğa dostu ne dedi çok merak ettim, birara kime olduğunu hatırlamıyorum annemin 1000 tane çiçeği var, evde her yerde enzim var falan derken duydum :) Yanında da Karahan abisi :)
loveforlife
08-04-2014, 10:59
Sevgili Ligustrum ve eşi, hem özenle hazırladıkları arı ürünlerini hem de ayrıntılı bilgiyi paylaştı bizimle...
481728
481729
Sonrasında keyifli sohbetler edildi...
481730
481731
Gözünden yeni operasyon geçirmiş olmasına rağmen, canla başla bu organizasyon için uğraşan Güler Ablamız görme testinde... Oftalmolog Lilium gözetiminde...:rolleyes:
481732
Kutlamanın üzerinden üç gün geçti hala hepimiz etkisi altındayız, oysa gündem, yaşantı ne kadar hızlı günümüzde.
Herkesin yazdığı izlenimlere gönülden katılırken en çok hissettiğim şeyi nerdeyse herkesin burada not düştüğünü görmek çok etkiledi beni, o da sanki kimsenin birbirine yabancı değil de sanki uzak düşmüş akrabalar gibi görünmesiydi.
Birbirinden öğrenen, ilham alan, yardım etmekten ve istemekten çekinmeyen doğaya aşık insanların iradeleri birbirini mıknatıs gibi çekmişti, uzaktan ya da yakından, erken ya da geç, her yaştan ve meslekten...
Gözlerim enzimgillerden arkadaşım :) yağmuru görünce parladığında yanımda kelebek çalısı ile bir başkası kucaklaşıyor, Meyvelitepe ve Mine Pakkaner hocanın etrafını onlarca kişinin tonlarca sorusunun uğultusu sardığı sıralarda Sevgili Güler abla tek tek herşeyle ilgilenip arada uzaktan, bu toprakla yeşille bağlanıp kocaman olmuş grubu sevgi ve haklı bir gururla ve kaybolmayan bir tebessümle izliyordu..
Sayın Malina adeta çocukları tenefüse çıkarmış okul müdürü edasındaydı, kendisinden alınan cezalar askerlik anıları gibi toplulukta anlatılıyordu. Bu saygı, sevgi ve hoşgörülü grubun mimarisi onun hiçbirşeyi kaçmayan gözlerine çok şey borçluydu. Herkes yardım etmek, paylaşmak, tanıdıkları ile selamlaşmak dertleşmek, tanımadıklarıyla tanışmak, anlamak ve anlatmak için ordan oraya koşuşturuyordu..
Gelebilen ve gelemeyenleriyle 5 Nisan Cumartesi günü Fenerbahçe parkında birarada olmaktan ziyadesi ile mutlu bir topluluk , tadı damağında kalan bir gün yaşadı.
Daha nicelerine..
Seabert74
08-04-2014, 12:06
İlk kez katılmama ragmen sanki yıllardır tanışıyormuş gibi bir sohbetin içinde buldum kendimi..
Karşılama ekibi çok sıcaktı, belki de o sebeple kendimi hiç yabancı hissetmedim.
Daha evvel gördüğüm fotograflar sayesinde Güler Hanım'ı tanıdım hemen :)
Vaktiyle yazdıgım "herkesin Güler Atllas'ı var, benim de olabilir mi??" yazımı hatırlatmadıgım halde unutmamış, hasta haliyle getirmiş yanında.. Ben kendimi tanıtır tanıtmaz, çıkardı verdi, nasıl sevindim..
Sonra yaka kartımı alırken tanıdım Nomad'ı, meger o da yeni üye benim gibi, ama herkes eski sanki, sohbet öyle sıcacık.. Arkamı döndüm Loveforlife, hemen onunla da tanıştık. Ayaküstü hemen "sedumları tohumdan yetiştiremiyorum, seninkilerin sırrı ne" diye dert yandım :) O üstüne yatacağını söylediği sedumlardan bir çeliği paylaşıverdi hemen, tohumdan zor oluyormuş zaten :)
Berçin'i ve Sakdag'ı tanımayı çom istiyordum. Loveforlife beni Berçin'e götürdü. Berçin kimm?? diye sordum, kalabalık masadan birisi çıktı, beni aldı kanatlarının arasına :)
Sonra zaten ailesi ve arkadaşları ile muhabbet başladı. Çok sıcaktı herkes, çok keyif aldım..
Zaman nasıl geçti anlamadım ama ani ayrılışım sebebi ile Sakdag'la tanışamadım. Çok üzgünüm. Şimdi yayınlanan fotograflara bakıp bakıp içlerinde onu arıyorum, "acaba kendisini gördüm mü?" diye.. :((
Birbirini tanıyan/tanımayan o kadar insanla konuştum ki, gerçek isimlerle nickler birbirine karıştı.
Sitenin demirbaşlarını da yüzyüze olmasa da uzaktan gördüm, herkesin başı kalabalıktı, biraz da çekingenlik diyelim ben çok girişken olamadım (sanırım).
Berçin'in ailesine gerçekten çok teşekkür ederim, resmen istanbul'da bana evsahipliği yaptılar, tekrar teşekkürler..
... en çok hissettiğim şeyi nerdeyse herkesin burada not düştüğünü görmek çok etkiledi beni, o da sanki kimsenin birbirine yabancı değil de sanki uzak düşmüş akrabalar gibi görünmesiydi.
Birbirinden öğrenen, ilham alan, yardım etmekten ve istemekten çekinmeyen doğaya aşık insanların iradeleri birbirini mıknatıs gibi çekmişti, uzaktan ya da yakından, erken ya da geç, her yaştan ve meslekten...
... Bu saygı, sevgi ve hoşgörülü grubun mimarisi onun hiçbirşeyi kaçmayan gözlerine çok şey borçluydu. Herkes yardım etmek, paylaşmak, tanıdıkları ile selamlaşmak dertleşmek, tanımadıklarıyla tanışmak, anlamak ve anlatmak için ordan oraya koşuşturuyordu..
..
Çok sevdiğim bir yazar olan Hakan Aksay'ın son günlerde okuduğum en çarpıcı yazısından sonra daha iyi anladım ki, ''ağaçlar.net''in üyeleri gerçekten çok güzide, insani yönleri ağır basan insanlar..Toplantıya katılan veya katılamıyan bu koca aile, halâ bu toplumda çürümüşlükten nasibini almaya niyeti olmayan insanların olabileceğini de kanıtlıyor..
Gelmiyor mu sizin burnunuza böyle bir koku?
Duymuyor musunuz, hissetmiyor musunuz yavaş yavaş çürüdüğümüzü?
Alışılmış günlük hayatımıza devam ederken...
Yani yiyip içip her zamanki gibi "yuvarlanıp giderken"...
Uçurumun dibine doğru hızla yol aldığımızın farkında değil misiniz?
Vicdanımızın lime lime olduğunu, ahlaki değerlerimizin yerlerde süründüğünü görmüyor musunuz?
Yalanın, hırsızlığın, yolsuzluğun, hilenin, zulmün hayatımızı sessizce işgal edip artık olağanlaştığını...
Şaşırma, karşı çıkma, reddetme reflekslerimizin giderek köreldiğini...
İster istemez kaygısız ve vurdumduymaz bir ruh haliyle örtündüğümüzü...
Yalnızca kendi gemimizi kurtarmakla uğraşıp öteki insanlara, sevgilere, dostluklara yüreğimizi yavaş yavaş kapattığımızı...
Bize benzemeyenleri anında düşman ilan etmeye haddinden fazla hazır bir psikolojiyle silahlandığımızı...
Her geçen günle biraz daha sığ ve duyarsız bir üslubun etkisi altına girdiğimizi anlamıyor musunuz?
....
Ne yapsak, Tanrım!
Gazetedir, televizyondur, internettir, her şeyi yasaklasak mı kendimize?
Sokağa çıkmasak mı, pencereyi açmasak mı?
İnsanlarla görüşmekten vaz mı geçsek?
Çünkü o koku...
O çürüme...
O iğrenç işgal...
Fırsat arıyor sanki her taraftan saldırıp bizi esir etmek için...
En insani konular, en doğal acılar, en anlaşılır duygusal tepkiler bile bizi aniden bataklığın içine çekiveriyor.
Her adımda kavgalar yaşanıyor; haksızlıklar, adaletsizlikler, kıskançlıklar, kalleşlikler, düşmanlıklar diz boyu.
...
Yazık!
Çok yazık!..
Hakan AKSAY- T24 yazarı
Pis koku Pamir'in cansız bedeninden değil, çürüyen vicdanımızdan geliyor (http://t24.com.tr/yazi/bu-pis-koku-pamirin-cansiz-bedeninden-degil-vicdani-curuyen-toplumumuzdan-geliyor/8968)
Sayın Pria,
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm.Umarım eşiniz bir an önce sağlığına kavuşur.
Gözlerimiz sizi aradı .
Eşim çabuk atlattı bu badireyi sayın Milla..
3-4 gün ev temizliği yapamamıştı..Dün neşe içinde haldır huldur yaptı tüm birikmiş işlerini..
Sağolun.
Adalet Yağcı
08-04-2014, 12:25
Merhaba sevgili dostlar...
Pazar gününden bu yana bir türlü fırsat bulamadım yazmaya, mesajlarınızı okuyorum, fotoğraflarımıza bakıyorum, görünen o ki, hepimiz bu çok özel günde çok mutlu olmuşuz.
Bence hızımızı alamayıp küçük toplantılarla devam edeceğiz :)
Harika bir gündü diye başlayayım hepiniz gibi, önceden tanıdığım dostlarımı yeniden görmekten çok mutlu oldum.
Yeni üyeleri tanımaksa heyecan vericiydi, gençlerin çoğunlukta olmasına ayrıca çok sevindim.
Öyle ya, zamanı geldiğinde bayrağı onlara gönül rahatlığı içinde teslim edebileceğimiz pırıl pırıl çocuklarımızın olduğunu bilmek insanın içini rahatlatıyor.
Tam bir düğün havası vardı, orkestramız şiirlerimiz şarkılarımız, şarkı demişken
; Allahıma şükürler olsun yazıp bestelediğim şarkımı malina'ya dinlettim de rahat uyudum o gece :)
Telefonuma kaydetmiştim ama bir türlü pc ye aktaramadım, daha sonra bir yolunu bulup bu başlıkta paylaşarak teveccühlerinize mazhar olmak isterim efeeeemmmmm.... :)
Paylaşım masasına bir metreden fazla yaklaştırmadılar :( yaklaşmayı başardığımda da masa boşalmıştı, neyse kimden olduğunu bilemediğim "Ayı pençesi"nin sahibi olabildim, paylaşımcıya çok teşekkürler ediyorum, bahçemde yerini alacak inşallah.
Bir de "Kefir" sahibi oldum, sevgili Yağmur'a çok teşekkür ediyorum.
Yağmur'cuğum, kızımın adı da Yağmur, hatta foruma "Yagmur2727" olarak kayıtlı, son yıllarda foruma girme fırsatı olamıyor.Tarif ettiğin gibi üç gün sütle buluşturdum her gün tazeleyerek, yarın ilk kefirimizi mayalayacağız inşallah.
Sayın Osman45 çok özel bir gübre dağıttı, yanımda oturduğu için onu kaçırmadım, teşekkürler Osman bey.
Ha, bir de leonardit alabildim :) kimin paylaştığını yine öğrenemedim, çok kaliteli bir leonardit, tarım fuarlarında satılanlara hiç benzemiyor, paylaşımcı dosta çok teşekkürler ediyorum, markasını ve fiyatını öğrenmek isterdim.
Daha paylaşmak istediğim duygularım var ama birileri başımda bekliyor, bir fırsat bulursam tekrar yazarım :)
Her şey mükemmeldi diye bitirreyim, biri başımda beklerken konsantrasyonum dağıldı işte :(
Satı Uğurtan
08-04-2014, 12:32
Eşim çabuk atlattı bu badireyi sayın Milla..
3-4 gün ev temizliği yapamamıştı..Dün neşe içinde haldır huldur yaptı tüm birikmiş işlerini..
Sağolun.
Sayın pria, eşinize çok geçmiş olsun sevgiler saygılar.
Sevgili Pria,
Pek çok arkadaş gibi benim de gözlerim sizi aradı toplantıda. Olura gelirsiniz ve fark edemem diye sık sık yaka kartlarının arasında duran kartınızı kontrol ettim, hala masadaydı :)
Önemli bir sağlık sorunu yaşanmamasına sevindim, çok geçmiş olsun...
Sevgili dostlar, internet özürlü olduğumdan ancak yazabiliyorum ama yukarıda yazılanların hepsinin altına da imzamı koyabilirim. Başta sevgili kurucularımız ve klişe bir deyimle 'organizasyonda emeği geçen herkese' sevgi, saygı benden. Gelen, gelmeyi isteyip gelemeyen, ruhlarıyla aramızda olan bütün herkese de selam ve teşekkürler. Ben demiştim, 'Bir toplantıya gittim, hayatım değişti' diye. Ömrümün kalanında bu güzel insanlarla dostluğumu sürdürmek dileğiyle. ağaçlar. neti çoooook seviyorum:)
evdeçiçek
08-04-2014, 14:44
Sn Pria
Toplantıda bende hep sizi arayıp durdum. Eşinize çok geçmiş olsun.
Saygılar sunarım.
Bahçeyle uğraşmak insanları gençleştiriyor.
Bodrum yolculuğundan önce 2 ayağım bir pabuca girince resim yükleme konusunda şahtım, şahbaz oldum. Geniş vakitte devam edeceğim inşallah.
Dönüp dönüp yazılanları okuyorum, fotoğraflara bakıyorum. Hava güzeldi, katılanlar ayrı bir güzeldi. Daha ne olsun :) Az da olsa özlem giderip sohbet edebildik. Tabii bizim mesai ertesi güne kadar devam etti. En kötüsü dostlarımı metroya uğurlamaktı. Günler çabuk geçer ve en kısa sürede tekrar buluşuruz :)
Arkadaşlar paylaşımlardan payıma düşen bu (http://www.agaclar.net/forum/1268339-post101.htm) çiçeğin adının fener çiçeği olduğu söylenmişti.
Arama yaptığımda yapraklarının hiç benzemediğini gördüm.
Bilen veya getiren adını yazabilir mi? Teşekkürler.
nisan0671
08-04-2014, 16:17
Merhabalar.
Maalesef bazı olumsuzluklar yüzünden aranızda olamadım. Ama kalben ordaydım.
Şimdi fırsat oldu siteye girebildim. Ve ne kadar çok şey kaçırdığımı üzülerek hem okudum hem seyrettim. Maşallah ailemiz ne kadar da büyük ve kalpleri ne kadar güzel.
Resim çekip paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler. İsmen tanıyıp merak ettiğim çoğu arkadaşın resimlerini de Sevgili Malina'yı da güler yüzüyle burada görebilmek hem mutluluk kem de teselli oldu benim için.
Hepinizden tekrar özür diliyorum. Selamlar sevgiler..
Not: Güler ablamdan ayrıca özür diliyorum. (Vereceği cezaya razıyım).. Sahi gelemeyenlere ceza var mıydı? :P
Söylemezsem çatlarım ;) Bu fotoğraf da sağda solda "gestapo malina" diyenlere gelsin :) malina saygılar ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/481508d1396865326-dsc_0289.jpg
Ben de bayıldım bu fotoğrafa. Photoshop ile uğraşanlar eğer arkada benim ve iskemlenin görüntüsünü yok edip de yeniden bassalar da bu fotoğrafı büyüttürsem.
Eser İlhan
08-04-2014, 19:47
Ben de bayıldım bu fotoğrafa. Photoshop ile uğraşanlar eğer arkada benim ve iskemlenin görüntüsünü yok edip de yeniden bassalar da bu fotoğrafı büyüttürsem.
Photoshopla oynamayı severim.. El yordamıyla yapıyorum, eğitimim yok. Bu nedenle yaptıklarım profesyonellikten çoooookk uzak. Ama yukarda yazdıklarınızı okuyunca denemeden edemedim ;) Eminim çok güzel yapacak arkadaşlar olacak fakat ben şöylece oynadım biraz...
Tabii photoshoplu olduğu çok belli yine de :) :)
481861
loveforlife
08-04-2014, 19:48
Biz, bunca güzel insanla MUTLULUĞU PAYLAŞtık! Bu güzel insanların hayatımda daima var olması dileğiyle, nice 10 yıllara erişmeyi diliyorum. Hepinizi çok ama çok seviyorum! İyi ki varsın agaclar.net! Başta Sevgili Malina ve Güler Abla olmak üzere emeği geçen herkese, bizimle olan ya da olamayıp kalben yanımızda olduğunu hissettiğimiz tüm dostlara teşekkür ediyorum...
481867
481868
481869
481870
481871
Eser İlhan
08-04-2014, 19:55
Biraz kesersek de böyle oluyor... O zaman arkadaki sandalyeyi de atabiliriz...
481872
Loveforlife'ın 634 numaralı mesajındaki son karede sağ tarafta başında şapka olan beyfendiyi tanımayanız olabilir.
Kendileri agaclar.net'e gönül vermişlerdendir. Bizler için güzel toplantılar yapmış, ağaçları bizlere tek tek tanıtmıştır. Necati Güvenç Mamıkoğlu.
Türkiye'nin Ağaçları ve Çalıları -hakkında çok değerli ve güzel bir kitabı vardır. Çekmiş olduğu harika fotoğraflarını sergilediği bir sergide bulundum. İnanılmaz güzel eserleri gördük. Çok saygı duyduğum bir beyfendidir.
Sevgili Eser İlhan son kare çok güzel olmuş, tam da istediğim gibi, ellerine sağlık.
Teşekkür ederim.
(Ohh ya elinde sigarası da yok)
Bu kareyi nasıl da unutmuşum :) Malina, Loveforlife, Jezebel, Güler, A-Nomad.
sevgili izmirliler, sevgili jezabel in şahsında sizlere hem sevgiler hem teşekkürler, bizleri temsil ettiğiniz için, çok güzel bir toplantı olmuş, açıkcası azıcık haset etmedik te değil...
Söylemezsem çatlarım ;) Bu fotoğraf da sağda solda "gestapo malina" diyenlere gelsin :) malina saygılar ;)
Bakın vallahi billahi yağcılık, yalakalık, yandaşlık olsun diye yazmıyorum..
İyi ki bu forumun moderatörü bir kadın..
Kadın annedir, kadın babadır, kadın abladır, kardeştir, dosttur arkadaştır. Kadın hayattır. Kadın görebilene her şeydir..
Kimse kusura bakmasın ama, kadınları günahkar kötü yapan ise genellikle erkeklerdir..
Ben şahsen sayın malina ile icabında tartıştım..Yeri geldi o beni haklı gördü..yeri geldi ben onu..Uygun bir ifade tarzıyla insanların çözemiyeceği hiçbir sorun da olamaz zaten..Onun da amacı sorun yaratmak değil, yaratılmış sorunları çözmek..uzlaşmak zaten..
Benim uzun yıllar üyesi olduğum bir forumun moderatörü RedKit'tir..
hisse.net : Ekonomi ve Borsa Forumu - (http://www.hisse.net/forum/blog.php?u=10926)
Siz olsanız RedKit'i mi yoksa sayın malina'yı mı daha yakın bulurdunuz kendinize ? Hangisi acımasızdır ?
Sayın malina mazideki bu olumsuz yakıştırmaları hiç haketmedi bence..
vetman996
08-04-2014, 20:42
Değerli Dostlar merhaba.
Agaclar.net ailesinin bir ferdi olarak küçücük bir özeleştiri yapmak istiyorum.
Bu kadar güzelliklerin yanında bunu yazmam uygun olmayacaktır ama dediğim gibi bu küçücük bir özeleştiri.
10. Doğum günü videolarını tekrar izlerseniz siz de göreceksiniz:
Sevgili Güler Hanım teşekkür konuşması yapıyor, etraftan konuşmalar, gürültüler...
Sevgili Hozat Hanım şiir okuyor, etraftan yüksek sesli konuşmalar... Bir ara Güler Hanım elini ağzına götürerek sus işareti bile yapıyor.
Ben bu gürültüleri agaclar.net'in bir çok videosunda izledim. Hatta rahmetli Memet'in bonsai eğitimi videosunda bile.
Belki toplantı heyecanı, belki tanışma heyecanı, belki başka bir şey. Ama pek hoş olmuyor sanırım.
Bu konuya biraz hassasiyet gösterebilsek daha iyi olacak düşüncesindeyim.
Bu kadar neşeli paylaşımların arasında tadınızı kaçırdıysam özür dilerim:(
Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...
Arkadaşlar paylaşımlardan payıma düşen bu (http://www.agaclar.net/forum/1268339-post101.htm) çiçeğin adının fener çiçeği olduğu söylenmişti.
Arama yaptığımda yapraklarının hiç benzemediğini gördüm.
Bilen veya getiren adını yazabilir mi? Teşekkürler.
Bende arka plandaki yaprakları kokulu bitkinin adını merak ediyorum.
Merhabalar.
Maalesef bazı olumsuzluklar yüzünden aranızda olamadım. Ama kalben ordaydım.
Şimdi fırsat oldu siteye girebildim. Ve ne kadar çok şey kaçırdığımı üzülerek hem okudum hem seyrettim. Maşallah ailemiz ne kadar da büyük ve kalpleri ne kadar güzel.
Resim çekip paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler. İsmen tanıyıp merak ettiğim çoğu arkadaşın resimlerini de Sevgili Malina'yı da güler yüzüyle burada görebilmek hem mutluluk kem de teselli oldu benim için.
Hepinizden tekrar özür diliyorum. Selamlar sevgiler..
Not: Güler ablamdan ayrıca özür diliyorum. (Vereceği cezaya razıyım).. Sahi gelemeyenlere ceza var mıydı? :P
Sizin geleceğinizi düşünerek getirmiş olduğum minik çiçekli mavişlerden bir tanesini ayırmıştım. Ancak siz gelmeyince benimle beraber geri geldi. Yarın bir işim dolayısı ile Ankara'da olacağım. Özel mesaj ile telefonumu bildiriyorum. Ankfantoma rumuzlu arkadaşımıza akşam sefası tohumları bırakacağım. Ulaşamamanız halinde sizin minik çiçekli mavişinizi de arkadaşımıza bırakırım. Ondan alabilmeniz daha kolay olur sanırım.
Zeki bey tarafından paylaşılan iki farklı çiçekten biri idi. Tam adını hatırlamıyorum. Zeki bey tarafından paylaşılan diğer çiçek çin yüksük otu olması gerekiyor.
Paylaşmış olduğunuz kefiri gelir gelmez hemen arıtılmış su ile yıkayarak süt ile mayaladım. Daha önce normal çeşme suyu ile yıkadıklarımda problem olmuştu. Belki klor zarar verebilir düşüncesi ile arıtma suyu kullandım. Hemen tuttu. Bir kaç gün sonra yeniden süt ilavesi yapacağım. Teşekkür ederim.
Sevgili Ağaçlar net üyeleri, cumartesi günü harika vakit geçirdim.
Yıllardır siteden yazılarını takip ettiğim arkadaşlarla yüz yüze görüşme şansı buldum.
Yüzlerdeki tebessüm ve samimiyetten çok etkilendim.
Bu güzel topluluğun üyesi olduğum için mutlu ve gururluyum.
Bu ailenin tüm üyelerinin ama illa ki Malina, Mine Pakkaner, Güler hanım'ın kalbimde ayrı yerleri var.
Bir de kardeşlerimden bile sık görüştüğüm site üyeleri var ;) onlar baş köşede ;)
Yüzümü gülümseten o kadar çok üye var ki, tek tek yazarsam bu yazı asla bitmez, okuyanlar da sıkıntıdan çatlar:D
Çok görüntü almamışım, ama çok keyif aldım;)
Ağaçlar. net ruhunu seviyorum.
Monarda olarak tanıtıldı, pembe açıyormuş :)
Medicinal Herbs Series: Monarda didyma | Ithaca College Permaculture Garden (http://icpermaculture.wordpress.com/2013/01/10/medicinal-herbs/)
https://www.google.com.tr/search?q=%C3%A7in+y%C3%BCks%C3%BCk+otu&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=E1JEU7rbNKeO4wSD_YHICA&ved=0CCoQsAQ&biw=1920&bih=979#q=monarda+didyma&tbm=isch
Bergamut olarak da söylenmişti. Yabancı çevirilerde de bu şekilde yazı çıkıyor. Tabi bizdeki bergamuttan farklı . Gerçekten şifalı ve güzel bir bitki imiş.
Sayın Muda,
Kefiri ben içme suyuyla yıkıyorum. Bir kaç gün sonra süt ilavesi yapacağım demişsiniz, süzüp yıkayıp tekrar mayalamayı kastediyorsunuz sanıyorum. Bir de mayalanır mayalanmaz süzerseniz kefir taneleriniz daha sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Tabi mayalanan kefirde bozulmamış olur. Afiyet olsun şimdiden.
Bak güler abla benim Photoshoplar daha güzel.
Tüm herkezden şimdiden çok özür dileyerek şımarıklıklarıma başlıyorum, Sürçülisan edersek affola.
481951
481952
481953
481954
481955
Devam
481956
481957
481958
481959
481960
Devam
481961
481962
481963
481964
481965
Sn.Lilium Allah iyiliğinizi versin, gece gece ne güldürdünüz beni :D
Ellerinize sağlık..
Devam
481966
481967
481968
481969
481970
Devam
481976
481977
Ve son
Çadırımız bile bize uymuş
481978
Lilium yine döktürmüşsünüz :)
YeniGine
09-04-2014, 00:59
:D Ve Sayın Lilium aldı sazı eline... Güzel toplantılarımızın, birlikteliğimizin tamamlayıcı güzelliği... Gönlünüze sağlık...
evdeçiçek
09-04-2014, 07:39
Lilium, yukarıdaki mesajları işe giderken otobüste okudum. Kahkahayi basınca herkes kim bu deli der gibi manalı manalı baktı. Bende cokta tiiin dedim. Gülmeye devam. Saygılarımla ...
loveforlife
09-04-2014, 07:49
Sevgili Lilium,
Ben malzeme olmamışım bu sefer baloncuklara, hayret! Ama sabah sabah çok güldüm, Allah da seni güldürsün...
Lilium çok yaşayın, güne kahkaha ile başlattınız. :)
Adalet Yağcı
09-04-2014, 08:54
Liliuuuummm.... harikasınız, baloncuk sektöründe üstün başarı belgesi ile ödüllendirildiniz :)
Şimdilik bununla idare edin, sonra size özel belgeniz hazırlanacaktır.
482006
Ay sevgili Lilium sabah sabah neşeme neşe kattınız. Harika olmuş, ellerinize sağlık :)
Elinizdeki fotoğrafları yükleyin ki Lilium'a malzeme çıksın.
günebakan
09-04-2014, 10:35
Sevgili Uzman16 yılan yastığı olabilir:)
gürcan_keskin
09-04-2014, 12:49
Dostluk, arkadaşlık, sevgi, umut, heyecan, birlik, beraberlik, paylaşım, mutluluk, sevinç adına nice nice 10 yaşlara ağaçlar.net ailesi....
Harika olmuş ellerinize sağlık. Bende pek fotograf yok ama bakalım bundan Sayın Lilium'a malzeme çıkar mı..
evdeçiçek
09-04-2014, 13:59
Harika olmuş ellerinize sağlık. Bende pek fotograf yok ama bakalım bundan Sayın Lilium'a malzeme çıkar mı..
Bence bu resimde bol malzeme var baloncuk için.
nisan0671
09-04-2014, 15:07
Toplantıya gelip pasta yiyemedik ama Sevgili Lilium abi sayesinde iki kilo pirzola yedik.
Ellerine sağlık abi, (arkadaşların affına sığınarak ) çok güzel olmuş.
Çok teşekkür ederim Sayın Muda, çok zahmet verdim size.
Baloncuklar yerli yerine oturmuş :D , sayın lilium ellerinize sağlık. Bundan daha iyisi olamazdı.
loveforlife
09-04-2014, 19:37
O küçük doğa dostu ne dedi çok merak ettim, bir ara kime olduğunu hatırlamıyorum annemin 1000 tane çiçeği var, evde her yerde enzim var falan derken duydum :) Yanında da Karahan abisi :)
Bana vermişti o bilgileri küçük doğa dostumuz. Gerçi biraz yılmış gibi çiçek ve enzimlerden ama...:p
Sevgili Lilium,
Ben malzeme olmamışım bu sefer baloncuklara, hayret! Ama sabah sabah çok güldüm, Allah da seni güldürsün...
Amin.
Sevgili loveforlife, bursa toplantısında size biraz ağır kaçırmıştım farkındayım onun için bu sefer muhaf tuttum, ama istiyorum dersen bir şeyler düşünürüz :D
Toplantıya gelip pasta yiyemedik ama Sevgili Lilium abi sayesinde iki kilo pirzola yedik.
Aynen valla bende yiyemedim şimdi balonlarla idare ediyoruz. :D
Liliuuuummm.... harikasınız, baloncuk sektöründe üstün başarı belgesi ile ödüllendirildiniz
Ödülümü de aldım yaşasınnn, teşekkür ederim adalet abla, bu gazla balonların içine gaz dolduracağım haberiniz olsun :D
Arkadaşlar hepinizin affına sığınıyorum bazıları biraz ağır kaçmış olabilir sonuç itibarıyla bir mizah gerçekle ilgisi yok,
Sizleri biraz olsun güldürebildiysem tebessüm ettirebildiysem kendimi mutlu hissederim.
Hepinizin hoş görüsü için teşekkür ederim.
Aaa şu fotoğrafı yeni gördüm
482215
Peşinden de bunlar gözüme çaptı
482216
482217
482218
Sn. Lilium,
En ağırı benimki olmuş.
Ne o öyle göbek mömek yakıştırmaları, o zaman kendi formülünü ver, biz de evdeçiçekle o göbekleri eritelim.
Baloncuklar yağları eritmiyor ne yazık ki .;)
İşte şimdi koptum..
gözümden yaşlar geliyor, öldüm gülmekten(,670 nolu mesajların tümü )
teşekkürler Lilium süpersin
ne var ki gülerken bile o göbek hep ben buradayım diyor.
Yarın büyük seferberlik başlıyor..yürüyüş....ile
baksana dile düştük
Harun Parlak
09-04-2014, 22:44
Doğum günü kutlamalarımız her geçen yıl aramıza katılan doğa sevenler ile daha da şenlenip kalabalık oluyor. Nice 10 yıllar yüz yıllar gelecek nesillere de www.agaclar.net rehber olacağına inanıyorum.
İyi ki böyle bir forum oluşturmayı akıl etmişler. Emeğei geçenler bu güzel günde gelip paylaşım heycanını paylaşan tüm üyelere, Ayrıca gönülleri bizlerle olup gelemeyen paylaşımları dört gözle bekleyen tüm doğa sevenlere teşekkürler. Güzel bir gündü benim için.:)
Sn. Lilium,
En ağırı benimki olmuş.
Ne o öyle göbek mömek yakıştırmaları, o zaman kendi formülünü ver,
Hozat ablacığım affet beni,
Formül
482219
İki gündür turşumu çıkardı, kollarımı kuş tüyü yastıklara koysan bile çivili tahta üzerinde yatıyormuşum gibi ne yana dönsem ahh off :D
BU SİTE KİMİN şiiri işte böyle doğdu,bitki delilerin maceraları ile düzenlendi
sn. Lilium üstteki fotoğrafı görünce ,bu dörtlük te ona uyum sağlar gibime geldi
Kışa veda edip, bahar gelince,
Tohum takas işi sona erince,
Tarlada bahçede işler bitince,,
Bel fıtığı olup yatanlarındır
Süper olmuş şiir Sevgili Hozat :D yüreğinize sağlık..
Sevgili hozat sende bu cevher varken daha çooook ilaveler yaparsın şiirine.
Cumhur Tonba
10-04-2014, 10:01
REKLAMLAR
Bu kadar üyemizi bir arada bulmuşken..
http://www.agaclar.net/forum/1250925-post135.htm
nisan0671
10-04-2014, 13:15
Dün sayın Muda taa Afyon'dan Ankara'ya geldi. Binbir zorluklarla da olsa bana minik kızımı ulaştırdı. Erken doğum günü hediyesi oldu bana. Kendisine çok ama çook teşekkür ederim. Hepiniz sevgiyle yeşille kalın.
Bana vermişti o bilgileri küçük doğa dostumuz. Gerçi biraz yılmış gibi çiçek ve enzimlerden ama...:p
Hiç şaşırmadım desem :) sarışın ablaları pek bir sever kendisi ;)
Hmm demek o yüzden bana yüz vermedi :D
naturelee13
11-04-2014, 10:41
Merhaba,
orta kulak iltihabi oldugum icin gelemedim. Cok sey kacirdigima adim gibi eminim. Cok uzuldum. :((
Selehattin 67
12-04-2014, 21:39
sevgili arkadaşlar tüm doğa dostları çok ama çok istediğim 10 . yıl toplantısına bazı dostların bildiği gibi eşimin rahatsızlığı dolayısıyla katılamadım çok üzgünüm çok ama çok özür dilerim muhteşem bir toplantı olmuş herkesin ellerine yüreğine sağlık tekrar özürlerimi sunarım p . tesi kemoterapi zamanı şimdilik sağlıcakla kalın
Selehattin 67
12-04-2014, 21:40
her daim yeşil ve mavi ile en önemlisi sağlıkla kalın
Selehattin 67
12-04-2014, 21:47
hepinizi saygıyla selamlar sağlık sıhhat mutluluk dilerim şimdilik hoşça kalın [ çok ama çok yorgunum özür dilerim ] sağlıcakla kalın
Geçmiş olsun dilekleri (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/16840.htm?highlight=ge%E7mi%FE+olsun)
Herkese tekrar merhaba.
Öncelikle fotoğrafları bu kadar geç yüklediğim için özür dilerim herkesten, son 4-5 gündür aksilikler ve tatsızlıklar yakamı bırakmadı, bir de üstüne biriken iş yoğunluğu...
Sn evdeçiçek sarf ettiğiniz o kadar emek ve katkılarınız için çok ama çok teşekkürler. Çok yorulmanıza rağmen yüzünüzün hep gülmesi gerçekten takdir edilesi. Yaşam boyu yüzünüzden gülümseme eksik olmasın! (Bu arada sıcak bir insan olan esas sizsiniz) :)
Sn Zafer İnandıklı, elleriniz dert görmesin. O kadar bitkiyi paylaşım için getiren birinin herhalde dönümlerce bahçesi vardır diye düşünür insan ama yetiştirdiğiniz ortamı düşününce sizi de takdir etmemek elde değil. Elleriniz dert görmesin (Umarım bir dahaki sefere sizinle sohbet edecek zaman ve fırsat bulabilirim). Aynı şekilde sn Yaylacı, siz de iyiki varsınız.
Sn Nariel ve sevgili Doğa İçin Çal ekibi; günümüzü şenlendirdiniz, elleriniz dert görmesin.
Sn drhegeli, güzel sohbetiniz ve güler yüzünüz için teşekkürler.
Sevgili kardeşim Adem Keskin, beni 2 gün boyunca yanlız bırakmadığın için gerçekten çok teşekkürler.
Sevgili loveforlife, yüzünden gülücükler hiç eksik olmasın inşallah! (Bazen Güler hanımla rumuzlarınızı değiştirmeniz gerek diye düşünüyorum)
Sn pria, eşinize büyük geçmiş olsun. Umarım seneye tanışma fırsatı buluruz.
Sevgili Nevin hn, getirdiğiniz o güzel tohumlar ve hoş sohbetiniz için teşekkürler (Fasülyeler toprak altında...)
Sn A_Nomad, katkılarınız ve sohbet için teşekkürler.
Sevgili Harun Parlak, daha nice güzel ve uzun ömürlü bonsailer yetiştirmenizi dilerim. Ağaçlarınız güne renk kattı gerçekten! Ellerinize sağlık tekrar!
Sn hazan-z, bundan sonraki toplantılarda da birlikte olmak dileğiyle!
Sevgili katmer ve maki01, siz zaten harikasınız :)
Sn Jezebel ve Sabah, sizlerle tanışmak bir zevkti!
Sevgili Doğa İçin Çal ekibi; daha nice başarılı ve kıskanılası çalışmalara imza atmanızı dilerim.
Sn malina, sizi öcü gibi gösterme çabası için de olanlar bu kareleri görünce utansın, daha ne deyim! :)
Ve tabii ki Güler hn; sanırım borcunuzu zor öderiz! Eşinize ve size daha nice sağlıklı ve agaclar.net'li yıllar dilerim.
Unutmadan:
O küçük doğa dostu ne dedi çok merak ettim, birara kime olduğunu hatırlamıyorum annemin 1000 tane çiçeği var, evde her yerde enzim var falan derken duydum Yanında da Karahan abisi
Dediğini aynen aktarıyorum: "Annemin evde bin tane çiçeği var, onlarla evde enzim yapıyor" :)
(Sanırım "onlarla" derken "onlar için" demek istedi :)
sevgili arkadaşlar tüm doğa dostları çok ama çok istediğim 10 . yıl toplantısına bazı dostların bildiği gibi eşimin rahatsızlığı dolayısıyla katılamadım çok üzgünüm çok ama çok özür dilerim muhteşem bir toplantı olmuş herkesin ellerine yüreğine sağlık tekrar özürlerimi sunarım p . tesi kemoterapi zamanı şimdilik sağlıcakla kalın
Selehattin bey, eşinize Allah'tan acil şifalar diliyorum! Herşeyin gönlünüzce olmasını ve eşinizle birlikte daha nice mutluluklar yaşamanızı dilerim.
Çok güzel anılar ve sohbetler paylaştığım ama ismini atlamış olabileceğim diğer değerli dostlardan özür dileyerek gelen, emek harcayan, katkıda bulunan herkese kucak dolusu sevgiler... Daha nice 10 yıllara!
482841
482842
482843
482844
482845
Devam...
482846
482847
482848
482849
482850
Devam...
482851
482852
482853
482854
482855
Devam...
482856
482857
482858
482859
482860
Devam...
482861
482862
482863
482864
482865
Devam...
482866
482867
482868
482869
482870
Devam...
482871
482872
482873
482874
482875
Ve tabii ki bonsaiciler.... ve rahmetli Mehmet abimizi anma amaçlı mini bonsai sergimizden kareler:
482876
482877
482878
482879
482880
Devam...
482881
482882
482883
482884
482885
Devam...
482886
482887
482888
482889
482890
Devam...
482891
482892
482893
482894
482895
Sevgili Sakaki, ben de merak ediyordum Sakaki'nin çektiği fotoğraflar-videolar ne oldu diye. Sağ olasın sabahın erken saatlerine kadar oturmuşsun, fotoğrafları yüklemişsin.
Ohh, oh lilium'a da malzeme çıktı.
Müsadenle biraz araya gireyim de bildiğim isimleri yazayım, arkadaşlar da merak ediyorlardır.
693 numaralı mesajda:
2.karede MeyveliTepe ve eşi ciroz ve canısı ile saohbet etmekte.
3.karede, Erguvan Muhibbi ve N.Güvenç Mamıkoğlu.
697 numaralı mesajda:
2.karede MeyveliTepe, ciroz ve bahçedenn
698 numaralı mesaj:
3.karede hazan-z ve katmer.
Çok geçmiş olsun Selahattin bey.
Mehaba,
Bir süredir çiçeklerle o kadar haşır neşir olmuşum ki yazmaya hiç vaktim kalmadı.Aslında 5 Nisanla ilgili son sözlerimi yazamamıştım,içim içimi yedi kaç gündür.
Öncelikle TEŞEKKÜR faslı:
Bu siteyi kuran,destek veren,çalışan,emeği geçen,üye olan,her yıl kutlamaları aksatmayan,onuncu yılına getiren,o günü Fenerbahçe parkında kutlayalım diyen,orası için hazırlıklar yapan,pasta,müzik,ikram,paylaşımda emeği geçen,tüm katılan,tüm koşturan,tüm çalışanlara teşekkür ederim.İyi ki varsınız.Nice yılları birarada kutlamak dileğimdir.
Şimdi ÖZEL TEŞEKKÜR faslı:
Ben unuttuğunu düşündüğüm halde elinde birden atlas fidesi ile karşıma çıkan; Sayın Güler Hanıma.
Bir adet hoya istediğimde aklımın almadığı bir güzergahtan dolaşıp o gün beni bulan iki hoya için; Sayın Loveforlife, Sayın SDurul, Sayın Sakdağ, Sayın Edelvays58, Sayın Züleyha'ya (Umarım atladığım yoktur.Loveforlife bana detaylı açıkladığı halde hala o iki isimden tam emin değilim :)) )
Samimi sohbetleri,verdikleri bilgiler,güleryüzleri için;Sayın Loveforlife,Sayın A_Nomad,Sayın Maki01,Sayın Evdeçiçek,Sayın Yaylacı ve diğer pek çok üyeye.
Son olarak;hiç tanımadığı 200 kişilik bir partiye gıkını çıkarmadan razı olan,benimle gelen,ben fotoğraf çekmek için dört dönerken masada 3 saate yakın yanlız oturan sevgili eşime
ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Son bir şey
PİŞMANLIĞIM:Ben neden hiç kimseyle resim çektirmemişim.Tek kare resmim yok :((
Sevgili Sakaki, ben de merak ediyordum Sakaki'nin çektiği fotoğraflar-videolar ne oldu diye. Sağ olasın sabahın erken saatlerine kadar oturmuşsun, fotoğrafları yüklemişsin.
Güler hn,
Adana'ya döndükten sonra 2 saat üst üste boş zamanım olmadı inanın; biriken işler, gelen giden misafirler, bahçe ve bonsailerle ilgili aksilikler, çocukların gribal enfeksiyonu vs....
Baktım olacak gibi değil, dün gece misafirler gittikten sonra fırsat bulmuşken sabaha kadar da olsa oturayım da yükleyim dedim :)
Videoları bir türlü beceremedim, youtube da kolay oluyordu ama bu verilen adreslerden yükleyemedim bir türlü.
NOT: Sn Milla, o kadar çok ve güzel fotoğraflar için sizlerin de elinize sağlık!
Güler hn,
Adana'ya döndükten sonra 2 saat üst üste boş zamanım olmadı inanın; biriken işler, gelen giden misafirler, bahçe ve bonsailerle ilgili aksilikler, çocukların gribal enfeksiyonu vs....
Baktım olacak gibi değil, dün gece misafirler gittikten sonra fırsat bulmuşken sabaha kadar da olsa oturayım da yükleyim dedim :)
Videoları bir türlü beceremedim, youtube da kolay oluyordu ama bu verilen adreslerden yükleyemedim bir türlü.
NOT: Sn Milla, o kadar çok ve güzel fotoğraflar için sizlerin de elinize sağlık!
Sayın Sakaki,
Fotoğraflarımı beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.Sizin de paylaştığınız fotoğraflar çok güzel an ve anılara şahitlik etmiş.Ellerinize sağlık.
kelebek çalısı
14-04-2014, 12:48
http://www.agaclar.net/forum/1269684-post1283.htm
Kutlamaya katılan üyelerden tohum paylaşımında bulunanlar rica etsem üstteki linke bir göz atabilirler mi?
Teşekkür ederim.
Sayın Milla,
Ufak bir çeliğin lafı bile olmaz. Iyı günlerde büyütün :)
loveforlife
14-04-2014, 20:41
http://www.agaclar.net/forum/1269684-post1283.htm
Kutlamaya katılan üyelerden tohum paylaşımında bulunanlar rica etsem üstteki linke bir göz atabilirler mi?
Teşekkür ederim.
Sevgili Yaylacı'nın paylaşımıydı bu tohum. Fransa'dan gelmiş ve yeni eline geçmiş. Ancak o da ne olduğunu bilmiyordu. Yetiştirenlere sürpriz olacak bir biki anlayacağınız...
Ohh, oh lilium'a da malzeme çıktı.
O halde günah benden gitti :D
483280
483281
483282
483283
483284
483285
483286
Selehattin bey, çok geçmiş olsun eşinize acil şifalar dilerim inşallah bir an önce sağlığına kavuşur
evdeçiçek
14-04-2014, 23:02
Abi sen supersin yahu :D gülmekten uykum kaçtı. Yarın masa başında uyursam sorumlusu sensin :D Sen çok yaşa emi :D
Biraz geç kalsamda toplantı ile ilgili duygu düşüncelerimi ancak şimdi yazabiliyorum. :o;)
İlk defa bir toplantıya katıldım. Tanışma fırsatı bulduğum bulduğum başta Malina olmak üzere Maki01, Loveforlife, Yağmur, Günebakan, Evdeçiçek, Zafer İnandıklı, Kelebek çalısı, Katmer, Adalet Yağcı, Mine Hanım, Dudi, Hozat, Orhan Özbilgiç, Emre ilhan, Sarıefe, Yaylacı, Tturt, A-nomad, Milla, Satı uğurtan, Hazan-Z Ve Balıkesirli üyelerimiz Sındırgılı, Lilium; sizlerle tanıştığıma çok sevindim. Sohbetleriniz çok keyifliydi.
Çok merak ettiğim kaktüs-sukulentçi arkadaşlarım Berçin, Muda, Musbet, Edelvays58 ve Kelebek özel ilgi alanımız olan bitkilerle ilgili sohbetlerimizin daha uzun sürmesini isterdim. Sizlerle tanıştığıma çok mutlu oldum.;)
Güler Abla, Oğuz Abi ve Jezebel’i yeniden görmek, sohbet etmek çok sevindiriciydi. ;)
Sevgili Seabert74, gerçekten inanmıyorum. Çok üzüldüm. :(Toplantıda görüşmek üzere diye sözleşmiştik. Toplantıda sürekli çevreyi taradım, nasıl denk gelmedik anlayamadım.Gelemediğinizi düşünmüştüm. Bunun dışında Kasap94 Abimizi, Bahçedenn, İlksenöztürk ve Münevver’de merak ettiğim üyelerdi. Kalabalıkta fırsat olmadı.
Ayrıca toplantıya katılamayan Sevgili Selenn, Vildan Sönmez ve Cemo; sizlerle de tanışmayı çok istiyordum.
Ve tabii ki Sevgili Sdurul Ablamı da bu toplantıda görmeyi çok isterdim.
Ve tabii ki en büyük teşekkürü Sevgili Arkadaşım Züleyha’ya etmek istiyorum. Çok iyi vakit geçirdik seninle. ;)
Tanışıpta ismini unuttuğum arkadaşım varsa özür diliyorum.
Toplantıya katılıpta fotoğraf çekmeden ve çektirmeden dönenlerdenim. 2 tane fotoğraf çekmişim.
483646
483647
Çiçek –tohum-çelik dağıtımında bir çok bitkiyi beğendim ama taşıma sıkıntısından ötürü bir minik saksı sukulent aldım.Kimin getirdiğini bilmiyorum. Teşekkür ederim. Bir tane de minik crassula çeliği ve echinopsis türü kaktüs yavrusu. Crassulayı Kaktüs ve Sukulent Derneğinden olduğunu söyleyen bir üyemiz getirmişti, onu hatırlıyorum.
Benim ganimetlerim:)
483648
Güzel bir toplantıydı, seneye de katılabilmeyi çok isterim.
Seabert74
18-04-2014, 08:43
Sayın Sakdag,
Benim fotograf çekmek aklıma bile gelmedi desem :) Zaman hiç bitmeyecekmiş gibi bir sohbetin içinde kaldım, sonradan saati farkedince aniden ayrılmam gerekti.
Fotograftaki pembe montlu benim, kimin çektiğini hatırlamıyorum ama, etrafta o kadar cok kamera vardı ki, buraya yüklenen fotograftaları görünce farkettim ben de kendimi :)
Dogum günü kutlamaları dışında belki daha minik buluşmalar da olur ise, ben katılıp daha çok paylaşımda bulunmaya çalışırım. Hatta yakın İstanbul çevresinde sizler buluşursanız belki oralara da gelirim, kısmet diyelim :)
Yüzyüze görüşmek dileği ile.. sevgiler
Ben de her gidişte bol bol foto çekmeye niyetleniyorum. Sonra bir bakıyorum ki hiç yok:)
Bu toplantıdan bana düşen tohumlardan yetişenlerin bir kısmı:)
486818
Aldığım tüm bitkiler sahiplerinin isimleriyle anılacaklar...
Nevin Marangoz
28-04-2014, 01:46
Unutulmayan anılar arasına giren 10.yıl kutlaması her yönüyle çok güzeldi.Bir
çok ağaçlar.net'li arkadaşı tanıdım.Tanımak isteyip tanıyamadıklarım da oldu.Başka kutlamalarda tanışmak kısmet olur umarım.
Herkes çok sıcak,güleryüzlü,paylaşımcı içtendi.Hiç ayrılmak istemediğim halde erken ayrılınca vedalaşamadım bile.
İyi ki fotoğraflar ve videolar çekilip yüklenmiş, göremediğim kişileri, sahneleri görmüş, duyamadığım konuşmaları,şiirleri,müzikleri duymuş oldum. Fotoğraf ve video çekip yükleyen arkadaşlara teşekkürler.
Emeğini,bitkisini,bilgisini paylaşan bütün arkadaşlarıma teşekkürler.
yeşillim
30-04-2014, 20:55
Ben de her gidişte bol bol foto çekmeye niyetleniyorum. Sonra bir bakıyorum ki hiç yok:)
sevgili katmer, oynamaktan sıra gelmedi tabii değil mi Fotoğraf çekmeye :)
sevgiler
Fatma Acar
30-04-2014, 23:09
Merhaba Ağaçlar net güzel insanları,5 Nisanda Babacığımı kaybettim,acı haberi Kadıköye tolantıya gelirken aldım,kalın sağlıcakla.
Sevgili Fatma Acar, Face'de okuyunca ben de arkadaşlar da başsağlığı başlığında taziyelerimizi yazmıştık.
Başsağlığı
(http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/15485-71.htm#post1268414)
O gün sizi merak etmiştik, listede adınız vardı.
LavantaSE
01-05-2014, 13:57
Sevgili Ağaçlar.net ailesi,
annemin ani ve ciddi rahatsızlığı ve izleyen sürecin yoruculuğu sonucu forumu takip etmekte bayağı eksik kaldığım bu dönemde, çok üzülerek bu yılki doğum günü partimizi ıskalamış durumdayım. Tüm hazırlık ve parti detaylarını büyük bir imreni ile okudum.
Bu kadar güzel insanı bir araya getirmekte özverili ve karşılıksız çabalarıyla emeği geçen tüm yöneticilerimizi sevgi ile kucaklıyorum. Dilerim önümüzdeki yıl Allah'ın izni ile yeniden aranızda olabilmek nasip olur.
Vesile ile sitenin 10.yıl dönümünü kutluyor, her birinize iyi dileklerimi yolluyorum.
Sağlıcakla...
Fatma Acar
06-05-2014, 10:09
Merhaba Güler ablacım,sağolun acı günümde mesajlarlla telf. yanımda olan tüm dostlarıma tekrar tekrar teşekkür ederim,kalın sağlıcakla.
Toplantıda paylaşım için gelen ve üzerinde curio etiketi bulunan atlası hangi üye getirdi acaba bilmiyorum ama torunu emin ellerde. :)
http://www.agaclar.net/forum/1289834-post1541.htm
Çok teşekkürler tekrardan. :)
Zafer İnandıklı
30-05-2014, 20:51
Epiphyllum Curio. Maaşallah güzel gelişmiş.
Bu geç saatte 10. yıl kutlamaları buluşmasının her karesini tek tek izleyip okumaya çalıştım. 2008 den bu yana üyesi olduğum ,çok sevdiğim ve değer verdiğim üyeleri takip etmek büyük bir zevk oldu. Siteye ve üyelere nice on yıllar temennisi ile... İyi geceler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.