View Full Version : hnd76 / Kaktüs ve Sukulentlerim
Merhabalar ben Handan, buraya birkaçı da olsa kaktüslerimle biz de katıldık. Ama tümünü göstermek için biraz meşguliyet biraz da zamanı gelince yüklerim demekten fırsat olmadı. Sanırım vakit geldi. Kaktüslere olan ilgim yaklaşık 3 sene önce başladı. Zamanla kendimi mutlu etmek için kaktüs alımlarım arttı. Kaktüs ve sukulentlere olan sevgim hayatıma anlam kattı, işim gücüm onlar oldu nerdeyse. Kapıdan girer girmez ilk işim onlara koşmak. Bu site sayesinde de çok şey öğrendim, öğrendikçe daha fazla kaktüs aşığı oldum. Kendi başıma deneme yanılmalarla ilerleyeceğim yolu sizlerin bilgisi, deneyimleriyle daha kısa zamanda aldım. Tabii ki benim de birçok zaiyatım oldu, nedenini ise hep buradan okuyarak anladım. Sizlerin çeşitlerini gördükçe benim de bundan olmalı diyerek gözlerim gittiğim çiçekçi-seralarda onları aradı. Böylelikle çeşidimin artmasını sağladınız.
Kaktüslerime nasıl baktığımdan bahsetmek gerekirse, geçtiğimiz kış hepsini pencere önünü sera haline getirip İstanbul’da geçirdik. Yaz başı Tekirdağ’a geniş balkonlu, bütün gün güneşli yere getirdim. Buradaki en büyük endişem aşırı güneşin olmasıydı ama pek güneş yanığım olmadı. Zamanla toprağın çok ama çok önemli olduğunu anladım. Marketten aldığım ithal kaktüslerimi toprağı yüzünden kaybettim. Şimdi hepsinin toprağını istediğim-hazırladığım toprakla değiştirdim. Genellikle kaktüslerimi ilk önceleri her yerden (market ve sera) gibi alıyordum. Yurtdışı seyahatlarimde beraberimde getirdiğim çeşitlerim de var. Elimdeki çeşitlerin birçoğu Çekmeköy’deki Muzaffer-Yasemin’in serasından, çok da memnunum. Hiç besin kullanmadım, yani sizlerin bakımından farklı herhangi bir şey yapmıyorum. Görsel olarak onları düzenlemek çok hoşuma gittiğinden seramik ve toprak saksıların birçoğunu ben yaptım. Yer sıkıntım yok ama bütün gün güneş altında, kaçacak gölge neredeyse yok. Kışın ise bir kısmını ilk defa dışarıda bırakıyorum. Diğerleri ısıtılmayan yine güneşe bakan çatı katında bulunuyorlar. Ayrıntılı fotoğrafları yavaş yavaş yükleyeceğim.
Son olarak bu muhteşem bir hobi, sizlerin de hobiniz daim olsun…
460564
Genel toplu görünüm
460565
460566
460567
460568
Dışarıda bıraktıklarım
460569
460570
460571
460572
460573
Merhaba Handan Hanım, sayfanızı gördüğüme çok memnun oldum, zaman zaman forumda karşılaşıyorduk. Saksılarınız harika, bitkileriniz de çok sağlıklı görünüyor.
Yurtiçinden temin edebileceğimiz çeşitler sınırlı, şahsen yurtdışından temin ettiklerinizi ayrıca bir merak ettim. ;)
Bize saksılarınızı nasıl yaptığınızı da anlatın lütfen. ;)
Güzel, keyifli bir sayfa olacak...
Handan hanım sayfanız hayırlı olsun. Kaktüs bakmak başka bir zevktir. Tebrik ederim sizi. Hepsi çok güzeller.
altintasna
14-12-2013, 22:07
Sayfanız hayırlı olsun. Kaktüsleriniz harika görünüyor. Fotoğraflarınızın devamını bekliyoruz. =)
Sayfanız hayırlı olsun..
Kaktüslere kışın su veriyormusunuz?
YeniGine
14-12-2013, 23:23
Sevgili Handan Hanım, sayfanız hayrlı bol çiçekli olsun inşallah.
Kaktüsleriniz ve saksılarınız çok güzel görünüyorlar. Fotoğrafladığınız kaktüsler İstanbul görüntüleri mi?
Şimdiden belli kaktüslerinizi büyük beğeni ile takip edeceğiz inşallah...
loveforlife
15-12-2013, 09:00
Sevgili hnd76,
Kaktüs ve sukulentleriniz de, saksıları ve saksılarındaki yerleşimleri de mükemmel görünüyor. Saksılarınızı nasıl yaptığınızı bilmek isterim ben de. Benimkiler de bir kısmı ısıtılmayan iç mekanda duruyor. Ancak ilk yılımız olduğu için endişelerim vardı. Sizinkilerin bu şekilde kışı atlattığını duyunca biraz daha rahatladım. Umarım kayıpsız atlatırız soğuk günleri...
Çok keyifli bir sayfa olacağı kolaylıkla hissedilebiliyor. Sayfanız hayırlı ve bol paylaşımlı olsun...
Herkese çok teşekkür ediyorum. Sn. Sakdag yurtdışından aldığım bitkiler sempervivum, sukulent ve birkaç kaktüs. Yani buradaki çeşitlerden farklı nadir türler değil. Semt pazarlarından aldım özellikle kaktüs seralarına gitmiş değilim. Tek avantaj daha ucuz ve saksıların çok dolu olması.
Saksılarımı nasıl yaptığıma gelince; çamuru şekillendirip ardından fırınlayarak daha sonra sırlama işlemi yapıyorum. İlk zamanlar hevesle saksıların hepsini sırladım fakat sırın bitkiler için sağlıklı olmadığını öğrenince çamuru artık ilk pişirimde bırakıyorum.
Sn. Hira kaktüslerime kışın su vermeyi kestim, sukulentlerimi çok iyi gözlemlediğimden hala su isteğinde bulunan türlere güneşli günlerde korkmadan su veriyorum. Bulundukları yer oldukça güneşli ve ışıklı, sayfiye evimde (Tekirdağ) bulunuyorlar. Geçen kış istanbul‘da idi. Orada hem yer sıkıntısı, ışık ve güneşin azlığı gibi nedenlerle hepsini buraya taşıdım. Bütün yaz güneşin altındaydı.
Fikir olsun diye söylüyorum – geçen kış bauhausdan kalın şeffaf kalın masa örtüsü aldım. Geniş camımın önünü onunla sera haline getirip bütün kış hatta lithopslarım bile orada kaldı. Hiçbir problemde yaşamadım. Birgün dahi olsa içeriye taşımadım.
erol sırlı
15-12-2013, 11:30
sayfanız hayırlı olsun. Kaktüs ve Sukulentleriniz için verdiğiniz emeğe değmiş.ellerinize sağlık.
Narinkhn
15-12-2013, 12:01
Hoşgeldiniz.Çok beğendim fotoğraflarınızı hele o minyatür testiler:))Saksıları tek tek yakın görebilirsem daha mutlu olacağım...
Yardımcı malzemelerim
460636
İsimler konusunda yanlışlarım olabilir!
460642
1- Cylindropuntia Subulata Monstruosa
2- Cylindropuntia Subulata Monstruosa
3- Pilosocereus Multicostatus (Weberbauerocereus Winterianus)
4- Cereus Peruvianus Monstrosus Rood
5- ?
6- Austrocephalocereus Dybowskii
7- Oreocereus Magnificus
8- Cephalocereus Senilis
460643
460644
1- ?
2- Oreocereus Celsianus
3- Notocactus Leninghausii
4- ?
460645
460646
1- Mammillaria ?
2- Mammillaria ?
3- Notocactus Leninghausii
[/CENTER]
Daha ayrıntılı fotoğrafları...
461049
461050
461051
461052
461053
461062
461063
461064
461065
sumeyra47
18-12-2013, 18:24
Sayfanız hayırlı olsun sevgili hnd76 sukultlerinizi ve saksılarınızı çok beğendim. Güle güle büyütmenizi dilerim.
Kaktüs50
19-12-2013, 07:19
Handan hanım sayfanız hayırlı olsun belli ki çok emek harcamışsınız ama değmiş saksılarınız çok hoş görünüyor kazasız belasız sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz inşallah.
astrophytum35
19-12-2013, 11:07
Maşallah emeğinize sağlık.
hparliyan
20-12-2013, 09:23
Maşallah çok güzel bakmışsınız
Çok emek var bu sayfada :) bayıldım sevgili hnd6 güle güle büyütün hepsini :)
Narinkhn
21-12-2013, 11:49
Keşke saksıları tam olarak nasıl yaptığınızı anlatsanız bizde yapsak çok beğendik çünkü:o
Beğenileriniz için herkese çok teşekkür ediyorum.
Sayın Narinkhn saksıları nasıl yaptığım açıklayıcı olmadı herhalde. Anlattığım seramik yapma aşamasıdır. Yani bazı malzemeler ve imkânlar gerekli (Çamur- seramik atölyesi-fırın-sır … vb.) Herkes yapamaz demek istemiyorum ama teknik bilgi ve atölye gerekir. Bunların hepsini yaşadığınız şehirde seramik kursu varsa çok kısa zamanda öğrenebilirsiniz. Ondan sonrası sizin yaratıcılığınıza ve zevkinize kalmış…
Çiçeklenenler; Mammillaria Gracilis, Mammillaria Arizona Snowcap, Mammillaria Hahniana, Mammillaria ?, Echeveria Pulvinata 'Frosty'.
461369
461370
461374
461375
Biraz fotoğraf paylaşmak istedim...
Echeveria Pulvinata 'Frosty'
468601
468602
468603
Graptopetalum Paraguayense
468606
468607
Saksısını kendim yaptığım bir başka Graptopetalum Paraguayense'm
468608
Sedum Palmeri
468609
Aramıza yeni katılan, Echeveria Ebony
468610
468611
GuneSunar
09-02-2014, 12:57
Sayfanız hayırlı olsun. Ne güzel düzenli hepsi. Resmen gözlerim bayram etti. Böyle düzenli güzel dizayn edilmişler çok daha hoşuma gidiyor. Sevgiler.
Seabert74
10-02-2014, 07:47
Maşallah Handan hanım.. Çiçekleriniz de sunumunuz da ayrı keyifli.. Bol saglık diliyorum, sevgiler
Aeonium Arboreum
Hepsinin yeri bir başka ama Aeonium'lar benim gözbebeklerim... Kocaman ağaç gibi olacağı günleri dört gözle bekliyorum.
Kış boyunca alt yapraklarından su isteğini hemen belli etti ve neredeyse hemen her hafta su verdim.
469106
469107
469108
469109
469110
evdeçiçek
11-02-2014, 17:27
Merhaba;
Paylaşımlarınızı incelerken, acaba alltaki mesajda hangi güzellik var diye acele etmekten "beğen" butonuna basmayı atladığım resimler vardır sanırım. Bu ne güzel bir sunum Sn.Hnd76 ... Profilinizde ressam olduğunuz yazıyor, e birazda mesleğinizden gelen titizliğinizle süper bir görsel show diyebiliriz sayfanız için. Dahasını bekliyoruz haaa :D kurtuluş yok bizden :)
Beğenileriniz ve yorumlarınız için teşekkürler ediyorum...
Haworthia Ailesi
Haworthia Cooperi Lavranos - Haworthia Cuspidata - Aloe Black Gem
469232
469233
Handan Hanım, sayfanızı gezmekten çok keyif aldım. Hepsi çok güzel bitkilerinizin, elinize sağlık. Zevkli bir insan olduğunuz yaptığınız aranjmanlardan, ürettiğiniz seramik saksılardan da belli. Fotoğraf paylaşımlarınızın devamını diliyorum.
Sayın Esin merhabalar, sayfamla ilgili görüşleriniz için teşekkür ediyorum. Ben de sayfanızı açtığınızdan beri ilgiyle takip ediyorum. Çok bilgilendirici ve emek içeren bir sayfa oluşturdunuz. Çeşidiniz bol olsun… Sevgiyle kalın…
Geçen hafta sonu Eminönünden ve Bauhausdan yeni kaktüs-sukulentlerim. Topraklarını torfdan arındırıp, saksıladım. Cereus Peruvianus Monstrosus da aldım, fakat fotoğraflamadım daha sonra eklerim.
477472
Aeonium Kiwianum
477473
Cephalocereus Senilis
477474
Echeveria Pulidonis[/CENTER]
Yavru veren sukulentlerim...
477482
477483
Pachyphytum Oviferum, toprakdan çıkanla dalından çıkan birbirine benzemiyor. Oviferum'a ait değil gibime geliyor. Büyümeden anlayamacağım herhalde.
477484
477485
477486
Echeveria Huths Pink
477487
477488
Crassula Campfire
477489
477490
Crassula pubescens radicans
477491
Crassula Capitella, yaprakdan kolay üreyince daha da çoğaltım..
Merhaba. Bitkileriniz , saksıları ve fotoğraflar çok güzeller. Saglikla büyüsünler.. Minik amforalara bayıldım. Eskimiş görünüm için nasıl bir sır kullandınız?
477493
Graptopetalum Paraguayense, yaprakdan çoğalttıklarım. Hepsini aynı boyda ve sık istedim. Saydığım kadarıyla 122 adet, geçen haftaki yağmur suyu büyümelerinde fark attırdı.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Yine çok harika görünen sukulentlerinizle gözümüzü bayram ettirdiniz :) İlk fotoğraftaki (http://www.agaclar.net/forum/1261924-post36.htm)nin tür adı Taner Angay'ın sitesinde Aeonium kiwianum olarak belirtilmiş ama google'da bu isimle aratınca hiç bir sonuç çıkmıyor ilginçtir ki.. Echeveria Huth's Pink, Crassula campfire çok güzel büyümüşler. Ben de yeni edindim bu türleri. Huth's Pink'in dibinden yeni yapraklar çıkarıyor oluşuna sevindim, bendekinin biraz gövdesi uzun ve kafasını tutmakta zorlanıyor ;) Minik Graptopetalum paraguyense yavrularına ise diyecek söz bulamıyorum, çok şirin duruyorlar :D
Sevgiler...
Sayın Esin, Aeonium kiwianum bende var. Gövdesi ağaçlaşmış ve de toprağın üstüne kökünü bıraktığından bana aynısı gibi gelmedi. Yeni aldığımın gövdesi odunsu değil. Kimbilir belki de güneş azlığındandır.
Benim Huth's Pink'im de kafasını tutamadığından bağladım. Umarım sizinki de sizi yavrulayarak sevindirir.
ibocandan
21-03-2014, 22:50
hepside çok harikalar acaba cam işlerinide mi kendiniz yaptınız.toprak karışımlarınız nelerden oluşturduğunuzu öğrenebilirmiyim.teşekkürler
Graptopetalum paraguyense saksısı bana bayramdaki şeker tabaklarını hatırlattı.
Merhaba. Bitkileriniz , saksıları ve fotoğraflar çok güzeller. Saglikla büyüsünler.. Minik amforalara bayıldım. Eskimiş görünüm için nasıl bir sır kullandınız?
Sayın elta; merhaba. Beğeniniz için teşekkür ediyorum. Herkes tarafından çok beğenilen Anforalar seramikçi arkadaşım tarafından bana verilen hediyelerdir. Aslında şekillendirme aşamasında birlikte döküm yaptık, ama sır kısmında yanında değildim. Sizin için önemli bir bilgiyse arar, öğrenirim.
hepside çok harikalar acaba cam işlerinide mi kendiniz yaptınız.toprak karışımlarınız nelerden oluşturduğunuzu öğrenebilirmiyim.teşekkürler
Sayın ibocandan; teşekkür ediyorum. Cam işleri de bana ait, renkli cam kullanmadan vitray tekniği ile yapılmıştır. Camlardaki tek sıkıntım elime alıp evirip çevirememek ama görsel olarak çevremdeki insanların dikkatini çok cezbediyor. Toprak karışımını ilk zamanlar muzaffer-yasemin serasından temin ettim. Daha sonra tesedüfen çok ince-güzel bir kum elde ettim onu toprağa katar oldum. Toprağın daha gevşek olmasını sağladı. Yaptığım ne kadar doğru bilmiyorum – ben de deneme yanılma aşamasındayım. Umarım yardımcı olmuşumdur.
477529
477530
Çoğalanlarla devam etmek istedim.
477531
477532
Graptosedum Bronze
477533
477534
Graptoveria Fanfare
477535
477536
Kalanchoe Fedtschenkoi
477537
Crassula Rupestris
477538
477539
Graptoveria Gilva
Sayin hnd76 teşekkür ederim, size zahmet olmasın. Doğal terracotta görünümü veren bir sırrım var. Birkaç denemeyle benzer bir sonuç elde edebilirim belki.
477540
477541
Sedum Burrito
477542
?
477543
477544
Gasteria
477546
477547
477548
Pachyphytum glutinicaule
477549
477550
Aeonium Decorum Variegata
Handan Hanım,
Çiçekleriniz, saksılarınız ve düzenlemeleriniz çok güzel. İmrendim. Bir sukkulent sever olarak çeşitleriniz ve düzenlemelerinizi örnek alacağım.
Çiçeklerinizi güle güle ve sağlıklı büyütün.
Handan Hanım bilhassa sukulentleriniz çok hoş, Graptoveria Gilva'ya bir kırmızısever olarak bayıldım doğrusu. 51. mesajınızda yapraktan üretim yavrular da sabah sabah gözümü gönlümü açtı sağolun. Orjinal saksılarınızı çok beğendim, paylaşımlarınız sayesinde bitkilerde uygun renkte ve şekilde saksı seçiminin aynı bonsaide olduğu gibi aslında tüm bitkilerde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha farkettim...
Yeni aldığım Aeonium'un yapraklarındaki hasarlar hastalık belirtisi mi?
478738
Hırpalanmış ve yaralar kapanmış gibi görünüyor. Hastalık belirtisine benzemiyor.
Yukarıdaki sorunuma h_dogan'dan sağolsun cevap geldi. Aksini belirtecek deneyim-tecrübe sahibi başkalarından da cevap bekliyorum. Lütfen....
Yeni çıkan sürgünleri, dalları izleyin eğer onlarda sorun görünmüyorsa dediğim gibi hırpalandıkları için bu duruma gelmişlerdir. Bitkinizin yeni sürgünleri daha güzel çıkacaktır.
Teşekkür ediyorum h_dogan, aslına bakarsanız yeni sürgünlerim sağlıklı ve de canlılar. Eğer hastalıklıysa diğerlerine geçmesin endişesi... Tekrar teşekkür ediyorum ilginize.
Handan Hanım aynı görünüm benim Crassula arborescens'imde meydana geldi. Bitki bana geleli haftalar oluyor ve hiç böyle bir görüntü yoktu. Eminim çünkü neredeyse her gün yakınen inceliyorum bir süredir uğraştığım unlu bit sorunu diğer bitkilerime de bulaşıyor mu diye yakın takipteyim. Sizdeki aynı görünüm 1 gün içinde meydana geldi. Benimkinde yıpranma veya ezilme durumu kökenli değil kesinlikle. Mantarımsı bir dokuya benzetiyorum.
Lekelerin artıp artmadığını gözlemleyin derim, aklıma viral bir hastalık olma ihtimali geliyor ama umarım değildir çünkü o zaman yapılacak bir şey yok maalesef.
Gülay Hanım, sizin bitkinizdeki durum çok hızlı gelişmiş, beraberinde yumuşama, sararma gibi belirtiler varsa mantardır. Bir fungusitle ilaçlamayı düşünebilirsiniz. Unlu bit mücadelenizde kolaylıklar dilerim, umuyorum kısa zamanda kurtulursunuz.
Uyarınız için teşekkür ederim Esin Hanım, siz dedikten sonra bu sabah tekrar baktım da hastalık iyice artmış. 1 yaprağının altı sanki kemirilmiş gibi uçuk kahverengi şekilde içe çökmüş, onu görmemiştim altta olduğu için. Ben bir fungusit arayışına gireyim. Bu arada unlu bitlerin kökünü kuruttum sanırım, Neemazal sayesinde...
Yeni yaptığımız basamaklı rafım. Ben çok beğendim, bakalım sizlerde beğenecek misiniz...
480722
480723
480726
ve uzun plastik saksıdaki aranjmanım
480727
YeniGine
04-04-2014, 23:23
Sevgili hnd76 beğenilmeyecek gibi değil ki, maşallah çok güzel olmuş; ellerinize sağlık... Kaktüsleriniz zaten ayrı bir güzeller...
Merdiven şeklinde olması güneş açısından çok uygun olmuş Handan Hanım, rengi de güzel olmuş...
Çok teşekkür ediyorum herkese. Sormadınız nasıl yaptığımı ama ben anlatayım. Rafımı taşıma amaçlı kullanılan paletten yaptım. Hep böyle merdiven şeklinde olsun diye aklımda kurcalıyordum. Dört adet palet işimi gördü. Sağolsun kesim işinde sevenlerim yardımcı oldu. Eğer yeriniz sizin de uygunsa fikir olsun diye yazdım.
Ben de çok beğendim. Yapacağım bundan nasılsa bir sürü sukulentim olacak tutarlarsa. :D
Basamaklı rafınız bence de çok güzel, arkadaşlara tamamen katılıyorum. Aralara sıkıştırdığınız minik amforalar da görüntüye çok hoş bir detay katmış. Ben basamakların yan tarafının da araç-gereç ve boş saksı vb. malzemeleri koyduğunuz birer bölme olarak kullanılır olmasını sevdim. Böylelikle lüzumlu şeyler hem elinizin altında hem de ortadan kalkmış oluyorlar, ne güzel. Ne yazık ki böyle bir düzenleme için bizim yerimiz uygun değil ama ilerisi için aklımın bir köşesine bu dizaynınızı yazdım :)
Bu arada, uzun saksıda topladığınız bitkilerin hepsi de farklı renk ve tonlarda, ordaki o renk cümbüşü göz okşuyor resmen :) Aralarından ikisinin ismini merak ediyorum, biliyorsanız yazabilir misiniz? Fotoğrafta işaretledim.
Sağlıcakla kalın...
482828
Merhaba Esin, rafım için yazdıklarına teşekkür ediyorum. Dediğin gibi yan taraflarıda kulanabilmem müthiş oldu. Tekerlekli yapmam da çok büyük rahatlık... istediğim gibi itiyorum.
Sorduğun sukulentlerim
1- Echeveria Purple Pearl (yanlışlık olabilir- intden bulduğum kadarıyla)
2- Crassula pubescens radicans
Diğerlerini de yazayım - Sedum Golden Glow - Sedum Treleasei + Sedum Pachyphyllum Nejedly - Echeveria Huths Pink - Echeveria gibbiflora metallica - Aeonium Arboreum - Sedum Rubrotinctum - Sedum Nussbaumerianum - Graptoveria Albert Baynes - Echeveria Pulidonis - Crassula Campfire - Graptoveria Gilva
Sevgiler
Teşekkür ederim Handan Hanım, hepsi de çok güzel. Güle güle büyütün.
Sevgiler..
483559
483560
Echeveria Black Prince
483561
Anacampseros rufescens
483562
Echeveria Rubella
483563
Sedum Praealtum
483564
Formu bozulmuş Echeveria Perle von Nürnberg, bu halini görünce farklı bir bitki zannettim. Yine de aldım.
483565
483566
Aeonium decorum var. guarimarense
483567
483568
Kalanchoe blossfeldiana
483569
483570
Rebutia ?
483571
483572
Rebutia ?
483573
Mammillaria zeilmanniana
483575
483576
483577
Senecio rowleyanus
483578
Cylindropuntia İmbricata. Bu da dayanamayıp sonunda apartmanın bahçesinden rica edip aldığım, Kıbrıs'dan getirmişler.
Uzun zamandır Sempervivum'larımı paylaşmak istiyordum. Son yağmurlardan sonra iyice yavru verdi.
483579
483580
483582
483583
483584
483585
483586
483587
483588
483589
Maalesef adlarını bilmiyorum, bildiklerimi ekledim
483561
Anacampseros ?
Anacampseros rufescens olabilir. Gövdeden çıkan beyaz tüylerle bir anacampseros olduğu kesin ama alt türünden emin olmak zor.
483568
Kalanchoe ?
Kalanchoe blossfeldiana. Tıpkı Echeveria perle von nürnberg gibi olağandışı bir şekilde uzamış.
Sempervivumlara bayıldım! :) Top top kümelenmişler, çok sağlıklı çok keyifli görünüyorlar.
Selamlar..
gördüğüm en güzel koleksiyonlardan biri, maşallah çok güzeller. Nazar değmesin
Sayın Esin, isimlendirme konusunda koleksiyonuma katkından dolayı çok teşekkür ediyorum.
Beğeniler ve övgüler konusunda da herkese çok teşekkür ediyorum. Daha iyileri sizlerin olsun...
Kızıl renkli sukulentler geçidine bayıldım Sayın Hnd76. ;) Geçen yıldan hiç rebutia kaktüsüm kalmadı, suya biraz fazla hassaslar. Onlardan tekrar edinmem gerek. Görünce özendim galiba. ;)
Paletten raf düzeneği çok güzel. Bitki çok olunca mecburen raflı bir düzenek gerekiyor. Çok kullanışlı olmuş. Güneşten daha verimli faydalanıyorlar.
Kıbrıstan gelen kaktüsün adı cylindropuntia imbricata, çiçek rengi çok tatlı bir pembe.
hepsi çok güzel emeğinize sağlık nazar değmesin mahaşallah :)
Kızıl renkli sukulentler geçidine bayıldım Sayın Hnd76. ;) Geçen yıldan hiç rebutia kaktüsüm kalmadı, suya biraz fazla hassaslar. Onlardan tekrar edinmem gerek. Görünce özendim galiba. ;)
Paletten raf düzeneği çok güzel. Bitki çok olunca mecburen raflı bir düzenek gerekiyor. Çok kullanışlı olmuş. Güneşten daha verimli faydalanıyorlar.
Kıbrıstan gelen kaktüsün adı cylindropuntia imbricata, çiçek rengi çok tatlı bir pembe.
İsmini bularak beni çok sevindirdiniz sayın sakdag, çok teşekkür ediyorum. Aldığım kişi biraz gönülsüz verdi ama yine de ricama dayanamadı. Nerdeyse 2 yıldan beri önünden geçiyorum istesem kendim bile alırdım ama ille de sahibinden istiycem dedim ben bunu. Aldığım annesi neredeyse ağaçlaşmış 1 mt.yi geçkindi.
Rebutialarda benim en sevdiğim aile. Bunlarla birlikte 5 rebutiam oldu.
Palet rafımı beğenmenize de sevindim. Aslında yer sıkıntım hiç yok, balkon çok geniş. Ne koysam kayboluyor, gözükmüyor. O yüzden bir an önce kocaman olmalarını dört gözle bekliyorum.
Sevgiyle kalın...
484991
484992
Mammillaria Leptacantha
484995
Mammillaria zeilmanniana
484993
484994
Tacitus Bellus, sonunda toparlandı. Sulamasını da daldırma yöntemi ile yapıyorum.
altintasna
21-04-2014, 21:40
Daldırma yöntemi nedir? Teşekkür ederim. =)
Handan hanım koleksiyonunuz muhteşem.
Harika renkler, harika türler...
Ayrıca yaptığınız rafada bayıldım ellerinize, emeğinize sağlık...
Saksılara mı, kaktüslere mi, çiçeklerine mi bakayım bilemedim? Maaşallah. Bayıldım hepsine.
Daldırma yöntemi nedir? Teşekkür ederim. =)
Sayın altintasna;bitkiye yukarıdan-toprağından değilde su dolu bir kaba oturtarak alttan kendisinin suyu çekmesi. Lophophora williamsii ve tacitus bellus'da bu yöntemi uyguluyorum. Ama ben bunu kendim bulmuş değilim - yabancı kaynaklarda bu bitkilere bu yöntemle su verilmesini özellikle belirtmiş. Eğer sizin;) de yaprağına su değmesinin sorun çıkardığı bitkiniz varsa bu yöntemi bir deneyin derim.
Sağlıcakla kalın...
Handan Hanım, taticusta çiçek sapı da görünmüş. Merakla bekliyoruz pembiş çiçeklerini...
Adını bilmediğiniz Mammillaria zeilmanniana galiba.
türkan demirel
06-05-2014, 19:55
Çiçekleriniz çok güzeller, saksı seçiminizde epey zevkli.
Arasıra çıkan güneşe rağmen çiçeklenenler;
491361
491362
491363
24 gün önce ve sonraki halleriyle - Yağmurun hikmeti...
491395
491396
491397
491398
Evet dediğiniz gibi çok güzel büyümüşler. 3. fotoğraftakiler her yerden yavru çıkarmış :) Onları o haliyle mi bırakacaksınız yoksa koparıp başka bir yere mi taşıyacaksınız? Özellikle ortadakileri havada kaldıkları için soruyorum.
Evet bu büyümenin tek bir nedeni var, önceki senelere göre bu kış yağmur altında - soğukda kaldı. Üçüncü fotoğrafdaki üşenmedim zor oldu ama saydım, fazlası var eksiği yok 113 tane. Sanırım koparmayacağım çünkü kalabalık halleri çok daha güzel belki büyük saksıya alırım. Darısı herkesin başına...
Çiçeklenenlerle devam;
492418
Rebutia Heliosa
492420
492421
Mammillaria Elongata
Sanırım (iki adet) çiçeklenme başlangıcı;
492430
492436
492438
Graptoveria Albert Baynes
Diğer tomurcuklar da çiçeklendi.
493073
493074
Rebutia Heliosa
494533
Mammillaria Prolifera
494534
494535
Mammillaria Prolifera
494537
Haworthia Cooperi Lavranos
494538
Crassula Rupestris, çiçeği nasıl olacak merak ediyorum...
494539
494540
Sempervivum çiçek açacak fotoğrafda çok belli olmasada tohum oluşumu var.
494541
494542
İsmi sanırım Delosperma lydenbergense, rengi fotoğrafdakinden daha mor.
494549
Pachyphytum Oviferum, yavrusu büyüyor. (Daha önceki hali 37. mesajda.)
494552
494553
494550
Aeonium Kiwianum, çok güzelleşti. (Daha önceki hali 36. mesajda.)
Herkese selamlar, yurtdışından gelen hediyelerimi sizlerle paylaşmak istedim...
496258
Toplu görünüm, daha sonra toprak ve de saksılarını değiştirdim
496259
Crassula marginalis
496260
496261
Crassula ovata (Crassula portulacea)
496262
Lithops karışık
496266
496267
Echeveria purpusorum
496268
496269
Echeveria Pulidonis
496270
Aeonium Bronze Medal, bu fotoğraf çok da iyi değil biliyorum ama bitkim daha da güzelleşsin tekrar o halini yüklerim.
496271
496272
Echeveria lilacina
496273
Corpuscularia lehmannii
496274
?
496275
Echinopsis Chamaecereus
loveforlife
25-05-2014, 20:50
Harika türler edinmişsiniz! Bayıldım doğrusu... İyi günlerde, sağlıcakla büyüsünler...
Echeveria lilacina ve mammillaria elongata copper king türlerinden emin olduklarım. Diğerlerinden ben de emin değilim...
Sevgili Handan Hanım,
Koleksiyonunuz gittikçe güzelleşiyor :) İsmini bilmediğiniz echeveria zannedersem bir lilacina hibriti. Crassula portulacea eski bir isim, güncel olarak kullanılan hali Crassula ovata. Bir de Delosperma dyeri adından emin misiniz, bana daha çok corpuscularia türlerinden biri gibi geldi. C. lehmannii diye düşünüyorum.
Lithopslar harikaymış! Çok güzel türler görüyorum orda, bromfeldii, julii fulleri... Hepsini firesiz büyütün. Sevgiler :)
Bir de Delosperma dyeri adından emin misiniz, bana daha çok corpuscularia türlerinden biri gibi geldi. C. lehmannii diye düşünüyorum.
Lithopslar harikaymış! Çok güzel türler görüyorum orda, bromfeldii, julii fulleri... Hepsini firesiz büyütün. Sevgiler :)[/QUOTE]
Harikasınız Esin hanım, emin değildim. Sayenizde doğru isimlendirme oldu. Çok ama çok teşekkür ediyorum.
Herkese teşekkürler...
498248
Gymnocalycium ?
498250
Chamaecereus Silvestri
498255
498258
Gymnocalycium
498259
Chamaelobivia 'Peanut Cactus'
498263
Echeveria Glauca
498264
498265
soldaki saksının alt yavruları
498267
498269
en küçüğünün alt yavruları
498270
en büyüğünün alt yavruları
"Yok böyle bir şey" diye bir söylem var, sanırım bu söylem sizin kaktüs ve sukulentleriniz ile saksılarınız ve görselleriniz için olmalı...
"Yok böyle bir şey" diye bir söylem var, sanırım bu söylem sizin kaktüs ve sukulentleriniz ile saksılarınız ve görselleriniz için olmalı...
Teşekkür ederim, çok beğendiğinize. Daha iyileri sizin olsun...
Tüm beğeniler için de teşekkür ederim...
498819
498820
Graptopetalum Paraguayense + Sedum Album Chloroticum
498821
Chamaecereus Silvestri, bu fotoğraf çok güzel olduğundan Silvestrimi tekrar ekledim.
498822
498823
Crassula pubescens radicans, çiçeği gelecek...
498824
Echeveria Huths Pink
498827
Crassula Rupestris
498828
Bir üst fotoğrafda da arkada, sanırım ismi Echinopsis Ancistrophora. İlk defa açacak, çiçeğini görebilecek miyim bilmiyorum
498829
498830
Graptosedum Bronze
498847
Rebutia Heliosa, kocaman gözüktüğüne bakmayın kendisi 5 cm saksıda, 4 cm uzunluğunda
498848
Astrophytum Capricorne, geçen sene çiçeğini göremedim. Tekirdağ'a gelince tohumunu düşürmüştü.
498852
Sedum Golden Glow, alttan birçok yavru verdi.
498853
Crassula Campfire, oldukça büyüdü. Saksısını yazın tekrar değiştireceğim herhalde.
498854
Aloe vera çeşitlerim...
498864
498865
498866
498867
498868
Sevgi Durul
02-06-2014, 16:37
Sevgili hnd76, aslında salt beğenilerimi belirten mesaj yazmıyorum pek ama yazmadan geçemedim.
Sukulentleriniz, her biri birbirinden güzel, aranjmanlar konusunda fikir de edindim. Ayrıca saksılamalarınız ve ad belirterek sunumlarınız çok hoş. Adları ben de öğreniyorum fakat bazen unutuyor ya da şaşırıyorum, hangisi hangisiydi :confused:
Hiç unutmadıklarım da var tabii. Onlardan biri tomurcuk yapmış, çiçeğini merakla bekleyeceğim. Hangisi derseniz, pamuklu sempervivumdan bahsediyorum. Benimki de çok güzel gelişti ve sizdekinin benzeri bir oluşumu var. Çiçeği önce sizde göreceğiz ama.;)
Dün çekmiştim, sayfama ekleyim ben de. Sevindim şimdi.:)
Sazin SDurul, beğeniniz için teşekkür ederim. Sempervivum'un çiçekli halini seyahatta olacağımdan dönüşte hala açıksa fotoğrafyıp yüklerim. Aslına bakarsanız ben Sempervivum'un çiçekli halini pek sevmiyorum. Bitikinin kendisi daha ilginç geliyor bana...
Sevgiler...
500984
500985
500987
Echinopsis Ancistrophora
500988
500989
Sempervivum
500990
500991
500992
Gymnocalycium Baldianum
Sevgili hnd76,bitkilerinizi ve de saksılarınızı ayrıca beğendim gerçekten çok özenli düzenlemeler yapmışsınız.gözümü alamadım fotograflara bakarken :)
502170
502171
Tacitus bellus, çiçeği çok güzel...
502172
502173
Anacampseros rufescens
502174
Gymnocalycium ?, beklemedeyim...
İki güzel çiçekli aynı anda açmış, harikalar :) Çiçek ömrünü de takip edebilir misiniz Handan Hanım?
tarla kuşu
15-06-2014, 15:28
Sevgili hnd76, kaktüs ve sukulentleriniz harika. Çok güzel ve değişik çeşitleriniz var. Hele sunumlara bayıldım. Seramik saksılarınız çok hoş. Ellerinize sağlık. Ben de seramik ve cam çalışmaları yapıyorum. Bahçe , toprak, çamur ...... Hepsi de müthiş dinlendirici..... Sevgiyle kalın...
Sevgili Hnd76, taticusun çiçekleri görsellerde oldukça iri görünüyor. Echeveria çiçekleriyle karşılaştırdığımızda boyut farkı var mı acaba?
Sevgili Hnd76, taticusun çiçekleri görsellerde oldukça iri görünüyor. Echeveria çiçekleriyle karşılaştırdığımızda boyut farkı var mı acaba?
Sayın sakdag, sorunuz üzerine kalktım ve çiçeğini ölçtüm tam olarak 3.5 cm. Ben de Echeveria gibi sapını uzatmasını bekliyordum. Ama onun gibi değil daha alçak.
503898
503899
Tacitus Bellus, ilk açan çiçekler yarın 1 hafta olacak. Hala açmakta ama gittikçe çiçek solmakta...
503900
Crassula Capitella
503901
Graptoveria Gilva
503902
Echeveria Glauca
Uzun zamandır fotoğraf yükleyemedim.
Bu dönemde ağırlıklı olarak sukulent olmak üzere yeni bitkilerim oldu.
İlk defa unlu bit ile de bu yaz tanışmış oldum. Halen mücadele ediyorum. Geçen sene kullandığım ilaç epey hasar vermişti. Ben de kullanmamak üzere kaldırmıştım. Durum böyle olunca oranı 3/1'e indirerek tekrar kullanıyorum. Bir bitkimde hafif kalırken diğerinde yapraklar yandı.
Uzatmayayım tabii bu arada açanlarla sevindiklerim...
510597
Gymnocalycium
510598
510599
510600
Copiapoa barquitensis
510601
Gymnocalycium
510602
510603
Echinopsis Ancistrophora
510604
Herkese merhabalar; bugün yurdumun değişik şehirlerinde olduğu gibi Tekirdağ'da da fırtına ile beraber aşırı yağmur yaşandı. Yağmur öncesi haberim vardı tüm hazırlıklarımı yaptım ama hiç bu kadar fırtına beklemiyordum. Kendimi içeri zor attım, cam arkasından maalesef bitkilerimin heder oluşunu seyretmek zorunda kaldım. Fırtına etrafında ne varsa aldı attı, kaktüslerim koptu. Dolu yağdığından sukulent yapraklarında zedelenmeler oluştu.
Canım çok sıkkın; ancak burada teselli bulabilirim. Geri kalanlar da çürüyerek ölürse bilmiyorum bırakırım sanki...
512413
512414
512415
512416
512417
Sizce bu ayrık toparlanır mı?
512418
Handan Hanım çok üzüldüm olanlara, bir tane bile bitkinin başına beklenmedik bir kaza gelse insanın moralinin nasıl bozulduğunu iyi bilirim. Bugünkü fırtına bir felaketti, şiddetli rüzgarla dolu birleşince yaptığı hasar da fazla oldu ne yazık ki. :( Şu an olayın sıcaklığıyla her şey gözünüze çok kötü gelebilir ama ortalık biraz toparlanıp güneş açınca karamsarlığınız azalır diye umuyorum. Yarılmış kaktüsünüzün toparlayacağını düşünüyorum, nasıl ki çürüme olduğu zaman kesilip kurtarılabiliyor kaktüsler, o yarık kısmın da aynı kesilenler gibi yüzeyi kuruyup yara kapanacaktır. Sukulentler ise çok daha hızlı toparlanır, kırılan yerlerden yeni yavrular verirler, bakarsınız eskisinden güzel olur. Gidenler olursa da yerlerine yenisi gelir, yeter ki sağlık olsun. Ne kadar üzülmeyin desem de üzüleceksiniz biliyorum ama fazla üzmemeye çalışın kendinizi. Yakında tekrar eskisi gibi güzel fotoğraflarla sizi burda göreceğimden eminim.
Çok geçmiş olsun Handan hanım, bence de ayrık kaktüsünüz toparlanacaktır. Bir müddet sulamayın ve yara kısma su değdirmeyin. Yarası kabuk tutsun.
Hepinize çok teşekkür ediyorum, moral desteğiniz için. Benim de tek tesellim canımı kurtarmış olmak. Ne kadar üzgün olduğumu ancak sizler anlarsınız, kaktüs ve sukulent tutkusu sanırım hiçbir şeye benzemiyor.
loveforlife
07-08-2014, 21:35
Çok geçmiş olsun... Bırakılır mı hiç? Hepimizin kayıpları oluyor, çok da üzülüyoruz kayıplarımıza ama vazgeçmemek lazım öyle kolay kolay. Kayıplar telafi edilir. Siz üzülmeyin yeter.
Seabert74
08-08-2014, 07:22
Handan hanım çok geçmiş olsun.. Hislerinizi gayet iyi anlıyorum, ama bırakmak mı... sakın ha..
Sizin gibi koleksiyon sahibi bilgili kişiler devam edeceksiniz ki , bizlerin hevesi kırılmasın.
Şu kara bulutlar gitsin, sizin parmaklarınız onları toparlayacaktır, eminim ben. Yine renkli paylaşımlarınızı göreceğiz, lütfen pes etmeyin, sevgiler..
Sevgili Hnd76 zaman içinde herşeyin yoluna gireceğine inanıyorum, moralinizi bozmayın. Sizin elinizden çıkacak güzelliklerin devamını bekliyoruz.
cicek2000
08-08-2014, 09:03
Çok geçmiş olsun. Yaralanan kaktüslere aşı macunu sürün, çabuk kapanır.
Çok geçmiş olsun. kaktüs yaraları çabuk kapanıyor, benim de başıma geldi. üzülmeyin eskisi gibi olacaklar yeniden...
Çok geçmiş olsun.Sağlık ve emek olduktan sonra eski hallerine kısa sürede kavuşacakları düşüncesindeyim.
Çok geçmiş olsun. Bugün bende bir kaktüsümü çürüme nedeniyle kaybettiğimi farkettim. Üzüntünüzü az da olsa anlayabiliyorum. Yaraları(nızı) sarmanız dileğiyle.
Fırtınadan sonra 10 gündür hergün birer ikişer kaktüsümü kaybediyorum. En çok da bu kaktüsüme üzüldüm. (Rebutia Krainziana)
515574
515575
Çok geçmiş olsun ,gerçekten kaktüsleriniz çok güzeldi ama üZülmeyin sağlık olsun.o imrenerek baktığım fotoları tekrar görmek isterim.sağlıcakla kalın.
loveforlife
31-08-2014, 19:56
Fırtınadan sonra 10 gündür hergün birer ikişer kaktüsümü kaybediyorum. En çok da bu kaktüsüme üzüldüm. (Rebutia Krainziana)
515574
515575
Ben de aynı durumdayım. Son zamanlar hayatın her noktasında hep kaybediyorum. Zaten en acı kaybım, Fincan'ımdan da bir haber yok. Sukulentlerim perişan halde, katüsler de ona keza. Bu günler de geçecek ama nasıl bilemiyorum!
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba...
Kışa iyi bir giriş olması dileğiyle,
519160
Yaprakdan ürettiğim Graptopetalum Paraguayense'ler
519161
İstanbul'da önünden geçtiğim bir apartmanın bahçesinden Graptopetalum Paraguayense
519162
519163
519164
Ağustos ayında çiçeklenen Astrophytum myriostigma
519168
519169
Daha önce de yüklediğim, formu bozuk Echeveria Perle Von Nürnberg yavruladı. İlk fotoğraf 1 ay önceki haliyle...
519170
519171
519172
Lenophyllum reflexum, çiçek tomurcukları oluşturdu.
Bu sitedeki en büyük kazanımımlardan biri Sevgili Esin'le tanışmış olmak ve onun sayesinde sahip olduğum kaktüslerim...
Buradan tekrar teşekkür ediyorum, beni kırmayıp hem siparişimi getirdi hem de gerek çelik gerek hediyeleriyle beni çok sevindirdi.:p
519174
Cylindropuntia fulgida
519176
519177
Mammillaria polythele
519178
Rebutia ?
519179
Rebutia ?
Sevgili Esin'in verdikleriyle devam,
519180
Kalanchoe
519181
Echeveria blue prince
519182
Bütün bir yaz çiçek açıp, halen de çiçek açan Gymnocalycium'lar
519183
519184
Epey kaktüs kaybından sonra dayanamayıp yeni aldım.
519185
519186
519187
519188
Graptoveria Fanfare, oldukça yavru verdi. Fakat yeni yavrular unlu bit için cazip hale geldi.
519189
Toplu halde Echeveria'lar ve Crassula Moonglow
519190
519191
Graptoveria Albert Baynes
519192
Kalanchoe thyrsiflora
519193
519194
Echeveria gibbiflora metallica, bu senenin şampiyonlarından birisi...
Bu sitedeki en büyük kazanımımlardan biri Sevgili Esin'le tanışmış olmak ve onun sayesinde sahip olduğum kaktüslerim...
Buradan tekrar teşekkür ediyorum, beni kırmayıp hem siparişimi getirdi hem de gerek çelik gerek hediyeleriyle beni çok sevindirdi.:p
Sevgili Handan, benim için de aynı şey geçerli, ben de seninle tanışmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Kaktüsleri güle güle büyüt, zaten senin elinde gitgide daha da güzelleşeceklerine eminim :)
519195
519196
519197
519198
Ve son olarak asıl şampiyon Crassula Campfire...
Seabert74
29-09-2014, 08:20
Sevgili hnd76 yeni paylaşımlarınızı zevkle izledim..
146. mesajınızdaki Graptopetalum Paraguayense muhteşem görünüyor.. Sizin elinizde yaralar çabuk sarılıyor, görüyoruz, bol paylaşım bekliyoruz sizden, sevgiler
Yine dayanamadım; yeni sukulentlerimi beğenilerinize sunuyorum...
522060
522061
Echeveria 'Domaine de la Magdeleine'
522062
522063
Aeonium 'davidbramwellii sunburst' -
522064
Graptoveria 'Jérémie'
522065
Crassula columella
522066
Kalanchoe marmorata
evdeçiçek
20-10-2014, 17:42
Sn. Hnd76 resimleri görünce aynen ağzımdan şu cümle çıktı. "anaam güzelliklere bak". Çok güzeller maşallah. Saygılarımla ...
522830
522831
Sedum sieboldii, bu sene bana mı öyle geliyor bilmem erken çiçeklendi.
522832
Haworthia cooperi, gelişme dönemine girdi.
522833
Echeveria 'Black Prince' ve Lenophyllum reflexum
sumeyra47
25-10-2014, 21:43
Sedum sieboldiiye kocaman bir maşallah muhteşem görünüyor ellerinize sağlık. Sukulentlerinize bayıldım doğrusu hepsi birbirinden güzel, güle güle büyüt sevgiler.
Sayın Hnd76 bitkileriniz hepsi birbirinden güzeller, bakımlılar maşallah. Kırmızı yapraklı sedumunuz ayrıca güzelmiş. emeğinize sağlık saygılarımla
525517
Graptoveria Titubans , kendi yaptığım saksısı ile beraber
525518
Graptoveria Fanfare
525519
Echeveria Pulvinata 'Frosty', çiçeği gelecek
525520
525521
Kalanchoe tomentosa
525522
525523
Echeveria Pulvinata 'Ruby', bunun da çiçeği gelecek
525525
525526
Rhipsalis burchellii
525527
Senecio mandraliscae
525529
525530
Anacampseros rufescens, tohumdan çıkan yavrular iyice büyüdü.
525531
Crassula hobbit
525532
525533
Mammillaria gracilis, bir tek kökden bu kadar büyüceğini hiç beklemiyordum.
525535
525536
Pachyphytum 'Captain Jessop'
525537
525538
525539
Crassula Campfire
Aysel Yavuz
08-11-2014, 09:25
Sevgili Handan hanım.. Bütün kaktüs ve sukulentlerinize bayıldım. Hepsine maaşallah.. Özellikle kırmızı sedum sieboldinin rengi çok hoşuma gitti..Tebrikler..
[CENTER]525540
Crassula conjuncta
525546
Portulacaria Afra Variegata
525541
525542
Aloe Arboroscens /CENTER]
akçabardak
08-11-2014, 10:32
Sevgili hnd76 hepsi de biribirinden güzeller maşallah, ellerinize emeklerinize sağlık. Crassula Campfire'ye hayran oldum, yapraklarının arasında açan çiçekleri çok hoş durmuş.
günebakan
08-11-2014, 11:12
Sevgili hnd76 sayfanızı yeni keşfettim öncelikle hayırlı olsun bitkileriniz muhteşem bayıldım hepside birbirinden güzel birşey sormak istiyorum echeveria blackprensi nerden aldınız bende edinmek istiyorum ama şimdilik bulamadım.Selamlar:)
Sevgili hnd76 sayfanızı yeni keşfettim öncelikle hayırlı olsun bitkileriniz muhteşem bayıldım hepside birbirinden güzel birşey sormak istiyorum echeveria blackprensi nerden aldınız bende edinmek istiyorum ama şimdilik bulamadım.Selamlar:)
Teşekkür ediyorum günebakan, black prince alalı 2-3 seneyi buldu. Halen var mıdır bilmiyorum ama Muzaffer beyin serasından almıştım. Suyu çok seven bir cins ve de unlu bitlerin favorisi. Umarım temin edersiniz çünkü çiçek rengi muhteşem.
Saygılar
günebakan
08-11-2014, 11:50
Teşekkür ederim çekmekoy oldukça uzak zira ben beylikduzundeyim ama kismet artik elbet karşıma cikacak:)
525527
Senecio ?
Senecio mandraliscae olsa gerek :)
Hepsi birbirinden harika olmak için yarışıyorlar..Maşallah..
525940
525941
525942
525943
günebakan
11-11-2014, 17:51
Offf bu sieboldinin rengine bayılıyorum heryerde karşıma çıkıyor bulmak şart oldu:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.