View Full Version : gölet yapımı
Arkadaşlar Sıfırdan bir gölet yapımı aşamalarıyla bu sayfada bulabilirsiniz.
Küçük ve herkesin yapabileceği bir gölet yapmaya çalışacağız.
Bu gölet su bitkileri, balıklar için düşünülmüştür.
Düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
önce 2 bölümden oluşan farklı derinliklerden oluşacak alanın toprağını boşaltıyoruz.Arazinin eğimide bu aşamada dikkate alınıyor.Suyun düzlemi göz önüne alınıyor.Düz bir 5*10 çıtayla bu alan terazi ile kontrol edilebilir.
Kalıp yapımı .bu ilk etap .2 ve üçüncü etaplar çalışmalarımız devam ettikçe göletin formu ortaya çıkacaktır.
Kalıplar çakılırken üst kısımları su terazisiyle kontrol ediliyor.Konu suyun konumu olunca bu çok önemlidir.
Düz arazide bu fazla problem oluşturmaz.
Dış ve iç olmak üzere iki kalıp çakılacak.göletin etrafını çevirecek perde beton bu kalıba dökülecek.
Göletimiz düz kare seklinde olmayacak .Aşamalar devam ettikçe yeni bir bölümle formu farklılaştıracağız.
Kalıplar çakıldı hazırlandı beton dökülecek aşamaya geldi.
Bu arada göletin suyunun tahliyesi için 50 lik plastik boruyla göletin iç tabanına kadar uzanan bir boşaltım sistemi yerleştirdim.dirsekle ucu yukarı doğru çevrilerek,taban betonu dökülürken, ucu betonla sıfır olması sağlanacak, sonra 50 lik tıpayla kapatılacak.
Bu boru da teraziyle akacak yöne doğru meyilli yapılmalı.
Eğimli arazide bu sistem daha kolay .
Düz arazide işçiliği daha zordur.
asi_insan
09-12-2013, 16:49
devamı
Şu anda proje devam ediyor .
Yaparken bir yandanda paylaşımlarımız devam edecek.
Konuyu bu akşam açtım.9 aralık 2013
Takip etmeniz dileğimle .
Saygılar.
asi_insan
09-12-2013, 17:07
devamını bekliyorum inşallah ördek alırsam iyi olur
6 el arabası ince kumlu çakıla 3*5 torba çimeto kullandım.
İnce kumlu çakıldaki amaç betonda boşluk kalmaması ve betonun sağlam çıkması için.
İlk harcımızı kullandık.
Havalar soğuk olduğu için ayazdan,dondan zarar görmemesi için betonun üstünü çimento kağıtlarıyla korumaya aldık.
Bu arada betonun içine 8lik ve 10luk hurda demirlerle takviye yaptım , esneme ve çatlamalara neden olmasın diye.
Sayın asi-insan ördek sevdası size bir gölet yaptıracak gibi.:)
Kolay gelsin.
Kalıplar söküldü.2 nci bölümün toprağı tesfiye edilerek yarım ay şeklinde açılarak dökülecek zemin betonuna uygun hale getirildi.
Gölet suyunu boşaltabilmek için 50 lik plastik boru kullandım.Teraziyle akış istikametine uygun halde iken beton döküldü.Zemin betonu bu dirseğin yüzeyiyle aynı düzeyde olacak.Buraya bir tıpa takılacak.
asi_insan
10-12-2013, 16:21
maşallah bir gün içinde bu kadar aşama kaydettiniz inşallah su koydugunuz fotoğrafı da görmek isterim yapımı biraz zor gibi geldi.
mlevent.aktan
10-12-2013, 16:46
Tebrikler, güzel olmuş, alabalık mı koyacaksınız havuza?
Sayın asi_insan 1 günde yerini açtım,2 nci günde kalıbı çaktım.3 gün betonu döktüm .2 gün sonra da kalıbı söktüm.Anlayacağınız 1 hafta gibi bir zamanda bu gelişmeler oldu.Şu an yağmurlu ve soğuk havalardan dolayı ara verdim.Tekrar güneşli havalar gelince devam edeceğim.
Her yapım aşamasının fotoğraflarını burada paylaşacağım.Allah nasip ederse.
Tamamen bitip su doluncaya kadar.
Zorluk konusuna gelince her işte bir zorluk vardır.Fakat yaptıklarınızı gördükçe keyif alıyorsunuz.
Önemli olan başlamak.
sayın mlevent.aktan bitki göleti yapıyorum içindede renkli japon balıkları olacak İnşallah.
Alabalık için su debi ister burada o imkanımız yok maalesef.Bende elimdeki imkanlara göre göleti yapmaya çalışacağım.Önemli olan görsellik.
asi_insan
10-12-2013, 17:53
inşallah hayırlısıyla biter bizde göletin son halini görmüş oluruz saygılar...
Ben de gelişmeleri heyecanla okuyorum. Ellerinize sağlık.
inşallah hayırlısıyla biter bizde göletin son halini görmüş oluruz saygılar...
Sayfamı Ziyaret etmeniz dileğimle İnşallah Sayın asi_insan.
Saygılar selamlar.
Ben de gelişmeleri heyecanla okuyorum. Ellerinize sağlık.
Takip etmenize memnun oldum Güler hanım .
Teşekkür ederim.
Kenan TUNÇER
12-12-2013, 13:26
elinize ve bilginize sağlık. sonucunu merakla bekliyorum.
Çok teşekkür ederim Kenan bey.Kış bastırdı ara verdik .kar çekilince hemen çalışmalarımıza devam edeceğim.Saygılar selamlar.
Kar işlerimizi böyle durdurdu.
Gölet yapımı.Bugün Çok güzel güneşli bir gündü.Çalışmak için çok uygundu.Bizde gölete kaldığımız yerden devam ettik.Göletin dairesel ek bölümünü şap alt betonunu dökülecek hale getirdik,Zeminin Son şeklini verdim.Suyun terazisine göre bizde profil le duvar terazisiyle kontrolünü yaparak çalışmalarımızı bitirdik.Bundan sonraki bölümlerde harç beton işi ve ardından doğal taşlarla dizayn çalışmaları devam edecek. (41 fotoğraf)
Tesfiye çalışmaları devam.
tesfiye çalışmaları.suyun ulaşacağı son noktaya kadar tabanın tesfiyesini yapıyoruz.
akçabardak
21-12-2013, 16:00
Gölet yapımını zevkle takip ediyorum, ellerinize sağlık çok güzel bir gölet olacak hayırlısıyla.
Kolay gelsin.
Teşekkür ederim Sayın akçabardak.Havalar güzel çalışmalarımız devam ediyor .Bir hafta daha güneşli günler var.Bu fırsatı elimizden geldiğince değerlendirmeyi düşünüyorum İnşallah.
boşatma borusunun etrafındaki toprağı boşaltarak betonun daha sağlam çevresini sarmasını sağlayacağım.
Bugünki tesfiye çalışmalarımızla gölet tabanının son hali.
Sıra geldi zeminin betonu dökülmesine fakat kış günleri kısa zamanım yetmez diye ,bu işi yarına bıraktık, kalan saatlerimizi değerlendirelim dedik havuz taşlarını çevremizdeki dereden ve taş ocaklarından tedarik etmek için Küçük Küheylanımla işe koyulduk.:)2 sefer taş taşıdım.Yetmezse yine 1-2 sefer daha yapabiliriz.:)
Bu taşların bazıları şelalenin yapımında kullanılacak.
asi_insan
22-12-2013, 09:30
çok güzel
Teşekkür ederim asi-insan saygılar selamlar.
Zemin betonunun dökülmesi için ara kademe kalıbı çakılarak teraziye alındı.
zemin betonuna en derin zeminden başladık önce ince bir tabaka zemine yaydım.Hasır tel örgüyü keserek bu harcın üzerine döşedim.
tel örgüyü sermemizin nedeni esneme ve basınca daha mukavemetli olması betonun daha sağlıklı olması için.Bu tel örgünün üstüne tekrar harç dökerek kapattık.Boşaltma borusunun içine harç gitmemesi için naylon la kapattım.En alçak zeminin boru ağzı olacak şekilde malayla meyilini verdim.Ve ikinci zemine geçtim.
İkinci zemine de aynı işlemleri uyguluyoruz.
ikinci zeminin beton dökülüyor.tel hasır kullanılıyor.
ikinci kat çalışmaları devam.
Zemin betonları bitti harcımız biraz arttı.Bu harcıda duvarlara kullanalım dedik ve nereye kadar yeterse devam edelim.
taşların arkasında 15 cm harç boşluğu bıraktım.Bu boşluğu harçla sıkıştırarak doldurdum.
gittikçe göletimiz şekillenmeye başladı.Dairesel alanın ortasına birde görsellik sunsun diye bir taş yerleştirdim.Bu taşa kuşlar konup göletin tadını çıkarsın diye.Etrafındada balıklar dolaşır .:)
ayak izlerini malayla düzelterek zemini terkediyoruz.
Artık 3-4 gün projeye ara vermek zorundayız.Betonun donması lazım ve duvara ondan sonra devam edeceğim.Gece ayazından korumak için naylonla üzerini kapattım.Betona zarar vermesin diye.Bir hafta sonra projemizin devamında görüşmek üzere İnşallah.:)
asi_insan
22-12-2013, 19:02
1 hafta sonra artık su görürmüyüz içinde
Bayiliyorum boyle islerin gozumuzun onundd sekillenmesine. Elinize saglik. Kac kisi calisiyorsunuz?
HASAN ERK
22-12-2013, 21:01
Merakla bekliyorum çok güzel gözüküyor eline sağlık
1 hafta sonra artık su görürmüyüz içinde
Sayın asi-insan bir haftada beton donar,sonra duvarın son aşaması var.Ondan sonra zemin yalıtımı derken birde şelalemiz var o daha çok işçilik ve zaman isteyen bir durum.Zira bir heykel yapar gibi bu işle uğraşmak gerekiyor.:)Sabırla yapmaya devam edeceğim.2014 İlkbahara kadar bitirme düşüncem var Rabbim nasip ederse.
Bayiliyorum boyle islerin gozumuzun onundd sekillenmesine. Elinize saglik. Kac kisi calisiyorsunuz?
Sayın nkutsay çok zevkli ve ustalık isteyen bir iş. böyle işlerle uğraşmak çok mutlu ediyor beni.Biraz da elimiz kırık sayılır.:)
Kaç kişi çalışıyorsunuz diye sormuşsun.:D
Ustada ben.
Çırak ben.
Her işi bizzat tek başıma yapıyorum.Projenin mimarı,yapımı,dizaynı,işçiliği,ustalığı herşeyi bana ait.
Umarım beğenirsiniz.:)
Merakla bekliyorum çok güzel gözüküyor eline sağlık
Sayın HASAN ERK çok teşekkür ederim.Eğer siz değerli ziyaretçilerimi mutlu ve memnun edebiliyorsam ne mutlu bana.Takip etmeniz dileğimle .:)
Nautilus Cycad
22-12-2013, 22:06
Dört gözüm, merakım, sabrım ve başarılar dileklerim ile sizi izliyorum.
Sayın Nautilus Cycad bu projemizde sizinde beğenip sevebileceğiniz küçük bir heyecan yaşatabilirsek ne mutlu bize.Devamını takip etmeniz dileğimle.
Çok güzel bir çalışma olmuş , elinize sağlık , sonucunu merakla bekliyorum.
Teşekkür ederim Serbes.Ziyaretinize memnun oldum.Takip etmeniz dileğimle.
göletin ortasındaki set kalıbı söküldü ve boşaltma borusu için aldığım tapa ve boru yerine yerleştirildi.Yerinden çıkarılıp takılabilir durumda contası olduğu için su sızdırmıyor.Gölet kenarından 5cm alçaklıktan akar ağzına takılabilen bir boru daha ayarlamalıyım.Göletin fazlalık suyu bu borudan tahliye olacak.Şimdiki yaptığım tamamen tapa vazifesi görecek.
aldığımız malzeme boru ,tapa ve contalı akar ağzı.
tapa yerine takıldı.bugün yan duvarların örülmesi tamamlandı.Su terazisiyle en alçak yerden bütün kenarlar işaretlendi ve duvar yüksekliğinin nekadar olacağı belirlendi.
Duvar taşlarının örülmesi.En düşük seviyeden Çok az meyil verilerek duvarların üzerlerine mastar uzatılarak ,işaret çubuklarına bantla işaretler koydum.Duvarı artık bu işaretlere kadar yükseltebilirim.
şelalenin en son döküleceği alan oluşmaya başladı.Sağ tarafta.
Örülen taşların toprakla aralarına 10-15cm harç dolduruldu .Bu harcın içine duvarı tutması için demir teller ve çubuklar koyuldu.
artık şelale setlerinin yapımına başlanacak hale geldi.Duvar örme işi bitti.Üzerini naylonla kapatarak dondan korumaya aldım.Bu işlemi her çalışmadan sonra yapıyorum.Geceleri ayaz ve krağı yapıyor buda betonun yüzünün bozulmasına neden oluyor.
şelale yapımı.Şelale yapılacak alanın toprağı tesfiye edildi.
zemine çakıl serildi ve taşla ezilerek yerleşmesi sağlandı.
İlk taşlar yerleştirildi.
Taşları yerleştirirken su tesisatınıda yerleştirmeye başlıyorum.
su tesisatı havuzun etrafından dolaştırdım toprak altına aldım.Ucunuda şelalenin tepesine uzattım.Duvarın yanındaki boş alan su pompasının yeri olacak.
İlk basamaklar şekilleniyor.
Kaba işler bitti yine don ve ayazdan korumak için üzerini örttüm.Şimdi ince işler sırada .Beton alanların küçük taşlarla kablaması yapılacak Beton alanlar kamuflaj edilecek.Çevre toprak tesfiyesi bitki dikilmesi.Aksesuarlar vs devam edecek.En kısa zamanda görüşmek üzere inşallah.
Bugün aldığım taşlarla beton alanlar kaba olarak kamuflaj edildi.Kızıl renkli taşlardan birde göletin içinde kemer yaptım.
Su pompasının yeri ve köşede kalan şimşiri koparmadım orada büyümeye bıraktım.
bahtiyar02
28-12-2013, 20:26
Paylaşım için çok teşekkür ederim.Ellerinize emeğinize sağlık.Çok güzel olacağından eminim.
Saygılar
idris şenol
28-12-2013, 21:38
SİZİN çalışmalarınızda kendimi gördüm,,ha gayret.))
garlangufa
28-12-2013, 22:18
Adil kolay gelsin. Göz ziyafeti çektirdin yine. Gerçekten süpersiniz Abin de, sen de. Elinizden heriş geliyor. Müsait zaman bulursam uğrayacağım size, Trabzondayım şu anda ve bende sera ile uğraşıyorum.
Tekrar eline emeğine sağlık.
Ben de kaldığım yerden izlemeye devam ettim. Kare kare, mesaj mesaj okudum, bilgilendim.
Her şey çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Ancak mini bir katkıda bulunmama müsade eder misiniz?
Yan kısımlarda mecburen betonu fazla kullanarak taşları tutturdunuz. Üst kısımlarda yani suyun akacağı bölümlerdeki taşları gizli betonla yapabilmeniz mümkün olabilir mi?
Demek istediğim sanki buradaki taşlar üst üste kendiliğinden duruyor gibi olsalar, beton alt kısımlarda olsa da görünmese. Sanki daha doğal olacak gibi geliyor bana.
Kolaylıklar diliyorum.
Paylaşım için çok teşekkür ederim.Ellerinize emeğinize sağlık.Çok güzel olacağından eminim.
Saygılar
Sayın Bahtiyar02 sayfamı ziyaretinize ve projemi beğenmenize çok memnun oldum.Sizlerin memnuniyeti bizleri cesaretlendiriyor.
Saygılar selamlar.
SİZİN çalışmalarınızda kendimi gördüm,,ha gayret.))
Sayın idris şenol bey çalışmalarımda kendinizi görmek benide mutlu etti.Rabbim sağlık sıhhat verdikçe bu çalışmalarımız inşallah devam edecek.Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.Saygılar selamlar.
Adil kolay gelsin. Göz ziyafeti çektirdin yine. Gerçekten süpersiniz Abin de, sen de. Elinizden heriş geliyor. Müsait zaman bulursam uğrayacağım size, Trabzondayım şu anda ve bende sera ile uğraşıyorum.
Tekrar eline emeğine sağlık.
Sayın garlangufa .Ali Osman bey çok teşekkür ederim.Kardeşim boş durmak bize yaramıyor.:D Canımız sıkıldıkça yeni projeler üretip duruyoruz.Hani fenada olmuyor yani.Yazın bu gölette balıkları yemlerken çay keyfi güzel olur sanırım.Birçok emeklinin hayellerinden biride budur sanırım.:)
Şükürler olsun elimizden her şey geliyor bu sayede masraflar yarı yarıya iniyor.
Bizim bulunduğumuz bölgede taş bulmak çok zor.5km mesafedeki taş ocaklarından,Göletin taşlarını benim küheylanın arkasına koyarak taşıdım.Çevremdeki taş ocaklarından 3 sefer taş aldım .Kabasını yapmaya yetti.
Taş kırılan ocaklara gittim operatörle konuştum,gölet yaptığımı anlattım.Baba ne kadar istersen alabilirsin dedi.Onların desteğide beni çok mutlu ve motive etti.
Sizede kolay gelsin.
Geleceğin zaman haberimiz olursa iyi olur kardeşim.Görüşmek üzere inşallah.
Saygılar selamlar.
Ben de kaldığım yerden izlemeye devam ettim. Kare kare, mesaj mesaj okudum, bilgilendim.
Her şey çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Ancak mini bir katkıda bulunmama müsade eder misiniz?
Yan kısımlarda mecburen betonu fazla kullanarak taşları tutturdunuz. Üst kısımlarda yani suyun akacağı bölümlerdeki taşları gizli betonla yapabilmeniz mümkün olabilir mi?
Demek istediğim sanki buradaki taşlar üst üste kendiliğinden duruyor gibi olsalar, beton alt kısımlarda olsa da görünmese. Sanki daha doğal olacak gibi geliyor bana.
Kolaylıklar diliyorum.
Güler hanım takip etmenize çok memnun oldum.
O betonların göründüğü alanlar fayans harcıyla macunlanarak küçük çakıl taşlarıyla kamuflaj edilecek.Su çukurların da içi ve kenarlarıda aynı şekilde kaplanacak.Elimden geldiğince beton görüntüsünü yok etmeye çalışacağım.
Kenarlara büyük taşlar koyarsak çukurlardaki sular görünmez gibime geliyor.
Benim istediğim sığ çukurlar ve içindeki sular görünsün istiyorum.Ayriyetten kuşlar bu küçük çukurlardaki sularda çok güzel çırpınırlar,serinlerler.:)
Vermiş olduğunuz bilgiler ve düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim Güler hanım.
Proje devam ettikçe yeni görüşlerinizi ve ziyaretlerinizi bekliyorum.
Saygılar selamlar.
Sayın Adil, aşama aşama anlatmanız çok keyif veriyor. Çakıl taşlarını ben de çok severim.
Mini havuzlar ile ilgili çok güzel kitaplarım var. Bir kısmını burada (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/14356-3.htm) paylaşmıştım.
Ne yalan söyleyeyim gölet yapımı deyince nedense bir dsi projesi geldi aklıma.:D Çalışmanıza başarılar dilerim Adil bey.
Sayın Adil, aşama aşama anlatmanız çok keyif veriyor. Çakıl taşlarını ben de çok severim.
Mini havuzlar ile ilgili çok güzel kitaplarım var. Bir kısmını burada (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/14356-3.htm) paylaşmıştım.
Sayfanızı ziyaret ettim Güler hanım.
Doğallık ,estetik,görsellik birleşince İnsan ruhunu çok olumlu etkiliyor.
Havuzun sağ kenarındaki yolu temiz ve düzgün çakıl taşlarıyle kaplama yapmak güzel fikir gibi geldi.:)
Zaten şimşir fidelerini şimdiden diktim.Havuzun yapımı bitince yol konusunda çalışmalarım başlayacak.
Bugün akvaryumcuları gezdim durgun suda en güzel Koi , japon balıklarının türleri daha dayanıklı olduğu söylendi.Kırmızı beyaz ve sarı renklerde yamalı renkli balıklar.Büyüklüklerine göre fiyatlarıda değişiyor.2,5 tl den 20 tl aralığına kadar var.
Şimdiden bunlarıda ön araştırma yapıyorum.Birde ortaya koyduğum taşın üzerine Martı türü bir heykel.Şelalenin tepesine koyacağım suyun içine aktığı ve ağzından döküldüğü bir yatay angora vazo.Pampas fide fiyatları vs araştırıyorum.
Şu an KAPTANZST den (abim)su Sümbülü ve su marullarını aldım,Seranın içinde plastik su dolu teknenin içinde korumaya aldım.
Rabbim sağlık sıhhat verdikçe projemize devam edeceğim.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.
Ne yalan söyleyeyim gölet yapımı deyince nedense bir dsi projesi geldi aklıma.:D Çalışmanıza başarılar dilerim Adil bey.
İlahi smetri akşam akşam beni çok güldürdünüz.:D Rabbimde sizi güldürsün.
Evet göletlerin sorumlusu DSİ dir.Abim DSİ den emekli bu tür çalışmalarda çok bulunmuştu.Barajlar ,Göletler ve bentler dere yatakları vs.
Trabzon Uzungölün taban alüvyon ve çamur boşaltma çalışmalarında bulunmuştu.Kendisi kontrol görevlisiydi.:)
Çok teşekkür ederim simetri ziyaretinizin devamı dileğimle saygılar selamlar.
Beton alanlara kaplama yapılacak çakıl taşları seçilerek suyla yıkandı.
bugün seçtiğim 6 kova çakıl taşları tazyikli suyla yıkanarak hazırlandı.
İnce işler başlıyor.Küçük çakıl taşları beton alanlara fayans harcıyla yamanarak doğal görünüm sağlanacak.
Bugün çalışmalarımıza devam ettik.Şelalenin 3 cebinin iç ve dış kısımlarındaki beton alanlar çakıl taşlarıyla kaplandı.
İsmail Kuzucu
27-01-2014, 18:44
Emeğinize sağlık, harika bir işçilik oluyor. Takipteyim bende bu şekilde bir alan düşünüyorum :)
agactoprak
27-01-2014, 18:57
Tebrikler, hiç bukadar ayrıntılı fotoğraflı çalışma görmemiştim.
Ellerinize sağlık.
Emeğinize sağlık, harika bir işçilik oluyor. Takipteyim bende bu şekilde bir alan düşünüyorum :)
İsmail bey çok teşekkür ederim.Ziyaretiniz ve beğeninize memnun oldum.Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.Son halini görmekte nasip olur inşallah.Çalışmalarımız aydınlatma, bitki ve balıklandırma aşamalarına kadar devam edecek İnşallah.
Saygılar selamlar.
Tebrikler, hiç bukadar ayrıntılı fotoğraflı çalışma görmemiştim.
Ellerinize sağlık.
Sayın ağactoprak.Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve beğeniniz için.Çalışırken her aşamada eldivenleri çıkarıp fotoğrafını çekiyorum.:D Biraz işi engellesede belki bu fotoğraflar benim gibi küçük havuz yapacak olan arkadaşlara yardımcı olur diye düşünüyorum.En ufak bir teferruat bile konuyu anlamayı sağlayabiliyor.
Saygılar selamlar.
Bugün yalıtım çalışması yaptım.
Taş aralarındaki derz betonlarını çekiç ve keskiyle temizledim.Yalıtım harç karışımını bu derz aralıklarına yapıştırdım sünger çektim.Taşların yüzeyindeki harçları başka bir süngerle silerek temizledim.Zemin,perde beton duvarlar bu yalıtımlı Harçla kapatıldı.
duvar yalıtımı su geçirmez sıva harcı ile yapıldı..
Bu arada havuzun şelale ceplerine su doldurdum yalıtım kontrolü için durum gayet iyi.Bu çalışmaları aynı malzemeyle (harçla) yapıyorum.
son durum2 Bu aşamadan sonra perde beton duvarların küçük çakıl taşlarıyla kaplaması yapılacak.Sümbül ve hilüferler için zeminde özel bölmeler yapılacak.Birde fiskiye yeri (kulesi )yapılacak.Yarın hava yağmurlu.Uygun hava koşullarında çalışmalarıma devam edeceğim.
3 gün yağmur yağdı ve Havuzun tabanında güzel yağmur suyu birikti.Sızdırma kontrolüde bu sayede yapılmış oldu.Havuzun içindeki akar ağzında lastik conta olduğu için hiç sızıntı olmadı..Her şey istediğim gibi gidiyor.Bugün güneşli bir gün fakat çok soğuk var .Yarın havuzun tabanında büyük çakıl taşlarıyla su bitkilerinin koyulacağı alanlara bölmeler yapacağım.
Yarın ola hayır ola.:)
Yarın bu su dolu alan boşaltılacak ve zeminde çalışmalarımız devam edecek İnşallah.
Zemin de bazı bölmeler oluşturuldu.Derin olan alandaki bölmeye nilüfer koyulacak.Düşük seviyeli ikinci kattaki bölmelere sümbül yerleri oluşturdum.Birde fiskiye kulesini yaptım.Beton duvarlar çakıl taşlarıyla kaplama yapıldı.
Önce göz kararı taşları yerleştirdim.Sonra harçla yapıştırarak dizdim.
Zemin bölmeleri bitince fiskiye kulesi ve çiçek şeklindeki fiskiyeyi yerleştirdim.
Fiskiye kule yapımından sonra beton duvarları çakıl taşlarıyla kaplamasını yaptım.
Fiskiye kule örmesi bitti çiçek şeklindeki fiskiyemiz yerine koyuldu betonla sabitlendi.Beton duvarın kaplamasına başladım.
Fayans harcıyla beton alanlara çakıl taşı kaplaması şu şekilde yapılıyor.
1-Çakıl taşlarının düz taraflarına katı kıvamdaki az fayans harcını sürüyoruz.
2-sonra fayans dizer gibi duvara sırayla bastırarak yapıştırıyoruz.
3-Dışa bakan kısımlara asla harcı bulaştırmadan dizmeye devam ediyoruz.
çok kolay değilmi.:)
Ve bugün geldiğimiz son nokta.Çakıl taşı örülecek küçük bir bölüm var .O bölümüde ördükte sonra Fiskiye bağlantısını yapacağım.4m ye basan bir dalgıç motorla hem şelale hemde bu fiskiyeyi çalıştırmayı düşünüyorum.Dalgıç motor özel spariş gelecek.Trabzonda o motordan yok.80 wat la çalışıyor.Çok ekonomik.4 m ye saatte 1 ton su basıyor.Benim havuz da en fazla şelalenin tepe noktasına 1,5 m ye basacağı için çok ideal.Motor daha rahat çalışmış olacak ve ömrüde uzun olacaktır.Fiyatıda 100 tl civarında.Fiskiyeyide kendi düşüncemle sulama fiskiyesi kullandım.8,5 tl .Bu havuzun maliyeti bana toplamda İşçilik benden olmak kaydıyla maliyeti.Taş* çakıl* çimento*tesisat*motor*işçilik.300 tl civarında.
Yeni çalışmalarımızda görüşmek üzere.
Havuz Su dolmaya hazır hale geldi.Su doldurulup 2 hafta bekleyecek .tekrar boşaltılıp.doldurulacak .Bitkiler ve balıklara zarar vermemesi için bunu yapmamız lazım..
ellerinize emeginize sağlık harika birşey olduu..resimleri takip etmek çok keyifliydi havuzun etrafında su sesinin verdiği huzurla çayınızı yudumlayacağız güzel günlere inşaallah.. resimleri takibe devam ;)
gürcan_keskin
05-02-2014, 18:17
Sayın Adil bey;
çalışmalarınızı başından beri inceledim.Çok güzel emekler vermişsiniz ve harika bir çalışma ortaya çıkmış.Son halini merak ediyorum.Emeklerinize sağlık.
ellerinize emeginize sağlık harika birşey olduu..resimleri takip etmek çok keyifliydi havuzun etrafında su sesinin verdiği huzurla çayınızı yudumlayacağız güzel günlere inşaallah.. resimleri takibe devam ;)
Sayın ngr33 çok teşekkür ederim.Yaz akşamlarında bu havuzun etrafında bir yorgunluk çayı içmek bütün emeğimize İnşallah değecek.Şimdiden rezervasyon yaptıranlar var.:):D
Sayın Adil bey;
çalışmalarınızı başından beri inceledim.Çok güzel emekler vermişsiniz ve harika bir çalışma ortaya çıkmış.Son halini merak ediyorum.Emeklerinize sağlık.
Sayın Gürcan_Keskin Çok teşekkür ederim.Çalışmaları takib etmenize memnun oldum.Bundan sonraki aşamalarda da ziyaret etmeniz dileğimle.Saygılar selamlar.
Peki, bu havuzun dibine toprak koyacak mısınız.?
Ben bu şekil yaptırdığım havuza toprak atmadım, su devamlı yeşil:( Balıkları görebilene aşk olsun:)
Nisanda suyu boşaltıp, içine toprak atacağım.
Peki, bu havuzun dibine toprak koyacak mısınız.?
Ben bu şekil yaptırdığım havuza toprak atmadım, su devamlı yeşil:( Balıkları görebilene aşk olsun:)
Nisanda suyu boşaltıp, içine toprak atacağım.
Sayın Cemo ,toprak sadece tabanda böldüğüm çiçek alanlarına koyulacak.Diğer boş alanlara dere kumu serilecek.
Sizin havuzunuzda su bitkileri varsa balıklarınız o bitki köklerinde yemleniyor olabilir.Balıkların birtkiler üzerinde çok büyük faydaları var.Bitkilere zarar verebilecek bütün zararlıları ortadan kaldırdığı gibi.Birde vucudundan salgıladığı ve çıkardığı dışkılar bitkiler için çok yararlı.
Kısaca ikisinin atıkları beslenme zincirini oluşturuyor.
Bu arada Balıklarınız Ne tür balık.İnşallah birşey olmamıştır.Ben havuzumu bugün su doldurdum böyle 2 hafta bekleteceğim.Çimentonun Zararlı olmasını önlemek için.Tekrar boşaltıp yeniden dolduracağım.Zarar riskini böylelikle azaltmış olacağım.
Ben Koi balığı düşünüyorum.Şu an yeni parti balıklar geldi .Fiyatlar 2,5-5 tl aralığında.
Kolay gelsin.
Bu gün havuzumuza ilk suyu vermeye başladık.Sızdırmazlık testini denemiş olacağım.Birde Çimentonun zararlarını en aza indirmiş olmak için 2 hafta bu suyu bekletip boşaltacağım.Sonra çiçek dikilecek bölmelere toprak koyulacak ve rizomlar yerleştirilecek.Diğer boş alanlara ise dere kumu serilecek..Havuz tekrar standart seviyeye kadar su doldurulup bırakılacak.
Haydi Bismillah.:)
İlk yansımalar çok güzel.Bitkiler yerini alınca güzel görüntüler oluşacak.:)
Adil bey, havuzda nilüferlerim var saksıda dikili. Su sümbüllerim vardı ama istediğim gibi olmadılar 2 yıldır. Arkadaşım alcen, branda sererek yaptı havuzunu ve toprak koydu, bitkiler daha gür su daha berrak onda. O nedenle nisan ayında boşaltıp toprak atmaya karar verdim bende.
Havuzda koi balığı var. Anaçlar cok büyüdüğünden onları verdik yavrularıda. 4 tane ayırmıştım kendime, onlar da yavruladı. Bıcır bıcır balık oldu.
Koi buz altında yaşıyor, sizdeki fiyatlarda uygunmuş. Yakın olsaydık nisanda size verebilirdim yavrulardan.
Havuzun suyu ile yazın sebzelerimi suluyorum. Tekrar su ilavesi yapıyorum.
Gidere pvc boru takıp (30 cm kadar) 20 cm toprak atmayı düşünüyorum. Pvc nin üstünü delikli kapağı ile kapatacağım yine. İnşallah motoru çlıştırınca toprağı çekmez:) Deneyip göreceğiz.
İnşallah istediğiniz gibi olur göletiniz. Takipteyim.
Yakın çekim yapar eklerim, şu an bunu bulabildim.
Saygılar.
salondan havuza kuş bakışı.
Adil bey, havuzda nilüferlerim var saksıda dikili. Su sümbüllerim vardı ama istediğim gibi olmadılar 2 yıldır. Arkadaşım alcen, branda sererek yaptı havuzunu ve toprak koydu, bitkiler daha gür su daha berrak onda. O nedenle nisan ayında boşaltıp toprak atmaya karar verdim bende.
Havuzda koi balığı var. Anaçlar cok büyüdüğünden onları verdik yavrularıda. 4 tane ayırmıştım kendime, onlar da yavruladı. Bıcır bıcır balık oldu.
Koi buz altında yaşıyor, sizdeki fiyatlarda uygunmuş. Yakın olsaydık nisanda size verebilirdim yavrulardan.
Havuzun suyu ile yazın sebzelerimi suluyorum. Tekrar su ilavesi yapıyorum.
Gidere pvc boru takıp (30 cm kadar) 20 cm toprak atmayı düşünüyorum. Pvc nin üstünü delikli kapağı ile kapatacağım yine. İnşallah motoru çlıştırınca toprağı çekmez:) Deneyip göreceğiz.
İnşallah istediğiniz gibi olur göletiniz. Takipteyim.
Yakın çekim yapar eklerim, şu an bunu bulabildim.
Saygılar.
Sayın cemo emek vermişsiniz güzel bir gölet olmuş.
Güzel dilekleriniz ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Ziyaretinize çok memnun oldum.
Saygılar selamlar.
Suyun bir hafta sonraki görünümünü sabırsızlıkla bekleyeceğim.
Bitkilerle cok güzel olacak. Yazın doyasıya keyfini çıkartırsınız inşallah. Bir saksı kanna dikip suya koyarsanız ( alacalı yaprak olanından) cok şık bir görünüm oluyor. Elinizde yoksa yollayabilirim.
Çok harika oldu.Benim pek ilgi alanım değildir balıklar ama senin havuzu gerçekten beğendim Adil abi :) ( Ordaki lahanalarda harika idi ama neyse :D :D )
akçabardak
07-02-2014, 08:44
Sayın Adil, Kutlarım sizi ellerinize sağlık çok harika bir gölet çıktı ortaya, çok uğraştınız ama değdi, güle güle tadını çıkartın.
mlevent.aktan
07-02-2014, 09:54
sayın adil, sizi tebrik ederim, ne zamandır sizi takip ediyorum, çok uğraştınız değdi bence...
baharda ve yazın daha da havuzunuz renkli ve güzel olur bence. Yeni resimlerinizi bekliyorum inşallah...
Suyun bir hafta sonraki görünümünü sabırsızlıkla bekleyeceğim.
Bitkilerle cok güzel olacak. Yazın doyasıya keyfini çıkartırsınız inşallah. Bir saksı kanna dikip suya koyarsanız ( alacalı yaprak olanından) cok şık bir görünüm oluyor. Elinizde yoksa yollayabilirim.
Sayın cemo Fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Kanna Sudaki renk kombinasyonu ve görselliğe katkı sağlayacağına eminim.Göndermiş kadar oldunuz Teşekkür ederim.Trabzonda bu bitkiden var.Sümbüllerin arka tarafında uzun boylarıyla yerlerini alabilirler.:)
Bugün yine Trabzondaki akvaryumcuları gezdim.Havuz için japon ,koi balıklarını tavsiye ettiler.Büyük japonlar 15 tl.Küçük koiler 2,5-5 tl aralığında.Sürekli takipteyim araştırıyorum.5 adet koi ve japon balığı almaya niyetliyim.Hayırlısı.:)
Sayfamı ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim.
Çok harika oldu.Benim pek ilgi alanım değildir balıklar ama senin havuzu gerçekten beğendim Adil abi :) ( Ordaki lahanalarda harika idi ama neyse :D :D )
Sayın lazuti.Beğeninize çok memnun oldum.Yeri ve imkanı olanlara kesinlikle tavsiyem olur.Çok zevkli bir uğraş.
Proje mimarı,Ustası,çırağı hepsi benim.:D Kafamda tasarladığım bu havuzu siz değerli dostlarımla paylaşmaktan çok mutlu oldum.
Lazuti den lahanaları özlemen çok normal.:D Her karadenizli lahanayı iyi bilir.:D.
4 mevsim yeşil kalan ve sofraları bahçeleri süsleyen değerli bir bitkidir.:D
Saygılar selamlar.
Sayın Adil, Kutlarım sizi ellerinize sağlık çok harika bir gölet çıktı ortaya, çok uğraştınız ama değdi, güle güle tadını çıkartın.
Sayın akçabardak.Ziyaretiniz ve beğeniniz için Çok teşekkür ederim.
Evet bende söylediklerinize katılıyorum.Yazın en sıcak gününde o havuzun keyfi daha iyi çıkar.:)
Saygılar selamlar.
sayın adil, sizi tebrik ederim, ne zamandır sizi takip ediyorum, çok uğraştınız değdi bence...
baharda ve yazın daha da havuzunuz renkli ve güzel olur bence. Yeni resimlerinizi bekliyorum inşallah...
Sayın mlevent.aktan çok teşekkür ederim.Şu halini bile gördükçe çok mutlu oluyorum.
Yazın etraf yeşillenince dahada güzel görünecektir.
Çevre düzenlemesi devam edecek.Bazı eksiklikler var onlarıda tamamlamaya çalışacağım.
Burada her yapılan çalışmayı siz değerli dostlarımla paylaşmaya devam edeceğim.Çalışmalarımız devam edecek.:)
Saygılar selamlar.
Gece ayaz olduğu için şelalenin küçük ceplerindeki su dondu.Ana havuzda problem yok.:)
Sayın Adil Bey,
bende çalışmanızı baştan beri adım adım büyük bir zevkle izleyenlerdenim. Gerçekten çok güzel bir iş çıkardınız. tebrik ediyorum. Zevkini doya doya çıkarmanız dileğiyle.
O küçük koiler cok hızlı büyümekte, bilginize:)
Kanna yanına japon şemsiyesi ve saz bitkileri de dikebilirsiniz.
Gözüm sürekli bu sayfada:))
Sevgiler.
Adil Bey; göletiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık, çok beğendim. Son halini merakla bekliyorum. Kolay gelsin.
Sayın Adil Bey,
bende çalışmanızı baştan beri adım adım büyük bir zevkle izleyenlerdenim. Gerçekten çok güzel bir iş çıkardınız. tebrik ediyorum. Zevkini doya doya çıkarmanız dileğiyle.
Sayın musk.Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim.Çevre düzenlemesi ve şelalenin çalışması gibi aşamalarda da buluşmak dileğimle.
Saygılar selamlar.
O küçük koiler cok hızlı büyümekte, bilginize:)
Kanna yanına japon şemsiyesi ve saz bitkileri de dikebilirsiniz.
Gözüm sürekli bu sayfada:))
Sevgiler.
Sayın cemo.Koiler konusunda yeni tecrubeler yaşayacağım.İlk kez deneme şansı buluyorum.Onlarla ilgilenmek çok hoş olacak kanaatindeyim.:)
Bitkiler konusunda Tercihlerim denedikçe değişebilir.Saksılarımın birinde sazlarım var.Su kamışlarım var.Havuzu boğmadan küçük aranjmanlar yaparak renkli ve zengin bir görünüm olmasını istiyorum.Zamanla Yaptıklarımda hata görürseniz lütfen uyarınız.:)
Havuz etrafında pampas ve renkli otlar çalıları taş duvarın üzerinde güzel bir görüntü oluşturacağını düşünüyorum.Rabbim nasip ederse bu aşamalarıda paylaşma,konuşma imkanımız olur.
Saygılar selamlar.
Adil Bey; göletiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık, çok beğendim. Son halini merakla bekliyorum. Kolay gelsin.
Sayın novazet.Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim.Ziyaretinizin devamı dileğimle .
Saygılar selamlar.
silverain13
08-02-2014, 22:37
Adil Bey,
Sayfanızı en başından beri takip ediyorum. O kadar güzel hayaller o kadar güzel gerçeklere dönüştü ki inanın sanki benim havuzum gibi sevindim sizin adınıza. Allah'ın size ve sevdiklerinize bu havuzun başında hep mutlu ve huzurlu günler geçirtmesi dileğiyle sağlıcakla kalın.
sardunyadervis
13-02-2014, 11:51
Şimdiki fotoğrafını da görmek isteriz zaman içinde yosunlar ve oturmuş teklere dahada guüzelleşmiştir
Adil Bey,
Sayfanızı en başından beri takip ediyorum. O kadar güzel hayaller o kadar güzel gerçeklere dönüştü ki inanın sanki benim havuzum gibi sevindim sizin adınıza. Allah'ın size ve sevdiklerinize bu havuzun başında hep mutlu ve huzurlu günler geçirtmesi dileğiyle sağlıcakla kalın.
Sayın silverain.
Ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ,eksik olmayın.
Bunlar emeklilerin hayallerinden sadece bir tanesi.:)
Rabbim herkesin gönlündekini versin İnşallah.
Saygılar selamlar.
Şimdiki fotoğrafını da görmek isteriz zaman içinde yosunlar ve oturmuş teklere dahada guüzelleşmiştir
Sayın sardunyaderviş.
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Bu havuz şu anda yapılmaya devam ediyor.
Şu an su doldurduk ve bekletip bu suyu boşaltacağım.Sebebi çimento harcının zararlı etkisini azaltmak.
Sonraki yıllarda ve yeni çalışmalarımız devam ettikçe siz değerli arkadaşlarımla paylaşmaya devam edeceğim İnşallah.
Saygılar selamlar.
Sevgili Adil
Su şu an ne durumda bulanma var mı.?
Bende arka bahceye su sümbülleri için küveti yerleştirdim. İçine toprak attım su biraz bulanık, bakalım durulacak mı?
Durulur diye tahmin ediyorum, yoksa bahcedeki havuz gibi yemyeşil olursa su yandım:)
sardunyadervis
17-02-2014, 20:50
Sayın sardunyaderviş.
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Bu havuz şu anda yapılmaya devam ediyor.
Şu an su doldurduk ve bekletip bu suyu boşaltacağım.Sebebi çimento harcının zararlı etkisini azaltmak.
Sonraki yıllarda ve yeni çalışmalarımız devam ettikçe siz değerli arkadaşlarımla paylaşmaya devam edeceğim İnşallah.
Saygılar selamlar.
Havuz sularına belli miktarda sirke eklendiğini ve çimentonun zehirleme meselesini iyi geldigi yazıyordu yabancı bir sitede
Hayranlıkla takip ediyorum kolay gelsin
Mr papaya
17-02-2014, 21:25
burasida benim gol arkadaslar 3 yillik icinde kefal sazan yilan baligi ve yengec var :) bir kac ordek ve bolca yosun.
bir kez temizledim yosununu ama alttan gider yapmadigimizdan sorun oldu
yosun icin fikri olan varsa cok yardimci olur.
saygilar
Mr papaya
19-02-2014, 08:19
tatli su kereviti **** karidesi bulabilecegim bir yer bilen varmi?
Sevgili Adil
Su şu an ne durumda bulanma var mı.?
Bende arka bahceye su sümbülleri için küveti yerleştirdim. İçine toprak attım su biraz bulanık, bakalım durulacak mı?
Durulur diye tahmin ediyorum, yoksa bahcedeki havuz gibi yemyeşil olursa su yandım:)
Sayın cemo.
Şu an havuza doldurduğum ve bir hafta beklettiğim ilk suyu boşalttım.Bitki bölmelerine kompos ve üzerine toprak koydum suladım bıraktım.İzmirden su pompası 120 tl ye 4m ye su basıyor abim aldı geldiği zaman motor bağlantılarını ve tesisatın işlerini bitirince son olarak suyu dolduracağım.
Bulanık su zamanla durulanır.tortu dibe çöker.Eğer karıştırılırsa tekrar bulanır.Öylece bırakmak lazım.Akvaryumcudan aldığım bilgiyle ben zemine çimenli toprağı rulo şeklinde söküp zemine sereceğim.Hem su fazla bulanmayacak ,hemde balıklar bu çayırlarla beslenebilecek.Bakteri üremesi hızlanınca balıklar bu ortamdan faydalanacak.
Bugünki çalışmalarımın fotoğraflarını az sonra yükleyeceğim.
Havuz sularına belli miktarda sirke eklendiğini ve çimentonun zehirleme meselesini iyi geldigi yazıyordu yabancı bir sitede
Hayranlıkla takip ediyorum kolay gelsin
Sayın sardunyadervis.
Ben havuza doldurduğum suyu bir hafta bekletip boşalttım.Öyle söylemişlerdi.Sizin bu sirke meselesini araştıracağım.
Ziyaretiniz ve verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.Ziyaretinizin devamı dileğimle.
Saygılar selamlar.
burasida benim gol arkadaslar 3 yillik icinde kefal sazan yilan baligi ve yengec var :) bir kac ordek ve bolca yosun.
bir kez temizledim yosununu ama alttan gider yapmadigimizdan sorun oldu
yosun icin fikri olan varsa cok yardimci olur.
saygilar
Sayın ozgur_donmez.
Güzel bir göletiniz var fakat boşaltım sistemi yapmadığınız için işiniz zor.
Bende gölet konusunda acemilerden biriyim.Denemelerle ve araştırmayla doğruyu bulana kadar devam edeceğim.:)
İkimizede Kolay gelsin.
Bu gün havanın güzel olmasını fırsat bilip göletin bitki dikilecek ceplerine önce kompos koydum üzeride toprakla örttüm.Sulayıp bıraktım.
bu alanlara sığ yerlere sümbüller derin olan yerlere nilüfer türü rizomlar dikilecek.
şimdi rizomlar dikilebilir.Su dolduktan sonra sümbüller yerini alabilir.
asi_insan
20-02-2014, 17:44
tebrikler
Akvaryumcudan aldığım bilgiyle ben zemine çimenli toprağı rulo şeklinde söküp zemine sereceğim.Hem su fazla bulanmayacak ,hemde balıklar bu çayırlarla beslenebilecek.Bakteri üremesi hızlanınca balıklar bu ortamdan faydalanacak..
Kopya süper:) Nisanda havuzu boşaltacağım, hemen çimen bulayım. Bahcenin çimini mi söksem:))Bakımı çok zor çimin:D:D
Dipte toprak varsa su duruluyor. Yoksa ... vay halinize, su hep yeşil:)
Küvet havuzun dibine toprak attım gübreli, 2 günde su duruldu dip göründü.
Bizim havuzda toprak yok beton yani, o yüzden su hep yeşil. Bence tabii:)
Bu gölet süper olacakk.;)
Sümbülleri de toprağa dikecek misiniz?
Suya bıraknlar da var, toprağa dikenler de. Ne yapsak acaba:)
Hiç ilgim olmayan bir konu ama heyecanla baştan beri takip ettim. Çok büyük iş başarmışsınız tebrik ederim :) Yalnız havuzun dış duvarlarını da çakıl taşıyla döşeseniz daha hoş gözükmez mi?
alimallah
21-02-2014, 10:02
Örnek alınası işler yapıyorsunuz sayın Adil bey.
Kişi "ressam, müzisyen, emekli" olunca böyle bir iş çıkarabiliyor demek ki:)
Merakla bekliyorum gelişmeleri..
Selamlar
Kopya süper:) Nisanda havuzu boşaltacağım, hemen çimen bulayım. Bahcenin çimini mi söksem:)Bakımı çok zor çimin:D
Dipte toprak varsa su duruluyor. Yoksa ... vay halinize, su hep yeşil:)
Küvet havuzun dibine toprak attım gübreli, 2 günde su duruldu dip göründü.
Bizim havuzda toprak yok beton yani, o yüzden su hep yeşil. Bence tabii:)
Bu gölet süper olacakk.;)
Sayın cemo.
İnsan araştırarak deneyerek doğruları görme şansına sahip oluyor.:)
Balıklı ve nilüferli gölete toprak zemin şart.Bunu bu yöntemle çözmeye çalışacağız .Haydi hayırlısı.
tebrikler
Sayın asi_insan.
Çok teşekkür ederim.
Sümbülleri de toprağa dikecek misiniz?
Suya bıraknlar da var, toprağa dikenler de. Ne yapsak acaba:)
Topraklı bölgelere öylece bırakmayı düşünüyorum.Çoğalarak çok çabuk genişliyor.
Eğer rüzgar dolayısıyla topraklı alanı terketme durumu olursa toprağa sabitlemeyi düşünebilirim.gerçi kökler 20-30 cm uzunluğunda toprak alana tamamiyle oturacak.Umarım bir sorun çıkmaz.:)
Hiç ilgim olmayan bir konu ama heyecanla baştan beri takip ettim. Çok büyük iş başarmışsınız tebrik ederim :) Yalnız havuzun dış duvarlarını da çakıl taşıyla döşeseniz daha hoş gözükmez mi?
Sayın çalımsoykası.
İlgi duymanıza vesile olduysak ne mutlu bize.Çok teşekkür ederim.
Havuzun dışı acil olmadığı için sonraya bıraktım.Kesinlikle dış cephe de çakıl taşlarıyla kaplanacak.
Ayriyeten Havuzun etrafında bir yol yapacağım.Harcın yüzüne çakıl taşları yerleştirerek havuzla yolun uyumunu sağlamaya çalışacağım.
Led aydınlatma için Abim izmirde araştırma yapıyor.Uygun malzeme bulursa iç aydınlatmasınıda yapacağız. inşallah.dalgıç Motor alındı.Bugün Koçtaşta tesisat bağlantıları için biraz araştırma yaptım.
Bakalım daha bizleri ne süprizler bekliyor.Bunun sonu yokki.:D
Örnek alınası işler yapıyorsunuz sayın Adil bey.
Kişi "ressam, müzisyen, emekli" olunca böyle bir iş çıkarabiliyor demek ki:)
Merakla bekliyorum gelişmeleri..
Selamlar
Sayın alimallah.
Ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız,iltifatlarınız için çok teşekkür ederim.:)
Daha aydınlatma ,fiskiye ve şelalenin çalıştırılması ,balıkların havuza atılması Gelişmelerin her ay düzenli paylaşılmasına devam edeceğim inşallah.
Bu arada gölet ve havuz konusunda burada her türlü bilgi,fikir paylaşımıda yapabiliriz .Böylece faydalı ve yardımcı bir sayfamız olur İnşallah.
Havuzun çevre yolunun tesfiyesi yapıldı.
2 adet pampas ve 3 adet alev çalısı 2 çam 2 adet kızıl renkli yapraklı süs bitkilerini 100 tl ye aldım.
2 adet pampas diktim .İkisinin yaprakları farklıydı.Çiçekçi renklerini bilmediği için yaprakları farklı olanları aldım.Çok güzel köklenmişlerdi.
bitkiler dikildi ve sulandı.Kırmızı sarı ve yeşil renk karışımı yapmaya çalıştım.Biraz büyüyüp canlanınca güzel görüneceğine eminim.İleride renkli çalı ve çimen türü bitkilerde boşluklara dikebilirim.
Bugün şelale ceplerinin akışını kontrol ettim .Birinci gözün akışı iyi idi.2 ve 3 ceb de su sesi ve çağlama yoktu.50 lik pimaş boruyu ikiye böldüm.Bir nevi oluk yaptım.Sonra suyun döküldüğü alanlara uyacak şekilde alevle ısıtarak ağız kısmını açarak genişlettim.Aynı akar yerlerine 2 adet matkapla delik açarak eğilmiş u şeklindeki yumuşak içi aleminyumlu parçayı taktım.Üzerine bu oluğu yerleştirerek.Duvarla birleşen yerlerini harç la kapattım.Bu oluklarla Çok güzel bir su sesi olacağına inanıyorum.
İki cebe oluk taktım suyun akışı daha keyifli olacak.Bu alanlarda su taştan dönerek şarıldamadan cebe akıyordu .Şimdi bu iki ceb de aynı güzellikte su sesi gelecek.:)
Bol su şırıltılı ve bol bitkili olsun göletiniz.
Boş kalan alanlara sarıkız dikerseniz, yayılıp boş alanı çim gibi kaplar. Sarı çiçekleri de bonusunuz olur:)
Evet o boş alanlar bir güzel dolması lazım.Yayılgan ve dayanıklı bir bitki olabilir.Sarıkız bulabilirsem dikerim.Çok teşekkür ederim Cemo.
Gönderebilirim:)
Dayanıklı, sürekli üstünde geziyorum. Hatta arka bahcede cim yerine kullandım.
Gönderebilirim:)
Dayanıklı, sürekli üstünde geziyorum. Hatta arka bahcede cim yerine kullandım.
Sayın cemo.
Çok iyisiniz, lütfen zahmet etmeyin.
Burada bulabildiklerimle kapatmaya çalışacağım.
Umarım beğenirsiniz.
Saygılar selamlar.
Bugün 2 adet sazak havuz içindeki topraklı alanlara dikildi.Görüş alanını kapatmasn diye arka planlara yerleştirdim.Yanlarında sümbüller yer alacak.Gölet kenarlarına 3 adet çuha diktim yayılıcı ve toprağı kapatıcı.Birde çiçek açınca bilkilerin altında ve taşların üzeri çiçeklerle dolacak.
Bitkiler yerini aldıkça daha güzel bir görünüm olacak.
Çok güzel @Adil ellerinize sağlık. Özellikle taşların seçimi ve yerleşimi çok başarılı. Ancak baştan beri gözüme şu ortadaki fıskiye çiçek çarpıyor, rahatsız ediyor. Daha göze batmayan, doğal görünümlü farklı bir alternatif olabilir mi? Bir de son koyduğunuz olukları 'ahşap görünümlü' veya gerçek ahşaptan yapsak daha hoş olmaz mıydı?
Çok güzel @Adil ellerinize sağlık. Özellikle taşların seçimi ve yerleşimi çok başarılı. Ancak baştan beri gözüme şu ortadaki fıskiye çiçek çarpıyor, rahatsız ediyor. Daha göze batmayan, doğal görünümlü farklı bir alternatif olabilir mi? Bir de son koyduğunuz olukları 'ahşap görünümlü' veya gerçek ahşaptan yapsak daha hoş olmaz mıydı?
Sayın TCM.
Çok teşekkür ederim.Verdiğiniz bilgiler için.Doğallık hepimizin özlemi.Bir anlık pratik fikrimizi uyguladım.Belki o göze çarpan görüntüyü taş rengi boya ile kapatabiliriz.Belkide beğenmeyip söküp sizin söylediklerinizi yapabilmek için yeni bir çalışma yapabilirim.:)
Şelale ceplerindeki oluklar değişti bambu oldu.:)Bu kadar yapabildim.:)
Önce iki boğumlu bambu parçasının klavuz kısımlarını çıkardım.
Sonra suyun düşeceği yerleri bıçakla 4 cm düzleyerek suyun dağılması için bir çıkış yeri yaptım.
asi_insan
02-03-2014, 18:49
suyu ne zaman görcez hayırlısıyla
Oluklar yerlerine uygunluğuna bakıldı ve uzun olan alt aliminyum tutaç kesilerek kısaltıldı.
bambu parçalarını yerlerine yerleştirdim ve uyumlu renkte bir kabloyla sıkıca sabitledim.
Krem slikonla yalıtım yapıldı.
2 saat kuruduktan sonra suyun akışı kontrol ediliyor.
Bugün kırmızı beyaz renkte nilüfer rizomları toprak alanlara dikildi ve suyu verildi.Yarın çim halılar kesilerek ikinci kademede yer bu parçalarla kaplanacak .
nilüferler su ile buluştu.Artık ikinci setin düzenlemesi yapılıp kademe kademe suyu vereceğiz.
@Adil, pek güzel olmuş. Bir önerim daha olsa affınıza sığınarak...
kırmızı ok ile gösterdiğim yerlere ufak çakıl taşlarını (mavi renkli) kalekim ile yapıştırsanız, dolayısıyla arada boşluk kalmamış, bambu havada eğreti duruyor gibi görünmeyip taşlarla birleşmiş olur.
Bir de şu aklıma geldi. Resimdeki bambular, kalın, dayanıklı ve işlenebilir duruyor. Yani bahçeye çit yapımı olarak kullanılabilir mi misal. 20 m. ön bahçe sınırım var. Yarım metrede bir bambu diksem birer metre boyunda görüntü olarak güzel olur ve 4-5 yıl dayanabilir hissi veriyor. @ Adil, maliyet ve bambunun işlenebilirliği (kesim, üzerine tel çevirme gibi) açısından bilgi verir misiniz?
Sayın TCM .
Aklımdan geçeni okudunuz.:) Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.
O bölgeleri fayans harcıyla çakıl taşlarıyla kaplayacağım.
Havuzun dış kenarları kaplanırken bu işlemide gerçekleştireceğim.
Malzeme hazır herşey var.Bahçe işleride devreye girince işlerimiz biraz yoğunlaştı.Fırsat bulur bulmaz yapılacak.
Saygılar selamlar.
Havuz dalgıç motorumuz.4 m ye saatte 1 ton su basıyor.Benim havuzun şelalesine 2m tükseklik var böylece daha rahat çalışacak.Flitreli.80 w la çalışıyor.Bir lamba kadar yakıyor.Bu çok iyi.Debisini görmek lazım.İlk denememizle sonuçları göreceğiz.Fiyatı 120 tl.
Motora uygun malzemeler bularak ara bağlantılar ekleyip, havuz zemininde motoru koyulacağı sac bir zeminin üzerine yerleştirdim..
zeminin bazı yerlerini dere kumuyla kapattım.
Bazı zeminlere bulduğum topraklı sazakları yerleştirdim.Sonra topraklı bölmelere sümbülleri dikmeye başladım.
sümbüller dikildikten sonra su verilmeye başlandı.Daha önce nilüfer rizomları dikilmişti.
su yükselmeye devam ediyor.
Su motor seviyesini geçti .2nci kat ta suyla dolmaya başladı.Toprak yüzünden Su biraz bulanıklaştı.
Su Motor seviyesini geçince ilk denememiz yapıldı.Sonuç çok iyi görünüyor.Hem fiskiye hemde şelalenin tepesine kadar su çok iyi gidiyor.
su dolmaya devam ediyor.bulanıklık had safhada.
Artık havuzun suyunun durulmasını bekleyeceğiz.Sonra çay keyfi.:)
ilksenozturk
04-03-2014, 06:40
şimdiden çok çok güzel, ilk baharda nasıl olacağını düşünemiyorum bile :)
fotoğraflara hep bir sonrakindeki gelişmeyi merak ederek bakıyoruz.
@ Adil, havuzdaki çakıl taşlarını çok muntazam yerleştirmişsiniz. 'Taşlara ve havuz yapımına niye bu kadar kafayı taktın' derseniz, geçen sene yayladaki yeni tamamladığımız evin şöminesiyle uğraştım. Kışın hafta sonları, kimi zaman ailemle eğlenmek için, kimi zaman tek başıma kafamı dağıtmak için yukarı çıktığımda şöminenin etrafını, yazın denizden topladığım renkli taşları tek tek beyaz kalekim ile yapıştırdım...1,5 saatte bu kadar yazabildim, yazdıklarımı kaybetmemek için şimdilik göndereyim ara ara devam ederim.
Üstteki resim daha eski yarım haliyle, alttaki de tam tamamlanmış sayılmaz ancak daha yeni. Kızım çektiği için ışığı ayarlayamamış, yakında gidersem son halini eklerim inşallah.
Yayla evini inşaat mühendisi ile jeofizik mühendisi iki arkadaşın yardımı ve önerileriyle kendim yaptım müteahhit kullanmadan. Pek çok deneyimim oldu inşaat esnasında. Burayla ilgili olanı ise işin anahatlarını bilerek pek çok işi ustasından bile daha iyi yapabilirsiniz. Çünkü adamların amacı işi bilinen yöntemlerle yapmak ve parasını almak. Fazla para da versen, ikramı da esirgemesen daha fazlası çıkmıyor adamların elinden. O yüzden @Adil gibi güzel yapılmış ve uğraşılmış yani emek harcanmış 'el işi' ni görünce mutlu oluyor, imreniyorum.
Ufak taşları arada boşluk kalmayacak şekilde yerleştirmek inanın kolay değil ve çok zaman alıyor. Minimum açıklığı sağlayacak taşı seçmek için tek tek deniyorsunuz, tabi renk uyumunu da göz ardı etmemek lazım. Avuç içi kadar yeri yapmak birkaç saati alıyor. Haliyle daha bitmedi, inşallah bu yaz bitirecez :)
şimdiden çok çok güzel, ilk baharda nasıl olacağını düşünemiyorum bile :)
fotoğraflara hep bir sonrakindeki gelişmeyi merak ederek bakıyoruz.
Sayın ilksenozturk.
Takip etmenize çok memnun oldum.Çok teşekkür ederim.
Havuzun etrafını çiçeklerle doldurmaya devam ediyorum.Onlar büyüyüp toprağı sarınca çok daha güzel görüntü sunacağına eminim.:)
Bugün havuzun dış kenarlarını çakıl taşlarıyla örmeye devam ettim.Yakında fotoğraflar gelecek.
Takip etmeniz dileğimle saygılar selamlar.
@ Adil, havuzdaki çakıl taşlarını çok muntazam yerleştirmişsiniz. 'Taşlara ve havuz yapımına niye bu kadar kafayı taktın' derseniz, geçen sene yayladaki yeni tamamladığımız evin şöminesiyle uğraştım. Kışın hafta sonları, kimi zaman ailemle eğlenmek için, kimi zaman tek başıma kafamı dağıtmak için yukarı çıktığımda şöminenin etrafını, yazın denizden topladığım renkli taşları tek tek beyaz kalekim ile yapıştırdım...1,5 saatte bu kadar yazabildim, yazdıklarımı kaybetmemek için şimdilik göndereyim ara ara devam ederim.
Üstteki resim daha eski yarım haliyle, alttaki de tam tamamlanmış sayılmaz ancak daha yeni. Kızım çektiği için ışığı ayarlayamamış, yakında gidersem son halini eklerim inşallah.
Sayın TCM.
Bu konuda çok haklısınız.Size tamamiyle katılıyorum.Eğer insanın zamanı varsa biraz da eli kırıksa böyle şeylerden çok keyif alınır.Ben yaptığım işe arada bir şöyle bir kenara çekilip bakarım.Eksiği varsa bulmaya çalışırım.Tabi arada gözden kaçanlarda olabiliyor.:D Bir ay, bir yıl sonra düşündüğümden daha farklısını düşünüp değiştirdiklerimde oluyor bazen.:) İnanın insan böyle işleri yaparken çok keyif alıyor.Yaptığımız iş bir sanat.
Sizde çok güzel bir iş çıkarmışsınız tebrik ederim.Renkli çakıl taşları harika görünüyor.Bende bugün havuz kenarlarını beton alanları çakıl taşları ile kaplama yapmaya başladım.Harika güneşli bir gündü.İnsanın bedeni yorulsada beyni harika zinde oluyor.Bedenimizide bir çay kahve molasıyle attıkmı.Bizden iyisi yok.:)
Çalışmalarınızı takdir ediyorum.
İkimizede kolay gelsin.
Yayla evini inşaat mühendisi ile jeofizik mühendisi iki arkadaşın yardımı ve önerileriyle kendim yaptım müteahhit kullanmadan. Pek çok deneyimim oldu inşaat esnasında. Burayla ilgili olanı ise işin anahatlarını bilerek pek çok işi ustasından bile daha iyi yapabilirsiniz. Çünkü adamların amacı işi bilinen yöntemlerle yapmak ve parasını almak. Fazla para da versen, ikramı da esirgemesen daha fazlası çıkmıyor adamların elinden. O yüzden @Adil gibi güzel yapılmış ve uğraşılmış yani emek harcanmış 'el işi' ni görünce mutlu oluyor, imreniyorum.
Ufak taşları arada boşluk kalmayacak şekilde yerleştirmek inanın kolay değil ve çok zaman alıyor. Minimum açıklığı sağlayacak taşı seçmek için tek tek deniyorsunuz, tabi renk uyumunu da göz ardı etmemek lazım. Avuç içi kadar yeri yapmak birkaç saati alıyor. Haliyle daha bitmedi, inşallah bu yaz bitirecez :)
Sayın TCM.
İnsanın kendi yaptığı daha kıymetlidir.Yaptığınız eserle gurur duymakta ayrı bir güzellik.Her insanın bakış açısı farklıdır.10 tane ressam alın bir manzarayı çizmelerini isteyin.Hepside farklı özelliklere sahip eser çıkartır.Her ressamın gördükleri farklıdır.Uygulamalardada farklılıklar göze çarpar.
Mesela bu havuz tamamen kendi hayal ürünüm.Belki daha iyisini yapabilirdim diyede düşünmeden edemiyorum.Ben yapamam dediğim hiç bir iş yok.Her şeyi denerim yapmaya çalışırım.Yaptıkçada kendimi geliştiririm.Bunun yaşıda yok.:)
Sizinde bir bakış açınız var.Bunu hayata geçirebilirsiniz.Düşüncelerinize hayat verebilirsiniz.En önemli şey cesaret.:) Sizin yaptığınız iş biraz sabır istiyor.:)
İkimizede kolay gelsin.
yine döktürmüşsünüz maharetinizi sayın adil, tadını çıkarmanız dileğiyle, kolay gelsin
gürcan_keskin
05-03-2014, 19:02
Sayın Adil göletiniz hemen hemen herşey tamamlanınca çok daha güzel oldu.Bence bir video çekimi yapıp paylaşırsanız çok iyi olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
ilksenozturk
06-03-2014, 06:46
Sayın ilksenozturk.
Takip etmenize çok memnun oldum.Çok teşekkür ederim.
Havuzun etrafını çiçeklerle doldurmaya devam ediyorum.Onlar büyüyüp toprağı sarınca çok daha güzel görüntü sunacağına eminim.:)
Bugün havuzun dış kenarlarını çakıl taşlarıyla örmeye devam ettim.Yakında fotoğraflar gelecek.
Takip etmeniz dileğimle saygılar selamlar.
takip etmemek mümkün olmaz eminim.yeni fotoğrafları merak ediyorum :)
zaten bu tip uygulamalar zaman geçip oturdukça daha da bir güzel olur.
isterseniz size japon şemsiyesi gönderebilirim. veya beklerseniz ramazan bayramında getirebilirim de.
yine döktürmüşsünüz maharetinizi sayın adil, tadını çıkarmanız dileğiyle, kolay gelsin
Sayın attar ,
İltifatınız ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim .Yazın en sıcak günlerinde bu güzelliğin tadını çıkarmamak olurmu.:D Daha bir çok eksik var onlarıda tamamlamamız lazım.Asıl kaba işler bitti.
Sayın Adil göletiniz hemen hemen herşey tamamlanınca çok daha güzel oldu.Bence bir video çekimi yapıp paylaşırsanız çok iyi olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Sayın gürcan_keskin çok teşekkür ederim.
Daha eksiklerimiz var.
1-balıklar
2-Aydınlatma
3-Şelale tepesine koyulacak vazo.
Yarın inşallah bu konuda araştırma yapıp uygun bulabildiklerimi ve beğendiklerimi alacağım.
Video çekimini tam bittikten sonra yayınlayabilirim.Sanırım youtub tan link almak gerekiyor.
Saygılar selamlar.
takip etmemek mümkün olmaz eminim.yeni fotoğrafları merak ediyorum :)
zaten bu tip uygulamalar zaman geçip oturdukça daha da bir güzel olur.
isterseniz size japon şemsiyesi gönderebilirim. veya beklerseniz ramazan bayramında getirebilirim de.
Sayın ilksenozturk,
Takip etmenize memnun oldum.
Evet zamanla eksikler giderildikçe ,hatalar düzeltildikçe,Çok daha iyi, olacağına eminim.
Zahmet olacak.Japon şemsiyesini unutmaz bayramda gelirken getirirseniz olabilir.Unutursanızda önemli değil.:) canınız sağolsun.Orta kısımdaki sazakların yerine uygun olur.İnşallah merkeze uzak değilsinizdir.
Saygılar selamlar.
Şelale ceplerindeki bambular çakıl taşlarıyla kamuflaj edildi.Daha dengeli, ve doğal bir görünüm oluştu.
Dış beton alanlarda çakıl taşlarıyla kaplandı.
Havuzun suyu biraz daha duruldu.
Bugün 2 aydınlatma malzemesi,6 adet balık ve 1 toprak testiyi aldım.70tl bir masrafım oldu.
Ve aldığım 6 adet balık.2 japon 4 japon koi.balığı gölete bırakıldı.3 saat gözlem yaptım.Birlikte toplu olarak harika dolaşıyorlar.Havuzun her köşesini dolaşıp teftiş ediyorlar.:)
Suyun daha berraklaştığı bir dönemde daha güzel fotoğrafları paylaşmayı umut ediyorum.4 adet koi farklı renktonları var birisi hediye.2 japonun biri tam kırmızı biri sarıya yakın.5 balığa bir hediye istedim ve bir koi daha fazlam oldu.:) 25tl.
Testi nin yatay kısmına şelale hortumunun uyacağı genişlikte bir delik açtım.
Testi nin delik kısmına hortum yerleştirildi herşey tamam.Sonra testiyi çıkartıp hortumun etrafına bolca harç koyuldu testi tekrar yerine yataylığı ayarlanarak yerleştirildi.Kenarlarına çakıl taşlarıyla destek yapıldı.Böylece işlem tamam.1 gün sonra deneme yapılabilir artık.
Havuz içindeki şeffaf motor tesisatı güneş ışığından etkilenmemesi için yansıtıcı bant kullanıldı.Birde karışık renkte olan tesisat göze hoş görünmüyordu.Şimdi tek renk ve taş rengine daha uygun.Birdeb hortum içinin yosunlanması böylelikle engellenmiş oldu.
Kalan harç zayi olmaması için taşlarla havuz kenarındaki toprağı meyilli olan alana bir duvar yaptım.Toprağın akması böylelikle önlendi.
Havuz suyu berraklaştıkça balıklar görünmeye başladı.
Şelaleye yerleştirdiğimiz testiye ilk su verme denemesi.Fiskiye ve testiye istediğimiz debide su geliyor.80 w lık motor bu işi çok iyi çözdü.
akçabardak
13-03-2014, 18:30
Çok güzel oldu sayın Adil, ellerinize sağlık çok uğraştınız ama değdi bence güle güle keyfini çıkartın, o havuzun başında şimdi keyifle bir çay içmeyi hak ettiniz, sağlıkla kalın.
Çok güzel oldu sayın Adil, ellerinize sağlık çok uğraştınız ama değdi bence güle güle keyfini çıkartın, o havuzun başında şimdi keyifle bir çay içmeyi hak ettiniz, sağlıkla kalın.
Sayın akçabardak çok teşekkür ederim.
Motor sesi hiç duyulmuyor.Sanki çağlayan bir dere kenarında gibi hissi veriyor insana.Akşamları kuşların sesiyle karışınca dahada keyifli bir hal alacak.Birde ışıklandırma için çalışmalarım var onuda tamamladıkmı %90 bitmiş olacak.Diğer %10 luk kısmı zevkimize kalmış işler olacak.
Rabbim herkese böyle bir gölet nasip etsin inşallah.
Bundan sonraki aylarda, yıllarda rabbim nasip ederse gelişmeleri ve bu konu hakkında görüşlerinizi paylaşmayı temenni ediyorum.
Saygılar selamlar.
Maliyet 700 ü geçti herhalde herşey dahil.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.