PDA

View Full Version : GuneSunar / Kaktüs ve Sukkulentler

GuneSunar
11-11-2013, 09:34
Ektiğiniz tohumların gelişimini bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz

Eceyıldız hanımın cesaretlendirmesi ile bende kendi sayfamı açmak istedim.

Öncelikle merhaba herkese,

Aranızda yeniyim, ve kendime ait olarak ilk kez çiçek bakmaktayım. Daha önce annemin vardı ama insanın kendisine ait olan daha başka oluyor. Bu yaz kayınvalidemin teşviği ile vermiş olduğu ve bu forum sayesinde sukkulent olduğunu öğrendiğim İpek çiçeğini ki bu ismide (Eceyıldız) hanım sayesinde öğrendim. Biz cadı tırnağı diye biliyorduk. Resimleri yeni çektiğim için artık çiçekleri yok. Bahara çiçeklenince tekrar resimlerini çeker koyarım.

Radyosyon emici diye bildiğimiz minik kaktüsler her zaman hoşuma gitmiştir ama bakmak kısmet olmadı. Netten sipariş verdiğim tohumlar, besleyici ve topraklarını alınca 31 Ekim akşamı ekmiş bulundum. İlk deneyimim olduğu için 2 tarz ektim. 1 anlatılan şekilde olan sera tarzı, birde normal açık olarak.

Açık olanın toprağını 2 günde bir suluyorum, damla yöntemi ile (oğlumun biberonu işe yaradı :D) Diğerini henüz sulamadım, havalandırdığımda toprağın nemini kontrol ediyorum.

Açık olarak ektiklerim ilk önce uyandı. 7. gün baktığımda 2 tane çıkmış olduğunu gördüm. Diğerinde çıkmayınca korkup seranında ağzını açtım, onda da ertesi günü 3 tane çıkmıştı, sonra öğrendiğimde arada havalandırmak ve streçin hava alması gerektiğini öğrenince delik deldim ve kapattım geri. Acemilik işte bilmeyince böyle sorunlar oluyor :)

Şu anda açık olanda 5 oldu, sera şeklinde olanda 13. Toplam 18 yavrum var. Umarım gelişirler. Belli saat aralıklarıyla kontrol ediyorum kaç yavru oldu diye. Nasıl bir merakmış bu Allah'ım :D

Gelişimlerini kendilerini belli ettikçe ekleyeceğim :p

Kaktüs merakım nedeni ile büyümüş kaktüsler almış kayınvalidem. Onlarıda yarın gidip teslim alacağım kısmetse. Onlarında resimlerini aldığımda eklerim ;)

Herkese selamlar sevgiler. :rolleyes:

GuneSunar
11-11-2013, 09:35
İpek Çiçeklerim ve Yavru kaktüslerim :D

malina
11-11-2013, 15:20
Yazılarınızı kalınlaştırmadan ve renklendirmeden yazar mısınız?

Bunları sadece konu başlıklarında ya da önemli cümleleri belirtmek için kullanıyoruz.

Düzelt özelliğini kullanarak, bu tür yazılarınızı düzetmenizi rica ederim.

GuneSunar
11-11-2013, 19:15
Düzelttim ;)

altintasna
11-11-2013, 19:36
Sayfanız hayırlı olsun =)

Tohumdan kaktüs yetiştirme deneyimini mutlaka tatmalıyım. Kaktülerim çiçek açar ve tohum verirse o tohumlarla denemek istiyorum.

Bir de soru; saksıya jelatin sarmanın görünümü güzelleştirmesinden başka faydası var mı?

GuneSunar
11-11-2013, 20:33
Kaktüs yavrularının olduğu aslında o peynir kabı, diğerleri ise yoğurt kabı :D

Tamamen gözüme güzel gözüksünler diye öyle kapladım. Hatta alt tabaklarıda yoğurt kapları, kestim biçtim değerlendirdim. Severim böyle uğraşmaları.

Bugünün son durumu 21 yavru kaktüscüm oldu :p

fatitoo
12-11-2013, 08:06
Sayfanız hayırlı olsun. Güzel resimlerinizi bekliyoruz...

GuneSunar
12-11-2013, 23:46
Teşekkür ederim sağolun ;)

GuneSunar
12-11-2013, 23:48
Yılan kaktüs oluyor sanırım bu tam emin olmamakla birlikte, bana hazırlanmış yetişkin ilk kaktüsüm. Bakım gerekecek bakımsız kalmış :D

fatitoo
13-11-2013, 07:12
Yılan kaktüs oluyor sanırım bu tam emin olmamakla birlikte, bana hazırlanmış yetişkin ilk kaktüsüm. Bakım gerekecek bakımsız kalmış :D

Sanırım bu silvestri. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin lütfen...

GuneSunar
13-11-2013, 08:24
Evet netten bakınca Silvestri diye gözüküyor lakin bu silvestri ninde çeşitleri varmış. Eve getirdiğimde böcekler görünce toprağını hazır kaktüs toprağı ile değiştirdim. Tabi değiştirken işaret, kaktücümden serçe parmağı büyüklüğünde yavrularından düşenler oldu. Bunları bekletiptemi ekmem gerekiyor ?
Birde ben yıkadım tabi çürümez inşallah :S

coskun8553
13-11-2013, 13:19
Öncelikle sayfanız hayırlı olsun sayın GuneSunar. Kaktüs tohumlarını ne zaman ektiniz? Bende ekmeyi düşünüyordum ama Mart'a kadar bekleyecektim.

hira
13-11-2013, 13:38
Sayfanız hayırlı olsun. hoşgeldiniz.

Bayçalı
13-11-2013, 14:53
sayfanız hayırlıolsun güle güle büyütün kaktüslerinizi

GuneSunar
13-11-2013, 15:46
Sağolun arkadaşlar, sizde hoşgeldiniz sayfama ;)
31 Ekim 2013 akşamı ekmiştim.
Şuan 23 tane oldular.

coskun8553
13-11-2013, 15:55
Torfa mı ektiniz yoksa karışım mı?

GuneSunar
13-11-2013, 16:33
O kadarını bilmiyorum açıkçası, nette kaktüs toprağı olarak satılandan almıştım. 5 Lt ona ektim. ekmeden önce kaktüs özel besini ile sulamıştım toprağıda.

fatitoo
13-11-2013, 17:49
Kopan parçaları bekletmeden dikebilirsiniz...Zaten arsızdır tutar hemen.

emelkmy
13-11-2013, 19:13
Sayfanız hayırlı olsun...

GuneSunar
13-11-2013, 19:49
Blgilendirmeniz için teşekkürler fatitoo :)

Sayfama hoşgeldiniz emelkmy ;)

GuneSunar
13-11-2013, 19:50
Yavru kaktüslerimide böyle ekmeyi düşünüyorum ;)

Hani otobüslerde dağıtılan sular var yaa :D

GuneSunar
14-11-2013, 19:39
Ben bugün büyük kaktüsümde katliam yaptım. Malüm bahçeden getirmiştim. Toprak değişikti yaralı olan kısımları vardı. Ve bolcada böcek vardı. Toprağını değiştirmiştim ama böceklerden kurtulamadım. Bende sağlam kısımlarını farklı saksıya aldım. Gerisini atmak zorunda kaldım. İnşallah ektiklerim bozulmaz tutar :(

sonkez
14-11-2013, 19:55
Sayfanız hayırlı olsun...Kolay gelsin...

GuneSunar
14-11-2013, 19:58
Chamaecereus silvestrii olduğunu öğrendiğim kaktüsümün katliamdan sonraki hali.

İsmini pasaklı pakize koydum :D Umarım tutar sorun yaşamam. :(

GuneSunar
14-11-2013, 20:02
Değişik türlerde var sanırım. 14. günde çıkan minnak yavru sayısı 28 oldu. :D
1 tane kaybım var gibi gözüküyor. :( O da kenardaydı ortaya alayım dedim almaz olaydım. Neyse.
2 haftada gözle görülür şekilde gelişenler oldu, halen çıkmaya devam ediyorlar. Türleri ne olacak merak ediyorum. Evin içinde bakıyorum. Akşamları klima sıcaklığı yiyorlar. Gündüz pencere önünde güneş görüyorlar ve bir süre havalandırıyorum. Son durum bundan ibaret. :cool:

GuneSunar
14-11-2013, 20:03
Sayfama hoşgeldiniz sonkez ;)

Fatma Kochan
14-11-2013, 20:36
GuneSunar sayfanız hayırlı olsun :)
Kaktüslerinizin geri kalanlarını keşke atmasaydınız.
Ben hep küçük saksılara dikiyorum ve isteyene veriyorum eğer isteyen olmazsa, yoldan geçenlere soruyorum şu var bu var istermisiniz diye ve çok kişi defalarca teşekkür ediyor, hem yabana gitmiyor hem çoğalıyorlar.:)

GuneSunar
14-11-2013, 20:49
Evet haklısınız ama çok böcekliydi bu kadarı bile ayırabildiğime şükrediyorum. Açıkçası bahçem olmadığı için eve böcek sarmasından da korktum. İçinden kocaman karıncada çıktı. Böceklerden de tırsan biri olduğum için olan pasaklıma oldu. Yaptığıma üzüldüm ama bayağa :(

Bu arada sizde sayfama hoşgeldiniz. İlginiz için teşekkür ederim.

yağmur
14-11-2013, 20:58
Sayfanız hayırlı olsun. Bende kalanları keşke atmasaydınız diyorum. Görüyorsunuz tohumdan çıkacak büyüyecek ne zor bir süreç o boyuta gelmeleri. Kimseye veremiyorsanız çevrenizdeki boş toprak parçalarına dikin, bir yerlerde yaşamaya devam etsinler.

Yavru kaktüslerinizin gelişimini merakla izleyeceğim.

GuneSunar
14-11-2013, 21:25
Bundan sonra öyle yapacağımdan emin olabilirsiniz ;)

ayseozen
14-11-2013, 22:04
Sayın Gune sunar, sayfanız hayırlı kaktüsleriniz bol ve sağlıklı olsun.

GuneSunar
14-11-2013, 22:15
Amin inşallah. Teşekkür ederim.

Siz vede yağmur hanım sayfama hoşgeldiniz ;)

cörekotu
15-11-2013, 10:04
Sayfaniz hayirli olsun, devamini merakla bekliyoruz :))

helin-123
15-11-2013, 10:11
GuneSunar sayfanız hayırlı olsun :)
Kaktüslerinizin geri kalanlarını keşke atmasaydınız.
Ben hep küçük saksılara dikiyorum ve isteyene veriyorum eğer isteyen olmazsa, yoldan geçenlere soruyorum şu var bu var istermisiniz diye ve çok kişi defalarca teşekkür ediyor, hem yabana gitmiyor hem çoğalıyorlar.:)

süpersiniz fatma hanım bana neden rastgelmediniz, ben genelde zorla ister alırım kimse ikram etmez, şaka bir yana sizi takdir ediyorum efendim saygılar, selamlar

helin-123
15-11-2013, 10:13
GuneSunar sayfanız hayırlı uğurlu olsun nice güzellikleri görmek dileğiyle iyi günler

evdeçiçek
15-11-2013, 10:48
Kaktüs sayfalarını geze geze kaktüs ve sukulent sever oldum. :) Sayfanız hayırlı olsun

fatitoo
15-11-2013, 12:21
Chamaecereus silvestrii olduğunu öğrendiğim kaktüsümün katliamdan sonraki hali.

İsmini pasaklı pakize koydum :D Umarım tutar sorun yaşamam. :(
Merak etmeyin yüzde yüz hepsi tutacaktır, ve yine kabına sığmayacak hale gelecektir. Keşke bir kaç kaba 3 er 3 er dikseydiniz. Hemencecik büyüyüp çoğalıyor çünkü.

GuneSunar
15-11-2013, 13:01
Sayfama hoşgeldiniz arkadaşlar sağolun ;)

Fatitoo hanım yavru vermeye başlayınca ayırırım artık ;) inşallah tutsunlarda. Zaten katliamdan sonra içime oturmuştu :(

Fatma Kochan
15-11-2013, 16:55
Lütfen GuneSunar hanım siz üzülün diye yazmadım, benimkisi bir fikirdi, birdaha ki sefere öyle yaparsınız değilmi? sizi üzdüğüm için bende üzüldüm pardon canım :)

Fatma Kochan
15-11-2013, 16:58
Kaktüslerinizi bende merakla bekliyorum, hiç tohumdan çoğaltmadım da, sayenizde öğreneceğim sevgiler :)

GuneSunar
15-11-2013, 19:05
Haklıydınız Fatma hanım, ama akıl edemedim. Böcek sarmasından korktum. Neyse bundan sonra öyle dağıtırım bende. Zaten muhtemelen her çeşitten 1 er adet tutacağım. Fazlalıkları dağıtırım artık ;)

Minnak kuşlar büyüyor. 2 çeşit ekmiştim belirttiğim gibi. 1 üstü açık, 2 sera şeklince. Sera şeklindekini bugün biraz suladım. Üstü açık olanı ise 2 günde bir suluyorum. 15 gün oldu halen çıkanlar var. Değişik tür olarak sanırım 3 tür olacak gibi geldi 3 değişik yavru tipi gördüm çünkü. Bakalım kısmet. Umarım herhangi bir sorun olmadan yetişkin hallerinide görürüm inşallah :D

GuneSunar
15-11-2013, 19:18
Chamaecereus silvestrii yeni ektiğim için kaç günde bir sulamam gerekiyor acaba ?

GuneSunar
16-11-2013, 10:15
Ayrıca sıcak ortam mı daha iyi soğuk ortam mı?

GuneSunar
17-11-2013, 09:17
Bugün minnak yavru kaktüslerin toprağında 2 tane beyaz minik böcek gördüm. Pire gibi birşey sanki.

Ne yapmam gerekiyor?

Fatma Kochan
17-11-2013, 12:24
süpersiniz fatma hanım bana neden rastgelmediniz, ben genelde zorla ister alırım kimse ikram etmez, şaka bir yana sizi takdir ediyorum efendim saygılar, selamlar
Helin-123 hanım çok teşekkürler :) yakın olsaydınız evinize kadar da getirirdim,paylaşmayı seviyorum güzel bir duygu insanı mutlu ediyor :) sevgiler.

yağmur
18-11-2013, 13:55
O böceklerin elinizden geldiğince "net ve yakından" fotoğrafını eklerseniz bilen biri mutlaka olur sayın GuneSunar.

GuneSunar
19-11-2013, 20:53
Böcekleri ne yazık ki çekemedim, gördüğümü öldürmüştüm. Denk gelirsem çekmeye çalışırım artık :S
19. günün sonucu, şuan toplamda 45 yavrum oldu. Yavruların gelişmişlerinden bir kesit.

GuneSunar
23-11-2013, 12:23
Şuan 4 tanesinde diken oluşmuş olduğunu gördüm.
22 gün sonra ilk dikenleri çıkmış oldu :) Helen yeni gelişimler var. Toplamda 49 oldular.

yağmur
23-11-2013, 22:06
Diken de oluyormuymuş o kadar minikken!! Şok içindeyim. Sizi izlemeye başladıktan sonra bu tohum işine sıcak bakmaya başladım. Bakalım güzelce büyür umarım minikleriniz.

GuneSunar
23-11-2013, 22:58
Almış olduğum tohumda reklam olmazsa hepsiburada.com dan almıştım. 50 - 80 adet tohum olduğu yazıyordu pakette. Eh 49 çıkan minik yavru şuan var. Yerini değiştirdiğim için 1 tanesi öldü. Yoksa 50 tanesi çıkmıştı. İlk kez çiçeklerle ilgilenen biri olarak bence gayet başarılı olduğumu kendi adıma söyleyebilirim ;)

GuneSunar
27-11-2013, 18:18
Son durum toplam 55 adet oldular.:rolleyes:
Bu resimde bir tanesinin dikenleri belli oluyor :D

tranquila
27-11-2013, 18:46
Cok şirinler �� güle güle büyütün. Ben de ebay den lithops tohumu siparişi verdim. Gelse de diksem diye sabırsızlanıyorum. Bakalım becerebilecek miyim �� benim de ilk deneyimim olacak

GuneSunar
06-12-2013, 11:58
Gelişmeye devam ediyorlar. Neredeyse hepsinde diken oluştu. Yeni çıkanlarda var. Son durum 57 :D
Bu yavrulardan hangi cinsler olduğunu öğrenebilmem mümkün mü acaba ustalardan?

Muda
06-12-2013, 13:12
Sayın Gunesunar; ektikleriniz karışık tohumlardı sanırım. Bu kadar küçük iken anlamak çok mümkün değil. Büyüdükleri zaman nasıl olsa belli olurlar. Önemli olan onları büyütebilmeniz. Maşallah çok canlı duruyorlar.

GuneSunar
06-12-2013, 16:07
Sayın tranquila benim bu ilk deneyimim. Daha önce çiçeklerlede haşır neşir olan biri değildim. İlk tohumdan deneyim dedim. Bebek misali :) Herhalde ben başardığıma göre büyük ihtimalle sizde başarırsınız. Ben baştada belirttiğim gibi 2 şekilde ektim 2 şekilde de tuttu.

Sayın Muda sağolun bilgilendirdiğiniz için. Ancak daha önce böyle tohumdan eken olduysa belki benzeyen vardır diye sordum. Fazla meraklıyım :) her gün konuşuyorum onlarla inşallah hiç birini kaybetmem.

Fatma Kochan
16-12-2013, 22:52
Merhaba GuneSunar hanım :) Hızlı gelişiyorlar, sanırım sevgiyle ilgilendiğinizden, son durumları nasıl? yeni resimlerini merakla bekliyorum, sevgiler.

cörekotu
17-12-2013, 00:15
Ne güzel yeni ugraslar grecegiz :) Sayfaniz hayirli olsun...

GuneSunar
18-12-2013, 08:46
Teşekkürler cörekotu sizde sayfama hoşgeldiniz. ;)

İlginiz için teşekkürler Fatma hanım ;)

Şu an boy atma gelişimleri durdu gibi sanki ama dikenleri çoğalmaya başladı. Rahat gözle görülür biçimdeler. 1 yavru daha gördüm. Şu an toplam durum 58 :D

Ekte yeni son görünümlerini paylaşıyorum. :rolleyes:

Selamlar, sevgiler.

GuneSunar
22-12-2013, 11:52
Merhaba,
İşaretlediğim kısımda daha önce bahsettiğim böcek. Pire mi bu acaba :confused: Zıplayıpta duruyorlar. :mad: Nasıl kurtulacağım ben bunlardan feci şekilde işkillendim açıkçası :(

GuneSunar
02-02-2014, 22:24
Mevcut yavrularımdan yaklaşık 10 adet kaybım var üzgünüm biraz.

Ailemize yeni bir kardeş daha eklendi. İsmine Yılbaşı çiçeğide deniyormuş.

altintasna
02-02-2014, 22:26
Azaldı paylaşımlarınız. =)
Yılbaşınız hayırlı olsun =)

GuneSunar
02-02-2014, 23:26
Boy atmadılar, halen son gönderdiğim gibiler ondan paylaşımda bulunamadım.

Birde kaybettiklerimde var :S

Kısmet bakalım. Bugün birde mor menekşelerim oldu.

Sevgiler.

GuneSunar
08-02-2014, 16:21
Menekşe ve yılan kaktüslerim

GuneSunar
08-02-2014, 16:25
Yılbaşı çiçeğim ve yavru kaktüslerim

Yavru kaktüslerim oğlumun saldırısına uğradığından tekrar hepsini dikmek zorunda kaldım. Şuan 50 tane var ama 3 tanesi çok ufacık gidici gibi duruyor ama inşallah kurtulur. Sıvı gübrede verdim umarım işe yarar.

GuneSunar
20-02-2014, 12:32
Yeni edindiğim kaktüs çeşidi, 1 gün bekledikten sonra diktim yarısına kadar toprağın içinde.
İsmi nedir acaba?

Fatma Kochan
10-03-2014, 10:59
Yeni edindiğim kaktüs çeşidi, 1 gün bekledikten sonra diktim yarısına kadar toprağın içinde.
İsmi nedir acaba?

Merhaba Sevgili Gunesunar hanımcığım.
İsmini bilmiyorum ama lakabı kaynana dili :)
Bebeşleriniz ne durumda? dilerim büyümüşlerdir, sevgiler. :)

Fatma Kochan
10-03-2014, 11:08
Sevgili Gunesunar hanımcığım siz de
İzmir-Nisan 2014-Ev Bitkilerinde Sorunlar ve Çözümleri
Toplantısına katılacakmısınız? eğer gelirseniz size birkaç çeşit kaktüs getireceğim,
onun için sordum :) sevgiler.

GuneSunar
11-03-2014, 22:55
Bende katılmak isterim. Nisanda oğlumun kontrollerine inşallah tarih rast gelmez. Gelirsede sabahtan götürür oğlumuda alıp gelebilirim :)
Düşünceniz ve davetiniz için çok teşekkür ederim Fatma hanım.

Sevgilerimle,
Güneş Sunar :)

GuneSunar
11-03-2014, 22:56
Yavru kaktüslerim halen aynı büyümediler, en son gönderdiğim resimdekiler gibi şu ara yerlerinde sayıyorlar :S

-Esin-
20-03-2014, 10:20
Merhaba,
İşaretlediğim kısımda daha önce bahsettiğim böcek. Pire mi bu acaba :confused: Zıplayıpta duruyorlar. :mad: Nasıl kurtulacağım ben bunlardan feci şekilde işkillendim açıkçası :(

Merhaba sayın GuneSunar,

İşaretlediğiniz böcek springtail olarak bilinen bir böcek. Bitkiye bir zararı yok, hatta toprağın humus miktarını arttırıp bitkinin kullanabileceği hale getirmeleri ile de yararlı. Ayrıca topraktaki mantarları yedikleri için bir nebze de olsa koruyucu. Zıpladıkları için saksıdan saksıya çok kolay yayılıyorlar. Oda sıcaklığında yaşayamıyorlar, bir-iki dakikada ölüyorlar. Tek sıkıntısı saksı çevresinde nemli, rutubetli yerler varsa oraya da yayılabilmeleri, varlıklarıyla rahatsız etmeleri.

GuneSunar
21-03-2014, 06:32
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim ;)

GuneSunar
30-03-2014, 16:58
Tepesindeki acaba çiçek tomurcuğu mu yoksa yavrusu mu?

sakdag
30-03-2014, 17:29
Sapsarı bir çiçek açacak tomurcuk olmasını dilerdim ama yavru veriyor büyük ihtimalle Sayın Günesunar. ;)

GuneSunar
30-03-2014, 17:33
Ehh en azından acemi olarak kaktüsü tutturmuş ve yavrusunuda görmüş olacağım desenize, teşekkürler sakdag ;)

GuneSunar
05-04-2014, 15:31
Yılbaşı çiçeğim yeni saksısında. Bayağa köklenmiş maşallahı var ;)
Saksıyı kendim yaptım boyadım hihihih :D

serifekulu
09-04-2014, 17:35
saksınıza ve miniklerinize bayıldım :) boylarına bakmadan dikenlenirlermişşş oy severim onlarıı..... çimlendirme başarınızı, sabrınızı; can-ı gönülden tebrik ederim. sayfanızda görünce benim tohumlar aklıma geldi, bir ay kadar önce bi toprağa koyup üzerlerini kaplamıştım ama sabırsızlığımdan kaynaklı olsa gerek amaan dedim şimdi toz zerresi gibi şeyler büyüyüp koca adam mı olacak :D sizde görünce heveslendim bakalım bi daha deneyeyim, fotoğraflarınızı merakla bekliyorum

GuneSunar
11-04-2014, 20:36
Şahsen sabırsız biri olarak iyi sabırla bekledim bende :) Arada üstlerini açın hava alsınlar. Ben arada güneşede çıkartıyordum fazla olmamak kaydıyla. İlk acemilikte başarı sağladığımı düşünüyorum. Darısı sizin miniklerin başına :)

Fatma Kochan
11-04-2014, 22:01
Yılbaşı çiçeğim yeni saksısında. Bayağa köklenmiş maşallahı var ;)
Saksıyı kendim yaptım boyadım hihihih :D

Merhaba Canım, tebrikler saksın çok güzel olmuş, emeğine sağlık :)
Kaktüs sıcağı sever, sürekli güneşli bir yerde dursun daha seri büyürler canım, sevgiler.

serifekulu
12-04-2014, 09:32
Şahsen sabırsız biri olarak iyi sabırla bekledim bende :) Arada üstlerini açın hava alsınlar. Ben arada güneşede çıkartıyordum fazla olmamak kaydıyla. İlk acemilikte başarı sağladığımı düşünüyorum. Darısı sizin miniklerin başına :)

sizi takip ederek tekrar sıvayım kolları :) annemle birlikte takipçiniziz ;)

GuneSunar
12-04-2014, 10:27
Kaktüslerimi balkona taşıdım, kaynana dili, yılbaşı çiçeği ve yavrularımı. Yılan kaktüsüm zaten dışardaydı onu ellemedim doğal olarak ;) Malüm izmir güneşliydi bir kaç zamandır ;) Baktım yavruların renklerinde değişim meydana gelmeye başladı kırmızımı desem neyse, hemen içeri aldım eski yerlerine koydum. Günde 2 saat içerde güneş görüyorlar. İnşallah birşey olmaz. Fısfıs spreyle suluyorum hepsini. Hayırlısı bakalım yavrucuklardan kaçtanesi iyice palazlanacak merak içindeyim bende :D

Bu arada fatma abla eşiniz daha iyidir umarım.

Sevgiler.

Fatma Kochan
12-04-2014, 10:40
Merhaba canım. Evet, Sevgili GuneSunar cığım bayağı iyileşti şükürler olsun :)
Teşekkürler canım, unutmamışsın, bende sana olan sözümü unutmadım :) toplantı olursa getireceğim canım, sevgiler. :)

GuneSunar
12-04-2014, 10:58
Tez zamanda eski sağlığına kavuşur umarım Fatma abla. Buluşma bu ay sonu olacaktı sanırım yanlışım yoksa. Urla da mı olacak? Biraz bu konuda endişeliyim bayağa bana uzak kalıyor :(

GuneSunar
12-04-2014, 11:01
Ağaçlar net toplantısından olan sukulentler. İsimlerini bilmiyorum. Büyük olanın yaprakları kırılmıştı bayağa kel kaldı ama yapraklarınıda ektim. Umarım yanlış ekmemişimdir.
Ve yine kendi yapımım olan saksılardalar :D
Yılan kaktüslerimden bende paylaşmış olduğumdan şuanda azaldılar doğal olarak.
Ortadakide yabani menekşelerim.

GuneSunar
12-04-2014, 11:02
Bu yavruda yine ağaçlar net toplantısında verilmiş olan siklamen. Kırmızı açıyormuş. Alttan 2 adet yaprak verdi. Gelişimi iyi gidiyor sanırım :)

-Esin-
12-04-2014, 13:02
Yaprakları kırılan sukulentin adı sanırsam Graptopetalum paraguayense. Çok derine gömmüşsünüz yaprakları, öylece toprağın üstüne de bırakabilirsiniz, sadece ucunu çok hafifçe toprağa da gömebilirsiniz. Güle güle büyütün sevgili Gunesunar :)

GuneSunar
12-04-2014, 14:38
Yaprakları kırılan sukulentin adı sanırsam Graptopetalum paraguayense. Çok derine gömmüşsünüz yaprakları, öylece toprağın üstüne de bırakabilirsiniz, sadece ucunu çok hafifçe toprağa da gömebilirsiniz. Güle güle büyütün sevgili Gunesunar :)

Bilgilendirme için teşekkür ederim Esin hanım. Hemen çıkardım çok azıcık toprağa değiyor ;) bende diyorum kaç hafta geçti niye bir gelişme yok :p vur deyince öldürmüşüm meğer :D

Fatma Kochan
13-04-2014, 11:55
Tez zamanda eski sağlığına kavuşur umarım Fatma abla. Buluşma bu ay sonu olacaktı sanırım yanlışım yoksa. Urla da mı olacak? Biraz bu konuda endişeliyim bayağa bana uzak kalıyor :(

Merhaba canım, Urla sana uzak değil ki, Narlıdere ye **** Güzelbahçe ye gelebilirsen ben seni alırım, belediye otobüsleri çok var, sana yardımcı olurum, eğer üç kuyulara gelebilirsen oradan Urla dolmuşları kalkıyor, sakın edişe yapma canım, haydi cesaret, takıldığın bir şey olursa bana sorabilirsin sana seve, seve yardımcı olurum sevgiler :)

GuneSunar
15-04-2014, 10:19
Allah kısmet ederse geleceğim ;)

altintasna
21-04-2014, 22:06
İsmi nedir acaba?

Yazan oldu mu farketmedim ama; Opuntia Microdays.

GuneSunar
23-04-2014, 21:25
Bilgilendirme için teşekkürler altintasna ;)

Narinkhn
24-04-2014, 13:14
83 nolu mesajda alt fotoğrafta ortadaki yeşil sukkulentin adını öğrenebilir miyim?

GuneSunar
25-04-2014, 12:00
Üzgünüm ancak bende bilmiyorum, bilen arkadaşlar yazarsa bende öğrenmiş olacağım ;)

h_dogan
25-04-2014, 13:55
83 nolu mesajda alt fotoğrafta ortadaki yeşil sukkulentin adını öğrenebilir miyim?

Sempervivum. :)

GuneSunar
28-04-2014, 16:33
Sempervivum ve
yavru Graptopetalum Paraguayense ler. Umarım doğrudur yavucukların isimleri ;)

GuneSunar
28-04-2014, 16:34
Siklamenim, gelişimi açısından takip içinde aslında yüklemede bulunuyorum. 2 adet yavru yaprağıda gözle görülür bir şekilde endamlarını gösterdiler ;)

GuneSunar
28-04-2014, 16:36
Bu da benim tohumdan ürettiğim yavru kaktüscüklerimden bir tanesi. Küçük adamım benim. Resmen gözleri, ağzı, burnu, kolları ve tepesindeki dikenciklerde saçları var gibi duruyor ve bu çok hoşuma gidiyor ;)

GuneSunar
28-04-2014, 16:41
Evet artık iyicene delirmiş olabilirim. Kullanamadığım balkonumu bahçeye çevirmeye karar verdim. Soğan, sarımsak ve maydanoz ekmeye karar verdim. Sarımsakları bildiğimiz dişten ektim ama görünürde daha birşey yok. Evdeki bir kaç soğan böyle yeşillenince ektim. Kayınvalidemden de 2 adet köklü maydanoz aldım ektim. Tohumu kendisinde olmayınca köklü olana saldırdım diyebiliriz :D İnşallah kurumazda yeriz :D Bu şekilde bir tane daha saksı yapıp sadece maydanoz ekeceğim inşallah bulursam onuda :)
Normal yediğimiz biberlerin tohumlarından da saksıya ektim, 1 yeşerme gördüm ot değilse biber sahibide olacağım ;)

GuneSunar
28-04-2014, 16:44
Yüzsüzlük gibi olmazsa şayet, bende olmayan türlerde kaktüs gönderen acaba olabilir mi :rolleyes:

loveforlife
28-04-2014, 21:07
Sedum palmeri bence. Sempervivum olduğunu düşünmüyorum.

GuneSunar
01-05-2014, 07:58
Evet yine bir agaclar.net toplantısından edindiğim bir kaktüs, kafası kesilmişti ama olsun dedim aldım. 29 Mart tan bu yana benimle yaklaşık 1 ayımız doldu ve bana sol alt ve sağ üst olarak 2 tomurcuk gösterdi. ;)
Bu kaktüsümün cinsi nedir acaba? Ayrıca rengindeki alacalıklar neden kaynaklanıyor?

confuest
01-05-2014, 14:05
Hastalik gibi durmuyor turunden sanirim, tam buyuk halini gormeden turunu bilmek cok zor bu tarz kaktuslerin cunku cok fazla tur var bu sekilde

GuneSunar
06-05-2014, 14:14
Alakasız olacak ama, uzun saksılar var hani, onlara maydanoz, roka, kıvırcık tohumlarından ekmeyi düşünüyorum, acaba çıkarlar mı? Ya da hangi mevsimde ekmeliyim?

confuest
06-05-2014, 14:37
Alakasız olacak ama, uzun saksılar var hani, onlara maydanoz, roka, kıvırcık tohumlarından ekmeyi düşünüyorum, acaba çıkarlar mı? Ya da hangi mevsimde ekmeliyim?

şuan ekebilirsiniz , genis kaplara ekmeniz daha guzel olur , daha iyi gelisirler.

GuneSunar
07-05-2014, 17:22
Evet bunlarda almış olduğum çeri domates, biber ve dolmalık biber fideleri :D

Kaktüsle başlayan yolculuğum genişlemeye devam ediyor. Yavaş yavaş balkonum bahçeye dönüşüyor ;)

GuneSunar
08-05-2014, 12:58
Çiçek açacak diye sevindiğim keltoşum meğer yavru vermiş ;)

GuneSunar
17-05-2014, 11:04
Eşim bana sürpriz yapmış ve bu resimdeki bebişleri almış bana ;)

Her ne kadar isimlerini bilmesemde, büyük olan kaktüs sanırım kaynana topuzu. Onda bu açık renkler yarıdan aşağı kadar vardı. Kök sağlam yumuşama falanda yok, ama neden rengi öyle olmuş fazlamı güneşte kalmış acep.

Diğer yapraklı olanında alt rengi neden bordo gibi renk olmuş acaba, üstü yeşil.

Diğeri aloevera sanırsam. Onunda uzun yaprakları hasarlı solgun gibi.

Ne yapmam nasıl sulamam ve kaç günde bir su vermem lazım acep?

GuneSunar
17-05-2014, 11:05
Buda toplu görünüm, saksıları tamamen benim eserim :D

GuneSunar
17-05-2014, 16:05
Ne var ne yok hepsini bir araya topladım, çift olanları ayırdım, saksı değişimine gittim. Ehh yavaş yavaş benimde türlerim çoğalıyor ;)
Yılan kaktüslerimde yavru vermeye başladı çok mutluyum (resimlerini daha sonra koyacağım) :D

GuneSunar
29-05-2014, 18:13
Merhaba,

Ben bu kızları nasıl canlandırabilirim? Resmen kurumaya yüz tuttular.
Şu an balkonda duruyorlar, çok güneş geliyor diye balkonun durdukları yerin kısmının perdesini çektim gölgedeler şu anda.

İçerimi alsam? Sularını ne şekilde vermeliyim. Çok canım sıkıldı bu duruma :'(

Nasıl kurtaracağım lütfen yardımmmmmmmm

-Esin-
29-05-2014, 18:29
Yarı gölgeye alın ve toprağı kurudukça az az sulayın. Bir süre sonra toparlaması lazım

GuneSunar
01-06-2014, 13:14
İçeriye aldım kendine geldi teşekkürler Esin hanım ;) İzmir'in güneşi kavurmuş sanırım :)

GuneSunar
01-06-2014, 13:16
Ailemize 3 kardeş daha eklendi :D

hnd76
01-06-2014, 14:19
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün. İlk fotoğrafdaki sedum palmeri, bilmediğinizi düşünerek adını yazdım. Diğerleri de Opuntia cinslerinden... Çiçeklerini de görmeniz temennisiyle hoşçakalın.

GuneSunar
02-06-2014, 14:54
Bilmiyordum öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim hnd76 ;)

GuneSunar
03-06-2014, 09:27
Yılan kaktüslerim tek tabanca olaraktan bacak kadar boylarına bakmadan çiçek açacaklar :D yaşasın daha 1 seneleri dolmadan çiçeğini görebilecem inşaallah ;)

GuneSunar
03-06-2014, 09:29
Cadı tırnağım!
Bazı yerlerde kedi tırnağıda denmekteymiş, burada ise ipek çiçeği dendiğinide öğrenmiş oldum ;)

GuneSunar
03-06-2014, 09:31
Ve Graptopetalum Paraguayense anamızla yavruları :D

-Esin-
03-06-2014, 21:48
G. paraguayense yapraklarında güzel gelişim var, bunlar yavru yapmayacaklar galiba diye üzüldüğünüz yapraklar değil mi? :) Kedi tırnağına da burda kızdan kız diyorlar fakat sitede bu isme hiç rastlamadım :)

GuneSunar
03-06-2014, 22:45
Evet Esin hanım neden çıkmadı demiştim benim yavrular, fazla toprağa sokmuşum, topraktan çıkarınca coştular :)

GuneSunar
04-06-2014, 10:48
Vee bacaksız yılan kaktüslerim çiçeklerini açtı :D

Diğer adı olarak Chamaecerus sylvestris oluyor sanırsam ;) Yanlışsam düzeltir misiniz beni :)

A_NOMAD
04-06-2014, 12:02
Chamaecereus silvestri ;)

A_NOMAD
04-06-2014, 12:06
Sizin de 2-3 saksınızda nazar boncuğu görmek gülümsememe sebep oldu, benim nazar boncuksuz saksım yok da...

Bir saksıya nazar boncuğu koyup diğerine koymazsam kıskançlıktan surat asan bitkilerle karşılaşıyorum.
Batıl inançları var benim kuzucuklarımın, aynı zamanda da kıskançlar :D

Siz de dikkat edin diğerleri nazar boncuklarını farkederlerse trip atabilirler, bilginize ;)

GuneSunar
04-06-2014, 16:49
Aslında elimin altında olan her saksımda vardı, ancak birden çoğalınca yavrucuklarım kimisi nazar boncuksuz kaldı. :D

Kardeşler arası kıskançlık olmaz diyerekten küsmezler bana canım :P

En çok bu Chamaecereus silvestri me üzülmüştüm. Katlettiğim için küser demiştim ama, kimisi yavru verdi kimisi görüldüğü üzere çiçek açarak beni mutlu etti ;)

GuneSunar
30-10-2014, 11:15
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,

Erken doğum günü hediyesi olarak gelen Echinopsis arachnacantha ;)

Tabi ki paylaşmadan edemedim :D

Ev içinde mi yoksa, kapalı balkonumda mı kalmalı? Malüm havalar serinledi, ev içi sıcak olsada cam balkon serin oluyor kapalı kalması birşeyi değiştirmiyor, sadece rüzgar yemiyorlar :rolleyes:

GuneSunar
30-10-2014, 11:58
Öndeki Ana Graptopetalum Paraguayense ve yavruları ;)

Esin hanım merak ediyordu sanırım güzel gelişmişlerdir :D

GuneSunar
30-10-2014, 11:59
Chamaecereus silvestri lerim çiçek vermesinden sonra bayağa çoğaldılar :)

GuneSunar
30-10-2014, 12:02
Kaktüsler ve sukulentlerin toplu görünümü ;)

GuneSunar
30-10-2014, 12:08
Toplantıda verilen tohumlardan çıkan ve yeni çiçeklendiler. İsmi ne bilmiyorum lakin çiçekleri çok hoşmuş :D

akçabardak
30-10-2014, 12:42
Toplantıda verilen tohumlardan çıkan ve yeni çiçeklendiler. İsmi ne bilmiyorum lakin çiçekleri çok hoşmuş :D

Bitkinizin adı Sabah sefasıdır.

sumeyra47
30-10-2014, 12:44
Son fotoğraftaki bitki sabah sefası.

Bu arada tohumdan yetiştirdiğiniz kaktüslerin durumları nasıl merak ettim.

sumeyra47
30-10-2014, 12:45
Sevgili akçabardak, neredeyse aynı anda yazdık..

GuneSunar
30-10-2014, 12:52
Bilgilendirme için teşekkürler arkadaşlar :)

Yavru kaktüslerimde halen gelişim yok, yarın 1 yaşında olacaklar. 31 Ekimde tohumlarını ekmiştim.

Onlarında son hallerini yarın ekleyeceğim kısmetse.

GuneSunar
30-10-2014, 12:55
Yılbaşı kaktüsümde biraz gelişme oldu,

Aloe Vera türlerinden biri sanırım ismini bilmiyorum, ilk geldiğinde güneşte kalınca rengi değişmişti, öldü ölecek diye korkarken bayağa gelişti ve yavru verdi.

Ve son toplu görünümleri ;)

GuneSunar
31-10-2014, 09:31
Evet yavru kaktüslerim, bir süre şehir dışında olunca ne yazık ki eşim yavrulara su vermeyi unutunca ancak geriye 11 adet yavru kaktüsüm kaldı.

Bugün yavrularım tam 1 yaşındalar :D

sumeyra47
31-10-2014, 13:19
Maşallah çok güzelleşmişler tohumdan büyütmek sabır işi. Bir ara bende niyetlenmiştim ama çok zor oluyor diye vazgeçtim. Bauhausta tohumlarını almaktan son anda vazgeçtim hem çok sabırsızım hem unutkanım. Sizi tebrik ederim ne güzel başarmışsın.

GuneSunar
31-10-2014, 15:03
Aslında bende çok sabırsızım, herşey hemen olsun isteyen tip olan biri olsamda tohumları geçen sene yine bugün ekmiştim. Doğum günümde başladım. 58 tohum yeşermişti tek tek hergün sayıyordum. Ama arada kazalar vs. oldu. 2 yaşında oğlum var, devirdi vs. Bir kaç kez saksı değişimine gittik. En sonda şehir dışındayken olan oldu. Şuan koruma altında ulaşılamayacak yere koydum bu sefer, ev içinde güneş alan yerde duruyorlar. Toprağı kurudukça az suluyorum. Bu hale geldiler. Ben biraz daha serpilirler diye umuyordum ama 1 senede bu kadar oldular. Belkide türlerinden ötürü olabilir diye düşünüyorum. Türleri nedir onuda bilmiyorum gerçi. Kaybetmez büyür ve çiçeklenince ne oldukları o zaman belli olacak sanırım ;)

morkaktus
01-11-2014, 11:54
Bu kadar vayaş büyüdüğünü duyunca aklıma ilk "saguaro" geldi. Saguarolar ilk 10 yılda sadece 3 cm büyüyebilirler. Kaktüsler büyüdükçe türleri daha da netleşir.

litoriachloris
02-11-2014, 09:27
Bu kadar vayaş büyüdüğünü duyunca aklıma ilk "saguaro" geldi. Saguarolar ilk 10 yılda sadece 3 cm büyüyebilirler. Kaktüsler büyüdükçe türleri daha da netleşir.

Ufak bir düzeltme yapayım tohumdan hem Saguaro hem de bir çok tür kaktüs yetiştirmiş biri olarak ;) Aşağı yukarı tüm kaktüs türleri belirli bir boya gelinceye kadar (yaklaşık 1 cm) aynı hızda büyüyorlar sonra türüne göre büyüme hızları artıyor. Özellikle trichocereus tohumları 1 sene içinde 20 cm'e ulaşabiliyorlar. Ama 3 yaşında 2 cm boyunda Echinopsislerim de var. Saguarolara gelince oldukça hızlı geliştiklerini söyleyebilirm. 1 yaşından biraz fazla bitkilerim 6-7 cm civarındalar üstelik toplu halde çimlendirdiğim saksıdan ayırmakta oldukça geç kalmama rağmen. Birkaç yıl içinde 30 cm'e ulaşırlar diye düşünüyorum.

Selamlar...

GuneSunar
02-11-2014, 10:05
Benim yavrular peki şimdi hangi türe benziyor :) Açıkçası çok fazla boylu olmalarını istemiyor. Minyon tipli olsunlar benim olsunlar :P

morkaktus
03-11-2014, 20:48
Ufak bir düzeltme yapayım tohumdan hem Saguaro hem de bir çok tür kaktüs yetiştirmiş biri olarak ;) Aşağı yukarı tüm kaktüs türleri belirli bir boya gelinceye kadar (yaklaşık 1 cm) aynı hızda büyüyorlar sonra türüne göre büyüme hızları artıyor. Özellikle trichocereus tohumları 1 sene içinde 20 cm'e ulaşabiliyorlar. Ama 3 yaşında 2 cm boyunda Echinopsislerim de var. Saguarolara gelince oldukça hızlı geliştiklerini söyleyebilirm. 1 yaşından biraz fazla bitkilerim 6-7 cm civarındalar üstelik toplu halde çimlendirdiğim saksıdan ayırmakta oldukça geç kalmama rağmen. Birkaç yıl içinde 30 cm'e ulaşırlar diye düşünüyorum.

Selamlar...

Evet siz pek çoğumuzun hayalini gerçekleştirdiniz. Bu yolda çok önemli tecrübeler kazanmışsınızdır. Ben de saguaro tohumları yetiştirmeye çalışıyorum. şuan 3 aylıklar. Saguaro konusundaki tecrübelerinizden faydalanmak isterim..

GuneSunar
09-11-2014, 17:15
Annem gelirken Tekirdağ dan bana bu çiçeği getirmiş. Acaba ismini bilen var mı? :rolleyes:

eoe1234
09-11-2014, 20:33
Telgraf çiçeği çok güzel.

-Esin-
09-11-2014, 20:53
Annem gelirken Tekirdağ dan bana bu çiçeği getirmiş. Acaba ismini bilen var mı? :rolleyes:

Tradescantia zebrina - Telgraf çiçeği

Güle güle büyütün:)

GuneSunar
09-11-2014, 20:57
Teşekkür ederim, sağolun ;)

GuneSunar
15-11-2014, 16:23
Bu zamana kadar edindiğim çiçeklerimin, önceki ve şu anki hallerini yükleyip zaman içerisinde ne kadar gelişim göstermiş olduklarını görmüş oldum.

Eğer isimlerini yanlış yazmış isem düzeltirseniz memnun olurum.

Opuntia Vulgaris (Kaynana Dili çeşitlerinden), 2 katlı iken, 1 kat daha çıktı :D
526335

Opuntia Rufida (Kaynana Dili çeşitlerinden) Pek az gelişti rengi koyulaştı.
526336

Opuntia Microdasys (Kaynana Dili çeşitlerinden) İlk ekili kısmı ne yazık ki çürümüştü, şu anki görünümü yavrularından kurtardığım. Hızlı gelişen bir tür olduğunu öğrenmiş oldum. :rolleyes:
526337

Opuntia çeşidinden mi bilmiyorum, ismini bulamadım. Bayağa bir gelişti maşallahı var. Eğri büğrü gidiyor bakalım daha ne kadar kıvrılacak :D
526338

İsmini bulamadığım diğer bir tür. Gelişimi yok denebilir. Bir tek üst tarafı azıcık tombullaştı. :o
526339

Bu son 2 türün ismini bilmiyorum. Bilen yazarsa mutlu olurum ;)

coskun8553
15-11-2014, 16:41
4. resimdeki Opuntia monacantha Variegata olabilir :)

GuneSunar
15-11-2014, 16:43
Echinopsis Oxygona (Kaynana Topuzu) Kendisi çok az genişlemiş gibi, 1 de yavrumuz var, maşallah :D
526341

Chamaecereus Silvestrii (Yılan Kaktüsü) İlk başta katlettiğim ama sonra bana üzülmemem için çiçeklerini gösteren ve şu anda coşmuş halde olan kaktüsüm. Çok çabuk çoğalıyorlar :D
526342

Graptopetalum Paraguayense ,Türkçe adı yok mu bunun? Ufak ve yapraklarından sonunda çoğaltmayı başardığım türüm. Bunlarda hızlı gelişenlerden çıktı
526343

Sedum Palmeri, Türkçe adı nedir acaba? Maşallah bunlarında gelişimi fena değil. 2 farklı türmü anlayamadım, 1 tanesini toplantıda edinmiştir, biraz gelişmiş olanıda kayınvalidemden almıştım. Toplantıdan aldığım tek dal, kayınvalidemden aldığıma yetişti bile beraber büyüyorlar ;)
526350

Sempervivum, Türkçe adını bilmediğim bir tür daha! Gittikçe genişliyor. Yandan falan yavruları yok mu acaba?
526344

GuneSunar
15-11-2014, 17:20
Schlumbergera Bucklei (Yılbaşı Çiçeği) Yavaş yavaşta olsa gelişim gösterdi. Bu sene çiçeklerini göremeyeceğim tomurcuk vermedi. İnşallah seneye görürüm.
526352

Aloe Vera (Sarısabır) Güçlendi, boyları uzadı ve dipten yavrumuz var. Gelişimi fena değil.
526353

Kalanchoe Daigremontiana (Aşkın Gözyaşları), yavruları sağolsun çok çabuk çoğalmaya meyilli. Kayınvalideme verdiğim neredeyse ağaç gibi oldu, benimki aşırı gelişmedi. Bende saksısını genişlettim. Yavruları dökülürse topluyorum. Yoksa hemen köklenmeye başlıyorlar.
526354

GuneSunar
15-11-2014, 17:39
4. resimdeki Opuntia monacantha Variegata olabilir :)

Evet coşkun bey, resimlere baktım dediğinize çok benziyor. Muhtemelen Opuntia Mmonacantha Variegata imiş cinsi. Teşekkür ederim. ;)

coskun8553
15-11-2014, 17:44
Evet coşkun bey, resimlere baktım dediğinize çok benziyor. Muhtemelen Opuntia Mmonacantha Variegata imiş cinsi. Teşekkür ederim. ;)

Rica ederim, güle güle büyütün.;) Resimlerine baktım da çok güzel çiçek açıyormuş.

GuneSunar
15-11-2014, 19:08
Bendekide ha bire yavru vermekle meşgul, inşallah çiçeğini görürüm :D

GuneSunar
19-12-2014, 11:07
Ve Sedum Palmeri'nin ilk çiçeği ;)

529926
529927

litoriachloris
19-12-2014, 14:50
İzmir'de açmaya başladılarsa benimkilerin de eli kulağındadır.

günebakan
20-12-2014, 10:16
Benimkilerinde eli kulagında:))

GuneSunar
14-01-2015, 13:58
Aşkın Gözyaşı kaybımdan sonra üzüntüme dayanamayıp,

Graptopetalum Paraguayense tomurcuklarını gösterdi çiçek açacak :rolleyes:
532817

Sedum Palmerinin çiçekleri maşallah günlerce süs çiçeği gibi bozulmadan üstünde duruyorlar.
532818

sonkez
14-01-2015, 14:07
Bende var aşkın gözyaşları havalar ısınsın gönderebilirim..

GuneSunar
14-01-2015, 17:25
Teşekkür ederim ilginize, yavrularından kayınvalideme vermiştim, onda da çoğalmışlardı. Ondan alacağım :)

sonkez
14-01-2015, 17:36
Sevindim...

GuneSunar
07-02-2015, 09:42
Merhaba,

Sedum Palmeri çiçeklendi ancak yapraklarınıda döktü, dökmeyede devam ediyor bu normal midir? İlk kez olduğundan nasıl olduğunu bilmiyorum o yüzden sormaktayım.

Nerdeyse kel kaldı diyebilirim ve bu çiçeklerin ömrü ne kadar 2 ay oldu ilk açan bile halen canlı çiçekleri :D

536169

GuneSunar
07-02-2015, 10:07
Merhaba,
Graptopetalum paraguayense tomurcuklandı ancak bazı tomurcukları kurudu neden olmuş olabilir acaba?
Henüz açan yok.
Bunda da Sedum palmeride olduğu gibi yapraklarını dökmeye başladı hafiften hafiften.

536172

GuneSunar
10-02-2015, 08:13
Merhaba,
Sempervivum da yaprağından çoğaltılabiliyor mu?
Graptopetalum paraguayense uyguladığım gibi mi yapmam gerekiyor?

GuneSunar
08-04-2015, 10:16
Graptopetalum paraguayense sonunda çiçeklendi :)
Hatta açıp solanlar dahi oldu, bayağadır uzak kalmışım. Bunun güzelliğini paylaşmadan edemeyeceğim :rolleyes:

545631
545632

Solan çiçekleri tohumları oluyor aynı zamanda değilmi? Kuruyanları saksısının içine koysam daha çok çoğalırlar mı?

GuneSunar
30-04-2015, 18:42
Yeni saksılarım ve standım :D

549706