PDA

View Full Version : mesut baz / Ficus Ginseng

mesut baz
02-11-2013, 19:31
Merhaba yazın kipadan aldığım bir bonsaim var ne ağacı oldgunu bilmiyorum iyice boylandı gitti sakısıda alamadım suanda bu ağacı şekille sokmak ıcın ne yapmalıyım nasıl budmalıyım nasıl bır saksı almalıyım nasıl bır toprak ve bakıma ihtiyacı var hıc bır bılgım yok bu konuda yardımcı olursanız cok sevınırım saygılar

mesut baz
05-11-2013, 22:51
yokmu acaba yardımcı olacak bi abim kardeşim :D su ağacı hayrına bir buduyayım artık :D

Muda
05-11-2013, 23:28
Mesut bey; Aldığınız bitkiden ben de almıştım. Ancak sizde olduğu gibi bende de üst taraftaki aşılı kısım öldü. Yerine sizdeki gibi alt taraftan gelen sürgünler çıktı. Bir tane kalmıştı. Tamamen kesip aşılı kısmı bıraktım. Ancak aşılı kısım da öldü. Sürgünleri suya koyunca kolayca köklediler. Şu anda üç tane saksı oldu. Ben de onları ne yapacağımı bilemiyorum. Arkadaşlar size yardımcı olurlar.

sagol
06-11-2013, 07:47
Mesut Bey,

Ginsenge aşılanmış ficusunuz hayırlı olsun. Görünüm olarak güzel olsa da bir süre sonra aşılı kısım yani ficus kuruyor. Şu an sağlığı yerinde görünüyor.
Budadıktan sonra 2-3 hafta saksı değişim yapmayın stresini atsın kendisini toplasın sonra saksı değiştirebilirsiniz.
Birkaç gün su vermeyip saksıdan çıkarıp başka bir saksıya alabilirsiniz. Kökleri çok ince olduğundan toprağının dağılmaması iyi olur. Saksının altında kökler sarmal oluşturduysa uçlarından kesmek fena olmaz.
Torf dere kumu karışımı bir toprak olabilir.

Kolay gelsin...