View Full Version : Topraksız tarım denemesi (Alanya)
huseyinkadagan
30-09-2013, 06:18
Alanya da bahçemizdeki havuzumuz içinde topraksız tarım denemelerimizin başlangıcı
Sn huseyinkadagan,
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sistemi kurduğunuz havuz yeterince ışık alıyor mu ? Işıklandırma yapmayı düşünüyor musunuz ?
Saygılarımla.
ykaya194
30-09-2013, 08:45
Alanya da bahçemizdeki havuzumuz içinde topraksız tarım denemelerimizin başlangıcı
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Denemelerinizi havuz içinde yapmanızda özel bir amaç varmıdır.
Gelişmeleri ilgi ile izleyeceğiz.
İsmail Karagülle
30-09-2013, 14:03
Akılıma geldi söyleyeyim . Saçma gelebilir belki daha önce görmedim . Ama sizin havuzu görünce aklıma geliverdi.
Havuzun duvarlarına ayna ile kaplayıp içeriye güçlü bir ışık sistemi kurulursa müthiş bir aydınlatma kurulmuş olur gibi geldi bana .
ykaya194
30-09-2013, 14:15
Akılıma geldi söyleyeyim . Saçma gelebilir belki daha önce görmedim . Ama sizin havuzu görünce aklıma geliverdi.
Havuzun duvarlarına ayna ile kaplayıp içeriye güçlü bir ışık sistemi kurulursa müthiş bir aydınlatma kurulmuş olur gibi geldi bana .
Bir müddet sonra güçlü güneş ışınlarının ve veya aydınlatmanın etkisi ile sebzeleri sararmış boynunu bükmüş vaziyette bulursunuz.
Aynalar çukurda olursa ( iç bükey ayna), piliçte kızartırsınız, havuz evinizin bahçesinde ise sıcak su ihtiyacınızıda karşılarsınız.
turhanengin
24-12-2013, 21:15
Çok ilginç geldi bana;ama ona güzel bir ışıklandırma sistemi iyi olur.Emeğe saygı...
İsmail Karagülle
25-12-2013, 00:11
Demek ayna miktarını doğru olarak koyarsak işe yarayacak . Her tarafını kaplamak yerine bir miktar ( yeteri kadar) ayna iş görebilir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.