View Full Version : beyz66 / kaktüslerim
Kendimden biraz bahsetmek istiyorum. Adım Abdulkadir , 31 yaşındayım.Bankacıyım .Bankanın streslinden bir nebzede olsa kaktüslerimle terapi buluyorum . Tüm bitkilerin bakımı ile maalesef sadece ben ilgileniyorum.Eşim anca kuru kuru seviyor. :) Bakım ve sulamaya gelince elini sürdüğü yok .Kaktüslerden başka menekşelerim , melisa çiçeğim , yasemin çiçeğim , ful çiçeğim , deve tabanı çiçeğim , japon gülü çiçeğim ve mum çiçeklerim bulunmaktadır.
Uzun zamandır forumdayım.Resim eklemeye anca fırsatım oldu .Fırsat buldukca ekleme devam edecegim .İyi seyirler ....
cep telefonu ile çektiklerim maalesef biraz bulanık olmuş .
Gül Batur
14-09-2013, 13:55
sayfan hayırlı olsun hoş geldin.
sayfan hayırlı olsun hoş geldin.
Teşekkürler Gül Hanım .
cep telefondan çektiklerim bu kadarmış.Ne kadar az çekmişim :(
Devamı gelecek ... :)
Sayfanız hayırlı olsun...Bol çicekli günler...
sumeyra47
15-09-2013, 00:15
Sayfanız hayırlı olsun kaktüsleriniz pek güzeller çiçeklerini de görürsünüz inşallah.
altintasna
15-09-2013, 00:17
Ne güzeller...
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim .
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Beyz66, aramıza hoşgeldiniz. Bizi bu güzel, sağlıkla gelişen kaktüslerinizle tanıştırdığınız için teşekkür ederiz.;) Hepsini çok beğendim.
İlk mesajınızın 2.fotoğrafındaki pembe dikenli echinocereus kaktüsünüz ve onun önündeki gri-yeşil gymnocalycium türü hiç çiçek açtı mı acaba? Hele o gri-yeşil gymno türü ne kadar cool ve gıcık bir kaktüs, benim bitkim büyümüyor, açmıyor, yemiyor, içmiyor?!!! İki yıldır taştan heykel misali öylece duruyor.;):mad:
Bir de saksıların yönlerini arasıra çevirin, böylece güneşe doğru yönelmeleri sonucu oluşan yamulmalarını baştan engellemiş olursunuz.(15.mesajın ilk fotoğrafındaki kaktüs örneği)
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Beyz66, aramıza hoşgeldiniz. Bizi bu güzel, sağlıkla gelişen kaktüslerinizle tanıştırdığınız için teşekkür ederiz.;) Hepsini çok beğendim.
İlk mesajınızın 2.fotoğrafındaki pembe dikenli echinocereus kaktüsünüz ve onun önündeki gri-yeşil gymnocalycium türü hiç çiçek açtı mı acaba? Hele o gri-yeşil gymno türü ne kadar cool ve gıcık bir kaktüs, benim bitkim büyümüyor, açmıyor, yemiyor, içmiyor?!!! İki yıldır taştan heykel misali öylece duruyor.;):mad:
Bir de saksıların yönlerini arasıra çevirin, böylece güneşe doğru yönelmeleri sonucu oluşan yamulmalarını baştan engellemiş olursunuz.(15.mesajın ilk fotoğrafındaki kaktüs örneği)
Çok saolun Sayın Sakdağ pembe dikenli kaktüsüm büyüyor, özellikle gelip gider dikenlerinden kontrol ediyorum .Ama büyümesi çok yavaş ....
gymno benide çok gıçık ediyor çok severim kendilerini ama bir türlü gelişmiyor.Sadece bir diken çıkarttı. :) Öyle yerinde sayıyor . Arada sırada çeviryorum .O resimdeki kaktüsüm aldığımda yamuk dikilmişti.Saksını değiştirdim.Dik diktim ama yine başına buyruk davranıyor .İlgili ve alakanız için çok saolun ....
solucan17
21-09-2013, 13:49
Sayın beyz66 kaktüsleriniz çok güzel kare saksı düzeni dahada hoş durmuş bunu dikkate alacağım bende. Sizde de benim tabirimce karamel kaktüs den var, bayıldım bu kaktüse ama dibindeki hiç hoşuma gitmedi eğer tahmin ettiğim şey ise :D Hayatımda kendime yaptığım en büyük iyliktir sigarayı bırakmak..
443252
sayın solucan üst komşudan düşmüştür. :) Gözüme sokar gibi bide yuvarlak içine almışsınız ...
Şaka bir yana bırakmak lazım ....
Hepsi çok güzeller.Tebrik ederim.Bu sitede gezinmeye başlayıp sizlerin paylaylaşımlarını gördükçe cesaretim artmaya başladı.SiteMİZİN ne kadar zengin olduğunu görmekte ayrıca keyif veriyor.
solucan17
21-09-2013, 18:07
Sayın beyz66 ilk fotoğraftaki iki stand ın tam fotoğraflarınıda paylaşabilirmisiniz lütfen..Düşündüğüm tarz a çok uygunlar kare saksılarlada yer sıkıntısı olmadan bayağı hoş bir görüntü oluşturuyor.
micromega
22-09-2013, 08:42
Kaktüsleriniz muteşem.. Tebrikler..
kaktüsçüm
22-09-2013, 17:51
bitkileriniz çok güzel..ellerinize sağlık
Sayın beyz66 ilk fotoğraftaki iki stand ın tam fotoğraflarınıda paylaşabilirmisiniz lütfen..Düşündüğüm tarz a çok uygunlar kare saksılarlada yer sıkıntısı olmadan bayağı hoş bir görüntü oluşturuyor.
Sayın Solucan en kısa zamanda resmini çeker ; yüklerim . Kare saksı kullanımı çok rahat ,kışın görmüş oldugunuz standa koyuyorum.Yazın ise balkonda raflarımda duruyorlar .Balkomun çok küçük o yüzden ciddi yer sıkıntısı çekiyorum.Kare saksılar bu yüzden bulunmaz kaftan ...
İyi dilekleriniz için herkeze çok teşekkür ederim.
helin-123
25-09-2013, 14:01
sayfanız hayırlı olsun kaktüsleriniz çok güzeller
sayfanız hayırlı olsun kaktüsleriniz çok güzeller
Çok saolun Helin Hanım , çok daha iyileri sizin olsun inşallah ...
Bayıldım , ellerinize sağlık , sayfanız hayırlı olsun , bol çiçekli günler;)
sn.beyz66 sayfanız hayırlı olsun kare saksılar çok düzenli olmuş bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle :)
Dün , uzun zamandır saksını değiştirmeyi beklediğim kaktüslerin saksılarını değiştirdim.Değiştirmişken de havalar soğudu kaktüsleri içeri almanın zamanı gelmiş diye düşünüp hummalı bir çalışmaya koyuldum .Bayağı bir yorulmuşum . Acemicede olsa bir kaç resim çektim.Resim çekmek konusunda vasatım umarım begenirsiniz . İyi seyirler.
Sayın Solucan standın tam fotoğrafı ...
AliBerat
02-10-2013, 23:28
Kaktüsler çok güzel. Çok emek sarfetmişsiniz, tebrik ederim.
Elinize emeğinize sağlık hepsi çok güzeller.
kopshtar
03-10-2013, 15:15
Elinize sağlık çok güzel olmuşlar.
Narinkhn
03-10-2013, 16:25
:pHepsini çok beğendim.Çok iyi baktığınız belli.Elinize sağlık.Birkaç soru sormak istiyorum.Bu güzellere besin takviyesi yapıyor musunuz?Kışın ne zaman tam olarak suyu kesersiniz?Birde kışın kapalı balkon güneş alıyor mu?Çok soru sordum biliyorum ama şimdiden teşekkürler;)
altintasna
03-10-2013, 17:49
Hay maaşallah; bak bak bitmiyor. =) Ayrıca bak bak; doyamıyorsun. =)
:pHepsini çok beğendim.Çok iyi baktığınız belli.Elinize sağlık.Birkaç soru sormak istiyorum.Bu güzellere besin takviyesi yapıyor musunuz?Kışın ne zaman tam olarak suyu kesersiniz?Birde kışın kapalı balkon güneş alıyor mu?Çok soru sordum biliyorum ama şimdiden teşekkürler;)
Narin hanım , yazın ayda bir sıvı veya toz gübre veriyorum .Sulamayı en son geçen hafta yaptım.Şöyle bir tavsiyede bulunabilir.Havalar daha sıcak gidiyor diye sulamaya devam etmeyin .Bırakın susuz kalsınlar susuzluktan kaktüsleri kurutmak zordur varsın susuz kalsınlar. Kapalı balkonum yok benim yazın açık balkonumda raflarda kışında görmüş oldugunuz ayaklı raflarda kalıyorlar.
evdeçiçek
04-10-2013, 11:22
Çiçekleriniz çok güzel. Güle güle büyütün hepsini
Çiçekleriniz çok güzel. Güle güle büyütün hepsini
Çok saolun evdecıcek
nodesperat3
07-10-2013, 18:28
Maşallah epey çeşidiniz var bir an bitmeyecek sandım :)
GuneSunar
09-11-2013, 13:25
Maşallah ne güzeller hemde düzenli, sanırım bende bu tarz balkona stand yaptırabilirim. :p
Çok teşekkür ederim Sayın Gunesunar .
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.