Bağlan

View Full Version : Eceyıldız / Kaktüs ve Sukkulentler

Sayfalar : [1] 2

eceyıldız
12-09-2013, 12:22
Merhaba,
uzun zamandır bu forumda bir sayfa açmak istiyordum ama balkon mu kaktüs mü karar veremiyordum. En sonunda kaktüs çeşitlerimi arttırınca kaktüs sayfası açmaya karar verdim.
Öncelikle size kaktüslerle tanışma hikayemi anlatarak başlamak istiyorum zira fotoğraf makinası şarzda onu beklerken zaman geçsin.
Yıllar önce bir doğum günümde kahve fincanından daha küçük bir saksının içinde gelen bir kaktüsle tanıştım kaktüslerle. Üzerinde sarı yapay çiçekler vardı ve şimdiki gibi slikonla değil iğne gibi bir telle üzerine batırılmıştı. Bu küçücük kaktüsü çok sevmiştim hatta o yapay çiçekleri gerçek sanmıştım ama aradan çok uzun zaman geçmesine rağmen değişmeden kalmalarına anlam verememiş kontrol etmiş yapay olduklarını öyle anlamıştım. Kaktüsüm gün geçtikçe büyümüş saksısına sığmaz olmuştu küçük bir saksı alıp saksısını değiştirdim ve o zaman üzerindeki tomurcukları gördüm o anki sevincimi anlatamam. O günden sonra nerde kaktüs gördüysem eve getirmeye başladım annemle sürekli tartışıyorduk bu yüzden, bu dikenleri eve niye getiriyorsun diye. Bir süre sonra bir kaynana topuzum bir kaynana dilim yılan kaktüsüm kaynana diline benzeyen başka bir türle toplam 6 adet kaktüsüm olmuştu. bahar gelip hepsi çiçek açınca (kaynan dili hariç ) annem de kaktüsleri benimseyip çoğaltmaya başladı. Sonradan o da çiçek açmayan iki tür daha getirdi. daha sonraları benim işim okulum derken onları çok ihmal ettim kaynana dili hiç çiçek açmadı evlatlık verdim onu diğerleri annemde kaldı.

Aradan bu kadar zaman geçti ev hanımı oldum ve bitki sevdam yeniden canlandı. Balkonda birşeyler yetiştirmeye başladım ama taşınınca ve bunun bitkilerime zarar verdiğini görünce bundan sonra sadece mevsimlik çiçek açan bitkiler yetiştirme kararı aldım kalıcı olarak sadece kaktüslerim ve bu forumda tanıdığım sukkulentlerim ve afrika menekşelerim var.
Kaktüslerimi annemden geri almadım yavrularından aldım. Komşum verdi bir kaç tane, forumdan sevgili Özgül20 yolladı bayagı ve sosyalmedyadaki bir kaktüs grubundan tanıdığım çok değerli bir kaktüs delisi bana değişik kaktüsler yollayınca bu sayfayı açmaya karar verdim.
Hepsini yeni ektim en yaşlısı 2 aylık, tohumda ektim ama 1 ay oldu hala çıkmadı tohumlar onlardan umudu kestim zaten.
Değerli kaktüs severler bilgi ve deneyimlerinizi, kaktüslerin isim ve türlerini benimle paylaşıp görüş ve eleştirilerinizi bekliyorum.
Hepiniz şimdiden sayfama hoş geldiniz.
Bundan sonra fotoğrafları sayfaya ekleyeceğim fotoğraf makinası şarj olmuştur artık buyrun efendim...

eceyıldız
12-09-2013, 12:40
Kaktüslerle ilk bu kaktüsle tanıştım...

eceyıldız
12-09-2013, 12:42
kaynan topuzum, kaynan dili ve yılan kaktüs.

eceyıldız
12-09-2013, 12:44
Birbirlerinden ayırd edemiyorum ama annemin vaz geçilmezleri.

eceyıldız
12-09-2013, 12:46
bunlarda sonra dan edindiklerim

eceyıldız
12-09-2013, 12:52
Umarım adını doğru yazmışım. annemin leş kaktüsü ve ondan aldığım yavrusu. Annemin kaktüsünü bu kaktüsün adı nedire yüklediğim için buraya yükleyemiyorum tekrar daha acemiyim öğreneceğim.

eceyıldız
12-09-2013, 12:57
Sevgili Özgül20 sadece bunlar sağlam geldi. Ve bak beni ne kadar sevdiler onlara çok iyi bakıyorum gözün arkada kalmasın...

eceyıldız
12-09-2013, 13:01

eceyıldız
12-09-2013, 13:02

eceyıldız
12-09-2013, 13:07
İzmirden gelen sukkulentler

eceyıldız
12-09-2013, 13:08
Son olarak İzmirden gelen yer ve saksı kıtlığından arajman yaptığım diyer kaktüsler

eceyıldız
12-09-2013, 13:10

eceyıldız
12-09-2013, 13:11

jojoba
12-09-2013, 13:12
sayfanız hayırlı olsun.

eceyıldız
12-09-2013, 13:13
karışık ektim ki renk cümbüşü olsun....

eceyıldız
12-09-2013, 13:16
Aloe veram. e. mili, parlak mustafa, telgraf çiçeklerim ve aşkın gözyaşları

eceyıldız
12-09-2013, 13:18
Mor telgraf çiçeğim

eceyıldız
12-09-2013, 13:21
sayfanız hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim hoş geldiniz sefa geldiniz...

Dudi
12-09-2013, 13:23
Hayırlı olsun sayfanız sevgili eceyıldız.

eceyıldız
12-09-2013, 13:23
Sayın Sakdağ, Jojoba ve Dudi sayfama hoş geldiniz ilk ziyaretçilerim olarak beğenileriniz için çok teşekkürler. Bilgi görüş ve eleştirileriniz bekliyorum.

eceyıldız
12-09-2013, 13:24
Hayırlı olsun sayfanız sevgili eceyıldız.

Teşekkür ederim Sayın Dudi...

sakdag
12-09-2013, 13:25
Sayfanız hayırlı olsun Sevgili Eceyıldız, kaktüs ve sukulentlere duyduğunuz bu ilgi umarım uzun yıllar devam eder. Birçoğu bebek olan bitkilerinizin saksılardan taştığı günleri de görürüz hep beraber inşallah. ;)

Malum önümüz kış, kışı nerede geçirecek bu güzeller? Gerçi bulunduğunuz şehrin iklim özellikleri biraz daha ılıman sanıyorum.

eceyıldız
12-09-2013, 13:34
Sayfanız hayırlı olsun Sevgili Eceyıldız, kaktüs ve sukulentlere duyduğunuz bu ilgi umarım uzun yıllar devam eder. Birçoğu bebek olan bitkilerinizin saksılardan taştığı günleri de görürüz hep beraber inşallah. ;)

Malum önümüz kış, kışı nerede geçirecek bu güzeller? Gerçi bulunduğunuz şehrin iklim özellikleri biraz daha ılıman sanıyorum.

Çok teşekkür ederim Sayın Sakdağ.
Hoş geldiniz sayfama, evet burası ılıman ama kışın çok şiddetli rüzgarlar oluyor boş bir odam var şiddetli havalarda içeri almayı düşünüyorum yoksa hava onları savuracak. Bu şiddetli hava olmasa içeri almaya gerek olmazdı.

eceyıldız
12-09-2013, 13:35
Şaka maka derken bayağı artmış benim bebekler hiç farketmemişim...

loveforlife
12-09-2013, 18:17
Sevgili Eceyıldız,

Ne iyi etmişsin de paylaşmışsın bu minicik güzelleri bizimle. Ama sevgi her şeyin çözümü. Çokça sevgi, birazcık da ilgiyle dolup taşarlar saksılarından inşallah...

eceyıldız
12-09-2013, 19:13
Sayfama hoşgeldin Sevgili loveforlife, güzel dileklerin içinde çok teşekkür ederim. Severek bakıyorum onlara dünyamı şenlendiriyorlar. Birde yavru ve çiçeklerini görürsem sen mutluluğumu düşün artık. En güzellerinin sizin olması dileği ile tekrar hoşgeldin.

eceyıldız
12-09-2013, 19:15
Ektiğim ve bir türlü çıkmayan en sonunda umudumu kestiğim kaktüs tohumlarının kabında küçücük bir yeşillik gördüm kaktüs olmasını temenni ediyorum. artık gider gelir bu kaba bakarım bu sefer çok bakmaktan çıkmayacak yavrucaklar. :))

solucan17
12-09-2013, 21:00
Sayın eceyıldız kaktüs hastalığı ana bilim dalı bölümüne hoş geldiniz . Bu hastalığın tedavisi yok bunu öncelikle bilin. Her hastalık böyle güzel olsa keşke diye söylenip aramıza sayfanız ile birlikte hoş geldiniz..

eceyıldız
12-09-2013, 22:04
Hoşbulduk sizde hoşgeldiniz Sayın Solucan17, ben bu hastalığa 20 yıl önce yakalandım ve kurtulamadım bilmez miyim bunun tedavisi olmadığını. Bütün güzellikleri birlikte paylaşmak dileği ile inşallah.

sumeyra47
12-09-2013, 22:19
Sevgili eceyıldız;

Sayfanız hayırlı olsun minik kaktüslerin çok güzeller umarım iyi gelişirler bol bol yavru verirler.Çiçeklendiklerini de görürsün inşallah..

sumeyra47
12-09-2013, 22:27
Böyle küçük kaktüsler sanki hiç büyümüyor gibi.Benimde 4 tane minik kaktüsüm var sanki zaman durmuş hiç gelişmiyorlar.Acaba çok mu sabırsızım.

eceyıldız
12-09-2013, 22:29
Çok teşekkür ederim sümeyra daha güzelleri sizin olsun.

eceyıldız
12-09-2013, 22:31
Böyle küçük kaktüsler sanki hiç büyümüyor gibi.Benimde 4 tane minik kaktüsüm var sanki zaman durmuş hiç gelişmiyorlar.Acaba çok mu sabırsızım.

Ben İzmir başlığındaki kaktüsleri daha bugün ektim, bence sabır lazım yoksa büyümüyorlar.

sumeyra47
12-09-2013, 22:36
Benim mayısta ektiklerim hala aynı.Havalar soğumaya başladı artık büyümezler yazın daha iyi olur belki.

eceyıldız
12-09-2013, 22:45
Bizim buralar sizin oralara göre daha ılıman olduğu için belki gelişirler diye düşünüyorum artık bakalım bekleyip görecez.

solucan17
12-09-2013, 22:47
Benim mayısta ektiklerim hala aynı.Havalar soğumaya başladı artık büyümezler yazın daha iyi olur belki.

Sayın sümeyra47 kaktüsler geneli yavaş büyürler tabi gerekli şartları oluşturmakta çok önemli.

sumeyra47
12-09-2013, 22:49
Sayın sümeyra47 kaktüsler geneli yavaş büyürler tabi gerekli şartları oluşturmakta çok önemli.

Benim gibi yeni başlayanlar çok sabırsız oluyor genelde..

ıldır
12-09-2013, 23:14
Sayfanız hayırlı olsun..Bundan sonra bol resım izleyecegız demektır..

eceyıldız
12-09-2013, 23:17
Teşekkür ederim Sayın Ildır inşallah dediğiniz gibi olur. Güzellikleri paylaşmak aslondır değil mi.

eceyıldız
12-09-2013, 23:25
bu günlük benden bu kadar herkese iyi geceler yarın görüşmek üzere.
Not: sayfamda sohbet serbest rahatınıza bakın.

hira
13-09-2013, 00:47
eceyıldız,
sayfanız hayırlı olsun..
koleksiyonunuz geniş ve bol çiçekli olsun..

eceyıldız
13-09-2013, 07:17
Teşekkür ederim Sevgili Hira daha güzelleri sizin olsun.

eceyıldız
13-09-2013, 07:29
Ve en sonunda kücücük bir kaktüsçük daha başını topraktan çıkardı. Şimdi bir mammilleria ve lobivia kaktüsü yavrucaklarım oldu inşallah gerisi gelir.

Bayçalı
13-09-2013, 15:12
sn.eceyıldız sayfanız hayırlıolsun güle güle büyütün çiçeklerinizi kaktüslerin saksıları biraz büyük gibi geldi birazdaha küçük saksılar kullanılırsa daha iyi gelişimi olacağını söylüyor uzman arkadaşlarımız kolay gelsin

sumeyra47
13-09-2013, 18:01
Mammilleria ve lobivia kaktüsü yavrucaklarının resimlerini heyecanla bekliyorum.Ne zaman bizimle tanıştıracaksın bu bebekleri merakta bırakma bizi:))

eceyıldız
13-09-2013, 20:15
Sayın bayçalı sayfama hoş geldiniz güzel temennileriniz için de teşekür ederim. Evet haklısınız küçük saksılarda daha çabuk gelişiyormuş ama buralarda o kadar küçük saksı bulamıyorum bu nedenle krem peynir bardaklarını ve peynir kaplarını kullanıyorum. o küçük saksılardan bulursam alacağım zaten.

Sevgili Sümeyra, bebekler daha o kadar minik ki fotoda görüneceklerini sanmıyorum biraz büyüsünler tanıştıracağım sizi onlarla hem belki kardeşleride çıkmaya karar veriri bu arada.

sumeyra47
13-09-2013, 22:17
Sayın bayçalı sayfama hoş geldiniz güzel temennileriniz için de teşekür ederim. Evet haklısınız küçük saksılarda daha çabuk gelişiyormuş ama buralarda o kadar küçük saksı bulamıyorum bu nedenle krem peynir bardaklarını ve peynir kaplarını kullanıyorum. o küçük saksılardan bulursam alacağım zaten.

Sevgili Sümeyra, bebekler daha o kadar minik ki fotoda görüneceklerini sanmıyorum biraz büyüsünler tanıştıracağım sizi onlarla hem belki kardeşleride çıkmaya karar veriri bu arada.

Tohumdan kaktüs yetiştirmek eminim çok güzel bir deneyimdir.İnşallah daha iyi sonuçlar alırsın.Ben de en yakın zamanda böyle bir tecrübem olsun isterim.Sakıncası yoksa acaba tohumları nereden aldınız?

eceyıldız
13-09-2013, 23:08
Evet çok güzel ve zorlu bir deneyim çok oldu ekeli tohumları hatta ümidimi kesmişken bir tanesi başını çıkardı topraktan ertesi gün bir tane daha bakmayacam diyorum ama dayanamıyor acaba başkası çıktımı diye bakıyorum sabır isteyen bir iş tohumdan üretim. Ben tohumları zengarden'den aldım ama vilmorinin tohumları daha iyiymiş dediler artık bilmiyorum. Pratiker varsa sizin oralarda bakın onlar vilmorin satıyorlar. Bende en kısa zamanda gidip bakacağım pratikere.

eceyıldız
14-09-2013, 08:14
Günaydın,
Bugün bir yavru daha gülümsedi bana, etti 3 devamı gelir gibi geliyor bana...

sumeyra47
14-09-2013, 10:29
Sayıları gitgide çoğalıyor, devamı gelir inşallah.. Büyüdüklerini de görürüz hep beraber inşallah..

Maalesef Bursa'da pratiker yok diye biliyorum..Koçtaş, ikea ve bauhaus var acaba dediğiniz tohumlar orada var mıdır.

eceyıldız
14-09-2013, 11:14
Bence bakmakta fayda var ben adana koçtaşta vilmorin marka karışık kaktüs tohumu görmüştüm. adana koçtaşta varsa Bursa koçtaşta da var demektir aynı ürünleri koyuyorlar zaten. hepsine bakın jhonsons marka da güzel diyorlar onada bakın.

eceyıldız
17-09-2013, 07:19
Bebeklerin ilk fotoları
1. Lobivia
2. ve 3. Mammilaria

eceyıldız
17-09-2013, 07:22
Arkadaşkar ipek çiçeği sukkulent mi ?
Bende hemen hemen her rengi var ama sukkulent oldunu bilmiyordum nette sukkulent aratırken karşıma çıkıyor hep.
Daha var ama çiçekli olmadıkları için eklemiyorum.

dogef
17-09-2013, 08:00
Son olarak İzmirden gelen yer ve saksı kıtlığından arajman yaptığım diyer kaktüsler

Sayın eceyıldız;
Sayfanız hayırlı olsun..Kaktüs ve sukulent hastalığına yakalanmışsınız..Geçmiş olmasın..))Size nacizane tavsiyem, arajman yaparken kaktüsleri ve sukulentleri birarada bulundurmayın, hatta kaktüslerinde bazılarının su ihtiyaçları farklı,tabi bu sadece benim deneyimim.Köksüz olup yeni diktiğiniz kaktüsler mutlaka çok küçük saksılarda olsun, böylece kök oluşumu hızlanır ve çürüme riski azalır.Eğer saksınız ektiğiniz bitkiye göre çok büyükse ozaman yaz sulamasını haftada bir değilde 10 veya 15 günde bir yaparsanız daha iyi olur.Sevgilerimle

eceyıldız
17-09-2013, 14:12
[QUOTE=dogef;1200142]Sayın eceyıldız;
Sayfanız hayırlı olsun..Kaktüs ve sukulent hastalığına yakalanmışsınız..Geçmiş olmasın..));)

Sevgili Dogef abla, siz bana bu mesajı yazarken ben çarşıda ne kadar bakılacak yer varsa küçük saksı bakmakla meşgüldüm en sonunda bir yerde tek kullanımlık sert pet bardaklardan buldum renkliydiler ve kaktüs saksısından az bişey büyüktüler olsun dedim ve aldım. Son baktığım yerde ise çok güzel kaktüs saksıları buldum ve aldım artık yarın minik kaktüsleri minik saksılarına aktaracağım tavsiyeniz ve yukarda silmediğim güzel duanız için teşekkürler...

eceyıldız
17-09-2013, 14:16
Bugün çarşıya kaktüslerim için saksı bakmaya gittim tabi çok aramadan sonra buldum ve aldım ama bunun dışında elim boş gelmedim.
Görelim bakalım neler gelmiş sayfamıza

eceyıldız
17-09-2013, 14:21

eceyıldız
17-09-2013, 14:24
Bu kaktüsü aldığım yerden tam ayıramadılar ve bu şekilde kırıldı ne yapayım bunu
ve ilk resimdeki kaktüsün tepesindeki çiçeği nasıl alacağım.

eceyıldız
17-09-2013, 14:26
Çok sevindirici bu yeni oluşumlar.

dogef
17-09-2013, 15:08
[QUOTE=dogef;1200142]Sayın eceyıldız;
Sayfanız hayırlı olsun..Kaktüs ve sukulent hastalığına yakalanmışsınız..Geçmiş olmasın..));)

Sevgili Dogef abla, siz bana bu mesajı yazarken ben çarşıda ne kadar bakılacak yer varsa küçük saksı bakmakla meşgüldüm en sonunda bir yerde tek kullanımlık sert pet bardaklardan buldum renkliydiler ve kaktüs saksısından az bişey büyüktüler olsun dedim ve aldım. Son baktığım yerde ise çok güzel kaktüs saksıları buldum ve aldım artık yarın minik kaktüsleri minik saksılarına aktaracağım tavsiyeniz ve yukarda silmediğim güzel duanız için teşekkürler...

Sayın eceyıldız;
Duamı nasıl anladınız bilmiyorum ama,kendimi açıklamak zorunda hissettim.
Yani bu hevesiniz gelip geçici olmasın anlamında...Çünkü bu bir insanın yakalanabileceği en güzel ve zararsız hastalık..

fatitoo
17-09-2013, 15:15
Sevgili eceyıldız, sayfan hayırlı olsun:)

dogef
17-09-2013, 18:16
Bugün çarşıya kaktüslerim için saksı bakmaya gittim tabi çok aramadan sonra buldum ve aldım ama bunun dışında elim boş gelmedim.
Görelim bakalım neler gelmiş sayfamıza

2.kaktüsünüzün üzerindeki beyazlıklar nedir dikat ettinizmi...

eceyıldız
17-09-2013, 20:08
[QUOTE=eceyıldız;1200231]

Sayın eceyıldız;
Duamı nasıl anladınız bilmiyorum ama,kendimi açıklamak zorunda hissettim.
Yani bu hevesiniz gelip geçici olmasın anlamında...Çünkü bu bir insanın yakalanabileceği en güzel ve zararsız hastalık..

ablacım bende aynen öyle anladım aklıma farklı hiç birşey gelmedi. Bu yüzden güzel duanız için dedim.

eceyıldız
17-09-2013, 20:09
Sevgili eceyıldız, sayfan hayırlı olsun:)

Çok teşekkür ederim hoşgeldiniz aynı zamanda.

eceyıldız
17-09-2013, 20:11

Evet zarar görmüş aldığım yerden bana birilerinin takılması nedeni ile düştüğünü söylediler. bu arada bu kaktüsün anasının tepesi pamuk gibi ve ordan çiçek açıyormuş. hiç öyle birşey gördünüz mü.

loveforlife
17-09-2013, 20:20

Sevgili Ablacığım,

Ben Eceyıldız'a aynı soruyu soracaktım ki, sen benden hızlı davranmışsın. Hiç sağlıklı görünmedi bana 2.kaküs. Sanki kabuklu bite benziyor değil mi? Mantar da olabilir gerçi ama... Ne olursa olsun diğer bitkilerden uzaklaştırılıp bakıma alınması gerekir. Benim hastalar karantinada duruyor. Sağlıklıların yanına koymuyorum onları.

eceyıldız
17-09-2013, 20:39
Ama ben inceledim kazınmış gibi ama yinede sizin dedğinizi yapıp diyerlerinden uzak tutacağım. bakalım ne olacak

eceyıldız
17-09-2013, 20:42
Bir bebek daha gördüm. Yalnız onu incelerken diyer bebek yerinden çıktı ve düştü tekrar yerine koydum dikkatlice ve sabitledim inşallah kaybetmem.

dogef
18-09-2013, 06:27
Ama ben inceledim kazınmış gibi ama yinede sizin dedğinizi yapıp diyerlerinden uzak tutacağım. bakalım ne olacak

Sayın eceyıldız; resimde sanki beyaz bit gibi duruyor,sevgili loverlife'ın dediği gibi uzaklaştırmanız için sordum.Çünkü bir hastalık geldimi hepsini harap ediyor.Ayrıca ayrılırken kırılan kaktüsünüz varya onubirkaç gün dikmeden bekletin, alt kısmı kuruyunca yine küçük bir saksıya alın, 1 hafta su vermeyin,2 haftada çok az sulayın,inşallah köklenir.

eceyıldız
18-09-2013, 07:04
Sayın eceyıldız; resimde sanki beyaz bit gibi duruyor,sevgili loverlife'ın dediği gibi uzaklaştırmanız için sordum.Çünkü bir hastalık geldimi hepsini harap ediyor.Ayrıca ayrılırken kırılan kaktüsünüz varya onubirkaç gün dikmeden bekletin, alt kısmı kuruyunca yine küçük bir saksıya alın, 1 hafta su vermeyin,2 haftada çok az sulayın,inşallah köklenir.

Günaydın Dogef abla,
Çok teşekkür ederim şimdi o küçük kaktüsü tekrar inceleyeceğim ve ayrı bir yere koyacağım bir süre. tepesinde çiçek olan kaktüsüm için bir öneriniz var mı.

dogef
18-09-2013, 07:50
Günaydın Dogef abla,
Çok teşekkür ederim şimdi o küçük kaktüsü tekrar inceleyeceğim ve ayrı bir yere koyacağım bir süre. tepesinde çiçek olan kaktüsüm için bir öneriniz var mı.

Evet, onuda yazacaktım ama unutmuşum, Önce bir kontrol edin,eğer iğneyle tutturulmuşsa çekince çıkar,yok eğer silikonla yapıştırılmışsa 1-2 saat bol güneş alan bir yerde tutun,silikon yumuşuyor, sonra çiçeğin dibinden bir cımbızla hepsini kavrayıp yavaş yavaş çekip çıkarın,dikenler biraz zarar görebilir ama büyümesinin engellenmesinden iyidir.Aslında üstüne çiçek yapıştırılan kaktüsleri kimsa almasa satılmıyor diye birdaha yapmazlar, kaktüsleri tanımayanlar onu gerçek çiçek zannedip alıyor maalesef.

eceyıldız
18-09-2013, 09:33
Aslında bende almazdım ama o yaralı kaktüsle üzeri beyazlamış kaktüsü bu satıcı bayan hediye etti almak zorunda kaldım ayıp olmasın diye. Ne hale getirmişler zavallı kaktüsleri göreceksiniz kimine şapka giydirip gözlük ve bıyık yapıştırıp meksikalı yapmışlar onların durumu daha vahim.

eceyıldız
18-09-2013, 09:34
Bu arada o küçük kaktüsü yakından inceledim üzeri kazınmış ve öyle beyazlamış yani kuruyup kabuk bağlamış gibi ama ben yine de onu ayrı bir odaya aldım.

eceyıldız
18-09-2013, 10:19
Dogef abla, bu yüklediğim resim internette bulduğım ve benim üstü beyazlamış minik kaktüsümün anasına çok benziyor.Üstündeki pamuklara dokunmuştum ben satıcı bana bu pamukların içinden çiçek açtığını söyledi...

dogef
18-09-2013, 12:00
Sayın eceyıldız; evet bazı türlerin böyle pamuksu olanları var,ve çiçekte açıyorlar,aldığınız yavru gerçekten ondansa güzel bir türünüz olmuş, gymnocalycium'a benzettim.Güle güle büyütün.

eceyıldız
18-09-2013, 15:51
Yani şimdi çok sevindim. Bir daha gittiğimde fotoğraf makinemi alacağım yanıma ve satılmamışsa fotosunu çekeceğim ve sağlıklı bir yavru isteyeceğim. Böylece türünü kesin belirleriz.

solucan17
19-09-2013, 17:12
Sayın eceyıldız az bulunan bir tür bildiğim kadarı ile bundan edinmeye bakın bir tane :)

eceyıldız
22-09-2013, 11:23
Filizlenen tohumlarımda pek bir gelişme yok büyümüyorlar ama 5 tane oldular...

sumeyra47
22-09-2013, 23:37
Tohumdan büyütmek çok sabır istiyor ama beklemek çok zor bunu da farkındayız.Olsun bir o kadar da keyif vericidir eminim.Belki sayıları daha çok artar sevgili eceyıldız.

eceyıldız
23-09-2013, 08:29
Benim hatam yüzünden toprağı delip çıkamadıklarını fark ettim. çok derine ekmişim son filizi toprağı şöyle bir eşeleyim dedim öyle gördüm, boynu bükülmüş. Güneşi görecek şekilde toprağı ayıkladım üstünden.

solucan17
23-09-2013, 12:54
Sayın eceyıldız ben hiç kaktüs tohumu ekmedim ama yaprak güzeli gibi çok küçük tohumların üstüne toprak dahi atmam diğer salata domates gibi tohumlardada üstüne çok ince tabaka çekerim.

eceyıldız
25-09-2013, 09:45
Yaptığım araştırmalardan derlediğim bilgilerde üzerine ince kum serpin demişlerdi ben fazla serpmişim sanırım... Ama tohumlarım beni sevindirmye devam ediyor bu gün bir tane daha başını topraktan çıkarıp hayata merhaba demiş. 6 bebeğim oldu...

sakdag
25-09-2013, 10:41
Güle güle büyütün, firesiz köklendirin Eceyıldız. Küçük çaplı bir hazineye sahip olmuşsunuz. ;)

Özellikle 86.mesaj 4.fotoğraftaki içinde balık kılçığı ve rhipsalis bulunan saksıya özel ilgi gösterin. İçindeki bitkiler Türkiye'de çok az kişide mevcut, nadide bitkilerdir. ;) Direkt güneş ışığından koruyun.

loveforlife
25-09-2013, 13:37
Sevgili Eceyıldız,

Vehibe Hanım, agaclar.net ailesinin zengin yüreğini bu güzel hediyeleriyle bir kez daha göstermiş. Bu güzel hazinenin senin ellerinde, bol bol sevgi eşliğinde güzel gelişeceğine inanıyorum.

Bol bol gelişir, saksıları doldururlar da sen de başkalarını mutlu edersin bu sayede umarım...

eceyıldız
25-09-2013, 13:42
Bilgi için çok teşekkür ederim Sevgili Sakdağ, onlara gözüm gibi bakacağım... Şuan balkonun güneş almayan bir yerinde duruyorlar...

eceyıldız
25-09-2013, 13:45
Sevgili Eceyıldız,

Vehibe Hanım, agaclar.net ailesinin zengin yüreğini bu güzel hediyeleriyle bir kez daha göstermiş. Bu güzel hazinenin senin ellerinde, bol bol sevgi eşliğinde güzel gelişeceğine inanıyorum.

Bol bol gelişir, saksıları doldururlar da sen de başkalarını mutlu edersin bu sayede umarım...

İnşallah değidiğin gibi olur Sevgili Loveforlife, büyüyüp çoğalan bitkilerimi sevgili dostlarımla paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım...

solucan17
25-09-2013, 14:27
Sayın eceyıldız inanın imrendim, yok kıskandım saklamayacağım, İtiraf ediyorum kıskançlıktan çatlıyacağım ne güzel hediyeler dir onlar öyle. Özellikle sayın sakdag ın belirttikleri. Şaka bir yana çok güzel bir koleksiyon sahibi yapmış sizi vehibe hanım fotoğraflarını bizle paylaşmak şartı ile güle güle büyütün bitkilerinizi

eceyıldız
25-09-2013, 15:44
Büyüyüp dağıtılacak hale geldiklerinde göndereceklerim arasında ilk bulunanlardansınız o zaman çünkü sizi çok iyi anlıyorum zamanında bende böyle kıskançlıktan çatlıyordum Sayın Solucan17...

solucan17
25-09-2013, 16:11
İnceden iğneyide yedik bu arada :-) kıskançlıktan çatlıyordum kelime vurgusu ile :-)

vehibe
25-09-2013, 16:28
Çiçeklerini güle güle büyüt:) Bende çoğunu forumdaki arkadaşlardan edinmiştim.
Onları büyüttüm ve başkalarını sevindirecek hale geldiler...

Forumdaki bir arkadaştan benim için bugün bir kargo yola çıktı bile... Dediğine göre 20 25 tür Göndermiş.

mügem
25-09-2013, 17:16
Merhabalar sevgili eceyıldız,sayfan hayırlı,bitkilerin sağlıklı ve bol çiçekli olur inşallah.Ege'den Akdeniz'e selamlar..

eceyıldız
25-09-2013, 19:59
Çiçeklerini güle güle büyüt:) Bende çoğunu forumdaki arkadaşlardan edinmiştim.
Onları büyüttüm ve başkalarını sevindirecek hale geldiler...

Forumdaki bir arkadaştan benim için bugün bir kargo yola çıktı bile... Dediğine göre 20 25 tür Göndermiş.

Çok teşekkür ediyorum tekrar Sevgili Vehibe, umarım kargon sağsalim sana ulaşır sende sevgiyle büyütürsün inşallah... Ağaçlar. net ailesinin içine derinlerine girdikçe daha çok sevgiyle dostluklarla karşılaşıyoruz paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz işte bu yüzden bu forumu bu kadar sevdim ben...

eceyıldız
25-09-2013, 20:01
Merhabalar sevgili eceyıldız,sayfan hayırlı,bitkilerin sağlıklı ve bol çiçekli olur inşallah.Ege'den Akdeniz'e selamlar..

Sevgili Mügem sayfama hoşgeldin, bende Akdenizden Egeye selam ve sevgilerimi iletiyorum...

Aysel Yavuz
27-09-2013, 16:30
Merhaba Ece,
Bir sayfa açmışsın görünce çok sevindim..Epeydir uzaktım..Ara ara baktım ama katılamadım..Ne güzel kaktüslerin var..Ben yavaş yavaş tekrardan çiçek yetiştirmeye başlıycam kısmetse..Sevgiyle..

eceyıldız
27-09-2013, 20:14
[QUOTE=Aysel Yavuz;1203537]Merhaba Ece,
Bir sayfa açmışsın görünce çok sevindim..Epeydir uzaktım..Ara ara baktım ama katılamadım..Ne güzel kaktüslerin var..Ben yavaş yavaş tekrardan çiçek yetiştirmeye başlıycam kısmetse..Sevgiyle..

Sevgili Aysel öncelikle hoşgeldin seni burda görmek beni çok mutlu etti.
Biliyorsun balkon sayfası açmayı çok istiyordum ama buranın havası çiçeklerimi mahfetti bende birçok çiçeğimi kaybettim hal böyle olunca kaktüsten yana döndüm. Ve kaktüs sayfası açtım...

eceyıldız
30-09-2013, 21:23
İkinci bebiş beyaz merakla beklemedeğim. Ne zaman büyüyecekler çatlayacağım meraktan...

masallale
01-10-2013, 16:25
sayfan hayırlı olsun sevgili ece yıldız. gerçekten sayfan da fotoğraflardaki bıcırıklarda çok çok güzeller. umarım benimde kaktüslerim olur ileride ve bende sizlerle paylaşırım burada.

eceyıldız
01-10-2013, 16:30
sayfan hayırlı olsun sevgili ece yıldız. gerçekten sayfan da fotoğraflardaki bıcırıklarda çok çok güzeller. umarım benimde kaktüslerim olur ileride ve bende sizlerle paylaşırım burada.

Sayfama hoşgeldin Masallale, beğenilerin için teşekkür ederim daha güzelleri senin olsun... Bir kaktüs alman yeterli bu hastalık sanada bulaşır sonra bir bakarsın kısa zamanda sayfa açmışsın...:D

masallale
01-10-2013, 16:35
ilk fırsatta almaya gideceğimden emin olabilirsin :)

eceyıldız
06-10-2013, 08:18
Aramıza son katılanlar Sevgili Fund@'dan tekrar teşekkür ederim Sevgili funda.

eceyıldız
06-10-2013, 08:21
Saksılarına yerlerştiler. Tabi yine yer sıkıntısından dolayı şimdilik toplu halde yaşamak zorunda kalanlar oldu.

eceyıldız
06-10-2013, 08:24
Yaralı kaktüsümün yarası tamamen kurudu ve oda saksına yerleşti...

eceyıldız
06-10-2013, 08:26
Buda tepesindeki kabustan kurtuldu. Ama ne yazık ki dikenleri yolundu.

eceyıldız
06-10-2013, 08:29
Bu ikisi aynı saksıdaydı. Ayrı saksılara aldım.

eceyıldız
06-10-2013, 08:31
Küçük bir papatya gibi

Ve adını bilmediğim sukkulentim...

eceyıldız
06-10-2013, 08:33
Bir opuntia mı bu...

Ve stapella gandiflora dikleşti ben burdayım diyor.

emelkmy
06-10-2013, 11:27
Bütün fotoğraflara imrenerek bakıyorum :) daha yeniym ve kendi sayfamı açmak için henüz erken diye düşünüyorm sizinkileri gördükten sonra. hepsi çok güzeller maşallah ellerinize sağlık.

eceyıldız
06-10-2013, 19:21
Hoşgeldin Sevgili Emelkmy, bende ilk başlarda senin gibiydim 5-6 kaktüsü annemden almış öyle başlamştım sonra bir baktım bu kadar olmuşlar.Tabi bunda ağaçlar.net ailesinin paylaşmayı seven üyeli sayesinde olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.
Bu hastalık bulaştımı çok çabuk ilerliyor bir bakyorsun kaktüslerini koyacak yer bulamıyorsun...

emelkmy
06-10-2013, 22:00
hoşbulduk :) böyle güzel bi aileyi yeni farketmiş olmam benm için bi eksikilk doğrusu. henüz yani yaklaşık 15 tür var sanki çok azlar :) seneye kadar cok ilgi gösteremeyegm ama kpss den sonra *** tek işim kaktüsler olacak

eceyıldız
07-10-2013, 09:48
Sevgili Emelkmy, 15 tür başlangıç için çok güzel bir sayı, kpss ye rağmen artacaklarından da eminim.Kpss de başarılar diliyorum en kısa zamanda senide burda görmekten mutluluk duyacağız. selamlar.

nodesperat3
07-10-2013, 18:20
Nasıl çoğaldıklarını anlayamıyorsunuz bu günleri ararsınız :)

emelkmy
07-10-2013, 22:22
başarı dilekleriniz için çok teşekkür ederim :) *** en kısa zamanda paylaşabilirim

eceyıldız
08-10-2013, 07:58
Nasıl çoğaldıklarını anlayamıyorsunuz bu günleri ararsınız :)

Çok haklısınız nasıl çoğaldıkları hiç anlaşılmıyor, bir baktım kocaman bir aile olma yolunda bayağı ilerlemişiz.

loveforlife
08-10-2013, 09:54
Hele ki agaclar.net ailesinin bir üyesiyseniz; sitedeki dostların zengin yürekleri devreye girince, inanılmaz bir hızla çoğalıyorlar...

emelkmy
08-10-2013, 19:24
evet sayfalar arasında gezindikçe o zengin yürekler hemen fark ediliyor ki kaktüslere gönül veren her insanın zaten kocaman bir yüreği var...

eceyıldız
09-10-2013, 07:11
İşte kaktüs severlerin farkıda burdan geliyor zaten. Ama ağaçlar.net sadece kaktüslerle değil her bitkide ve alanda yanınızda oluyor işte bu yüzden insan bu forumdan kopamıyor.

eceyıldız
17-10-2013, 08:11
Bebişlerim hala seradalar onları daha ne kadar serada tutmam gerektiğini bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim... Mutlu bayramlar...

eceyıldız
30-10-2013, 12:14
Bebişlerimin bir tanesi sizlere ömür arkadaşlar...

eceyıldız
30-10-2013, 17:55
Yılbaşımda tomurcukları görünce nasıl sevindim.
Echeveriam gün geçtikçe güzelleşiyor.
İpek çiçeğimde sonbahar coşkusu...

sumeyra47
30-10-2013, 19:21
Benim ektiğim yılbaşı çelikleri hepsi çürüyüp gittiler.Seninkiler ne güzel tomurcuk vermiş.İpek çiçeğin de çok harika görünüyor.

eceyıldız
31-10-2013, 08:20
Üzülme yılbaşı zor bulunan bir bitki değil olmazsa seneye benimkiler büyümüş olur sana çelik yollarım inşallah.

sonkez
31-10-2013, 09:00
Benimkilerde açmak üzere...sumeyra47 üzülme bizde olan senindir...

sumeyra47
31-10-2013, 12:43
Çok teşekkür ederim sevgili eceyıldız, sonkez ama ben beceremiyorum çeliklere yazık oluyor.Bir tane Yılbaşı çiçeği aldım fakat yapraklari kendiliğinden kopuyor...

sonkez
31-10-2013, 12:44
Çok teşekkür ederim sevgili eceyıldız, sonkez ama ben beceremiyorum çeliklere yazık oluyor.Bir tane Yılbaşı çiçeği aldım fakat yapraklari kendiliğinden kopuyor...

Kopan yaprakları hemen toprakla buluştur.Hemen tutuyorlar...

eceyıldız
02-11-2013, 07:23
Gerekirse köklendirir yollarız üzülme ve pes etme.

vehibe
03-11-2013, 19:35

Aynı sorunu geçen sene bende yaşadım. Yıbaşılarım ve paskalyalarım özelikle eylül ekim ayında loplarını tamamen dökmüştü, bu sene yakıcı güneşten korudum, hepsini kurtardım.

eceyıldız
04-11-2013, 10:31
Vehibe hoşgeldin pek göremiyoruz seni. Emanetlerin neredeyse firesiz büyümeğe devam ediyorlar çok şükür, atlasların biri dışında hepsi çok iyi.

sumeyra47
04-11-2013, 13:30
Aynı sorunu geçen sene bende yaşadım. Yıbaşılarım ve paskalyalarım özelikle eylül ekim ayında loplarını tamamen dökmüştü, bu sene yakıcı güneşten korudum, hepsini kurtardım.

Ben yılbaşı çiçeğimi alalı 1 ay oldu. Geçen oğlum saksıyı devirince fark ettim kökünde çürüme olmuş. Belkide pek güneş almayan yerde olduğu için çürümüştür. Benim acilen aydınlık ışık alan bir ev bulmam lazım. :(

gürcan_keskin
05-11-2013, 21:36
Sayın eceyıldız;
sayfanız hayırlı olsun öncelikle.Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller.Az kaldı benide bulaştıracaksınız sukulentlere ve kaktüslere.Şikayetçiyim arkadaş sizden :) ne bu ya olan var olmayan var :)
emeklerinize sağlık...

eceyıldız
06-11-2013, 08:06
Sayfama hoşgeldiniz sevgili gürcan keskin, ne iyi etnizde geldiniz bu hastalığı sizide bulaştırabilirsek ne mutlu bize çünkü kaktüs sevmek ayrı ve çok güzel bir meziyettir. Bu yüzden şikayetçi olmayın bizimle olun daha iyisi sizin olsun...

eceyıldız
06-11-2013, 08:09
Her sabah onlarla başlıyorum güne ÇOK SEVİMLİLER DEĞİL Mİ.

hira
06-11-2013, 08:42
Evet çok güzeller eceyıldız, insan ne kadar mutlu oluyor değilmi bu manzara karşısında:) çok iyi anlıyorum..

Bende forumda bir arkadaşın yapraktan kalancoe yetiştirdiğini görmüştüm, bugün onu deneyeceğim inşallah..

mutluluklar eceyıldız.

eceyıldız
06-11-2013, 08:46
Teşekkür ederim hira, inşallah başarırsın. Başarmanın keyfi başka gerçekten mutluluk veriyor başarmak.

sonkez
06-11-2013, 09:13
Görüntüler mükemmel...Dünyaya merhaba diyen güzeller....

eceyıldız
06-11-2013, 10:16
Yeni oluşumlar her zaman çok mutlu ediyor değil mi...

vehibe
07-11-2013, 16:11
Vehibe hoşgeldin pek göremiyoruz seni. Emanetlerin neredeyse firesiz büyümeğe devam ediyorlar çok şükür, atlasların biri dışında hepsi çok iyi.

Güle güle büyüt canım. Hangi atlas çürüdü merak etim.

eceyıldız
08-11-2013, 00:32
Senin verdiklerinde sadece kılçık gibi olan çürüdü çürüyen yeri kestim temizledim kurumaya bıraktım kuruyunca toprağa ektim yine artık tutar mı bilmiyorum şimdilik iyi görünüyor.

vehibe
08-11-2013, 08:22
BendekiSenin verdiklerinde sadece kılçık gibi olan çürüdü çürüyen yeri kestim temizledim kurumaya bıraktım kuruyunca toprağa ektim yine artık tutar mı bilmiyorum şimdilik iyi görünüyor.

Bendeki kılçıktan o kadar dağıtım ki gelişimi durdu, artık ona dokunmayacağım.

GuneSunar
09-11-2013, 14:31
Merhaba, sayfanız hayırlı olsun. Bende aranızda yeniyim. Bu yaz çiçek bakmaya başladım. Hatta 10 gün önce tohumdan ektiğim yavru kaktüslerimde var :p Sayfanızda görünce merak ettim. İpek çiçeği demişsiniz, bende de var ondan mı, ona mı benziyor bilemedim. Çok katmerli değil çiçekleri çünkü merak ettim. Ben cadı tırnağı diye biliyordum. Acaba buda sukkulent mi oluyor?
Bilgilendirirseniz memnun olurum ;) Sayfanızda resmini atacağım umarım kızmazsınız. :rolleyes:

eceyıldız
11-11-2013, 07:00
Merhaba, sayfanız hayırlı olsun. Bende aranızda yeniyim. Bu yaz çiçek bakmaya başladım. Hatta 10 gün önce tohumdan ektiğim yavru kaktüslerimde var :p Sayfanızda görünce merak ettim. İpek çiçeği demişsiniz, bende de var ondan mı, ona mı benziyor bilemedim. Çok katmerli değil çiçekleri çünkü merak ettim. Ben cadı tırnağı diye biliyordum. Acaba buda sukkulent mi oluyor?
Bilgilendirirseniz memnun olurum ;) Sayfanızda resmini atacağım umarım kızmazsınız. :rolleyes:

Öncelikle sayfama hoşgeldiniz ne iyi ettinizde geldiniz. Evet bunlar ipek çiçeği kedi tırnağıda deniyor ama cadı tırmağını ilk sizden duydum demekki yerden yere değişiyor isimleri, aslında bizim buralarda küçük mahkeme çiçeği diye bilinir. Kedi tırnağı da sukkulentmiş bende yeni öyrendim, netten sukkulent ararken hep karşıma çıkıyordu, sordum bende sizin gibi, sukkulent dediler. Sizin kedi tırnakları yalınkat sanırım ayrıca havaların da etkisi var benim çok katmerli ipeklerim bile havalar soğuyunca az katmerli oldular gördüğünüz resimler yazdan kalan resimler.
Ektiğiniz tohumların gelişimini bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz

eceyıldız
12-11-2013, 09:47
Sabah mutluluklarım.

Yılbaşımın tomurcukları iyice belirginleşti
453483
Küçük glacilisim sonbaharda beni mutlu etmeye karar verdi.
453484
Telgraf çiçeğimde çiçeklenenler arasında
453485
Penceremi şenlendirenler
453486

eceyıldız
12-11-2013, 09:50
Kalanchoelerim de tomurcuklanmaya başlamış..

453490

Sabırsızlıkla renklerini göreceğim günü bekliyorum.

yağmur
12-11-2013, 11:36
Çok şanslısınız sayın eceyıldız,
Kaç yıldır bakıyorum bu hain kalanchoeler bir çiçek vermediler daha. Kompost, enzim çalışmalarınız ne alemde? Bende sayfanızı takip ediyorum ama sessiz üye sınıfından sanırım :D

eceyıldız
12-11-2013, 12:36
Hoşgeldiniz sevgili yağmur, sayfamı takip ediyor olmanız beni çok mutlu etti ama lütfen sessiz üye olmayın. Kompost çalışmalarımı bitirdim açıkçası uğraşmıyorum artık. Siz neler yaptınız.

yağmur
12-11-2013, 13:00
İlk yaptığımı saksı toprağına karıştırmıştım, çürümesi bitince üstüne şeker begonya diktim. Çok güzel geliştiler. Sonra 2 bidonu daha süzdüm, onları da bahçeye gömdüm. Şu an üstüne kara lahana dikili, bakalım nasıl gelişecekler. 4 bidonu süzüp 45 lt çöp kovasında toprakla karıştırdım, bahara hazırlık. Geride 3 bidonum daha var henüz 2 ayları var olgunlaşmaya. Şimdi artık sadece muz, patates, nar kabuğunu biriktiriyorum. Yazın olduğu kadar yeşil artık çıkmıyor zaten.

eceyıldız
12-11-2013, 14:12
Kompost sayfasnda nasıl yaptığınızı yazdınız mı ordan inceleyip sıvı gübre değilde toprak yapmak istiyorum.

yağmur
12-11-2013, 15:16
Suyunu süzdüğünüzde o sıvı gübre oluyor geri kalan posayı da kuru toprak ya da torfla karıştırıp verimli toprak elde edebilirsiniz.

eceyıldız
13-11-2013, 19:12
En son yaptığım kompostun suyu hala duruyor kullanmadım. O kompostun posasıda duruyor toprağa karıştırmıştım kullanmadım onuda. acaba hala kullanabilir mi...

yağmur
13-11-2013, 20:21
Toprağı kontrol edin, büyük ihtimalle çürümüş ve toprağa karışmıştır. Eğer tamamen çürümüşse kullanabilirsiniz.

kyora
13-11-2013, 20:45
Iyi akşamlar Eceyildiz,
Sayfaniz cok guzel, guzel çiçekli günleriniz olsun, sevdiklerinize beraber.

eceyıldız
14-11-2013, 08:25
Sayfama hoşgeldiniz Kyora. Daha güzelleri sizin olsun çok teşekkür ederim.

sami ulus
14-11-2013, 09:19
Efendim ben yeni gördüm sayfanızı, tebrik ederim. Kaktüs geçmişte çok besledim şuan beş tane var. Bütün enerjimi menekşeye ayırdığım için kaktüsle fazla ilgilenemiyorum ama çiçekcide çok güzel bir kaktüs gördüm onuda alıcam galiba.

eceyıldız
14-11-2013, 10:21
Efendim ben yeni gördüm sayfanızı, tebrik ederim. Kaktüs geçmişte çok besledim şuan beş tane var. Bütün enerjimi menekşeye ayırdığım için kaktüsle fazla ilgilenemiyorum ama çiçekcide çok güzel bir kaktüs gördüm onuda alıcam galiba.

Hoş geldiniz Sayın Sami Ulus, menekşelerim İskenderun havasını sevmeyince eski aşkım depreşti ve kaktüslere geri döndüm. Ama şimdi menekşelerimde toparlandı çok mutluyum. İkisi bir arada bakalım nasıl olacak :p

eceyıldız
19-11-2013, 21:30
Bu güzellikler Sevgili Zerrin Torun'un hediyesi. Burdan ona tekrar çok teşekkür ediyorum...

eceyıldız
19-11-2013, 21:35
Zerrin Torun'dan gelenlerin devamı

455319

455320

455321

Bunlarında yerleri hazırlanıyor şimdilik geçici olarak bir yerlere iliştireceğim ama yakında onlarında kendi saksıları olacak...

455322

eceyıldız
19-11-2013, 21:38
Yılabaşı çiçeğim beni çok mutlu etti çünkü pembe değil yavruağzıymış rengi.

eceyıldız
19-11-2013, 21:40
Bunlarda yeni geldi...

eceyıldız
19-11-2013, 21:43
Yeni gelenlerin devamı

yağmur
19-11-2013, 21:56
Güle güle büyütün hepsini. Aileniz epeyce büyüdü.

eceyıldız
19-11-2013, 22:22
Evet öyle Sevgili Yağmur, senin nasıl gidiyor neler yetiştiriyorsun.

yağmur
19-11-2013, 22:58
Bende, Bursa toplantısından önce sardunya-ortanca-begonya ve bir tanecik minik kızım (gymnocalycium baldianum) vardı. Çileklerim ve açmayan kalachoelerimle geçinip gidiyorduk ancak şu an balkonumda adım atacak yer yok. Toplantıda aldığım çelikleri tutturma-yaşatma uğraşındayım. Senin gibi bende her gün çıkıp kontrol ediyorum, minicik yaprak filizi görünce sevinçten uçuyorum :D

Zerrin Torun
20-11-2013, 06:29
Sevgili Ece Yıldız güle güle büyüt hepsini.Üçüncü resimdeki ben adını bilmiyorum bütün yaz pembe açtı.

sonkez
20-11-2013, 09:35
Ne güzel,gün geçtikçe çoğalıyorsunuz....

eceyıldız
21-11-2013, 07:42
Çoğaldıkça mutluluğumuz çoğalıyor ve yerimiz daralıyor Sevgili Sonkez. Herkesin mutluluğu çoğalır inşallah.

Sevgili Zerrin tekrar tekrar çok teşekkür ederim seneye hep beraber çiçeklerini görürüz inşallah.

Sevgili Yağmur, bir filiz bir yaprak bir tomurcuk bir haftalık mutluluk demek. Onlar büyüdükçe mutluluğunuz ve heyecanınız da büyüyecek.

eceyıldız
22-11-2013, 08:49
Kocaman bir kaynana topuzumuz oldu...

eceyıldız
03-12-2013, 15:40
Bu kaktüsleri bu gün bir çiçek serasında buldum malesef tepelerinde slikonlu yapma çiçekler var ama o kadar güzeller ki almadan yapamadım isimleri ve slikondan kurtarmanın yollarını bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

eceyıldız
05-12-2013, 11:14
Tepelerindeki kabustan elimden geldiğince en az zararla kurtardım kaktüslerimi...

eceyıldız
19-12-2013, 09:08
Mammi gracilisim çiçeklerini gösterdi...

461104

Sedum Palmerimde boyuna bakmadan açtı...

461105

E. mili güzelliğini sergiledi bana...

461106

Kalanchoeler hala tomurcukta...

461107

Yılbaşımın tomurcukları döküldü nedeni anlayamadığım için içeri aldım umarım bu tomurcuk açar.

461108

fatitoo
19-12-2013, 10:35
Ne kadar güzel sevgili eceyıldız baktığınız bir bitkinin çiçeklerini görmek... Ne mutlu size...

astrophytum35
19-12-2013, 11:11
hoş geldiniz hayırlı olsun. Bazı saksılarda torf kullanıyorsunuz galiba kaktüs türleri için zararlı olabilir bilginize.

hparliyan
19-12-2013, 13:59
saglıklı günlerde kullanmak üzere

eceyıldız
19-12-2013, 15:21
Ne kadar güzel sevgili eceyıldız baktığınız bir bitkinin çiçeklerini görmek... Ne mutlu size...

Belki hiçbir şey bu kadar güzel olamaz emeğinizin karşılığını almış oluyorsunuz... Darısı sizin kaktüs ve sukkulentlerinize Sevgili Fatito...

eceyıldız
19-12-2013, 15:26
hoş geldiniz hayırlı olsun. Bazı saksılarda torf kullanıyorsunuz galiba kaktüs türleri için zararlı olabilir bilginize.

Sizde hoşgeldiniz Sayın astrophyum35, ben hiç bir saksımda torf kullanmamışım. Saksılarımdaki toprak bitkiler için genel kullanım toprağı, bahçe toprağı ve kumdan olan bir karışım. Kaktüslerin çok verimli topraktan hoşlanmadıklarını öğrendim saksısı ne kadar küçük ve toprağı ne kadar az ise size o kadar çok çiçek veriyor buda sizin bilginize olsun.
Bazı usta yetiştiricilerden öğrendiğime göre de her zaman için kumun topraktan daha fazla olacağıdır...

eceyıldız
19-12-2013, 15:27
saglıklı günlerde kullanmak üzere

Sayfama hoşgeldiniz Sayın hparliyan, çok teşekkür ederim daha güzelleri sizin olsun.

hparliyan
19-12-2013, 15:28
hepsi birbirinden güzel emeğine sağlık

astrophytum35
20-12-2013, 06:36
Teşekkürler sayın ece hanım doğru bilgiler resimlerde tam anlaşılmıyor. Tekrar size bol dikenli ve çiçekli günler.

eceyıldız
20-12-2013, 09:47
Arkadaşlar dün gece kaktüslerime iyi geceler derken birde ne göreyim küçük kaktüsüm beyazlaşmış, dokunduğumda buz gibi kristalimsi bir tabaka ile kaplandığını gördüm.
1- bizim burada asla don olmaz ve derece sıfırı görmez.
2- sabah güneşi gören bir odadalar ve daha ciddi bir soğuk olmadı nerdeyse her gün güneş görüyorlar.
3- havalar güzel olduğunda odayı havalandırıyorum.
4- çok şükür ki başka kaktüslerde bişey yok.
Minik kaktüsüm bu halde her tarafından resimledim.

eceyıldız
20-12-2013, 09:49
Bu sabah saksısından çıkarıp hazır toprağı üzerinden temizledim resmen taşlaşmış o toprak. sonra ılık su ile yıkadım. ve arap sabunu ile birkez daha yıkadım ve kuruttum...
Yıkanmış ve emizlenmiş hali kaktüsümün.

eceyıldız
20-12-2013, 09:54
Minik kaktüsüm güneşte capcanlı göründü...

461252

Kaktüsüm kurtulacak mı....

461253

Bundan sonra ne yapmam lazım arkadaşlar deneyim ve bilgilerinizi bekliyorum...

yağmur
20-12-2013, 15:17
Bu şekilde kökü topraktan ayırıp yıkayınca 1 hafta dikmemeniz gerek diye biliyorum. Kurubir karton-kağıt üstünde gölgede bekleyecek. Deneyimli arkadaşlara kaktüs hastalıkları sayfasında bir sorun isterseniz.

cupid
20-12-2013, 15:58
Çok özür dileyerek soruyorum, ben mi yanlış anladım acaba. Siz arapsabunu ile kaktüsünüzü mü yıkadınız?

emelkmy
20-12-2013, 18:58
Ben de ilk defa duydum yıkandığını, bir sorun olmuyor mu o şekilde?

eceyıldız
20-12-2013, 21:27
Evet arkadaşlar yanlış okumadınız. Evde hazırlanan ilaçlar bölümünde okumuştum külleme hastalığı için arap sabunu sirke karbonattan oluşan bir karışımla karanfillerimi yıkamam tavsiye edildi ve denedim karanfillerim sağlıklarına kavuştu. Bu kaktüsünde külleme olabileceği ılık su ile yıkamam ve toprağından kurtarmam gerektiğini söyledi facedeki kaktüs grubunda ki arkadaşlar. Bende karanfillerimi arap sabunu ile yıkadım işe yaramıştı kaktüsü yıkayım mı dedim yıka belki işe yarar dendi yıkadım ve kaktüsüm o beyazlıklardan arındı ve güzelliği ortaya çıktı. Ben ayrıca yaprak güzelimdeki pamuklu bitleride aynı yöntemle temizlemiştim ve yine işe yaramıştı.

cupid
20-12-2013, 22:23
Evet arkadaşlar yanlış okumadınız. Evde hazırlanan ilaçlar bölümünde okumuştum külleme hastalığı için arap sabunu sirke karbonattan oluşan bir karışımla karanfillerimi yıkamam tavsiye edildi ve denedim karanfillerim sağlıklarına kavuştu. Bu kaktüsünde külleme olabileceği ılık su ile yıkamam ve toprağından kurtarmam gerektiğini söyledi facedeki kaktüs grubunda ki arkadaşlar. Bende karanfillerimi arap sabunu ile yıkadım işe yaramıştı kaktüsü yıkayım mı dedim yıka belki işe yarar dendi yıkadım ve kaktüsüm o beyazlıklardan arındı ve güzelliği ortaya çıktı. Ben ayrıca yaprak güzelimdeki pamuklu bitleride aynı yöntemle temizlemiştim ve yine işe yaramıştı.

Kaktüsünüzün güzelliği gerçekten ortaya çıkmış. Pırıl pırıl görünüyor. İnşallah daim olur.

toprak
20-12-2013, 23:31
Kaktüste çürük gözükmüyorsa toparlar.
İstanbul'dayım.
Benimkiler balkonda kışı geçiriyor.
Bir kar yağarken içeri aldim
Hastalıklara direçliler.
Belki bir banyo daha gerekir.
ama sakın çitileme:)

emelkmy
21-12-2013, 00:12
yeni bir şey daha öğrenmiş oldum :) çok teşekkür ediyorum.
sanırım bütün başlıkları tek tek gezmem gerekecek, her konu daha çok bilgi edinebilmem için.

Kaktüs50
21-12-2013, 07:21
Arap sabunu gerçekten bana da ilginç geldi daha kim bilir bilmediğim neler var. İnşallah kaktüsünüz de sorun yoktur bence bu şekilde saksıya dikin ve fazla sulamayın.

eceyıldız
21-12-2013, 09:33
Çok sevdiğiniz bir bitkinize bişey olduğunda onu kurtarmak için her yolu deniyor ve araştırıyorsunuz. Karanfillerim ve şeker begonyalarım külleme olduğunda ne yapacağımı bilemedim çok güzel açan karanfillerim ve yıl boyunca çiçeklerini benden esirgemeyen begonyalarım gözümün önünde yitip giderken öyle seyredemezdim. Karanfil başlığına yazdım cevap veren olmadı sonra araştırmaya başladım ve evde hazırlanan ilaçları buldum ağaçlar nette çünkü kimyasallara bulaşamazdım küçük bir kızım var. Sirkeli karbonatlı arap sabunlu karışımla yıkadım karanfillerimi ve şeker begonyalarımı, begonyaları bir karanfilleri iki defa yıkadım ve sonuç begonyalar ve karanfiller küllemeden kurtuldu. Kaktüsüm külleme olmuşsa aynı işlem ona da yarar diye düşündüm ama sirke ve karbonat koymaya cesaret edemedim arap sabunu ve ılık su ıle hafif hafif ovalayarak yıkadım ve sonuç şimdilik bu. Kaktüsümde herhangi bir çürüme olmadığı için bekletme gereği duymadım iyice kuruduktan sonra bol kumlu ve nemli toprağa ektim gelişmelere göre değerlendirme yapacağım.
Bu sabah kaktüsüm gayet güzel görünüyor.

Sevgili Emelkmy'nin dediği gibi aslında ağaçlar.netteki bütün başlıkları baştan sona kadar üşenmeden okumak lazım özellikle hastalık ve zararlılardan korunma başlıklarını...
İşte o zaman bitkimize bir şey olduğunda panik yapmadan çözümü nerde bulacağımızı bilir direk oraya bakarız. Bitkilerinizin hep sağlıklı kalması dileği ile...

eceyıldız
21-12-2013, 09:44
Bu kaktüsün başına gelen bana aslında satın aldığımz kaktüsün mevsimine bakmadan hemen toprağını değiştirmek gerektiğini öğretti. Çünkü minik kaktüsümün toprağı kaskatı olmuş ve kılcal kökler tamamen kurumuştu. Bence bu yüzden kaktüsüm havasızlıktan bu hale geldi.
Acaba yeni aldığım diğer kaktüslerimin toprağını değiştirsem mi karar veremiyorum.
Bizim buradaki hava koşullarına göre 2 aylık bir kış mevsimimiz kaldı. Bu iki ayı onları sürekli kontrol altında mı tutayım yoksa uyanmalarını göze alarak toprak değişimi yapayaım mı... Düşünce ve fikirlerinizi bekliyorum dostlar...

emelkmy
21-12-2013, 14:17
Eminim çok daha fazla tecrübesi olanlar daya iyi cevaplayacaktır ama ben yeni aldıklarımı mevsime bakmaksızın köklerini toprağından temizliyorum ve dikiyorum.
Belki yanlış yapıyorum, ben de gelecek bilgilere göre davranmak isterim.

Zerrin Torun
21-12-2013, 20:37
Sevgili Eceyıldız ben yaz kış demem aldığım tüm bitkileri hemen değiştiririm.Şimdiye kadar sorun yaşamadım.Çünkü bitkilerin ekili oldukları topraklar çok kötü bu yüzden onları kaybedebiliriz.

eceyıldız
23-12-2013, 08:23
Normalde yeni ortamlarına alışma dönemlerimden sonra bitkilerimin toprağını bende değiştiriyorum ama kaktüslerin uykularından uyandırılmaması gerektiği söylendiği için değiştirmedim kışın aldığım kaktüsleri. Şİmdi deneyimli arkadaşların vereceği cevaplara göre bende ne yapacağıma karar vereceğim.
Normalde burada şubat ortalarından sonra ilkbahar kendini gösterir hatta bizim burada şöyle bir söz vardır şubat ne kadar uğraşırsa uğraşsın güneşini saklayamaz diye işte bu yüzden baharı beklemekte mantıklı geliyor ama yine de gelecek cevaplara göre hareket edeceğim.

kokett
23-12-2013, 10:25
Normalde yeni ortamlarına alışma dönemlerimden sonra bitkilerimin toprağını bende değiştiriyorum ama kaktüslerin uykularından uyandırılmaması gerektiği söylendiği için değiştirmedim kışın aldığım kaktüsleri. Şİmdi deneyimli arkadaşların vereceği cevaplara göre bende ne yapacağıma karar vereceğim.
Normalde burada şubat ortalarından sonra ilkbahar kendini gösterir hatta bizim burada şöyle bir söz vardır şubat ne kadar uğraşırsa uğraşsın güneşini saklayamaz diye işte bu yüzden baharı beklemekte mantıklı geliyor ama yine de gelecek cevaplara göre hareket edeceğim.

Sevgili eceyıldız, ben de toprakları kötü durumda da olsa değiştirmemeyi tercih ediyorum. Martta hepsini birden saksılarıyla beraber değiştireceğim. Çok bilgili değilim ancak zaten uyku dönemindeler. Toprağa pek ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum. Kendimce böyle bir mantık uydurdum diyim :)

eceyıldız
23-12-2013, 11:03
İşte bende bu mantıktan yola çıkarak hareket ediyorum. Ama o her tarafı beyazlanan kaktüsün toprağını görünce endişe etmedim değil.Ama baharı beklemenin daha mantıklı olduğu da aşikar...

emelkmy
23-12-2013, 11:15
şimdiye kadar hiçbir kaktüsümü kaybetmedim ama eğer değiştirmemek daha doğruysa, bundan sonra benim de öyle yapmam gerekecek.

eceyıldız
23-12-2013, 11:19
Sevgili Emelkmy, ilk bahardan kasıma kadar hiçbir sorun yok o zaman değiştirebiliriz saksı ve toprağı, ama kasım - mart arası uykuda olduklarından ve uyku dönemleri yazın daha iyi gelişip çiçeklenmeleri için gerekli olduğundan uyandırılmamaları gerek diyor uzmanlar bizimde yapacağımız uzmanların dediklerini uygulamak olmalı bence...

morkaktus
23-12-2013, 13:09
Kışın toprak değiştirme konusunu ben de çok düşündüm. farklı forumlara da baktım. bu konuda sağlam bir görüş birliği yok Türkçe forumlarında. zaten çok az bilgi var. birkaç yabancı kaktüs forumunda ise önerilen mevsim kış sonu ama kışın da toprak değiştirmek ölümcül değildir diye bir kanı var.
Benim fikrime göre değiştireceğiniz toprağın yapısı da önemli. kusursuz bir kaktüs toprağı karışımınız varsa ve gerçekten toprağın değişmesi gerektiğini düşünüyorsanız, acil bir durum varsa bence kışın toprak değiştirmek çok büyük bir sorun değildir.

Seabert74
23-12-2013, 14:59
Çok sevdiğiniz bir bitkinize bişey olduğunda onu kurtarmak için her yolu deniyor ve araştırıyorsunuz. Karanfillerim ve şeker begonyalarım külleme olduğunda ne yapacağımı bilemedim çok güzel açan karanfillerim ve yıl boyunca çiçeklerini benden esirgemeyen begonyalarım gözümün önünde yitip giderken öyle seyredemezdim. Karanfil başlığına yazdım cevap veren olmadı sonra araştırmaya başladım ve evde hazırlanan ilaçları buldum ağaçlar nette çünkü kimyasallara bulaşamazdım küçük bir kızım var. Sirkeli karbonatlı arap sabunlu karışımla yıkadım karanfillerimi ve şeker begonyalarımı, begonyaları bir karanfilleri iki defa yıkadım ve sonuç begonyalar ve karanfiller küllemeden kurtuldu. Kaktüsüm külleme olmuşsa aynı işlem ona da yarar diye düşündüm ama sirke ve karbonat koymaya cesaret edemedim arap sabunu ve ılık su ıle hafif hafif ovalayarak yıkadım ve sonuç şimdilik bu. Kaktüsümde herhangi bir çürüme olmadığı için bekletme gereği duymadım iyice kuruduktan sonra bol kumlu ve nemli toprağa ektim gelişmelere göre değerlendirme yapacağım.
Bu sabah kaktüsüm gayet güzel görünüyor.

Sevgili Emelkmy'nin dediği gibi aslında ağaçlar.netteki bütün başlıkları baştan sona kadar üşenmeden okumak lazım özellikle hastalık ve zararlılardan korunma başlıklarını...
İşte o zaman bitkimize bir şey olduğunda panik yapmadan çözümü nerde bulacağımızı bilir direk oraya bakarız. Bitkilerinizin hep sağlıklı kalması dileği ile...

Bu arapsabunu olayını ben de denedim. Bana yeni gelen echeveriamdaki oluşan unlu bitle ancak bu şekilde başa çıkabildim. Arapsabunu+elma sirkesi karışımı ile bitkimi resmen yıkadım. Çok zor temizlendi.. Zaten yeni dikilmişti, bir de bu unlu bitle mücadele etmek zorunda kaldı. Ardından benim temizlik şokum :) Şimdi üzerinde yaraları var ama ölmedi :) Arap sabunu zarar vermediği için ev yapımı ilaçlarda sık sık kullanılıyor. Umarım sizinkilerde de işe yarar. Sevgiler

eceyıldız
23-12-2013, 20:11
Sevgili Seabert74, hoşgeldiniz. Arap sabunu sirke ve karbonat küllemeye çok iyi geliyor. Ayrıca unlu bitlerde de işe kesinlikle yarıyor yaprak güzelim balkondan aşağı uçmadan önce iki defa unlu bitin saldırısına uğradı ve her seferinde de bu karışım sayesinde kurtuldu. Arap sabununun eğer kaktüsüm külleme olmuşsa işe yarayacağından eminim zira kaktüsüm çok iyi görünüyor şimdilik inşallahta hep öyle kalır.

eceyıldız
23-12-2013, 20:14
Sayın Morkaktüs sayfama hoşgeldiniz. Kışın toprak değiştirip değiştirmeme konusu sanırım hepimizin çözüme ulaşmasını en kısa sürede arzu ettiğimiz bir sorun bence. Ama görünen o ki deneme yanılma yoluyla ya kaktüslerimiz kurban olacak **** sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edecek ne dersiniz.

morkaktus
23-12-2013, 22:00
Aynı fikirdeyim bazen en sağlıklı bilgi tecrübeyle kazanılan bilgidir. çünkü çoğu forumda sıcaklık, ışık, toprak gibi değişkenler sabit düşünülerek bilgiler veriliyor. örneğin ege bölgesiyle trakya arasında sıcaklık, güneşli gün sayısı vs.. çok fark var. bu iki bölgedeki kaktüsler için aynı stantart bilgileri kullanmak yetersiz kalır diye düşünüyorum. biz kendi toprak yapımız ışık ve ısı miktarımızla en iyi bilgiyi kendi tecrübelerimizle edinebiliriz sanırım. bir de çoğu kaktüs türünün ihtiyaçları farklı oluyor. en ideal ortamı bilmek için o kaktüs türünün doğal ortamındaki iklim koşullarını bilmek faydalı olabilir.

eceyıldız
24-12-2013, 08:18
Aynı fikirdeyim bazen en sağlıklı bilgi tecrübeyle kazanılan bilgidir.

bir de çoğu kaktüs türünün ihtiyaçları farklı oluyor. en ideal ortamı bilmek için o kaktüs türünün doğal ortamındaki iklim koşullarını bilmek faydalı olabilir.

İşte Sevgili Morkaktüs benimde en büyük sorunum kaktüslerimin isim ve türlerini bilmiyor olmam, bu nedenle araştıramıyorum. Ama bahar gelsin kaktüslerim toparlansın hepsinin tekrar resimlerini yayınlayıp isim öğreneceğim böylece dediğiniz gibi o türü araştırarak daha sağlıklı bilgilere ulaşacağım.
Aslında benim gibi kaktüs yetiştirmede yeni olan bütün arkadaşların ilk yapacağı şey bu olmalı...

eceyıldız
05-01-2014, 09:38
05.01.2014 itibari ile kaktüs ve sukkulentlerim

Sempervivumum benim

463296

Kenarlarına bakar mısınız oyalı gibi

463297

Sevgili Loveforlife'nin armağanlarından isimlerini bilmiyorum

463298

Bu güzelin adını bilen yazar mı acaba

463299

İkisi bir arada çok mutlu görünüyorlar değil mi... İsimlerini bilen var mı acaba

463300

eceyıldız
05-01-2014, 09:41
Arajmanlarım...

eceyıldız
05-01-2014, 09:43
Kaktüs ve sukkulentlerden seçmeler...

eceyıldız
05-01-2014, 09:45
Kaktüs ve sukkulentlerden seçmelere devam...

eceyıldız
05-01-2014, 09:46
Birazda balkondan...

eceyıldız
05-01-2014, 09:49
Balkondan devam...

eceyıldız
05-01-2014, 09:55
Son fotolar

Sevgili loveforlife'nin hediyelerinden adını bilmiyorum :p

463324

Şebboyla beraber çok mutlular

463325

Dostlar bu minik kaktüsüm sizce kurumuş mu yoksa hala hayatta mı...

463326

Onun bu haline dayanamadım ve iki hafta önce onu fısfıslayıp sulamaya başladım, ısıtılan odaya aldım ama hala değişiklik yok.

463327

loveforlife
05-01-2014, 11:02
Son fotolar

Sevgili loveforlife'nin hediyelerinden adını bilmiyorum :p

463324

Şebboyla beraber çok mutlular

463325

Dostlar bu minik kaktüsüm sizce kurumuş mu yoksa hala hayatta mı...

463326

Onun bu haline dayanamadım ve iki hafta önce onu fısfıslayıp sulamaya başladım, ısıtılan odaya aldım ama hala değişiklik yok.

463327

Sevgili Eceyıldız,

İlk fotoğraftaki sedum sarmentosum. Baharda daha fazla coşacak ve güzelliğini sergileyecektir. Sedum palmeri iklim farkından olsa gerek erkenden çiçeklerini göstermiş. Benimkiler henüz tomurcukta.

Kaktüsün ise echinopsis subdenudata. Ölmemiş ama çok fazlasıyla buruşmuş. Toprağı mı az acaba? Benimkiler aylardır sulanmıyor, hiç bu şekilde buruşanı yok. sizin oralar daha sıcak olduğundan birazcık su istemiş galiba. Havalar da oldukça iyi gidiyor zaten. Bence alıştıra alıştıra, az da olsa sulamayı dene. Dayanıklı bir tür, kurtulacaktır diye düşünüyorum. Isıtılan odada tutma bence.

Sevgi ve selamlarımla...

eceyıldız
05-01-2014, 11:30
Sevgili Eceyıldız,

Kaktüsün ise echinopsis subdenudata. Ölmemiş ama çok fazlasıyla buruşmuş. Toprağı mı az acaba? Benimkiler aylardır sulanmıyor, hiç bu şekilde buruşanı yok. sizin oralar daha sıcak olduğundan birazcık su istemiş galiba. Havalar da oldukça iyi gidiyor zaten. Bence alıştıra alıştıra, az da olsa sulamayı dene. Dayanıklı bir tür, kurtulacaktır diye düşünüyorum. Isıtılan odada tutma bence.

Sevgi ve selamlarımla...

Yaklaşık 2 belki 3 haftadır azar azar su veriyorum ama hala değişiklik yok ama bu yazdklarından sonra içim rahatladı şimdi hemen arkadaşlarının yanına götüreceğim. Teşekkür ederim Sevgili Loveforlife...

eceyıldız
05-01-2014, 12:03
Bebişlerde uykuda sanırım hiç gelişmiyorlar...

yağmur
05-01-2014, 20:22
Çeşitlerin ne kadar çoğalmış sevgili eceyıldız. Maşallah güle güle büyüt hepsini.

eceyıldız
05-01-2014, 21:10
Teşekkür ederim sevgili Yağmur daha da var onları başka güne sakladım :D ... Ben hala kendimi yolun başında görüyorum aslında edinilmesi gereken çok kaktüs türü var..

eceyıldız
07-01-2014, 15:45
Bu gün kaktüslerim için hazırlık olsun diye saksı olmaya gittim bakın neyle döndüm.
463642

463643

463644

463645

463646

Tabi en kısa sürede tepelerinde ki kabustan kurtulacaklar.

sonkez
07-01-2014, 15:54
Maşallah ne çok çeşidin oldu..

olcim
07-01-2014, 16:07
Çeşit çeşit hepsi çok güzeller , nazar değmesin ! :D

hparliyan
07-01-2014, 16:08
Bu gün kaktüslerim için hazırlık olsun diye saksı olmaya gittim bakın neyle döndüm.
463642

463643

463644

463645

463646

Tabi en kısa sürede tepelerinde ki kabustan kurtulacaklar.

Kısmet yapacak bişey yok kaktüs ve sukkulentleriniz allah ım sağlıklı büyütmek nasip etsin

eceyıldız
07-01-2014, 17:00
Sevgili Sonkez, Sevgili Olcim ve Sayın Hparliyan iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bu gün saydım sukkulentler hariç yaklaşık 50 kaktüsüm olmuş. İnşallah bütün kaktüs severlerin kaktüslerinin daha da çoğalması dileği ile tekrar teşekkürler.

eceyıldız
09-01-2014, 19:03
:(
464022

464023

464024

464025

464026

Acaba üst tarafını toprağa yatırsam köklenir mi...

Narinkhn
10-01-2014, 07:20
Sevgili Eceyıldız bir kez de sayfanda sörf yaparken yazayım dedim:)Bence umudunu kesme.Toprağa öylece yatırıp bir hafta sulamasan belki bahar yaklaşıyor diye tutabilir.

eceyıldız
10-01-2014, 09:26
Öyle yaptım zaten inşallah köklenmeyi başarır da tutar Sevgili Zerrin Torunun hediyesi idi benim için çok değerliydi anlayacağın.

yeşilkolik
10-01-2014, 12:18
Sevgili Eceyıldız sayfana bayıldım hepside çok güzel ve saglıklı görünüyor.

eceyıldız
10-01-2014, 12:19
Teşekkür ederim Sevgili Yeşilkolik sayfama hoş geldin...

Zerrin Torun
11-01-2014, 06:54
Üzülme Sevgili Hülya daha iyisini edinirsin.Ömrü bu kadarmış.Eğer yeni kaktüsler edinirsem mutlaka yine yollarım.

eceyıldız
11-01-2014, 08:15
Çok teşekkür ederim Sevgili Zerrin, benim için çok önemliydi...

hira
12-01-2014, 13:00
Geçen gün arap sabunuyla yıkadığın kaktüsten ne haber Eceyıldız? yırttı mı kefeni? :) benim bu kaktüs konusunda cesaretim yok, deneylmlerinizden yararlanayım hiç olmazsa:)

eceyıldız
12-01-2014, 21:02
Evet şimdilik kefeni yırttı gibi gayet iyi ve sağlıklı çok şükür. Csaretini toplayıp aramıza katılmanı bekliyoruz Sevgili Hira, zaten diğer bitkilerden farkı yok kaktüsün Hadi yarın ilk iş olarak bir kaktüs edin arkası çorap söküyü gibi gelir zaten. :)

hilalll
14-01-2014, 00:52
Sevgili Sonkez, Sevgili Olcim ve Sayın Hparliyan iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bu gün saydım sukkulentler hariç yaklaşık 50 kaktüsüm olmuş. İnşallah bütün kaktüs severlerin kaktüslerinin daha da çoğalması dileği ile tekrar teşekkürler.

Amin diyorum :-) Masaallah hepsine butun sayfalarinizi bi çirpida okudum bende aynen bunlari yaşamak istiyorum çok çok çok hemde....tohumdan yetistirmeyi planliyorum ama gördümki çok fazla beklemek ggerekiyor galiba

eceyıldız
14-01-2014, 09:20
Hoşgeldiniz Sayın Hilalll, beğenmenize ve size bu heyecanı yaşatmış olmama çok sevindim umarım en kısa zamanda sizinde daha çok kaktüs ve sukkulentiniz olur. Evet tohumdan kaktüs yetiştirmek çok sabır ve aslında deneyim isteyen bir iş acemiliyim yüzünden 90 tohumdan ancak 4 tane yavrucak alabildim. iyice araştırıp öyle girişmek lazım tohum işine... Size şimdiden başarılar dilerim.

Seabert74
14-01-2014, 12:23
Sevgili Eceyıldız,
Bugünkü ziyaretimi size yapmak istedim. Tüm çeşitleriniz çok güzel.. Keyifle gezdim sayfanızı.. Kaktüslere şu an mesafeliyim ama sizinkileri izlemek çok güzel.. Elinize saglık, sevgiler

berçin
14-01-2014, 16:26
Sevgili eceyıldız bu kadar kısa sürede bu kadar çeşit maşallah diyorum. Seninde belirttiğin gibi kaktüs ve sukulent dünyası bambaşka, bir bulaştı mı kurtulamıyorsunuz:) Hepside çok güzel eline emeğine sağlık, sevgiler...( bu arada kıskanılacak türlerin var:)))

hira
14-01-2014, 21:20
Evet şimdilik kefeni
yırttı gibi gayet iyi ve sağlıklı çok şükür. Csaretini toplayıp aramıza
katılmanı bekliyoruz Sevgili Hira, zaten diğer bitkilerden farkı yok
kaktüsün Hadi yarın ilk iş olarak bir kaktüs edin arkası çorap söküyü
gibi gelir zaten. :)

Zaten 14 tane kaktüsüm var Eceyıldız, bi zahmet sayfama baksanda görsen diyorum!:( şuan için sorun yok ama zamanla ölüp gidiyorlar.. Şimdi içerde sıcak yerdeler, sözde ben her sabah uyandığımda soğuk bir yere alacağım diye düşünüyor ama yapmıyorum. Bile bile lades sanki benimkisi:)

eceyıldız
15-01-2014, 09:09
Sevgili Eceyıldız,
Bugünkü ziyaretimi size yapmak istedim. Tüm çeşitleriniz çok güzel.. Keyifle gezdim sayfanızı.. Kaktüslere şu an mesafeliyim ama sizinkileri izlemek çok güzel.. Elinize saglık, sevgiler

Sayfama hoşgeldin Sevgili Seabert74, beğenin ve ziyaretin için çok teşekkür ederim daha güzelleri sizin olsun...

eceyıldız
15-01-2014, 09:33
Sevgili eceyıldız bu kadar kısa sürede bu kadar çeşit maşallah diyorum. Seninde belirttiğin gibi kaktüs ve sukulent dünyası bambaşka, bir bulaştı mı kurtulamıyorsunuz:) Hepside çok güzel eline emeğine sağlık, sevgiler...( bu arada kıskanılacak türlerin var:)))

Hoşgeldin Sevgili Berçin, beğenilerin için çok teşekkür ederim kaktüs üstadlarını gördükçe heveslenip daha da almak edinmek istiyor insan...
Bu arada kızkanma canım yavru verdiklerinde sözüm var dağıtacağım kim isterse... ;)

eceyıldız
15-01-2014, 09:35
Sevgili Hira, ben daha önce balkonuna gelmiştim ama inan kaktüslari hatırlamıyorum. Şimdi tekrar bakacağım. O zaman türlerinin daha fazla çoğalması ve çok güzel türlere sahip olmanı diliyorum.

pulibet
16-01-2014, 01:58
Sevgili Eceyıldız sayfalarınızı büyük bir zevkle gezdim. Bende bir succulent aşığıyım. Sizden ricam yapraktan büyüttüklerinize daha çok yer vermeniz. Onlardan o minik yavruların çıkması mucize sanki.
Sevgilerle.

eceyıldız
16-01-2014, 09:43
Sayfama hoşgeldin Sayın Pulibet, gördüğün yapraklar ilk denememdi ve yüzde yüz başarılı olamadım malesef. o kadar yapraktan sadece 4-5 adeti yavru verdi yeni yapraklar ve bende olmayan türler buldukça denemeye devam edeceğim ve burda paylaşacağım elbet... Bebişlerin fotolarını az daha büyüdüklerinde sayfaya koyacağım...

eceyıldız
20-01-2014, 09:56
Paşa kılıcım uzun zamandır fotosunu koymuyordum

465730

Açan pembe kalanchoem

465731

Ve kırmızı kalanchoem de açtı

465732

Sedum palmerii açmaya devam ediyor

465733

eceyıldız
20-01-2014, 09:59
Öldü diye düşündüğüm mor aneuim yeniden merhaba dedi bana

465734

Tamamen çürüdükten sonra topraktan filiz çıkaran tüylü telgrafım

465735

sumeyra47
20-01-2014, 10:49
Sevgili eceyıldız,

Kalanchoeların çok güzel açmışlar maşallah. Benimkiler böceklendiler İki aydır tomurcuklar büyümeyip açmıyor. Rengini çok merak ediyorum.

eceyıldız
20-01-2014, 11:24
Canım onlara sirkeli karbonatlı süsbiberli arap sabunlu su ile fısfısla belki faydası olur evde hazırlanan ilaçlar bölümünde okumuştum pamuklu bitte denedim işe yaradı ayrıca yapışkanlı bit içinde iyi geliyormuş denemekte fayda var. Nasıl hazırlanacağını Sayın Mine pakkaner anlatmış incele sende...

sumeyra47
20-01-2014, 16:40
Ben iki kere sadece arap sabunu suyu ile fısfısladım. Siyah bit galiba yapraklarda yapışkanlıkta var. Senin dediğin formülüde araştırıp uygularım artık. Umarım seneye çiçeklenir. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

eceyıldız
21-01-2014, 09:20
Arap sabunu ile yıkamak pamuklu bite iyi geliyor ama fıslama değil resmen yıkayacaksın. Ama dediğim karışımı ben yaptım yapışkanlı bite iyi geldi aslanağzı bende kurtulamıyordu o yapışkandan valla kurtuldu ayrıca külleme denilen mantara da iyi geliyor ama süs bibersiz yine yıkayarak karanfillerim ve şeker begonyam öyle kurtuldu. Ayrıca az yağlı mı yağsız mı hatırlamıyorum ama süt fısfıslnırsa bitkilere bu bitler gelmiyormuş yine evde yapılan ilaçlar bölümünde okumuştum ben en kısa zamanda o bölümü tekrar baştan okuyup uygulayabileceklerimi yapacağım bu sene de o yapışkan bitle uğraşmak istemiyorum süs biberlerim aslan ağzım ve kına çiçeklerim çok çekti geçen yaz bunlardan.

serifekulu
21-01-2014, 12:23
hepsi birbirinden güzel...
bayıldım bayıldımm
ben de ufak ufak başladım kaktüs yetiştirmeye umuyorum sizler kadar başarılı olabilirim..

eceyıldız
21-01-2014, 21:26
Sayfama hoş geldiniz Sayın Serifekulu, beğeniniz için teşekkürler. Daha güzelleri sizin olsun. Hepimiz öyle başladık daha başarılı olduk mu bilmiyorum ben yaz başında başladım bu kış geçsin baharla beraber uyansınlar o zaman başarılı oldum mu bileceğim zira bu kış üç kaktüs kaybettim bile...

serifekulu
22-01-2014, 09:48
kalanlar çiçekleriyle sizi sevindireceklerdir eminim
umarım kaybınız üç taneyle kalır
hepsine burdan sevgimi gönderiyorum :)

eceyıldız
03-02-2014, 10:08
Tomurcuk mu yaprak mı

eceyıldız
03-02-2014, 10:12
Coşan kalanchoelerim balkonumun neşeleri.

467917

Çok uzun sürüyor tomurcuk dönemi ama açıncada muhteşem açıyor beklemeye değer yani

467919

Ve en sonunda sarı kalanchoem oldu

467918

yağmur
03-02-2014, 23:22
Sevgili eceyıldız,
Tüm çiçeklerin çok güzel. Kalanchoe'lerine nasıl bakıyorsun? Hep güneş gören mi yoksa belli bir dönem gölge yerde mi kalıyorlar? Bu balkonun güneye mi bakıyor?