Bağlan

View Full Version : Başka türlü bir şey benim istediğim; ne ağaca benzer, ne de buluta ...

Sayfalar : [1] 2

laparaki
10-09-2013, 20:32
selam herkese..bizim de bir ev maceramız oldu ama..uzun zamandır beklemedeyim..sanırım sizlere fotoğraf sunmak ve yazabilmek için uygun zaman kolladım durdum..biraz da endişeliyim ...çalışma hayatı ; çocuklar ; ev derken zaman geldi demekki..başlayalım ama çok acemiyim , affedin artık :)

laparaki
10-09-2013, 20:43
Bir yıl önce memlekette yaz tatilinde satılık bahçeli ev aradık durduk...fakat istediğimiz gibi bahçeli bir ev bulamadık..sonra birden şimşekler oluştu bende..eşime dedim ki; niçin köydeki araziye ev yapmıyoruz biz ?? sonra hızlı bir süreç başladı..üstelik belki inanmayacaksınız ; cebimizde çeyrek altın parası bilem yoktu..İzmir'e dönüp bankaya kredi için başvurduk..çok sayılamayacak bu krediyi cebimize koyduk..eee sıra ev planı oluşturmaktaydı..Eşim inşaat mezunu, şanslıyım bu konuda. ama o çizdi ben beğenmedim,o çizdi ben bozdum..önce dublex, sonra müstakil ev planları çizdik durduk günlerce..en sonunda içimize sinen planı aldık yanımıza; 10 gün aradan sonra eşimin köyüne , ev yapma hayalleriyle döndük....

tevfikki
10-09-2013, 21:27
Hadi hayırlısı bakalım.

Gül Batur
10-09-2013, 21:39
laparaki hoş geldiniz inşatınızda kolay gelsin hayırlı mekan olsun resiminide bekleriz.

laparaki
10-09-2013, 21:50
işte arazimiz böyle bir yer..yol altında kalan ; bu yüzden yıllarca yoldan geçenlerin çöplerini attığı bir yermiş...bir dönüm kadar büyüklüğü...

laparaki
10-09-2013, 21:52
çok teşekkür ederim...sanırım başarıcam bu forumda aktif olmayı.. çünkü yıllardır seviyorum burayı ve sizleri :)

Sevgi
10-09-2013, 21:58
Hayırlı olsun. Inşallah herşey gönlünüzce olur.:)

Sevgi Durul
10-09-2013, 22:09
işte arazimiz böyle bir yer..yol altında kalan ; bu yüzden yıllarca yoldan geçenlerin çöplerini attığı bir yermiş...bir dönüm kadar büyüklüğü...

Sayın laparaki, hayırlı uğurlu olsun. Devamını bekliyoruz.:)

laparaki
10-09-2013, 22:26
sağolun iyi dilekleriniz için..çok acemiyim sitede; destekleriniz beklerim :)

Gül Batur
10-09-2013, 22:27
başlamak bitirmenin yarısıdır. kolay gelsin yavaş yavaş dünyada birden kurulmamış.

laparaki
10-09-2013, 22:30
eşimin inşaat mezunu oluşu hep başımızı hep derde sokmuştur bizim..bende tabi ki onun yanında fıtı fıtı çalışmayı severim..eğer bir iş bizim yapabileceğimiz nitelikteyse ; kendimiz yaparız durumuna düşüyoruz en sonunda...

laparaki
10-09-2013, 22:32
köyden bir usta bulduk..eşim bende seninle birebir çalışıcam diyerek anlaşma yaptı..ve başladık sonunda..ben ve kızlarımda sürekli çalıştık tabi ki..ilerleyen fotoğraflarda tanışacaksınız kendileriyle de..şimdi dönelim arsaya..diren kepçe :)

laparaki
10-09-2013, 22:49
su arama çalışmalarımız başladı ...

Tolga Özmeral
10-09-2013, 23:42
Sayın Laparaki,
Çok hoş ve içten bir başlangıç.
İlgi ile takip edeceğim.

Ayrıca, O kepçe direnecektir :).

TRAKLI
11-09-2013, 01:36
Sayın Laparaki
Hayırlı olsun kendi emeğinizde olunca ayrı bir tadı olur.

korucak
11-09-2013, 08:35
Sayın laparaki,
Yeni başlangıçlar her zaman iyilikler getirir. Sizinki de öyle olur inşallah. Hayırlı olsun,sağlıkla ve sükunetle sonunu getirmenizi dilerim. Böylece siz de bizim köye hoşgeldiniz... :)

laparaki
11-09-2013, 15:11
inşaata başlamadan 10 gün önce; köye ev yapacaksınız deseler inanmazdım..öyle hızlı bir karar verme ve başlama oldu ki ; anlatamam..neden mi köy ?? aslında çok ta uzatmaya gerek yok; biliyorum ki burada ortak bir anlayışa sahip bir topluluğuz..ama yinede : çocukluğumun en güzel anıları ; anneannem ve dedemle köyde yaşadıklarımdı..akşam sekiz olunca yatılır ; sabah beşte kalkardık..akşamları dedem bir tahta parçası üzerinde tütünlerini kıyar ; sonra kağıda sarar, diliyle yapıştırır ; sonra maşa ile maşınganın ( kuzine ) kapağını açıp kor alır sigarasını yakardı..bir de radyosunu açtı mı tamamdı herşey..kış geceleri sürgülü camlardan gelen rüzgarın uğultusundan hep korkardım; yıllar sonra böyle seveceğimi bilmeden..duvara gömme banyolarsa en ilginç kısmıydı evin..misafir odasında; duvarda geyikli halı ; tavan tahtaları arasından sarkan ayva ve narlar olurdu..bir de küçük ördek soba :) dedem atla tarlaya gider; anneannem genelde ahırda hayvanlarla ilgilenirdi.akşamları dedem köyde yunanlıların yaptıklarını ; hacda yaşadıklarını anlatırdı..ben sessizce kitap okurdum kenarda..dedemin 14 torunu arasında ilçeden gelip te onlarla kalan tek çocuktum..annemler beni almaya gelince, arabanın arka koltuğunda onlarla el sallarken her seferinde duygulanır, içimden bir şeyler eksilirdi.. ve eve gelince uzun süren bir boşluk :(

laparaki
11-09-2013, 15:16
kapı nümeromuz bilem var :)

laparaki
11-09-2013, 15:47
Temel çukurlarını ve hatıl yerlerini belirlemek için demir çubuklar çakıldı, ip çekildi ve kireç dökülerek kazılacak yerler belirlendi. Bundan sonraki iş sırası yine kepçede...

laparaki
11-09-2013, 16:15
insanın anavatanı çocukluğudur derler ya ; çocukken köyde biriktirdiğim anıların kişiliğime etkisi çoktur diye düşünüyorum..anne tarafım muhafazakar ve mütevazi; baba tarafım da o kadar modern ve şehirli insanlardı..o yüzden sömestr tatillerin de de İstanbul'a babaannemlere giderdim..Erenköy'de o zamanlar köşkler ; bahçeli evler, en güzel dönemiydi sanırım..ve ben o hızlı yaşanacak şehirleşmenin son tanıklarından biriydim kanımca..babaannem VE Dedem Almanya'dan yeni dönmüş; yatırım derdindelerdi..Babaannem gittiği yere çabuk uyum sağlardı ; severdim bu yanını.kocaman bir pencereden bakardı dünyaya, aşılmayacak kadar yüksek ve kalın duvarları yoktu.ben yollarda şarkı söylemeden duramazdım; bunu sevmezdi..Dışarıya çıkmadan mutlaka bana parfüm sürer ,saçıma başıma özen göstermemi isterdi...İstanbullu yapmaya çalışıyordu beni; ama içimde onun gençliğinde terkettiği Anadolu vardı.
İşte ben bu iki farklı kültür arasında büyüdüm..iyi ki de öyle oldu ; bu bende bir farkındalık yarattı...sanırım buna bir isim koysak herşeyi sevebilme durumu diyebiliriz :)

kasap.94
11-09-2013, 17:44
Doğal hayata dönüş mücadeleniz de size kolaylıklar diliyorum.

zelish
11-09-2013, 18:05
Sn. laparki,

Öncelikle hayırlı olsun. Umarım herşey eksiksiz ve gönlünüzce olur. Yazılarınızı okurken yüzümde hafif bir tebessümle birlikte inceden inceden duygulandım. Yasadıklarımız hemen hemen aynı, sadece Almanya dandoğup büyüdüm o kadar. Kendimi bildiğim bileli (halen bile) bu yaşımda köye gidip avludan içeri girdiğimde (bizim oradalarda tokat kapısı derler) hoop soluğu evin damında alırdım. Kuzular, inekler, buzağılar...

Neyse işte.

Heyecanınız hiç kaybolmasın, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum şimdiden, cesaretiniz bana da cesaret verdi. takipte olacağım.

Kolay gelsin ;)

ezo
11-09-2013, 20:19
Uzun zamandır kafamdan geçirdiğim şeyleri birilerinin yaşadığını görmek inanın benide mutlu ediyor ve bak oluyor işte dedirtiyor. Heyecanla resimlerinii bekliyeceğim. Hayırlı olsun...

laparaki
11-09-2013, 21:23
umarım benim böyle duygularımı uzun uzun bir dosta anlatır gibi anlatmamdan rahatsız olmuyorsunuzdur...görüldüğü üzre ben içimde yıllardır topladıklarımı ; buraya bayağı bi serdim yani..bildiğin blogger yaptım burayı..kusura bakmayın canlarım ; ne diyeyim :)

laparaki
11-09-2013, 21:40
temele konulan her taşta alınterimiz var, bu başka bir duygu..ailece çalıştık.çocuk işçi çalıştırarak suç bilem işledik :)

laparaki
11-09-2013, 21:56
neden böyle hazırlıksız ; apar topar bu yola başkoyduk??? Anlattığım çocukluk anılarımdan çocuklarımında olsun istedim...bilirsiniz bizim toplumumuzda genelde emekli olunca köye dönüş yaşanır...ben bunun çocuklarım büyümeden gerçekleşmesini istedim...anılarında yalınayak toprakta yürümek olsun istedim..bahçeden dalından sebze meyve koparmayı hatırlasınlar istedim..tavukların yumurtladıktan sonra gıdaklamasını bilsinler istedim..bu anlamda sanırım şehirden gelip köye ev yapan en genç çift olabiliriz bu köyde :)
şimdi de köyümüzden biraz gezi ( ! ) fotoğrafları :)

TaşevliBahçe
12-09-2013, 11:55
Sn, laparaki ,

Bahçeniz ,eviniz , sayfanız hayırlı olsun ...

heyecanla gelişmeleri bekliyoruz ....

ev yaptığınız yeri merak ettim neresi acaba ???

sonkez
12-09-2013, 12:07
Başlanmış iş bitmiş iştir derler....Hayırlısıyla bitirmek nasip olsun...Rabbim kolaylıklar versin....

laparaki
12-09-2013, 13:41
TaşevliBahçe sizin fotoğraflarınıza da baktım dün epeyce..çok uğraşmış emek vermişsiniz..en büyük hayalimdi taş ev ; ama bizim yörede taş ustası yok artık.. evimizin yeri Balıkesir Balya'nın bir köyü..eşim oralı ve kendi arazisi vardı ; açıkçası bunu değerlendirmek istedik..

laparaki
12-09-2013, 13:56
Eşimin köyü burası..yörük köyü.hala geleneklerini sürdüren bir yapısı var..fakat sevmediğim durumlarda oluyor yani ; örneğin köy % 99 İzmir'e göç vermiş..oldukça büyük bir köy..ama İzmirliler son yıllarda öyle evler yapmışlar ki ; donup kalıyorum görünce..4-5 katlı apartmanları kondurmuşlar köyün çeşitli yerlerine..madem apartman seviyorsun kal şehirde; buranın doğasını niye bozup şehirleştiriyorsun..mesela ben tezek kokusunu severim köyde ; sokakların parke değil tozlu taşlı olmasını severim..daha da ilginç olanı pazar günü köye pazar kuruluyor ; çok üzücü değil mi ???

laparaki
12-09-2013, 14:05
temelimizi çok sağlam olacak şekilde doldurduk..tabi siz teknik bilgi de isteyeceksiniz zaman zaman ama ; işte o bende yok dostlar :p
iş bitince anladım ki ; temel en kolayı, çünkü diğer safhalar çok daha zor ve zaman alıyor..

laparaki
12-09-2013, 14:14
demir büken arkadaş eşim olur kendisi..gerçi inşaat döneminde sabah 7 akşam 7 çalışırken kapkara oldu; bazen ben bile zorlanıyordum tanımaya :)

siyah giysili ( ferace) teyze de meraklı kalabalıktan bir temsilcidir:)akşamları köyden bazı insanlar çekirdeklerini alıp dutumuzun altına oturup izliyorlardı..ne güzeldi...

laparaki
12-09-2013, 14:22
eee işler zorlaşıyor..inanın sözde usta tutuk ; iyi de bir insandı ama o şöyle yap dedi; eşim yaptı..en ağır kısımlarını ve işin %80'ini tocam yaptı :) nasıl demir büküyor bak bak :) küçük kızım 5 yaşında ; baba mesleğini mi seçecek nedir :rolleyes:

Coyan
12-09-2013, 17:04
Sayın Laparaki; Sayfanızı ilgiyle okudum. Ne mutlu size! İnsan, kendini nereye ait hissediyorsa, oralıdır. Sizi çok iyi anlıyorum. Ve çok da iyi bir karar vermişsiniz. Umarım herşey gönlünüzce gelişir.

Kolaylılar diliyorum.

loveforlife
12-09-2013, 17:27
Sayın Laparaki,

Nasıl içten, ne kadar güzel bir sayfa bu böyle! Her şeyin gönlünüzce olacağı bir yuva dilerim...

laparaki
13-09-2013, 00:55
çok sağolun canlar ...evini bizim gibi kendisi yapmak isteyenler ; ruhunda kaçıklık olanlar için arşiv olsun diye çok fotoğraf ekliyorum..bu anlamda inşaat dışında neler oluyor ?? sabah kalkıyorum..inşaat için koca bir termos çay ve malzemelerini hazırlıyorum...ağustos sıcağında güneşin göbeğinde çalışmak kolay değil; geceden buzluğa koyduğum şişelerce suyu hazırlıyorum..kahvaltıdan sonra 8 gibi eşim inşaata gidiyor..biz köyde kayınvalidemin evinde kalıyoruz ( bu bizim için büyük avantaj ; en azından kalacak yer sorunumuz yok) sonra ben sırayla ev halkına kahvaltı hazırlıyorum..ev işleri falan derken ; öğle yemeği için ustalar yemeğe geleceği için yemek hazırlıyorum..öğleden sonra inşaata gidiyorum..birkaç saat durup tekrar eve gelip akşam yemeği hazırlıyorum..akşam gelen duşa giriyor..yemek yapma bulaşık ve çamaşır asli mesleğim oldu inşaat sırasında..ama ne olursa olsun bizim emeğimizle oldu; çok ta eğlenceli günlerimiz de oldu.
Ne o Abdullah Usta; çok mu yorduk seni ; yan yan bakıyorsun :)

laparaki
13-09-2013, 01:01
Eğitim her yerde..büyük orta küçük kavramı :) uygulamalı ; yerinde eğitim :)

laparaki
13-09-2013, 01:16
Biraz ev hakkında bilgi vereyim size...dediğim gibi önce dublex planlar çizdik..sonra bunun yaşlılığı var ; hemde ayağımız toprağa değsin isteyip tek katlıya çevirdik..istersek ilerde üste bir oda ve teras atarız dedik.evimiz 130 metrekare kullanım alanlı + 30 metrekare veranda... veranda yola değil arkaya cepheli..yani köy manzaralı ...arsa yol altında kalıyor ; köyün son evi.. oldukça özgür bir ortam olacak :)

laparaki
13-09-2013, 01:33
havalar çok sıcak ; bu işleri zorlaştırıyor..ama tatilin yarısına geldik..zaman sıkıntımız var..ha gayret yapıcılar..bundan sonra tüm inşaat işçilerinin önünde saygıyla eğileceğim ; hakkaten zor iş :)

laparaki
13-09-2013, 01:43
ohhh...nasıl severim köy ekmeğini...yaşam ne kadar doğal sa burada, insanlar da öylesine güleryüzlü...

Hatice Tarhan
13-09-2013, 08:29
Bir çok insanın yapmak isteyipte bir türlü cesaret edemediği bu yolda size ve ailenize kolaylıklar diliyorum....Bir yıl öncesinde doğup büyüdüğüm yerlere göç etmiş biri olarak öyle mutlu ve huzurluyumki Allah isteyen herkese nasip etsin.....

laparaki
13-09-2013, 14:04
Bir çok insanın yapmak isteyipte bir türlü cesaret edemediği bu yolda size ve ailenize kolaylıklar diliyorum....Bir yıl öncesinde doğup büyüdüğüm yerlere göç etmiş biri olarak öyle mutlu ve huzurluyumki Allah isteyen herkese nasip etsin.....

Gerçekten istemekle çok bağlantılı hayallerimize ulaşmak..mutluluklar dilerim yeni yaşamınızda ..

Coyan
13-09-2013, 14:07
Gerçekten istemekle çok bağlantılı hayallerimize ulaşmak..mutluluklar dilerim yeni yaşamınızda ..

Maşallah inşaat tüm hızıyla devam ediyor. Kış bastırmadan umarım kabasını çıkarsınız.

Bu arada, Ali Ağaoğlu burayı görmesin, sizi kesin tranfer eder. :)))

laparaki
13-09-2013, 14:16
akşamları inşaatın önündeki dut ağacının altında oturuyoruz iş bitince..sanki yorgunluğumuzu alıyor bir nebze...

laparaki
13-09-2013, 14:22
Biz aile olarak çocuklarımızı ne yaşarsak içine katan yapıya sahibiz..çalışan anne baba çocukları biraz da mecburen farklı da oluyor zaten..küçücük yaşta her türlü ihtiyaçlarını kendileri karşıladılar..inşaatta da çok yardım ettiler bize..seviyorum sizi :)

laparaki
13-09-2013, 14:33
köy deyince bilmiyorum gözünüzde ne canlanıyor..çünkü her bölgenin köy kültürü farklı..burası Ege köyleri gibi değil..Bu arada komik bir anektod paylaşayım..İnşaata su götürüyordum..Eşimin akrabası ile karşılaştım ; birlikte yürüdük..dediki bana : ( tamda onların yöresel söylemiyle yazayım) Gelin gelin, akşam mevlüt vardı köyde..herkes sizi konuşup duru...
Noldu Emine abla?? neyimizi konuşuyorlar ki ??
Eee..bunnar garı goca örtmen..anca tek gatlı ev mi yapıyolamış :)
yıkıldım gülmekten..
biz doğal yaşama dönmeye çabalarken ; köylünün şehre tutkunluğu anlaşılır gibi değil . keşke daha bilinçli olabilselerdi; kendi yaşam şekillerini korumaya uğraşsalardı diye düşünüyorum

laparaki
13-09-2013, 14:39
Ağustosun ortasında ansızın başlayan yağmur nasıl bir heyecan vermişti bize...hemen çimentoların üzerini örttük..brandanın altına sığınıp çay sefası yapmıştık :)

laparaki
13-09-2013, 14:45
Her mutsuzluğun ötesinde yine yaşam bekler..Ama insana özgü bir yeteneksizliktir yaşayamamak !..Yoksa hangi balık boğmuş kendini ; Hangi serçe atlamış damdan...!

Dostoyevski

Coyan
13-09-2013, 14:52
........................................... biz doğal yaşama dönmeye çabalarken ; köylünün şehre tutkunluğu anlaşılır gibi değil . keşke daha bilinçli olabilselerdi; kendi yaşam şekillerini korumaya uğraşsalardı diye düşünüyorum

İnsan, zamanla aslına dönermiş. Yani geldiği yere... :( Benim gibi çoğu insan kendi doğup büyüdüğü yere tekrar dönme şansı bulamadığı için kendi köyünü kendi yaratma çabasında. Diğer bir anlatımla; bir köy bulup, oraya yerleşme, orayı benimseme çabası içinde. Şahsen ben bunu yapabildim. "İnsan doğduğu yere değil, doyduğu yere aittir" sözünü haklı çıkarırcasına ve çok istememe rağmen kendi doğup büyüdüğüm köye dönemedim, dönenmem de... Ben de bu özlemimi başka bir köy yerine yaptığım yatırımla gidermeye çalışıyorum. Bu, köyüme olan özlemimi gideriyor mu? hayır! İmkanın olsa, gözümü kırpmadan ve bir an düşünmeden kendi köyüme giderim. :(

Sayfanızı okurken ve takip edebildiğim kadarıyla kendime ait çok şey buldum.

Tekrar söylüyorum; bence çok iyi bir karar vermişsiniz. Başarılar...

Coyan
13-09-2013, 15:02
Herkes aynı duyguları yaşıyor mu? bilmiyorum ama; her köyüme gidişimde çocukluğuma ait ayak izlerimi ararım. :(

Akşam akşam bu ne ya! :( :(

:)

laparaki
13-09-2013, 17:01
Sayın Laparaki,

Nasıl içten, ne kadar güzel bir sayfa bu böyle! Her şeyin gönlünüzce olacağı bir yuva dilerim...

Hımm..o zaman kafanızı şişirmeye devam edeyim :) teşekkürler iyi dileklerinize..

laparaki
13-09-2013, 17:04
İnsan, zamanla aslına dönermiş. Yani geldiği yere... :( Benim gibi çoğu insan kendi doğup büyüdüğü yere tekrar dönme şansı bulamadığı için kendi köyünü kendi yaratma çabasında. Diğer bir anlatımla; bir köy bulup, oraya yerleşme, orayı benimseme çabası içinde. Şahsen ben bunu yapabildim. "İnsan doğduğu yere değil, doyduğu yere aittir" sözünü haklı çıkarırcasına ve çok istememe rağmen kendi doğup büyüdüğüm köye dönemedim, dönenmem de... Ben de bu özlemimi başka bir köy yerine yaptığım yatırımla gidermeye çalışıyorum. Bu, köyüme olan özlemimi gideriyor mu? hayır! İmkanın olsa, gözümü kırpmadan ve bir an düşünmeden kendi köyüme giderim. :(

Sayfanızı okurken ve takip edebildiğim kadarıyla kendime ait çok şey buldum.

Tekrar söylüyorum; bence çok iyi bir karar vermişsiniz. Başarılar...

Coyan ; bazen eksik bazen fazla abartılı yerine oturmayan kararlar alabiliyoruz..siz de de sanırım böyle bir durum oluşmuş..şimdilik benim fotolarımla idare edin..gün ola harman ola :)

laparaki
13-09-2013, 17:08
[QUOTE=Coyan;1199056]Herkes aynı duyguları yaşıyor mu? bilmiyorum ama; her köyüme gidişimde çocukluğuma ait ayak izlerimi ararım. :(

Akşam akşam bu ne ya! :( :(

bu isyan naraları falan iyiye işaret...sizleri şöyle iyice doldurayım da komple boşaltalım lanet olası kentleri.. ki ki kiiii :)

Coyan
13-09-2013, 17:17
Coyan ; bazen eksik bazen fazla abartılı yerine oturmayan kararlar alabiliyoruz..siz de de sanırım böyle bir durum oluşmuş..şimdilik benim fotolarımla idare edin..gün ola harman ola :)

Gün olur ama, harmanın olacağını pek sanmıyorum. Keşke olsa! :p Zamanında köyden biriyle evlenmiş olsaydık olurdu da, şehirden evlenmişiz. :D :D

Ben de öyle yapıyorum zaten. Eklediğiniz fotoğraflara bakarak önce bir derinden ahhh! çekiyorum; sonra da, "yeni köyüm de fena değil" deyip, avutuyorum kendimi... :p Bu arada köy dediğim yer, büyükşehire bağlı mahalle olmuş da haberim yok. :D Yani anlayacağınız, yine şehirleştik. :dilli:

laparaki
13-09-2013, 17:19
Eşim eve haber göndermiş Büyük kızım Türkü'yle...anne babam seni çağırıyor diye..gittim hızlıca inşaata...tuğlaları istediğimiz ölçüde dizelim; odalar belirlensin dedi..sankim Atomu icat etmiş ; bende birşey sandım..neyse çocuklar gibi tuğlaları dizdik ; çok komiktik ama :)

laparaki
13-09-2013, 17:27
bu da sayın termos..inşaatta aldığımız 3. çay termosu..bu en sadığıydı; çok kahrımızı çekti..kızlarıma saklıycam hatıra olarak veya miras olarak..memurun mirası ancak termos olur :)
Diren termos :)

laparaki
13-09-2013, 17:45
tatilimiz bitiyor..İzmir bizi bekler,orada da yapılacak çok iş var.okullar açılacak..şimdiden inşaatı böyle bırakıp gitmek içimi acıtıyor :)
belirteyim arkadaki toprak kısım veranda..manzaraya karşı çaya bekleriz ;)

Ahmet Çetinkaya
13-09-2013, 22:53
Süreci zevkle takip ediyorum. Hayalleriniz hayat bulsun

laparaki
14-09-2013, 00:20
Süreci zevkle takip ediyorum. Hayalleriniz hayat bulsun

çok teşekkür ederim..

laparaki
14-09-2013, 00:58
he he heyy Taranta Babu !!! evimiz ortaya çıktı..daha çok iş var ama..olsun,bu hali bile şirin ..çünkü biz yaptıkkk ;)

Lazuti
14-09-2013, 01:37
Kaç bin tuğla gitti ?

laparaki
14-09-2013, 19:30
Kaç bin tuğla gitti ?

sayabildiğimi sanmıyorum..ama ciddi soruyorsanız eşime sorayım ;)

laparaki
14-09-2013, 19:34
tanıştırayım ,burasa mutfak...köyün yamaç tarlalarına bakan kocaman bir penceresi var.aynı zamanda verandaya açılıyor..mutfak salon arası kapı almayacak..belki sade bir geçiş..

laparaki
14-09-2013, 19:37
salon burası..bir tarafında camekanlı dışarıya çıkık bir sedirli cam önü olacak ..karşı duvarda yine geniş bir pencere ; verandaya açılıyor..

laparaki
14-09-2013, 19:39
burası salonun sedir kısmı...

laparaki
14-09-2013, 19:41
görünen toprak alan 500 metrekare..buraya sebze ekeceğiz..evimiz toplamda 1 dönüm üzerine kurulu..yeter de artar bize :)

Lazuti
14-09-2013, 20:42
Hayırlı uğurlu olsun :) Essah soruyom :)

laparaki
15-09-2013, 00:45
Hayırlı uğurlu olsun :) Essah soruyom :)

Yaklaşık 5 bin tuğla gitmiş...bilginize Lazuti :)

Lazuti
15-09-2013, 02:19
Teşekkürler ;)

laparaki
15-09-2013, 22:43
evimizin birkaç eksiği dışında kabası bitti...Artık köyde değiliz..malum işbaşı ; hayat normale döndü ne yazık ki.şimdi iç sıva yapılıyor..çerçeve cam işleri verildi ; yapılıyor.. sonra daha çok iş var..asıl şimdi başlıyor :) ben sizi biraz fotolarla oyalayayım ara ara...çünkü bu süreçte köye gitmek güç görünüyor..zaten biraz ilerlesin istiyorum birşeyler..öyleyse ben size geçen sene köyde çektiğim sonbahar fotolarını sunayım da..güz gelmeden sararıp solalım...sizi bilmem ama sonbahar benim en sevdiğim ;)

sonkez
16-09-2013, 09:50
Sizi kıskanmamak elde değil....Benim hayallerimi paylaşıyorsunuz.....Büyük beğeniyle takip ediyorum.Umarım herşey dilediğiniz gibi olur...Rabbim kolaylıklar versin...

laparaki
16-09-2013, 22:30
Sizi kıskanmamak elde değil....Benim hayallerimi paylaşıyorsunuz.....Büyük beğeniyle takip ediyorum.Umarım herşey dilediğiniz gibi olur...Rabbim kolaylıklar versin...

çok sağolun.hayallerimiz hep olsun; hangi alanda olursa olsun :)

zelish
17-09-2013, 11:49
Sevgili laparaki,

Hoşgeldin (İzmir'e) ;)

Sonbahar fotoğrafların çok güzel bende bir güz çocuğu olarak sonbaharı ayrı bir severim. :)

Gördüğüm kadarıyla bahçeni bellemişsin. Diyorum ki, hangi agacı nereye, hangi çiçeği nereye, hangi bölge sebze bahçesi olacak gibi bahçe planını da oluşturursan, bu vesile ile agaclarını ekimde dikip belkide evine tasındıktan sonra meyvelerini bile önümüzdeki sene yiyebilirsin. ;)

Genede bilirkişilere danışmakta fayda var :)

laparaki
17-09-2013, 18:43
Sevgili laparaki,

Hoşgeldin (İzmir'e) ;)

Sonbahar fotoğrafların çok güzel bende bir güz çocuğu olarak sonbaharı ayrı bir severim. :)

Gördüğüm kadarıyla bahçeni bellemişsin. Diyorum ki, hangi agacı nereye, hangi çiçeği nereye, hangi bölge sebze bahçesi olacak gibi bahçe planını da oluşturursan, bu vesile ile agaclarını ekimde dikip belkide evine tasındıktan sonra meyvelerini bile önümüzdeki sene yiyebilirsin. ;)

Genede bilirkişilere danışmakta fayda var :)

Zelish'çim ; henüz bahçeyle ilgilenemiyoruz..hem sık sık gidemiyeceğiz artık; hem de evle ilgili o kadar yapılacak iş var ki...uzaktan organize etmek çok zor..yinede bahçe ve çiçeksever biri olarak saksılarda fide büyütüp ; yavaş yavaş hazırlanıyorum.gördüğün bellenmiş alan 500 metrekare ve sadece sebze ekilecek buraya..meyve ağaçlarını sınırlara ekmeyi düşünüyoruz..çiçek işi çok özel bir iş..burada yardım isteyeceğim güzel yürekli insanlar var...şimdiden duyurulur :p

laparaki
17-09-2013, 18:56
günlerdir beklediğim yağmur sonunda dün gece yağdı İzmir'e. ne güzeldi :) fotoğraflar köyümden ama ..buyrun sonbahar severler :)

iynk
18-09-2013, 13:30
Kuvvetle muhtemel bir çok kişi sayfanıza gelince şööyle bir iç geçirip, keşkeleri ardı ardına sıralıyordur. Ya da en azından ben öyleyim :)

Hayalimi siz gerçekleştirmişsiniz, ne mutlu size..Mutlu ve keyifli sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmenizi diliyorum.. Umarım sırada, bu hayatı özleyen birisi olarak ben varımdır :)

Bu arada ben de sonbaharcıyım.. Fotoğraflara bayıldım ;)

semracan
18-09-2013, 13:50
günlerdir beklediğim yağmur sonunda dün gece yağdı İzmir'e. ne güzeldi :) fotoğraflar köyümden ama ..buyrun sonbahar severler :)

Çok güzel resimler harika gözüküyor'lar en sevdiğim mevsim sarı sonbahar hazan mevsimi de derler...

laparaki
19-09-2013, 21:14
Kuvvetle muhtemel bir çok kişi sayfanıza gelince şööyle bir iç geçirip, keşkeleri ardı ardına sıralıyordur. Ya da en azından ben öyleyim :)

Hayalimi siz gerçekleştirmişsiniz, ne mutlu size..Mutlu ve keyifli sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmenizi diliyorum.. Umarım sırada, bu hayatı özleyen birisi olarak ben varımdır :)

Bu arada ben de sonbaharcıyım.. Fotoğraflara bayıldım ;)

Umarım beklediğiniz ; planladığınız zaman diliminde değil ; bizim ki gibi spontane bir şekilde hayallerinize ulaşırsınız sizde..bu arada ukalalık yapmayayım ; henüz başındayım bende..pek bir şey başarmış sayılmam...sonbahar yağmurlarınız bol olsun öyleyse ;)

laparaki
19-09-2013, 21:16
Çok güzel resimler harika gözüküyor'lar en sevdiğim mevsim sarı sonbahar hazan mevsimi de derler...

Öyleyse '' gitme ...sonbahar oluyorum ... sonrası hiç....'' diyelim mi; Ahmet Arif'ten :)

laparaki
19-09-2013, 21:20
Yaşasın kötülük ..ki ki kiii ;)

hozat
19-09-2013, 21:41
Hayırlı olsun,

Zengin ruh dünyana renk katan,katıksız uslubunla hoş geldin.

Yüreğin hangi güzel şeyler için çarpıyorsa, hayat sana ve ailene onları getirsin.
Emekli meslektaşın...sevgilerimle

laparaki
19-09-2013, 23:17
Hayırlı olsun,

Zengin ruh dünyana renk katan,katıksız uslubunla hoş geldin.

Yüreğin hangi güzel şeyler için çarpıyorsa, hayat sana ve ailene onları getirsin.
Emekli meslektaşın...sevgilerimle

'' Yaşamak ;
bir ağaç gibi ; tek ve hür ,
ve bir orman gibi kardeşçesine..
bu davet bizim.. ''
Nazım Hikmet Ran

Henüz bu kadar başındayken ; en samimi daveti sizden aldım öğretmenim..Işığınız ışığımdır..Sevgimle kalın..

laparaki
19-09-2013, 23:22
Size bahsettiğim ; salonda sözde içine sedir yapacağımız bölüm... makine mi kötüymüş ; psikolojim mi bilemiycem ; fotoğraf pek bir berbat çıkmış :rolleyes:

laparaki
19-09-2013, 23:37
Şu an neler oluyor derseniz ( demezseniz ben derim napayım artık :rolleyes: )

Yalnız beni yakında siteden ihraç edecekler gibi bir his var içimde ; bu ne kuralsızlık diye..hadi bakalım hayırlısı ;)
Neyse gelelim evimize..fazla takıntılı bir doğalcılık durumum olduğundan ; çerçevelerden yere her türlü malzemenin doğada olduğu şekliyle kullanılması taraftarıyım..lakin durum çarşıya **** ustanın eline düşünce hızlı bir biçimde değişebiliyor..çerçeveleri yerli çam ahşabı olarak sipariş ettik; gelip ölçüleri aldılar..bu arada ben ışık alan evleri çok sevdiğimden ; pencerelerimizi geniş tuttuk.. hayalimde dışı beyaz kireçten boyalı ; demir mavi kepenkli bir ev varken ; hoşçakal dedim kendilerine.. böyle olunca ; gelen giden bize '' her yaz gelince ahşaba bakım yapmanız gerek; olmaz zor iş '' dedi durdu..sonunda pes ettik..kahverengi p.v.c ; camlarında içinde bölmeli olanları seçtik..Veda ettiğim ilk prensip bu oldu :(
Dış kapımız sürekli kara ve yağmura ; Balıkesir'in uzun ve çok soğuk geçen kışına direk maruz kalacağından ; bir demir ustasına gittik..oturup 5 dakikada aklıma gelen ilk kapı modelini çizdim ..Bayramda fotoğraflayacağım umarım..

laparaki
19-09-2013, 23:48
Dere kenarında gezerken bana çığlık attıran çiçekler..( şimdi çiğdem desem ya değilse ; kardelen zaten değil ) çiçekten kaldın ; oturr !!
Aslında çok koyu morlar; ama makinem pek kalitesiz; açık renk çıktılar :rolleyes:

laparaki
20-09-2013, 00:04
Doğal böğürtlenler..bizde karamuk derler..geçen yıl bahçede meşe odunlarının üzerine kazanlara koyup reçel yapmıştık kendilerinden..
Bu arada inşaat sırasında köyde az malzemeyle çok şey yapıldığını bire bir yaşadım..örneğin 2 meşe odunuyla ; kuzinenin içinde tavuk yemeği ; üzerinde kızartma ve çay yaptığımda ; hala sobada odunlar bitmemişti..çok şaşırdım..doğa bize yiyeceğimizide yakacağımızıda veriyor..mesele bu sistemde yaşayabilmek; tabi gerçek doğal yaşamdan bahsediyorum..bu da herkese göre değil; ütopik olmamak gerek..

laparaki
20-09-2013, 00:10
İzmir'den gelen arkadaşlarımızı dereye doğru gezmeye götürmüştük..evimizin altından geçip köprüyü geçince ; geriye dönüp bakmak geldi içimden..Aaaa ; evimiz köprüden görünüyorr !! olmuştu tepkim..Bu kadar megalomanlık iyi birşey değil hakkaten de :rolleyes:

semracan
20-09-2013, 08:43
Her mutsuzluğun ötesinde yine yaşam bekler..Ama insana özgü bir yeteneksizliktir yaşayamamak !..Yoksa hangi balık boğmuş kendini ; Hangi serçe atlamış damdan...!

Dostoyevski

Bu resimlerde en güzel resim biberli teyzem çok tatlı ya:) aklıma bir an kiraz dan küpe yaptığımız biberden kolye yaptığımız günler geldi ruhumuzmu yaşlanmış yoksa biz mi dedim bir ara...

sonkez
20-09-2013, 09:13
Bu yabani çiceklerde bahçenin bir kıyısında yerini alsın bence..Çok güzeller...

iynk
20-09-2013, 15:55
Sayfanızın daimi üyesi oldum bilginiz olsun, olur olmaz zamanlarda uğruyorum izniniz olmadan..

O fırındaki ekmeklerde aklım kaldı.. Offff bayram arefesi gelse de annemle fırında ekmek yapsak en haşhaşlısından :))

laparaki
20-09-2013, 20:03
Bu resimlerde en güzel resim biberli teyzem çok tatlı ya:) aklıma bir an kiraz dan küpe yaptığımız biberden kolye yaptığımız günler geldi ruhumuzmu yaşlanmış yoksa biz mi dedim bir ara...

Niye hemen yaşlılığa bağlayalım ki..her yaşta kirazdan küpe ; biberden kolye yaparız bence ;)

laparaki
20-09-2013, 20:14

Ama şimdi Semracan ; biberden kolye yapmanın yaşı yokmuş işte..fotoğraf ispatlıyor...
'' Kararmasın yeter ki ; sol memenin altındaki cevahir... '' N.H.R

laparaki
20-09-2013, 20:30
Sayın laparaki,
Yeni başlangıçlar her zaman iyilikler getirir. Sizinki de öyle olur inşallah. Hayırlı olsun,sağlıkla ve sükunetle sonunu getirmenizi dilerim. Böylece siz de bizim köye hoşgeldiniz... :)

Sevgili Korucak ; hoşbuldum ..ben hep burdaydım..sizin çalıların arkasında saklanıyordum ;)

prıtt
26-09-2013, 15:46
Sn. Laparaki,

Çalışırken her gün göz attığım Buralardan çekip gitmek bölümüne ne hikmetse 15-16 gündür bakmadım. Bugün göz atmak geldi içimden ki iyiki atmışım bir solukta okudum yazdıklarınızı. Hatta bazı bölümleri 2 defa okudum. Gelişmeleri an be an takip edeceğim zaten konuyada abone oldum. Bizi habersiz bırakmayın.

Eskilerden bahsettiğiniz bazı yerlerde duygulanmadım desem yalan olur. Yazdıklarınızı okurken Radyo Alaturka da çalan Emel Sayın'ın ''TOPRAK ÇAĞIRMADAN GEL'' şarkısıda cuuk!!! oturdu. ;)

Nasip olursa bir kaç yıla kadar bende bir süredir hayalini kurduğum köyümde müstakil evime başlamayı düşünüyorum.

Kolay gelsin.

laparaki
26-09-2013, 23:20
Sn. Laparaki,

Çalışırken her gün göz attığım Buralardan çekip gitmek bölümüne ne hikmetse 15-16 gündür bakmadım. Bugün göz atmak geldi içimden ki iyiki atmışım bir solukta okudum yazdıklarınızı. Hatta bazı bölümleri 2 defa okudum. Gelişmeleri an be an takip edeceğim zaten konuyada abone oldum. Bizi habersiz bırakmayın.

Eskilerden bahsettiğiniz bazı yerlerde duygulanmadım desem yalan olur. Yazdıklarınızı okurken Radyo Alaturka da çalan Emel Sayın'ın ''TOPRAK ÇAĞIRMADAN GEL'' şarkısıda cuuk!!! oturdu. ;)

Nasip olursa bir kaç yıla kadar bende bir süredir hayalini kurduğum köyümde müstakil evime başlamayı düşünüyorum.

Kolay gelsin.

Samimi düşünceleriniz için teşekkürler Pritt..Güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyoruz .yavaş ama istediğimiz gibi olsun istiyoruz evimiz..isterseniz sizin de olur..bir gün buraya sizde ilk kepçe fotoğrafınızı ekleyeceksiniz ; yeter ki isteyin..

sonkez
27-09-2013, 12:40
Benimde babamdan kalma 250 metreye yakın içinde dökük bir gecekondusu olan bir yerim var...Burayı yapmayı çok istiyorum..Ama birde düşünüyorum bu kadar küçük bir yere evmi yapacaksın,bahçemi....Bilemiyorum....Hala işin içinden çıkamadım..Aklımın bir köşesi yap diyor
bir köşesi köy gibi yerde çok küçük diyor....Düşünüp düşünüp duruyorum...:(

hosseda
27-09-2013, 13:31
Sayın laparaki,

Hayırlı uğurlu olsun eviniz. Hepinize (ailecek) kırk bir kere Maşallah diyorum. Allah nazardan saklasın.
Eşinize aktarın lütfen, evde bol baca olsun mümkünse her odaya her bölüme bir baca. Sonradan mümkün değil çünkü.

İleride doğalgaz gelebilir, yerden bir boru döşemekte iyi olur çok masraf tutmaz. Ahşap doğrama olmamasına yanmayın çok dertli olurdu ileride. Bir tanıdığım bana eskiler hep ahşap yapmışlar ama dediğimde şunu demişti : Vardıda mı seçmediler diğerlerini...

Asia
27-09-2013, 13:49
Sayfanızın bir süredir takipçisiyim. Ailece,doğayla baş başa ne güzel bir dünya kuruyorsunuz kendinize.Hasan Hüseyin ve Nazım Hikmet'ten yaptığınız alıntılar şiirden de hoşlandığınız kanısı uyandırdı bende.Bu güzel mekanda şiir gibi bir yaşam dilemek geldi içimden. Her şey gönlünüzce olsun.

-dilruba-
27-09-2013, 21:01
Eesasında "emekliliği beklemeye hiç gerek yok" dedirttiniz bana. Zaten beklersek, yolumuz daha çoook uzun :) Kim öle kim kala.. Gençliğimde, sagligimda böyle bir hayatın keyfini suremeyeceksem, yaslanıp, hastalıklar kalıcı misafir olarak geldiğinde mi sürücem.. Bu sayfayi açarak aklımı celiyorsunuz :)) İşin yoksa şimdi yerleşecek köy ara :dilli:

laparaki
27-09-2013, 21:10
Benimde babamdan kalma 250 metreye yakın içinde dökük bir gecekondusu olan bir yerim var...Burayı yapmayı çok istiyorum..Ama birde düşünüyorum bu kadar küçük bir yere evmi yapacaksın,bahçemi....Bilemiyorum....Hala işin içinden çıkamadım..Aklımın bir köşesi yap diyor
bir köşesi köy gibi yerde çok küçük diyor....Düşünüp düşünüp duruyorum...:(

Sonkez ; sizin durumunuzda olsam eve başlardım..ev olmayınca bahçe tek başına anlam ifade etmeyebilir.biz 130 metrekare yaptık ölçümüzü ; gayette büyük oldu..üstelik ön, yanlar ve arkasında da hem çiçek hemde sınırlara ağaç dikecek alan kaldı rahatça..bir süre kendi bahçenizde teselli olup ; ilerleyen zamanlarda da istediğiniz büyüklükte bir bahçe edinebilirsiniz..düşünmeyin daha fazla ; zaman çok çabuk geçiyor :p

laparaki
27-09-2013, 21:19
Sayın laparaki,

Hayırlı uğurlu olsun eviniz. Hepinize (ailecek) kırk bir kere Maşallah diyorum. Allah nazardan saklasın.
Eşinize aktarın lütfen, evde bol baca olsun mümkünse her odaya her bölüme bir baca. Sonradan mümkün değil çünkü.

İleride doğalgaz gelebilir, yerden bir boru döşemekte iyi olur çok masraf tutmaz. Ahşap doğrama olmamasına yanmayın çok dertli olurdu ileride. Bir tanıdığım bana eskiler hep ahşap yapmışlar ama dediğimde şunu demişti : Vardıda mı seçmediler diğerlerini...

Sevgili Hoşseda ; baca önerinize teşekkürler ; fakat o kısmı bitti çoktan..sadece salona ; mutfağa ve evin hol kısmındaki mini kazan dairesine baca yaptık..ısınma konusuna gelince ; buraya doğalgaz gelmesi imkansız çoookk uzun yıllar..çünkü bildiğiniz dağ köyü gibi..zaten o yüzden tercihimiz bu köy..en sevdiğim kısım köylerimizde kömür yasak..bizde sonradan zor olur diye kalorifeer borularını döşettik tabana..elektrikli kombi düşünüyoruz; mutfağa da kuzine olacak..şimdilik planlarımız böyle...

laparaki
27-09-2013, 21:56
Eesasında "emekliliği beklemeye hiç gerek yok" dedirttiniz bana. Zaten beklersek, yolumuz daha çoook uzun :) Kim öle kim kala.. Gençliğimde, sagligimda böyle bir hayatın keyfini suremeyeceksem, yaslanıp, hastalıklar kalıcı misafir olarak geldiğinde mi sürücem.. Bu sayfayi açarak aklımı celiyorsunuz :)) İşin yoksa şimdi yerleşecek köy ara :dilli:

Aynı sizin gibi düşündüm bende ; bende diyorum çünkü genelde ani ve hazırlıksız kararlarımla ünlüyümdür..eşimin abisinin en büyük hayali bir gün İzmirden köye dönüp; bir tavuk çiftliği kurmaktı..ama 36 yaşında kaybettik ; yıkıldık hepimiz..kötü bir örnek ama ; hakkaten ne yaşanacaksa yaşanmalı..anıları erkenden oluşturmalı ..Köy arayışınıza gelice ; içinde bol yazlıkların olduğu yerlere köy diyemiyorum ben..gerçek köy olmalı..gece zifiri mavinin üzerinde yıldızları izleyebilmeli insan ; doyasıya sessiz ve istediğinde gerçek yalnızlığı yaşayabilmeli..dedim ya tezek kokmalı ; çamur olmalı..tabi benim anlayışım bu .sizin özellikle tercih ettiğiniz bir bölge var mı ?? Sevgiler..

-dilruba-
27-09-2013, 22:53
İş nedeniyle Ankara'dayiz.. Görünen o ki; radikal kararlar alıp kurum değiştirmedikçe veya memuriyetten istifa etmedikçe de Ankara dışına çıkmamız zor görünüyor.. Ama şu da var, siz eşinizin köyünde bu kararinizi gerceklestiriyorsunuz.. Belli ki esinizin orada çocukluğu, gençliği geçmiş.. Hala kan bağının olduğu insanlar var.. Herseyden öte bir yasanmislik var. Şimdi durduk yerde insan hiç bilmedigi bir yerde, hiç tanımadığı insanlar arasına gidip te "Aaa meraba ben geldim, koylunuz olmaya geldim
" demek te biraz abes geldi düşününce..

Bakalım mevla neyler, neylerse güzel eyler :)

Sizin gibi cesur yürekli insanları ayakta alkışlıyorum..

mügem
28-09-2013, 00:12
Niye hemen yaşlılığa bağlayalım ki..her yaşta kirazdan küpe ; biberden kolye yaparız bence ;)

Merhabalar,sizi bugün keşfettim.Bir çırpıda sayfanızı okudum.Herşeyin gönlünüze göre olmasını diliyorum.
Ben de hala çocukluğumdaki gibi,yol kenarındaki böğürtlenleri ve düğünlerde pamuk helva yemesini çok severim.Sevgiler.

laparaki
28-09-2013, 00:30
İş nedeniyle Ankara'dayiz.. Görünen o ki; radikal kararlar alıp kurum değiştirmedikçe veya memuriyetten istifa etmedikçe de Ankara dışına çıkmamız zor görünüyor.. Ama şu da var, siz eşinizin köyünde bu kararinizi gerceklestiriyorsunuz.. Belli ki esinizin orada çocukluğu, gençliği geçmiş.. Hala kan bağının olduğu insanlar var.. Herseyden öte bir yasanmislik var. Şimdi durduk yerde insan hiç bilmedigi bir yerde, hiç tanımadığı insanlar arasına gidip te "Aaa meraba ben geldim, koylunuz olmaya geldim
" demek te biraz abes geldi düşününce..

Bakalım mevla neyler, neylerse güzel eyler :)

Sizin gibi cesur yürekli insanları ayakta alkışlıyorum..

Sevgili Dilruba ; düşüncelerine kısmen katılıyorum.Üniversite yıllarım Ankara'da geçti.Ne yazık ki hiç sevmedim Ankara'yı..Uzun yıllar sonra Yozgat'a tayin olunca ; sevmeye başladım bozkırı..İç Anadolu kültürünü orada yaşadıklarımı hep mutlulukla hatırladım ; tüm zorluklarına rağmen..Fakat mesele köy yaşamı olunca ; durum farklı..çünkü Ankara'nın öyle güzel ; tipik özellikler taşıyan köyleri var ki; hayranım onlara..haa siz illede Batı derseniz ; belki bir gün Ayvalık; Akçay veya Edremit'e giderken bizim bitmemiş evimizde bir çay molası verirsiniz; görmüş olursunuz toprağımızı..yine çok uzun yazdım yaff :rolleyes: görüşmek üzere :rolleyes:

laparaki
28-09-2013, 00:42
Merhabalar,sizi bugün keşfettim.Bir çırpıda sayfanızı okudum.Herşeyin gönlünüze göre olmasını diliyorum.
Ben de hala çocukluğumdaki gibi,yol kenarındaki böğürtlenleri ve düğünlerde pamuk helva yemesini çok severim.Sevgiler.

Teşekkürler Mügem..hakkaten bir çırpıda okunacak kadar kısa yazabilmişmiyim...genelde kendimi çok uzun cümlelerle ifade ediyorum; beceremiyorum başka türlüsünü de..nolacak bilmem ..evet ; düğünlerde erkekler karşıda dikilir ; hoşlandıkları kızlara helva gönderirdi..nasıl bir gençlikten geçmişiz yahu ; ondan bizim bu travmatik duruşumuz bence :rolleyes:

-dilruba-
28-09-2013, 07:15
Teşekkür ederim Sayın Laparaki davetiniz için. Kısmet diyelim.. :)

Allah herkese kalbindekini, hayırlısıyla versin.. Tabi bana da :D

Yasin Aksoy
30-09-2013, 14:19
İçim kıpır kıpır oldu okurken; fotoğraflara bakarken. Çok mutlu oldum sizin adınıza, güle güle oturmanızı dilerim ...

laparaki
30-09-2013, 21:21
İçim kıpır kıpır oldu okurken; fotoğraflara bakarken. Çok mutlu oldum sizin adınıza, güle güle oturmanızı dilerim ...

çok teşekkür ederim..devam edeceğiz ama ağırdan tabi ki :rolleyes:

laparaki
30-09-2013, 21:37
'' Mirası yaşarken bölüştürdük ; iyi mi ettik acep '' diye mi düşünüyor bilemiycem..Kayınpederim ; inşaatın ilk günlerinde..çok sevindi ; bizim ev yapma fikrimize..Tabi akşamları dırdırdan bize kaçıp; çay içmeyi planlıyor veranda da:p

laparaki
30-09-2013, 22:23
bir süre bu fotolarla idare edin..bayramda Balıkesire gidince yeni çekimler yapacağım :)

laparaki
30-09-2013, 22:34
Evimizin çerçeveleri takılmış ; bugün aradık ustaları..ben bu arada balkonumun geçen yazki fotolarını sunuyorum size..Kiracıyım malesef ; ancak bu kadar düzenleyebiliyorum balkonumu..

syuksek
07-10-2013, 10:18
Sevgili laparaki,

Sayfanızı yeni keşfettim, hayırlı olsun. Cesaretinizi de kutluyorum. Ev inşaatı benim de hayalim ama gözümde son derece büyüyor. Olumsuz usta tecrübeleri ve eşimin de bu işlere uzak olmasından belki.

Ev maceranıza keyifle hızlı bir göz gezdirdim. Tüm mesajları okuma fırsatım olmadı, belki siz yazdınız ben kaçırdım. Annem babam da Balıkesir merkezden. Bu sebeple merak ettim, burası Balıkesir'in hangi köyü acaba ?

Sevgiler ve kolay gelsin...

laparaki
08-10-2013, 19:53
Sevgili laparaki,

Sayfanızı yeni keşfettim, hayırlı olsun. Cesaretinizi de kutluyorum. Ev inşaatı benim de hayalim ama gözümde son derece büyüyor. Olumsuz usta tecrübeleri ve eşimin de bu işlere uzak olmasından belki.

Ev maceranıza keyifle hızlı bir göz gezdirdim. Tüm mesajları okuma fırsatım olmadı, belki siz yazdınız ben kaçırdım. Annem babam da Balıkesir merkezden. Bu sebeple merak ettim, burası Balıkesir'in hangi köyü acaba ?

Sevgiler ve kolay gelsin...

Balıkesir'in Balya ilesinde bu köy..eşimin köyü..Sizin gibi düşünüp kaygılanacak zamanım olmadı benim..geniş zamanlar bırakmadım kendime..pat diye attık kendimizi inşaata..yoksa ayrıntıları önceden düşünseydik ; sanırım başlamak bile zor olurdu.. Bir yaz tatilinde kabasını attık evimizin, kışın öylece kaldı..şimdide çereveleri yapılıyor..Eğer biz şu şartlarda yapabiliyorsak inanın herkes yapabilir..nedenmi böyle söylüyorum ; çünkü emekli falan değiliz hala çalışıyoruz ; çocuklarımız küçük..yani aslında hiç vakit yok ; hatta maddi imkanımız da yoktu..ama yavaş yavaş içimize sindire sindire sanırım bitireceğiz...sizlerde başlayın biryerlerden..Ağaçlar net sakinleri birbirimize ziyarete gideriz ;)

laparaki
08-10-2013, 19:57
küçücük ceylanım büyüdü ve ne güzel oldu ;) ve hiç açtıramadığım orkidem :mad:

sonkez
23-10-2013, 10:24
Balkonunuzda çok güzel..Ne güzel bir memleketlim daha..Sevgili laparaki,Balıkesirli olduğunuzu duyunca daha bir sevindim.bende Gönenliyim.....

laparaki
23-10-2013, 23:04
Balkonunuzda çok güzel..Ne güzel bir memleketlim daha..Sevgili laparaki,Balıkesirli olduğunuzu duyunca daha bir sevindim.bende Gönenliyim.....

Bende Gönen'liyim ...Ne çok Balıkesir'li var sitemizde..öyleyse buyrun Balıkesirlilere gelsinnn :p

laparaki
23-10-2013, 23:59
Merhabaa ...Ben geldimm :p Bayram tatili için ailelerimizin yanına gittik Balıkesir'e..Canım annem evimizin bahçesi için çeşitli meyve fideleri yetiştirmiş bizim için..fidelerimizi aldık gittik köye..ilk şoku ustanın yarım bıraktığı ve yapmayacağını söylediği cumbayı görünce ; bacaları ve verandaya çıkış merdivenini yapmadığını görünce yaşadık..ama yinede bozulmadı doğrusu moralim..çünkü içim ısınıyor evimiz yavaş yavaş bitecek diye..:p

laparaki
24-10-2013, 00:18
Çerçevelerimizi beğendim ...ama asıl salonun cumbası , mutfak ve kapılar takılınca anlaşılacak durum...

laparaki
24-10-2013, 00:34
Evin etrafı dev otlarla sarılmış ...ot denemez aslında , resmen ağaç gövdesi kadar kalın bitkilerdi..yağmur etkisi ve tabi bakımsızlıktan nasıl çoğalmışlar, inanın ev görünmüyordu..hemen oraklarla giriştik işe. Kestiğimiz otları yığınlar halinde yaktık...tatilin iki günü ot temizlemekle geçti..ama tertemiz oldu bahçemiz....sonrada ilk meyve fidelerimizi diktik ..can sularını verdik..ertesi gün de yağmur yağdı..oleyyy havalara uçtum :p

sonkez
24-10-2013, 10:04
Yarım hali bile çok güzel.Bitince şahane olacak..Rabbim sevdiklerinizle birlikte ağız tadıyla ve sıhhatle oturmak nasip etsin...

korucak
24-10-2013, 21:37
Sayın laparaki, bravo size, gayet iyi gidiyorsunuz. Ustalara da hiç aldırmayın, nasıl olsa istediğinizi yapacak bir usta bulunur. Bayramda biz de bahçedeki otları yaktık ama sizin kadar alev çıkaramadık. Malum bizim oralar yangın bakımından hassas bölgeler dumanı gören orman itfaiyesi hemen geliyor... Sağlıkla kalın..

laparaki
24-10-2013, 22:07
Yarım hali bile çok güzel.Bitince şahane olacak..Rabbim sevdiklerinizle birlikte ağız tadıyla ve sıhhatle oturmak nasip etsin...

çok teşekkür ederim..

laparaki
24-10-2013, 22:13
Sayın laparaki, bravo size, gayet iyi gidiyorsunuz. Ustalara da hiç aldırmayın, nasıl olsa istediğinizi yapacak bir usta bulunur. Bayramda biz de bahçedeki otları yaktık ama sizin kadar alev çıkaramadık. Malum bizim oralar yangın bakımından hassas bölgeler dumanı gören orman itfaiyesi hemen geliyor... Sağlıkla kalın..

sağolun..Otları kesme işi çok yordu bizi ama..sonunda temiz bir bahçemiz olunca yüzümüz güldü..yakma konusunda bazen jandarma geliyormuş ama biz sorun yaşamadık ..baharda daha da çok çıkacak otlar..ama şimdi en çok evi bitirme heyecanındayız..bahçeye de sıra gelecek elbet ;)

laparaki
31-10-2013, 17:40
Fotoğrafını çekmedim ama , arife günü ustamız hızlı bir şekilde kalorifer borularını döşedi tabana..meğer hiç öyle zor bir iş değilmiş düşündüğüm kadar ...:o

Adalet Yağcı
09-11-2013, 10:57
Sevgili laparaki;

Harika bir girişle renk katmışsınız buraya, hoş geldiniz.

Hayallerinizi gerçekleştirirken yaşadığınız heyecan hiç yabancı değil bana.
13 yıl önce ben de yaşamıştım bunları.

Öncelikle toprağınızın kalitesi dikkatimi çekti, çok kaliteli görünüyor, taşı kayası az, ekime dikime uygun.
Yıllardır arazinin boş olması da toprağın dinlenmiş verime hazır olduğunun göstergesi, göreceksiniz bir kaç yıl boyunca çok verimli sebzeleriniz olacaktır.

Ev 2014 yazına hazır, çevredeki çınarlar, küçük dere, güz çiğdemleri çok hoş.
Bahara bahçeniz de hazır olur, şirin kızınız kelebekleri kovalamaya başlar :)

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, güle güle güzel günler yaşayın güzel evinizde, ve mutluluk fotoğraflarınızı bizlerle paylaşmaya devam edin.
Sevgiyle...

laparaki
13-11-2013, 21:20
Sevgili laparaki;

Harika bir girişle renk katmışsınız buraya, hoş geldiniz.

Hayallerinizi gerçekleştirirken yaşadığınız heyecan hiç yabancı değil bana.
13 yıl önce ben de yaşamıştım bunları.

Öncelikle toprağınızın kalitesi dikkatimi çekti, çok kaliteli görünüyor, taşı kayası az, ekime dikime uygun.
Yıllardır arazinin boş olması da toprağın dinlenmiş verime hazır olduğunun göstergesi, göreceksiniz bir kaç yıl boyunca çok verimli sebzeleriniz olacaktır.

Ev 2014 yazına hazır, çevredeki çınarlar, küçük dere, güz çiğdemleri çok hoş.
Bahara bahçeniz de hazır olur, şirin kızınız kelebekleri kovalamaya başlar u:)

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, güle güle güzel günler yaşayın güzel evinizde, ve mutluluk fotoğraflarınızı bizlerle paylaşmaya devam edin.
Sevgiyle...vah er

Çok sağolun.kibarlık olsun diye söylemiyorum, küçük bir sözcük bile iyi geliyor insana. Gerçi özeleştiri yapmak gerekirse, ben forumda merak ettiğim, ilgimi çeken sayfaları takip ediyorum, gördüklerimi kafamda arşivliyorum ; fakat yorum bırakamıyorum..mazeret değil, hakkaten zaman bulamıyorum...bu sebeple sayenizde herkese yürekten teşekkürler...

prıtt
14-11-2013, 08:19
Allttan ısıtma sistemi mi düşünüyosunuz?

laparaki
16-11-2013, 22:34
Allttan ısıtma sistemi mi düşünüyosunuz?

Alttan ısıtmanın ; halılardaki mikropları yukarıya çıkararak astım hastalığına sebep olduğunu duymuştum..o yüzden hiç düşünmedik bu seçeneği..şimdilik elektrikli kombi tarzı düşünüyoruz..kışın yalnızca sömestr tatilinde gidebiliriz köye.. ayrıca mutfağa kuzine ilerde de salona büyük bir demir döküm şömine tipi tuğlalı soba düşünüyoruz..ama önce evin içindeki işler bitmeli..uzun ve sevimli bir serüvenin içinde sessizce yol alıyoruz Pritt ;)

agactoprak
24-01-2014, 21:46
Ev bu haliyle dahi çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.

pria
24-01-2014, 22:20
Fotoğraflarınızın çoğuna bayıldım sayın laparaki..
Kolay gele..

canan bsr
25-01-2014, 00:09
Sevdiklerinizle birlikte ağız tadıyla oturmanızı dilerim. çok güzel görüntüler...

Atum
27-01-2014, 10:41
Yazılanların bir kısmını, resimlerin tamamına baktım. Arkadaş eşiyle birlilkte gerçekten zoru başarmış. Kendilerini tebrik ediyorum.

Şunu anladım; demek ki, başarmak için önce istemek gerekiyormuş.

SUDEM
29-01-2014, 11:59
Büyük bir merakla yeni fotoları bekliyorum...Bana da cesaret vermiş oldunuz.Bir de 3 aşağı 5 yukarı oluşan rakam nedir acaba?

laparaki
14-02-2014, 00:08
Epey uzun bir aradan sonra merhaba diyorum.Ara ara Memlekete gittiğimde çektiğim fotoğrafları izmir'e döndüğümde yüklemeye çalıştım.Fakat cep telefonuyla çektiğim için ; çözünürlüğü çok yüksek geldi; bir türlü başaramadım yüklemeyi..Sömestr tatiline giderken son anda bir arkadaşımdan çıkma mutfak buldum; fakat rengi yeşil ve gri idi ama ben kafay koydum beyaza boyarım **** kapaklarını değiştiririz diye düşündüm.mutfağı ve depomuzda köy evine gidecek birkaç parça eşyayıda yükleyip; köye gittik...Amacımız tatilde mutfak ve banyoyu yaptırabilmekti...ama tabi biz ayağımızı uzatıp ; tatil yapabilirmiyiz; mümkün mü ???sonra neler oldu neler...umarım fotoğrafları yükleyebilirim .. ( ne kadar özlemişim Ağaçlar'a içimi dökmeyi :rolleyes:) )

laparaki
14-02-2014, 00:27
İşte evimizin giriş kapısı..dış kapımız kar ve yağmurla direk muhatap olacağından kesinlikle çelik kapı **** ağaç önermediler..Ancak demir kapı olur denince ; demirciye gidip ; beş dakikada bu modeli çizdim..çerçeveleri koyu kahve olsun dediysemde ; siyah yapmışlar ..ama olsun ben beğendim; nasılsa ben onu boyarım ilerde..fotoyu yan çekmek zorunda kaldım; kafanızı yan döndürüp bakın gari :cool:

laparaki
14-02-2014, 00:40
Burası keyifle camdan bakıp kahve içmeyi planladığım bölüm..buraya ve yandaki duvara uzun ve geniş bir sedir olacak..marangoza sipariş verdik..marangoz işlerine ve parasal konulara ayrıca gelicez canlarım ;)

laparaki
14-02-2014, 00:45
verandadan manzara ...

iynk
14-02-2014, 10:11
Sedirin üstüne de rengarenk yastıklar.. favori köşem cumbanız ;)

Atum
14-02-2014, 10:27
İşte evimizin giriş kapısı..dış kapımız kar ve yağmurla direk muhatap olacağından kesinlikle çelik kapı **** ağaç önermediler..Ancak demir kapı olur denince ; demirciye gidip ; beş dakikada bu modeli çizdim..çerçeveleri koyu kahve olsun dediysemde ; siyah yapmışlar ..ama olsun ben beğendim; nasılsa ben onu boyarım ilerde..fotoyu yan çekmek zorunda kaldım; kafanızı yan döndürüp bakın gari :cool:

Bakalım gari de, ya boynumuzu incitirsek? :dilli:

Gerçekten hepsi güzel olmuş. Kimbilir ne kadar keyiflidir? :)

Ahh, Ah! bir emekli olayım, biliyorum napacağımı? :p

Atum
14-02-2014, 10:32
Burası keyifle camdan bakıp kahve içmeyi planladığım bölüm..buraya ve yandaki duvara uzun ve geniş bir sedir olacak..marangoza sipariş verdik..marangoz işlerine ve parasal konulara ayrıca gelicez canlarım ;)

Biraz kafanızı karıştırmış gibi olacam ama, keşke pencereleri biraz daha aşağıya doğru uzatsaydınız. Yani oturduğunuzda göz hizanıza... Hem oturduğunuz yerden direk dışarıdaki manzaraya bakmış olurdunuz.

Bence halen inşaat aşamasında ve bunu yapabilirsiniz. :)

gulcingiller
14-02-2014, 11:01
Merhaba Laparaki sayfanizi yeni kesfettim, sizi ve ailenizi kutlamak isterim. Ne guzel bir sey insanin cocuklugunun gectigi yerlere donus yapabilmesi ozellikle donebilecek bir koyunun olmasi. Hayallerinizin pesinden gidebilmeniz umut verici sansiniz bol, yolunuz acik olsun onumuz bahar fotograflarin devamini bekliyoruz kolay gelsin.

laparaki
15-02-2014, 00:24
Sedirin üstüne de rengarenk yastıklar.. favori köşem cumbanız ;)

Evett... Aynen öyle benim istediğimde:-) hemen ilçeye gidip çiçekli pazenler, çizgili kumaşlar aldım sedirimin yastıkları için. Fırsatım oldukça dikicem, kenara atıcam yaza kadar...şu an salonumda da var zaten.. İşte fotosu <3

laparaki
15-02-2014, 00:31
Biraz kafanızı karıştırmış gibi olacam ama, keşke pencereleri biraz daha aşağıya doğru uzatsaydınız. Yani oturduğunuzda göz hizanıza... Hem oturduğunuz yerden direk dışarıdaki manzaraya bakmış olurdunuz.

Bence halen inşaat aşamasında ve bunu yapabilirsiniz. :)

Tüm önerilere açığım; teşekkürler. Camın alt kısmında sedir planladığımız için, aşağıya kadar inmiyor.oturup bol manzara izleyeceğim umarım. :-)

laparaki
15-02-2014, 00:36
Merhaba Laparaki sayfanizi yeni kesfettim, sizi ve ailenizi kutlamak isterim. Ne guzel bir sey insanin cocuklugunun gectigi yerlere donus yapabilmesi ozellikle donebilecek bir koyunun olmasi. Hayallerinizin pesinden gidebilmeniz umut verici sansiniz bol, yolunuz acik olsun onumuz bahar fotograflarin devamini bekliyoruz kolay gelsin.

Teşekkür ederim.Köyünüz yokmuş gibi bir kinaye hissettim.varsa da yoksa da, çok samimi söylüyorum; mütevazi köy evimizin kapıları herkese açıktır.:-)

laparaki
15-02-2014, 00:41
Bakalım gari de, ya boynumuzu incitirsek? :dilli:

Gerçekten hepsi güzel olmuş. Kimbilir ne kadar keyiflidir? :)

Ahh, Ah! bir emekli olayım, biliyorum napacağımı? :p
Atum; emekliliğe çook vardı benim. Hayallerimi daha fazla dizginleyemedim.yoksa durumum bayağı bi travmatikti; gördüğüm tüm ota çöpe diz çöküyordum yani
:-(

laparaki
15-02-2014, 00:56
Devam edelim tatilde ne yaptık.Evimizin badanası yapılacak; tavan kapatılacak,mutfak banyo, oooooo ne çok iş var; ve zaman kısıtlı, hava çok soğuk.badana için ustaya sorduk; 850 lira istedi.Biz yapalım, o parayla banyo malzemesi alırız dedik.aldık fırçaları elimize, kireçle badanaya başladık.Fakat tavanlar açık,püfür püfür esiyor ; donduk ama yılmadık.Bu daha başlangıç dedik :p Fakat duvarlar 3 katta bile beyazlamadı,deli gibi içine çekiyor kireçi.

laparaki
15-02-2014, 01:22
Badanayı yaparken marangoz geldi.İzmirden arkadaşımdan aldığım çıkma mutfağı gösterdik.Rengi yeşil; çerçeveleri gümüş rengi bir mutfak.Sonra evimizin diğer marangoz işlerini gösterdik ustaya.3 adet altları çekmeli sedir, 3 adet duvardan duvara gömme gardrop, bir gömme fotmanto, banyo dolabı, mutfak dolapları... Ölçüleri aldı ustamız, birkaçgün sonra çağırdı bizi.10 bin lira hesap çıkartmışşşşş...oyyy oyyy oyyy nerelere gidamm
:eek:

gulcingiller
15-02-2014, 02:35
Teşekkür ederim.Köyünüz yokmuş gibi bir kinaye hissettim.varsa da yoksa da, çok samimi söylüyorum; mütevazi köy evimizin kapıları herkese açıktır.:-)

Ben istanbul da dogdum, buyudum annemin babasi koyde yasiyordu ama biz cocukken cok fazla gidemiyorduk. Insanin cocuklugunun koy ortaminda gecmesi eminim cok keyiflidir. Buyuk sehrin kalabaligi, tehlikesi, kirli havasindan uzakta ozgurce yasanan bir cocukluk. Tesekkur ederim siz once bir yerlesin gelemezsekte buradan ziyaret ederiz.

gürcan_keskin
15-02-2014, 03:08
Dört duvarı olsun. Penceresi, iki odası olsun. Bir verandası, ahşap kapısı olsun. Kırmızı kiremitli çatısı, bacasından tüten dumanı, önünde küçükte olsa bir bostanı, bostanın tam ortasında iki kolu yana açık burnu yere eğimli, yakası bağrı dağınık, pantolonu yamalı, dört köşe kasketli korkuluğuda olan bir evim olsun, benim olsun..:p

Bostanda hıyar olsun, hıyarın yanına birde domates korsun, üstüne tere roka kattın mı organik organik afiyet olsun :p.. Yazın tepede güneş olsun, güneş sarı, toprakta çiçek, çiçek sarı olsun, benim olsun...

Börtü olsun böcek olsun, kapının önündeki çınar ağacının dalında ağustos böceği olsun. cırrrrrrr cırrrrrrr bağırsın dursun ama gözünün önünde olsun, Benim olsun...

Meyve ağaçları olsun, kiraz, kayısı, elma, armut, nar, ayva olsun. Doğal olsun, elinin ucunda olsun... Bir yaz mevsimi evinin önünde ağaçların altında serili sedirin olsun, sedirin üstünde minderlerin olsun, mindere oturmuş ağacın gövdesine yaslanmış, o sıcakta ansızın pöfürrrrrrrrr pöfürrrrrrrrr esen yele karşı keyfin yerinde olsun. Benim olsun.

Tandırın olsun veya taş fırının olsun. Odun ateşinde pişen somunların olsun. Taze taze sıcak sıcak.. Karnın tok gözün pek olsun. İyi mi kötü mü bir evin olsun. Senin olsun.

Çoçuklarında olsun, evin neşe dolsun. Tavukların olsun yumurtası sıcak, pişirmesi rafadan olsun. Yerken yumurtayı ucundan kır çay kaşığı ile ye sonra güllerin dallarına takki karıncalara yuva olsun :p Evinde bereket olsun..
Yaz gibi kışı da olsun. Kışın kar yağsın, yağmuru olsun, çamuru olsun. Herşeye rağmen kırmızı kiremitli çatıdan su damlasın, damlayan suyun altına leğen koymak bi çare olsun. Olsun ama benim olsun. İyi kötü hayelimdeki bir evim olsun.

Güzineli bir soban veya şöminen olsun. Odunların meşe olmasada zeytin olsun közü iyi olsun. Köze bir patetes, bir mantar korsun evin mis gibi koksun :p
Minik bir radyon olsun ama antika olsun, hani varya eski ahşap radyolar, az birazda cızırdasın çalarken neşen olsun veya bir pikap olsun. Pikapta taş plak, taş plakta Zeki Müren olsun, evinin içi muhazzam bir incelikte müzik dolsun. Korkma ruhun bu eşsiz güzelliğe teslim olsun :p

Güzineli sobanın üzerinde herzaman bir ırbık olsun, olsun ki sıcak suyun hazır olsun. Üstünde birde çaydanlık olsun, çayın demli ama az şekerli olsun, yudumlarken yavaş yavaş yeterki tadın yerinde olsun. Sohbet koyu olsun.
Yanında eşin olsun, çocukların olsun, mutluluk her daim senin olsun. Yeterki iyi kötü hayalimdeki bir evim olsun. Olsunda olsunnnnn. Ama yeterki benim ve hayalimdeki bir evim olsun...

Ah sayın Laparaki ahhh. Ne yaptınız böyle. Hani bazı şarkılar kendini anlattığı için insan şarkının içinde bulur kendini... Alıp götürür...
Çoğu insanında hayalidir böyle bir ev sahibi olmak. Bu yüzden çoğu insanın hayaline ortak oldunuz. En başından beri büyük bir keyifle sayfaları okudum ve fotoğrafları inceledim. Yeri geldi gecenin bu saatinde kahkahayı bastım :p
O kadar içten ve güzel duygularla anlatmışsınız ki gerçekten insan kendini içinde buluyor.Yüreğinize, emeklerinize sağlık. İnşallah yakın zamanda evinizi bitirir hayalinizdeki bu eve yerleşirsiniz.
Sevgilerle...

iynk
15-02-2014, 08:33
sayın gurcan keskin bu yazı ilede siz ayniyle hayallerimi tasvir ettiniz.. Az çok bunları yaşadığımız, sediri, emaye caydanligi, tavuklari, ahşap kapısı, evin önünde küçücük bir bostani, herseyden öte içindeki alınan her nefesteki mutluluk ve huzuru hissettiğimiz bir köyümüz vardı, bizi oraya bağlayan büyüklerimiz vardı.. Ama onları bir bir kaybedince insan anavatanindan kopmuş gibi hissediyor. Her daim gidebilecegim düşüncesi ve sanki kapıların her daim açık olduğunu bilmek insana ne büyük bir güven veriyormuş..

Allah ağız tadıyla huzur ve mutlulukla oturmayı nasip etsin size ve ailenize..

Yok yok bu sayfa bana hem iyi geliyor, hem de gelmiyor :)

agactoprak
15-02-2014, 08:36
Ne de güzel yazmışsınız sayın gürcan_keskin,
Dileklerinize ben de katılıyorum

Atum
15-02-2014, 09:33
Badanayı yaparken marangoz geldi.İzmirden arkadaşımdan aldığım çıkma mutfağı gösterdik.Rengi yeşil; çerçeveleri gümüş rengi bir mutfak.Sonra evimizin diğer marangoz işlerini gösterdik ustaya.3 adet altları çekmeli sedir, 3 adet duvardan duvara gömme gardrop, bir gömme fotmanto, banyo dolabı, mutfak dolapları... Ölçüleri aldı ustamız, birkaçgün sonra çağırdı bizi.10 bin lira hesap çıkartmışşşşş...oyyy oyyy oyyy nerelere gidamm
:eek:

10 bin lira mı? Yuh! yani... ;)

Siz en iyisi eşinizle birlikte belediyenin veya halk eğitimin marangozluk kursuna yazılın. :D

hosseda
15-02-2014, 10:33
Sayın laparaki çok koşmayın ki nefesiniz tükenmesin. Herşey zaman içinde hallolacak yeterki sabredebilin.

Köydekiler evlerinde neyi nasıl halletmişler onu gözönüne alın. Hangi evde mükellef dolaplar, gardroplar var...

Siz işin anasını hallettiniz, danalar kolay...

laparaki
15-02-2014, 11:13
Dört duvarı olsun.Penceresi,iki odası olsun.Bir verandası,ahşap kapısı olsun.Kırmızı kiremitli çatısı,bacasından tüten dumanı,önünde küçükte olsa bir bostanı,bostanın tam ortasında iki kolu yana açık burnu yere eğimli,yakası bağrı dağınık,pantolonu yamalı,dört köşe kasketli korkuluğuda olan bir evim olsun,benim olsun..:p Bostanda hıyar olsun,hıyarın yanına birde domates korsun,üstüne tere roka kattın mı organik organik afiyet olsun :p..Yazın tepede güneş olsun,güneş sarı,toprakta çiçek,çiçek sarı olsun,benim olsun...Börtü olsun böcek olsun,kapının önündeki çınar ağacının dalında ağustos böceği olsun.cırrrrrrr cırrrrrrr bağırsın dursun ama gözünün önünde olsun,senin olsun...Meyve ağaçları olsun,kiraz,kayısı,elma armut,nar,ayva olsun.Doğal olsun,elinin ucunda olsun...Bir yaz mevsimi evinin önünde,ağaçların altında serili sedirin olsun,sedirin üstünde minderlerin olsun,mindere oturmuş ağacın gövdesine yaslanmış,o sıcakta ansızın pöfürrrrrrrrr pöfürrrrrrrrr esen yele karşı keyfin yerinde olsun...Tandırın olsun veya taş fırının olsun.Odun ateşinde pişen somunların olsun.Taze taze sıcak sıcak..Karnın tok gözün pek olsun.İyi mi kötü mü bir evin olsun.Senin olsun.
Çoçuklarında olsun,evin neşe dolsun.Tavukların olsun yumurtası sıcak,pişirmesi rafadan olsun.Yerken yumurtayı ucundan kır çay kaşığı ile ye sonra güllerin dallarına takki karıncalara yuva olsun :p Evinde bereket olsun..
Yaz gibi kışı da olsun.Kışın kar yağsın,yağmuru olsun,çamuru olsun.Herşeye rağmen kırmızı kiremitli çatıdan su damlasın,damlayan suyun altına leğen koymak bi çare olsun.Olsun ama benim olsun.İyi kötü hayelimdeki bir evim olsun.Güzineli bir soban veya şöminen olsun.Odunların meşe olmasada zeytin olsun közü iyi olsun.Köze bir patetes,bir mantar korsun evin mis gibi koksun :p
Minik bir radyon olsun ama antika olsun,hani varya eski ahşap radyolar,az birazda cızırdasın çalarken neşen olsun veya bir pikap olsun.Pikapta taş plak,taş plakta Zeki Müren olsun,evinin içi muhazzam bir incelikte müzik dolsun.Korkma ruhun bu eşsiz güzelliğe teslim olsun :p
Güzineli sobanın üzerinde herzaman bir ırbık olsun,olsun ki sıcak suyun hazır olsun.Üstünde birde çaydanlık olsun,çayın demli ama az şekerli olsun,yudumlarken yavaş yavaş yeterki tadın yerinde olsun.Sohbet koyu olsun.
Yanında eşin olsun,çocukların olsun,mutluluk her daim senin olsun.Yeterki iyi kötü hayalimdeki bir evim olsun.Olsunda olsunnnnn.Ama yeterki benim ve hayalimdeki bir evim olsun......
Ah sayın Laparaki ahhh.Ne yaptınız böyle.Hani bazı şarkılar kendini anlattığı için insan şarkının içinde bulur kendini...Alıp götürür..
Çoğu insanında hayalidir böyle bir ev sahibi olmak.Bu yüzden çoğu insanın hayaline ortak oldunuz.En başından beri büyük bir keyifle sayfaları okudum ve fotoğrafları inceledim.Yeri geldi gecenin bu saatinde kahkahayı bastım :p
O kadar içten ve güzel duygularla anlatmışsınız ki gerçekten insan kendini içinde buluyor...Yüreğinize,emeklerinize sağlık.İnşallah yakın zamanda evinizi bitirir hayalinizdeki bu eve yerleşirsiniz.
Sevgilerle...

Hayal Et
Cennetin olmadığını hayal et
Eğer denersen bu kolay
Altımızda cehennem yok
Üstümüzdeyse sadece gökyüzü var
Hayat et bütün insanların
Bu gün için yaşadığını...
Hiç ülke olmadığını hayal et
Bunu yapmak zor değil
Öldürecek ve uğruna ölecek bir şey yok
Ve din de yok
Hayal et bütün insanların
Hayatı barış içinde yaşadığını
Mülkiyetin olmadığını hayal et
Yapabilir misin merak ediyorum
Hırsa ve açgözlülüğe gerek yok
İnsanların kardeşliği
Tüm dünyayı paylaştığını
Benim bir hayalci olduğumu söyleyebilirsin
Ama tek ben değilim
Umarım bir gün sen de bize katılırsın
Ve dünya tek vücut olarak yaşar...

laparaki
15-02-2014, 11:20
Hayal Et
Cennetin olmadığını hayal et
Eğer denersen bu kolay
Altımızda cehennem yok
Üstümüzdeyse sadece gökyüzü var
Bu gün için yaşadığını...
Hiç ülke olmadığını hayal et
Bunu yapmak zor değil
Öldürecek ve uğruna ölecek bir şey yok
Ve din de yok
Hayal et bütün insanların
Hayatı barış içinde yaşadığını
Mülkiyetin olmadığını hayal et
Yapabilir misin merak ediyorum
Hırsa ve açgözlülüğe gerek yok
İnsanların kardeşliği
Tüm dünyayı paylaştığını
Benim bir hayalci olduğumu söyleyebilirsin
Ama tek ben değilim
Umarım bir gün sen de bize katılırsın
Ve dünya tek vücut olarak yaşar...

Gürcan Bey ; yazdıklarınızı okuyunca aklıma John Lennon'dan İmagıne geldi..şehir yaşamında yapay ilişkilerle donanmış ve gittikçe kendinden uzaklaşan bizlere ; ortak heveslerimizi öyle güzel ifade etmişsiniz ki; aydınlık yarınlar dilerim size de ...

laparaki
15-02-2014, 11:59
Olacak iş değil; marangozla sıkı bir pazarlığa oturduk..7500 liraya anlaştık..Aslına bakarsanız çok uyguna geldi..çünkü koltuk takımı almaya kalksak bu fiyat zaten..ama ben koltuk takımı yerine sedirleri tercih ettim ; üstelik evin tüm marangoz ihtiyaçlarıda bu fiyata dahil...iki gün sonra biz badana yaparken marangoz mutfağı istediğimiz şekle dönüştürüp getirdi bile...eksikleri var ama bu şekliyle görün istedim :)

laparaki
15-02-2014, 12:03
Olacak iş değil; marangozla sıkı bir pazarlığa oturduk..7500 liraya anlaştık..Aslına bakarsanız çok uyguna geldi..çünkü koltuk takımı almaya kalksak bu fiyat zaten..ama ben koltuk takımı yerine sedirleri tercih ettim ; üstelik evin tüm marangoz ihtiyaçlarıda bu fiyata dahil...iki gün sonra biz badana yaparken marangoz mutfağı istediğimiz şekle dönüştürüp getirdi bile...eksikleri var ama bu şekliyle görün istedim :) buyrun fotoğrafı..

laparaki
07-05-2014, 21:52
Hu hu huuu;) beni unutmadınız umarım.ben sizleri ve ağaçlar.net' İ unutmadım. Bu kadar uzun yazamamamın sebebi var elbet. 16 yıllık meslek yaşamımda büyük değişiklik oldu.doğal olarak yeniden göreve başlayan biri gibi hazırlık ve çalışmalar yapıyorum sürekli. Bu arada köy evimi ihmal ettim mi, aslaaa :-)evimizin marangoz işleri bitti.banyo ve wc kaldı. Sonra yerler yapılacak. Artık dış cephe ve bahçe düzenlemesi yavaş yavaş olacak.23 nisanda zoraki izin alarak kısa bir köy kaçamağı yaptık.ama ot temizlemekten ve eşimin dere kenarına ektiği cevizlerle ilgilenmekten fotoğraf çekemedim.

laparaki
07-05-2014, 22:33
İşte çekebildiğim birkaç fotoğraf.

TRAKLI
07-05-2014, 22:35
Sizi unuturmuyuz sabırsızlıkla yeni aşamaları bekliyoruz. Eh tatilede az kaldı hani.
Müdürmü müdür yardımcısımı :D :D

laparaki
08-05-2014, 18:18
Sizi unuturmuyuz sabırsızlıkla yeni aşamaları bekliyoruz. Eh tatilede az kaldı hani.
Müdürmü müdür yardımcısımı :D :D

Branş değişikliği yaptım,yok yükseklerde gözüm :rolleyes: sayın TRAKLI...

laparaki
08-05-2014, 18:53
Ben sanırım en çok köyde çektiğim fotoğrafları paylaşıcam.Çünkü en sevdiğim bu :)

laparaki
08-05-2014, 19:08
Cevizlerin olduğu tarlada bir turuncu kelebek :rolleyes:

laparaki
08-05-2014, 23:51
Yoruma gerek var mı ???

laparaki
10-05-2014, 00:58
Evimizin bahçesine çiçeklerin üzerine şöyle bir sanat eseri nasıl olur ki...Çok seviyorum bu çalışmayı.

pria
10-05-2014, 23:18
çok sağolun canlar ...evini bizim gibi kendisi yapmak isteyenler ; ruhunda kaçıklık olanlar için..

Heykeliniz muhteşem, orijinal..

Size hediyem olsun bu güzel şiir sayın laparaki..

http://www.agaclar.net/forum/1282020-post414.htm

Esprili anlatımlarınızı, doğaçlamalarınızı zevkle okuyorum..Selamlar..

Cumhur Tonba
10-05-2014, 23:54
Başka türlü bir şey benim istediğim; ne ağaca benzer, ne de buluta

Başlık dikkatimi çekti ve rotayı hemen buraya çevirdim.
İyi ki çevirmişim. Yolu öğrendim.
Koyunlar, kelebekler ve sanat eseri çok enfes.

Ben her bahar aşık olmam ama
Her bahar gitmek isterim.
Gittiğim olmadı hiç,
Ama olsun... İstemek de güzel.

Can Yücel

gürcan_keskin
11-05-2014, 00:05
Sayın laparika hoş geldiniz.
Unutur muyuz hiç sizi?
Vallahi hotmailden mesaj attığımı hatırlıyorum az çok nerelerdesiniz diye? :p
Uzunnnn zaman oldu. Köyden görüntüler çok güzel bu arada.
Yeni branşınızda hayırlı olsun.
Sevgilerle...

laparaki
11-05-2014, 20:50
Heykeliniz muhteşem, orijinal..

Size hediyem olsun bu güzel şiir sayın laparaki..

[url]http://www.agaclar.net/forum/1282020-post414.htm[/url

Esprili anlatımlarınızı, doğaçlamalarınızı zevkle okuyorum..Selamlar..

Çok teşekkür ederim. Can babaya ayrı bir sevgim vardır hep. Evimiz az çok içine girilebilir hale gelsin de,balkonda sınırsız sessizlikte kitap okuyup,Esen rüzgarda hafifçe üşüyüp el örgüsü kalın şala sarınmak güzel olacak güzel.arada bir türkü de çığırmak gerek :p

laparaki
11-05-2014, 20:55
Sayın laparika hoş geldiniz.
Unutur muyuz hiç sizi?
Vallahi hotmailden mesaj attığımı hatırlıyorum az çok nerelerdesiniz diye? :p
Uzunnnn zaman oldu. Köyden görüntüler çok güzel bu arada.
Yeni branşınızda hayırlı olsun.
Sevgilerle...

Evet uzun zaman oldu. Anlattım sebeplerini ama birde şu varki,eve başlarken arabamızı satmıştık.o yüzden köye gitmek her açıdan zor oldu. Ama "umut fakirin ekmeği; ye memet ye" demişti sanırım Nazım... Güzel günler göreceğiz... ;)

laparaki
11-05-2014, 20:58
Evet uzun zaman oldu. Anlattım sebeplerini ama birde şu varki,eve başlarken arabamızı satmıştık.o yüzden köye gitmek her açıdan zor oldu. Ama "umut fakirin ekmeği; ye memet ye" demişti sanırım Nazım... Güzel günler göreceğiz... ;)

Bu arada hotmaile bakmamış olabilirim. Farkında bile değilim mesajınızın, kusura bakmayın. Hakkaten yoğun günler geçiriyoruz.

laparaki
11-05-2014, 21:09
Evimizin önündeki tarlada sürekli koyunlar oluyor.Sahibi oraya bırakıyor, sanırım akşama kadar otlanıyorlar. Mutfak camından ilk gördüğüm bu koyunlar olacak her zaman. Ve ben bunu seviyorum. :D

iynk
12-05-2014, 10:31
Arada bir bende çekip gitmek istediğimde açıp sayfanızı okuyorum, inanın umut doluyorum ;)

Özellikle cumbanızın son halini merakle beklemekteyim, zevkle takipteyim :)

laparaki
12-05-2014, 11:20
Arada bir bende çekip gitmek istediğimde açıp sayfanızı okuyorum, inanın umut doluyorum ;)

Özellikle cumbanızın son halini merakle beklemekteyim, zevkle takipteyim :)

Teşekkür ederim ilginize.Benide yüreklendiren ağaçlar.net oldu zaten. Birilerinin bu işi başardığını görmek, süreci ansızın başlatıp;hızlandırmama sebep oldu. Benim heybemde sadece isteğim ve azmim vardı;buna karşın benden önce bu işi ustalık ve donanımla yapmış olan üyeler bana hep saygı ve sabırla destek oldular buradan;çokbilmişlik taslayıp beylik laflar etmediler. Hakkaten iyiki varsınız ;)

laparaki
12-05-2014, 11:37
Bu arada arşivimdeki bir çok fotoğrafı sistem kabul etmiyor. Telefonumum ayarları ile oynadım sa da olmuyor. Buradan yetkililere sesleniyörümmm :Zeki Müren 'de bizi görecek miiii :rolleyes:

laparaki
28-06-2014, 01:48
Oleyyyy !!!!Bir çalışma yılı daha bitti.Yarın sabah köye gidiyoruz.Ustalar banyo ve diğer ufak tefek işleri yapıyorlar.Geçen hafta Küçük bir kamyonetle köye evimiz için eşya gönderdik.Yaz tatilinde 2 ay boyunca yine dolu dolu çalışacağız.Umarım fırsat buldukça fotoğraf yüklerim...sanırım bizim tatil anlayışımız bu köy evi yüzünden oldukça değişti...şimdi siz benim pinterest panomdan bir kaç fotoyla idare edin...sonra görüşücez bol bol..bana inşaatın tozlu yolları ; size plaj kumları...
[Adaletin bu mu dünya :p)

laparaki
28-06-2014, 01:58
Ben zaman sınırı nedeniyle banyomu beyaz yaptırdım ama ruhumdaki budur mesela :rolleyes:

laparaki
28-06-2014, 02:07
Şu tutacaklardan yakmayan anneye anne denir miii :p

laparaki
28-06-2014, 02:11
Dekorasyon için illa para harcamaya gerek yok ki :rolleyes:

laparaki
28-06-2014, 02:16
geçen hafta sonu bende bit pazarına gitmiştim..Çok hoş ve eski 4 tane çaydanlık aldım..ha birde eski bir radyo..ama bu merdivenlerde de hoş olmuş bence :rolleyes:

laparaki
28-06-2014, 02:27
Bu fotoları da gördünüz mü ? İyi o zaman ben uyumalıyım. bir kaç saat sonra yola çıkıcaz.sevgimle kalın... [ köye bilgisayar ve çocukların tabletlerini görürmeyeceğiz.bakalım fotoğrafları nasıl yükleyeceğim ??? neyse yine sesli düşündüm ve uzatmaya başladım )) Hoşçakalın şimdilik :p

laparaki
23-07-2014, 15:17
20 gün oldu geleli.geceli gündüzlü çalışıyoruz yine.sonunda içinde kalacağımız hale geldi gibi evimiz.balkon ve dış cephe seneye kaldı.bahçede öylece bekliyor.evin içiyle uğraşırken yorgunluktan kim nerede uyuyor, onu bile farketmedim.ilçeye geldik bugün.hemen interneti olan bir cafe bulunca ilk fotomu paylaşayım istedim.henüz dekorasyon işine giremedim,buyrun....

laparaki
13-08-2014, 23:37
Arkadaşlar şuraya bağlanmak için günlerdir mücadele ediyorum.bu anı kaçıncı kez yaşıyorum bilmiyorum.de javu'nun kralı oldum artık :p

laparaki
13-08-2014, 23:45
Salondaki sedirlerin sünger ve kumaşlarını aldım.dikiş işinden nefret ederken tam ortasında buldum kendimi.önce süngerleri elyafla kapladım.

laparaki
29-08-2014, 01:24
İşte geldimmm.2 ay boyunca neler yaşadım hepsini fotoğraf ve yine uzun uzun ( ;) ) cümlelerimle anlatmak istiyorum size.İzmir
'e dün sabah geldik.Yüzüm gülmüyor geldiğimizden bu yana.Ne kadar zormuş istemediğin bir hayata yol almak zorunda olmak..unutmuşum bu duyguyu.Çok çalıştık ve yorulduk ama öyle özgürdük ki.gerçekten bizim olan birşeylerdi yaşadıklarımız..birileri için yapmak zorunda olduklarımız değil..şimdi bu fanusa geri döndüm.birilerinin yıllarca çalışıp didinip karşılığında sana belki bir ev ; zorlarsan belki birde araba alabileceğin bir hayat.emekli olunca hacca da gidersem rolüm çok inandırıcı olur ama bundan pek emin değilim...:p buyrun neler yapmışım ...

Cumhur Tonba
30-08-2014, 09:33
Bu sayfayı tesadüfen buldum. Ne kadar da harika.
Alice Harikalar diyarında gibi hissettim kendimi.
Saygılarımla.

tamerr
30-08-2014, 11:39
Sayfanızı ilgiyle gezdim,çok beğendim,bayanlara köy hayatını sevdirmek zordur(başımda)ama sevende sizin gibi harika işler çıkarıyor.Eşiniz ve çocuklarınızla yeni evinizde sağlık,mutluluk,huzur dolu hayırlı ömürler geçirmenizi dilerim,saygılar.

Cumhur Tonba
30-08-2014, 13:00
Sinema koltuğuna yerleştiniz.
Oscarlık bir film başıyor.

Sayın Laparaki,
Ta en baştan mesajları okuyarak, fooğraflara baka baka sona geldim. Film gibi izledim.

O kadar güzel anlatmışsınız ki, o kadar harika fotoğraflar koymuşsunuz ki anlatılamaz. Aaa. Bir baktım taş adam fotoğrafını gördüm. Dedim ben bunu görmüştüm. Bir iki mesaj sonra (mesaj 182) kendi mesajımı gördüm.

- Köydeki gezileriniz,
- Büyük, küçük,orta . Eğitiminiz
- Hele karakaçan. Çoğu kimse yıllardır görmüyordur belki.
- Branda altında çay sefanız.
- Kelebek, kaplumbağa, kumru, koyun ve kuzular, köpek fotoğrafı
- Evinizin topraktan ağır ağır yükselişi
- Doyumsuz sonbahar fotoğrafları

En hoşuma giden de. Evin bitişine en çok sevinecek kişilerden birisinin de kayınpaderinizin olacağını yazdığınız mesaj. Haklı da.. Okuyan merak eder. Acaba Neden diye. Arasın bulsunlar diyorum.

Çok harikaydı. Teşekkürler. Film şu an bitti. Devamını izleyeceğiz yine.
Bir kaç yerde de Gönen ismi geçmişti. Ben de Tahirova Türk Alman Çiftliğinde çaklışmıştım. 8 sene orada kaldı. 1974-1982 yılları arası. Denizkentin üstündeki Kınalar köyüne bitişik Kepekli köyünden evlendim. Bir ayağımızda biga veGönen de.
Saygılar, selamlar.

laparaki
31-08-2014, 21:00
Sayfanızı ilgiyle gezdim,çok beğendim,bayanlara köy hayatını sevdirmek zordur(başımda)ama sevende sizin gibi harika işler çıkarıyor.Eşiniz ve çocuklarınızla yeni evinizde sağlık,mutluluk,huzur dolu hayırlı ömürler geçirmenizi dilerim,saygılar.

Sağolun tüm iyi dilekleriniz..Elbette hepimiz yerden bakamayız hayata ; eşinizin de ilgi alanları farklıdır.Zaten böyle olunca renkleniyor dünyada..sağlıcakla kalın..

pria
31-08-2014, 21:07
Sayın laparaki..

Forum'da ilk baktığım ve yeni bir şeyler var mı acaba diye kolaçan ettiğim başlıklardan biri de bu sizin sayfanız..
Biraz daha fazlaca paylaşımlarda bulunursanız inanın çok sevinirim..
Selamlar..

laparaki
31-08-2014, 21:11
Sinema koltuğuna yerleştiniz.
Oscarlık bir film başıyor.

Sayın Laparaki,
Ta en baştan mesajları okuyarak, fooğraflara baka baka sona geldim. Film gibi izledim.

O kadar güzel anlatmışsınız ki, o kadar harika fotoğraflar koymuşsunuz ki anlatılamaz. Aaa. Bir baktım taş adam fotoğrafını gördüm. Dedim ben bunu görmüştüm. Bir iki mesaj sonra (mesaj 182) kendi mesajımı gördüm.

- Köydeki gezileriniz,
- Büyük, küçük,orta . Eğitiminiz
- Hele karakaçan. Çoğu kimse yıllardır görmüyordur belki.
- Branda altında çay sefanız.
- Kelebek, kaplumbağa, kumru, koyun ve kuzular, köpek fotoğrafı
- Evinizin topraktan ağır ağır yükselişi
- Doyumsuz sonbahar fotoğrafları

En hoşuma giden de. Evin bitişine en çok sevinecek kişilerden birisinin de kayınpaderinizin olacağını yazdığınız mesaj. Haklı da.. Okuyan merak eder. Acaba Neden diye. Arasın bulsunlar diyorum.

Çok harikaydı. Teşekkürler. Film şu an bitti. Devamını izleyeceğiz yine.
Bir kaç yerde de Gönen ismi geçmişti. Ben de Tahirova Türk Alman Çiftliğinde çaklışmıştım. 8 sene orada kaldı. 1974-1982 yılları arası. Denizkentin üstündeki Kınalar köyüne bitişik Kepekli köyünden evlendim. Bir ayağımızda biga veGönen de.
Saygılar, selamlar.

Çok güldürdünüz beni sayın Tonba..Ama benim film 4-5 perde ; pek bitecek gibi değil..Burayı öyle seviyorum ki ; çocuklarıma; çalışma yaşamıma ve şehrin koşturmacasına rağmen ; ne yapıp edip buraya yazıyorum sabırsızlıkla..Sanırım ortak yanlarımızın çok olduğu bir topluluğuz ; o yüzden olabilir..Evi özellikle ağırdan alıyor , bitirmiyoruz ki buraya yazacak birşeyler olsun (:D )
Ben Gönen'liyim evet..Ama tabi eğitimim için erken ayrıldım ordan..Pek te herkesi tanımam öyle..Biga ve Denizkenti bilirim...Fakat pek sevmem Gönen'i ;)Şimdi İzmirde yaşıyoruz...Film bitmeyecek , ben hep sudan sebeplerle burda olacağım..Teşekkür ederim zaman ayırıp duygularınızı paylaştığınız için..;)

laparaki
31-08-2014, 22:16
Sayın laparaki..

Forum'da ilk baktığım ve yeni bir şeyler var mı acaba diye kolaçan ettiğim başlıklardan biri de bu sizin sayfanız..
Biraz daha fazlaca paylaşımlarda bulunursanız inanın çok sevinirim..
Selamlar..

Pria teşekkürler ilginize.Aralarda yazdığımı sanıyorum ; 2 aydır köydeyiz ve benim internetim yok telefonumda.Sınırlı paylaşım yapabilrim diye belirtmiştim..hatta ilçeye haftadabir gittiğimizde hemen fotoğraf paylaşmıştım..Neyse ki şimdi sizi bıktıracak kadar fotoğrafım var.Üstelik yaşamım öyle yoğun ki ; görseniz buraya yazmak için nasıl fırsat buluyorsunuz dersiniz...Siz devam edin takip etmeye..Teşekkür ederim ;)

laparaki
31-08-2014, 22:34
Hedefine uzakta olmak ; sağlıksız düşünmeye yol açıyormuş..Bizimde öyle oldu..Mesela yerleri yaptırmasak ta olur şimdilik diyorduk; ama mümkün değilmiş kara betonun ve tozun içinde yaşamak..İlk 20 gün boyunca eşim ( hiç istemede de ) tüm evin alçısını yaptı.(tahta tavan istiyorduk ama ne mümkün ).Bende bu arada hem eşime yardım ettim hemde akşamları dikiş diktim..Bazen evin boyunca uzayan otları yaktık akşamları..Köyde öyle çok yapılacak iş var ki; sıkılmaya vakit yok :rolleyes:Bu arada foseptik için Köyün bu işi en iyi yapan ustası Mehmet amcayla anlaştık..Oda bahçede foseptik işiyle uğraştı..Buyrun karma fotoğraflar ;

laparaki
31-08-2014, 23:05
Tamam zamanımız kısa ; 2 ay ama biz de niye bu kadar aceleciyiz ve her işe bulaşıyoruz ; çözebilmiş değilim..Çünkü bizim birde dere kenarındaki tarlamıza geçen sene ektiğimiz ama evin işlerinden hiç ilgilenemediğimiz cevizlerimiz var ta ta taaaammm...hergün eşim tavanda elinde mala ve alçı kovası '' off bugün yine cevizlere gidemedik..gitti fidanlar '' dedi durdu.sonunda alçı işi bitti..4 gün de boya yaptık..Ardından laminant kaplandı yerlerimiz..Sonrada kapılarımız takıldı..Bunları sorup durmayın; buluverin fotolarda var hepsi :rolleyes:
Ev biraz eve benzeyip işler hafifleyince gidelim cevizlere bakalım dedik..Malum sonuç; 110 fidandan 45 tane canlı var, kalanlarda da kök çürümesi olmuş..Hayır bizim bir tertibatımız da yok.Elimizde kovalarla dereden su doldurup tepeye cevizlere taşıdık..Hava çok sıcak ; çocuklarda dahil feci yorulduk :cool:

TRAKLI
01-09-2014, 00:14
İnanırmısınız bilmem ama, baştan beridir sizi takip etmekteyim, okullar tatil olduğunda aklıma ilk gelenlerdensiniz, yine bunlar kendini paralayacak diye düşünmekten kendimi alamadım, işler bitince çok güzel olacak ondan eminim.

laparaki
01-09-2014, 15:16
İnanırmısınız bilmem ama, baştan beridir sizi takip etmekteyim, okullar tatil olduğunda aklıma ilk gelenlerdensiniz, yine bunlar kendini paralayacak diye düşünmekten kendimi alamadım, işler bitince çok güzel olacak ondan eminim.
Traklı gerçekten iyi tanımlamışsınız ; kendimizi paralıyoruz..İşler biterse yaşamda biter değil mi...Emek vereceğiz ki toprakta bizden yana dursun.görüşmek üzere..;)

laparaki
01-09-2014, 15:52
Sağ kalmayı başaran minik cevizimiz..
Mehmet amca foseptikle cebelleşiyor ..Aklıma bizi 3 gün susuz bırakışı ; tuvalet için komşulara gidişimiz ; 3 gün bulaşıkları balkon da hortumla yıkayışım ; Mehmet
amca hadi yemeğe dediğimde '' kızım üstüm başım kokar benim diye itiraz edişi ve benim onu hergün eve sofraya zorla alışım geliyor.
Sağnak yağıştan sonra camımızı terkedemeyen yağmur damlası..
Hoplaya zıplaya cevizlerden dönüş yolu ;)

laparaki
03-09-2014, 00:30
Bize ne oldu?Çocukluğumuzun rengarenk ; karmakarışık ama ahenkli bahçelerine ne oldu?Köyde meraktan evimizi ziyaret edenler çok oluyor haliyle..Her gelen '' otlara ilaç atın '' diyor..Bende ilacın toprağa ve çevreye çok zararı olur.Siz eskiden ne yapıyordunuz diyorum..Nedir bu ot düşmanlığı ?Fukuoka tarımını anlatsam diyorum; vazgeçiyorum sonra..Otun, böceğin, çiçeğin, meyvenin, kurdun, kelebeğin birlikte yaşadığı huzur bahçelerimiz olmalı..hepsi bir arada yaşamalılar desem diyorum...Ama nafile..Biz ne çabuk gübrelerin; ilaçların , tek tip düşünme ve yaşamın esiri olmuşuz..Çeşitliliğin ve farklılıkların yaşamımızı renklendirdiği gibi bıraksak bahçelerimizde kendi ahengini oluştursa :(

laparaki
06-09-2014, 23:25
Havanın çok şiddetli yağmurlu olduğu bir gündü...Mecburen dinlenmeye geçtik.Cumbaya oturup eşimle kahvelerimizi içip yağmuru izledik..Sonra öyle faşizan ve egoist cümleler kurdum ki ; düşman başına...Buraya temelli gelmek istiyorum ; keşke emekli olsak derken, çocuklara takıldı aklım..Keşke ' kızlardan biri veterinerlik okusa ; biride ziraat mühendisi olsa; bizde topraklarımızı işletip; aile şirketi olsak '' dedim.Ne bileyim gözümde hani o eli yüzü tertemiz Fransız veya Hollandalı ;ailece tarım yapan ,kooperatif kuran çiftçi aileler geldi..Sonra düşünmek bile utandırdı beni...Zira onların isteklerine rehber olabiliriz sadece ; yönlendirmeyi doğru bulmuyorum..Ah cumba nelere kadirsin :cool:

laparaki
06-09-2014, 23:51
Annneeee !!Yere tam olarak yatayım mııı ? :p

laparaki
07-09-2014, 00:19
Elimizden geldiği kadar evimizin içi bitti sayılır.Dekorasyon ve eşya işleri sonra yavaş yavaş olacak ..Artık dışarıya açılmak gerek..Balkona sabit bir sedir istiyordum ve eşime anlatıyordum..Tuğlalardan örüp; dışını sonra kaplasak diye..Eşim bir günde halletti sağolsun...Bizde kızlarla sağda solda atılan ve bahçenin görünümünü bozan , kırık tuğlaları molozları toplayıp ; tuğladan örülen kalıbın içini doldurduk...

tcoalngsau
07-09-2014, 22:26
sn. laparaki konunuzu baştan sona heyecan ile okudum içinizdeki istek ve heyecan okurken belli oluyor zaten ortaya çıkan harika ev ve tarzda bunu gösteriyor. Çok merak ettiğim birazda işin ekonomik boyutu bundan pek bahsetmemişsiniz.Yaptırmak isteyenler için yol gösterecektir acaba şimdiye kadar neye ne kadar harcama yaptnız. ayrıntısı ile yazabilirseniz sevinirim

laparaki
07-09-2014, 23:31
sn. laparaki konunuzu baştan sona heyecan ile okudum içinizdeki istek ve heyecan okurken belli oluyor zaten ortaya çıkan harika ev ve tarzda bunu gösteriyor. Çok merak ettiğim birazda işin ekonomik boyutu bundan pek bahsetmemişsiniz.Yaptırmak isteyenler için yol gösterecektir acaba şimdiye kadar neye ne kadar harcama yaptnız. ayrıntısı ile yazabilirseniz sevinirim

En sıkıcı konu değil mi para mevzuu ?Bazı cümlelerimde söz etmiştim ; aniden ev yapmaya başladığımızı..Tahmin edersiniz bir memur ülkemizde çalışma yaşamı boyunca bir ev belki bir de araba sahibi olabilir ..İşte bizde sonunda sıfır araba alalım dedik ki ; bir yıl kullanamadan bu ev için sattık..Sonra da ard arda 3 kredi çektik..Şimdi belimiz bükülüyor kredilerden ama yaşasın ki ; çok güzel bir köy evimiz olacak.
Biz arsa parası vermedik..
İnşaat ustasına : 7 000
Malzeme : 30-35 000 (demir + tuğla + taş + çakıl + kum + kepçe ve traktör v.b )
Sıva ve şap : 3000
Seramik : 1.500
Kalorifer, su , elektrik tesisatı : 650 + 600 + 850
Marangoz : 7.600 ( Banyo dolapları ; 3 odaya gömme dolap + fortmanto + 5 adet sedir +çıkma mutfak kapakları )
Laminant : 2.600
Çerçeveler : 5.500
Kapılar : 2.000

Tavan için alçıpan :1.000
Yan harcamalar ve unuttuğum şeyler vardır mutlaka..
Birçok işi eşim ve ben yaptığımız için en az 10.000 eklemek gerek bu hesaba..Birde köy evi olduğu için plan-proje ve yapı izni gibi masraflarımız da olmadı...
Kolay değil gerçekten de..ama imkansız da değil...umarım yardımcı olmuşumdur...yemyeşil günleriniz olsun :p

Cumhur Tonba
10-09-2014, 23:05
Sizler memnunsanız her şeye değer.
Bu güzelliklere paha biçilemez.

Cumhur Tonba
10-09-2014, 23:07
Saygıdeğer laparaki,
İnanın sizin bu sayfanızı okudukça yaşam doluyor içim.

Cumhur Tonba
10-09-2014, 23:16
Tekrar dolaştım mesajlarda.
Hayat dolu. anneeee. Yere tam olarak yatayımmı? 201- kedi ve köpek 202-leylek, sonbahar,kedi ve çiçekler 199- köy evi 195.. İnanın çok harikasınız.
Paylaşımlarınız için çok çok teşekkürler.
Film devam ediyor

dexta64
17-09-2014, 13:19
Masum Anadolu insanı içten duygularınız ve paylaşımlarınız teşekkürler. Güzel evinizde sağlıklı mutlu oturun inşaallah. Plandan işten anlayan eşinizin inşaata katkısı görülüyor. Bende köyümde ev yapacağımdan yapınızın va paylaşımlarınız müthiş fikir verdi. Bu tür düşüncesi olan arkadaşlara hayallerindeki planı ve evi çizebilmek için sketchup (Home | SketchUp (http://www.sketchup.com/)) programını şiddetle öneririm. Umarım iseride benimde paylaşımım olacak. Uzaklardan oralara selamlar.

pria
17-09-2014, 23:23
Sayfalarınızın müptelası olduk yani sn. laparaki.. :))

Bayılıyorum yaşam felsefenize ve başarıp yaptıklarınıza..

Oğuz Karsan
20-09-2014, 12:10
Merhaba,

Sn. laparaki,

Evinizi yapma uğraşınızı baştan sona inceledim. Hepsi harika. Evinizde huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.

İnşallah sonraki yapacaklarınız da öncekiler kadar güzel ve başarılı olur.

Saygılar

Aysel Yavuz
20-09-2014, 12:22
Annneeee !!Yere tam olarak yatayım mııı ? :p

Bunu çocukken bende yapardım..Harika bir duygu.. Kızınızın yüzünden de okunduğu gibi.. :)))

enerecep
30-10-2014, 06:01
merhabalar...

atıldığınız macerayı tek tek okuyup resimlere bakarak keyiflendim ve hayallerimi tazeledim sayenizde AMA maliyet i görünce içimdeki hayal ışığı söndü sanki :(

70 bin tl para harcanmış ve arsa parası vermediğiniz halde,bu demek oluyorki 100 bin tl lazım bir köye yerleşmek için,hemde 1 dönüm çok küçük sayılacak bir yer için....

yinede bize bu zevki yaşattığınız için teşekkür ederiz.Allah aileniz ile birlikte mutlu huzurlu bereketli sağlıklı bir ömür nasip etsin...

laparaki
03-11-2014, 23:30
Özlemişim burayı..uzun süren sessizliğimi bozmanın vakti geldi...çok zor bir eğitim yılı başlangıcı oldu benim için..hiç ummadığım sıkıntılarla karşılaştım..şimdi bile yazılı sınavları okuduktan sonra zaman ayırabildim kusura bakmayın ;)
Sevgili Enerecep , doğrusu haklısınız...Kendimiz de çalıştığımız halde feci para gitti eve..bende anlayabilmiş değilim.Evimiz geniş rahat bir ev oldu ; 130 metrekare ev, 30 metrekare veranda toplamda 160 metrekare oldu..bir de söz ettiğim harcalamalara herşey dahil..ama banada fazla geldi doğrusu..üstelik daha dış cephe ve veranda kaplama bekliyor..sonra birde istinat duvarı..yani bir 20 bin daha gidecek..ama lütfen böyle umutsuz olmayın,çünkü biz 4. yıla giricez ama hala ev için çektiğimiz kredilerle cebelleşiyoruz..hayli sıkıştık ama yazın orada yaşadığım özgür hayat paha biçilemez...başlayın devamı gelecektir.:p

laparaki
04-11-2014, 22:36
Daha önce söz etmiştim.Arazimiz yolun altında kalıyor.Böyle olunca aşağıya doğru taşın toprağın üstünden inmek zor oluyordu.Doğal bir taş yol yapsak diyorduk.Tatilin son 10 günü.hızlıca başladık kendi bahçemizden taş bulup taşımaya.yetmedi kımıl zararlısı gibi yollardan , yan bahçelerden taş taşıdık.eşim başladı taşları toprağa gömmeye ; ben de ona çay ve dumanlı hava sahası servisi yaptım tabii ( :) )

laparaki
04-11-2014, 23:57
Kış kapımızı çalmadan, en sevdiğim Şükrü Erbaş şiirinin başını paylaşayım istedim ; devamını ara ara paylaşırım..hüzünle kalın şimdilik ..

...Ve güz geldi Ömür hanım. Dünya aydınlık sabahlarını
yitiriyor usul usul. İnsanın içini karartan bulutların seferi var
göğün maviliğinde. Yağmur ha yağdı ha yağacak. İn-
cecik bir çisenti yokluyor boşluğunu insan yüreğinin.
Hüznün bütün koşulları hazır. Nedenini bilmediğim bir
keder akıyor damarlarımdan. Kalbimin üstünde binlerce
bıçak ağzı... ve yüzüm ömrümün atlası; düzlükleri bunaltı,
yükseklikleri korku, uçurumları yıkıntılarımla dolu bir
engebeler atlası. Yaşamak bir can sıkıntısı mıdır Ömür
hanım?

laparaki
05-11-2014, 00:12
Her şeyi iyi yanından görmeyi kim öğretti bize? Acıyı görmeyen insan, umutsuzluğu yaşamayan, iliklerine dek kederin işleyip yaralamadığı bir insan, mutluluktan, umuttan, sevinçten ne anlar?
Göğü görmeden, denizi görmeden maviyi anlamaya benzemez mi bu? Bir güz düşünün ki Ömür Hanım, ilkyazı olmamış, yazı yaşanmamış. Böyle bir güzün hüznü hüzün müdür? Başlamanın bir anlamı varsa bitişi göze almak, bitişin bir anlamı varsa başlangıcı olmak değil midir?

pares
05-11-2014, 13:45
Sayın laparaki evinizi köyünüzü cabanızı çok beğendim, inşallah evinizde huzurlu mutlu günleriniz olur:) bende köyde oturuyorum, Düzce merkezde çalışıyorum akşamın olmasını hani derler ya dört gözle bekliyorum :) gerçi MANDIRA FİLOZOFU filmini seyrettikten sonra bir ara işi bırakıp yaylaya çıkmak istedim :) hala da geçmedi o istek :)

erenay
05-11-2014, 16:16
Sayın Laparaki bütün hikayenizi baştan sona okudum. Sizi kutluyorum. İnşallah çocuklarınızla ve eşinizle yeni evinizde mutlu bir ömür geçirirsiniz .Eviniz şimdiden çok keyifli görünüyor. Bizimde planlarımız sizin gibi bahçeli bir ev yapmak. Arsa tamam gerisi Allah Kerim. Onun için sizin maceranızdan ileride ilham alabiliriz. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Bahçe düzenlemelerinizi de ilgi ile takip edeceğimden eminim. Kendi bahçe ve evimize başlayamadık ama sizinkilerin gelişimini izlemek de çok keyifli.

laparaki
05-11-2014, 20:42
Sayın laparaki evinizi köyünüzü cabanızı çok beğendim, inşallah evinizde huzurlu mutlu günleriniz olur:) bende köyde oturuyorum, Düzce merkezde çalışıyorum akşamın olmasını hani derler ya dört gözle bekliyorum :) gerçi MANDIRA FİLOZOFU filmini seyrettikten sonra bir ara işi bırakıp yaylaya çıkmak istedim :) hala da geçmedi o istek :)

İnanın bir yolu olsa ben de evimizin olduğu köyde çalışmak isterdim..Her tayin döneminde bakıyorum hatta...Kahrolsun MANDIRA FİLOZOFU :p

laparaki
05-11-2014, 20:52
[QUOTE=erenay;1331333]Sayın Laparaki bütün hikayenizi baştan sona okudum. Sizi kutluyorum. İnşallah çocuklarınızla ve eşinizle yeni evinizde mutlu bir ömür geçirirsiniz .Eviniz şimdiden çok keyifli görünüyor. Bizimde planlarımız sizin gibi bahçeli bir ev yapmak. Arsa tamam gerisi Allah Kerim. Onun için sizin maceranızdan ileride ilham alabiliriz. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Bahçe düzenlemelerinizi de ilgi ile takip edeceğimden eminim. Kendi bahçe ve evimize başlayamadık ama sizinkilerin gelişimini izlemek de çok keyifli

Bu güzel sözler bana bir gaz veriyor ki ; özlüyorum köyü ve kanat takıp uçasım geliyor..Fakat düşünün ki ; iş yaşamı öyle yoğun ki ; 2 aydır hiç gidemedik.Oysa en sevdiğim mevsimdir sonbahar..köyde yağmur sesleri ile akşamı etmek varken....ahh ahhhhh...
.Ben sizi sabırsızlıkla bekliyorum; bir gün buradan ilk kepçenin arsanıza girdiği günü..istiyorsanız gerisi gelir..Bahçe konusuna gelince ; bitkiler hakkında kendimce deneyimlerim var , en azından sevgim ve ilgim var..Fakat sitedeki arkadaşlara sesleneceğim buradan bir ara ; bahçe için..kendinize iyi bakın :p

TRAKLI
06-11-2014, 00:27
Siz evi bir tamamlayın, iş bahçeye kaldımı gönderilenleri ekip/dikmek için zaman ve yer yetmeyebilir ;)

erenay
06-11-2014, 13:49
Desteğiniz için teşekkürler. Biz de (eşim ve ben ) eğitimciyiz sizin gibi. Çok haklısınız iş yaşamı çocukların öncelikleri hepimizi bu güzelliklerden alıkoyuyor. Ama artık tak dedi siteden bakıp bakıp öykünmek. Bahçemize bir kez kepçe soktuk . Ama çok büyük kayaları kıramadığımız için bir kere daha kırıcı ile düzeltmemiz gerekiyor. Daha sonra da çevresini kapatacağız. Bizim arsa dağda olduğu için çok fazla keçi ve yabani hayvan var. Ağaçlarımızı koruma altına almadan dikemiyoruz .Önümüzdeki ağaç dikim mevsimini kaçırmadan inşallah çoğunu dikeriz. O gün sizlerin fikirlerine ,bilgilerine ihtiyaç duyacağız. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

laparaki
06-11-2014, 21:50
Siz evi bir tamamlayın, iş bahçeye kaldımı gönderilenleri ekip/dikmek için zaman ve yer yetmeyebilir ;)

Oleyyyy :p şimdiden çok teşekkür ederim..
gerçekten nereden başlamalı ;hangi köşeye ne ekmeli ?? Sorularımla hayatı dar ederim artık size :p ki ki kiii

laparaki
06-11-2014, 22:26
Desteğiniz için teşekkürler. Biz de (eşim ve ben ) eğitimciyiz sizin gibi. Çok haklısınız iş yaşamı çocukların öncelikleri hepimizi bu güzelliklerden alıkoyuyor. Ama artık tak dedi siteden bakıp bakıp öykünmek. Bahçemize bir kez kepçe soktuk . Ama çok büyük kayaları kıramadığımız için bir kere daha kırıcı ile düzeltmemiz gerekiyor. Daha sonra da çevresini kapatacağız. Bizim arsa dağda olduğu için çok fazla keçi ve yabani hayvan var. Ağaçlarımızı koruma altına almadan dikemiyoruz .Önümüzdeki ağaç dikim mevsimini kaçırmadan inşallah çoğunu dikeriz. O gün sizlerin fikirlerine ,bilgilerine ihtiyaç duyacağız. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

5 yıl önce çiçeklerle ilgili birşeyler araştırırken Ağaçlar Net ile tanıştım.Sayfalarda sizin gibi ;gezerken insanların kaçış öyküleri ; başlangıçları **** hayallerine ulaşmalarını delicesine takip ediyordum.Sonra apar topar damdan düşer gibi ; eve başladık..Kısacası bu site yaktı beni :p Eve başlamamızda % 80 pay sahibidir buradaki canlar..
İnanıyorum ki sizden güzel haberler alacağız ; güzel fotoğraflar.Bekliyoruz heyecanla..ne güzeldir başlangıçlar ...Yeterki bitmesin bizdeki bu toprak sevgisi ..Bu arada araziniz nerede ; çok merak ettim :confused:

erenay
07-11-2014, 14:53
İnanın bizim de bahçe için arsa almamızda ,şevke gelip biz de bu işi yapalım dememize sebeplerden biridir bu site. Güzel haberler vermeyi ben de çok isterim. Arsamız Manisa Spil dağında. Küçük bir yer. Ama bize yeter de artar bile ...Saksılardan sonra bakalım benim gözüm korkuyor. Arsanın ve çevresinin resimleri var aslında ama ben yükleyebilir miyim diye denemedim .İnşallah oğlumun sınavları geçsin biraz bende resim ekliyeyim. Güzel düşünceleriniz ve desteğiniz için teşekkürler.

laparaki
12-12-2014, 23:04
Hepimizin mahremiyetine yapılan baskılar, bizlere içsel tenhalıklara,yalnızlıklara çekilip nasıl yok olacağımızı öğretir; birileriyle beraberken yalnız kalmakta hepimiz ustalaşmışızdır.
Doris Lessing-Hayatta Kalma Güncesi

İzmir'in geceleri tatlı yağmurlarla sabaha ulaşıyor.Gündüz karanlık kasvet;kaçsan kaçamazsın,bırakıp tamda şurasında 'gidiyorum sevemedim şehrinizin yağmurunu sokaklarına sığdıramayışını' diyemezsin...
Hergün köydeki evimizi; içinde hepimizin belkide farklı hayallere oturttuğumuz evimizi anıyoruz...bitmemiş;çoğu yeri yarım yamalak olan;ama bize ait;her adımında izimiz olan evimiz bizi bekliyor orada öylece..çekiyor bizi, çağırıyor ama..ne fayda...
:(

abk
13-12-2014, 10:58
Sayın Laparaki,
Eviniz hayirli olsun. Anlatımınız ve paylaştığınız fotograflara bayıldım. Eve baslayali dort yil oldu demişsiniz. Ben de hic beklemediğim bir anda ve galiba sizinle ayni yıllarda koyde, hem de kendi köyümde ev sahibi oldum. Ben var olan bir evi aldım. Hala icini dolduramadigim odalarım var. Minicik, icine çiçekler yetistirip ektiğim yine de bahçeden cok bir tarlaya benzeyen bahçem var. Ve bir suru hayalim var. :) icinde surekli yasamayinca, daha uzun suruyor bitirmek.

laparaki
14-12-2014, 00:55
Sayın Laparaki,
Eviniz hayirli olsun. Anlatımınız ve paylaştığınız fotograflara bayıldım. Eve baslayali dort yil oldu demişsiniz. Ben de hic beklemediğim bir anda ve galiba sizinle ayni yıllarda koyde, hem de kendi köyümde ev sahibi oldum. Ben var olan bir evi aldım. Hala icini dolduramadigim odalarım var. Minicik, icine çiçekler yetistirip ektiğim yine de bahçeden cok bir tarlaya benzeyen bahçem var. Ve bir suru hayalim var. :) icinde surekli yasamayinca, daha uzun suruyor bitirmek.
Ne mutlu size...Elbette yazdan yaza gitmekle bitmiyor işler..Ama işte bizim evimiz içinde oturulur hale geldi.Tebrik ederim sizi de..Tahmin edebiliyorum nasıl emek verdiğinizi..Ben sadece orada özgür olabiliyorum..Sağlıklı bir düşünce değilmiş gibi geliyor ama ; otların içinde bizi bekleyen o eve çok anlam yüklüyorum , elimde olmadan..huzurla oturmanızı dilerim evinizde..;)

yarenimex
14-12-2014, 10:16
Ne mutlu size...Elbette yazdan yaza gitmekle bitmiyor işler..Ama işte bizim evimiz içinde oturulur hale geldi.Tebrik ederim sizi de..Tahmin edebiliyorum nasıl emek verdiğinizi..Ben sadece orada özgür olabiliyorum..Sağlıklı bir düşünce değilmiş gibi geliyor ama ; otların içinde bizi bekleyen o eve çok anlam yüklüyorum , elimde olmadan..huzurla oturmanızı dilerim evinizde..;)

Sayın Laparaki, evinizde güle güle ailenizle birlikte huzur içinde oturun inşallah..Şiir gibi anlatımınız ve anlatımınızı destekleyen fotoğraflarınızla daha çook forumdaşı yerleşik düzenleri dışında yeni yerleşim yerleri aramaya heveslendireceğiniz kesin. Öyle işlerin bitmemesini falan da kafanıza takıp huzursuz olmayın, günün, anın keyfini çıkarın. Hevesiniz enerjiniz kaybolmasın yeter. Çünkü işler hiç bitmiyor. Bir kaç ay sonra on yılı tamamlamış olacağız, hala işleri bitiremedim. O otlar hep var olacak. Bu yıl çıkanları temizliyorsunuz, doğa size yeni yılda rüzgarla kuşlarla bambaşka yeni yeni otlar gönderiyor. Diktiğiniz 20 cm'lik bir üzüm çeliğinin asmaya dönüşmesi üç dört yılınızı alıyor, bir fidanın ağaç olması daha da uzun süreci kapsıyor, bu arada hep emek verip iş üretiyorsunuz. Hiç yapmadığınız aşılama gibi, air-layiring gibi işleri öğreniyorsunuz, ama öğrenmenin sonu yok ya, daha da neler yapabilirimi sorguluyorsunuz, bu arada yeni çeşitlerin peşine düşüyorsunuz, tabii ki işlerinizi artırarak. Önceden başlayıp belli bir yere getirebildiğiniz çabalarınız da sizi hep yenilerine cesaretlendiriyor. Bu yüzden de işler hep olacak, olacak ama işini yapmış insanların huzurunu da bizlere bahşederek..

laparaki
16-12-2014, 00:58
Sayın Laparaki, evinizde güle güle ailenizle birlikte huzur içinde oturun inşallah..Şiir gibi anlatımınız ve anlatımınızı destekleyen fotoğraflarınızla daha çook forumdaşı yerleşik düzenleri dışında yeni yerleşim yerleri aramaya heveslendireceğiniz kesin. Öyle işlerin bitmemesini falan da kafanıza takıp huzursuz olmayın, günün, anın keyfini çıkarın. Hevesiniz enerjiniz kaybolmasın yeter. Çünkü işler hiç bitmiyor. Bir kaç ay sonra on yılı tamamlamış olacağız, hala işleri bitiremedim. O otlar hep var olacak. Bu yıl çıkanları temizliyorsunuz, doğa size yeni yılda rüzgarla kuşlarla bambaşka yeni yeni otlar gönderiyor. Diktiğiniz 20 cm'lik bir üzüm çeliğinin asmaya dönüşmesi üç dört yılınızı alıyor, bir fidanın ağaç olması daha da uzun süreci kapsıyor, bu arada hep emek verip iş üretiyorsunuz. Hiç yapmadığınız aşılama gibi, air-layiring gibi işleri öğreniyorsunuz, ama öğrenmenin sonu yok ya, daha da neler yapabilirimi sorguluyorsunuz, bu arada yeni çeşitlerin peşine düşüyorsunuz, tabii ki işlerinizi artırarak. Önceden başlayıp belli bir yere getirebildiğiniz çabalarınız da sizi hep yenilerine cesaretlendiriyor. Bu yüzden de işler hep olacak, olacak ama işini yapmış insanların huzurunu da bizlere bahşederek..
Yazdıklarınızı okuyunca ; kendimi hikayedeki tavşana dolayısıyla sizi de kaplumbağaya benzettim :rolleyes: Bencillik edip ; ağaç altında bilge kaplumbağanın tavşana öğütler verişi geldi gözümün önüne..Bu ne demek ; deneyimlerinizden çıkanları ilerde burada tartışabilirizzz :p
Ne güzel anlatmışsınız ; ben diktiğim ayva fidanımın gelişmesini bile izleyemiyorum..rüzgarın , yağmurun yapraklarını sallayışını göremiyorum...küçücük bir yoğurt kovasında canlandırıp ;sadece toprakla buluşturup ; bırakıp gittiğim fidanlarım, kendi kendilerine uzun ,çetrefilli bir kışı atlatmış oluyorlar....
Yani ; kendi bahçemin konuğuyum ben ;ağaçlarıyla konuşamayan ....

laparaki
16-12-2014, 02:09
...Susmak yalnızlığın anadilidir.Ömür hanım,şiiridir,beni konuşmaya zorlama ne olur.Sözün sularını tükettim ben,kaynağını kuruttum.Geriye büyük bir sessizlik kaldı yüreğimde ,kalabalıklar,kalabalıklar kadar büyük...
Yalnızım Ömür hanım,geceler boyu akıp giden ırmaklar gibi karanlıklar içre.öyle yitik,öyle üzgün, yalnızım...
Sularım toprağa sızıyor bak.Yüzümü geceler örtüyor.Binlerce taş saklanıyor içimde.Kim kimin derinliğini görebilir,hem hangi gözle ?

Şükrü Erbaş.Ömür Hanımla Güz Konuşmaları

yarenimex
17-12-2014, 10:56
Sayın Laparaki, bilgelik gibi bir paye biraz iddialı da olsa kulağa hoş geliyor :o
Toprakla uğraşmak, ekip dikmek; insana sabırlı olmayı, zaman içinde heyecanını kontrol etmeyi öğretiyor. Sayfanızın akışı gayet hoş bir şekilde gidiyor, zevkle takip ediyoruz. Bir tartışma sayfasına dönmesini istemem, ama deneyimlerimle ilgili olarak merak ettiğiniz her ne olursa memnuniyetle de paylaşırım. Esenlikler dilerim..

laparaki
27-12-2014, 01:10
Az zaman kaldı evime kavuşmama.Sömestr tatilini iple çekiyorum.Gittiğimde bol bol fotoğraf çekicem..Günlerdir yazdan kalma ve boyutları düzenleme isteyen fotoğraflarıma vakit ayırmaya çalışıyordum.Bu akşam başarabildim.Karışık olarak paylaşıyorum sizinle :;)

laparaki
27-12-2014, 01:24
Bir gün köydeki komşularımdan birinin bahçesinde ektiği balkabağı fidelerini görünce öyle imrenmiştim ki..yine hayıflanmıştım biz temmuzda gelince birşeyler ekmek için çok geç oluyor diye..neyse bahçeden çıkarken ortada bir kabak fidesi gördüm, yaklaşık 10 santim boyunda idi.Ben bunu söküp bahçeme eksem olur mu teyze diye sordum.Hayır kızım bu kadar büyümüş fide sökülmez , yeni yerinde de tutmaz dedi.Olsun ben denesem ;kaybedecek birşeyim yok dedim..Kabağı söktüm ve çitin kenarına ektim..inanılmaz şekilde kabağım büyüdü büyüdü..bakın sonunda ne oldu :eek:

laparaki
05-01-2015, 20:51
İşte meyvelerim.Geçen yıl sömestrde ektim ellerimle...Şimdi benim boyumu geçtiler çoktan..Nasıl büyüdüklerini görmek çok başka bir duygu..sadece ikisini fotoğrafı var..aslında yaklaşık 11 meyve ağacım var :p

laparaki
05-01-2015, 20:58
Sedirimizin bitmiş hali..umarım bir gün veranda ile birlikte sedirin de kaplama ve dekorasyonunu yaparız ;)

laparaki
06-01-2015, 15:10
Daha önce telefonumdan paylaşmıştım bu fotoğrafları..Makine çekimi daha net çıkmış.

laparaki
06-01-2015, 15:20
Artık paylaşacak fotoğrafım kalmadı gibi...Yaza çok iş bekliyor bizi :p

laparaki
10-02-2015, 23:55
Kızlarım cuma günü karneleri alınca; ben öğrencilerime karnelerini verince uçarcasına gittik memlekete...5 aydır ailemi ve köy evimi görememiştim.Gece annemlerde kalıp hasret giderdik.Sabah hemen köyümüze doğru yola çıkacaktık ki babam '' kızım istersen babaanne dedeni bir görün, sevinirler'' dedi.Bende şimdi ayaküstü uğramayalım; nasıl olsa salı günü tekrar gelicez; doya doya görürüm dedim...Köye vardık..Hemen sobamızı kurduk..Odun bulduk...Fakat ertesi sabah babamdı arayan ; '' Kızım babannen ölmüş ''.....
5 aydır görmediğim babannem sessiz sedasız; kimseyi üzmeden , yattığı çarşafı bile buruşturmadan ; arkasından tabutuna sarılıp ağlayacak olan dev cüsseli dedemi bırakıp uçup gitmişti ...........

Başsağlığı (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/15485-91.htm#post1355160)

laparaki
16-02-2015, 23:29
Arkadaşlar hepinize candan teşekkür ederim.
Memlekete gidince çabucak köy evimize gitmek isteme sebebim ; laminantların kabarması ve evin sularının akmaması idi.Laminantları yapan ustayı çağırdık hemen..Salonun ortası ayaklarımızı içine sokabileceğimiz kadar kabarmıştı.Bir günümüzü bu işe ayırdık.Suyumuzun kesilmesinin sebebi 2 günlük uğraşlar sonunda anlaşıldı ki ; boruların ağzına yosun sıkışmasıymış...

laparaki
16-02-2015, 23:50
Köy mavisi....

laparaki
12-03-2015, 00:17
başka türlü bir şey benim istediğim
ne ağaca benzer, ne de buluta
burası gibi değil gideceğim memleket
denizi ayrı deniz,
havası ayrı hava..

bir başka yolculuk dalından düşmek yere
yaşadığından uzun

bir tatlı yolculuk dalından inmek yere
ağacın yüksekliğince
dalın yüksekliğince rüzgarda
ve bir yeni ömür
vardığın çimen yeşilliğince

nerde gördüklerim
nerde o beklediğim
rengi başka
tadı başka..

laparaki
12-03-2015, 00:23
Tadım tuzum pek yok şu aralar..ara ara buralara gizli gizli uğradım ama nafile.içimden birşeyler yazmak ve paylaşmak gelmedi hiç.
Nasıl bir duygu karmaşası yaşıyorsam artık ; eşimle 3 yıl sonra çalışmayı bırakıp köye taşınsak mı diye düşünüyoruz ciddi ciddi.Şehir itiyor beni gittikçe ; köy çağırıyor alabildiğince içten...
Afedersiniz belirtmeyi unutmuşum; yukarıda paylaştığım şiir ( bilmeyenler için tabi ) Can Yücel şiiridir.Selam Olsun...;)

laparaki
12-03-2015, 00:29
Yaz tatilinin son günü bahçeme sarımsak ekmiştim..Ne güzel olmuşlar; koparmaya kıyamadım.Şimdi anlıyorum köylerde bahçesinden birşeyler koparınca baston gösteren dedeleri..Vallahi haklılarmış:p

laparaki
12-03-2015, 00:50
Sömestr tatilinde çocuklar; eşim ve ben bahçede deli tavuklar gibi koşturduk ordan oraya..Gören bir iş yapıyoruz sanır..Yazarken bile içim ısınıyor..Akşamları sobanın yanında oturduk ; sadece radyo dinledik..Delicesine yağan yağmur ve günlerce süren fırtına bize öyle mutluluk verdi ki;bana göre en lüks ve dinlendirici tatil buydu.
Bahçenin girişine şebboy ektik kızımla..
Eşim acilen kurduğumuz sobadan sonra odun bulma işini halletti.Öyle güzel odunlar geldi ki;hepsi meşeydi ve mis gibi kokuyorlardı:p

lookcool
25-03-2015, 15:02
son resimdeki ağaç kütüklerini görünce paylaşmadan edemedim..

laparaki
26-03-2015, 22:25
son resimdeki ağaç kütüklerini görünce paylaşmadan edemedim..
Gerçekten çok hoş.Hatta iyi bir geri dönüşüm projesi olmuş :p

bernacyhn
29-03-2015, 23:40
Merhaba Laparaki, uzun zamandır çabalarınızı, tatlı yorgunluklarınız sonucu ortaya çıkan bu güzel yuvayı keyifle izliyorum. Hayalimdeki hayata yaklaşmayı başarmış olanları görmek bile mutlu ediyor beni.

Ben de Balıkesir'liyim. Babam Manyas'ın bir köyünden. Aslında İstanbul'da doğdum büyüdüm. Ancak bahçeli bir evde toprakla iç içe büyüdüm. Sonradan apartmana taşınınca kötü günler başladı. Sonra okulu kazandım ve temelli olarak Sakarya'ya taşındık ailecek.
Kötü günler son bulsa da benim toprak özlemim gittikçe artıyor. Hele ki son zamanlarda delicesine bir istek duyuyorum. Boş zamanlarımda (henüz olmayan) kocaman olan bahçeme dikeceğim ağaçları (kayın, ıhlamur, meşe, çınar hatta sekoya:)), kuracağım kamelyayı, kuş havuzlarını, minik bostanımı, tavuklarımı, kedilerimi, köpeklerimi, atölyemi, ağaçlara yuva kuracak kuşları, en önemlisi toprağın ve havanın mis kokusunu, fırından çıkardığım ekmeği ve daha bir sürü şeyin hayalini kuruyorum. Hayallerden geri dönünce de içimi çok derin bir hüzün kaplıyor. Sanki hiç olmayacak gibi geliyor bir an için.

Ama yine de ümidimi kaybetmiyorum. İstanbul'un kirli siluetinden kurtulabildiysem eğer hayli hayli bir parçacık toprağa da sahip olurum bir gün.

Allah size, eşinize ve çocuklarınıza huzurlu ve mutlu yıllar nasip etsin. Topraktan aldığınız güç hiç bitmesin :)

smg007
23-04-2015, 10:10
sayın Laparaki eviniz hayırlı olsun.Allah tamamına erdirsin insan imrenmeden duramıyor şimdiden arsa bakmaya başladım.formun devamını iple çekiyorum bizim içinde bir rehber oldunuz kolaylıklar diliyorum

alpertunga41
19-05-2015, 18:04
Merhaba üstadlar bende 20-25 m2 ev yapmayı düşünüyorum.4-5bin tl bütce var projemi kendim tasarladım çizdim fakat kullanacağım malzemeler konusunda tereddütteyim prefabrikmi yapsam ağaçtanmı yapsam bilemiyorum benim aklımdakiler bu şekilde olur veya olmaz dediğiniz yerleri belirtirseniz sevinirim.Direkleri emprenyeli elektrik direklerinden kullanıcam üstüne taban kolonu olarak 100x200 Profilmi kalasmı kullanayım profilin tanesi 350 tl üstü çok masraflı kullanabileceğim başka bi alternatif varmı .bu taban kolonlarının üstüne 50x50 veya 40x40 profilden iskelet yapıcam dış duvarları betopan arasına yalıtım malzemesi iç duvarıda betopandan yapıp duvar işlerini bitiricem betopan yerine osb olurmu yan duvarlarda veya başka alternatif varsa önerilirinizi bekliyorum.alt taban 30cm aralıklarla 40x40 profil yapıcam üstüne osb mi yapıyım yoksa ağaç kerestedenmi yapsam tabana betopan olmaz heralde ve son olarak osblerden tavanı yapıp bitiricem projem aşağıda en az maliyetle bu işten nasıl sıyrılabilirim.diğer bi alternatif direkleri dikip üstüne 2.el bir 1oda 1 banyo wc konteynermi alıp koymalıyım sizlerinde değerli yorumlarını bekliyorum.Son olarak fiyat maliyet konusunda ne kadar tutar bilgilendirirseniz sevinirim.

http://i.hizliresim.com/DMPb4O.png