PDA

View Full Version : Nerede ne yiyelim?




Mine Pakkaner
09-09-2013, 17:59
Pek çok kere seyahatlerimizde gittiğimiz yerlerde ne yiyeceğimizi veya nerede yiyeceğimizi bilemeyiz. Ben yöresel lezzetleri denemekten hoşlanırım. Ev yemekleri severim ama gittiğim yerde meşhur bir kebap varsa onu da tatmaya bayılırım.

Eğer burada tecrübelerimizden bahsedersek gittiğimiz yerlerde yardımı dokunur.

1. Gelibolu' ya giderseniz, Zafer Helvacısı' nda peynir helvası (kaşar peyniri ile yapılıyormuş)
2. Bursa'da köfteli pide,
3. Bolu'ya yolunuz düşerse Yurdaer Otel' de Osmanlı yemekleri ( şerbetleri de yabana atmayın, demirhindi pek hoş)
4. Mersin'de Dondurmacı Halil 'de cezerye
5. Kütahya'da Germiyan Konağı'nda ne varsa,
6. Ödemiş Bozdağ da mevsiminde oğlak güveç.
7. İzmir Urla'da katmer

Yemeden dönmeyin. ;)




Mine Pakkaner
09-09-2013, 18:29
Konya'da
Konya Konağı'nda ekmek salması, tirit, Sebzeli közleme, saç arası ve höşmerim tatlıları yemeyi ihmal etmeyin. Höşmerim Konya' da farklı, ballı kaymaklı un helvası gibi düşünün, çok leziz.

Yine Konya' da Somatçı' da karamık çorbası, sirkencübin şerbeti, İncirli et deneyin derim.

yağmur
09-09-2013, 21:29
Amasra'da bol sulu salata (adı varsa bilemiyorum ama bir tek orada gördüm bu salatayı) ve yoğurt tatlısı. Taze balık yedikten sonra getiriyorar kalıp gibi kesilmiş yoğurt üzerine bal ve ceviz. Şimdi olsaydı keşke.

Konya'da tirit yenmesi konusunda Mine Hanım'a katılıyorum.

Mine Pakkaner
09-09-2013, 21:40
Safranbolu'da keşli cevizli erişte, yaprak sarması,
Amasra'da Sardalya veya hamsi tava,
Nazilli'de pide ve kuyu kebabı,
İzmir Menemen' de köfte (Ramo tercihim),
İzmir Pınarbaşı'nda Köfteci Orhan' da köfte,
İzmir Çankaya' da Uğur Lokantasında ne varsa, denk gelirse mutlaka elbasan tavası yenir.
İzmir Hatay Bahçelievler' de Son Urfalı' nın yerinde ciğer veya Urfa' lı ne uygun görürse,
İzmir' de hemen bütün semtlerde ev yemeği yapan mekanlarda baharda zeytinyağlı ot ve enginar yemekleri.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar, sizde neler var?

Mine Pakkaner
09-09-2013, 21:42
?..Taze balık yedikten sonra getiriyorar kalıp gibi kesilmiş yoğurt üzerine bal ve ceviz...
Aaaa, ben bunu kaçırmışım. Tüh...

Sevgi Durul
09-09-2013, 21:59
Eskişehir'de, çiğbörek.
Bursa İnegöl'de, İnegöl köfte.
Manisa Salihli 'de odun köfte.

hozat
09-09-2013, 23:01
Sevgili Mine Hanım,

Çok yararlı bir başlık olmuş,eğitici yanınız her konuda öne çıkıyor.
Çok teşekkürler,sayfaya katkıda bulunmak için hafızama ve damağıma baş vuracağım.

Güler
09-09-2013, 23:11
Sevgili SDurul, Eskişehirde çiğ börek mi yoksa çibörek mi? :D

Manyas Güler'in Bahçesinde: Fırında kuzu tandır, buna eşlik edecek bahçe sebzelerinden karışık salata, bademli pirinç pilavı.
Üzerine ellerinizle topladığınız üzüm çeşitleri. Daha sonra Beş çayında mis kokulu çay ve patates böreği..... dermişim. ;)

İstanbul'u daha sonra yazarım.

Mine Pakkaner
09-09-2013, 23:16
oy oy oy Güler Hanım :))

maki01
09-09-2013, 23:19
Adana'da elbette Adana Kebap ve şalgam :))

Nerede derseniz önereceğim adres Yağlar Fileto olur. Kebap yedikten sonra mide sorunu yaşamadığım tek yer.

Sevgi Durul
09-09-2013, 23:56
Sevgili SDurul, Eskişehirde çiğ börek mi yoksa çibörek mi? :D

Manyas Güler'in Bahçesinde: Fırında kuzu tandır, buna eşlik edecek bahçe sebzelerinden karışık salata, bademli pirinç pilavı.
Üzerine ellerinizle topladığınız üzüm çeşitleri. Daha sonra Beş çayında mis kokulu çay ve patates böreği..... dermişim. ;)

İstanbul'u daha sonra yazarım.

Aslı çibörek, çi takısı tatarcada leziz anlamına geliyormuş. :) Ama biz nedense çiğbörek diyoruz.

Biraz önce googledan öğrenene kadar, iç olarak kullanılan kıymanın çiğ olması sebebiyle çiğbörek olduğunu düşünüyordum.:o

dünyam1
10-09-2013, 08:10
tirit lezzeti nasıl acaba merak ettim şimdi.o kadar tatilde yol üstü konyaya git gel tirit hiç yemedim bir daha sefere inşallah..nette çok farklı tarifleri var..konyalılar tarifi yazabilirmi?

yağmur
10-09-2013, 14:18
Konyalı değilim ama üniversiteyi Konya'da okumak şansına erişmiştim. Benim yediğim tirit ( Mevlana türbesinin hemen arka tarafında Gülbahçe Restorant adında bir yerde yemiştim) Şöyleydi:
En altta küp küp kesilmiş pide ekmek, üstünde tereyağında kavrulmuş kuzu/koyun eti (suyu ile ekmekler ıslanıyor), etin üstünde ince ince kıyılmış soğan, soğanın üstünü kapatacak şekilde yoğurt ve en üstte tereyağında yakılmış pul biberli sos. Umarım deneme fırsatı bulursunuz.

Benol Hazaroğlu
10-09-2013, 14:57
Sinop'ta mutlaka mantı ve nokul.
Tadına bakmadan dönmeyin.

Benol Hazaroğlu
10-09-2013, 15:06
İstanbul'da Fıccın diye Beyoğlu'da Bir Çerkez lokantası var. Hiç gitmedim.
Facebookta sayfası var. Her baktığımda ağzım sulanıyor.
İstanbul'a ilk gittiğimde mutlaka uğrayacağım yer.

incirli
10-09-2013, 15:23
Sinop'ta mutlaka mantı ve nokul.
Tadına bakmadan dönmeyin.

cevizli mantısı hakkaten güzel sinop'un
nokulu ben pek sevemedim

bu arada karadenize yolunuz düşerse
mutlaka mıhlama,kara lahana çorbası ve kara lahana sarmasını yemeden dönmeyin trabzon ve rizeden ;)

betito
10-09-2013, 16:19
Sinop'ta mutlaka mantı ve nokul.
Tadına bakmadan dönmeyin.

Benol Hanım katlamayı ve kuyu kebabını unuttunuz :)

Sinop-Erfelek ilçesinde katlama yiyebilrsiniz ayrıca Ayancık ilçesinde kuyu kebabı da yiyebilirsiniz.


Karaman'da etli ekmek yemelisniz.

sakagun
10-09-2013, 16:30
METİN GRILL HOUSE, Sakarya/Ali Fuat Paşa'da E-25 yolu üzerinde. Kebapları ve açık büfe kahvaltısı çok iyi.

ALAŞARA, Sakarya/Mahmudiye Köyünde. Pahalı, ancak Çerkez yemeklerini merak edenler için güzel bir mekan.

EVCE, Sapanca'da. Pahalı, denemeye değer. Kendi yetiştirdikleri meyvelerden reçeller de yapıp satıyorlar.

DOĞAN ALABALIK, Sakarya/Geyve, Soğuksu Köyü. Yağda Alabalık seviyorsanız tam yeri. Kiremitte de yapıyorlar, bence yağda kızarmışı daha güzel oluyor. Fiyatı uygun.

İzmir Ödemiş - Ödemiş Kebabı

Emre İlhan
10-09-2013, 16:32
Konya'da
Konya Konağı'nda ekmek salması, tirit, Sebzeli közleme, saç arası ve höşmerim tatlıları yemeyi ihmal etmeyin. Höşmerim Konya' da farklı, ballı kaymaklı un helvası gibi düşünün, çok leziz.

Yine Konya' da Somatçı' da karamık çorbası, sirkencübin şerbeti, İncirli et deneyin derim.

Aaa, Konya'da tandır kebabı yemeden dönülür mü hiç, nefis:)

Canım çekti şimdi, tüh:)

Emre İlhan
10-09-2013, 16:35
Nevşehir'de(Avanos) testi kebabı:)

Benol Hazaroğlu
10-09-2013, 17:13
cevizli mantısı hakkaten güzel sinop'un
nokulu ben pek sevemedim

bu arada karadenize yolunuz düşerse
mutlaka mıhlama,kara lahana çorbası ve kara lahana sarmasını yemeden dönmeyin trabzon ve rizeden ;)

Nokulu güzel yapana rastlamamanıza üzüldüm.
Kıymalı ve cevizli iki çeşit pişirilir.

kenan kırca
10-09-2013, 21:33
Edirneye yolunuz düşerse TAVACİĞER yemeden badem ezmesi almadan dönmeyiniz

Mine Pakkaner
10-09-2013, 21:40
Peki nerede yiyelim Kenan bey, hangi badem ezmeci iyidir?

OSMAN45
10-09-2013, 22:10
Bebek badem ezmesinin üzerine varmı Mine hanım?

cemo
10-09-2013, 23:37
Adana'da elbette Adana Kebap ve şalgam :))

Nerede derseniz önereceğim adres Yağlar Fileto olur. Kebap yedikten sonra mide sorunu yaşamadığım tek yer.

Keşke bu sayfa daha önce açılsaydı da, bunu bilseydim be hemşehrim))
Bir daha ki gelişimde, inşallah arar bulurum adresi:)

loveforlife
11-09-2013, 08:10
2. Bursa'da köfteli pide,
Yemeden dönmeyin. ;)

Bursa'da pideli köfte (köfteli pide değil;)) özellikle Küçüksaray (http://www.kucuksaray.com)'da yenmeli. Bu işin erbabları. Birkaç şubesi var. Özellikle Heykel Potanesi'nin arasından çıkarken ve Kızılay-Timurtaşpaşa'dan Tophane bayırına dönerken olan iki şubesini tavsiye ederim. Asıl çıkış yeri ise Kayhan semtidir aslında. Kayhan pideli köftesi de denir. Tarihi Kayhan Çarşısı'nda da (Bit Pazarı'nın olduğu bölge) Güven Pideli Köfte (https://www.facebook.com/GuvenPideliKofte) vardır ki, onlar da ustadır. Şimdi bir de Korupark'ta şubeleri var.

Tabii ki İskender, olmazsa olmazlarda. Onun nerede yenileceğine gelecek olursak... Kent Meydanı'nın hemen karşısındaki küçük arada yer alan o salaş dükkanda Uludağ Kebapçısı'na uğrayıp Cemal ve Cemil Usta'nın uzun yıllardır insanları kapısında kuyruk eden lezzetini denemek gerekir. Ya da İskender İskenderoğlu'nun Heykel Tayyare Kültür Merkezi yanındaki tarihi mekanını ve diğer şubelerini de unutmamak gerekir.

Muradiye Külliyesi'nde yer alan Daruzziyafe (http://www.daruzziyafe.com.tr/Default.aspx?pageID=3&ln=tr) ise Osmanlı damak zevkini tamak için mükemmel bir adres.

Ayrıca Bursa'ya gelmişken farklı bir tat olan "tahinli pide"yi de tatmadan geçmeyin.
440549

Elbette, Bursa'ya gelip beni görmeden giderseniz üzüleceğimi de belirtmeden edemeyeceğim...;)

Güler
11-09-2013, 08:11
OSMAN45'e katılıyorum, Bebek badem ezmesi nefistir.
Üzüntüm; o iki yaşlı bayandan sonra da devam ettirecek kimseleri olmayışı ve formülünü kimseye vermemeleri.

Bu arada bana Cemilzade'nin badem ezmesini tavsiye etmişlerdi ama yok Bebek badem ezmesi daha güzel bence. Cemilzade'nin sakızlı lokumu da harika. Evvelce HacıBekir ve Divan'ın lokumu üstüne yoktur derlerdi ama mutlaka Cemilzade'nin sakızlısının tadına baksınlar, hepsini geride bırakmış.

Güler
11-09-2013, 08:32
Hakikaten güzel bir başlık olmuş, Mine Hanım'a teşekkür ederim.

Bu arada size bu gırtlak olayı ile mini bir maceramızı anlatayım.
Eşim hem boğazına düşkündür hem de damak tadı iyidir.
Çalışma hayatında kendisini müşterileri güzel yerlere götürdüğünde mutlaka bir iki gün sonra "bak Güler .... lokantasında yediğim beğendi, .... lokantasında yediğim kâğıtta levrek güzeldi " diyerek beni götürürdü.

Yine çok sevdiği bir arkadaşı ona Kemalpaşa'da yediği bir patlıcan yemeğinin çok lezzetli olduğundan bahsetmiş. Ayranı da maden sodası ile yapıyorlar demiş.

Bir Pazar günü evde oturuyoruz. Hadi gel arabayla biraz dolaşalım dedi. Oğlan daha ufak, o da TV de bir çizgi film seyretmek istiyor, evden çıkmak işine gelmiyor.
Neyse oğlanı da razı ettik, biraz Boğaz'da dolar döneriz dedim. Demesine dedim ama yol güzergahı hiç de Boğaz tarafı değil, vurduk E5 e.

" Oğuz nereye gidiyoruz" dedim. Gelen cevap: Kemalpaşa'ya patlıcan kebabı yemeğe" oldu.

Git Allah git....neyse Kemalpaşa'ya geldik, günlerden pazar, her yer kapalı. Ona sor buna sor bulamadık.
Cep telefonları daha o zaman yok, arabada araba telefonu var. Arkadaşının evini arıyoruz cevap vermiyor. "Herhalde evde yoklar ama bana pazar günleri de açıktı demişti" diyorsa da biz döndük -dolaştık durduk ama patlıcancıyı bulamadık.
Onca umutlarla gittiğimiz Kemalpaşa'dan dönerken iyice acıktığımızdan o zamanın meşhur Ömür'üne girip çift kaşarlı birer tost eşiğinde ayranımızı içip evimize döndük.

maki01
11-09-2013, 17:18
Keşke bu sayfa daha önce açılsaydı da, bunu bilseydim be hemşehrim))
Bir daha ki gelişimde, inşallah arar bulurum adresi:)

Bu geldiğinde görüşemedik , umarım bir dahaki gelişinde kebabı birlikte yeriz cemom.

Yağlar Fileto (http://www.yaglarfileto.com/)

pria
11-09-2013, 18:50
Eğer Çanakkale/Biga'ya yolunuz düşerse, kelle- paça çorbasını seviyorsanız, Hükümet Konağı'na çıkan caddede, çıkışta sağ taraftaki arada ''Canbaz'ın lokantası''nda nefis çorbanızı içebilirsiniz..
İri ve bol taneli çorbasını içmek benim Biga'ya gidiş ve dönüşlerimin vazgeçilmezidir..Kelle etleri püre halinde değildir, tane tanedir..
Büyük bir ihtimalle ikinci porsiyonu da istersiniz..ve başka birşeye gerek kalmaz; doyarsınız..
Üstüne de, az üstte yine cadde üzerindeki ''Karpuzoğlu'' peynir helvasından şöyle bir 250 gram yerseniz, güzel bir Biga izlenimiyle ayrılırsınız..
Çanakkale yöresinin sanırım en eski ve en ünlü peynir helvacısıdır Karpuzoğlu..Esnaflıkları biraz zayıftır, dükkanda yiyeceğiniz helvayı tartıp tabağa bile koymazlar, helva konulan naylon üzerinde getirirler çatalıyla birlikte önünüze..yüzleri de pek gülümsemez ama ustalıkları tartışılmaz..Sadece koyun sütü olduğu dönemlerde helva çıkarırlar..

bok böcegi
11-09-2013, 23:52
Hakkari de pizza

jojoba
12-09-2013, 02:02
hakkari ve pizza mı? :o
Sivas'ta pastırmalı madımak diyeyimm..

muhteşem ötesi..

Koka
12-09-2013, 08:49
Edirne için Keçecizade'yi önerebilirim.

http://www.kececizade.com/images/u2.jpg

Ayrıca, İstanbul - Nişantaşı'nda da bir şubeleri var.

bahcedenn
12-09-2013, 13:42
Mirza Köftecisi

Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi taraflarına yolunuz düştüyse mutlaka uğrayın ve mutlu ayrılın, leziz Balkan köftesini deneyin.

Kırık Türkçe bilen bir baba ve ona tercümanlık yapan kızı ve oğlu Mirza’nın beraber işlettiği köfteci dükkanı. Bu baba çok sevimli. Ne anlattığını bazen pek anlayamayabiliyorsunuz ama içten ve samimi. Kendi aralarında Boşnakça konuşuyorlar. Hijyene çok dikkat ediyorlar. Zaten mutfağı tezgahın hemen arkasından görebiliyorsunuz. Her şey gözlerinizin önünde. Samimi bir ortam.

Üç çeşit köfteleri var.

İlk köfte Cevapi (Boşnak Köftesi). Parmak köfte gibi. İnegöl ve Tekirdağ köftesini andırıyor, biraz daha yağsız. Porsiyonun içinde 10 adet köfte var. Gerçekten doyurucu.

İkincisi Pleskavitsa (Balkan hamburgeri). Pleskavitsa eski Yugoslavya’nın tüm bölgelerinde yapılan bir çeşit köfte. Köfte normalde yaklaşık 20 cm çapında açılıyor. Oldukça yağlı bir kıymadan yapıldığı için tahmin edersiniz ki bir o kadar da lezzetli. Pleskavitsa'sı memleketindekilerden ince ancak aynı lezzeti yakalamışlar diye söyleniyor. Baharatlı değil, üzerine kuru et ve taze kaşar koyup odun kömüründe pişiriyorlar. Bu iki köfte çeşidi de acılı sos ile mükemmel gidiyor. Aslında içeriğinde tam olarak ne var bilmiyorum ama şekil olarak bizim pek te alışık olmadığımız bir biçimde. Daha tabağımızda dumanı tüten bu köfteyi görür görmez neşemiz yerine geliyor, yutkunmalar başlıyordu. Köftenin bu kadar büyük yapılmasının amacı, ateşe maruz kalan yüzeyin daha az olmasını sağlamak ve etin lezzetli suyunu kaybetmemesiymiş. Ağzımıza attığımızda damağımızda inanılmaz lezzet patlamaları oluyordu. Bu köfteyi löp löp yerken beyninizdeki mutluluk hormonlarının seviyesinin arttığını mutlaka hissedeceksiniz.

Sonuncu köfteye sosis diyorlar ama esasen bir bumbar, kuzu bağırsağını dana etle doldurup pişiriyorlar. Ağızda eriyor. Sosis de hardalla muhteşem gidiyor.

Son olarak Soka adında ilginç bir aperatifleri var. Sütü (krema da olabilir) içi boşaltılmış bibere ekliyorlar. Süt biberlerin içinde mayalanıp kaymak oluyor. Kaymaklı turşu gibi bir şey. Tarifi çok zor. Ama akıllara zarar.

Löp löp götürdüğünüz bu köfte lezzeti şöleninden sonra oldukça makul bir hesap ödüyorsanız daha ne isteyesiniz ki…

Benol Hazaroğlu
12-09-2013, 13:55
Buyurun SİNOP NOKULU, taze pişti.

sakdag
12-09-2013, 14:13
İştahı her zaman açık biri olarak bu sayfaya hiç bakmamam gerekiyor aslında. ;)

Sayın Bahçedenn, sizin Soka dediğiniz aperatif sanırım Balkanlara ve dolayısıyla Trakya'ya özel bir tat.Başka yerde hiç rastlamadım. Ben çocukken annanemin yaptığını hatırlıyorum, onlar ''katık'' derlerdi adına. Keçi veya koyun sütünden hazırlandığını hatırlıyorum. Tadının güzel olduğunu hatırlıyorum sadece. Çok uzun zaman sonra bu lezzeti hatırlattınız bana. Dolmalık biberin tadıyla sütün aldığı tat biribirine çok yakışıyor. Süt yoğurtta değil peynir de değil, ilginç bir tatta.

bahcedenn
12-09-2013, 14:36
İştahı her zaman açık biri olarak bu sayfaya hiç bakmamam gerekiyor aslında. ;)

Sayın Bahçedenn, sizin Soka dediğiniz aperatif sanırım Balkanlara ve dolayısıyla Trakya'ya özel bir tat.Başka yerde hiç rastlamadım. Ben çocukken annanemin yaptığını hatırlıyorum, onlar ''katık'' derlerdi adına. Keçi veya koyun sütünden hazırlandığını hatırlıyorum. Tadının güzel olduğunu hatırlıyorum sadece. Çok uzun zaman sonra bu lezzeti hatırlattınız bana. Dolmalık biberin tadıyla sütün aldığı tat biribirine çok yakışıyor. Süt yoğurtta değil peynir de değil, ilginç bir tatta.

Sn. Sakdağ, annem de hayal mayal hatırlıyor bu lezzeti. Ya anneannem ya da annemin annesi yaparmış önceleri. Tam nasıl yapıldığını hatırlamıyor. Ama yakınlarda tesadüf işte konu komşudan duymuş. Hep beraber yapacaklarmış. Onlar ise Akça Katık diyorlar buna. :)

Süt deseniz değil, peynir deseniz değil, yoğurt deseniz hiç değil. Ama hepsinden azar azar kaymaklı bir tat alıyorsunuz.

hira
12-09-2013, 15:05
Sn. bahcedenn, ben evlenmeden önce 19 yılımı Bayrampaşa'da geçirmiş biri olarak Yıldırım mahallesine hiç yolum düşmedi ama köfteleri öyle bir anlattınız ki, o taraf gittiğimde muhakkak uğramak isterim:)

bahcedenn
12-09-2013, 15:16
Sn. bahcedenn, ben evlenmeden önce 19 yılımı Bayrampaşa'da geçirmiş biri olarak Yıldırım mahallesine hiç yolum düşmedi ama köfteleri öyle bir anlattınız ki, o taraf gittiğimde muhakkak uğramak isterim:)

Sn. hira, ben de 25 sene o tarafta yaşadım. Ama o zamanlar maalesef bu lezzeti bilmiyordum. Bu lezzetle tanışalı 3 sene oldu. Şu anda da Anadolu yakasında oturuyorum. Ama yolum ne zaman Avrupa yakasına düşse yolu da mutlaka o tarafa doğru çeviriyorum.

Ama dikkat ederseniz yolum Bayrampaşa'ya düşünce değil, Avrupa yakasına düşünce dedim. :)

Çengelköy'de de Meşhur Recep Usta vardır mesela. Çınaraltı'nda kime sorsanız gösterir. Onun da köftesi mükemmeldir. O da bazı Gurmelere göre ilk 10 içerisinde yer alır. Ama Mirza benim damak tadıma daha çok hitap ediyor. Bu yüzden 5 dk mesafede olduğum Çengelköy yerine yolumu daha çok Mirza'ya düşürmeye bakıyorum. :) Ama Recep Usta'nın da hakkını yemeyeyim şimdi.

hira
12-09-2013, 15:32
öyleyse
benimde size bir önerim olacak (yolunuz avrupa yakasına düşünce :D )
Bayrampaşa çevik kuvvetin karşısında (şuan isim veremiyorum, gidince
bakarım) lahmacun yapan bir yer var fakat muhteşem bir yer ve hayatımda
yediğim en güzel lahmacunu yapıyorlar:) "özel urfa lahmacunu" diye isteyin! lahmacunda ve çiğ köftede isim yapmış o markalar bunun yanında sıfır kalır inanın!

Koka
12-09-2013, 18:26
SOKA ( KAYMAKLI BİBER TURŞUSU) (http://tiklabasayemek.blogcu.com/soka-kaymakli-biber-tursusu/4238479)

Kaymaklı Biber Turşusu (SOKA) (http://www.sofrahazir.com/857-kaymakli-biber-tursusu-soka.html)

MİRZA KÖFTECİSİ (http://beraberolsun.blogspot.com/2013/04/mirza-koftecisi-koftelerin-efendisi.html)

bahcedenn
12-09-2013, 22:19
Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy köyünde kurufasulye ve sütlaç. Eğer Sümela Manastırı'nı ziyarete gittiyseniz burası için de kendinize 2 saatçık ayırın.

İşin sırrı bu doğa harikası köyde,
441111
bu ineciklerin sütünde.
441122
Osman Usta'nın bu dükkanında
441112

441113
bu lezzetleri
441114
tatmak için bu 2 saati kendinize ayırdığınız için kesinlikle pişman olmayacaksınız. Kurufasulye de güzeldi ama sütlaç bambaşkaydı.

Normalde sütlacı hiç sevmeyen birisi olarak orada 2 buçuk tane yemiştim geçen sene. :)

Koka
13-09-2013, 08:36
Osmanlı ve Türk Mutfağına meraklıysanız ve de Üsküdar'a yolunuz düşerse, sizlere önerim, 75 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Kanaat Lokantası'na uğramadan geçmeyin.

Benim favorilerim:

http://s3.amazonaws.com/foodspotting-ec2/reviews/731730/thumb_600.jpg
Elbasan Tava

http://s3.amazonaws.com/foodspotting-ec2/reviews/3174798/thumb_600.jpg
Saç Kavurma

http://s3.amazonaws.com/foodspotting-ec2/reviews/495395/thumb_600.jpg
İrmik Helvası

Afiyet olsun...

bahcedenn
16-09-2013, 11:42
Çengelköy'de de Meşhur Recep Usta vardır mesela. Çınaraltı'nda kime sorsanız gösterir. Onun da köftesi mükemmeldir.

Demişken Recep Usta'yı da es geçmeyeyim.

KÖFTECİ RECEP USTA

Yakın mesafeye servis var

Recep Usta tarafından 1951 yılında açılan Çengelköy'deki Köfteci Recep Usta'yı 20 yıldır oğlu Yavuz Güldiken işletiyor. Köfteci Recep Usta, her gün 11.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Köfte-piyazın yanı sıra kendi imalatı olan kadayıf ve kemalpaşa gibi tatlılar da mönüsünde yer alıyor. Köfteci Recep Usta, yakın mesafedeki adreslere servis de yapıyor. İstanbul, Çengelköy, (0216) 321 49 77.

Koka
21-09-2013, 13:17
Beyoğlu - İnci'de Profiterol

İnci'yi Sevenlere Müjde- haber365.com (http://www.haber365.com/Haber/Inciyi_Sevenlere_Mujde/)

Profiterol - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Profiterol)

hira
27-09-2013, 23:36
Kartepe Maşukiye Saklıbahçe'de, kiremitte alabalık hemde şelale manzarası eşliğinde...

loveforlife
02-10-2013, 15:06
Bursa Saitabat Köyü'nde köy kahvaltısı, yapabileceğiniz en keyifli kahvaltılardan biri olacaktır.
445675

Burası şelalesiyle, dağların arasından dökülen deresiyle, yeşiliyle harika bir doğaya sahip bir köy.
Saitabat elalesi - Bursa Bykehir Belediyesi (http://www.bursa.bel.tr/hizmetler/sayfa/698)
Saitabat Şelalesi - Bursa.com.tr | Tüm Renkleriyle Bursa (http://www.bursa.com.tr/saitabat-selalesi-762.html)

Bu köyün girişimci köylü kadınları, harika bir işe kalkışıp Türkiye'nin ilk köy kadınları derneğini kurmuş farkına varmadan. Bizim tanışmamız ise toplu olarak benden diksiyon dersi almalarıyla gerçekleşti. Her biri birbirinden güzel insanlar. Hünerleri de cabası... Dernek bünyesinde kendi çabalarıyla yaptırdıkları binalarında inanılmaz lezzetlerle buluşturuyorlar. Her şey doğal. Kendileri imece usulü, doğal malzemelerle hazırlıyor tüm yiyecekleri.
Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Resmi Web Sayfası (http://www.saitabatkkdd.org/index.html)

Diyorum ki bir gezi düzenlesek. Hep beraber bir köy kahvaltısı yapsak Saitabat Şelalesi'nin yanıbaşında... Ne dersiniz?
Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Resmi Web Sayfası / Meşhur Köy Kahvaltımız (http://www.saitabatkkdd.org/kahvaltimiz.html)

Koka
06-10-2013, 11:17
Hünkar Lokantası - İstanbul - Nişantaşı - Ayvalı Yahni

Hnkar Lokantas (http://www.hunkarlokantasi.com/main.asp)

jojoba
07-10-2013, 18:52
buyrun bende sizleri bizim eve davet edeyim, çok fena portakallı kereviz yaparım inanın:)

Sonul
07-10-2013, 22:28
Antalya da "Yedi Mehmetler" et ve balık,
Isparta da "Kadirin Yeri" tandır, kabune, fıstıklı irmik ve hoşaf.

Derya Yıldız
13-10-2013, 20:58
Yolunuz Karadeniz e düşerse Samsun Terme de Özler Pide de pide yiyiverin. Bafra lılarla Terme liler en iyi pideyi kendilerinin yaptıklarına dair iddialılar. Bence ikiside güzel:)

sernur
14-10-2013, 22:40
Bende yolu Afyona düşenlere sesleneyim,İzmir'den giderken birinci Hanedan restoran.Muhteşem bir tandırı var.Etin tadı,kokusu ve pişme şekli ...inanılmaz lezzetli, bunu tatmadan et yedim demeyin derim.İkincisi daha ilerideymiş o kebapçıymış.

kelebek çalısı
30-12-2013, 13:38
Dışarıda iştahla yemek tüketemeyen biri olarak ve kendimce seçici bir damak tadım olduğuna inanarak :p favorim olan bir kaç adresi sizlerle paylaşmak isterim.

Bodrum' da Yalıkavak' a özel olarak sadece - Kavaklı Köfteci (http://www.kavaklikofteci.com/index.php) için bile gidebilirim. İçecek olarak yakışanı siz değerlendiriniz.
;)

Bağdat caddesi-Kadıköy güzergahında bulunanlar için en iyi iskenderin adresi, Kebapçı İskender (http://www.iskenderkebabi.com/subelerimiz.asp) önerimdir. İçecek olarak üzüm şırası yakışıyor.

Öğün olarak çok önemsemediğiniz ama lezzetli bir ayak üstü atıştırmalık adresi ararsanız, muhtelif yerlerde şubeleri bulunan Burger House (http://www.burgerhouse.com.tr/index.html#/menu/burgerler/steak-cheese-burger) ve kendi tercihim olan taze kesim patates ve (ben tercihimi köfte burgerlerden değil, et içerikli burgerden yana kullanıyorum) lokum burger tavsiyemdir. Yine patates ve burger denilince içecek tercihi yönünden fazla seçenek yok. ;)

Ağzınızın tadının hiç bozulmaması, bol sohbetli, keyifli, bereketli sofralardan size kalanların sağlık ve en güzel anılarınız olması dileğiyle...

OSMAN45
30-12-2013, 15:42
Sayin kelebek calisi na Kavaklı köfteci konusunda kesin katiliyorum.

17 yıldan bu yana biz iki kardeş ve ailelerinin ritueli yazın en az iki hafta perşembe günleri(Yalikavağın pazarıdır) hanımları pazara bırakır(çul çaputu ünlüdür) biz iki kardeş sahile iner bardağıda soğutulmuş buzlu bira dan sonra hanımların gelmesi ile Kavaklı köfteciye otururuz. Ancak Ya bizim damaklarımız eskidi (şüphesiz) veya son yıllarda eski tadı yok:)

Köftenin üzerine Bitez dondurma olmazsa olmazlardandır.

Bunun dışında tatlı börek deyince Ataköy 5. Kısım çarşısındaki Mimar bir arkadaş(yakın bir geçmişte vefat etti) ile gerçek bir hanımefendi olan ve bu işi bizzat çekip çeviren eşinin işlettiği HİTİT BÖREK bizim ve çok kişinin favorisidir.

Ev baklavası ve kol börekleri ile elmalı kurabiyesi taşındığımız 30 kilometre öteden bizi hala çekiyor.

Bu sektörün ünlü bir zinciri orada açtığı bir şubesini onunla rekabet edemediği için kapatıp gitti.

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.

pria
30-12-2013, 21:13
...en iyi iskenderin adresi, ...

Artık hayatımızdan kırmızı eti çıkarmış gibi olsak dahi, 2-3 ayda bir eşimle HD'de ağız tadıyla iskender yemekten pek vazgeçemiyoruz.

HD İskender (http://hdiskender.com/mobile/#/mobile/index.html)

Mine Pakkaner
04-12-2016, 17:56
Antakya' ya gidince bildiğiniz tüm güzel yemeklere ilaveten bakla ve humus,
Kars'ta piti ve kaz (gerçi ben kazı sevmedim, mevsimi değil dediler),
Düzce'de Köfteci Arnavut Kardeşler'de köfte ve ciğer, çerkez tavuğu, melengüççeği tatlısı,
Amasra'da hamsi tava,
Antep' te baklava, küşneme kebabı, beyran çorbası, katmer,
Urfa'da Köse'nin yerinde patlıcan kebabı,
Demre'de mavi yengeç tatmadan dönmeyin.

aslama1994
04-12-2016, 18:16
Konya'da
Konya Konağı'nda ekmek salması, tirit, Sebzeli közleme, saç arası ve höşmerim tatlıları yemeyi ihmal etmeyin. Höşmerim Konya' da farklı, ballı kaymaklı un helvası gibi düşünün, çok leziz.

Yine Konya' da Somatçı' da karamık çorbası, sirkencübin şerbeti, İncirli et deneyin derim.

Konya'da Tandır kebabı

y.sule
04-12-2016, 18:43
hakkari ve pizza mı? :o
Sivas'ta pastırmalı madımak diyeyimm..

muhteşem ötesi..

Madimaga bayirlirim hele bir de pastirmali olursa mmmm harika :p

pria
24-12-2016, 09:32
Bu börek için İzmir'den Adana'ya geldiler

Adana'da 48 yıl önceki kalite ve tadını hiç değiştirmeyen 'Börekçi Levent' lezzet avcılarının uğrak yeri oldu.
İlk günkü gibi hala seyyar tablada satış yapan Levent Tamtürk, yapımını babasından öğrendiği su böreklerini sabah saat 05.00'de başlayarak 10.00'a kadar tüketiyor.
Merkez Yüreğir İlçesi Süleyman Vahit caddesindeki seyyar tezgâhın ününün tüm Türkiye'ye yayılması, tanınmış gurmelerin yazıları ve sosyal medyadaki anlatımlarla başka kentlerdeki lezzet tutkunları da Adana'ya ayak bastığında bu börekçiyi arayıp buluyor. Tarifini sır gibi sakladığı su böreğinin nasıl yapıldığını kimseye anlatmayan Levent Tamtürk, böreğin yufkasını kendi elleri ile açıp kaşar ve tereyağını özel olarak seçtiğini, sevgi ile işini yaptığı söyledi.
Son olarak İzmir'den 06.00 uçağı ile Adana'ya gelen 5 kişilik 'Gurmeler Yolda' grubu, sosyal medyada gördükleri su böreğini tadabilmek için uzun süre kuyrukta bekleyip adını duydukları börek ile tanıştıklarında, "Herşeye değdi" diye konuştu.

alaoğlu
24-12-2016, 13:36
Çorum'a 30 yıl önce geldiğimde ilk tandırı rastgele gittiğim ÇAKIR AYDIN lokantasında yedim. Muhteşemdi. Bilmeden en iyisine gitmişim. Hala lezzetinde en ufak bir değişim yok. Mekan daha da modernleşti. Ailenizle çekinmeden gidebilirsiniz. Kuzu şiş burada iddialıdır. Kuzu etiyle yapılan kıymalı pide de tavsiyelerimden. Ne yerseniz yiyin üzerine kaymaklı ekmek kadayıfını gömmeyi unutmayın. Çorumlu olan kime sorarsanız tarif eder...

Kozanli
16-03-2018, 19:29
Bugün wiener schnitsel pişirin!
Ülke genelinde o kadar çok il,ilçe, köy, belde gezdim ki, neyi nerede yediğimi hatırlamıyorum.
Schnitselin ana yurdu Viyana, wiener schnitsel denir.
Yanında patates salatası ve kızartılmış pompirit biraz salatalık salatası oldukça doyurucu.
Mutlaka başka yerlerde de pişirilir, sunum tarzı Viyana da ki gibi olmuyor.
Türkiye'de son zamanlarda Restaurant'da yediğimiz yemek göz boyamaya dönük ve müsrüflükten başka bişey değil.
Bir tas çorba söylesen o kadar çok çeşit sunulmaktadır ki, hangisini yiyeceğini bilemiyorsun.

Yeşilhayat
21-09-2018, 09:27
Bolu'da yöresel tatları tatmak istiyorsanız şehir içinden ziyade otoban kenarlarında yemenizi öneririm :D

chnarmagan
25-10-2018, 11:58
Ben nerede ne yenilir çok fazla bilmiyorum. Paylaşımlarınızı not aldım. Arada iş seyahatlerinden ötürü birçok ile ve ilçeye gidiyorum. Bu konu yararlı oldu benim için.

nevgül
25-10-2018, 13:35
Antakya’da tepsi kebabı ve künefe...

vural-can
25-10-2018, 15:12
Erdek'de Gözlemeci Hatice teyze....

Temizel köftecisi....