PDA

View Full Version : Sultan papağanı

gokcegokce
23-08-2013, 20:33
Merhaba, sultan papağanı için özel bir başlık bulamadım papağan başlığında konuşulmuş ama bence bu şirin yaratıklar kendi başlığını hakediyor. Kikirik ile buluşmamız henüz bir kaç hafta oldu ama şimdiden ısındık birbirimize. Daha önce muhabbet kuşu beslemiştim defalarca ama sultan papağanını ilk defa deneyimliyorum. Kafesi papağanlar için dikdörtgen ve büyük, oyun istasyonunu ise eşim ve ben yaptık. Deneyimli dostlar yardımlarını esirgemezlerse sevinirim. İyi akşamlar...

gokcegokce
29-08-2013, 11:03
Kikiriği bugün kaybettim :( Sorun ne oldu bilmiyorum. İshal olmadığını düşünüyorum. Son zamanlarda salonumdaki bitkilere dadanmıştı guzmanyayı yiyordu. Engellemeye çalıştıysam da bi kaç ısırık alıyordu. Zehirlenmiş olabilir mi?

Jezebel
29-08-2013, 11:18
Üzüldüm:(
Çok sevimliymiş.

ozb
29-08-2013, 11:39
geçmiş olsun, yazık.

gokcegokce
29-08-2013, 13:18
Dostlar sağolsun. Çok moralim bozuldu, bebeğim evimin neşesiydi :(

loveforlife
29-08-2013, 21:25
Kıyamam ben ona :( Benim de var bir tane. İnsan yokluğunu çok hisseder. Bizimki çok gürültü yapıyor diye satmayı düşünmüştük. Yerine muhabbet kuşu alacaktım. Ama petshopa götürdüğüm gece annemle gözümüze uyku girmedi, bir gecede çok özledik. Ertesi sabah uyanır uyanmaz aradım petshopu, sakın satma diye. Rabbim bizi ayırana kadar beraberiz...

Allah sabır versin...

gokcegokce
10-09-2013, 12:34
Merhaba dostlar sevimli dostumun kaybı beni fazlasıyla üzmüştü. Ancak bu üzüntünün üstesinden gelmenin yine bir dost edinmek olduğu konusunda eşim beni ikna etti. Geçen haftasonu Kırklareli'ndeki bütün petshopları dolaştık. Aslında niyetimiz bir muhabbet kuşu almaktı ama Paşa'yı görünce dayanamadık. Yaklaşık bir yıldır bulunduğu petshopta bakılmaktaymış, kardeşleri hep gitmiş. Paşanın bir ayağının arka parmağı sakat ama hareketlerini kısıtlayacak bir durumu yok. Sanırım o nedenle sahiplenilmemiş. Görür görmez çok sevdik eşimle o da bizi sevdi galiba. Erkek olduğu nasıl da belli bana pek düşkün hep bacağımın üstünde uyukluyor :)

440342

Bu haftasonu da daha önce istediğimiz muhabbet kuşunu almaya karar verdik. Eşim hem Paşa'nın yalnız kalmaması hem de muhabbet kuşlarının daha oyuncu ve konuşkan olması bakımından bir yavru almak istedi. Çıtır'ı da çok sevdik, özellikle rengine hayranım.

440343

Kafeslerini ayırdım çünkü iki cinsin birlikte yaşamaları riskliymiş. Dışarıda gözetimim altındayken fazla kavga gözlemedim. Paşa biraz kıskanıyor diye düşünüyorum. Özellikle biz Çıtırla fazla ilgilendik mi bize düşkünlüğü artıyor:) Bir de Çıtırın kafesine girip yemlerinin suyunun da tadına baktı.

440344
440345
440346

İlerki zamanlarda onlara birer eş de almak istiyorum. Sevgiler...

sakagun
10-09-2013, 12:48
Muhabbet kuşunuz Sultan Papağanınızı dövebilir. Gözünüz sürekli üzerlerinde olsun.

Sultan Papağanları çok ilgi bekler. Eş alacaksanız şimdiden alın derim. Size alıştıktan sonra eşlerine alışamıyorlar.

Bu da benim Kelkuşum. 5 yıl aileminizin bir ferdi olduktan sonra balkondan kaçtı gitti. Sanırım yanıma gelmek istiyordu. Kafesin kapalı kapasını nasıl açtı da kaçtı anlayamadım.

http://www.agaclar.net/forum/714124-post16.htm

http://www.agaclar.net/forum/714123-post15.htm

http://www.agaclar.net/forum/714121-post14.htm

kalonchoe
12-09-2013, 17:46
biz de böyle bir işe kalkıştık:)) bakalım hayırlısı

gokcegokce
25-09-2013, 20:15
Paşamıza eş aldık. Birbirlerine yeni yeni alışıyorlar. İnşallah anlaşırlar da ben de bol bol torun severim.

gokcegokce
01-10-2013, 11:18
Paşayı erkek demişlerdi Limon'u da dişi. Ama dün gece Limon uzun melodik ötüşler yaptı. Acaba cinsiyetlerini bize yanlış mı söylediler?

Limon hala bi?iler s (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rWlT8p4m22U)

shenile
07-10-2013, 22:30
sn gokcegokce masallah papaganlariniz cok tatlilar bunlarin bakimi nasil daha dogrusu ne yiyorlar?

Kayahann
07-10-2013, 22:53
muhabbet kuşu yemi de yerler, küçük ay çekirdeği de yer sultanlar, 6 senedir bende de var bi tane ama biraz yabani malesef

shenile
08-10-2013, 11:02
bunla pire falan oluyor mu yazlari yani muhabbet kuslarinda mesela kasinti baslasidi zaman ilac alip sıkılıyor.
bide sultanlari yikiyormusunuz yani genel bakimi nasil

gokcegokce
09-10-2013, 22:22
Doğru sayın Kayahann'ın da söylediği gibi m.kuşu, kanarya yemi ve küçük papağanların yediği çekirdeklerden yiyorlar. Kışın üşütmemeleri için yulaf, yazın arpa verin diyorlar. Dal darı denen uzun saplı birşey var ona da bayılıyorlar. Yalnız fazlası ishal yapıyormuş sebze ve meyveler gibi. Maydonoz hariç marul, havuç, elma falan da yemeliler doğal vitamin açısından. UV lambalarından da yararlandırabilirseniz gelişimlerine fayda sağlar. Pire olmaz kuşlarda yani fazla yaşayamazlar, bit olabilir. Ben sprey fazla kullanmıyorum. Kuşların solunum sistemleri fazla hassas o türlü spreyler zararlı aslında kuşlara. Banyolarını kendileri yapar kuşlar. Kışın üşütmemeli yalnız. Dikkat etmeli, siz ne kadar kurutsanız da olmaz, kurumazlar. Sultan papağanları kepekli kuşlar, çok kepek döküyorlar. Bu nedenle banyo sularına ve içme sularına bir kaç damla elma sirkesi damlatmayı öneriyorlar. Hem tüylerini parlatıyormuş, hem de iç ve dış parazitleri önlüyormuş. Bunlar benim okuduklarım ve deneyimlediklerim, umarım faydalı bulursunuz.

gokcegokce
21-10-2013, 22:25
Çok mutluyum kuşlarım çiftleşmeye başladı. Bizim Paşa(dişi) istemem yan cebime koy diyormuş meğer. Hiç pas vermiyordu Limon'a. Limoncuk gece yarılarına kadar yalvarış ötüşleriyle konu komşuyu rahatsız ediyor sabah erkenden milleti uyandırıyordu. :) Biz de hazırlar mı değiller mi bilemediğimiz için yuvalık takmamıştık. Ama geçen haftasonu artık Limonun sesine dayanamadığımız için taktık. İyi ki takmışız bizim kız anne olmak istediğini hatırladı. Şimdi çiftleşmeye çalışıyorlar...

bahtiyar02
21-10-2013, 22:44
Merhaba dostlar sevimli dostumun kaybı beni fazlasıyla üzmüştü. Ancak bu üzüntünün üstesinden gelmenin yine bir dost edinmek olduğu konusunda eşim beni ikna etti. Geçen haftasonu Kırklareli'ndeki bütün petshopları dolaştık. Aslında niyetimiz bir muhabbet kuşu almaktı ama Paşa'yı görünce dayanamadık. Yaklaşık bir yıldır bulunduğu petshopta bakılmaktaymış, kardeşleri hep gitmiş. Paşanın bir ayağının arka parmağı sakat ama hareketlerini kısıtlayacak bir durumu yok. Sanırım o nedenle sahiplenilmemiş. Görür görmez çok sevdik eşimle o da bizi sevdi galiba. Erkek olduğu nasıl da belli bana pek düşkün hep bacağımın üstünde uyukluyor :)

440342

Bu haftasonu da daha önce istediğimiz muhabbet kuşunu almaya karar verdik. Eşim hem Paşa'nın yalnız kalmaması hem de muhabbet kuşlarının daha oyuncu ve konuşkan olması bakımından bir yavru almak istedi. Çıtır'ı da çok sevdik, özellikle rengine hayranım.

440343

Kafeslerini ayırdım çünkü iki cinsin birlikte yaşamaları riskliymiş. Dışarıda gözetimim altındayken fazla kavga gözlemedim. Paşa biraz kıskanıyor diye düşünüyorum. Özellikle biz Çıtırla fazla ilgilendik mi bize düşkünlüğü artıyor:) Bir de Çıtırın kafesine girip yemlerinin suyunun da tadına baktı.

440344
440345
440346

İlerki zamanlarda onlara birer eş de almak istiyorum. Sevgiler...
Sultanlarla Muhabet kuşlarını aynı kafeste tutmak riskli.Sultan papağanları aşırı duygusal olduklarından muhabet kuşlarına zarar verebilir.
Saygılar

sakagun
22-10-2013, 06:12
Satıcı bizim Kelkuş'a da erkek demişti. Yumurtlayana kadar oğlum diye sevmiştik. Sonradan kızım demek zor oluyor. :)

gokcegokce
22-10-2013, 07:54
Merhaba, heyecanımı paylaşan dostlarıma teşekkürler :) Anne olmadan anneanne olucam galiba :P

Bu arada ben muhabbet kuşumu ayrı kafeste besliyorum. Çıtır'ı malesef kaybettim. Küçük olduğundan salmıyordum fazla ama kafesini temizlerken aradan kaçtı ve açık olan kapıya konmaya çalışırken kaydı ve koridordaki mermer merdivene düştü. Anında öldü yavrucak avuçlarımın arasında. Sonra Dumanı aldım. Muhabbet kısmında fotoğrafı var.

Yukarıdaki resimlerde de kafeslerinin ayrı olduğu açıkça görülüyor diye düşünüyorum. Aynı kafeste bakmıyorum. Zaten sultanlarım çift oldular. Onları rahatsız edecek hiç bir faktörü de kafeslerinde bulunduramam bu ara. Oyuncaklarını bile kaldırdım kafeslerinden vakitlerini birbirlerine ayırmaları için.

Yumurtlama öncesi beslenmeleri çok önemliymiş. Zaten özen gösteriyordum şimdi daha da özeniyorum. Hergün mutlaka taze meyve ya da sebze veriyorum. Sularını günlük tazeliyorum. Yumurta mamasını napsam yediremedim, aslında oldukça faydalı ama yok yemiyorlar. İlle de çekirdek ve dal darı. Onlar da fazla yağlanma yapıyorlarmış ve yumurtlamada sorunlar oluyor o zaman, yumurta tıkanması gibi... İnşallah sorunsuz bir yumurtlama ve kuluçka olur.

İsim konusuna gelince... Petshopların cahilliğinden malesef erkek diye alınan ve ismi bile Paşa konmuş olan kızım ismine alışık. Ben de değiştirmiyorum ve onu Paşa kızım diye seviyorum :)

Sevgiler...

Seabert74
29-11-2013, 14:18
Merhaba,
Bizim de yaklaşık 5-6 yıldır minicik bir yavru iken aldıgımız Efe'miz var.
Babam torununun ismini komayı tercih etti.. Efeeeemm, oglummmm diye sevdik hep.
Ta ki Efe geçen yıl yumurtlayana dek !!
Bu zamana dek biz ne cinsiyetinden şüphelenmiştik , ne de yanına eş almayı düşünmüştük.. Geldiğinde daha bebekti ve elimizde büyüdü..
Ayrıca bizim kızın Meryem Ana misali tek başına yaptıgı yumurta da ayrı bir soru işareti idi ama, biraz araştırınca bunun oldugu durumları da okuduk.. Gelgelelim bizim kıza yine de bir eş almadık..
Bu hafta yeniden yumurtaları oldu kızımızın.. 4 tane.. Nasıl da koruyor onları, kafese yaklaştırmıyor kimseyi... Ciyak ciyak eşliğinde yem/su değişimi yapıyoruz. Yumurtaları koruyor..
Ama bu yumurtalar birkaç gün sonra kokmaya başlıyor, mecburen atıyoruz onu yemekle meşgul edip.. Üzülüyoruz da, ne yapsak, ne önerirsiniz??
Bu arada kızımız hafta sonları yumurta beyazı, ekmek, çay ile kahvaltı yapmayı seviyor. Pişen yumurtanın kokusunda heyecanı başlıyor :)
Ara sıra çubuk kraker onun abur cuburu..
Yazın mutfak muslugunu azıcık açınca altına girip kendi kendine banyosunu yapıyor..
Önerileriniz nelerdir, Efe'ye eş mi almamız gerek??

loveforlife
29-11-2013, 15:10
Merhaba,
Bu zamana dek biz ne cinsiyetinden şüphelenmiştik , ne de yanına eş almayı düşünmüştük.. Geldiğinde daha bebekti ve elimizde büyüdü..
Ayrıca bizim kızın Meryem Ana misali tek başına yaptıgı yumurta da ayrı bir soru işareti idi ama, biraz araştırınca bunun oldugu durumları da okuduk.. Gelgelelim bizim kıza yine de bir eş almadık..
Bu hafta yeniden yumurtaları oldu kızımızın.. 4 tane.. Nasıl da koruyor onları, kafese yaklaştırmıyor kimseyi... Ciyak ciyak eşliğinde yem/su değişimi yapıyoruz. Yumurtaları koruyor..
Ama bu yumurtalar birkaç gün sonra kokmaya başlıyor, mecburen atıyoruz onu yemekle meşgul edip.. Üzülüyoruz da, ne yapsak, ne önerirsiniz??
Bu arada kızımız hafta sonları yumurta beyazı, ekmek, çay ile kahvaltı yapmayı seviyor. Pişen yumurtanın kokusunda heyecanı başlıyor :)
Yazın mutfak muslugunu azıcık açınca altına girip kendi kendine banyosunu yapıyor..
Bence Efe kıza bir eş alın ve yavru büyütmenin heyecanını yaşayın... Baksana o anneliği yaşamak için ne kadar da istekli!

Bilge Kerem
29-11-2013, 15:39
Merhaba,

Sayın seabert74 bence alın.Fakat kuşunuz size karşı olan ilgiyi azaltçaktır. :rolleyes:

Seabert74
29-11-2013, 16:01
Aslında bize karşı da cok ilgili oldugu söylenemez ya..
Genelde kendi halinde "efe gibi" takılır hep..
Konuşmuyor da..
Sadece yemek ilişkisi kuruyor bizimle, bizi kullanıyor resmen :)
Bir konuşmaya başlasa "heyyyyt" falan diyecek, onu bekliyorum. Öyle arkadaş canlısı falan da değil.. Bir tek babam onun dilinden anlıyor (belki de evdeki tek erkek o oldugu için olabilir).. Acaba gelen eşe birşey yapar mı??

shenile
02-12-2013, 11:55
merhaba arkadaslar dün bir petshopa girdim ve sultan papaginin fiyatini sordum bana 100 tl dediler sizce fiyati uygun mu yoksa fazla mi? fiyatlarini bilmedigim icin size sormak istedim ilk önce ?!
sevgilerimle

serkan_istanbul
02-12-2013, 12:34
100 tl gayet uygun. zaten 100 150 arasında değişiyor fiatları

gokcegokce
03-12-2013, 07:41
Merhaba, epey olmuş buraya uğramayalı çok gelişmeler olmuş ne güzel. :) Efeye ivedi bir eş lazım bence. Bizim kız(Paşa) hala yumurtlamadı ki ben dört gözle bunu bekliyorum. Siz şanslısınız. Onu yalnızlığa mahkum etmeyin derim. Sultan papağanları için 100tl çok uygun bir fiyat. Kuşunuzu alırken hareketli ve parlak tüylü hafif de toplu olmasına özen gösterin derim. Suskun, büzülmüş, kabarmış, halsiz kuşlar pek sağlıklı olmuyor. Sevgiler...

gokcegokce
22-12-2013, 15:09
papaganlar.com'dan her kelimesine katıldığım bir yazıyı burada alıntılamak istiyorum:
Birinde gördünüz, bir yerden duydunuz, ibiklerine aşık oldunuz ve sultan papağanı almaya karar verdiniz. Peki ama sultan papağanı bir evcil olarak size neler vaat eder? Acaba sizin için uygun bir tür mü? Ne kadar yaşarlar? Evcilleştirmek için ne kadar zaman harcamalı? Nasıl öterler? Bu kadar kuş türü içerisinden neden sultan papağanını seçeyim?
Sultan papağanları muhabbet kuşlarının yaklaşık iki katı kadar büyüklüktedir. 10-15 yıl kadar yaşarlar. Ufak bir tür olmalarına rağmen kepekleri ve tüy dökümleri hatrı sayılır derecededir. Aldıktan sonra "Ben daha önce muhabbet kuşu beslemiştim ama bunun kepeği daha fazlaymış " demeniz muhtemel. Kepek ve tüy dökümü sizin için problem olacaksa sultan papağanı almak için bir kez daha düşünün.
Sultan papağanlarının konuşma yetenekleri sınırlıdır ve sadece erkekleri konuşur. Dişilerin ses tonları konuşmak için yeterli değildir ve sadece "curk curk" şeklinde ötüşler sergilerler. Erkek sultanlar; ıslıklar, kapı zilleri, telefon melodileri gibi sesleri taklit edebildikleri gibi; basit birkaç kelimeyi taklit ettiklerini de görebilirsiniz. Onlardan üstün konuşma kabiliyeti, net kelimeler, kusursuz taklitler bekliyorsanız sultan papağanı almak için bir kez daha düşünün.
Henüz konuşmayan erkek sultanların ise kur ötüşleri değişik melodilerde olabilmektedir. Gün boyu ötebilir.Özellikle neşeli oldukları zaman ve kızgınlık dönemlerinde neşeli melodilerini sürekli duyarsınız. Eğer gürültüden hoşlanmayan, ötüşlerden rahatsız olabilecek biriyseniz sultan papağanı almak için bir kez daha düşünün.
Bu papağanların eğitiminin her yaşta olabilmesi bir avantajdır. Bazı türler gibi "yavruyken almalısın yoksa alışmaz" anlayışı sultanlar için uygun değildir. Uygun yaklaşımları izlerseniz ,sultanınızın geçmiş yaşantılarına ve karakterine de bağlı olarak, rahatlıkla evcilleştirebilirsiniz. Takdir edersiniz ki önceki ailesinde eziyet görmüş yabani bir sultanın güvenini kazanmak zor olacağından evcilleştirme süresi de uzayacaktır. Ya da sultanınız şüpheci, inatçı bir karaktere de sahip olabilir. Bu gibi zorlayıcı durumlarda yılmadan devam ederseniz karşılığını mutlaka alacaksınız.Evcilleştirmede sabır ve sakinlik çok çok önemlidir. Sabırsız ve sinirli bir yapınız var ise sultan papağanı almak için bir kez daha düşünün.
Sultan papağanı aldıktan birkaç ay sonra evinizde bazı değişiklikler fark edeceksiniz: kemirilmiş kablolar, kemirilmiş ahşap eşyalar, kemirilmiş duvarlar. Evinizin çeşitli yerlerine fare uğramış izlenimi vermek istemiyorsanız bu kuşların KEMİRME ihtiyaçlarını karşılamalısınız. Bunun için uygun boyutlarda bir oyun alanı hazırlayabilirsiniz. Emin olun üzerinden inmeyecektir. Sabah oyun alanına bırakıp akşam geldiğinizde çocuğunuzu alabilirsiniz:) Onu kafes içine hapsedecekseniz sultan papağanı almak için bir kez daha düşünün.
Sultanlar bir kişiye bağlı kalan canlılar değillerdir. Sizin elinize alışkın ise başkasının eline de çıkacaktır. Hatta ayrılmak mecburiyetinde kalırsanız, aradan birkaç gün geçtiğinde, yeni sahibiyle en az sizinle olduğu kadar sıkı fıkı olduğunu göreceksiniz. Lütfen kıskanmayın:) Ondan bir köpek gibi sahibini tanımasını ve ona bağlı kalmasını bekliyorsanız sultan papağanı almak için bir kez daha düşünün.
Sultanlar oyuncu canlılardır. Ancak onların oyunları daha çok KEMİRMEK, TIRMANMAK üzerinedir. Yine de belli başlı numaralar öğretilebilir, basit itaat eğitimi verilebilir. Onlardan bir jako gibi zeka oyunlarında sizi şaşırtmasını, bir lorikeet gibi yerlerde yuvarlanıp koşturmalarını bekliyorsanız sultan papağanı almak için bir kez daha düşünün.
Özellikle karşılaşabileceğiniz olumsuz durumlardan bahsedildi ki ileride "bunu bilmiyordum, bilsem almazdım, tahmin etmemiştim, artık bakamayacağım" gibi üzücü cümleler kurmayasınız. Eğer bir sultan almaya kesin olarak karar vermişseniz onu öncelikle sevginizle besleyin. İlginizin, tatlı sözlerinizin karşılığını; yanınıza sevimli sevimli sokulup kaşımanız için kafasını eğdiğinde, sırf siz severek yiyorsunuz diye daha önce tatmadığı bir meyveyisebzeyi tattığında, sabah uyandığınızda onu yastığınızın üzerinde sizinle beraber uyuyor bulduğunuzda, sesinizi duyduğunda kafesinde size ulaşmak için çırpındığında fazlasıyla alacaksınız.

gokcegokce
23-12-2013, 22:56
Bizimkilerin sabah gezmesi :)

http://http://www.youtube.com/watch?v=_bhvyRbQc-A

gokcegokce
07-02-2014, 20:00
Bir yumurtamız oldu bugün :) İnşallah tamamına erer de yavru severiz...

gokcegokce
25-02-2014, 01:34
Bu hafta son hafta heyecanla bekliyorum...

Kızım arada sıkılıp tuvaletini yapmak ve kanatlarını havalandırmak için salmamı istese de genelde yattı ilk kuluçkasında.
https://lh4.googleusercontent.com/-EYT9RKbMfY4/UvnvsD0uidI/AAAAAAAACJs/7VzTDqq9y7I/w433-h577-no/2014-02-11+11.38.22.jpg

Nöbet değişimi
https://lh5.googleusercontent.com/-k4LRpJJtoQo/UwTY56tvBuI/AAAAAAAACYI/kM56ve3NVOE/w433-h577-no/2014-02-19+18.15.38.jpg

gokcegokce
01-03-2014, 14:22
İlk yavrumuz yumurtadan çıkmaya çalışıyor. Nasıl mucizevi bir görüntü... Maşallah demeyi unutmayın dostlar. :)

gokcegokce
01-03-2014, 15:25
Malesef yavru ölmüş. Neden olduğunu anlamadım, çok üzgünüm. O kadar bekleyip onun yumurtayı kırdığını gördükten sonra nasıl böyle olur anlamadım :(

Facebook'ta International Cockatiel Resource adlı gruptaki yazışmalarıma göre az nemden dolayı ölmüştür dendi. Ama ben acemi babanın üzerine basmış olabileceğinden şüpheleniyorum. :(

loveforlife
01-03-2014, 17:33
Çok üzüldüm... Sevinçli haber beklerken... İnşallah diğer yumurtada sevinçli haberi paylaşırsın Sevgili Gökçe...

gokcegokce
01-03-2014, 19:03
Diğer iki yumurtayı kontrol ettim içleri boşmuş. Bir daha ki kuluçkaya inşallah. Şimdilik biraz güç toplasınlar bakalım...

loveforlife
01-03-2014, 19:51
Bu üzüntülü havayı biraz dağıtmak için Boncuk'un gezinti fotoğraflarını eklesem nasıl olur? Boncuk kafesinden çıkınca soluğu annemin omzunda alıyor artık. İyiden iyiye kanka oldular... :p
473207

473208

473209

473210

gokcegokce
02-03-2014, 17:28
Bu üzüntülü havayı biraz dağıtmak için Boncuk'un gezinti fotoğraflarını eklesem nasıl olur? Boncuk kafesinden çıkınca soluğu annemin omzunda alıyor artık. İyiden iyiye kanka oldular... :p
473207

473208

473209

473210

Çok güzel bir sultancıkmış sevgili Loveforlife. Bu arada benden başka biri daha paylaşım yaptığı için çok mutlu oldum. Boncuğu daha sık paylaşın olur mu? Bizimkiler kendileri takılıyorlar canları isteyince ya da elimdeki bişiyi merak edince sadece üzerime konuyorlar. Olsun ben onları öyle de seviyorum. Sevgiler...

sakagun
02-03-2014, 18:14
Tek kuş olduğunda insana, iki kuş olunca birbirlerine alışıyorlar.
Yavrunun ölmesine üzüldüm. Tavuklar kuluçka dönemlerinin son günlerinde kumda eşelenerek ayaklarını nemlendiriyorlar. Böylece yumurtanın kabuğunun yumuşamasını sağlıyorlar. Sultanlarda da mı var acaba böyle bir şey?

Diğer yumurtalar boşmuş, ancak dolu olabilirlerdi. Yumurtalar 1-2 gün arayla çıkabilir. Kontrol etmeden önce birkaç gün beklemenizi öneririm. Dolu bir yumurtayı kendiniz kırarsanız içinde yavru varsa ölmesine neden olabilirsiniz.

gokcegokce
03-03-2014, 16:55
Tek kuş olduğunda insana, iki kuş olunca birbirlerine alışıyorlar.
Yavrunun ölmesine üzüldüm. Tavuklar kuluçka dönemlerinin son günlerinde kumda eşelenerek ayaklarını nemlendiriyorlar. Böylece yumurtanın kabuğunun yumuşamasını sağlıyorlar. Sultanlarda da mı var acaba böyle bir şey?

Diğer yumurtalar boşmuş, ancak dolu olabilirlerdi. Yumurtalar 1-2 gün arayla çıkabilir. Kontrol etmeden önce birkaç gün beklemenizi öneririm. Dolu bir yumurtayı kendiniz kırarsanız içinde yavru varsa ölmesine neden olabilirsiniz.

Ölen yavrunun yumurtadan geç çıktığı söylenmişti ve diğer yumurtaları kontrol etmem tavsiye edilmişti cidden bu işi bilen biri tarafından. O nedenle kırdım yumurtaları. Tabi kırmadan önce fenerle dolu olup olmadığını kontrol ettim hava zarının olduğu yerden kırdım.

Hodurice
08-03-2014, 13:40
Sultan papağanı başlığını görünce dayanamadım:) Bizim de 6 sultan papağanımız ve 1 muhabbet kuşumuz var.
Papağanlarımızdan birinin gözleri görmüyor, bu halde petshopta bırakamadık ve aldık, albino bir erkek:)
Biri benim ilk göz ağrım, çok asil bir anne... Diğer 4'ü ise onun yavrusu. Baba ise başkasında ve yeni eşiyle birlikte:)

Onlar benim neşe kaynaklarım:p

474613

kitap38
16-03-2014, 14:57
maşallah :)

gokcegokce
17-03-2014, 20:33
Sultan papağanı başlığını görünce dayanamadım:) Bizim de 6 sultan papağanımız ve 1 muhabbet kuşumuz var.
Papağanlarımızdan birinin gözleri görmüyor, bu halde petshopta bırakamadık ve aldık, albino bir erkek:)
Biri benim ilk göz ağrım, çok asil bir anne... Diğer 4'ü ise onun yavrusu. Baba ise başkasında ve yeni eşiyle birlikte:)

474613

Çok güzel bir aile maşallah.

gokcegokce
27-03-2014, 13:02
Merhaba, 19 martta bir daha yumurtladı bizim Paşa Hanım. İki gün sonra bir tane daha ve 2 tanede kaldı. Ancak bir sorun var ki yumurtalarına karşı ilgisiz ilk kuluçkasına göre. Bakalım bu şekilde yumurtadan yavru çıkacak mı? Arada gidip yattığı için yumurtaları almadım ama pek umudum da yok.

gokcegokce
19-05-2014, 21:31
Bu ara aşırı bir tüy dökümüne girdi kuşlarım. Vitamin vermiyorum ama böyle giderse vitamin vericem. Çünkü çok zayıfladı gibi geliyor bana.

gokcegokce
09-06-2014, 13:57
Canlarımın son halleri... Pek şapşikler :P (anlamsız sevgi sözcükleri için üzgünüm ama onları en güzel tanımlayan kelimeler böyle )

https://lh4.googleusercontent.com/-pEzzhsN2kQ8/U4Hi4PqQIHI/AAAAAAAADwI/3yyKaPCu-Wg/w370-h553-no/DSC_0882.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-k6fYzE1QyWc/U90w1LziUnI/AAAAAAAAFvg/lRX1uwvmIkc/w370-h553-no/DSC_0792.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/ZnTrN965YFwgUIaH6j3X-f_G7XVYSiN6E8XxwDliMcM=w826-h553-no

https://lh4.googleusercontent.com/-c99OV5CtCug/U90xk3CNn5I/AAAAAAAAF10/7_PUtXUH4KU/w826-h553-no/DSC_0778.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-18Z8C5qrZo8/U90x4v6RrII/AAAAAAAAF5A/koDyYsjSISw/w826-h553-no/DSC_0847.JPG

selenza2
26-08-2014, 23:04
Merhaba arkadaşlar,
Doğal olarak bir hayvanseverimdir, Özellikle kuşlara bayılırım. bu kadar hayvansever olmama rağmen şu ana kadar evimde tek hayvan beslemedim:mad: Nedenini bende bilmiyorum... Ama o parlak fikir aklıma dün geldi. bu fikrimi eşime söyleyince oda kabul etti. Bu sabahda erkenden çıkıp tüm petshopları gezdik . Hangi tür kuşu alcağımıza daha karar vermemiştik , Ama daha sonra sultan papağanını görünce direk sultan papağanı almaya karar verdim, Eşimde öyle... kuşçuya bu kuşun nasıl beslendiğini, Zor mu kolay mı olduğunu sorduğumuzda pek bir bilgisi olmamalı ki sadece: O bakmanıza bağlı demekle yetindi. Eve geldik,aklımızda hala sultan papağanı almak var:cool: şimdi sultan papağanı besleyen bu konuda tecrübeli arkadaşlarımızın cevabını bekliyorum . Beslemesi zor mu? Sağlık açısından bir zararı var mı? Ne yapılmalı ne edilmeli kısaca sultan papağanı hakkında tüm bilgileri paylaşmanızı rica ediyorum:D

gokcegokce
30-08-2014, 22:12
Merhaba arkadaşlar,
Doğal olarak bir hayvanseverimdir, Özellikle kuşlara bayılırım. bu kadar hayvansever olmama rağmen şu ana kadar evimde tek hayvan beslemedim:mad: Nedenini bende bilmiyorum... Ama o parlak fikir aklıma dün geldi. bu fikrimi eşime söyleyince oda kabul etti. Bu sabahda erkenden çıkıp tüm petshopları gezdik . Hangi tür kuşu alcağımıza daha karar vermemiştik , Ama daha sonra sultan papağanını görünce direk sultan papağanı almaya karar verdim, Eşimde öyle... kuşçuya bu kuşun nasıl beslendiğini, Zor mu kolay mı olduğunu sorduğumuzda pek bir bilgisi olmamalı ki sadece: O bakmanıza bağlı demekle yetindi. Eve geldik,aklımızda hala sultan papağanı almak var:cool: şimdi sultan papağanı besleyen bu konuda tecrübeli arkadaşlarımızın cevabını bekliyorum . Beslemesi zor mu? Sağlık açısından bir zararı var mı? Ne yapılmalı ne edilmeli kısaca sultan papağanı hakkında tüm bilgileri paylaşmanızı rica ediyorum:D

Sevgili Selenza2, daha önceki yazışmaları okuduysanız epey bir bilgi sahibi olursunuz sultan papağanı bakımı konusunda. Tek olarak besleyecekseniz bu kuşlar çift olmak için yaratılmış mutlaka eş isterler. Bence öncelikle bir muhabbet kuşu alarak hayvan besleme toleransınızı sınayın. Çünkü sultan papağanları muhabbetlerden hem daha gürültücü hem de daha bakımı zor kuşlardır. Yine de bir sorunuz olursa buradan yardımcı olmaya çalışırım. Sevgiler...

selenza2
02-09-2014, 10:53
Teşekkür ederim gokcegokce . Merak ettiğim aynı odada mı yatmamız gerekiyor onunla?

selenza2
04-09-2014, 22:47
Gokcegokce,
Dediğinizi yaptım bir tane muhabbet kuşu aldık adını bücürük koyduk. Daha dün akşam tanıştı bizle,evimizle. Bücürüğümüzün neşesi gayet yerinde, Çok hareketli.. Ona en güzelinde oyuncaklar aldım, Oyuncaklarını çok seviyor, Kafesteki çoğu zamanını oyun oynuyarak geçiriyor.
Sultan papağanı almak hala aklımda var ama bücürüğümden vazgeçemiyorum. Biraz daha bücürükle yaşayayım , Ondan sonra alacağım bir sultan papağanı.
Bir öneriniz varmıdır bu konuda anlaşırlarmı sizce gokcegokce

selenza2
18-09-2014, 18:09

474613

Aileniz çok güzel:D bende böyle bir ailem olmasını isterim. Bir tane muhabbet kuşum var. Daha sonra 2tane Sultan papağanı alacağım. Benimkide 3kişilik Aile olacaklar sanırım.... :rolleyes:

selenza2
18-09-2014, 18:11
Canlarımın son halleri... Pek şapşikler :P (anlamsız sevgi sözcükleri için üzgünüm ama onları en güzel tanımlayan kelimeler böyle )

https://lh4.googleusercontent.com/-pEzzhsN2kQ8/U4Hi4PqQIHI/AAAAAAAADwI/3yyKaPCu-Wg/w370-h553-no/DSC_0882.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-k6fYzE1QyWc/U90w1LziUnI/AAAAAAAAFvg/lRX1uwvmIkc/w370-h553-no/DSC_0792.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/ZnTrN965YFwgUIaH6j3X-f_G7XVYSiN6E8XxwDliMcM=w826-h553-no

https://lh4.googleusercontent.com/-c99OV5CtCug/U90xk3CNn5I/AAAAAAAAF10/7_PUtXUH4KU/w826-h553-no/DSC_0778.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-18Z8C5qrZo8/U90x4v6RrII/AAAAAAAAF5A/koDyYsjSISw/w826-h553-no/DSC_0847.JPG

Ya yerim ben bunları... Çok tatlılar.. Uçmayı seviyorlar herhalde . Her fotoğrafta dışarda görüyorum onları...

gokcegokce
18-10-2014, 20:16
Gokcegokce,
Dediğinizi yaptım bir tane muhabbet kuşu aldık adını bücürük koyduk. Daha dün akşam tanıştı bizle,evimizle. Bücürüğümüzün neşesi gayet yerinde, Çok hareketli.. Ona en güzelinde oyuncaklar aldım, Oyuncaklarını çok seviyor, Kafesteki çoğu zamanını oyun oynuyarak geçiriyor.
Sultan papağanı almak hala aklımda var ama bücürüğümden vazgeçemiyorum. Biraz daha bücürükle yaşayayım , Ondan sonra alacağım bir sultan papağanı.
Bir öneriniz varmıdır bu konuda anlaşırlarmı sizce gokcegokce

Benim de 2 mubişim 2 sultanım var. Sürümüz 6 üyeli anlayacağınız :) Aynı kafeste anlaşamıyorlar. Mubişleri küçük cüsselerine rağmen sultanları rahatsız ediyorlar. Bizimkiler ayrı kafeslerdeler. Aynı odada tabii ki yatmıyoruz çünkü minik tüyleri gece uyurken rahatsız edebilir hele alerjiniz varsa. Zaten haftalık periodik şekilde dahi kafes temizliği yapsanız da havada uçuşan tüyleri engelleyemiyorsunuz. Ben şarjlı süpürge ile döktükleri yem kabuklerını ve tüyleri gün aşırı çektiriyorum. Günde oetalama 1 saat kadar serbest gezmelerini sağlıyorum. Sonuçta onlar kuş ve anatomileri gereği uçmaları gerekiyor. Sevgiler...

shenile
31-01-2015, 14:04
merhaba arkadaslar sizce bu sultan kac aylik ve erkek mi?
belki almayi düsüne bilirim bu kusu o yüzden yorumlarinizi bekliyorum. saygilarimla

serkan_istanbul
31-01-2015, 14:43
bu şekilde anlaşılmaz yaşı kimin kuşu bu. dediğim gibi yanakları koyu turuncu olmalı

shenile
31-01-2015, 14:45
bu kusu birisi satiyor kafesiyle birlikte uygun fiyati o yüzden sorayim dedim ne dersiniz diye ?

gokcegokce
01-02-2015, 20:56
merhaba arkadaslar sizce bu sultan kac aylik ve erkek mi?
belki almayi düsüne bilirim bu kusu o yüzden yorumlarinizi bekliyorum. saygilarimla

Bu kuş yavru değil bunu söyleyebilirim ama tam yaşı konusunu bilmiyorum. Cinsiyeti de genelde ötüşünden anlaşılıyor. Güzel ve uzun uzun melodili ıslık çalanlar erkek oluyor genelde.

capsaicin
02-02-2015, 09:58
Hayvanları özellikle de kuşları seven biriyseniz, bu kuşları aldığınızda, daha önceden almadığınız geçen her gün için pişmanlık duyacaksınız. O kadar tatlılar. Benim için kuşsuz ev, tuzsuz, acısız yemek gibi. Hep eksik, hep tatsız.

gokcegokce
03-02-2015, 20:11
Çok doğru. Kendimi bildim bileli kuş beslerim. Onların cıvıltısı evi doldurur. Bir haftalık tatil için annemlere bıraktım onları eve dönünce ev nasıl boş geldi hemen gidip aldım. Onlar benim bebeklerim, canlarım, can dostlarım.

535692

535693

535694

535695

Milla
19-04-2015, 21:38
Merhaba,
Benim sultan papağanlarım bir süredir çiftleşiyor ve sürekli bir yuva yapma telaşına girdiler. Acaba ekstra bir yem vermem ya da mama hazırlamam gerekiyor mu? Bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

lusoari
20-04-2015, 17:06
Tebrikler ablam, bu harika habere çok sevindim hatta dün aklımdan geçiyorlardı acaba Sevgili Milla resimlerini paylaşmışmıydı diye bakındım ama bulamadım. :D
Kanaryaları çiftleştirirken kafeslerinde mutlaka mürekkep balığı kemiği bulundurmak şart, sana da tavsiye ederim bu ebeveyinlerin kemikleri ve tüyleri için çok faydalı, hem de yumurtaların kabuklarına ve yavruya da çok yararlı. Bunun dışında ek besin olarak haşlanmış yumurta sarısının içine biraz beyazından ve kabuğundan katıp birazda havuç rendesi, bir bebe bisküvisi ve az miktarda irmik karıştırabilirsin (arada bir bu mamaya hakiki bal da karıştırırsan hem kuvvet verir, hem zinde tutar, hem de yavruların gelişiminede yardımcı olur) verebilirsin bu çok faydalı bir ek mama tarifi. Ben bunu kanaryalarda hep uyguladım ve çok iyi sonuçlar aldım. Sultanları bilmiyorum ama muhabbetlerinde severek tükettiği bir mama olduğunu kendi tecrübelerimden biliyorum. İnşallah sultanlarında da iyi sonuçlar verir. :D

Bu arada benim de dün akşamdan beri bir sultan dostum var artık. :D

Milla
20-04-2015, 17:56
Sevgili lusoari,
Yeni sultan arkadaşın hayırlı olsun :) Ben benimkilerin resimlerini ilk etapta paylaşırım. Bu reçete için çok teşekkür ederim. Acaba bu mamadan diğer eş sultanla, iki erkek muhabbetim de yerse zararlı olur mu? Malum benimkiler serbest gezdiği için tek Lilly'e vermem mümkün değil. Hepsi her yemi ortak tırtıklıyorlar :)

lusoari
21-04-2015, 06:48
Tabii ki yiyebilirler, ben bu mamayı yaptığım zaman muhabbet kuşumu ve hatta sokaktaki serçelere bile veriyorum, onlar istedikleri kadarını yiyorlar gerçi muhabbetim kanaryalar kadar seve seve yemiyor ama çok az yemesi bile ona yeterlidir zaten çok besleyici bir karışım bunun dışında marul, elma gibi çeşitli sebze ve meyveleride sık sık vermek onların sağlığı için çok yararlı bunu muhtemelen biliyorsun zaten. :)
Dikkat etmen gereken tek konu yumurta çabuk bozulduğu için uzun süreli ortada tutmaman olacak.
Yine yardım istersen her zaman hazırım biliyorsun, söylememe gerek yok. :D

Milla
21-04-2015, 09:09
Yardımların için çok sağ ol lusoari. Bu aralar marul, tere veriyorum. Urum dutu yeşillenmeye başladı yakında ondan da vermeye başlarım. Onu ve bir de asma fidanını görünce deliler gibi seviniyorlar :) Mamayı da en kısa zamanda yapıp vereceğim. Sağ olasın kardeşim.

salihcan
21-04-2015, 10:58
Marul ,tere kısaca yeşillikler çok faydalıdır.Sindirim sistemlerini hızlandırır.Lakin fazla verildiğinde ishal oluyorlar ve kuruma denilen bir hastalığa giriyorlar.
Kısacası azı karar çoğu zarar :D
Sn lusoarinin mama tarifi çok güzel ona ek olarak nijer eklenebilir. Nijerde kuşların kızışmalarını sağlıyor.

Milla
21-04-2015, 11:08
Arada veriyorum yeşillik çeşitlerinden ve hep takipteyim :) Hasta olmalarına hiç gönlüm el vermiyor. Ben nijer kullanmayın en iyisi. İki muhabbetim Cici ve Boni de erkek. Sultanlar da zaten yumurtlama safasındalar :)

lusoari
21-04-2015, 12:20
Bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmek için hem de isali engellemek için suluklarına 5-6 damla limon sıkabilirsiniz bu da çok faydalı.

Rica ederim, yardımcı olabildimse ne mutlu bana. :D

lusoari
21-04-2015, 12:23
Dut ile asmayı duymuştum ama nasıl vermeliyiz, ağacın dalını bir parmak boyunda kesip üzerindeki yeşil yapraklarıyla birlikte mi ağaç dalını vermeliyiz?

Milla
21-04-2015, 12:52
Sevgili lusoari, ben de limonu duymamıştım :) İlk fırsatta deneyeceğim sağ ol.
Ben dut ve asmanın uçlardaki taze filizlerini 60-70 cm kadar kırıp yapraklarıyla beraber veriyorum. Zaten aslında yaprakları yemiyorlar, onları koparıp yaprak sapı ve daldaki suyu geveliyorlar. Çok hoşlarına giden bir aktivite. Bir dal yarım gün yaramazlık yok anlamına geliyor. Benim en büyük kurtarıcılarım bu dallar :)

lusoari
21-04-2015, 14:47
Tamam şimdi oldu demek ki şimdi vermeyeceğiz ağaçların dalları uzamaya başlasın o zaman vereceğiz. :D Bilgi alış verişi ne kadar güzel bir duygu, tekrar teşekkür ederim. :)

Milla
22-04-2015, 14:13
Peki bunlar üç gündür kutunun içinde yatıyorlar ama yumurta yok. Gece gündüz oradalar, çok az su ve yem yemek için çıkıyor ve geri gidip yatıyorlar. Yumurta olmadan bu normal mi?

A_NOMAD
22-04-2015, 14:21
Peki bunlar üç gündür kutunun içinde yatıyorlar ama yumurta yok. Gece gündüz oradalar, çok az su ve yem yemek için çıkıyor ve geri gidip yatıyorlar. Yumurta olmadan bu normal mi?

Doğum öncesi egzersizleri yapıyor olmasınlar :D

Milla
22-04-2015, 14:33
Doğum öncesi egzersizleri yapıyor olmasınlar :D

:p :p :p

lusoari
22-04-2015, 17:18
Bende Sevgili A_NOMAD gibi düşünüyorum, aman dikkat sakın ürkütmeyin her an kutunun içinde bir sürprizle karşılaşabilirsin. :D

Milla
22-04-2015, 17:25
Benden ürkmüyorlar da Cici ve Boni sürekli onların yanına gidiyorlar, özellikle Cici Sacha'nın eski arkadaşı ama bu ara iyi tartaklanıyor :)

celalim01
22-04-2015, 23:00
Merhaba ben muhabbetlere salatalık bile veriyorum. Ama tabi küçük bir parça. daha önceden de beslediğim için sıkıntı duymuyorum. Sultanlar bir yerde sıkıntıya düşüp ürkerse bir daha oraya alışamıyor.

Şuan aklım hala akşam üstü dışarıda gördüğüm ama yakalayamadığım. Bir yerden kaçmış olan mavi tüylü muhabbette. Dışarıda yaşama şansları çok zor.

Milla
23-04-2015, 09:41
Sayın celalim01, çok üzüldüm keşke yakalayabilseydiniz o muhabbeti. Dediğiniz gibi dışarıda yaşama şansları çok az. Siz yine de yarın da sağa sola bakının, belki bir ağaçta görürsünüz. Salatalık ben de veriyorum arada, özellikle Boni bayılıyor. Üstünde tepinip adeta suyuyla banyo yapıyor. Hep genç kalacak bu gidişle :)

Milla
23-04-2015, 09:43
Sonunda....Artık bir yumurtamız var. Beni özellikle çağırdılar, üstünden kalkmışlar. Ben görünce ''Aferin'' lerini alır almaz tekrar oturdular. Çok tatlı ya... Cadaloz Lilly bile uslandı gibi. En azından bir kaç hafta yaramazlık yapamayacak :)

celalim01
23-04-2015, 15:38
İyi hadi bakalım hayırlısı olsun. Bizim muhabbetler yumurtlama ihtimali var gibi şuan. Hava pek iyi değil ,gece kötüydü ,poyraz çok esiyordu. Sabahta devam ediyordu . Dışarı çıkmadım. Bahçeye bile geçmedim halen.

Milla
26-04-2015, 09:50
Dün akşam baktım, yumurtalar iki olmuş :)

Milla
26-04-2015, 09:54
Çok doğru. Kendimi bildim bileli kuş beslerim. Onların cıvıltısı evi doldurur. Bir haftalık tatil için annemlere bıraktım onları eve dönünce ev nasıl boş geldi hemen gidip aldım. Onlar benim bebeklerim, canlarım, can dostlarım.

Sayın gokcegokce,
Maşallah kuşlarınız çok güzeller. Tüneğinizi çok beğendim. Acaba bir yerden mi aldınız yoksa kendi tasarımınız mı?

gokcegokce
26-04-2015, 16:01
Çok sevindim sevgili Milla ve Lusoari. Yem tarifi sultanlar için de gayet uygun. Mama vermeyince dişi kuluçkaya yatmıyor ve çok da güçten düşüp hastalanıyor. Benim ekstradan eklemek istediğim nem isteğidir. Kafeslerine kendilerini ıslatabilecekleri bir kap koyarsanız yumurtalarını da nemlendirebilirler. Yuvalığın içine hamster talaşı koyun onlar miktarını ayarlar fazlalığı dışarıya atarak. Benimkiler bayağı bir süre yuvalığın kapısını gagalayarak genişletmişlerdi. Genelde erkek yuvalığı dişi için hazırlar, dişi beğenirse yumurtlar. Yumurtalara da genelde dişi yatsa da erkek de nöbet değişimi yapıyor. Kolay gelsin. :)

Tüneğimizi biz kendimiz yaptık hatta bununla da yetinmedik dün eşim doğal dut dalından yeni bir tane yaptı.

Milla
26-04-2015, 16:12
Benimkiler yuvalıkta değiller sevgili gökçegökçe, evde serbest dolaştıkları için boş buldukları bir kutuya delikler açıp, içine de kopardıkları kartonlarla yatak yapıp yattılar :) Yuvalık da var ama onu kullanmadılar. Sanırım muhabbetlerden uzak olmak istediler. Benim Cici çok tacizci :) Dediğiniz gibi erkek de yatıyor yumurtaların üstüne. Çok zaman da beraber yatıyorlar. Ancak birisi yem yemeye geldi mi öbürü asla kalkmıyor yumurtadan.
Bu arada size tüneği sormuştum :)

gokcegokce
26-04-2015, 16:19
Benimkiler yuvalıkta değiller sevgili gökçegökçe, evde serbest dolaştıkları için boş buldukları bir kutuya delikler açıp, içine de kopardıkları kartonlarla yatak yapıp yattılar :) Yuvalık da var ama onu kullanmadılar. Sanırım muhabbetlerden uzak olmak istediler. Benim Cici çok tacizci :) Dediğiniz gibi erkek de yatıyor yumurtaların üstüne. Çok zaman da beraber yatıyorlar. Ancak birisi yem yemeye geldi mi öbürü asla kalkmıyor yumurtadan.
Bu arada size tüneği sormuştum :)

Sonradan gördüm o mesajı diğer mesaja ekledim. Resimler tablette yamuk çıkıyor bilgisayarda düzelticem en kısa sürede. Sevgiler.

Milla
26-04-2015, 16:23
Çok güzel, başarılı bir çalışma olmuş, tebrikler :)

lusoari
26-04-2015, 19:06
Hadi hayırlısı, mutluluktan havalara uçtum. :D :D :D

lusoari
26-04-2015, 19:12
Benim sultanım yalnızlığı pek sevmedi, ben de kafesini Bıdığın kafesinin yanına koydum (Bıdık bir muhabbet kuşu) Bıdık pek bir neşeli sürekli bıcır bıcır konuşup duruyor ama sultan pek oralı olmuyor arada bir cikleyip duruyor, galiba benim ki de kendisine uygun bir kız arkadaş istiyor.

Milla
27-04-2015, 08:26
Aslında biraz seninle kalıp alışsın kızı daha sonra al derim. Benim Sacha aldığımda 1 aylıktı. Dişiyi aldığımda iki yaşını geçmişti. O yüzden bana çok yakın arkadaşlık etti. Bu arada epeyce konuşmayı öğrendi. Tabi senin sultanın yaşını bilemiyorum. Kaç aylık ya da yıllık :)

gokcegokce
27-04-2015, 09:31
Benim sultanım yalnızlığı pek sevmedi, ben de kafesini Bıdığın kafesinin yanına koydum (Bıdık bir muhabbet kuşu) Bıdık pek bir neşeli sürekli bıcır bıcır konuşup duruyor ama sultan pek oralı olmuyor arada bir cikleyip duruyor, galiba benim ki de kendisine uygun bir kız arkadaş istiyor.

Erkek olduğuna emin misiniz sayın Lusoari çünkü erkek kuşlar uzun ve keskin ötüşler yaparken dişi kuşlar arada kesik kesik curk diye öterler. Bence de biraz zaman geçirin hem cinsiyeti kesinleşsin. Benim de başıma geldi Paşamızı erkek diye almıştık Limonu dişi diye ama tam tersi bir durumla karşılaştık. Ayrıca mubişler sultanları pek eğlendirmiyor tam tersi fazla hareketli olduklarından rahatsız ediyorlar. Ben bizimkileri ayrı ayrı dışarıya çıkarıyorum. O zaman dahi sultanların kafesinin üstünde onları sinir ediyor mubişler. Mubişlerim cüsselerine bakmadan sultanları kovalıyorlar. :p

lusoari
27-04-2015, 16:03
Valla kaç aylık ya da kaç yaşında emin değilim ama diğer kuşlarla yaşadığım tecrübelere göre genç, bana göre en fazla 1 yaşında. :D
Erkek diye tahmin ediyorum yanakları çok canlı turuncu ve iki değişik ses çıkartıyor, biri tipik sultan papağanı sesi yüksek sesle diğeri ise kısık bir ses sanki curk ya da cırk der gibi.
Sultanlardan benden çok tecrübelisiniz sizce nedir?

Milla
27-04-2015, 16:15
Sevgili lusoari,
Benim kuşum geldiğinde dediğim gibi bir aylıktı ama hiç seninki gibi ses çıkardığını duymadım. Bebekliğindeyken kafasını bir yere dayayıp uyurdu. O zaman bazen iç çekme ağlama gibi iniltileri olurdu. Kuyruğu yoktu henüz düşün :) Sonrasında konuşmaya başladı biraz büyüyünce. Islığa karşı çok duyarlılar. Minik bir kelimeyi ıslıkla ona sürekli söyle. Mesela adı olabilir ya da güzel bir sözcük. Yakın zamanda taklit ederse hem erkek hem de yetişkin olduğunu anlarız. Resim bekliyoruz :)

gokcegokce
27-04-2015, 22:54
Bence biraz eğitimine zaman harcayıp beklemelisiniz. Yanına hemen eş alırsanız sizinle pek ilgilenmeyebilir. Ayrıca aldığınız eş olası bir yanlış cinsiyet tahmininde aynı cins çıkabilir. İnsan alışınca da vermek istemiyor asla. Yanak rengi bazı mutasyonlarda yanıltıcı olabiliyor. Lutinolarda daha parlakken dirtyface bir mutasyonda daha az belirgin olabiliyor. En iyi cinsiyet tahmini bence ötüş oluyor. Bir de kişisel bir ayırtediş ne kadar itibar edersiniz bilmem ama erkeklerin ibikleri daha uzunken dişilerinki daha kısa. Vücut yapıları da dişilerin göğüs kısmı daha genişken erkeklerin daha dar gibi. Kimisi kuyruk altı tüyünden ve kanatlarından da tahmin ediyor ama ben çözemedim onu. Yaşı da ayaklardan tahmin edilebiliyor. Pul pul olanlar genelde yaşlı kuşlardır genç kuşların ayakları daha parlak ve pembe oluyor. Limon'un yaşını ayağındaki üretici bileziğinden biliyorum 2013 ağustos Bulgaristan doğumlu kendisi. Paşa yerli bir kuş ve geçen sene ekim gibi ben aldığımda zaten 1 yaşındaydı. İkisi de hemen hemen yaşıtlar. Yaklaşık 1,5 yıllık deneyimimle bunları söyleyebilirim. Burada deneyimlerimizi paylaştıkça kuşlarımıza daha da iyi bakabileceğimizi düşünüyorum. Eğitim konusuna takılmayın muhabbetler gibi yavrudan eğitilecekler kuralı yok. Limona 1 sene sonra güzel bir ıslık öğrettik sonunda. Yoksa ambulans sireni gibi ötüyor, garibim. Bir de miyavlar gibi yalvarır gibi br ötüşü var. Yakalayabilirsem bir videosunu çekip eklerim. Siz de sultanınızın fotoğrafını paylaşırsanız hem bizleri meraktan kurtarırsınız hem de daha fazla yorum yapma şansımız olur. :) Sevgiler...

lusoari
28-04-2015, 15:20
Ne kadar güzel bilgiler paylaşmışsınız benimle çok teşekkür ederim, bilgi ve tecrübeler paylaştıkça daha da büyüyor. :D
Aslında bizim afacan pek yabani değil, yani en azından kafes içindeyken benden ürkmüyor ama insan elinden korkuyor bütün kuşlar gibi, gerçi bugüne kadar hiçbir kuşu zorla ele alaştırmadım onlar istiyorlarsa gelip kendileri konuyorlar, istemezlerse gelmiyorlar. :D
Resim çekmeye çalışacağım, bu bir çok soruyu çözecektir.

Milla
28-04-2015, 16:52
Müjde, yumurtalar 3 olmuş :)

Milla
30-04-2015, 10:56
Her gün başım biraz daha belaya giriyor. Yumurtalar 4 olmuş :(

gokcegokce
30-04-2015, 11:08
Her gün başım biraz daha belaya giriyor. Yumurtalar 4 olmuş :(

Harika haber bu. İnşallah güzel yavruları olur. Biz de severiz burdan.

Bizimkilere ben gerekli bakımı ve ortamı sağlayamadığım için yavru alamadık. Derslerim bitince ben de bir kere daha yuvalığı takıcam bakalım. Bu defa oturmadığımız sessiz bir odada ve mama ile besleyerek kuluçka aşamasını daha güçlü geçirmelerini sağlamayı planlıyorum. Mamasız yumurtlayınca mutlaka hastalanıyor dişim o nedenle kuluçkayı hep yarıda kesmek zorunda kalıyor zaten yatmıyor soğutuyor yumurtalarını.

Milla
30-04-2015, 11:16
Bizimkiler de bir dakika olsun boş bırakmıyorlar yumurtaları. Genelde beraber yatıyorlar ama biri yemeğe gittiğinde öbürü saniye olsun ayrılmıyor yumurtalardan. Sultanların bir defada ortalama 4 yumurta yaptığını okudum. Ciddi anlamda korkmaya başladım. Bu dört yumurta da sağlıklı olursa kuş nüfusumuz birden % 100 artmış olacak. Bir de benimkiler serbest dolaşıyorlar. Artık yazın klimaya gerek kalmaz. Zaten dördü uçarken epey esinti oluyordu :( Kafamın üstündeki hava trafiğini düşünmek bile beni korkutuyor :(

gokcegokce
30-04-2015, 11:22
Bizimkiler de bir dakika olsun boş bırakmıyorlar yumurtaları. Genelde beraber yatıyorlar ama biri yemeğe gittiğinde öbürü saniye olsun ayrılmıyor yumurtalardan. Sultanların bir defada ortalama 4 yumurta yaptığını okudum. Ciddi anlamda korkmaya başladım. Bu dört yumurta da sağlıklı olursa kuş nüfusumuz birden % 100 artmış olacak. Bir de benimkiler serbest dolaşıyorlar. Artık yazın klimaya gerek kalmaz. Zaten dördü uçarken epey esinti oluyordu :( Kafamın üstündeki hava trafiğini düşünmek bile beni korkutuyor :(

O zaman çok güzel götürüyorlar ebeveyn olma işini. Benim kızım bana çok alışık ve beni görünce yuvadan fırlıyor yatmıyor yumurtalarına. Geçen kuluçkada 4 yumurta yaptı ama hastalandı. Sonra özel bakıma almak zorunda kaldım. Karantinada da 2 tane yumurtladı. 6 yumurta çok yordu onu şimdi dinlenmesi ve güç toplaması gerekiyor bir ay. Sizin yavrular da inşallah sağlıklı bir şekilde yumurtalarından çıkarlar ve dilerim en az sizin kadar onları sevecek insanlara yuvalandırırsınız tabii eğer vermeye kıyabilirseniz. ;)

Milla
30-04-2015, 11:29
Hiç bilemiyorum verebilecek miyim? Bu arada 8 kuş da gözümü korkutuyor. Çok şaşkınım. Hiç bilemiyorum :(
Sizin kuşa da geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda kendini toparlar.

lusoari
30-04-2015, 22:06
Sevgili gökçegökçe inşallah sizin dişi sultan bir an evvel eski sağlığına kavuşur. :(

Sevgili Milla benim içime 6 tane olacaklarmış gibi doğdu. :D Düşünsene yumurtadan çıkan havruları ele alıştırması daha kolay, ben çok heyecanlandım bu tam benlik 7/24 onlarla yaşayabilirim. :D :D :D

Milla
01-05-2015, 11:01
Sevgili kardeşim ne olur dua et 4 te kalsın. Nasıl bakacağım ben onca kuşa. İnan yakında olsan koca bir kafese bir kaçını koyar sana bırakırdım.

lusoari
01-05-2015, 11:17
:D :D :D keşke...

gokcegokce
02-05-2015, 08:21
Biraz eski bir tarihten ama paylaşmak istedim. :)
https://youtu.be/WbAR-ntVNLE

Milla
02-05-2015, 09:01
Biraz eski bir tarihten ama paylaşmak istedim. :)
https://youtu.be/WbAR-ntVNLE

Maşallah Limon ve Paşa çok tatlılarmış. İyi de anlaşıyorlar. Merak ettim nasıllar şimdi?

gokcegokce
02-05-2015, 09:59
Teşekkür ederim. İyiler maşallah Paşa topladı kendini. Limon Paşa başka kafeste olunca çok sinirlendi bir hafta zor ayırdık. Yuvalarını çıkardım kafesten ve şimdi yine beraberler. Sabah Limonun serenatlarıyla kalkmaya alıştım. O benim biyolojik çalar saatim. :)

Milla
02-05-2015, 10:06
Ne mutlu size :) Bu canlar bizlere de can veriyor adeta.

Milla
10-05-2015, 09:47
Bu gün anneler gününde en güzel hediyeyi aldım. İlk torun çıktı yumurtadan :) 20 dakikaya bir uyanıp bıcır bıcır sesler çıkarıyor. Anne üstünden hiç kalkmıyor. Çok güzel bir duygu.

lusoari
10-05-2015, 10:28
:D :D :D çok mutlu oldum Milla. Bu arada anneler günün kutlu olsun ablacığım. ;)

Milla
10-05-2015, 10:43
:D :D :D çok mutlu oldum Milla. Bu arada anneler günün kutlu olsun ablacığım. ;)

Çok teşekkür ederim kardeşim. Darısı senin toruna. Bu arada ben de senin müstakbel eşinin anneler gününü kutlarım :)

Milla
11-05-2015, 15:03
:D :D :D
Biraz evvel ikinci bir cıkırtı duyar gibi oldum, 2. torun yumurtadan çıkmış :)

gokcegokce
12-05-2015, 10:04
Harika bir haber bu inşallah diğerleri de çıkar sorunsuz şekilde. Çok sevindim sizin adınıza inşallah Paşa ve Limon da bana bu duyguyu yaşatırlar. Sevgiler...

Milla
12-05-2015, 10:19
Harika bir haber bu inşallah diğerleri de çıkar sorunsuz şekilde. Çok sevindim sizin adınıza inşallah Paşa ve Limon da bana bu duyguyu yaşatırlar. Sevgiler...

İnşallah sayın gokcegokce, Çok güzel bir duygu bu. İnşallah en kısa zamanda siz de görürsünüz torunları :)

Milla
14-05-2015, 08:46
Bu gün üçüncü yavru da çıktı :)

lusoari
15-05-2015, 17:16
Bakmayın böyle kabarık durduğuna, sabit bir resim çekebilmek için uyuklamasını bekledim. :D
Satıcı erkek olduğunu söylemişti ama, sizlerin yorumlarınıda bekliyorum. :o

Milla
15-05-2015, 17:20
Sonunda.... Az evvel dördüncü yavru da yumurtadan çıktı :) Annesi ilk beslemesini yapıyor. O kadar küçük ki diğer kardeşlerinin yanında 4-5 misli küçük kaldı. Demek ki çok hızlı büyüyorlar.

Milla
15-05-2015, 17:22
Bakmayın böyle kabarık durduğuna, sabit bir resim çekebilmek için uyuklamasını bekledim. :D
Satıcı erkek olduğunu söylemişti ama, sizlerin yorumlarınıda bekliyorum. :o

Sevgili lusoari,
Senin sultan da çok güzelmiş. Yanaklarının turuncusu parlak mı mat mı? Gözleri tam yuvarlak mı yoksa hafifçe elips mi? Bir de ne isim koydun :)

lusoari
15-05-2015, 19:36
Yeğenlerim isminin Fanta olmasını istediler ben de olsun dedim. :D :D :D
Valla yanaklarının tam rengini anlayamıyorum bazen çok parlak turuncu geliyor bazende hafif mat, gözleri tam yuvarlak ama sanki iki ucu daha sivri gibi...

lusoari
16-05-2015, 06:31
Miniğimin sabah sabah neşesi yerinde. :D

Milla
16-05-2015, 08:34
Yeğenlerim isminin Fanta olmasını istediler ben de olsun dedim. :D :D :D
Valla yanaklarının tam rengini anlayamıyorum bazen çok parlak turuncu geliyor bazende hafif mat, gözleri tam yuvarlak ama sanki iki ucu daha sivri gibi...

Yani sevgili lusoari öyle bir tarif etmişsin ki ne diyeceğimi şaşırdım :) En iyisi şöyle deyim mat ve tam yuvarlak dişi, parlak ve çekik erkek. Sen karar ver :)

Milla
16-05-2015, 08:35
Miniğimin sabah sabah neşesi yerinde. :D

Fanta çok güzel mi desem, çok yakışıklı mı desem bilemedim :)

Milla
16-05-2015, 08:59
Bu gün ilk defa iki kuşum da yavruları bırakıp dışarı çıktılar. Bı normal mi acaba? Yavrular üşümez mi, Şimdiye kadar hep ya ikisi ya da biri hep yanlarındaydı.

lusoari
16-05-2015, 09:00
Satıcının dediğine göre erkek, bana da erkekmiş gibi geliyor. :) Belki Sevgili gokcegokce görürse daha iyi anlar kim bilir. :D

Milla
16-05-2015, 09:01
Yaşamdan ilk kare.

lusoari
16-05-2015, 09:03
Bu gün ilk defa iki kuşum da yavruları bırakıp dışarı çıktılar. Bı normal mi acaba? Yavrular üşümez mi, Şimdiye kadar hep ya ikisi ya da biri hep yanlarındaydı.

Üşümezler ablam merak etme, artık yavaş yavaş yanlarından ayrılmaya başlarlar sonra birde bakmışsın yavrular yuvadan çıkmaya başlamışlar. :D
O kadar çabuk büyüyorlar ki gözlerine inanamayacaksın. ;)

lusoari
16-05-2015, 09:05
Canlarım benim çok güzeller, maşallah çok sevindim. Umarım ileride hepsinin iyi yuvaları olur. :))

Milla
16-05-2015, 09:36
Üşümezler ablam merak etme, artık yavaş yavaş yanlarından ayrılmaya başlarlar sonra birde bakmışsın yavrular yuvadan çıkmaya başlamışlar. :D
O kadar çabuk büyüyorlar ki gözlerine inanamayacaksın. ;)

Bütün korkum da o ya :) Birden dörttük sekiz olduk. Benim için zor bir durum :(

gokcegokce
16-05-2015, 22:10
Satıcının dediğine göre erkek, bana da erkekmiş gibi geliyor. :) Belki Sevgili gokcegokce görürse daha iyi anlar kim bilir. :D

Ya ben de bilemedim fazla başka bir mutasyon olsa daha iyi anlardım ama lutinolar biraz zor anlaşılıyor. İbikleri oldukça uzun gibi erkeklerin ibikleri öyle gösterişli oluyor. Erkek olma ihtimali var bence. Ötüşlerini takip edin. Erkekler genelde sabahın köründe horoz gibi uzun uzun ötüyorlar.

gokcegokce
16-05-2015, 22:12
Yaşamdan ilk kare.

Maşallah sevgili Milla, hayırlı olsun minikler. Sağlıkla büyüsünler inşallah.

Milla
17-05-2015, 07:42
Maşallah sevgili Milla, hayırlı olsun minikler. Sağlıkla büyüsünler inşallah.

Çok teşekkür ederim sevgili gokcegokce. O kadar minikler ki nefes alıp verirken birbirlerini deviriyorlar :)

sakdag
28-05-2015, 21:04
Sultan bebişlerin son hallerini paylaşır mısınız acaba Sevgili Milla. İlgiyle takip ediyorum..;) Çok tatlılar.

gokcegokce
30-05-2015, 10:21
Paşam bu sabah yine yumurtladı. Bu kuluçkalarında farklı bir yöntem deniyorum. Onları boş odamıza aldım. Yaklaşık 2 haftadır yumurta maması veriyorum. 2 güne bir yeşil sebzeler ikram ediyorum. Haftada 2 defa da sularına vitamin ekliyorum. İnşallah bu defa ben de yavru sevmek istiyorum. Yardımlarınızı beklerim özellikle sevgili Milla sizin yavrularla tecrübeniz oldu, ben de gelişmeleri merak ediyorum. Sevgiler...

lusoari
31-05-2015, 09:53
Hadi hayırlısı Sevgili gokcegokce inşallah bu sefer sorunsuz bir şekilde yavruları olur ve sizde bol bol seversiniz. :D

Bu arada bizim minik Fanta erkek olduğunu bugün kanıtlamaya başladı, sabahtan beri tuhaf tuhaf ötüşler sergiliyor ve sanki dans eder gibi hareketler yaparak kafasını aşağı yukarı sallayıp duruyor...
Herşeye rağmen oğlumun büyüdüğünü görmek beni hem çok sevindirdi hem de çok duygulandırdı, hayvan sevgisi bambaşka bir duygu, mutlaka yaşamak gerek. :D

gokcegokce
31-05-2015, 22:13
Çok sağ olun sayın lusoari. İnşallah bu defa kuluçkaya yatar. İkinciyi yumurtlamış bugün. Ancak hala tüneklerde geziyor gibi bizim şımarık kız. :( Bize seslenip duruyor diğer odadan. Ama Limon halinden memnun agresif değil eskisi kadar. Erken uyuyorlar ışık yakmıyoruz onlara akşam. Bakalım hayırlısı...

Fanta'nın erkek çıkmasına sevindim, ben de öyle olduğunu düşünmüştüm. Uzun uzun nameli ötüşler erkek kuşlara has oluyor. Hayvan sevgisi olmayan zaten katlanamaz bakımları oldukça zor. Ama sevgisi diğer zorlukları alt ediyor gerçekten. Sevgiler...

gokcegokce
03-06-2015, 13:32
Dün akşam 3. Yumurta da gelmiş. Kızım daha fazla süre yatmaya başladı yumurtalarının üstüne. Hadi hayırlısı...

gokcegokce
06-06-2015, 18:55
Yok bu Paşadan hayır yok. Yine yavru sevemicem ben. :( 4. yumurtladı. 1 yumurtasını kırdı. Yumurtalarının üzerine yatmıyor. Yumurtaları soğudu yine. Yumurta maması. Zengin yem. Yeşil sebze. Herşeyi var. Sessiz bir odadalar. Ben daha ne yapayım, bilemiyorum.

suara
08-06-2015, 19:30
Selamlar,

Uzun yıllar muhabbet kuşu besledim. 1ay önce evlenip şehir değiştirdim muhabbet kuşuma artık babam bakıyor çünkü muhabbet kuşları ilgiye çok muhtaçtır ve ben de iş dolayısıyla gereken alakayı gösteremeyeceğim için bıraktım babama. Şimdi evde bir kuş sesini öyle özlüyorum ki...

Sadede geleyim ;)

Sultan Papağanları muhabbet kuşları kadar ilgi açlığı çeker mi işten dönüşümde ayıracağım 1-2 saat onlar için yeterli olur mu? Bir muhabbet kuşunu günün büyük kısmında yalnızlığa mahkum etmek yerine sultanlar için esneklik payı varsa alternatif olabilir mi ne dersiniz?

Çift olarak muhabbet kuşu beslemek aslında en makulü ama yavru almak fikri beni ürkütüyor malum yavru aşamasındaki kuslara ayırmak gereken vakit duble oluyor.

Fikirlerinizi duymaktan mutluluk duyarım ;)

gokcegokce
08-06-2015, 20:37
Selamlar,

Uzun yıllar muhabbet kuşu besledim. 1ay önce evlenip şehir değiştirdim muhabbet kuşuma artık babam bakıyor çünkü muhabbet kuşları ilgiye çok muhtaçtır ve ben de iş dolayısıyla gereken alakayı gösteremeyeceğim için bıraktım babama. Şimdi evde bir kuş sesini öyle özlüyorum ki...

Sadede geleyim ;)

Sultan Papağanları muhabbet kuşları kadar ilgi açlığı çeker mi işten dönüşümde ayıracağım 1-2 saat onlar için yeterli olur mu? Bir muhabbet kuşunu günün büyük kısmında yalnızlığa mahkum etmek yerine sultanlar için esneklik payı varsa alternatif olabilir mi ne dersiniz?

Çift olarak muhabbet kuşu beslemek aslında en makulü ama yavru almak fikri beni ürkütüyor malum yavru aşamasındaki kuslara ayırmak gereken vakit duble oluyor.

Fikirlerinizi duymaktan mutluluk duyarım ;)

Her ev hayvanı gibi sultanlar da ilgiye çok açlar. Hatta muhabbetlerden bile daha sahiplenici olabiliyorlar. Çift bakarsanız daha az stres olurlar ancak dediğiniz gibi yavru faktörü oluyor. Kuş sesi olayına katılıyorum. Kuş sessiz ev boş gibi oluyor. Ancak gün içinde yalnız kalmaları psikolojilerini olumsuz etkiler. Eziyet etmektense almamak daha iyi bence. Yine de karar sizin. Sevgiler...

suara
08-06-2015, 22:14
Her ev hayvanı gibi sultanlar da ilgiye çok açlar. Hatta muhabbetlerden bile daha sahiplenici olabiliyorlar. Çift bakarsanız daha az stres olurlar ancak dediğiniz gibi yavru faktörü oluyor. Kuş sesi olayına katılıyorum. Kuş sessiz ev boş gibi oluyor. Ancak gün içinde yalnız kalmaları psikolojilerini olumsuz etkiler. Eziyet etmektense almamak daha iyi bence. Yine de karar sizin. Sevgiler...

Anladım çok teşekkür ederim yavruya cesaret edebilirsem muhabbet kuşu ile devam edeceğim öyleyse, selamlar ;)

maya
09-06-2015, 14:04
Ben de ilgi konusundaki vakit(sizlik) sorununu erkek muhabbetime erkek kardeş alarak çözdüm. Her ne kadar bazen kavga etseler de, birbirlerinden hiç ayrılmıyorlar ve olur da biri diğer odada olur da diğeri onun yanına gelemezse, tekrar bir araya gelene kadar öterek birbirlerine sesleniyorlar ;) Benim gibi yavru almaktan ve onlara verecek vaktinizin olmamasından korkuyorsanız, bu da bir alternatif diye düşünüyorum...

suara
11-06-2015, 11:47
Yaralanmalı kavgaları oldu mu hiç sn maya? Aynı cins muhabbet kuşları arasında sorun yaşanacağını okudum genelde. Biraz petshoplarda gözlem yapayım heyecanlandım ;)

maya
12-06-2015, 08:01
Olmadı çok şükür, Sayın Suara. Bazen gagalarını birbirlerine vuruyorlar ve bağrışıyorlar ama çok şükür bugüne kadar herhangi bir vukuat olmadı. Birbirlerine çok düşkünler ve sürekli birinin yediğini/oynadığını vs kapma mücadelesi içinde bir arada takılıyorlar, birlikte uyuyorlar vs. Bir tek bana çok düşkün olan Blue, kardeşiyle ilgilendiğimde kıskançlık krizlerine girip, onu uzaklaştırıyor, beni de ısırıyor tabii :D

Resulgur
12-06-2015, 08:10
Paşam bu sabah yine yumurtladı. Bu kuluçkalarında farklı bir yöntem deniyorum. Onları boş odamıza aldım. Yaklaşık 2 haftadır yumurta maması veriyorum. 2 güne bir yeşil sebzeler ikram ediyorum. Haftada 2 defa da sularına vitamin ekliyorum. İnşallah bu defa ben de yavru sevmek istiyorum. Yardımlarınızı beklerim özellikle sevgili Milla sizin yavrularla tecrübeniz oldu, ben de gelişmeleri merak ediyorum. Sevgiler...
Kafanızı şişirmiyor mu bunlar sizin .. [emoji4]

suara
12-06-2015, 08:10
Anlıyorum çok teşekkür ederim Sn Maya maşallah kuşlarınıza ;)

gokcegokce
12-06-2015, 11:07
Kafanızı şişirmiyor mu bunlar sizin .. [emoji4]

Oturduğumuz odadayken, erkek olan geceleri bayağı ötüyordu. Arkadaki odaya aldığımızda sakinleşti. Hayvanlar da bebekler gibi. Dillerinden anlar isteklerini karşılarsanız sakinler. Anlamaz ya da anlamamazlıktan gelirseniz hırçınlaşıyorlar. Hayvancık kuş erken uyuyup erken kalkmak doğasında var ve flüoresan ışıktan rahatsız oluyor. Sabah uyandırma servisliği yaptıkları doğru. Hele bir çıtırtımı duysunlar güzel günaydın ötüşleriyle beni karşılarlar. Asla kafamı şişirmiyorlar, seviyorum onların bana eşlik etmelerini.

Resulgur
12-06-2015, 13:02
Oturduğumuz odadayken, erkek olan geceleri bayağı ötüyordu. Arkadaki odaya aldığımızda sakinleşti. Hayvanlar da bebekler gibi. Dillerinden anlar isteklerini karşılarsanız sakinler. Anlamaz ya da anlamamazlıktan gelirseniz hırçınlaşıyorlar. Hayvancık kuş erken uyuyup erken kalkmak doğasında var ve flüoresan ışıktan rahatsız oluyor. Sabah uyandırma servisliği yaptıkları doğru. Hele bir çıtırtımı duysunlar güzel günaydın ötüşleriyle beni karşılarlar. Asla kafamı şişirmiyorlar, seviyorum onların bana eşlik etmelerini.
Güzel bir iletişiminiz olmuş anlaşılan hayvanlarla , Güle güle besleyin [emoji4]

lusoari
12-06-2015, 21:59
Hayal kırıklığına üzüldüm Sevgili gokcegokce. :( Yavruları ne kadar çok istediğinizi hepimiz biliyoruz, inşallah bir gün bu mutluluğu kat kat fazlasıyla yaşarsınız.

Milla
13-06-2015, 06:15
Sultan bebişlerin son hallerini paylaşır mısınız acaba Sevgili Milla. İlgiyle takip ediyorum..;) Çok tatlılar.

Sevgili sakdag,
Taşınma telaşında olduğum için mesajınızı ancak görebildim. Benim bebişler maşallah çok sağlıklı ve kocaman oldular. Dört afacanı anne ve baba besleyeceğim diye helak oldular. Öyle ki şu anda hepsi anne ve babadan daha büyük görünüyorlar. Bizimkiler bitik durumda :) Çok tatlılar, onların yanına yaklaştığınızdaki sallanışlarına bayılıyorum. Adeta insanı hipnotize ediyorlar. En kısa zamanda resimlerini çekip yükleyeceğim.

gokcegokce
14-06-2015, 16:27
Sayın Resulgur, kendimi bildim bileli hep kuşum oldu. Muhabbet bakımda daha deneyimliyim diyebilirim. Yaklaşık 2 senedir de sultan papağanlarım var. Artık onların nelerden hoşlanıp nelere sinir olduklarını anlayabiliyorum. Ancak anahtar kelime onları oldukları gibi sevmek çünkü anladığım kadarıyla hepsinin de ayrı ayrı karakterleri var. Kimisi çok canayakın, kimisi inatçı, kimisi meraklı, kimisi ise biraz uyuz. :p

Sayın Lusoari, en azından bir kere ve bir tanesi yaşayabilseydi... Tek isteğim onların bir bebeklerini görebilmekti ama anlaşılan bizim kız pek anne olmak istemiyor. Benim inadımın kaynağı da ilk sayfalara bakabildiyseniz ilk kuluçkalarında bir yumurtadan yavrumuz çıktı ama yaşayamadı. Onun yumurtadan çıkış çabasını görüp sonra da öldüğünü görmek beni çok üzdü. En azından bir tane yaşayan yavruları olsa çok mutlu olurdum. Ama zorla da güzellik olmuyor tabi napalım. Kendi yavrumu sevicem ben de. :rolleyes:

Sevgili Milla yeni eviniz hayırlı olsun. Sizin bebişlerinizle avunuyorum ben de. Sağlıklı olduklarına çok sevindim. Güle güle büyüsünler...

Sevgiler herkese...

Milla
14-06-2015, 17:38
Sayın Resulgur, kendimi bildim bileli hep kuşum oldu. Muhabbet bakımda daha deneyimliyim diyebilirim. Yaklaşık 2 senedir de sultan papağanlarım var. Artık onların nelerden hoşlanıp nelere sinir olduklarını anlayabiliyorum. Ancak anahtar kelime onları oldukları gibi sevmek çünkü anladığım kadarıyla hepsinin de ayrı ayrı karakterleri var. Kimisi çok canayakın, kimisi inatçı, kimisi meraklı, kimisi ise biraz uyuz. :p

Sayın Lusoari, en azından bir kere ve bir tanesi yaşayabilseydi... Tek isteğim onların bir bebeklerini görebilmekti ama anlaşılan bizim kız pek anne olmak istemiyor. Benim inadımın kaynağı da ilk sayfalara bakabildiyseniz ilk kuluçkalarında bir yumurtadan yavrumuz çıktı ama yaşayamadı. Onun yumurtadan çıkış çabasını görüp sonra da öldüğünü görmek beni çok üzdü. En azından bir tane yaşayan yavruları olsa çok mutlu olurdum. Ama zorla da güzellik olmuyor tabi napalım. Kendi yavrumu sevicem ben de. :rolleyes:

Sevgili Milla yeni eviniz hayırlı olsun. Sizin bebişlerinizle avunuyorum ben de. Sağlıklı olduklarına çok sevindim. Güle güle büyüsünler...

Sevgiler herkese...

Sevgili gokcegokce çok teşekkür ederim. Bebişleri hiç sormayın. İnsan kuşları yumurtladı mı çok seviniyor ama iş yumurtadan çıkmaya başladıklarında şoka dönüşüyor :) Benim bebişler (adeta bebiş) dördü de anne ve babadan büyük gözüküyorlar şu anda. Anne ve baba her 20 dakikada bir onları besleyeceğim diye helak oldular. O kadar hızlı büyüyorlar ki daha bir ay olmadı herhalde yumurtadan çıkalı. Hepsi uçuyor, tüm etkinlikler tamam. Ev sürekli şenlik, şamata havasında :)

Milla
14-06-2015, 18:00
Sevgili sakdag'da bebişleri merak ediyordu, ancak şimdi bir tane çekme fırsatım oldu. Sırasıyla yumurtadan dördünün de çıktıktan sonraki resimlerini paylaşıyorum. Çok küçüklerken çekmeye kıyamadım.Hem anne baba huzursuz oluyordu hem de hiç tüyleri olmadığı için hep anne babanın altına saklanıyorlardı.

Milla
14-06-2015, 18:03
En küçük hallerini üçtür deniyorum gönderemedim heralde yeni isim verirsem yollayabilirim. Deniyorum hemen.
Yok denedim yine yollayamadım.

Mücevher Çalısı
14-06-2015, 18:04
Sevgili sakdag'da bebişleri merak ediyordu, ancak şimdi bir tane çekme fırsatım oldu. Sırasıyla yumurtadan dördünün de çıktıktan sonraki resimlerini paylaşıyorum. Çok küçüklerken çekmeye kıyamadım.Hem anne baba huzursuz oluyordu hem de hiç tüyleri olmadığı için hep anne babanın altına saklanıyorlardı.

Ay döverim ben onları -severken pek hoyratımdır :D-.

Çok güzeller maşaallah...

Milla
14-06-2015, 18:10
Ay döverim ben onları -severken pek hoyratımdır :D-.

Çok güzeller maşaallah...

Çok güzel ve yaramazlar. Sen bir güzel döv onları :)

Mücevher Çalısı
14-06-2015, 18:15
Sayıları çok fazla -bana göre tabii-, dışarı kaçmalarına nasıl engel oluyorsun?

Milla
14-06-2015, 18:36
Bana göre de çok fazlalar. 2 muhabbet , 2 de sultanken iyiydi ama bir yumurtlamada evin nüfusu % 100 arttı :)
Pencerelerinde tel var.

Mücevher Çalısı
14-06-2015, 18:43
Sen tatlıyı sevmezmişsin ama bunlar çok tatlılaaaar :p

Zordur bakımı kolay gelsin canım...

Milla
14-06-2015, 19:38
Sen tatlıyı sevmezmişsin ama bunlar çok tatlılaaaar :p

Zordur bakımı kolay gelsin canım...

Çok teşekkür ederim. Aslında abartıyorum çok da zor değil, biraz yem, biraz su, biraz sebze, bolca ilgi ve sevgi :)
Sevdiğim tek tatlı peynirli sıcak künefe bir de bu sekiz tatlı :)

lusoari
14-06-2015, 22:08
Bebişler kocaman olmuş hepsi harika, bayıldım hangisine bakacağımı şaşırdım :D soldan birinci ve sağdan birinci olanlar tam benlik enerji dolu hele şu soldan ikinciyle ortadakiye ne demeli biblo gibiler , sağdan ikincinin gürültüden kafası şişmiş somurtuyor sanki :D Muhabbetlerde hangisine sataşsak diye düşünüyorlar. :D
Yok yok bu böyle olmaz ben hemen oraya geliyorum. :D MAŞALLAH hepsine.

Milla
15-06-2015, 07:38
Bebişler kocaman olmuş hepsi harika, bayıldım hangisine bakacağımı şaşırdım :D soldan birinci ve sağdan birinci olanlar tam benlik enerji dolu hele şu soldan ikinciyle ortadakiye ne demeli biblo gibiler , sağdan ikincinin gürültüden kafası şişmiş somurtuyor sanki :D Muhabbetlerde hangisine sataşsak diye düşünüyorlar. :D
Yok yok bu böyle olmaz ben hemen oraya geliyorum. :D MAŞALLAH hepsine.

Sevgili lusoari,
Hemen gel dört yavruyu da sana vereceğim, al götür :)
Üst sıra soldan sağa; Fasulye Kafa (Yumurtadan en son çıkan), yanındaki Leblebi Kafa (3. çıkan), oğlum Boni (Ağır Abi- En akıllıları), Nohut Kafa (İlk çıkan), Kızım Liliy (Dört yavruya bakmaktan bitap halde), en sağdaki Bezelye Kafa (2. çıkan),
Altta solda Cici (Kuşların yüz karası, baş belası, çenesiz, vıdıvıdıcı, vs......), yanında oğlum Sacha (Ben ne yaptım diye kara kara düşünüyor :)
Noooooolur çabuk gel lusoari, al benim başımdan bunları :)

Limonik
16-06-2015, 16:14
Bu başlığı okuyup sultan papağanı sahibi olmak istemeyen herhalde yoktur. İlgilenecek daha çok vaktim olsa hiç düşünmeden alırdım. Gerçekten çok sevimliler

gokcegokce
19-06-2015, 21:11
Maşallah sevgili Milla bu aileyi bizim Paşaya göstericem belki feyz alır biraz. Ben muhabbetlerimi sevgili Tömürceke sahiplendirdim. O nedenle nüfus artışına razıyım, keşke artsa... Sevgiler.

Milla
23-06-2015, 07:08
Maşallah sevgili Milla bu aileyi bizim Paşaya göstericem belki feyz alır biraz. Ben muhabbetlerimi sevgili Tömürceke sahiplendirdim. O nedenle nüfus artışına razıyım, keşke artsa... Sevgiler.

Sevgili gokcegokce,
Keşke yakın olsaydık ve bebişler henüz eğitim aşamasındayken birini, ikisini, hatta üçünü veya toptan dördünü size koruyucu aile olarak verseydim :)
Çok tatlılar lakin benim korkum, dört kuşum birden sekiz oldu. Yakında yeniden çiftleşirlerse senede on, onbeş yavru olur. Ben o zmana ne yapacağım. Cidden beni bir düşünce aldı. Sonuçta asla satma taraftarı değilim. Ben vicdanen çok rahatsız olurum. Ancak çok iyi bakacağından emin olduğum ailelere evlat edindirmek isterim. Cidden tırstım :(

gokcegokce
23-06-2015, 10:39
Sevgili gokcegokce,
Keşke yakın olsaydık ve bebişler henüz eğitim aşamasındayken birini, ikisini, hatta üçünü veya toptan dördünü size koruyucu aile olarak verseydim :)
Çok tatlılar lakin benim korkum, dört kuşum birden sekiz oldu. Yakında yeniden çiftleşirlerse senede on, onbeş yavru olur. Ben o zmana ne yapacağım. Cidden beni bir düşünce aldı. Sonuçta asla satma taraftarı değilim. Ben vicdanen çok rahatsız olurum. Ancak çok iyi bakacağından emin olduğum ailelere evlat edindirmek isterim. Cidden tırstım :(

Koruyucu aile olmak da çok kutsal bir vazife sevgili Milla. Ancak yine de kendi bebişleri olsun isterim. Çünkü anne ve babanın karakteristiği tek bir canlıda vücut buluyor, mucize gibi bir şey. Aile planlaması yapmak lazım o halde. Siz salarak bakıyorsunuz. Kafeste olsalar kafesleri ayırmayı tavsiye ediyorlar normalde. Sultan Papağanı - Sultan papağanları Forum (http://www.sultanpapaganlari.com) diye bir forum var. Bir göz atın isterseniz. Sevgiler...

masal_naz
26-08-2015, 20:55
Sevgili Milla yavrularınız çok güzel. kuşları hep çok severim ancak eşim evde hiçbir hayvana izin vermiyor :( ne mutlu size

gonulbaykal
07-05-2020, 16:14
ben de yem için yardım alabilirsem sevinirim. yem konusunda bunlardan hangisini öneriyorsunuz? https://www.petihtiyac.com/papagan-yem-ve-kraker
başka seçenekleri de değerlendirebilirim.

kazımşerif
24-06-2021, 15:48
merhabalar. Eğer sultan papağanı yetiştirmek isterseniz başlamadan önce bu yazıyı okumanızı herkese öneririrm.

https://papaganlargezegeni.wordpress.com/2021/04/01/sultan-papagani-ozellikleri/