View Full Version : mügem / bahçe
Sevgili mügem; evet çok şükür fotoğraflarınla hoşgeldin tekrar. Haydi bakalım inşallah çimlendiklerini sonra da çiçeklerini görürüz... Rastgelsin.
Şükür kavuşturana YeniGine abla,ooo daha neler var.Artık kümesim ve tavuklarım da var.Yeni buzağılarım var.Afrika menekşesi yapraktan üretme çalışmam var.Yakında onları da paylaşacağım.İyi geceler.
YeniGine
17-02-2014, 23:48
İyi geceler sevgili mügem.
Mesajını okuyunca bir anda gayri ihtiyarı yaşasııın, çok güzel, harika, çok şükür dedim kendi kendime.
Hadi bakalım inşallah.
Ektiğininiz çiçek tohumlarının hepsi birbirinden güzelmiş Sevgili Mügem. Bol bol çimlensinler. İsmini merak ettiğiniz çalı ise, Polygala çiçeği .
münevver48
18-02-2014, 07:57
470155
470156
470157
Bu harika çiçeği,10 gün önce,Dikili'de bir balık lokantasının önünden (ç)aldım.Bitki çalı,yapraklarının çoğu dökülmüş.Dalın ucunda 8-10 çiçeklik öbekler halinde açmış.Forumun çalılar bölümünde bulamadım (Ya da iyi inceleyemedim).Bilen varsa söylesin.
sevgili mügem bahsettiğiniz çalı poligala benimde bahçemde 3 adet bulunmakta güzel bir çalıdır herden yeşil ve uzun süre çiçekli sitede bulabilirsin.
Mügem'ciğim sonunda gelebildin, ne güzel tohumlar almışsın hepside çok güzel güle güle büyüt...
bay tömürcek
18-02-2014, 22:40
Maşallah müge ablam bi gelmiş tam gelmiş :) İnşallah tohumların attığın gibi çıkarlar eksiksiz :) Tavukların da varmış artık abla ben meraktan çatlarım nolur yakın yakın çek tavuklarını kümesini ben tavuklarımdan çok uzaktayım özledim hepsini :)
Bu arada ablacım gönderdiğin yumrular azcık kurumaya başlamış gibi sanki baktım da dün, kutuya koyup çekmeceye koymuştum karanlık yere acaba diyorum kuru toprağa mı gömsem suları çekilip kurur da yeşermezlerse çok üzülürüm çünkü bi fikrin var mı ablacım? :)
Ektiğininiz çiçek tohumlarının hepsi birbirinden güzelmiş Sevgili Mügem. Bol bol çimlensinler. İsmini merak ettiğiniz çalı ise, Polygala çiçeği .
Günaydın sevgili sakdağ nasılsınız,hoşgeldiniz.Ektiğim tohumlardan sabah sefası çimlenmiş bile.İnşallah çeliklerim de tutar.Çiçeğimin ismi de cismi gibi çok güzelmiş.Bana çocukluğumun kahramanı Pollyanna 'yı hatırlattı.
sevgili mügem bahsettiğiniz çalı poligala benimde bahçemde 3 adet bulunmakta güzel bir çalıdır herden yeşil ve uzun süre çiçekli sitede bulabilirsin.
Hoşgeldiniz münevver hanım,evet ismiyle aratınca buldum.İnşallah çeliklerim tutar da,ben de bu güzelliğe sahip olabilirim.
Mügem'ciğim sonunda gelebildin, ne güzel tohumlar almışsın hepside çok güzel güle güle büyüt...
Günaydın aheste abla,sen de hoşgeldin.Forumda aktif olduğuna göre galiba ilçedesin.Çiçek pazarından alışveriş yapabildin mi?
Ben 1 aydan uzun bir süredir dişlerimi yaptırıyorum Haftada 2 bazen 3 gün Bergama'da oluyorum.Hiç pazartesiye denk gelemedim.Aklım Cumhuriyet meydanında.Önümüzdeki pazartesi inşallah çiçekçilere uğrayacağım.
Maşallah müge ablam bi gelmiş tam gelmiş :) İnşallah tohumların attığın gibi çıkarlar eksiksiz :) Tavukların da varmış artık abla ben meraktan çatlarım nolur yakın yakın çek tavuklarını kümesini ben tavuklarımdan çok uzaktayım özledim hepsini :)
Bu arada ablacım gönderdiğin yumrular azcık kurumaya başlamış gibi sanki baktım da dün, kutuya koyup çekmeceye koymuştum karanlık yere acaba diyorum kuru toprağa mı gömsem suları çekilip kurur da yeşermezlerse çok üzülürüm çünkü bi fikrin var mı ablacım? :)
Günaydın baytömürcek,kümesin fotoğrafı var ama,tavukların yok.Onu da çekip,senin için koyacağım.
Sen o yumruları artık gömsen iyi olur.Benim saksının biri patlamış bile.Ektiğim tohumlardan sabah sefası 2 günde çimlendi.İnşallah diğerleri de çimlenir.
bay tömürcek
19-02-2014, 09:00
Günaydın baytömürcek,kümesin fotoğrafı var ama,tavukların yok.Onu da çekip,senin için koyacağım.
Sen o yumruları artık gömsen iyi olur.Benim saksının biri patlamış bile.Ektiğim tohumlardan sabah sefası 2 günde çimlendi.İnşallah diğerleri de çimlenir.
Günaydın ablacım tavuklarını da çekince hepsini beraber koyarsın ozaman bakarım ben ;) Buzağıların maşallahı var pırıl pırıllar :) Yumrularımı bende dikeyim ablacım bugün fazla beklemeden :) Cevabın için teşekkürler ablam :)
Günaydın aheste abla,sen de hoşgeldin.Forumda aktif olduğuna göre galiba ilçedesin.Çiçek pazarından alışveriş yapabildin mi?
Ben 1 aydan uzun bir süredir dişlerimi yaptırıyorum Haftada 2 bazen 3 gün Bergama'da oluyorum.Hiç pazartesiye denk gelemedim.Aklım Cumhuriyet meydanında.Önümüzdeki pazartesi inşallah çiçekçilere uğrayacağım.
Sanada günaydın canım, köydeyim şu sıralar, internetim aktif şimdilik.
Buzağıların çok şekerler maşallah, dişlerin için kolay gelsin, Allah yardımcın olsun. Ben de gidemedim çiçekçiye, karşıdan gördüm içim gitti ama, arabayla geçiyoduk eşim durmadı. Bu hafta değilde öbürküne ilçedeyim, bende o zaman uğrayabilicem...
münevver48
19-02-2014, 20:41
sevgili mügem,bahçen çiçeklerin özellikle begonyaların çok güzel.ayrıca köyün harika.canım buzağıların sevimli çok çoook şirin.ellerin kolların dert görmesin.sevgilerimle.
Çok teşekkürler Münevver hanım,beğeni almak çok güzel birşey.
Bahçesinde 3 tane pollygalası olan biri olarak,bence siz de sayfa açmalısınız.Sadece o güzelim bitki bile sizin sayfayı yürütür.Ama eminim bizimle paylaşacak çok şeyiniz vardır.Sevgiler.
helin-123
19-02-2014, 22:55
Allahım bu ne güzel buzağılar ben onların kulaklarını yerim çok güzeller, annemin de vardı, biz uzakta olduğumuzdan göremiyoruz burada görünce kendimi memlekette hissettim.
helin-123
19-02-2014, 22:56
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim favorim veli.
YeniGine
19-02-2014, 23:21
Sevgili mügem İpek de, Veli de maşallah çok tatlılar güle güle büyüsünler inşallah. Çamlığınız gerçekten ciğerleriniz valla kıymetini bilin o güzelim doğanın...
:( Ah bir çiçek pazarı da ben bulabilsem...
münevver48
20-02-2014, 07:15
Çok teşekkürler Münevver hanım,beğeni almak çok güzel birşey.
Bahçesinde 3 tane pollygalası olan biri olarak,bence siz de sayfa açmalısınız.Sadece o güzelim bitki bile sizin sayfayı yürütür.Ama eminim bizimle paylaşacak çok şeyiniz vardır.Sevgiler.
sevgili mügem doğrusu sayfa açmayı çok istiyorum.fakat biraz resim yüklemekte acemiyim.inşallah kısa sürede resim yüklemeyi öğrenir de bende sizlere bahçemde olan çiçeklerimi sunarım.özellikle güllerimi ayrıca banada sayfa açma önerisiyle cesaret verdiğiniz için teşekürler. sevgilerimle
Allahım bu ne güzel buzağılar ben onların kulaklarını yerim çok güzeller, annemin de vardı, biz uzakta olduğumuzdan göremiyoruz burada görünce kendimi memlekette hissettim.
Günaydın sevgili helin123,nedense küçük buzağılar bende de kulak yeme isteği uyandırıyor ;)
Benim favorim İpek.Çünkü dişiler daha çok bizimle olabiliyor.Erkek hayvanlara ise belirli bir zaman sonra -bizimle değilsin- demek gerekiyor.
Sizin için güncel fotoğraflarını çekip koyayım o zaman...
[ATTACH]470590[/ATTACH
Biliyorsunuz bir süre nete giremedim.Biraz geç olsa da fotoğraflarımı paylaşacağım..
Bahçemde yaprak dökümü..
470591
470592
470593
Üsttekiler kırmızı,alttaki çimen mantarı.Bunlar yenen türler.Hiç beyaz mantar ile kula mantarını çekmemişim.Ona hayıflandım.
470595
470596
470597
470598
Biz yemediğimiz her mantara deli mantar ya da köpek mantarı deriz ...
470599
470600
Yenmeseler de çok güzel poz verdikleri kesin...
470601
Bilin bakalım,bu minik beyaz şapka,başını nereden çıkarmış :confused:
470602
Sanırım yazmama gerek yok :(
Seabert74
20-02-2014, 08:32
Sevgili Mügem merhaba,
Sayfanızın tamamını gezdim.. Köyünüze, havanıza, çiçeklerinize hayran kaldım. Ayrıca hepimizin özlediği doğallığın içinde yaşamanıza da imrendim. :)
Şalvarıyla tarlada çalışan, hayvan besleyen biri olarak da Türkçe'mizi bu kadar güzel kullanıp özenli yazmanızdan dolayı ayrıca hayran kaldım, tebrik ediyorum.
Çiçekleriniz, çevre düzeniniz, herşey harika. Doğa fotograflarınız da muhteşem.. Nazar değmesin, sevgiler
470421
İki arkadaş...
ben bunlara bayıldım sn mügem... Bu kadar güzel bugün başka bişey görmedim daha...
Sevgili Mügem merhaba,
Sayfanızın tamamını gezdim.. Köyünüze, havanıza, çiçeklerinize hayran kaldım. Ayrıca hepimizin özlediği doğallığın içinde yaşamanıza da imrendim. :)
Şalvarıyla tarlada çalışan, hayvan besleyen biri olarak da Türkçe'mizi bu kadar güzel kullanıp özenli yazmanızdan dolayı ayrıca hayran kaldım, tebrik ediyorum.
Çiçekleriniz, çevre düzeniniz, herşey harika. Doğa fotograflarınız da muhteşem.. Nazar değmesin, sevgiler
Hoşgeldiniz sevgili seabert,beğenilerinize çok teşekkür ederim.
Okumanın yeri ve zamanı olmadığına inananlardanım.Bol kitap okumanın,insana hem konuşmada,hem de düzgün cümleler kurarak yazı yazmada,oldukça faydası olduğunu düşünüyorum.İstanbul Türkçesi'ni sadece yazarken kullanıyorum.Doğal olarak,konuşurken yöreme özgü Kuzey Ege şivesiyle konuşuyorum.İltifatlarınıza çok teşekkür ederim.Bahçeme yine beklerim.Selamlar..
ben bunlara bayıldım sn mügem... Bu kadar güzel bugün başka bişey görmedim daha...
Çok sağolun Emel hanım,şuan biraz daha büyükler ama hala çok sevimliler.İnşallah kısa bir süre sonra,yeni bebekler de dünyaya gelecek.Bekliyoruz...
470705
470706
Geçen yıl nisan sonunda aldığım çiçeğim,keyfi iyi görünüyor.Saksıyı bölerek,anneme,komşuma ve sevgili aheste'ye birer kök vermiştim.Komşumunkinin ayarı yokmuş,anneminki de yaprak döküyor.Aheste abla senin ki nasıl?
470709
Salonumun bir köşesi.Sayın Zafer İnandıklı 'nın bir gecelik gelini,atlas ,kalanchoe ve şefleradan oluşan fiskos üstü köşe...
470705
470706
Geçen yıl nisan sonunda aldığım çiçeğim,keyfi iyi görünüyor.Saksıyı bölerek,anneme,komşuma ve sevgili aheste'ye birer kök vermiştim.Komşumunkinin ayarı yokmuş,anneminki de yaprak döküyor.Aheste abla senin ki nasıl?
Seninki sıcak yerde sanırım çok güzel olmuş maşallah, bana getirdiğin de kurudu ne yazıkki :( soğuk yerdeydi o yüzden sanırım.
470810
Bu da salonumda diğer bir köşe.Mor telgrafımı kırağı vurmuştu.Tamamen erimişti.Üst kısmını temizleyip içeriye koydum.Biraz da gübreledim.Şimdi bu halde.Sanırım yazın yine bahçemin Rapunzel'i olacak...
470811
Bu kalanchoemin tepe filizleri kırılmıştı.Malumunuz evde çocuk var.Bu şekilde tekrar sürüyor...
470812
Söğüt gübrelerimin kaynağı...
470817
Bu fotoğrafı tavuklara kümes yaparken çekmiştim.Ama bitkiyi hatırlayamadım.
470824470825
Parlak mustafamın 2 ay önceki halleri...Çiçeği geçince kestim,tekrar büyüme çabasında..
İyi geceler...
Ellerine sağlık sevgili mügem çok güzel olmuşlar... Hep derim doğa ve göznuru, el emeği kadar güzel şey var mıdır?
Sağol YeniGine abla,elimden geldiği kadar birşeyler üretmeyi seviyorum.Yaptığım elişlerinde özgün olmayı seviyorum.Örneğin bu örgü takımı kendim tasarladım.Herhangi bir ölçüye ve örneğe göre yapılmadı.
470874
Mavilim mavişelim....
Sevgili Mügem;
Ne mutlu size ki anladığım kadarıyla doğayla içiçe yaşıyorsunuz. İnsan öyle fıstık çamlarının içinde nasıl mutlu olur. Kimbilir. Bunu ancak sizin anladığınızı düşünoyorum. Sizin hayat dolu biri olduğunuzu düşünüyorum. Çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel. Sanırım en güzel telgraf çiçekleri sizde bulunuyor. Benim çoçukluğumun çiçeğidir. Her evde hemen hemen mor yapraklısından bulunurdu. Maalesef ben bu zamana kadar yakınlarımda hiç raslamadım. Sanırım buralarda nesli tükenmiş. Güzel dünyanızda mutlu ve sağlıklı olun İnşallah.
Sevgili Mügem;
Ne mutlu size ki anladığım kadarıyla doğayla içiçe yaşıyorsunuz. İnsan öyle fıstık çamlarının içinde nasıl mutlu olur. Kimbilir. Bunu ancak sizin anladığınızı düşünoyorum. Sizin hayat dolu biri olduğunuzu düşünüyorum. Çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel. Sanırım en güzel telgraf çiçekleri sizde bulunuyor. Benim çoçukluğumun çiçeğidir. Her evde hemen hemen mor yapraklısından bulunurdu. Maalesef ben bu zamana kadar yakınlarımda hiç raslamadım. Sanırım buralarda nesli tükenmiş. Güzel dünyanızda mutlu ve sağlıklı olun İnşallah.
Çok teşekkür ederim Gülsu hanım,hoşgeldiniz.Aynı duyguyu bazen ben de yaşıyorum.Çiçekler,insanın acı-tatlı anılarını canlandırıyor.
Burada da yurdun heryerinde olduğu gibi,bahar havası var.Bu mesajı yazarken,bahçemdeki çam ağacına konan kuşların cıvıltıları,eşlik ediyor.
İsterseniz size telgraf gönderebilirim.Adres,telefon ve kargo tercihinizi özelime yazarsanız,pazartesi günü gönderebilirim.
Selamlar.
Ne güzel örmüşsünüz öyle bana fikir oldu şimdi. Dediğiniz gibi bitki ve çiçeğin olduğu her şey çok güzel.
Elinize sağlık çok beyendim güzel olmuş. ;) ;)
Çok teşekkür ederim sümeyra hanım,zaten paylaşmanın amacı da başkalarının faydalanması ve fikir alması değil mi?Yine beklerim.Sevgiler.
472331
Bay tömürcek ve tüm tavukseverlere fikir vermesi açısından,kümes yapımı...
Yapımı için kullanılmayan tahta ve kalaslar kullanılmıştır.Annemin arka bahçesine yaptık.Burada,yazın ilaçlamakla bile önleyemediğimiz,minik salyangozların istilası söz konusu idi.Ben zaten ilaç taraftarı değilim.Nitekim orada meyve ağaçları,nane,soğan,biberiye,adaçayı gibi bitkiler de mevcut.Tavukların otları ve minik salyangozları yemeleri için,kümesi oraya yaptık.Bir taşla iki kuş misali...
bay tömürcek
25-02-2014, 14:20
Ablacım görselleri sabırsızlıkla bekliyorum maşallah baya güzel gözüküyor kümesi kim yapıyor? ;)
472347
Eşim,oğlum ve ben iki günde yaptık.Bu da bitmiş hali.Bir önceki fotoğrafta,çatı tahtalarının renk değişikliğini farketmişsinizdir.Onlar evimizden çıkma,eski perde başlıkları.Onları da değerlendirelim istedik.Malzemesi sunta olduğu için,bir tahta,bir sunta çaktık.Yağmur dan kabarmaması için de,siyah çatı naylonu ile bastırıp,en üstüne de tam 80 yıllık kiremitleri dizdik.
Nerden mi biliyorum?Evimiz,köyümüzün ilk büyük yapılarından biriymiş.Sokak duvarında yapılış tarihi yazardı :1934
Ben yıkıldığında 14 yaşındaydım.Keşke yıktırmasaymışız.
bay tömürcek
25-02-2014, 14:40
Ablacım bikaç öneri de bulunmak istiyorum :) Altını tahta değil de betondan yapsaydınız keşke pisliklerinden tahta çabuk çürüyor, altından fare kemirip giriyor tahta olunca. Kenarları da tuğla veya pirket olsaydı bit pire konusunda rahat ederdin tahtadan biti arındırması çok zor oluyor. Kümesinin içine yem koymamanı şiddetle tavsiye ederim ablacım çünkü geceleri fare dadanıyor Allah korusun tavuk bırakmaz kümeste. Kenarlarda tahtaların ufak aralıkları gözüküyor oraları sağlam bi şekilde kapamanı tavsiye ederim ablacım sansar illetinden korunmanız açışından şayet incecik burnunun girdiği her yere giriyor. Tavukları yemez boğar boğar bırakır kanını içiyor sadece.
Sakın yanlış anlama abla felaket tellalı gibi saydırdım olumsuzlukları üst üste ama en başından önlem alman için söylüyorum testi kırılınca ağlamanın bişeye yararı olmuyor çünkü :) Kümesinin içine toz kireç de at abla ya da odun külü biti pireyi ve hastalıkları bi nebze önler :)
El sanatı çalışmalarınız çok güzel. özellikle hırkaya bayıldım, rengarenk. Bu arada parlak mustafanın çiçek açtığını ilk kez sizden öğrendim:)
Ablacım bikaç öneri de bulunmak istiyorum :)
Sakın yanlış anlama abla felaket tellalı gibi saydırdım olumsuzlukları üst üste ama en başından önlem alman için söylüyorum testi kırılınca ağlamanın bişeye yararı olmuyor çünkü :) Kümesinin içine toz kireç de at abla ya da odun külü biti pireyi ve hastalıkları bi nebze önler :)
İlahi bay tömürcek,felaket tellallarının şahısın.Ne diyeyim ben sana :(
Şaka şaka,önerilerin için teşekkür ederim,şimdilik o saydığın mahlukat,buralara uğramıyor.Köyde sansar var ama kümeslere fare dadanmasına şahit olmadım.Olmayacak diye de bişey yok.
El sanatı çalışmalarınız çok güzel. özellikle hırkaya bayıldım, rengarenk. Bu arada parlak mustafanın çiçek açtığını ilk kez sizden öğrendim:)
Hoşgeldiniz sevgili hira,teşekkür ederim,eminim siz daha güzellerini yapıyorsunuzdur.
Parlak mustafam,bütün yaz dışarda büyümeye gayret etti,içeri alınınca açtı.Çok hoş,minik çilli çiçeklerden oluşan öbekler halinde açıyor.Selamlar.
472501
Dün aniden kapatmak zorunda kalmıştım.Kümes konusu yarım kalmıştı.
İşte bu da kümesimin horozu: Çilli paşa
472502
Bu da kümesin içi.Tavukların hepsini bir kareye alamadım.Kümesimin mevcudu, 5 tavuk,1 de horoz.
Kümesim 3 aylık falan var.3aydır bir vukuat olmadı,inşallah bundan sonra da olmaz.
bay tömürcek
26-02-2014, 10:42
Ablacım önlem alman için şey ettim ben onları ;) Maşallah horozun pek güzel abla gül ibik :p Bizde de vardı bu gül ibiklerden çok güzel gözüküyor ama tavuklarınki okadar gösterişli olmuyor malesef ;)
472503
İpek kızım büyüyor,neredeyse 4,5 aylık oldu.
bay tömürcek
26-02-2014, 10:44
Tavukların normal köy tavuğu değil galiba değil mi ablacım yumurta tavuğuna benziyorlar. Nasıl temin ettin abla yetişkinken mi aldın yumurta verimlerinden memnun musun? Eğer yumurta tavuğuysa 1 yıl düzenli yumurtluyor daha sonra okadar verimli olmuyor deniyor ben hiç beslemedim duyduklarım çerçevesinde konuşuyorum.
472504
Aslında 2 tane daha buzağımız var.Onlar daha ürkek oldukları için çekemedim.Bir de kurum gibi kapkaralar,fotoğrafa gelmiyorlar :rolleyes:
472505
5 teneke ortancam,açınca bahçemi renklendiriyorlar.Bahçem gölge olduğu için,seviyorlar.
472506
Hüsnüyusuf kışa dayanıklıymış,tek kök idi,dışarda tenekeyi doldurdu.
472507
Sempervivumum kedi devirmiş,bütün tavuklar ve civcivleri yere saçılmış.Bir de ne göreyim,bitkim unlu bit olmuş.Ayağına sağlık kedi,iyi ki devirmişsin.Alkollü çubukla temizleyip,tekrar diktim.
472508
Acem halısı gürleşti.Çok güneş isteği olan bir çiçek.
472510
Bay tömürcek'ten gelen haseki tohumlarım çıktı.Abla öyle boş bir saksıya saçıver demişti.Ben de yukka fidesinin saksısına serpmiştim.Bu şekilde çimlendiler.
Sevgili mügem, tavukların, horozun, ipekle, veli hepsi çok güzeller, maşallah. Kümesinde çok güzel olmuş ama tömürceğin dediği o sansar küçüçük delikten bile giriyor. Bize bir keresinde iki tane tavuk hediye etmişlerdi, annemlerin evin arkasında eski bir kümes vardı oraya koyduk tavukları, ikinci gecesinde hayvancıkları bir şey kafalarını koparıp bırakmıştı, çok üzülmüştüm , sende öyle bir şey olmaz inşallah...
472512
13.sayfamızı,bu güzel sıklamenle açalım.Eşim ve kızım,gittikleri Burhaniye Deve Güreşi'nden,bu güzel saksı ile döndüler.Tabii ki çok sevindim.
İnşallah,Aheste abla,biz tedbirimizi alalım da,gerisi Allah'a emanet.Beğenilerine çok teşekkür ederim.Selamlar.
Delosperma cooperi
Teşekkürler loveforlife
472514
Sevgili Sakdag'dan gelmişti.Adını unuttum...
472515
Kıştan korkmayanlar listesinde,1 numara....
472516
Kırağı vuracak diye her yıl içeri alıp kuruttuğum,bu yıl hadi ne olursan ol deyip dışarda bıraktığım haseki küpem..Bizim köyde haset küpesi ya da mevlana kandili deniyor.
Mügem'cim sıklamenin çok güzel güle güle büyüt, onun tohumları oluyormuş sende geçen çiçeklerinin birkaçını bırak bakalım tohum oluşturacakmı.
Sevgi hanım bana göndermişti minik fideciklerden, üç tanesi tutundu hayata ama ne zaman çiçek açarlar bilmem artık...
472517
Sedum palmeriyi dikeli birkaç ay oldu.Herhalde bu yıl açmaz.Sedum sieboldiim en eski çiçeklerimden biri.En az 7-8 yaşında vardır.Altındaki sedumun tam adını bilmiyorum.Büyük toprak küpe dikmiştim.Sapsarı sarkmasını hayal ediyordum.Olmadı, ben de saksıyı küçülttüm.En alttaki sedum (yine adı yok)Mine flora'dan almıştım.
Sevgili Mügem ;
Bahçenizi inceledim ,çok hoş bir bahçen , köyün , tarlaların var.Kıskanmamak mümkün değil.Bizler beton evlere sığdırabildiğimiz çiçeklerle doğayı yaşamaya çalışırken , Siz pencerenizi açtığınızda bahçenizdeki çiçekleri,ormandaki ağaçları ve yayılan inekleri görüyorsunuz eminim.İnşallah bir gün yolum düşerse bahçenizde bir çay içmek isterim.. Saygılar..
472522
Hanımelimi evvelki yıl dikmiştim.Rahmetli büyük teyzemin balkonuna sarar,balkonda oturanlara mis kokusunu sunardı.Birgün onu kestiler.Ben de fidesini alıp bahçeme diktim.Şimdi ne teyzem kaldı,ne de hanımeli..
472523
Cezayir menekşem yeni sürgünler veriyor.Bu yıl açmasını bekliyorum.
472524
Gün güzelleri büyüyor.
472525
Sarıkızım da yeni sürgünlerini gösterdi.Onun da derdi acem halısı gibi bol güneş...
472526
Yabani sütleğenimi tarladan getirmiştim.
bay tömürcek
26-02-2014, 11:47
Maşallah ablacım hasekilerin çıkmış ben sana onlardan gönderdiğimi unutmuşum valla bu sefer gene koydum haseki tohumu ;) Ama saksıya değil de yerin varsa yere dikmeni tavsiye ederim yerde daha güzel oluyorlar kıştan da korkmazlar, kışın yaprakları ölür bahara tekrar sürer :p
472531
Kıştan korkmayışı beni şaşırttı.Bol güneş isteğini karşılayamıyorum.Fazla açmıyor.
Maşallah ablacım hasekilerin çıkmış ben sana onlardan gönderdiğimi unutmuşum valla bu sefer gene koydum haseki tohumu ;) Ama saksıya değil de yerin varsa yere dikmeni tavsiye ederim yerde daha güzel oluyorlar kıştan da korkmazlar, kışın yaprakları ölür bahara tekrar sürer :p
Maalesef yerim yok,ama derin kök atıyorsa,tenekeye dikebilirim.Hazır sayfamdayken sorayım,menekşeleri demet yapmışsın.Aynı demettekiler aynı renk mi?
472533
Bu fideyi kayınvalidemden getirip diktim.Pembe minik çiçeklerden oluşan toplu çiçeği var.Yayılıcı bir tür.Adını bulursam buraya yazarım.
472534
Sayın tabustan adını öğrendiğim soğanlı bitkim.İlçe otoyolunun kenarlarında yıllardır gözüme çarpan bu bitkiyi,geçen yıl çapayla kazarak,2 kök edindim.Yukarıdaki latince isminin yanısıra çirişotu olarak bilinirmiş.Uzun bir sap çıkarıp,kibar çiçekler açıyor.Açmışını da paylaşırız inşallah.
Bu arada sayın tabus,bahçeme dikersem,neredeyse istilacı olabileceğini yazmıştı.Dikmek isteyenlere bilgi olsun diye,ekliyorum.
472538
Bu da yine tarladan getirdiğim bitkim.İlgili kısımda ismini soracağım.Hem çalı,hem de sarmaşığa benziyor.Mavi-yeşil yaprakları da var.Yine çiçeğini paylaşma ümidimi ekliyorum.
472539
Sanırım adı Japon ayvası,bizde Yörük kızı diye bilinir.Komşumdan geçen yıl aldığım çeliği,tenekede büyütüp,kapımın önüne diktim.Tam açma zamanında diktiğim için,açmadı,direkt yaprağa durdu.Olsun.Seneye,güzel kırmızı çiçeklerini görürüz inşallah.
1,5 m kadar soluna da ağaç hatmi diktim.Yine o da tenekede yetişme bitkim.Sayfamda çiçekleri mevcut.Onu koymadım,çok ince ve duvarla aynı renk olduğu için görünmüyor ;)
akçabardak
26-02-2014, 12:30
Sevgili mügem kümesiniz, tavuklarınız,horozunuz hayırlı olsun hepsine de maşallah.
Buzağlara bayıldım çok sevimliler, miniklerin başını yumuşacık saçlarını okşamayı çok severim güle güle büyüsünler.
Bitkileriniz de harika, hasekileri kışın rahatlıkla dışarıda bırakabilirsiniz, bende de bir saksı var Ankara'nın ayazında bile dışarıda geçiriyor kışı bana mısın demedi ha bire yaprak çıkartıyor, yani kışa dayanıklı bir bitki.
472543
Burası evimin önünden geçen sokak.Sokağım aşağıya doğru eğimli.Kot farkından dolayı,mağdal oluşturulmuş (Başka bir ismi var mı bilmiyorum,bizde mağdal denir).Ben de sokağımı güzelleştirmek adına,ilçe yolu kenarında bitmiş zakkum fidelerinden söküp,mağdalın dibine diktim.Fotoğrafta görünmüyorlar,çünkü arkası da yeşillik.8 kök diktim.İnşallah tutarlar.
Sevgili serpil D hanım da nasipse gönderecek.Onları da çevremi güzelleştirmek için kullanacağım.
472544
Annemin bahçesinden sümbüller.Her yıl çoğalıyorlar.
472545
Sümbülleri çekmek için yuvarlanırken,bir baktım kadraja fırın da giriyor.Fırıncığımızın başı kel değil ya,o da çıkıversin ağaçlar.nete dedim.Bastım deklanşöre.
Bugünlük bu kadar olsun.Başka paylaşımlarda görüşmek üzere...
Şimdi ilgili başlıklarda soracağım bitkiler var.Oraya gidiyorum.Hoşçakalın.
Arkadaşlar,tüm beğenileriniz için teşekkür ederim.Ben yükleyene dek 90 küsür beğeni olmuş.Çok sevindim.Yine beklerim....
loveforlife
26-02-2014, 12:47
472514
Sevgili Sakdag'dan gelmişti.Adını unuttum...
Delosperma cooperi ;) Bitkilerin uyanmış, ne güzel... Çiçekleri bol olsun!
bay tömürcek
26-02-2014, 12:48
Ablacım hasekilerini tenekeye de dikebilirsin teneke onların toprak ihtiyacını karşılar ;) Menekşeleri sormuşsun o demetler aynı renk değiller abla her renkten var o demetlerde karışık karışık yani. Ama bi renkten 2 3 yaprak koydum bişey olursa diye inşallah sağ sağlim gelmişlerdir. Ha bide abla tohumların üzerinde birinde şey yazmıştım ne tohumu olduğunu bilemedim diye onu hatırladım o çiçek değil roka tohumu :)
Sevgili Mügem ;
Bahçenizi inceledim ,çok hoş bir bahçen , köyün , tarlaların var.Kıskanmamak mümkün değil.Bizler beton evlere sığdırabildiğimiz çiçeklerle doğayı yaşamaya çalışırken , Siz pencerenizi açtığınızda bahçenizdeki çiçekleri,ormandaki ağaçları ve yayılan inekleri görüyorsunuz eminim.İnşallah bir gün yolum düşerse bahçenizde bir çay içmek isterim.. Saygılar..
Sevgili Nur hanım,bahçeme,köyüme hoşgeldiniz.İnşallah birgün sizin de,bahçeli,bol bitkili,güzel bir eviniz olur.Ben 7 yaşındayken,yolum Kastamonu - Cide'ye düşmüştü.Sizin yolunuz da buralara düşerse,buyrun.Selamlar..
Sevgili mügem kümesiniz, tavuklarınız,horozunuz hayırlı olsun hepsine de maşallah.
Buzağlara bayıldım çok sevimliler, miniklerin başını yumuşacık saçlarını okşamayı çok severim güle güle büyüsünler.
Bitkileriniz de harika, hasekileri kışın rahatlıkla dışarıda bırakabilirsiniz, bende de bir saksı var Ankara'nın ayazında bile dışarıda geçiriyor kışı bana mısın demedi ha bire yaprak çıkartıyor, yani kışa dayanıklı bir bitki.
Merhabalar akçabardak abla,sanırım hala Ayvalığa dönmediniz.Teşekkür ederim.Hasekileri sanırım bu yıl çözdüm.Ankara'nın ayazı da ayaz olur.Oraya dayanan bitki,bize de dayanır.Selamlar.
Delosperma cooperi ;) Bitkilerin uyanmış, ne güzel... Çiçekleri bol olsun!
Hah şimdi hatırladım sevgili loveforlife,bitkilerim uyanıyor ama bizim buralar aldatır.Bunlar kışa dayanıklı olanlar.Diğerlerini çıkarmaya cesaretim yok.Mart geçsin bakalım.Selamlar.
Arkadaşlar profil resmimi değiştirmek istiyorum ama karar veremiyorum.Sayfalarımı gezerken uygun bir foto bulursanız,tavsiyelerinizi bekliyorum.İyi geceler.
YeniGine
27-02-2014, 00:12
Sevgili mügem tekrar şöyle bir gezdim bahçeni öyle uygun bir fotoğraf bulamadım hepsi birbirinden güzel. Önce rastgele bir sayfaya tıklayıp 233-240 dedim olmadı ilk sayfaya döndüm orada da 52 deki domatesler, özellikle sepet deyip devam ederken vazgeçtim. Özür yani seçemedim hepsi birbirinden güzel...
münevver48
02-03-2014, 07:38
sevgili mügem avatarınız gayet güzel .madem değiştime kararı verdiniz size yardımcı olmak için 8. sayfadaki kadife gülünüz olabilir.bence biraz daha bekleyin bahar geldi gelecek bahçenizdeki çiçeklerden mutlaka güzel kareler yakalayacağınıza inanıyorum.jandarma çavuş çiçeğiniz açınca özellikle onun çiçeklerini değerlendirebilirsiniz.
475663
Bahçeme bahar geldi.Kayısım çiçek açtı.
475664
Bahçeme dikileli 10 yıl kadar olmasına rağmen,ilk kez bu yıl zamanında açacak gibi görünüyor.Forumda sonbaharda açıyor diye şikayet etmiştim.Herhalde utandı :o
475665
Avatarımdaki çiçeğim,tek yaprağı çizgili açtı.Bu,yerli çuha.Satın alma çuhalar nazlı oluyor.Onlar henüz açmadı.Bir de krem çuham var.İki yerliler,vakti gelince açıyor.
475666
Bu da krem yerli çuham.
475667
Çiçeğim bu sıcak,turuncu rengiyle, güneş gibi.
475668
Annem bana verdi.Her yıl çiçek yetiştirmeme kararı alıyor,ama olmuyor.Bakalım bu yıl ne olacak?
475669
Bu minik çiçekli mavişi,Bergama'da LİLYUM adlı çiçekçi dükkanından aldım.Yeni açılmış.Allah hayırlı kazançlar versin.
475670
Çiçeğim henüz açmasa da,beni gösterişli yapraklarıyla sevindiriyor.
475671
Çiçeğim açmaya devam ediyor..
475672
Yine annemin verdiği paskalyam.
475673
Çiçeğimin ablaları..
475675
Desenli yapraklara sahip bitkileri çok seviyorum.Herşeyde olduğu gibi,Yaradan burda da sanatını konuşturuyor....
Hepsi muhteşemler. Ellerinize sağlık. Epey güzellikler göreceğimize eminim. Paskalya dediğiniz. Yılbaşı çiçeği değil mi? Bana gönderdiğiniz ondan mı? Eğer ondansa çok sevindim.
münevver48
13-03-2014, 20:39
sevgili mügem paskalyalarınız muhteşem güzellikte.maşallah gözüm kaldı.paskalyalar yılda bir defamı açıyor?bende yılbaşı çiçeği açtı çiçekleri geçti.tekrar tomurcuktalar.sevgilerimle
Hepsi muhteşemler. Ellerinize sağlık. Epey güzellikler göreceğimize eminim. Paskalya dediğiniz. Yılbaşı çiçeği değil mi? Bana gönderdiğiniz ondan mı? Eğer ondansa çok sevindim.
Merhabalar sayın Gülsu,ziyaretinize çok sevindim.Evet size gönderdiklerim,kırmızı paskalya.Ben de hepsini yılbaşı sanıyordum.Sanırım,o çiçek yılbaşı zamanında açıyor,paskalya ise birkaç defa açıyor.
sevgili mügem paskalyalarınız muhteşem güzellikte.maşallah gözüm kaldı.paskalyalar yılda bir defamı açıyor?bende yılbaşı çiçeği açtı çiçekleri geçti.tekrar tomurcuktalar.sevgilerimle
Merhabalar Münevver hanım,sağolun.O kalabalık olanlar,annemin çiçekleri.Paskalyalar yılda birkaç kez açıp geçiyor.Ben de,yılbaşı çiçeğini bir kez açıyor,zannediyordum.Hatta yukarıya da öyle yazdım.İlgili başlıklara bakmak lazım.
Gözünüz kalmasın efendim,isterseniz göndereyim.Sevgiler.
478087
Euphorbia miliim açtı.Bay tömürceğe tekrar teşekkür ediyorum.Tömürceeem,sabriyenin selamı vaaaar! :p
478088
Bugün doğum günüm değil ama,bir yaşıma daha girdim.Dua çiçeğinin bir çiçeği olduğunu ilk kez görüyorum.
478089
Bitkimin önce,mevcut dalları kurudu.Eyvah öldü derken,filiz çıkardı.Ölmediğine sevinirken de çiçek açtı.Çıtı pıtı,narin çiçekleri var.
İremsıla
02-04-2014, 07:58
Günaydın sevgili mügem,sedef çiçeği tohumunu hala aramaktayım,bulamazsam bu yıl bende ekemeyeceğim ne zaman elime geçerse sizede haber verceğim,bulabilirsem hepimize yeter.sevgiler...
bay tömürcek
02-04-2014, 13:06
Müge ablacım Sabriyen çiçek de açmış maşallah bu yazın bi büyür o tutamazsın gari ;) İremsıla ablanın mesajını okudum şimdi müge abla siz sedef çiçeği mi arıyosunuz bende var tohumu. Biri göndermişti 15 tane var içinde birinizden birinize göndereyim ekin ablacım ben ekmicem köyde var benim bikaç kök. Bide unutmadan müge abla şekerpare yumrularım filizlendi yıllar sonra beni tekrar bu güzellere kavuşturduğun için binlerce kez teşekkür ederim :)
Selam mügem Ne sıcak, ne İçten bir insansın bahçen ve çiçeklerinde senin ruhunu taşıyor sanki, herşey çok güzel eline, gönlüne sağlık umarım bende yeni, yeni bahçe kurmaya çalışıyorum inşallah becerebilirim.
Müge ablacım Sabriyen çiçek de açmış maşallah bu yazın bi büyür o tutamazsın gari ;) İremsıla ablanın mesajını okudum şimdi müge abla siz sedef çiçeği mi arıyosunuz bende var tohumu. Biri göndermişti 15 tane var içinde birinizden birinize göndereyim ekin ablacım ben ekmicem köyde var benim bikaç kök. Bide unutmadan müge abla şekerpare yumrularım filizlendi yıllar sonra beni tekrar bu güzellere kavuşturduğun için binlerce kez teşekkür ederim :)
Sabriyem 2. tömürceğini çıkarıyor.Sedef tohumunu sen karar ver.Mektup usulü gönderebilirsin.Şekerpareler çok sevindim.İnşallah açtığını da görürsün.Selamlar.
Selam mügem Ne sıcak, ne İçten bir insansın bahçen ve çiçeklerinde senin ruhunu taşıyor sanki, herşey çok güzel eline, gönlüne sağlık umarım bende yeni, yeni bahçe kurmaya çalışıyorum inşallah becerebilirim.
Çok teşekkür ederim sevgili 06dilek,bahçenize baktım.Allah kolaylık versin.Eminim başaracaksınız.Bol hasat,bol çiçekli günler diliyorum.
Günaydınlar,bugün ilk olarak avatarımı değiştirmekle başladım.Nasıl,güzel olmuş mu?
480970
480971
Bu şeker begonyaları,pazardan aldım.Köyümüzde adı küçük hanım.Begonya türlerinin bahçemi sevdiğini düşünüyorum.
480977
Kızımın beğenisiyle aldığımız çiçeğimiz,yaprakları çok tatlı.Ben de beğenerek avatar fotoğrafım yaptım.Açelya diye aldık,herhalde doğrudur.
480978
480979
Yine kızımın ısrarıyla aldığımız yer minemiz.Çizgili desene sahip,çok hoş.
480981
480982
Bu çiçeği çok beğenerek aldım.İlgili başlıkta ismini sordum.Ne olduğunu öğrenip,öyle saksılamak istiyorum.Yaprakları sukulente benziyor.
bay tömürcek
06-04-2014, 09:52
Sabriyem 2. tömürceğini çıkarıyor.Sedef tohumunu sen karar ver.Mektup usulü gönderebilirsin.Şekerpareler çok sevindim.İnşallah açtığını da görürsün.Selamlar.
Ablacım iremsıla abla haseki tohuöu da istemiş. Madem sedefleri de iremsıla ablaya göndereyim o da senle paylaşır çoğalınca olur mu uygun mudur senin için de? Şekerparelere ben nasıl sevindim bi bilsen müge ablacım ;) O değişik begonyadan da yumru göndermiştin hani o da patladı şimdi :p
480983
Yine pazardan 3 rengini aldığım çiçeğim.Adını bilmiyorum.Mevsimlik gibi görünüyor.
bay tömürcek
06-04-2014, 09:55
480981
480982
Bu çiçeği çok beğenerek aldım.İlgili başlıkta ismini sordum.Ne olduğunu öğrenip,öyle saksılamak istiyorum.Yaprakları sukulente benziyor.
Müge ablacım çiçek kalanchoe manginii :)
480986
Kırmızı yapraklarıyla bahçeme renk katacak gaura çalısı.Hele bir de top gibi form verebilirsem,çok hoş olur.
480987
Kışı dışarda geçiren haseki küpem,açmak üzere...
akçabardak
06-04-2014, 17:35
Merhabalar akçabardak abla,sanırım hala Ayvalığa dönmediniz.Teşekkür ederim.Hasekileri sanırım bu yıl çözdüm.Ankara'nın ayazı da ayaz olur.Oraya dayanan bitki,bize de dayanır.Selamlar.
Sevgili mügem mesajını daha yeni gördüm gözümden kaçırmışım. Artık Ankara'da değiliz 2 hafta oldu Ayvalık'a döneli, bu aralar pek sık girmiyorum foruma malum, bahçe işleri ev işleri derken 2 hafta geçti bile, yorgunluktan biraz da rahatsızlandım. Bu arada haseki küpem bütün kışı dışarıda geçirdikten sonra nihayet sapa sağlam Ayvalık'a gelebildi, şimdi tomurcuklanmaya başladı.
Bahçen çok güzel renklenmiş yeni aldıkların bitkilerini de sağlıkla iyi günlerde büyüt hepsi de biribirinden güzeller, ellerine sağlık sevgiler.
münevver48
06-04-2014, 21:35
sevgili mügem, avatarını ben çok beğendim. geçtiğimiz yıl aynı açelyadan bende almıştım fakat yaşayamadım.inşallah seninki yaşar.gaura çalısı açınca çok hoş oluyor.bakalım ne renk açacak. hepsini güle güle büyütürsün. bizlerede güzel görüntüleri sunarsın.kızın da maşallah çok zevkliymiş.
YeniGine
07-04-2014, 00:17
480983
Yine pazardan 3 rengini aldığım çiçeğim.Adını bilmiyorum.Mevsimlik gibi görünüyor.
Sevgili mügem bir sürü çiçeğin var ama işte yine duramıyoruz görünce, beğenince alınmalı. Zaptedemiyoruz kendimizi... Yeni çiçeklerin çok güzeller, güle güle büyütesin inşallah...
Bu çiçeğin yanılmıyor isem Ömürsüz Çiçek dediklerinden...
Sevgili mügem mesajını daha yeni gördüm gözümden kaçırmışım. Artık Ankara'da değiliz 2 hafta oldu Ayvalık'a döneli, bu aralar pek sık girmiyorum foruma malum, bahçe işleri ev işleri derken 2 hafta geçti bile, yorgunluktan biraz da rahatsızlandım. Bu arada haseki küpem bütün kışı dışarıda geçirdikten sonra nihayet sapa sağlam Ayvalık'a gelebildi, şimdi tomurcuklanmaya başladı.
Bahçen çok güzel renklenmiş yeni aldıkların bitkilerini de sağlıkla iyi günlerde büyüt hepsi de biribirinden güzeller, ellerine sağlık sevgiler.
Geçmiş olsun akçabardak abla,dün ben de,henüz kapalı mekanda duran sardunyalarımı çıkardım.2'şerli 3'erli tenekelere diktim.Baygın oldukları için resimlemedim.Dirilsinler,sayfama koyacağım.Ben de akşama kadar uğraşmama rağmen toparlayamadım.Bahçem şuan çay çanağı gibi;) Birazdan inip düzenlemeye devam edeceğim.Sevgiler.
sevgili mügem, avatarını ben çok beğendim. geçtiğimiz yıl aynı açelyadan bende almıştım fakat yaşayamadım.inşallah seninki yaşar.gaura çalısı açınca çok hoş oluyor.bakalım ne renk açacak. hepsini güle güle büyütürsün. bizlerede güzel görüntüleri sunarsın.kızın da maşallah çok zevkliymiş.
Beğenmenize sevindim Münevver hanım,Bazen çok özenip beğenerek aldığımız bitkiler,maalesef bizi beğenmiyor :( Bakalım bizim bahçeyi sevecek mi?Gaurayı pembe açar biliyorum,değişik renkleri de mi var? Selamlar.
Sevgili mügem bir sürü çiçeğin var ama işte yine duramıyoruz görünce, beğenince alınmalı. Zaptedemiyoruz kendimizi... Yeni çiçeklerin çok güzeller, güle güle büyütesin inşallah...
Bu çiçeğin yanılmıyor isem Ömürsüz Çiçek dediklerinden...
Merhaba YeniGine abla,bu yıl çiçek almak konusunda,daha seçiciyim.Her çiçek her bahçeyi sevmeyebiliyor.Her çiçeğe atlamamyı yavaş yavaş öğreniyorum.Olacak mı diye denemek için de değişik çiçeklerden ekliyorum.Ömürsüz çiçek,sanki bol güneş isteyecek gibi bir his var içimde.Bakalım ne olacak?
emrecan3535
07-04-2014, 10:43
ellerinize emeğinize sağlık çok uğraşıp harika ççekler yetiştirmişsiniz.
Bahçeme hoşgeldiniz Emrecan bey, beğenmenize sevindim.İnşallah sizin de bol çiçekli bitkileriniz olur.Selamlar.
482027
Siyah gülüm tomurcukta...
482028
Kışı dışarda geçiren çiçeklerim..
482029
Yeni sayfayı kendi çektiğim fotoğraflarla yaptığım bu kolaj çalışmasıyla açmak istedim.
Bu arada belirtmek istediğim bir konu var.Sayfamdan, sanırım bahçemle ilgisiz olduğu için çıkarılan fotoğraflar var.İlgili başlıklara taşınacak.Bu yüzden mesajlar arasındaki kopukluklar için kusura bakmayın.Saygılar.
482032
Sıklamenim,alındığı toprakta duruyor.Taş gibi sert bişey.Çiçekli olduğu için değiştirmedim.Bu arada bizde ki adı kırkım çiçeği.Yabani olanı dağda bayırda mevcut.
482034
Yöremizde çamların altında görüldüğünden olsa gerek çam çiçeği adıyla bilinir.Bir belgeselde tırnaklı orkide olduğunu izlemiştim.Bakalım soğanlar seneye kadar yaşayacak mı?
482036
Herhalde ters lale çeşidi olmalı.Yöremizde dikguk ya da diliguk çiçeği olarak bilinir.Bu yabani çiçekleri,kendi tarlalarımızdan toprağıyla kaldırarak saksıya diktim.Yaşayacaklar mı diye merak ediyorum.
482040
Yine bir yabani bitkiyi evde yaşatma çalışmam.Minik aşk merdivenine benzeyen bu bitkiyi,dere kenarındaki kaya aralıklarından buldum.
482041
Bu da yine nemli taş aralarından bulduğum ve sukulente benzettiğim bitkim.Ortasında piramidal yapıda tomucuk oluşumu var gibi...
Bu yüklediğim yabani çiçeklerin gerçek adlarını bulup,en kısa zamanda ekleyeceğim.
482043482042
Doğadan getirdiğim ve en sevdiğim bitkilerden biri.Sütleğen.Yol kenarında top formlu olanlarını gördüm.En kısa zamanda kazma kürekle yollara düşüp,eve getirmek gerek ;)
482045
482046
Klasik,beyaz,kokulu çiçekli hostamı kapalı ortamdan yeni çıkardım.Köyümüzdeki adı -ağustos zambağı-
Alttaki renkli saksılarda ise,sevgili alacakaranlıktan aldığım 3 çeşit hostam var.Dört gözle patlamalarını bekliyorum.
482047
Fotoğrafı çektiktan sonra dibine toprak koydum.Sımsıkı kök olmuş ama şikayeti yok.Dertsiz bir bitki.Suyu çok seviyor.Özel bir toprak - gübre ihtiyacı yok.Sanırım akvaryum bitkisi olarak da kullanılıyor.
482048
Bu çiçeğe yaz telgrafı adını ben verdim.İlk sayfadaki telgraf çiçeklerinden mavi olanı ,ona ait. Görünüşü,çiçek yapısı,yaprak yapısı tradescantialara çok benziyor.Tek farkı, hava soğuyunca öldü ve bu saksıdakiler tohumdan ,ekmeden,tekrar çıktı.Evin içinde bir kaba tohumunu ekmiştim,onlar çıkmadı.Herhalde tohumlar,soğuklamak isteyen tür diye düşünüyorum.
482050
Efendim tanıştırayım,bu yeni horozumuz,Çilli Efe.Ablam hediye etti,sağolsun.Kafasına efe külahı takmış gibi,ayağında da tozlukları var.Bu yüzden efe.
482051
Bu da ilk horozum,geleli 5 ay kadar oldu.Çilli Paşa.
482052
Bunlar da tavuklarımın 2 tanesi.Diğerleri poz vermedi :rolleyes:
3tane de yeni buzağım var.Onları da en yakın zamanda sizlerle tanıştıracağım.Şimdi annemin frezyalarını - frezya- başlığına koyacağım.Şimdilik hoşçakalın.
483153
Merhabalar,buzağılarımızın birkaç fotoğrafını çektim .Bunlar en yeniler,Aziz,Mehmet ve Celil.
Ayaktaki Aziz buzağı,1 ay 10 günlük.Mehmet buzağı tam 1 aylık.Celil buzağı ise 20 günlük.
483154
483155
Yeni buzağıların yanında Veli ve İpek (afedersiniz) eşşek sıpası gibi görünüyorlar.
483156
Bu en yeni lamamız,pardon buzağımız ;)
483157
483158
Bu kadar benzemelerinin bir sebebi var.Onlar teyze - yeğen.Ama haberleri yok.
Merhaba Sayın mügem Sayfalarının hepsini tek, tek inceledim tek kelimeylen hayran kaldım diye bilirim, Herşeyi okadar güzel, okadar düzgün anlatmışınki hayran kaldım doğrusu. Ayrıca köyünüde çok beğendim çiçeklerin sanki senin emeğin olduğunu haykırıyorlar insana bakarken eline, yüreğine sağlık yeni resimlerini ve izlenimlerini bekliyorum hoşcakalın.
serpil D
19-04-2014, 00:26
436089
Bodur sardunyam ve minyatür ceylanım çok iyi dost olmuşlardı,maalaesef onları nazar ayırdı..
436090
Vapur dumanlarım bu resimdeki formlarını kaybettiler,çiçekleri iyice küçüldü.
436091
Kanalarımı ayırarak ve annemle takas yaparak üretmiştim.5 teneke kanam var.3.çiçeklerini açıyorlar.
436092
Zahide küpelim.Küpeli yetiştiremiyorum diye bir önyargım vardı,bu yıl başardım,inşallah kışı da atlatırsak,daha çok küpelim olsun istiyorum.
436093
Achimenesim,adı Melahat.Bilin bakalım bizim köyde adı ne?
-Sibel Can küpesinin moru-:rolleyes:
Kana lara bayıldım sevgili Mügem özellikle yaprağı iki renkli olanına daha ö
nce hiç görmemiştim..
gürcan_keskin
28-04-2014, 08:05
Merhaba sayın mügem.
Yeni çiçekleriniz birbirinden güzel.
Aynı zamanda aziz, mehmet, celil, ipek, veli, çilli efe, çilli paşa :p:p bunlarda çok tatlı...
Tavuklarınız yumurta veriyor mu?
Sevgilerle...
Buzağı,tavuk,horoz çicek derken sayfayı gezmeye doyamadım..Teşekkür ederim...Sevgi ve saygılar....Kolay gelsin...
Merhaba sayın mügem.
Yeni çiçekleriniz birbirinden güzel.
Aynı zamanda aziz, mehmet, celil, ipek, veli, çilli efe, çilli paşa :p:p bunlarda çok tatlı...
Tavuklarınız yumurta veriyor mu?
Sevgilerle...
Hoşgeldiniz sayın gürcan keskin.Teşekkür ederim.Tam bu buzağıların fotosunu yüklediğim gün (yani 14 nisan) ve ayın 18'inde olmak üzere,2 buzağımız daha oldu.Yağış dolayısıyla fotoğraflayamıyorum.
Tavuklarımın 3 tanesi geçen yıldan,2 tanesi piliç irisi.Bugün ilk kez 4 yumurta aldık.Genelde 3 oluyor.
Selamlar.
Buzağı,tavuk,horoz çicek derken sayfayı gezmeye doyamadım..Teşekkür ederim...Sevgi ve saygılar....Kolay gelsin...
Hoşgeldiniz sevgili sonkez,herzaman sayfama beklerim.Mümkün olduğunca,köyümün güzelliklerini,hayvanları,bitkileri,ağaçları,payla şmaya çalışıyorum.Benden de selam ve sevgiler...
gürcan_keskin
01-05-2014, 22:42
Hayırlısı olsun sayın mügem. Gözünüz aydın. :p
488432
Merhabalar.Yağmurdan fırsat buldukça bahçemi düzenlemeye çalışıyorum..
488435
Hostalarım ve küpe çiçeklerim,en sevdikleri gölgeye yerleştiler.
488437488436
İlk fotodaki hostam,sayın alacakaranlıktan gelen,alaca yapraklı hostam.Büyümüş olan,geçen yıldan,klasik hosta funkie.
488440488439
Bunlar da yine alacakaranlıktan aldığım hostalarım.İlki wide brim,yapraklarında açık ve koyu yeşil hakim.Diğerinin adını karıştırıyorum.Ya albomarginata,ya da mediovariegeta.Yapraklara hayranım.Açmasa da olur ;)
488441
Ortancalarım yavaş yavaş tomurcuklanıyor.Büyüdükçe sıkışacaklar.Tenekeleri biraz aralamak gerekecek.
488442
488443
488444
Sedumlarımı çok seviyorum.Hepsinin adını aklımda tutamasamda..;)
488445
Bahçemdeki tek gülüm,kokusu da var...
15.sayfamın açılışını,gülüme verdim...
488446
488447
Leylağımı size şikayet ede ede,nihayet açtığını gördüm.
488448
Tek tük açıyor ama olsun,yapraklarıyla bahçeme hoşluk katıyor.
488449
Minik çiçekli mavişim,aldığımda sıcaktan kavrulmuş vaziyetteydi.Şimdi toparladı ve ilk çiçeğini sundu.
488450
488451
İlki geçen yıldan,kışı dışarda geçiren haseki küpem.Diğeri ise baytömürceğin tohumlarından çıkanlar.İnşallah açtıklarını da paylaşacağım.
488452
Mor oxalis habire yaprak çıkarıyor.Bu yıl saksıyı doldurabilecek mi bakalım.
488453
Çiçekçi,hanımın sigarası diyor.Tam adını söyledim.Bana şöyle dedi: İnternet adıdır o.Arkamı döndüm ve koptum :D :D :D
488455
Şimdilik bahçemi sevdi ama çok sıcaklarda ne yapar bilmem?
488456
Hüsnüyusufum da iyice tomurcukta..
488457
Bu miniklerin tohumlarını öylesine saksıya bırakıvermiştim,çimlenmiş.Bakalım büyüyünce ne olacaklar.
488458
Erengülüm de çiçeklerini yenilemeye devam ediyor.
488459
Buz çiçeğim de keyiflenmeye başladı.
488460
488461
Onbiraylıklarıma da kışı dışarıda geçirmek yaradı.Ama şuan şiddetli yağmur yağıyor.Gerçi çiçeklerimin çoğu ağaç altında ama,endişeleniyorum.
Ooo saat 2 olmuş.Bu gecelik bu kadar.Herkese Allah rahatlık versin.İyi geceler..
münevver48
02-05-2014, 07:11
sevgili mügem, maşallah çiçeklerine hepsi pek güzel açmış.ellerine sağlık canım.yer minesi için sorun yok. benim bahçemde yılladır açıyorlar buralar yazın kavruluyor.senin minelerin daha şanslı yalnız saksı değilde yere ekersen daha keyifli açıyor. benimkiler coştukça coştu.kontrol altına almassam diğer çiçeklerime zararı olur diye çiçekleri geçtiğinde bir güzel buduyorum.sağlıcakla kal sevgiler.
bay tömürcek
02-05-2014, 09:47
Müge ablacım maşallah çiçeklerin harikalar Allah nazarlardan saklasın :) onbir ayların yağmurda çiçekleri aşağıya eğiliyor bazen de saplarından bükülüp solabiliyolar yağmur görmeseler daha iyi olur :) Mor yoncan bu sene doldurur abla o saksıyı çok fazla çoğalıyor ve çok güzel çiçek açıyor :) Hasekilerin de çıkmışlar müge abla inşallah sürekli kalırlar bahçende bizimkiler belki otuz senedir varmış bizde bi kere dikmiş babannem, artık hep tohumdan çıkıyolar kökleri de duruyor zaten :)
Güller,leylaklar kısacası çicekleriniz ne kadar güzel..Emeklerinize sağlık..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.