View Full Version : Doğal bal satışı 2013
2014 yılı yeni ürün bal satışı aşağıdaki linktedir.
http://www.agaclar.net/forum/toprak-gubre-gida-malzeme-basili-yayin-tarla-bag-bahce-arazi-vb-satis/35322.htm
Balın süzgeçten geçirilmesi...
2 kavanoz için 92 TL havaleyi yarın yapıyorum.
Saygılarımla
2 kavanoz için 92 TL havaleyi yarın yapıyorum.
Saygılarımla
Sayın fsuzen, siparişinizi onaylıyorum. Selamlar...
Bal kazanından bal doldurdum. Hayıt balının rengi çam balına göre daha açık. Akışkanlığı da çam balından fazla...
Ben de rica edeceğim. Eşim petek balını çok sevdiği için petek balı yok mu diye soruyor.
Bir kavanoz süzme bal gönderebilirseniz mutlu olurum.
Adresimi özelinize yazıyorum.
Ben de rica edeceğim. Eşim petek balını çok sevdiği için petek balı yok mu diye soruyor.
Bir kavanoz süzme bal gönderebilirseniz mutlu olurum.
Adresimi özelinize yazıyorum.
Sayın Güler, bir kavanoz süzme bal siparişinizi onaylıyorum. Balı yarın kargoya vereceğim.
Petek balı muhafaza etmek İzmir gibi bir yerde çok zor. Sıcak nedeniyle petekler çok çabuk güveleniyor, bu nedenle peteklerin tamamını süzdüm.
Arıları çam bölgesine çıkaracağım. Bir iki ay içinde doğal petekli bal elde edebilirim. O zaman size bilgi vereyim. Selamlar...
92 TL havaleyi yaptım.
Saygılarımla:)
kamil bey biraz once 46 tl'yi hesabiniza yolladim. adresim ozelinizde.
kamil bey biraz once 46 tl'yi hesabiniza yolladim. adresim ozelinizde.
Sayın nkutsay, balınızı hazırlıyorum. Selamlar...
Sayın fsuzen ve Sayın nkutsay, ballarınızı kargoya verdim. Balı oda sıcaklığında muhafaza ediniz. Afiyet olsun.
Tesekkurler kamil bey neden oda sicakligi dediniz? biz bali hep dolaptan soguk tuketiriz. hatta ilinmasin diye dolaptan en son o cikarilir kahvalti sofrasina. sekerlenecek mi dolapta durursa?
Tesekkurler kamil bey neden oda sicakligi dediniz? biz bali hep dolaptan soguk tuketiriz. hatta ilinmasin diye dolaptan en son o cikarilir kahvalti sofrasina. sekerlenecek mi dolapta durursa?
Sayın nkutsay, size gönderdiğim çiçek balı vakti zamanı gelince kıristalize olacaktır. Soğuk hava kıristalize olmayı hızlandırır. Bu nedenle oda sıcaklığı dedim. Geçen yıl aynı yöreden elde ettiğim bal Ocak ayına kadar akışkanlığını korudu. Ocak ayından itibaren kıristalize oldu. Size gönderdiğim balda da Aralık ayına kadar sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Oda sıcaklığında... Buzdolabında garanti veremem:) Balı koyu kıvam yemeyi seviyorsanız; sofraya koyacağınız miktarı dolaba koyabilirsiniz.
menekşecibaba
20-08-2013, 09:17
Kamil bey biraz once 46 tl'yi hesabiniza havale çıkardım . Adresimi ozelinize yolluyorum.Selamlar.
santiyago1200
20-08-2013, 14:52
Kamil bey 46 tl hesabınıza yatırdım.yeni adresimi özelden yazdım,teşekkürler:)
Kargomu aldım.
Sayın menekşecibaba ve Sayın santiyago1200, siparişlerinizi Pazartesi günü kargoya verebileceğim.
Bugün Burdur'a geldim. Buradan Antalya'ya geçeceğim. Gecikme için özür diliyorum. Saygılarımla...
Sayın Güler, balınızı bu sabah kargoya verdim. Afiyet olsun.
Sayın menekşecibaba ve Sayın santiyago1200, ballarınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
Sayın Ozgurk, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
Sayın kgursan, Sayın Çamtepe ve Sayın Poyrazz; ballarınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
Benol Hazaroğlu
29-08-2013, 08:06
1 kavanoz da ben rica ediyorum. Adres bilgilerim kaybolduysa tekrar göndereyim.
1 kavanoz da ben rica ediyorum. Adres bilgilerim kaybolduysa tekrar göndereyim.
Sayın Hazaroğlu, adresinizi bildiriniz. Selamlar...
Sayın Hazaroğlu, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
Dilek Sarıkaya
30-08-2013, 21:09
Kamil Bey 1 kavanozda ben rica ediyorum.Pazartesi havalenizi yaparım.Adres bilgilerimi mesaj olarak yazacağım. İyi günler
Kamil Bey 1 kavanozda ben rica ediyorum.Pazartesi havalenizi yaparım.Adres bilgilerimi mesaj olarak yazacağım. İyi günler
Sayın Sarıkaya, siparişinizi onaylıyorum. Selamlar...
habipapo
31-08-2013, 08:53
sayın kamil 35 elinizde çiçek balı kaldı
mı
sayın kamil 35 elinizde çiçek balı kaldı
mı
Sayın habipapo, şu anda elimde 14 kavanoz çiçek balı vardır.
Kamil bey, 3 kavanoz hayıt 2 kavanoz çiçek balı mevcutsa bilgi verebilirmisiniz. Ayrıca betek bal elde ederseniz ayırmanız veya bilgi vermeniz mümkün mü
Kamil bey, 3 kavanoz hayıt 2 kavanoz çiçek balı mevcutsa bilgi verebilirmisiniz. Ayrıca betek bal elde ederseniz ayırmanız veya bilgi vermeniz mümkün mü
Merhaba Asiye Hanım, elimdeki bal çiçek balıdır. Hakim nektar hayıt çiçeklerinden elde edilmiştir. Siparişinizi 5 kavanoz çiçek balı olarak onaylıyorum.
Petek balı konusunda size bilgi vereceğim. Selamlar...
Sayın Dilek Sarıkaya, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
Benol Hazaroğlu
02-09-2013, 21:39
Kargom geldi. Teşekkür ederim.
süleyman bey
08-09-2013, 18:03
Merhaba Kamil bey,
2 kavanoz çiçek balı rica edicem.Ödemesini yarın sabah eft. olarak yapacağım.
uzun zamandır sadece sizden aldığımız balı yemekteyiz.Emekleriniz için teşekkür
ederiz.
Merhaba Kamil bey,
2 kavanoz çiçek balı rica edicem.Ödemesini yarın sabah eft. olarak yapacağım.
uzun zamandır sadece sizden aldığımız balı yemekteyiz.Emekleriniz için teşekkür
ederiz.
Siparişinizi onaylıyorum. Selamlar...
Süleyman Bey, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
habipapo
11-09-2013, 11:30
sayın kamil35 dün bal elime ulaştı teşekkür ederim
ferhatdegirmenc
13-09-2013, 07:08
Merhaba Kamil Bey,
1 kavanoz çiçek balı ve 200 gr polen gönderebilir misiniz ?
Adresi özelinize yollyacağım.
İyi günler
Merhaba Kamil Bey,
İyi günler
Siparişinizi onaylıyorum.
Merhaba Kamil Bey,
İyi günler
Bal ve poleni kargoya verdim. Afiyet olsun.
Bugün yeni bal hasadını gerçekleştirdim. Süzme bal satışı başlamıştır.
ferhatdegirmenc
30-09-2013, 10:10
Merhaba Kamil Bey,
Geç yazıyorum biraz fakat bal elime siz gönderdikten 5 günü (Kargonun maharetsizliği sayesinde ) ulaştı. Bal ve polen gerçekten çok güzel. Özenli kutulamanız içinde ayrıca teşekkür ederim.
Kamil bey, bir kavanozda ben alabilir miyim?
Kamil bey, bir kavanozda ben alabilir miyim?
Siparişinizi onaylıyorum. Selamlar...
Sayın tekant, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
kamil bey bende bal almak istiyorum elinizde mevcutmu var ise 3 kavonoz alıcam cevabınızı bekliyorum
polende varmı onun fiyatını anlıyamadım ne kadar olduğunu yazarsanız sevinirim
kamil bey bende bal almak istiyorum elinizde mevcutmu var ise 3 kavonoz alıcam cevabınızı bekliyorum
Üç kavanoz bal siparişinizi onaylıyorum. Polen satışım aşağıdaki linktedir.
http://www.agaclar.net/forum/toprak-gubre-gida-malzeme-basili-yayin-tarla-bag-bahce-arazi-vb-satis/31115.htm
tkorkunckaya
08-10-2013, 01:41
Kamil Bey,
1 kavanoz da ben almak isterim, balınız var ise, yazarsanız havale ve adres bilgilerini özelden ileteyim.
Kolay gelsin, teşekkürler.
Kamil Bey,
1 kavanoz da ben almak isterim, balınız var ise, yazarsanız havale ve adres bilgilerini özelden ileteyim.
Kolay gelsin, teşekkürler.
Sayın tkorkunckaya, siparişinizi onaylıyorum. Selamlar...
Sayın tkorkunckaya, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
tkorkunckaya
09-10-2013, 12:31
Kamil Bey,
Kargomuz sabah elimize geçti, bir geç kahvaltı daha yapmak zorunda kaldık ama pişman değiliz :) çok teşekkürler, bal tam çam balı gibi ağır değil, kokusu harika sayfanızdaki çiçeklerin hepsini birarada koklamış kadar olduk, elinize emeğinize sağlık.
izmirgrubu
09-10-2013, 17:26
Kamil bey acaba elinizde balınız kaldı mı?
Kamil bey acaba elinizde balınız kaldı mı?
Sayın izmirgrubu, elimde bal vardır.
Sayın Ayred, 3 kavanoz bal ve 600gr poleni kargoya verdim. Poleni buzdolabında saklayınız. Afiyet olsun.
tkorkunckaya
05-11-2013, 20:34
Kamil Bey,
E-posta yazdim, buradan da ileteyim, hangisini önce görürseniz artık.
2 kavanoz bal rica ediyorum. Polen de artık 2014 üretimine, olduğu zaman gönderebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim, emeğinize sağlık.
Kamil Bey,
E-posta yazdim, buradan da ileteyim, hangisini önce görürseniz artık.
2 kavanoz bal rica ediyorum. Polen de artık 2014 üretimine, olduğu zaman gönderebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim, emeğinize sağlık.
Sayın tkorkunckaya, 2 kavanoz bal siparişinizi onaylıyorum. Selamlar...
Sayın tkorkunckaya, 2 kavanoz balı kargoya verdim. Afiyet olsun.
Geçen hafta (02/11/2013 tarihinde) püren bölgesinde küçük bir bal hasadı yaptım. Elimde satışa hazır 1400gr lık 13 adet püren balı vardır. Balda püren çiçeğinin kokusu hissedilmektedir. Bal saf püren balı değildir. Tahmini söylüyorum bal içinde %30-35 püren nektarı bulunabilir. Püren çiçeğinin aroması güçlü olduğu için balda kendini hissettiriyor.
Cahilliğimi mazur görün lütfen. Balınız %100 çiçek balı mı?
Sayın Günüm, arılarım püren bölgesinden önce çamda, ondan öncede hayıt çiçeğinin hakim olduğu bir bölgede idi. 57. mesajda püren balı diye belirttiğim balda bu üç yere ait bal birbirine karışmıştır. Baskın aroma püren çiçeğine ait olduğu için püren balı diye isimlendi. Bal %100 çiçek değildir. Çiçek çam karışımıdır.
Ayrıca daha önce çam bölgesinde hasat ettiğim bal satışım da devam etmektedir.
Arılarımın nerelerde konakladığını daha ayrıntılı olarak aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/uzak-bahcelerin-yakin-isbirligi/20556.htm
319. mesajda püren çiçekleri de görülüyor.
santiyago1200
14-11-2013, 16:23
Kamil bey özelden mesaj attım bakarmısınız..
Sayın santiyago1200, bir kavanoz püren balını kargoya verdim. Afiyet olsun.
Sayın Zeytinlibahçe, 5400gr balı kargoya verdim. Afiyet olsun.
ugurdogan76
01-12-2013, 11:39
Kamil Bey iyi günler, 2 kavanoz püren balı 1 kavanoz çam balı ve eğer varsa oğlum için 200 gram polen almak istiyorum fiyatı ne kadar tutuyor yazarsanız yarın ödemeyi yaparım,
Verdiğiniz hizmet çok önemli gerçek bal ve polen bulmak çok zor, teşekkür ederim.
Kamil Bey iyi günler, 2 kavanoz püren balı 1 kavanoz çam balı ve eğer varsa oğlum için 200 gram polen almak istiyorum fiyatı ne kadar tutuyor yazarsanız yarın ödemeyi yaparım,
Verdiğiniz hizmet çok önemli gerçek bal ve polen bulmak çok zor, teşekkür ederim.
Sayın ugurdogan, polenim tükendi. Bal siparişinizi onaylıyorum. Selamlar...
Sayın Uğurdoğan, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
ugurdogan76
05-12-2013, 17:05
Kamil bey cok tesekkur ederim ballarimi bugun teslim aldim. 2 kavanozu kendim icin almıştım. , digerini babama aldım. , kolay kolay bisey beğenmeyen babam bali cok begendi.
Zeytinlibahçe
07-12-2013, 22:21
Kamil bey gönderdiğiz balları teslim aldık, öncekiler gibi mükemmel.
Teşekkürler, ellerinize sağlık
Kamil Bey, elinizde varsa bir kavanoz püren balı alabilir miyim?
Kamil Bey, elinizde varsa bir kavanoz püren balı alabilir miyim?
Sayın Günüm, siparişinizi onaylıyorum.
Günaydın Kâmil Bey. 46 lirayı hesabınıza biraz önce gönderdim. Adres bilgilerimi özel mesaj olarak gönderiyorum. Tüm hizmetleriniz için Allah razı olsun.
ferhatdegirmenc
09-12-2013, 17:29
Merhaba Kamil Bey,
Banada bir kavanoz bal gönderebilir misiniz ?
Teşekkürler
Merhaba Kamil Bey,
Banada bir kavanoz bal gönderebilir misiniz ?
Teşekkürler
Ferhat Bey, siparişinizi çam balı olarak onaylıyorum. Selamlar.
ferhatdegirmenc
10-12-2013, 08:58
Merhaba,
Ücreti hesabınıza eft yaptım. Adres bilgilerimde bir değişiklik yok. Aynı adrese gönderebilirsiniz.
İyi günler
Sayın Günüm ve Sayın Ferhatdeğimenc, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
Ferhat Bey, sizin balınız da püren balı oldu:)
Püren balım tükenmiştir. Çam balı satışım devam ediyor.
Kâmil Bey, balımı teslim aldım. Anlatacak söz bulamıyorum. Püren çiçeği meğer ne muazzam bir tat ve koku veriyormuş bala. Elleriniz dert görmesin. Böyle bir mucizeyi insanların faydalanmasına verdiği için yüce Allah'ıma şükürler olsun.
püren balı bir daha ne zaman olur kamil bey denemek isterim...
püren balı bir daha ne zaman olur kamil bey denemek isterim...
Seneye Kasım ayında inşaallah... Her yıl olma garantisi yok, havaya bağlı...
Sayın Ogicik, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
süleyman bey
21-12-2013, 18:43
Merhaba Kamil bey,
2 kavanoz (Çiçek + çam balı) rica edicem.
Teyid ederseniz pazartesi 92TL. eft.yapacağım.
Merhaba Kamil bey,
2 kavanoz (Çiçek + çam balı) rica edicem.
Teyid ederseniz pazartesi 92TL. eft.yapacağım.
Merhaba Süleyman Bey, siparişinizi onaylıyorum. Selamlar...
süleyman bey
23-12-2013, 09:25
Kamil hocam,
Ödemenizi eft.olarak yaptım.Özelden adres bilgilerimi bildirdim.
Sizden ricam hafta içi elimde olacak şekilde göndermeniz.
Süleyman Bey, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
Sayın Çamtepe, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun...
Sayın santiyago1200, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
Bir kavanoz bal rica ediyorum.
46 TL havaleyi yaptım.
46 TL havaleyi yaptım.
Teşekkür ederim. Siparişinizi yarın kargoya vereceğim.
Sayın fsuzen, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
Kargom geldi.
Saygılarımla
skanatlar
24-01-2014, 14:30
Kamil Bey Merhaba,
46 tl eft gönderdim çiçek + çam balı rica ediyorum. Adres bilgilerini özelden yazıyorum
Dilek Sarıkaya
25-01-2014, 17:12
Merhaba Kamil Bey,
Elinizde varsa ben de 1 kavanoz bal istiyorum. Eğer varsa adres bilgilerimi size bildireceğim. İyi günler
Merhaba Kamil Bey,
Elinizde varsa ben de 1 kavanoz bal istiyorum. Eğer varsa adres bilgilerimi size bildireceğim. İyi günler
Dilek Hanım, siparişinizi onaylıyorum.
Kamil Bey Merhaba,
46 tl eft gönderdim çiçek + çam balı rica ediyorum. Adres bilgilerini özelden yazıyorum
Balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
Dilek Sarıkaya
26-01-2014, 19:05
Merhaba Kamil Bey,
Ben siparişimi 2 kavanoza çıkarıyorum. Hesabınıza 92 tl havale çıkartacağım. İyi günler.Bilgilerimi özelden yazacağım
Merhaba Kamil Bey,
Ben siparişimi 2 kavanoza çıkarıyorum. Hesabınıza 92 tl havale çıkartacağım. İyi günler.Bilgilerimi özelden yazacağım
Sayın Dilek Sarıkaya, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
sındırgılı
01-02-2014, 22:35
Sevgili Kamil,
Uzun zamandir gorusemedik, Bende 2 kavanoz bal istiyorum. Pazartesi gunu posta ceki hesabina 92 TL yatiracagim.Umarim, Adres bilgilerimi kaybetmemissindir.
Sevgiler
Sinan Sindirgili
Sevgili Kamil,
Uzun zamandir gorusemedik, Bende 2 kavanoz bal istiyorum. Pazartesi gunu posta ceki hesabina 92 TL yatiracagim.Umarim, Adres bilgilerimi kaybetmemissindir.
Sevgiler
Sinan Sindirgili
Sinan Abi, siparişinizi onaylıyorum. Adres kargoda kayıtlıdır. Selamlar...
Sinan Abi, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
patlamıs_mısır
10-02-2014, 13:41
Merhaba Kamil bey,
1400 gr çam balı istiyorum adresim sizde olması gerekiyordu.
yarın ücretini hesabınıza havale ederim.
Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Siparişinizi onaylıyorum. Balınızı çarşamba günü kargoya verebilirim. Selamlar...Merhaba Kamil bey,
1400 gr çam balı istiyorum adresim sizde olması gerekiyordu.
yarın ücretini hesabınıza havale ederim.
Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
patlamıs_mısır
11-02-2014, 10:14
Kamil bey,
46 tl az önce hesabınıza havale ettim.
iyi çalışmalar..
Sayın patlamıs mısır ve Sayın Ogicik, ballarınızı kargoya verdim. Afiyet olsun. Acelem vardı takip numaralarını alamadım. İhtiyaç durumunda takip numaralarını öğrenebilirim.
Kamil bey,
46 tl az önce hesabınıza havale ettim.
iyi çalışmalar..
patlamıs_mısır
15-02-2014, 13:55
Balım geldi,
Arılarınızın emeğine sağlık:)
Teşekkür ederim, kolay gelsin.
Kamil Bey iyi günler, bal satişlarınız sürüyormu, fiyatlarda değişiklik varmı bildirmeniz rica.
Kamil Bey iyi günler, bal satişlarınız sürüyormu, fiyatlarda değişiklik varmı bildirmeniz rica.
Bal satışım devam ediyor. Şu anki bal fiyatı kg= 35TL dir.
1400grX35= 49TL
Kamil Bey, hesabınıza 49 tl havale ettim. Adresimi özelden bulabilirsiniz.
kamil bey ;
satışınız devam ediyormu
devam ediyorsa bir kavanoz'da ben almak istiyorum
iyi günler
kamil bey ;
satışınız devam ediyormu
devam ediyorsa bir kavanoz'da ben almak istiyorum
iyi günler
Sayın fixture, balınızı dün kargoya verdim. Afiyet olsun.
kamil bey ;
ödeme yapılmıştır.
iyi günler
kamil bey ;
ödeme yapılmıştır.
iyi günler
Teşekkür ederim. Para hesabıma geçti. Balınızı Cumartesi günü kargoya vereceğim. Pazartesi günü size ulaşır. Gönderdiğimde bilgilendirme yapacağım. Selamlar...
Sayın ahmt, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
"Merhaba Sayın kamil35
4 yaşındaki kızım için hakiki bal arıyorum. Siz Arıların beslenmesinde glikoz şurubu, şeker vs kullanıyor musunuz?bazı dönemler arılar aç kalmasın diye kullanıldığını duymuştum.
Saygılar..."
İki gün önce, yukarıya kopyaladığım özel mesajı aldım. Herkesin bilgilenmesi açısından soruya burada cevap veriyorum.
Arılarımı yavru döneminde şeker şurubu ile besliyorum. Glikoz hiç kullanmadım. Beslemede glikoz kullanmayı da doğru bulmuyorum. Glikozun GDO’lu mısırdan üretildiği herkesçe malum…
Yukarıdaki soruya benzer bir çok soruya bu sitenin değişik bölümlerinde cevaplar yazdım .
Tüm Türkiye’de arılar belli dönemlerde beslemeye tabi tutulmaktadır. Burada dikkat edilecek husus arıyı beslemenin ne zaman yapıldığıdır.
Arılar yavru döneminde, daha fazla nüfus üretebilmeleri için beslenmelidir. Bu zamanda kovan içinde aşırı bal tüketimi vardır ve arı bal stoğu yapamaz. Yavru dönemi polenin en bol olduğu bahar dönemidir. Bu dönemde beslenen arı daha fazla yavru yapar ve bal dönemine güçlü bir koloni ile girilir. Bal dönemine güçlü giren koloni, verimli bir bal dönemi geçirecektir.
Ben arılarımı Şubat ayından Haziran ayının ortalarına kadar haftada 1-2 defa (200-500gr şeker şurubu ile) besliyorum. Belirttiğim tarihler arının çoğalma dönemidir. Bu dönemde arı kovan içinde bal stoğu yapamaz. Dışarıdan gelen nektar ve besleme yoluyla verilen şeker şurubu yavru üretiminde kullanılır.
İzmir’de hayıt çiçeklerinin açmaya başlamasıyla bal sezonuna girilmiş olur. Hayıt çiçeği 10 Haziran gibi açmaya başlar ve 15 Haziran gibi de bal akımı başlar. Bu tarihten itibaren arıları besleme işlemine son veriyorum.
Sonbaharda son bal hasadı gerçekleştikten sonra da arılara besleme yapılır. Kışa genç nüfusla girmek için bu gereklidir.
Şimdi gelelim besleme esnasında arılara yedirilen şekerin baldaki etkisi ne kadar olur? Yukarıda belirttiğim tarihlerde yapılacak beslemede baldaki şeker oranının %5’i (yüzde beş) geçmesi mümkün değildir.
Başka bir hesap daha yapalım; bir kovana bir yılda taşınan bal miktarı 200-400kg (koloninin gücüne bağlı olarak) , bir koloniye yapılacak şeker takviyesi de 10kg olsun. Kovan içine giren balı ortalama 300kg alırsak 10kg şeker bu balın içinde 1/30 oranında olur. Yüzdeye vurursak yaklaşık %3-4 olur.
Yukarıdaki hesap verilen şekerin bala tamamen karıştığını varsayarak yapıldı. Bu beslemenin arının stok yapamadığı ve tüketimin en yüksek olduğu dönemde yapıldığı da hesaba katılırsa baldaki şeker oranı %3’ün de altına düşecektir.
Yukarıda belirttiğim ortalama 300kg bal yanlış anlaşılmasın. Bu miktar bir yıl içinde kovana giren bal miktarıdır. Bir arıcının kovan başına alabileceği bal ise 10-20kg arasıdır. Türkiye ortalaması 16kg dır. Ben 2004’ten beri arıcılık yapıyorum, Türkiye ortalamasına hiç ulaşamadım:(
Balda çıkabilecek en masum şey şekerdir. Keşke satılan ballarda sadece şeker katkısı bulunsa da insanlar bunu güvenle tüketse…
Baldaki esas tehlike arının şeker şerbetiyle beslenmesi değildir. Arılarda bilinçsizce kullanılan vitamin, antibiyotik ve varroa ilaçlarının kalıntısıdır.
Şu ana kadar arılarımda vitamin ve antibiyotik hiç kullanmadım. Varroa mücadelesini de bal akımından en az 45 gün önce yaptım.
Bu konu üzerine yazacak çok şey var… şuan bu kadar yeter. Saygılarımla…
Bal satışım devam ediyor. Yeni ürün polen siparişlerinizi aşağıdaki linkten verebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/toprak-gubre-gida-malzeme-basili-yayin-tarla-bag-bahce-arazi-vb-satis/34234.htm
Sayın kamil35
mesajınız üzerinden yaklaşık 3 ay geçmiş, elinizde bal kaldımı? Varsa 1 kavanoz istiyorum.
Sayın kamil35
mesajınız üzerinden yaklaşık 3 ay geçmiş, elinizde bal kaldımı? Varsa 1 kavanoz istiyorum.
Sayın Termiye, satışım devam ediyor. Bir kavanoz bal siparişinizi onaylıyorum.
Polen satışım da devam etmektedir. Selamlar...
Sayın Termiye, satışım devam ediyor. Bir kavanoz bal siparişinizi onaylıyorum.
Polen satışım da devam etmektedir. Selamlar...
Sayın kamil35, Eft yapıp bilgi vereceğim teşekkür ederim.
Kamil Abi Selamlar
1400 gr lık kavanoz = 49TL 2 adet gönderir misin.
Kolay gelsin.Petek zamanıda görüşelim
Oğuzhan Gelişli
Arçelik Servisi
Ateş Cad. NO:4
Bağesan San.
Karabük
78000
Adresi mesaj atıyorum
Sayın Oğuzhan, 2 adet 1400gr bal siparişinizi onaylıyorum. Selamlar...
Sayın Oğuzhan, 2 kavanoz balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun. Balı oda sıcaklığında muhafaza ediniz.
Teşekkür ederim.Sağolun.Kolaylıklar diliyorum.Arıcanlara iyi bakın
Kamil Bey merhaba,
Bir kavanoz bal ve bir kavanoz da polen rica ediyorum.
Adresimi özelden yolladım, siz kargo bilgilerini bildirirsiniz.. :)
Çok teşekkürler,
Kolay gelsin..
Kamil Bey merhaba,
Bir kavanoz bal ve bir kavanoz da polen rica ediyorum.
Adresimi özelden yolladım, siz kargo bilgilerini bildirirsiniz.. :)
Çok teşekkürler,
Kolay gelsin..
Sayın snoopy, bal ve poleninizi kargoya verdim. Afiyet olsun. Balı oda sıcaklığında poleni buzdolabında saklayınız.
Kamil bey çok teşekkürler, siparişlerim elime ulaştı bile :D
Polenler için 200 gramlık kavanozlar demiştiniz ama 2 kavanoz geldi, 100 er gramlık herhalde tartma imkanım yok merak ettim :D yoksa eksik ödeme yapmış olmayayım :)
Kolay gelsin..
Sayın snoopy, polen 100+100= 200 gr dır. Selamlar...
Kamil bey, beni unutmayınız lütfen...Beklemedeyim
Selamlar...
Kamil bey, beni unutmayınız lütfen...Beklemedeyim
Selamlar...
Merhaba Asiye Hanım, sizin siparişlerinizi unutmadım:) 13 Ağustosta küçük bir hasat gerçekleştirdim. Bu hasatta elde edilen bal çiçek balıdır. Şu an size bu hasattan süzme bal gönderebilirim.
Siz petek bal da istiyorsunuz. Petek balı çam bölgesindeki hasattan göndereceğim. Şu an havalar çok sıcak nakliye esnasında petekler zarar görebilir. Petek balda görüntü çok önemli...
Çiçek balı isterseniz bilgi veriniz. Eylül sonuna doğru da petek balınızı hazırlayacağım. Selamlar...
2014 yılı yeni ürün bal satışım aşağıdaki linktedir.
http://www.agaclar.net/forum/toprak-gubre-gida-malzeme-basili-yayin-tarla-bag-bahce-arazi-vb-satis/35322.htm
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.