View Full Version : Deniz Börülcesi
Deniz börülcesini iyi yaptığım söylenir. İyice yıkadığım börülceleri 25 dakika kaynamakta olan suya atıp haşladıktan sonra hemen soğuk suya atarım 5 dakika kadar beklettikten sonra süzüp ayıklarım. Sonra klasik yağ limon sarmısak sosu ile servis..
İyice yıkadığım börülceleri 25 dakika kaynamakta olan suya atıp haşladıktan sonra hemen soğuk suya atarım
Böyle mi olacaktı?
İyice yıkadığım börülceleri kaynamakta olan suya atıp 25 dakika haşladıktan sonra hemen soğuk suya atarım
25 dakika kaynayınca çok yumuşayıp çamur gibi olmuyor mu onlar?
birnefestoprak
31-07-2013, 22:58
Bir diger yontem de buharda haslamak olabilir. Tencereye az miktarda su koyup kaynattiktan sonra borulceyi suzgecin icine koyup suzgeci suya degmeyecek sekilde tencerenin icine yerlestirirseniz, kaynayan suyun buharinda borulcenin diriligi bozulmadan pisirebilirsiniz; tabii ona pismek denirse... Ben, kuskonmazi da ya onceden kaynamis suda 1 dakika kadar kalacak sekilde ya da vakit varsa buhar yoluyla boyle yaparim.
Yanlış hatırlamıyorsam suda 4 dakika haşlamak yetiyordu...
En iyisi 3 dakikadan sonra başında bekleyip, bir parçayı alıp, soğuk suya batırıp, sıyrılma denemesi yapmak.
Şimdi aklıma geldi :) TV'de bir yemek programında rastlamıştım. Suya bol tuz atıp haşlayın diyordu :)
Böyle mi olacaktı?
25 dakika kaynayınca çok yumuşayıp çamur gibi olmuyor mu onlar?
Deniz börülcesi salatası için 25 dakika ancak yetiyor. Gayet diri olduğunu söyleyebilirim. Çok körpe olanları 20 dakika kadar haşlamak yeter ama sadece Nisan ayında geçebiliyor İstanbul'da elimize.
Yanlış hatırlamıyorsam suda 4 dakika haşlamak yetiyordu...
En iyisi 3 dakikadan sonra başında bekleyip, bir parçayı alıp, soğuk suya batırıp, sıyrılma denemesi yapmak.
Şimdi aklıma geldi :) TV'de bir yemek programında rastlamıştım. Suya bol tuz atıp haşlayın diyordu :)
Ben tuzu çıksın diye 5 dakika soğuk suda bekletiyorum valla:) öbür türlü düşünemiyorum tuzdan yenmez herhalde. Ama herkesin farklı tarif ve yöntemi olabilir.
birnefestoprak
01-08-2013, 17:29
Tuz tavsiyesini Vedat Milor mu verdi? Kaya tuzuna bayiliyor :)
."..4 dakika haslamak yetiyordu" derken diriligi ve gevrekligi bozulmadan pisirmek icin gerekli sureyi mi kastettiniz?
Yanlış hatırlamıyorsam suda 4 dakika haşlamak yetiyordu...
En iyisi 3 dakikadan sonra başında bekleyip, bir parçayı alıp, soğuk suya batırıp, sıyrılma denemesi yapmak.
Şimdi aklıma geldi :) TV'de bir yemek programında rastlamıştım. Suya bol tuz atıp haşlayın diyordu :)
Tuz tavsiyesini Vedat Milor mu verdi? Kaya tuzuna bayiliyor :)
."..4 dakika haslamak yetiyordu" derken diriligi ve gevrekligi bozulmadan pisirmek icin gerekli sureyi mi kastettiniz?
Kimden duyduğumu hatırlamıyorum.
Evet, sıyrılabilecek kadar pişmesinin süresi bu kadardı. Bu yıl tekrar yaptığımda, dakikaya tekrar dikkat eder, yazarım :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.