View Full Version : 6. Adana Toplantısı (24 Kasım 2013)
Emre İlhan
29-07-2013, 10:41
Toplanıyor muyuz?:)
Tarih: 24 Kasım 2013 Pazar
Saat: 11.oo
Yer: Kültürova Brunch
Adres: Karaisalı Cad. 64001 Sokak (Yeni Valilik ve Mas Kebap civarı)
Sıcaktan baygın durumdayız, nabız alamıyorum Emre :)
yeşillim
29-07-2013, 22:31
Ne yoğun nem vardır şimdi Dizleri sızlatan türden.
Emre İlhan
30-07-2013, 09:22
Aslında doğru, biraz serinlemesini mi beklesek, yoksa kapalı bir alan mı seçsek kendimize? Optimum vs... gibi.
Ayarlamayı deneyeyim mi?:)
Adanalı üye arkadaşlar tarım fuarında toplanabilirmiyiz?
Pazar günü için plan yaparsak bitki de satın alabiliriz. Özel araç dışında Fuar alanına nasıl ulaşabiliriz, bilgisi olan var mı ?
Emre İlhan
11-10-2013, 09:30
Aklıma 2 seçenek geliyor;
1) Metroya binip, Ruh Sağlığı(Hastahane) istasyonunda inip, oradan ring servise(kırmızı otobüsler) binmek,
2) Atatürk Caddesi'nden ya da İnönü Parkı'nın önünden, "Kabasakal" mezarlığına giden dolmuşlardan biriyle fuar alanına tek vesait gitmek:)
mmanager
11-10-2013, 11:25
Ben de acaba Adanalı arkadaşlar birbirine darıldı mı diye düşünmeye başlamıştım.Kimseden ses seda çıkmadığı için.Pazar günü çok kalabalık olabilir.Geçen yıl gitmiştim tek başıma hiç tadı tuzu olmamıştı.Ama küçük paketlerde organik hayvan gübresi hediye ediyorlardı.:D.
Ne üretiyorsunuz diye sordular ben de çiçek dedim.Yalan mı !.Bu da kendi çapında üretim...Carrefoursa ya giden otobüsler oradan geçiyor,bir de itimat dolmuşları 6 numara olanlar...Saat kaçta gitsek acaba...
Arkadaşlar yarın fuar başlıyor.pazar günü toplantı yapılacak mı?
Sevgili hazan-z,
Sen bizi toplamazsan gördüğün gibi organize olamıyoruz :) Artık bizi bir toplasan diyorum :)
ne gün yaparsanız benide haberdar ederimisiniz
Ben 6 kasımda fuardayım.:D
mmanager
06-11-2013, 08:33
Merhaba tüm arkadaşlara günaydın. Bu pazar günü fuarda buluşalım .Oradan da esas toplantı hakkında ayrıntıları görüşelim.Fikri olanların fikrini alalım.İyi günler görüşmek dileğiyle...
Emre İlhan
11-11-2013, 18:38
"24 Kasım 2013 Pazar" gününe ne dersiniz arkadaşlar?:)
Sevgili hazan-z; yeni Valilik civarı, Mas Kebap yanı Kültürova Brunch'ın olabileceğini, söyledi.
Hem merkezi, hem de rahat olması açısından uygun olduğu kanaatindeyiz.
Başka toplantı mekânı önerisi olan var mı?:)
Yol tarifi;
453354
Kırmızı ile işaretli olan yer Kültürova Brunch , turuncu ile işaretli olan yer Adana Valiliği, siyah ile işaretli olan yer ise Mas Kebap.
İçim gitti yine:)
01- cemo demeyi ne cok isterdimmm:(
Benim için uygundur :)
01- maki01
Emre İlhan
11-11-2013, 19:36
01- maki01
02- Emre İlhan
İsmimi yazmayı unutmuşum:)
cemom bir şeyler yaparsın artık, bekliyoruz :)
1 ay içinde Mersin, Bursa ve haydiii Adana dersem, kocam kesin vurur beni:))
01- maki01
02- Emre İlhan
03-HAZAN-Z
Bak sevgili Cemo kollarını uzatıp 10 mt mesafe alınca kendini garantiye alıyormuşsun.Sonrasında kim tutar seni arkadaşım.(ama sakın kollarını uzatıp mesafe alınca ardından ANDIMIZ'ı okumaya kalkma.Alışkanlık bu ya...)BEKLİYORUZ!
Vay memleketim vay , yine ben eksik toplantıda , of ya of , artık ben de resimlerle idare ederim , yine bir vekil bulabilirim.:D
10 metreden uzaktan olursa tutturamaz ki:D
Yapmayın hocam, evde otomatik tüfek var:eek: Kesin vurur kör olsa bile:)
leventali
13-11-2013, 15:14
01- maki01
02- Emre İlhan
03-HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
(01-maki01) Sayın maki01, 01'leri kimseye kaptırmıyorsunuz.
Görüşmek dileğiyle...
Hiç düşünmemiştim ama yakışmış valla :))
Sanalda ilk üyeliğim hangi site ya da forumdu hatırlamıyorum ama oğulcuğumun bana "bodur" olmam nedeniyle taktığı maki lakabını daha önce başka biri tarafından kullanıldığı için alamayıp peşine plakakasını takmamla başladı :) O günden bu yana üye olduğum tüm sitelerde ardımda sanal plakamla gezelenir oldum :))
Sevgili toplantı koordinatörlerimiz hazan-z ve Emre İlhan,
Mersin ve Adana başlıklarımızda da toplantıyı duyursak mı? Kimseden ses çıkmıyor , bu başlığa bakmamış olabilirler.
Adalet Yağcı
13-11-2013, 16:45
Çok istiyorum, ama öyle garip bir zamana denk geldi ki, inşallah katılabilirim :(
Ben yine de Amasya'yı rezerve edeyim :)
01- maki01
02- Emre İlhan
03-HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
Sevgili Adalet,
Tarihi özellikle Mersin toplantısındaki önerini baz alarak belirlemiştik , bilemeyeceğiz artık :)
Adalet Yağcı
13-11-2013, 20:47
Tüm olanaklarımı seferber edeceğimden emin olabilirsin sevgili maki :)
Emre İlhan
14-11-2013, 10:27
Sevgili toplantı koordinatörlerimiz hazan-z ve Emre İlhan,
Mersin ve Adana başlıklarımızda da toplantıyı duyursak mı? Kimseden ses çıkmıyor , bu başlığa bakmamış olabilirler.
İş (http://www.agaclar.net/forum/sehirlere-gore-uyeler/2785-24.htm#post1218367) lem (http://www.agaclar.net/forum/sehirlere-gore-uyeler/3845-7.htm#post1218370) tamamdır:)
pamuktopu
14-11-2013, 18:54
Katılmayı çok isterim ama uygun olabilecek miyim bilemiyorum.Önümüzdeki günlerde eşimin küçük bir operasyon geçirme durumu var.Birkaç güne kadar netleşir sanırım.
Geçmiş olsun sevgili pamuktopu, sizinle tanışmayı çok isterim.
celalim01
15-11-2013, 00:03
Tekrar merhaba arkadaşlar 10 kasımda ne yaptınız bilemiyorum ben görev nedeniyle bir yere kıpırdayamadım.zaten netimde problem oluştuğu için giremedim şuan net arızası düzeltildi ama zaman açısından forumu okuyamadım.bu başlığı görünce yazmak istedim.malum 24 Kasım da Öğretmenler günü bakalım uygun olabilecek miyiz ?Şuan burada henüz kesinleşmiş bir program yok ama genelde Meb.ve okullar program ayarlar.Uygun olursam elbette katılmayı isterim.Önümüzdeki günlerde burada ki takvim belli olur.şimdilik hoşcakalın ,görüşmek dileğiyle
leventali
15-11-2013, 00:15
Emreciğim, eğer daha önceden bir liste varsa ve üyelerinizin telefonları da varsa onlara toplu sms gönderebiliriz. Ben mersin üyelerimize gönderirim. Bende kayıtları var, ama sanırım sen toplantıda orada bulunan herkesin telefonunu aldın, bana özelden gönderirsen hepsine toplu sms atar bildiririz başlığınızı ve toplantınızı...
Emre İlhan
15-11-2013, 07:49
Katılmayı çok isterim ama uygun olabilecek miyim bilemiyorum.Önümüzdeki günlerde eşimin küçük bir operasyon geçirme durumu var.Birkaç güne kadar netleşir sanırım.
Geçmiş olsun sevgili, pamuktopu :(
Emre İlhan
15-11-2013, 07:51
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi:)
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
Bu kadar mıyız :(
mmanager
15-11-2013, 14:14
[QUOTE=Emre İlhan;1218751]01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi:)
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
pamuktopu
15-11-2013, 17:50
Geçmiş olsun sevgili pamuktopu, sizinle tanışmayı çok isterim.
Teşekkürler sevgili maki01.Ben de sizinle tanışmayı çok isterim,katılabileceğimi umuyorum
pamuktopu
15-11-2013, 17:53
Geçmiş olsun sevgili, pamuktopu :(
Teşekkür ederim sevgili Emre İlhan.Büyük bir sağlık problemi değil,umarım kısa sürede atlatırız.
pamuktopu
15-11-2013, 17:55
Alıntılama yapmayı da ilk defa denemiş oldum.İlk okuduğumda çok karışık gelmişti ama hallettim galiba.
eylülburak
15-11-2013, 21:35
07. eylülburak
Geçmiş olsun sevgili pamuktopu...Tanışmak dileğiyle...
Çok sevindim sevgili eylülburak, yeniden birlikte olabileceğiz :)
leventali
15-11-2013, 23:44
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
Geçmiş olsun Sayın Pamuktopu, acil şifalar.
Haydi Adana! Sessiz kaldınız. Ha gayret. Hepinizle tanışmaya can atıyoruz. Bak sürpriz yapacaktım ama buradan yazayım artık. Gelirken kendi yetiştirdiğim kıvırcık marullardan getireceğim. Hidroponik sistemde. Size lezzet testi yaptırıp buradan da yayınlayacağım.
Saygı ve sevgilerle...
eylülburak
16-11-2013, 17:28
Çok sevindim sevgili eylülburak, yeniden birlikte olabileceğiz :)
Teşekkürler...Çok şanslı bir üyeyim sanırım , 1 ay içinde (üstelik Cemo, Anagibi ve Müjgan Yılmaz gibi kilometreler katetmeden) 2. toplantıya katılabileceğim...:D
pamuktopu
16-11-2013, 17:42
Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. Zor kısmı atlattık, toparlanma aşamasındayız.Kısa süreliğine de olsa katılabilirim sanırım.
Selamlar herkese.
eeee beni unutuşsunuz ama :( ben olmadan olur mu?
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
Hiç olur mu , olmaz tabii hatta Mehmet'siz de olmaz sevgili ddmk :)
Adalet Yağcı
16-11-2013, 19:03
Sevgili Pamuktopu, dilerim eşiniz iyidir, geçmiş olsun.
Bu toplantıyı çok istemiştim, inşallah yine de katılabilmeyi umut ediyorum.
Benim için çok önemli bir sürecin tam ortasındayım, önümüzdeki günlerde yoğun koşuşturmalar beni bekliyor olacak.
Tahminimce yirmi gün sonra her şey yerine oturacak, o zamana kadar bir nefes molası lâzım elbette.
Bu molayı sizlerle birlikte yaşarsam keyfi doyumsuz olur.
Bunun yanında bu gün çok sevdiğim bir dostumun eşini toprağa verdik, aynı acıyı üç yıl altı gün önce ben yaşamıştım ve bana çok yardımcı olmuştu, onu yalnız bırakmak istemiyorum, şimdi bana her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.
Yine de daha önce yazdığım gibi tüm imkanlarımı zorlayacağım, ne kadar hüzünlü ve yorgun olsam da aranızda kendimi iyi hissedeceğimi biliyorum.
Hepinize içten sevgilerimle.
pamuktopu
16-11-2013, 19:37
Sevgili Adalet Yağcı,teşekkürler. Eşimin durumu iyiye gidiyor.Kayıplarınız için sabır diliyorum. Birlikte olabileceğimizi ümit ediyorum.
Müge, minka ve peyyide,
Bekleniyorsunuz, ses verin artık :)
leventali
16-11-2013, 20:45
Herkese iyi akşamlar,
Başınız sağolsun Adalet Hanım. Dostunuza Allah sabır versin..
Sevgili Adalet sen gel bak sınırsız sevgiyle,dostlukla kendini çok daha iyi hissedeceksin.
Sayın Pamuktopu geçmiş olsun.Aramıza katılırsanız memnun oluruz.
Mersin gurubumuzu da inşallah noksansız aramızda görürüz.
Adalet Yağcı
17-11-2013, 08:25
Sevgili Adalet Yağcı,teşekkürler. Eşimin durumu iyiye gidiyor.Kayıplarınız için sabır diliyorum. Birlikte olabileceğimizi ümit ediyorum.
Teşekkürler sevgili pamuktopu.
Yeni dostlarla tanışma fikri heyecanlandırır hep beni :)
Bir hafta sonra görüşmek üzere diyelim.
Sevgiyle.
Emre İlhan
17-11-2013, 08:32
Toplantı saatini konuşmadık ama her zamanki gibi; saat 11.oo civarlarında toplanmaya başlamak uygun olur diye düşünmüştüm:)
Adalet Yağcı
17-11-2013, 08:32
Herkese iyi akşamlar,
Başınız sağolsun Adalet Hanım. Dostunuza Allah sabır versin..
Sağolasınız sayın leventali, hangi yaşta olunursa olunsun ölüm kimseye yakışmıyor işte.
Adana toplantısına hep birlikte trenle gitmeyi teklif ediyorum, siz Mersin'li arkadaşlarımıza bir mesajla durumu iletir misiniz?
Tren garı toplantı yerine yakınmış, Emre bizi garda karşılayabilir sanıyorum.
Ayrı ayrı gitmek sorunlar yaratabilir diye düşündüm.
Adalet Yağcı
17-11-2013, 08:35
Sevgili Adalet sen gel bak sınırsız sevgiyle,dostlukla kendini çok daha iyi hissedeceksin.
'Sınırsız sevgi' bunu kim kaçırmak ister ki :eek:
Emre İlhan
17-11-2013, 08:36
Tabii ki karşılarım:)
Adalet Yağcı
17-11-2013, 08:42
Sevgili Emre, bunu sevgiyle yapacağını bildiğim için ismini zikrettim :)
Mersin grubu 12:00 gibi Adana'da olur diye tahmin ediyorum.
Tren saatlerine bakmak lazım, bu konuda da sayın leventali yardımcı olacaktır.
Emre İlhan
17-11-2013, 08:54
Tren saatleri; :)
http://www.tcdd.gov.tr/upload/Files/ContentFiles/2010/bolgesel/mersinadanamersin.htm
leventali
17-11-2013, 12:51
Herkese Merhabalar,
Trenle gitme fikri benim için de uygun. O güne yakın daha iyi karar verilebilir. Ben bu toplantıyı bugün akşam bendeki telefon listesine smsle bildiririm.
Saygı ve sevgilerle...
Merhabalar;
Ben de Adana'da yaşıyorum ve toplantı fikri ilgimi çekti, bu yüzden siteye üye oldum.Umarım bende katılabilirim ve sizlerle tanışma şansı yakalarım.
Herkese Sevgiler...
Hoşgeldiniz sevgili gokzu, toplantıda görüşmek dileğiyle :)
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
11. h_dogan (+1.5 da olabilir :))
Sevgili hazan-z ve Emre İlhan,
Brunch için fiyat aldınız mı? Ona göre paralarımızı hazırlayalım :)
Emre İlhan
18-11-2013, 17:07
17-20 TL arası gibi bir rakam:)
Sevgili hazan-z yarın tekrar soracakmış:)
Bir aksilik olmazsa ben de katılma planları içindeyim. Selamlar...
leventali
18-11-2013, 21:26
İyi akşamlar,
Biraz önce Mersin gurubundaki arkadaşlara sms atarak durumu bildirdim. Tabi bendeki kayıtlara. Duyuru için liste gönderirseniz, sizin için de gönderebilirim.
Saygılar.
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
11. h_dogan (+1.5 da olabilir )
12. İlkin
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
12. İlkin
13.Maviş
14-omencek olarak bende katılmak isterim.
Sizlerle tanışmanın çok zevkli olacağını düşünüyorum.
Telefonuma ikinci kez AGACLAR.NET tarafından mesaj geldi. Çok teşekkürler sevgili leventali :)
leventali
19-11-2013, 15:06
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
12. İlkin
13.Maviş
14-omencek
Teşekkürler Sayın 01 Maki 01 :). Bugün bir daha gelebilir.
Adalet Yağcı
19-11-2013, 17:35
Sayın leventali,
Tren saatlerini 12:00 gibi Adana'da olacak şekilde ayarlayarak üye arkadaşlarımıza mesaj gönderebilir misiniz?
Hepimiz belli bir saatte, örneğin; 10:30 gibi Mersin tren garında buluşursak kolaylık olur.
11:00 Trenine binersek, 12:06 gibi Adana'da oluruz.
Merhaba :)
Arkadaşlar, listeye adımı yazıp sizlerle tekrar görüşmeyi gerçekten çok isterim. Ama tarih benim için hiç uygun olmamış :( Çünkü o gün öğretmenler günü ve bir etkinliğimiz var. Bir başka toplantıda görüşmek umuduyla. Sevgilerimle...
Sevgili Peyyide,aramızda olmanı çok isterim ama o gün yapılacak etkinliklere katılman da gerekli.Bizler daha çok toplanırızve sen de katılırsın canım.Öğretmenler günün şimdiden kutlu olsun arkadaşım.Sevgiler...
Sayın Levent Ali,zaman ayırıp çektiğin mesajlar için teşekkür ederim.Ellerine emeğine sağlık.
Sevgili İlkin,seni aramızda görmekten mutluluk duyarız.Sevgiler...
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
12. İlkin
13. Maviş
14- omencek
15- Minka
24 Kasım Öğretmenler Gününe denk geldi , bu nedenle Müge de katılamıyor. Okullarda resmi bir tören var mı bilmiyorum ama veliler kendi aralarında anlaşıp bir şekilde bir araya geliyorlarmış. Pazar gününe denk geldiği için Cuma ya da Pazartesi kutlama yapılır diye düşünmüştüm.
Anneciğim de öğretmendi. 24 Kasım benim için biraz hüzünlü bir gün olsa da tüm öğretmen arkadaşlarımızın gününü kutluyorum :)
Sevgili peyyide, keşke gelebilseydin, özledik seni :) hazan-z, minka, ddmk ile arada mini toplantılar yapıp hasret gideriyoruz, sana da haber veririz :)
Emre İlhan
19-11-2013, 19:19
Telefonuma ikinci kez AGACLAR.NET tarafından mesaj geldi. Çok teşekkürler sevgili leventali :)
Aynen, bende çok sevindim. Çok teşekkürler sevgili, leventali:)
Sevgili Hazan-z teşekkürler kutlamanız için, umarım başka bir zaman görüşürüz :)
Sevgili Maki01, ben de sizi çok özledim... Umarım en kısa zamanda görüşürüz. Tüm arkadaşlara selam :)
Bana da mesaj geldi, hem de AGACLAR.NET ADANA imzalı. Çocuklar gibi seviniyorum telefonun ekranında da agaclar.net'i görünce :))
leventali
19-11-2013, 19:37
Herkese hayırlı akşamlar,
Listedeki arkadaşlar Hazan-Z arkadaşımıza özelden telefon numaralarını gönderirlerse, (olmayanlar) onları da listeye ekler, duyurularda haber veririz.
24 Kasım iddialı bir gündü. Dikkat çekmek istedim ama karar verildi bir kere. Hayırlısı olsun. Bakarsınız gelemeyecek olan arkadaşlar da saati uygun düşer gelir. Zaten amaç bir birini görmek değil mi?
Umarım Sıra diğer yakın illere de gelir. Antepliler biraz çabalasın...
Emre İlhan
19-11-2013, 19:46
Bana da mesaj geldi, hem de AGACLAR.NET ADANA imzalı. Çocuklar gibi seviniyorum telefonun ekranında da agaclar.net'i görünce :))
Aynen, aynen uçuyorum sevinçten :eek:
leventali
19-11-2013, 20:34
Mersin gurubu adına minik bir jest.
Bir aksilik olmazsa bende katılmak isterim. Sizlerle tanışmayı çok istiyorum. Sevgiler...
leventali
20-11-2013, 11:17
Herkese günaydın.
Kızımı görmeye gidecektim Ankara'ya. Bu hafta hemde. Bu toplantı tarihi ilan edildiğinden 1 hafta kaydırdım. Arkadaşların Adana'da yaşayıp, yılda 1 kez yapılan böyle bir toplantıya karşı biraz daha ilgili ve hassas olmasını bekliyorum herkesten.
1 saat de olsa herkesin ayırabileceği bir zaman olabileceğini düşünüyorum. Çok büyük bir neden olmadıktan sonra. 11-16 saatleri arası ve pazar günü.
Çığrından çıkmış bir dönemde bir soluk alırsınız.
Orta okulda okuyorum.
Hava soğuk.
Yağmur durmuş.
69 mevcut sınıf.
3'erli oturuyoruz.
Cam, nemden dışarısı göküzmüyor.
Hoca bir kaç kez pencerelerin bir müddet açılmasını rica etti. Sınıftan öyle bir "Hayır hocam" çıktı ki hoca bile vazgeçti.
Bir ara bana döndü ve
- Levent Ali buraya gel, dedi.
Sınıfta sessizlik. Gittim yanına. Pencereden aşağıdaki ağacı gösterdi bana.
- Şu ağacı görüyor musun?
- Evet hocam.
- İşte şimdi o ağacın altına gidip, biz seni geri çağırana kadar orada bekleyeceksin.
Tabi sınıfın tüm havası değişti.
Hayırlar, "Evet hocam"a dönüştü. İtirazlarımız kafi gelmeyince, içimizden alayını kalaylayarak gittik ağacın altına.
Sıcacık sınıftan çıkınca tabi kat be kat daha soğuk geldi hava. Tir tir titriyoruz.
Tüm sınıf pencerede, sıcacık mekanlarında, el sallayanlar, gülenler...
Sanırım bu işkence 5 dakika kadar sürdü. Sonra hocamın gülerek, eliyle gelmemi işaret etmesiyle ok gibi fırladım.
Kapıyı çalmadan daldım içeri.
Aman Allah'ım! Sınıfta bir koku, bir bunaltıcı hava, nefes almak da zorlanıyor insan. Üşümüşlüğümü unutup tek söylediğim:
- Hocam içerisi çok pis kokuyor pencereleri açalım.
Sınıfın bütün "Hayır"larına karşın pencere açılma emri verildi.
Ve bugün bile kulaklarımda çınlayan ses tonuyla sınıfa dönüp:
- Gerçek hayatta böyledir arkadaşlar. Yaşadığınız ortamın çok uygun, güzel olduğunu düşünürsünüz. Mutlu olduğunuzu da sanırsınız.
Taa ki birileri size zorla pencereyi açtırıp, bir soluk almanızı sağlayana kadar...
Haydi arkadaşlar. Şu pencereleri bir açalım..
Herkese günaydın.
Kızımı görmeye gidecektim Ankara'ya. Bu hafta hemde. Bu toplantı tarihi ilan edildiğinden 1 hafta kaydırdım. Arkadaşların Adana'da yaşayıp, yılda 1 kez yapılan böyle bir toplantıya karşı biraz daha ilgili ve hassas olmasını bekliyorum herkesten.
1 saat de olsa herkesin ayırabileceği bir zaman olabileceğini düşünüyorum. Çok büyük bir neden olmadıktan sonra. 11-16 saatleri arası ve pazar günü.
Çığrından çıkmış bir dönemde bir soluk alırsınız.
Orta okulda okuyorum.
Hava soğuk.
Yağmur durmuş.
69 mevcut sınıf.
3'erli oturuyoruz.
Cam, nemden dışarısı göküzmüyor.
Hoca bir kaç kez pencerelerin bir müddet açılmasını rica etti. Sınıftan öyle bir "Hayır hocam" çıktı ki hoca bile vazgeçti.
Bir ara bana döndü ve
- Levent Ali buraya gel, dedi.
Sınıfta sessizlik. Gittim yanına. Pencereden aşağıdaki ağacı gösterdi bana.
- Şu ağacı görüyor musun?
- Evet hocam.
- İşte şimdi o ağacın altına gidip, biz seni geri çağırana kadar orada bekleyeceksin.
Tabi sınıfın tüm havası değişti.
Hayırlar, "Evet hocam"a dönüştü. İtirazlarımız kafi gelmeyince, içimizden alayını kalaylayarak gittik ağacın altına.
Sıcacık sınıftan çıkınca tabi kat be kat daha soğuk geldi hava. Tir tir titriyoruz.
Tüm sınıf pencerede, sıcacık mekanlarında, el sallayanlar, gülenler...
Sanırım bu işkence 5 dakika kadar sürdü. Sonra hocamın gülerek, eliyle gelmemi işaret etmesiyle ok gibi fırladım.
Kapıyı çalmadan daldım içeri.
Aman Allah'ım! Sınıfta bir koku, bir bunaltıcı hava, nefes almak da zorlanıyor insan. Üşümüşlüğümü unutup tek söylediğim:
- Hocam içerisi çok pis kokuyor pencereleri açalım.
Sınıfın bütün "Hayır"larına karşın pencere açılma emri verildi.
Ve bugün bile kulaklarımda çınlayan ses tonuyla sınıfa dönüp:
- Gerçek hayatta böyledir arkadaşlar. Yaşadığınız ortamın çok uygun, güzel olduğunu düşünürsünüz. Mutlu olduğunuzu da sanırsınız.
Taa ki birileri size zorla pencereyi açtırıp, bir soluk almanızı sağlayana kadar...
Haydi arkadaşlar. Şu pencereleri bir açalım..
Arkadaşım siz mutlaka , hayatınızın yaşanmışlıklarından bi r deneme kitabı yazmalısınız , nacizane fikrim ,:o
Adanalıyık gelemesekte gönlümüz orada olacaktır :rolleyes:
leventali
20-11-2013, 11:29
Yazarların halini görünce...
Umutsuzluğa kapılmayınız , ilk okurunuz ben oldum bile :)
leventali
20-11-2013, 11:39
:)
Teşekkür ederim. Belki bir gün...
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
12. İlkin
13. Maviş
14- omencek
15- Minka
16- letoon
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
12. İlkin
13. Maviş
14- omencek
15- Minka
16- letoon
17- olcim ( vekili )
pamuktopu
20-11-2013, 16:40
Kahvaltımızı yapmak üzere mi toplanacağız? Saat 11.00'de toplanacaksak o saate kadar açlıktan ölebilirim de o yüzden soruyorum.
Emre İlhan
20-11-2013, 17:01
Aslında isteğe bağlı, isteyen brunch'ını yapabilir, isteyen de daha farklı takılabilir:)
pamuktopu
20-11-2013, 18:06
Adana ve Mersin grubunun içinde bu konuyu ilk ve tek merak eden kişi olmaktan gurur duyuyorum. Oburlukta birinciliği hak ettim.
Adana bu kadar mı? a dostlar:((
Bende bu sene katılmak isterim. Şimdiye kadar hiç katılmamıştım.
18 - merkal
Bir hatırlayan çıkacak mı diye bekledim.
"Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok, bir yer ki, sevenden sevilenden eser yok"
İstanbul'da olduğunu duymuştum sevgili tiya, sensiz olur mu :) Gelirken Mersin'den misafirimizi de getirecek misin?
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
12. İlkin
13. Maviş
14- omencek
15- Minka
16- letoon
17- olcim ( vekili )
18- merkal
19- tiya +1?
Adana ve Mersin grubunun içinde bu konuyu ilk ve tek merak eden kişi olmaktan gurur duyuyorum. Oburlukta birinciliği hak ettim.
Sorma sevgili pamuktopu, oburlukta senden pek geri kalmıyorum aslında :) Gözümü açtığımda hemen bir şeyler yemem lazım, yoksa sigaradan hiç tad almıyorum.
Mersin toplantısına bir gece önceden gidip ablamlarda kalmıştım. Saat 10:00'da mis gibi sucuk kokularıyla uyandım. Gelinciğimiz bruncha gidecek olmama rağmen nefis bir kahvaltı masası hazırlamış, yemeden çıkılır mı , asla :)) Aslında yememek lazımmış, ben tekrar acıkıncaya kadar güzelim börekleri servisten kaldırmışlardı bile :))
Adana toplantısında Mersin'deki gibi 100'den fazla hatta 200'e yakın çeşit olmayacak ama yine de sen azcık ye, hep birlikte yemenin keyfi başka :)
leventali
20-11-2013, 23:29
Birilerinin pencereyi açması iyi olmuş :) Hareketlenmiş burası. Harika.
Sigara içmek yok değil mi? :)
İstanbul'da olduğunu duymuştum sevgili tiya, sensiz olur mu :) Gelirken Mersin'den misafirimizi de getirecek misin?
Henüz sormadım. Hem yeni bir eve taşındı, yerleşmeye çalışıyor hem de sağlık sorunları var, yürümekte zorlanıyor. Ben? :D
Sigara içmek yok değil mi? :)
Olmaz olur mu var elbette ama açık havada :)
Sen Adana'daysan zaten geliyorsun, aksini düşünemem bile sevgili tiya :)
tiya ile sadece kullanıcı adlarımızı bilerek agaclar.net'te tanışmıştık. İlk Adana toplantısında benim çocukluğumu bile bilecek kadar yakın olduğumuzu öğrenmek ikimiz için de çok güzel bir sürpriz olmuştu :)
Ceyhan'lıyığh biz :))
ahmetmelek
21-11-2013, 16:58
merhaba arkadaşlar işlerimi ayarlıya bilirsem belki bende katılabilirim sizleri tekrar görmek isterim
leventali
21-11-2013, 17:01
Merhaba ahmetmelek, bekliyoruz vallahi.
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
12. İlkin
13. Maviş
14- omencek
15- Minka
16- letoon
17- olcim ( vekili )
18- merkal
19- tiya +1?
20- Sakaki
...diye yazıyorum ancak eşimin öğretmen olması ve 24 Kasım'da öğretmenler günü dolayısıyla bir kutlama organizasyonlarının olması sebebiyle çocuklara bakacak birini bulabilirsek geleceğim, aksi halde katılmam zor görünüyor :(
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
12. İlkin
13. Maviş
14- omencek
15- Minka
16- letoon
17- olcim ( vekili )
18- merkal
19- tiya +1?
20- Sakaki
21- ahmetmelek gelmenizi diliyoruz :)
Arkadaşlar,okuldaki etkinlik pazartesiye kayarsa toplantıya bende katılıp aranızda olmak istiyorum.
Olmaz olur mu var elbette ama açık havada :)
Ama ben içilmemesi için demiştim. :D
Arkadaşlar,okuldaki etkinlik pazartesiye kayarsa toplantıya bende katılıp aranızda olmak istiyorum.
Yarın netleşir sanırım sevgili Uysal01, görüşmeyeli uzun zaman oldu :) Umarım Pazartesi'ye ertelenir ve sizden " Ben de geliyorum" mesajını alırız yarın :)
Ama ben içilmemesi için demiştim. :D
Ama ben gelemem ki, sigara yoksa ben de yokum :)) Söz, dumanımla sizi rahatsız etmeyeceğim :)
Perihan Bayram
22-11-2013, 19:03
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
12. İlkin
13. Maviş
14- omencek
15- Minka
16- letoon
17- olcim ( vekili )
18- merkal
19- tiya +1?
20- Sakaki
21- ahmetmelek gelmenizi diliyoruz :)
22-Perihan Bayram
Perihan Bayram
22-11-2013, 19:04
22-Perihan Bayram
Genede bir mani olmazsa geleceğim.Ama nereye geleceğim hiç bir bilgim de yok:p Mersin'den kimse aramadı beni.
Adalet Yağcı
22-11-2013, 19:15
Mersin grubuna sayın leventali mesaj gönderecek, ben de buradan yazmakta fayda görüyorum.
Mersin grubu Pazar sabahı en geç 10:45 gibi garda olsun, 11:00 trenine binelim.
Sevgili Perihan,
Telefon numarası olan arkadaşlara leventali'den mesaj gitti. Ayrıca agaclar.net tüm Adana ve Mersin'li üyelere e-posta göndermişti. Üzüldüm, hiçbiri sana ulaşmamış. Muhakkak bekliyoruz seni :)
01- maki01
02- Emre İlhan ve ailesi
03- HAZAN-Z
04- Levent Ali Keten
05- Adalet Yağcı
06- mmanager
07. eylülburak
08. ddmk
09. pamuktopu
10. gokzu
12. İlkin
13. Maviş
14- omencek
15- Minka
16- letoon
17- olcim ( vekili )
18- merkal
19- tiya +1?
20- Sakaki
21- ahmetmelek gelmenizi diliyoruz
22- Perihan Bayram
23- smiy (Öğretmenleri Temsilen :))
Mersin grubuna sayın leventali mesaj gönderecek, ben de buradan yazmakta fayda görüyorum.
Mersin grubu Pazar sabahı en geç 10:45 gibi garda olsun, 11:00 trenine binelim.
Adalet Hanım 11:00 geç olmaz mı?
Geçen seneki gibi olmasın. 10:00 gibi buluşup 10:30 gibi trene binsek...
mtgokduman
22-11-2013, 23:24
Konya ve Ereğli görevlerim dolayısıyla 1 haftadan uzun zamandır foruma bakamadım..
Adana gerçekten bu zmanda güzel bir gezi olacaktı ancak çok sevdiğim bir abimin düğünü pazar...Katılmayı çok arzu ettiğim bu toplantıya da katılamıyoruz...Sizlere güzel bir gün dilerim...
leventali
23-11-2013, 00:00
Evet, sms raporlarında Perihan Hanım'ın mesajı ulaşmadığı görülüyor. Perihan Hanım, bendeki kaydı size özelden atacağım. Teyit ederseniz sevinirim. Belki de numaranız hatalı girilmiştir. Diğer arkadaşların tamamına iletilmiş görünüyor.
Emre İlhan
23-11-2013, 15:41
Yarın sizi istasyondan saat kaçta alayım Mersin Grubu?:)
Saati kesinleştirmek lazım:)
Sevgili Emre, tren Yenice'ye hatta Fevzipaşa istasyonuna ulaştığında sana telefon edilirse rahat rahat gidip karşılayabilirsin :)
Tabii bunu söylerken 11:00 gibi toplantı mekanında olacağını varsayıyorum :)
Çokkk kıskanıyorumm cokkk:((
Emre İlhan
23-11-2013, 17:36
Sevgili Emre, tren Yenice'ye hatta Fevzipaşa istasyonuna ulaştığında sana telefon edilirse rahat rahat gidip karşılayabilirsin :)
Tabii bunu söylerken 11:00 gibi toplantı mekanında olacağını varsayıyorum :)
Evet, böylesi en mantıklısı bence de:)
pamuktopu
23-11-2013, 20:07
Kültürova Brunch'ta 11:00'da toplanıyoruz değil mi?
Emre İlhan
23-11-2013, 20:24
Evet, aynen öyle:)
pamuktopu
23-11-2013, 20:31
Yarın görüşmek üzere,herkese iyi geceler.
Adalet Yağcı
23-11-2013, 20:52
Adalet Hanım 11:00 geç olmaz mı?
Geçen seneki gibi olmasın. 10:00 gibi buluşup 10:30 gibi trene binsek...
Geçen sene ne olmuştu ben unuttum :)
Ben hariç diğer arkadaşlarımızın Mezitli'den hatta daha uzaklardan geleceğini düşünerek ulaşım sorun olmasın diye 11:00 trenine binelim demiştim sevgili smiy, biliyorsun oralardan buralara ulaşmak bir saatten fazla zaman alıyor.
Yarım saati heba etmişim :(
Adalet Yağcı
23-11-2013, 21:00
Yarın sizi istasyondan saat kaçta alayım Mersin Grubu?:)
Saati kesinleştirmek lazım:)
Sevgili Emre, bir aksilik olmazsa 12:06(TCDD nin tarifesine göre)gibi garda oluruz.
Seni ararım.
Adalet Yağcı
23-11-2013, 21:03
Çokkk kıskanıyorumm cokkk:((
Bol bol kulaklarını çınlatacağız ama keşke "süüürpriiiizzz" diyebilseydin :)
bende adanalıyım ama Adanada yaşamıyorum..ağaçlar netin toplantısı var katılamıyorum...cok üzgünüm ins birgün bu toplantılara katılmak kısmet olur... ben gelemiyorum ama siz gelin Siirt e hepinize büryan ısmarlarım. :)
Günaydın;
Adana an itibariyle yağmurlu. Mersin grubunun istasyondan alınması için yardımcı olabilirim.
pamuktopu
24-11-2013, 08:10
Günaydın;
Adana an itibariyle yağmurlu. Mersin grubunun istasyondan alınması için yardımcı olabilirim.
Adana grubuyla da yardımlaşıp bir kaç kişi birlikte gidebiliriz.
Adana grubuyla da yardımlaşıp bir kaç kişi birlikte gidebiliriz.Şu yardımlaşmanın güzelliğine bakarmısınız. Buda Ağaçlar net'in farkı herhalde...
Sanırım Su anda toplantıdasınız....Resim bekliyoruz....Hepinize selamlar....
Emre İlhan
24-11-2013, 16:17
Fotoğraflarımızı eklemeye başlayalım; :)
456306
456307
456308
456309
456310
Emre İlhan
24-11-2013, 16:20
456311
456312
Sevgili h_dogan ve eşi;
456313
456314
456315
Emre İlhan
24-11-2013, 16:24
Paylaşım zamanı; :)
456318
456319
456320
456321
456322
Emre İlhan
24-11-2013, 16:32
Evet, çekiliş zamanı:) Sevgili hazan-z'nin çekilişle paylaşım için getirdiği hoyalar;
456323
456324
Bir tanesi de bana çıktı. Özel bir tür olduğunu söylüyorlardı, ismini şu anda tam hatırlayamıyorum ama böylelikle ben de hoyacı olma yoluna adım atmış oldum:)
Emre İlhan
24-11-2013, 16:40
Sevgili leventali'nin hydroponic akan su kültüründe yetiştirdiği marulları ve sistemi tanıtırken ki anlar; :)
456326
456327
456328
Hep beraber marulların tadına baktık. Gerçekten çok güzel yetişmişler:)
456329
456330
Emre İlhan
24-11-2013, 16:44
Sevgili leventali günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaparken:) İlerleyen mesajlarımda videoları da ekleyeceğim:)
456333
Pastamızı üfledik. İyi ki varsın agaclar.net :)
456334
Sağ olasın Emre İlhan, sanırım daha da fotoğraf gelecektir.
Alışık olmadığımız görüntüler diyeceğim ama bunu sizleri kazaklı -montlu gördüğüm için söylüyorum.
Ne dersin sevgili Adalet Yağcı, üşümüş gibi bir duruşun var. Sakın bir daha İstanbul'da dondum deme e mi? :D :D
Emre İlhan
24-11-2013, 16:49
456335
456336
Fotoğraf çeken olunca, haliyle karelerde biraz az yer alıyorsunuz :D
Offf, marula bayıldım. Biraz limon sık, biraz da tuz oh.ohh kütür kütür ye.
Ellerinize sağşık sayın leventali.
Bayıldım ben bu beşliye.
Emre İlhan
24-11-2013, 16:56
Toplu fotoğrafımız; :)
456338
Yaka kartlarını hazırlamayı unutmuşuz. Gerçekten büyük bir eksiklik. Bunu atladığım için, tekrar tekrar özür diliyorum :(
Ama soldan sağa üyelerimizi sayalım;
Ayaktakiler: eylülburak, Emre İlhan'ın annesi, letoon, mmanager, ahmetmelek, tiya, Emre İlhan, levantali, omencek, hazan-z, Emre İlhan'ın anneannesi, h_dogan'ın eşi.
Oturanlar: Maviş, smiy, minka, Adalet Yağcı, pamuktopu, maki01, merkal.
Bardaktan boşanırcasına yağan yağmura, üzerimizdeki tenteden sızan sulara rağmen çok keyfli bir toplantı oldu. Katılan tüm arkadaşlarımıza ve organizasyonu gerçekleştiren sevgili hazan-z ve Emre İlhan'a çok teşekkür ediyorum.
Mersin grubumuz bizleri yine yalnız bırakmadı :) Yine sarmaş dolaş sevgi dolu bir toplantı yaşadık.
Yerler ıslak olunca Fındık'ı 1 sn bile kucağımdan indiremedim, yormuş beni. Eminim sevgili leventali şiirsel diliyle toplantı detaylarını anlatacaktır.
En kısa sürede tekrar bir arada olmak dileğiyle, sevgiler...
Güzel bir toplantı oldugu bellı..Bırgun biryerlerde karsılaşmak dileğiyle İzmir den selamlar....
Adalet Yağcı
24-11-2013, 17:55
Kasım ayı başlarında beklenen yağmur tam da bu günü buldu.
Her şeye rağmen toplantıya katılmayı başardık
Her zamanki gibi çok güzel bir toplantı oldu, özlemişiz birbirimizi.
Mekan güzel seçilmişti, brunch çeşitleri 1. sınıf, fiyatlar ehven, dostluk paylaşım derseniz şahane, e daha ne istenir ki.
Toplantıya katkılarından dolayı sevgili Hazan.Z'ye, Emre İlhan'a, maki01'e, ve bizlere tüm incelikleri ile yakınlıklarını esirgemeyen Adana ekibine teşekkürler ediyorum.
Bizleri garda bekleyip toplantı yerine götüren sayın omencek, diğer aracıyla gelen güzel dost(n'apim adını hatırlayamadım :( ), dönüşte tekrar araçları ile bizleri gara bıraktılar, dostluğunuz ve yardımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Yeni dostlarla tanışmak harikaydı, hemen kaynaştık, kimse yabancılık çekmedi, ilk toplantıda endişeli olan sevgili Eylül Burak ve leventali bile bu defa zorlanmadan havaya girdiler.
Sevgili Hazan.Z'nin köklendirip getirdiği beş adet hoyadan Hoya Bella kurada bana çıktı, bu ilk hoya denemem olacak, inşallah mahcup olmam.
Bol bol yenilip içildi, bitkiler tohumlar paylaşıldı, neşeli muhabbetler yapıldı ve en kısa zamanda Tarsus toplantısı için sözleşildi.
Zamanın nasıl geçtiğini anlayamadan bir toplantı daha bitti.
Sizlerle olmak çok keyifliydi sevgili dostlar.
Hepinize içten sevgiler.
Adalet Yağcı
24-11-2013, 18:10
Sağ olasın Emre İlhan, sanırım daha da fotoğraf gelecektir.
Alışık olmadığımız görüntüler diyeceğim ama bunu sizleri kazaklı -montlu gördüğüm için söylüyorum.
Ne dersin sevgili Adalet Yağcı, üşümüş gibi bir duruşun var. Sakın bir daha İstanbul'da dondum deme e mi? :D :D
Kasımın 24 ünde dış mekanda oturuyoruz sevgili Güler, bir gün önce olsaydı o montların hiç birini göremezdin üstümüzde :p
Ben şu ana kadar klima çalıştırmadım daha, İstanbul'da kaloriferler çoktan yanmıştır heh hee :)
Laf aramızda fena alışmışım sizlere, şöyle Müjgan'ın evinde tv.de klasik müzik eşliğinde ne güzel oturulurdu değil mi.
Bir yolunu bulup kaçsam diyorum ama şu sıralar taşınma telaşındayım, nereden baksan işlerin bitmesi bir ayı bulacak.
Bahara diyelim inşallah.
Toplu fotoğrafınız hele isimleri tek tek açıklamanız çok güzel olmuş. Tanımadıklarımızı da görmüş olduk. Teşekkür ederim.
Gerçeklendirdiğiniz güzel toplantı için hepinizi kutlarım.
Birkaç fotoğraf da bizden. :)
Biz biraz geç katıldığımız için ilk fotoğraflarda yokuz. Çekilişi kaçırdık yani. :D
Emre İlhan
24-11-2013, 18:54
Ve videoların yüklenmesi de tamamlandı:)
Sevgili leventali hydroponic sistemde yetiştirdiği marulları anlatırken;
agaclar.net Adana Toplantısı (24 Kasım 2013) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=pEUjyn-WMVw&feature=youtu.be)
İyi ki doğdun agaclar.net derken; :)
agaclar.net Adana Toplantısı (24 Kasım 2013) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=A9kQsFbqbGo&feature=youtu.be)
İkinci videoyu çekerken, kameramın hafızası doldu. Konuşmanın devamında; agaclar.net'te paylaşımda bulunan, emeği geçen herkese ve ayrıca malina'ya teşekkürlerimiz sunuluyordu:)
Çekilişi kaçırmadınız aslında sevgili h_dogan , son hediye bana çıkınca Emre devam etmedi. Kusura bakma ben de durumu şimdi kavrayabildim :)
Söz, bir sonraki toplantıda sana, güzel eşine ve tatlı kızına köklenmiş bir hoya getireceğim :)
Ooooo bu kare de çok güzel. Maşallah agaclar.net sitesinde ne de yakışıklı arkadaşlarımız varmış.
Toplu fotoğrafta h_doğan'ı göremedim, demek fotoğrafı o çekti.
Mesajlaştığımız halde tanışmamış olduğumuz arkadaşları hiç olmazsa fotoğraftan tanımak da güzel oluyor.
Emre, mmanager ile de çok mesajlaştık, kendisini de tanımak isterdim, yakından bir fotoğrafı yok mu?
Adalet Yağcı
24-11-2013, 19:08
Fotoğraflar ve videolar için ellerinize sağlık Emre İlhan ve h.dogan.
Aceleyle evden çıkınca fotoğraf makinamı ve şemsiyemi almayı unutmuşum :(
Fotoğraflar ve videolar için ellerinize sağlık Emre İlhan ve h.dogan.
Aceleyle evden çıkınca fotoğraf makinamı ve şemsiyemi almayı unutmuşum :(
İnanmam, hadi şemsiyeyi unutursun da sen fotoğraf makinesiz ve cep telefonsuz adım atmazdın diye biliyorum ben. :D
Emre İlhan
24-11-2013, 19:18
Başlarda hava yağmurlu olsa da çok keyifli ve yürekten bir gün geçirdik.
Gerek aramıza yeni katılan arkadaşlarımız, gerek eskiden beri tanıştığımız arkadaşlarımız ve gerek ise Mersinli arkadaşlarımız, toplantının sıcak ve gönülden devam etmesinde o kadar teklifsiz ve inceydiler ki; tüm hayat telaşımızı unutup, güzel bir pazar günü yaşattılar bizlere:)
Emeği geçen ve katılan tüm üyelerimize, ayrıca sevgili hazan-z'ye ve sevgili maki01'e can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir günde, tekrar buluşmak dileğiyle:)
Bana teşekkürlerini sunan arkadaşlara da ricâ ediyorum. Tek tek yazamıyorum ama ne demek, her zaman seve seve diyorum:)
mmanager toplantının görünmez organizatörlerinden biriydi Güler Hanım'cım :) Sağa sola koşturmaktan şu ana kadar eklenen karelerde yeterince yer alamadı.
Emre İlhan
24-11-2013, 19:27
Emre, mmanager ile de çok mesajlaştık, kendisini de tanımak isterdim, yakından bir fotoğrafı yok mu?
Bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/456312d1385306342-toplantidan-kareler-7-.jpg) fotoğrafta ki gülen bey, mmanager Güler ablacım:)
Adalet Yağcı
24-11-2013, 19:42
İnanmam, hadi şemsiyeyi unutursun da sen fotoğraf makinesiz ve cep telefonsuz adım atmazdın diye biliyorum ben. :D
Doğru söylüyorsun sevgili Güler ama o normal zamanlar içindi.
Neredeyse bir aydır kafam çok karışık ve inanılmaz yorgunum.
İyi ki bu gün bu toplantıya katıldım, hem dinlendim hem de kafamı dağıttım.
Bence de iyi ki katıldın Adalet'cim :) Sensiz eksik kalırdık, tadı olmazdı...
Adalet Yağcı
24-11-2013, 20:14
Bence de iyi ki katıldın Adalet'cim :) Sensiz eksik kalırdık, tadı olmazdı...
Gelmesem aklım sizde kalırdı Dilara'cığım, o kafayla da hiç bir şey yapamazdım zaten :)
Evet, çekiliş zamanı:) Sevgili hazan-z'nin çekilişle paylaşım için getirdiği hoyalar;
456323
456324
Bir tanesi de bana çıktı. Özel bir tür olduğunu söylüyorlardı, ismini şu anda tam hatırlayamıyorum ama böylelikle ben de hoyacı olma yoluna adım atmış oldum:)
"3 numara" için epey savaş verdim ama sonunda benim oldu. Bana da Hoya çıkmıştı istediğim değildi. 3 Numara Ahmetmelek'e çıktı. Ahmetmelek ricamı geri çevirmedi. Hoyaları değiştik. Tekrar teşekkür ederim Ahmetmelek.
Bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/456312d1385306342-toplantidan-kareler-7-.jpg) fotoğrafta ki gülen bey, mmanager Güler ablacım:)
Benim yanımda oturan arkadaşımız mmanager. Hoyalar için çok güzel destekler yaratmış. Biraz arsızlık edip birine el koydum. Teşekkürler mmanager.:p
İlk geldiğimizde bizim kız Fındık'a uzaktan bakıyordu. Normalde hayvanları ellemeye bile korkuyordu. İlk defa bir hayvanla bu kadar içli dışlı oldu. :)
pamuktopu
24-11-2013, 22:13
Adana Toplantısı ilk duyurulduğunda katılmak için pek de hevesli değildim. Yaşım ilerledikçe yeniliklere ve yeni insanlar tanımaya daha az açık olduğumdandı belki. Sitede daha fazla zaman geçirdikçe toplantıya katılma hevesim arttı.
Bu sabah hazırlanırken biraz heyecanlı, biraz da tedirgindim. Hiç tanımadığım kalabalık bir grupla tanışacağım için.
Fazlaca duygu yüklendiğimden, bu gece sindirip yarın kısaca özetlemek istediğim izlenimlerimi (uyumak üzere yatmıştım ki uyku tutmadı) dile getirmek zorunda kaldım.
Yıllardır görüşemediğim dostlarıma kavuşmak gibiydi biraz. Öyle içten ve güzel. Bu kadar güzel insan nasıl bir araya geldi inanamıyorum hala. Bir kısmı birbirini ilk defa gören bu insanlar paylaşacak bu kadar şeyi nereden bulduk bilmiyorum.
Tüm üyeler bilgi birikimlerini. deneyimlerini, yetiştirdikleri güzelliklerin örneklerini, sıcak ilgi ve sohbetlerini cömertçe sunmuşlardı.
Bitkiler konusunda bilgi ve tecrübemin ne kadar az olduğunu fark ettim. Tüm dostların paylaşacak şeyleri olduğunu,benimse verecek bir şeyimin olmadığını ve hep aldığımı fark ettim. Ama güzellik şurada ki, bunu kesinlikle bir eksiklik ya da eziklik şeklinde yaşamadım,yaşatılmadı. Aksine zaman içinde benim de vermenin hazzını yaşayabileceğim sınırsız bilgi ve deneyim sahibi bir ailenin parçası olduğumu hissettim.
Ne yazsam da bu sıcaklığı yeterince ifade edemem sanırım. Ama yaşadım, hep birlikte yaşadık.
Herkese sonsuz sevgilerimle teşekkür ederim.
Grup toplantısında da vardı ama fotoğraf biraz karanlık olduğu için tam seçemedim. Yine de teşekkür ederim.
Sayın pamuktopu, ne kadar güzel yazmışsınız. Ama unutmayın ki siz agaclar.net'liler arasındasız. ;)
Yapmayın Allahaşkına ben bu siteye üye olduğumda bile sizden on yaş daha büyüktüm, beni buraya bağlayan buradaki gönüllü paylaşımlar oldu. Öyle derin bir bilgi hazinesi içindeydim ki ve herkes bildiklerini severek paylaşıyor, sorulara cevap vermek için yarışıyorlardı adeta.
Zamanla alıştık birbirimize, aldıklarımın karşılığını verme zamanı da gelmişti çoktan, o yüzdendir ki yüzlerce çelik hazırlayıp zevkle gönderiyorum bütün bu güzel insanlara.
Lütfen siz de hiç çekinmeden karışın aramıza, toplantılara iştirak edin başlıklara yazın, yazın ki sizi de bir an evvel hepimiz tanıyalım.
Örneğin, İçimizden Biri diye bir başlığımız var. İster misiniz burada kendinizi bizlere tanıtmak. Kabul ederseniz çok sevinirim.
Eğer olumlu bakıyorsanız, lütfen başlıktaki soruları yanıtlayın ve agaclar@gmail.com. adresine gönderin ki hepimiz sizi daha yakından tanıyalım.
Hadi, bu toplantıdan sonraki güzel bir başlangıç olsun.
İçimizden Biri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/)
Adalet Yağcı
25-11-2013, 07:52
Sevgili pamuktopu, ilk toplantılar hepimiz için biraz tedirdinlik yaratır.
Siz de gördünüz ki ilk yarım saat sonunda o tedirginlikten eser kalmamıştır.
Ağaçlar net forum üyeleri aynı ruh enerjisini paylaştıkları için birbirlerine yabancılık çekmezler.
Her ne kadar Bitki delilerinin delilik öyküleri (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-179.htm) gibi bir başlığımız olsa da, burada bitki sevdası yüzünden kimse kimseye deli gözüyle bakmaz :)
Kısaca, burada herkes doğa sevdalısıdır, tesadüfen bir araya gelmiş bir topluluk olmaktan çok, kalıcı dostluklar kurulan, karşılıksız paylaşımları, bilgi aktarımları olan ender güzellikte bir yerdir.
Tek kusuru varsa o da bağımlılık yapmasıdır :)
Ağaçlar net forum üyeleri aynı ruh enerjisini paylaştıkları için birbirlerine yabancılık çekmezler.
Her ne kadar Bitki delilerinin delilik öyküleri (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-179.htm) gibi bir başlığımız olsa da, burada bitki sevdası yüzünden kimse kimseye deli gözüyle bakmaz :)
Kısaca, burada herkes doğa sevdalısıdır, tesadüfen bir araya gelmiş bir topluluk olmaktan çok, kalıcı dostluklar kurulan, karşılıksız paylaşımları, bilgi aktarımları olan ender güzellikte bir yerdir.
Biz gelirken eşim de bana aynı şeyleri söylüyordu. Ama sonuç ortada. :)
pamuktopu
25-11-2013, 08:49
Sayın pamuktopu, ne kadar güzel yazmışsınız. Ama unutmayın ki siz agaclar.net'liler arasındasız. ;)
Yapmayın Allahaşkına ben bu siteye üye olduğumda bile sizden on yaş daha büyüktüm, beni buraya bağlayan buradaki gönüllü paylaşımlar oldu. Öyle derin bir bilgi hazinesi içindeydim ki ve herkes bildiklerini severek paylaşıyor, sorulara cevap vermek için yarışıyorlardı adeta.
Zamanla alıştık birbirimize, aldıklarımın karşılığını verme zamanı da gelmişti çoktan, o yüzdendir ki yüzlerce çelik hazırlayıp zevkle gönderiyorum bütün bu güzel insanlara.
Lütfen siz de hiç çekinmeden karışın aramıza, toplantılara iştirak edin başlıklara yazın, yazın ki sizi de bir an evvel hepimiz tanıyalım.
Örneğin, İçimizden Biri diye bir başlığımız var. İster misiniz burada kendinizi bizlere tanıtmak. Kabul ederseniz çok sevinirim.
Eğer olumlu bakıyorsanız, lütfen başlıktaki soruları yanıtlayın ve agaclar@gmail.com. adresine gönderin ki hepimiz sizi daha yakından tanıyalım.
Hadi, bu toplantıdan sonraki güzel bir başlangıç olsun.
İçimizden Biri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/)
Sayın Güler, çok teşekkür ederim. Bilgi ve deneyimim arttıkça paylaşımlarımızın artacağını umuyorum.
İçimizden Biri başlığı dikkatimi çekmişti ve birinci sırada göründüğünden sevgili loveforlife'ın tanıtımını okuyup çok duygulanmıştım. Hatta o zaman şöyle düşündüğümü hatırlıyorum: Aman Allahım, sıra bana da gelirse ne yazacağım. :)
Önerinizle beni onurlandırdınız. Memnuniyetle kabul ederim.
Sevgi ve saygılalarımla..
leventali
25-11-2013, 08:55
Günaydın arkadaşlar,
Öncelikle dün yazamadığım için özür dilerim. Eve dönüşte bir misafir ordusunu ağırlamanın ve güzel geçen bir günün rehavetinden olsa gerek uyuyakalmışım.
Öyle kısa bir teşekkürle geçiştirilemeyecek kadar neşeli bir gün geçirdiğim için, müsaade ederseniz yazımı kısa bir aradan sonra yazacağım. (cümleye bakar mısınız, kısa bir aradan sonra. Sanırım meşhur olmak böyle bir şeymiş :) )
Gün içinde yeniden görüşmek dileğiyle...
Haklısınız h_doğan, o yüzden mümkün olduğunca eşleri de toplantılara getirmekte fayda var.
Mesela benim eşim, öyle girişken biri değildir. İlk toplantılara benim zorumla katılmış ve hep köşe bucak kenarda durmayı tercih etmiştir. Daha sonra agaclar.net'lilerin nasıl olduklarını anladı ve inanır mısınız şimdi agaclar.net'li beylerle aralarında erkek erkeğe yemeğe gider oldular.
tturt ailesine bayılıyorum, maşallahları var. Toplantılara ailecek katılırlar, minik Ege bebek arabasında gelmişti ilk toplantıya, şu son toplantıdaki haline bakın, Oğuz'a bilgisayar oyunu öğretiyor.
http://www.agaclar.net/forum/738889-post204.htm
http://www.agaclar.net/forum/1214364-post306.htm
pamuktopu
25-11-2013, 08:58
Sevgili Adalet Yağcı, tüm sözcüklerinize katılıyorum. Bu güzel enerjinin kaynaklarından, en önemlilerinden birisiniz. Siz ve tüm katılımcılarla bir arada olmak çok zevkliydi. Gelecek toplantılarda görüşmek üzere, sevgilerle..
Günaydın arkadaşlar,
Öncelikle dün yazamadığım için özür dilerim. Eve dönüşte bir misafir ordusunu ağırlamanın ve güzel geçen bir günün rehavetinden olsa gerek uyuyakalmışım.
Öyle kısa bir teşekkürle geçiştirilemeyecek kadar neşeli bir gün geçirdiğim için, müsaade ederseniz yazımı kısa bir aradan sonra yazacağım. (cümleye bakar mısınız, kısa bir aradan sonra. Sanırım meşhur olmak böyle bir şeymiş :) )
Yönetim adına bu güzel organizasyon için önce size ve emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim ama bizler biraz sabırsız insanlarız. ;)
Emre İlhan'ın bile fotoğtaflarını zor bekledik. Hadi siz de bütün detayları ile yazın ama.
Haklısınız h_doğan, o yüzden mümkün olduğunca eşleri de toplantılara getirmekte fayda var.
Mesela benim eşim, öyle girişken biri değildir. İlk toplantılara benim zorumla katılmış ve hep köşe bucak kenarda durmayı tercih etmiştir. Daha sonra agaclar.net'lilerin nasıl olduklarını anladı ve inanır mısınız şimdi agaclar.net'li beylerle aralarında erkek erkeğe yemeğe gider oldular.
tturt ailesine bayılıyorum, maşallahları var. Toplantılara ailecek katılırlar, minik Ege bebek arabasında gelmişti ilk toplantıya, şu son toplantıdaki haline bakın, Oğuz'a bilgisayar oyunu öğretiyor.
http://www.agaclar.net/forum/738889-post204.htm
http://www.agaclar.net/forum/1214364-post306.htm
Güler Abla aslında ben eşimden çok daha çekingenim. İlk vardığımdaki karşılama ve h_dogan değil mi diye karşılamaları, bir de kızım için buçuk bu değil mi diye sormaları çok hoştu. Sonrasında ise sanki uzun zamandır tanışıklığımız var gibi bir taraftan sohbete başladık.
Anlayacağın hiç yabancılık çekmeyince çekingenlik de gidiyor. :)
Günaydın arkadaşlar,
Keşke sizdeki özgüvenin onda biri bende olsa. Mersin'e geldiğimizde başını ağırtırız inşallah.
"Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan" deyimini boşa söylememişler değil mi? :D
Güler Abla aslında ben eşimden çok daha çekingenim. İlk vardığımdaki karşılama ve h_dogan değil mi diye karşılamaları, bir de kızım için buçuk bu değil mi diye sormaları çok hoştu. Sonrasında ise sanki uzun zamandır tanışıklığımız var gibi bir taraftan sohbete başladık.
Anlayacağın hiç yabancılık çekmeyince çekingenlik de gidiyor. :)
Eeee olacak o kadar sevgili h_doğan, agaclar.net farkı diyelim buna.
Zaten ben senin de biraz çekingen olduğunu mesajlarından sezmiştim. Neredeyse ağzından cımbızla alıyorduk bilgileri. Dur şu delikanlıya biraz sataşayım belli ki agaclar.net için faydalı oalabilecek bilgileri var dedim kendi kendime.
Nasıl ama başarmışım değil mi, bırak bilgi paylaşımını sohbetlere bile katılır oldun. :D :D
İşin şakasını bir yana bırakalım ama, aramızda olman bizleri sevindiriyor sevgili h_doğan.
Eeee olacak o kadar sevgili h_doğan, agaclar.net farkı diyelim buna.
Zaten ben senin de biraz çekingen olduğunu mesajlarından sezmiştim. Neredeyse ağzından cımbızla alıyorduk bilgileri. Dur şu delikanlıya biraz sataşayım belli ki agaclar.net için faydalı oalabilecek bilgileri var dedim kendi kendime.
Nasıl ama başarmışım değil mi, bırak bilgi paylaşımını sohbetlere bile katılır oldun. :D :D
İşin şakasını bir yana bırakalım ama, aramızda olman bizleri sevindiriyor sevgili h_doğan.
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim Güler Abla.
Espirili yaklaşmak çok güzel aslında. Fazla resmiyet iyi değil benim gibiler geri planda kalmayı tercih eder. Tabi benim fikrim. :)
Emre İlhan
25-11-2013, 10:45
Grup toplantısında da vardı ama fotoğraf biraz karanlık olduğu için tam seçemedim. Yine de teşekkür ederim.
Hava o kadar tutarsızdı ki; bir flash açık, bir kapalı ne yapacağımı şaşırdım Güler ablacım. Benim fotoğraf çekmeyi, iyiden iyiye öğrenmem lazım:)
mmanager
25-11-2013, 11:20
Evet çok gururlandım doğrusu Güler Hanım,ben baklava desenli kazağı olan kişiyim.Hani şu hafif kilolu olan.:D:D Bir gün cismen de tanışırız inşallah.
Onu tahmin ettim de daha yakından bir fotoğrafınız var mı diye sordum Emre arkadaşımıza.
İnsan bunca zaman mesajlaştığı Forum arkadaşlarını daha yakından tanıyınca iyi oluyor. ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/456358d1385315166-dscf2396.jpg
Fındık'tan korktuğu için Deren bu fotoğrafa girmek istememişti :) Sonrasında malumunuz çok samimi oldular, ben çayımı alırken Fındık'a Deren'cim baktı.
Benim iç öp güzel kızını, Fındık'ın da onu yalamak için bir sonraki toplantıyı beklediğini ilet lütfen :)
Buldum, işte buradasın mmanager :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/456309d1385306163-toplantidan-kareler-4-.jpg
Daha önce bahsettiğim nedenden ötürü aranızda olamadığım için çok ama çok üzgünüm, ancak bu vesileyle ve kendimi de affettirmek adına İlkbahar toplantısına bizzat ben ön ayak olacağımı (söz!) şimdiden duyurayım dedim :)
Eğer hala affetmeyen varsa, bir sonraki toplantıda gelecek olanlara çekilişle bir de güzel bir bonsai adayı ağaç hediye edeceğimi şimdiden söyleyeyim!
Rüşvet gibi oldu ama umarım affedilmek için bu işe yarar :)
ahmetmelek
25-11-2013, 16:32
arkadaşlar merhaba öncelikle sizlerle tekrar görüşmek çok güzeldi hepinize çok teşekkür ediyorum. adana gurubu bizi çok güzel ağırladı. inşallah böyle toplantıları daha sık gerçekleştiririz.
tiya hanım 3 numarayı ben değil ali bey size hediye etti ama bana çıksaydı bende seve seve verirdim teşekkür borcunu ali beye...
arkadaşlar tiya hanım toplantıda bana dediği toplantıları hep böyle kafelerde değild e bir arkadaşımızın evinde veyahut bahçesinde düzenliye biliriz mesala ben ayarlıyabilirsem bizim köyde... köy demeye bin şahit lazımda bizim orda düzenliyebiliriz. size salatalık domates biber yüksek seraları gezdirebilim bu işlerle hobi olarak uğraşanlar hem görerek öğrenebilirler ve güzel bir anı olmuş olur ben de sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarım.
Benim gibi toprağı saksıda gören tüm arkadaşlarımızın bu güzel teklifinize "Hayır" diyemeyeceğini düşünüyorum sevgili ahmetmelek , aksine çok mutlu oluruz :)
ahmetmelek
25-11-2013, 16:45
sakaki bey size gelince bonsai hediye etmekle kurtulamassınız. bonsai nasıl yapılır onları öğrenmek istiyoruz iki toplantıyada katılmadınız ben mersin ve adana toplantılarında bir bonsaici aradım aradım bulamadım benim ilk ağaçlar net,e bonsai için üye olmuştum ne mersinde ne adnada bir bonsaici gelmedi ben bosaici sorduğumda bana bonsai dedilerki bazı arkadaşlarımız bonsaimi ağaçlara eziyet ediyorsunuz bende bende fazla bilgim ve birikimim olmadığı için cevap veremedim sizin sayeniz de toplantıları bizimgibi çıraklara bıraktınız ama mazeretiniz çocuklar olunca affetmek durumundayız inşallah bir dahaki toplantıda buluşuruz.eşinizinde öğretmenler günü kutlu olsun saygılar selamlar.
sevgili adanalalilar maşallah ne kadar tatlısınız..çok imrendim size orda olmak varmış..sevgili maki01 i acayip merak ediyordum fotoğraf koyup tanışma imkanı sagladıgınız için teşekkür ederim..sevgiler..
sakaki bey size gelince bonsai hediye etmekle kurtulamassınız. bonsai nasıl yapılır onları öğrenmek istiyoruz.
Merhaba sn ahmetmelek,
Siz yeter ki öğrenmek isteyin ben seve seve yardımcı olurum. Madem siz bu kadar ilgilisiniz, ben size ayrıca sürpriz yapayım baharda o halde :)
Bu arada lütfen çekinmeden bonsai başlıklarını da kullanın; bazı arkadaşlarımız çok acemi olduğu için veya bonsai yapmaya çalıştıkları bitkileri çok güzel ağaçlar olmadığı için bonsai başlıklarını kullanmaya veya "üyelerin bonsai çalışmaları" başlığı altında adaylarını yayınlamaya çekiniyorlar, ama çekinecek hiçbir şey yok.
"Siz ağaçlara işkence ediyorsunuz" diyenleri de bana havale edin, ben onlara ağaç ve bitkilere gerçek anlamda eziyet edenleri ve nasıl edildiğini anlatırım :)
NOT: Ama söz konusu sevgili tiya ise o zaman durum değişir; o genelde kızdırma amaçlı da yapar öyle provakatif eylem ve söylemleri :)
Merhaba Sakaki, Ahmet Melek'in seninle karşılaşamayışına çok üzüldüm. Gün boyu gözü yoldaydı. Onu çok iyi anlıyorum. Yazarlık Seminerlerime katılanlar daha sonra kitaplarda, dergilerde Yaratıcı Yazarlık konularını okuduklarında daha çabuk anlayabiliyorlar. Elbette benden ders almadan da okuduklarını anlıyorlar ama bir-iki ders sonrası çok daha iyi anladıklarını, uygulamayı gerçekleştirdiklerini söylüyorlar. Ahmet Melek de bir-iki kez senden uygulamasını görebilse eminim internette, kitaplarda, nerede olursa olsun aldığı bilgide, aslında ne demek istendiğini anlayacak, bu konuda kendine güveni artacaktır. Şimdi yanlış yapmaktan korkuyor.
NOT: Hafızana hayran oldum. Sevgiler.
arkadaşlar merhaba öncelikle sizlerle tekrar görüşmek çok güzeldi hepinize çok teşekkür ediyorum. adana gurubu bizi çok güzel ağırladı. inşallah böyle toplantıları daha sık gerçekleştiririz.
tiya hanım 3 numarayı ben değil ali bey size hediye etti ama bana çıksaydı bende seve seve verirdim teşekkür borcunu ali beye...
arkadaşlar tiya hanım toplantıda bana dediği toplantıları hep böyle kafelerde değild e bir arkadaşımızın evinde veyahut bahçesinde düzenliye biliriz mesala ben ayarlıyabilirsem bizim köyde... köy demeye bin şahit lazımda bizim orda düzenliyebiliriz. size salatalık domates biber yüksek seraları gezdirebilim bu işlerle hobi olarak uğraşanlar hem görerek öğrenebilirler ve güzel bir anı olmuş olur ben de sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarım.
Sevgili Ahmetmelek seni tanıdığıma sevindim. Haklısın Hoya'yı Leventali'den aldım, yaşlılık işte, teşekkürü ona da yolluyorum.
Evlerden ziyade geniş bahçesi olan, bu işin profesyoneli arkadaşlarımızın seralarında toplansak ve bilgilensek demiştim (yiyeceklerimizi kendimiz getirir, ev sahibine yük olmazdık). Sevgiler, köyüne selam.
Cumhur Tonba
25-11-2013, 18:52
Merhaba Adana, merhaba dostlar.
Hepinize selamlar, saygılar, sevgiler. Toplantı mesajlarını okuyorum şu an. Deren ile fındık bir daha ki toplantıda ne yapacak merak ediyorum inanın.
Cumhur Tonba
25-11-2013, 18:59
Merhaba sn ahmetmelek,Bu arada lütfen çekinmeden bonsai başlıklarını da kullanın; bazı arkadaşlarımız çok acemi olduğu için veya bonsai yapmaya çalıştıkları bitkileri çok güzel ağaçlar olmadığı için bonsai başlıklarını kullanmaya veya "üyelerin bonsai çalışmaları" başlığı altında adaylarını yayınlamaya çekiniyorlar, ama çekinecek hiçbir şey yok.
Merhaba sayın Sakaki
Toplantı mesajlarını okuyordum. Yukarıdaki satırları okuyunca yazmak geldi aklıma.
Artık nerede ise bonsai zannedilecek meyve ağaçları yetiştirmeye başladılar. Geçen yıl arkadaşımız 8 adet armut fidanı dikmişti. İnanın boyu 70-80 cm anca var. Bu sene her birinin üzerinde 10-15 armut vardı. Gören inanamadı. Kalem kalınlığında ki dalda 300-400 gr lık 2-3 armut. Toplantı ile bir ilgsi olmasada cevaben yazdım
Merhaba sayın Sakaki
Toplantı mesajlarını okuyordum. Yukarıdaki satırları okuyunca yazmak geldi aklıma.
Artık nerede ise bonsai zannedilecek meyve ağaçları yetiştirmeye başladılar. Geçen yıl arkadaşımız 8 adet armut fidanı dikmişti. İnanın boyu 70-80 cm anca var. Bu sene her birinin üzerinde 10-15 armut vardı. Gören inanamadı. Kalem kalınlığında ki dalda 300-400 gr lık 2-3 armut. Toplantı ile bir ilgsi olmasada cevaben yazdım
Onlar tam bodur meyve ağaçları. Gerçekten de hadlerini aşarak müthiş meyve tutuyorlar.
Bence çok iyi olur. Hatta iş hobi kısmını bile geçebilir. :)
leventali
25-11-2013, 20:15
Yeniden Merhaba
Organizasyon yapmanın zorluğunu iyi bilirim. Hemde çok iyi bilirim.
Üniversitedeyiz. Daha ilk senemiz.
Güzel bir dilbere tutulmuşuz. Tabi o bizden bir haber.
Devlet Tiyatroları'ndan bilet alıp, okulda organizasyon düzenleyip, toplu tiyatroya gitme organizasyonu. Anladınız siz!
Tüm organizasyon, O'na en yakın yerde oturma üzerine kurulu. Tabi fiyasko.
Zülfi Livaneli konseri var. Gidip 20 tane bilet buldum. Hemde ücretsiz. Hep bir arada eylenme organizasyonu. Tabi fiyasko...
Birkaç fiyasko(!) organizasyondan sonra, Ürgüp gezisi düzenledim. Turizm Okuyoruz bu arada. 1 Otobüs üzerine organizasyon. Günübirlik bir gezi olacak. 10 otobüse nasıl ulaştık bilmiyorum. Gruplaşmalar var. En yakın grupta adım bile geçmiyor.
Bilen bilir. Üniversite gezilerinde "Sen şu arabaya bineceksin." denilemiyor. Herkes grubuyla aynı arabada olmak istiyor. 10 araba. Organizatör sizsiniz. 10 araçtanda sorumlusunuz. En öndeki araçta olmak zorundasınız ve en öndeki araçta O'nun da olması gerekli!
6. Otobüse bindiler. Benim bu arabayı ne yapıp yapıp, 1. otobüs konumuna sokmam gerekli. Otobüslerde eksik arıyorum.
Buldum sonunda. Bir tek, 6. otobüste mikrofon var ve anons çalışıyor.
- Bu araba 1. sırada gidecek, diğer araçlar bunu izleyecek,
dedim ve kendimi araca attım.
Dedim ya iyi bilirim organizasyonun ne kadar zor olduğunu. Ne büyük aksilikler çıktığını. Düzenleyenlerin mükemmeliyeti ararken, yediği son dakika gollerini...
Mükemmel bir organizasyon hazırlarken, tabiatın 15 dakikalık yağmur golünde Sevgili Emre'nin omuzlarının çöktüğünü...
Olayı kurtarmak adına değil, inanarak, içtenlikle "Her çıkacak sorun bizlere bir anıdır. Bu tarafından bakın olaya.", dediğimdeki gülümsemesi...
Unutulması zor, harika bir pazar düzenledikleri için, başta Ağaclar.Net ailesinin Kurucusu Sayın Malina'ya ve Adana grubuna sonsuz teşekkür ederim.
Bizi istasyondan araçla alma inceliğini gösterebilecek kadar ince düşünülmüş bir ev sahipliği yaptılar.
Benim bu siteye üyeliğim bir kaç ayla sınırlı. Ona rağmen bu kadar önemli bir organizasyonda konuşma yapmam için çağrılmam, sanırım yaşadığım gururların en büyüğü. Adana gurubuna da, benden kat be kat eski, tecrübeli Mersin grubundaki üyelere de bana göstermiş oldukları bu güvenden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim.
Konuşmaya hazırlıksız yakalanmama rağmen, hiç çekinmeden, içimden geldiği gibi konuştuğum ender yerlerden biriydi. Akraba meclisi gibi.
Sayın Hilal Doğan yeni üye olduğunu burada yazmasa, bilemeyeceğim kadar samimi bir ortam.
Güne damgasını vuran Sayın EylülBurak Hanım'ın son dakika golü oldu!
"Artık Tarsus'ta bu organizasyonu yapmak şart oldu!".
Hani derler ya "Paris anlatılmaz, yaşanır." diye.
İşte Agaclar.Net'in üyelerinin düzenlediği organizasyonlar da böyle.
Anlatılması zor, yaşanması unutulmaz...
Emeği geçen tüm arkadaşlara yeniden teşekkür ederim.
Ama bakın ben şimdi çok merak ettim sayın leventali o dilbere ne oldu? ;)
Bu kadar uğraştan sonra gelecek cevap: eşim oldu olabilir mi?
leventali
25-11-2013, 20:42
Bunun cevabını Tarsus buluşması sonrası yazarız artık :)
Adım Güler yerine Melâhat mı olmalıymış acaba.... dermişim ben de.
ykaya194
25-11-2013, 20:54
Sayınl Levenali'nin bura ile randevusu var fazla meşgul etmeyin.
^http://www.agaclar.net/forum/sohbetler/33161.htm
Herkese iyi geceler.
Çayı demleyip 10 dakikaya kadar geliyorum.
Merhaba sayın Sakaki
Bu konu geçen sene benim de kafamı çok meşgul etmişti Cumhur bey, neredeyse artık bahçede/bağda değil de saksıda bağcılık yapılacak yakında :)
Hele bir de bodur elmalar var ki onlara ayrı bir bayılıyorum...
Hiç gülesim yoktu Güler abla :)
Levent beyi çok iyi anlayanlardan birisiyim, benim de benzer organizasyonlarım oldu üniversite yıllarında. Benimkisi mutlu bitti ama Levent beyinkini daha sonra öğreneceğiz anlaşılan...
Hadi ben bonsaiciyim ve sabır var beklerim, sen ne yapacaksın o zamana kadar ben de bunu merak ettim iyi mi :)
Cumhur Tonba
25-11-2013, 21:08
Ben de çok merak ettim. O kadar uğraş, o kadar organizasyon. Fakat sanki olmamış gibi bir hava var.
Cumhur Tonba
25-11-2013, 21:11
Fakat belli mi olur. Evet, sonunda oldu bu iş. Şimdiki eşim diyebilir sayın leventali.
Cumhur Tonba
25-11-2013, 21:15
Sayın Sakaki
Elma konusunda çok haklısınız. Ben sadece fotoğraflarını görmüştüm. Fakat inanamadım. Yok artık dedim. Fakat gerçekmiş. Bayılınmayacak kadar da değil. Harika. Şahane.
Yeniden Merhaba
Sayın Hilal Doğan yeni üye olduğunu burada yazmasa, bilemeyeceğim kadar samimi bir ortam.
Sitede yeni değilim ama ilk defa bir toplantıya katıldım. :dilli:
leventali
25-11-2013, 21:38
Sayın H_Dogan, acemilik işte. Siz uyarınca baktım siteye giriş tarihinize. A artık Adana toplantısıyla ilkleri yaşadığınıza göre Tarsus'ta sizleri de ağırlamaktan onur duyacağız...
Bu arada belirtmeden edemeyeceğim. H_Dogan ve eşi sanki çok yakın bir tanıdık gibi. Ben de onlara öyle gelmişim. Tabi her ikimiz de hatırlayamadık bir birimizi.
Zorladık ama olmadı. Olmayınca bende "Zorlamayın arkadaşlar, meşhur olmak böyle bir şey işte." diyerek ukalalık etmiştim.
Kısmet olursa geleceğiz tabi ki pazar gününü toplantı tarihi yaparsanız. :)
Merhaba sayın Sakaki
Arkadaşınız o fidanları nereden bulmuş öğreneblirmiyim. Koca koca ağaçlarım oldu, ama meyve tek tük.:(( epsini kesip odun etmezsem bana da cemo demesinler:) Ayy nasıl kıyayım yaa..:(
Kısmet olursa geleceğiz tabi ki pazar gününü toplantı tarihi yaparsanız. :)
Uygun bir tarih olur da koşa koşa gelebilirim inşallah. Zira 2 gündür haset oldum fotoğraflara baktıkca:))
Adım Güler yerine Melâhat mı olmalıymış acaba.... dermişim ben de.
Çılgın meloşşşşş:))
leventali
25-11-2013, 21:58
Tarih Pazar olur arkadaşlar. Zira gelebilecek olan esnaf arkadaşlar da rahat gelirler.
Adalet Yağcı
25-11-2013, 22:03
Bu hikayenin sonunu 'İçimizden Biri' başlığında öğreniriz gibi geliyor bana :)
leventali
25-11-2013, 22:10
Adalet Hanım, Tarsus toplantısına katılanlar canlı yayın, katılamayanlar akşam kritiklerinde :)
Görüyorum ki yine muhteşem bir toplantı olmuş. Aranızda olmayı çok isterdim. Bu yaştan sonra öğrenci olmak çok zor. :( Bütün hafta vizelerle boğuştum. Siteye girmeye bile fırsatım olmadı. İnşallah birdahaki toplantıda aranızda olabilirim. Hepinizi seviyorum. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
leventali
26-11-2013, 00:35
Merhaba Sayın Almira,
Eksikliğinizi hissetmedik desek yalan olur. Hem sizin, hem getireceğiniz tohum ve çeliklerin :)
Ben marullarımla şöhret yolunda emin adımlarla ilerlerken(!), sizin getireceğiniz tohum ve çeliklerden Adanalı arkadaşlarımızı mahrum bıraktınız.
Muhteşem ikili (Almira ve Maviş)'den biri eksik olunca hissediliyor :)
mmanager
26-11-2013, 10:26
İş yerimdeki internet sorunundan dolayı pek giremedim ama duramadım işte yan taraftaki komşunun internetinden girdim nete.Tekrarını arayacağım kadar güzel dostane bir hava içerisinde geçti.Herkes samimi birbirine karşı önyargısız ve arkadaşçaydı.
Kamera kayıtlarını daha sonra yükleyeceğim internet sorunum hallolunca.Yeni tanıştığım arkadaşlarla da bu kadar çabuk kaynaştığımı hiç hatırlamadım şimdiye kadar.Artık Tarsus tan bekliyoruz böyle bir toplantıyı ama pazar günü olması şartıyla.
Bilgi paylaşımı ve hediye çekilişi de ayrı bir heyecen vericiydi.Tiya nın espirilerine de ayrıca güldüğümü belirtmeliyim.Daha önce Hazan -z için söz verdiğim küçük pergulelerin ilgi görmesine çok sevindim keşke daha fazla hazırlasaydım diye üzüldüm doğrusu.
Neyse gelecek toplantıda isteyen tüm arkadaşlara getirmeye karar verdim kaç tane isterlerse tabi.Sarmaşık mum çiçeği türü çiçek besleyenlerin çok işine yarayacağını düşünmem gerekirdi dedim.Şimdi sıra Maki01 de tabi..
Herkese gülen yüzü hoşgörüsü ve inceliği için sonsuz teşekkür ederim.
Cumhur Tonba
26-11-2013, 10:58
Arkadaşınız o fidanları nereden bulmuş öğreneblirmiyim. Koca koca ağaçlarım oldu, ama meyve tek tük.:(( epsini kesip odun etmezsem bana da cemo demesinler:) Ayy nasıl kıyayım yaa..:(
Merhaba Sayın cemo,
Sene başında Çanakkale'den olsun Bursa'dan olsun fidan yetiştiren işletmelerin elemanları sipariş topluyor. Şubat sonu, mart başı getiriyorlar. O arkadaş şu an Çerkezköy'e gitti . Yakında döner. Hangi firmadan aldı ben size yazarım.
Merhaba arkadaşlar ,
Her ne kadar hiç kimseyi tanımıyor olsam da ; memleketimin insanlarını görmek ailemi görmüş kadar memnun olmama sebebiyet verdi . Görselleri paylaşmanız ayrıca sevindirdi , orada olmak vardı ya neyse , vekil göndereceğim dedim ne yazık ki oda mümkün olmadı :(
Bir gün mutlaka bu toplantılardan birine katılacağım ümidini içimde yaşatıyorum , sizleri sayfalardan izlemek ve takipte olmak dahi mutlu olmama ,kalbimin heyecanla atmasına yetiyor .
Sevgilerimle...
Hmmm :)
Mesajları taşıdım, ilgilenenleri bu bölüme alalım: Forumda Türkçenin doğru kullanımı hakkında (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/1669-42.htm#post1223492)
Ben toplantımıza dönmek istiyorum :)
Toplantıya gelirken açık söylemem gerekirse aklımda yeni tanışacağım iki isim vardı. h_doğan ve pamuktopu.
Toplantı mekanına ilk girdiğimde pamuktopu ile yüzyüze tanışıp sohbet ederken, masadaki bende önce gelmiş arkadaşlarımıza da uzaktan uzağa bakarken sevgi ile gülücükler dağıtan tatlı mı tatlı, güzel mi güzel bir bayan dikkatimi çekti. Bir süre sonra misafir olduğunu düşünerek " Hoşgeldiniz" demek için yanına gittim.
-Merhaba, hoşgeldiniz. Misafirimizsiniz sanırım :)
- Hayır, ben letoon :)
Şok :)) Nasıl mutlu oldum anlatamam. Benim profil bilgilerine bakmak gibi bir alışkanlığım hiç olmadı, nedense letoon'u erkek olarak düşünmüştüm :)
Yaka kartı hazırlamayı unutmanın mutlu sürprizi oldu benim için.
İyi ki toplantımıza geldin ve sıcacık gülüşünle bizleri de ısıttın sevgili letoon, Tarsus toplantısında buluşmak dileğiyle...
Ben de profil bilgilerine bakmayan biriyim :( Toplantıya katılamadım , olsun sizleri görmek çok güzel , yazılarınızı okudukça mutlu oluyorum , memleketimin kokusu geliyor sanki. Hadi yazın lütfen , okumaya devam . :)
Merhaba arkadaşlar ,
Her ne kadar hiç kimseyi tanımıyor olsam da ; memleketimin insanlarını görmek ailemi görmüş kadar memnun olmama sebebiyet verdi . Görselleri paylaşmanız ayrıca sevindirdi , orada olmak vardı ya neyse , vekil göndereceğim dedim ne yazık ki oda mümkün olmadı :(
Bir gün mutlaka bu toplantılardan birine katılacağım ümidini içimde yaşatıyorum , sizleri sayfalardan izlemek ve takipte olmak dahi mutlu olmama ,kalbimin heyecanla atmasına yetiyor .
Sevgilerimle...
Sevgili Olcim Adana'ya geldiğinde geniş katılımlı olmasa da birkaçımız toplaşır seninle tanışırız, üzülme, sevgiler.
Sevgili Olcim Adana'ya geldiğinde geniş katılımlı olmasa da birkaçımız toplaşır seninle tanışırız, üzülme, sevgiler.
Söz mü ? :D
Söz :)
01. maki01
Yine kaptım 01'i sevgili leventali :))
ahmetmelek
26-11-2013, 16:43
tiya hanım hiç öyle olurmu yiyeceklerinizi kendiniz getiremezsiniz
ahmetmelek
26-11-2013, 16:45
sizler benim misafirim olarak geleceksiniz. beni topa tutarlar ozaman.
leventali
26-11-2013, 17:01
Sayın Ahmet Melek, kimsenin kendini misafir gibi gördüğü yok ki bu gruplarda :)
Herkes ev sahibi gibi.
01Maki01, bunu kimseye kaptırma sakın. Neşen hiç eksik olmasın...
Sayın Olcim, olur, olur. Merak etmeyin. Birinde olmazsa birinde mutlaka olur ve sizi tanımaktan mutluluk duyarız. Kimbilir? Bakarsınız Tarsus Toplantısına...
ahmetmelek
26-11-2013, 17:10
sayın sakaki çok teşekkür edrim ilgileneceğiniz için ama bahara kadar dayanamamki ağaçlarımın köklerini nezaman kesmeliyim hangi mevsim uygundur? ben sadece işe bir başlangıç yapamıyorum hiç bir yerde yazmıyor şöyle kesin böyle kesin ama nezaman kesileceği hiç bahsedilmiyor. ağaçların boyları ebatları önemlimi kazık kökü kesmek için bende bir parmağından üç , dört parmak kalınlığında fidanlar mevcut. fotoğraf yüklemeyi öğrendiğim zaman yükliyeceğim resimlerini.size göstermek için toplantıya fotoğraf makinamı getirmiştim ama malesef olmadı benim öyle çekincem yok ağaçlarımı göstermekten niye çekineyimki yalnızca bonsaide olduğu gibi bilgisayardada yeniyim yani biraz cahillik var oda daha önceleri biraz karmaşık ve ilgi duymamaktan geliyor.siz bana bir güzellik yapacaksınız herhalde usta olduğunuz konuda. bende size bir güzellik yapacağım usta olduğum konuda yani salatalık konusunda diyeceksiniz salatalığın ne sürprizi olurki onuda buluştuğumuzda görürsünüz.saygılar selamlar.
eylülburak
26-11-2013, 17:26
... Bakarsınız Tarsus Toplantısına...
Kulağa ne hoş geliyor...Tarih yok, mutlu anların hazırlığına başlandı bile...Gelin...Çabuk gelin lütfen...
Nasıl bir şey bu? Bağımlılık yarattı hemen...Sizleri çok sevdim...İyi ki varsınız...
sayın sakaki çok teşekkür edrim ilgileneceğiniz için ama bahara kadar dayanamamki ağaçlarımın köklerini nezaman kesmeliyim hangi mevsim uygundur? ben sadece işe bir başlangıç yapamıyorum hiç bir yerde yazmıyor şöyle kesin böyle kesin ama nezaman kesileceği hiç bahsedilmiyor. ağaçların boyları ebatları önemlimi kazık kökü kesmek için bende bir parmağından üç , dört parmak kalınlığında fidanlar mevcut. fotoğraf yüklemeyi öğrendiğim zaman yükliyeceğim resimlerini.size göstermek için toplantıya fotoğraf makinamı getirmiştim ama malesef olmadı benim öyle çekincem yok ağaçlarımı göstermekten niye çekineyimki yalnızca bonsaide olduğu gibi bilgisayardada yeniyim yani biraz cahillik var oda daha önceleri biraz karmaşık ve ilgi duymamaktan geliyor.siz bana bir güzellik yapacaksınız herhalde usta olduğunuz konuda. bende size bir güzellik yapacağım usta olduğum konuda yani salatalık konusunda diyeceksiniz salatalığın ne sürprizi olurki onuda buluştuğumuzda görürsünüz.saygılar selamlar.
Bu konuda çok hevesli olduğunuzu mesajınızdan anlamak hiç de zor değil, bu gerçekten hoş... :)
Merak etmeyin, zaten bahsettiğiniz işlemlerin hemen hemen hepsini Kış sonu-Bahar başı, yani Şubat sonu gibi yapacağımızdan aceleye gerek yok :)
Olmazsa, ilkbahar toplantısını beklemeden Kış sonu gibi bir Atölye çalışması ayarlar, bonsaiciler olarak bir ön toplantı ve çalışma yaparız, siz merak etmeyin :)
Bu konuda çok hevesli olduğunuzu mesajınızdan anlamak hiç de zor değil, bu gerçekten hoş... :)
Merak etmeyin, zaten bahsettiğiniz işlemlerin hemen hemen hepsini Kış sonu-Bahar başı, yani Şubat sonu gibi yapacağımızdan aceleye gerek yok :)
Olmazsa, ilkbahar toplantısını beklemeden önce Kış sonu gibi bir Atölye çalışması ayarlar, bonsaiciler olarak bir ön toplantı ve çalışma yaparız, siz merak etmeyin :)
Sevgili Sakaki söylemek, dile getirmek istediğim buydu: Atölye çalışması.
NOT: İzlemeye bile gelemem gibi. Kan görmüş gibi bayılmaktan korkarım:D
Sevgili Sakaki söylemek, dile getirmek istediğim buydu: Atölye çalışması.
NOT: İzlemeye bile gelemem gibi. Kan görmüş gibi bayılmaktan korkarım:D
Sevgili tiya,
Onu çok iyi anladım da siz gelmezseniz yapmam ama söylemedi demeyin :)
NOT: Siz hayatınızda budama yapan bağcı, bahçevan hiç görmediniz mi? :)
Sevgili Sakaki, başladık sürdürelim:
Yıllar önce bitkilerin, örneğin üstüne basılıp geçilen çimlerin, kendilerine zarar verenlere tepki verdiklerini okumuştum. Yirmili yaşlarımdaydım. Bitkilere bağlanan elektrotlar zarar veren kişi , bitkinin yanından geçerken harekete geçip "işte bu, işte bu" diyormuş.
Bahçeli bir evde oturuyorduk. Bahçede soğan, nane, maydonoz var. Toplarken özür diliyordum onlardan "canınız yanıyor ama sizi toplamak zorundayım" diyerek. Bu durumu atlatmam on beş yılımı aldı( İlginç olan manavdan aldığımda aynı şeyleri hissetmiyor oluşum). Öyle bir dönemdi işte.
Aslında şaka bir yana bonsai üzerinde derinlemesine düşünmedim. Beni rahatsız eden parklarda gördüğüm hayvan şekilleri verdirilen bitkiler. Gerçekten bir garip oluyorum onları görünce. Bana hiç sanat eseri gibi gelmiyor onlar. Sevgiler.
Benim bonsaiye hiç ilgim yok gibi ama atölye çalışması olursa görmek isterim. :)
Sevgili Sakaki, başladık sürdürelim:
Yıllar önce bitkilerin, örneğin üstüne basılıp geçilen çimlerin, kendilerine zarar verenlere tepki verdiklerini okumuştum. Yirmili yaşlarımdaydım. Bitkilere bağlanan elektrotlar zarar veren kişi , bitkinin yanından geçerken harekete geçip "işte bu, işte bu" diyormuş.
Bahçeli bir evde oturuyorduk. Bahçede soğan, nane, maydonoz var. Toplarken özür diliyordum onlardan "canınız yanıyor ama sizi toplamak zorundayım" diyerek. Bu durumu atlatmam on beş yılımı aldı( İlginç olan manavdan aldığımda aynı şeyleri hissetmiyor oluşum). Öyle bir dönemdi işte.
Aslında şaka bir yana bonsai üzerinde derinlemesine düşünmedim. Beni rahatsız eden parklarda gördüğüm hayvan şekilleri verdirilen bitkiler. Gerçekten bir garip oluyorum onları görünce. Bana hiç sanat eseri gibi gelmiyor onlar. Sevgiler.
Benim sizin iyi niyetinizden gram şüphem yok :)
Aslında burası yeri değil ama konu açılmışken kısaca özet geçeyim: Bir ağaç/bitki nerede mutludur veya bir bitki/ağaç hangi ebatlara ulaşınca mutludur? Ya da bir ağacın mutlu olup olmaması yerine ve büyüklüğüne mi bağlıdır?
VEYA:
Bir ağaç/bitki ihtiyaçları karşılandığı, iyi bakıldığı ve sevgi gösterildiği zaman mı mutludur? Eğer öyleyse, bir bonsaici ile alıp veremediğiniz nedir? (Şaka tabii ki)
Bilinçli ve deneyimli bir bonsaicinin bir bitkiye zarar vermesi veya işkence etmesi diye bir durum yok tabii ki böyle düşününce :)
Bu konu çok tartışıldı başka başlıklarda, amacım o yüzden tekrar tartışmak değil elbette, sadece içinizi biraz rahatlatayım dedim :)
Bir sonraki toplantıda görüşmek üzere...
Benim bonsaiye hiç ilgim yok gibi ama atölye çalışması olursa görmek isterim. :)
O halde çalışmada görüşmeyi umut ediyorum sizinle de :)
Merhabalar...
Ben Adana toplantısına ilk kez, (itiraf etmem gerekirse) biraz utana sıkıla katıldım. Hiç tanımadığım, bilmediğim bir ortamda olmak çok gerer beni. Ama orda öyle olmadı. Sanki ailemmiş gibi rahat ettim.
Sevgili maki01 sizinle tanışmak benim için ayrıca bir mutluluk. Sıcacık sohbetiniz için çok teşekkürler.
Bu toplantımızda yaşanan ilkler, sevinçler pek çoktu sevgili letoon öyle ki aralarda gezelenirken tenteler arasından akan yağmur sularıyla sırtımın ıslandığını bile çok geç fark edebildim :)
Gerçek bir hayvan dostu vardı aramızda, nedense sesi çıkmıyor :)
Sevgili merkal Bey de köpeği ile birlikte katıldı toplantıya ama köpekcik arabada bizleri bekledi. Arabanın bağajı sokak köpeklerine dağıtılmak üzere kemiklerle doluydu. Çok da endişeliydi Merkal Bey. Niye mi :) Toplantıdan sonra havaalanına eşini karşılamaya gidecekti ve arabadaki et, kemik kokusunu nasıl açıklayacağını , kemikleri dağıttıktan sonra arabayı nasıl havalandıracağını düşünüyordu.
Anlattığı kadarıyla tam bir Ali Baba çiftliği Merkal Bey'in bahçesi, kangal köpekleri, tavukları ve şu an hatırlayamadığım diğer türlerle :)
Merkan Bey'le sohbetlerimiz eminim önümüzdeki roplantılarda da devam edecek, ondan dinleyeceğimiz çok keyfli anıları var :)
Evet sesi çıkmadı şimdiye kadar. Neyseki toplantıda biz epey sohbet ettik. Organik yetiştiricilik konusunda meraklı. Organik ürünler kullanıyor yetiştirdiği bitkilerde.
Yenilebilen bitkileri yetiştiriyor. Yiyemeyeceğim bir şeyi ekmem diyor ama parantez açtığı bir güzel var tabi. Güller. :)
İnşallah daha nice toplantıda sohbet etme fırsatımız olur.
Aslında ben gülleri de yiyorum :)
Aslında ben gülleri de yiyorum :)
Reçelini ve şurubunu demek istedin, değil mi?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.