Bağlan

View Full Version : Takasa konulmasını dilediğimiz tohumlar 2013

limon_sever
28-07-2013, 21:04
Başlık uygun oldu mu bilmiyorum ama paylaşılmayan, istediğimiz tohumları bu başlıkta yazsak. Belki elinde olup paylaşmak isteyenler olur diye düşündüm.

Benim isteğim;

Jalapeno Biber

MeyveliTepe
28-07-2013, 21:10
Başlık uygun ama bir üst seviyeye taşıdım. İlk açıldığı yer tohum talepleri için özel ayarlanmıştı.

h_dogan
28-07-2013, 21:15
Başlık uygun oldu mu bilmiyorum ama paylaşılmayan, istediğimiz tohumları bu başlıkta yazsak. Belki elinde olup paylaşmak isteyenler olur diye düşündüm.

Benim isteğim;

Jalapeno Biber

Tohum alabilirsem ben takas listesine eklerim. ;)

hira
28-07-2013, 21:23
Bende hep bir siyah inci biberim olsun isterdim doğrusu:)

bahcedenn
28-07-2013, 21:28

Benim isteğim;

Jalapeno Biber

Köyde 15-20 kök ekmiştim. Bayramda son durumlarını göreceğim. Validem isimlerini karıştırıyor. Son durumlarını görmeden paylaşacağım tohumlar listesine eklemek istemiyorum. Bayramda listeye eklerim inşallah, halleri vakitleri yerindeyse.

cetiner
05-08-2013, 22:18
Köyde 15-20 kök ekmiştim. Bayramda son durumlarını göreceğim. Validem isimlerini karıştırıyor. Son durumlarını görmeden paylaşacağım tohumlar listesine eklemek istemiyorum. Bayramda listeye eklerim inşallah, halleri vakitleri yerindeyse.

Sn. bahcedenn domates yetiştiriciliği başlığı altında sizin lüdmilla's red plum yetiştirdiğiniz yazıyor ,tohumlarından paylaşacak mısınız ?

cemas
05-08-2013, 22:40
halep karpuzu paylaşılsa iyi olurdu :D

bahcedenn
06-08-2013, 01:42
Sn. bahcedenn domates yetiştiriciliği başlığı altında sizin lüdmilla's red plum yetiştirdiğiniz yazıyor ,tohumlarından paylaşacak mısınız ?

Merhaba Sn. cetiner.
Bazı çeşitlerde sorunlar yaşıyorum. İlerleyen vakitte durumlarına göre tohumluk alabilirsem paylaşabilmeyi umuyorum. Biraz zaman lazım. :)

yolgezer2001
06-08-2013, 09:50
Bana'da çerezlik Kabak Çekirdeği tohumu lazım elinde çeşit olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim..

Kelebek
06-08-2013, 11:41
Sn.üyeler,
İnci Menekşe tohumu arıyorum ancak bulamıyorum (fidesini de bulamadım). Paylaşım yapabilecek üye(ler) var ise memnun olurum.
Saygılar.

oma1453
08-08-2013, 15:32
Ben de Red Robin Domates ve Blueberry tohumu isterim paylaşacak olursa.

yağmur
08-08-2013, 20:32
Tatlı kıl biber tohumu olan varsa bende onu arıyorum.Satın aldığım fideler hep başka başka biberler çıkıyor.

birnefestoprak
10-08-2013, 23:13
Sn cetiner,

Eger Sn bahcedenn icin de uygunsa, Ludmilla's Red Plum'dan ben sizin icin gonderebilirim. Sn bahcedenn'in de, tohum almada bir sorun yasamazsa, paylasmasi olasi. O yuzden, takasa gonderilen tohumlarla ilgili acilan basliklari takip ediniz.

MeyveliTepe
10-08-2013, 23:26
Tatlı kıl biber tohumu olan varsa bende onu arıyorum.Satın aldığım fideler hep başka başka biberler çıkıyor.

Bende var ama istiap haddimi aştım galiba. Paylaşacağım bir kaç tohum daha var. İlerleyen günlerde başka paylaşan olmazsa bakarız :)

bahcedenn
10-08-2013, 23:29
Sn cetiner,

Eger Sn bahcedenn icin de uygunsa, Ludmilla's Red Plum'dan ben sizin icin gonderebilirim. Sn bahcedenn'in de, tohum almada bir sorun yasamazsa, paylasmasi olasi. O yuzden, takasa gonderilen tohumlarla ilgili acilan basliklari takip ediniz.

Tabii ki uygun Sn. birnefestoprak. Bir aksilik yaşamazsam tohum edindiğimde ben de paylaşıma açacağım. Ayrıca bu çeşitliliği bize kazandırdığınız için teşekkür ederim.

Size bir de resimdeki domatesin çeşidini sorayım. Etiketi ya düşmüş ya da çocuklar almış. Notlarıma göre Christopher Columbus olmalı diye düşünüyorum. Ama emin değilim.

432761

birnefestoprak
11-08-2013, 02:25
Listeye baktim. Siz, benden Christopher Columbus'la birlikte Sarnowski Polish Plum da istemissiniz. Yaprak yapisina ve meyve buyuklugunu/sekline bakarak resimdekinin Christopher Columbus oldugunu soyleyebilirim. Kimileri bu cesidi, Ludmilla's Red Plum'dan daha cok begeniyor. Siz ne dusunuyorsunuz? Verim nasil oldu?

Tabii ki uygun Sn. birnefestoprak. Bir aksilik yaşamazsam tohum edindiğimde ben de paylaşıma açacağım. Ayrıca bu çeşitliliği bize kazandırdığınız için teşekkür ederim.

Size bir de resimdeki domatesin çeşidini sorayım. Etiketi ya düşmüş ya da çocuklar almış. Notlarıma göre Christopher Columbus olmalı diye düşünüyorum. Ama emin değilim.

432761

yağmur
11-08-2013, 07:59
Bende var ama istiap haddimi aştım galiba. Paylaşacağım bir kaç tohum daha var. İlerleyen günlerde başka paylaşan olmazsa bakarız :)

:o çok teşekkür ederim.

bahcedenn
11-08-2013, 08:43
Listeye baktim. Siz, benden Christopher Columbus'la birlikte Sarnowski Polish Plum da istemissiniz. Yaprak yapisina ve meyve buyuklugunu/sekline bakarak resimdekinin Christopher Columbus oldugunu soyleyebilirim. Kimileri bu cesidi, Ludmilla's Red Plum'dan daha cok begeniyor. Siz ne dusunuyorsunuz? Verim nasil oldu?

Yer darlığından dolayı köye 2 kök İstanbul'a 1 kök fide dikmiştim. Köydekilerin meyve tutumu daha güzel. 3 erli 4 erli 3 ya da 4 salkım vardı üzerinde. Buradakinde ise henüz 4 lü 1 salkım ve meyve çiçekleri var üzerinde. Ama köydekini toprağa daha erken almıştım. Tadına baktığımda onun da bilgisini yazarım. :)

cetiner
11-08-2013, 16:22
Sn cetiner,

Sn. birnefestoprak, çok memnun olurum çok teşekkür ederim.

Lonicera
18-08-2013, 16:34
Karabuğday ve kabuksuz kabak çekirdeği tohumu...

Kiraz
21-08-2013, 09:25
Ben de Red Robin Domates ve Blueberry tohumu isterim paylaşacak olursa.

Red Robin domates tohumu paylaşıma vereceğim.

Güler
21-08-2013, 10:07
Elimde bol miktarda ayıntap biber tohumu var, Forumdan bir arkadaşımız göndermişti.
3/4 dağıttım ama halâ var.
Tohum dağıtımı ile uğraşacak vaktim pek yok. Tohumları gönüllü olarak dağıtmak isteyen arkadaşımız varsa gönderebilirim, aksi takdirde elimdekileri dağıtmaları için loveforlife ile SDurul'a göndermeyi düşünüyorum.

(emri vâkinin de böyle görülmemiştir.) :D

loveforlife
22-08-2013, 15:03
Elimde bol miktarda ayıntap biber tohumu var, Forumdan bir arkadaşımız göndermişti.
3/4 dağıttım ama halâ var.
Tohum dağıtımı ile uğraşacak vaktim pek yok. Tohumları gönüllü olarak dağıtmak isteyen arkadaşımız varsa gönderebilirim, aksi takdirde elimdekileri dağıtmaları için loveforlife ile SDurul'a göndermeyi düşünüyorum.

(emri vâkinin de böyle görülmemiştir.) :D

Emri vâki olur mu hiç? Memnuniyetle!

cetiner
22-08-2013, 19:22
Kimse patlıcan yetiştirmiyor herhalde, ne tohum paylaşan var, ne de taleb eden.

yağmur
22-08-2013, 21:19
Sayın cetiner, aslında ben isteyecektim.Biberi daha çok istediğim için fazla şey istemeyeyim diye patlıcanı söylemedim.

limon_sever
23-08-2013, 15:51
Kimse patlıcan yetiştirmiyor herhalde, ne tohum paylaşan var, ne de taleb eden.

Bir tane meyveyi tohumluk bıraktım. Ne kadar tohum çıkacağını bilmediğim için paylaşıp paylaşmamada kararsızım.

Muğla yöresel patlıcanı

http://www.agaclar.net/forum/attachments/sebzeler/431505d1375452061-yoresel_patlican.jpg

http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/10683-4.htm

birnefestoprak
23-08-2013, 18:04
Bence, kendi bahcenize alistirmak adina, o meyveden alacaginiz tohumlari onumuzdeki seneye saklayin. Bitkinin yoresiyle, sizin ilinizin iklimi farkli.

Nadir bir cesit oldugu icin de, simdilik tohumunun farkli kaynaklar tarfindan cogaltilmasi daha onemli derim. Onumuzdeki sene daha cok meyveyi tohum icin hasat edip etkinlige gonderebilirsiniz.

Bir tane meyveyi tohumluk bıraktım. Ne kadar tohum çıkacağını bilmediğim için paylaşıp paylaşmamada kararsızım.

Muğla yöresel patlıcanı

http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/10683-4.htm

h_dogan
24-08-2013, 09:09
Genel olarak bir patlıcanda 1 da yeri ekecek kadar tohum çıkabilir. Dolmalık patlıcan için söylersek bizim burada genelde 800-1200 kök ekiliyor dönüme. Yani 1 adet patlıcandan yaklaşık 1000 civarı tohum çıkar ki bu ev için patlıcan yetiştiren 100 üyeye yeter. ;)

birnefestoprak
05-09-2013, 20:23
Corum-Kavsut'un On Dilim Kavunu'nun tohumundan paylasabilecek varsa cok mutlu olurum.

bahcedenn
07-09-2013, 10:49

Halleri vakitleri yerinde olmasına yerindeydiler. Fakat validem sağ olsun yer ve kalan fideler ziyan olmasın diye bahçedeki tüm boşlukları doldurmuş benim arkamdan. :) Köydeki bu biberin tohumlarını çapraz tozlaşma ihtimalinden dolayı paylaşamayacağım.

Her ihtimale karşı sadece tohum almak için İstanbul'da da diktiğim fidelerdeki Jalapenoların son durumları bu halde. İrileşip kızarmaya başladıklarında paylaşıma açacağım. Bilginize...

nkutsay
07-09-2013, 10:51
Ben de kaynatmalik tatli misir tohumu takibindeyim.

bahcedenn
07-09-2013, 11:05
Ben de kaynatmalik tatli misir tohumu takibindeyim.

Bu mısır da Sn. birnefestoprak 'ın geçen sene etkinliğe gönderdiği Golden Bantam cinsi. Yer darlığından dolayı fazla ekemedim. Sadece tohum edinebilmek ve çoğaltmak için birkaç kök var. Tadına bakamadım açıkçası. Şimdilik lezzetine bir şey diyemiyorum.

Bir tanesini üstten araladığımda tane dizilimi ve dolgunluğu güzel görünüyordu. Şu anda püskülleri kurumaya başladı. Başlarına bir şey gelmezse paylaşıma açacağım. Başlıkları takip ediniz Sn. nkutsay. :)

bahcedenn
16-09-2013, 15:04
Sn. h_dogan, Red Romain Marul'un lezzeti nasıldır acaba? Elimde birkaç çeşit tohum var fakat bu çeşidi ekip ekmemekte kararsızım.

h_dogan
16-09-2013, 15:34
Sadece 4 fide elde ettiğim için tohumluk bırakmıştım hepsini, tadına bakmamıştım. Bir ara kıvırcık ve parçalı yapraklıdan ekmiştim onların tadı güzeldi. Bu marulun tadı onlardan daha güzeldir diye düşünüyorum. Çünkü göbekli marullar daha lezzetli oluyor.

h_dogan
21-09-2013, 09:03
Ağaç bamyası ve Red Robin tohumu paylaşacak olan var mı?

feriha
21-09-2013, 09:28
Uzun kabak tohumu bekliyorum etli nohutlu yemeği yapılan :)

incirli
21-09-2013, 16:47
yabani tere ve roka tohumu paylaşabilecek varsa çok memnun olurum :)

yağmur
24-09-2013, 10:41
Deşti ürün tohumu paylaşacak olan var mı?

yağmur
24-09-2013, 10:42
yabani tere ve roka tohumu paylaşabilecek varsa çok memnun olurum :)

Yabani roka Sayın Meyvelitepe paylaşmıştı sanırım.

incirli
24-09-2013, 12:32
Yabani roka Sayın Meyvelitepe paylaşmıştı sanırım.

evet roka paylaşmıştı. yabani tere arıyorum.nette aradım ama bulamadım tohumcularda

sevoş
24-09-2013, 19:03
bende uzun kabak ve jalepeno biber tohumu arıyorum.duyurulur.

birgaripyolcu
24-09-2013, 22:15
elimde adını bilmediğim karışık ve mor-siyah renk bibeler var.jalapone,bhust gibi değişik türlerle takasta bulunabilirim.selamlarımla...

malbman
25-09-2013, 09:54
Ağaç bamyası ve Red Robin tohumu paylaşacak olan var mı?

Sayın h_doğan, evdeki tadilat nedeniyle her şey birbirine karıştı. Tohum sandığımı bir yerlerden bulup çıkarırsam Red Robin tohumlarını envanterim elverdiğince paylaşıma göndermeyi düşünüyorum.

Tohumların son durumunu tespit ettikten sonra bir başlık açacağım.

Sevgilerimle.

sevoş
25-09-2013, 11:47
Arkadaşlar çiçek tohumu paylaşacak kimse yok mu?Ben bu çiçek tohumlarından istiyorum..
Lütfen...
yüksük otu,avize çiçeği,horoz ibiği,haseki küpesi,hazeran çiçeği,katlı gülhatmi,ingiliz papatyası(şeker tabağı) ,lavanta,suzan sarmaşığı ....her türlü çiçek tohumu ekebilirim.

yağmur
25-09-2013, 22:20
Eğer akşam sefası isteyen olursa tohum toplayıp paylaşabilirim. Oturduğumuz lojmanın hemen önünde var. Pembe tek renk ve kırmızı sarı ebruli olanı var.

ofblm
29-09-2013, 15:52
Isteyene sarı mimoza ,mavi ladin, top servi tohumumlari var.

hira
01-10-2013, 15:40
Arkadaşlar kekik ve tarhun tohumu paylaşımınız olacak mı?

aslı07
01-10-2013, 16:43
bende alacalı sütleğen tohumu istiyorum arkadaşlar elinde olan varsa

ofblm
02-10-2013, 13:35
ofblm, teşekkür ederim :) tohum olmalı.

Hafta sonu bakacağım.

naturefan
05-10-2013, 14:43
446315

Resimdeki kabaklardan ayrıca spagetti kabak ve Çin lahanası tohumu gönderebilecek olanlar.

Benim gönderebileceklerim:

Su kababağı, enginar, kapari, bamya, gökkuşağı süs biberi, mavi aster, bordo (katlı) hatmi.

NOT: Üst satırdaki tohumlardan isteyenlerden özür dileyerek, paylaşıma katılamayacağımı bildiririm.

birnefestoprak
07-10-2013, 17:27
Sarı mimoza, taflan çeliği, top servi ve dağ şimşirinden bana ne kadar gönderebilirsiniz acaba? Teşekkürler

Sn Edessa Seracılk, siz sanirim seracilik yapiyorsunuz. Elinizde, bolca tohum vardir. Takas etkinligine hangi tohumlari gondermeyi dusunuyorsunuz?

birnefestoprak
08-10-2013, 06:27
Tunceli Sarimsagi (Allium tuncelianum) paylasabilecek olan var mi?

sernur
12-10-2013, 21:51
Ben hünnap ağacı ve enginar yetiştirmek istiyorum tohumdan yetiştirebilir miyim ne zaman dikmeliyim,enginar tohumu paylaşmak isteyen var mı ?

cetiner
13-10-2013, 19:38
Enginar tohumu ben de istiyorum paylaşan olursa çok memnun olurum.

mesut baz
14-10-2013, 21:06
Su kabağı tohumu paylaşan olursa sevinirim

cetiner
16-10-2013, 16:14
Sn. MeyveliTepe sizin Gojibery' lerinizden tohum paylaşır mısınız ?

MeyveliTepe
17-10-2013, 13:46
Sn. MeyveliTepe sizin Gojibery' lerinizden tohum paylaşır mısınız ?

Bu yıl tohum almadım maalesef.

dagsa reklam
19-10-2013, 10:03
selam aranıza yeni katıldım 1300 mt bir bahçem var tohum paylaşımı beni çok etkiledi bende burdan toplayacagım tohumları bahçemde tohumluk için ayırdıgım yerde çogaltıp dagıtmaya karar verdim. bu arada urfa yöresine özgü isot paylaşılsa iyi olurdu.

birnefestoprak
19-10-2013, 19:42
Sn dagsa reklam,

Urfa, size cok yakin. Eminim Diyarbakir'in tohum dukkanlarinda Diyarbakir'a veya bolgedeki diger sehirlere ait cesitli aci biber tohumlari vardir. Umarim isottan bu sene paylasan olur ama siz de yorenizin tohumlarini bulup uretir ve onumuzdeki seneki etkinlikte paylasabilirseniz cok seviniriz.

selam aranıza yeni katıldım 1300 mt bir bahçem var tohum paylaşımı beni çok etkiledi bende burdan toplayacagım tohumları bahçemde tohumluk için ayırdıgım yerde çogaltıp dagıtmaya karar verdim. bu arada urfa yöresine özgü isot paylaşılsa iyi olurdu.

dagsa reklam
20-10-2013, 09:42
sn birnefestoprak

elimden geleni yapmaya çalışacam. ama sizin destekleriniz olmadan yapamam behçe işinde acemiyim.tohum çogaltma sürecinde sizin deneyimlerinize ihtiyacım olacak. biraz rahatsızlık verecem şimdiden kusura bakmayın.bu arada manavdan aldığım isotların tohumunu kullanabilirmiyiz.

birnefestoprak
20-10-2013, 18:57
Biberin nerden geldigine emin olduktan sonra, olgun (kizarmis, cogu kez kirmizi renkli) meyvelerin tohumunu alabilirsiniz ama benim tavsiyem attarlari (aktarlari) dolasmaniz. Onlarda tohum yoksa bile sizi yonlendirirler. Boyle mesela kucuk dukkaninda cuval satan ama az biraz koyden hasat ettigi tohumdan getirip onu da satan yasli bir amcaya rastlarsaniz, ticari tohum yerin onun sattigi tohumlari tercih edin. Sonrasinda ekim/dikim/bakim/hasat asamasinda size yardimci olabilecek, tecrubelerini paylasabilecek cok sayida Agaclar.net uyesi var.

Sizin gondereceginiz tohumun yoreselligi cok onemli. Kendi yorenizin tohumunu kendiniz yetistirip gonderebilirseniz, takasa/tohum paylasimina/tohumlarin korunmasina ve yayginlasmasina cok buyuk katkiniz olur.

sn birnefestoprak

elimden geleni yapmaya çalışacam. ama sizin destekleriniz olmadan yapamam behçe işinde acemiyim.tohum çogaltma sürecinde sizin deneyimlerinize ihtiyacım olacak. biraz rahatsızlık verecem şimdiden kusura bakmayın.bu arada manavdan aldığım isotların tohumunu kullanabilirmiyiz.

bahcedenn
26-10-2013, 10:33
Merhabalar, anneme sizlerden gelecek bitki tohumlarını anlatıyordum o da dedi ki:-karakabak diye bir kabak var, ondan bulsana...
Ben de size buradan sorayım elinde karakabak olan var mı? Tohumunu paylaşmak ister mi? Çünkü şekersiz pişirilir ve çok dayanıklı olurmuş kendisi, bir de geleneksel bir kabakmış bu pek de yokmuş artık, eskiden dedi annem... Demek ki bulmak, paytlaşmak önemlidir...
İşte internetten sizlere, bir örnek fotoğraf;
http://www.yerlitohum.com/wp-content/uploads/2011/04/Kara-Kabak-S%C3%BCtl%C3%BC-Tatl%C4%B1-kaba%C4%9F%C4%B12.jpg

Sn. HakanG, sizin mesajınızı kaçırmışım. Bahsettiğiniz kabağın tohumunu paylaşıma sunacağım. Bu (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas-paylasilacak-tohumlar-2013-2014/31611.htm) sayfayı takip ediniz. :)

Resimde göreceğiniz alt sıradaki orta ve sağdaki en ufak 2 kabak ta aynı kabak. Biri taze hali, diğeri de tohumluk bırakılan (bu halde böreği de yapılabilen) hali.

Aysis
26-10-2013, 20:57
Ben de lobelya, kuş gözü, kalifornia gelinciği, monarda, phlox, heuchera, yüksük otu, sarı kız sarmaşığı paylaşılırsa talepte bulunabilirim.

sevoş
27-10-2013, 11:29
arkadaşlar kudret narı paylaşan yokmu?

MeyveliTepe
27-10-2013, 11:43
Tohum var, bir miktar paylaşabilirim sanırım.

HakanG
27-10-2013, 12:09
Çok teşekkür ederim sayın bahcedenn, paylaşımları olabildiğince takip ediyorum.
Bu takas benim için çok makbule geçecek gibi görünüyor... Elimde olmayan birçok tohuma sahip olacağım ve seneye bende takasa katılmak istiyorum.
Saygılar...

hberbul
01-11-2013, 13:24
Ben de kara turp tohumu arıyorum.

h_dogan
01-11-2013, 15:31
Bende yok ama paket tohum alıp ekmeyi düşünüyorum, karalahana da aldım onu fide yaptım sayılır. İsteyen olursa ikisini de paylaşıma açayım.

Sumitra
02-11-2013, 20:39
Merhaba, Manolya tohumu paylaşabilirim isteyen olursa. Ayrıca kirlihatun tohumu ve çam fıstıgı tohumum var.

naturefan
08-11-2013, 14:58
GDO'suz soya fasulyesi olan?

ozencan43
13-11-2013, 00:24
Karabuğday ve kabuksuz kabak çekirdeği tohumu...

kabuksuz kabak çekirdeği için 2014 paylaşımında yardımcı olabilirim...;)

seröz
19-11-2013, 11:21
Tropik meyve tohumu olan varmı (passiflora,mangosten,pawpaw,fejoya vs.)

torkulu
19-11-2013, 16:53
isot biberini bu sene paylaşan olur diye çok bekledim, inşallah seneye bir arkadaş paylaşır...

canan bsr
19-11-2013, 20:47
merhaba arkadaşlar.yeni üyeyim,bu yıla kadar bahçemde hibrit fideleriyle evin ihtiyacını karşılamaya çalıştım.takas etkinliğinizin olduğunu bilmediğimden çiçeklerdende tohum almadım ki,sizinkilerin yanında basit her yerde bulunabilen türler.yerli tohum demişsiniz.o halde ben bu yıl salatalık, kıl biber,domates çeşitleri ile elinizde kalan olursa şayet talep edebilirim....çiçekler konusundada aygın baygın bir şekilde çiçeklerinize bakıyorum.hepsi çok güzeller.....

pria
24-11-2013, 10:58
Sanırım bahçesi olan birçok kişi kocayemiş ( arbutus unedo, davulga, dağ çileği) ağacını yetiştirmek isteyecektir..
Bu yüzden bu yıl topladığım meyvelerden bolca tohum alıyorum..Kısmetse 2014'te dağıtıma koyarım..
Okuduğuma göre, davulga tohumlarının çimlenme yüzdesi, %90 oranında..yani kolay sayılır..

http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/4354.htm

Ayrıca bugün Kartal'da sahil gezisi yaparken onca palmiyeden sadece birinde olgun tohumlar buldum..Onlarında meraklıları olabilir diye topladım biraz:

http://www.agaclar.net/forum/palmiye/1833-7.htm

cetiner
24-11-2013, 18:19
Sanırım bahçesi olan birçok kişi kocayemiş ( arbutus unedo, davulga, dağ çileği) ağacını yetiştirmek isteyecektir..
Bu yüzden bu yıl topladığım meyvelerden bolca tohum alıyorum..Kısmetse 2014'te dağıtıma koyarım..
Okuduğuma göre, davulga tohumlarının çimlenme yüzdesi, %90 oranında..yani kolay sayılır..

http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/4354.htm

Ayrıca bugün Kartal'da sahil gezisi yaparken onca palmiyeden sadece birinde olgun tohumlar buldum..Onlarında meraklıları olabilir diye topladım biraz:

http://www.agaclar.net/forum/palmiye/1833-7.htm
Bizim köyde bayırda doğal haliyle bolca yetişir. Hatta iki hafta önce melki toplamak için ormana gittiğimde meyvelerinden bolca yemiştim . Bizim buralarda iki türü vardır, meyve verenler dişi davulga , bir de erkek davulga vardır yaprakları daha parlak gövde kaygan ve pürüzsüzdür.

celalim01
06-12-2013, 20:44
Benim elimde şuan ,Kirli hanım,Şebboy (mor renkli )Ateş çiçeği,Balıkağzı farklı renklerde,akşam sefası (mor ve turuncu-Diğer renklerde elimde çok az tohum var )başka elimde hangi tohumlar kaldı aklımda yok kontrol edince tekrar yazarım. Bu sene ektim ama gelecek seneye Kırmızı ve beyaz Soğan,marul tohumları bulunacak 2-3 yıldır kendi tohumu mu üretip ekiyorum.

Sevgi Durul
08-12-2013, 09:35
-Lobelya
-Lupin
-Digitalis (Yüksük otu)
-Brugmansia

pria
08-12-2013, 10:06
-Lupin

Seneye lupin (acı bakla) tohumlarından bolca koyacağım takasa sn. SDurul..

Aysis
08-12-2013, 17:39
Hazeran
Ekinezya
Solidago
Örümcek
Obizya
Lisiantus
Ezan çiçeği

Tohumu olanlar dan talep edebilirim.

Nevin Marangoz
13-12-2013, 01:22
GDO'suz soya fasulyesi olan?

Sn naturefan GDO suz soya bulamadıysanız ben yeni aldım.Gönderebilirim.

malina
13-12-2013, 10:59
Bu başlık, bu yılın tohum takasına gönderilmesini talip ettiğiniz tohumlar için açılmıştı

Tohumlar adreslere gönderildi bile, yani artık buranın işlevi kalmadı

Konuyu kapatıyorum