Bağlan

View Full Version : Lokumlu Güllaç




hira
15-07-2013, 04:25
4 yaprak güllaç
1 lt.süt
2.5 su bardağı şeker
küçük bir parça damla sakızı
1su bardağı iri dövülmüş ceviz
200 gr. güllü lokum

yapılışı:

süt, şeker ve dövülmüş damla sakızını şeker eriyene dek karıştırarak
ısıtın.
ocaktan alıp geniş bir tepsiye dökün. ılınana dek bekleyin ve bir adet
güllaç yaprağını alıp her tarafı sütle ıslanacak şekilde batırın ve
başka bir tepsiye yayın.

içi için ceviz ve irl doğranmış lokumu karıştırın ve bir dörtte birini
güllaç yaprağının kenerına yayarak güllacı genişçe rulo yaparak sarın.
tüm malzeme bitene dek aynı işleme devam edin.kalan sütü güllaçların üzerine dökün. genişce dilimleyerek servis yapın.

afiyet olsun..




Ahkut06
02-12-2014, 10:26
En sevdigim tatli dir gullac ama ramazan ayindan ramazan ayina Turkiyede yiyebiliyorum ancak,lokumlu gullac hic yememistim,bu tarife anneme vericem yapsin bende iyiyim tabi bu mevsimde gullac bulabilirsek..cok tesekkurler tarifiniz icin..

hira
02-12-2014, 10:36
Rica ederim :) Ramazan ayında yazdıgımı hatırlıyorum, açlık vurmuş diycem ama sabahın saat 5 25'inde yazmışım :D

Ahkut06
02-12-2014, 12:27
ee eger ogun yediyseniz tadi damaginizda kalmistir belki :))

dostca
02-12-2014, 16:12
Merhaba, bende merak edip yapmıştım, güllacın kendine has olan tadını değiştiriyor ve lokumun da şekeri ile birlikte oldukça ağır bir şeker tadı oluşuyor. Bilmiyorum ama ben beğenmedim bekli süte katılan şeker miktarı daha az konularak bu yoğunluk hafifletilebilir.

Ahkut06
03-12-2014, 07:21
o zaman dikkatli olup seker oranini azaltmak lazim uyariniz icin tesekkurler :)