Bağlan

View Full Version : SAHIRE / Fethiye Çaykenarı Köyü

Sayfalar : [1] 2 3

SAHIRE
06-07-2013, 12:18
Merhaba arkadaşlar, uzun zaman oldu internete pek giremediğim için yazamadım. Biliyorsunuz epeydir uğraşıyorduk, en sonunda , Biz eşimle yerimizi bulduk, taşındık , 2 ay kadar oluyor yalnız nete 2.5 G ile bağlandığımızdan sıkıntı oluyor. Yine de bundan sonraki gelişmeleri elde oldukça yazmaya çalışacağım.

Yerimiz 14 dönüm - şu an boş tarla -tabii hemen diktiğimiz 30 ağacı saymazsak... içinde 2 odalı bir köy evimiz var. Fethiye Çaykenarı Köyündeyiz -Fethiyeye 40 km. mesafede.

Safranlı
06-07-2013, 13:11
Kaça alabildiniz

SAHIRE
06-07-2013, 13:12
Gitgel dolaptan kurtulduk. Bakalım tabiri caizse iki 'Fransız' bu işi kıvırabilecek mi?

SAHIRE
06-07-2013, 13:23
2 aydır iş iş iş... ama sıkılmadım:)Önce evi adam ettik -hala da ediyoruz ya. 2 odalı evimiz. En zoru tamirat ve temizlik oldu zira ev 8 senedir terkedilmişti. Muğladaki komşularımız da çok yardım ettiler yoksa halimiz haraptı. Başlarda soğuk suyla yıkanıyorduk. Güneş enerjisi taktırdık. Elektrik tesisatı su tesisatı haraptı. vs.vs. Sonra hemen fidan aldık eşimle diktik. Söylemesi kolay kazması zor. 30 fidanı 3 günde dikebildik yine iyi ya çok iyi. Toprak sert çok. Defne,oya,mersin, nar, incir, yenidünya, ahududu,biberiye. 2 günde bir sulayın dedi ormandaki şef. Suluyoruz ya yeni farkettim biberiye fazla su istemiyor. Onları daha az sulayacağım.

SAHIRE
06-07-2013, 13:26
Köpek klübesi yaptık... Kümes yaptık...

SAHIRE
06-07-2013, 13:29
Bu gurk tavuğumuz ve cibileri:) Burda cibi diyorlar civcive:)

SAHIRE
06-07-2013, 13:43
Köpek klübesinin resmini boyayınca çeker yüklerim. Kümese çok uğraştık ama güzel oldu sanki. Tavuğun adı Cicianne:) Cicianne de çok sevdi kümesini. OSB ve tahta kullandık . Üzeri shingle hava çok sıcak olduğundan eski çarşaf attım üstüne. Bir de perde yaptım. 3 tarafı kapalı önü açık telli. Sağlam yaptık. Burda tilki de var atmaca da. akşamüstleri salıyoruz cicianneyi. Geziyorlar :) Biz de o saatlerde çalışıyoruz hava çok çok sıcak. Maliyeti yaklaşık 200 lira civarı oldu bize...

bulgur
06-07-2013, 13:47
Süper çalışmalara devam.

attar
06-07-2013, 14:52
doğal hayata hoş geldin

TaşevliBahçe
06-07-2013, 16:06
Sn. SAHIRE ,

Bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun.

Ben köy evini çok merak ettim , bakım öncesi ve sonrası resimler varsa görmek isterim.

saygılar , iyi çalışmalar....

SAHIRE
06-07-2013, 22:18
Çok teşekkürler. 2.5G ile nete bir şeyler yüklemekte çok zorlanıyorum. Fırsat buldukça yükleyeceğim. Evden manzarayı buldum onu yükleyeyim. Karşıda Akdağlar. tarlanın çevresine çevirdiğimiz tel ve diktiğimiz ağaçların bir kısmı gözüküyor.

SAHIRE
08-07-2013, 10:39
taşınma telaşında kaktüs çiçek açmıştı - kendinden büyük çiçeğini ilk defa gördük fotoğrafladık.

smnunal
16-07-2013, 13:04
Sayın SAHIRE,

Yeni mekanınız hayırlı uğurlu olsun. İşin asıl zorluğu bundan sonra başlıyor. Size kolaylıklar diliyorum.

murat-16
16-07-2013, 13:47
Sayın SAHIRE

Hayırlı olsun

SAHIRE
19-07-2013, 22:11
Çook teşekkür ederim.
Sabah ilk iş köpek yavrularını doyurup biraz gezdiriyorum. Yavrular büyüyorlar.
Sonra cicianne ile yavruları çıkartıyorum. Aslında hava çok sıcak olduğundan genelde kümesin altında takılıyorlar. Yavrular epey büyüdü, kuyrukları çıkıyor. Civciv yeminin yanında börtü böcek ekmek ve karpuz kabuğu yiyğrlar. Bazen de bostana girip benden azar işitiyorlar.

SAHIRE
19-07-2013, 22:26
Eşimle bir duvar yapıyoruz arazi eğimli- erozyonu önlememiz lazım.

SAHIRE
19-07-2013, 22:32
sondaki karpuz, ortada rokalar bugün ilk defa salatada yedik. Arkadaşlar bana doğal yerli tohum lazım. Bende de yerli karpuz tohumu var şimdilik sadece... isteyen olursa ...

ressamsikar
20-07-2013, 00:15
sEVGİLİ ıLGIN , SİZİN ADINIZA ÇOK , AMA ÇOK SEVİNDİM... HAYATI YAŞAYIN, ADİL PAYLAŞIN, GÜZEL ŞEYLER YAPIN , SİZİN GİBİ İNSANLAR ÇOK FAZLA ÇOCUK YAPIN, SEVGİ İLE SANAT İLE BÜYÜTÜN, EN ÖNEMLİSİ, İNSAN SEVGİSİ İLE BÜYÜTÜN..... mUTLULUKLAR DİLİYORUM ...HEPİNİZE ...

ozlem39
20-07-2013, 20:51
merhaba araziyi kaça aldınız ve köyde fiyatlar nedir?
bende emekliliğimde düşünüyorum böyle bir köy hayatı.
sevgiler

Akhisarlı
20-07-2013, 22:25
Bahçeniz, eviniz hayırlı olsun.

SAHIRE
21-07-2013, 13:23
Buralarda tarla dönümü 10000 liradan başlıyor. Ağaçlı tarla olursa 15000 civarında. Bunlar baz fiyatlar. 1-2 dönüm yerlere bu rakamlardan yüksek fiyat söylüyorlar. Şimdi yazın sorsanız muhtemelen daha yüksek rakamlar söylenir...

SAHIRE
23-07-2013, 21:37
civcivler hızla büyüyor- anneleriyle banyo sefasındalar.

SAHIRE
25-07-2013, 20:55
Bugün hava çok sıcaktı. Kuçular kendi istekleriyle banyo yaptı. Patilerini küçük havuzlarına sokup serinlediler. Civcivlerde karpuz ziyafetiyle serinledi. Biz duvarın temelini bitirmek üzereyiz. sonrada tuğlayla set duvarına başlayacağız. Biraz da çapa yaparak ağaç diplerini aldım , ayrık otu sarmaya başlamış...

bay tömürcek
25-07-2013, 21:59
Sahire ablacım hayırlı olsun yeni yeriniz Allah güle güle oturmak nasip etsin :) Hayallere kavuşmak ne güzel :) Maşallah civcivlerde köpeklerde çok güzeller :) Civcivlerin cinsi annesi gibi hint kırması galiba öyleye benziyorlar hintler sakin hayvanlardır insancıldırlar ve sık sık gurk olurlar yumurta konusunda övemicem malesef çünkü az bi yumurta yapıp kuluçkaya yatarlar :) Mutluluğunuz daim olsun ablacım sayfanı takipte olucam :)

dağçiçeği
26-07-2013, 00:18
Sayın Sahire , bahçeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun. Herşey gönlünüzce olsun. Kolaylıklar diliyorum.

FKY100
26-07-2013, 08:01
Sayın sahire;

Öncelikle hayallerinize kavuşmuş olmanıza bende çok sevindim. Bizimde izmitte bir arazimiz var ve bizimki bayağı bir eğimli... Bizde konteyner önüne erozyonu önlemek ve konteynerin kaymaması için bir duvar düşünüyoruz. O yüzden yaptığınız duvarla ilgili resimleri paylaşma şansınız olabilir mi?

tiryaki
26-07-2013, 22:35
Hayırlı olsun, uzun süredir arsa / yer arayışları bölümündeki yazılarınızı görüyordum.

SAHIRE
27-07-2013, 21:07
Sahire ablacım hayırlı olsun yeni yeriniz Allah güle güle oturmak nasip etsin :) Hayallere kavuşmak ne güzel :) Maşallah civcivlerde köpeklerde çok güzeller :) Civcivlerin cinsi annesi gibi hint kırması galiba öyleye benziyorlar hintler sakin hayvanlardır insancıldırlar ve sık sık gurk olurlar yumurta konusunda övemicem malesef çünkü az bi yumurta yapıp kuluçkaya yatarlar :) Mutluluğunuz daim olsun ablacım sayfanı takipte olucam :)

Öncelikle güzel temennilere çook teşekkür ederim. Evet hint tavuğuymuş, komşumuz getirdi. Ancak maalesef pek sakin değiller. Artık kanat kuyruk belli oldu ya, bugün tatsız bir olay yaşadık. Civcivlerden 3'ü ,sanırım horoz olanlar, birbirine girdi, ölümüne dövüşüyorlardı, dünya umurlarında değildi... Bir türlü ayıramadık, en sonunda birini yakalayabildik ayrı bir karton kutuya ayırdık. Kavga bugünlük bitti ama galiba yarın bir round daha var. Anneleri dersen,yavruları deli gibi dövüşürken bize saldırıyor, birbirlerini öldürecekler umurunda değil! Bir Güdük Necmi dediğimiz var ki boyu kısa ama yaman mı yaman... En kısa zamanda tek horoz bırakmalıyız.

SAHIRE
27-07-2013, 21:14
Sayın sahire;

Öncelikle hayallerinize kavuşmuş olmanıza bende çok sevindim. Bizimde izmitte bir arazimiz var ve bizimki bayağı bir eğimli... Bizde konteyner önüne erozyonu önlemek ve konteynerin kaymaması için bir duvar düşünüyoruz. O yüzden yaptığınız duvarla ilgili resimleri paylaşma şansınız olabilir mi?

Öncelikle çok teşekkürler. Duvarı paylaşacağım en kısa zamanda. Bizim tarla yüzde 10 civarında eğimli. Temeli bugün bitirdik. 20 cm genişliğinde , 15 cm yüksekliğinde grobeton döktük. Üzerine 4-5 sıra tuğla öreceğiz. Duvar bundan ibaret. En zoru temel için kazı yapmak oldu. Bir ara hapisten kaçacak Daltonlar olduğumuzu zannetmeye başlamıştık ta:)

SAHIRE
27-07-2013, 21:25
1 hafta yetecek yoğurdumuz.

bay tömürcek
28-07-2013, 11:29
Öncelikle güzel temennilere çook teşekkür ederim. Evet hint tavuğuymuş, komşumuz getirdi. Ancak maalesef pek sakin değiller. Artık kanat kuyruk belli oldu ya, bugün tatsız bir olay yaşadık. Civcivlerden 3'ü ,sanırım horoz olanlar, birbirine girdi, ölümüne dövüşüyorlardı, dünya umurlarında değildi... Bir türlü ayıramadık, en sonunda birini yakalayabildik ayrı bir karton kutuya ayırdık. Kavga bugünlük bitti ama galiba yarın bir round daha var. Anneleri dersen,yavruları deli gibi dövüşürken bize saldırıyor, birbirlerini öldürecekler umurunda değil! Bir Güdük Necmi dediğimiz var ki boyu kısa ama yaman mı yaman... En kısa zamanda tek horoz bırakmalıyız.

O konuya değinmemiştim bile ablacım çünkü hint horozlar dövüşlerde kullanılıyor çok kavgacıdırlar sıcak kanlı insana yakın olmaları elle beslendiğinde çabucak insana alışmalarından ;) O civcivlerin önüne geçemezsiniz öldüresiye kavga ederler tavukları da öyledir isterseniz dediğiniz gibi horozu tek bırakın ya da horoz olanları başkasına verip normal bir köy horozu alın rahat edersiniz sevgiler ;)

SAHIRE
29-07-2013, 21:50
Horozları tam tespit edemedik bu yüzden henüz ayıramadık:) Ama ortalık biraz sakinledi baskın olan diğerlerini dövdü bu sakinlik ondan..
Bu cinse yabancılar aseel ya da asil (Arapçadan geliyor) diyorlar. 2500 yıllık bir tür olduğu söyleniyor. Aslında börtü böcek açısından çok iyi- yabani hayvanlara kafa tutması da çok iyi. Buranın sıcak iklimine de iyi uyum sağlıyor sanırım komşular bu yüzden bu cinsi tercih ediorlar. Ama verime bakacağız:)

SAHIRE
29-07-2013, 22:12
Tuğlaları örmeye başladık...

SAHIRE
29-07-2013, 22:29
Bu ikisi de yeni işe başladı... Çok insalcıl olan Saruman ben çekemeden yanıma geliyor, iyi bir poz yakalayamadım. Çok avcılar. Çok korkusuz olamaları da bizi şaşırttı. Arkada yatan eleman! köpekleri kıııh gibi tuhaf bir ses çıkartarak fena korkuttu. Rocky klübenin altına kaçtı saklandı. Apoş ta arkama saklandı:) :o Umarım bu korku uzun sürmez! bu arada bugün köpeklerin tasmalarını taktım. Uzun süredir gel ve otur komutlarına çalışıyoruz fena değiller ama daha çook çalışmamız lazım...

SAHIRE
29-07-2013, 22:34
Arkadaşlar bu arada hala doğal yerli sebze tohumu arıyorum. Doğal yerli karpuz ve börülce tohumuyla takaslayabiliriz:)

SAHIRE
30-07-2013, 15:21
Arkada da enzimler:)

SAHIRE
31-07-2013, 22:34
Böyle de yatılır mı...

SAHIRE
31-07-2013, 23:00
Saru çok duvar ördü, yoruldu...

SAHIRE
06-08-2013, 21:25
Duvara devam... Köpeklerin eğitimine devam. Bu arada kedilere de iyice alıştık. Salça yaptık . 15 kilo domatesten 1,6 kg salça yaptık, günkurusu... Bu sene pazardan Çanakkale domatesi aldık. İnşallah seneye kendi domatesimizden yaparız.

SAHIRE
06-08-2013, 21:40
...çabuk kaynaştık:) Tırmık aşırı sakin bir kedi. Ama Saru aşırı hareketli, çat burda çat kapı arkasında. İki yavru kardeş kedi ;huyları çok farklı.

Muhammet3
06-08-2013, 21:50
Merhabalar,

Sayfadaki yazı ve fotoğraflarınızı başında sonuna kadar gözden geçirdim, çok huzur verici.
Gerçekten çok güzel bir iş çıkarmışsınız, yeni bir yaşam mekanı, yeni yeni ağaçlar, hayvanlar harika olmuş.

Umarım ilerleyen yıllarda böyle bir girişimde bulunmak bizlere de kısmet olur.

Tam olarak bulunduğunuz yer neresi bilmiyorum fakat Fethiye iklimi, ve ****** denizi ile muhteşem bir yer...

Selamlar.

SAHIRE
07-08-2013, 21:22
Salça yapımının son aşamaların fotoğraflarını da eklemek istedim. Öyle sıcak ki iki günde oldu salçamız.

Köpeklerin eğitimi artık ikisi de tasma ve iple yürümeye alıştı:)

Çekirgelerle başım dertte. Doğal bir çözüm arıyorum. Biber fidelerimi kesmişler. Rokalar keza öyle!! Bugün ilk defa 5 yaprak kadar pazı topladım yarın pazılı omlet var. Çekirgeler bitirmeden bir tadına bakalım.

SAHIRE
07-08-2013, 22:02
Cesar Milan'ın teknikleriyle eğitim devam ediyor...

SAHIRE
07-08-2013, 22:07
ama kediler de derse katılmak isteyince konsantrasyon bozuluverdi.:eek:

SAHIRE
13-08-2013, 21:03
Önce kedilere pek sıcak bakmamıştım, sonra alıştım, sevdim, ancak 2 gece önce dışarı terasa çıktığımda Saru' nun 50- 60 cm boylarında bir yılan yakaladığını görünce tüm fikrim değişti: Böyle bir yerde kedi şartmış! Yılanın acı sonunu ben söylemeyim, zaten siz anladınız...

SAHIRE
13-08-2013, 21:09
Evin girişindeki mis kokulu yasemin.. İlk taşındığımızda biraz budamıştık iyice coştu - iplere sardıracağız. Fotoğraf akşama doğru çekildiğinden çok net olmadı.

bay tömürcek
13-08-2013, 22:10
Sahire ablacım çekirgeler için doğal çözüm hindi. Acayip çekirge avlarlar kökünü kuruturlar çekirgenin.

SAHIRE
14-08-2013, 20:57
Sahire ablacım çekirgeler için doğal çözüm hindi. Acayip çekirge avlarlar kökünü kuruturlar çekirgenin.

Güzel fikir bay tömürcek;) o zaman daha kapsamlı bir kümes için çalışmak lazım... bakalım şu duvar işlerini daha bitiremedik o bitince kümesi de planlayalım.

SAHIRE
14-08-2013, 21:07
Eve yaklaşık 1 km uzaklıktaki mesafede yangın çıktı. Dumanı görünce önce biri çöpünü mü yakıyor dedik. Baktık duman arttı 177 yi aradık. Ekipler hızlı geldi. İtfaiye araçları ve beyaz minibüsler geldi. Ama bugün hem feci sıcaktı hem de maalesef rüzgar vardı. Helikopterle de takviye ettiler. Neyse ki büyümeden söndürüldü. Benim evden gördüğüm 10 kadar büyük çam yandı , daha hasarlananlar da olabilir. Maalesef ekosistem bozuldu... Tek tesellimiz çabuk söndürülmesi, ekiplerin ciddiyeti ve hıznın çok iyi olması.
Böyle kavurucu sıcaklarda çok dikkatli olunmalı. :mad:

SAHIRE
16-08-2013, 20:17
Bugün hastayım. Sanırım arabanın kliması çarptı. Her yerim kırılıyor. Hafif ateşliyim.
Dün artık hazır olan sıcak kompostu diktiğimiz ağaç diplerine döktüm. Ayriyeten de olmuş olan enzimli suyla da suladım. Fidanlarda bir coşma bekliyorum. Aşağıda eski lastiklerden kompostluklar.

SAHIRE
16-08-2013, 20:22
Dün cicianne yavruları azat etti, Bugün de yumurtladı. Öyle bir bıraktı ki yavruları artık yanına bile yaklaştırmıyor... Herkes takılırken biz de kümesi temizledik.

SAHIRE
16-08-2013, 20:29
Dün Rocky ve Apollo aşılarını oldu karnelerini aldı:) Bugün de benim yorgunluğumdan istifade bol bol yaramazlık yaptılar. Hoca hastaydı, ders boştu yani:)))

SAHIRE
16-08-2013, 20:33
İlk karpuzumuz büyüyor... tabii köpekler kediler ve tavuklar rahat verirse!

SAHIRE
16-08-2013, 20:38
Payandaları da tamamladık... Umarım çabuk iyileşirim duvar işi aksadı:(

SAHIRE
16-08-2013, 20:43
Sabah kalk miyavı - pencereden geliyor...;Sabah servisine çıkıyorum.

yağmur
16-08-2013, 21:51
Çok tatlılar maşallah.

SAHIRE
20-08-2013, 22:03
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1186.htm
Arkadaşlar saksıdan çıkan şu linkteki iki bitkiyi bilen var mı acaba?? Sökeyim mi, kalsın mı, nedir bilemedim?

yağmur
21-08-2013, 00:17
Merhaba,
Sahire Hanım ilk resim hoşkıran denen Karadeniz'de yenilen bir yabani ot.Söküp atabilirsiniz.İkincisini bende çıkaramadım.

SAHIRE
21-08-2013, 20:51
Merhaba,
Sahire Hanım ilk resim hoşkıran denen Karadeniz'de yenilen bir yabani ot.Söküp atabilirsiniz.İkincisini bende çıkaramadım.

Çook teşekkürler! Merakımın %50 si gitti. 2.nin de yabani bir ot olması muhtemel gibi gelmeye başladı. Madem yeniyor bahçeye dikeyim de orada büyüsün, sonra da tadına bakalım;)

yağmur
21-08-2013, 22:19
:) yani şöyle bir bağ olsa pişirir yerdiniz ama bir tane az olur.Siz yemeden önce başka görüşleride bekleyin derim.Bana hoşkıran gibi geldi.Yapraklarında beyaz bir toz var mı?Fotoğrafta tam seçilmiyor.

SAHIRE
25-08-2013, 21:08
:) yani şöyle bir bağ olsa pişirir yerdiniz ama bir tane az olur.Siz yemeden önce başka görüşleride bekleyin derim.Bana hoşkıran gibi geldi.Yapraklarında beyaz bir toz var mı?Fotoğrafta tam seçilmiyor.

Beyaz damarlı ama toz göremedim, internetten baktım hoşkırana sirken de deniliyor, bir iki fotoğrafla karşılaştırdım çok benziyor, sanırım tahmininiz doğru:)

incirli
26-08-2013, 10:51
çok güzel olmuş.hep hayalimdir böyle bi çiftlik yapmak

SAHIRE
27-08-2013, 10:56
Diktiğimiz Çin Gülü epey boylandı, artık çiçek de açıyor:) Yanında biberler maalesef çekirge çok olduğundan bir türlü tam manasıyla gelişemiyorlar. Kuşları bizim tarlaya çekmemiz lazım. Tavuklar da hızla büyüyor, büyüdükçe daha iyi avlanıyorlar. Olmadı hindi çözümler arasında ( bay tömürcek:)) ama kimyasal yok, ilaç yok önce doğal mücadele - umarım başarırız.

yağmur
27-08-2013, 15:29
Sahire Hanım o kuşlarda meyvelerin düşmanı.

bay tömürcek
27-08-2013, 15:48
Diktiğimiz Çin Gülü epey boylandı, artık çiçek de açıyor:) Yanında biberler maalesef çekirge çok olduğundan bir türlü tam manasıyla gelişemiyorlar. Kuşları bizim tarlaya çekmemiz lazım. Tavuklar da hızla büyüyor, büyüdükçe daha iyi avlanıyorlar. Olmadı hindi çözümler arasında ( bay tömürcek:)) ama kimyasal yok, ilaç yok önce doğal mücadele - umarım başarırız.

Ah ablacım çekirgelerin kıymetini bil keşke olsa da hindilerim bayram etse burda tek tük ;) Şaka bir yana çok zararlık yapıyor çekirgeler. Ama gerçekten hindiler kökünü kurutuyor. Belkide ben ondan çekirge göremiyorum bizim buralarda :p Ama bahçedeyken başında beklemeniz lazım sahire ablacım yoksa sebzeleri de yer hindiler. Ama tavuk kadar zarar vermiyor hindiler, mesela bişeyleri eşeleme huyları yok tavuklar gibi ;) Bence düşünün derim ama çok nazik büyüyor yavruları, civciv gibi değiller :)

SAHIRE
27-08-2013, 21:31
Evet maalesef bugün akşamüstü bütün pazıların tavuklar tarafından mideye indirildiğini görerek bunu anladım:) Yarın çekebilirsem çekirge zararını yüklemek isterim. Yeni fidelerin yapraklarını keserek büyümelerini engelliyorlar. Bakalım zamanla en doğru çözümü bulacağız.
İngilizlerin bir sözü var: "En az 3 adet dikeceksin: Biri kuşlara, biri böceklere, biri sana" diyorlar ama bizim bahçede 3ün biri de bize kalmıyor şu anda , ama tabii daha işlediğimiz alan az ve ekosistem henüz oturmadı...(not: kazma yapmaktan kollarım tutuldu!)

SAHIRE
27-08-2013, 21:38
:)) Bay tömürcek beni çok güldürdün :) bu çekirgeleri bir tutabilsem de senin hindilere yollasam.:) Ama 3. sıçrayışta yakalanmıyor bunlar ! Resmen uçarak kaçıyorlar. Fakat gülün üstünde 10 cm.lik 2-3 tane dev çekirge öldürdüğümü itiraf edeyim; o kart olanlar kaçamıyorlar. Güller ölmek üzereydi , şimdi canlanmaya yaprak çıkarmaya başladı:)

SAHIRE
27-08-2013, 21:42
Sahire Hanım o kuşlarda meyvelerin düşmanı.

Kesinlikle sevgili yağmur: incirleri delmişler hep, delik incirler de enzime gitti.

bay tömürcek
27-08-2013, 23:26
:)) Bay tömürcek beni çok güldürdün :) bu çekirgeleri bir tutabilsem de senin hindilere yollasam.:) Ama 3. sıçrayışta yakalanmıyor bunlar ! Resmen uçarak kaçıyorlar. Fakat gülün üstünde 10 cm.lik 2-3 tane dev çekirge öldürdüğümü itiraf edeyim; o kart olanlar kaçamıyorlar. Güller ölmek üzereydi , şimdi canlanmaya yaprak çıkarmaya başladı:)

Yüzünüzden gülmek hiç eksik olmasın ablacım :) Hindiler o devasa çekirgelere bayılıyorlar. Başlarından veya sonrarından yakaladıkları gibi uzunlamasına mideye gidiyor hindilerin ;) Yakalamak çok zor oluyor abla gerçekten. Geçen sene benim çiçeklere dadandı yeşil çekirgeler yakalayıp hindilere veriyordum ama ne zahmet sorma. En son yavru hindileri soktum bahçeye 2 güne bişey kalmadı tertemiz oldu çiçekler :p

SAHIRE
28-08-2013, 10:31
...çekirge zararı.

SAHIRE
28-08-2013, 10:38
Cicianne yavrularını bırakmıştı, sade bırakmakla kalmadı yanına geleni de fena dövüyordu: o arada bu yavruyu da fena yaraladı, kafasını delmiş kanatmış, bu yavruyu 3-4 gündür bir sepete ayırdık, şimdi iyileşiyor . Gündüz yaseminin altında gece sepette kalıyor.

SAHIRE
28-08-2013, 10:44
Bahçede çıktı, nedir bilmiyorum:confused: boyu 1 mt yi geçkin. Beyaz ufak çiçek açtı.

yağmur
28-08-2013, 21:45
Çok güzel görünüyor.Özellikle dikmişsiniz gibi.

SAHIRE
29-08-2013, 20:22
Haberler:
1-Köpekler merdiven çıkmayı öğrendi:)Kedilerle iyi kaynaştılar. Kediler hala biraz tokatlıyorlar köpekleri ama sert değil:) tatlı tatlı...
2- Yaralı tavuğun yarası kapanıyor - sabah sarmısaklı yoğurt veriyorum, işe yarıyor. Yalnız, diğerleri onu hala dövüyorlar, o yüzden pek yan yana gelmiyor. Bilmem tekrar kaynaşabilecekler mi? Yoksa o hep tek tabanca mı kalacak?
3- 2. duvar bitiyor. 3.nün temelini yarın atacağız. Ama sürdüremiyoruz. Yağmur yok toprak taş gibi.
4- Pazılar tavuklar tarafından bitirildi. (Sadece 2 parti yiyebildik)Karpuzlarda da sarı bit gibi bir şey var; solduruyor, her an gidebilirler. Hava çoook sıcak performans düşük.

bay tömürcek
29-08-2013, 21:12
Sahire ablacım aklınızda bulunsun tavuklarda yaralanma falan olduğunda gres yağı sürün yarasına. Çabucak kapanıp kabuk yapmasını sağlıyor. İyileşmeden diğer tavukların yanına gitmesin zaten, tavuklar kanlı veya yaralı yeri gagalayıp yarayı azdırırlar. İyileşince tekrar katılır onlara birazcık yoğun bakım ünitesinde kalsın o ;)

SAHIRE
30-08-2013, 12:04
Keltoşun mamasından aç gözlü Saru da yiyor!
Keltoş yoğun bakım ünitesine baya alıştı Bay tömürcek:) Akşam elime geliyor yakalayıp sepetine koyuyor, sabah çıkarıyorum, yasemin ve sardunyanın altında takılıyor, kedilerle de kanka oldu bazen kediler niyeti bozsalar da keltoş yakalanmıyor .Gres yağı yok ama az miktarda bulunduralım bizim hintlere lazım olacak galiba:D

SAHIRE
30-08-2013, 12:10
Bugün sabah zakkum ve güllerdeki yaprak bitlerine savaş açtım. Acı biberli tarifi deniyorum. 1 lt sıcak suya 2 ç.kaşığı acı biberi koydum akşamdan, sabaha kadar beklettim, süzdüm ve 2 kaşık da arap sabunu ekleyerek bitkilere sabah güzelce fısfısladım. Duruma göre tekrarlayacağım.

sonkez
30-08-2013, 15:16
Yeriniz,eviniz hayırlı olsun..Rabbim kolaylıklar versin...

SAHIRE
30-08-2013, 19:57
Tüm güzel temennilere çoooooooook teşekkür ederim.
İnternet çok yavaş çalışsa da beni çok mutlu ediyor:
Öncelikle paylaşmanın mutluluğu, sonra da bilmediklerimi öğrenme mutluluğu.
Böyle bir bilgi kaynağı olmasa biz buralarda yapamazdık. Ne eşim ne ben bu işlerden anlıyoruz diyemeyiz. Ama sürekli öğreniyor ve çok çalışıyoruz.

Bayçalı
31-08-2013, 09:28
sn.SAHIRE sayfanızı şöyle bir dolaştım çok keyifliydi sizin çifliğinizde aldığınız keyif ve mutluluk anlatılamaz yaşanması gerekir diye düşünüyorum mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim çifliğinizde kolay gelsin. :)

helin-123
01-09-2013, 02:08
bahçeniz çok doğal ve çok güzel paylaşımlarını ve hayvanlarınız hakkındaki yorumlarınızı gülerek okuyorum.gerçekten çok güzeller

SAHIRE
03-09-2013, 14:30
böyle uslu durduklarına bakmayın, arkamı döndüğümde yaramazlık gırla:o

SAHIRE
03-09-2013, 14:36
Zakkumun dibini çapalarken gördüm, zararlı mı yararlı mı bilemediğimden dokunmadım, kötü mü ettim acaba? 3 cm boyunda bu dolgun tırtıl kökleri yer mi acaba?:confused:

SAHIRE
03-09-2013, 14:47
Yaprak bitlerine 2 sefer acı biberli solüsyon banyosu yaptırdım. Karıncalarla mutlu mesut yaşamaya devam ediyorlar. Solüsyonu pul biberle hazırlamıştım ama bana da pek acı gelmedi. Şimdi bir lokantadan aldığım ultra acı küçük taze biberle deneyeceğim. Taze biberi ezip suda bekletip tekrarlayacağım...

SAHIRE
03-09-2013, 14:52
Epey köklenmişti, bugün ayırdım. İnşallah bir sıkıntı olmaz, akşam biraz serin esintili pencere önüne koyacağım. Bu arada bu keiki orkidenin kök boğazından çıkmıştı, çıkalı 1 seneyi geçti.. Saksıya sığsalar ayırmayacaktım ama anne de çok büyük saksıda sıkıştıklarına hükmederek ayırdım. Umarım iyi etmişimdir.

Kiraz
03-09-2013, 15:05
Zakkumun dibini çapalarken gördüm, zararlı mı yararlı mı bilemediğimden dokunmadım, kötü mü ettim acaba? 3 cm boyunda bu dolgun tırtıl kökleri yer mi acaba?:confused:

Zararlı (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/2540-5.htm)olması büyük ihtimal.

Orhan Özbilgiç
03-09-2013, 17:22
Zararlı (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/2540-5.htm)olması büyük ihtimal.

Sayın SAHİRE;
Kiraz arkadaşımızın tesbiti doğru. Yöresel olarak ''Beyaz Kurt'' diyorlar. Baş belası bir şey!

Yeşilırmak Deltası'nda, özellikle kumlu topraklarda dikili kocaman fındık ağaçlarının köklerini yiyerek, kalemtraşla açılmış kurşun kalem gibi sivriltiyor ve kurutuyor.

SAHIRE
03-09-2013, 21:07
Tüh keşke bulmuşken öldürseymişim, çapalarken zakkumun dibinden çıkmıştı... Neyse yarın tavukları o bölgeye salayım. Belki tekrar bulurlar.

ozlem39
04-09-2013, 19:24
Bugün sabah zakkum ve güllerdeki yaprak bitlerine savaş açtım. Acı biberli tarifi deniyorum. 1 lt sıcak suya 2 ç.kaşığı acı biberi koydum akşamdan, sabaha kadar beklettim, süzdüm ve 2 kaşık da arap sabunu ekleyerek bitkilere sabah güzelce fısfısladım. Duruma göre tekrarlayacağım.

bunu bende deneyeceğim bilmiyordum. benimde yapraklar delik deşik.
sağol

yağmur
04-09-2013, 20:40
Sahire Hanım o yaprak bitleriyle karıncalar dost olduğu için anlaşıyorlar.Onları taşıyıp getiren karıncalar zaten.Yanlış hatırlamıyorsam karşılığında bir salgı alıyorlardı :)

SAHIRE
04-09-2013, 21:11
Sahire Hanım o yaprak bitleriyle karıncalar dost olduğu için anlaşıyorlar.Onları taşıyıp getiren karıncalar zaten.Yanlış hatırlamıyorsam karşılığında bir salgı alıyorlardı :)

Maalesef sevgili yağmur, ortaklaşa bitkiyi bitirecekler. Araştırmalarım sonucunda organik tarımda önerilen şöyle tarifler buldum, Mine Hanımın tarifine benzer pek çok tarifler var...
ilginçtir hastalandığımızda bizlerin de kullandığı soğan sarımsak acı biber değil mi:)) Mucize çözüm olmasa da bitlerin hızını kesiyor gibi.
Word'e kopyalamıştım, paylaşayım:
PRATİK OLARAK HAZIRLANABİLECEK PREPARATLAR NELERDİR?
EV YAPIMI DOĞAL İNSEKTİSİTLER (Böcek Öldürücüler)
*ÖNEMLİ UYARI: Bu karışımlar toprak analizi yapılarak ve danışman tavsiyesinde ve kontrollü olarak kullanılmaktadır.
ALKOL SPEYİ: 1-2 fincan %70'lik isoprophyl alkol ¼ su ile karıştırılarak kullanılır. Seyreltilmemiş alkol kullanımı bitki için risklidir. Afitler,beyaz sinekler,tripsler ve unlu bite karşı kullanılmaktadır.Bir insektisidal sabunla karışımında prospektüs dikkate alınmalıdır.
SARIMSAK YAĞI: Zararlılar üzerinde repellent etki yapar. Mineral yağ veya saf sabunla karıştırıldığında etkili bir insektisit meydana gelir. Sarımsak yağ spreyinin aynı zamanda fungisit etkisi gözlenmiştir. Afitlerde,beyaz sineklerde etkilidir.
Spreyin hazırlanmasında 3 tane 28 gr'lık çok ince doğranmış sarımsak dişinin 2 çay kaşığı mineral yağ içerisinde en az 24 saat bekletmek gerekir.Yavaşça içerisine 1/2litre su ilave edilir. Karışımı sağladıktan sonra süzülerek kavanoz içerisine bekletilmek üzere aktarılır. Karışımdan 1-2 çorba kaşığı alınarak yarım litre su ile karıştırılır. Bu oran etkili olursa daha fazla su ilave edilerek uygulama yapılabilir.Uygulama tüm bitki yüzeyi ıslanacak şekilde yapılmalıdır. Yağa duyarlı olabilecek süs bitkilerinde uygulama kontrollü yapılmalıdır.
OTLARLA HAZIRLANAN SPREYLER: Aromatik otlardan elde edilen solüsyonlar bir çok organik yetiştirici tarafından kullanılmaktadır. Bu solüsyonlar repellent etki yapmaktadır.Bu amaçla Ssge,Tansy, Thyme gibi bitkiler kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalarda bazı kelebeklerin lahanadaki zararının ve yumurta sayılarının bu solüsyonlarla azaltıldığı belirlenmiştir. Ayrıca bu karışım yaprak yiyen zaralılara karşı kullanılmaktadır.
1-2 fincan taze yaprak 2-4 fincan su ile karıştırılır. Bu karışım bütün gece bekletilir.içerisine1/4 oranında temizleyici sıvı sabun karıştırılır. Sıvı sabun ilacın yapraklara yapışmasında ve yayılışında etkili olmaktadır. İlaçlamada bitkinin tüm aksamının ilaçlanması başarıyı etkilemektedir. Gerekli görülmesi halinde haftalık periyotlarla uygulama tekrarlanabilir.
KIRMIZI TOZLAR: Karabiber, kırmızı biber, dere otu, zencefil'in hepsi capsaicin içerir. Böcekler üzerinde repellent etki yapmaktadır. Sentetik capsaicin arazide kullanılmak üzere üretilebilir. Yapılan bir çalışmada capsaicin'in 28gramının 1/25'i soğan bitkisi etrafına serpildiğinde Delia antuqua'nın koyduğu yumurta sayısının azalttığı belirlenmiştir. Delia radicum'un lahanada ve havuçta zararını da engellemektedir. Uygulamada havuç, lahana veya soğan sıralarına serpilerek uygulanabilir.Yağmur veya sulama sonrası uygulama tekrar edilmelidir.
DOMATES YAPRAĞI: Domates, patates ve tütün yaprakları zehirli alkoloid içerir. Bu toksinler suda çözünür ve iyice kıyılmış yapraklar suda bekletilerek ev yapımı ilaçlar elde edilebilir. Bu ilaçlar doğal düşmanları çekmede de rol oynar. Afit için kullanıla bilir. Aynı zamanda domates yaprak spreyi mısırda Heliothis zea'ya karşı etkili olmaktadır.yapılan çalışmalarda mısır bitkisi domates yaprak spreyi ile ilaçlandığında ilaçlanmayan mısıra göre heliothis zea'nın avcısı olan Trichogramma'yı çektiği görülmüştür. Bu solüsyonun hazırlanması için domates yaprağı iyice kıyılarak 1-2 fincan hazırlanır. 2 fincan su içerisinde bütün gece bekletilir. Süzülerek yaklaşık iki fincan su ile karıştırılır. Uygulama bitkinin bütün aksamını kapayacak şekilde yapılır.
TUZ SPREYİ: Pieris rapae ve kırmızı örümceklere karşı kullanılabilir.2 çorba kaşığı tuz ile 4.5 lt su karıştırılır. Karışım bitkiye uygulanır.
SARIMSAK SPREYİ: 1 adet sarımsak, 1lt su, 1 orta boy soğan, 1çorba kaşığı kırmızı biber, 1çorba kaşığı sıvı sabun karıştırılarak hazırlanır.sarımsak ve soğan küçük kesilerek karıştırılır. Su içerisine konularak 1saat beklenir. Bir saat sonra sabun ilave edilir. Karışım dolapta bir hafta bekletilebilir. Sümüklü böceklere karşı kullanıla bilir.
Gene aynı şekilde soğan sarımsak spreyi olarak yaprakları yiyerek zarar yapan böcekler için tarifler bulunmaktadır. Bu spreyin hazırlığı 4 kırmızı biber, 4 soğan, 2 baş sarımsaktan karışım hazırlanarak karışım sabunlu su içerisinde 24 saat bekletilir. Süzülerek üzerine 2lt. su ilave edilip uygulama yapılır. Serin şartlarda bu solüsyon 2 haftadan daha fazla süre bekletilebilir. Sarımsak spreyi patates böceği, kaphra böceği, cruciferalarda zarar yapan larvalarda ve nematotlarda etkili olmaktadır.
SABUN, SARIMSAK TOZU VE KIRMIZI BİBER: 2 çay kaşığı sıvı sabun yaklaşık 1lt' lik kavanoza konulur. Kavanozun ağzına ince bir tül gerilerek kırmızı biber ve sarımsak tozunun her biri ilave edilir. Su konularak ilave edilen kısmın kavanoza akması sağlanır. Bu ilacın pıhtılaşmasını önler. Tül kavanozun ağzından alınarak karıştırılır. Sabun, emici böcekleri,sarımsak kırmızı biber karışımı çiğneyici tipteki böcekleri uzaklaştırır. Bu karışımın dezavantajı yağmurla birlikte yıkanması ve yeniden uygulamaya ihtiyaç duyulmasıdır.

yağmur
04-09-2013, 21:18
Bu tariflerde ihtiyacım olurda kullanırsam diye arap sabunu arayıp bulmuştum.Umarım kurtulursunuz.Ben Neemazal kullanmıştım.

SAHIRE
05-09-2013, 20:15
Bugün sabah elime eldivenimi giydim, sarmısaklı acı biberli solüsyona pamuk batırarak bitli yaprakları sildim, bit sayısı çok artmış olduğundan mekanik mücadele yapayım dedim, bakalım başarılı olacak mıyım...Tabii 3 zakkum olduğundan bunu yapabildim - bu neemazalı soracağım, bakalım buralarda bulabilecek miyim.
Cicianne gurk oldu - Altında sadece bir yumurta var o da boş:)(Horoz olmadığından) Transa geçmiş gibi bir hali var, bi kalksa o yumurtayı alıvereceğim ama sanki folluğa yapışmış gibi...
Keltoş iyileşti sayılır- yarası kapandı ama tüyleri daha çıkmadı, diğerleri de onu aralarına kabul etmiyorlar. Bu bize zorluk oluyor, her akşam yakalayıp sepetine koyuyoruz. Geçen akşam sardunyanın dalları arasına saklanmış, zor bulduk da sepete koyduk.

yağmur
06-09-2013, 00:33
Keltoşa üzüldüm, hala yanlız zavallıcık. Neemazal'ı internetten almıştım ben. 2. kullanışımda etki etti. Gerçi ilkinde yaprak altlarına pek isabet ettirememiştim ondan 2. de kurtuldum bitlerden. Bu yaprak bitleri çok sinir bozucu.

SAHIRE
06-09-2013, 20:29
Keltoş a ben de üzülüyorum, onu hep dövüp kovuyorlar. Şu alanı düzelttirdikten sonra daha büyük ve kullanışlı bir kümes yapmayı, eski kümesi de revir ve anaokulu olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz;) Ama burada daha gram yağmur yok ama havalar serinledi:) 3.duvarın temelini bitirmek üzereyiz. Yağmurlar başlayınca sürdürüp düzelteceğiz inşallah. İlerdeki bostan bozulacak zaten içinde az bir maydanoz ile pırasadan başka bir şey kalmadı. Düzeltilen alana yeni bostan yapacağım. Bugün 2 tane daha o kadı lokması/manas(beyaz kurt) tan buldum maalesef ve tavuklara verdim. Ağaçların diplerini derin çapalıyordum o arada buldum ve bahçenin değişik yerlerinde! Umarım çok fazla yoktur. Bu arada çapa işi 3-4 günümü aldı 35 ağacı çapaladım :yağmurlar başlamadan o kesek dokuyu kırıp toprağı havalandırmak iyi olur diye düşündüm.

celalsegmen
09-09-2013, 15:21
arazinizin etrafını örgü telle çevirmeniz çok güzel olmuş
imrestim
allah gönlünüze göre versin güle güle oturun hayıtlı olsun

SAHIRE
18-09-2013, 21:07
İş bitiminde ayı ve bu renkleri görünce paylaşmak istedim.

SAHIRE
18-09-2013, 21:10
Bugün Saruyu yılan ısırdı, küçük bir yılandı. Acemiliğine geldi, ayağı şişirtti -
Tedavi: Yoğurt ve kantaron yağı, bol uyku ve akşama zıpkın gibi oldu:)

SAHIRE
18-09-2013, 21:21
1-Köpeklerin yerini büyüttük.
2-Tavuklar büyüyor. Cicianne hala gurk. (yumurtlamamak için rol kesiyor da olabilir.)
3-Lavanta ve filbahri diktim.
4-Sanırım bir kaç biber yiyebileceğiz.
5-Teras duvarını bitirdik, biz de bittik:)
6-Hala yağmuru bekliyoruz.
Not: O beyaz kadı lokması denen kurtlardan maalesef ben kazdıkça çıkıyor, bulduklarımı tavuklara veriyorum. Bu durumda dip kazan çektirmemiz mantıklı geliyor. Bakalım komşumuz yapabilecek mi...

yağmur
19-09-2013, 14:51
Bugün Saruyu yılan ısırdı, küçük bir yılandı. Acemiliğine geldi, ayağı şişirtti -
Tedavi: Yoğurt ve kantaron yağı, bol uyku ve akşama zıpkın gibi oldu:)

Ay kıyamam. Zehirli değilmiymiş yani yılan? Ya da küçük olunca öldürmüyor mu? Bana ilginç geldi ondan soruyorum Sahire hanım.

SAHIRE
19-09-2013, 20:43
Ay kıyamam. Zehirli değilmiymiş yani yılan? Ya da küçük olunca öldürmüyor mu? Bana ilginç geldi ondan soruyorum Sahire hanım.

Araştırdığım kadarıyla bütün yılanlar zehirli ama dereceleri var. Ölümcül derecede zehirli yılanlar maalesef Türkiye' de de var ama az, çoğu yılan az zehirli kategorisinde.
Bu yılanın 3 katı büyüklüğünde bir yılanı kediler daha küçükken yakalamışlardı , ben de burada yazmıştım:) Bu çok küçüktü, solucanın hormonlusu gibiydi:) sabah bahçede baktım Saru bir şey ile oynuyor : bir yavru yılan. Kendisini nasıl ısırttı , ben de bilemedim .( rakibi hafife aldı) ayağı çok şişince anladım ben de ısırıldığını :o
Yoğurt verdim , kantaron yağı sürdüm. Uyudu. Akşamüstü hoplamaya başladı. Bugün de çok iyi, ben bahçede çalışırken sürekli ayağıma dolandı durdu, ben kazma kürek çalışıyorum; o benimle oynadığını zannediyor, bazen bezdirecek derecede insan canlısı sırnaşık bir şey:)

yağmur
19-09-2013, 20:50
Çok geçmiş olsun Saru'ya. Bizim burda da oluklu kertenkele var, insanlar bazen yılan sanıp öldürüyor (yasak olmasına rağmen). Etrafta da bir sürü kedi var fakat daha bir tane bişey yakaladıklarını görmedim. Tembeller.

SAHIRE
19-09-2013, 22:18
Ben de oluklu kertenkeleyi ilk sizden duyup öğrenmiş oldum:) Buralarda görürsem tanırım artık:) Ama daha önce hiç görmedim. Kediler yavruyken en hareketli döneminde oluyor. Yaşlandıkça durgunlaşıyorlar. Sabahları kuvvetli mama veriyoruz, akşam ise çok hafif ve ya bazen hiç. Avlanıyor akşamları iki kafadar, menüleri o kadar geniş ki:)

SAHIRE
24-09-2013, 20:05
Dün sabah yok oldu , umarım döner.

SAHIRE
24-09-2013, 20:07
Eşim kesiyor, ben istifliyorum...

SAHIRE
24-09-2013, 20:12
Kırlangıçlar da geliyorlar... Olan incirleri ve kuşlardan kalanları tek tük yiyoruz, küçük ama lezzetli! Bir sabah köpeklerle gezerken gördüm : yere düşenleri de bir kaplumbağa yiyordu.

SAHIRE
26-09-2013, 13:17
Çatıda akan yerler vardı, yağmurlar başlamadan yaptıralım dedik. Ancak çatı tahminimizden kötü durumdaymış, umulmadık büyük masraf açtı. Alttaki yalıtım malzemesi komple çürümüş, ayrıca kiremitler çıta konulmadan yapılmış! Bu yüzden hep kaymış. Çatı baştan yapılıyor gibi bir şey oldu, tüm kiremitler kaldırılıyor, yalıtım serilip, çift çıta konuluyor. Kırık kiremitler vs. aktarılıyor. Böylece sapasağlam bir çatı olacak.

SAHIRE
26-09-2013, 13:23
Duvarların arası sürüldü. Düzeltme yapabilmek için de toprak aldık. Bu toprak bana kalırsa güzel bir toprağa benzemiyor. Kumlu ve taşlı , sadece rengi bizim topraktan farklı ;sanırım demir oranı fazla. Bu bir kamyon toprağa 200 lira verdik. Bulabildiğimiz bu oldu.

yağmur
26-09-2013, 21:05
Kışın rahat edersiniz umarım. Saru'dan haber var mı?

SAHIRE
27-09-2013, 10:09
Maalesef sevgili yağmur, Saruyu hiç bir yerde bulamadık. Burada köpeklerle arkadaştılar. Ama eğer dışarı kaçtıysa (tellere rahatlıkla tırmanabiliyorlar) burada serbest dolaşan köy köpekleri ona zarar vermiş olabilir:( Bütün köpekleri aynı sanıyordur.

SAHIRE
08-10-2013, 19:11
Köpekler bekçiliği öğreniyor. Bu gece Apollo nöbetçi.
Yavruların çok birarada kalmaması gerekiyor artık. Ayrılıp kendilerine güven oluşturmaları gerekiyor. Ama günde 1 saat oynuyorlar.

SAHIRE
08-10-2013, 19:15
Dün 3 portakal 2 limon diktik. Tüm gün uğraştık. İnşallah tutar;)

SAHIRE
08-10-2013, 19:19
Yeni kümesin temellerini atıyoruz. Öteki revir ve anaokulu olarak yola devam edecek. Tavuklar büyüyünce temizliği kolay ve daha büyük kümes şart oldu:)

SAHIRE
08-10-2013, 19:28
Aldığımız toprağı yayıyoruz. Traktörle dağıttırdık ama hiç düşündüğümüz gibi olmadı, tepelik çukurluk yamuk yumuk kaldı. İş başa düştü : kazma, bel ve tırmık üçlemesi ile sebze dikilebilecek hale getirdik. Daha bir aşağısı var. Böyle giderse ucuz traktör peşine düşeceğiz. 60 m2 yeri düzeltmek 3 günümüzü aldı.

SAHIRE
12-10-2013, 20:21
çiftlikten enstantaneler :)

TaşevliBahçe
14-10-2013, 09:29
Sn SAHIRE ,

Bahçenizdeki gelişmeleri adım adım izliyor ve çok büyük keyf alıyorum.

Anladığım kadarıyla sürekli bu bahçede yaşıyor ve zaman geçiriyorsunuz .Başladığınız ve hedeflediğiniz işlerin çok çabuk bittiğini görüyorum. çoğu zaman bahçeye vakit ayırmak benim için sorun olduğundan , planladığım ve başladığım işlerin bitimi bir yıl sonraya kalabiliyor.

saygılar.....

bay tömürcek
14-10-2013, 13:31
Tavuklar büyüyor. Cicianne hala gurk. (yumurtlamamak için rol kesiyor da olabilir.)

Ablacım bahçendeki gelişmeleri büyük zevkle takip ediyorum ne olursa, ne yaparsanız fotoğraf ekle olur mu bu güzelliklerden mahrum kalmak istemiyorum ;) Cicianne gurk oldu demek ki negüzel hintlerin bu avantajı var işte :p Yumurta bulup yatırmanızı tavsiye ederim sahire abla sıcaklar geçti artık şimdi tam zamanı civciv çıkarmanın. Kış gelene kadar da kendilerini toparlarlar ve seneye erkenden yumurtaya gelir piliçler :p Kümesi de büyütüyosunuz bana kalırsa bu fırsatı kaçırmayın derim iyi günler ;)

SAHIRE
14-10-2013, 19:55
Sn SAHIRE ,

Bahçenizdeki gelişmeleri adım adım izliyor ve çok büyük keyf alıyorum.

Anladığım kadarıyla sürekli bu bahçede yaşıyor ve zaman geçiriyorsunuz .Başladığınız ve hedeflediğiniz işlerin çok çabuk bittiğini görüyorum. çoğu zaman bahçeye vakit ayırmak benim için sorun olduğundan , planladığım ve başladığım işlerin bitimi bir yıl sonraya kalabiliyor.

saygılar.....

Evet, sürekli buradayız. Sabah 8 de bahçeye çıkıyor, akşam 8 e doğru giriyoruz. Tabii arada molalar var:) İki kişi azimle çalışıyoruz. İlk geldiğimizde çabuk yoruluyorduk. Bir iki kazma sallasak her tarafımız kopuyordu:) Şimdi de yoruluyoruz ama daha çok iş halledebiliyoruz.:)
İki gündür bahçedeki ağaçları toparlıyoruz. Kesilmiş yığın halinde ağaçlar vardı 4 yığın halinde 2 sini toparladık. Kışlık odun olacakları kesip yığıyoruz. Kalan ince dalları da üst üste yığıyoruz ya da telin zayıf kısımlarına yığıyoruz. Bir de odun sobası alırsak, kışın yakacağız.
Bu arada tele yığdığım dal/yaprak karışımının zamanla çürüyüp humuslaşacağına inanıyorum, çünkü toparladığımız yığınların altı çok güzel yumuşak humus olmuş:)
Böylece tarlayı açıp (üzerindeki yığınları kaldırıp) sürdürmeyi hedefliyoruz.
Sonra ağaç dikeceğiz. Yarısı zeytin yarısı badem düşünüyoruz. Ama henüz net karar veremedik. Zeytin meyve tutumu az oluyormuş burada. Kimisi de domat zeytin şahane olur, doğru dikilirse diyor.:confused:
Bademde Texas ve non pareil önerdiler ama araştırdım, sanırım fernandes ve feraguel daha uygun. Çünkü burda kuş var, karga var, sincap var ince kabuklu bademi bize bırakmazlar:)

SAHIRE
14-10-2013, 20:08
Ablacım bahçendeki gelişmeleri büyük zevkle takip ediyorum ne olursa, ne yaparsanız fotoğraf ekle olur mu bu güzelliklerden mahrum kalmak istemiyorum ;) Cicianne gurk oldu demek ki negüzel hintlerin bu avantajı var işte :p Yumurta bulup yatırmanızı tavsiye ederim sahire abla sıcaklar geçti artık şimdi tam zamanı civciv çıkarmanın. Kış gelene kadar da kendilerini toparlarlar ve seneye erkenden yumurtaya gelir piliçler :p Kümesi de büyütüyosunuz bana kalırsa bu fırsatı kaçırmayın derim iyi günler ;)

Ciciannenin gurkluğu kendi kendine geçti, şimdi yumurtluyor 8. yumurtada : 12. yumurtada yeniden gurklamasını bekliyorum:) O zaman, seni de dinleyerek, altına çilli köy tavuğu yumurtası koyasım var , tabii komşum verirse.
Bugün beni siyah horoz gagaladı bu arada :D ,ee tabii ben alıştırdım, çağırdığımda geliyor ve ben bulduğum kurtları ona gösteriyordum, o da yiyordu. Bugün de ağaçları kaldırdığımız yere çağırdım , ama o eşofmanımdaki deliği böcek sandı ve beni gagaladı:Kötü bir niyeti yoktu yani...Zaten biz nerede çalışırsak orada bitiyor tavuklar, herhalde insan yanında daha rahat oluyorlar: Gık gık gık diye eşelenip duruyorlar:)

bay tömürcek
14-10-2013, 20:58
Ciciannenin gurkluğu kendi kendine geçti, şimdi yumurtluyor 8. yumurtada : 12. yumurtada yeniden gurklamasını bekliyorum:) O zaman, seni de dinleyerek, altına çilli köy tavuğu yumurtası koyasım var , tabii komşum verirse.
Bugün beni siyah horoz gagaladı bu arada :D ,ee tabii ben alıştırdım, çağırdığımda geliyor ve ben bulduğum kurtları ona gösteriyordum, o da yiyordu. Bugün de ağaçları kaldırdığımız yere çağırdım , ama o eşofmanımdaki deliği böcek sandı ve beni gagaladı:Kötü bir niyeti yoktu yani...Zaten biz nerede çalışırsak orada bitiyor tavuklar, herhalde insan yanında daha rahat oluyorlar: Gık gık gık diye eşelenip duruyorlar:)

Altına yumurta koymayınca bir müddet sonra tavuklar kalkıyor. Çilli tavukları bende çok severim bu seneki iki horozu da çillilerden bırakıcam ayırdım damızlıkları :p Komşu verir belki ama tavuklar vericek mi bide o var :D Bu aylarda tavuklar pek yumurtlamaz tüy dökerler ve havalar da soğuduğu için vücutları yağ üretmekle meşgul olur, erken tüy düzenler yumurtaya gelebiliyor şuan sadece 2 tavuğum yumurta yapıyor onlarda ilk tüy çıkaranlar diğerleri hala ye iç yat modunda :D

Ablacım şaka maka horozlara dikkat et insana çok alıştıklarında kötü saldırıyorlar. Normalde insandan kaçarlar ama elle beslemeye alıştırınca kaçmıyorlar ve saldırıyorlar büyüyüp tavukları sahiplenince bu da bazen göz kulak gibi ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor. Birazcık korkutun kış mış deyin yani çok başıma geldi ordan biliyorum besle kargayı oysun gözünü atasözünü hatırlattı bana horozlarım çoğu kez :D

SAHIRE
23-10-2013, 18:50
Tarlayı sürdürüyoruz. Bir kısmı bitti. Pulluk çekiliyor. Sonra kesekleri kırmak ve düzeltmek için rotavatör geçilecek. Burada patos da deniliyor. Sonra ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız.
Tavuklar ve kuşlar mutlu:)

SAHIRE
08-11-2013, 19:09
Fidan yerleri işaretlendi. Kepçeyle çukurlar açıldı. Fidanlar alındı.
Yanımızda zeytinliği olan Pehlivan amcayla konuştuk. Bu yıl zeytin olmadığını ancak geçen yıl verimin iyi olduğunu söyleyince başından beri ' 'zeytinci' olan eşimi tutmak mümkün olmadı:D Yine de kalan yarıyı da risk payı olarak badem yapacağız. Şimdilik 153 adet zeytinimizi aldık ve dikmeye başladık.
85 gemlik, 50 domat, 15 ayvalık, 1 uslu, 1 manzanilla ve 1 kalamata.
1-2 yaşlı fidanları temin ettik.
Geçen Pazardan beri dikiyoruz:Çooooooook yorgunuz. Bu akşam saydık 68 adet dikmişiz - hem de taşıma suyla:cool:

SAHIRE
08-11-2013, 19:21
Yarın horozları teke düşürüyoruz.. Bugün pazardan döndüğümüzde kötü bir manzarayla karşılaştık. Tüm horozlar dövüşüyorlardı ve birbirlerini yaralamışlardı. Komşumuzdan yardım istedik yarın gelip fazla horozları kesecek, böylece kümes de rahata erer umarım:mad:
Ekleme: Altta kazık kadar olan ancak yumurtlamayan tavuklar.:) Cicianne hariç daha yumurta görmedik.
En altta kaleci Tırmık.

SAHIRE
08-11-2013, 19:53
Ağaç dikimine ara verip sobayı kurduk bugün.

cemo
08-11-2013, 20:24
Güç kuvvet diliyorum size. Her zeytin dalını izleyeceğim inşallahhh:)

incirli
10-11-2013, 07:19
dizi izler gibi bi sonraki gün ne yaşayacaksınız diye merakla okuyorum sayfanızı
kolay gelsin işlerinizde sahire hanım :)

tiryaki
11-11-2013, 11:42
Toprağınız güzel görünüyor. Eğimden dolayı aşırı sağnakta gitmez umarım. Örtü bitki ekmeyi düşündünüz mü?

SAHIRE
11-11-2013, 21:51
Motivasyonum yükseldi , güzel mesajlara çok teşekkürler!

Toprağınız güzel görünüyor. Eğimden dolayı aşırı sağnakta gitmez umarım. Örtü bitki ekmeyi düşündünüz mü?

Toprağımız oldukça kumlu, kimi yerlerde bize de güzel görünüyor, kimi yerlerde dere yatağı gibi taşlı, kimi yerlerde de kireç yoğun olduğunu düşündüğümüz beyaz tabakalar çıkıyor, tahlil yaptırma fırsatımız olmadı. Buraların tabiriyle boz toprak. Bizim tespitimize göre besin maddelerince ve organik maddece oldukça zayıf. Dikimi bitirir bitirmez, fiğ atacağız ve toprağa karıştırıp yeşil gübre uygulayacağız... (Fiği de ya arpa ya da yulafla karışık atacağız.)
NOT: Erozyonu önlemek için kontür dikim yapıyoruz. Fidan araları 6 m., sıra arası da 6m. Umarım erozyonla savaşı kazanırız:)
Not 2: Bugün 90. fidanımızı diktik.;)

h_dogan
12-11-2013, 10:41
Yeşil gübre için bakla da iyi bir seçenek. Oldukça fazla azot bağlıyor ve toprağı iyileştirmede gayet iyi.

Ha para ederse toplayabilirsiniz de, para etmedi mi zaten yeşil gübre olarak kullanırsınız. %50-60 çiçeklenme oldu mu toprağa karıştırırsınız. :)

SAHIRE
13-11-2013, 18:51
116. fidanımızı diktik, sabah 9. dan hava kararana dek çalışıyoruz:) Yarın hava durumu sağanak yağmur gösteriyor. Dikilenler iyice sulanacak böylece.
Bakla da iyi bir seçenek fiyatları araştırmak lazım:) Burada Tigem in bir bayii varmış, orada bulabilirsek fiğ tohumu fiyatları oldukça uygun görünüyor(netten bulduğum kadarıyla) Oraya bakmayı düşünüyoruz.
Bugün de dikkat ettik. Bazı yerlerde toprak lokum gibi çok güzel:) Bazı yerler ise çok kumlu, bir kaç yerde beyazımsı- kireçli gibi. Zayıf gördüğümüz çukurları iyi toprakla dolduruyor, kötü toprağı dağıtıyoruz. Çukurun dibine triple süper fosfat ile potasyum sülfat (yarım maşrapa) atıyoruz. İyi toprakla leonardit (2 maşrapa) karıştırıp, yine dibe ve fidan çevresine döküyoruz. Bazı bölgelere de yanmış çiftlik gübresi karıştırıyoruz. Sıkıştırıp sulama çemberi açıyor, hereğini dikiyoruz. 19 lt lik damacanayla da can sularını veriyoruz. Geçenlerde havalar sıcak gittiğinden ilk diktiğimiz 4 sırayı yine taşıma suyla suladık. Yarın iyice sulanacaklar sanırım kuvvetli bir yağmur geliyor.

SAHIRE
13-11-2013, 19:14
Sulama sorununu da düşündük bugün... Üstteki sulama kanalı eve yaklaşık 200 mt. olduğundan ve oradan boru çekmek maliyetli olacağından, suyu alttaki kanaldan alıp yukarıya koyacağımız bir depoya basacağız. Bu depo herhalde 5-10 ton civarında olacak ve maalesef elektrik de kullanmamız gerekecek. Oradan da bir ana boru ve ondan çıkan tali borularla ya salma ya da boru uçlarına hortum takarak sulamayı düşünüyoruz. Mayısa kadar sistemi kurmamız gerek...
NOT: Üstteki kanala yürümek çok güzeldi. Maalesef cebimi yanıma almamışım, fotoğraf çekemedim. Apollo'yu da aldık, bizimle mutlu mutlu dolaştı. İlk defa doğal siklamenler gördüm, kendiliğinden ormanda çıkmış:) Bir dahaki yürüyüşümde foto çekip, paylaşmak isterim.

SAHIRE
13-11-2013, 19:19
Önce 1 gün marine edilir. ( Tuzlu su, soğan, sarımsak, biberiye, defne, karabiber, limon maydanoz)
Sonra fırında 1,5 saat pişirilir...
Sonra bir güzel yenir:o

cemo
13-11-2013, 19:27
Önce 1 gün marine edilir. ( Tuzlu su, soğan, sarımsak, biberiye, defne, karabiber, limon maydanoz)
Sonra fırında 1,5 saat pişirilir...
Sonra bir güzel yenir:o
İşte budur...

Köy tavuğundan başkasını yiyemeyen ve şu an aç olan bana yapılan revamıdır Sahire:((

Nereden girdim ben bu sayfaya..ahanda cıkıyorummmm

yağmur
13-11-2013, 20:18
Off ama horoz süper görünüyor. O kadar yorulduktan sonra iyi gitmiştir. Merak ettim tüylerinden nasıl kurtuldunuz?

SAHIRE
13-11-2013, 20:44
Off ama horoz süper görünüyor. O kadar yorulduktan sonra iyi gitmiştir. Merak ettim tüylerinden nasıl kurtuldunuz?
Biz bu işlerden anlamadığımızdan komşumuz kesti, deriyi de tüyüyle tüsüyle aldı, biz de öğrendik. Kolay değil 3 horoz gitti , 2si buzlukta, kaldı kümeste 1 tane. Şimdi tüy yolmayla uğraşsam 45 dakika sürer bir tanesi dedi, biz de zahmet vermek istemedik, böylece çok kolay oldu. Kümes de huzura kavuştu, o kavgalar çok feciydi, hele sonuncusu!

yağmur
13-11-2013, 21:40
Ne güzel bir yöntem. Ben köyde kaynar suya batırıp yolduklarını görmüştüm ama sanki aklımda o şekilde bir zararı varmış gibi kalmış. O yüzden sordum. Şimdiden diğerlerine de afiyet olsun :)

Selehattin 67
13-11-2013, 22:23
güzel bir belgesel seyrettim dizinin devamını sabırsızlıkla bekleyeceğim ama horoz işi olmadı yaaa olan var olmayan var hay allah klavye ıslandı şapırrrt :D:D

SAHIRE
14-11-2013, 17:37
Ne zamandır gelişmelerini eklemek istiyordum, kısmet bugüneymiş. Buyrun Rocky bey ne kadar büyümüş:)

SAHIRE
14-11-2013, 18:05
Biraz daha nostalji yapalım:)

helin-123
15-11-2013, 10:01
sevgili sahire bu köy tavuğu işi biraz acımasız olmadımı biz bulamaz iken siz, şaka efendim afiyet olsun suyunada pilav yapın

sonkez
15-11-2013, 10:49
Herşeye kocaman bir maşallah...Rabbim kolaylık versin....

yağmur
15-11-2013, 13:08
Sizin bahçenizi izlemek öyle güzel ki. Benim hayalini kurmakla yetindiğim şeyleri siz yaşıyorsunuz, bunları izlemesi bile mutluluk verici.

SAHIRE
15-11-2013, 17:28
Güzel temennilere çooooooooook teşekkür ederim.
Darısı bu yaşamı arzulayanların başına...
Seven için bile bazen zorlayıcı olsa da- o özgürlük hissine değiyor.
İnşallah hedefimiz kendi yağımızla kavrulabilmek. Yabancılar buna self sufficient farm diyorlar. 1 dönümle, 5 dönümle olabileceğini söyleyenler var. Bize 15 dönüm kısmet oldu, umarım bu işi becerebiliriz. İlgilenenler için:
The real deal on being self-sufficient on a One Acre Homestead | I also live on a farm (http://ialsoliveonafarm.wordpress.com/2011/07/31/the-real-deal-on-being-self-sufficient-on-a-one-acre-homestead/)
Nedir derseniz özetle: kendi sütünüzü, yumurtanızı, gübrenizi, sebzenizi vs.üretmek, artı değerle üretemediğiniz ihtiyaçları karşılamak.
Bugün bütün gün yağmur yağdı, biz de uzun zamandır ilk defa dinlendik:)

Selehattin 67
15-11-2013, 21:48
sayın sahire şimdi kesmeye kıyabilirseniz ihtiyacınız 3 veya 4 kuzu büyüyünce küçük bir bıçak darbesi yıllık et ihtiyacınızı karşılar sütündende faydalanabilirsiniz [ keçi d olabilir ]

oz26
15-11-2013, 21:51
Güç kuvvet diliyorum size. Her zeytin dalını izleyeceğim inşallahhh:)

bende güç kuvvet diliyorum... imrenerek ve zevkle izliyorum.

kenan kırca
15-11-2013, 22:53
sizleri ilgiyle izliyoruz başarı ve kolaylıklar diliyoruz dalamandan selam ve sevgiler

SAHIRE
17-11-2013, 22:08
sayın sahire şimdi kesmeye kıyabilirseniz ihtiyacınız 3 veya 4 kuzu büyüyünce küçük bir bıçak darbesi yıllık et ihtiyacınızı karşılar sütündende faydalanabilirsiniz [ keçi d olabilir ]

Evet ayrıca gübresi de bizim için çok faydalı olacaktır. Planlarımız içinde bir kaç küçükbaş var ama henüz ağaç işinden odaklanamadık:)

Selehattin 67
18-11-2013, 11:39
kolay gelsinbaşaracaksınız eminim

Selehattin 67
18-11-2013, 11:41
Evet ayrıca gübresi de bizim için çok faydalı olacaktır. Planlarımız içinde bir kaç küçükbaş var ama henüz ağaç işinden odaklanamadık:)

koya gelsin başaracaksınız emin olun

Sulman
20-11-2013, 08:51
Sayın Sahire,

Ne güzel ne mutlu size hayalinizdeki yere kavuşmuşsunuz. Ben eşimi getire getire Fethiyeye oradan da zar zor Kocaçalışa getirdim. 700 m2 bahçeli, tenha... Hep hayalim böyle bir yer ama daha da uzaklara götürünce kesin beni boşar :)

3 yıldır buradayız, geçen sene zeytin olmadı Fethiyede. İnşallah bu sene bekliyorlar.

Yazılarınızdan okuduğum kadarıyla izninizle birkaç şey eklemek istiyorum.

Buranın halkı ağaçları az sular. Bence tamamen yanlış. 4-8 günü geçirmemek lazım. Su can.

Kocaman bahçe telle çevirmeniz büyük başarı... Olurda yarın öbür gün demir işine girerseniz aman paslanmayanları tercih edin. Demiri boyamak ölüm. 22 tane 6 şar metrelik demiri boyamamız haftalar sürdü.

Burada toprak işi çok sakat... İlk bakışta taşsız görünüyor, yağmur sonrası tüm taşlar çıkıyor. İyi bulmak lazım. Alınacaksa tabi. Ayıklaması çok büyük dert oluyor.

Allah sizlere eşinize, yakınlarınıza kuvvet versin, dilediğiniz tüm ağaçları ekebilin, istediğiniz düzenlemeleri gönlünüzce yapın.

Bu sayfayı ilgiyle takip edeceğim.

Saygılar.

SAHIRE
20-11-2013, 20:03
Çok teşekkürler:)
Bugün zeytini bitirdik; çok mutluyuz...Son 4 taneye gübre yetmedi öylece dikiverdik - Bir adet bonus ayvalık daha çıktı: toplam 154 zeytin diktik. O koca çukurları doldurmak hiç kolay olmadı doğrusu. Daha zeytine devam edebiliriz de: arazinin içinde bir kısım var oraya doğru uzanabiliriz ama tabii ilerleyen zamanda. Bundan sonra sırada badem var.
Bizim gözlemimiz insanlar zeytin işine pek araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle giriyorlar. Örneğin zeytinin türleri ve tozlaşmasının önemini bilen yok ya da doğru bilinen yanlışlar var. Örneğin derin sürüm gibi hata yapanlar var. Gübresi suyu otu budaması zararlısı bir sürü konu var. Ben de gerek buradan gerek başka sitelerden araştırıyor , her gün yeni bir şeyler öğreniyorum. Burada deliceye aşılı zeytine, (yerel ağızla çakal) çok büyük itibar var.
Her ikisinden de diktik - performansları göreceğiz.( Domatlar deliceye aşılı)
Fethiye güzel yer, küçük bir şehir gibi ve aslında Muğla merkezden büyük, aradığınız her şey var. Ama köyleri daha güzel:) Bizim burada, köyde, karşı komşumuz bir İngiliz, diyeceğim onlar bile keşfetmiş buraları, bu iklimi, güneşi ve doğayı. ( Zaten Fethiyede çok yabancı var). Gündüz hala tişörtle çalışıyoruz. Akşam hafif bir soba yakıyoruz. Soğuğa dayanıklı olan onu da yakmayabilir:) Arkamız orman , karşımız orman -mis gibi hava, güneşli günlerin tadına doyum olmuyor: İlerleyen zamanda ormanda çıntar toplamaya gideceğiz.
Toprağımız yıllarca işlenmemiş olduğundan çoğu yerde iyi görünmekle beraber oldukça da değişken görünüyor. Bazı yerlerde kumsal bazı yerde kireçli gibi bazı yerlerde koyu kahve bazı yerde grimsi. Bakalım inşallah zeytinlerin hızla büyüyüp serpildiğini göreceğiz!
Yarın sağanak gösteriyor. Buralara sanırım subtropik iklim deniyor. Yağmurları genelde sert oluyor:Gök gürültülü , şimşekli, yıldırımlı ...

SAHIRE
21-11-2013, 19:55
Gündüz yağmur yağmadı, biz de fırsattan istifade Apollo ya elimizdeki fazla malzemelerle bir kulübe yaptık. Ne zamandır köpekleri ayırmıştık ama tek kulübe olduğundan biri açıkta kalıyordu. İyiki de yapmışız şimdi yağmur yağıyor, fenerle baktık kulübesine girmiş bile;)
Kalan zamanda da zeytin arasındaki dikenleri topladık, koca bir yığın oldu, onları yaktık...

Sulman
23-11-2013, 09:12
Hallısınız, burada bir çok tanıdığımız var.. Neredeyse 2 şer dönüm arsalara zeytin ağaçları ekili... İlaçlama, bakım zamanları, türleri yok. Kafalarına esiyor yapıyorlar. Kimi abartıyor, kimi eksik kalıyor. Esas kızdığım nokta ağaç büyümüş ayda bir su yeter olayı. Siz daha iyi bilirsiniz ama burada bir ay çok bence çok.

Benimde az miktarda ağacım var. Onlar için periyodik çetele hazırlayacağım. Baştan savma yapmayacağım. Bildiğiniz gibi kış olmadığı için her daim böcek söz konusu.

Dün nasıldı ama? 3-4 saniye şimşeğin havada asılı kaldığını, akmasının bitmediğini gördüm. Sizin orası ne durumda? Çok vurdu mu yağmur fırtına?

Apollo'nun kulubesi çok özel olmuş... Bence boylu birşey olacak o. Çokta sağdık olacak. 2-3 aya kalmaz sığamaz gibi geldi bana.

Emeklerinize sağlık.

Saygılar.

SAHIRE
24-11-2013, 20:36
Biz fiği ekebilmek için yağmurların durmasını bekliyoruz. Bu durumda Perşembeye açacak gibi görünüyor- ancak bu akşam yağmazsa belki yarına da yapabiliriz.
Zeytinde sulamaya gelince: kuru dönemde ideali 15 günde bir deniyor ( tabii yine yağış durumuna göre- yağış yoksa)
Dün sarımsak soğan diktim biraz, bir de yasemini budadım. Badem fidanlarını da almamız gerek bugün, yarın.
Yağmurlar genelde şiddetli geçiyor, hafif yağdı mı şıkır şıkır , insanın hoşuna gidiyor.
Bir de sabah burada epey çiğ oluyor, bilmem sizin orası da öyle mi, bu aralar çok nem var. Evdeki nem ölçer %70 den aşağı düşmüyor. Bu nem bitkilere yarıyordur herhalde!
Saygılar, selamlar benden.

SAHIRE
24-11-2013, 20:50
Apollo'nun kulubesi çok özel olmuş... Bence boylu birşey olacak o. Çokta sağdık olacak. 2-3 aya kalmaz sığamaz gibi geldi bana.
.
Değişik bir tasarım denedik, kendisi de fazlasıyla beğendi ancak,

Doğruyu söylemek gerekirse Rocky'den daha memnunuz. Sakin ve komut alan çok akıllı bir köpek. Apollo yu ise midesi yönetiyor. Kuru mamanın yanında günde 1 ekmek yiyor, verseniz 10 tane daha yiyecek.( Diğer artık aperatifleri söylemiyorum) Kulübeyi bile kemirmeye başlamış:eek:
Bir de, maalesef, bir tavuk yeme vukuatı oldu. Bundan bahsetmeyecektim ama bahis açılınca:o
Rocky nin ise tavuklar yanında geziniyor dönüp bakmıyor bile.

Böyle giderse bizim Apollo nun rejime girmesi gerekecek.
Tabii daha küçükler bakalım belki o da akıllanır.(umut)

SAHIRE
25-11-2013, 19:10
Dün Rocky den övgüyle söz etmiştim ama galiba nazar değdirdim:( Bugün Rocky hasta, bir şey yemiyor ve kulübesinden çıkmıyor, oysa bütün aşıları da yapılmıştı ve dün hopluyor zıplıyordu...Serbest gezerken bir şey mi yedi acaba - mesela kertenkelenin köpekler için zehirli olduğunu okumuştum ? Akşamüstü yoğurt götürdüm onu da yemedi - sabahı bekleyeceğim, yine bir şey yemezse- doğru veterinere ... Umarım sabaha yoğurdunu yemiş ve düzelmiş olur - çok üzüldük.

cemo
25-11-2013, 19:54
Umarım ciddi birşeyi yoktur. Sizlerin sevgisi korur O nu.

hermias
26-11-2013, 14:16
Belgesel tadında bir solukta okudum yazdıklarınızı ne güzel hayallerinize kavuşmuşsunuz. Sizi takip etmeye devam :)İnşallah bizde yapa biliriz tüm bunları .Rocky de bir an önce düzelir inşallah. Kolay gelsin sevgiyle kalın.

SAHIRE
27-11-2013, 17:21
Güzel dileklere çok teşekkürler.

Rocky' e ileri derece enfeksiyon teşhisi kondu: veterinere gitti, serum aldı, iğne oldu. Hiç bir şey yemiyor maalesef. İlaçlarına devam edeceğiz , umarız iyileşir.

SAHIRE
27-11-2013, 17:27
Sobada (kuzinede) pişen taş fırın ekmeğimiz,
bu konuda ilerleme kaydediyoruz...

MeyveliTepe
27-11-2013, 17:28
Geçmiş olsun. Ağzı var dili yok hayvanın hastalığı üzücü oluyor. İnşallah kısa sürede toparlar.

SAHIRE
27-11-2013, 17:32
Tırmık Hanımın keyfi yerinde, özellikle Rocky nin reddettiği ve yemediği yemekleri yedikçe, laf aramızda, o da iyice şişmanladı;)

SAHIRE
27-11-2013, 17:39
Geçmiş olsun. Ağzı var dili yok hayvanın hastalığı üzücü oluyor. İnşallah kısa sürede toparlar.

Ne olduysa 2 günde oldu, hayvancağız çöküverdi, ne yaptı ne yedi bilemiyoruz. (Akşamları serbest geziyordu.) İnşallah yarına biraz daha iyi olur da güzel haberleri burada yazarım.

SAHIRE
27-11-2013, 19:49
Önceki mesajda yüklediğim eşimin sabah çektiği ekmeğimizdi. Bu da şimdi pişti, hemen paylaşmak istedim. Alttaki sobanın kuzinesinde pişiriyorum. 20 dakikada pişiyor. Pamuklu beze sarıp bir kaç saat dinlendikten sonra yenmeye hazır. Böylece sadece su, un, tuz ve mayadan oluşan katkısız ekmek yiyoruz. Isınma enerjisini de değerlendirmiş oluyoruz: cool:

yağmur
27-11-2013, 21:27
Rocky'e çok üzüldüm, geçmiş olsun. Ekmeklerinizde pek güzel, yanına tereyağı, çay başka bir şeye gerek yok.

SAHIRE
29-11-2013, 19:31
Bugün fiği ektik. Daha doğrusu ağırlıklı olarak fiğ artı arpa - yulaf karışımını elimizle toprağa serpeledik. Sonra da rotavatör ile hem tohumlar karıştı, hem de toprak düzeldi.
Öğleden sonra başladık ve akşama kadar sürdü.
Şimdi sıra bademlere geldi. Henüz fidanları alamadık. Orayı da fidanları diktikten sonra, kısmetse, 'fiğlemek' istiyoruz.

Rocky maalesef hiç iyileşmedi. Dün yine tüm gün Fethiye de veterinerdeydik. Serum alıyor. İğneler oluyor, bir kısmını biz yapıyoruz, su dahi içemiyor. Umudumuzu kaybetmiyoruz.

MeyveliTepe
29-11-2013, 19:51
Ne olduysa 2 günde oldu, hayvancağız çöküverdi, ne yaptı ne yedi bilemiyoruz. (Akşamları serbest geziyordu.) İnşallah yarına biraz daha iyi olur da güzel haberleri burada yazarım.

Rocky erkek mi dişi mi? Kanında enfeksiyon bulundu ise, hala enfeksiyon üreten ve belki de operasyonla alınması gereken bir şey de olabilir. Böyle durumlarda antibiyotik tedavisi enfeksiyonu yenmeye yetmeyebilir.

Tahlil dışında röntgen vs. de çekildi mi?

orion1988
29-11-2013, 19:58
Allah şifa versin.Geçmiş olsun.

SAHIRE
29-11-2013, 20:09
Rocky erkek mi dişi mi? Kanında enfeksiyon bulundu ise, hala enfeksiyon üreten ve belki de operasyonla alınması gereken bir şey de olabilir. Böyle durumlarda antibiyotik tedavisi enfeksiyonu yenmeye yetmeyebilir.

Tahlil dışında röntgen vs. de çekildi mi?

Rocky erkek. Röntgen çekilmedi. Veterinere güvenmekten başka çaremiz yok . Burada civarda da veteriner çok ama köpekten anlamıyorlar. Bize bu beyi tavsiye ettiler buradan Fethiye ye gidip geliyoruz, 40 dakika sürüyor gitmemiz. Rocky e de bize de eziyet oluyor ama başka şansımız yok.

MeyveliTepe
29-11-2013, 20:24
Biz ilçedeki bir veterinere güveneyim derken 10 yaşındaki köpeğimizi kaybetmekten kıl payı kurtardık. Doğru düzgün bir kliniğe götürdük, röntgende enfeksiyona sebep olan şey göründü ve operasyona girdi. İnşallah öyle bir şey yoktur ama hayvanın yuttuğu bir şey bağırsağında, midesinde yara açıp orada enfeksiyona sebep olmuş olabilir. Bunlar ancak röntgende görünüyor.

SAHIRE
29-11-2013, 20:36
Biz de aynı şeyi söyleyip sorup duruyoruz :
-Bir şey yutmuş olabilir mi, zehirlenmiş olabilir mi, antibiyotik neden etki etmiyor vs vs? gibi ama yanıtlar olumsuz.
Rocky nin durumuna göre- bir iyileşme olmazsa - belki yarın da gideceğiz o zaman sorularımda daha ısrarcı olacağım.

TRAKLI
29-11-2013, 21:02
Yakın zamanda tavuk kemiği verdiyseniz kemikler kırılınca çok keskin oluyor bıçak gib. Çevrenizde avcı varsa onlara sorun av köpeklerine bakan veterinerler bu konuda daha bilinçliler. Oda olmazsa üniversitelerin veterinerlik fakülteleri daha faydalı olur tabi yakınsa.

asil26
30-11-2013, 17:47
Sahire Hanım konuyu başından sonuna kadar okudum.Çok sürükleyici ben aslında netten bir şeyler okumayı çok sevmem.Elinize emeğinize sağlık yeriniz çok güzel amacınız da(çok imrendim ve beni bir hayal dünyasına soktu ve bugünümü orada geçirdim:) Allah razı olsun bize yetti şimdilik)O soba, sobada yapılan ekmekler,kesilen odunlar Şimdi doğalgazla o kadar ısınamıyoruz maalesef.Zamanla orası vazgeçilmez doyumsuz bir yer olacağını tahmin ediyorum.Tabi kolay da değil azminizden hiç bir şey yitirmeyin inşallah.Yeni fotoların takipçisi olacağız.Allah güç, kuvvet, azim ve çalışma şevki versin.Eşinize de selamlar.

SAHIRE
01-12-2013, 18:30
[QUOTE=TRAKLI;1224884]Yakın zamanda tavuk kemiği verdiyseniz kemikler kırılınca çok keskin oluyor bıçak gib. Çevrenizde avcı varsa onlara sorun av köpeklerine bakan veterinerler bu konuda daha bilinçliler. Oda olmazsa üniversitelerin veterinerlik fakülteleri daha faydalı olur tabi yakınsa.[/QUOTE

Bizim yoğun araştırmalarımız neticesinde hastalığın Parvo virüs olduğuna karar verdik. Karma aşı yapılmış olsa da çeşitli kaynaklarda tam koruyuculuk sağlamadığı belirtilmiş. Bu ölümcül bir virüs. Daha çok genç köpeklerde rastlanıyor, kiminin bağışıklığı yüksek, hastalığı hiç belirti göstermeden geçirebiliyor, kimi aniden ölebildiği gibi, kimi de Rocky de olduğu gibi seyrediyor, durgunluk ve yemeği reddetmenin arkasından kanlı ishal ve kusmalar başlıyor. Virüs bağırsaklarda çoğalıp orada çok hızlı hasar yaratıyor.
Tedavisi yok , bizim yaptığımız gibi antibiyotik ( vücut direnci düştüğünden başka hastalıkları önlemek maksadıyla) ve serum (sıvı dengesini sağlamak) veriliyor. Gerisi köpeğin şansına ve dayanma gücüne kalıyor.
Rocky hala direniyor...

TRAKLI
01-12-2013, 18:51
Pirinç lapası yapın yerse zorlada olsa yedirmeye çalışın. Öteki köpeğide salmayın yanına giderse bulaşır çok nalet bir mikroptur bulunduğu yere adeta demir atar. Köpeğinizin yattığı yeri ve etrafını çamaşır suyu ile dezenfekte etmenizde yarar var. Vucut direnci dayanıklı köpekler bu hastalığı atlatabiliyor İnşallah rocky'de atlatacaktır.

SAHIRE
01-12-2013, 18:57
Sahire Hanım konuyu başından sonuna kadar okudum.Çok sürükleyici ben aslında netten bir şeyler okumayı çok sevmem.Elinize emeğinize sağlık yeriniz çok güzel amacınız da(çok imrendim ve beni bir hayal dünyasına soktu ve bugünümü orada geçirdim:) Allah razı olsun bize yetti şimdilik)O soba, sobada yapılan ekmekler,kesilen odunlar Şimdi doğalgazla o kadar ısınamıyoruz maalesef.Zamanla orası vazgeçilmez doyumsuz bir yer olacağını tahmin ediyorum.Tabi kolay da değil azminizden hiç bir şey yitirmeyin inşallah.Yeni fotoların takipçisi olacağız.Allah güç, kuvvet, azim ve çalışma şevki versin.Eşinize de selamlar.

Öncelikle size ve sizin nezdinizde moral ve motivasyon desteği veren herkese çok teşekkür ederim. Selamlar bizden.

SAHIRE
01-12-2013, 19:05
Pirinç lapası yapın yerse zorlada olsa yedirmeye çalışın. Öteki köpeğide salmayın yanına giderse bulaşır çok nalet bir mikroptur bulunduğu yere adeta demir atar. Köpeğinizin yattığı yeri ve etrafını çamaşır suyu ile dezenfekte etmenizde yarar var. Vucut direnci dayanıklı köpekler bu hastalığı atlatabiliyor İnşallah rocky'de atlatacaktır.
Aynen öyle berbat bir hastalık:mad: Kusma olmasa neler yapacağım ama suyu bile çıkarıyor maalesef. Yine de yarın dediğinizi yapmaya çalışayım.
İki köpek ayrı duruyor, neyse ki, Rocky hastalandığından beri onu hiç salmamıştık, şimdilik gayet sağlıklı. Belki de aşı onda(Apolloda) koruyucu oldu, Rocky de olamadı.

birnefestoprak
04-12-2013, 16:19
Rocky, umarim en kisa zamanda sagligina kavusur.

Yasadiginiz evin, bahcenizin ve hayatinizin donusum surecini anlatma seklinize hayran kaldim. Hayallerinizi gerceklestirmenizi yurekten dilerim.

SAHIRE
07-12-2013, 18:28
Rocky ile uğraşırken maalesef 2 gün önce Apollo yu kaybettik. Kendi gitti adı kaldı yadigar. Zannederiz virüs ona da bulaşmış ve hastalık sinsice ilerlemiş.
Rocky nin durumu belirsizliğini koruyor. Su içebiliyor artık ancak yemek yemeyi reddediyor. Biz de biraz zorla da olsa bir lokma bir şeyler yemesi için çalışıyoruz. Yumurta sarısı ve didilmiş tavuk eti götürüyorum günde bir kaç sefer uğraşıyorum, yemiyor da yemiyor. Zorluyorum biraz : dişlerini kilitliyor. O zaman az bal katılmış sulu ve tuzsuz ayran içiriyorum ; yani deniyorum; bir yudumu zor yutturabiliyorum. Seviyorum tarıyorum biraz yürütüyorum (sürekli yatıyor çünkü) sarsak sarsak az da olsa yürüyor.

orion1988
08-12-2013, 14:31
İnşallah Rocky kurtulur.Üzüldüm.

TRAKLI
08-12-2013, 16:32
Üzüldüm. Rocky kurtarır inşALLAH

Charlaux
08-12-2013, 19:16
[QUOTE=TRAKLI;1224884]Yakın zamanda tavuk kemiği verdiyseniz kemikler kırılınca çok keskin oluyor bıçak gib. Çevrenizde avcı varsa onlara sorun av köpeklerine bakan veterinerler bu konuda daha bilinçliler. Oda olmazsa üniversitelerin veterinerlik fakülteleri daha faydalı olur tabi yakınsa.[/QUOTE

Bizim yoğun araştırmalarımız neticesinde hastalığın Parvo virüs olduğuna karar verdik. Karma aşı yapılmış olsa da çeşitli kaynaklarda tam koruyuculuk sağlamadığı belirtilmiş. Bu ölümcül bir virüs. Daha çok genç köpeklerde rastlanıyor, kiminin bağışıklığı yüksek, hastalığı hiç belirti göstermeden geçirebiliyor, kimi aniden ölebildiği gibi, kimi de Rocky de olduğu gibi seyrediyor, durgunluk ve yemeği reddetmenin arkasından kanlı ishal ve kusmalar başlıyor. Virüs bağırsaklarda çoğalıp orada çok hızlı hasar yaratıyor.
Tedavisi yok , bizim yaptığımız gibi antibiyotik ( vücut direnci düştüğünden başka hastalıkları önlemek maksadıyla) ve serum (sıvı dengesini sağlamak) veriliyor. Gerisi köpeğin şansına ve dayanma gücüne kalıyor.
Rocky hala direniyor...

Merhaba sn.Sahire,
Canine Parvovirus diye okuyunca hastaligin 5 gun ile 2 hafta arasinda gecmesinin beklendigi belirtilmis.Yahoo answers'dan inceleyince yumurta beyazini saat basi vermeye calisin denmis,aslinda IV med verilmesi lazim denmis ama o da sizin orada nasil yapilir inanin bilmiyorum.Aslinda genel olarak bahsedilen zorla da olsa besleyin,susuz kalmasin.
Sevgiler

serkan_istanbul
08-12-2013, 19:25
Sayfanız yeni eviniz hayırlı olsun. Inşallah herşey gönlünüzce olur. Sevgilerimle. Eşinize ve size kolaylıklar diliyorum

yağmur
08-12-2013, 23:19
Çok üzüldüm, kaybınız için. Umarım Rocky iyileşir. Bu kadar direndikten sonra öyle olmasını umuyorum.

SAHIRE
09-12-2013, 19:13
[QUOTE=SAHIRE;1225424]

Merhaba sn.Sahire,
Canine Parvovirus diye okuyunca hastaligin 5 gun ile 2 hafta arasinda gecmesinin beklendigi belirtilmis.Yahoo answers'dan inceleyince yumurta beyazini saat basi vermeye calisin denmis,aslinda IV med verilmesi lazim denmis ama o da sizin orada nasil yapilir inanin bilmiyorum.Aslinda genel olarak bahsedilen zorla da olsa besleyin,susuz kalmasin.
Sevgiler

Merhabalar,
2 defa ilçeye götürüp serum taktırdık. O zaman su dahi içmiyordu. Eğer serum verilmese dehidrasyondan ölürdü. Şimdi suyu güzel içiyor ama maalesef yemek yemiyor. Suyuna şu bebeklere ishalden sonra verilen elekttrolitli karışımdan koyuyorum. Ayrıca yumurta sarısı bal süt veya yoğurdu sulandırarak şırıngayla zorla yutturuyoruz. Yumurta beyazını ben okumamışım. Çiğ olarak mı yutturuluyor? Katı yumurta yedirmeyi çok denedim ama katı hiçbir şey yemiyor henüz. Bugün biraz kendi yürüdü sarsak sarsak da olsa... ;İlk zamanlardaki kadar kötü değil , dehidrasyon sorunumuz yok şimdilik - ama iyileşemedi de. Midesi gıdayı kabul etmiyor sanki. Ben de güzel haberlerini paylaşabilmeyi çok isterim.

SAHIRE
09-12-2013, 19:21
Bugün bademlere başladık. 75 Ferragnes 25 Ferraduel badem anaçlı fidanlarımızı yine leonardit takviyesiyle dikmeye başladık. Biraz çalışalım da kafamızdaki kara bulutları dağıtalım...

SAHIRE
09-12-2013, 19:29
Çok üzüldüm, kaybınız için. Umarım Rocky iyileşir. Bu kadar direndikten sonra öyle olmasını umuyorum.

Sevgili yağmur, inşallah Rocky nin güzel haberlerini yazacağım: ben de öyle inanıyorum.

Charlaux
09-12-2013, 19:48
[QUOTE=Charlaux;1227829]

Merhabalar,
2 defa ilçeye götürüp serum taktırdık. O zaman su dahi içmiyordu. Eğer serum verilmese dehidrasyondan ölürdü. Şimdi suyu güzel içiyor ama maalesef yemek yemiyor. Suyuna şu bebeklere ishalden sonra verilen elekttrolitli karışımdan koyuyorum. Ayrıca yumurta sarısı bal süt veya yoğurdu sulandırarak şırıngayla zorla yutturuyoruz. Yumurta beyazını ben okumamışım. Çiğ olarak mı yutturuluyor? Katı yumurta yedirmeyi çok denedim ama katı hiçbir şey yemiyor henüz. Bugün biraz kendi yürüdü sarsak sarsak da olsa... ;İlk zamanlardaki kadar kötü değil , dehidrasyon sorunumuz yok şimdilik - ama iyileşemedi de. Midesi gıdayı kabul etmiyor sanki. Ben de güzel haberlerini paylaşabilmeyi çok isterim.

Merhaba sn.Sahire,
How to completely treat canine parvo virus in dogs? - Yahoo UK & Ireland Answers (http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20130828114640AAf3YGm) linkten baktigima gore bir antibiyotik ismi verilmis ama bilemedim,bence Kadikoy'deki Vetline'i arayin belki kan tahlili yapip yollarsiniz;bizim kopegimiz de olumcul bir hastalik gecirmisti uzun zaman once ama sagolsun kurtardilar belki size bir tavsiye verebilirler eczaneden alinabilecek diye dusunuyorum.Yumurta da anladigim kadariyla cig cunku yoksa belirtirlerdi diye dusunuyorum.
Sevgiler

SAHIRE
14-12-2013, 16:59
Karakış geldi. Badem diktiğimiz günden sonra havalar hızla soğudu. Don oluyor. Bu yüzden badem dikimine ara verdik. Genel inanışa göre Aralık ayının 12 si ile 21 i arasında bir şey dikilmezmiş - sebebini de yaşayarak öğreniyoruz. Çünkü toprak ölüyor (donuyor).
Antik pagan inanışına göre de 21 Aralıktan sonra bahar başlar. Çünkü artık en kısa gün görülmüştür ve artık günler uzamaya başlar.

Tabii ki Allah' tan umut kesilmez ancak Rocky artık ölmeye yattı. Biz de son zamanlarında onu rahatsız etmemeye (daha fazla doktor-ilaç-iğne vs.) karar verdik. Eğer bir yolculuğa çıkacaksa huzur ve sevgiyle gidecek, buna inanıyoruz.

SAHIRE
14-12-2013, 17:20
[QUOTE=SAHIRE;1228172]

Merhaba sn.Sahire,
How to completely treat canine parvo virus in dogs? - Yahoo UK & Ireland Answers (http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20130828114640AAf3YGm) linkten baktigima gore bir antibiyotik ismi verilmis ama bilemedim,bence Kadikoy'deki Vetline'i arayin belki kan tahlili yapip yollarsiniz;bizim kopegimiz de olumcul bir hastalik gecirmisti uzun zaman once ama sagolsun kurtardilar belki size bir tavsiye verebilirler eczaneden alinabilecek diye dusunuyorum.Yumurta da anladigim kadariyla cig cunku yoksa belirtirlerdi diye dusunuyorum.
Sevgiler

Yapabileceklerimin hepsini yaptım- çiğ yumurtayı da denedim bir umut- aslında herşeyi denedik, şırıngayla besledik, ama maalesef durum çok kötü. Zaten antibiyotik kullanıyorduk. Bugün onu da bıraktık. Daha fazlası eziyet olacak.
Bizim vakamızda veterinerin yanlış teşhisi çok acı sonuçlandı.
Aşı olduğu halde köpekler parvoya yakalanabilir. Bunu bilemediğinden ve enfeksiyon dediğinden Apolloyu da kaybettik çünkü parvo çok bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık. Rocky de de doğru teşhis geç kaldı , hastalık çok ilerlemişti.
Genç köpeklerde kusma ve ishal görüldüğünde ilk parvodan şüphelenin ve bu konuda ve köpekler konusunda uzman bilinçli bir veterinere gidin, umarım bulabilirsiniz. Eğer genç köpeğiniz varsa muhakkak parvoyu araştırın, aşıların tekrarlanarak yapılması daha iyi neticelenebilir, 8 haftalıkta parvo aşısını yaptırın ve 16 haftalığa kadar tekrarlayın. Acı deneyimlerle öğrenilenler bunlar, umarım kimse bu parvo belasını yaşamaz...

Giblim
15-12-2013, 06:33
Yapabileceklerimin hepsini yaptım

Yazdıklarınızı her okuyan bundan fazlası ile emin.
Size sabır ve metanet diliyorum.

hira
15-12-2013, 06:50
Hayırlı olsun yeni eviniz. Ben yeni fakına vardığım için anca ziyaret edebildim. Alıştınızmı yeni yaşamınıza? hayat nasıl gidiyıor yeni yerinizde.

SAHIRE
18-12-2013, 18:17
Hayırlı olsun yeni eviniz. Ben yeni fakına vardığım için anca ziyaret edebildim. Alıştınızmı yeni yaşamınıza? hayat nasıl gidiyıor yeni yerinizde.

Hoş geldiniz:)
Eski yaşamımıza göre o kadar farklı yaşıyoruz ki, alıştık mı alışmadık mı bilemiyorum. Zaman zaman bir işi yaparken kendimi sorgularken buluyorum kendimi. Her şey için belli bir çaba harcıyoruz. Isınmak için odun toplayıp, kesip, yakmamız gerekiyor, örneğin. Oysa eskiden ısınırdık sadece:) Böyle olunca o konuda yeni bir klasör oluşuyor beyninizde ve içine yeni bilgi ve deneyimler dolmaya başlıyor. Herhangi bir şeyin üretimi... sıfırdan başlamak gibi. Zor zahmetli ama güzel ve gerçek. Akşama kadar oturmak pek yok burada:)Yıkanmak için güneşli günler gerek. Bazen ekmek yoksa mayalamak gerek. Bazen elektrik yoksa erkenden yatmalı. Sabah gidip kümesi açmalı, hayvanları doyurmalı. Üstelik çoğu zaman beklenmedik bir şey çıkabiliyor. Örneğin bu sabah muhabbet kuşumuz Şakir' in yumurtalarını gördük, bize bir yılbaşı hediyesi vermek istedi herhalde.
Yaşamayı yaşıyoruz. Gerçekten yaşamayı. (ya da bana öyle geliyor. )Doğa bizi kendi gerçeğine sımsıkı bağlamaya başladı. Üstelik daha en baştayız;)

tiryaki
18-12-2013, 21:44
Efendim çok iyi yapıyorsunuz, belki unutmuşsunuzdur diye size bizim taraftaki hikayeyi yazayım isterseniz.

Biz çalışmak için yaşıyoruz buralarda. Hiç alışmadık, alışamadık çünkü saçma.Yaşamak için yaşamak istiyoruz.

Doğalgaz faturasıyla çocuklar üşümesin arasındaki hassas çizgiyi tutturmaya çalışıyoruz devamlı. Evimizde, işyerlerimizde akşama kadar oturuyoruz. LCD ekranlara bakıyoruz. Sadece elektrikler gittiğinde yıldızları görüyoruz buralarda.

Yumurtaları soğuk dolaplarda tutuyorlar artık buralarda, üzerinde harfler rakamlar falan var. Onları yumurtlayan tavuklar da eminiz pek mutsuz. Köyden, organik pazarlardan yumurta bulmak için çabalıyoruz.

Bütün tüketim araçları, kredi kartları, hiç de ihtiyacımız olmayan şeylere olan tutkularımız bizi sımsıkı şehirlere bağladı. Doğa'ya hasret kaldık.

selamlar

SAHIRE
21-12-2013, 18:18
AVM lerde geçen Pazar günleri daha dün gibi: Dediğiniz gibi gereksiz tüketimler . En kötüsü de zamanın tüketimi. Ne alırsan al içindeki boşluğu dolduramamak durumu. Ama kentte böyle olmalı başka türlüsü de pek olmuyor galiba. Şimdi dolapta anlamsızca bana bakan topuklu ayakkabılarım :)) Herhalde eskitemeyeceğim hiç onları!
Darısı böyle bir yaşamı dileyenlerin başına ... ve de biraz cesaret diliyorum!

SAHIRE
21-12-2013, 18:25
Önce Fındık' ı barınaktan aldık. O kadar bekçi köpeği baktık ama son anda Fındık ta karar kılıverdik. O kadar korkuyordu ki insanlardan kaçıyordu! Ama bana hemen alıştı. Sonra çevreye alıştı. Şimdi keyfi çok yerinde, kendine geldi havlamaya başladı. Biraz saçları kestim( görebilsin diye) Güzelce taradım, öyle keyiflendi öyle mutlu oldu. Şimdi peşimden hiç ayrılmıyor. Tam bir maskara oldu...

SAHIRE
21-12-2013, 18:40
Sonra Daddy bize katıldı. Bir çiftlikte, çok da bakımsız kalmış, tavukları yediği için orada istenmiyordu. Bizde de tavuk var ama ayıracağız bir telle.
Gözleri rahatsız biraz ama o da çok iyi bir köpek. Onu da limonlu suyla taradım (pireleri kaçsın diye) Gözlerini serum fizyolojik ile temizledim. Aldığımızda ishaldi, pirinçli tavuk göğsü yiyerek çabucak toparladı, onun da şu an keyfi yerinde, güzel de bekçilik yapıyor maşallah. Eh görüntü de sağlam tam aradığımız bekçi köpeği oldu. Yalnız hakikaten tavuklara çok meyilli ...

Sabah akşam yürüyoruz . Daddy yi bazen zaptetmekte güçlük çeksemde alışmaya başladı. O da kocaman bir bebek. Fındıksa arkamızdan tin tin koşturuyor. En çok ben yoruluyorum bu işte : sabah 2 km akşam 2 km gibi toprak parkurda yürüyoruz . Ama bu köpeklerin hemen denge bulmasını sağlıyor. Saldırgan denilen köpek kuzu gibi oldu.

SAHIRE
21-12-2013, 18:49
Bu arada bademe devam ediyoruz. Bugün itibariyle 45 adet diktik. Kaldı 55. Bugün öğlen hava 20 derece oldu - Kazaklarla terledik. İlk defa sıcak yılbaşı yaşıyoruz ve çok garibimize gidiyor:)
Akşam soğuyor ama.. donlar da geçti, 7-8 derece oluyor.

yağmur
21-12-2013, 23:02
Daddy'ye hay maşallah diyorum. Cüssesi epey iriymiş!! Fındık'a da toka lazım saçları sürekli uzadığından tepede toplarsınız :D Çok sevimliler maşallah. Ben kaçırdım sanırım, Rocky de öldü mü?

TRAKLI
21-12-2013, 23:41
Aileye yeni katılan üyeler hayırlı olsunlar. İyi yapmışsınız daddy'nin cüssesini gören
zaten uzaktan geçer :D fındıkta arabacı palisi derler onunu gibi bir şey ortalığı velveleye veren cinsinden. Bulabilirseniz arap sabunu ile yıkayabilirsiniz tüyleri yumuşacık olur.

YeniGine
22-12-2013, 00:21
Sevgili Sahire harikasınız... Büyük güzellikler yaşıyorsunuz ve bizlerle paylaşmışsınız. Ben azminize ve paylaşımlarınıza bayıldım. Zoru başarıyorsunuz. Kolaylıklar diliyorum, rastgelsin inşallah... İnşallah herşey rayına oturduktan sonra gelsin güzellikler...
Gerçekten bayıldım tavuklar, civcivler, kediler, köpekler, bitkiler, toprak... Doğa gönüllüsü bir insan daha ne ister ki?... Maşallaah!..

asil26
22-12-2013, 15:12
Hoş geldiniz:)
Eski yaşamımıza göre o kadar farklı yaşıyoruz ki, alıştık mı alışmadık mı bilemiyorum. Zaman zaman bir işi yaparken kendimi sorgularken buluyorum kendimi. Her şey için belli bir çaba harcıyoruz. Isınmak için odun toplayıp, kesip, yakmamız gerekiyor, örneğin. Oysa eskiden ısınırdık sadece:) Böyle olunca o konuda yeni bir klasör oluşuyor beyninizde ve içine yeni bilgi ve deneyimler dolmaya başlıyor. Herhangi bir şeyin üretimi... sıfırdan başlamak gibi. Zor zahmetli ama güzel ve gerçek. Akşama kadar oturmak pek yok burada:)Yıkanmak için güneşli günler gerek. Bazen ekmek yoksa mayalamak gerek. Bazen elektrik yoksa erkenden yatmalı. Sabah gidip kümesi açmalı, hayvanları doyurmalı. Üstelik çoğu zaman beklenmedik bir şey çıkabiliyor. Örneğin bu sabah muhabbet kuşumuz Şakir' in yumurtalarını gördük, bize bir yılbaşı hediyesi vermek istedi herhalde.
Yaşamayı yaşıyoruz. Gerçekten yaşamayı. (ya da bana öyle geliyor. )Doğa bizi kendi gerçeğine sımsıkı bağlamaya başladı. Üstelik daha en baştayız;)
Muhteşem bir duygu bu arada bizimde bir kuşumuz vardı adı Şakir

SAHIRE
22-12-2013, 18:14
Daddy'ye hay maşallah diyorum. Cüssesi epey iriymiş!! Fındık'a da toka lazım saçları sürekli uzadığından tepede toplarsınız :D Çok sevimliler maşallah. Ben kaçırdım sanırım, Rocky de öldü mü?

Maalesef :(

SAHIRE
22-12-2013, 18:23
Aileye yeni katılan üyeler hayırlı olsunlar. İyi yapmışsınız daddy'nin cüssesini gören
zaten uzaktan geçer :D fındıkta arabacı palisi derler onunu gibi bir şey ortalığı velveleye veren cinsinden. Bulabilirseniz arap sabunu ile yıkayabilirsiniz tüyleri yumuşacık olur.

Teşekkürler. Havalar ısınınca güzelce yıkanırlar inşallah, şimdilerde hasta olurlar. Ama her gün limonlu suyla taranıyorlar, tabii keçeleşmiş tüylere pek de etki etmiyor, Daddy nin göz tedavisi devam ediyor. Fındık aynen dediğiniz gibi, taa uzaklarda bir şey görüp havlıyor, velvele yapıyor, minicik haliyle sinirlenmesi acaip komik:) Daddy ise mini bir ayıcık adeta, bugün tasmayı kopardı, yarın acilen tasma alacağız:)

SAHIRE
22-12-2013, 18:40
yorgunluk molası.

Giblim
23-12-2013, 04:45
Biraz geç de olsa, güzel insanlar birlikte yaşam sürebilme imkanı elde ettikleri için Fındık ve Daddy gerçekten çok şanslılar. Barınaktan köpek almak her kesin cesaret edeceği bir durum değil. Sizleri kutluyorum.

SAHIRE
25-12-2013, 20:19
Biz de Daddy ve Fındık 'ı bulduğumuz için çok şanslıyız. Güzel mesajınıza çook teşekkürler:)

SAHIRE
25-12-2013, 20:21
Son 18 badem :)

SAHIRE
28-12-2013, 18:14
Bademler bitti dün, fidanlar dikildi, bugün de güzel bir yağmur başladı öğlenden beri yağıyor, iyice sulandı fidanlar.

TRAKLI
28-12-2013, 20:19
Bol bol meyvelerini görürsünüz inşALLAH. Siz çalışırken bizde yoruluyorduk :)

SAHIRE
29-12-2013, 17:34
Zeytin arasına atılan arpa- yulaf- fiğ karışımı yağmurlarla iyice yeşillendi, yeşilin tonu öyle güzel ki...
Buna çok sevindik Daddy le el sıkışıyoruz : cool:

Gerçekten çok yorulduk, bugün biraz dinlenebildik, ufak tefek bir iki iş dışında: Yaseminin dal atmış köklenmiş köklerini ayırarak diktik, bir de suyun içinde bekleterek köklendirdiğimiz böğürtlenimizi dikiverdik .

Sanırım yılbaşına kadar biraz PTT (pijama-terlik-televizyon) yapacağız:)

SAHIRE
31-12-2013, 17:49
Senenin son gününde ufak bir orman gezisi:)

SAHIRE
31-12-2013, 17:54
Hint horozumuz artık ötmeye başladı, tavuklardan biri de yumurtladı: yumurta küçücük daha:o

Bu mutlu haberle 2013 ü noktalayalım:)
Herkese mutlu yıllar!

TRAKLI
01-01-2014, 00:10
Hint horozumuz artık ötmeye başladı, tavuklardan biri de yumurtladı: yumurta küçücük daha:o

Bu mutlu haberle 2013 ü noktalayalım:)
Herkese mutlu yıllar!
Saat kurmaya gerek kalmadı sanırım siz yine kulağına söyleyin erken ötmesin :D

hosseda
01-01-2014, 09:25
Sn. SAHIRE,

O sarı çizmeleri,onlara mecbur kaldığınız zaman diliminde giyin onun dışında hemen çıkarın. Şimdi anlamıyorsunuz ama ileri yaşlarda sizi üzecekler. Ayak tabanına çok zarar veriyor.

Ben bahçeyle uğraşmağa başladığım ilk yıl bilemedim ve uzun süreli kullandım ama topuk dikeni denen, topuktaki süngerimsi dokunun hasarıyla oluşan bir araz oluştu ve ne yazıkki tedaviside kolay değil. Çok mecbur kalmadıkça yanına yaklaşmıyorum çizmelerin.

Eşinize selam ederim.

SAHIRE
01-01-2014, 19:50
Sn. hoşseda,
Tavsiyenizi dikkate alacağım. Genelde bu aralar yağışlı ve her yer çamur olduğu için ve çizmelerin de temizlenmesi kolay olduğu için tercih ediyordum :) Üstelik ayağıma göre numara da bulamamış , mecburen 2 numara da büyüğünü almıştım...
Selamlar bizden.

SAHIRE
01-01-2014, 19:56
attık ve rotavatör ile sürüldü. Yarın yine yağmur gösteriyor.

Alttaki resim de duvarını yaptığımız bostan kısmı, baharda sebze fideleriyle buluşacak:)

SAHIRE
05-01-2014, 19:32
Kümesi önceden telle çevirdiğimiz kısma taşıdık bugün. Böylece tavuklar sebzelere zarar veremeyecek ve Daddy nin yanına sokulamayacak. Çünkü geçen gün Daddy horoza saldırdı , Allahtan çabuk yetiştim de horozu kurtardım ama biraz berelenme var.

Akşama kadar ancak taşıyabildik kümesi ; akşam da tavuklar şaşırdı, eski yerlerine gitmek istediler, paniklediler, hepsini teker teker yakalayıp , kümese tıktık, çok zor oldu:eek: Yarına alışırlar umarım. Kümesin içi de güzelce temizlenmiş oldu:)

SAHIRE
07-01-2014, 21:34
72 numaralı mesajımda sorduğum bitkiyi öğrendim:

Ada soğanı (Urginea maritima),
zambakgiller (Liliaceae) familyasından bir bitki türüdür. Çok yıllık, büyük soğanlı, beyaz çiçekli ve otsu bitkidir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu Batı ve Güney Anadolu’da yayılış gösterir. 1-300 metrede, deniz kıyısına yakın kumlu topraklarda yetişir. Genelde, Ağustos-Eylül aylarında, sonbahar yağmurlarından hemen önce çiçeklenir. Beyaz renkli ve yıldız şeklinde çiçekleri vardır. Gövde uzunluğu 50-150 cm. kadardır. Soğan ve yaprakları zehirlidir. O yüzden uzman doktora danışılmadan kulaktan dolma bilgilerle kullanılmamalıdır. Soğanları Eczacılıkta kalp kuvvetlendirici olarak kullanılır.
Kaynak: Vikipedi

Bahçemizde bu soğandan pek çok var...

avşarkızı
08-01-2014, 10:52
Sahire hanımcım ellerinize sağlık ,sayfanızı bir çırpıda okudum.Çok beğendim.bazı tatillerde geldiğimiz Fethiye ye gitmiş kadar oldum.

SAHIRE
10-01-2014, 18:33
Tavuklar uçarak telden atlıyorlardı, kanatlarını uçlarından hafif kırptık bugün akşam. Bakalım yarın da uçarak kaçabilecekler mi?

orion1988
10-01-2014, 18:49
Valla güzel metot.Çareler tükenmez.

SAHIRE
15-01-2014, 20:10
Herhalde az kırpmışım, hala uçarak kaçıyorlar, biraz daha kırpmak gerekmekte.

SAHIRE
15-01-2014, 20:22
İlki yabani siklamen mi acaba? Bir de süsene benzeyen var, o da yabani süsen olabilir...

Aliveren
15-01-2014, 23:37
Daha ne denilebilirki helal olsun sizlere herkese imrendiriyorsunuz.
Bir çırpıda okudum sanki kendim yaşamışım gibi hissettim.
Yüce rabbim herkese böyle yaşamaya nasip eder inşallah.
Yeni yılınız kutlu olsun.
Yazılarınızın devamını dört gözle bekliyoruz.
Size ve eşinize sevgi ve selamlar.

SAHIRE
18-01-2014, 19:38
Komşudan aldığımız 3 lt süt ile ricotta peyniri yaptım. Yapımı gayet kolay ve çook lezzetli:
Sütü kaynattım, kaynayınca altını kapattım, 2 dakika sonra 2 limonun suyunu süte ekledim, süt kesildi, biraz karıştırıp, tülbentten süzdüm, biraz tuz katıp, karıştırıp, tülbentte karışımı iyice sıktım, biraz bekledikten sonra gayet güzel şekil aldı, 570 gr. peynirimiz oldu.

SAHIRE
18-01-2014, 19:44
Daha ne denilebilirki helal olsun sizlere herkese imrendiriyorsunuz.
Bir çırpıda okudum sanki kendim yaşamışım gibi hissettim.
Yüce rabbim herkese böyle yaşamaya nasip eder inşallah.
Yeni yılınız kutlu olsun.
Yazılarınızın devamını dört gözle bekliyoruz.
Size ve eşinize sevgi ve selamlar.

Sevgi ve selamlar bizden, ben de sizin ve tüm üyelerin yeni yılını kutlarım :)

cemo
18-01-2014, 19:54
Kümesi önceden telle çevirdiğimiz kısma taşıdık bugün. Böylece tavuklar sebzelere zarar veremeyecek ve Daddy nin yanına sokulamayacak. Çünkü geçen gün Daddy horoza saldırdı , Allahtan çabuk yetiştim de horozu kurtardım ama biraz berelenme var.

Akşama kadar ancak taşıyabildik kümesi ; akşam da tavuklar şaşırdı, eski yerlerine gitmek istediler, paniklediler, hepsini teker teker yakalayıp , kümese tıktık, çok zor oldu:eek: Yarına alışırlar umarım. Kümesin içi de güzelce temizlenmiş oldu:)

Ne şanslı tavuklar bunlar.:) Gezip eşelenecek kocamannnn alanları var.

Herşey o kadar güzel ki Sahire. Sayfanda dolaşırken büyük haz duyuyorum.

Peynir tarifi için teşekkürler, denemek istiyorum ben de.

Herşey gönlünüzce olsun.

yağmur
18-01-2014, 22:13
İlk fotoğraftaki çiçek yabani sıklamen (menevşe) kesinlikle. Hatta bayağı besili duruyor. Genellikle doğadakiler daha ufak yapraklı oluyorlar. Peynir tarifi için teşekkürler. Tadı nasıl oluyor? Ekşi mi? Yumuşak çökelek gibi bir peynir mi?

SAHIRE
20-01-2014, 19:25
Ne şanslı tavuklar bunlar.:) Gezip eşelenecek kocamannnn alanları var.

Herşey o kadar güzel ki Sahire. Sayfanda dolaşırken büyük haz duyuyorum.

Peynir tarifi için teşekkürler, denemek istiyorum ben de.

Herşey gönlünüzce olsun.

Merhaba sevgili Cemo, güzel temennilerine çok teşekkürler, ben de sizler misafir olunca çok mutlu oluyorum:)
Tavukların yeri güzel de şimdiden bütün fiğleri bitirdiler.
Dün biz bahçedeyken o taraftan çığlıklar koptu, bir şahindi sanırım, büyükçe, alıcı kuş saldırdı tavuklara. Bir iki el ateş ettik kuşu kaçırmak için. Tavuklar çok korktular. Horoz uzun süre kümesten çıkamadı, neyse ki hasarımız yok.
Tavuklar yavaş yavaş kıvama geliyorlar; Gün aşırı bir ve ya iki yumurta oluyor kümeste, çok mutlu oluyorum:o
Sevgiler benden:)

SAHIRE
20-01-2014, 19:33
İlk fotoğraftaki çiçek yabani sıklamen (menevşe) kesinlikle. Hatta bayağı besili duruyor. Genellikle doğadakiler daha ufak yapraklı oluyorlar. Peynir tarifi için teşekkürler. Tadı nasıl oluyor? Ekşi mi? Yumuşak çökelek gibi bir peynir mi?

Merhaba sevgili yağmur,
Demek menevşe, ismi de güzelmiş, bakalım çiçekleri nasıl olacak? Buralarda o kadar çok soğanlı bitki var ki, kendiliğinden her yeri sarmışlar, tam bir araştırma konusu...
Peynir tatlı oluyor, çökeleğe benzemiyor da (öyle ufalanmıyor, kalıp gibi oluyor) hani tatlı lor kurabiyesi yapılır süt kokulu tuzsuz bir peynir vardır, lezzeti aynı o peynire benziyor. Balla ve reçelle tadı müthiş. Yalnız internetten baktım , 1 haftada tüketilmeli diyor, ama zaten çabuk tükenecektir:)

SAHIRE
20-01-2014, 19:42
Dün (Pazar) Kalkan' a gittik, buradan yarım saat sürüyor, hava çok güzeldi. Kalkan' ın eski halini gözünde canlandırıyor insan, mütevazi bir balıkçı kasabasının güzelliği , hala da izleri duruyor, deniz pırıl pırıl...

helin-123
20-01-2014, 23:51
sevgili sahire bende kalkan'da iki sene yaşadım. Şimdi bile gidip ziyaret ediyorum gerçekten güzel bir yer. Ve orada kazandığım güzel doslarım var. seni görünce bende ordayım zannettim bir an her zaman gezdiğim yerlere senin gözünle bende bakmış oldum.

SAHIRE
22-01-2014, 18:48
Roka, maydanoz, dereotu, ıspanak, semizotu ve marul ektik.

SAHIRE
22-01-2014, 18:56
Bu da çuvalda patatesimiz:)

SAHIRE
22-01-2014, 19:16
Soğanın yanında çıkan yabani otu şevketi bostana benzettim. Acaba?

SAHIRE
22-01-2014, 19:45
Kırptığımız halde çatıya kadar uçan hintler yüzünden iyi bir araştırma yaptım. Türkçe kaynak yoktu, yabancı kaynakta da -Aşağıda - doğru kesimi gösteren grafikle, uçmaya meraklı sportif tavuklarımız:)
Daha az kesildiğinde uçmaya devam ediyorlar.

SAHIRE
22-01-2014, 20:30
Ailesine karşı inanılmaz sevecen , sürüsüne sahip çıkan ( bu sürüye tavukları da katabilsek keşke :o) çok akıllı, boool salyalı, iri cüssesinden beklenmeyecek kadar atik ve hızlı , ve çok obur:D

yağmur
22-01-2014, 22:04
Sevgili Sahire,
Çuvalda patates benim de ilgimi çekiyor ama daha önce hiç patates yetiştirmedim. Pazardan ufak boyutlu patates alsam böyle diksem büyür mü acaba?

cemo
22-01-2014, 22:14
Soğanın yanında çıkan yabani otu şevketi bostana benzettim. Acaba?
Ben bunları diken diye kesip kesip atıyorum:)) Daha yakın fotoğraf çekebilirmisin, ben mi benzettim acaba?

Melih Bakırlıoğlu
23-01-2014, 07:55
236 nolu mesajdaki bitki şevketi bostan. Yaprakları ekşili salata, köklerinden de, kuzu etli yemeği çok güzel olur. :)

SAHIRE
23-01-2014, 19:01
Sevgili Sahire,
Çuvalda patates benim de ilgimi çekiyor ama daha önce hiç patates yetiştirmedim. Pazardan ufak boyutlu patates alsam böyle diksem büyür mü acaba?

Ben de ilk defa deneyeceğim:) Filizlenmiş ufak kuru patatesi 3te biri iyi toprak dolu çuvala ektim. Üzerine de 2-3 cm örtecek kadar toprak attım. Patates üste doğru büyüyormuş, büyüdükçe toprak ekleyeceğim. Çuvalda patatesin derimi çok kolay oluyormuş. Filizli patates kabuğundan bile çıkıyormuş ancak o zaman daha fazla zaman alıyormuş yetişmesi. Bakalım nasıl olacak...

SAHIRE
23-01-2014, 19:08
Ben bunları diken diye kesip kesip atıyorum:)) Daha yakın fotoğraf çekebilirmisin, ben mi benzettim acaba?

Bahçenin işlenmeyen kısımlarında bayağı var:) Burada da köklerini az haşlayıp, zeytinyağlı, sarımsaklı yiyorlar. Ben de yemeyi deneyim bakalım.
Benim telefon detay çekebilirse ekleyim bir kaç fotoğraf daha. Aslında başka otlar da var onları da sormak istiyorum kısmetse...

SAHIRE
23-01-2014, 19:14
236 nolu mesajdaki bitki şevketi bostan. Yaprakları ekşili salata, köklerinden de, kuzu etli yemeği çok güzel olur. :)

Bir seferinde yemiştim ve çok lezzetli olarak aklımda kalmış;
biraz daha serpilsinler de toplayım hepsini, benim yediğim bahsettiğim gibi köklerinden haşlama şeklindeydi. Bakalım etli yemek yapacak kadar çıkar mı...

SAHIRE
23-01-2014, 19:51
Bu akşam biraz da hayatın zorluklardan bahsetmek istedim...
Dün gece Fındık hastalandı, dizanteri olmuş, teras battı.
Aslında tuvaletini asla seramiğe yapmadığı için kapının önünde yatıyordu ama tabii hastalanınca olanlar olmuş.
Akşam akşam kirin üzerine kül döktük ve sabaha kadar içimiz sıkıldı Fındık hasta diye. Çok şükür iyi gibi şimdi.
Bugün komple terası temizledik. Zaten kaç zamandır kontrolden çıkmıştı: Kirli ayaklarıyla sedirin üstüne çıkıyorlar. Tırmık yakaladığı kuş gibi küçük canlıları terasa getiriyor vs. Yani hayvanlar bizim yaşam alanımızı kısıtlamaya başladılar.
Bir sıkı yönetim ilan etmeye karar verdik. Fındığa Apollocuğumuzun kulübesini getirdik, yıkadık, bahçeye ulaşabilecek şekilde bağlıyoruz akşamları. Yoksa hasta oluyorlar, yağmurda yaldır yaldır koşmak mı dersiniz, olup olmayacak şeyleri yutmak mı dersiniz, bahçenin dışına kaçıp diğer köpeklerle kavga etmek mi ...
Daddy derseniz tam bir pasaklı, çok kokuyor, yaz gelse de iyice bir yıkasak diyoruz. Onun da yattığı yeri temizledik.
Ayrıca köpekleri tımar ettim.
Biraz ormanda yürüyelim dedik. hoop Daddy fırladı elimden. Eşime koş dedim iyiki de demişim, bayağı ileride koyun otlatan çocuğun köpeklerine dalaşıyor. Ayırdık.
Dönerken bir de baktık bizim yavuklar ormana firar edip duruyorlardı, çalıların arasında iki yumurta bulduk. Kümesin var, folluğun var, gidip çalı altına yumurtlamak nedir...
Bantam(Hint) tavuğu değil mi taa çatıya kadar uçuyor, zaptedemiyoruz,
3. kez kanat keseceğiz.
Akşamüstü yine şahin indi. Bizim tavuklar Yusuf Yusuf tabi. Çalıların arasına saklanıp belki 1 saat hiç kıpırdamıyorlar. Neyse , şükür, yine zarar yok .
Geldik eve,Tırmık ağzında fare terasa getiriyor, ee göstere göstere yiyecek. Bir kovaladım, şovunu yapamadı.:mad:
Hayvanlarla layıkıyla uğraşmak zor iş... Doyurmak, temizlemek, mutlu ve sağlıklı kılmak...
Dün de odunla uğraşmıştık, bugün de teras temizliği bizi bitirdi.
Laf aramızda odun işi de zor. Sadece akşam yakıyoruz sobayı. Bunun için bile çok çalışmak gerekiyor. Sabah kalkıyoruz ev 15 derece. Camlar terlemiş. Eskiden 22 - 23 derecede bile üşürdüm ben. Şimdi 15 derece lokum gibi gelmeye başladı:) Tabii lahanadan hallice gibiyiz, kat kat yünler. Gündüz iyi , zaten eve girebildiğimiz yok, çalışırken ısınıyor insan.
Daha çok zorluklar var da ben de bu akşam pil bitti. İnşallah yine yazarım.

Az dinleneyim, sabaha ekmek yok, daha ekmek koyacağım.:rolleyes:

Derya Yıldız
26-01-2014, 21:49
Bu tür bir hayatı sürmek istiyorsa insan biraz kalabalık olmak mı lazım ne..Her işin ucundan tutacak birileri olsa. Akşamları da keyifli sohbetlere zaman kalsa ne iyi olur.Doğa da yaşam gerçekten hem zor hem keyifli. Zorluğu keyfini aşmadığı sürece böyle yaşama can kurban.
Şehirden kaçma çabalarımız aynı döneme rast geliyor sizinle. Keşke tanışabilseydik belkide hayatlarımız da yan ayna olurdu. Biz şu an bir kasabada provaları oynuyoruz. Asıl oyuna ne zaman geçeriz bilmem. Sizin yaşamınızı da o yüzden merakla izliyorum.

SAHIRE
28-01-2014, 18:15
Bu tür bir hayatı sürmek istiyorsa insan biraz kalabalık olmak mı lazım ne..Her işin ucundan tutacak birileri olsa. Akşamları da keyifli sohbetlere zaman kalsa ne iyi olur.Doğa da yaşam gerçekten hem zor hem keyifli. Zorluğu keyfini aşmadığı sürece böyle yaşama can kurban.
Şehirden kaçma çabalarımız aynı döneme rast geliyor sizinle. Keşke tanışabilseydik belkide hayatlarımız da yan ayna olurdu. Biz şu an bir kasabada provaları oynuyoruz. Asıl oyuna ne zaman geçeriz bilmem. Sizin yaşamınızı da o yüzden merakla izliyorum.

Her şeyin yerli yerine oturması emek ve zaman alıyor. Tecrübe kazanıyoruz. Dolayısıyla bu ilk aşamalar çok zor tabii... Dediğim gibi gerçekten gönül vermeyen yapamaz. Ama ne kadar zor olursa olsun her zaman keyifli bu oyun. Şehrin çıkmazlarına dönmeye niyetimiz yok. Hayallerimizse çok. Diktiğimiz ağaçları ve çalıları ve çiçekleri, 5 sene sonra düşünüyoruz. Burası müthiş olacak. Keçi projemiz var, kaz projemiz var, arı projemiz var... Yavaş yavaş gücümüz yettiğince yapmak istiyoruz.
Kalabalık olmak isterdik , bu yönde de bazı projelerimiz de var. Düzeni biraz daha oturttuktan sonra bir şeyler düşünüyoruz;) Evet keşke, ben de çok isterdim, bizim gibi hevesli dostlarla beraber başlayabilmeyi. Bu yönde biz de çok desteksiz kaldık. Ama artık yol alıyoruz, biz de bizim gibi düşünenlere her zaman yardımcı olabilmeyi , kendi kendine yeten bir yerleşke kurabilmeyi anlatmak istiyoruz. Şimdi örneğin yumurtaya para vermiyoruz:) İnşallah yakında sebzeye de para vermeyeceğiz.
Çok zamandır dur duraksız yağmur fırtına. Zeytin çukurları hep bozulmuş, kimisinin aşı yerine kadar toprak dolmuş. Bugün çukurların çok az bir kısmını düzeltebildik. Yarın da sağanak gösteriyor. İşimiz her zamanki gibi çok ama yağmurda mecburi tatil:)

SAHIRE
30-01-2014, 20:39
Bugün zeytin çukurlarını düzelttik. Düzeltirken maalesef zeytin yapraklarında sararma gözlemledik. Zeytin hastalık ve zararlıları kısmında
http://www.agaclar.net/forum/zeytin/14566.htm de tecrübeli arkadaşlardan yardım istedim; kısıtlı internetimle bir çözüm bulamadım :(
Bordo bulamacı mı atsak diye düşünüyoruz...

SAHIRE
06-02-2014, 19:39
Bugün %1 lik bordo bulamacı attık zeytinlere ve bademlere ...25 lt lik Sırt pülverizatörü kullandık. Sonrasında yağmur yağacakmış gibi oldu ama neyse ki yağmadı:eek: yoksa tekrarlamak gerekecekti!
Aşağıda hazırlanan bordo bulamacı - maalesef atarken çekemedim ( Eşim bahçede astronot gibiydi). 250 ağaca 500 gr göztaşı ve 500 gram kireç kullandık ve 10 lt, 10 lt, 20 lt ve 10 lt depoya yükleyerek 4 seferde atışı bitirdik.

SAHIRE
06-02-2014, 19:53
Tavuklardan biri yumurtaları kırıp yiyormuş: bir kaç gündür hiç yumurta yoktu, ne oldu bu tavuklara derken, sonra bu yahni olmak isteyen hain tavuğu fark ettim, yumurtlayan diğer tavukların yumurtasını kırıp yiyor!:mad:
2 adet Sahte yumurta koyduk folluğa, bugün sahte yumurtanın biri de yok oldu... Yine yumurtasız kaldık.
Sahte yumurta yapılışı: yumurtanın içini boşaltıp, içine alçı doldurduk.

Yarın bu meseleye eğileceğiz. Sanırım bu yumurta sever tavuğun sonu tencerede bitebilir.

Güzel haberse bir tavuğumuz gurk oldu yatıyor, Şubatın 21 i gibi cibileri bekliyoruz:) 7 adet yumurtacık var altında, bunun 2 si kendi yumurtası, 5 i köy tavuğu yumurtası (komşumdan aldım)..