PDA

View Full Version : SAHIRE / Fethiye Çaykenarı Köyü

Sayfalar : 1 2 [3]

SAHIRE
30-12-2014, 18:16
Gelincik sezonu açılmıştır. Bkz. mesaj no:314 :) Şu yağmurlar fırsat verdiğinde bir güzel toplanacak...

SAHIRE
30-12-2014, 18:22
Yarın buralara gelemezsem diye şimdiden tüm dostların ve doğa severlerin yeni yılını kutluyorum, daha doğal , daha temiz , en önemlisi daha sağlıklı ve herkesin hayallerine kavuşacağı güzel ve mutlu bir sene diliyorum. Hoş geldin 2015!

Cumhur Tonba
30-12-2014, 18:34
531044
Sayın SAHIRE
Bu kare de çok harika. Hayat dolu bir çiftliğiniz var.

SAHIRE
30-12-2014, 18:45
531044
Sayın SAHIRE
Bu kare de çok harika. Hayat dolu bir çiftliğiniz var.

Çok teşekkürler. İki kişi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz:o

SAHIRE
01-01-2015, 10:54
Soğan sarımsaklar çabucak büyüdüler.
Ispanaklar daha yavaş gidiyor . Bezelyelerde de durum iyi.
Altın çilek çiçek açtı. Bu mevsimde normal mi bu çiçek?:confused: tuttuğu için sevinçliyim ama çiçeği sanki zamansız gibi geldi bana:)

SAHIRE
05-01-2015, 17:38
Sn Sahire bizim tavuklar yumurtlamayı bırakalı epey oluyor. Sizinkiler cinsinden mi acaba hala yumurtluyorlar...

Merhaba Derya, bir sorunu görmemişim şimdi cevaplayayım dedim . Bizim tavukların çoğu melez köy tavuğu - özel bir ırkları yok, geçen sene komşulardan topladığım karışık yumurtalardan çıktılar. İçlerinde bir Turken var ( kel tavuk) bir kaç hint var ve diğerleri melez köy tavukları :)

SAHIRE
05-01-2015, 18:08
Zeytinler ve tavuklar - tavuklar piknikte...

SAHIRE
05-01-2015, 18:14
Bazen iki şirine öyle güzel oynuyorlar ki...
Burada Tırmık ayakkabının içini muayene ediyor, kendi ayağına oluyor mu diye bakıyor. Fındık da hayretle onu izliyor.
- Bu yine ne işler çeviriyor böyle? diyor.
Bir yandan da gözü fotoğrafçıda;)

SAHIRE
06-01-2015, 17:31
Marulları turpları seyrelttim bir güzel. Soğanlarımız sarımsaklarımız yenecek kıvama geldi sayılır:) Ispanaklar, pazılar ve bezelyeler büyüyor:cool:

SAHIRE
06-01-2015, 17:42
Bir kaç gün don riskimiz var.
Kış vakti açmaya yeltenen kalançomuzu ve çiçekleri son demlerini yaşayan schlumbergeraları ne olur ne olmaz diye seraya aldık. Normalde bu arkadaşlar dışarıda gayet mutlular ama dondan korktum.
Çilekleri de yerinden söktük saksılara alıp seraya taşıdık şöyle bir iki ay iyice semirsinler dedik - geçen sene güzel çilek yiyemedik - İnşallah bu sene yeriz:)

akçabardak
06-01-2015, 17:56
Sayın SAHIRE biz Ankara'da çilekleri bahçede bırakıyorduk, üzerilerine karlar yağıyordu ve hiç bir şey olmuyordu ki Ankara'nın ayazı meşhurdur, çilek sanırım kışa dayanıklı bir bitkidir. Kolay gelsin

elve
06-01-2015, 21:31
her şey çok güzel olmuş ellerinize sağlık..

Muda
06-01-2015, 23:32
Çilekler konusunda öğrendiklerimden biri üç yıl kadar mümkün olduğunca yerini değiştirmemek gerektiği. Verimden düştükleri için yeniden başka yerde dikim yapılmalı. Ben her yıl farklı yere dikip ilk yıl verim az olduğundan ikinci yıl yüksek verimi almaya çalışacağım. Şu anda üzerleri tamamen kar ile örtülü vaziyetteler. Tabi fazlalıkları ve otları almak gerekiyor. İlkbaharda diktiğim çileklerden 200 metre kadar ilerideki arkadaşımdan gelenler az çilek verirken sonbaharda resimdeki görüntülerle karşılaştım. Osmanlı çilekleri her yeri kapladı. Ancak onlardan ilkbaharda çilek alabileceğim. Yediveren çilekleri arkadaşın yaptığı gibi yaptım. Su vermek için olan boşluklar bıraktım. Tepe kısımlarda ise çilekleri diktim. Boşlukların içerisine yanmış hayvan gübresi koydum. Kuruyunca su ile doldurdum. Bu çilekler çok uzun ve güçlü kök yapıyorlar. Osmanlı çilekleri ise aynı şekilde olmalarına rağmen çok az kök yaptılar. Onlar çok fazla çoğaldılar. Baharı dört gözle bekliyorum.

Bendeki yediveren çileklerin sonbahar görüntüleri. Çok da lezzetli oldular.

http://www.agaclar.net/forum/1344189-post274.htm

Muda
06-01-2015, 23:38
Güzel sarımsak yetiştirmek için sonbaharda mümkün olduğu kadar gevşek ve gübreli toprağa dışarıya ekmek gerekiyor. Sarımsak ekerken mümkün olduğu kadar büyük dişli olanları ekerseniz çıkan sarımsaklar da o kadar büyük oluyorlar. Küçük dişlilerden büyüyenler de küçük oluyor. İlkbaharda ekilenler ise büyük tek diş oluyor. Sadece yeşillik olarak kullanılabiliyor. İklim müsait ise biraz da dış ortama ekerseniz gelişim durumunu gözlemleyebilirsiniz.

SAHIRE
07-01-2015, 18:50
Çilekler konusunda öğrendiklerimden biri üç yıl kadar mümkün olduğunca yerini değiştirmemek gerektiği. Verimden düştükleri için yeniden başka yerde dikim yapılmalı. Ben her yıl farklı yere dikip ilk yıl verim az olduğundan ikinci yıl yüksek verimi almaya çalışacağım. Şu anda üzerleri tamamen kar ile örtülü vaziyetteler. Tabi fazlalıkları ve otları almak gerekiyor. İlkbaharda diktiğim çileklerden 200 metre kadar ilerideki arkadaşımdan gelenler az çilek verirken sonbaharda resimdeki görüntülerle karşılaştım. Osmanlı çilekleri her yeri kapladı. Ancak onlardan ilkbaharda çilek alabileceğim. Yediveren çilekleri arkadaşın yaptığı gibi yaptım. Su vermek için olan boşluklar bıraktım. Tepe kısımlarda ise çilekleri diktim. Boşlukların içerisine yanmış hayvan gübresi koydum. Kuruyunca su ile doldurdum. Bu çilekler çok uzun ve güçlü kök yapıyorlar. Osmanlı çilekleri ise aynı şekilde olmalarına rağmen çok az kök yaptılar. Onlar çok fazla çoğaldılar. Baharı dört gözle bekliyorum.

Bendeki yediveren çileklerin sonbahar görüntüleri. Çok da lezzetli oldular.

http://www.agaclar.net/forum/1344189-post274.htm

Çilekleriniz harika . Geçen sene biz böyle bir verim alamadık. Belki yerlerini beğenmediler diye oradan söktük. Yoksa üzerini biraz malçlasak kışı geçirirlerdi yerlerinde.
Tepelere dikmeniz doğru bir uygulama- burada siyah naylon da seriyorlar , yabancı ot çıkmasın ve çilekler toprağa değip çürümesin diye... Şu donlar geçsin biz de yeni bir yere çilek bostanı hazırlayıp dışarıya alırız çilekleri.
Nette baktım güneşli bir yer istiyor çilekler ama yazın da buranın kavurucu sıcağında güneş kuvvetli geliyor gibi geldi bana. Bakalım belki yaza bir gölgelik düşünürüz.
Bu arada yediveren çileği çok harika ben de netten tohumunu alayım diyorum. Bizim fideler pazardan alınma cinsini falan bilmiyoruz maalesef. ama lezzetliler bir de verimi arttırabilsek... Şöyle güzel bir çilek reçeli yapmak isterim:)

SAHIRE
07-01-2015, 18:56
Güzel sarımsak yetiştirmek için sonbaharda mümkün olduğu kadar gevşek ve gübreli toprağa dışarıya ekmek gerekiyor. Sarımsak ekerken mümkün olduğu kadar büyük dişli olanları ekerseniz çıkan sarımsaklar da o kadar büyük oluyorlar. Küçük dişlilerden büyüyenler de küçük oluyor. İlkbaharda ekilenler ise büyük tek diş oluyor. Sadece yeşillik olarak kullanılabiliyor. İklim müsait ise biraz da dış ortama ekerseniz gelişim durumunu gözlemleyebilirsiniz.

Ben dışarıya 2-3 hafta önce diktim- güzel iri dişlerdi: filizlenmişler, ama dediğiniz gibi baş yapabilir mi - göreceğiz. Seranın içindekiler yeşil yiyelim diyeydi zaten - birazını yeşil yemeye başlarız artık:o

Muda
08-01-2015, 14:05
Çilekleriniz harika . Geçen sene biz böyle bir verim alamadık. Belki yerlerini beğenmediler diye oradan söktük. Yoksa üzerini biraz malçlasak kışı geçirirlerdi yerlerinde.
Tepelere dikmeniz doğru bir uygulama- burada siyah naylon da seriyorlar , yabancı ot çıkmasın ve çilekler toprağa değip çürümesin diye... Şu donlar geçsin biz de yeni bir yere çilek bostanı hazırlayıp dışarıya alırız çilekleri.
Nette baktım güneşli bir yer istiyor çilekler ama yazın da buranın kavurucu sıcağında güneş kuvvetli geliyor gibi geldi bana. Bakalım belki yaza bir gölgelik düşünürüz.
Bu arada yediveren çileği çok harika ben de netten tohumunu alayım diyorum. Bizim fideler pazardan alınma cinsini falan bilmiyoruz maalesef. ama lezzetliler bir de verimi arttırabilsek... Şöyle güzel bir çilek reçeli yapmak isterim:)

Çilekte verim cins, yerini sevme ve bakım ile ilgili. Bendeki diğer üç çeşit yeni dikildikleri için verim vermediler. Bu yıl ne oldukları ortaya çıkacak. Hepsi aynı yerde ve aşağı yukarı aynı bakımı aldılar.

Siz saksıya aldığınız için yeniden dışarıya koymayın. Daha erken çileklerini alırsınız. Verimden düşünce havalar düzelince yeni yerlerine koyarsınız. Soğuktan daha iyi bir ortama koyarsanız problem yok. Ancak daha iyi sıcak bir ortamdan soğuk ortama koyunca problem olabilir. Hiç riske girmeyin.

Benim yaptığım yer ikindiden sonra güneş görmüyor. Dağın gölgesi geliyor. Belki bu da etkili olabilir. Yazın bende de çok fazla verim olmadı. Sonbaharda havalar serinleyince çilek tam köklenince bu manzara ile karşılaştım. İkinci yeri yaptım. İlk yaptıklarıma dokunmadım. Üç yıl aynı yerde durduktan sonra o kısmı başka bitkiye tahsis edeceğim. İkinci yeri domateslerin yerine sonbaharda yaptım. Muhtemelen ilkbahardan daha fazla verim verir.

Yediveren çileği tohumdan yetiştirmeye uğraşmanızı tavsiye etmem. Çok zor ve verim almak daha uzun sürer. Bir kısım fide alıp onları denemek daha güzel. Bendeki en verimli olan yediveren önce çiçek açıyor. Sonra kol atıyor. Yaz gelince muhtemelen çok fazla kol atacaklar. Bir şey göndermede sıkıntı yaşıyorum. Hala göndereceğim şeyler var. Mutlaka bir şey çıkıyor. Şimdi de kar ve aşırı soğukta ne gidebilir ki. Soğuklara dayanıklı olan türler dışında. Fide bulamaz iseniz yardımcı olmaya çalışırım. 1280 rakımda bu şekilde oldular.

Yerli dediğim çilekten arkadaşın bahçesinden alarak reçel yaptık. Mükemmel oldular. Onlara da Osmanlı çileği olduğunu söyleyenler var. Ancak onlar bakım ile daha iri oluyorlar. Diğer Osmanlı çileği ile aralarında fark var. Güler hanımdan gelen Osmanlı çilekleri balkonda kırmızı örümceğe maruz kalınca götürememiştim. Onlar küçük, tadı, aroması ve görüntüsü daha farklı çilekler verdiler. Saksıda daha az ve tadımlık oluyorlar. Bir iki kere sulamada gecikince kırmızı örümcek ile birlikte ölmelerine yol açtı. Muhtemelen aynısı yeri çimen gibi kapladı. Baharda her şey belli olacak.

Muda
08-01-2015, 14:52
Ben dışarıya 2-3 hafta önce diktim- güzel iri dişlerdi: filizlenmişler, ama dediğiniz gibi baş yapabilir mi - göreceğiz. Seranın içindekiler yeşil yiyelim diyeydi zaten - birazını yeşil yemeye başlarız artık:o

Güzel gevşek yere dikmiş iseniz, yanmış hayvan gübresi de üzerlerine dökerseniz neden olmasın. Çok aşırı suyu sevmiyorlar. Yeniden diş yapmaya çalışıp deformeli şekiller oluyor. Arkadaşım iki kere çapa yaptı, çok sıcaklarda iki kere suladı. Gayet güzel sarımsakları oldu.

Bende ise yanlış yere ekim, hiç çapa yapamayınca olmadı. Bu yıl da geç kalmak üzere iken ektim. Onlar da filizlendiler. Şu anda oldukça fazla kar altındalar. İnmem mümkün olmadı.

Soğan ekerken şu anda genç yaşta kalp krizinden vefat eden soğan patetes aldığım kişi acı soğanı portakal gibi ikiye bölerek dikmemi söylemişti. O şekilde daha fazla filiz çıktığını, zaman zaman köküne dokunmadan üstteki yeşil kısmı kesip yiyebileceğimi, onların yeniden yeşereceklerini söylemişti. Siz de isterseniz yeniden dikmek yerine soğan ve sarımsağın yeşil kısmını keserek tüketin. Nasıl olsa kökünden yeniden çıkarlar.

Şah-Kara
08-01-2015, 17:14
SAHIRE hanım, yazılarınız sürükleyici bir kitap tadında hızla okudum. Tamamen hayalini kurduğum hayat tarzını genç yaşta oluşturmuş ve yaşıyor olmanız beni çok etkiledi. Artık bende çalışma hayatımı bitirip bu yılın ilk çeyreğinde sizinkine benzer ikinci bahar diye adlandırdığım yeni hayatımın başlangıcını yapacağım.
izin verirseniz size naçizane iki ağaç türü önereceğim. Birincisi mucize ağaçta denilen neem ağacı (Azadirachta indica ) ki bu ağacı araştırdığınızda bir çok faydalarından yararlanabileceğinizi anlayacaksınız. Örneğin ben; yapabilirsem kuracağım çiftliğin tüm sınırına bu ağaçtan dikerek çevresel bitki hastalıklardan en az etkilenme hesabı yapıyorum ve toprağı da verimli hale getiriyor, diğeri de Moringa oleifera ağacı. Bunun yapraklarndan hatta herşeyinden de hayvanlarınıza destek yeminden tutun insan sağlığı için bir çok yararlar sağlayabilirsiniz. Her ikisi de sıcak iklimler için uygun. Benin yaptığım araştırmalar sonucu bu iki ağaç olmaz ise olmazlarımdan oldu. Şimdilik bu bilgileri sizinle paylaşmak istedim.

En derin saygılarımla.

SAHIRE
08-01-2015, 20:58
Çilekte verim cins, yerini sevme ve bakım ile ilgili. Bendeki diğer üç çeşit yeni dikildikleri için verim vermediler. Bu yıl ne oldukları ortaya çıkacak. Hepsi aynı yerde ve aşağı yukarı aynı bakımı aldılar.

Siz saksıya aldığınız için yeniden dışarıya koymayın. Daha erken çileklerini alırsınız. Verimden düşünce havalar düzelince yeni yerlerine koyarsınız. Soğuktan daha iyi bir ortama koyarsanız problem yok. Ancak daha iyi sıcak bir ortamdan soğuk ortama koyunca problem olabilir. Hiç riske girmeyin.

Yediveren çileği tohumdan yetiştirmeye uğraşmanızı tavsiye etmem. Çok zor ve verim almak daha uzun sürer. Bir kısım fide alıp onları denemek daha güzel. Bendeki en verimli olan yediveren önce çiçek açıyor. Sonra kol atıyor. Yaz gelince muhtemelen çok fazla kol atacaklar. Bir şey göndermede sıkıntı yaşıyorum. Hala göndereceğim şeyler var. Mutlaka bir şey çıkıyor. Şimdi de kar ve aşırı soğukta ne gidebilir ki. Soğuklara dayanıklı olan türler dışında. Fide bulamaz iseniz yardımcı olmaya çalışırım. .... Baharda her şey belli olacak.

Bu çilekleri geçen sene ilçe pazarından almıştım :) İki farklı satıcıdan aldım ikisi de cins bilmiyordu, bildiğin çilek işte demişlerdi... .bu sene mart - nisan gibi fide satışları başlar eğer yediveren bulabilirsem sizi yormak istemem ama bulamazsam yardımınızı isteyebilirim, tabii zahmet olmazsa...
Ben de araştırdım yazın gölgeleyin diyor...Ben güneşi tam görenlerden kayıp bile verdim. Buranın yazı da tam yaz doğrusu. Onun dışında yani baharda da tam gün güneş görürse güzel olurmuş. Bu sene sökmekle iyi etmedim galiba yine pek çilek yiyemeyeceğiz. :o
Fakat bu sene de iyi kış yaptı... Seradaki altın çilekler bile donmuş galiba (yaprakları pörsümüş) Çin gülünü ve melek borazanını da soğuk vurmuş... Turunçgil fidanlarını ise korumaya almıştık ama ne kadar etkili oldu açınca göreceğiz...
Sarmısakların üzerine de biraz daha gübre atayım bari ben:)

SAHIRE
08-01-2015, 21:08
SAHIRE hanım, yazılarınız sürükleyici bir kitap tadında hızla okudum. Tamamen hayalini kurduğum hayat tarzını genç yaşta oluşturmuş ve yaşıyor olmanız beni çok etkiledi. Artık bende çalışma hayatımı bitirip bu yılın ilk çeyreğinde sizinkine benzer ikinci bahar diye adlandırdığım yeni hayatımın başlangıcını yapacağım.
izin verirseniz size naçizane iki ağaç türü önereceğim. Birincisi mucize ağaçta denilen neem ağacı (Azadirachta indica ) ki bu ağacı araştırdığınızda bir çok faydalarından yararlanabileceğinizi anlayacaksınız. Örneğin ben; yapabilirsem kuracağım çiftliğin tüm sınırına bu ağaçtan dikerek çevresel bitki hastalıklardan en az etkilenme hesabı yapıyorum ve toprağı da verimli hale getiriyor, diğeri de Moringa oleifera ağacı. Bunun yapraklarndan hatta herşeyinden de hayvanlarınıza destek yeminden tutun insan sağlığı için bir çok yararlar sağlayabilirsiniz. Her ikisi de sıcak iklimler için uygun. Benin yaptığım araştırmalar sonucu bu iki ağaç olmaz ise olmazlarımdan oldu. Şimdilik bu bilgileri sizinle paylaşmak istedim.

En derin saygılarımla.

Güzel yorumlarınıza çoook teşekkür ederim. Umarım siz de hayallerinize en kısa zamanda ulaşırsınız, darısı başınıza;) Neem ağacı ekstresini zararlılar için kullanıyoruz, oldukça pahalı ama etkili bir yağ. Zaman zaman ben de düşündüm: Şu ağacı yetiştirsek de ilaç masrafı olmasa diye:D Neden olmasın denenebilir; burada yetişir mi bakarız... Yabancı firmalara para kaptırmamış da oluruz.
Diğer moringa ağacını ilk kez sizden duyuyorum. Siz yazınca şöyle bir baktım Dr. Öz meşhur etmiş bu ağacı, çok faydalıymış dediğiniz gibi... Onu da inceleyeceğim.
Paylaşımlarınızı her zaman beklerim, saygılar benden.

SAHIRE
11-01-2015, 19:01
Malzemeler:
Ebe gömeci
Gelincik
Isırgan
Biraz taze soğan, biraz taze sarımsak
Beyaz Peynir.
Yeşil malzemeler güzelce zeytinyağı ile kavrulur -yalnız fazla kavrulmaz canlı yeşil rengini koruyacak.. beyaz peynir ilave edilip karıştırılır.
Krepler hazırlanır ( Süt -yumurta - yağ -un ile)
Krebin arasına konup katlanıp afiyetle yenir.
İşte doğal ve basit beslenme :hem de çok lezzetli:cool:

SAHIRE
11-01-2015, 19:11
Bugün geçen sene kuruyan Ferraduellerin yerine yenilerini aldık. ( 20 adet). Bu sene umarım tutarlar.

Muda
11-01-2015, 21:21
Bugün geçen sene kuruyan Ferraduellerin yerine yenilerini aldık. ( 20 adet). Bu sene umarım tutarlar.

Arazimde tam yabani olan çalı şeklinde bademler olduğu gibi yerli acı ve tatlı bademler var. Geçtiğimiz yıl bir kısmını armutlarla beraber aşıladık. İçlerinde iki tanesi Nonparail badem olanları tuttu.

Badem yetiştirmek için en güzeli çekirdekten kendi yetişmesi. Aşı yapılacak büyüklüğe geldiği zaman ise onları istediğimiz türlere aşılamak gerekiyor. Ancak biz o kadar sabredemiyoruz.

Çevrenizde kabuklu badem var ise vakit geçirmeden istediğiniz yerlere üçer tane olmak üzere dikin. Diktiğiniz bademler istediğiniz verim verir ise onları aşılarsınız.

Biz bu yıl bir fidancı ile anlaşarak onun aşılanacak hale gelmiş olan yabani ahlat gibi fidanlarına bildiğimiz çeşitli armutları, elmaları, birkaç çeşit kayısı, çok iri bir döngel, çabuk meyve veren şeftali ve arkadaşta olan geç çiçek açan bademden durgun göz aşısı ile aşılattık. Arkadaş yerinde büyümesi için sonbaharda bu fidanları dikti. Ben de on tane diktim. Fidancı şeftaliye badem aşılamış. Biz tam tersini yapıyorduk. Belki daha büyük bademlerimiz olacak. Ancak şeftalinin anacı badem kadar dayanıklı olmaz.

SAHIRE
12-01-2015, 11:11
Arazimde tam yabani olan çalı şeklinde bademler olduğu gibi yerli acı ve tatlı bademler var. Geçtiğimiz yıl bir kısmını armutlarla beraber aşıladık. İçlerinde iki tanesi Nonparail badem olanları tuttu.

Badem yetiştirmek için en güzeli çekirdekten kendi yetişmesi. Aşı yapılacak büyüklüğe geldiği zaman ise onları istediğimiz türlere aşılamak gerekiyor. Ancak biz o kadar sabredemiyoruz.

Çevrenizde kabuklu badem var ise vakit geçirmeden istediğiniz yerlere üçer tane olmak üzere dikin. Diktiğiniz bademler istediğiniz verim verir ise onları aşılarsınız.

Biz bu yıl bir fidancı ile anlaşarak onun aşılanacak hale gelmiş olan yabani ahlat gibi fidanlarına bildiğimiz çeşitli armutları, elmaları, birkaç çeşit kayısı, çok iri bir döngel, çabuk meyve veren şeftali ve arkadaşta olan geç çiçek açan bademden durgun göz aşısı ile aşılattık. Arkadaş yerinde büyümesi için sonbaharda bu fidanları dikti. Ben de on tane diktim. Fidancı şeftaliye badem aşılamış. Biz tam tersini yapıyorduk. Belki daha büyük bademlerimiz olacak. Ancak şeftalinin anacı badem kadar dayanıklı olmaz.

En güzeli dediğiniz gibi yapmak. 1-2 sene kayıp olsa da sonuç iyi olabilir. Kendi bildiğiniz anaçla işiniz daha rahat olur. Bu Datça yöresinde de bademlere hiç bakmıyorlar, sulamıyorlar. O nasıl oluyor da güzel oluyor ve bizim fidanlar 15 günde bir sulandığı halde olmuyor bilemiyorum.?:confused:
Bizimkiler de badem anacına aşılı Fransız bademleri... Ama 15 günde bir sulama nedense az geldi. Bu yaz her hafta sulayacağız. Bir de haşin bir budama yapacağım;) Faydalı olacağına inanıyorum.
Eğer anaç şeftali olursa aslında daha çabuk verime geliyormuş. Ama daha kısa ömürlü oluyor. Dolayısıyla maalesef kesin doğrular yok bu işte:
Örneğin deli zeytin anacına aşılı zeytinlerin performansı düşük şu anda- oysa onlar 3 misli daha pahalıydı. Çelikten yetişme zeytinler ise gürledi gitti. Belki arap atı gibi geç açılırlar. Bakım aynı bakım.
Hava yağmurlu bakalım ne zaman fidanları toprakla buluşturacağız...

SAHIRE
16-01-2015, 19:18
Yağmurlar dur durak bilmiyor. Badem fidanlarını dikemedik. Daha ben bademlere budama yapacağım.
Marullar çok yavaş büyüyor. Hadi büyüsünler de yiyelim artık.
Altın çilekleri de don vurdu ve kalançoyu :( Bu sene kış çok zor geçiyor.
Altta Fındık , kestiriyor.

SAHIRE
17-01-2015, 18:42
Bugün badem budamasını bitirdik. Budanan bademlere koruyucu olarak neemazal sıktık .

garlangufa
21-01-2015, 23:46
Sayın Sahire selamlar,
hernekadar sesimiz çıkmasa da sizin yazılarınızı takip ediyorum. Çilek konusunda birkaç önerim olacak, Trabzon da ilk topraksız tarım serasında çilek yetiştiren biri olarak. Osmanlı çileği iyidir, güzeldir, koku,tad ve aroma iyidir fakat hem dayanıksız, hemde verim düşüktür. 1 kökten max 600gr çilek alırsınız oysa bir Albion çilekten 2 kilo çilek alabilirsiniz. Bu çilek türü hem hastalıklara çok daha fazla dayanıklı, hemde tad, koko, dayanıklılık, aroma müthiş. Benim favori çilek türlerim Albion,sweet-charlie,Festival, Rubigen. Ne olduğu belli olmayan, Pazarda yediveren(böyle bir çilek türü yoktur, bakımı yapılırsa birçok çilek 7,9,17 verebilir...:)) denilen çilek türlerine inanmayın. Şansınız varsa uğraştığınıza değer. Şunu da unutmamalı. Çilek türleri bölgenin iklim şartlarına oldukca duyarlıdır. Örneğin Festival denilen tür Antalya, Fethiye de çok iyi verim verirken, karadeniz bölgesinde zayıf (Osmanlıya göre yinede iyi). Çilek konusunda oldukca uzman kişiler var, hem bu forumda, hemde topraksizkultur.com forumunda yazılarına ulaşabilirsiniz.

Selamlar, kolay gelsin

SAHIRE
25-01-2015, 20:06
Sayın Sahire selamlar,
hernekadar sesimiz çıkmasa da sizin yazılarınızı takip ediyorum. Çilek konusunda birkaç önerim olacak, Trabzon da ilk topraksız tarım serasında çilek yetiştiren biri olarak. Osmanlı çileği iyidir, güzeldir, koku,tad ve aroma iyidir fakat hem dayanıksız, hemde verim düşüktür. 1 kökten max 600gr çilek alırsınız oysa bir Albion çilekten 2 kilo çilek alabilirsiniz. Bu çilek türü hem hastalıklara çok daha fazla dayanıklı, hemde tad, koko, dayanıklılık, aroma müthiş. Benim favori çilek türlerim Albion,sweet-charlie,Festival, Rubigen. Ne olduğu belli olmayan, Pazarda yediveren(böyle bir çilek türü yoktur, bakımı yapılırsa birçok çilek 7,9,17 verebilir...:)) denilen çilek türlerine inanmayın. Şansınız varsa uğraştığınıza değer. Şunu da unutmamalı. Çilek türleri bölgenin iklim şartlarına oldukca duyarlıdır. Örneğin Festival denilen tür Antalya, Fethiye de çok iyi verim verirken, karadeniz bölgesinde zayıf (Osmanlıya göre yinede iyi). Çilek konusunda oldukca uzman kişiler var, hem bu forumda, hemde topraksizkultur.com forumunda yazılarına ulaşabilirsiniz.Selamlar, kolay gelsin

Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler.:) Demek ki bulabilirsek festival fidesi almakta fayda var. Bugün pazarda çilekleri dizmişler. Tadımlık canımız çekti aldık... Kilosu 8 tl . Koku ve görünüş süper ama tat hiç yok - eve gelince tam bir hüsran... Cinsi mi kötü yoksa yetiştirirken bir şeyler mi yapıyorlar bilemedim.:(
Selamlar bizden

SAHIRE
25-01-2015, 20:08
Kuruyan bademlerin yerine yenilerini diktik. 3 adet de yedek var. :) Umarız bunlar tutar...

SAHIRE
26-01-2015, 20:02
Marullar, çin lahanası, ıspanak ...

SAHIRE
26-01-2015, 20:19
Baklalar , budanmış bademler, o ne öyle (!)erken çiçeklenen bir elma fidanı:D

İsmail Kuzucu
26-01-2015, 20:37
Sayın SAHIRE bereketli ürünler dilerim. Tam doğanın içinde yaşıyorsunuz.

Sizin bahçenizde bahara erken girenlerden. Marul, bakla, ıspanak gibi sebzelerde sorun yokta, elma, kiraz, şeftali, dut gibi meyveler uyanıp erken dona yakalanacak gibime geliyor.

Sayın garlangufa, benim bildiğim çilek türü olarak yediveren çeşitler var. Bunun nedeni çok hasat vermesi değil de bir seferde 7 adet çilek vermesi. Buna örnek yediveren cin biberi. Bir dalında 7 adet biber verir. :)

SAHIRE
26-01-2015, 21:16
Sayın SAHIRE bereketli ürünler dilerim. Tam doğanın içinde yaşıyorsunuz.

Sizin bahçenizde bahara erken girenlerden. Marul, bakla, ıspanak gibi sebzelerde sorun yokta, elma, kiraz, şeftali, dut gibi meyveler uyanıp erken dona yakalanacak gibime geliyor.

Sayın garlangufa, benim bildiğim çilek türü olarak yediveren çeşitler var. Bunun nedeni çok hasat vermesi değil de bir seferde 7 adet çilek vermesi. Buna örnek yediveren cin biberi. Bir dalında 7 adet biber verir. :)

Çook teşekkürler. Biz bademlerin açmasını bekliyorduk Şubatta ama elma çok hızlı çıktı. Umarım bundan sonra don olmaz zaten bu sene baya vurdu - bundan sonraki tahminler de don göstermiyor ama tabii belli olmaz.
Ben yaz için tohumları çimlendirmeye başladım bakalım:o
Yediveren deyince ben de sürekli - ya da uzun dönemde meyve veren anlamıştım , mesela burada da yediveren limonu dedikleri öyle ama demek 7 adet meyve veren anlamına da geliyormuş, bunu öğrenmiş oldum :)

YeniGine
26-01-2015, 23:28
Sevgili Sahire merak ettim, geçtiğimiz yaz su sıkıntısı çekmiştiniz e şimdi de çok yağmur yağdığını söylüyorsun; su biriktirebilmek için girişimleriniz var mı?

zeyve
27-01-2015, 08:44
Sn. Yenigine, Su sıkıntısına ve bahçedeki kümes hayvanlarına (bu sayede ördek ve kaz da beslenebilir) yönelik bir gölet olabilir bence...
Arazinin meyilinden de yararlanarak akıp giden yağmur sularına yön vererek, biryerde önü kesilebilir.şöyle 100-150m2 lik bir gölet.
Bu fikirde Sn.Sahire'nin bahçesine bizden hediye olsun:) Beyin bedava:):)

SAHIRE
27-01-2015, 18:12
Sevgili Sahire merak ettim, geçtiğimiz yaz su sıkıntısı çekmiştiniz e şimdi de çok yağmur yağdığını söylüyorsun; su biriktirebilmek için girişimleriniz var mı?

Merhaba sevgili YeniGine, geçen yaz su değil de sulama sıkıntısı çektik. Yoksa arazinin altında ve üstünde sulama kanalları var , ayriyeten artezyenimiz de var. Ama yazın kavurucu sıcağında yaklaşık 350 fidanı açılan arıklardan sulamak o kadar zor oldu ki; anlatılamaz yaşanır. 15 günde bir sulama yapıyorduk ama hesap şöyle oluyor zeytinleri 3 günde, bademleri 2 günde bitiriyorduk. Diğer fidanlar da 1 gün alsa 9 günde bir sulama yaptık. Çok yorucuydu.Buna rağmen bademlerden kuruyanlar oldu.

Bu yaz bu sulama işine muhakkak bir çözüm bulmalıyız. Damla sulama sistemini araştırdık 5000 Tl. fiyat çıkarttılar. Bu da bizi aşıyor. Başka bir sistem düşünüyoruz : Şöyle ki ana arterler yaratıp daha kısa hortumlarla fidan havuzlarına su verebilir miyiz gibi bir proje var kafamızda. Bunun maliyeti bize 1000- 1500 Tl. gibi olacak ama sanırım işimiz yarı yarıya kolaylayacak. Tabii damla sulama kadar rahat değil:o

Halen araştırmalarımız devam ediyor...

SAHIRE
27-01-2015, 18:14
Sn. Yenigine, Su sıkıntısına ve bahçedeki kümes hayvanlarına (bu sayede ördek ve kaz da beslenebilir) yönelik bir gölet olabilir bence...
Arazinin meyilinden de yararlanarak akıp giden yağmur sularına yön vererek, biryerde önü kesilebilir.şöyle 100-150m2 lik bir gölet.
Bu fikirde Sn.Sahire'nin bahçesine bizden hediye olsun:) Beyin bedava:):)

Yeni fikirlere her zaman açığız;)

SAHIRE
28-01-2015, 19:36
Yaz bostanına gübre serdik. Kontrol ekibi hemen denetimini yaptı:) Daha sonra tekrar bellenecek, düzeltilip yaz fideleri için hazır hale gelecek...

SAHIRE
31-01-2015, 19:10
Bir tavuğumuz gurk olmuştu, altına 11 yumurta atıvermiştik. ( Geçen haftaydı ama unutmadan paylaşayım dedim) Güzel bir doğumhane hazırladık. Bakalım acemi anne kaç civciv çıkaracak?

Gelincik hasadımız.

Serayla uğraştık bugün. Yabancı otları temizledik. Bezelyeleri sırıklara bağladık. Biraz yazlık tohum ektik. Biraz seyreltme yaptık vee

sezonun ilk hasadını yaptık. Nefis bir salata için marullar, maskolin, taze soğan ve bir küçük turpçuk ; ıspanak yemeği için biraz ıspanak ve pazı.
ilaçsız suni gübresiz yetiştirdiklerimizi yemenin tadı bir başka:D

YeniGine
01-02-2015, 00:14
:) Şimdi o seranın içi ne kadar güzel kokuyordur. Aklıma geldi maziden; çocukluğumda şeker fabrikasının çiftliğinin serası vardı. Demek ki o zamandan severmişim yeşili, doğayı. İçeriye girdiğimizde aldığım o koku, sıcak, nemli, buharlı bir hava, akan bir su sesi ve nemden devamlı damlayan suların şıpırtısı. Sizin serayı görünce sevgili Sahire bir anda aklıma geliverdi işte.
Hasatınıza maşallah, daim olsun inşallah...

SAHIRE
02-02-2015, 09:59
:) Şimdi o seranın içi ne kadar güzel kokuyordur. Aklıma geldi maziden; çocukluğumda şeker fabrikasının çiftliğinin serası vardı. Demek ki o zamandan severmişim yeşili, doğayı. İçeriye girdiğimizde aldığım o koku, sıcak, nemli, buharlı bir hava, akan bir su sesi ve nemden devamlı damlayan suların şıpırtısı. Sizin serayı görünce sevgili Sahire bir anda aklıma geliverdi işte.
Hasatınıza maşallah, daim olsun inşallah...

Size o güzel anıları hatırlattıysam ne mutlu bana:) Küçücük seramızı çok seviyoruz çünkü yağmurda fırtına da bile içinde çalışabiliyoruz. Bu işleri öğrendikçe umarım daha da efektif kullanabiliriz. ;)

metulen
02-02-2015, 16:10
Merhabalar Sahire hanım. Fotoğraflarla derinleştirdiğiniz yazılarınızı sürükleyici bir romanı talan eder gibi okudum. Gerçekten çok keyifli vakit geçirdim. Şuan olmasa bile ileride kısmen ara verebildiğim bu şehir hayatından büyük oranda kaçarak doğaya dönmek istiyorum. Bunun içinde önceki yorumlarınızda belirttiğiniz kendine yeten çiftlikler tarzı bir yer kurma hayalim var. Yer seçimi olarak ta istanbula yakın ve doğası, toprağı oldukça iyi olan şileyi düşünüyorum. Şimdilik şilede bir sitede mütevazi bahçeli bir evimiz var ve yaz kış demeden haftasonları oraya gidiyoruz. Yine buraya yakın bir yerde 1-2 dönüm arazi alarak kendi ailemize yetecek kadar ürün yetiştirmek istiyoruz. Anne baba zaten dünden razı :) Tabi her şeyde olduğu gibi imkanlar önemli. Şile de arazi fiyatları maalesef uçuk. Ayrıca ne kadar istesem de şehirden tam anlamıyla kopuş mümkün değil benim için. Ama ileride mutlaka bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum.

Misal yağmur suyunu depolayarak sulama yapmak, güneş ve rüzgar enerjisini kullanarak mekanik ve elektriksel enerji üretebilmek. Yaz kış yetebilecek düzeyde sebze yetiştirmek, tavuk besleyerek yumurta ihtiyacını karşılamak gibi :) Ama süt için inek veya keçi besleyebileceğimizi sanmıyorum ******:D

Herşey gönlünüzce olsun.

Cumhur Tonba
02-02-2015, 18:37
526, 539 nolu mesajlar. 3ncü fotoğraflar.
Gerçi tüm mesajları okudum ve fotoğraflara baktım. Yukarıda numarsını verdiğim fotoğraflar çok harika. Hele birincisi.
Kolay gelsin Sayın SAHİRE.
Sandığı da yeşilliklerle doldurmuşsunuz. Ne harika bir salata olur onlardan.

güreri
02-02-2015, 20:34
Sayın Sahire, serüveninizi sürükleyici bir roman gibi bir çırpıda okudum. Hayallerinizin peşinden koşmuşsunuz, ne güzel. Şu an yol yarılanmış sayılır. Hep harcamaktan, vermekten yavaş yavaş almaya, kazanmaya sıra geliyor. ektiklerinizi biçeceğiniz günler yakın. Yalnız şurası gerçek ki bu yaşam tercihinizle zaten kazanmışsınız. Tebrikler..

SAHIRE
06-02-2015, 09:54
Güzel yorumlara çok teşekkürler!
Dün güzel ve yağışsız havadan istifade zeytinleri budadık (alttan 2 sırayı bitiremedik.) Çok sert bir budama yapmadık alttan çıkan deliceleri aldık, yaralı ve çapraşık dalları temizledik, fidan ortalarını rahatlattık ve Bordo bulamacı attık.

SAHIRE
11-02-2015, 19:27
Sırt pompası ile bordo bulamacı ve zeytinlerde son durum. ( Geçen günün resmi)

SAHIRE
11-02-2015, 19:46
Daha 2 günlük 5 küçük civciv :D Umarım anneleri iyi bakar havalar çok soğuk gidiyor çünkü...

SAHIRE
11-02-2015, 20:12
Bugünün hasadı : ilk pakçoy (çin lahanası) deneyimimiz, gayet lezzetli geldi bize, buharda pişirip zeytinyağlı yedik:)

Akdağlar gün batarken kızıla döndü...

Yağmurcan
11-02-2015, 22:54
Daha 2 günlük 5 küçük civciv :D Umarım anneleri iyi bakar havalar çok soğuk gidiyor çünkü...

Oh oh maşallah çok güzeller, bu sene çok erken kuluçkaya yatmış anaç tavuğunuz? Her şeyin minigi güzel değil mi? Maşallah Güle güle buyutun

SAHIRE
12-02-2015, 09:40
Oh oh maşallah çok güzeller, bu sene çok erken kuluçkaya yatmış anaç tavuğunuz? Her şeyin minik güzel değil mi? Maşallah Güle güle buyutun

Çok teşekkürler. Bu sene erkenden yattı. Daha havalar da çok soğuk gidiyor. Hatta ilk çıktığında bir miniği aşağı düşürmüş , o da soğuktan kıpırtısız kalmıştı, cansız gibiydi, fark edince hemen altına verdik yaramazı, sonradan ısınınca canlandı.
Bu anaç tavuk da bizim geçen seneki civcivimiz, ne çabuk büyüdü de anne oldu:) Acemi anne:)
Bir tane daha gurkumuz var. ; Onun altına da 5 yumurtacık attık...

zeyve
12-02-2015, 10:33
Maşalllah çok güzeller:) Aslında 8-9 taneyi sorunsuz çıkarabilirler. Garanti olsun iyi baksın diye mi 5?

SAHIRE
12-02-2015, 21:10
Maşalllah çok güzeller:) Aslında 8-9 taneyi sorunsuz çıkarabilirler. Garanti olsun iyi baksın diye mi 5?

Çok teşekkürler. Yok maalesef 5 tane çıkarabildi. Biraz zamansız gurk oldu, soğuktan, bir de ayırma işlemleri derken biraz yumurtaları üşüttü...

SAHIRE
22-02-2015, 16:51
Tavukların keyfi yerinde... Yalnız çıkan civcivlerden bir tanesi nasıl becermişse büyük tavukların olduğu tarafa geçmiş, orada da çok fena dayak yemiş, kafası ve kanadı yaralı şimdi annesi de istemiyor:mad: aldık eve getirdik. Bakalım kurtulacak mı?

SAHIRE
22-02-2015, 17:04
Marullar bayağı serpildi. Pakçoyları tohuma bıraktık. Bezelyeler henüz çiçek açmadı - açsa artık. Turplar kocaman oldu ama maalesef çok acı turpmuş, yenmeyecek kadar acı:o Tohum çimlendirme çalışmalarına başladık.

SAHIRE
05-03-2015, 16:36
Havalar ısındı bezelye en sonunda çiçek açtı,
pakçoyu tohuma bıraktık, bakalım seneye tohum alabilecek miyiz...
Serada gündüz güneşliyken çok sıcak gece ise soğuk oluyor, her akşam camları kapıyoruz, tohumlar üşümesin değil mi...

SAHIRE
05-03-2015, 16:41
Çok teşekkürler. Yok maalesef 5 tane çıkarabildi. Biraz zamansız gurk oldu, soğuktan, bir de ayırma işlemleri derken biraz yumurtaları üşüttü...

Yok yok diğer gurkumuzda ancak 1 adet civciv çıkarabildi. Yumurtaları muayene ettik meğer dölsüzmüş...Bizim genç gülibik görevini iyi yapmamış:( Hepi topu 5 civcivcik var bu sene...

s.serdar
12-03-2015, 01:35
Bu yaz bu sulama işine muhakkak bir çözüm bulmalıyız. Damla sulama sistemini araştırdık 5000 Tl. fiyat çıkarttılar. Bu da bizi aşıyor. Başka bir sistem düşünüyoruz : Şöyle ki ana arterler yaratıp daha kısa hortumlarla fidan havuzlarına su verebilir miyiz gibi bir proje var kafamızda. Bunun maliyeti bize 1000- 1500 Tl. gibi olacak ama sanırım işimiz yarı yarıya kolaylayacak. Tabii damla sulama kadar rahat değil:o

Halen araştırmalarımız devam ediyor...

Damlama hortumlarının geçen sene fiyatları yaklaşık 30-50 kuruş arası değişiyordu. 10.000 metre hortumun maliyeti 5000.- TL tutuyor. Bu kadar büyük ve geniş mi ki araziniz, 10.000 metreye yakın hortum kullanmak gerekiyor ?

h_dogan
12-03-2015, 16:30
Havalar ısındı bezelye en sonunda çiçek açtı,
pakçoyu tohuma bıraktık, bakalım seneye tohum alabilecek miyiz...
Serada gündüz güneşliyken çok sıcak gece ise soğuk oluyor, her akşam camları kapıyoruz, tohumlar üşümesin değil mi...

Serada havalandırmayı 09.00-15.00 saatleri arasında yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. Akşama kadar açık bırakırsanız seranızda gece ısı çok düşer.

SAHIRE
13-03-2015, 20:28
Damlama hortumlarının geçen sene fiyatları yaklaşık 30-50 kuruş arası değişiyordu. 10.000 metre hortumun maliyeti 5000.- TL tutuyor. Bu kadar büyük ve geniş mi ki araziniz, 10.000 metreye yakın hortum kullanmak gerekiyor ?

Bu fiyata vana filtre vs.de dahil...yaklaşık 350 ağaç. Aralar 6mt.
Yalnız o 50 kuruşluk hortumu tavsiye etmiyorlar mt si 80 kuruş olan İsrail hortumuyla maalesef sırf hortum 3500 civarı tutuyor( ana borular tali borular ve ağaç çevresine yapılan çember sistem damlama boruları)
Yine de başka bir firmayla görüştük damlamayı tavsiye etmedi çünkü bizim buralarda sular çok kireçli tıkanma bakımından- sprinkler sistemi tavsiye etti o da 5500 lira fiyat çıkardı, kafamız iyice karıştı...:confused:

SAHIRE
13-03-2015, 20:42
Serada havalandırmayı 09.00-15.00 saatleri arasında yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. Akşama kadar açık bırakırsanız seranızda gece ısı çok düşer.

O zaman ben biraz geç kapatıyormuşum :o , bilgi için teşekkürler.

SAHIRE
15-03-2015, 19:08
Yabancı otlar temizlendi. Ufak bezelyeler çıkıyor. Tohumlardan elde ettiğimiz fidelerin bir kısmını seraya diktik, bir kısmı dışarı dikilmeyi bekliyor...

SAHIRE
15-03-2015, 19:16
Genel olarak bahçede son durumlar ;)

Ertuğrul Kutsan
21-03-2015, 17:21
Selam.önce köyü buldum sonra sizi,sanırım yakında komşu olacağız umarım yardımınızı esirgemezsiniz.işlerinizde kolaylıklar ve bereket diliyorum

SAHIRE
22-03-2015, 17:44
Selam.önce köyü buldum sonra sizi,sanırım yakında komşu olacağız umarım yardımınızı esirgemezsiniz.işlerinizde kolaylıklar ve bereket diliyorum

Selamlar, hayırlı olsun. Buyurun bekleriz, elimizden geleni yaparız :)

SAHIRE
22-03-2015, 18:29
Zeytin fidan tırtılı hasarı devam ediyor, Delfin uygulaması yapıldı...

Ertuğrul Kutsan
22-03-2015, 19:23
Çok teşekkür ederim şimdiden bir komşum oluşu beni dahada cesaretlendirdi

alef blue
27-03-2015, 10:51
real eggs have features :D
https://www.youtube.com/watch?v=cvRR5mMHBnE (ingilizce)
bunu gördüm de siz geldiniz aklıma (: size de böyle şeyler diyen oluyor mu? :p

SAHIRE
30-03-2015, 21:00
Maalesef linki açamadım:) Ama konu lezzetse tavuğun doğal yayılması çok önemli... Burada köy yumurtası diye sattıkları yumurtalar arasında suni yemle beslenmiş ve kısıtlı alanda hapsedilmiş tavukların yumurtaları da var. Kesinlikle tasvip etmiyorum - market yumurtasından fazla bir farkı yok. Gerçek organik köy yumurtası tüm gün gezen ve yayılan ve sadece biraz arpa ve buğday verilen bizimkilerin yumurtasıdır :)

SAHIRE
30-03-2015, 21:10
Bahar çiçekleri ve fındık...

SAHIRE
30-03-2015, 21:21
Bahar çiçekleri II

SAHIRE
30-03-2015, 21:27
Yağmurlu ve soğuk bir günde ilk bezelye hasadı :) Seradaki fideler hala , güzel havaları ve dikilmeyi bekliyor. Fındığın normalde içeri girmesi yasak ama yağmurdan dolayı kapının yanına yatmış çaktırmıyor (!) biz de görmezden geliyoruz;)

SAHIRE
05-04-2015, 19:37
real eggs have features :D
https://www.youtube.com/watch?v=cvRR5mMHBnE (ingilizce)
bunu gördüm de siz geldiniz aklıma (: size de böyle şeyler diyen oluyor mu? :p

Sonunda linki açabildim:) gerçekten isyaaan :) Bizim burada da yumurta borsası çöktü - kışın 80- 90 kuruştan giden yumurtalar 40 kuruşa kadar düştü- organikmiş backyard egg miş :dilli: talep çok zayıf...

SAHIRE
05-04-2015, 19:43
Sebze fidelerini yaz bostanıyla buluşturduk...

SAHIRE
17-04-2015, 20:36
Kümeslerde bahar temizliği yapıldı -oh mis:cool:

SAHIRE
20-04-2015, 20:34
Sebze bostanımıza eşimle damla sulama çektik, bu yaz sulamamızı daha rahat yapacağız ...
Meyve ağaçlarında bol miktarda yaprak biti ve kırmızı örümcek mevcut.
Neem yağı ile mücadele ediyoruz.
Bu ufaklık da annesini kaybetmiş, beni annesi sandı:p neredeyse uyuyacaktı , onu ağacına geri koydum, umarım annesini bulmuştur...

SAHIRE
20-04-2015, 20:39
Otlar patosla toprağa karıştı- yeşil gübre olacaklar- Bu sene ağaçlara da damla sulama düşünüyoruz...

SAHIRE
02-05-2015, 11:20
Yine 23 nisan yine bebek sürprizi -Fındık anne oldu..

SAHIRE
02-05-2015, 11:28
Bezelye hasadının sonu : 2,5 kilo iç bezelyeyi dondurduk -
(Yanda da günün menüsü zeytinyağlı bakla:)

SAHIRE
02-05-2015, 11:46
Açan zambaklar
Bostanın son durumu
Tohumdan enginar denemesi

yeşilyaka
02-05-2015, 14:24
Merhabalar Sahire Hanım,

Dün gece hikayenizi saatlerce baştan sona büyük keyifle okuduk annemle birlikte. Tıpkı bir dizi gibi kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli, kimi zaman zahmetli ama çok huzurlu ve ilham verici bu hikayeye hayran kaldık.

Ben de yıllarca İstanbul'da çalıştıktan sonra 2 sene önce Fethiye'ye yerleştim ve şimdi annemle birlikte köye yerleşiyoruz. Fethiye Ören Köyü'nden (size oldukça yakın) 7 dönüm arazi aldık. Tıpkı sizin gibi 2 kişi hiçbir şey bilmeden sıfırdan başlayarak bir maceraya atılıyoruz önümüzdeki günlerde. Bu yüzden sizin hikayeniz de yaşayabileceklerimiz konusunda oldukça yol gösterici oldu.

Belki herkes kendi hikayesini yaşayarak deneyimleyerek öğrenmeli ama sizi en yakın zamanda annemle birlikte ziyaret edip, hem emeklerinizi görüp hem de deneyimlerinizi dinlemeyi çok isteriz.

Sevgiler...

SAHIRE
03-05-2015, 19:40
Merhabalar Sahire Hanım,

Dün gece hikayenizi saatlerce baştan sona büyük keyifle okuduk annemle birlikte. Tıpkı bir dizi gibi kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli, kimi zaman zahmetli ama çok huzurlu ve ilham verici bu hikayeye hayran kaldık.

Ben de yıllarca İstanbul'da çalıştıktan sonra 2 sene önce Fethiye'ye yerleştim ve şimdi annemle birlikte köye yerleşiyoruz. Fethiye Ören Köyü'nden (size oldukça yakın) 7 dönüm arazi aldık. Tıpkı sizin gibi 2 kişi hiçbir şey bilmeden sıfırdan başlayarak bir maceraya atılıyoruz önümüzdeki günlerde. Bu yüzden sizin hikayeniz de yaşayabileceklerimiz konusunda oldukça yol gösterici oldu.

Belki herkes kendi hikayesini yaşayarak deneyimleyerek öğrenmeli ama sizi en yakın zamanda annemle birlikte ziyaret edip, hem emeklerinizi görüp hem de deneyimlerinizi dinlemeyi çok isteriz.

Sevgiler...

Hayırlı olsun :) Doğal yaşama hoş geldiniz: biraz olsun bu yaşamın güzelliklerini ve zorluklarını yansıtabildiysek ne mutlu bize... Buyurun bekleriz...

fludek
06-05-2015, 16:26
Hayırlı olsun :) Doğal yaşama hoş geldiniz: biraz olsun bu yaşamın güzelliklerini ve zorluklarını yansıtabildiysek ne mutlu bize... Buyurun bekleriz...
Büyükşehir keşmekeşinden kaçıp sakin huzurlu doğal bir yaşam yaşamak arzusuyla yola çıkan herkesi, özellikle sizleri cesaretinizden dolayı ve birilerine yol gösterici oluşunuzdan dolayı tebrik ediyor ve sonsuz teşekkür ediyor mutlu yaşamlar yaşamanızı diliyorum. Çok yapmayı arzuladığım bir şey , çokkkkkk

SAHIRE
09-05-2015, 20:31
Büyükşehir keşmekeşinden kaçıp sakin huzurlu doğal bir yaşam yaşamak arzusuyla yola çıkan herkesi, özellikle sizleri cesaretinizden dolayı ve birilerine yol gösterici oluşunuzdan dolayı tebrik ediyor ve sonsuz teşekkür ediyor mutlu yaşamlar yaşamanızı diliyorum. Çok yapmayı arzuladığım bir şey , çokkkkkk

Güzel dileklerinize ben teşekkür ediyor ve en kısa zamanda size de nasip olmasını diliyorum, daha çok bilinçli ve duyarlı insanların doğaya kavuşması hem doğanın hem de insanların yaşamının dengesini yeniden bulması açısından bizlerin de temennisi...

SAHIRE
09-05-2015, 20:34
sağlıklı bir fidanda zeytin çiçekleri...

SAHIRE
15-05-2015, 21:59
Ufaklıkların gözü açıldı, Kümeste sabah kahvaltısı, Bostanın son durumu

garlangufa
08-07-2015, 15:12
Özel mesaj attım size,
Fethiye'deyim müsaitseniz Ziyaret etmek istiyorum.

Görüşmek üzere,
Hoşcakalın

kerkenez
09-07-2015, 15:08
Sahire Hanım merhaba.

Bir çırpıda okudum. Öncelikle sizi ve eşinizi böyle bir cesaret gösterip yeni bir hayata atıldığınız için, sonra azimle yaptıklarınız için ve son olarakta bunları bizlerle bu kadar keyifli bir şekilde paylaştığınız için tebrik ve teşekkür ederim.

1998 yılından bu yana her sene en az bir kez Kaş' a giderim ve yolumuz hep oralardan geçer. Gerçekten sulak, yeşil, keyifli yerlerdir. Hep imrenmişimdir. Bende bir yerler bakıyorum, o tarafları da düşünmüştük ama çok sıcak geldiği için vaz geçtik. Kısmetse bu Eylül ortası gibi yine Kaş' a doğru uzayacağız geçerken bir uğramak isterim.

Sizlere kolay gelsin.

SAHIRE
11-07-2015, 16:56
İşte en küçük çiftçimiz.:D

Bu aralar çok yoğunuz ve fazla bir şey paylaşamadık çünkü ailemiz genişledi.

Dışarı işleri aksıyor, en büyük önceliğimiz küçük hanımı rahat ettirmek oldu:cool:

Bostandan domates, biber, patlıcan, kabak hasat ediyoruz.

Allahtan doğumdan önce damla sulama işini halletmiştik, zeytin ve bademleri sulamak rahat oluyor.

Fındıkla yavrularının keyfi yerinde...

Tüm dostlara kapımız açık...

Tlos çiftliğinden sevgiler, ilgi ve desteğinizi esirgememeniz dileğiyle..

Melih Bakırlıoğlu
12-07-2015, 07:34
Sağlıklı ve uzun ömürlü olsun. :)

MeyveliTepe
12-07-2015, 08:44
Gözünüz aydın, sağlıklı, mutlu, anneli babalı uzun bir ömrü olur inşallah.

gulcingiller
12-07-2015, 09:58
Uzun zamandir paylasim yapmadiginizdan anlamistim bebisinizin dunyaya geldigini. Sizin yasantiniz atom karinca misalidir su an ama mis gibi bebek kokusu herseyi unutturur. Gozunuz aydin olsun kizinizin sagligi yerinde, sansi bol olsun dunyaya geldigi yer anne ve babasinin gayretlerini dusunursek dolu dolu bir yasam onu bekliyor.

suara
12-07-2015, 20:30
Allah hayırlı ömür nasip etsin, sağlıkla, birlikle inşaallah...

Sevgi Durul
12-07-2015, 21:00
Tebrik ederim. Küçük hanım'a, sağlıklı, analı babalı, uzuun bir ömür diliyorum.:)

Jakin
12-07-2015, 21:15
Gözünüz aydın.. Minik kızınız pek tatlı.. Allah analı babalı büyütsün.. Şansı bahtı açık olsun.. Sevgiler..

hosseda
12-07-2015, 21:33
Tebrikler... Allah analı babalı büyütsün. Allah nazardan saklasın.

oz26
12-07-2015, 22:01
Sizleri tebrik ederim. Bebeğinize sağlıklı, mutlu, huzurlu, uzun bir hayat dilerim.

YeniGine
12-07-2015, 23:57
Sevgili SAHİRE gözünüz aydın, tebrik ederim. Bebeğinizin şansı bol olsun, sağlık-sıhhatle büyüsün inşallah...

kerkenez
13-07-2015, 09:31
Tebrikler, Allah analı babalı büyütsün, bahtı açık olsun.

zeyve
14-08-2015, 11:34
Allah analı babalı ve hayırlı bir evlat eylesin.Bahtı açık olsun.maşallah:)

efeege
14-08-2015, 13:00
Hayırlı ömürlü olsun Allah analı babalı büyütmek nasip etsin.

TaşevliBahçe
14-08-2015, 18:06
Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah.

Selehattin 67
12-09-2015, 18:42
allah analı babalı sağlıklı huzur içinde hep sevdikleriyle birlikte uzun ömür versin

Melih Bakırlıoğlu
14-09-2015, 08:00
Sağlıklı, uzun ömürlü ve analı babalı büyüsün. Gözünüz aydın. :)

serkan_istanbul
14-09-2015, 17:59
Maşallah allauzun sağlıklı bir ömür nasip etsin .

Gül Batur
15-09-2015, 00:39
Analı babalı büyüsün bahtı açık olsun.

alaoğlu
15-09-2015, 01:52
Doğada geçen filmleri çok severim. Harika filminize bu gece rastladım ve sonuna kadar keyifle,özenerek takip ettim.Arada bu güzel çifte bebekte lazım diye düşündüm. Veee... mutlu son. -bu günlük elbette-
Analı babalı keyifle büyür inşallah.

SAHIRE
17-09-2015, 22:03
Tüm güzel temennilere içten teşekkür ederiz. Bebeğimiz büyüyor maşallah😊 ileride daha çok paylaşım yapabilmek mümkün olacak gibi görünüyor...Şimdilik sevgiler 💓

Resulgur
17-09-2015, 22:32
Bahçenizi ilk defa gezdim emeğinize sağlık güzel işler çıkarmışsınız . Bu arada bebeğinizde hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün ..

aysozbek
29-09-2015, 15:11
Uzun zamandır siteye giremiyordum. Bebek haberini gördüm mutlu oldum. Allah sağlıklı huzurlu ve bereketli bir ömür nasip etsin hepinize. Sevgiler.

TCM
01-10-2015, 14:57
@ SAHIRE; burayı okuyan çoğunluğun yazdığını ben de tekrarlıyayım; bir roman tadında, sanki Robinson Crusoe yu okuyormuş gibi okudum maceranızı. Macera diyorum herkesin bir çırpıda kalkışabileceği bir olay değil sonuçta yaptığınız. Sizi cesaretinizden dolayı geç te olsa tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar, aranıza yeni katılan yavrunuzla birlikte ailenize sağlık mutlulukla gönlünüzce geçireceğiniz yıllar diliyorum. Geçmiş yıllar içerisindeki gönderilerinizi de takip ettim ancak bir sonuca ulaşamadım. İçimizden pek çok kişinin imrenerek baktığı bir olayı genç yaşta başarıyla gerçekleştirmişsiniz ve aradan geçen üç yıla bakarsak azimle devam ettirecek gibi görünüyorsunuz. Ben şunu merak ediyorum, gördüğümüz kadarıyla iki kişi bütün gününüzü çiftlikte geçiriyorsunuz, yem-sera-günlük ihtiyaçlar vs.için parayı nasıl kazanıyorsunuz?

Lunlun
20-01-2016, 11:52
Minnoş kızınız hoşgelmiş sefalar getirmiş. Tebrikler efendim. Sevgiler

gurbik67
28-01-2016, 23:21
Allah analı babalı sağlıklı uzun ömürler versin, bahtı hep hayırlarla dolu olsun.

Grkm
26-03-2016, 20:03
Tüm mesajları büyük bir keyifle okudum,keşke hiç bitmese dediğim bir konu olmuş.Gerçekten çok güzel çalışmalar ve imrenilecek bir yaşam tarzı,elinize emeğinize sağlık.Bu arada bebeğinize sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum..

samur
27-03-2016, 01:59
Masal tadında keyifle okudum paylaşımlarınızı hatta gercekleşen hayalinizi. Sevincinize ve hüznünüze ortak oldum. Azminize ve gücünüze hayran kaldım. Birçok kişinin yapmak isteyip de yapamadıgı hayalin cok da uzak olmadığını gördüm. Bizlere ilham oldunuz başarınız ile cesaret verdiniz. Paylaşımlarınızı bekliyoruz, bu masal burda yarım kalmasın. Minik kızınıza da saglıklı uzun ömürler diliyorum.

GT-N8005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

g.c.
06-06-2016, 15:29
sayfa 10da kaldım.

Kendime nottur, bu hikayenin tamamını okuyacağım ancak spoiler'a tanık oldum, güzel kızınıza mutlu bir yaşam dilerim :)

kimyager147
06-06-2016, 15:44
Harika bir anlatım. Çok güzel olmuş.

serkan_istanbul
24-09-2016, 14:09
17-09-2015 tarıhınden berı paylaşım yok ınsallah bır sorun yoktur sevgıler

SAHIRE
29-11-2016, 20:04
Merhaba.
Ben Bahar. 1.5 yaşıma girdim. Bizleri merak eden dostlar olmuş. Çok şükür iyiyiz. İlginize teşekkür ederim. 😊
Nereden başlasam nasıl anlatsam. Günler tepelerden aşağı koşan
Vahşi atlar misali. .
Ben doğduğumdan beri çok hareketli bir bebeğim.
Eh artık da küçük bir çocuk olmak yolunda ilerliyorum. Oldum olası bir yerde kıpırdamadan 1 dakika duramıyorum .
Tabii bu da annemi ve babamı cok yoruyor. Hem benimle hem bahceyle ilgilenmek çoook zor. Geçen sene çok az bakabildiler bahçeye. Bu sene uğraşıp duruyorlar. Ben uyuyunca annem ya evde iş yapar ya sıraya gider ya da bahçede babamla çalışır. Bu sene inek gübresi attılar. Otları biçiyor babam. Yağmur geçsin bordo atacak. Annem de serada domates havuç ıspanak soğan sarımsak pazı çilek maydanoz vs yetiştireceğiz diye uğraşıyor. :o
Eh, uyandım mı bırakmam annemi. İlla oynayacağız. Yapışirim eteğine. Ya da bahçede gezdirsin beni hep. Gündüz uykumu bile yaz kış dışarıda uyurum ben.
Eee ne yapayım? En büyük derdimiz yalnızlık. Benim tek arkadaşım fındık in oğlu Cafi.
Annem komşuya çarşıya pazara sosyalleseyim diye götürür hep beni. Arabaya binmeye gezmeye de bayılıyorum hani😊
Ama tabii tek tabanca bu annemler. Yardıma çok ihtiyaç var.
Ne olacak böyle annem düşünür durur. Imkani olsa doğa gönüllüleri bulup çağırmak ister. Hayırlısı bakalım.
Zeytinler bademler 4 yaşına girdi. Daha verim yok. Topladığımız bir avuç zeytin. Daha budanacaklar.
Havalar çok güzel idi. Ama kuraklık var bu yıl yağmur epey gecikme ile şimdi güldür güldür yağıyor. Eh sonunda sulama işi bitti :D
Annem akşam yorgun oluyor pek yazamıyor. Elden geldiğince paylaşmak istiyoruz ama. Facedeki tlos sayfamıza fotoğraf atıyor.
İnterneti de artık sadece cepten kullanıyor.
Yine yazarım ben. Elinde kullanılmayan çocuk kitabı olan varsa bana yollayabilir mi? Henüz okuyamasam da kitap bakmaya bayılıyorum. Bu beni biraz oyalıyor.
Bizi seven Herkese çok selam olsun. ..Bir kaç karışık fotoğraf yarım elma gönül alma😊 Yazın, bizleri yalnız bırakmayın.

kerkenez
30-11-2016, 07:50
Hey maşallah pek şirinmiş. Peşinizi bırakmaması çok normal ne de olsa henüz o bir anne kuzusu.

Muhtemelen duymuşsunuzdur ama ben yine de hatırlatayım. Yardıma ihtiyacınız varsa tatuta.org' a üye olarak bu ihtiyacınızı karşılama imkanınız var. Bence güzel bir alternatif.

SAHIRE
10-12-2016, 20:41
Çok teşekkür ederim. 😊O sizin güzelliğiniz 😊
Biz de tatutayi düşünüyoruz. Ama henüz misafirler için yerimizi ayarlayamadık.
Özellikle kış zor şartlarda geçiyor burada...
Annem babam soba yanında yatıyor. Bense küçük odamda elektrikli ısıtıcı ile uyuyorum. Sabah kalktığımda soğuk oluyor çok.
Havalar da iyice soğudu. Ama gündüz güneşli ise güzel ve ılık oluyor . Bahar gibi..
Aslında annemler misafir için bir küçük oda yaptı. Banyosu ve mutfağı dışarıda. İlkbahar yaz için güzel ama eksikleri tamamlayamadilar. :o

Günler de iyice kısaldı. .. Yağmur durunca bugün babam bordo attı. Şimdi bahçeden görüntüler bakalım ağaçlar büyümüş mü. ..:D

brs_murat
18-12-2016, 23:39
merhaba sayın SAHIRE;
eşimle birlikde özentisini kurduğumuz hayatı yazdıklarınızla imrenerek okuduk,
üzüldük( köpeklerinizin ölümü)
eğlendik(yavru keçilerinizin yaptıkları)
öğrendik(tavuk bakımının püf noktaları ve bir çok detay)
mutlu olduk (bebeğinizle... MAŞALLAH)

paylaşımlarınızın devamını merakla bekliyoruz...
selametle kalın...

serkan_istanbul
22-12-2016, 18:29
Hey maşallah kocaman olmuş kızınız. nasıl özeniyorum ama nafıle takılıyım koca istanbula sevgiler

SAHIRE
31-01-2017, 20:13
Hey maşallah kocaman olmuş kızınız. nasıl özeniyorum ama nafıle takılıyım koca istanbula sevgiler

Sevgiler bizden

SAHIRE
11-02-2017, 20:55
ÇİFTLİĞİMİZDE BİZİMLE BERABER YAŞAYIP ÇALIŞACAK GÖNÜLLÜLERİ BEKLİYORUZ
Çiftliğimizin kısa tanıtımı :
Çiftliğimiz 3,5 yaşında olup zeytin ve badem ağırlıklı olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmalarımız devam etmektedir. Eşim kızım ben 2 köpeğimiz ve tavuklarımızla beraber yaşamaktayız. Self sufficient ( kendine yeter ) ve tamamen doğal bir çiftlik olmak amacındayiz.
Hedef kitle :
Kızımın doğumu ile çalışmalarımızı yetiştirememekteyiz. Bizimle beraber çalışabilecek arkadaşlara ihtiyaç duymaktayız. İlk etapta uzun vadeli (3 ay+) kalabilecek doğa dostlarina ihtiyaç var. Doğa içinde doğal yaşamak isteyen bu anlamda ağaç ve bitki bakımı, hayvan bakımı vb. konularda bilgi sahibi olan /olmak isteyen gönüllü dostları bekliyoruz.
Başvuru süresi ve şekli :
Nisan ayına kadar bize kendinizi tanıtan ve neden gelmek istediğinizi anlatan bir mesaj atınız. Sorularınız varsa lütfen sorunuz.
İlk etap icin hedeflenen çalışmalar :
Yaz bostanı, hazırlıktan ürün toplamaya kadar tüm aşamalar
Kümes hayvanları bakımı
No dig no plow uygulamaları ve diğer işler
(Çiftlikte öngörülemeyen pek çok iş çıkar )
Konaklama imkanları :
Misafir odası . Duş ,wc, mutfak oda dışındadır.
Çiftlik köy merkezine 1,5 km mesafededir.
Çiftliğe bitişik orman arazisi (yürüyüş ve spor için )Fethiye 'ye 35 km, Kalkan'a 35 km dır. En yakın deniz 25 km mesafededir. Antik kentlere yakındır ( Tlos, Pinara, Sydima, Xantos, Saklıkent vs )
Beklentilerimiz :
İş yükü ağır olmamakla birlikte hevesli ve düzenli çalışmayı gerektirmektedir. Saat yerine günlük rutine ve kişisel ihtiyaçlara göre günün programı düzenlenebilir. Kısıtlı maddi imkanlar dahilinde hayatımızı idame ettirdigimizi unutmayarak, bize ilave yük getirmeyecek kendi yükünü taşıyabilecek sorumluluk sahibi burayı kendi evi kendi bahçesi gibi hissedecek doğa aşığı arkadaşları bekliyoruz.

birnefestoprak
14-02-2017, 16:18
TaTuTa (http://www.tatuta.org/)'ya ilan verdiniz mi? Dünya çapındaki WWOOF (http://wwoof.net/)'un Türkiye ayağı TaTuTa.

bahçe heveslisi
17-02-2017, 15:21
@ SAHIRE; burayı okuyan çoğunluğun yazdığını ben de tekrarlıyayım; bir roman tadında, sanki Robinson Crusoe yu okuyormuş gibi okudum maceranızı. Macera diyorum herkesin bir çırpıda kalkışabileceği bir olay değil sonuçta yaptığınız. Sizi cesaretinizden dolayı geç te olsa tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar, aranıza yeni katılan yavrunuzla birlikte ailenize sağlık mutlulukla gönlünüzce geçireceğiniz yıllar diliyorum. Geçmiş yıllar içerisindeki gönderilerinizi de takip ettim ancak bir sonuca ulaşamadım. İçimizden pek çok kişinin imrenerek baktığı bir olayı genç yaşta başarıyla gerçekleştirmişsiniz ve aradan geçen üç yıla bakarsak azimle devam ettirecek gibi görünüyorsunuz. Ben şunu merak ediyorum, gördüğümüz kadarıyla iki kişi bütün gününüzü çiftlikte geçiriyorsunuz, yem-sera-günlük ihtiyaçlar vs.için parayı nasıl kazanıyorsunuz?

sayın SAHIRE hanım, öncelikle hayallerinizi gerçekleştirip yeni bir yaşantı kurduğunuz için sizi ve eşinizi can-ı gönülden tebrik ederim. tüm yazılarınız okudum, ne kadar başarılı işler çıkarttığınızı görünce inanın sizler kadar mutlu oldum. ayrıca evinizin yeni misafiri çok tatlı maşallah... Allah analı babalı, sağlıklı büyütmek nasip etsin. size sayın TCM nin sorduğu sorunun aynısı tekrar sormak istiyorum. acaba geçimizi nasıl sağlıyorsunuz?

ilkermeric
17-04-2017, 22:32
Merakla ve keyifle okudum. Canı gönülden tebrik ederim. Hayal ettiğim yaşama dair hoş bir tat aldım. Darısı heveslisi bizlere.

Musa Gündoğan
28-07-2017, 08:38
Sahire hanım,
çiftliğinize hayran kaldım. emeğinizin karşılığı umarım bol bereketli olur. denemiş olduğunuz ricotta peynirini bende dün evde denedim. çok beğendim. internette baktığımda bu peynirin tarifini peyniri kesmek için sirke kullanmışlar. limon ile fark olur mu bende limonla yaptım çok güzel kesildi. lor peynirinden farkı nedir acaba? sıcak süzdürme olduğu için mi farklı ismi var bilemedim. peyniri yaptım sabah bahktığımda taş gibi peynir olmuştu çok beğendim. muhtemelen bundan sonra peynir almayacağız. :) :)

nzlıcan
19-02-2018, 13:38
Yeni maceralarınızı bekliyoruz. İdolümsünüz inşallah işler yolundadır...

Acerkan
15-01-2019, 10:01
Merhaba,
Yaklaşık 2 sene olmuş. Bu harika hikayenin nasıl devam ettiğini biz de merak ediyoruz :)
keyifli günler dilerim

derin35
16-01-2019, 23:23
Sayın Sahire, çiftliğinize aradığınız yardımcıları bulabildiniz mi? Hikayeniz nasıl devam ediyor merakla takip ediyoruz. Sonuçta bizim hayallerimiz, sizin hayatınız. Minik kızınızla mutlu günler dilerim.

chelik26
19-01-2019, 17:49
Uzun süredir roman okumuyordum. Ama tahmin ettiğim gibi sanırım çiftliği satıp gittiniz
Çünkü anlattıklarınızdan ne kadar zor olduğu farkediliyor.
Umarım devam ediyorsunuzdur.
Sevgiler. Kızınızda büyümüştür, umarım sağlıklıdırsınız ailecek.
Bu yaz sizn hayata başlıyacağız bizde. Bakalım becerebilecekmiyiz

feyzi_48
18-03-2019, 14:07
Sayın Sahire, forumda yazdıklarınızı ben yapıyormuşcasına hayal ederek okudum. Ancak şimdide yazdıklarınızın devamını güncel halini merak ediyoruz. Facebook adresinizde de güncelleme yok. Forum okuru arkadaşları bu hikayede yarım bırakmayınız. Ailecek selamlar.

kokett
02-05-2020, 22:38
Sevgili Sahire, ilk zamanlardan beri takip ediyorum bu sayfayı. Artık siteye çok fazla giremesem de her girdiğimde yeni bir güncelleme var mı diye bakıyorum ama ses çıkmıyor. Umarım iyisinizdir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

SAHIRE
11-06-2020, 18:28
Merhabalaaar
Hayır satıp gitmedik. Başımıza bir takım talihsizlikler gelse de buradayız, mücadeleye devam ediyoruz.
Merak edenlere en içten selam ve sevgilerimizi yolluyoruz. Bir rahat zamanda uzun uzadıya başımıza gelenleri anlatırız...
Zeytin ve badem bakımına devam ediyor, doğa ile ilgili pek çok yeni bilgiler ve tecrübeler ediniyoruz.
Facebook sayfasını da aktive ediyoruz. İnşallah daha çok paylaşım yapmaya çalışacağız.

Ailemiz de giderek büyüyor 😁
Birkaç fotoğraf ekleyerek sizleri selamlıyoruz.

SAHIRE
11-06-2020, 18:41
Fotoğraf yüklemeyi de unutmuşum :o

SAHIRE
11-06-2020, 18:45
:D
Kızım kompost lu bostanlar önünde...
Tavuklar serbest bostanları kapattık.

SAHIRE
11-06-2020, 18:48
Hocam asit olsun da hiç farketmez siz hangi lezzeti daha çok beğeniyorsanız.

SAHIRE
11-06-2020, 18:50
Sahire hanım,
çiftliğinize hayran kaldım. emeğinizin karşılığı umarım bol bereketli olur. denemiş olduğunuz ricotta peynirini bende dün evde denedim. çok beğendim. internette baktığımda bu peynirin tarifini peyniri kesmek için sirke kullanmışlar. limon ile fark olur mu bende limonla yaptım çok güzel kesildi. lor peynirinden farkı nedir acaba? sıcak süzdürme olduğu için mi farklı ismi var bilemedim. peyniri yaptım sabah bahktığımda taş gibi peynir olmuştu çok beğendim. muhtemelen bundan sonra peynir almayacağız. :) :)

Hocam asit olsun da hiç farketmez ;)

SAHIRE
11-06-2020, 20:38
3 aylık bebişimiz.. ;)

Dutlubahçe
11-06-2020, 20:50
3 aylık bebişimiz.. ;)

Maşallah, bu oğlan mı?

SAHIRE
11-06-2020, 20:55
Evet, bu işe kızımız önceleri bozuldu hatta bebeği iptal edebilir miyiz diye de sordu, ama sonradan çok sevdi 😁

Dutlubahçe
11-06-2020, 21:15
Evet, bu işe kızımız önceleri bozuldu hatta bebeği iptal edebilir miyiz diye de sordu, ama sonradan çok sevdi 😁

İkisinin de güzel günlerini görürsünüz inşallah.

SAHIRE
11-06-2020, 21:37
İkisinin de güzel günlerini görürsünüz inşallah.

Amin. Çok teşekkür ederiz💜

derin35
11-06-2020, 21:48
Bebeğiniz analı babalı büyüsün.

SAHIRE
11-06-2020, 21:59
Köyümüzün tanıtımı ve bizimle yapılan röportaj için

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=747255969130226&id=257540757611364

Melih Bakırlıoğlu
12-06-2020, 07:13
Analı, babalı sağlıklı, uzun ömürlü olsun.

feyzi_48
12-06-2020, 09:16
Öncelikle hoş geldiniz, uzun bir ara olmuştu. Öğrendiğiniz yeni bilgileri paylaşacağınız günleri sabırsızlıkla formça bekliyoruz haberiniz olsun. Facebook sayfanızı da takipteyiz. Sağlıcakla kalınız.

Portakal Rengi
12-06-2020, 12:54
Hoş geldiniz.
Analı babalı büyüsünler dileklerimle.
Öykünüzün devamını da bekliyorum.
Kolaylıklar.

SAHIRE
12-06-2020, 21:54
Yerel tohum pembe domates
Sıfır gübre, doğal defne ekstreli tuta kaçırıcı ile zararlılarla mücadele...
Biraz yaprak kıvrılma sorunumuz var.
Onun dışında iyi gibi.

derin35
12-06-2020, 23:01
Bol, bereketli mahsüller.

SAHIRE
16-06-2020, 02:54
Basit bir distilasyon düzeneği

Portakal Rengi
16-06-2020, 05:42
Bardağın altına mermer, benzeri bir taş yerleştirseniz daha iyi olur. Bardak kaynayan suyun içinde kalmazsa içindeki sıvı da buharlaşmaz. Verim artar. Gerektikçe yaseminleri de karıştırabilirsiniz.

SAHIRE
19-06-2020, 22:01
Bardağın altına mermer, benzeri bir taş yerleştirseniz daha iyi olur. Bardak kaynayan suyun içinde kalmazsa içindeki sıvı da buharlaşmaz. Verim artar. Gerektikçe yaseminleri de karıştırabilirsiniz.

Altında aynı renk ısıya dayanıklı kap var. Üstteki kap sıvıya (yaseminli suya) değmiyor, buharlaşan su ip yardımı ile üstteki kapta birikiyor.
Tabii profesyonel değil ama iş görür bir düzenek.
Bugün yasemin suyumu sürdüm. Çok ferahlatıcı ve güzel kokuyor :)

SAHIRE
19-06-2020, 22:16
Portakalın ilk hali ve son durumu
Yalnız bu seneki zamansız sıcak üzerindeki meyveyi döktü :(

SAHIRE
19-06-2020, 22:21
Akşam serinliğinde çektiğim birkaç fotoğraf....

kokett
05-07-2020, 21:37
Sevgili Sahire ellerine sağlık. Bebişlere de maşallah. Cesaret veriyorsunuz bizlere :)

SAHIRE
19-07-2020, 21:46
Sevgili Sahire ellerine sağlık. Bebişlere de maşallah. Cesaret veriyorsunuz bizlere :)

Çok teşekkür ederiz ;)

SAHIRE
19-07-2020, 21:50
Hiçbir gübre yok, zehir yok, sanırım söylemeye gerek de yok. Yarına patlıcan yemeği yapalım madem...

Yelgam4
15-10-2020, 10:33
Sn. Sahire sayfanızı soluksuz okudum.Çocuklarınızı mutlu günlerde büyütün.Yeni paylaşımlarınızı merakla bekliyorum. Sağlıklı günler.

SAHIRE
03-11-2020, 20:48
Tesekkur ederiz ;)
Doğrusu bayağı yoruluyoruz ama bir şeyler yapmaya çalışıyoruz
19 Ekim ilk yağmur yağdı.
Soğuklar da hissediliyor özellikle akşamları
Gündüzler güzel.
Seraya ekip diktik yine; yeşil soğan, pırasa, Dereotu, Maydanoz, havuç, pazı, ıspanak, bezelye, sarımsak, Marul...

EmineYıldız
04-11-2020, 07:41
Sn. Sahire bahçenizi çok beğendim sefasını bir ömür sürmeniz dileğiyle . Bir sorum olacak size bende acemi bir çiftçi olarak enginar yetiştirmek istiyorum , paylaşımlarınızın birinde tohumdan enginar demesi yazmışsınız tohumda oldu mu ? Bir kaç kaynaktan Fideden yetiştirmek gerektiğini okudum sizin yetiştirip yetiştiremediğinizi merak ediyorum saygılarımla.

SAHIRE
04-11-2020, 19:15
Başarılı Oldu. Hemen hepsi çıktı.
Fideden de olur. Ben fide bulamamıştım...

EmineYıldız
04-11-2020, 20:19
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim evet araştırdım fide bulmak zor bende sizin gibi tohumdan deneyeceğim , tekrar teşekkür ederim.

zynlsnl
05-11-2020, 07:49
Başarılı Oldu. Hemen hepsi çıktı.
Fideden de olur. Ben fide bulamamıştım...

merhaba,
tohumları hangi mevsimde ektiniz ve öncesinde çimlendirme yaptınız mı?