View Full Version : Peyzaj & Süs Bitkileri Fuarı 1-4 Mart 2007 İstanbul
Selahattin Yılmaz
14-02-2007, 18:35
Peyzaj & Süs Bitkileri 2007
1 - 4 Mart 2007
İstanbul Peyzaj Mimarisi ve Süs Bitkileri Fuarı
Lütfi Kırdar - Rumeli Exhibition Center
Sübitüd, Süs Bitkileri Üreticileri İthalat ve İhracat Derneği ve İnterteks Uluslararası Fuarcılık a.ş. işbirliği ile düzenlenen... Dünyadaki en son yenilikler... Türkiye pazarı için yeni bir çok tasarım ve ürünler... Her türlü modern alt yapı ve klimatizasyona sahip dünya standartlarındaki en yeni fuar merkezinde... Lütfi Kırdar - Rumeli Exhibition Center...
İstanbul’un merkezinde toplam 8.000 metrekare kapalı alanda, tüm oteller ve restaurantlar ile iş merkezlerine yürüme mesafesinde... Hedef kitleyi kapsamına alan ziyaretçi profili ile 1-4 Mart 2007 tarihleri arasında tüm mimarlara, peyzaj mimarlarına, inşaat mühendislerine, müteahhitlere, il ve ilçe belediyelerine, otellere ve bahçeli ev sahiplerine açık sektörün "gerçek anlamda sektörel" nitelikte tek ihtisas fuarı... İnsanların ruhunu okşayan bu sektörün en renkli dört günü...
Çiçekler...
Bitkiler...
Bahçe bitkileri...
Çiçek açan saksı bitkileri...
Egzotik ve minyatür ağaçlar...
Yetiştirme teknikleri...
Bakım teknikleri...
Tohum...
Gübre...
Bitki toprağı...
Bitki koruyucu kimyasallar...
Seralar...
Sulama ve fıskiye teknolojileri...
Bahçe düzenlemeleri...
Bahçe aletleri...
Bahçe ekipman ve makineleri...
Çim tohumları...
Çimleme teknikleri...
Çim biçme makineleri...
Peyzaj ve bahçe mimarisi...
Bahçe dekorasyonu...
Zemin ve bordür malzemeleri...
Süs havuzları...
Bahçe heykelleri...
Saksılar...
Bahçe aksesuarları...
Kaynak (http://www.interteks.com/)
Ben bütün şartlarımı zorlayarak gitmeye çalışacağım. Eğer gidecek arkadaşlarla bir gün kararlaştırırsak orda görüşme imkanımız doğar. Fakat daha önceki fuar tecrübelerimden pazar günleri gitmenin çok mantıklı olmadığını düşünüyorum. Bir çok aile piknik modunda gezmeye geliyor bu tip fuarlara. O sebeple önerim cumartesi gününden yanadır.
Gelebilecek ağaçlar.net ailesi olarak cumartesi (**** başka bir gün) buluşsak pek iyi olur kanaatindeyim:p
Belki bu vesile olup tanışma fırsatı da doğabilir.... :-) Ben o tarihte gelebilecekmiyim bilemiyorum ama...
sukranayalp
14-02-2007, 21:15
Sn Todor
Elimdeki projeyi bitirirsem geleceğim.
www.interteks.com/OnlineDavetiye.aspx adresine girip davetiye formunu fuar gününe kadar dolduranlar , bedava davetiye alabiliyorlar.
Mahmut Leventoğlu
20-02-2007, 12:07
Ben aldım:)) Teşekkürler Kumru
Rica ederim Mahmut Bey. Fuara gitmek isteyen arkadaşlara form almalarını öneririm, çünkü daha önce gittiğim Lütfü Kırdar'daki fuarlarda hep davetiye sordular.
Teşekkürler hatırlattığın için Kumru. Benim aklımdan çıkmıştı. :)
Yalovadaki fuar için de bedava davetiye olanağı araştırdım. Ama henüz bulamadım. Bulursam onu da yeni başlık açıp yazarım.
Şu an için katılabilecek gibi olanlar;
Ben
Emekli
Şükran Ayalp
Mahmut Leventoğlu
Klimanjaro?
Kumru?
Ben fuarı ziyaret edeceğim ancak , perşembe iş çıkışı bir kaç saatliğine. O hafta sonu İstanbul dışında olmak durumundayız.
Selahattin Yılmaz
21-02-2007, 07:39
Ben geleceğim...
Mahmut Leventoğlu
21-02-2007, 08:54
Fuara katılacak arkadaşlar uygun olursa buluşup ta gidelim. **** orada buluşalım derim.Hatta Malina uygun görürse stikırlarımızdan da götürelim derim.
Ferda Ülkümen
21-02-2007, 16:15
Davetiyemi aldım.Sizlerle olmayı da isterim.Gün sorunum yok,sizlere uyarım.Zaten fuar alanı evime yürüyerek on dakika.
lerdemir
21-02-2007, 18:28
Ben de doldurdum form.
Organize olalımmmm
Ne gibi öneriler var?
Gideceğimiz yere yakın bir yerde buluşup, biraz sohbet edip çay içerek topluca giriş yapabiliriz. Fuarın içerisinde buluşabiliriz. Bölgeye hakim arkadaşlardan öneri bekliyoruz.:)
sukranayalp
22-02-2007, 08:39
Ben de doldurdum.
Günü belirleyelim, saati belirleyelim.
Cumartesi büyük ihtimal çok kalabalık olur. Çalıştığım için ancak hafta sonu gidebilirim. Aslında Pazar günü de kalabalık olur. Kalabalıkta kimse ne rahat hareket edebiliyor ne de konuşabiliyor. Bence mümkün olduğunca açılış saatine - sabaha- denk getirmeye çalışalım. Ya da tam tersine akşam saatine.
Kesin olmamakla beraber ben de gelmeye çalışacağım.
Şu an için katılabilecek gibi olanlar;
Ben
Emekli
Şükran Ayalp
Klimanjaro
Mahmut Leventoğlu
Ferda Ülkümen
Lerdemir
Aybala
Bu fuarın (nedense) İzmir'de olduğunu düşündüğümden, konuya hiç pas vermemiştim. :)
(Konu adına İstanbul'u ekledim)
lerdemir
22-02-2007, 11:33
Sabahın en erken saatleri daha sağlıklı olacaktır kanımca...
5-8 Nisanda da bahçe fuarı varmış. Ama ondaki giriş davetiyesindeki indirim oranı %50imiş. Bu arada Peysaj fuarını bu ekiple gezmenin çok keyifli ve öğretici olacağına eminim. Ama o hafta sonundaki İstanbul dışı programı eteleyebilme imkanım yok.
lerdemir
22-02-2007, 13:16
E o zaman, sadece burada yazılacak olan "şöyle güzeldi, böyle keyifli idi, ne güzel de toplandık, gelemeyenler üzülmesin bir dahaki toplantıya katılırlar" gibisinden yazıları okursunuz Aslı Hn... Hayıflana, hayıflana... ;)
Diğer toplantılarda benim içimden geçmiş olduğu gibi....
E o zaman, sadece burada yazılacak olan "şöyle güzeldi, böyle keyifli idi, ne güzel de toplandık, gelemeyenler üzülmesin bir dahaki toplantıya katılırlar" gibisinden yazıları okursunuz Aslı Hn... Hayıflana, hayıflana... ;)
Diğer toplantılarda benim içimden geçmiş olduğu gibi....
Ben zaten şimdiden imreniyorum ve İstanbul'da olup da katılmayanlara da şaşırıyorum.
Bu biz İstanbul'luların özelliğidir. Mesela ortasından deniz geçen bir şehirde yaşayıp, burada denize de giremeyiz.:)
Bu arada fuara girebilmek için internette alınan biletin çıktısını almamız yeterli mi ?
Sanırım yeterlidir. Esasında ben şimdiye kadar Lütfü Kırdardaki fuarlara normal davetiyeyle gittim. İlk defa sanal davetiye ile gireceğim. Perşembe akşamı fuara gideceğimden , bir problem olup olmadığını siteye yazarım.
Perşembe günü bir Bakan ortama bakmaya gelecek ve kurdele kesecektir. Bu yüzden ortalık biraz telaşlı olacaktır. Pazar günü önceki günlere nazaran çok daha kalabalık olacaktır. Cuma günü "Daha üç gün var, vitrin bozulmasın!" diyerek bir çok firma satış yapmayacaktır veya satış yapsa bile daha sonraki günler teslim edecektir.
Zaten fuar alanı evime yürüyerek on dakika.
Sevgili Ferda, sen bölgeye hakimsin anladığım kadarı ile. Şöyle fuara girmeden oturup kahve içebileceğimiz uygun fiyatlı bir yer var mı yakınlarda? :)
Ferda Ülkümen
24-02-2007, 19:01
Fuar çevresini dolaştım;Teşvikiye çevresindeki lüks mekanları saymazsak,Maçka parkındaki kafede kahve 4ytl,Şehir tiyatrolarının bir kafesi var,sadece oyun saatlerinde açıkmış.Fuar alanının kapısındaki görevliyle görüştüm,fuarın kafesinde kahve fiyatı 5ytl civarında imiş,birşey içme mecburiyeti yokmuş.Eğer boş bir mekanda sohbet düşünürseniz Pangaltı'da orko'nun karşısında 'Bizim fırın' diye bir yer var,çay-kahve 2.5ytl.Fuara uzaklığı 300-400 metre.
Halit Togay
24-02-2007, 19:17
Davetiyeyi doldurdum. Ne günü gidiyoruz?
Herkes gün konusunda çekimser kalıyor. Benim gönlüm cumartesiden yana. Çünkü hem çalışan arkadaşlar gelebilir, hem satış vardır, hem aşırı kalabalık olmaz.
Buluşma yeri olarak bana en mantıklı gelen fuarın cafeteryası. :)
Cumartesi bence de uygun.
Çalışma ihtimalim saklı, son durum cuma günü belli olur.
sukranayalp
25-02-2007, 10:17
Tamam, Cumartesi gününü seçelim. Ama 14.00 sonrası bayağı kalabalık olur. Buna göre hareket edersek rahatça dolaşabilir ve konuşabiliriz de.
Sabah 09:30 Yenikapı feribotuna binersem saat 10:45 gibi Yenikapı'da olurum. Harbiye'ye varmam da 15 dakika sürse 11:00 da fuar kapısında hazır bulunabilirim.:)
caploonba
25-02-2007, 11:02
Peki İzmirde ne zaman açılacak?Fuar zamanı gelince mi?
Ben de fuar biletimi internetten aldım... :)
lerdemir
26-02-2007, 08:31
Anlaşıldı. Cumartesi günü öğlen 11:02'de fuar kapısında buluşuyoruz.
Nasıl olsa forumu takip edenler Todor'u (Cem) resimlerinden tanıyorlardır.
Cem, sen kapının yakınlarında bir yerde bir köşede durursun, bizler de bir-iki toplanırız yanında. Sakalı kesme de, belirleyici olsun.;)
Ya da iyisi mi bir beyaz kartona "agaclar.net" yazmalı da, cümle alem görsün :D
Sakal sabit, rahat olabilirsin.:p
Mahmut Leventoğlu
26-02-2007, 08:47
Cumartesi saat 11.00 da bir aksilik olmazsa Lütfi Kırdar ın önünde Agaclar.Net üyeleri dostları bekliyor olacağım. Elinde sticker olanlar olmayanlara da getirsin.Sanıyorum e-Dergi çıkışı alamıyoruz. Elimizde bir tane olaydı çok hoş olurdu :))
papatyam
26-02-2007, 08:55
Günaydın,
Bir aksilik olmazsa bende Fuara geleceğim, Todor bence de en uygun gün cumartesi.
Biletini aldın mı Papatyam?:)
papatyam
26-02-2007, 09:29
Evet aldım Todor :))
Selahattin Yılmaz
26-02-2007, 10:15
Fuarda stand açacağımız günler gelir mi dersiniz? Malum artık e-platformlar da fuarlarda yerlerini alıyor. Üstelik fuar organizasyonlarının gönüllü kuruluşlar için ücretsiz ayırdıkları standlar bile oluyor...
Mine Pakkaner
26-02-2007, 10:46
Kulağıma pek hoş geldi :)
Elimde bir bilet var ancak anlıyamadım sadece bir günlük giriş için mi?
ben perşembeden ortalığı bir kolaçan edip cumartesi tekrardan girmek istiyordum da.
Mahmut Leventoğlu
26-02-2007, 12:02
Fuara gidince fuar yöneticilerinin kulağına kar suyunu kaçıralım bence.Birer de sticker bırakırız. Onlar bizim peşimize düşsünler :)) On bin civarında üyemiz var. Yalan değil. Hangi sitede bu kadar üye ve bu kadar deneyimli insan gücü var? Klimanjaro iyi aklımıza getirdiniz. Siz çok yaşayın emi.
sukranayalp
26-02-2007, 12:04
Sn. Praecox ,
sanırım internet yolu ile temin ettiğimiz biletleri içeri girerken bizden alacaklar. Bu nedenle de bir bilet ile 2 defa girme şansınız büyük ihtimalle olmayacaktır.
Sabah 09:30 Yenikapı feribotuna binersem saat 10:45 gibi Yenikapı'da olurum. Harbiye'ye varmam da 15 dakika sürse 11:00 da fuar kapısında hazır bulunabilirim.:)
Bana göre çok çok iyimser bir tahmin.
İnşallah umduğun gibi olur.
Ama merak etme geç kalsan da dostlar seni bekler.:D
Ferda Ülkümen
26-02-2007, 12:32
Cuma günü 19.30 da yalovadan feribota bindim,eve 21.30 da gelebildim.(pangaltı)Bu sıralar İstanbul trafiği kördüğüm .Belki cumartesi sabah saatlerinde trafik açık olur.
Olmasada biz Todoru bekleriz.
Eğer geç kalırsam sizi içerde bulurum ama, Yenikapı-Harbiye taksiyle kaç dakka sürer ki? Yoksa o taraflarda bir çalışma falan mı var?
papatyam
26-02-2007, 13:11
Todor taksi ile Yenikapı-Harbiye arası en fazla yarım saat sürer Harbiye yolu biraz yoğun olabilir, en son cumartesi günü o taraftaydım yolda herhangi bir çalışma yok :)
Teşekkürler Papatyam, 11:00 - 11:15 arası fuar alanında sizi bulurum öyle ise:)
Mahmut Leventoğlu
26-02-2007, 14:39
Todor ben giriş te seni bekleyeceğim . Göğsümede AĞAÇLAR.NET STİCKER i asacağım bir tane . İnsanlar kolayca tanısınlar beni diye :)) Hazırlatabilirsem ağaçlar net logolu bir Sweet Shirt **** T-Shirt giymeyi de planlıyorum. :))
Ben de aynı şeyi düşünmüştüm. T-shirtlerimiz veya sweat shirtlerimiz olsa çok sükse yapardık fuarda. :p
Hazırlatabilirsem ağaçlar net logolu bir Sweet Shirt **** T-Shirt giymeyi de planlıyorum
Elinizde baskın uygun büyüklükte bir logo olmadan bunu nasıl yapacaksınız?
Benden istemediniz :)
papatyam
26-02-2007, 14:55
Teşekkürler Papatyam, 11:00 - 11:15 arası fuar alanında sizi bulurum öyle ise:)
Sevgili Todor, Fuara gelebilmek için öncelikle derin görüşmeler yapmam lazım :)), Cumartesi günü 13:30 a kadar çalışıyorum benim Fuarda olmam 14:30 u bulur, mühim olan oraya gelebilmem yoksa ben sizi hemen bulurum :) gelmeyi gerçekten çok istiyorum.
Mahmut Leventoğlu
26-02-2007, 15:01
Elinizde baskın uygun büyüklükte bir logo olmadan bunu nasıl yapacaksınız?
Benden istemediniz :)
Efendim elimdeki Sticker dan fotokopi ile büyütüyorum istediğim ebatta. Onu tekrar fotokopi ile çıkartma kağıdına aktarıyorlar ve sıcak pres ile T-Shirt **** Sweet Shirt ün üzerine basıyorlar. Uzun zaman dayanıyor yıkamalarda. Geçen yıl bizim otelin T-Shirtlerinide öyle yaptırmıştım. :))
Tekniği biliyorum :)
Sadece sonuç kötü oluyor. Mesela bu fark kadar...
7511
Doğru düşünüyorsunuz ...Sn malina Fotokopi herzaman iyi sonuç vermez...çok dikkatli davranmak gerekir...hatta müdahale gerekebilir...logo,amblem gibi çok net biçimlerde çoğu zaman kötü sonuç verir...ve yapıyı bozabilir...
Mahmut Leventoğlu
26-02-2007, 16:48
Tekniği biliyorum :)
Sadece sonuç kötü oluyor. Mesela bu fark kadar...
7511
Meraklanmayınız efendim. Artık günümüzde baskı teknolojileri çok gelişti. Biz de en iyisini yapabilecek yeri arar buluruz. Baskı piyasasını az çok tanıyoruz. Titizliğinizi ****** anlıyor ve onaylıyorum. Yeterki izin veriniz :))
Daha da olmadı stickerlerden metal rozet yapar takarım göğsüme ve gere gere:)
Bunları yapan yerlerde internet bağlantısı oluyor zaten, sitedeki banner (http://www.agaclar.net/index.php?id=1501)lardan doğrudan çıkartma kağıdına çıktı alıyorlar. Sonra ısıtıp, şıpbadanak tshirt, bandana, şapka, kupa gibi eşyalara çıkartıyorlar. M. İldeniz'e ve Leyla'ya Kadıköy'de tişört yaptırmıştım. Tişört onlardan olursa 12-20 ytl gibi fiyat veriyorlar. Eğer böyle bir şey yapılacaksa toplu yaptıralım ucuza çıksın derim.
Benim oyum, şapka ya da bandana-fular'dan yana :)
Ben bir kaç sene önce Feshane'deki Ekolojik Yaşam Fuarından DHKD'nin %100 saf pamuk sweat shirt'unu almıştım. Uzun yıllar severek giydim. O yüzden benim oyun sweat shirt'den yana.
Vallahi bilmiyorum sweat shirtün Türkçesini. Bilsem yazmaz mıyım!
Mahmut Leventoğlu
26-02-2007, 17:26
İyide kim bastıracak ? Yani yüklenici taşaron arıyoruz. 1-2 tane tamamda adet çoğalırsa bir yerle anlaşmak gerek Aybala nın dediği gibi.
Halit Togay
26-02-2007, 20:22
Ateş Öztan'a sorsanıza çok tecrübesi olduğunu biliyorum.
Selahattin Yılmaz
27-02-2007, 00:03
Gelmeme ihtimalim var. Ama yinede üyelerin bir kısmınında orada olacağını hesap ederek yalım yalım pembe domates tohumu arıyorum. Bulur da gelebilirsem kendim getireceğim gelemezsem ve yine bulursam Todor'a göndereceğim o gelenlere versin.
Şimdilik İnvictus çeşidi en son tercihim, orjinal pembe domates tohumu peşindeyim fuara geleceklere duryurulur.
Selahattin Yılmaz
27-02-2007, 00:06
Elimde bir bilet var ancak anlıyamadım sadece bir günlük giriş için mi?
ben perşembeden ortalığı bir kolaçan edip cumartesi tekrardan girmek istiyordum da.
Perşembe günü fuar gezinizin dönüşünde fuar hakındaki yorumlarınızı merakla bekliyorum. Belki gelme ihtimalim artısın ve gelmeme neden olacak extra bir sebebim olsun diye :o
Eda Gökduman
27-02-2007, 02:19
Arkadaşlar,
Grubunuzun üyesi ve bahsi geçen fuarın da bir katılımcısı olarak hepinizi fuara bekliyorum. Hazırlıklar bu akşam başladı, şimdiye kadar yapılan fuarlardan çok daha hoş ve kaliteli bir sektör fuarıyla karşılacaksınız.
Görüşmek ümidiyle...
EDA GÖKDUMAN
LINEA VERDE -L.V. TARIMSAL ÜRÜNLER (TÜRKİYE)
LINEA TURK (İTALYA)
Sevgili Eda Gökduman, ilginiz için teşekkür ederiz. Fuar alanında görüşmek üzere.
Ayrıca fuar telaşınız bittikten sonra forumlarda aktif katılımlarınızı da bekliyoruz. ;)
Sn Klimanjaro Çanakkale Biga Gümüşçay ilçesinde pazar kurulan günlerde pembe domates bolca satılıyor yöre halkının severek yediği ve bilhassa sabah kahvaltılarında yemeyi tercih ettiği bir domates...gerçekten çok leziz bir domates türü... 15-20 mart gibi oralara yeniden gideceğim...bulabilirsem ki bulma olasılığım yüksek...pembe domates fidesi alacağım...tohum da ararım bulabilirmiyim bilemiyorum...belki fidelerden tohum üretebiliriz...tabi sizlerin yardımı ile...
Not: Gümüşçay'da pazaryeri perşembe günleri kuruluyor.
Oraya gidilip buluşulaması komik olur :)
İlk gidecek kişide herkesin irtibat numarası olsa iyi olur...yazmama gerek yok ama bu detayı son güne bırakmayalım.
Mahmut Leventoğlu
27-02-2007, 09:26
Gelmeme ihtimalim var. Ama yinede üyelerin bir kısmınında orada olacağını hesap ederek yalım yalım pembe domates tohumu arıyorum. Bulur da gelebilirsem kendim getireceğim gelemezsem ve yine bulursam Todor'a göndereceğim o gelenlere versin.
Şimdilik İnvictus çeşidi en son tercihim, orjinal pembe domates tohumu peşindeyim fuara geleceklere duryurulur.
Klimanjaro Kendin gel ,tohum **** fideler nasıl olsa gelir :))
Mahmut Leventoğlu
27-02-2007, 14:13
Dostlar fuar hergün saat 12.00 ile 20.00, Pazar günü ise 12.00 ile 19.00 arası açık bilginiz ola ona göre proğram yapın.
Todor kendini ona göre ayarla. Buluşmak isteyen diğer arkadaşlar da ona göre orada olsun.
Ben saat 12.00 da Cumartesi günü Todor ve sizleri bekliyor olacağım giriş kapısında. :))
papatyam
27-02-2007, 14:35
Mahmut bey,
Çok teşekkür ederim bende bu bilgileri aradım bulamadım saatleri öğrenmek için telefon açmayı düşünüyordum ki siz yazmışsınız tekrar teşekkürler.
Mahmut Leventoğlu
27-02-2007, 14:58
Bugünkü gazetelerde boy boy ilanları var Papatyam. Ama Todor u düşünerek saat 11.00 da ağaç olmasın diye özellikle yazdım :))
papatyam
27-02-2007, 15:09
Gazete okumadığım çıktı meydana :) okuyorum da internet ten sadece :)
Bugünkü gazetelerde boy boy ilanları var Papatyam. Ama Todor u düşünerek saat 11.00 da ağaç olmasın diye özellikle yazdım :))
Dostlar fuar hergün saat 12.00 ile 20.00, Pazar günü ise 12.00 ile 19.00 arası açık bilginiz ola ona göre proğram yapın.
Todor kendini ona göre ayarla. Buluşmak isteyen diğer arkadaşlar da ona göre orada olsun.
Ben saat 12.00 da Cumartesi günü Todor ve sizleri bekliyor olacağım giriş kapısında. :))
Yalova-Yenikapı ferbotu ile geleceğim için çok fazla seçeneğim yok. Ya 09:30' a yetişeceğim, **** 11:30 a bineceğim. 09:30'a yetişebilmek için sabah 6'da kalkıp, saat 8'e kadar işleri bitirmem lazım ki, 9'da terminalde olayım. Ondan sonrası kolay. Nasılsa oyalanırım. Ama aramızda kalsın, bir şekilde içeri erken sızmayı planlıyorum. Nasılsa aramızda reyon sahibi arkadaşlar var. :p
papatyam
28-02-2007, 08:06
Günaydın,
Cumartesi ve Pazar günü eşimin sınavları olduğundan Fuara gelemeyecek, bende (ikizim) kardeşim ile birlikte geleceğim, ama gelmemiz saat 15:00 i bulur.
lerdemir
28-02-2007, 10:17
Tek mi, çift mi Papatyam?
Yumurtayı soruyorsun herhalde Lerdemir? :)
papatyam
28-02-2007, 13:39
Tek yumurta ikiziyiz :)
Tek mi, çift mi Papatyam?
Herkese Merhaba...
Bende çok gitmek istiyorum bu fuara.. Şu an uzak bir ihtimal sadece.. Ayarlayabirsem gelicem.
Allah bir mani vermezse, inşallah biz de saat 12.00'de orada olmak istiyoruz.
(Eşimle birlikte)
Katılanların listesinin son durumu nedir?
sukranayalp
28-02-2007, 15:10
Ben geliyorum Sn Balıkçı.
papatyam
28-02-2007, 15:23
Şükran Hanım, saat kaçta orada olursunuz.
Ben geliyorum Sn Balıkçı.
Görüşürüz inşallah.
Dostlar, ihtiyarları tanıyabilsin diye.:p
http://img384.imageshack.us/img384/3888/barbarosozlemuurtma053ri9.jpg (http://imageshack.us)
Katılanları takip etmekte zorlanıyorum. Fakar şöyle kaba taslak bir sıralama yapalım gene de.:)
Todor
Aybala
Halit Togay
Emekli ve misafiri
Şukranayalp
Balıkçı ve misafiri
Mahmut Leventoğlu
Ferda Ülkümen ve misafiri
Lerdemir
Praeacox (cumartesi ikinci kez)
Papatyam ve misafiri (saat 3 gibi)
Klimanjaro (henüz kesin değil)
Habibe (henüz kesin değil)
Eda Gökduman (zaten içeride olacak)
Kumru Hanım perşembe günü gidebiliyor.
Yanlış bir bilgi varsa veya adını yazmayı unuttuğum arkadaş, lütfen düzeltin.
Bilet konusunu da tekrar hatırlatalım. İlk sayfada online bilet için yapılması gerekenler anlatılıyor.
sukranayalp
01-03-2007, 08:50
Sn Papatyam ben de herkes gibi saat 12.00 de orda olacağım. Ancak içerde kalış süremiz 15.00'e dek uzayabilir ve biraraya gelebiliriz diye düşünüyorum.
papatyam
01-03-2007, 09:21
Sizlerle tanşmayı çok istiyorum :) inşallah bir aksilik çıkmaz.
Sn Papatyam ben de herkes gibi saat 12.00 de orda olacağım. Ancak içerde kalış süremiz 15.00'e dek uzayabilir ve biraraya gelebiliriz diye düşünüyorum.
Ferda Ülkümen
01-03-2007, 10:07
Ben de bir arkadaşımla geliyorum.
Nasıl yani??
Hala kimse vazgeçmedi mi!
:cool:
sukranayalp
01-03-2007, 10:21
:p Geçmiyoruz, hatta her geçen gün daha da artıyoruz. Heh heh heh..
papatyam
01-03-2007, 10:31
Ben bir kaç kişiyi daha ayartmaya çalışıyorum bakalım :)
Şimdi trafik, kalabalık sonra o kadar saat ayakta, itiş kakış...tekrar düşünün bence.
Hala geç kalmış sayılmazsınız.
Benim hala ümidim var :)
:p Geçmiyoruz, hatta her geçen gün daha da artıyoruz. Heh heh heh..
Kendisi vazgeçmek istiyor galiba ve bizi öne sürmeye çalışıyor.:dilli:
Kih,kih, bu oyuna gelmeyelim:D .
papatyam
01-03-2007, 10:37
Arkadaşlar galiba bilet kalmamış.
Sn aybala söyledikleriniz çok doğru beni ikna ettiniz ...onca yol ...istanbulun insanı çileden çıkaran trafiği...uf...çok büyük yorgunluk...stres ....
ben sizden yanayım ... gelin beraber FUAR'da arkadaşlara FUAR'a gelmemelerini söyliyelim...:-)))
papatyam
01-03-2007, 10:44
Aaa mızıkçılık yapmayın ama, ben de taaaa nerelerden kalkıp geleceğim, diğer arkadaşlarımız da öyle hem değmez mi sizce ;)
Höpürseniz de köpürseniz de sabah 11:00 da fuar alanında olmaya çalışacağım.:p
Projeniz tuttu sn aybala. Arkadaşlar şimdiden ürktüler...her ihtimale karşı isterseniz ben önceden gidip kapıdaki arkadaşlardan "FUAR KAPALIDIR" diye yazı asmalarını rica ederim... Biz de rahat rahat fuarı gezer akşam da burada kavakları estiririz... :-)
papatyam
01-03-2007, 11:58
Biz duymadık Sn.Emekli :D :D :D
Sn papatyam inşallah espirim yanlış anlaşılmamıştır. Bugün muzipliğim üstümde...:-))))
papatyam
01-03-2007, 12:40
Yok canım neden yanlış anlayayım ki(kendi adıma tabi), iyi olmanıza da sevindim :)
Teşekkürler sn papatyam... :-)
peyzaj1974
01-03-2007, 13:04
Arkadaşlar araya girdim kusura bakmayın.Ben Adana dayım,gelme şansım yok.Gördüklerinizi anlatırsanız çok sevinirim.
Sn peyzaj1974 ...Gitmeyi çok arzu ediyorum...Eğer gidersem fotoğraf makinam ile gideceğim....Umarım renkli ve bol fotoğraflı bir sayfamız olur...****** site yöneticilerinin müsade ettiği ölçüde...izlenimlerimizi sizlere aktarabiliriz...
papatyam
01-03-2007, 13:23
Bende fotoğraf makinamı getireceğim :))
Praecox bugün fuara gidecekti galiba.
Kendi namıma sükutu hayal
seramik üzeri rulo çim bol bol beyaz phalaenopsis 9-10 tane nepenthes miranda 5-6 tane dionaea 2 sarr hybridi.
orkideleri için çam kabuğu arıyanlar yerlerden aşırabilir mi bilemem...
ve citrus aurantifolia yine yok ama bolca cumquat....
yine de görmeye değer.
7630
7631
7632
Ben ilk defa fuara gideceğim. İstanbula yakın olmanın avantajı olarak bazı arkadaşlar fuarlara gitmiş olabilir.
Fuarda ne zaman alışveriş oluyor ve satışlar dışarıya göre daha mı uygun gezen arkadaşlar var mı? Mesela perlit ,IBA bulunuyor mu? İçerde çalışan arkadaşlar var mı ? Bilgi verirlerse sevinirim.
Bende gelmeyi düşünüyorum ancak eşimin sınavı ve hafta içi çalışma satleri düşündürüyor.
Ziyaret günü ülkemizde hava durumu.:(
http://meteo.gov.tr/FTPDATA/analiz/harita/Guntr1.Gif
kızıl ağaç
01-03-2007, 18:46
Peyzaj & Süs Bitkileri Fuarı 1-4 praecox sana katılmamak elde değil.buğün bende aynı görüntüyle karşılaştım:( fethiyedeki çiçek serası daha bol çeşit ve daha bol tür var. :o
a h m e t t o g a y
01-03-2007, 20:29
Ben de bugün fuar'ı ziyaret ettim. Ben yetişkin zeytin arıyorum diye mi nedir, yaklaşık 4 farklı bölümde yetişkin heykel gibi zeytin ağaçları vardı. Hele girişte tam karşınıza gelen fidancıda bir zeytin ağacı vardı ki muhteşem. (2000 ytl ye satılmıştı). Daha fazla özellikle anlatmayayım ki ağzınızın tadı ile gezebilin.
Ahmet Togay
Stresli bir iş gününden sonra , rengarenk açelyaları , şakayıkları ,kamelyaları görünce benim içim açıldı. Ama kabul etmek lazım ki, konuyu iyi bilenleri kesmez. Linea Verde'den ücretsiz bahçe bitkileri cd'si aldım.
Linea Verde'den ücretsiz bahçe bitkileri cd'si aldım.
Sn Kumru CD'yi fuardan mı aldınız?
Evet , Line Verde standında , kapaklı dosya gibi bir şey vardı. CD onun içinde.
Teşekkür ederim...dikkat etmeye çalışırım tabi tükenmediyse...:-))))
Standlarında "İtalyadaki tek Türk Fidanlığı" diye yazmışlardı. Belki gözünüze çarpar , umarım ct.ye kadar kalır.
a h m e t t o g a y
02-03-2007, 00:33
Line Verde'den fidan ve ağaçlar konusunda fiyat bilgisi almaya çalıştınız mı? Çok güzel bir manolya vardı. Ben özellikle bu manolya için bayağı bir cebelleştim ama toptancı firmayız perakende için fiyat veremeyiz dediler. Genelde fuarda güzel manolyalar var. Bir de niçin Türkiye değil de İtalya da fidanlık pek anlayamadım.
Manolya çok güzeldi , ama fiyatını düşünmek bile istemiyorum :) Cinsini aklımda tutamadım , kitaba bakınca magnolia soulangiana olabilir gibi geldi. Yaprakları henüz yok , ama sırf çiçek içinde.
papatyam
02-03-2007, 08:46
Yarın ki buluşma için öneri ve fikri olan var mı?
Çoğumuz Todor'u biliyoruz birbirimizi tanımıyoruz birde Mahir Bey'in fotoğrafı var, ne yapabiliriz, telefonlarımızı mı versek özelden, fuara giriş kartı veriyorlar mı? veriyorlarsa AĞAÇLAR.NET yazdıralım,
Arkadaşlar başka fikri gelen var mı? :):):)
Mahmut Leventoğlu
02-03-2007, 09:08
Görüşürüz inşallah.
Dostlar, ihtiyarları tanıyabilsin diye.:p
http://img384.imageshack.us/img384/3888/barbarosozlemuurtma053ri9.jpg (http://imageshack.us)
Ağabey amma yaptın ha. Bizmi ihtiyarız yoksa gençlermi ?
Ağabey amma yaptın ha. Biz mi ihtiyarız yoksa gençler mi ?
Bizim nüfus kağıtları, biraz eklemler, biraz saçlar...
İşte öyle bir şey. :p
evet bende gördüm almanyada tulpenbaum diye tanıdığım bu bitkiye laleağacı dendiğini de duydum Türkiye'de.
Yarın ki buluşma için öneri ve fikri olan var mı?
Çoğumuz Todor'u biliyoruz birbirimizi tanımıyoruz birde Mahir Bey'in fotoğrafı var, ne yapabiliriz, telefonlarımızı mı versek özelden, fuara giriş kartı veriyorlar mı? veriyorlarsa AĞAÇLAR.NET yazdıralım,
Arkadaşlar başka fikri gelen var mı? :):):)
Ben, telefonlarımızı özelden Aybala'ya vermeyi teklif etmiştim.
Mecburen gelsin ve bizi toparlamaya uğraşsın diye. :p
Hiç ses çıkmadı.
evet bende gördüm almanyada tulpenbaum diye tanıdığım bu bitkiye laleağacı dendiğini de duydum Türkiye'de.
Yapraksız manolya veya çiçek manolya dedikleri olsa gerek.
Hiç yaprağı yok, sadece dallar ve çiçekler değil mi?
Hiç ses çıkmadı.
Fuar iptal olmuş, duymadınız mı? :)
(Telefon numaralarınızı özel mesajla todor'a gönderin, telefonlara cevap vermekten fuarı gezemesin :))
Fuar iptal olmuş, duymadınız mı? :)
(Telefon numaralarınızı özel mesajla todor'a gönderin, telefonlara cevap vermekten fuarı gezemesin :))
Duyduk da , biz zaten fuara değil, tanışma toplantısı yapmaya gidiyoruz.
Yani, fuar bahane, dostluk şahane.
Merhaba ağaçlar.net..
Hımm demek Fuar iptal olmuş ;)
(Biri bir balon haber çıkarır, o haber döner tekrar ona gelirmiş. Sonra kendisi de inanırmış ya )
Ama sizde hiç mi hiç inanacak birine benzemiyorsunuz :D
İptal olsa en çok ben sevinirdim herhalde :)) hal ve gidiş hala net değil..
Eğer bu ağaç , tahmin ettiğim gibi Magnolia Soulangiana ise Türkçesi saray lalesi. Lale ağacı ise "Liriodendron Tulipifera" imiş.
Merhaba,
Eğer bir aksilik olmazsa ,yarın bende eşimle birlikte fuara gelmeği düşünüyoruz.
Yeni üye olduğum için henüz hiç kimseyi tanımıyorum. Fuarı gezdikten sonra büyük bir ihtimalle Line Verde standında Eda'nı yanında olurum. Hepinizle tanışmak umuduyla, hoşça kalın.
Nail Keser
*** ***, Fuar Grubu dikkatine!
Elimize ulaşan bilgilere göre Şerif Todor saç sakal tıraşı olmak üzere kasabaya inmiş. Bu yüzden nasılsa Todor'u efsane sakalından tanırız diye düşünenler yanılır. Todor'un sizi bulmasını istiyorsanız özel mesaj ile telefon numaralarınızı kendisine iletiniz. Teşekkürler.
*** ***, Fuar Gru... €?$½&# !!!
Eğer bu ağaç , tahmin ettiğim gibi Magnolia Soulangiana ise Türkçesi saray lalesi. Lale ağacı ise "Liriodendron Tulipifera" imiş.
almanların tulpenbaum dedikleri Saucer Magnolia Magnolia soulangiana
diğer liriodendron tulipifera (lale getiren, oluşturan) adı ile latincede benzerlik tanıdığından sanırım kavram kargaşası oldu.
7669
selam ;ben aranıza bugun katıldım..Fuar hakkında bilginiz varmı on lın davetiye almak yeterlimi acaba ;çokteşekkür ederim..
tourkana
02-03-2007, 19:36
hep beraber ,japon turistler gibi dolaşacağız sanırım,ama güzel olacak.....
umarım güzel bonsailer vardır...
Mahmut Leventoğlu
02-03-2007, 21:06
Fuarda sürprizlere hazırlıklı olun. :))
Sebahattin
02-03-2007, 21:26
Mahmut Bey yoksa ağaçlar net logolu şapka yaptırdınız da , onunla mı dolaşacaksınız?
:p
Selam;
Ben aranıza bugun katıldım. Fuar hakkında bilginiz varmı onlıne davetiye almak yeterli mi acaba? Çok teşekkür ederim.
Sevgili Bogart, sanıyoruz online davetiye almak yeterli. Eğer katılmayı düşünüyorsan bir kaç arkadaş orda buluşacağız.
Bu arada mesajlarında imla kurallarına biraz daha dikkat etmeni rica edeceğiz. :)
Arkadaşlar şu anda yola çıkmak için hazırlıkların ilk aşamasındayım. 09:30 Yenikapı feribotuna yetişmeye çalışacağım. Eğer planladığımdan daha erken Taksim'de olursam Cafe Krepen'e (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3363) uğramayı planlıyorum.
Nasıl yani, şimdi herkes gitti mi? :(
Ben hala iş yerindeyim. İstanbul'da da tam İstanbul trafiğinin sevdiği cinsten yağışlı bir hava var. Çıkabilirsem ve ulaşabilirsem ne mutlu. :)
Selahattin Yılmaz
03-03-2007, 10:11
Şimdi bizim fuarcılar gezdi gördü. Yedikleri içtikleri onların olsun resimleri ve gezip gördüklerini burada anlatsınlar. :)
Selahattin Yılmaz
03-03-2007, 10:12
Ben senin sözümnü dinledim aybala :D, ama görünen o ki benden başka takan olmamış seni ;)
Yüksek mevkiilerdeki tanıklarıma söyleyip, gidenlerin üyeliklerini sona mı erdirtsem?? http://www.clicksmilies.com/s1106/sauer/angry-smiley-008.gif
Ben gidip kimler gitmiş bir bakayım :)
Şimdi bizim fuarcılar gezdi gördü. Yedikleri içtikleri onların olsun resimleri ve gezip gördüklerini burada anlatsınlar. :)
Ben, ne gezip gördüm, ne de yeyip içtim.
Zaten fuara gitmiyorum, fuar bahane, dostluk şahane demiştim.
Buyurun fuardan ilk resimler.
Soldan sağa:
Ferda Ülkümen, M.Mahir Ersin (Balıkçı), Nihal Ersin (balıkçının eşi) ve Şükran Ayalp.
http://img150.imageshack.us/img150/1484/fuar002co3.jpg (http://imageshack.us)
Biz (resimdeki ekip) yukarıdaki kapıda kök salmaya uğraşırken, bir başka agaçlar.net takımı da fuarın alt kapısında ağaç olmakla meşgulmüş.:p
Biz 35 dakika kadar bekleyip , beton zemine kök salamayacağımızı anlayınca beklemekten vazgeçip içeri girdik.
Aşağıdakiler de öyle yapmış olmalı ki sonunda bir yerlerde karşılaştık.
Katılan herkese teşekkür ederim.
Onları tanıdığım için mutluyum.
Not: Aybala, yan çizecek, gelmeyecek, demiştim ama bir de baktım gelmiş, altından bir çapanoğlu çıkmasa bari.:p
Hani gelenlere ihraç filan gibi tehditler geldi kulağımın bir yanından da. :D
Mahmut Leventoğlu
03-03-2007, 17:00
Dumanım tepemde . Resmen ateş almayamı geldin derler ya öyle bir fuar yaşadık bugün eşim ve ben. Merhaba hoşgeldinle bitti. Dolmabahçeye iniyorduk ,tam giriş yapacağım pılisler çevirdi. BJK taraftarı gösteri yapacakmış boşaltıyorlardı. Todor a haber verdim tekrar onların yanına dönmek istedim. Polis dönüş izni vermedi. Dolmabahçenin oralarda bir kaç atak daha yaptım u dönüşü yapıp tekrar fuar alanının orada ekibe ulaşayım diye yine polisten zılgıt yedim. O arada kendimi Barbaros bulvarında buldum. Sinir minir derken köpüre köpüre karşıda bulduk kendimizi. Neyse dedim epeydir eşime Beylerbeyi sözüm vardı. Havada muhteşemdi. Beylerbeyinde sahilde eski dostları ziyaret ettik ve eve döndük kös kös.
Fuara katılan bütün dostlara,Hüseyin abi ye,Aybala ya ,Mahir abi ve eşine ,Ahmet Togay a,Emekli ye,Todor a ve katılan herkese teşekkür ederim. Sohbete yetişip katılamadım ama en azından fiziken insanları tanıdım.Şimdilik bu kadar.:( Üzgünüm. Söz bir etkinlik organize edip telafi edeceğim.
İyi Akşamlar Doğa Dostları...Bana sorarsanız fuar macerası muhteşemdi...(fuarın kendisinden bahsetmiyorum)..Siz dostları tanıdığıma memnunum... :-) Umarım ki bu dostluklar uzun sürer...Ben kendi adıma Başta bu dostlukların olmasında en büyük katkısı olan "ağaçlar net ailesine" ve siz dostlarıma Teşekkür ederim... :-)
.Siz dostları tanıdığıma memnunum... :-) :-)
Niye görüşemedik? :(
... :-) Sn Balıkçı görüştük ama yoğunluk vardı ******... Hem daha ne olsun ki...
... :-) Sn Balıkçı görüştük ama yoğunluk vardı tabii ki... Hem daha ne olsun ki...
Eyvaaah!
Kendime bir ceza vereyim.:dilli:
Bir resim gelirse belki hatırlarım.:o
Katılacağım diyen herkes katılmıştı...demek ki istenirse oluyormuş. Bundan sonraki toplantılarda da bekleriz. :)
Daha önce benzer bir fuara katılmadığım için kıyaslayamayacağım ama iki kere turlayınca bitti. (Benim ilgimi daha önce görmediğim sinekkapanları çekti. Daha ufak olduklarını güşünüyordum ama todor söyleyince hatırladım, kurbağa bile yediklerine göre....)
Böyle olunca fuardan 2 gibi ayrıldık ve bu yüzden papatyam ile görüşemedik. Sonra bir çay bahçesinde oturup sohbet ettik.
Keyifli bir gündü. Çoğu kişi ile ilk kez görüştüğümüz halde tanıdık gibiydik. Burada geliştirilen sohbetlerin böyle de bir güzelliği oluyor.
Bana iyi davrandılar, bu yüzden üyeliklerine şimdilik bir şey yapmayacağım. :)
Yürekten bir "MERHABA" demenin , el sıkışıp güleryüzle tanışmanın değerini bilirim ben... :-)
Bana iyi davrandılar, bu yüzden üyeliklerine şimdilik bir şey yapmayacağım. :)
Oh! çok şükür, bu defa atlattık, bakalım gelecek sefer ne olur.:D
Aybala o sinek kapanlarından alsaydınız keşke.. ;)
Yoksa bir gün ben, o sineği alıcam oradan (çok gözüme batıyor çokk) :D :D
Sevgili arkadaşlar..Fuar maceranızın keyifli geçmiş olmasına çok sevindim. Başka organizasyonlarda görüşmek üzere inşallah..:(
Katılanlar
Todor
Emekli
Balıkçı ve Eşi
Erguvan Muhibbi
Halit Togay
Şükranayalp
Tourkana
Mahmut Leventoğlu ve Eşi
Ferda Ülkümen ve Arkadaşı
Lerdemir
(papatyam)
Aybala
15 kişi bu bir rekor :)
Katılanlar
15 kişi, bu bir rekor :)
İnanmıyorum.:p
Reklam gibi olacak ama bizim balıkçı taifesinde,50-70 kişi arasında katılım oluyor.
Demek ki burada biraz daha çalışmak gerekiyor, katılımı artırmak için.
Bir de şeyyy, eehem, kem, küm, Üsküdar'dan hiç gelen olmadı mı?:dilli:
Oh! be, söyledim işte.
Mahmut Leventoğlu
03-03-2007, 20:47
O hengamede sevgili Emekli ile ben bille tanıştım Mahir abi.
O hengamede sevgili Emekli ile ben bille tanıştım Mahir abi.
:( :( :(
denizakvaryumu
03-03-2007, 22:07
Kendi namıma sükutu hayal
seramik üzeri rulo çim bol bol beyaz phalaenopsis 9-10 tane nepenthes miranda 5-6 tane dionaea 2 sarr hybridi.
orkideleri için çam kabuğu arıyanlar yerlerden aşırabilir mi bilemem...
ve citrus aurantifolia yine yok ama bolca cumquat....
yine de görmeye değer.
7630
7631
7632
sayın praecox
zannedersem ilk defa bir fuarda etobur bitkiler sergileniyordu...acaba hangi firmaydı ?
Yine sayın aybala kapanların çok büyük olduğundan söz ediyor ...acaba giant vft miy di?
sayın praecox
zannedersem ilk defa bir fuarda etobur bitkiler sergileniyordu...acaba hangi firmaydı ?
Yine sayın aybala kapanların çok büyük olduğundan söz ediyor ...acaba giant vft miy di?
İşte bu.
http://img130.imageshack.us/img130/5718/fuar010bx4.jpg (http://imageshack.us)
VFT'ler normal kışlık küçük kapanları ile bir köşeye alınmışlardı sanırım bugün A.M.Alabora (oyuncu) da satnda idi tahmini 3. yaşlarını yeni bitireceklerdi.
Asıl ilginç olan tavanda asılı olan Nepenthes mirandalardı. bu northiana x maxima çaprazlaması sayesinde intermediate şartlarda en büyük ibrikleri oluşturan Nep. hybrididir.
benim EB dışında ilgimi çeken yine yeşil vadi standında yine nep.lerin arasına serpiştirilmiş Davallia bullata idi.
Bugün biz, ben ve "dortyuz" de orda idik sayın Şükran Ayalpın şıklığı ve zarifliği karşısında orda biraz dikildik ise de (sanırım Todor bey de sakalarını kesmemiş kim yanıltı ise bizi?) çekingenliğimizi yenip kendimizi tanıştırma inceliğini sergileyemedik.
sonradan hararetli bir dolmabahçeye gitme tartışması bizi küçük çekingen çocuklar gibi ordan ayrılmamıza sebep oldu muhabbet koyuydu bozmak istemedik bir de ilk kez sanal alemden çıkıp da buyrun ben praecox diye el uzatmak da tuhaf geldi beni görüp (olası) tanıyanlar yanlış anlamasın. sadece o anda aşamadığımız, anlıyamadığımız bir utanma bariyeri oluştu, halbuki ben ve dortyuz de oraya tanışmak için gitmiştik.
denizakvaryumu
03-03-2007, 22:25
madem fuarda yok
sayın praecox için bir citrus aurantifolia resmi ekleyeyim :)
http://img232.imageshack.us/img232/3103/l20024klargeti6.jpg (http://imageshack.us)
http://www.logees.com/prodinfo.asp?number=L2002-4K
http://img54.imageshack.us/img54/1889/atekila25815rg9.jpg (http://imageshack.us)
--key lime-- eklemişken votka-lime ikilisini es geçemem :D
bu sizin evdeki mi?
ha votka demiş iken benim neden limette aradığımı da iyi anlamışsınız. ama ben tequilla ile caipirinia yapacağım :)
sadece o anda aşamadığımız, anlıyamadığımız bir utanma bariyeri oluştu, halbuki ben ve dortyuz de oraya tanışmak için gitmişdik.
Buna üzüldüm şimdi.:(
Duygulara saygım sonsuz.
Kendi adıma, keşke tanışabilseydik diyorum.
İnşallah bir başka sefere.
Ben kendi adıma üzüldüm sn praecox...Aslında bende çekingen biriyim ama...Sizinlede tanışmak isterdim... :-) Ben oraya sadece dostluk adına gitmiştim ve dostlukla karşılandım...
denizakvaryumu
03-03-2007, 22:52
bu sizin evdeki mi?
ha votka demiş iken benim neden limette aradığımı da iyi anlamışsınız. ama ben tequilla ile caipirinia yapacağım :)
hocam
benim lime çiçek açma evresinde ...( limonellam ise fazla gübre vermem nedeniyle kurudu )
bu arada efes pilsenin yeni çıkardığı tekila birasını meraklılarına öneririm..tuborg da çıkarmış ama tekilası az... hoşuma gitmedi...:D
.
Sn Denizakvaryumu
Güneşgülü kahvehanesine son yazdıklarımı okudunuz mu? :)
Bugün biz, ben ve "dortyuz" de orda idik sayın Şükran Ayalpın şıklığı ve zarifliği karşısında orda biraz dikildik ise de (sanırım Todor bey de sakalarını kesmemiş kim yanıltı ise bizi?) çekingenliğimizi yenip kendimizi tanıştırma inceliğini sergileyemedik.
Gerçekten çok üzüldüm. Ben sizi fark edebilseydim keşke diyorum.:)
sanırım Todor bey de sakalarını kesmemiş kim yanıltı ise bizi?
Bir günde uzamış :))
Ben de çok üzüldüm, keşke tanışsaydık.
Aslında sanki gördüm gibi oldum... :)
Bonsaici arkadaşların çok beğeneceğini tahmin ettiğim bazı bonsailer vardı. Ben anlamadığım halde bayıldım. Ya da anlamadığım için bayıldım. Bir kaç paket çiçek tohumu aldım. Fuar çok da görülesi bir yer değildi. Önemli olan bir araya gelmemize vesile olması idi. Çok da iyi oldu. Fuardan sonraki sohbetten kalkasım gelmedi açıkçası. 3:15 feribotu ile dönmeyi planlarken 19:30'a kaldım. O derece zevk aldım.
Ayrıntılı resimler Lerdemir'in makinada kaldı.
Arkadaşlar,
Grubunuzun üyesi ve bahsi geçen fuarın da bir katılımcısı olarak hepinizi fuara bekliyorum.
Elbette Eda Hanım söz verdiği gibi orda idi. Bizi güleryüzü ile karşıladı. Kendisine teşekkürler ediyoruz.:)
... :-) Sn Balıkçı görüştük ama yoğunluk vardı tabii ki... Hem daha ne olsun ki...
Herkesin önünde özür diliyorum.
Jetonum, gece saat 2'de düştü, hem de kimse sallamadan, kendi kendine.:D
Neyse şükür dedim, demek ki daha tam manasıyla bunamamışım.:p
Ama kardeşim, kabul et ki benim kadar sende de kabahat var.
Takma adını emekli koyup, sonra da filinta gibi(maşallah) karşımıza gelip Suat diye elini uzatınca, emekli ile Suat arasındaki münasebeti kuramamışım, o anda.
Şuuraltımda, kendim gibi saçları ağarmış birini bekliyormuşum.
Bir de üstüne, karşıya geçme , Göztepe ters kalır , muhabbetleri yaptığın insana, iki saat sonra niye tanışmadık, demek cezayı gerektirirdi tabii ama artık hatırladığıma göre cezamı kaldırabilir miyim?
Lutfen.
Estağfurullah Sn Balıkçı özür dilenecek bir durum yok ki ... İlk defa karşılaştık Hem fuar, hem tanışmak ...yoğunluktu tabi... Önemli olan dostluk kurabilmekti aramızda bunuda başardık zannediyorum ... Eğer özürdilemesi gereken biri varsa o da ben olmalıyım... Ben kendi adıma siz dostlarımı tanımaktan memnunum... :-)
Mine Pakkaner
04-03-2007, 11:23
Hala resim bekliyoruz :)
Evet ben de dört gözle beklemekteyim.
tourkana
04-03-2007, 11:47
resimler Lerdemir (Levent) arkadaşımızın makinesinde... Güzel bir akçaağaç bonsai yanında çekilmiş fotoğraf olacak,en çok onu merak ediyorum. umarım hemen gönderir.
Resimler ne alemde..Sabırsızlıkla bekliyoruz.
Halit Togay
04-03-2007, 12:17
.
Aşkolsun.
Al birini vur birine :)
Tek başına olsanız anlıyacağım ama iki kişiymişsiniz. Biriniz diğerini arkasından itmeyi bile beceremedi mi? :)
Aşkolsun.
Haklısınız aslında belki de hiç yazmasam daha iyi olurdu.
ancak yine de bir tür günah çıkartayım dedim. "mea culpa...":o
şimdi düşününce de yaptığım nezaketsizlik gibi algılanabilir.
özür...
tourkana
04-03-2007, 12:42
beyaz mont ve güneş gözlüğü var mıydı üzerinizde acaba,?
Al birini vur birine :)
Tek başına olsanız anlıyacağım ama iki kişiymişsiniz. Biriniz diğerini arkasından itmeyi bile beceremedi mi? :)
Aaaa! Üsküdar'dan ses geldi.:p
Lerdemir 1 saat içinde resimleri bana yollayacak, bende foruma yükleyeceğim.:)
Resmi görevliler 1 saat içinde trenin kalkacağını söylüyorlar....Ben en iyisi buraya yakın kavak yelleri kahvehanesine gidip bir bardak çay içip oyalanayım...acaba çayı tazemidir!...
Halit Togay
04-03-2007, 16:27
Bu fuar ziyaretinin benim için tanışmaktan başka bir faydalı tarafı da Todor'un getirttiği moso bambulardan bana da hediye etmesi oldu. 9 tane tohumu 21 derece sıcaklıkta ektim bile.
Abi o ticari sır yahu. Söylemesene her yerde. :p
Şaka bir yana, fuarda moso bambu üreten adamın ben tohumları gösterince ağlamaklı olması çok komikti. :D
tourkana
04-03-2007, 17:17
o bambu tohumlarından ben de isterim.....ne kadar zamanda çıkar acaba?
Erguvan Muhibbi
04-03-2007, 17:53
Dostlar
Mahir abinin dediği gibi bahanemiz fuardı.
Ama dostlarla buluşmak şahaneydi.
Fuarda her stand ta ağaçlar.net i tanıyorlarmı diye yoklama yaptım.
Malesef katılımcıların sahiplerinin de çalışanlarının da çoğunun
ağaçlar.net ten haberdar olmadıklarını gördüm.
Adamlara fırçayı attık tabii. Hemen kabahatin yarısı da sizde diyerek
zeytinyağı olup su üstüne çıkmaya çalıştılar.
Malesef bu sektörden ekmek yiyenlerin patron olsun çalışan olsun
çoğu ağacı çiçeği sevmiyor. Bir obje bir ürün bir mal olarak görüyorlar.
Bu işin tarihi ile kültürü ile ilgileri de yok. Uzuuuuuuun zamandır
Erguvanlarla uğraşıyorum. Beni görsel ve yazılı basından veya başka
kurumlardan bugüne kadar yüzlerce insan aradı.
Fakaaaaaat bir tane Bitki üreticisi veya bu işle uğraşan insanlardan
bir kişi bile aramadı. Adamların Erguvan satışlarını artırdık. Sormadılar.
Fuar benim için bu nedenlerle anlamlı değildi. Sayın Gökdüman ile
tanışma imkanı bulamadım. Bir görüşmesi vardı. Sonra dönemedim tekrar.
Yanlış hatırlamıyorsam onların standındaki danışma masasında yapma
çiçekler gördüm. Zarif görevliye neden canlı değil de çin işi cansız
çiçekleri koyduklarını sordum?
Ama CD ler hazırlayarak ve güzel bir stand hazırlayarak fuara katılmışlar
ve de ağaçlar.net i tanıyan bir iş sahibesi olarak kendisini kutlarım.
Mesela bana neden PR yöneticiliği teklif etmez buna da şaşarım.
Sevgili komşularım Levent kardeşim ve Suat abi ile tanışmam ekstra
bir kazanç oldu. STK konularında uzman Hülya Kayaalp isminde
Açık radyo da da programı olan bir hanımefendi var. Şükran hanımın
ismini hep Hülya hanım ile karıştırarak fevkalade mahçubiyetler içine
düştüm. Neyse kendi ile barışık arkadaşımız bu durumu hoşgördü.
Sevgili Halit 40 yıllık dosmuş gibiydi gene. Todorla da bu ikinci buluşmada
aynı neşelerle kucaklaştık. Aybalam sanki büyük kızım gibi sevecen.
Neyse efendim Fuardan çıkıp bir maçka parkı safası yapalım dedik.
Sanırım Halit in çocukluk anıları vardı parkta.
Todor, Emekli, Halit Togay, ŞükranAyalp, Ferda Ülkümen ve
Arkadaşı, Lerdemir, Aybala ve ben fakir küçük bir gezinin peşinden
parktaki kahveye çöktük. Kahve ( ****** bizimkinden ), çay ve
gözlemeler eşliğinde uzuuuuun bir muhabbet tutturduk.
Sonra Anadolu yakası takımı olarak Aybalanın Atına atladık
Barbaros bulvarından değil de arkasındaki eski yıldız caddesinden
dolanarak köprüye girdik. Eyvahlar olsun OGS ve KGS kartı da
yokmuş. Turnikeleri öttürerek geçtik.
Aybalam bizi Göztepe Benzinci de arabadan attı. Emekli ile sohbet
ederekten bizim sokağın köşesine geldik. Sağolsun beni yaptırmakta
olduğu bülbül yuvasının fotolarını göstermek için evine davet etti.
Bir evde 4 nesili aynı anda görmenin keyfini yaşadım yuvalarında.
Emeklinin annesi, emekli, emeklinin kızı ve emeklinin torunu.
Sonradan evde aklıma geldi. Dördünün bir arada fotosunu çekmediğim
için üzüldüm. Bi de sarı beyaz çok şeker mi şeker kedileri vardı.
Özel ev yapımı bir peynir tadıp fotoları izledikten sonra izin alıp
günü bitirdik.
o bambu tohumlarından ben de isterim.....ne kadar zamanda çıkar acaba?
Neden orada almadın ki sen de? Ekmiş bulunuyorum. İnşallah değer gelen partiden yollarım.:)
tourkana
05-03-2007, 09:30
ben onların bambu olduğunu yeni öğrendim ....
bir de resimlerden haber var mı,yoksa başka bir yere mi yüklediniz acaba?
Resimler için Lerdemir'i bekliyoruz.:(
Şöyle yapalım mı, tohumlar çimlendikten sonra ben sana fide olarak göndereyim. Ne dersin?
tourkana
05-03-2007, 10:27
çok iyi olur ,hazıra konmuş gibi olucam ama olsun o kadar....
papatyama
06-03-2007, 04:51
Arkadaşlar bende katıldım fuara.Bizde Düzce Üniversitesi olarak gittik.Harika bir yerdi.Çok şey öğrendim.Tasarım gücüm arttı:)
Bende ilgimi çeken birkaç fotoğraf koymak istedim:)
papatyama
06-03-2007, 04:59
Ama fotoğraf yükleyemiyorum:(
Ama fotoğraf yükleyemiyorum:(
Foruma ve galeriye fotoğraf yüklemek (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=487)
Burayı okuduğunuz halde mi?
Resimleri yüklüyorum.:)
7823
7825
7826
7827
7837
Bonsailer;
7828
7829
7830
Tapoiry sanatı;
7831
7832
Diğer çeşitler;
7833
7834
7836
7838
lerdemir
06-03-2007, 20:18
Bu en son fotoğraf için takım listesini yazıyorum; ekrana bakışınıza göre soldan sağa:
Tourkana (Hasan Ali), Emekli (Suat Bey), Erguvan Muhibbi (Hüseyin Bey), Şükran Ayalp (Şükran Ayalp :), Lerdemir (Levent), Halit Togay, Ferda Ülkümen, Ferda Hn'ın arkadaşı, veeee muhteşem Todorrrrrr (Cem).
Kameranın arkasında ise Aybala...
Uzun, çok uzun bir aradan sonra ilk kez foruma bağlanıyorum. Hem de maalesef çevirmeli (dial-up) ile...
Fotoğraflardaki gecikme için bu nedenle çok özür dilerim.
Not: Fotoğrafların isimlerine dikkatinizi çekerim (Fotoğrafın üzerinde bir yere fareyi getirip kıpardatmadan bir iki saniye bekletirseniz dosya adı çıkar, o işte)
TEŞEKKÜRLER SN LERDEMİR ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK...Benim için çok güzel bir anı oldu ... :-)
tourkana
06-03-2007, 20:22
merhaba levent,
teşekkür ederim...ben resimleri bu pc den göremiyorum,neden bilmiyorum artık yarın şirkettekinden bakarım...
Sn Todor sanada teşekkürler... :-)
lerdemir
06-03-2007, 21:22
Sanki zaten daha evvelinden gayetle de yakından tanışılıyormuşcasına samimi, candan, rahat, tanıdık ruhlu yeni dostlar edinildi.
Özü budur.
Gerisi hakikaten hikaye; ya da başka bir ifade ile "vesile", "bahane".
Tourkana'yı, Halit Togay'ı, Todor'u, Ferda Ülkümen'i, Emekli'yi, Balıkçı'yı ve eşini (Her ne kadar çay bahçesine katılamadıklarından ötürü fotoğrafta yer alamadılarsa da), Erguvan Muhibbi'yi, Sukranayalp'i, Todor'u zaten tanımıştık...
...Yüzyüze de görüşmüş olduk.
Sevgi ve saygılarımla...
NOT: Erguvan Muhibbi'ye itiraz ediyorum. Ne yapayım, dayanamıyorum, içimden geliyor, itiraz ediyorum.... :D -Şükran Hn'ın güldüğünü duyar gibiyim... ;)
sukranayalp
06-03-2007, 21:51
Ben de seninle aynı duyguyu paylaşıyorum.
Sn Erguvan Muhibbi sesimizi duyun. Bilhassa BUDAMA konusunda benim itirazlarım da.....
Gerek bitkiler olsun, gerek sizler herşey çok renkli ve güzel görünüyor.. Herşeyden de öte yazılanlardaki gibi, anılası anılarınıza, anı kattınız. Ne mutlu sizlere.. Daha nice güzel birlikteliklere. Yeşile ve Dostluğa.
Mahmut Leventoğlu
07-03-2007, 08:06
Ben o fotografların ve sohbetlerin içinde olamadım yahu :(
Ferda Ülkümen
07-03-2007, 10:01
Sohbet kısmı fuardan güzeldi,hepinizle tanıştığıma çok sevindim.
papatyam
07-03-2007, 10:18
Ben'de oradaydım fakat geç gittiğimden kimseyi göremedim.
Fuar alanı daha önce gittiğim çeşitli fuarlara nazaran ufaktı ama güzeldi değdi doğrusu bir kaç adet de çiçek aldım, çoğu yer satış yapmıyormuş, en çok Nilüfer'leri kaçırdığıma üzüldüm fuarın ilk günü hepsi satılmış.
papatyama
07-03-2007, 18:00
7915
Galiba başardım.:D
papatyama
07-03-2007, 18:35
Aslında ben fuarda floraplust dergisi standında arkadaşlarımla beraber görevliydim.Ama işim çıktığı için ben stantda duramadım:( Sizlerle tanışmak isterdim:(
Halit Togay
07-03-2007, 21:15
Sizin kuğutopiarysi de çok güzel ama fuarda nefis bir başka topiary de vardı..Bir dinozor 4 bacağı ve kuyruğu ayrı ayrı saksılarda idi 5 m yüksekliğinde ve 9-10 m uzunluğunda idi.
papatyama
07-03-2007, 21:57
Evet ona hayran kaldım.Onun fotoğrafı da eklenmiş zaten. Fuara gittiğim zaman acaba ileride ben de böyle şeyler yapabilecek miyim diye çok düşündüm.:(
papatyam
08-03-2007, 08:03
Hıımmm, bu kuğunun karşısında bir kurbağa vardı o nerede :)
Bu arada Cumartesi günü Sn. Mehmet Ali BİRAND ve Sn. Coşkun SABAH ta oradaydı :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.