View Full Version : sagol / Delice (Naturel Adam)
Delicelerimi değişik formlara sokmak istiyorum, 2-3 tanesini saçlı sakallı bırakmak istiyorum.
Ön kısım tepeye kadar kuru, o kısım JİN olacak. Altta ise doğal bir tunel var. Toprak azaltarak tuneli daha yükseltmek mümkün ama sol tarafın alt kısmı daha genç, o kısmı belki bir taşla desteklemek düşünülebilir.
Belki biraz daha sürgün gelebilir. Aynı yerden veya çok yakından gelen sürgünleri alıp diğerlerini bırakıyorum. Bazı dallarda 1 bazı dallarda 2 kez uç alımı yaptım.
Toprak yüzeyinden yükseklik 45cm
Nebari 27cm
Bu delicenin üst kısmı fazla gelişti, uç alımı ve yaprak azaltma yaptım. Alt dalların kalınlaşması için alttakilere fazla dokunmuyorum. Ön kısmın kabuğu sorunluydu, kendiliğinden soyulabilen kısımları aldım. Daha işi çok ama değişik bir çalışma olacak. Ağaçcıklar sağ ayakta toprak seviyesinden başlayacak. Alttaki oyuk doğal, alçak saksıya alınca biraz daha belirgin olacak. Delicelerimin birbirine benzemesini istemiyorum, bu ağaç dağ Adamı gibi bir şey olacak.
Dag adamini begendim .Sitilini destekliyorum .
Teşekkürler Sayın Bonsade,
Beğenmeyenler için bir de takım elbiseli adam formunda çalışırız. Şaka bir yana birbirlerinden mümkün olduğunca farklı yapmaya özen gösteriyorum.
İyi çalışmalar dilerim...
Dag adamini begendim .Sitilini destekliyorum .
badrobot
25-05-2014, 11:41
Delice zeytinde bu kadar yoğun dallanma çok sık rastlanan bir durum değil. Çok güzel bir ağaç olacağı daha şimdiden belli.
Deliceye karşı ilgin çok arttı. Galiba Karaağaç'ların yanısıra Delice zeytinlerde ciddi sayı artışı yapacağım, tabii uygun ağaçlar bulursam. :)
seccomann01
25-05-2014, 15:32
Bende bekliyorum delicemin toparlanmasını var olan yaprakları düştü ama bakalım bekliyoruz
Teşekkürler sayın Badrobot, seccomann01,
Karaağacı da deliceyi de seviyorum. Karaağaçla çok daha sık ilgilenmek gerekiyor, delice biraz nefes aldırıyor.
İyi çalışmalar dilerim...
Üstad Yavaş büyüyor diye ceraset edemiyorum ama çalışmalarınıza baktığımda güzel bir gövde varsa çıkan küçük sürgünlerin yeşillenmesiyle bile gayet hoş oluyor bu deliceler.Takipteyiz :) Başarılar
Saygılar
Sayın Alper,
EGE ve Akdenize göre İstanbul, Ankara gibi illerde deliceler gerçekten çok yavaş gelişiyor ama küçük yaprakları ve nebarileri nedeniyle sevdiğim bir tür.
Kolay gelsin....
Üstad Yavaş büyüyor diye ceraset edemiyorum ama çalışmalarınıza baktığımda güzel bir gövde varsa çıkan küçük sürgünlerin yeşillenmesiyle bile gayet hoş oluyor bu deliceler.Takipteyiz :) Başarılar
Saygılar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.