View Full Version : bebek şekeri yerine bebek bitkisi
hanımeli
28-05-2013, 22:59
Merhaba sizlere danışmak istediğim bir konu vardı.forumda bayağı gezindikten sonra burada açsam konuyu olur diye düşündüm.umarım herkes görürde bir fikir verir.
Kısmetse eylül ayında bebeğim doğacak ve ben gerek hastanede gerekte mevlütte dostlara dağıtmak için bebek şekeri yapacaktım sonra düşündüm ve herkes aynı şeyi yapıyor ben farklı olayım dedim üstelik çevremdede herkes beni bahçıvan diye çağırıyor hem günün espiriside olur hemde kalıcı bir hediye olur diye insanların hem saksıda hem bahçede yatiştirebileceği bir bitki veya ağaç dağıtayım dedim
acaba ne dağıtabilirim tabi biraz ucuz olmalı hatta mümkünse tohumu olsun ben ekeyim çoğaltıp eylüle kadar bakayım en az 100 tane olabilir.
bir çam türü vardı küçücük tohumları olan hemen ç,mleniyordu o olabilir **** bana ne önerirsiniz
her öneriye açığım.teşekkürler....
loveforlife
28-05-2013, 23:28
Sevgili Hanımeli,
Öncelikle hayırlı olsun dileklerimi iletmek isterim. İnşallah sağlıcakla almak nasip olur bebeğinizi kucağınıza.
Tohumdan yetiştirme konusunda sorun yaşarsan üzülürsün bence. İstersen şu adrese bir bak. Hem fiyatlar makul, hem de güzel çiçekler var. Nikah şekeri yerine başlığındaki seçenekler değerlendirilebilir. Hazır süsleme de yapıyorlar ama sen de çok uygun fiyata tül alıp evinde süslemelerini yapabilirsin...
Mine Flora iekilik & Doal Sabunlar | Ev Yapm� Doal Sabunlar (http://www.mineflora.com/default.asp?associate=&cat=Nikah+%DEekeri+Yerine%2E%2E%2E)
mandalinleerik
28-05-2013, 23:28
Öncelikle bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almanızı Allah nasip etisin. Çok güzel bir fikir keşke bu konuyu 6 ay önce açmış olsaydınız :)
Sukulent tarzı bir şey deneyebilirsiniz. Hem kolay köklenir hemde görsel olarak diğer çiçeklerden daha farklı gelebilir. Bakımı ve su ihtiyacı da çok zor değil. Hatta saksıları bile ucuza süsleyebilisiniz. Bununu haricinde kaktüs diyeceğim ama maalesef insanlara itici gelebilir :) gerçi dikensiz çok güzel türler var.
Ağaç fidanı konusundaki (tohumdan) fikrim herkes fidana iyi bakmaya bilir ya da fidanı belli bir boya kadar getirip dikecek yer bulunamayabilir.
hanımeli
29-05-2013, 11:47
Sevgili Hanımeli,
Öncelikle hayırlı olsun dileklerimi iletmek isterim. İnşallah sağlıcakla almak nasip olur bebeğinizi kucağınıza.
Tohumdan yetiştirme konusunda sorun yaşarsan üzülürsün bence. İstersen şu adrese bir bak. Hem fiyatlar makul, hem de güzel çiçekler var. Nikah şekeri yerine başlığındaki seçenekler değerlendirilebilir. Hazır süsleme de yapıyorlar ama sen de çok uygun fiyata tül alıp evinde süslemelerini yapabilirsin...
Mine Flora iekilik & Doal Sabunlar | Ev Yapm� Doal Sabunlar (http://www.mineflora.com/default.asp?associate=&cat=Nikah+%DEekeri+Yerine%2E%2E%2E)
teşekkür ederim tamda aradığım şeyi bulmuşsunuz sn loveforlife. fiyatlarıda uygun.belki bazı türlerin tohumunu alıp deneyebilirim,kendi emeğim olsun istiyorum sonuçta.süslemesinide kendim yapabilirim.hayırlı dilekleriniz içinde teşekkür ederim.
hanımeli
29-05-2013, 11:49
Öncelikle bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almanızı Allah nasip etisin. Çok güzel bir fikir keşke bu konuyu 6 ay önce açmış olsaydınız :)
Sukulent tarzı bir şey deneyebilirsiniz. Hem kolay köklenir hemde görsel olarak diğer çiçeklerden daha farklı gelebilir. Bakımı ve su ihtiyacı da çok zor değil. Hatta saksıları bile ucuza süsleyebilisiniz. Bununu haricinde kaktüs diyeceğim ama maalesef insanlara itici gelebilir :) gerçi dikensiz çok güzel türler var.
Ağaç fidanı konusundaki (tohumdan) fikrim herkes fidana iyi bakmaya bilir ya da fidanı belli bir boya kadar getirip dikecek yer bulunamayabilir.
hayırlı dilekleriniz için teşekkür ederim sevgili manddalinleerik bazı şeyler kafamda şekillenmeye başladı.sizin güzel uygulamanızda bana ilham verdi hepsini harmanlayabilirim.
mandalinleerik
29-05-2013, 22:38
Geçen haftalarda bu minik saksıyı düzenlemiştim. Tek yaptığım sprey boya ile saksıyı boyamak ve biraz taşla süslemek. Sizde böyle bir düzenleme yapabilirsiniz. Hatta saksı olmasa bile dışını boyayıp istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Kısacası bu tarz bir succulent olabilir gerisi sizin hayal gücünüzle sınırlı.
411933
411934
hanımeli
30-05-2013, 10:20
çok güzel görünüyor.sukulentleri nasıl temin edebilirim acaba ve ucuza gelirmi çünki 100-150 adet civarı olacak belki daha bile fazla...
mandalinleerik
30-05-2013, 10:28
Bence tek tek almak yerine çok dallı olanlardan bir kaç saksı alıp istediğiniz adete ulaşabilirsiniz. Seralarda var.
loveforlife
30-05-2013, 19:01
Bence seralardan büyük saksılarda sedum palmeri alabilirsin. Çok pahalı olacağını sanmıyorum. Çok kolaylıkla çoğaltabileceğin bir tür. Dalı kılıp daldırsan tutar. Bir saksıdan birçok minik çiçek elde edebilirsin. Üstelik bakımı da çok kolay bir bitki. Soğuğa dayanıklı. Herkes kolaylıkla bakabilir bu çiçeğe.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.